Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

DBarbi:
Nagyon jók a képek, látom, Fanni igazi zsiványság. Kép Jó lehetett a kirándulás, irigy-irigy. Kép Unokatesódnak meg gratula, EZ nem semmi!!!!
Panu:
A hiba bennem van , félreértettem valamit, bocsi! Esetleg tényleg próbáld meg amit írtam a karmolászásra, hogy csinálj úgy, mintha te is karmolgatnád és kérdezd meg tőle, hogy ez jó-e neki. Nálunk bevált. Ha túljátszottam a fájdalmat, csak kiröhögött, azt hitte új játék.
Klarissza:
Egy kis pozitív energia a sulihoz:

Barbi:
<font color="ff6000">Nem irigylem az éjszakátokat. Amúgy itt is bevezethetnék, hogy reggel kilencig csönd, mondjuk este 9-től.
Pelenkázás, popsikenőcs, körömvágás táma detto ilyen, jót röhögtem, ahogy titeket is elképzeltelek.
Ahogy rámol a konyhában, jó lehet!</font>

<font color="ff6000">Biztosíték Kép
Hoki: nekem írhatod nyugodtan, szeretem. Ja, és figyelek majd rád egy hónap múlva!!!</font>
Brigi:
Azért ne verd szét a gépet!! Akkor hogyan írsz majd ide??!!:-O Neked is egy kis "enerdzsi":

Susie:
Milyen a Passio? Nem tudom meg merjem e nézni , túl lelkis vagyok. Sajna nekem is van megint vasalni valóm , de romokban a deszka. Javítgatom...
Orsi:
Hát ez az....totál egyet értünk. Ráadásul a csaj múltkor itt hagyta 1,5 hétre a gyereket a férjének, lelépett az anyjáékhoz. A hülye férje meg volt, hogy egyedül hagyta, és csak ebédidőben ment haza, meg meló végén...Normális?????

Lassan befejezem, egy órája írom ezt is.

Szép napot mindenkinek!
zit

juuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjj, ne haragudjatok, a gép folyton azt írta ki, hogy nem küldte el. Bocsánat!!!! A harmadik az okés üzenet.

Bocsi!!!!!
zit
zit

Sziasztok!
Ti mit hallottatok arról, hogy az éjjeli szopiról mikor szoknak le maguktól a babucik?
Ugye 1 éves kor után ugye van rá esély?
(Néha nem tudok visszaaludni az éjszakai szopik után, és olyan jó lenne már egyszer legalább 5-6 órát aludni egyben Kép )
klarissza

Klarissza:
Megértelek, de sajna egyre többször hallom ismerősöktől, hogy két-három évesen még nam alszik a gyerek át egy éjszakát sem. Én is csak reménykedek, hogy Beni ha elindul, akkor talán elfárad majd annyira, hogy alszik majd. Kép Én is rossz alvó vagyok, sajnállak, tudom, milyen....

zit
zit

BRIGI!!!
Jut eszembe, ha végeztem a vizsgákkal, akkor beszállnánk az usziba!!!! Ketten könnyebb a babucikkal, egyedül nem mertem vinni Apa nélkül, de csak ha nem zavarnánk Benneteket!

Ja és puszi minden babónak Kép!
klarissza

Sziasztok!

Gyors beköszönés.

Barbi!
Nagyon jó a havas kép!!! Klassz a házatok!

DBarbi!
Irtó sokat nőtt Fanni!

A többi baba is nagyon aranyos!

Hú én csak most olvasom, hogy tegnapelőtt találkozó lett volna az állatkertben Kép
Na mindegy ezt kihagytuk.

Klarissza!
Te mit dolgozol? Amúgy én is 32 vagyok Kép

Mi jól vagyunk, Andris már felkapaszkodik a kiságyában, csak néha nem meri elengedni a korlátot, fél hogy visszaesik, ezért kitartóan álldogál amíg el nem fárad. A fürdőkádban is iszonyú mutatványokat művel. Mindig félek, hogy nagyon megüti magát, ha elesik.

Mindenkinek a legjobbakat:

Docka

Kép
Docka

Docka:
A Sanda Kép Ipsosnak ügyködök stat. elemzéssel tanulmányokat, de Laca most is rávetette magát a bokámra és harap ezerrel, hogy elemezzen így az ember?? Kép Kép
Zit:
jajjj, ne Kép
klarissza

Klarissza. Persze, hogy jöhettek. Már mért zavarnátok. Ketten tényleg könnyebb lenne.
Ma voltunk Fényképezőgépet nézni de nem vettünk semmit mert tök bénák vagyunk hozzá mind a ketten és annyi féle van, hogy nem tudtunk dönteni.Kép Tudnátok segíteni mit kell nézni és melyik a jó?
Egyébbként Bömbike ma megint egész nap nyügi, alig lehet bírni vele.Kép

Brigi
bombomanyu

Sziasztok!

Húúú, mennyit írtatok, alig győzöm olvasniKép
Mindenkinek nagyon-nagyon köszönöm a megnyugtató sorokat és a tanácsokat, tapasztalatokat.

Mára rengeteget változott a helyzet, Bencike egy angyal volt ma egész napKépKépKép Jót aludtunk, hajnal 4kor, aztán 8kor és délben jó nagyot szopizott, vagy 10 percet, ritka az ilyesmi, és most délután pedig kapott sütőtökötKép És ma már harmadjára alszikKépKép
Most egy kicsit megnyugodtam, mert tejem is van ma megint bőven, tegnap úgy éreztem hogy alig, ezért gyorsan írattam is tápszert a dokival...
Elég egy aligszopizós nap és kevés a tejcsiKép

Egyébként nálunk az etetőszéket régen nagyon szerette Bence, csak most egy pár napja utálja. De csak a széket, ettől függetlenül enni szeretKép Ma én is felraktam a tálcát a székre, ugyanis mi még eddig nem használtuk, mert nagyon elveszett mögötte a manócska, de ma már egész jó volt. Tetszett neki, rögtön neki is esett rágniKép

Sírás szinte nem is volt ma, és naggyon sok időt eljátszott egyedül a szőnyegenKép Mintha megérezte volna hogy tegnap itt panaszkodtam.

Ma este megyünk Érdre lakást nézni, holnap Budakalászra egy házat, aztán nemtom, már kész vagyok! Ha valaki esetleg tud kiadó 3 szobás lakást vagy házat, valami újszerűt és igényeset akkor szóljon mindenképp, mert lassan beleőrülök a keresésbe...
Remélem hamar találunk és akkor már a nyarat ott tölthetjük!!!

Na most megpróbálok regaálni egy pár sor erejéig, bár rengeteg amire kellene...

Docka!
Andris nagyon édi ahogy állKép Jól látom hogy pipiskedik? A nővérem anno egy csomó ideig csak így volt hajlandó menni is, már anyukámék aggódtakKép Pedig szerintem így sokkal nehezebb és fárasztóbb, nem?
Fürdőkádban újabban Bence is hajmeresztő mutatványokat csinálna, ha engednémKép Mi ülve kezdünk, de mindig ott a kezem a háta mögött egy kicsivel hogy el tudjam kapni, ha dőlne, azért nagyot lehet esni a kádban, főleg hogy csúszik isKép Aztán lefektetem hátra, ilyenkor jön egy ásítás és egy pisiKép de komolyan, ez nálunk menetrend, gyorsan lemosom fürdetővel mindenhol, aztán hasalhat, ezt imádja a legjobban és így nyel a legtöbb vizet isKép

Zit!
Szomszédotok nem normálisKép Én lehet már szóltam volna a GYIVInek! szegény kisbabaKép

Nekem is hiányzott már a színes, sokgifes írásod, tök jó olvasniKép

Ann!
Kocsitokról már megírtam a véleményem, szemét emberek vannakKép
Nem szereted a kelkáposztafőzeléket?! Pedig fini, csak én nem tudok főzni, mint ahogy sok mindent sem...Kép
Hami naggyon édesen ülKép
Jó lenne már újra látni titeket!

