Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Vuki
Gratulálok a "nagylányhoz"! :D :D :D Sok-sok tejcit és boldogságot kívánok!

Jerika

Igen kipróbáltam a teát,de úgy jártam mint eddig. Az új íz miatt többet kortyolgatott belőle,de 2 nap múlva már nem kellett neki. :cry: :cry:
Most vettünk egy új ivópoharat, hátha bejön. Bár nem úgy néz ki. :( :( :(
Ez igen! Paprikáskrumpli. Nagyon ügyes ez a fiú. Én még nem adtam neki a mi kajánkból. Előbb próbálom a daraboshoz szoktatni.

Gabicsibe

Köszi a tippet. Még nem próbáltam ki a homeós bogyót,mert nagyon könnyen áttört ez a fogacska.De azért beszerzem,mert valószínűleg nem fog ilyen könnyen menni. :) :)

Nika

Köszi! :D :D
A keresztelőn nagyon csinik vagytok! :lol: :lol:

Kriszta

Gyerkőc imádni való! :lol: :lol: :lol:

Most mennem kell.Majd még jövök.

Kép
Kép
vszandra

kriszta,nagyon cuki megzabálom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jezsoerika,én most jelenleg nem dolgozom,volt gyerekruha boltom,majd szeretnék új üzletet.most itthon vagyok,meg Újpesten kisebbségi képviselő vagyok,mert a férjem örmény.

mó73

Erika
Azért nem keresztelik,mert mi nem vagyunk házasok.Kerestünk mi másikat,de itt Pesten elég nehézkes a dolog.Volt olyan honlap ahol nagy betűkkel írták ki hogy nem kötelező a keresztelkedés és csak azokat keresztelik meg akik minden kritériumnak megfelelnek és nincs kivétel.Ha nem felelünk meg akkor majd akkor keresztelik meg amikor a gyerek saját maga eltudja dönteni hogy akarja-e.Szóval én is dühös voltam,mert arra panaszkodnak,hogy kevés a bárány és még azt is eltaszítják aki szeretne az lenni.Mindenesetre furcsa az tény.
Nálunk is megy a paprikáskrumpli,én nem turmixoltam le.A krumplit össze törtem,a virslit pedig apróra vágtam.Mondanom sem kell ő is nagy adagot bepuszilt belőle.Főztem már neki pörköltet is a főzire,azt is nagyon élvezte,sőt kapott már fasirtot is.Tegnap reggel snack kolbászt kapott ,édes volt ahogy ette.
Ja még a múltkorihoz,hogy az epret megeheted ha meghámozod!Úgy nem lesz kiütéses a nagyfiad :D

Nika
Édes ez a nagyfiú!
gabicsibe

Gabicsibe Sajnálom, hogy a keresztelés nem jön össze. Nagyon rögös ez az egyház. Ismerek egy srácot, aki papnak tanult, de otthagyta az iskolát, az ottani viszonyok miatt. Pedig nagyon vallásos.
Jó már , hogy ti darabosat is esztek. Nálunk csak turmixolva eszik vagy ha a nyelvecskéjével szét tudja nyomni. A rágás még mindig hanyagolva van. Kiütésünk nem volt csak hasfájás. De tegnap cseresznyét majszolt és nem lett baj belőle. Igaz ezt a fajtát terhesen is tudtam enni. Na másik fajtábol biztos, hogy nem eszek.
Szerencsére a kertünk tele gyümölcsfákkal, tud mit kostolgatni.

Szandra Lehet, hogy nem irtam, mi is poharat cseréltünk. Mivel ő még mindig szopik, találtam olyan ivópoharat amit ugy kell szivni mint a mellet. Azóta nincs gond. DM-ben vettem.
Én sem adnék neki a mi kajánkból, de ő maga kezdte el kéregetni. Ez jó kéthete tart. A bébiétel is hasonló csak az is pépesitve van.
Próbáld meg a ti kajátokat pépesitve adni neki. Mit szól hozzá. Majd meg látod izlik e neki. Nálunk egy két bébi ételt hajlandó csak megenni. Én főztem, főzők neki, de mostmár a mi kajánkkal ismerkedik. Izlik neki.

Nika Ez durva. Igaz nálunk 10 évre visszamenőleg kérték a pénzt. Mivel 10 éves házasok vagyunk. Mi is leléptünk.
Nem sz.fehérváriak vagyunk hanem Heves megye Heves városában lakunk. Kicsit messze tőletek.
Na megyek felébredt a gyerek.

Jerika

Képzeld magad elé, amit szeretnél, és meglátod, meg fog történni.
Kép
jezsoerika

jezsoerika az én férjem is pap akart lenni,tanult 8évet,de abbahagyta.ma már a vallás mind üzlet.........most nem megyek bele a témába,de borzasztó mi folyik itt.

mó73

majdnem elis felejtettem írni,hogy most június 1-én lesz a 18. házassági évfordulónk!!!!!ja meg a középső fiam aznap lesz 13éves.dupla ünnep lesz.

mó73

kriszta,lehet,hogy már válaszoltál,de bocsi,hogy megkérdezem mégegyszer,hogy te császárral szültél vagy simán?

mó73

Jerika!

valóban messze vagytok:)
Közben beugrott, hogy összekevertelek valakivel:)

Gabi!

Köszi! :)
Boti is szép nagy fiú már!
Emlékszem tavaly amikor találkoztunk a BMC-ben, Te nagy pocakkal, mi meg az eredmény hirdetésre vártunk. Múlthéten szerdán volt egy éve.:)
Szalad az idő!

Kép
nika28

Sziasztok!

mit szóltok ehhez a nagy meleghez? Tegnap egész nap úton voltam a babóval és hihetetlenül jól bírta. :)

Mó,
Császárral szültem, mert burokrepesztés után másfél órával még nem voltak fájásaim és a CTG-m is nagyon rossz volt.

Erika, Gabi,

Hihetetlen, hogy már miket esznek a fiúk. Minthogy sajnos Uche nem szopott, így én is elkezdtem a hozzátáplálást.

Witch,
Kérünk majd a holnapi úsziról képeket :) biztos nagyon fogja élvezni Jamina.

