Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!

Tündi!

De jó hogy jó lett az eredményed!

Ma megyünk a cirkuszba nagyon várják már a gyerekek!
Tegnap volt az iskolában az első osztályos szülői értekezlet Fanni egy kicsit meglepődött mert ő nem akar iskolába járni!!
Biztos lesznek majd vele gondok ő az oviba is nehezen szokott be!

Ivett
Kép
Kép
ivett&fanni

sziasztok

Én is itt szoktam ám lenni , de eddig csak az olvasásig jutottam. Most egy kis béke van úgyhogy írok is.

Tündi: gratula a vércukor eredményhez, és a házhoz is. Nagyon szépek lesztek. És Zsombor 4 D képe is nagyon aranyos.

Rólunk:Tegnap meg ma már egyedül voltam itthon a gyerekekkel. De ez még csak szoktatós hét mert Pisti csak holnap dél-egyig dolgozik utána itthon van a héten (pont most van honvédségi ünnepnap :lol: :lol: ).

Sajnos reggel kelhetek Pistivel (öt-fél hat körül). Ugyanis most már kis Pisti sem kiságyban alszik, hanem Emma régi ágyát hoztuk le neki (persze cseréltek mert Emmának most a régi kis ágya kellett, mindegy még jó neki). Mert mi direkt elhoztunk egy másik kiságyunkat kis Pistinek , hogy még úgyis kicsi meg vadóc így biztonságosabb. Persze csakhogy egyik este szalad ki Emma ,hogy Pisti kimászott a kiságyból. Rohanunk be és a gyerek tényleg kint van a kiságyból. Apja visszateszi, erre egy másodpercre rá különös mutatványt mutatott be nekünk (a frászt kaptuk tőle). Szóval a mi kis husos izompacsirtánk fogta magát és feldobta a bal lábát a kiságy tetejére (nem gyenge spárga..), és annál a fent lévő lábánál fogva pedig már húzta is fel magát(mondtam apjának itt a következő Rippel..). Na eddig bírtuk nézni, gyorsan szétkapta Pisti a kiságyat, megcsinálta Emma régi pici ágyát ,hogy ott aludjon a fiú. Csakhogy onnan meg szabadság van és rötyögve kijárkál. Úgyhogy mesélünk, morgunk mindent csinálunk,hogy elaludjon mert csak utána van nyugi. Ja és ezért kelek apánkkal, mert Emma eddig is átjárt hozzánk reggel de mindig megvárta míg felébredek. És attól féltem nem ébredek fel ha kis Pisti bejön reggel, és a kis gyenge kezével ha megcirógatja Encit...szóval inkább kelek hajnalban :?
Így viszont hosszabbak a napjaim, úgyhogy tegnap is átmentem házitündérbe és behoztam az elmaradt mosást (5 adag ruhát kimostam) , felmostam, mosogattam, szóval jót pörögtem, aztán a délutáni csendes pihenőn pletyiztem egy kicsit telefonon. Délután meg kint voltunk az udvaron estig. Én nem tudom ,hogy van ez , de nekem minél több a gyerek annál aktívabb leszek. Emlékszem amikor Emma megszületett és egyedül voltam vele otthon, hát még főzni sem sikerült időt szánni nem még egyéb házimunkára. Aztán kis Pisti születése után egyre jobban beosztottam az időt, most meg szinte kezdek közelíteni háziasszonyi minőségben ahhoz ami után évek óta áhítozom.
Bár Emmával kicsit nehéz lett mióta hazajöttünk Encivel. Az eddig meglévő dackorszak most triplájára nőtt. Reméljük hamar elmúlik és visszatér a normál szintre.
Na most jó sok olvasnivalót adtam nektek. Úgyhogy be is fejezem mára.

Kép

Kép

Kép
lizocska82

Tündi: Gratula a cukrodhoz! Nagyon jó, hogy rendben van.

Majd még jövök!
jaimee1

Linda,köszi,hogy te is megerősítettél az eredményben :) hurrá,hogy Réka elkezdtett mászni!:) Gratula neki :)

Móni,persze,hogy jöhettek!!!!!Várunk szeretettel benneteket!Aztán ha nagyjából az udvar is rendbe lesz,akkor lehet a talit is szervezni!:)
Na a honvédség az tudtommal nem szervez gyereknapot :? Pedig csinálhatnának...

Ivett,érezzétek jól magatokat ma este!Mi a holnap esti előadásra megyünk :) Majd változik Fanni véleménye a sulival kapcsolatban.

Liz,az csak jó,ha ennyi energiád van!:) Gondolom 3 kicsihez kell is :) Klasszak az új vonalzók!:)

Nóri,meg tudtad venni a jegyeket?Mikor talizzunk holnap?Leszel msn-en vmikor?