Susie!
Végignéztem a képeiteket, Anna gyönyörű és naggyon hasonlít rádKép
De jó lenne akkor nálatok talizni!!!KépKép
Csak akkor jó előre fixáljunk már le egy időpontot, és tényleg hozzuk össze!
Én akkor leírnám nekünk mikor nem jó: május 21-június 2, június 16-20, június 26-július 3, és a július 24-i hétvége. Ezekben az időpontokban nyaralunk és Szolnokon is leszek pár napot Bencével. Persze ha pont ezek közül az időpontok közül valamelyik mindenkinek jó lenne, akkor miattam ne halasszátok tovább a dolgot! De azért jó lenne ha mi is tudnánk menniKépKép

Brigi!
Egyszerre 2-3 foga jön??! Kezdek én is félni ettől a fogzástól... Remélem szegénykének hamar kibújnak és elmúlik nálatok is a nyűgi!

Barbi!
Hogy te is mennyit írtál! Szerintem most az enyém is hasonló lesz. De hát ha ilyen sokat írtok akkor a válasz is sok ténylegKép De ez nem baj! Ugye? Vagy valaki hülyét kap a hosszú irományainktól? Akkor bocsi!
Nagyon tetszett az a mondatot amit Zsófinak írtál: "Mivel nem vagyok anyukád, megkíméllek a további tanácsaimtól!"KépKép Ezek szerint lenne még tanácsod??Kép
Ádival közös képet aranyos nagyon!Kép
Egyébként körömvágás nálunk is így megy, egyik nap az egyik ujjáról, a másik nap a másikról, aztán két hét múlva kezdhetem előről... Tiszta röhejes, de még én sem találtam rá megoldást. Állandóan az ollót akarja megkaparintani, úgy sem megy ha adok valamit a kezébe. Néha már tök égőnek tartom, ha megyünk valahova és nagy a körme Bencének. És a legtöbb ember a babakezekre van ráindulva, szóval egyből látják és biztos gondolják hogy milyen "jó" anya vagyok...

Zsófi!
Egyébként nekem is hasonló véleményem van mint itt a legtöbb lánynak, de te tudod, a te döntésed, sok sikert kívánok hozzá!Kép

Panu!
Ez a Lizi királylány ollllyan drágaKép
Jót röhögtem azon hogy ha rászólsz, akkor gyorsabban rágja a papucsot és nyálazza, aztán mire odaérsz, eldobjaKépKép Milyen kis okos!Kép

DBarbi!
Annyira jók a képek Fanniról! Nagyon tetszik a csúszdás, látszik hogy élveziKép Homokozás is tök jó lehet, már én is úgy beengedném Bencét, itthon már olyan aranyosan pakolgatja a homokozócuccátKép

Gabi75!
Ismerősöd rendkívül "szimpatikus" a gyereknevelési elveivelKépKép Én ilyenkor annyira tudom sajnálni azt a szegény babát aki ennek az egésznek a levét megissza...

Viszont jó hír hogy Dávid evett rendesen, és boldog vagyKép
Mikor láthatunk már róla is képet???

Anita!
Mászó Robó nagyon tündéri, gyönyörű kiskrapekKép
Remélem nálatok is jobb irányban alakulnak már a dolgok nyűgi téren!!!

Edit!
Boti milyen kis vigyori ahogy ül a hátihordozóbanKép Nagyon jó kis sapija van, én is most ilyesmit vadászok Bencének, mióta agyerekdoki közölte hogy 1 éves korig mindenképp legyen a fején valami akkor is ha dögmeleg van, ha más nem, kalapka a szél és a nap ellen. De még sehol nem találtam normálisat.
Táblát köszi hogy azóta is csinálod, nagy terhet vettél le rólamKép

Batkamanó!
Gratula a kishisztis Emmádnak a fogacskáhozKép Képet nem láthatunk róla?Képaludt, úgyhogy most sütőtökös cuccban alszik a kisdrágám. De már lazulok ilyen téren (is) KépKép
Ma kipróbáltam a ti módszereteket kajánál. No előke, kevés sütőtök az ölébeKép De én nem öltöztettem át, mert nem sokkal utána bealudt, úgyhogy most sütőtökös cuccban alszik a kisdrágám. De már lazulok ilyen téren (is)KépKép

Gabi!
Nagyon köszi neked is hogy így megnyugtattál nem alvás-nem evés-hiszti kérdésbenKép
Leveledet nem felejtettem ám el, csak még nem volt időm válaszolni...

Na, ezzel az oldal tetejéhez is értem, jó hosszú lettem, legközelebb ígérem rövidebbre fogomKép

Pussz mindenkinek,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok Kép

Nálunk is nyűgi nap van ma Kép De az idő is tehet róla: ma már másodszorra esik az eső, dörög és jó sötét lett. Úgy látom, Zsoltikát megviseli az ilyen idő, sírdogálós ma nagyon, és gyakran szopizik is. Viszont elég keveset alszik... De legalább az éjszakánk jól telt ismét: 5 órát aludtam egyben Kép Bocsi lányok, de olyan jólesett a szundi, pedig reggel fáradtan ébredtem, biztos azért, mert végre egyszer nagyot aludtam Kép

Vera,
örülök, hogy jobban van Benci Kép A lakáskereséshez sok drukkot küldök, és sok energiát is! Egy kérdés: miért bérelni szeretnétek, miért nem vesztek egy lakást? Tudom, ahhoz sokminden kell, főleg kezdőtőke Kép Mert ezek az albérletek annyira drágák, az ember gatyája is rámegy... Biztos Ti is végiggondoltátok már, főleg mert bankos vagy Kép Igaz, a támogatott lakáshitel már nem annyira vonzó, de vannak ezek az új devizahitelek. Bocs, hogy beleszóltam, bár inkább csak kérdeztem Kép

Docka,
nagyon szép Andris, kis mosolygós Kép

Ann,
nagyon sajnálom a kocsitokat Kép Meg a kontaktlencsét is. De a gödörből már csak kifelé vezethet az út, úgyhogy vedd úgy, ezzel vége a pechszériátoknak. Hami viszont nagyon ügyesen ül, látom ő is gyorsan fejlődik Kép A dobálózás nálunk nagyon megy, de ez tényleg fejleszt is, úgyhogy egyenlőre visszaadogatom neki a játékokat. Mindig utánanéz a dolgoknak, majd kiesik az etetőszékből Kép Aztán néz rám, annyira látszik rajta, hogy mit akar Kép Ilyenkor mindig nevetek Kép

Susie,
Annácska nagyon szép, nekem az a kép tetszik a legjobban, ahol apukája nyakában ül Kép Ha hazajön a férjem, megmutatom neki, mert ő már alig várja, hogy Zsoltikát a nyakába ültesse, csak eddig nem merte Kép

A talihoz köszönjük szépen a helyszín biztosítását! Én még ennyire pontosan nem tudom megmondani, hogy mikor nem érek rá...

Brigi,
Bömbike nyügijéhez kitartást, Zsoltika is az ma Kép

Barbi,
ez aztán a hosszú üzenet Kép Engem nagyon érdekelne, hogy milyen saját gyártmányú rudacskát adsz Ádámnak? Én is adnék Zsoltikának már valamit, mert hát ott a két kicsi foga, így is mindig majszol valamit, jó lenne, ha tanulgatná a rágást. De egy csomó mindent nem szabad, mert tej, tojás meg liszt majdnem mindenben van...

Tényleg, most akkor kiflivéget adhatunk, vagy nem adhatunk a gyerkőcöknek? Már tiszta tanácstalan vagyok...

Panu,
mászóka-járóka Kép Oké, így már stimmel. Különben a járóka nálunk hangulat kérdése is, egyelőre még elvan benne Zsoltika egy darabig Kép

Zsuzsófi,
sok kitartást neked, a leendő kistesóhoz is, és a tanuláshoz is Kép

DBarbi,
jajj de jó lehetett a kisvasutazás! Nagyon jól érzi magát Fanni a homokozóban, azt látom!

