2004.05.14 11:42
Szerző: krisztike01
Sziasztok!
Mivel sokakat érdekel a Fantha Zsuzsi, ezért nem írnék külön leveleket, mert amit mondok az nem titok.
Első szülésem 2000-ben volt nála, nem választott szülésznőként, véletlennek köszönhető a találkozásunk. Nagyon kedves és segítőkész volt, hozott be a szülőszobába magnót, hogy szóljon halk zene ha szeretnénk. Délben elment és saját magától hozott a férjemnek ennivalót a büféből, nem mi kértük, neki jutott az eszébe. Bár a szülés túlment a munkaidején, ottmaradt és megvárta a végét. Majd segített mellretenni a picit. Utána többször is benézett hozzánk.
2001-ben, második gyermekünk szüléséhez már felkértük, hogy legyen a szülésznőnk. Elvállalta, mondta, hogy bármi kérdés van hívjam nyugodtan. Az NST-ket ő csinálta a kórházban, közben beszélgettünk, tanácsokat adott. A szülés napján reggel 6-kor felhívtam, hogy vannak rendszeres fájások, mire beértünk a kórházban ő már ott várt minket. Végig velünk volt, ha kell háttérbe húzódva, de ha szükség volt valamire azonnal kéznél volt. Mint később kiderült, ő szerette volna megpróbálni gátvédelemmel, de óriásbébi lévén ( 4250 g, 59 cm )és az előző szülésem tapasztalata ( nagyon nehezen bújt elő a bátyus )miatt az orvos inkább egy egész aprób gátmetszés mellett döntött. A vajúdás alatt hozott olajat a maszírozáshoz, vizet, hogy igyak, egyszóval nagyon figyelmes volt. Szintén többször bejööt a kórházi tartózkodásunk idején megnézni minket.
Harmadik szülésem 3,5 hónapja volt, ikerszülés császárral. Előtte 3 hetet feküdtem bennt, sokszor bejött megcsinálni az NST-t, ill érdeklődni hogylétünk felől. A császárnál is van előkészítés, jó volt, hogy nem egy vadidegen csinálta. Hozzáteszem a kórházban töltött 3 hét alatt megismertem az összes szülésznőt, mind nagyon kedves és segítőkész volt, így nem lettek volna vadidegenek, de ezt előre nem lehetett tudni. A szülés után mikor felébredtem bejött, behozta a babákat és segített mellrtenni őket. 1 hetet töltöttünk még bennt és sokszor jött érdeklődni. Azóta is tartjuk a kapcsolatot, vannak gondok a kicsikkel és bizony utánanézet6t, hogy egyes vizsgálatokat pl. hogy végeztek el az újszülöttosztályon.
Ezen tapasztalatok alapján én bárkinek bátran ajánlom. Nincs "tarifája", akit érdekel szívesen megírom magánban, hogy mennyit adtam neki, de tényleg nem a pénzért csinálja. Persze én úgy érzem, hogy ha valaki a szabadidejét rám áldozza, akkor megérdemli érte a "jutalmat".
Sok sikert mindenkinek a szüléshez:
Kriszta
A Bálint doktorok kora kb:
Bálint Balázs - fiatal, rendkívül kedves, B.S. fia
Bálint Sándor - kb 60
Bálint Mihály - kb 50