Új privát üzeneted érkezett!

Lenne egy furi kérdésem: ezt most hallottam, szerintetek van alapja?
"Szóval a csík: nem a derékon kell nézni, hanem a farpofák között A gáttól indul el a piros csík felfelé a farpofák között. Amilyen hosszú a csík, annyira van nyitva a méhszáj. "

KépKép
amadea

Sziasztok Lányok!

Nem tudom emlékeztek-e még rám - valaki biztos igen, mert kapcsolattartás maradt fent :) - Bongor anyukája vagyok, és januárban ment el a babóca.

Nos látom sok minden történt veletek azóta. Valakik már meg is szültek, azoknak nagyon-nagy gratula és jó babázást!!! Valakik mindjárt megfognak- nekik sok erő és türelem a várakozáshoz :)!

Szoktalak olvasni titeket, csak nem volt nagyon mit írnom. Most is csak felemás dolgokról tudok beszámolni, de mégis úgy gondoltam megosztok veletek egy-két dolgot.

Vissza kellett mennem dolgozni, és kaptam egy elszalaszthatatlan ajánlatot. Bogyóka bölcsibe került, amit nagyon imád. Már az első szerelem is beköszöntött az életébe Ágica személyében :). Sokat fejlődött és önállósodott. Féltem, hogy mi lesz vele, de annyira ügyesen vette az akadályt, hogy be kellett látnom nekem nagyobb görcseim voltak, mint neki valaha lesznek. A munkahelyemen elnyertem a pályázatot, ami annyira elszalaszthatatlan volt, hogyha most nem, akkor kb. 10 évig ne is álmodjak róla - állítólag... Viszont beköszöntött egy most nem várt esemény, ami kellő képpen megbolygatja az amúgy sem tükörsima vízfelszint. Ugyanis védekezés mellett terhes lettem :)! És ami a sors játéka, hogy jövő héten szülnék ugye, most tudtam meg, és napra pontosan akkor vagyok kiírva, amikor elvetéltem! Még hogy nem létezik sorszerűség. Igen ám, de most vállaltam be, hogy 18 hónapig nem megyek el szülni... Holnap beszélek a főnökömmel. Fogalmam sincs mit fog reagálni, és megmondom őszintén rettegek is attól, hogy a gyermek vagy a munkahelyem között választanom kelljen. Szóval szorítsatok nekem.

Nem akartalak leterhelni titeket, csak láttam, hogy van, aki ellátogat a blogba olykor innen, gondoltam érdekli, hogy mi történik velünk. Igaz a blog zárt lett bizonyos okok miatt, de aki meghívót kér, annak szívesen küldök.

Nagyon vigyázzon mindenki magára! Jó babázást és legyetek nagyon boldogok!!!

Puszi, K
torokka

Sziasztok!

Voltam laborban, az eredmény egy része délután érkezik! A tenyésztést csak hétfőn vagy kedden kapom meg…
Honlap NST + randi nődokival. Remélem meg tudom vele beszélni, hogy a 38. hét utánig ne várjunk már…

Noémi: ok, megdumáljuk hogy mikor érsz rá és odaadom a kencét. Én lehet, hogy átugrok majd Katához megmondani, hogy mostanában nem megyek jógázni- majd csak babával.
Én is észrevettem már, hogy Te vagy az egyik legkoránkelőbb- és én a sokáig fent maradó! :D

Benta: rakj majd fel képet a bölcsőről! Én nagyon szeretem az ilyen régimódi cuccokat… :wink:
Máté jobban van már? Összeevett valamit, vagy vírust kapott el?
Gondolunk rád délután…

Puszedli: hogy aludtál? Én éjjel fent voltam, de csak félórát- órát.

Kép

Mormota: hát ez a sztori se semmi! :D
Fura ez a zsibbadás, vajon mitől lehet…?

Anuk: a rétest én is szívesen bevállalnám…

Heni: hogy van a lábad? Ugye nem erőlteted meg?? Írtad, hogy mész boltba, és vasalni is akarsz. Sok lesz ez egyszerre!!!

Bugyi: én is eldobhatósat vettem, barátnőm erre esküszik. :)
tökmag79

Szia Kata!
De jó hallani felőletek!!! Örülök, hogy jól vagytok és Bongornak tetszik a bölcsi. Ekkora "véletlenek" pedig nincsenek :wink: , problémamentes babavárást kívánok neked és remélem gyakrabban bekukkantasz hozzánk.

KépKép
amadea

Kata: nem tudom, hogy még bekukkantasz-e, s ha igen, akkor mikor, uhhó inkább ha összeszedem a gondolataim, akkor mél megy.

Benta: tényleg...bolcsőfotó!!!!!

Tökmag: múltkoriban is nálad játszodta el a Babanet, hogy a hozzászólásod közepére került a vonalzód? Szeretnek téged a különleges dolgok. Bár a legfőbbről szívesen lemondanál, tudom.

Amadea: milyen csík? most vagy szőke lettem hírtelen, vagy nem értem, vagy sosem hallottam ilyenről.

ööö....izééééé....Mormota: 8 napba beleférünk így utólag is, uhhó boldogságos szülinapot. Kislány is bekerülhet még a 8 napba :wink:

Kép
kissmanó

Manó!
Én se hallottam még róla, ezért kérdezem, hátha van itt valaki tájékozottabb, aki elmagyarázza... :oops:

KépKép
amadea

Tökmag: jól aludtam, nem viszkettem, de viszont most megint..szóval megy rá a borogatás. de annyira nem vészes, csak meg kell állni, h ne vakarjam. De még az a jó, h nem terjed.

Ha nagyon súlyos ez az epepangás, úgysem várnak a terminus végéig.

Kata: örülök, hogy jól vagytok! és gratulálok. Hát, igen, a sors keze. Remélem a főnököd megértő lesz! Gyere, és írd meg, h mit mondott!!

Amadea: erről én sem hallottam.