Gabicsibe,
én lehet, hogy tudok egy olyan helyet ahol megkeresztelik Botit, előtte rákérdezek és utána majd írok!

Nika,

Tényleg hihetetlen, emlékszem én is, nekem május 15 volt, hogy kiderült babás vagyok, neked kicsit később :)

Rólunk:
a nagyfiú ma reggel képzeljétek, hogy hasra fordult :) és annyira örült magának, már két-három napja gyakorolja, és ma végre sikerült :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
Kép
tubikriszta

Kriszta!

Gratula a hasra forduláshoz! Nálunk is egy nap gyakorlás volt előtte. :D
Biztos ami biztos alapon. :)
Nekem május 13-án volt az eredmény hirdetés....:)

Kép
nika28

Elan

Nagyon édes Gabi.Látom neki már sok fogacskája van. Nekünk még csak most jön a 3.és az is alul. A mozgásfejlődésben ugyan itt tartunk. Mi sem akarunk még járni.Már előre félek,hogy bírja majd a derekam a sétálgatást. Elég magas vagyok, a derekam meg amúgy is vacakol. :cry: :cry:
Vettünk a Manónak homokozót. Már csak össze kell rakni, szerezni bele homokot és nálunk is mehet az immunerősítés. :lol: :lol: :lol:
A beszéd nálunk is hasonló. A káká nálunk is megy,de főleg a nenene, meg a nanana.Ha valami érdekeset talál mindig azt mondja,hogy hejte,hejte vagy ata.A pápá még nem megy,de tapsolni már tudunk. :P :P

Gabicsibe,Jerika

Tegnap főztem paprikáskrumplit, és azt adtam a Miának is. Csak villával törtem össze, és nagyon ügyesen megette.Azért volt öklendezés meg kiköpködés,de valószínűleg ízlett neki,mert elég nagy adagot bevágott belőle. :lol: :lol: :lol: :lol:

Gratulálok a házassági évfordulóhoz.Szép hosszú idő.Kívánok még sok-sok boldog évet együtt. És Isten éltesse a fiadat.

Kriszta

Nagy gratula Uche-nek a hasraforduláshoz.Gondolom most folyamatosan ezt gyakorolja. :P :P :P

Kép
Kép
vszandra

És néhány kép.
Kép Mindig a tilosban. Kép Ez az új ivópoharunk. Kép Pakolás előtt.

Kép
Kép
vszandra

vszandra,köszi! nagyon édes a kislányod!!!látom már minden érdekli!

mó73

NIka
Bizony rohan!Boti 2 hét múlva már 1 éves!MIntha most lett volna.

Kriszta
Oké, várom!és gratula a hasraforduláshoz!

Szandra
Milyen ismerős ez a kép,mintha Botit látnám a tilosban :D ma Brassóit kapott újkrumplival ez is nagyon izlett neki.

Boldog házassági évfordulót és picifiadnak petdig boldog szülinapot!

Witch
Ide is írhatnál néha :D
gabicsibe

gabicsibe,köszi.

mó73

Gabicsibe,
Írtam privit. :)

Kép
tubikriszta

Mó,
én is csatlakozom az előttem szólókhoz, Boldog Házassági Évfordulót!
Boldog Szülinapot a fiacskádnak :)

Szandra,
Mietta még mindig nagyon szép, és elég huncut is :)

Igen, Uche még mindig a hasra fordulásnál tart, nagyon -nagyon tetszik neki :) amúgy mikor fordulnak vissza? vagy az majd a következő fázis?

Kép
tubikriszta

Sziasztok!
Csak gyors helyzetjelentés rólunk. Még mindig egyben vagyok :D Egész jól bírom ezt az időt. Kölök sokat mocorog, úgyhogy gondolom még esze ágában sincs kibújni. Két ctg-n túl vagyunk. Enyhe keményedések. Persze mikor aludjon, ha nem akkor amikor mozognia kellene :D Így 1x a szülésznő rázta a hasamat, másodszer segített pár kocka csokoládé. Gabicsibe, lehet, hogy majd neked dobok egy sms-t, ha történik valami. Persze, ha nem bánod.

Minden gyerkőc egytől-egyig csodás. Hihetetlen, hogy repül az idő.

Sok puszi mindenkinek!

KépKép
süni76

Sziasztok,

Én is bejelentkezek. Mostanában nagyon nincs semmi időm, fogalmam sincs miért, hiszen Gabi még mindig 2x alszik egy nap... mégis alig jutok géphez. Nem értem, hogy csinálom :)

Gabicsibe, Boti tényleg nagyon ügyes fiú, és a kaja miatt is le a kalappal! Úgy döntöttük, mi is beszerezzük a kismotort, mert Gabi odavan értük, a játszótéren is megrohamozza mindegyiket. Igaz, egyelőre, csak a kerekét pörgeti, de azt imádja :) Ami a szoptatást illeti, szerintem ma lesz a napja, hogy már én sem fogok vele próbálkozni. Már harmadik napja csak az egyik cicit fogadja el, és abból is csak kettőt szív, de azt hiszem, csak cumizik. Ennek ellenére a másik egyáltalán nem csomósodott be, vagy ilyesmi, szerintem már nincs tejem... Te főzől mindennap? Mi hozatjuk a kaját, abból nem merek adni Gabinak, hétvégén meg sokszor van olyasmi, amit szintén nem szívesen kínálok neki, mert tojás vagy tejtermék van benne... így marad, amiket én főzök neki, meg az üveges cuccok.

Rony, szorítok a beültetéshez, majd írd meg, hogy mi az eredmény!

Erika, köszi, hogy írtál a kajálásotokról! Én örülnék neki, ha Gabit jobban érdekelné, amit eszünk, de hidegen hagyja :)
Szeret bringázni a fiad?

Nika, csodaszép a nagyfiad, ezek a szemek!!!

Vuki, szívből gratulálok a kislányodhoz, csodaszép a neve! Kérünk képeket!