Kép
Kép
tundi24

Móni,Milánnak nagyon sok boldog névnapot kívánunk! :)
Kép

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Igen Tündi, itt vannak nálam a jegyek :wink: És csak 2600 volt, a páholyba 2800.
Hajnival úgy beszéltem, hogy majd holnap megbeszéljük, hol találkozzunk...jó lenne előbb menni, hogy lássunk állatokat is még.
Ma láttam az ormit, meg 3 kölyök mosómedvét (Erika :wink: !!!) , kint a füvön garázdálkodtak :lol:
Amúgy meg 10-15 óráig csak soppingoltunk, nézelődtünk ott kint a Szandai réten. Nekem a Kik jön be nagyon....a C&A-ban szép cuccok vannak, viszont az ááááárak..... :roll: Nemigen fogok odáig menni ruháért.
Persze Lilinek megen vásároltam 1 legginget, 1 sortot meg 1 tunikát :? :lol: Meg 1 baromi vastag kifestőkönyvet 8)
A Müller is tetszik, a Takkoban a főnök a volt Obis osztvezem :shock: Jelzem, szaniteres/szerelvényes volt :lol:

Erika! Lili is játszik mások játékával, pesze...de nem úgy kezdi, hogy csak odamegy és elveszi, mintha az lenne a legtermészetesebb :wink: .
Privit megkaptam....Én is kezdhetek aggódni. Mostanában legalább hetente 1x a postaládában felejtem a kulcsomat :oops: :cry: Eddig az volt a szerencse, hogy hazafelé jövet, így az emeletről már fordulok is vissza, mert nem találom a folyosókulcsot.
Ez akkor lenne érdekesebb, ha el menetben hagynám benne :? :evil: :shock:

Hulla vagyok, ha ma kellett volna cirkuszolni, ott estem volna össze. Fárasztó dolog a vásárlás (ennél nagyobb gondom ne legyen :mrgreen: ), de jókat röhögtem Zsúval. Ilyen is kell
Holnap meg tetkoszalonba megyek vele :P Csak nézőnek!!!

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Milánoknak (Zsúénak is!!!)
boldog névnapot!!!

Kép

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Majd csak összeszedem a mondandómat :oops:

Találkoztam Ildivel és családjával. Mind2 fiú barihimlős volt. Roppantul sajnáltam, hogy Lili nem talizott velük akkor, mikor kellett volna :? Petike "vitte" haza, tőle kapta el Imike is.
Ildi vizsgázgat, már 2 ötöse van.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Habár úgy látom nem nagyon van termés :?

Ivett,milyen volt a cirkusz tegnap?Hogy bírta Máté?

Nóri,akkor du tali :) [/b]

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Tündi,Nóri:Köszönjük szépen,nagyon örült neki Milán :)

Nóri:Még az avataros szivecskédet is magáénak tudta Milán :) Azt mondta azt is ő kapta :)

Tündi:Rendőrségi gyereknapon még csak tavaly voltunk először :roll: nem tudom miért....Pedig nagyon jó volt,vittük drága barátnőméket is,most sem hagyjuk ki őket :wink: Azt leszámítva,hogy minden ingyé volt,tényleg jól éreztük magunkat :P
Amikor odaértünk vajaskenyeret kaptunk felvágottal(amennyit akartunk)volt többféle üdítő,ásványvíz.Ebédre fini paprikás krumpli nokedlivel,kolbival,kétféle savanyúval.Persze volt büfé is.Gyerekeknek egésznapos,3 féle ugrálóvár,kilehetett próbálni különböző rendőrautókat,rabszállítót,rendőrmotort,tűzoltóautót(gyerkők még "tüzet"is oltottak)élvezték a pancsolást :POsztogattak nekik lufit,csokit,rágót,túrórudit,dobozos ücsiket... Ezenkívűl volt többféle műsor,kuytásbemutató,zenés műsor,szinielőadás,karate bemutató stb. és a gyerkők legnagyobb örömére motorcsónakozás :) Milán és Dius tavaly óta azt várja mikor megyünk megint :) Reméljük jó idő lesz vasárnap!!!!Szóval ahogyan áll a rendőrség sztem elég színvonalas nap volt :)

Liz:Az csak jó,ha ennyi energiád van :) Nálunk is volt Milánnal kis probléma.Imádta és imádja Lucit,de eleinte mindig akkor volt valami kívánsága amikor Lucával volt dolgom.Hiába rendeztem le előtte Milánt,mindig volt újabb kívánság...Volt,hogy éjjel is fölébredt,ha Luci evett és ő is kért kakaót,de azonnal...De aztán szépen elmaradtak ezek dolgok...Bizti nálatok is gyorsan megoldódnak a problémák :)

Kép
Kép
Kép
lucuska

Egy-két tavalyi gyereknapos kép: Kép
Kép
Kép
Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
lucuska

Hali!

Csajok, írjatok beszámolót, milyen volt a cirkusz!!!! Mi várunk őszig, hátha akkor Réka jobban tud majd nyugton ülni. :roll:

A ballagás (keresztfiam ballagott az oviból Pesten) nagyon szép volt és megható, még én is bőgtem majdnem, nemhogy a kedves szülők. Réka persze még a folyosón sem tudott megmaradni, nem hogy a teremben, ahol folyt a ballagás. Az iszonyú melegben kóricáltunk az ovi udvarán. :roll: :roll: Egy percig nem maradt meg egyhelyben.

Milánoknak utólag is boldog névnapot! Nem tudok képet csatolni.
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Nóri: Nagyon aranyos Lilcsi ahogy rajzol. És a kommentjei is jók. Hehe...