Mormota: nekem volt izomgyengeség a jobb csuklómban, pl. ha fasírtot gyúrtam, sikáltam, de egy ideje nem érzem.

Szülinaposoknak, névnaposoknak sok boldogságot!
Vendég

Sziasztok!

Kata, de jó, hogy jelentkleztél!!! :D
Szívből gratulálok, persze óvatosan! Beleborzongtam, mikor olvastam az írásod! Remélem sok jót hallunk még rólad!

Niki, lehet fel kéne hívni a dokidat, hátha megnéz, biztos, ami biztos!
Jóóó, tudom, ha a babó jönni akar jönni is fog, de... 8)

Most mennem kell, olyan ügyesen időzítettem, hogy pont a legnagyobb melegben kell elindulnom...Na, majd jövök később!
Pusz

Kép

Kép
mukkancs

Kata2, nagyon örülök Neked!!! :):):) De jó, hogy jöttél! Jól vagy? Azt hiszem, április környékét mondtál a próbálkozásra, ugye? Próbálkoztok már a másodikkal? :) De jó, hogy Bonginak sikerült a bölcsibe is beilleszkedni... azt viszont sajnálom, hogy vissza kellett menned dolgozni, Rád fért volna még egy kis pihenés, de persze lehet, hogy jobb is, hogy így alakult, mert legalább lefoglaltad Magad. Jelentkezz majd, hogy hogy vagytok, illetve hírekkel, ha lesznek. :D

Amadea, csík? Még nem láttam ilyesmit magamon... nekem még linea negrám sincs, nemhogy csík a farpofáim között. :D

Tökmag, köszönöm a kérdést, jól van a lábam. Olyan édes vagy, hogy aggódsz... :) Elmentem a boltba, tökfőzeléket csináltam ebédre fasírttal, a vasalnivaló fele még megvan, a másik fele készen van, viszont most volt muszáj leülnöm, mert már nagyon pufik megint. De szerencsére a sántikálás napról napra jobb. (Mármint nem úgy értem, hogy jobban megy, hanem hogy egyre kevésbé sántikálok.) Remélem, rendben lesz minden az eredményeiddel... szorítok nagyon!

Puszedli, de jó, hogy látlak! Olyan ritkán jöttél mostanában...

Heni

Kép
szheni

csík-farpofa :D aztán hogy nézzem meg kéremszépen ?!?! 8) :lol:

Kép
Kép
mniki84

Niki, ha négykézlábra állnék, látnék vmit, ha hátra tudnék fordulni. :D:D:D De nem tudok... :lol: :lol: :lol:

Most láttam csak, hogy milyen sokat írtatok....
Benta, miért lesz szörnyű apukád látogatása? Persze azért gondolok Rád, de sztem tuti lemaradtam vmiről...

Heni

Kép
szheni

Niki!

Patikában lehet kapni olyan betétet, ami jelzi a magzatvíz szivárgását...

KépKép
amadea

Niki: nem akarod felhívni a dokidat?

Heni: köszi:), el voltam foglalva, fészekrakási ösztön meg ilyenek, doki meg doki :wink:
Vendég

Én ma nagyon ramatyul érzem magam...azt hiszem már tényleg nincs sok hátra.

Áron most már egészen alul van (a bugyimban is érzem) bár a hasam nem szállt le, de a védőnő szerintem nekem nem is fog a farosság miatt más az alakja.

Egyébként nem tudom, lehet, hogy csak a tegnap készített ki, de egész délelőtt olyan vacakul voltam, keményedtem...eddig pihentem, sőt még most is!
De most elbizonytalanodtam mi lenne a jó: megszülni minél előbb vagy csak jövő héten? A szülinap szombaton lesz, vasárnapra pedig Római partot terveztünk - nagyon szeretnék egy jó kis bablevest enni - egy ideig utoljára. Szóval mi most nem teszünk a szülés érdekében, majd csak vasárnaptól! :)

Heni, igazából én is nagyon fáradt vagyok - hiába ez már nagyon a vége, és nem könnyű cipelni magam!

Benta, próbálkozom visszavenni a tempóból, de amikor bírom eszembe se jut, hogy másnap meglesz a böjtje.
Az anyatejről nekem elég határozott a véleményem, mivel úgy alakult, hogy én is, a férjem is és az öcsém is tápszeresek voltunk kb. 3-4 hetes korunktól. És mindannyian makk egészségesek vagyunk. Szerintem tökre nem ez számít. Ahogyan te is írod, itthon már nevetséges, ahogyan ezt az egészet nyomatják a védőnők!

Kismanó, csak úgy kérdezem: ha szivárog a magzatvíz, akkor abból nem lehet baj? Pl. ha valaki nem tudja, hogy az-e, mint Niki...gondolom ha szivárgás, akkor most már gyorsan elindul, nem?

Kata, de jó hogy jelentkeztél! :) Örülök, hogy minden rendben Veletek, és az írásodból úgy érzem sikerült feldolgoznod a történteket. Én is azt tenném csak hozzá, hogy véletlenek nincsenek: védekeztetek, ráadásul most derült ki, és a várható dátum. Tényleg hihetetlen!
Megértelek, hogy nehéz ügy, mert vállaltál valamit, de az előzmények ismeretében én biztosan a bébi mellett döntenék! Nem véletlen az, hogy ő ilyen hamar megfogant, és jönni akar közétek! :)

Megyek, feldobom a brokkolit főni, mert már dög éhes vagyok! Utána hajat mosok - biztos, ami biztos!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi: nem vagyok szaki, de szerintem ha a magzatvíz szivárog, s eldugul el a kis rés mint anno nálam, de ergó nem indul a szülés, nem látom mi baj lenne. Amadea, cáfolj meg, ha van orvosi magyarázata a tévedésemnek.
Nos, ha el is dugul, de indul a szülés (mint nálam), akkor arra előbb-utóbb csak rájössz.
Ellenben ha nem dugul el a kis rés, akkor aztán tényleg azon veszed észre magad, hogy pisijárat pisijáratot ér. S akkor azért tényleg érdemes lépni, hisz míg a terhesség alatt a magzatvíz mennyisége kb. 2 liter, addigra a vége fele lecsökken ennek felére, avagy még kevesebbre. Tehát akkor a baba már kezd "szárazon" maradni, ami aztán nem jó neki, uhhó akkor tényleg irány a szülészet.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Noémi, Amadea!

nektek is köszi az uszodás praktikákat, mindkettőnek nagyon örültem. Ma a védőnőtől is megkérdeztem és ő is azt mondta, hogy menjek, mert nincs nyitva a méhszáj. Higiéniára meg természetesen nagyon odafigyelek amúgy is.

