Új privát üzeneted érkezett!

Kép a kertböl :-)

Kép ez is :-)

Kép nagyon megtetszett a motivum,templom csucsba torkollo szivàrvàny...a templomban magàban nem hiszek,de azèrt mègis van mondani valoja...
Vendég

Jó hogy itt vagy újra Betti 8)

Kép

Kép
melcsike70

Csajszik, előző lap alján még írtam!!!Betti, nézd meg!

Hasli ezek nagyon szépek!Az árvácskának azt hiszem latinul Viola a neve, úgyhogy nálam ez a nyerő...
tünci28

mindjárt jövök, el kell mennem zuhanyozni, nagyon ég a kiütés a hátamon, addig el ne menjetek!
tünci28

A rozsàdrol is megy a kèp,ha kinyilik,màr van Bimboja! :wink:

Szèp estèt nektek! :wink:
Vendég

Hasli

Képzeld múltkor én is Bogira gondoltam és aznap volt egy szivárvány, de én nem tudtam a telómmal lefotozni, hogy látszódjon. Bár csak láthatnánk a szivárvány másik oldalát.

Szépek a virágaid, a nyuszikának nagyon jó helye van. :wink:

Kép

Kép
melcsike70

Tüncike előbújt. :wink: Én feltétlen maradok, mert nagyon kiváncsi vagyok. :lol: :oops: Amúgy sincs sok dolgom, tudjátok csak dolgozom. :oops:

Kép

Kép
melcsike70

Visszajöttem,Melcsike, most ilyen gyorsan nem tudom beírni, mert jól akarom, hogy átjöjjön a poén, majd később, aztán holnap ezzel kezdhetitek a napot..jól kinevethettek!!! :lol:
tünci28

ketten vannak a nyuszik! :D ,majd valamelyik nap küldök arrol is!

Igen a szivàrvànyos dolog tènyleg nagyon èrdekes,nàlam is ilyen gondolatok vannak mindig elötte..-màr többször tapasztaltam!

Ma lennèk 30 hetes....-mikor megjegyeztem, az eggyik szomszèd(akinek 2 babàja halt meg,de utànna volt 1 abortusza :evil:)
megkèrdezte,hogy azèrt mondom le a vasàrnapi grillezèst?!?
Aztàn nem vàlaszoltam,csak annyit ,hogy nem leszek,mert megyek haza...ä
Na mindeggy,Tünci inkàbb gyere valami bulisabb borfesztivàllal ,az mindenkire rà fèr! :wink:
Vendég

Hasli, otthon a családban rendeződnek a dolgok lassan?Anyud?
tünci28

Hasli, tényleg szépek nagyon a virágok.

Melcsike, fejed?

Leda, valamit tényleg erről is mondott a dokim, hogy óriási pénzeket fizetnek ki a betegeknek, és állati összegű biztosításokat kötnek. A mi esetünkben is annyira féltek az orvosok, rájuk volt írva, de volt aki be is vallotta, hogy attól félnek, beperelem őket. Mondom, mi van? :shock: Ez komoly? Mit is oldanék meg vele, ha lenne rá okom egyáltalán? Hihetetlen. :(
Barak miket csinál mostanában? Visítás játszik még? :wink:

Zaha

Kép
Kép
zaha

Hasli

Sajnálom. :cry:

Én az augusztustól félek. Akkor van Bogi névnapja, születésnapja, és a halálának az évfordulója. Én nem is gondolkodtam akkor ezen, hogy a névnapja is aug. 1-jén van. Ráadásul a házassági évfordulónk is aug.ban van, meg apám szülinapja.

Kép

Kép
melcsike70

Tényleg Hasli, és hogy sikerült anyukád műtétje?

Zaha

Kép
Kép
zaha

Fejem most jól van köszönöm. De annyira meleg volt ma, hogy tök fáradt vagyok tőle. :evil:

Kép

Kép
melcsike70

Melcsike :cry:

Zaha

Kép
Kép
zaha

Melcsike, pedig én akkoriban mondtam is, hogy "közös" napunk elseje... :(
tünci28

Tünci

Akkor biztos figyelmetlen voltam. :( Csak most tudatosult bennem.

Kép

Kép
melcsike70

Anyu nincs jol ezèrt is megyek vasàrnap reggek ,aztàn csütörtökön jövök este vissza!Aranyosak vagytok!