Anita,
kézben levés ma nálunk is menő Kép A járólap azért nálunk sem mondható melegnek, de már a konyhába szőnyeget tettem le, hogy azon ücsöröghessen Zsoltika Kép A fürdőben és a másik két szobában megy amúgy is vannak szőnyegek, szóval ott nyugodtan ücsöröghet, bár a szobákban nem járólap van, hanem parketta. De az is elég hideg magában Kép

No most gyorsítok, mert mocorog Zsoltikám. Olyan jól alszik amúgy, főleg ha dörög az ég Kép

De még volna egy kérdésem: hogy is van ez az ovikezdés? Ann, Te biztosan tudod, hogy mikor mehetnek a gyerekek oviba, mármint életkorukat tekintve. Zsoltika ugye szept. 10-én született, tehát lehet, hogy 4 évesen kezdheti majd csak az ovit? Vagy be lehet csatlakozni évközben (estleg félévkor) is? Vagy ezt minden ovi maga mondja meg? Csak érdeklődök egyébként, mert ez még ugye odébb van, de kiváncsi vagyok Kép

Elnézést, most eddig jutottam. Holnap nem tudom, hogy írok-e, mert hétvégére Szentesre utazunk a férjem szüleihez Kép Ha esetleg nem jönnék, akkor mindenkinek nagyon kellemes hétvégét és sok-sok pihenést kívánok Kép

KépKépKépKép

pgaboka

Megint csak egy pillanatra ugrottam be és látom, hogy körömvágásilag sem valami fényes a helyzet.Kép Én akkor szoktam levágni a körmét amikor elalszik.Kép Akkor se hiszti se mocorgás, simán le lehet vágni. Szerintem érdemes kipróbálni. Remélem tudtam segíteni.

ébredésmentes jó éjszakát kívánok mindenkinek ha már nem tudnék jönni ma.

Brigi
bombomanyu

Sziasztok!

Bocsi, csak panaszkodni jöttem, olvasni nem tudtam még vissza, a mai napom nem volt túl jó, a vécé eldugult (hosszas huzavona után adta csak meg magát), beteg vagyok (torok, takony), Gabi fogat növeszt, ezért nyűgös, szóval nem könnyű. És még olvasni sem tudok jó kis babanetet. Most is mennem kell kivenni a kiscsajt a kádból.

Mindenkinek minden jót, szép napot!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Ja, hogy ki ne maradjon valami, a csuklóm is jobban fáj mint valaha.

De azért jól vagyok, felfaltam egy zacsi csipszet és egy zacsi Győri édest a hangulatomat javítandó.Kép

Írtam már, hogy Gabi tegnap óta előre is tud mászni? Még csak pár lépést, de ez is tutijó!Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Hagnosz!

Irtad hogy elhagytad a deli szopit,az mit jelent.Leirnad nekem korulbelul hogy elotte mikor van szopi es mennyi ido telik el szopi utan hogy szilardat kap,es ezutan mennyi ido telik el a kovetkezo szopiig?Csak ugy nagyjabol mert en is szeretnem elhagyni a deli szopit hogy ebed legyen helyette hatha akkor megehezik.Lehet hogy eleg neki a 6 szopi es azert nem igazan ehes?Mondjuk tegnap nagyon jol evett.5 szopi ,100 gr gyumi,50 gr zoldseg,160 gr anyatej zabpehellyel.Ez nagyon jo nap volt.

Zsizsa!
Gratula GAbi maszasahoz,jo gyogyulast kivanok neked>

BArbi!
Engem is erdekelne a recept,mert itt olyan szarok a kenyerek hogy abbol nem merek neki adni.

GAbi!
Gratula a hosszu alvashoz.Képugye milyen jol esik?Az en dragam is jobban alszik vegre egy kicsit.ESte 10 kor van az utolso szopi es legkozelebb reggel 5-kor de valamelyik nap csak 6.30 kor volt,persze nem az jelenti hogy eddig alszik zavartalanul.Kép

Vera!
Orulok hogy egy kicsit jobb napotok volt,amikor minden ossze jon akkor ugy eltud keseredni az ember.Az en fiam is kicsit jobban evett tegnap is meg ma is.KépEgyebkent neked kb,mennyi ideig tart egy szoptatas?Nekunk altalaban 3-5 percet,kiveve amikor alvas van olyakor kicsit tobbet csung rajta de az mar olyan alvas felig.

Docka!
Andris nagyon nagyon edes srac,milyen ugyesen alldogal mar!Mikor kezdte?Rutinosnak tunik.Kép

Most ezt gyorsan elkuldom aztan folyatatom
gabi75david

Panu!

Lizi csoda szep csaj,azok a gyonyoru nagy szemek!
a papucsos nekem is tetszett.Kép
Panu szerintem az aldozat vallalas ott kezdodik amikor gyereket szultunk mert onnantol kezdve inkabb roluk szol az elet mint rolunk.Kezdve a nem alvastol,es igy sorolhatnam hogy mennyi aldozattal is jar egy gyermek.De ez az en velemenyem.Ha egy anya ilyen amint irtam feljebb,akkor hol van a szeretet?Hol a szeretet ha a gyermekem a kozelsegemet igenyli es en elutasitom,igenyelheti nem csak hisztibol,lehet hogy rosszat almodott,vagy lehet hogy szomjas es szopizni akar,vagy lehet hogy csak az anya kell neki ezert akar cicizni.Hol van az en szeretetem a gyermekem irant ha en ezt a kozeledest elutasitom.?En az ilyen anyat nem ertem,lehet szigorusag ide neveles oda,azert szultem a gyermekem mert vagytam ra es jobban szeretem az eletemnel,es igen is o az elso.Persze ez nem azt jelenti hogy mindent ra fogok hagyni,csak ami a hasznara valik.

Zit!
Nem semmi ezek a szomszedaid akit irtal?Borzaszto lehet,hidd el en is tudom.Tenyleg jobb lenne ha elkoltoznetek onnan,vagy inkabb ok Kép

Klarissza!
Sok sikert a vizsgaidhoz,Laca jo pofa Kép
Milyen suliba jarsz egyebkent?VAgy mi leszel ha nagy leszel?Kép

Annann1
Gratula Hami ulsesehez nagyon ugyes am!Gyonyoru baba!A sok keserusegert ami tortent meg nagyon sajnallak de mit lehet ilyenkor mondani?

Dbarbi!
FAnni nagyon helyes csaj,tetszik a kendoje!Mi meg nem probaltuk a homokot,de itt felenk nincs is sajna.Orulok hogy jot kirandultatok,barcsak en is elmehetnek neha anyukammal.Kép

BARbi!
SZEntesi vagy?A ferjem csongradi.
Egyebkent sajnallak az alvas miatt Kép
Lesz ez meg igy sem ugye?Na jo ennel mar csaj jobb lehet.A cumin jot nevettem ugy latszik nem csak en vagyok ilyen trukkos anya.
gabi75david

hi

annann:
nálunk teljesen tuti volt a beszoktatás, pannát hazavinni az ovibol nem egyszerü eset.neki az utolsok között kell lennie, hogy hajlando legyen elindulni, mert imád ott lenni és játszani, ráadásul veri tudásban a többieket (szokincs, összefügö-komplikált mondatok megfogalmazása, emlékezés, vers, mondoka és ének tudás/tanulás.....áááá nem is dagadok töle--igaz a rajztudásán tudnék mit csiszolni, de legyen már mindenben menö Kép)

bombomanyu:
digire gondoltatok?
mi josakat tanulmányoztunk anno(jééé mindjárt 1 éves a gépünk) sok minden számithat. kérdezz és válaszolok, vagyis nem én, hanem a "pasim".jocskán beleásta magát a témába.

anita:
robo sokkal idösebbnek néz ki, mint amennyi, mármint sokkal nagyfiusabb az arca.
lesz bajotok a csajokkal!
orsolya11

Sziasztok!
A mai eddigi termés se semmi! Megint visszafelé megyek Kép (utólag írom be, hogy az alábbiakat mintegy 6 óra leforgása alatt sikerült megírnom, így ha nem vagyok mindenhol logikus, akkor bocs Kép)

Vera! Ikeában van a kád aljára való csúszásgátló. Apa nemrég vett, és tök jó Kép, tapad a kád aljához, és nem csúszik. És nagyon jó sapkákat láttam a baby studioban (mammut), bár bizotsan van máshol is. Ha Érdre mentek, ugorjatok be a Camponába, van ott egy irtó drága, de nagyon jó kisgyermek ruházati üzlet. Hátha láttok valami jópofát! Én eddig mindig csak nézegettem ott, mert sokba kerülnek a holmik, de egy sapi ott sem lehet drága. Köszi a dicséretet! Örülök, hogy ma jó napotok van/volt. Még több ilyent kívánok!