Szandra, Gabi tapsolni nem hajlandó :D Majd muti a homokozót, biztosan jó lesz! Nálunk sajnos nincs hova tenni, meg le kéne fedni, nehogy a macskák felfedezzék :) De sebaj, közel a játszótér. Mietta nagyon huncut, látom, megy a rámolás nálatok is :)

Kriszta, Gabinál a visszafordulás problémásabb volt, szerintem 1 hónap is eltelt addig, mire megtanult visszafordulni. Sajnos ez nálunk mindennel így van, már isten tudja mikor megtanult felállni, de csak mostanában tanult meg letérdelni belőle. Valahogy az inverz folyamat nem az erőssége :)

Süni, de jó, már a finisben vagy :) Jó, hogy nem készülsz ki a melegtől, pedig épp gondoltam rá, hogy tavaly ilyenkor én már alig éltem. Tudosíts, ha kibújt a picurkátok!

Rólunk: A favorit, a nap fénypontja, és amiért érdemes élni egy ilyen kicsi fiúnak, az továbbra is a Játszótér nálunk :) Amikor felébred a délutáni alvásból, gyors uzsonna után már rohanunk is, és maradunk 1-1.5 órán keresztül. Nagyon élvezi, homokozik, hintázik, csúszdázik, persze segítséggel, és hát barátkozik ezerrel. Meg én is persze, jó a társaság szerencsére.

Amikor itthon vagyunk, akkor persze semmihez sem jutok hozzá, mert vigyázok rá. A kedvenc időtöltés ugyanis a lépcsőmászás, naponta ötezerszer mászik fel a harmadik szintig, és amikor lehozom, kezdi újra. Én meg persze megyek utána, hogy nehogy kiessen a fokok között. Van ugyan lépcsőrácsunk, de még nem láttam értelmét felszerelni, mert a nappaliban úgyis ott a dobogó, ami miatt nem hagyhatom őt felügyelet nélkül, szóval mindegy. Ha nincs lépcsőmászhatnékom, elé tolom a babakocsit :)
Kaja: reggel-este tápszer megy, délelőtt, délután gyümölcs, ebédre és vacsorára pedig főzelék, tészta, rizs, hús, amit éppen kitalálok. Tegnap vacsira zabkását adtam neki fahéjas cukorral, hááát. Mondjuk úgy, hogy nem köpte ki, de nem tetszett neki annyira.
Megtanult felmászni az ágyakra, kanapére, lemászni tanítgatom, de egyelőre nem megy. Frászban vagyok, mikor zuhan le.
Vettünk egy medencét, felfújhatósat, majd ma kipróbáljuk, remélem, tetszeni fog neki, imád pancsolni a kádban :)
Hát most ennyi, nem jut eszembe más. Ja igen, még mindig 6 foga van, mintha pirosodna alul az ínye, de egyelőre nincs túlzottan beduzzadva.
Na és a végére egy kép:

Kép

Kép
elan

Sziasztok!

Bocsi hogy elvesztem, de sok volt a rohangálni való... Munka, orvos, gyerek, kocsi... Szóval nem unatkoztunk...

Rebe!

Édesek a lányok :) Hatalmasak már!

Kriszta, NIka!

Nekem május 16án mondták meg,hogy manó van a pociba :)

Gabi!

Boti édi nagyon. Az a kék viziló jó? Én is gonolkodtam ilyenen, mert 5.000 ért hozzájuthattam volna egy újhoz, de nem tuodm. TÉnyleg, a készségfejlesztőket mennyire érdemes venni? És melyiket? Mindenképpen szeretnék venni, de nem tudom melyik a jó, és mikortól...

Vszandra!

Mietta édes azzal a kis pofikájával :)

Elan

Gábor igazi kis kópé :)

Nika!

Ati édes nagyon a keresztelős képeken... :)

Erika!

Marcel aranyos nagyon :) Igazad van, nem kell eröltetni semmit...:)

Kriszta!

Uche imádni való, egyszerűen édi :) Képzeld, elmaradt az úszás. Kivertem a gyerket 6-kor az ágyból (ugye Jamina 8-ig, 9-ig alszik) odamentünk, és le van lakatolva az ajtó. Aztán jöttek többen, és mondták hogy eddig ez soha sem fordult elő. Így javaslom, hogy előtte csörögj a csajra. Nem lenne jó elindulni potyára. NEkem kocsival 10 perc, de neked sokkal nehezebb... Ja, megvan a nagykocsi :) Ha úgy alakul mehetünk együtt is :)

Süni!

Szorítunk :)

Nálunk minden okés, a lánykám 10-12 órákat alszik éjszaka, fogzunk ezerrel, felül 4 alul 4 van beduzzadva. Már eszik husit is 2-4 naponta. Nő mint a gomba, sokat beszélget, imádom, és most papus a sztár :) VIszont ma nehezen és rosszul alszik, fáj az ínye...

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

szia elan,ne csodálkozz,hogy kétszer alszik még a kicsid,hiszen az 15 hónapos korig úgy a normális!

mó73

Sziasztok!

Gyors helyzetjelentésre ugrottam. Egész héten nagymamánál voltunk. Nekem inhüvelygyulladásom van, injekciót, gyógyszert nem kaphatok a szopi miatt, pihentetnem kell(ene) vagy gipsz jöhet még szóba, ha nem javul. :( Közben elkaptak a lurkók valami takonykórt is. :(
Milónak egyre jobb a szövege, múltkor mikor nem akart délután aludni, én meg igen:)) már nagyon ideges voltam, erre megszólalt, anya nyugodj meg és még a vállamat is megpaskolta. :wink:
Zalán továbbra is egy tündér. Nagyon aranyosan dumál, nevet, játszik. Ha Milót meglátja, fülig ér a szája. Egy hete négykézlábra áll, úgy rugózik előre-hátra. Ha így folytatja lassan mászni fog :shock:
A képeket megnéztem, nagyon szépek a babák, gyerekek .Végülis mikor lesz a babatali?
Na mennem kell szopiztatni...

Kép

Kép
agnese

Sziasztok!

Witch,
azért az nem semmi, hogy zárva volt, de reméljük, hogy legközelebb már nem lesz így. Megbeszéljük a jövő hetet és mehetünk együtt is :)
Nektek sem semmi a fogzás, reméljük, hogy hamar kijön. Szerencséd van, hogy Jamina már átalussza az éjszakát. Este mikor alszik el?

