Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

KarmenKép
Orsi gyönyörűen énekel. És ő is gyönyörű.KépKépKép

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Mariann, Karmen, köszi a segítséget, akkor most leállok a fejésről 1-2 napig, hátha kiszívja azt is, és beáll a ritmus megint. Úgy döntöttem, 2 mellből szoptatok. (de tul.képp kiköpi a cicit, nem kér többet, csak 1-másfél óra múlva. na mindegy, újítok!)Kép
Nagyon nyávica ma, ez a vacak idő nagyon megviseli. A pocakfájás is elővette elég erőteljesen, pedig volt 2 teljesen hasfájásmentes napunk!

Leone, megy a drukk ezerrel, kismanó még megfordulhat - ha mostanra már ki nem segítette a dokibácsi.Kép (ha magamból indulok ki, fél 11 kor elfolyt a magzatvíz, este 10kor beszállt a gólya az ablakon - akkor még van idő a fordulásraKép

Karmen, Orsi csudaédes! Micsoda hang, és mosoly!

Puszi,
Móki
móki

Mariann, Móki! köszi, én egész nap csak nevetek rajta, eddig nekünk beszélt most már akkor is ha egyedül van. Én el sem tudtam régebben képzelni mennyi csoda van egy babában!

Móki! Orsi is kiköpi a cicit, ma 2x is ivott cumibol, a héten minden nap ki kellett önteni most végre elfogadta.

Én is kiprobáltam az Avent cumit alig birtam inni belöle. (1 lyuku). Szerintetek ha szopizik akkor ne térjek át a 2 lyukúra? Mert 3 honapos kortol irja.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Megpróbálok ide feltenni képet Rékáról Kép

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sikerült, bár szemvedtem vele mire jó lett a méret.

Leone drukkolok, lehet azóta már babázol?

Réka is ma nyűgös, ez a hülye időjárás teljesen kikészíti.
Aludni is csak 1 0perceket alszik.
Holnap oltás, és mérés is,kiváncsi vagyok mennyit hízott 2 hét alatt.

Gabi

Kép

gabi1

sziasztok!

Móki, de jó újra olvasni, már olyan rég olvastam felőlled, hogy épp sms-t akartam írni, hogy mi van veletek.

Gabi, Réka haján mindig elcsodálkozok.Gyönyörű lányka.

Végre meg van a kép, bár már nem az 1 hónapos Sáráról, hanem az egy hónapos és négy napos Sáráról.Ime:Kép

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Megint énKépAnniyra lelkes voltam, hogy elfelejtettem, hogy vannak új képek az albumban, és azt, hogy Sok puszi, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok!
Megint jó régen nem voltam, nagyjából azért visszaolvastam.

Megnéztem a babákat, mindenki gyönyörű.

Móki!
Gratulálok a ház.évfordulóra. Nekünk januárban volt a 2.

Humi!
Örülök, hogy szép élmény volt számodra a szülés!

Leone!
Drukkolok!

Mi jól vagyunk, bár tegnap Tomika nagyon nyűgös volt. amúgy egyre okosabb, a kiságyban csak az ágy fölé kötött Pampers-napocska érdekli. Csak akkor kiabál, ha nem mozog. Akkor meg kell lökni, és már afejét is fordítja utána. Nagyon édes.
És kapott tegnap a nagyiéktól egy szép új babakocsit. Mert amit én kaptam (használtat), annak tönkrement a kereke, és a héten 2x ki is esett. (Persze mindig jó messze voltunk.)Ez most nagyon szép menő kocsi. Úgy fekszik benne, mint Döbrögi.
Tomika délutánonként (5-6 körül) általában nygaon nyűgös. Nálatok van ilyen. Azt olvastam, hogy 3 hónapos kor körül elmúlik. Remélem.
Most megyek aludni, mindenkinek jó éjszakát!

PTünde
ptünde

Leone férje:

Sziasztok!
Leone férje vagyok és a kicsi Dana lányunk apukája. Most hagytam ott anyukát és lányát fájó szívvel a korházban, de máris hiányoznak... :-(
Ma 11:00-kor kaptam a telefont, hogy merre vagyok, mert kellene egy fuvar a korházba, mivel elfolyt a magzatvíz. 11:45-kor már a klinikán belül voltunk miután izgatottan ( fel s alá rohangálva az izgalomtól ) összekapkodtam az utipoggyász hiányzó részeit. Fel lifteztünk a szülőszobára, ez után nekem kb. 1,5 órát kellett ücsörögnöm a folyosón amíg Leone-t előkészítették. Miután bemehettem a nővérek elszállásoltak minket egy box-ban ahol 16:00-ig vajúdtunk, közben azért volt egy s más. Kicsit sétálgattunk jöttek a fájások, egyre sürübben, voltak vizsgálatok egyre ritkábban, mivel Leonee tágulási "sebessége" és mértéke igen lassú és kicsi volt, ezért az orvossal közösen megállapítottunk, hogy itt aztán császár következik. Úgy is lett, kb. 16:35-kor meg is kezdődtek az előkészületek, a fájások közepedte. 17:05-kor pedig megszületett a mi kicsi kék szemű lányunk, Dana 3050 grammal, 49cm-rel és sötét barna hajjal. Könnyekkel köszködve muttam meg büszkén az idő közben összesereglett nagyszülőknek a család legújjabb tagját, miközben anyucin az utolsó simításokat végezték. Anya s lánya jól vannak, éppen a szülinapi vacsora elfogyasztása volt soron amikor haza indultam. Az események hatása alatt sajnos nem készült sok kép, de ami van az megnézhető a: www.szamitogephaz.hu/dana/ weboldalon. igérem holnap kattogtatom a gépet és hozok még képeket. Üdv mindenkinek: Dana apukája :-)

[color=#476969:dc42bdeafd] Üdv: Juca
[/color:dc42bdeafd]
juca
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Dana apukája és anyukája, nagyon sok boldogságot a csodaszép kislányhoz!!! Üdv a babások táborában! Sok örömet kívánok a nevelgetésével!!!

PTünde, a délutáni nyűgösség nálunk sem szokatlan, de szerintem ezzel nem csak mi vagyunk így. Azt nem hallottam, hogy 3.hónaptól elmarad, de ha igen, az nagyon bíztatóKép

Ma nagyon jól aludt manóka, este negyed 8-kor evett, utána negyed 3-kor nyöszörgött, de semmi agresszív ordítás a kajáért.Kép Már épp ideje volt enni, mert anya is készen állt erősen az etetésreKép

Léna, Sára igen cuki!!!!

Gabi, Réka nagyon hasonlít rád, ugye mondták már? És mennyi haj!!! Nagyon klassz kis frizurája van!

Humi, a cím, név csípőszűrésre:
XIX. ker gyermek szakrendelő,
Táncsics u. 1-3. (Tel: 347-9073)
A doki: Dr T. Nagy Lajos, rendel: Kedd, csüt.:8-14, szerda: 13-19, bejelntkezni nem kell, csak beutaló kell a gyermekorvostól.