Klarissza, Bombomanyu! Hova mentek úszni a gyerkőcökkel? Bömbi lehet, hogy nem véletlenül BÖMBI??? Kép Lacának további jó lábszárrágcsálást kívánok! Kép

Docka! Andris magggggyon aranyos, és ahogy álldogál!! Gondolom, gyakorolja ezerrel Kép

Zit! Mi van Benivel? Róla nem is írtál Kép Újabb csínytevések?? Kép

Ann! Hami nagyon ügyes!!! A mászás hogy megy? Te óvónő vagy? Bocs, ha már írtad. Sajnálom, az autó-ügyet Kép Ez nagy méreg! Köszönöm a hátihordozós javaslatot. Most már tényleg megnézem Kép

Susie! Nagyon szép a lányod! Ez a sok fotó! Hol laktok? Bp környékén, vagy vidéken? Bocs, ha már írtad, de nem emlékszem.

GAbi75! egyetértek veled, hogy mindent tegyek meg a gyermekemért, amit csak tudok, sőt még azon felül is, de továbbra is azt gondolom, hogy ez nem áldozat. Ez szeretet, gondoskodás, öröm, és nem lemondás. De ez az én véleményem.
A déli szopi pedig nálunk úgy maradt el, hogy először a kaját adod neki, aztán szopizik. És szép lassan, amikor már elég neki a kaja, illetve inkább az kell, akkor nem kéri majd a cicit tovább abban az időpontban. Mikor adod neki a többi kaját? Akkor szoptatsz-e? Kéri-e egyáltalán azoknál a kajáknál?

Magunkról annyit, hogy ma szép napunk volt (az összevissza időjárás ellenére), mert apa is szabadnapos volt. Így közös családi séta volt délelőtt. És közös ebéd. És du. rá lehetett apát venni, hogy sétáljanak már egy órát, amíg kitakarítok, mert úgy mégiscsak gyorsabb. Sőt, még sütit is készítettem. Holnapra várjuk a doki bácsit, már felírtam pár kérdést előre. Lizi epdig elkezdte a bújós korszakát. Mászik hozzám, feláll rám kapaszkodva, és kéri, hogy vegyem fel. Sokáig nem marad a kezemben nyugton Kép Vmi megtetszik neki, odanyúlkál, lemászik, és kezdjük elölről az egészet. Apához nem nagyon megy ugyanígy, illetve ritkábban, ezért vágta is a fancsali képet.

Bombomanyu! A párom nemrég magyarázta el, hogy ha digit gépet akar vki venni, akkor -az ár mellett- az a fontos, hogy mit akarsz a fotókkal csinálni: a szgépben tárolni és nézegetni, mert akkor elég max. 2 megapixeles, de ha papírképet is akarsz belőle, és esetleg nagyítani, akkor legalább 3-4 megapixeles szükséges. A komolyabb gépeket mindenféle fényviszonyokhoz tudod állítani, és tökéletes lesz a kép, míg a kisebbek ilyenkor rögtön vakut használnak. De ez már nem annyira fontos, mint az első két szempont. Legalábbis az én "szakértőm" Kép szerint.

panu
panu

Ma itt volt anyósom.Kép Jött segíteni. És tényleg segített is, csak én lettem tiszta hulla a nap végére. Néha azt gondolom, inkább egyedül!KépKépKép
Az esti szopinál meg elaludtam én is, most ébredtem föl, hirtelen azt sem tudtam, hol vagyok. Megyek is vissza szunyálni, csak Gabi75 személy szerint megszólított, neki válaszolok, a többi rengeteg írásra talán majd holnap...

Mindig a hozzátápinak volt fix időpontja. A déli szopit akkor hagytam el, amikor délben már 2 dl főzelék ment. Az ebéd független volt a szopiktól, mindig dél körül adtam, de azért sose azonnal szopi után, mert akkor általában nem kellett neki. Aztán bejött a korai vacsora, úgy este 6-7 között, ugyanezzel a szisztémával. Aztán a délelőtti gyümölcs. Így van nálunk most 3 hozzátápis kajálás. Mostanra körülbelül így állt be a helyzet: reggel szopi(ez van, hogy 5 körül van), aztán a délelőtti gyümölcsig annyiszor kap, ahányszor csak kéri. Megeszik egy almát mondjuk, utána viszont már ebédig nincs szopi. Ebéd után megintcsak akkor, és annyiszor, ahogy igényli (általában 2-szer a délután folyamán, majd este vacsi. Utána még némi játék, fürdés, majd elalvás előtt megint szopi. Éjszaka általában éjfél-1 óra körül ébred, aztán meg hajnalban, van, hogy többször is, de őszintén szólva az éjjeli eseményeket nem tudom követni, nem mindig ébredek fel teljesen.Kép
Még annyi hozzá, hogy keddenként mindig itt van anyukám, és én akkor szoktam elmászkálni itthonról mindenféle dolgot elintézni. Egyszer kipróbáltam, hogy ebéd előtt egy órával elmentem, és csak 3 körül értem haza. Nem mentem messzire, és anyunak meghagytam, hogy hívjon, ha valami van. Semmi nem volt. Anyu megetette, aztán hazaértem, és akkor szopott.

Ági
Kép
Kép
hagnosz

Sziasztok,ma nem tudok irni(örüljetek csakKép), mennem kell valamit sütni,meg még mosogatni, plusz most van a hokimeccs.(Zit, holnap irom az eredménytKép)
Tegnapi már sokkal jobb éjszaka volt, reggel hatig aludt a trónörökös, aztán még 8-ig, aztán meg 9-ig heverésztünk,szóval apa is kipihente magát, de jött a kukásautó és vége az alvásnak.
Ann,ma karalábét kóstolt Kukackám, és lenyelt 130 grammot izelitöül, ez is támadásnak számit neked??? szerencsére mi mind a ketten nagyon szeretjük a föziket, remélem Ádámot is könnyü lesz rávenni.Kiváncsi leszek, Te mit fogsz adni Haminak, aki mellesleg nagyon ügyesen ül már a kép tanúsága szerint!
Köszi Docka a ház-kép dicséretet, ez itt szinte szabványszámba megy, söt, itt csak ilyen ház van. Andris is nagyon ügyes már, látom ö is felfedezte,hogy függölegesen is milyen érdekes dolgok vannakKép

Na, nem tudok többet-szebbet-jobbat irni, majd talán holnap, ne haragudjon meg rám senki aki esetleg kimaradt...
Ha holnap sem akkor meg hétfön jövök, tudjátok beindul a meló péntek délután és remélhetöleg vasárnapig meg sem állunk...
Barbi

Kép
Kép
barbi

Szép jó reggelt mindenkinek!!!
Eltelt még egy zürös éjszaka. Bömbike óránként ébredt, de még jól bírom aránylag.
Panu. Hát igen nem véletlenül Bömböm. Most már istenes de az első 3-4hónapot szinte végigüvöltötte.
Egyébként a Pólus hotelbe járunk uszni. Már 2x voltunk.
Kösz a tanácsot a gépről elmondom a páromnak aztán majd kiderül mire jut vele. Már nagyon szeretnénk egyet.Kép
Zsizsa. Gratula Gabinak a mászásozKép neked meg mielőbbi gyógyulást.
Barbi. De jó hogy ilyen sokáig ágyban tudtok maradni. Már én is úúúúgy szeretném kialudni magam.Kép Kiváncsi vagyok, hogy manócska mikor fogja átaludni az éjszakát, vagy legalább nem hajnali 5kor kelni?
nálunk az evéssel szerencsére nincs gond. Csak el ne kiabáljam. Igaz szopizni nem mindig akar Kép, de főziböl eszik rendesen. Ti egyébként honnan tudjátok hány grammot evet? méritek vagy üvegeset adtok. Én itthon készitem neki, de nem mérem mennyit evett.

most egyenlőre megyek takarítani még jövök remélem. További szép napot mindenkinek.

Brigi
bombomanyu

orsolya11. Neked is köszi a segitséget. Igen digigépet szeretnénk. Sajna nem értrk hozzá, (szakmagyenge vagyok) ahogy a főnököm is mondtaKép persze csak szeretettből, de tényleg nagyon béna vagyok az ilyen müszaki dolgokhoz. ha a páromnak lesz kérdése megírom. Előre is köszi.