Noémi!

Érdekes amit a dokid írt, és tök logikus, ez még jobban megnyugtat, hogy rajtam múlik legfőképp a dolog. A tampont már tuti nem vállalom be mégha a dm-es jó lehet akkor sem, mert azt a védőnőm sem ajánlotta...

Nagyon durva, hogy már érzed lent Áront!!! :shock: Akkor már tényleg nem sok van hátra! :wink:

Amadea!

Akkor majd veszek olyan homeopátiás kúpot, hátha nekem is beválik. Én régebben használtam Genia 92 hüvelykúpot, ami elvileg ugyanerre való, és szoptatás alatt is nagyon ajánlják, persze várandósság alatt inkább a dokival kell megbeszélni. Eleinte bevált, de később valamiért elkezdtem érzékeny lenni rá, csípett nagyon. (ez rá is van írva, hogy előfordulhat) Meg olyat vettem észre, mintha épp használat után jött volna ki a gomba, bár ez attól is lehet, hogy amikor már éreztem valamit akkor tettem fel és amúgy is kijött volna. Nem tudom....mindenesetre azóta nem mertem használni.

Erről a csíkról én sem hallottam semmit... :shock:

Niki!

nekem is nagyon gyanús, hogy ez magzatvíz lehet, hisz a pisit eddig is vissza tudtad tartani, nem hiszem, hogy most nem sikerülne... És mondják, hogy a magzatvíz csorgás, olyan érzés, mintha pisilnél, nehéz megkülönböztetni tőle.

Kata!

Engem ugyan nem ismersz, mert utánad jöttem már, de olvastalak előtte is titeket....szóval nagyon gratulálok a kisbabádhoz és drukkolok, hogy a munkahelyen is megértsék és a lehető legjobban döntsenek, meg te is!! Ez tényleg hihetetlen történet, de biztos jelent valamit!!! :D

Betét!

Már egyszer felraktam, csak hátha valaki nem látta, vagy csak most érdeklődik a téma iránt. Van egy bolt, ahol direkt szülés utánra lehet betétet kapni, és hasonló árban van, mint a tena. Méreteiben is ugyanaz, viszont szárnyas. Én még más dolgot is szeretnék ott venni, úgyhogy nekem tena helyett az lesz. Holnap már meg is veszem. Bugyi nincs hozzá, úgyhogy az tenás lesz.

www.pelenka.com

Tökmag!

Tényleg hihetetlen, hogy egyik orvos sem tudja mi a bajod, viszont a védőnő teljesen egyértelműen igen. És amikor mondod nekik, hogy a védőnő mit mondott akkor arra mi a reakció? Vagy nem mondod?

Fürdőruha: na az úgy nézett ki, hogy a régi kétrészesemnek az alsó része még jó volt, csak a melltartó része volt kicsi. (fekete színű, fehér csíkkal)Így gondoltam hasonló színű kétrészest veszek és mivel semmi kedvem nem volt bugyira (meg amúgy sem)próbálgatni ezért csak azt néztem, hogy a melltartó része jó legyen. (az újnak az alsó részét még itthon sem próbáltam fel, ilyen lusta vagyok... :oops: :lol: ) No, egyszóval kétrészes. Tudom, sokan nem szeretik ha egy várandós kirakja a hasát, de én az egyrészesben érezném magam bálnának... :roll:

Preta!

Igen, megyek is úszni holnap ez már tuti, nem is értem mitől vagyok ilyen aktív... :roll: de örülök neki, hogy nincs semmi különösebb nyügöm. :wink:

Rólunk még annyit, hogy ma voltam ugyebár védőnőnél és kicsit magas volt a vérnyomásom, és ez már nem az első eset, így elküldött belgyógyászatra. :roll: Kicsit a lábam is dagad, bár nem vészes, meg a súlyom alapján is azt gondolja, hogy vizesedek. Úgyhogy hétfőn kiderül mit kell tegyek a magas vérnyomással... Addig is sok petrezselyem!
A toxémia a vérnyomás, vizesedés, meg a vizeletből derül még ki ugye? Vérvizsgálat nem kell a megállapításához? Persze remélem nekem nem az van, csak a vérvételt még nem most ejtem meg, hanem június elején kell egy teljes vérképet csináltatnom.

Kép
Kép
tabati

Kissmanó!

Én azt is hallottam, hogy ha csak szivárog a magzatvíz és nem folyik, akkor termelődik új és a baba nem marad szárazon. Te erről mit tudsz?

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Először is szeretnék gratulálni Banyoszkáéknak!!! Várjuk a beszámolót és képeket természetesen :wink:

Csillag: hát a szüléstörténetedet amiatt irigylem, hogy azért viszonylag gyorsan megszületett Borcsa, de ezt az egyedüllevést meg a szülésznőt nem nagyon... szégyen hogy ilyen emberek is dolgoznak a szülészeteken...

Torokka: gratula a kistesóhoz! Remélem a főnököd inkább veletek örül majd!