Ma megyek babamasszázsra, remélem nem kap el az eső útközben.

Szép napot és több napsütést kívánok!

Puszi,

Móki
móki

Sziasztok!

Köszönöm a bókokat, Móki igen mindenki azt mondja hogy rám hasonlít, és én nagyon örülök neki, mert Betti lányom inkább a sógórnőmre hasonlít, olyanok mint két tojás. volt olyan hogy a játszón megkérdezték tőle mennyi idős a kislánya.
Norbi meg olyan vegyes.

Leone gratulálok és nagyon sok tejcsit kivánok.

Sziasztok
GAbi

Kép

gabi1

Leone,
nagy nagy gratula a pici lanyhoz, jo egeszseget es sok tejcsit kivanok

Karmen,
Orsi nagyon aranyos es edes. Remelem hamarosan Bence fiam is ratalal a hangjara. Kép

Brigi,
hamarosan Te is kezedben foghatod a picit. En is turelmetlen voltam mar a vegen, bar ereztem, hogy nalam inditas lesz. Megkerdezted a dokidat, hogy mi lesz akkor ha kiirt idopontig nem lesz meg a baba? Meddig var?

Nekunk hasfajasra nagyon bejott a hasmaszirozas. Es persze szekletre is. Miota maszirozom, minden nap van szeklet es nem is sir a hasa miatt. Ennek ugyan meg csak 3 napja, de szerintem nem valtozik.

Lanyok, valaki ad teat a picinek? Ha igen, akkor hogy kesziti el? Azaz milyen adagolassal?

Eszty
eszty

Leone és apuka! Nagy gratula a csodaszép Danához! És a neve is milyen különleges és szép. Sok boldogságot!

Réka,Sára gyönyörüek!

Léna, nálatok se megy a tesonak a szoptatás? Unokahugom a babáját akarja szoptatni (2 éves) amikor tesom a kisbabát eteti Kép

Eszty! Anyu azt mondja egyikünk se és unokahugom se dumált annyit mint Orsi ö magában is jol elhallgatja a hangját. Legalább egész nap nevethetek. Én nem adok teát, de ha adnék akkor is cukor nélkül és gyengébbet ja és csak gyünölcsöset.

Tünde! Nem tudom, Orsi nem nyügös szerencsére. Remélem Tomika hamar kinövi.

Voltunk csipöszürésen, hétfön UH-ra kell menni, mert nekem van csipögondom neki meg egyik oldalt kattan valami. Remélem szegénynek nem lesz gondja.

Kitty! Orsi folyton állni akar, ha nem fogom a honalját akkor sir, nálatok is ez van? Olyan erövel rugja ki magát, tartja magát, én csak támasztom a honalját. AZt hittem késöbb szokták ezt.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Gratulálok Leonénak és a boldog Kispapának Danához! Sok boldogságot, jó egészséget Nektek!!!Kép

P.Tündi
Peti is 5-6 felé szokott nyűgös lenni, olyankor picit több a sirás, dajkálni, szeretgetni kell. Akkor jön haza az Apja, igy sajnos a babából legtöbbször a sirás-rivást kapjaKép

Móki
Én sem fejek, és 2 ciciből kap Őurasága. Az adag kb. 70-120 gr között mozog. Napközben szigorúan 3 óránként követeli, az iccakát viszont már végigszunyálja.

Gabi
Szerintem is Rád hasonlit a kislányodKép Megnéztem újra Betty-t, és Őrá is!!Kép Petike sem alszik ám pár napja napközben, azaz olyan 10-30 perceket "beájul". De leginkább csak les a kiságyában.

Karmen
Most futtattam le a file-t a daloló Orsiról, óriási!!!Kép Csuda édes kiscsajszi.

Humi
Tényleg klassz és gyors volt a szülésedKép Kristóf nem is olyan, mint egy csecsemő, pár hónaposnak néznémKép Nagyon szép, hajasbaba, mint Réka.

Petike pár napja már összefüggő gagyarászással örül nekem, szája fülig szalad, keze-lába jár, s nyúl felém a kis karjával. Ez az öröm különösen a cicinek szokott szólni, vagy mikor kilapátolom alóla a kakitKép. De kilestük, egymagában is ezt csinálja, az ágya felett lógó vackoknak magyaráz. A pelusjátékot is szereti. Kép Na, hogy "rosszat" is mondjak, megtanult fülsiketitő éles hangon sikitani, közben csak az egyik lábát mozgatja, mintha toporzékolna, krokikönnyek és les az ajtó felé. Persze, a 2 hónapos baba nem hisztizik tudatosan, mint azt tudjuk..Kép Kép Ja, elkezdett nőni a fiam haja már a feje tetején is, jó kilátások számomra, hogy hajasbabám legyen! Persze, fürdés után, szopi közben lelkesen fésülöm, mintha minimum fenékig érne NekiKép

Pöttyeink még mindig vannak, 2-3 az arcán, nyakán, kis vállán is. Most a mosóport cserélem le, hátha az a ludas. Folyákony Perwollal mosok, Ti mit használtok a babának?

Lóg az eső lába, fene vigye, pedig szeretnék sétálni. Várok egy kicsit.

Puszi Mindenkinek, jó babázást!!Kép

Szilvus és Peti
szilvus

Fiacskám igy örül, ha tiszta a fenekeKép

SzilvusKép
szilvus

Még egy, ahol még "magyaráz" isKép

Puszi Nektek!
SzilvusKép
szilvus

Sziasztok,

SzilvusKép
Peti nagyon édi. Olyan igazi kisfiús pofija van.

EsztyKép
Én szoktam adni Nádjának teát. A sárgaság miatt a kórházban is ajánlották, illetve a doktornénink is javasolt egy kis teát. Édeskömény teát szoktunk neki főzni. Kb. 2-2,5 dl vízhez 5-10 szem édeskömény kell. Édesköményt a gyógyszertárban vettünk. De lehet instant teát is adni neki. Igaz, arra az van írva, hogy 4 hónapos kortól, de doktornéni szerint ez csak azért van rajta, hogy anyukák ne kezdjék el agyon teáztatni a babákat. Nádja max 20 ml teát iszik egy nap. Többet nem kap.

Baba ma nagyon nyűgi volt, 1/2 9-től 1/2 2-ig szinte egyáltalán nem aludt. Illetve csak kb. 10 perceket egyhuzamban, aztán jobb esetben nézelődés, rosszabb esetben üvöltés. Lerakni sem lehetett, mert akkor azonnal visított. El is zsibbadt a bal karom.

LeoneKép & ApukaKép
Gratulálok a kislányotokhoz. Minden jót nektek!!! KépKépKép

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Szilvus, csudaédes a tisztapopsis fiad, és a magyarázó kép, mintha már beszélne!!!!
Én folyékony Ariellel mosok, Andris bőre bírja. Kicsit féltem az elején, mert nekem szuperérzékeny bőrőm van, minden kiüt, pirosodok, de hál istennek Andrisé rinocéroszfajtaKép Bírja a kiképzést.
Mellesleg mind a kakis cuccokat, mind az anyatejes, bukott pelusokat jól átdörzsölöm Vanish szappannal, a biztonság kedvéért, így tiszták lesznek.( ez már lassan elmegy egy mosóporreklámnakKép Ja, és Silan sensitiv-vel öblítekKép Kép Kép De mi lesz később, ha most így kűzdök a foltokkal? Málna, őszibari, s a többiek?

