Új privát üzeneted érkezett!

Még élek

Betti
Kép
betti0412

Tünci

Én is filóztam azon, hogy talán nem itt kellene orvost választanom, de én is úgy gondoltam, hogy strapás lenne utazni a megyei kórházba, nekem pl. ez a két választásom lett volna. Meg tényleg semmi gond nem volt. Addig......... :(

Kép

Kép
melcsike70

Sziaaaaa!

Mi volt?????Jó volt????Ma annyi minden történt..
tünci28

Szia Betti!

Már nem kérdezem meg mi volt, mert Tüncike beelőzött.

Kép

Kép
melcsike70

Melcsike, most nem is agyalok ezen,még van minimum két hónap a vizsgálatokig is..
tünci28

Betti ,aztán remélem lesz időd visszaolvasni a borfesztiválos sztorit, különben kénytelen lesznek a csajok elhinni, hogy minden úgy történt, ahogy én 8) :lol: leírtam...
tünci28

Közben beirom a mai történetem.

*Este negyed 8kor hazaértük talajtornáról.
*Kicsit lemaradtunk még a játszin
*aztán eleredt az eső és martak a szúnyogok
*mondtam Barcinak menjünk fel
*el is indultunk.
*keresem a lakáskulcsot
*nincs
*megnéztem ezerszer nincs
*játszón nem találtuk
*szakadt közben az eső
*na mondom ott hagytuk a suliba
*500 méter futás szakadó esőben
*odaértünk még nyitva volt az iskola kapu
*Barci befut
*közben gondoltam mégegyszer belenézek a táskába
*a cipójébe belecsúszott a kulcs
*na elázva kifáradva idegesen jöttünk haza
*mert közben azon filóztam ha nem lesz hol töltöm az éjszakát a gyerekkel
*se kulcs , se pénz, se autó
*uram szoliba
*Barci útközben az mondja nekem Anya ezt tök kínos ne mondjuk ám el senkinek.:$

Kép

Kép
melcsike70

Melcsike :lol: :lol: :lol:
tünci28

Tünci

:oops: :oops: :oops:

Kép

Kép
melcsike70

Hát lányok, titoktartás van, de valamit kapizsgáltunk ma már és az brutális, én nem is mertem beleengedni magam teljesen. Holnap 10-kor kezdünk és talán éjfélig is.

Betti
Kép
betti0412

Már ezt a pár órát nehéz lenne elmondani, de egy 60 év körüli öreg motoros néni, pszichoterapeuta vezeti, csendes, halk szavú, de mindig talál.
Nekem így elsőre sejlik, micsoda erőket mozgat meg, mozgathat meg, de attól féleg nem vagyok elég bátor hozzá, de végigviszem.

Most megyek aludni, kivagyok, holnap nem tudok helyzetjelenteni, mert éjjel még át kell vezetnem, de majd egyszer.

Betti
Kép
betti0412

Aaa, sajnálom, egész nap Rád gondoltam..remélem valamkior el tudod mondani és jó lenne, ha úgy segítene, hogy nem visel meg nagyon..

Vigyázz magadra holnap!
tünci28

Kép

Kép

Kép
melcsike70

Akkor megyek én is.
Jó éjt Melcsike,Jó éjt Betti!
tünci28

Aztaaaaaa.mit csinál ez a lyány????????????? :shock: :shock:

nnna, a talajtorna nem erősségem...a Jóisten azért teremtette az ember lábát, hogy azon járjon.... :lol:
tünci28

:lol: :lol: :lol:

Jó éjszakát!

Kép

Kép
melcsike70

Betti

Legyen erőd végig csinálni azt kivánom!

Kép

Kép
melcsike70

Melcsi, nagyon ügyes Barci

Tünci
Ne sajnáld, jól érzem ott magam, de oda nem azért mész, hogy jól érezd magad, hanem, hogy belemenj a fájdalomba, legalább ott.
De én, aki február óta szűk rostán szűrök embert, mondatot, helyzetet, annak most nehéz befogadni azt, hogy menjek vissza időben.....stb. Hát én oda nem megyek vissza mégegyszer.