Brigi
bombomanyu

Sziasztok Kép

Csak egy rövid írásra jöttem Kép

Brigi,
a mi fényképezőnk 2,1 megapixeles, egy régebbi darab (már 2,5 éves). Nagyon elégedett vagyok vele, és a papírképek is nagyon jó minőségűek, legalábbis szerintem Kép De most már sokkal jobb felbontású gépeket is lehet kapni viszonylag olcsón.

Kaja: én mostanában üvegeset adok inkább, de ha főzök, akkor kábé tudom megmondani, hogy mennyit evett, nem méricskélek Kép

Gabi75,
az én férjem pedig szentesi! Mint Barbi Kép

Ennyire futotta, mert én is futok, mégpedig Zsoltika után Kép

Gabi

pgaboka

bombom:
nekünk 3 megapixeles nikon-unk van, mivel a képeket(jobbakatKép 10x15-ösben hivatjuk elö)9x13-ra elég a 2 megás is.
jo ha van rajta manuális üzemmod is, ilyenkor neked kell beállitani a fehérfényegyensulyt a zársebbességet stb-stb. jo játék , elöbb-utobb az ember rájön melyik a tuti beállitás.
+ van rajta minimális mozgokép(avi) felvevö, bár ennek a minösége nem igazán szupi.
a mozgoképekhez van sport felvevö.

de pl nagyon fontos a lencse minösége.
+ sokat számit az lcd(amiben nézed a képet, hogy mit fogsz fotozni) felbontása.
nekünk van sima belenézöke, de sose használjuk(tehát ez nem lényeges, hogy legyen)
A LEGFONTOSABB--szerintünk, NEEEEEEEEE saját aksis legyen hanem ceruzaelemes, ilyenböl vesztek tölthetöt és tök jol jöttök ki, az aksi mindig akkor merül le mikor nem kéne, viszont cerkásbol beteszel egyet(ált. 2 vagy 4 darabosak /4 dbosnak már igencsak van sullyaKép/) tarcsiba és ha hazaérsz fel tudod tölteni a lemerültet.
diohéjba most ennyi jutott eszembe.
este kapsz linkeket, ha gondolod.
Kép
orsolya11

Sziasztok!Kép

Vera:
Kép Bence Kép Reméljük most már ilyen marad!! Kép
Ann:
Kocsi Kép Tudom milyen rossz érzés. Anyuék új kocsiját is első útján meghúzták és a mi kocsink amikor új volt, az első nagybevásárlásnál a parkolóban csináltak egy lukat a rendszámtáblánkra vonóhoroggal.
Brigi:
Próbálkoztam alvás alatti körömvágással...felébred rá. Kép Érdekes, mert másra nem. Kép
Zsizsa:
Na, akkor gyorsan elő azokkal a fogacskákkal nálatok is!! Kép Kezednek jobbulást! És nagy gratu a mászáshoz! Kép
Orsi:
Elhiszem, hogy dagadtál, olyan jó, hogy Panna ilyen ügyes! Gratulálok hozzá!
Panu:
Rendes vagy, hogy kérdezel Beniről! Kép Igazán új dolga csak annyi van, hogy állandóan szétszereli a hangfalakat, de most már kezdi abbahagyni ha rászólok. Meg továbbra is morog, tegnap óta meg mintha azt mondaná, hogy "gyee" (gyere), de ezt is morogva, nagyon élvezi. Folyamatosan "te" és "baba", ha én is mondom neki, nagyokat röhög. Szeret hülyéskedni, egyszerűen játszik az emberrel, hihetetlen! Tegnap a ház előtti homokozónál voltunk, nagyon élvezte, fel van szórva a külső rész apró kaviccsal, alig bírtam felszedni belőle, annyira tetszett neki, túrta, hempergett benne. Kép Ja, és tegnap háromszor megállt kapaszkodás nélkül 10-15 mp-ig!!! Azt mondta a kis barátnője anyukája, hogy hamarosan elindul, mert Zorka is így indult el önállóan. Szóval ennyi. Kép Győzzed olvasni! Kisregényt írok állandóan, inkább ne kérdezz!! Kép Kép Este meg a kádban nem lehet leültetni, ott is csak állna, meg mászkálna. Kép Majd megnézük mi is azt a csúszásgátlót.

Na, aki végigolvasott, tájékozódott Beniről, nem is írok külön a kis Gizmómról. Ja, csak sapka témához. Én ilyet rendeltem tegnap:
http://www.babaruhazat.hu/images/28/21450a.jpg

Erről az oldalról:
:http://www.babaruhazat.hu/termekek.php?kat=28&from=10

KépKépKép
zit

Panu:
Azt le sem írtam, hogy tegnap itt voltak Zorkáék és a két gyerek olyan édesen játszott együtt, pedig ebben a korban még ritka az együtt játszás... Jókat röhögtünk rajtuk, főleg a porszívón. (Nem tudom az miért ilyen menő a kicsiknél) Zorka fogta a csövet, beledugta, meg kihúzta az orrszívót, közben magyarázott és adta Beninek, ő meg szintén dumált, de csak csapkodott. Közben mi figyeltük őket és kb ezt tudtuk elképzelni, hogy mit dumálhatnak babanyelven: "látod? így kell, próbáld meg te is", "á, ez engem nem érdekel, inkább szétszedem", "jaj, nem érted, hogy nem így kell?", "ne dumálj, ez az én porszívóm", stb...Édesek voltak nagyon! Na, tényleg eldugulok, most sokáig ne érdeklődj!!!KépKépKép

zit
zit

Sziasztok!

Végre elaltattam a kis manócskámat, így szabad a pályaKép Katasztrófa hogy mit művel csak hogy nehogy elaludjon véletlenül, de általában én győzök...

Zit!
Én is épp most böngészem ezt az oldalt, már egy csomó ruhát betettem a kosárba, csak épp azt nem látom sehol hogy mennyi a futár díja. Tudnál nekem segíteni?
Amúgy tök jó kis ruhák vannak, bezzeg ha még kislány is lenne Bence, na akkor kapna nadrágszoknyát is, nagyon cukiKép

Gratu Beninek az egyedül ácsorgáshozKép, szerintem is hamarosan el fog indulni, ti már nagyon ott tartotok. Tényleg olyan hihetetlen néha hogy miket tudnak, és szinte incselkednek az emberrel, nagyon kis okosokKép Bence is akkorákat röhög mindenen hogy néha rázkódik a nevetéstől, el sem hiszem.

Panu!
Köszi a csúszásgátló tippet, ha arra járunk, veszünk egyet. A Camponáról viszont már lekéstünk, tegnap voltunk Érden. De most az internetről rendelek sapit.

Amúgy Bence is bújós nagyon, szeret a hajam alá bebújni a párnán, és ami nagyon megy nálunk, az a pelenka alá bújás. Bármikor is nagyon szenved már a fáradtságtól, adok neki egy pelust, azzal betakarja az egész fejét, és elalszikKép Utána persze levadászom róla óvatosan.

Orsi!
Gratulálok az okos-ügyes PannáhozKépKép Büszke lehetsz rá tényleg! Olyan jó érzés ez, nem?

Gabi75!
Nálunk egy szopi általában 5-7 perc körüli, és a mai napig csak egy ciciből eszik Bence, egyelőre még elég neki. Ha már 10 percet szopizik egyhuzamban, az már nagyon jóóóó! Ha elalszik rajta akkor még tovább szívná, de ilyenkor én leváltom a cicit cumira. Mi mindig úgy szopizunk hogy a kezemben ott a cumi, ha véletlenül elalszik, nehogy azért ébredjen fel mert kiveszem a szájából.

Zsizsa!
Gratula Gabinak az előremászáshozKép

Gabi!
Egyetlen ok miatt nem veszünk egyelőre lakást. És ez igen egyszerűKép Nincs rá pénzünk! Bár a részleteket tudnánk fizetni, és tényleg jobb elnne, ha ezt a havi 90-100ezret nem albérletre "dobnánk ki", de nincs meg a kezdő 5-6-7 milliónk ami az induláshoz kelleneKép
Talán majd 3-5 év múlva skerül, legalábbis így tervezzük...
Jó utat SzentesreKép és jó pihenést a hétvégére!

Azt hiszem ma már én sem jövök, este megint megyünk házat nézni, aztán pakolok, mert holnap mi is utazunk Szolnokra, bár most csak a hétvégére, vasárnap este jövünk vissza!

Mindenkinek nagyon jó hétvégét, remélem azért nem lesz rossz idő!!!