Süni,
Szorítunk nagyon! Könnyű szülést kívánok! :)

Elan,

Szerintem az a fontos, hogy ügyes nagyon Gabi :) ha fordítva csinál mindent, hát legyen úgy :)
Szerencséd van, hogy még mindig kétszer alszik naponta. Igaz nekem sem lehet panaszom, mert nekem is elég sokat alszik napközben, hála a homeos bogyónak, mert így visszaállt a fogzás előtti korszaka.
Nagyon aranyos azon a képen :) Igazi rosszcsontnak tünik :)

Ágnes,
Örülünk, hogy jelentkeztél :) Zalán is már hatalmas fiú, milyen gyorsan megy az idő :)
Milán mit szólt hozzá? Gondolom sokat szeretne vele játszani.

Rólunk:
nem tudom, hogy miért igaz egyszer kell fel éjszaka enni, viszont óránként biztos, hogy kicsit felnyöszörög és ha akkor nem adjuk a cumit a szájába akkor felkelne. Gondolom, hogy ezzel nem nagyon lehet mit tenni, ugye?

Kép
tubikriszta

Elan!

Nagyon huncut Gabi. :)
Meg tudnám zabálni! :)

Szandra!

Gyönyörű ez a lány! :)

Mó!

Utólag is Boldog Házassági Évfordulót, és Boldog Szülinapot a fiadnak. Kicsit megkéstem.... :oops:

Witch!

Mi is kínlódunk a fogakkal. Jó lenne, ha kibújnának, mert szegénykém annyira szenved. Nálunk 2 napig be van duzzadva, aztán pár napig semmi, és kezdődik elölről minden.

Agnese!

De jó, hogy jelentkeztél! nagyon ügyes fiú Zalán. :) Édes lehetett Miló ahogy megnyugtatott. :)
Azért, ha van egy kis időd tehetnél fel képeket a srácokról.

Rólunk:
Apa a múlthéten náthás volt és köhögött, és ezt sikeresen elkapta Ati is. Pedig úgy vigyáztunk, de hát egy légtérben vannak nem sok mindent lehet tenni.
:?
Ma voltunk a doktor néninél. Semmi gond, tényleg csak nátha, sok orrszívás, és orrcsepp. A rendelőben mindenkit levett a lábáról, végigdumálta a vizsgálatot. :)

Kép
nika28

Kriszta!

A kövi hét nekünk is jó, mert most osztálytali...
Változó,hogy mikor alszik el, de kb. 8 és este 10 között ennek függvényében kel 7-9 köztött reggelente :) Kap estére milupa jóéjt pépet, és kész :)

Nika!

Nekünk nonstop duzzanat van, felül 4 foghelyen, alul 4 foghelyen, de még csak alul látok 2 kis rizsszemet...

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Sziasztok!

Nika
Jobbulást nektek!

Kriszta
Már várja, hogy játszanak, de azért kicsit féltékeny is. Mostanában kezd ez megnyilvánulni.

az ígért képek
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
agnese

Sziasztok! Már én is régen jelentkeztem, azóta voltunk nyaralni egy sort. Utolsó pillanatokban derült ki, hogy mi is elkísérhetjük apát Isztambulba. Apa dolgozott 2 napot, aztán meg együtt nézelődtünk. Ijesztgettek előtte, hogy majd milyen rossz lesz egy másfél évessel egy ilyen városban, de sikerült minden napra Benedeknek való programot is találnunk. Első ránézésre tényleg nem bababarát város (babakocsit jól meg kell gondolni milyen messzire toljuk), de tele van játszótérrel, 2 hatalmas parkot is találtunk és még a szerájban is jó nagy füves park van. Májusban még meleg sincs és a népsűrűség is elviselhető volt. A törökök imádják a gyerekeket, az utcán pisszegtek, fütyürésztek Beninek, simogatták a fejét, a villamoson több ajándékot is kapott (kekszet, paradicsomot), ha nem akartuk elfogadni addig erőltették, amíg el nem raktuk. Szóval nagyon jó volt. Így pocakkal azért egy picit nehezebb volt, mert sokszor kendőben vittem és azért az már egy picit nehéz nekem, de kibírtam. Szerencsére a kajától sem voltunk rosszul. Szóval nagy élmény volt, még a bazárt is megjártuk. Rakok fel pár képet.

Ja és még egy hír rólunk, Benedeknek kisöccse lesz! Voltunk a 18 hetes UH-n 2 hete és megmutatta magát a picurkánk. Már csak nevet kell neki találni, mert lánynevünk az van egy csomó, de fiú csak a Benedek volt... na majd csak eldöntjük.

Elan! Igen használunk textilpelust. Én nagyon szeretem, olyan szépek és jó érzés, hogy nem dobáljuk a szemétbe a sok pelenkát. Mondjuk most kezdi Benus kinőni és már nem akarok többet venni, de majd jó lesz az új babának.

Vuki! Gratulálunk a kislányhoz! Császár után gyakran előfordul, hogy aluszékonyabbak a babák, ez biztos fog változni. Most mi újság veletek?

Agnese! Aranyos lehet Miló, mikor ilyeneket mond. Benedeknek most az a legújabb szokása, hogy mindenkinek le kell fekünie, ha ő aludni indul. Apa, anya, mama, plusz a kedvenc plüssök, mindenkit odaparancsol az ágyhoz és csak akkor fekszik le... A fiaid nagyon hasonlítanak egymásra.

Kép kiscsaládunk Isztambulban
bazárban Kép

játszótéren Kép mecsetben Kép
délutáni pihenés Kép
gombahölgy

nem tudtam választani melyik képeket rakjam föl, itt van még egy pár. A repülőn jó kis hullámvasút volt odafele, mindenki be volt sz---va, Benedeknek meg annyira tetszett, hogy ott röhögött meg visongatott örömében, mókás volt :)

hajókirándulás előttKép

hárembenKép

repülőnKép
gombahölgy

Kriszta
Köszi az alapos utána járást,ha van valami fejlemény értesítelek!

Süni
Na ná, hogy elválalom :D örülök hogy megtisztelsz a hírhozó szerepével!Jön holnap a hidegfront!Tavaly is így volt a nagy meleg után jött a hidegfront és megérkezett vele együtt Boti is :D (ő 1 héttel előbb jött).