Ma nem fejtem, furi érzés, hogy nem üresek a melleim. Még kis sörike, homeóbogyócska, és még több tej lesz, s üríthetek a kis zümigépemmel kaja utánKép Végre az önbizalmam kicsit visszatért etérenKép

Az albumba tettem fel képeket,(cím a profilomban) mert ide nem tudok kicsinyíteni - ez még meghaladja a tudásomat Kép (bár múltkor sikerült!Csak már elfelejtettem, hogyanKép

Puszi,
Móki
móki

Mariann! én felháborodtam azon hogy a Hipp gyerektea és az édesköménytea (instant mind a 2) fö alkotórésze a CUKOR! Szoval ha muszáj lesz teát adnunk akkor se ezt az tuti.

Szilvus! köszi, biztos aranyos lehet Petike is ahogy dumál. Histi néha nálunk is van.

Én a szineseket Persillel a fehéret Ariellel mosom. Az öblitö mikor mi. Nekem azt mondták anno ha nem lesz allergiás ezekre akkor nyugodtan használhatom. Ha váltok akkor meg figyelem birja-e a bőre. Én a pelushoz van hogy teszek Vanist nem mindig igy és fehér lesz. De a kakit nehéz kimosni, hiába dörgöljük szaoannal, mosószerekkel.

Móki! Andris mégis szeret fürdeni? Nagyon szép baba és látom van mókás kép is Kép

Ti milyen sürün etettek? Velem veszekednek a nök a családban mert Orsi van hogy 2 óra mulva megint enni akar és meg bizony megszoptatom.
Nagy a vita erröl. Nálunk ált. 3 óra amugy.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Gyorsan én is bejelentkezem.
Drága fiam ma meglehetősen nyűgös volt, így alig volt valamire időm és rendesen el is fáradtam, de mindegy, ez legyen a legnagyobb baj!
Valamelyik éjjel Máté este fél 11-től aludt reggel 6-ig. Annyira boldog voltam, de aztán másnap már felébredt éjjel megint. Mondjuk így sem lehet egy szavam sem, mert igazán rendes baba. Most pl. 130 g-ot evett és be van ájulva, ma először.

Leone, nagy gratula nektek!!

Brigi, neked is megy a drukk! Már várom nagyon, hogy a lányod megszülessen és mehessünk együtt sétálgatni. Eddig én leginkább csak itt a ház háta mögött, a sétáló utcában voltam vele, meg a házak között, de pont gondolkodtam, hogy milyen jó lenne már, ha együtt mehetnénk!!! Szóval, hajrá!!

Etetés: Máté nagyjából már az első perctől 4 óránként eszik, de egyébként mindig akkor adok neki, amikor kéri. Ő magától állt be erre és én hagyom. Biztos ő tudja a legjobban, hogy neki mikor kell.

Puszi mindenkinek!4

Kata
katca

Kép

Kép
humi

Kedves Anyukák és Kismamák,
Eszter vagyok március 11-én született kisfiam Földesi Zsoltika (4030g-mal, 57 cm-rel) Most olvasgattam először ezt a topicot és nagyon tetszik, hogy minden problémát meg lehet beszélni. Jó látni ezt a sok aranyos kisbabát a fényképeken.
Napközben kb. mennyit alszik egy 9 hetes kisbaba? Milyen tapasztalataitok vannak az elalvással kapcsolatban? Zsoltika-bár nagyon jó kisfiú- nap közben nem tud egyedül elaludni, mikor elfárad sírni kezd, rágja az öklét és csak a babakocsiban tud elaludni, ha tologatom és hangosan énekelek Neki. Ha van egy kis időtök kérlek osszátok meg velem a tapasztalataitokat. Előre is köszönöm.
Móki!
Az evéssel és fejéssel kapcsolatban: én minden szopás után fejtem egy darabig, mert az volt mindig az érzésem, hogy kevés a tejem, ill. éppenhogy elég. Két hete viszont abbahagytam teljesen és semmi nem változott. Ugyanúgy van tej (pont amennyi kell). Reggel a legtöbb, akkor egy ciciből szoptatok (120-180 körül)és délután már kettőből kb. ugyanennyit. Nekem a tej mennyisége leginkább az éjszakai pihenéstől és az elfogyasztott folyadék mennyiségétől függ. Előfordul, hogy szopizás után is nyűgös a baba ilyenkor még visszateszem, de általában már nem szív ki többet mégis egy idő után elégedetten elszenderül.
Üdv: Eszter
pesztus

Sziasztok!

Leone,
Hatalmas gratula Dana babához! Kép Sok-sok finom tejecskét kívánok nektek!

Brigi,
Hát már te is itt tartasz: 40 hét + 0 nap, a táblázat legelején. Nagyon szorítok neked!!!! Kép

Mirmurr, Barack,
Természetesen nektek is megy a drukk!

Móki,
Köszi a doki elérhetőségét. Mennyi idősen kell csipőszűrésre vinni a babócát?

Eszter (Pesztus),
Üdv köztünk! Kép Szerintem minden babának más az alvásigénye. Azt olvastam erről, hogy a babák születésükkor még nem tudnak maguktól elaludni, ezt is meg kell tanulniuk és ez idő. Kinél előbb kinél később következik be. Azt nemtudom mennyire jó, hogy mindig babakocsiban altatod el?!

Kristóf ma 2 hetes. Megtettük az első sétánkat, aminek az eredménye 5 és fél órányi délutáni alvás volt.Kép (Komolyan elgondolkodtam rajta, hogy éjszaka is elviszem sétálni, akkor talán mi is tudnánk aludni. Kép Kép Kép) Kristóf súlya mára elérte a 3 kg-ot, több mint fél kilót hízott bő egy hét alatt. Ha így haladunk hamarosan leköröz minket is. Kép

Tettem fel képeket:
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=2227&page=1

Puszi:
Humi
humi

Sziasztok!

Leone!
Gratulálok Neked és Kispapánaka Danához! Nagyon szép kisbaba, már várjuk a többi fotót is róla. Remélem mindketten jól vagytok és hamarosan hazatérhettek!

Eszter!
Üdv közöttünk és gratula Zsoltikához!

Minden fénykép tüneményes, amit feltettetek, egyenként már nem is tudom megdícsérni őket. Nem mintha elfogult lennék topicunkkal szemben, de valahogy 2004. tavaszán különösen szép babócák születtek Kép.