Egy mondat : a születés nem azonos a halállal, és ahol ez megtörtént, meg kell tanulni szétválasztani és mindkettőre tisztelettel tekinteni, de külön.

Megyek készülök, mert 10.-re megyek, de előtte van még itt is mit.

Ma már nem jelentkezem, mert nem lesz alkalmam, de holnap este ha marad erőm megpróbálok.

Betti
Kép
betti0412

Betti, hát pont ez az..hogy ezért féltelek..nehogy most úgy törjön fel, úgy jöjjön ki, ahogy elviselhetetlen lesz..

Jó utat estére és óvatos légy..

Éjjel, álmom:
Zaha, egész éjjel Veled beszélgettem...hiába ébredtem fel, mindig visszatértem hozzád...Te is olyan álmos vagy,mint én?

Szép napot lányok, ilyenkor kevesebbet szoktunk írni, én is megyek a dolgomra.

KépKépKép
tünci28

Sziasztok!

Ma én sem tudok már jönni, ebéd után visszük a Barcit gyereknapra, aztán este megyünk osztálytalálkozóra. Az enyémre. 2O.

Holnap meg családi nap lesz a Barci osztályával. Nem tudom mikor tudok jönni. De azért irjatok sokat! :wink: Bár hétvége van és jó idő, nem a gépnél fogtok biztos ülni.

Puszi mindenkinek!

Kép

Kép
melcsike70

Egy gyors képet még teszek fel. Ez a Barcinak öt hónapi termése. 8)

Kép

Kép

Kép
melcsike70

Sziasztok!

Este már nem jöttem, mert kész lettem a tegnapi hírektől, csak néztem ki a fejemből, aztán meg jól kibőgtem magam. :cry:

Melcsike, édes vagy. Hát ennyi volt a tegnap este. Szar napok. :(
A Barci annyira édes lehetett, "anya ez tökkínos"... :D tündér egy kiscsaj, de ezt már sokszor mondtam.
És nem semmi a trófeagyűjteménye. Mondd neki, hogy gratulálunk hozzá Vincussal és puszit is küldünk, sőt még a kedvéért a talin én is levágok egy cigánykereket, már ha érdekli a dolog. :shock: :lol:
Érezzétek jól magatokat, és főképp Te este a talin!

Szinti, köszi.
De jó, hogy Fruzsi jól van.
És férjed anyukájának romlik az állapota? :(

Tüncike, igen, a Szülőszobát nézni önkínzás... :cry:
Nem könnyű az abortusz. Láttam, mikor egy kórteremben voltunk. Szinte mindegyik nő nagyon rossz állapotban tért magához, és tényleg majdnem mindnek az volt az első szava: úristen, megöltem a gyerekem...volt, aki hisztériás rohamot kapott utána, volt aki csendben pityergett, szóval gondolom, nem jókedvükből...és soha nem felejtik el, soha, soha, ezt a pszichológusom is mondta (neki is volt valami, de nem kérdeztem rá), meg az unokatesóm is.
Hát, nehéz döntés, hogy hova menjetek. Talán ha beszéltél majd a Te dokiddal, könnyebb lesz kitalálni, mi legyen. Úgy emlékszem, ő is tökjó fej, igaz?
Férjed tökaranyos, hogy ennyit jár ki Violához. És biztos csak arról van szó, hogy nehezen hiszi el, hogy annyi hónap szenvedés után kicsit másnak lát már végre.
És miről dumáltunk álmodban Tüncike? Bár azt hiszem, sejtem... :cry: Én is fáradtan keltem, de leginkább azért, mert Vince kolléga tegnap délután hatkor beájult (egész nap ugrálóváraztak az oviban), viszont ötkor már csicsergett... :)

Betti, kitartás. Lehet, hogy még egyszer, remélhetőleg utoljára muszáj megmerítkezned a fejed búbjáig a fájdalomban, hogy utána könnyebb legyen. Biztos tudja a nő, miért kell visszamenni az időben, lehet, hogy ez a lényege az egész terápiának. Na de nem okoskodom.