Mi a KIK-ben még nem is voltunk, ami azt illeti a C&A-ban sem láttam semmi izgalmasat magamnak. :cry: :cry: :cry: :cry: Vögelében sem jártam még csak a férfi szakaszon. :roll: :roll: A Müllerben is az volt a legjobb, mikor találkoztunk Katáékkal. :lol: :lol: :lol: Imádnivaló M. :P :P :P :P

Ildi bekukkanthatna néha egy helyzetjelentésre legalább....

Lucuska: Jellemző, asse tudom, mikor van gyereknap. :oops: :oops: :oops: Most hétvégén lesz? Nyíregyh.-ra megyünk. Biztosan lesz vadaspark vagy élményfürdő, vagy mindkettő, már nagyon várom.

Liz. Az energiádat irigyelem nagyon. :wink: Ügyes vagy!

Judit merre jár????? Katlina???

Na megyek, most ébredt fel Réka. Hatalmasat aludt.
jaimee1

Sziasztok!

Vagyok én is, de mostanában csak az olvasásig jutottam... A melóhelyemen most eléggé el vagyok havazódva, nagy a pörgés. Annyiból jó, hogy így gyorsabban eltelik a nap. Estére azért kipurcanok.

Móni! Utólag is boldog névnapot Milánnak!
Kép
Klassz lehetett a gyereknap.

Játszótér: nálunk általában az van, hogy viszem Marci játékait, aztán ő más gyerekek játékaival játszik, mások meg az övével... Szóval megy a cserebere, de erre nem mindig kérünk külön engedélyt.
Múltkor elvittem neki biciklin a nagy kukásautóját, ő kb 5 percig játszott vele, aztán ott hagyta. De a többi gyerek boldogan játszott vele, kézről kézre adták :)

Erika! Amit a bevásárlós hisztiről írtál, az nagyon aranyos volt! Na én pont ezek miatt nem megyek Marcival vásárolgatni még most sem, ha nem muszáj.. A ruháit is nélküle veszem meg, csak a cipővásárláshoz viszem magammal... :oops: Én is szeretek sokáig nézelődni, de hát az egy ilyen sajtkukac mellett reménytelen. Még jó, hogy ketten voltatok ott! Ha egyedül lettél volna, még neccesebb lett volna a helyzet!
Marci is olyan, hogy ha beszabadul egy boltba, akkor egyből önállósítja magát, elszalad, pakol, randalírozik mintha játszóházban lenne. A Deichmannban azért jó volt, mert ott leült a tévé elé, én meg ráadtam próbálni, amit akartam! Csak a pénztárnál kellett fél szemmel azt lesni, hogy mit pakolászik éppen.

Corában pl. megcsinálta azt is, hogy amíg én pénzt vettem fel az automatából, addig ő elszaladt, és fölmászott egy kiállított, elkerített traktor tetejére! egy szempillantás alatt. Az automatát persze nem hagyhattam ott rögtön!

Nóri! A Kik-ben mit lehet kapni? Hétfőn mi is megnéztük az állatokat Marcival. A tevék aranyosak voltak, az elefántot sajnáltam, mert ki volt kötve szegény :(

Tündi! Itt lesz elő-gyereknapi program a Műv. otthonban, a laktanyánál. Pénteken fél 5-kor kezdődik, valami zenés műsor lesz. Lehet, hogy elmegyünk Marcival.

Jó éjt mindenkinek!
judit_79

Videók!!!! :wink:

Richter lovak fonnak 1

Richter lovak fonnak 2

Richter lovak 2lábon

Mátrix csoport 1

Mátrix csoport 2

Richter lovak és tevék

Richter 2 lovon

Szandra, az elefánt - a tv2 reklámokból :lol:

Dominic Gasser és oroszlánjai 1

Dominic Gasser és oroszlánjai 2

Dominic Gasser és oroszlánjai 3

Szóval nekem nagyon tetszett, attól függetlenül, hogy rossz helyre ültünk. Majd jövőre korábban megyünk be...
Lili -és Franci is :P - már idő előt mentek volna kifelé. Lili feszt a lovakra akart ráülni, meg a zebrákat várta. Meg táncolt, meg bóklászott.
Sztem még Luca bírta a legjobban.
Nekem meg a Mátrix csoport és Szandra tetszett a legjobban. Azóta is azon filózok, honnan kéne pénzt szerezni szegénynek botox kezelésre :wink: :lol: ...ugye, Tündi??
Ismétlen, NAGGGYON jó volt, jövőre is megyünk, de IDE és semelyik másik cirkuszba :!:

Képeket is rakok, bár vaku nélkül...kb. 70%-a selejt lett :(
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép Kép

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára elin 2009.05.21 12:12-kor.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Nóri: Ez szuper!!!!!!!!!!!!!!! De jó, hogy feltetted!!! Köszi! Jól szórakozom, hehe....

Körkérdés: Játszóhomokot (homokozóba) hol lehet venni? Obi, Praktiker? Vagy Tüzép?

Besokalltam tegnap, mert az egyik játszótéren (Mikszáth) tele volt a homokozó ilyenolyen kutyamacska széklettel. Messziről bűzlött.A Dobósban még soha nem találtam (én is ások, nemcsak Réka)....de kell itthonra is homokozóóóóó!

Majd jövök még!