Elan
Látod van olyan amit Gábor csinál előbb!Boti még csak most kezd a lépcsőn felfelé mászni.Gábornak már 6 foga van,míg Botinak most jön csak a 4. :D
Milyen szopi nélkül!Már az is szép,hogy eddig tudtunk szoptatni!NEkem is csomósodik még az egyik cicim,de ez állítólag még normális.Folyamatosan masszirozd,nehogy begyulladjon!
Boti egyre többet eszik darabosat,így talán könnyebb a főzicske,mert tudok olyat főzni amit mi is megeszünk.Igaz így utána fűszerezek,de legalább nem kell annyit pepecseléni.Így is van mikor napjában 2X főzök,mert annyira izlik neki hohy nem marad belőle vacsira!Múlthéten kapott rántotthusit (panirba csak a tojássárgáját tettem)újkrumplival.Hol-mi tökfőzelék,meg meggyszósz krumplival már nem jó.
Hogy tetszett Gabinak a pancsi?Tegnap mi is kipróbáltuk,szegény először furcsán nézett rám,hogy nincs még itt a pancsi ideje miért is kell neki most fürdeni.De aztán nagyon tetszett és elég jól el volt a vízben.Már alig várom,hogy mit fog szólni a Balatonhoz.

Witch
Szerencsére mi a vizilovat örököltük,ennyi pénzért viszont semmit nem tud és csak pár napig volt újdonság aztán most meg csak a port fogja. Kép na ez sem éri meg a pénztMagával a játékokkal jól elvolt,de amint belekapaszkodott borult is!Apró kisállatok amik csörögtek,zörögtek,tükör volt rajtuk az nagyon tetszett neki,sőt az ikeás könyv amiben állatok vannak az is nagyon bejött.De még nem érdemes nagy dolgokat venni,mert Boti is csak most kezd rájönni,hogy egymásba lehet rakni a tárgyakat,vagy a bödönkébe belerakni a formákat.

Agnese
Írd fel ezeket az aranyköpéseket,hogy később is jót tudj rajta derülni :D Megzabálnám Milót :D Zalán is milyen ügyes már!Jobban birod már a strapát?javult a helyzet?

Gomba
Gratulálok az újabb fiúcskához!Szép helyeken voltatok!Az alvóskép szupi :D
gabicsibe

Gabi!

Köszi a választ...

Gomba!

Édes a pici fiad, az az alvós kép, zabálni való :)

Agnese!

Zalán nagyon ügyi fiú :)
AZ én lánykám, még mindig nem fordul semerre, de már ücsörög, húzza fel magát... Ja, és nem nyúl a tárgyakért, de már fog... Szóval el vagyunk...

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

sziasztok,benézek már ,mert még elfelejtkeztek rólam,szóval itt vagyok,1-2 kép Alexról: Kép szeretem a pudingot! Kép érik a cseresznye,rengeteg van ,mind a két fán: Kép a kakaót este és reggel még cumisüvegből iszom: Kép

mó73

Nagyon bájos Alex az utolsó képen.A cseresznyéért,pedig irigy-birigy.Bár Botinak nem igazán jött be.

Nika
Hogy vagytok?

Agnese
Sajnos tali nem lesz,sokan lemondták és látod a régiek pedig eltüntek :cry: :cry:
gabicsibe

Köszi, Gabi :D Szerintem a hidegfrontnak már meglett volna a hatása. Most jöttem ctg-ről. Minden oké, enyhe méhtevékenység, kölök annyit mozgott, hogy néha a gép sem bírta :D Szülésznő szerinte jövőhéten már lesz valami. Egyre izgalmasabb. Meglepően jól bírom. A kórház előtt összefutottam Erzsikével (BMC kórterem). Megdicsért, hogy még tömegközlekedem és mozgok. Szerinte így biztos könnyebb lesz a szülés. Háááát, nem hiszem, hogy összefüggésben lenne a két dolog.

Mó, szuperek a képek. Mindjárt megyek cserkót enni!

Gombácska, gratulálok a második legényhez! Kedvenc képem Benedekről a mezitlábas, repcsis. Nagggggyon vagány!!!

Na, megyek, vízszintesbe vágom magam egy picit.

pusszantás

KépKép
süni76

Sziasztok,

Witch, milyen készségfejlesztőre gondolsz? Nekünk nincs se járássegítőnk (van egy olyan gyanúm, hogy nem emiatt nem jár még Gabi :D ), sem ilyen activity-asztalka. Az ok elsősorban helyhiány, másodsorban drágállottam ezeket a kütyüket. Ismerem a fiamat, minél drágább egy játék, annál nagyobb ívben tojik rá :D Szóval ami nekünk nagyon bevált és nagyon sokat játszott-játszik velük: Montessori-torony (már 6 hós korában megkapta, és még ülni sem tudott, amikor már pakolgatta fel a karikákat); formabedobó (egyszerű színes fa dobozka, 4 formával. Mindegyik formából két db. van). Már ügyesen bedobálgatja a hengert, a háromszöget és a négyzetet, a hatszöggel még gondok vannak. És van még egy nagyon jó, a DM-ben lehet kapni kicsi színes pohárkákat több méretben, amiket egybe lehet rakni. A babacuccoknál vannak. Mostanában már nem érdekli, de egy darabig nagy sláger volt. Amúgy is nagyon érdekli minden, amit egybe lehet dugdosni, hosszú perceken át elvan a különböző nagyságú bébiételes üvegfedőkkel, egymásba pakolgatja őket.
A másik dolog, amit nagyon szeret: a könyvek. Nálunk a sztár a Tóth Könyvkiadó Olvasok, számolok, tanulok sorozata. Van több kötet, háziállatos, dzsungel állatai, erdei állatok, tanyasi állatok, stb. Mindegyik oldalon van egyféle állat egy rövid ismeretővel. Nagyon vastag lapjai vannak a könyvnek, gyakorlatilag elnyűhetetlen. Ezeket Gabi rendszeresen leveszi a polcról és lapozgatja. Ezenkívül van még kétféle építőjátéka, de csak ritkán hajlandó két darabot egymásba rakni, inkább lerombolni szereti, amit én felépítek :) Az egyik egy LEGO kisvasút (nagyon primitív, egy elem csak egy gombot tartalmaz, ha érted, mire gondolok), és van egy Clemmy Kisállatos, amit a Libero Klubtól kaptunk. Beküldtem érte egy halom vonalkodót :)

Agnese, jót nevettem Miló szövegén :D Tényleg írd, később díjazni fogja :) Nagyon szépek a srácok! Miló fog oviba járni? Vagy otthonmarad, amíg Zalánnal otthon vagy úgyis? A játszóterezést megoldjátok valahogyan, vagy inkább otthon hűsöltök?