Puszi,
Vera

KépKép Kép
76vera

Vera:
Úgy tudom nincs külön díja, amikor nekem postán kiküldték, akkor sem fizettem többet, mint amennyit ott összeszámoltak vásárlás közben. Meg ha minden igaz, emilben előtte még kiértesítenek, hogy ezt meg ezt rendeltél, ennyiért. Ha lenne plusz költség odaírnák szerintem.

zit
zit

Sziasztok!

Elnézést,kérek egy kicsit belerondítok a beszélgetés menetébe.

Nagyon ritkán jövök fel a babanetre,a szegedi topichoz "tartozom",de most úgy gondoltam a Ti babáitok hordanak olyan méretű pelust,hogy esetleg meg tudnátok mondani,hogy:
A pampers-fisher price játékban rész vesz valamelyikőtök,s ha igen akkor ha megkaptátok már az ajándékot mennyit kellett várnotok?
Én már lassan 1 hónapja várok.

Előre is köszi az infot!

Erika
erika76

Sziasztok Kép

Erika,
mi már kaptunk játékot a szervező cégtől. Kicsit több mint 1 hónapot kellett várnunk, hogy kihozzák a játékot. Külön futár hozza, és nincs semmilyen plusz költsége Kép Amúgy mi activity asztalkát kértünk, és nagyon jó, szépen dobozolva jött. Van egy topic is, ami erről szól, ott olyat is olvastam, hogy kb. 6 hét alatt érkezett meg valakinek a játék. Kitartás, megérkezik hamarosan Kép

Zit,
aranyos lehetett együtt a két gyerkőc Kép A sapi nagyon jó, nekünk is olyan kéne a nyárra!

Orsi,
nagyon jól leírtad a fényképezőgépet Briginek, én egy csomó mindenre nem is gondoltam Kép

Hú, ma naggggyon nehéz volt elaltatni Zsoltikát. Pedig az utóbbi napokban már annyira jól aludt, semmi hiszti nem volt. Ma a délelőtti séta után abszolút nem óhajtott aludni. Viszont megkóstoltuk a spenótot! Saját kezűleg készítettem, még csirkehusit is raktam bele Kép Szerintem egész fincsi lett, de Zsoltika nem díjazta ennyire. Igaz, evett belőle, de nem sokat. No mindegy, legalább kipróbáltuk, később majd ismét megkóstoljuk.

Időközben Zsoltikának is lett egy kis haverja, a házunkban egy anyukával gyakran sétálunk együtt, az ő kisfia 2 héttel idősebb, mint Zsoltika. Nagyon édesek a kicsik, vigyorognak egymásra ezerrel, meg simogatják egymást KépKépKép

Megyek, készülődök a hétvégére, mert utazunk Kép Jó pihenést mindenkinek:

KépKépKépKép

pgaboka

Sziasztok!
GAbi:Köszönöm, úgy látszik akkor még nincsenek elkésve.
Biztos rengetegen beküldték és azért kell ennyit várni.

Erika
erika76

Brigi:
írtam privit a gép ügyben
Gabi75:
azt még most sem tudom, hogy mi az a munka, amit szívesen csinálnék. Kicsit hüjén hangzik, de épp most Európa-szakértő szakra járok, de még nemtom, hogy mi lesz belőle és belőlem

Mellékelek néhány képet Lacáról, délután csináltam őket. Biztos vannak benne mindenki számára ismerős helyzetek Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
klarissza

Sziasztok!

Csak gyorsan kérdeznék valamit.
Nektek volt már olyan, hogy az egyik ciciben mintha kevesebb lenne a tej? Ilyenkor mint kell csinálni, hogy a "kisebbikben" el ne apadjon? Mindig azzal kezdeni egy ideig? (2 mellből szoptatok.)

Ági
Kép
Kép
hagnosz

Vera!

EZ az egy mellbol szopi nalunk is igy mukodik,(mi balosak vagyunk Kép Ti melyiket szeretitek?
Hogy alakult ez igy ki nalatok hogy egy mellbol szopik?Csak kivancsi vagyok mert en nalunk tudom hogy Kép ( amikor itt volt az anyos o kitalalta hogy nem kell neki a jobb mellem es mindig kerlelt hogy adjam neki a balt,de mar annyira felidegesitett vele hogy elegem lett a nyavalygasbol es tenyleg adtam neki a balt)a jobbrol meg egy ideig elfelejtkeztem,aztan azt azota fejem nap 4 szor kb de regebben napi 6 szor.Kepzelheted igy repultem haza hogy alladoan fejnem kellett a mellem meg a repcsin is.
Harc az alvasert?Kép nagyon jo.Nalunk is ez van de csak este.Napkozben szepen elalszik persze felebred ezerszer es ujbol el kell ringassam,de este mit mulvel?katasztrofa.Na mar fel is ebredt Kép

TEgnap a fiam nagyon jol evett buszke is vagyok ra.A hozzatapi: 10 dkg gyumi,10 dkg zoldseg,4 dkg bananos joghurt(BARbi en a Gerbertol veszem a joghurot,szerintem ez nalatok is van),este 16dkg anyatejes zabpehely banannal.
Ma eltoltuk az egyik szopit 1 oraval es amikor megehezett akkor megevett 14dkg zoldseget(en foztem neki edeskrumpli,cukorborso,zoldbab)ETTe Kép
Valoszinuleg jol lakott a 6szopitl mert most 5 van es eszik mellette.Ilyekor nincs depi csak deru es boldogsag Kép
Szerencsere ma jon haza a parom ugyhogy meg boldogabb vagyok.
Jovo heten vegez a parom az egyetemmel 2-dik szakma.De nemsokara jon a kov egyetem.Ki hallott mar ilyet?HOgy nincs meg elege belole nem is ertem?O baja.
gabi75david

Sziasztok!

Csak egy mondat, mert amúgy nagy pakolásban vagyok a hétvégére...

Drága Gabi75!
Félreérthető voltam biztiKép, de nálunk nem úgy van egy cici hogy csak az egyikből szoptatok, hanem úgy értettem hogy egy szopira csak az egyik ciciből szopizik, és így elég neki (mármint az egy ciciben lévő tejmennyiség)KépKép
Én amúgy 3-4 óránként felváltva szoptatom egyik és másik cicibőlKép Egy időben írtam, mikor melyikből szopott Benci, most már nem, pedig néha rendesen gondolkoznom kell, melyik is jönKép

Puszi és jó éjt mindenkinek, jövő héten leszek csak legközelebb!

Vera

KépKép Kép
76vera

Hagnosz! Szerintem ugyanúgy szoptasd mindkét mellből, felváltva. De vedd rá, hogy üresen még szopja egy kicsit azt a mellet, amelyikben kevesebb van. Nekem is volt ilyen, igaz, nem tartósan. Úgy tettem, mintha abban is u.annyi lenne. Illetve mindig megkínáltam abból is, vagy ha nem akarta, akkor visszatettem rá a végén mégegyszer. Pl. ha a jobb melleddel van a gond, és azzal kezdenél, akkor jobb-bal-jobb, ha a ballal kezdesz, akkor csak simán bal-jobb, mert a végén úgyis komfort szopi van inkább, tehát nemm annyira fontos neki a mennyiség, mint inkább a tevékenység maga, azaz könnyebben rávehető az üres cici csócsálására.
Ez persze csak az én véleményem, nem biztos, hogy jó. Nekem bejött.

Klarissza! Laca édes! És látom, már mindent megkóstolt! Látszik az arcán a felfedezés öröme Kép

Gabi75! Gratula a fiadnak, ügyesek vagytok!

Brigi! Látom elláttak bőven jótanácsokkal. Várjuk a fotókat!

Zit! Írjál csak nyugodtan Beniről, akár hosszan is. Én ugyanis 1.nagyon kíváncsi vagyok, hogy 1-2 hónap múlva mit várhatok a lányomtól, 2. állatira élvezem az ilyen (bébitevékenység)leírásokat. Kádban nálunk is hasonló a helyzet: négykézláb vagy állva mosdatjuk, és semmi nem zavarja ebben. Zuhanyoztattátok már a bébiket? Mi már igen. Eleinte csodálkozott, aztán vigyorgott, most már oda se neki, mintha ez lenne a legtermészetesebb.