Judit, örülök, hogy írtál, meg sem lep, hogy Marci hasonlóképpen viselkedik bótban.... :lol: :lol: Majdnem egy napon születtek, na. Év nem számít.
jaimee1

Megvagyunk,csak tenek a napok,nekem meg folyamatos fejfájásom van :twisted:

Nóri!
Nagyon jók a videjóóóók,sajnálom hogy mi nem megyünk,habár Robika nem tudom meddig tudna egy helyben megmaradni

Milánok!
Boldog Névnapot!!!!

Én még nem jártam a famaily centerben-talán majd a jövőhéten bejutok

Kép

Kép
katlina

Judit! A Kikben leginkább ruházat van, de van játék is, háztartási dolgok, papír-irószer.
Elefántot más is sajnálta, hogy kikötötték...de mit lehet tenni, hogy ne menjen el? Ketrec ennek a kicsikének kevés, szabadon meg csak nem lehet....ha már egyszer idekerült szegény.

Erika, közben te is írtál...én biztos tüzépen keresném...Obiban, Praktiban 100%, hogy nincsen homok. Hacsak nem összesöpröd :P
Mennyi kéne? 1/4 m3? csak tüzépesek meg nem foglalkoznak ekkora mennyiséggel :?

Macskák...imádom őket, de tegnap reggel én hajtottam ki 2-t a bölcsi udvarából. Ott akartak összeragadni, és hiába sicceltem nekik, csak borzolták ott a szőrüket, mintha nem is hozzájuk "beszélnék". Aztán a fülükbe kiabáltam (ez Lilinél is működik :oops: :P ), akkor mentek ki. De mire jöttem ki, már az egyik ott csücsült a kerítésen.

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Milán utólag is boldog névnapot!!!

Elin szuperek a képek!!!

Képeket majd hozzok a keresztlányomról a hétvégén csak majd kérni kell frisseket:-) mert ami eddig van az túl sötét!

Jól vannak egyébként már 3650 gr meg 51 cm :D biztos kis duci lehet mert bettike 3700 gr volt amikor megszületett de ő 55 cm :roll:

De most megyek mert holnap lesz az írásbeli vizsgám 8 tól :cry:

puszika

Kép
kbernadett

Nóri,jajj de jó,hogy újra megnézhettem!:) Hát a végén már Luca is szeretett volna mászkálni :) De sztem a 19hónapjához képest nagyon is jól bírta :)

Erika,sztem bármelyik tüzépen vehettek homokot!

Judit,sztem az az ezrednek lesz a műsor.Mármint nektek.De apaék mennek horgászversenyre holnap Székesfehérvárra így el sem tudnánk menni,meg dokihoz is megyek fél4re.Mondjuk onnan még odaérnénk.De talán apáék alakulatának is lesz vmi,meg majd családi nap is vagy mi fene :P :D De azért majd meséld el,hogy milyen volt!

Betti,megy a drukk holnapra!!!

Katlina,lehet lekötné Robikát a műsor.Nem?

Kép
Kép
tundi24

Hálószoba :)
Kép Kép

Kép
Kép
tundi24

Jaj,lányok...

Olyan lelkiismeret furdalásom van :( Zolcsikámat küldtem el a postára és visszafelé jövet hátulról meglökte egy suzukis :cry: Beleesett az árokba a gyerek,az autós meg továbbhajtott segítség nyújtás nélkül,egy idősebb bácsika segített neki fölállni.Szerencsére Zolcsinak az ijjedségen kívül nem lett baja,csak a bicó hátsó kerekét kell kicserélni.Most mentek följelentést tenni...Sajnos a bácsi nevét nem kérdezte meg,így nemigen tud segíteni senki...Ja és azt mondja Zolcsi,nem az idén barnult volt a sofőr...
Mivel elég sokat bicóznuk mostanában a két kicsivel,látom sajna,hogy elég érdekesen tudnak közlekedni az emberek...tisztelet a kivételnek!

Kép
Kép
Kép
lucuska

Móni! Jaj, szegény :( :( :( Gondolom hogy megijedtél. Szerencse, hogy nem lett nagyobb baj.

Tündi! Nagyon tetszik a szoba színe! :) Az van a plakáton, hogy minden alakulatnak. De tényleg nem tudom, pontosan mi lesz.
Ja, lesz családi nap is a jövő hét szombaton, de most baromira nem örülök neki, mert el akartunk utazni. :?

Nóri! Nem tudom, én egyszerűen sajnálom ezeket az állatokat. Talán ezért nem rajongok a cirkuszért.

Erika! Szerintem Obiban is kell lennie homoknak. Mi tavaly Fehérváron a Baumaxban vettünk direkt homokozni való homokot. De a tüzépen biztos van, csak az inkább építési homok.
judit_79

sziasztok!

Na úgy látom tegnap senki nem volt :roll: :roll: :cry:

Voltam dokinál,minden okés.Diétázni sem kell szigorúan,rendben találta a lábaimat is :) Legközelebb majdcsak júliuusban kelll menni,mert 12étől megy nyaralni :) Addig amíg nem lesz itthon és gond lenne Georgevicsot vagy Mosonyit lehet keresni.
Zsombi baba nagyon szégyenlős a fél arcát mutogatta csak,de 28 hetesnek felel meg.Azt mondta jó nagy baba lesz.Főleg hogy második,fiú is,és ugye hát Luca sem volt kicsi.a combcsontja már 50es,hosszú lábú gyerek lesz :wink:

Ja,de azért majd a cukor terehlést egyszer majd meg kell ismételni.előzmények miatt.