Kriszta, nálunk is volt ilyen időszak, hogy Gabi óránként ébresztett. Eltartott vagy 2-3 hétig. Aztán ahogy jött, el is múlt. Sajnos van ilyen, nincs mit tenni, ahogy mondod. Majd túllesztek ezen is.

Nika, remélem, már jobban vagytok! Hogy bírja Atti az orszívást?

Gomba, jaj, nagyon jó lehetett Isztambul! Szépek vagytok, és Benedek már olyan nagy! Hogy kidőlt a drága a nagy olvasásban :D Ami a pelust illeti, mi is gondolkoztunk rajta, aztán mégsem vágtunk bele. Ha lesz még egy babánk, szerintem kipróbáljuk. Tényleg nagyon szépek. Majd kérek tanácsot, ha összejön a kistesó :) Örültök, hogy megint kisfiatok lesz? Biztosan találtok majd valami szép nevet, még van idő. Majd tudósíts!

Gabicsibe, szerencsére nekem egyáltalán nem csomósodott be a mellem, pedig már 3 szopás maradt ki. Ez is bizonyítja, hogy már nem volt érdemben tejem. Sajnos a pancsi még nem jött össze. Mióta megvettük a medencét, vagy hideg van hozzá, vagy a tetőfedők szórják a teraszra a koszt, vagy UV-B riadó van. Most épp a hideg miatt nem fogjuk beüzemelni.

, Alex nagyon helyes kispasi! A cseresznyét irigylem, én is nagyon szeretem és végre idén ehetek is. Tavaly nem mertem a szoptatás miatt.

Süni, szorítok nagyon :) Tényleg ügyes vagy, hogy ilyen jól bírod, én az utolsó 2 hónapban már olyan voltam, mint egy bálna és állantóan görcsöltem, nem mertem sehova elindulni egyedül.

Képzeljétek, a hidegfront kicsalogatta tegnap egy kolléganőmből végre a kisfiát. Már 42 hetes terhes volt, ma akarták indítani a szülést, de a kissrác beelőzött :))) És most jön a csattanó: 5150 gramm és 64 cm a gyerek, hihetetlen!!! Vákuummal szülte meg a kolléganőm, biztosan nem volt egyszerű... alig várom, hogy meséljen.

Nna, dobok egy képet Gabiról. Mielőtt meggyanúsítanátok, magától mászott fel, imádja a szgépeket :D

Kép

Kép
elan

sziasztok! oké,jöhet mindenki cseresznyézni,benne vagyok!! :) :)

mó73

Sziasztok!

Mó,

Imádnivaló Alex, nekem is az utolsó kép a kedvencem, olyan kis fáradtnak tűnik rajta:)
Ki szokta leszedni a sok cseresznyét? és mit szoktál csinálni belőle, vagy megeszitek mind?

Elan,

Igen, most már két napja kicsit jobban alszik, de változik elég sokat. A doktornő mondta kedden, hogy nagyon-nagyon meg van duzzadva az ínye, de hogy ez egy-két nap, hogy kijöjjön a fog vagy egy hónap azt nem tudja. remélem, hogy hamarosan túl leszünk rajta.
Nagyon aranyos Gábor és látszik a tekintetén, hogy elég eleven kisfiú :)

Witch,
én vettem Uche-nak ilyen zenélő kütymütyt, azt nagyon szereti és nem is volt drága 800 ft, meg ilyen táncos zsiráfot az sem volt drága és nagyon szereti a zenét hallgatni közben meg nézni az állatot. :)

Gombahölgy,

Gratulálok a második trónörököshöz :) nagyon szép a nagyfiad és le a kalappal, hogy ilyen jól bírta a gyűrődést :) szépek a képek!

Süni,
Nagyon szorítunk, úgy néz ki, hogy nagyon jól érzi bent magát a babó :)

Agnese,
Nagyon ügyi fiú Zalán, hihetetlenül jól tartja már magát, nemsokára már mászni fog, ha így folytatja :)

rólunk:
mostanában nálunk a fák levelei és a meggy a favorit, órákig tudja nézni ahogy fújja a szél :)

teszek fel egy képet, hogy mit csinál a cumisüveggel, ha meglátja, hogy kaját kap :)

Kép

Kép
tubikriszta

Sziasztok!

Köszönjük jobban vagyunk. Még mindig szívnom kell az orrát, de már jobb.

Agnese!

Nagyon szépek a srácok! Nagyon édes Miló ahogy puszit ad az öcsinek. :)
Ügyes Zalán!

Gomba!

Nagyon jók a képek! Gratulálok a kisöcsihez! :)
Nagyon szép fiú Benedek!

Mó!

Azok a fekete szemek.....!:)
Én is imádom a cseresznyét, de a szopi miatt nem eszem az idén. Pedig a szüleimnek is nagyon sok lesz.

Süni!

De izgi, nemsokára Te is a kezedben tartod a picurkád. :) Szorítok Neked!

Elan!

Az orrszívással idáig nagyon jól voltunk. Nekünk mindennapos használati cikk, mert Atinak szűk az orrjárata, és este lefekvés előtt muszáj kiszívni neki. Igaz a jó időben volt, hogy nem kellett abszolút használni. Most, hogy van benne "cucc" rendesen gondolom kellemetlen ahogy kiszippantja, és egyfolytában elforgatja a fejét, le kell fognom, és ezért sír. Remélem lassan túl leszünk rajta!
Nagy kópé Gabi! Jó nagy csibész lesz belőle. :D

Kriszta!