Én eléggé el vagyok keseredve: egyrészt azért, mert még mindig egyben. Ma voltam CTG-n, ami az orvos szerint nem lett valami jó. Az indok, (ahogy ő mondta), hogy az eredmény "beszűkült", vagyis folyamatosan 140 körüli értéket mutatott és nem lengett ki 120-160 közé. A berregetős ébresztő is hatástalan volt. A másik, hogy ma közölte, hogy a hétvégére elutazik, tehát ha szombaton vagy vasárnap történne valami, akkor ő nem lenne ott a szülésemnél. Ez rosszul esett és váratlanul ért, hiszen pontosan tudta, hogy mára vagyok kiírva, már hónapokkal ezelőtt a szemem láttára írta be a noteszába.
Hétfőn viszont már 7-re be kell mennem és befeküdnöm, és akkor kedden meg is indítaná...
Szóval azért sem drukkolok, hogy hétvégén beinduljon magától, mert nem akarok ismeretlennél szülni, meg azért sem, hogy ne induljon, mert olyan jó lett volna magától, spontán módon.
Csináltak magzatvíz vizsgálatot, ami rettenetesen fájt, sokáig véreztem utána, de legalább jó lett az eredménye.

Ne haragudjatok, hogy ezzel untatlak titeket, de kicsit elszontyolodtam. Nem így képzeltem a terhesség végét, és bár a legfontosabb, hogy Luca nemsokára a kezemben lesz, azért picit félek az elkövetkezendő napoktól.

Jó éjt, puszi!

Brigi (40+0)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Brigi!

Fel a fejjel! Luca úgyis akkor fog előbújni amikor neki a legjobb. Hidd el, megérzi mikor jó az időpont és mikor nem. Beszéld meg vele, hogy hétfő reggel már jöhet!!! A lényeg, hogy ne idegeskedj és ne keseredj el!

Az előbb nem is írtam, pedig megnéztem ám az összes babaképet. Mindannyian nagyon aranyosak. Réka még mindig tüneményes hajasbaba, Sára csupa mosoly minden képen, Petire pedig rá van írva a huncutság és a kedvesség, no és persze Bence is csuda aranyos! Kép

Puszi:
Humi
humi

Sziasztok!
Leone!
Gratula nektek!
Dana nagyon formás baba.

Eszty!
Én nem szoktam teát adni Tomikának, csak pici kamillateát adok cukor nélkül, amikor fáj a hasa (de ezt is csak cseppentővel, mert utálja). Meg ritkán forralt vizet szoktam neki adni.

Szilvus!
Peti már végigalussza az éjszakát!? De jó Neked! Tomika még 12-3 között fölébred + reggel 5-6 körül, utána alszik 8-9-ig. Ez a sikító könnyes sírás nekem is ismerős. Tomi is így szokta, ha elunja magát, és nem rohanok azonnal kivenni az ágyból vagy a pihenőszékből.
Én Domal folyékony bébimosószert használok. A kakis vagy egyéb foltos cuccot Bioponba áztatom: minden foltot teljesen kiszed. Véletlenül próbáltam ki, csodát tesz. Utána persze jól kiöblítem és átmosom a babamosószerrel.
Tomika hízása kicsit lelassult legutóbb csak 160 grammot hízott egy hét alatt (eddi 240-270 volt). De eszik rendesen, nem éhes. A védőnő mondta, hogy ez így szokott lenni. Ha egy baba nagyon gyorsan nő, van, hogy leáll egy időre. Na,nem is néz ki szakadtnak.
Peti nagyon tetszik a képen. Főleg, ahol a nyelvét nyújtogatja.

Móki!
Megnéztem a képeket. Legjobban a fürdős és a mosolygós tetszik.

Karmen!
Tomika akkor eszik, ha éhes. Nem pontosan, mert délelőtt ritkábban szokott, mert ált. jól bealszik, délután sűrűbben, főleg, ha nyűgös.

Eszter!
Üdvözlet!
Tomika ma 11 hetes, és ő is csak a babakocsiban alszik el. Nagy ritkán az égyában.Én esőben is megyek sétálni. Van, hogy mire leérek, már alszik. Ha jól elaludt, kiteszem az erkélyre.
Én 1 hétig fejtem a klinikán, itthon egyáltalán nem. Gyorsan beállt a kereslet-kínálat.

Humi!
Kristóf nagyon szép hajasbaba! És már szopja az ujját! Tomika pár napja véletlenül megtalálta az ujját, azóta állandóan keresi, de nem találja.

Brigi!
Drukkolok! Ne aggódj (én könnyen mondom), ha beindulnak a dolgok, nem lesz időd izgulni.

Jó éjszakát, rohanok aludni!
PTünde
ptünde

Sziasztok!

Köszönjük a bókokatKép

Gyorsan irok, mert a frissen megkajáltatott fiam ordít. Szerintem a hasa, mert megint nem akart büfizni.

Karmen
Peticica napközben 3 óránként követeli a kajáját. van, hogy 2,5 órát sem bir ki. Én is azonnal megetetem, ahogy kéri. Ha viszont elszenderül napközben (ami ritka), akkor kibir bármennyit. Nem ébresztem fel. ma pl vásárolni voltunk, s 5 és 1/2 órát birt ki evés nélkül.

Ptündi
Bizony alszunk iccaka! Tegnap este elaludt 8-kor és reggel fél 5-kor nyöszörgött fel. Hál istennek a randalirozást napközbenre időziti mindig. Kitartás, Tomika is hamarosan szunyálni fogKép Peti most 2,5 hét alatt hizott 500 gr-ot. Ez nagyon jó. Eddig inkább hosszban nőtt.

Végignézem énis mindjárt az összes képet, mert Sárát és Andrist még nem "böngésztem" végig!

Puszi Minden Mamának és Babának!

Szilvus

(Apa most böfiztette meg Kicsifiát. Em,beresre sikeredett...nem is tudom, melyikük voltKép )
szilvus

Sziasztok! Kép

Mindig le vagyok maradva az olvasással is, hát még az írással...
Velünk az a helyzet, hogy csütörtökön az újabb vérvételen kiderült, hogy újra csökkent Nándinak a hematokritja. Kaptunk vasat, Maltofer cseppeket, és hétfőn megyünk újra. Ha csökken, akkor maradnunk kell a kórházban, amit nagyon nem szeretnék, főleg azért mert ott rengeteg betegséget el lehet kapni.
Szemorvosnál is voltunk, a kötőhártya gyulladás elmúlóban van, de el van dugulva a könnycsatornája. 3 hónapos kor után fecskendezik át, addig nem nyúlnak hozzá. Így a szemeit naponta többször vizes textil pelussal mosom le.

KarmenKép
A gyógyszertári mellszívó 1400 Ft volt, és üvegből van. Van egy üveg harang alak, a végén pedig egy szívólabda. A harangba szívja be a mellbimbót, és közben masszírozom, hogy folyjon a tej. Van egy kis öblös része a harangnak, ahová gyűlik a tej, és abból öntöm ki.
Most néztem meg Orsit ahogy énekel Kép Annyira jópofa, nagyon cuki Kép Néha már olyan érzésem van, mintha Nándi is szeretne "mondani" valamit, tátja a kis száját Kép Zabálni valóak ezek a kistörpék Kép

KittyKép
Nándinak nagyon jó az étvágya. Tejből is és tápszerből is egy alkalommal megeszi a 130-at. 5-6 alkalommal eszik naponta.