Festés elég lassan halad,túl alapos melót végeznek :wink:

Móni,hát nem semmi ahogy itt közlekednek az emberek,főleg az abonyi lajoson,jó hogy megcsinálták,de úgy nyomják a gázt mint a fene,az meg jellemző,hogy meg sem állnak.Rendőrségen tudtak vmi okosat mondani?

Judit,voltatok az elő gyereknapon?

Kép
Kép
tundi24

Móni!
Sajnálom ami Zolcsikával történt,gondolom ő is nagyon megijedt!!
Az ilyen sofőrökről pedig no comment... :twisted: :twisted: :twisted:

Tündi!
Kép nem készült Zsombi babáról????
De jó a dokinak nyaral.....mi holnap alapot ásunk :wink: Szoba színe nekem is bejön,apa viszont nem rajong érte,így megegyeztünk hogy a hófehér szobába csak egy falat festünk bordóra,így mindkettőnk,akarata megvan

Képzeljétek azt álmodtam hogy kismami vagyok! :shock: De már épp szülés előtt voltam,benn a kórházban,sőtt szülőszobán voltam,és újra éreztem azt hogyan is mozog a pocakomban egy kicsike emberke-olyan jó volt mióta Robika megvan nem tudtam ennyire felidézni és érezni milyen is ez!Azóta ezen zakatol az agyam! :wink:

Nóri!
Anyud?Tudtál már valamit intézni?

Erika??

Linda??

Többiek????

Szilvi!
Ügye innen nem akarsz távozni???

Kép

Kép
katlina

Meglátszik hétvége van,nem baj én töltöm az oldalt :wink: :D

Kép

Kép
katlina

Sziasztok!

Mi a Balatonon vagyunk, pénteken lejöttünk anyumékkal :) Réka úgy fel van pörögve, teljesen felborult az alvási szokása is :? én meg csak lógatom a lábam :P

Móni, még jó, hogy nem lett nagyobb baj :cry: tudtok már valamit a tettesről? Anno a nagyapámmal is hasonló történt, combcsonttörése lett, de nem lett meg az autós :evil:

na megyek, Réka felébredt
sziasztok

Kép
pimelinda

Sziasztok!!

Pénteken Fanni elballagott az oviból nagyon ügyesek voltak.
Rakok fel egy pár képet!
Kép Kép Kép Kép

Ivett
Kép
Kép
ivett&fanni

Sziasztok!

Katlina,nem készült kép Zsombiról,úgyanis nagyon szégyenlős fiúcska..2x láttuk a fél arcát és kb ennyi.Nem szereti mutogatni magát,a 4D-s felvételen is épphogy sikerült elkapni,de azon azrét szépen látszódik,és mondta is a nőci,hogy szép formás szája van,így a nyúlajkat is ki lehet zárni.

Linda,érezzétek jól magatokat!:) De gondolom,hogy ma már jötötk haza.

Ivett,nagyon szép csajszi Fanni:) Kergethetitek majd a fiúkat :wink: Ti is nagyon csinik voltatok.Vittétek Mátét is?Neki,hogy tetszett?

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Melinda! Balatonon merrefelé voltatok?

Tündi! Végülis nem mentünk, 5 órakor értünk haza pénteken és már fáradt voltam bárhova is menni.

Ivett! Nagyon aranyosak a ballagós képek.

Katlina! Az szép álom lehetett. :)

Többiek merre vannak?

Én ma kakaós csigát sütöttem, ronda lett viszont nagyon finom... :)
Marcival még melegen ettük.
Holnap estére már Apa is itthon lesz :)

Jó éjt!
judit_79

Franciskának boldog 3. szülinapot!!!
Kép

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Francinak nagyon sok BOLDOG SZÜLINAPOT kívánunk! :) :)

Kép

Nóri,lehetnél bőbeszédűbb is!!!!!!!! :twisted:

Judit,akkor ma végre itthon lesz apa is!!Gondolom azért hosszú volt ez a 3 hét!Jó az új vonalzód :wink:

Az eltüntek miért nem írnak????????????

Mi ma voltunk Lucussal a kullancs elleni első oltáson,egész türhetően viselte,persze azért sírt egy kicsikét.Mondjuk álmos is volt,mert 6kor már kukorékolt.Aztán mikor mondtam a doki néninek,hogy mikor kelt,és hogy kukorékolt elkezdett kukorékolni a kisasszony :) Haláli volt.
És átlépte a 11kg-t :) A védőnő azt modnta jó kis cicimérete van :)

Kép
Kép
tundi24

Tündi!
Most kapta az elsőt?????Nekem azt mondta a védőnő,hogy már kicsúsztunk belőle és így majd már csak jövőre :twisted:

Nóri!
Csatlakozom Tündihez!!!

Linda!!
S.o.s-ben kellene tanács!!!!
Robinak valami megcsípte az arcát,na most másnapra feldagatt a csípés és vörös volt "égett",kentem neki fenistillel,hát nem láttam javulást.
Adtam neki este Fenistil cseppet,kivittem az ügyeletre ott mondták hogy adjak még mellé egy negyed kalcium peszgőtablettát,kapott is,már nem piros és lapdt is de még mindíg pükkett,szerinted???Ja ma nem jutottunk be a rendelőbe annyian voltak,védőnő éva szerint nem igen lehetne még kalciumot adni neki,így most tanácstalan vagyok?Mit kell ilyen esetben csinálni???