Zsizsa! Én is, én is gratula a mászáshoz!!! Hamarosan rád se hederít a lányod, csak megy ezerrel a kiszemelt játék/cipő/küszöb/székláb/asztal/stb. felé. Te meg csak kapkodod majd a fejedet Kép Remélem, már jobban vagy!

Mi megyünk holnap barlangtúrára. Csak egyikünk mászik, mert kúszós mutatványok is lesznek, a másikunk marad kint bográcsozni és vadulni a gyermekkel. Remélem, leszünk egypáran, és az idő is jó lesz. Kíváncsi vagyok, hogyan bírja Lizi, mert ha jól, akkor irány a hátihordozóért, és nekilátunk a nagy kirándulásoknak a budai hegyekben. Már alig várom. Volt nálunk a dokibácsi, rutinvizsgálat és egy kis dumálás. Csajszi rendben. Azt ajánlotta, hogy vegyünk neki kiscipőt, mert elég sokat álldogál. Hosszú percekig, aztán kis helyváltoztatás és kezdődik elölről. Azt mondta, hogy olyan cipő kell, amelynek a hátsó kérge kemény, azaz tartja a lábat, és belül megemelt, hogy egészségesen fejlődjön a lábfej boltozata (mint a lúdtalp betétnél). Remélem, érhető voltam. Apa ma nyafogott, hogy velem akar moziba menni, Tróját nézni. De az ő szülei külföldön élnek, és most az öccse is otthon van, nem itt. Anyám, bátyámék 220 km-re. Szóval reménytelen. Kicsit szomorkodott emiatt, aztán felhívta a barátját és elment vele moziba Kép Jól megoldotta.

jó éjt mindenkinek! panu
panu

Panu:
ha nem vagyok tolakodó, megkérdezhetem, hogy a párod hova valósi?
Te is szoktál barlangászni? Tök jó Kép Kép

Lassan Lacának is venni kell cipőt, mert ő is most kezdte az álldogálást, majd kérünk beszámolót a cipő vásárlásról Kép
klarissza

Sziasztok!

Köszi a jobbuláskívánságokat, rámférnek. Még mindig nem vagyok jól, sőt reggel még hányingerem is volt. Nem tudok mindenkinek írni, roppantul lemaradtam, meg aztán rohanok aludni, hátha sikerül kifeküdni holnapra a betegséget, ugyanis megyünk a Margitszigetre piknikezni.Kép

Pár témához pár szó:

Kistesó: mi hamar szeretnénk, mint Zsófi, bár Gabi ugye nem igazán úgy működik, mint Bence, de hát alakul az még (meg aztán a tesó előérzetem szerint nagyon nyugis leszKép). Mondjuk most amiatt, hogy Gabi nem hajlandó csak anyatejet enni, tolódik a dolog.

Karmolás: én azt szoktam, hogy mondom neki, hogy ez fáj, és hogy csak simizni szabad, és simogatom a kezével az arcomat, hogy simi-simi anya arca, simi-simi.Kép Újabban csipked is, arra még nincs ötletem.

Hagnosz,
nekem volt ilyen egyik ciciben kevesebb tej, és én két-három napig mindig azzal kezdtem, de aztán már nem kellett.

Panu,
apa.Kép Barlangtúra.Kép Remélem, tényleg jó idő lesz.

Klarissza,
Laca egy tündér, még a férjem is megcsodálta, hogy milyen gyönyörű a szeme.Kép

Ma együtt teregettünk, és a végén már olyan édesen adogatta a zoknikat, amikor megértette, hogy kérem.Kép Persze ki kellett várni, amíg megrágcsálta őket előbb.Kép

Találkozzunk!!! (Bár most beteg vagyok, úgyhogy egy hét múlva!Kép)

Dobálás: Gabi is szereti, én adogatom neki a dolgokat, mert azt olvastam, hogy az jó a fejlődéséhez, már meg nem mondom, hogy miért.Kép

Hagnosz,
kedves tőled, hogy figyeltél a börzén, sajnos rengetegen voltak, és annyi baba között teljesen elvesztünk.Kép

Alvás: Gabi megint egy óránként ébredt a múlt éjjel, egyszerűen nem értem, miért nem szakad már át az ínye, annyira dudorodik.Kép

Na, felébredt. A babók mind édesek és ügyesek!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Szopi: Balu jobbos volt. 9 hónapos korától nem fogadta el egyáltalán a balt, nem is erőltettem, minimális tej volt benne, nem fejtem... Aztán terhes lettem, visszaszoktattam Balut megint a váltott mellre (ekkor 15 hónapos volt). Most a bal Balué, a jobb Zsomáé.
Szerintem, ha ez nem okoz gondot, be lehet állni az egy mellből szopira.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Panu, Cory: kösziKép
Barni is jobbos. (Vajon mitől van ez? Az embernek biztos nem egyforma a két melle, mint két egyéb testrésze sem.)

Ági
Kép
Kép
hagnosz

SZiasztok!

Hagnosz: nálunk tuti, hogy én rakom valahogy nem jól mellre baloldalon a gyerkőcöket. Bár az is tény, hogy sokkal erősebb tejtermelésben a jobb.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok! Kép

Klarissza:
Gyönyörű baba Lacus!!! Azok a szemek és a szemöldöke! Mintha rajzolták volna. Kép
Gabi75:
Anyós-cici Kép Alvás nálunk is k@k@ sajnos. Már nem is számolom hányszor kel, hulla vagyok. Ma éjjel 4-től 5-ig fent szenvedett, fetrengett rajtam. Kép Reggel 10 perc kellett mire ki tudtam nyitni a szemem, hát még mire kimásztam az ágyból....
Vera:
Detto így megy nálunk is a szopi. Két cici felváltva, aztán időnként töprengés, hogy melyik jön. Kép
Panu:
Volt már nálunk zuhanyzás, amikor megégette a kezét, mert nem volt szabad feláznia a bőrnek véletlenül sem. Élvezte nagyon. Ha úgy alszik el este, hogy már nincs idő nagy locsira, akkor zuhizik. Imádja, fogja a zuhanyt és tartja magára. Kép Barlangtúra biztos nagyon jó lesz! Kellemes kirándulást nektek!

Most megyek is, mert fáradt a drága, nem tom miért nem alszik éjjel. Bezzeg ilyenkor már tiszta hiszti. Szép napot mindenkinek!

KépKépKép
zit

Jaj, elfelejtettem dicsekedni. Tegnap előtt este lejött a fütyijén a bőr, csak úgy, minden különösebb húzkodás, cibálás nélkül!!! Megúsztuk minden fájdalom és dokinéni nélkül!

zit
zit

Sziasztok :o)

Vera, örülök, h Bence "megjavult" Kép mizu házügyben?

Gabi, az ovikezdés úgy van, h egy évfolyam az júni 1-máj 31 ig tart. Tehát az itteni babák mind 1 évfolyam KépKépKép Ha lenne köztünk 2003. májusi, ő még előző évfolyam lenne. Na most az őszi gyerekek általában simán elmennek az évfolyamukkal oviba - suliba. Szóval, amikor Zsolti tölti a 3-at szeptemberben, onnantól kezdve bármikor mehet (annak az évnek az áprilisában kell beiratni, de attól, h beirattad, még nem kötelező vinned, bár csak akkor érdemes beíratni, ha abban a tanévben tervezed vinni). Az adott oviban kell megbeszélned, h hogy szeretnéd. Hozzánk pl. bármikor jöhet gyerek (ha előtte beíratták - de soxor még úgy is, h évközben van beíratva Kép ) A tavaszi gyerekeknél is ugyanez van, szóval mehet a márciusi márciustól pl. - már ha úgy látják, h van értelme 2 hónapig beszokni, utána meg nagy szünet... (Általában csak akkor fogadják, ha már betöltöte a 3at, mert csak akkor kapnak rá fejkvótát.) Egyébként a tavasziakat gyakrabban hagyják le egy évfolyammal, azaz a következő ősszel kiscsoportosként kezd, így egy évvel később megy iskolába. Hivatalosan úgy van, h persze az ősziek is lemaradhatnak egy évet, de annak már ritkán van értelme (azért néha van!). Remélem, érthető voltam, kérdezz, ha még van vmi Kép

Ja, még ide tartozik, h:
Panu, nem óvónő vagyok, hanem pszichológus, csak oviban Kép
Hamcsi még mindig nem mászik, hanem vmi mászás-kúszás közötti ügyletet mutat be, amivelé nagyon gyorsan halad. Már mind2 szobában barangol, pedig eddig megmaradt abban a helyiségben, ahova letettük Kép
Barlangtúra Kép Mozi.. ne is mondd!! Mi is nagyon szeretnénk már menni, de le is tettem róla, ugyanis nálunk bezárták az egyetlen fapados mozit, egy Pesti utat meg nem bír ki Hami kaja nélkül.. no meg itthon se hagynám!!! Marad a mozitlan anya-apa Kép

Zsizsa, jobbulást, kitartást a fogakhoz!!! Gratula a mászáshoz!