Nagyon édes ahogy követeli a kaját. Micsoda frizkója van! Nagyon édes! :)

Rólunk:
Úgy néz ki, kifelé lábalunk a takony kórból, de még nem az igazi.
Pár napja adtam Atinak Bébidesszertet. Kevesebb a tejem, és nem akarok tápszerezni, ha nem muszáj. Tízóraira, és uzsira kap két szopi között. Nagyon tetszik neki, amikor meglátja a kanalat már tátja a száját. :)
Néhány hete elkezdtünk pohárból inni, ez is nagyon menő, már nem fogadja el a cumisüveget. Ez séta közben ugyan kisebb gondot okoz, de ez legyen a legkevesebb gondom. A cumiról is leszokott. Fel van háborodva, ha a szájába akarom tenni. :)

Kép
nika28

kriszta,hát egy ideig esszük,aztán elosztogatom,jönnek ismerősök,barátok és leszedik a cserkót.nem szoktam csinálni belőle semmit,mert nem vagyok olyan ügyes,majd talán egyszer .inkább a meggyből gyümilevest szoktam,de azt is a 6 gyerekből csak 3 szereti.a kis uche is imádnivaló . nika, az orrszívás nálunk is megy,sajnos.

mó73

Kriszta
nagyon édes :D a fiúk már csak ilyenek :D Alvás témához:amint megszoksz egy alvási ritmust akkor majd váltani fog és kezdődik előröl minden.Azt mondják másfél- 2 éves korra áll be.Szóval van még időnk :? ,kitartás!

Nika
Átélem a helyzeteteket!Botira rá kell "ülnöm" szinte,hogy egyedül kitudjam szívni a nóziát.Azért vigyázz azokkal a desszertekkel!Annyira nem táplálóak mint a tápi és a hasznos kalóriára pedig szüksége van!Orvos vagy a védőnő mit mond?Én inkább tápi párti vagyok,nagyon fiatal még Ati!Ezek a mai tápik már elég korszerüek és van hypoallergén is amit a doki ír fől.Mi nagyon sokáig azt ettük reggelire.

Süni
Kitartás!Maradjon is bent amíg kell,jó helyen van odabent :D Erzsikének annyiban igaza van,hogy ha eddig nem hagytad magad el,ilyen fitt vagy akkor a szülésközben is ilyen ügyi leszel!Kérsz epidurált vagy jöjjön aminek jönnie kell?

Elan
MIlyen huncut Gábor :D Nem irigylem a kolleganődet!Ekkora méretek :shock:
gabicsibe

Szióka,

Látszik Uchén, hogy szereti a hasát :D

Gabicsibe, mit adsz Botinak reggelire a tápszer helyett? Gabi még tápszert kap reggel is és lefekvés előtt is, bár ez utóbbi mennyiségét most már nagyon lecsökkentette, szerintem hamarosan el fogja hagyni.

Nika, Gabinak igaza van, legalábbis szerintem is az a helyzet, hogy az anyatej után a legjobb választás a tápszer. Tényleg kérd ki a dokitok tanácsát. Sajnos nagyon rossz a tápszer "sajtója", köszönhetően a szoptatás-fasiszta Kismama magazinnak és társainak (bocs a drasztikus fogalmazáért, de ez a véleményem), hajlamosak úgy beállítani, hogy ha elkezdesz tápszert adni a gyereknek, akkor ott és akkor vége is van a szoptatásnak, ráadásul pocsék anya is vagy, ha ilyesmire vetemedsz :) Gabicsibe és én is jó példa vagyunk arra, hogy ez egyáltalán nincs így, hiszen majdnem 1 éves korukig szoptak a fiúk.

Kép
elan

Nekem sajnos egyik gyerekemnél sem volt tejem,ezért mind tápszeres volt,de ,hogy ne legyenek csak tápszeresek ,2-3 hetes kortól jöttek először a gyümölcsök,elöször mindig csak 2-3 kiskanál,pl:meggylé,őszibarack és banán volt az elsők közt.aztán 2hónapos kortól lassan kezdtük először sárgarépa krumplival,és sorba a többi.husit azt csak 3-4 hónapos kortól,sajtot 5-6 hó-tól,és utána már jöhetett minden.de a tápszer maradt kb.15 hónapos korukig,tej csak utána!ez volt a mi étrendünk!és van 6 egészséges gyerekem.csak azt hozzá kell tenni,hogy pl:1996 -ban még ezt normálisnak tartották,ma már nem!de nekem bevált,ezért nem foglalkoztam ,hogy mit mond az egy gyerekes védőnőnk.

mó73

Gabi, Elan!

Köszi a jó tanácsot!
Annyira nem vészes a helyzet, hogy pótolni kelljen. Nem tejci helyett adom Neki, hanem délelőtt, és délután két szopi között.
4-szeri evésre eszünk meg egy üveggel. Megint elkezdtem inni a teát és már jobb a helyzet. Nem akarom, hogy leszokjon a ciciről. :)
A másik ok amiért kipróbáltuk az a kaki. Nagyon nehezen ment neki, és kínlódott. Így ha nem is minden nap, de gond nélkül sikerül szegénynek.

Kép
nika28

Elan! Örülünk, hogy fiú lesz a második is, tényleg mindegy volt, annak meg főleg örülünk, hogy nem kellett megint hetekig szurizni, meg zarándokolni a BMC-be a tesókáért. Mondjuk én már készültem kislány ruhákat venni, de így meg aztán tényleg nem kell semmire költeni.

Süni! ???????????:):):) mi van veled?

Nika! Orrszívóval mi most úgy vagyunk, hogy Benedek saját magának tartja a csövet és szívja, ha lefogjuk kapálózik és üvölt, de magának megcsinálja, szerencsére nekünk csak náthásan kellett használni, de az is éppen elég.

Share! Veletek mi van? Már olyan régen jártál erre! És a többi "régi" anyuka. Chesti, Bibar, Luki, Benszi, Lippa és a többi eltűnt....
Zsókuci? Vicuska! Dolgozol, hogy döntöttél?

Tubikriszta! Uche nagyon aranyos, a topik kis egzotikus lakója :) hogy kell kiejteni a nevét? (Uhe, Uke, Ucse ezek az én tippjeim?)