RitaKép
Gyönyörű a vizicsibéd Kép Nagy kádban fürödtök? Kép Mi holnap leszünk 1 hónaposak.

Szilvus Kép
Jó, hogy előkerültetek Peti babával Kép Nagyon aranyos a képeken, tetszik amikor örvendenek ezek a kisemberek, mert tisztába tesszük a feneküket Kép Ha véletlenül csendben, sunyiban trottyol Nándi, és nem hallanám meg, hogy rohanjak tisztába tenni, akkor azonnal jelzi Kép
Mosószerről: én folyékonyat használok a Nándi ruháinak, textilpelusoknak. Kifejezetten baby dolgoknak ajánlják. Domal Baby Fashion a neve, 1,5 literes flakonban van. Először a Megatoysban vettem, ott fedeztem fel, de mostanában vettem az Auchanban. Szerintem kell legyen minden nagyobb áruházban. Illatanyag és színezék mentes. Én 60 fokon mosom Nándi cuccait, előmosással, hogy tutira kijöjjenek a foltok.

Eszty Kép
Bence is nagyon aranyos Kép
Mi most tanuljuk a szopizást. Bagdy Andi mondta, hogy Lilije szopizik is, és cumisüvegből is eszik, és nem okozott náluk zavart. A férjem 6 hetes kora után tanult meg szopizni, úgyhogy még én is reménykedem. Mi Chicco cumisüveget vettünk, de a tej fele mindig kifolyt, akkor nagy volt a lyuk a cumin. A tápszer nem folyik ki, mert sűrűbb. Vettem kifejezetten tejes cumit, NUK-ot. Nekünk az Avent cumi nem vált be etetésre.

Gabi Kép
A kis hajasbaba tényleg Rád hasonlít Kép És Betti az apukájára Kép Nekünk már mindent mondtak, de szerintem még alakul. Mondták már, hogy rám, hogy a páromra, hogy az apukámra, szerintem egyikünkre sem...

Móki Kép
Gratulálok a házassági évfordulotok alkalmából! Kép
Nagyon édes Andris a képeken Kép Apájára hasonlít?

Mariann Kép
Leméred mindig Nádját evés előtt és után, onnan tudod, hogy mennyit szopizott?

Léna Kép
Nagyon aranyosan mosolyog Sára Kép

Leone és családja Kép
Gratulálok Danához, gyönyörű kislány, és szép, különleges neve van Kép Üdv az anyukák táborában! Kép Jó babázást! Kép

Humi Kép
Kristóf kész nagylegény! Kép Nagyon jópofa a nyuszi ölében Kép

Brigi Kép
Magzatvíz vizsgálatot nekem is csináltak. Akkor egyujjnyira volt nyitva a méhszáj. A dokim még tágított kézzel akkor, biztos, mert iszonyúan fájt , utána nézte meg a magzatvizet.
Sajnálom hogy nincs itthon a dokid, hátha megvárjátok , drukkolok! Hétfőn reggel mehetsz egyenesen a szülőszobára! Kép Én is annyira beavatkozásmentes szülést szerettem volna, mégis indítottak. Ezen ne aggódj, akkor már nem ez lesz a fontos, hanem hogy minél hamarabb magadhoz ölelhesd a kisbabádat. Kép

Barack, MirmurrKép
Nagyon drukkolok Nektek, vagy már babáztok? Kép

Üdv,
Pumukli
pumukli

Nándi holnap lesz 1 hónapos Kép íme egy csütörtöki kép Kép
Kép
pumukli

gyors rövid irás.
Pumukli! sajnálom, nagyon remélem nem kell befeküdni a korházba. Mi is szenvedtünk szemgyulladással, mire eljutottunk irvoshoz (itt hamarabb is átmossák) mégsem kellett. Viszont a köv. mondták. Ne vizzel mosd, az töri a szemet. 1 liter viz+1 evökanál só= olyan mint a könny. Hütöben jo 1-2 napig. Másik a szeme sarka alatt (az orr felöli rész) gyengéden nyomd meg naponta többször. Nándi nagyon szép baba, majd meglesem a többieket is most nincs idöm.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Leone gratulálok!
Pumukli kitartás, remélem minden rendben lesz.Nándikán nem látszik, hogy bármi baja lenneKép
Szilvus nálunk is ez a helyzet.Tegnap elkezdtem sörözni és ma reggel csak úgy dőlt a tejemKépkop-kop-kop remélem így marad.Sikerült így 1 ciciből 150-et szopnia.Le se merem írni hány kilónál járunk...
Drukk a finiselőknek!Brigi ne aggódj minden rendben lesz!
Puszi mindenkinek
F Kata és Lili (aki 3 nap múlva 2 hónapos lesz)Kép
filep_katalin

Szisztok!

Kicsi fiam eég rendesen megszenvedi ezeket a rosszidős napokatKép A fáradságtól majd szétesik a kezemben, de nagyon nehezen ment az elalvás. Egy picit elbóbiskolt, talán pihen egy kicsit.

Humi, a csípőszűrésre 6 hetesen kell menni. MIvel én csípőficamos voltam, így mi megyünk most pénteken uh-ra is, de ennek én még örülök is, hogy alaposan megvizsgálják a manót.
Megnéztem az albumot, igazi nagylegény Kristóf. És a másik fiad!!!! Nem furi megint babázni ilyen nagysrác mellett??Kép

Kata, de jó hallani rólad megint! Nagyon jó eza 4 óránkénti etetés! Szerencsés vagy. Én 3 órással kezdtem- ebből 1-másfelet szopizott, büfi, fejés, s szinte kezdhettem mindent elölről Aztán jött a gyorsabb evés, kb.3-4 hetesen, majd múlt héten a 2 óránkéni(éjjel 3). Jelenleg 3-4 óránkénd, de éjjel 6-7 órát alszik, úgyhogy panasz egy szál semKép

FKata, mindig rácsodálkozom a szőke kisasszonyra! Irtó helyes manó!!

Pesztus, üdv közöttünk, gartula a kisfiadhoz!
Andrisom sem alszik el magától,csak ölben, s úgy teszem le. Ha meg is ébred ágyatéréskor, akkor már késő, az álommanó az erősebbKép

Pumukli! Édes Nándi babád van, remélem hamar túlleszte az aggódáson, és felhőtlenül babázhatsz!Kép

Brigi, nagyon drukkolok ám! Csak pár nap- vagy még ma, s körbepuszilgathatod Luca babát!

Mirmurr, Barack, hajrá!!!!!

Lányok, tudtok valahol esetleg egy nem túl drága boltot, ahol kismamaruhát lehet venni?