Van valakinek kàvèzni kedve (Bp)-n?Esetleg? :shock:
Vendég

Nekem algusztus 4.-ike a szülèsi idöpont....-a nèvnapom 5.-ike...

Mindenkinek mumus ez az algusztus sajnos! :cry:
Vendég

Zaha igen, a havi egsézségbiztosítás amit fizetünk hármunkra elég nagy összeg, azonkivül fizetnünk kell minden orvosi ellátás 20%át, ami szintén nem kis összeg. Pl. a férjem influenzás volt, be kellett mennünk vele a sürgősségire, mert nagyon rosszul volt, ott rákötötték infuzióra, bent voltunk kb. 3órát megfigyelés alatt, kapott fájdalomcsillapítót, amitől végig aludt.. kb, ennyi volt és ez került 2000 USDbe, na ennek a 20%át kellett kifizetnünk. Na most, ha valami orvosi hiba becsúszik, akkor meg lehet érteni miért perelnek a betegek.. és nyernek is, horribilis összegeket..

Barak visít még, de elkezdett angol szavakat mondani, amitől elszomorodtam, hogy minden erőfesztíésem ellenére mégsem magyarul szóllal meg, de aztán megnyugodtam, mert ez így normális, majd 3-4 éves korára mindkettőt beszélni fogja. Ezt mondják a szakik..

Lehet a munka jót tenne Neked, esetleg valaival jobb lenne?

Kép
leda2002

Tünci

Akkor biztos figyelmetlen voltam. :( Csak most tudatosult bennem.

Kép

Kép
melcsike70

Kezdődik a hétvége:
holnap 7.00 burkolók a lakásban, egyeztetés, 8.00 rohanás a bevándorlási hiv.-ba, 9.00 bank, utána 10.00 egy tárgyalás délig, utána haza, kaja, vasalás, csip-csup, 5.re terápia, 22.00-ig.

Szombat reggel terápia este 10ig, onnan be az autóba át vajdaságba, szerintem éjfél, mert már nem lesz erőm vezetni gyorsan. Reggel fél 6.-kor kelés, 7kor szentmise apósomért, utána rohanj vissza, 10-től terápia este 10ig megint. Hétfőn reggel munka, hogy milyen állapotban nem tudom.

Betti
Kép
betti0412

Leda, ez nagyon magas összeg. :shock:
Megnéztem a kórházi számlámon, a két hét és a császármetszés kb 300000 volt,Viola 3 napja kb 400000 a biztosítónak..ez isa soknak tűnik, de amit írtál, hát ez döbbenet!
Akinek nincs biztosítása az hogyan fizeti? :roll:
tünci28

Leda, nővérem Németországban él, és a kisfia most hároméves. Ő is inkább németül beszél, de már egyre többet magyarul, tesóm is mindig magyarul beszél hozzá. Mikor itt vannak, akkor pedig megered a nyelve magyarul is. :wink:

Betti, még akartam írni, hogy a férjem barátjának a felesége négy éve a 13. héten elvetélt, rá egy évre ugyanolyan helyzetbe kényszerült mint Ti, és halva szülte a 24. héten a kislányát. Másfél év múlva megszületett a gyönyörű, egészséges kisfia. Boldogok.

Zaha

Kép
Kép
zaha

Zaha
Módosítok korábbi álláspontomon:
Csodák vannak, csak mindig mással történnek.

Betti
Kép
betti0412

Hasli, én jövő héten még ráérek, itthon vagyok, össze tudunk hozni valamit, egy kávét mindenképp.
:wink:

Zaha

Kép
Kép
zaha

Betti, a lakás gyönyörű lesz, el fogsz ájulni tőle, mikor meglátod a lapokat a falon illetve a padlón, az urad meg kézben tartja a dolgokat úgyis!
Ez nagyon szoros hétvége lesz, de szerintem azért a terápián nem elsz olyan feszített a tempó..legalábbis úgy tudom elképzelni, hogy nem kifárasztják az embereket..
Hétfőre nem tudsz egy szabadnapot kivenni?
tünci28

De nincs kedvem menni erre a terápiára. Csak már a felét befizettem.
Rugdossatok már el.

Betti
Kép
betti0412

Betti

Vajon miért nem lepődöm meg hogy te ilyen rohanásban vagy? 8)

Kép

Kép
melcsike70

Az a baj, hogy hétfőn reggel már két üléssel kezdek...