Szép napot mindenkinek, puszik

Zaha

Kép
Kép
zaha

Zaha!

Inkább le sem írom, hogy miről beszéltünk..,zakaltott voltam éjjel, vagyok ma, amiatt a dolog miatt.Nem is ismerem, mégis annyira átérzem ,hogy mennyire félhet, aggódhat..Nézegetem, hátha lesz vmi hír róla..

Ma olyan semmittevős napom volt, alap dolgok, kis kertészkedés, vettem még néhány egynyári virágot, a jövő hónapban vennék egy-két rózsabokrot, ha lesz rá pénz.Legszívesebben csupa rózsabokor közt élnék!

Az előbb elmentünk fagyizni, kicsit kimozdultunk, ennyi..

lecseréltem az avatarom ,de lehet nem jó ötlet, még átgondolom.

KépKépKép
tünci28

Tünci, szerintem aranyos az avatar, de Te érzed, meg tudod-e szokni.

Nekem is sok rózsám van, fehérek, rózsaszínek, lilák ( :) ), még futó is van meg talajtakaró. Én is imádom őket.
Milyen virágokat vettél?

Nagyon rossz rájuk gondolni, erre a csajra és a babáira. Szégyellem. :cry: :cry:

Zaha

Kép
Kép
zaha

Pici egynyáriakat, semmi extra,nem is tudom a nevüket.Vettem olyat amit Lyly hozott Violának, csak ezek pirosak.

Amiatt gondoltam, hogy nem lesz jó az avatar, mert akkor nektek Viola sírját kell nézni..szóval, nem tudom, nem akarok ilyet ráeröltetni senkire, majd még átgondolom...Pedig a babák aranyosak rajta, még a kis elefántja is látszik, csak az már nagyon pici.

Remélem jól vannak, jó lenne ha végre ilyen esetben is jó dolgot olvashatna az em,ber..olyan hihetetlen, hogy nekem is mondták a kórházban ,hogy kinyílt méhszájjal is sokáig lehet húzni és mégis..és Te is és Melcsike is..jó lenne tudni ,hogy sikerülhet..ha esetleg megint..érted?
tünci28

Biztos szépek a kis virágok. :)

Engem egyáltalán nem zavar az avatar.

Nálam nem a méhszáj nyílása volt az elsődleges gond, hanem a burokrepedés. Ez indukálta a nyílást.
Vincénél a 30. héten kinyílott 1 ujjnyira, és a 39. hétig húztam úgy, hogy nem is igazán feküdtem.

Igen, jó lenne, ha nekik sikerülne, de mégis...tudod, rossz lesz hallani, hogy nekik igen...szörnyű ez, szégyenletes, de ez van. :cry:

Zaha

Kép
Kép
zaha

Remélem, Melcsike jól érzi magát 8) :D

Zaha

Kép
Kép
zaha

Értem, amit mondasz, nem kell szégyellned.
Majd nagyon lassan ez meg fog változni, de nagyon sok idő kell, hosszú út az még.

tudod, hogy észrevétlenül megtetted már az első lépést?Amikor első alkalmakkor írtál nekünk ,azt mondtad,soha többé..de már gondolsz néha rá,hogy talán, egyszer mégis..Addig viszont ezeket a napokat meg kell élni, bármilyen nehezek.
tünci28

Megyek lepihenek, holnap dolgozom,majd meglátom ,tudok e jönni, legyetek jók, élvezzétek a jó időt.