Puszi

Móki
móki

Humi! Orsi még csak most kezdte el szopizni az ujját, látom nálatok hamarabb látalált a kislegény! Csodaszép a gyerekszobája, kicsit irigylek mindenkit ahol van külön babaszoba, mi jövöre fogunk elkezdeni épitkezni.
Milyen ez a hinta, valami elektromos? Meddig meg feltöltve?
MI 1 hetesen voltunk csipöszürésen meg most 3 hónaposan. Uh holnap lesz, az elözö vizsgálat után nem kellett.

Kata! Érettebb babának tünik, még csak 2 hónapos?? Téged meg irigyellek valaki szülés után hogy lehet ilyen vékony? Kép

Brigi,Mirmur,Barack! Már tényleg csak azt tudom mondani, türelem, kitartás!

Szia Eszti! ORsi eleinte ugy aludt el hogy cicin volt, majd amikor félálomba került kiköpte v. elvettem töle és a karomban ringattam. Néha most is igényli de már csak ritkán altatom igy el.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Jöttem elbúcsúzni egy - remélem - rövid időre.
Hétvégén nem történt semmi, aminek azért tényleg örültem, mert rossz lett volna a doki nélkül. Most már ő is elérhető, úgyhogy legalább ez a gond megoldódott.
Ez a két nap nem hozott változást, pedig reménykedtem benne. Volt front, sokat sétáltam, takarítottam, ettem a fűszeres kajákat...
A mai CTG is teljesen jó lett, magzatvíz tiszta (érdekes módon most egyáltalán nem fájt a vizsgálat), minden OK.
Ettől függetlenül holnap reggel 7-kor be kell feküdnöm, és akkor kedden megindítják a szülést.
Most még nagyon optimista vagyok, és bízom benne, hogy ma éjjel, vagy holnap előjön az én kicsi lányom.

Mindenkinek sok puszi, nemsokára jövök vissza Kép.

Mirmurr, Barack!
Nagyon szép és problémamentes szülést kívánok mindkettőtöknek! Hajrá!

Puszi,
Brigi (40+2)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
Humi!
Megnéztem az albumotokat, nagyon aranyos a kisfiad és milyen sokat nőtt a kezdetek óta! A haja pedig fantasztikus, főleg az én kis kopaszkámhoz képest.
Brigi!
Ha még olvasod, fel a fejjel, ne aggódj! Az én esetem is nagyon hasonló volt, 10 nappal hordtam túl Zsoltikát és a befekvés előtti éjszakán indult el a szülés hajnal 3-kor. Én még a fájásoknak is örültem egészen burokrepesztésig, amire du. 5-kor került sor és egyáltalán nem éreztem semmit csak utána erősödtek meg nagyon a fájásaim. Ha Neked is így történik akkor már az orvosod is itthon lesz. Nem tudom ajánlották-e Nektek az apás indítást, esetleg próbáljátok meg, Nekünk ezt javasolta az orvos. Nagyon drukkolok!
PTünde!
Nálunk is igen hasonló a helyzet, még jó hogy van erkély, mert már többször elkapott minket a zápor. Ez a tavasz nem túl kedvező a rosszul alvó kisbabák és szüleik számára!
Móki!
Zsoltit is megviseli minden időváltozás. Amúgy sem alszik el könnyen, de ilyenkor ha végre sikerül elaltatnom akkor is gyakran felriad.
Karmen!
Orsiról van valahol kép a neten? Köszi a válaszod. Mikor és hogyan alakult ki Nálatok, hogy magától elalszik? Szívesen foglalkozom vele, de félek, hogy később is gondjai lesznek az elalvással!
Pumukli!
Remélem nem lesz semmi gond Nándival, nem kell kórházban maradnotok. Nagyon aranyos a képen!

Hogy lehet megnézni a képeket?
Sziasztok!
Eszter
pesztus

Sziasztok, előkerültem megint, bár közbe közbe felhívlak benneteket, hogy azért halljak felőletek.
Baracknak is megszületett a kisfia május 13-án Bence Tamás 57 cm 3400 gr szőke göndör haja van.
Az én unokatesómnak is megszületett Bencéje szerdán 12-én császármetszéssel mert faros volt és elég negy volt a buksija. Viszont nekem nagyon nagy élmény volt mert bent lehettem a műtőben és, nagyon nagyon érdekes volt emellett végig az unokatestvérem mellett lehettem és végig közvetítettem neki mi történik. Fontos tapasztalat volt számomra, hogy előbújt rögtön belőle is az anyatigris és hála a bababarát kórháznak, nem kapott semmit és sokat volt mellretéve és már a 3. napon megjött a tejci és a negyediken hazamehettek.
Páran kérdeztétek, Julcsit, hogy nagy kádban fürdik-e. Ez ilyen három gyerekes következmény, amikor a csajoknak nagy vizet eresztettem, egyszer csak hirtelen ötlettől vezérelve beleraktam Julcsit és úgy él benne mint hal a vízben.
Egyébként az is fontos tapasztalatom, így a harmadikkal, hogy míg az első kettő nagyjából betartotta a négyóránkénti szopizást addig Julcsinál, már nem görcsölök és mikor úgy érzem éhes, vagy csak véget akarok vetni a hasfájás miatti sírásnak mellre rakom, általában egyből szoptatok, de simán rárakom a másikra, ha úgy érzem még kell neki és az első kiürült. Így ma például reggel 8-kor szopott azután 11-kor majd 13.20-kor, azután 6-kor és most várom mikor ébred. Elhatároztam, hogy elvégzem a LLL szoptatási tanácsadó tanfolyamát, majd vmikor ősszel, mert a dúlaságból kifolyólag a mamáim így is sokat kérdeznek és a saját tapasztalat nem mindíg elég.
Pumukli, drukkolok, hogy ne kelljen a kórházban maradnotok. Nagyon édesek a babák, szerintem is ezt a tavaszt egy nagyon szerelmes nyár előzte meg. Na megyek mert Rita nem akar elaludni.
Jó éjt.

Rita
boksay_rita

Kérdeztétek a teát, 100 ml vízhez 7-8 szem édeskömény, egy pár csepp citromlé, és egy kicsi szőlőcukor. Ha van egyébként lefőzve csipkebogyó tea az is jó bele citromlé helyett. Bár nálunk csak kortyokban mérhető hogy Julcis eddig mennyit ivott általában amikor már nem tudok mit kezdeni a hasfájásával bár az ritkán van és mire kész a tea ő már alszik. Bár a tegnapi és a mai nap nagyon hasfájós volt.
Azt szeretném kérdezni melyik babónak hányszor van széklete, mert Julcsi tartogatja rendesen, és szerintem kaki előtt közvetlenül van egy hasfájós időszaka.
Na hahó

Rita
boksay_rita

Sziasztok!

Szép időre van kilátásunk, kihasználom, sétálok egy hatalmasat délelőtt, az ugyanis 2 óra alvást jelent Petinek, mégpedig egyhuzamban!