A pszichológusom, meg aki a szintmérőt csinálta, azt mondta, hogy fizikai és szellemi jelentős igénybevétel, hát nem tudom...
Gyakran olyan erős lehet, ami előjön, hogy fizikai tüneteket produkálhat. Nem is ajánlotta, ha már esetleg próbálkoznánk, de mivel csak a zöld lámpa van, de nem indultunk neki még lehet.
És utána járni kell még a dokihoz, feldolgozásra.
Mostmár kíváncsi vagyok kicsit.
Van egy hülye elméletem, hogy én rugdosom ki magamból a gyerekeket, tudat alatt valahol.
Ki kellett kérdezni anyut, a születésemről, hogy jöttem világra, minden részletét.

Betti
Kép
betti0412

Hát Melcsike, néha már gondolkodom, hogy lassítani kellene kicsit, vagy nem is tudom, ez a normális?

Betti
Kép
betti0412

Betti, jó lesz az a terápia, akármilyen fárasztó is lesz az a hétvége.

Emélkszel tegnapelőtt mit mondtál nekem?Hogy a mai világban mekkora dolog az is, ha az ember mellett szerető társ van?Az is egy CSoda!És Betti ,Téged úgy szeret a férjed ,ahogy kevés asszonyt szeretnek!!!A többi meg majd jön, a fenébe is, jönnie kell!!!!
tünci28

Terápiáról majd beszámolok.

Megyek, pihenek, amíg tudok legalább.

Ha esetleg a burkolók nem jól tennék le a lapokat, valami oknál fogva, azt majd látni fogjátok az esti hírekben.....
Reszelős pitét ide a Csillagba légyszíves majd....

Betti
Kép
betti0412

Mi az az elmélet?
tünci28

Jaaaj leesett a pités poén!!!A Tatám tesója volt a Csillagban 56' után!!!Leesett!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
tünci28

Zaha

Tök jó lenne ha tudnátok talizni, Haslival.

Hasli

Anyukádnak nagyon szoritok. Csak javulgat az állapota.

Kép

Kép
melcsike70

Dogom van, majd jövök és remélem lesz még valaki. :roll:

Kép

Kép
melcsike70

De szuper Zaha akkor majd holnap meg beszèljük ok?

Betti ugye vannak csodàk?Pl :a fèrjed tènyleg nagy kincs lehet!Az is csoda micsoda erö van benned,mert igenis làtszik ,hogy feltudsz àllni!Az a tempo amit meg diktàlsz magadnak,csodàlatra mèlto az is! :wink:
Vendég

Meli,neked akarok irni privit,de nem tudom,lessz e mèg eröm!

Ha ma nem akkor holnap ......

Jo èjszakàt mindenkinek! :wink:
Vendég

Lassan mindenki megy aludni én meg csak dolgozom, dolgozom.

Van még valaki?

Kép

Kép
melcsike70

Hasli

Ok.

Kép

Kép
melcsike70

itt voltam még, keresgélek már egy órája vmit a neten, ekllene a bejegyzésemhez, de nem sikerül, még holnap nekifutok, aztán lesz, ami lesz.

Amúgyis olyan hüle kedvem van, most zagyva az agyam.
tünci28

Tünci

A borfesztivál még akkor várat magára? :roll:

Kép

Kép
melcsike70

Sziasztok!

Ma még mindig takarítgatok, úgyhogy leszek, írjatok sokat!

Hasli, ráadásul jövő héten a hétfő kivételével férjem is szabin lesz, úgyhogy elég rugalmas vagyok. Priviben egyeztetünk, ok?

Tünci, ma jobb kedved van?

Betti, felejtsd el ezt az elméletet, ne kínozd ezzel magad, mert biztos, hogy nem így van. Tudatosan vagy tudat alatt meg egy csomó mindent szeretnénk, ami mégsem válik valóra, egy csomó mindent nem akarunk, ami meg bekövetkezik, szóval nem így működnek a dolgok. Utóbb már könnyen mondják valamire, hogy jaj, hát nagyon akarta, és úgy is lett, vagy fordítva. Nem szabad ezt hinned. Nekem is voltak, vannak ilyen gondolataim, bűntudatom, hogy biztos tudat alatt valami rosszra gondoltam vagy mit tudom én, de ha jobban belegondolok, ez nem lehet. Akkor miért van annyi nem várt gyerek, és miért nem sikerül azoknak, akik annyira szeretnék? Mondom, itt semminek nincs semmi értelme, és nem mindent tudunk befolyásolni.
A hajtással kapcsolatban ugyanezeket mondhatnám, főleg most, hogy kezdődik a munka, embertelen bent a tempó, hullanak az emberek. A fölöttem lévő korosztályokból már mindenki elhúzott, nehezen lehet bírni. Én mondjuk nem vagyok egy stresszes alkat, a legjobb tudásom szerint, lelkiismeretesen melózom, de megvan a fontossági sorrendem az életben. Rajtad sem érzem, hogy stresszelnél, szerintem tökjól bírod a nyomást. Vagy csak úgy látszik? Szóval sokan vannak ilyen taposómalomban.