Amadea: ezt Nandu (holisztikus bába) szokta emlegetni az előadásain, és láttam is képet róla. Elméletileg igaz a dolog, sajna magamon Zalánnál nem tudtam ellenőriztetni. Persze ahhoz hogy ezt megnézzük, apuka segítsége kellene :D

Niki: kiváncsi leszek, hogy a mai lesz-e a ti napotok :D

Minden szülinaposnak, évfordulósnak, névnaposnak sok boldogságot!

Rólam: tegnap voltam védőnőnél. Minden rendben, +4kgnál tartok, vérnyomásom teljesen okés, vérképem tökéletes. Egyedüli panaszom a bokadagadás, de azt mondta a védőnőm, hogy ez nem is panasz, be se írja, mert ez teljesen normális már így a végén, főleg ebben a melegben.
Délután nst a dokinál, minden rendben, Róza jól érzi magát, méhtevékenység kb. a nullával egyenlő. Doki a múlt héten két szülést is vezetett egyszerre szerdán, úgyhogy akkor elmaradt a rendelés. Most is telefonált rendelés elején az asszisztensnek, szívünkhöz is kaptunk, de "csak" defektet kapott, 3/4 óra múlva megérkezett hál'Istennek. És megvizsgált :lol: Azért nevetek rajta, mert utoljára 6 hetesen vizsgált meg egy doki, azóta semmi. De a továbbra is 3000-es az érték, szóval egyelőre semmi jele hogy szülnénk. Alaposabban megnézte az előző császár záróját, meg az előző kiskönyvemet, mondván hogy mire is alapozták a császár indokaként megnevezett súlyos praeclampsiát... hát nem találta meg az okot... na mindegy, majd holnap császárfeldolgozón igyekszem feldolgozni a dolgot, remélem segít valamiben.

Ma délután Születés Hete előadásra megyek, a Szent Imréből jön Bálint Sándor előadni, gyönyörűen beszélt tavaly is a szülésről, anyaságról.

Szoptatás: senkinek nem egyszerű az elején, és nem szabad feladni. Azért vannak a szoptatási tanácsadók, akiket akár telefonon, személyesen is el lehet érni (www.lll.hu), ők segítenek. Én szoptatáspárti vagyok, Zalánnal tápszerrel recepttel engedtek el a kórházból, már ott ráerőltették a tápszert, ahelyett hogy mikor segítséget kértem, hogy mégis hogy csináljam, jól csinálom-e stb., segítettek volna... a védőnőmnek és a férjemnek, anyukámnak köszönhetem, hogy végül 2 hetes harc árán (főleg éjszaka volt nehéz, mikor 1,5 órát is cicizett és alig 30 g-ot evett...) minden szépen kialakult, utána már szépen 3 óránként kérte a cicit, éjszaka kétszer kelt általában. Szóval persze nem mindenáron, meg nem idegkimerülésig, de igenis érdemes küzdeni érte.

Kép
Kép
evicuska

Tabati: igen, a toxémiának 3 tünete van: magas vérnyomás (140/90 felett), vizesedés, és fehérje a vizeletben.

Kép
Kép
evicuska

most nincs semmi...a patikában meg meredt szemekkel bámultak :shock: hogy miaszartakar ez a hülye nő...én ph papírt akartam, mert ha 8,5 felett van akkor az mvíz.

Kép
Kép
mniki84

Tabati: igen, a magzatvíz az folyamatosan cserélődik. Azaz nem abban a vízben wellnessezik a baba a végén mint amiben kezdte. Csak hát nem mind1, hogy a termelődés mennyisége a veszteséggel szemben mennyi. Ha nagyobb, oké, de ha kisebb? S mert ilyenkor a vége fele ugye kevesebb a magzatvíz, kevesebbet is termel a szervezet.

Niki: én meg sem kérdeztem 2 éve a patikában, tuti még a jegyet is befizették volna nekem egy holdutazásra (gondolom egyirányúra ha tőlük telik)
Pl. itt nagyon kevés helyen, de lehet kapni a Bérestől MgB6-ot (jó drága, ez más kérdés).
Mikor bementem vagy 2-3 patikába tavaly december elején, hát mintha nem is orvosságot, hanem valami keleti fűszert kerestem volna náluk, úgy néztek.

Kép
kissmanó

Niki!

Al-Sense Kit :arrow: ez a neve annak a betétnek ami kimutatja a magzatvizet! :wink:

Kép
Kép
tabati

Arról tudtok valamit, hogy ha nem itthon ér a "szülhetnék" hanem mondjuk Pesten valahol messzebb, akkor ha odas hívjuk ki a mentőt, akkor is Kistarcsára hoz? mert olyanról már hallottam, hogy aki nem a körzete szerinti kórházban szül, annak igazolás kell a dokijától, hogy a mentő oda vigye ahol szülni szeretne. De fordított esetben mi a helyzet? Amikor én nem tartozkodom éppen a körzetemben...?

Kép
Kép
tabati

Banyoszkának hatalmas gratula!!!!

Éva

KépKép
begane

Kata: én nem ismerlek, de nem semmi a történeted! Én sem hiszek a véletlenekben…
Gratulálok és remélem, hogy megtaláljátok a kompromisszumos megoldást főnököddel!

Puszedli: az a gáz, hogy minden leletem negatív, vagy csak nagyon kicsi eltérés van a referencia értéktől. Így pedig a dokim nem csinálhat semmit, meg van kötve a keze. De holnap ha talizok vele, mindenképpen rákérdezek és megpróbálom rávenni, hogy jövő hét végén csináljunk már valamit…
Az jó, ha nem terjed!