Kép

Kép
katlina

Franci!
Boldog Születésnapot!!!!!!!!!!!

Kép

Kép

Kép
katlina

Sziasztok!

Francinak nagyon boldog születésnapot!!
Kép

Katlina: Hogyhogy kicsúsztatok a kullancs elleniből? Úgy tudom, az bármikor adható. Mi is kb 1 évvel ezelőtt adattuk be az elsőt, amit aztán 1 hónap majd 1 év múlva meg kell ismételni. Az ideit majd a műtét után kapja meg.

Tündi! Úgy érzem, egy nappal sem bírnék ki többet! :wink:
Hát igen, gondoltam, visszaszámolom a 20-as éveim utolsó napjait :D
Na akkor ti is korán keltetek. Engem fél 6-kor felébresztett Marci, ő visszaaludt, én persze már nem bírtam.
Azt hiszem, itt is az ideje egy kávénak.
judit_79

Sziasztok!

Először is Franciskának Nagyon Boldog 3.Szülinpot!!! Kép

Erika,Judit,Betti,Katlina:Köszönjük a névnapos köszöntéseket :)

Erika:Hétvége hogy telt?Volt élményfürdő is?Homokot sikerült venni?Biztos kaptál már választ,de a hivatalos gyermeknap május utolsó vasárnapja,most máj.31-re esik :)

Nóri:Nagyon jók a cirkuszos videók :)

Tündi:Nagyon jó a háló :wink: Örülök,hogy minden oké Zsombi babával,tényleg nagy fiú lesz :) Zolcsinak is az Abonyi Lajoson történt a baleset :(

Linda:Nektek hogy telt a hétvége?Képeket tegyél ám :) Nekünk sem lesz meg a tettes,lebeszélték apáékat a feljelentésről :( Mivel sem a segítő bácsika nevét nem tudjuk,sem az autó rendszámát,így semmi esély a megtalálásra :( Azt mondták járhatnák rendőrségre,bíróságra fölöslegesen,esetleg,ha mégis meglennének kitennénk a gyereket hercehurcának,szembesítésnek nembizti,hogy jót tenne neki :? Úgyhogy az ügy lezárva :(

Katlina:Ti hálótok is klassz lesz :)

Betti:Neked gratula az írásbeli 5-öshöz,a többihez meg kitartás :)

Nekünk is elég mozgalmas hétvégénk volt.Szombaton reggel 7-kor indultam útnak,rohantam boltba,piacra,aztán egy 9 hós babára vigyáztam.10 után értem haza,gyorsan sütés-főzés,ebéd után jöttek Valiék :) Végre együtt kávézhattunk :) Nagyon jól telt a nap,este mentek haza :) Sütiztünk,cseresznyéztünk,pletyiztünk :P Tegnap pedig apáék munkahelye által rendezett gyereknapon voltunk.Szerintem nagyon jó nap volt,habár Milán elég nyafis volt(reggel ébresztettük és ez az egész napjára kihatott)Remélem Valiék is jól érezték magukat :) Lucának az ugráló nagyon bejött,alig lehetett kiszedni,sikongatott,ha meglátta és ment volna be állandóan :) Persze a nap fénypontja a motorcsónakázás volt,Milán és Dius ezt várta tavaly óta :P Ez Milánt is földobta,mentek legalább 3 kört :) 1x én is kipróbáltam,hát nekem annyira nem volt nagy élmény :oops: Képeket majd hozok,de még a fényképezőn vannak...
Ma meg kettesben vagyunk Lucival...apát elvitték éjfél előtt helyszínre,így 9 körül jött haza az autójáért(hozták)és Milán teljesen bevolt zsongva,hogy ő apát akarja,így apa elvitte dógozóba :roll: Reméljük nem kell neki mennie sehová...Egyébként a múlt héten egymás után 2 éjjel is mennie kellett,szörnyű ez az ország...

Kép
Kép
Kép
lucuska

sziasztok!

Drága Franci!

Nagyon boldog születésnapot kívánunk neked:-)

Lucuska!

Honnan tudtad hogy ötös lett az írásbelim? mert ide még nem is írtam!

De egyébként igen ötös lett az írásbelm

szép napot

Kép
kbernadett

Sziasztok!

Francinak nagyon boldog születésnapot:

Kép

BettI: Nagy nagy Gratula! :P

Judit: Dobhatnál kakaóscsiga receptet!

Tündi: 11 kilóhoz gratula, mi most súroljuk a 10-et felülről.

Nóri:?

Ivett: Szépek a ballagós képek!

Tegnap este érkeztünk haza Nyíregyh.-ról, ott töltöttük a hétvégét.
Klassz volt, csak nagyon elfáradtam. :)

Fürdőben végül nem voltunk, csak sétáltunk egy hatalmasat Sóstón és szokás szerint betegre ettük magunkat. :oops: :oops: :oops:

Ja. Homokra azt a tanácsot kaptuk a Baumaxban, hogy tényleg van olyan hogy játszóhomok csak éppen abból nem lehet semmit építeni, mert az folyami homok. Vegyünk homokot a tüzépről oszt jónapot. Hát...biztosan nem jutalékalapon dolgoznak a Baumaxban. :lol: :lol: :lol: :lol:
jaimee1

Sziasztok Lányok!