BARACK és Családja! Hatalmas gratuláció a kisfiúhoz, sok boldogságot és a legeslegjobbakat nektek!!Kép

Brigike, Mirrmurr - DRUKK, DRUKK, hajrá, mindent bele!!Kép

Pumi
Remélem minden OK lesz Nándibabával nem lesz kórház a vége. Majd ird meg mi volt, jó? Gyönyörű a nagyfiú!Kép S hogy mosolyogj egyet, felteszek egy hétvégi fotót a fiamról, ugyanazon pózban mint Nándika a képen - mintha tesók lennének, nem?Kép

F.Kata!
Dejó, rég hallottam felőletekKép No, ird csak, hány kiló a Lili? Mi most kb. 4700 gr-nál tarthatunk, nem mértem (viszont a 68-as body ujja is kezd könyékig érni...) Sörike király, eredménye ugyanaz - 150 gr 1 ciciből!!. és csodálkoztam, hogy nem kellett Neki a másikKép Reggelre pedig árviz, azaz "ártej" volt ma is.

Rita
Kérdésedre: Petinek kb. napi 2-3 kaka van, de az tisztességes adag (a tegnapi pl. bokáig értKép ). Érdekes müdon nem reggel, hanem mind napközben, van, hogy szopi előtt és rögvest utána is. De max. 3 adag. Pisit viszont minden kicsomagolásnál lelekKép A "ritmus" kb. ugyanaz mint Julcsinál: reggel kb. 1/2 5, 8-1/2 9, 12, 1/2 4, 1/2 8 majd szunya. Azaz egy hete csak 5 zaba/nap. De van, hogy az egyik délutáni szopi csak nyammogás. Hasfájás ha van (mostanában ritka) nekünk is közvetlen a nagy trotty előtt van. Legújabban a pocakfájásra az ölbenfekvős, lábfelnyomós variáció a jó, ilyenkor szegényke kinjában még nevet is, és megvan az eredmény. Italt továbbra sem fogad el.

Rita, hogy lehet dúlának lenni? Most, hogy átéltem mi is ez a szülés és az enyém is VALÓBAN könnyű és szép volt, mert úgy akartam, olyan jó bátoritani az ismerőseimet, akik még előtte állnak, s jó lenne minél több nőt bátorítani. Igaz, nálam ezek még csak pusztán az ösztönök, a szárnypróbálgatás, de hiszem azt, ha elhatározom, ha akarom, hogy jó legyen, hogy legyen tej, stb, akkor az úgy lesz. Na, szóval értedKép

Végignéztem végre a képeket, Bence igazán jóképű fiatalúr, Sárababa pedig gyönyörű és formás kislány! Móki, Andris jól megnőttKép és a szeme sem áll jól, olyan huncutKép Kép

Puszi Mindenkinek!

Szilvus és Petike, aki igazi vigyoribaba (és elárulom: hisztis, de nagyon!)

Pumi, itt az ülőkés, "nándis" képKép
Kép
szilvus

Hú, ez kimaradt:

P.Esztus
Az altatás miatt ne aggódjKép Kisfiam 6 hetes koráig kizárólag úgy aludt el, hogy a szivemhez szoritottam, s a vállamon nyugodott a buksija. Mikor mély álomba merült (vagy azt hittem) akkor repült a kiságyba. Ágyatéréskor azonnal felpattantak a szemei és görbült a szájaszéleKépKb. 1 hete ezt meguntam, szopi után este szépen megy a kiságyba magától elaludni. Első alkalommal egy 15 perces nyafogás után sikerült, a következő izben már egyetlen nyaff-nyaff nélkül tette. Az éjjeli lámpáját felkapcsolom és felhúzom a zenélő ketyerét is, ezt nézegeti sandán. Természetesen az ujjszopi bejátszik, de mit bánom én, majd leszokik róla. Igy alszunk miKép

Egyszóval - ne félj, nem szokik hozzá az altatáshoz! Tégy egy próbát, tedd le Zsoltikát altatás nélkül, s nézd hogyan reagálKép

Szilvus
szilvus

Gratula Baracknak! Jo hosszu legény lett.

Brigi! Tényleg csak napok kérdése, tudom nekem is a vége telt el a legnehezebben! Kitartás.

Rita! Orsinak 2-3x van kaki naponta, ebböl ált. 1-2 óriási mennyiség. Gratula az unokatesodéknak. Hogyhogy bemehettél a mütöbe, itt nem lehet végignézni.

Eszti! Igen, van, a profilomban ott a weboldal cime, hamarosan frissitjük most lemaradtunk 1 honappal megint. Amikor láttam álmos letettem a nagyágyra és füléhajolva beszéltem hozzá probáltam ébren tartani. Amikor láttam már nem birja sokáig beletettem a kiságyba és akkor elaludt, megnyugodva. Késöbb amikor tudtam fáradt már nem vártam vele ennyit, ha tele volt a hasa nyugodtan beletettem a kiságyba ott egy ideig gagyogott majd elaludt. Néha nem ilyen egyszerü de ált. bejön.

Pumukli! Nándi gyönyörü baba, makk egészségesnek tünik.

Na sirós fürdetés elmult akiknél volt? Kiprobáltátok hogy elött ültetitek utána fekszik bele?

Orsinak megvolt a csipö UH, van kisebb gond, 1 honap mulva ujabb UH, addig sokat legyen tornáztatva, kenguruban. Gyorsan el kellett szaladni vettünk egy olcsobbat mátol abban fogom cipelni szegény nem hiszem szeretni fogja.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Barack,
nagy gratula a picihez!

Mirmurr, Brigi,
megy a drukk!!!!!

Eszter,
udv koztunk

Nalunk azthiszem minden rendben van. Mar nagyon nez mindent Bence. Bar neha nem tudom, hogy mit, arra a valamire nagyon tud mosolyogni. KépKép
Kaki nalunk volt ugy, hogy 2 naponkent volt, aztan siras, nyomas, vorosodes es eredmeny. Aztan most minden tisztaba tetelnel hasmaszirozast csinalok, azota minden nap van es nem nagyon sirt hasfajas miatt.
Altatas nalunk van ugy, hogy csak kezben, de van ugy, hogy leteszem, nezelodik, majd bealszik.
Minden baba tunemeny, elmeny nezni ahogy fejlodnek. Kép

En a teat ugy gondoltam, hogy forralt viz helyett adom neki, mert a vizet nem akarja elfogadni, viszont neha kellene neki ket etetes kozben egy kis folyadekot adni. Kamilla teara gondoltam. Nekunk nem filteres van, ezert nem tudom, hogy mennyit es meddig tegyem bele 2,5 dl vizbe. Koszi a segitseget.

Eszty
eszty

Kerdes, most jutott az eszembe. Csipo szuresre hova kell menni. Nekem ugyanis nem mondta senki. Se a vedono, se a gyerekorvos, senki.

Eszty
eszty

Sziasztok ! Kép

Hát néha olvasgatni be tudtam ugrani az elmúlt időben,de még azt sem mindig. Egész nap meg sem állok, és mégis el vagyok maradva itthon.
Annyit azért láttam,hogy van 2 új babucink.Gratulálok Leone és Barack családnak a csöppségekhez.