Heni: tökfőzelék fasírttal! Imádom!!
Egyébként mondjátok már meg, hogy lehet ülve vasalni? Ugyanis mikor ínszalag- szakadásom volt két éve, én akkor is csak állva tudtam. :)

Noémi: megnézném a védőnőket, hogy anno vajon Mindegyik tudott- e szoptatni, vagy csak a szájuk jár…
A bableves jól hangzik, várjatok még vasárnapig, ezért érdemes! :D

Kissmanó: miért nem nyitsz egy patikát? Szerintem bőven megélnél a PH- papírból és MagneB6- ból- ha már egyszer hiánycikk. Aranybány az a hely. :)

Tabati: tegnap a bőrgyógyászati klinikán vagy ötször szóba hoztam az epepangást, de mintha meg sem hallották volna. Aztán az egyik elszólta magát, hogy miért nem gondolnak erre: túl fiatal vagyok az epepanaszokra. Igen?? Az egész családom epés, nem ehetünk uborkát, paprikát, retket, nyers hagymát, stb.!! Akkor meg észrevette hogy jé, az egyik érték tényleg mintha magasabb lenne az átlagnál… :roll:
Megértelek- én is utálom az egyberészes fürdőrucit.
Úgy tudom, hogy a mentő a legközelebbi kórházba visz, nem pont oda ahol Te szülni szeretnél.

Kép
tökmag79

Na, akkor vagy itthon ücsörgök az uccsó hetekben, vagy marad a taxi... :roll: És akkor nagyon jól kell majd viselkednem, hogy elhiggye, csak kontrollra megyek a kórházba... :lol: Hallottam már olya, hogy egy szülő nőt nem vitt el a taxis, mert nehogy össze kenje a kocsi belsejét, vagy nehogy megszüljön út közben...

Kép
Kép
tabati

Jesszus mennyit írtatok, amióta kitettem itthonról a lábam :shock: :D

Magzatvízszivárgás: ahogy Manó már írta, mivel termelődik helyette új, így tulajdonképpen nem "baj", ha szivárog (ha folyik az más tészta), van akinek már hetekkel szülés előtt szivárog....ami fontos, hogy figyelni kell a fertőzésveszélyre...ülőfürdő/strand/szex kilőve.....
Amúgy pár napja velem is előfordul, főleg pisilés után, hogy már húznám fel a bugyimat, amikor a combomon végigfolyik valami vízszerű....de most a csuda tudja, hogy a magzatvíz szivárog-e vagy a záróizmaim tökéletlenkednek az intim torna ellenére....
A betét, amit írtam, az az, amit Tabati is írt, ha mi kis falusi patikánkban van, szerintem máshol is lehet kapni...

Evicuska!
Gratulálok a jó eredményekhez! Nem emlékszel véletlenül, hogy van pontosan ez a csík dolog?Nagyon érdekelne :oops: :wink: ...

Megvettük Nóri fülbevalóját (vagyis anyukámtól kapta), hát nem volt egyszerű menet, mert mindkettőnknek más tetszett és majdnem sikerült is összeveszni rajta :( ...így azt hiszem, a klinikán be is rakatom neki...

KépKép
amadea

Tabati: Tena rögzítőnadrág fix - ez van ráírva a hálós bugyira és Anyám is úgy emlékszik, hogy kb. 150-160 Ft volt 2db 1 csomagban (úgy készültünk, hogy 1db ennyi). De én lehet, nem is fogom felvenni. Nekem nem volt kényelmes :oops:

Magzatvíz szivárgás: a barátnőm tavaly szült és az utolsó 1-2hétben valamikor úgy érezte mintha a magzatvíz csorogna. Egyik patikában sem tudtak neki adni olyan csíkot ami kimutatja a magzatvizet, a dokik pedig nem tudták eldönteni, hogy az lehetett e vagy sem. A saját dokija rögtön szerette volna, ha antibiotikumot szed a fertőzés elkerülése miatt, az ügyeletes doki meg nem akarta felírni neki. A 2 orvos (kollégák) ott veszekedtek felette telefonon :? Végül az ügyeletes nem vállalta az esetleges felelősséget és felírta a bogyót.
A májusi topikban pedig egy kismama ugyanígy bizonytalan volt és elég volt másnap bemennie a kórházba megmutatni magát a dokinak. Szóval fogalmam sincs...

Mormota: boldog születésnapot utólag!

Torokka: kívánom, hogy minden jól alakuljon és egy nagyon szép problémamentes terhességed legyen! :wink:

Kép
Kép
cosmopolita

Amadea!

Akkor te is vegyél olyan betétet, mert ki tudja mi folyik neked is a lábadon...

És végül egy harmadikat választottatok ami mindkettőtöknek tetszett, vagy valaki engedett? :roll: Mert mégiscsak anyud vette, de a te gyereked lesz...nehéz ez....persze biztosan nem hiába hívott el, hogy te is ott legyél a választáskor ugye? Végül is megvehette volna egyedül is.

Kép
Kép
tabati

Cosmo!

:shock: Akkor az nem semmi árkülönbség a többiekéhez képest!!Hol vetted? :wink:

Kép
Kép
tabati

Tabati!
Nem veszek betétet, mert nincs jelentősége, ha szivárog, hát szivárog....az a baj, hogy a dokik se tudják eldönteni, mert nőgyógyászati vizsgálattal nem igazán megállapítható a dolog.....

Fülbevalót végül én választottam, de látszott anyun, hogy le van törve, amiért nem tetszett, amit ő kinézett...viszont az nem újszülöttnek való volt, ráadásul az a fajta, amit csak belőni lehet, én pedig ragaszkodok, hogy hagyományosan beszúrják...és nehéznek is találtam, szóval nem volt praktikus....az eladónő pedig nagyon anya mellé állt-nyilván mert az a fülcsi 2x annyiba került...viszont nekem nagyon tetszik, amit vettünk, kis virág, fehér kővel a közepén....

KépKép
amadea

öhöm-böhöm....tényleg van ma termés.

Amadea: jót rötyögtem mikor olvastam soraidban: záróizmaim tökéletlenkednek....
ezt olyan jól megfogalmaztad.
miért van az, hogy a dokik nem hisznek a magzatvíz szivárgásban?