Nagyon szépen köszönjük a szülinapi köszöntéseket! :D
Kép

Rólunk,egy kis infó mert már ezer éve nem írtam pedig megigértem :oops: :oops: :oops:
Jól vagyunk hál istennek Franci nem betegeskedett az elmúlt időkben,úgyhogy sikerült visszaszoknom a dolgos hétköznapokba (monjuk már éppen ideje volt)
Most azon parázok éppen,hogy milyen lesz majd az oviban,már úgy megszerette a bölcsit,és most megint egy új hely! :( De remélem nem lesz gond!
Amúgy szoktalak olvasgatni benneteket majdnem minden nap,csak írni nem írok. :oops:
Hát röviden ennyi! Mégegyszer nagyon köszönjük a köszöntést!
Puszi mindenkinek!
Vendég

Móning!

Hajni: Örülök,hogy jól vagytok! Tessssék íííírni iiiiiis!!!!

Judit: Hazaért Apa? Mindjárt szülinap. Terveztek valamit?

Móni: Fotókat várjuk! Még nem is reagáltam a gázolós történetre.

Katlina: Mert a kullancs elleni az szezonális? Nagyon ne sajnáld, én azt (is) hallottam, hogy 2 év alatt nem ajánlott.... :roll: :roll:

Hogy van Robika????

Ketteskét mikorra is tervezitek?

Tündi: Jól elmegy szabira a doki. :roll: Bár gondolom, szüleszteni szüleszt....

Nóri: Hm??

Linda: Nekünk folyton felborul az alvási szokásunk.
:roll: :roll: :roll: Milyen volt a Balcsin? Aszta, mindjárt ti is szülinapoztok! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol:

Jövök még....
jaimee1

Csá!

Erika, neked csak a szád jár, hogy majd "jövök még", aztán sehol semmi :lol:
Én is várok képeket... akár itt, akár blogilag :wink:

Hajni! Milyen süti volt? Lili valami meggyes-csokist magyarázott, meg hogy jól belakott.
Neked muszáj mindig parázni valami miatt? Nekem eddig eszembe sem jutott, hogy Lili ne szokna be zökkenőmentesen az oviba 8)

Katlina! Én akkor álmodtam ilyet, mikor Kriszti készülődött szülni. Pont ugyanaz és ugyanott és ugyanúgy történt minden, mint Lili születése előtt, csak már a másodikkal :shock:
Még a szemem is könnybe lábadt tán, mikor felébredtem és rá kellett döbbenjek, ez csak álom volt :cry:

Lili is kapott Ca-injekciót ilyen esetekre, ha megcsípné valami. Adtam is neki (szájon át). De sztem egy perccel sem múlt el hamarabb kalciummal, mint anélkül :?
Lili úgy gondolta, fel kéne öltöznie :P :lol:

Kép

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Ha ha ha....muszáj rádcáfolnom, Nóri. :lol: :lol: :lol:

Móni: Szóval hajam égnek állt a gázolós történettől. Nagy szerencse, hogy nem lett semmi baj......

Nóri: :lol: :lol: Apa itthon melózik, ki vagyok túrva.

Húúúúúúú....leizzadtam Lilcsi láttán. :lol: :lol: :lol:

Na szóval azt akartam még megjegyezni, hogy kijött ez a gyes/gyed törvény....De most akkor 2 évig lesz gyed vagy 1 év gyed, 1 év gyes???? Majd utána olvasok, ha lesz időm. Nemértem... :roll: :roll: :roll:
jaimee1

Helyes Erika! :lol:

Sztem utóbbi....1+1év, akinek nem jár gyed meg 2év gyes.
Mán itt írták tegnap (is), hogy szaporítani kell a bölcsi férőhelyeket.
Tán dadusnak kéne étképeztetnem magam :roll: ....no, ez csak vicc vót, ott zavarodnék meg, sztem :lol:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Katlina,nekünk doki néni azt mondta,hogy 1 éves kor után lehet beadatni a kullancs ellenit.De azt nem mondta volna,hogy ez szezonális oltás.

Hajni,hát igen.Írhatnál sűrűbben is!!!!!

Móni,örülök,hogy jól sikerült a gyereknap.Apáéknál meg vmi családi hétvége lesz Tószegen,horgászás+főzőcskézés,légvár+nem is tudom mik :) Remélem meg is tartják majd :)

Erika,az új törvény ha jól emlékszem úgy lesz,hogy 1 év gyed+1év gyes.Akinek nincs gyed annak 2év gyes,és azokra vonatkozik akik 2010.május.1 után születnek.Tehát húzzatok bele a kistesó projektbe :wink: :wink: :P :oops:

Nóri,fázott Lilcsi kisasszony? :roll: De neki még ez is jól áll :)

Kép
Kép
tundi24

Erika,doki sztem szülsére sem megy be,mert azt mondta elutaznak :) De jó nekik :) :)
Remélem aug végén már nem szeretne menni sehová sem :wink: vagy legalábbis szolnokon fog tartózkodni és bejön megcsinálni egy mindössze negyed órás császit.