Puszi mindenkinek

KépKépKép
tünci28

Jó éjszakát

Zaha

Kép
Kép
zaha

Sziasztok!!!
Alszik a prücsköm, férjem házon kívül, most van időm olvasgatni...

Tünci! Ha nem mondod hol vannak a babák akkor nekem eszembe sem jutott volna miért tartod furának! Ha neked tetszik akkor hagyd! Zaha viszont a tiédre nem tudok könnyek nélkül ránézni...

Betti, engem nagyon érdekel, hogy mire juttok majd a pszihó nénivel. Ha nem is ide, de priviben mindenképp szívesen venném a beszámolót, ha van rá lelkierőd. Majd...

Eszméletlen csaj Barci!!! A kis gumilány. Cigánykerekezni én is tudok, legalább is régen tudtam. Mire lesz a találkozó talán menni fog. Akkor Zahával bemutatót tartunk. Bár szerintem is nem ok nélkül van alul a lábunk :lol:

Szép álmokat mindenkinek!!! Megyek visszalapozok...
hettuli

Szia Hettuli, még csak visszanéztem és milyen jól tettem..arra gondoltam ,hogy talán-talán..Jól vagy?Már nagy az izgalom?
tünci28

Hettuli megkatpam az emailedet, nem volt időm még írni, de fogok hamarosan :oops: ..folyaatosan nézem, hogy van a valami hír rólad?!

Zaha a szívem szakad meg érted, mennyire duplán fájhat neked minden.. én bízo benne, hogy jobban leszel egyszer és megint fogsz reménykedni.. Látod Tünci is honnan indult és merre tart már... még ha nem is akar az ember, akkor is megy vele előre az élet nem lehet mást tenni..

Mi jól.. tegnap szülinapra volt Barak hivatalos.. nagyon élvezte, volt egy magas csúzda is ott, ahova mászni akart, ezért nekem 1 órán keresztül le-fel kellett tornáznom magam vele együtt.. totál ki voltam.. :) de hát ő nagyon élvezte..

Kép
leda2002

Nekem Tünci ez az avatar jobban tetszik :wink:

Kép
leda2002

Szia Leda!

ÓÓÓ, ezt a megérzést, pont a Ti képeiteket nézegetem, ahogy a nagy hóban!!!!!!! :wink:

Az esküvői avatarra mondod, vagy az azelőtti babásra, hogy jobb?Azóta folyamatosan cserélgetem, nem találom az igazit...
tünci28

Az esküvős nekem jobban tetszik! Most is van még hó a mögöttünk lévő hegyen, de mi már papucsban járunk :)

Kép
leda2002

Látom, hogy még itt vagy :).. én közben francia salátát is készítek, megyünk grillezni délután barátokhoz és megígértem, hogy viszek egy tállal.. Barak közben szunyokál, azért van idő netezni és főzni is :)..

Holnap véget ér az antibiotikum kúra, már úgy veszem be őket mintha drogot kellene megennem.. annyira utálom :evil:

Kép
leda2002

Most már kidőlök, jó szórakozást délutánra! :wink:
tünci28

Halihó!

Hazaértünk. Volt sirás. :oops: Kellett magunkról beszélni is és sajnos a első mondat után eltört a mécses. :cry: Az uram és a barátnőm beszéltek helyettem. :oops: De aztán elkezdtünk beszélgetni aztán úgy eltelt az idő.

Tünci

Jól néztek ki. :wink: Párod mit szólt hogy feltettél közös képet? Nem zavarja?

Kép

Kép
melcsike70

Zaha

Vissza is mennek puszik ám! :wink:

Kép

Kép

Kép
melcsike70

Leda

A gyógyi elfogytával a gyulladás is elmúlt remélem. A parti bizti jó lesz. Puszi nektek is.

Kép

Kép
melcsike70

Na lányok, végigrágtam magam egy részen és előre is bocsánatot kérek, ha valakit bánt a vonalzóm, de most felteszem. Főleg azért, hogy mindenki értse Tünci célozgatását.