Boboka, merre vagy?

Szinti, mennek az előkészületek?

Lily, doki?

Többiek, mi az ábra?

Zaha

Kép
Kép
zaha

Jó reggelt!
Tegnap este beájultam, a végkimerülés ledöntőt a lábamról. Most úgy néz ki, mifelénk nem lesz zimankó, már most 70 fok van, ez sem lesz egy könnyű nap.
Sajnos nem találtam meg, ami kellett volna, de bízom a Ti emlékezetekben és úgy is jó lesz.

Tehát:

Valahányadik fejezet, melyben rájövök, hogy nem csak az édes fehérbort szeretem és bizonyos szavakat ki lehet mondani magánhangzó nélkül is,hogy milyen sokat süt a nap arrafelé, továbbá, hogy Ede bizony felvette...

Mint korábban írtam közvetlenül a motorozás után mentünk ki a fesztiválra, éppen csak felmentünk, lezuhanyoztunk, átöltöztünk, érkeztek Bettiék barátai. A hangulat már akkor igen felfokozott volt, részemről az adrenalintól, P. részéről pedig a korábban elfogyasztott itókától, a többieknek meg tőlünk.. :lol:
Mielőtt elindultunk még koccintottunk egyet, csak úgy bemelegítésképp, az ember ne menjen edzetlen gyomorral borozni, hm? :wink: Amikor kínáltak, próbálkoztam elhaló hangon egy: Á, én most még nem kérek, de a pasik úgy néztek rám, mintha legalábbis egy komoly veszekedést akarnék kiprovokálni, hát hagytam magam rábeszélni..Jelzem a lépcsőházban már rossz ajtón akartam kimenni.. 8)
Mire leértünk már kb. sok ezren voltak a téren, volt vagy 50 pincészet, nem is tudtam volna, merre induljak, nem úgy a vendéglátóim és a barátok,P. határozottan vágtatott egy bizonyos pincészet irányában, ott megint próbálkoztam : fehérbort kérek szépennel, mire nagyon komoly szemöldökráncolás volt a felelet, úgyhogy Kadarkát kaptam, ami egy nagggggyon finom vörösbor.. S amúgy is, ki mer vitába szállni akkora darab férfiakkal? :D Következmény: a második pohár bor után, már zsibbadt az orrom is és már tudtam úgy járni , hogy a lábam nem is érte el a talajt..