Tökmag? Patika mondod?....á, itt az állam úgy megköti össze meg vissza a patikusok kezeit, hogy csak na. Pl. tavaly még 2 db. patika volt ahol bátran próbálkozhattam az egykomponensű homeós cuccok vásárlásával. Január 1-től már csak 1 maradt. Másik gondolom csődbe ment.
Amúgy itt homeós dolgok csak a hazai gyártmányúak meg a Boiron termékei vannak. Nincs pl. az Osanit (igaz ez Mo-on sincs) ami tökéletes a babák fogzásakor, nincsenek a Heel termékek, stb. Ha lenne valamilyen szakirányú (orvosi, gyógyszerészeti) végzettségem, lehet megpróbálnám. Így nem.
Sajna szűk 2 éve volt egy próbálkozásom ilyen természetgyógyászati cikknek minősülő termékek forgalmazásának bepróbálkozásával, fél szájjal már nekem volt adva a kizárólagos román forgalmazási jog, aztán le lett tagadva, hogy stornó, mégse az enyém. Ez azért jócskán el is vette a kedvem, pedig baromi lelkes voltam. Asszem az európai forgalmazónak nem tetszett a pofám, nem voltam hozzá elég csinos, mert semmiféle kézzelfogható magyarázatot nem kaptam az utólagos kérdéseimre.

Kép
kissmanó

Amadea: nem anyud pártját vagy az eladóét venném. Csak a belövős fülcsik oldalán teszem le a voksom. 2 lánynak klasszikus úton kiszúrták, törpének kilőtték. Ergó van összehasonlítási alapom. A belövőst utólag nem kell egyáltalán kezelgetni, míg a kiszúrósnál van pár necces nap.
De az esztétikánál meg a praktikumnál tuti a te verziód volt a jobb. Hisz nem szabad egy bébi fülcsi nehéz legyen, valamint nagynak sem szabad le nnie, hisz a kis kalimpáló kezecskék ujjacskái akaratlanul is beleakadhatnak, s ebből származhat még baj is.

Kép
kissmanó

Kis pici virágos, ráadásul még kő is van benne! :D Nagyon aranyos lehet, majd tegyél fel képet róla, ha tudsz! :wink:

A dokik meg mé' nem tudják eldönteni? nincs nekik semmiféle cuccuk ami kimutatja, hogy magzatvíz, pisi, vagy folyás? Vagy épp akkor nem szivárog amikor ott vagy mi....?

Kép
Kép
tabati

ááá, nekem telefonilag sem hitte.

Kép
kissmanó

Tabati: Újpest Központ Jókai Patika..., remélem még most is annyi, de felelősséget nem vállalok :)

A dokik lepedő próbával szokták nézni, hogy magzatvíz e, de ahhoz akkor is kell éppen szivárognia. Nem tudom pontosan, hogy milyennek kell lennie a foltnak, csak azt, hogy a kismama alá tesznek egy lepedőt és kb. 20-30 perc után megnézik.

Amadea: biztosan nagyon szép a fülbevaló.

Kép
Kép
cosmopolita

Amadea: én is nagyon kíváncsi vagyok a fülcsire, jól hangzik a virág- kő kombináció! :)
Mi a múltkor filóztunk, hogy vegyünk- e, vagy rábízzuk a keresztszülőkre, de aztán eszünkbe jutott, hogy tavaly vettem magamnak egy nagyon kis helyest és azóta nem tetettem be. Csak az a bajom vele, hogy nem kapcsos, hanem hátul- bedugós és így lehet hogy zavarja majd a babót...
Egyébként mitől más egy újszülött fülbevaló? Könnyebb a súlya?

Kissmanó: látom akkor nálatok sem a tudást nézik hanem szimpátia alapján döntenek, ki kap lehetőséget és ki nem... Hugom most jár állásinterjúkra, soxor égnek áll a hajam, miket mesél a HR- es csajok hozzáállásáról, pofavizitről. :roll:
Erről jut eszembe (nem téma, csak érdekesség), a legutolsó interjún az egyik feladata az volt, hogy magyarázza meg, miért kerek a csatornafedő? :lol:

Kép
tökmag79

aha, állásinterjúk
hát vannak érdekességek.
de mint munkaadók, mi is találkoztunk pár szösszenettel. amelyik számomra a csúcs volt: kisfurgonra sofőrt kerestünk, ami meg volt rendelve, de még nem érkezett meg. a potenciális jelentkező kérdése: és milyen színű lesz az autó?
döbbenet, hogy ez fel bír merülni egyesek fejében (ráadásul nem huszon-harmincvalamennyi volt a pasi)

Edina fülcsijét a keresztanyja vette, én megbíztam benne, s nem csalódtam (pár éves korunktól ismerjük egymást, így tudtam az ízlését....sajna neki fia van, uhhó én anno keresztelőre mást vettem). Adria fülcsije csak a kis kövecskék színében különbözik a nővére fülcsijétől, azt anyukám vette meg, persze előtte egyeztettünk. Grétinek pedig apával közösen indultunk fülbevalót nyomozni, mert muszáj volt valami legyen neki is.

Kép
kissmanó

Amikor az ikres barátnőm kórházban volt, neki adtak valami csíkot, hogy kenje rá a cuccost, hogy magzatvíz-e vagy sem. De amit Amadea és Manó írt az alapján tényleg tök felesleges!

Tabati, tényleg be kell íratni a kiskönyvbe, ha máshol akarsz szülni. Mivel írtad, hogy nincs autótok, szerintem se merészkedj nagyon messzire az utolsó időben, mivel Te a körzetedben akarsz szülni, ezért a doki - gondolom - nem fogja beírni.
A taxissal tényleg nehéz, ilyen story-t már én is hallottam!