Nálunk ma volt a doktor néni,hozta a 3 hónapos szurit. Hát nem volt sikere Rékánál,látni kellett volna,hogy nézett rá az oltás után. Amúgy mindent rendben talált,szépen fejlődik Réka.Meg is mázsálta.(5840g és 60 cm, 40 cm a sapkaméret)
Egy dolog azért idegesít,hogy ellentétben Orsival, Ő nagyon ritkán "beszélget". Nagyon ki kell fogni a hangulatát.Irigyellek Karmen Orsi arany torka miatt. Amúgy vigyorog,van amikor hangosan nevet,de úgy magában nem nagyon dumál.
Nálunk ált.3 kaki van naponta,eddig azzal nem volt gond.(Hasa sem fájt soha)
Éjjel újabban 2x kel a kiscsaj,2x10 percet eszik,és már alszik is.Nappal 3-4 óránként kéri a cicit.(Alkalmanként 1/4 óra csak a szopi. És amilyen hülye vagyok,a mai napig mérem a szopásokat(120-240 közti mennnyiség az adag)
Vannak új képeim,délután teszek fel az albumomba.

Nagyon jó nézni a babákat,mindegyik gyönyörű,a múltkor benéztem,de csak a babák képeit gyönyörködtem végig.Lassan tényleg lehet szervezni a babás talit.Akárhol lesz,megpróbálok elmenni.

Nálunk nincs külön csípőszűrés, a gyerekorvos nézi meg a babát.(Annak idején a Dórival Szegedn menni kellett) De a doktornő szerint tökéletes. Ez nálatok röntgen? Vagy valami szakember nézi?

Valaki írta a könnycsatorna átmosást: Először úgy nézett ki,hogy Réka sem ússza meg,de rendbe jött a szeme.

Már csak két pocakos kismamink van? Bár lehet,hogy már egy sem,csak nem tudunk Róla?

Karmen!
Orsi nagyon ügyi,ha már kinyomja magát. Réka még messze nem.Tényleg nagyon hamarnak tűnik. Kis ügyi.

Délután még jövök!!

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Most csak a friss táblázatok. Majd este jövök.
Puszi: Humi

Kép

Kép
humi

Sziasztok!

Karmen
Orsi tényleg tökjófej, mindent jó hamar csinál. kiváncsi vagyok, mikor indul el a KisasszonyKép
Mi voltunk az egyik ominózus ordítók fürdés közbenKép Ez kb. 3 hétig tartott. Utána csak lesett, mint hal a szatyorból, mostanra pedig elértük azt, hogy mosolyog is! A kis keze (az egyik) még ökölben, de a másik kezével és a lábaival vidáman hadonász!Kép Félig ültetve tesszük a kádba (jó sok vizbe), ez tetszik Neki. Meg a hasrafordítós, láblógatósKép Nagyon várom már a harsány kacagásokat fürdés alattKép Ám, hogy azért örömem ne legyen felhőtlen, csarébe a törölközést visítja végig.

A csípőszűrést mi sem úsztuk meg egyszerűen, UH-ra is kellett mennünk, mert öcsém "Freykás" volt, ami már egyfajta gyógyeszköz. De szerencsére Peti rendben találtatott, 5 hónaposan kell újra vinnem az Orthopéd Klinikára.

Kitty
Réka jó nagyot nőtt hosszban!Kép

Lányok, nekem olyan étvágyam van, mióta szoptatok, hogy ihajj! Meg tudnék enni egy fél lovat alkalmanként... Főleg a szénhidrátot kivánom. Süti formájában. Ennek ellenére fogyok, nemhogy belefogytam, de lassan kifogyom a "régi" gatyáimat és ez nem jó. A kis pióca kiszív mindent?Kép

Ma 11-től 2-ig sétáltunk. Peti végig aludt, tökjó!Kép Ja, és 5 órát birt evés nélkül. NemsemmiKép Most szopizza az ujjacskáját és szunyál a hordozóban.

Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Szilvus, az étvágyam a farkaséval vetekedik. Még jó, hogy nem tartunk malacokat, mert alkalmanként egy felet bevágnék- persze csak kandírozvaKép
Ahogy nem ettem többet pocakosságom alatt, néha még kevesebbet - az édesre rá sem tudtam nézni, - most pótolom!

még jövök, nyűgi a kisember
Móki
móki

Sziasztok!

Megint én, elbóbiskolt a manó.

Szóval, sokat eszem, mégis ma mondták, hogy fogytam. Ránézésre.(mérleget régen láttamKép ) Tulajdonképp amennyit esznek ezek a csemeték, nem csoda, hogy pótolnunk kell az energiát.

Napi ált. 2 trotty, néha több. Ez a kettő általában nyakig ér, mosom a bodykat és rugikat szünet nélkül. Szóval a Pmpers ezügyben nem kakiálló-kifolyikKép
Ma próbálom a Huggies-t, majd beszámolok a következő akciókor, mi a helyzetKép

Ma oltották az én 2 hónapos nagy fiamat. Lehet, hogy attól nyűgi, lehet, hogy a szeles időt nem bírja, de mindegy, ma kényeztetek ezerrel.

Sör - csodákat tesz, bár a homeobogyit sem akarom abbahagyni. Én is áttértem a két cicis etetésre. Tegnap bealudt az egyik után, s tükörképem elég furi volt: 1 db. pici cici és 1 db négyszer akkora. Hát az utcára nem mennék így ki, kabát nélkülKép

Eszty, csípőszűrésre akárhová mehetsz, nem csak a körzetedbe, de mindenképp kell beutaló a gyerekdokitól, s 6 hetesen kell menni.

Megyek, holnap megint jelentkezem, akkor remálem már a Brigi babájához gratulálhatok!

Pusza,

Móki
móki

Sziasztok!

Én vagyok a hírhozó?
Megszületett ma reggel 6.50-kor Brigiék babája, Luca Ajna 2950g és 50 cm.
Gratulálok!!!!!!!!!
Már alig várom a képeket!

Humi, frissítheted a táblicskut!

Mirmurr! Nagyon szorítunk!!!!!

Pusza
Móki
móki

Kitty! ne idegesitsen mert anyu azt mondta ö sem látta még ilyen korán ennyit dumáljon egy baba. Nem egyformák, a tied is egészséges. Azt hogy mikor nyomják ki magukat nem tudtam, de láttam ma a rendelöben is figyeltek én eröltetem-e hogy álljon. Lesték az anyukák. De ha nagyon üvölt akkor tudom ezt akarja legalábbis erre megnyugszik ha meg elfárad leül. Itt 6 hetesen és 3 honaposan van csipöszürés. Megmozgatják és ha sejtenek gondot akkor Uh küldenek. Akkor is ha császáros volt v. anyukának volt/van csipöbaja. Nem röntgen.

Én meg alig eszek már -19kg tartok. Valahogy nem is igen kivánok de figyelek is arra sok süti ne legyen amit terhesen nem birtam ki.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Hü most látom, de jo végre Brigi is babázhat!! Nagy gratula neki is.

Mirmurr!! drukkolok.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?