Apropó azt említettem már, hogy hamar megállapítást nyert ,hogy arrafelé nyilvánvalóan sokkal több a napsütéses órák száma és a gyermekeket úgy növesztik,mert még nő sem igen volt aki „csak” akkora lenne, mint én, a férfiak, meg…Á, 190-nél indulnak.. :shock: Z és A vigyorogva mondták nekem , hogy :De nem is barátkozunk ám alacsony emberekkeeeeel! Majd Z homlokráncolva végigpásztázott és rákérdezett: Te milyen magas is vagy? Szemlesütve válaszoltam, alsó határ 169.. :oops: Mire Ő, na jóóóóó, időnként tehetünk kivételt..
Tehát barátkoztunk.. :D
Nagyjából idáig élesek a képek, meg az emlékek. Kóstoltunk ilyen-olyan borokat, aztán egyszer csak kitaláltuk, hogy kellene vmi szivacs a gyomrunkba, hát sorban álltam krumpliért, de azt éreztem , hogy én bizony KRRRUmplit már nem tudok kérni, próbálkoztam a burgonyával, de abból is egy hangsúlyos burrrrgonya lett.. :oops: Picit meg kellett pörgetni, mert alig jött ki a szó..
Közben próbálkoztunk tánccal is, de egy szemtelenül elhelyezett lábnak köszönhetően szegény P majdnem Föld körüli pályára állt és ezen először nagyon –nagyon nevettünk, :lol: aztán szégyelltük magunkat a nevetésért, :oops: de nem is igazán,inkább mégiscsak röhögtünk, mint a fakutya.. :mrgreen:
Az egész este egy folyamatos röhögés özön volt, ez az egy tutti biztos, mert másnap döbbenten állapítottam meg az első alkalommal, amikor megmozdítottam az arcom:nekem bizony arcizomlázam lett, meg még itt-ott fájtam, meg voltak gondok, de azt most nem részletezem, fátylat rá…
8)
Találkoztunk egy SZLETSNAPSSAL is…akinek valójában születésnapja volt, de mégiscsak könnyebb volt így kimondani, én megértem.. :wink: aki utóbb szintén ledőlt a lábáról pihenni egy csöppet(különben pont olyan volt, mint a gumimacikban Gyagyás Tódi a búzamezőben ,hogy csak a tappancsai látszottak, na szegény K-nak ,meg csak a cipője talpa),azért ezt az infót nem osztottam meg a többiekkel, viszont egyedül is kitűnően szórakoztam.. :mrgreen: Akkor már.
Elhatároztuk, hogy elindulunk haza, ideje volt ,mert már az agyunk is zsibbadt..
Azért csak leültünk egy jó nevű cukrászda teraszán, a maradék bort feltettük az asztalra, jött a pincér, aki igen helyesen szólt, hogy ha nem tesszük el akkor „tökletépés általi halált fog Ő halni”, amit igazán nem akartunk,mert szimpatikus pincérfiú volt, úgyhogy eltettük és rendeltünk is..három savas vizet..itt volt vmi szópárbaj P-vel, a végeredmény 1-1 lett, viszont mindkettőnk arca lángba borult a többiek pedig jót röhögtek rajtunk.. :lol:
Hamarosan jelzésértékűen elkezdték pakolni a székeket, nagy vigyorogva mondtuk:NNNNa, kiutáltok, hát ide se jövünk többet…Bár Betti épp most írta, hogy ott van, azért én még várnék vele, hátha most még felismerik…

Elindultunk haza. Itt jött be a képbe a félórás sétán át kitartó poén. Valahogy szóba került, hogy minden jelenlévő a közelmúltban jócskán eladósodott, miben másban, mint devizában..És egyszercsak azt hiszem Z benyögte, hogy de hát:Ede felvette, hát naná ,hogy felvettük mi is!!!! :lol:
Hogy a poén átjöjjön emlékezni kell erre a reklámra. Ez volt talán az első olyan hitelreklám, amiben ilyen közvetlen módon szólította meg a bank a későbbi balekokat (ezután jött Emese, meg az állatorvos, meg Nyuszómuszó…)..Annyira , de annyira vihogtunk, végig a városon át, s mire végre csillapodott volna, mindig volt vki ,aki benyögte:Ede felvette,Ede jól átvágott minket, rohadt Ede, csak találkozzunk Ede!!!! :twisted: :lol:

Az időrendet majd Betti lektorálja, azért nem tudok felelősséget vállalni ,remélem megértitek… 8)

Felteszek egy képet, amit a cukrászdában készítettem kb hajnali egykor ,azt hiszem ez mindent elmond…

Kép
tünci28

Szia Zaha!

Nem volt tegnap sem nagy gond, csak olyan mindenfélék jártak a fejemben, néhány dolognak nem örülök, ami történt az elmúlt napokban, néhánynak meg nagyon.

Amúgy semmi extra, nehezen indul a napom, megint zöldségeket álmodtam..Ti is mindig emlékeztek az álmaitokra?Néha olyan fáradtan kelek, mintha nem is aludtam volna.

KépKépKép
tünci28

Tünci, ha van kedved, leírod, mit álmodtál, minek örülsz vagy nem?
Hát, valamelyik álomra emlékszem, valamelyikre nem. Sokszor sokáig nem álmodom, aztán van, hogy egy hétig minden nap, gyakran a téma ugyanaz csak más variációk...

Jó ez a kép... :wink: és jó lehetett az este is, hallod-e... :wink: :wink:

Zaha

Kép
Kép
zaha

Ez a Virág terasza? Mert most hirtelen nem tudom beazonosítani. A fesztivál a Széchenyin volt, ugye?

Zaha

Kép
Kép
zaha

Betti!

Iszkiri- uzsgyi gyorsan a terápiára!!!!!! ( és nem a már befizetett pénz miatt)

KépKép
bende

Betti:Hasznos hétvégét és vigyázni az úton! :wink:
jázmin20

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?