Volt ma 1 érdeklődő a lakásra - egy tündéri kb. 2 éves kislánnyal. Nagyon cuki volt, még puszit is adott. Végig Viktor játszott vele. A végén mikor elmentek közölte, hogy kell egy kislány is!! :):):)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Hűűűűű ma nem keveset írtatok, nem semmi :) :)

Mindjárt vissza is olvasok figyelmesen, csak először Katának szeretnék írni: nagyon nagyon örülök, hogy ilyen szépen alakult minden mióta nem írtál, és bevallom, olykor én is ellátogattam a blogodba, bízva abban, hogy szép, pozitív dolgok történnek Veled! Nagyon örülök, hogy jelentkeztél, és, hogy ilyen csodálatos hírrel, hogy babát vársz, igazán, szívből kívánom, hogy minden úgy alakuljon, hogy az Neked és a Picinek a legjobb legyen! Örülnék, ha néha írnál nekünk, hogy miként alakulnak a dolgok :) (az biztos, hogy hihetetlen a dátumok „játéka”!)
magdii

Jézusom, hogy én milyen balfék vagyok!! Most látom csak- most fogtam fel, hogy Kata mit is írt! Hát persze, hogy sikerült a próbálkozás! Bocsi Kata! Nagyon jó, hogy így alakult, és igenis van sorsszerűség. :) Ezúttal minden rendben lesz, ez tuti!!! :)

Lányok, a mai nappal megint tele a hócipőm. Elfáradtam, pedig szinte egész délután pihentem, viszont nagyon morci vagyok. Nem úgy jön ma össze semmi, ahogy kellene... De a jó hír: anyósék hála Istennek elmennek most 10 napra, remélem, legalább a kórházban nyugtom lesz,úgyhogy nagyon bűvölöm Benitot... :D:D

Heni

Kép
szheni

Heni: tényleg, néztetek utána, lehet a kissrácból hivatalosan is Benito?

Kép
kissmanó

Csillag: szeretnék én is ilyen szülést, mint a Tiéd, legalábbis ami a gyorsaságot illeti :) Csak a szülésznő lehetett volna kedvesebb és megértőbb Veled!!!! Egyébként ezt a doki dolgot nem értem, ha van az embernek fogadott orvosa, miért nem lehet értesíteni, ha fél órája ment is haza??? Csak legalább tudja, hogy mi a helyzet az emberrel, vagy nagyon naiv gondolat ez?
De végül is, a lényeg, hogy egy gyönyörű kislányod született, akivel már otthon lehettek!:) Remélem a szopizás is egyre jobban alakul!

Nekem nem volt valami jó éjszakám most, pedig mióta nem dolgozom, tök jól teltek, max egyszer ha felkeltem... De tegnap úgy látszik mindenki helyett én jártam pisilni :D

Ma megint lenagypocakoztak :( most már tényleg nagyon kíváncsi vagyok mit mond jövőhéten uh után a doki, mekkorára saccolja a picit... le is mérem körméretileg hogy állok :)
Egyébként a mai napom nekem is fárasztó volt, vásárlás vásárlás hátán... ezért sem tudtam jönni hamarabb...
magdii

Magdi, no para!! Ne adj a hápikacsák (szak)véleményére! A dokim nekem is mondta a múltkor, hogy írreálisan nagy a hasam, de amikor megnézte UH- on (márpedig majd' egy órát vizslatta, rajtam gyakorolt az új gépe miatt), mondta hogy standard bébi (2600g), egyáltalán nem nagy! Pedig diabéteszem van, szóval fennállt a veszély hogy óriásbébi lesz!
Az emberek nagyon szeretnek okoskodni, ne hallgass rájuk!

Kissmanó: nem is értem- hát már az is baj, ha az embert érdekli a részlet? Lehet, hogy allergiás a piros színre, vagy babonából nem hajlandó fekete autót vezetni. :lol:

Kép
tökmag79

Magdi!

Ne aggódj, nekem hol azt mondják milyen nagy a hasam, hol azt, hogy milyen pici. Azt., hogy pont jó sosem! :lol:

Noémi!

Nehéz lesz nem kimozdulni... :roll: Majd azért rákérdezek a szülésznőnél is, hogy szokott ez működni, meg inkább beszervezek egy ismerőst, aki ugrik ha kell.... :oops: :roll:

Pár hónap és jöhet a kislány is! :wink:

Csillag!

Na, pont neked elfelejtettem írni, csak gondoltam, hogy írok, de rájöttem, hogy nem tettem meg... :oops: Szóval szerintem szerencsés vagy, hogy ilyen gyorsan sikerült szülnöd. Először amikor a lányok írták, hogy milyen gyors volt, én szörnyülködtem, hogy ez gyors??? De így leírva is gyorsnak tűnt. Szülésznőnek meg tuti rossz napja volt, vagy műszak végén volt, bár ez tényleg nem magyarázat a viselkedésére... :evil:

Heni!

Akkor drukkokol, hogy gyorsan jöjjjön Benito míg nincsenek anyósék! ;)
nekem meg anyósom kijelentette, hogy ha akkor kezdődik a szülés, amikor párom dolgozik, akkor bejön velem, hogy míg párom be nem fejezi a munkát ott legyen velem. :shock: Mondtam neki, hogy addig oké, hogy cipeli a cuccot, mert férjem nem ér haza, hogy ő cipelje, akkor egyenesen a kórházba jön, de nem fogja megvárni a munka végét, hanem ahogy kapja a telefont már jön is! Na majd pont anyósom kezét szorongatva szeretnék szülni!! Szeretem meg minden, nade mégis!!! Mondtam is férjemnek, hogy ugye jól gondolom, hogy így lesz, mert ha nem jön azonnal ahogy telefonálok, akkor visszatartom a babát!! :lol:

Kép
Kép
tabati

A szülést tényleg nem bánom a gyorsaság miatt. Persze akkor fájt, de csak 2 óráig nagyon, és így elég hamar megúsztam...

Niki: egyben vagy még???

Kata:
örülök nagyon Nektek! Múltkor jártama blogodon, de láttam, h beléptetős, és emiatt nem nagyon tudtam mit kezdeni vele :( De jó hogy jelentkeztél!!!