Kép
Kép
tundi24

Én úgy értelmeztem,hogy az kapja 1évig a gyed-et akinek van egy év munkaviszonya,kérheted két évig is csak akkor két év munkaviszonyod legyen!Ha viszont nincs meg az 1év munkaviszonyod akkor csaikis gyest kapsz :twisted:

Kivi leszek nálunk hogy oldják meg mert ügye itt nincs bölcsi,gondolom létrehoznak egy minicsoportot,itt kevesebb a dolgozós anyuka,kisebbség meg úgyis otthon van :twisted:

Na akkor utána olvasok a kullancs elleninek,mi itt sokat lófrálunk a gáton Tisza parton a bokrosba-és ezért akartam mindenképpen

Erika!
kistesó egyenlőre talán csak a távlati tervekben,van nincs hely :( ,amúgy tőlem már jöhetne,főleg így suli után :D

Kép

Kép
katlina

Sziasztok!

Tegnap végre megjött a párom. 8) Marci is nagyon boldog volt, ugrált örömében, nagyon fel volt dobódva, egész este csacsogott. Ma fényképezés van a bölcsiben, remélem jól sikerülnek a képek.

Erika! Otthonról majd bepötyögöm a kakaós csiga receptet. Amúgy is be akartam, mert az eredetit leöntöttem tojásfehérjével.
Hát nem tudom, Anyuékhoz is baumaxos homokot vettünk, és nagyon jól lehet belőle építeni, mert nem szárad ki. Lehet, hogy az illetőnek a tüzépen volt érdekeltsége :wink:
Igen, egy bográcsozást tervezünk a szülinapom előtti hétvégére, ha az időjárás is úgy akarja. A különböző innivalókat mindenesetre Apa már beszerezte Csehországból :D

A legutóbbi hírek szerint egyébként két évig jár a gyed, ha megvan előtte 365 nap munkaviszony. Gyes a 2 éves kor után már nem jár.
judit_79

Egy kis nézegetni való :)

Kép Gyerekszoba
Kép

Kép
Kép
tundi24

Lányok!

Olyan béna vagyok :oops: Elfelejtettem mit mondott dokinéni,hogy a 15 hós oltás után mennyi idővel lehet hőem.,láz,pöttyök :oops: Mert ugye közben Milánt is figyeltem aki nem akart bejönni :?
Lucának most 37,7 a hője és szombat óta vannak itt-ott piros pöttyök...de azt sem tudom milyen pöttyöknek kell lenni :oops:
A fiúknak nem volt mellékhatás...

Tündi:Ez szuper lesz... :)

Kép
Kép
Kép
lucuska

Lucuska!
2hét úgy emlékszem vagy 10 nap,nekünk akkor napra pontosan jött ki,csak láz elősször és utána a pöttyök

Tündi!
dejóóóóóóó!!!!!!!!!!Ez tapéta?????Vagy valaki festette?

Kép

Kép
katlina

Elfogadták a GYES és GYED módosításait
2009. 05. 26.

Az Országgyűlés 199 igen, 164 nem szavazattal és 3 tartózkodás mellett elfogadta a GYES, a GYED és a családi pótlék szabályainak módosításait. A GYED jogosultsághoz szükséges munkaviszony ideje 180 napról 365-re emelkedik, a GYES időtartama pedig háromról két évre csökken. A törvényjavaslat szerint a 2010. április 30-a után született gyermekek esetében lesznek érvényesek a GYES és GYED változásai.

A két munkaviszonyhoz, illetve biztosítási időhöz kötött juttatás, azaz a terhességi-gyermekágyi segély (TGYÁS) és a gyermekgondozási díj (GYED) jogosultsági ideje 180 napról 365-re emelkedik. Ez azt jelenti, hogy a kismamának minimum 365 nap munkaviszonnyal kell rendelkeznie ahhoz, hogy TGYÁS-t, majd GYED-et kapjon. A terhességi-gyermekágyi segélynél változás még, hogy a jogszerző időbe nem számítható be a felsőoktatásban eltöltött idő egésze, hanem csak 180 napot lehet majd belekalkulálni. A szociális tárca számításai szerint a GYED-re vonatkozó változások az igénybevevők alig 5 százalékát érintik majd. A GYED továbbra is a gyermek kétéves koráig jár majd.

A gyermekgondozási segélynél (GYES) a jövőben sem lesz szükség jogszerző időre, ám ennek időtartama háromról két évre csökken, kivéve az ikerterhességeket, ahol továbbra is három évig kapják a kismamák a pénzt. Az előzetes számítások szerint 2012-ben 3,6 milliárd forint, 2013-ban pedig 14 milliárd forint megtakarítást jelentene az államnak a GYES idejének csökkentése – olvasható a Független Hírügynökség oldalán.

A három vagy több gyermeket nevelőknél a gyermeknevelési támogatás (GYET) eddig a legkisebb gyerek hároméves korától nyolc éves koráig járt. A törvénymódosítással az alsó határ három évről két évre módosul, a felső határ azonban nem változik.

A kormány szándéka szerint a családi pótlék nem szűnik meg, ám annak összege sem idén, sem pedig jövőre nem változik. Eddig évente átlagosan négy-öt százalékkal emelték - ez marad el a következő időszakban. Erről a 2010-es költségvetés szavazásakor dönt az Országgyűlés.

Kép

Kép
katlina

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?