Gabicsibe, Kriszta! Nálunk az alvás 15 hós korra alakult ki úgy ahogy... nappal már csak 1X alszik, az jó, mert elég kiszámítható, de Benedek nagyon sokáig szopizott még éjszaka, akár 4-5-ször is felkelt. Most is felkel még 1-2X és néha még mindig kéri a cicit olyankor. Én sokat stresszeltem rajta, hogy miért nem alszik ez a gyerek (főleg nappal nem értettem miért kel föl egy fél óra után mikor még mindig hót:) álmos) de tényleg magától beérnek ezen a téren is.

A szopival/etetéssel kapcsolatban mindenkinek megvan a maga véleménye, és szíve joga, hogy úgy csinálja, ahogy a legjobbnak érzi az ő helyzetében, ezért nem is szeretném, ha bárki személyesnek venné, amit írok, de azért leírom, amit én tudok, csakhagy az is itt legyen. A tudományos eredményeket azért nem lehet és nem szabad figyelmen kívül hagyni, ha már egy ilyen fontos dologról van szó, hogy miből nő ki a gyerekünk. És azt nem lehet letagadni, hogy a legjobb az anyatej, amit kaphat, azután a tápszer és csak utána jön a többi. A 19. században mikor még nem voltak ilyen príma tápszerek a nem szoptatott csecsemők 90%-a meghalt (a szoptatottaknak is a 30%-a) és már akkor is próbálkoztak mindenféle pépekkel. Szerintem ez is azt támasztja alá, hogy a sima kajánál mindenképen jobbak a tápszerek. Egy csecsemőtáplálás könyvben olvastam, hogy azok a tápik például, amikkel még minket is etettek (ld. oriza) biztosították a csecsemő túlélését, de optimális fejlődését nem. Akiknek régebben volt gyerekük, például az anyukáink, ezért mondják, hogy inkább hozzátáplálás, mint tápszer, de ma már ez nem állja meg a helyét. A mai tápik már nagyon jók, az összetételük nagyon hasonlít az anyatejhez, szóval én mindenkit arra biztatnék, ha teheti inkább tápszert adjon, mint mást. Ez persze a 6 hónapnál fiatalabb csecsemőre vonatkozik.

Elan! Neked is igazad van, hogy a Kismama magazinban nagyon nagy a hangsúly azon, hogy szoptass, de mi mást tehetnének, ha egyszer ez az ami a baba érdekeit a leginkább szolgálja. Szoktak írni a tápszerhasználatról is (és szerintem legtöbbször odafigyelnek arra, hogy az se érezze "rossz anyának" magát, aki ad mást is gyereknek) de igazából mi a csudát írjanak róla, összekutyulud a cumisüvegben aztán meg beletöltöd a gyerekbe, nincs túl sok ragozni való rajta. Arról nem is beszélve, hogy én például azt látom a legtöbb védőnő nem igen tud érdemi tanácsot adni szoptatás kérdésben és nincs is rá ideje, hogy folyamatosan támogassa a szoptató anyákat és inkább odatolják eléd a tápszert (kórházakban detto). Szóval a tápoknak elég nagy a lobbija, és a mi adagokhoz, kalóriákhoz szokott felfogásunknak jobban megfelel, hogy látjuk mennyi is ment be a gyerekbe, de azért még nem ez a legjobb. Mondjuk, ha százalékban akarnám kifejezni akkor szerintem a gyerek egészsége és fejlődése szempontjából az anyatej 100% a tápszer 80% és a sima kaja 60%, ha ezeket tudod kombinálni, mert mondjuk van tejed, de kell egy kis pótlás akkor a kettő között leszel valahol. Mondom ez az én véleményem és tényleg esküszöm senkit nem akarok sem kritizálni sem megbántani. Ti akik itt írogattok, mindig a legjobbat akarjátok a babátoknak, ez mindenkinek a hozzáállásából látszik.
gombahölgy

Na látszik Benedek milyen jól alszik délután, mennyit írtam :P
gombahölgy

Babanet kishír:

Közel negyedmillió baba születik évente mesterséges megtermékenyítéssel a világon. 2002-ben, az utolsó évben, melyről globális adatok állnak már rendelkezésre 246 ezer lombikbébi született a vizsgált 53 ország 1563 klinikáján.

Az elvégzett beavatkozások száma 25 százalékkal emelkedtek 2000-hez képest - írja a jelentés. Növekszik a sikerességi arány is - a beavatkozás típusától függően 15-22 százalék között van -, miközben enyhén csökken a többszörös ikerszülések száma.
gombahölgy

sziasztok,ma elkezdték az oviba nálunk a tornaterem építését,ezért jövő héttől szünet ,egészen aug.21-ig.ez van.Alex biliárdozik: Kép

mó73

Hát igen mindenkinek megvan a véleménye,ezért nem is kell ebből vitát csinálni,de nálam nem az anyatej kapta a 100%-ot,mivel üvöltöttek a gyerekeim ,amikor éhesek voltak és annyira kevés volt a tej,hogy nálunk a tápszer és a hozzátáplálás kapta a 100%-ot.mindenki az adott helyzetben tudja mi a legjobb a babájának,ebben biztos vagyok.

mó73

Sziasztok!

Csak a hozzátápláláshoz néhány szót aztán rohanok. Jók a tápik, de nem az én lányomnak. Sok anyukától hallom, hogy a tápitól üvölt a gyerek, kihánnya, és kaki sincs. Pont mint nálunk. Nem mindenkinek jó. Örülnék ha adhatnám manónak, de sajna ő nem bírja. Ilyenkor jön a pépek hozzátáplálása. Manó 10 hetes kora óta ezteket kapja, és 2,5 hónapos kora óta tejpépet is. Gyönyörűen fejlődik, a doki el van ájulva. :) Nem akadályozza a fejlődésben a bébi desszert, és a főzik meg a gyümipürék :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

witch,erről beszélek.nálunk is hasonló volt a helyzet! és látom a te lányod is gyönyörűen fejlődik és egészséges!!!!!

mó73

Mó!

Igen, igazi kis vasgyúró :)
Alex sem egy átlagos fiúcska :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?