Szopi-tápszer: hát a kórházunk bababarát, ami kb annyiyban ki is merül, h nem adnak vizet se a babának, akkor sem, ha az anyukának nincs teje, vagy nem tud szopni a baba. Emiatt meg ugye kiszárad. Borcsának sem kellett volna infúzió, és nem fogyott volna ennyit, ha leglalább vizet adnak neki, mert szopizni ő sem nagyon tudott. De az egyik szobatársam úgy került utánunk a koraszülött osztályra, hogy rendes nagy babája volt, de a teje 3 napig egyáltalán nem indult be, és a gyerek teljesen besárgult + kiszáradt. És más babák is kerültek így át. A korán pedig 3 óránként van etetés, és amikor nem tudsz neki saját tejcsit adni és anyatej adomány sincs, akkor tápszerrel. Ennyit erről. Képzeljétek, milyen rossz lehet nekik, hogy ott a sok beteg babu, és még olyanokat is el kell látni, akik a kiszáradás miatt érkeznek a "bababarát" kórházból. És mi lesz még nyáron??
Nekünk is kell még pótlást adni neki, mert csak így tud gyarapodni. de azért már alakulgat a tejem, de még mindig csak 10got szopizik 20 perc alatt, és azért ez neki is kevés, mivel kb 40 got kellene ennie... és egy nap csak egyszer tudok neki egy teljes adag lefejt tejcsit adni. De most vettünk Urtica Urens (v mi a neve)t is, hátha az is segít valamit.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Tabati: túlbuzgó anyós hmm... :lol: elképzeltelek a szülőágyon anyóssal :lol:

papásmamás: na, nekem is baromira hiányzik!!!! de még egy hónap! Meg fogok hülyülni addig. Okés, hogy tök fáradtak vagyunk, és alszunk, amikor lehet, de nagyon hiányoljuk.

Amadea:
tudsz vmit kólikára? Úgy sejtjük, szegény Borcsának az van: eddig 3x éjszaka mindig éjfél körül elkezdett nagyon sírni és felhúzogatni a lábacskáit. azt olvastuk, h ez kólika-aminek nem tudják az okát. Na, de segíteni se lehet rajta? Szegényt úgy sajnálom, amikor görcsöl, mert semmivel sem lehet megnyugtatni, és úgy kifárad egy roham végén, és ez úgy van, h van közte szünet, aztán újrakezdődik. Nem tudom, összeszesen meddig tart, mert elég kába vagyok olyankorra már.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!
Na, holnap biztos lesz esemény, egyrészt mert péntek, másrészt, mert nem lesz netem :cry: ...én egy fiúcskát vagy egy fiúcskát és egy kislányt tippelek :wink: ...

Kissmanó!
Szerintem nem arról van szó, hogy a dokik nem hisznek a magzatvízszivárgásban, hiszen benne van a tankönyvekben, hanem arról, hogy igazából nincs mit csinálni vele...
Fülbevaló:Akkor te a belövésre szavazol?Nem gyógyul nehezebben?

Tökmag!
Az újszülött fülcsi könnyű, kicsi, "körbe záródik" és nem áll ki belőle semmi hegyes/szúrós....mindjárt rakok fel képet a miénkről, ez ilyen kis egyszerű, "hagyományos", de van mindenféle ebből is....
Nekem eddig nagyon eszembe se jutott ez a fülbevaló-dolog, kicsit korainak tartottam, de anyura ma rájött a "dili", hogy biza megveszi az unokájának....

Noémi!
Hátha ez a jelentkező komolyabban gondolja!Tuti lesz még lányotok is és legalább lesz már egy nagy és okos bátyja
:wink:

Taxi: még lehet, hogy nálunk is az lesz, ki tudja....én mindenesetre szólok, hogy szülni megyek, ne parázós kollégát küldjenek :wink:

Heni!
Megy a drukk!!!

Magdi!
Card le nagy ívben az ilyen "okosokat" :wink:

Tabati!
Én anyósom is felajánlotta, hogy bejön velem, ha gondolom, meg anyukám is pályázik rá....hát anyósból én se kérek, anyukámmal meg az a baj, hogy mellette kijönne belőlem a hisztis liba....

KépKép
amadea

Sziasztok Drága Kismamik!

Ácica vagyok, csak új fh.névvel, mert meg kellett változtatnom (nem engedett be a babanet). :?
Ma bejöttem a m.helyre megnézni a munkatársakat, gondoltam, jelet adok magunkról. Sajnos lemaradtam nagyon az olvasással, de Puszedli azért tájékoztatott, mi újság Veletek.

Először is NAGY-NAGY GRATULÁCIÓM CSILLAGNAK, KATÁNAK ÉS BANYOSZKÁNAK!
Jó egészséget, sok boldogságot kívánok Nektek! :D

Sajnos reagálni egyenként nem tudok, de a képeket láttam, gyönyörűek vagytok, lányok egytől egyig, és Borcsa baba egy kis Tündér.

Rólunk gyors helyzetjelentés: Prüntyi (akinek még nem szültük meg a nevét :o ) fejfekvéses, ma voltam UH-n. Bpd: 9,1 méhszáj: 2210, vettek kenetet. Hétfőn lesz az első CTG.
A pocim alaposan megnőtt, már nehézkes a mozgás, de úgy érzem a kiírtnál sokkal hamarabb nem fog érkezni. Api júni 17-től lesz szabin, szóval utána jöhet a kis Drága!!!

És, és „rábeszéltem” az apás szülésre! Győzelem!!! Maximum ellátják őt is az ügyeletes nővérkék. Abba nem hal bele. :wink:

És a jó hír, lesz otthon netünk, úgyhogy tudok majd jönni gyakrabban. Addig is puszi mindenkinek, vigyázzatok magatokra!

(Vonalzót majd rakom újra)
ácica de nouveau

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?