Barbi, igen, igen a karalábé is támadás!!! KépKépKép na leírom neked a kategóriákat:
a szagát sem bírom: spenót, kelkáposztafőzelék (frankfurti levst és rakott kelt szeretem ám!)
megeszem, ha nagyon muszáj, de mivel nem muszáj, nem eszem meg Kép: főtt karalábé (nyersen nagyon imádom), karfiol és barátai, meg ilyen hülye zöldségek, padlizsán, meg nemtom mi van még KépKépKép

Zit, jajjjj de jó, h írtál Beniről, olyan édes kis pofa! Hangfalszétszedés.. nem lepődtem meg KépKépKép De izgi, h mindjárt elindul! Ez a fütyibőr dolog nagyon szerencsésen alakult (komolyan mondom, h nagyon örülök, h jelen állapotunkban ezzel nem kell foglalkozni KépKépKép)

Klarissza, Lacus nagyon édi. Úgy látom, a széklábak és görgők nálatok is menők!!! ;)

Na pusszancs nektek, talán felöltözöm Kép Esküszöm, h 7 óta fent vagyok, de folyton volt valami KépKépKép
Ann
annann

Hali!

Pár kép a Margitszigeti piknikről.

Zsizsa

Kép

Kép

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Még egy, ahol nagyon érdeklődik az olvasás iránt a kishölgy.Kép

Kép

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Zsizsa! Nagyon tetszenek ezek a piknikes képek!! Hát még Gabi!! Kép Kép Kép Kép

Csajok! Csudajó volt a barlangtúra. Még úgyis, hogy mi Lizivel (és 2-3 kollégával) paprikás krumplit főztünk a gyerekhadnak és az őket gardírozó felnőtteknek. Helyszín: BP. Pálvölgyi-barlang. Fogalmam sincs, hányan voltunk. Barátnőm fia ünnepelte a 8. szülinapját és az ő oszt.társai voltak ott (a fiúk), valamint még 6-7 felnőtt, akik közül 3-mal ott voltak a gyermekei szintén. Voltak egyszerű barlanglátogatáson, amelyen bárki indulhat. És voltak egy kúszós-mászós túrán, amelyre barlangászok vitték őket, és azt mondta a párom, hogy neki sem volt egyszerű. Olyan járatokban "mentek", hogy csak kúszva fértek el. És állítólag az egyik dagi gyermek (2 volt) kétségbeesett, hogy ő nem fér át "azon a lyukon". Persze, átfért. De másztak függőleges falon is. Szóval nem volt könnyű. De nagyon szeretjük ezeket a túrákat. Azért is jó, mert olyan helyekre mehetünk, ahova nem lehet az "egyszerű földi halandónak", csak külön engedéllyel. Tavaly ilyenkor pl. abban a barlangban voltunk, ahonnan majdnem egyhetes akcióval hozták ki a bentrekedt barlangi búvárokat. Kicsit sajnálom, hogy én nem tudtam menni, de azért jól szórakoztam a lányomon. Lizit ugyanis roppantul érdekelte a fű, állandóan le akarta tépni, de sosem sikerült. Végül ezt megelégelve, megindult a nagy füves réten a sok gyerek és labda felé, egy cseppnyi veszélyérzet nélkül. Vigyorgott mindenkire. Óriásit sikongatott. Kétszer aludt félórát a kenguruban rajtam. Nem volt nehéz altatni, és amikor elaludt, dumálhattam a társasággal, mert neki meg se kottyant. És mindezek után du. 16.15-kor apa feleszmélt (amint kikotorta magát a koszból Kép), hogy 5-kor van az utolsó edzés és rohanás Buda másik végébe az uszodába, ahol még megmerítettük párszor a gyermeket. Majd haza vacsizni. És fél 8-kor fürdettük, és addig sem állt le: folyamatosan jött-ment-álldogált a szobájában.
Mindezeken felbuzdulva, hamar veszünk hátihordozót és hajrá, megyünk kirándulni, amikor csak az idő engedi.

Ann! Tetszik a foglalkozásod Kép Ha Hamival foglalkozol eszedbe jutnak a tanultak? Nekem már többször eszembe jutott, hogy újra kellene olvasnom a Mérei-Binét Gyermeklélektan könyvet(vmikor régen olvastam, de nem emlékszem semmire belőle Kép), hátha többet, jobban tudnék "tanítgatni" a leányzónak, pedig tudom, hogy ez nem számít. Haminak pedig úgyis a helyzetváltoztatás a fontos. Azt fogja élvezni, és mindegy, hogy kúszásnak, vagy mászásnak nevezik. Egyébként ha egyszer elindul, akkor napról-napra többet fog illetve tud produkálni, majd meglátod.

Zit! Jó ötlet, hogy ő tartsa a zuhanyt. Nem is jutott eszembe.

Klarissza! Kolozsvár. Érdekes család. Szerte a világban vannak rokonok, mindkét ágon. Csak az ő szülei maradtak ott a nagyszülőkkel. A szülők testvérei és gyermekei kivándoroltak. A párom is tovább akar menni. Most éppen svédül tanul, és az évvégéig pályázni akar ottani állásra. A cipőről majd beszámolok, ha skerül vennünk.

na, ma is hosszú lettem, eldugulok.
jó éjt mindenkinek, panu
panu

Sziasztok!

Zsizsa:
Tündéri a leányzó és nagyon szép lehetett a napotok!
Ann:
Érdekes munkád van, ez tetszik nekem is. Kép Máshogy nézed így Hamit? Vagy vele kapcsolatban nem jutnak eszedbe a tanultak? Bocs, ha butaságot kérdeztem!
Panu:
De jó lehetett az a túra, és milyen jó, hogy Lizi is így élvezte! Mi is gondolkodunk a hátihordozón, mert anno mi is szerettünk nagyokat túrázni. Ja, a zuhany nem az én ötletem, hanem a gyerek ráfog és nem ereszti, a kis pit bull. Kép

Itt egy kis olvasnivaló a cipőkről:
http://66.102.11.104/search?q=cache:5vMTU03ak9wJ:www.origo.hu/noilapozo/szulokne k/20010816alab.html+siesta+cip%C5%91k&hl=hu&lr=lang_hu&inlang=pl

Itt pedig a boltok amit esetleg fel lehet hívni az árak miatt, és kiválasztható a legközelebbi mindenkinek:
http://66.102.11.104/search?q=cache:tdiwGXqhDcEJ:www.babaszoba.hu/services/kb%3F id%3D35+Dr.Leo&hl=hu&lr=lang_hu&inlang=pl

<font color="aa00aa">puszi mindenkinek!
zit</font>
zit

Utólag is Boldog Névnapot Zsuzsófinak és Zsófinak!

Nagyon boldog névnapot Zsófia Botondjának és Edit Botijának!!!!!

Kép

zit
zit

Sziasztok!

Én is itt vagyok még. ( Ha emlékeztek még rám egyáltalán)
Annyi minden jött mostanában össze (keresztelő, stb.),hogy semmi időm nem volt írni.
Azért folyamatosan olvaslak Titeket.
Nagyon szépek a babáitok és hihetetlen gyorsan fejlődnek.

Majd igyekszem még jönni.

Noja
noja

Zsizsa:
Most nézem, hogy olvasás közben Gabi jobb kézzel csipiszt mutat Kép Mit olvastatok? KépKépKép
Noja:
Már hogyne emlékeznénk rád és a kisfiadra! Majd ha lesz időd, raksz fel pár képet a keresztelőről? Hogy viselte a pici?

DBarbi, Vera, Anita, mindenki!!!!! Merre vagytok?

zit
zit

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?