Zaha, nagyon érthetők az érzéseid. Én viszont kívántam rosszat kismamáknak annak idején. :oops: :oops: :oops: Nem tehettem róla, próbáltam elfojtani, de nem sikerült. Pedig rólam is azt hitték, még a tesóm is, hogy áh én fel sem vettem a dolgot. A munka viszont biztosan jót fog ám tenni neked.

Tünci kis hamis, jó pár oldallal ezelőtt figyelek, hogy jé valaki meg megváltoztatta az avatarod???

Egyébként Betti hsz-e következtében fellángolt ... (nem tudom minek nevezzem!!!) kapcsolatos gondolatom az, hogy amikor a vetélésem volt, akkor egy barátnőm nagy pocakkal jött hozzám látogatni. De neki is az már a második babája volt, az első vetéléssel végződött. Én gyűlöltem minden kismamát, de neki annyira tudtam örülni... A többit Zaha és Aarnika olyan jól megfogalmazta. Nem érdemes ismételni. Szerintem is a lényeg itt nem a meggyőzés, hanem a gondolatok, érzelmek kiírása magunkból.

Aki már vesztett el babát máshogy áll a várandóssághoz és talán könnyebb elfogadni azoknak őt, akik éppen mélyen vannak a gyászban. Tehát nem biztos, hogy a kismamáknak el kellene tűnniük. Bár lehet ha nem ilyen vonalzóm lenne, akkor másként gondolkodnék...

Kép

Kép
hettuli

Hettuli igazad van, hogy nem biztos, hogy el kell tűnniük a kismamáknak, de biztos, hogy egy kismama mindennap újra és újra szembesülni akar a tragédiákkal? Elég a saját féleleme és aggodalma, arról nem is beszélve, hogy folyton vigyáznia kell, hogy mit mond,nehogy valakit megbántson a várandóságával, merthogy ugye van/vannak akik erről nem akarnak hallani. És azért várható volt, hogy ha valakinek sikerül, akkor szinte "kínos" lesz a többiekre nézve, merthogy folyton attól kell félnie, hogy ezzel megbánt valakit.. szóval nem kellemes ezen a topicon kismamának lenni..

Az "egymást támogatjuk" és "fogjuk egymás kezét majd" a gyakorlatban akkor működött volna, ha mindenkinek egyidőben megy tovább az élete, de sajnos ez nem így működik a valóságban. Ezért el kell fogadni, hogy van aki nem tud és nem akar hallani a várandóságról és van aki pedig nem akar hallani a tragédiáról és a fájdalomról.

Kép
leda2002

Leda, amit ebben a hsz-ben írtál, látod ez sosem került szóba, pedig ez is így van, vártam ,hogy egy kismama írja le..hogy Ő sem akar már a tragédiáról beszélni, mint ahogy a veszteséget frissen átélt anyuka meg a terhességről nem akar hallani..Ezzel együtt én személy szerint nagyon sajnálom ha nem írna várandós kismama..Valóban mindkét fél számára okozhat nehézséget a mindig megfelelő megfogalmazása dolgokan.Mint láttuk, nem is sikerült mindig..
Értetek engem, ugye?

Leda, Neked ez jó hosszú antibiotikum kúra volt, én 5 naposat kaptam.Remélem minden rendben lesz és jók lesznek az eredmények.Bírod még a gyűrődést Barakkal? :wink:

Hettuli,most már jöjjön a bébi, mert nagyon kíváncsi vagyok rá, kérd meg szépen, hogy ügyeskedje ki magát!Megkérhetlek, ha majd lesz is időd rá, privátban leírod a fehérvári szülészetes tapasztalataidat, utóbb?

Melcsike!

Mielőtt feltettem mutattam az uramnak, azt mondta Őt nem zavarja és még azt, hogy:Jajj, de annyira jóképű vagyok ezen a képen,nehogy aztán belémszeressenek...(Beképzelt majomka.... :lol: :lol: :lol: )

Jó munkátannak, aki velem együtt dolgozik ma...puszi

KépKépKép
tünci28

Az a helyzet Tünci, hogy egy kismama, főleg aki a babáját már elvesztette nagyon érzékeny és támogatásra szorul, viszont, ha neki kell támogatni, vagy éppen arra vigyáznia, hogy véletlenül se fejezze ki örömét, mert azzal megbánt valakit, az egy nagy színjátszás és nem őszinte.....holott mindig az őszinteségről esik szó ebben a topicban....

Ne is mond, ez az antibiotikum totál kikészít.. És óránként kell meginnom 3dl vízet, ami nagyon nehéz, mert folyton wcre járok.. még egy nap és túl vagyok rajta.. Barak egy nagy zsivány, huncut, rafinált, akaratos, hízelgő, imádnivaló :)

Melcsike azt akartam mondani, de mindig elfelejtem, hogy Barci nagyoooooooon ügyes!!!

Kép
leda2002

Leda, igen tudom,hogyne tudnám, emlékszem még az érzékenységre..
Hogy milyen lesz ezután babát várni, arra még nem tudok válaszolni.Nagyon remélem ,hogy átvészelem.Egyelőre arra így gondolok, hogy át kell vészelni, túl kell élni.Öröm, csak valahol nagyon mélyen lesz, talán annyira mélyen ,hogy észre sem veszem.Pedig nyugodt vagyok, higgadt, sokat léptem előre, ez biztos.

KépKépKép
tünci28

Most úgy gondolsz rá, hogy átvélszeled, de annál több is lesz, éspedig örömöd, az biztos.. most el sem tudod képzelni, de ahányszor orvoshoz mégy majd és megnyugtat, akkor egy rövid időre elfelejted az aggodalmat, aztán megint kezdődik, de az a jó, hogy gyakran kell orvoshoz menni és mindig meg lehet nyugodni :).. és észre fogod venni az örömöt is..
NAGYOT léptél, és nagyon jót tett a lelkednek, hogy eddig vártatok.. Meglátod, hogy mennyire készen állsz majd, amikor belevághattok. És, ha Budapestre kell menned esetleg hosszabb időre, akkor se aggodj, a lényeg majd a biztonság. Valahogy átvészelitek.. Az én budapesti dokinőm egy angyal, nagyon emberséges és empatikus.. Ő csinálta velem végig a borzalmat és Barak születését. Ha majd érdekelne, akkor megadom az elérhetőségét..

Kép
leda2002

Sziasztok!

Hamarosan indulunk. Ma családi nap a Duna-parton a Barci osztályával. Még jó, hogy nem lehet pihenni. :x Pedig kicsit ellennék itthon is. Holnap én is dolgozom. Bizti meleg lesz megint. :?

Legyetek jók.

Kép

Kép
melcsike70

Tünci,hogy ti milyen szépek vagytok!!! :D :wink:
Az egész várandosságom tele volt félelemmel,főleg,amikor a 7.-dik héten megvéreztem!De annyira biztam benne,hogy most sikerülnie kell,mert én is megérdemlem,hogy bár egyszer anya legyek!
Egy kislány anyukája....

Melcsike jó szórakozást!!!

Mi megyünk áldozási ebédre,200fős(3 áldozó kislány).....

Puszika nektek!!!

Kép
Kép
szintus

Váltottunk üzenetet BEttivel, úgy tűnik nagyon mélyre megy ez a terápia, féltem is Őt..

Szinti,Fruzsi mindjártg egy éves!Milyen nagylány már!!!

Melcsike, szép napot Nektek is!

Megint furát álmodtam..Késő ősz volt már, találkoztunk és mindenkinek nagy hasa volt közülünk,csak nekem nem..tisztára befészkeli magát az agymaba megint mindenféle hülyeség.. :?

KépKépKép
tünci28

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?