Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok.

Megjöttem/tünk Botival végre.
Kórházban voltunk és kell majd egy kis idő, mire kiheverem ezt az egészet.
Köszönöm mindenkinek, aki hiányolt, jól esett olvasni, majd jövök csak pihengetek picit és kényeztetem a pici fiamat.

Puszi Mindenkinek.

Jaspis: Látom nem tudjátok ti sem elkerülni a Heim Pált, légy résen és csak a legvégsőkben hagyd befektetni a gyereket megfigyelésre.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Silverlion na végre, hogy itthon vagytok! Mesélj mi volt! Már nagyon aggódtam! :?

Kép

Kép

Kép
millye

millye

3450 grammal született, és most 3600 :(

Eddig azt hittem, van elég tejem. Most jön a sokat mellretevés, meg a more milk plus kapszulla, aztán meglátjuk...

silverlion

Jézus, mi történt veletek?
jaspis

Sziasztok!
Lányok!
A gyedet ha bankszámlára jön, mikor szokott érkezni? Van ennek meghatározott dátuma mint a családi pótléknak? Tudjátok! Bankszámlára annak adott hó 3-ig kell megérkezni...

Bográcsozással kapcsolatban szivesen segítek a szervezésben. Persze csak ha szeretnétek!
Hiszen mi lakunk Kisoroszihoz a legközelebb. De akár Horányban a Duna-parton is bográcsozhatunk... Ahhoz nem kell olyan sokat sétálni... És parkolni is közelebb lehet... Közvetlen a part mellett. Babakocsival szerintem nem tudnánk lemenni teljesen a csücsökig... Persze lehet tüzetrakni máshol is, a part mentén. Melyik helyszint szeretnétek?
Szerintem megint hétvége lenne legtöbbünknek jó, bár mindenki írja meg, neki mi a jó, hiszen nem vagyunk egyformák... Meg aztán mire a kajcink megfő, az nem egy óra lesz...

Várom a véleményeket!
Kubu! Segíthetsz:-) Küldök privit majd neked!

Képzeljétek! Megkaptuk a pneumococcus első adagját pénteken, és mivel Milán ajkán találtam egy erősen piros foltot, megkérdeztem a gyerekorvost, mi lehet az (nehogy fémallergia vagy bármi legyen...) Erre a bunkó tahó (már bocsánat!!) védőnő megkérdezte, hány gyereket akarunk még, mert ha minden pici dolgon aggódok, elég sokat fogok járni hozzájuk... "Nem tudsz meglenni nélkülünk?..."
Engem teljesen kikészített ez a beszólás, mondtam is neki, (mert mosolygott), hogy hát nagyon vicces amit mondott... De legszivesebben azt mondtam volna, remélem hamar vége a helyettesítési munkájának, és akkor már szülöm is a következőt, de aztán magamba folytottam, és napok óta ezen örlődöm... Hogy lehet valaki ennyire.... Na nem mondok semmit!

Bocsi a kiborulásért!!:-(

Ráadásul Milán úgy tünik megfázott, alaposan folyik az orra, ráadásul nálunk a tetőtérben ahol lakunk, napközben nem túlzok: 30 fok van, úgyhogy igyekszem nem otthon lenni, a hőguta elkerülése miatt...

Na nem nyafizom tovább!!

Várom a véleményeket a bográcsozással kapcsolatban!

Cstolok majd új képet! A névnapi ajándékunkkal:)

Kati

Kép
tatyi1983

Sziasztok!

Szilvi,
remélem most már minden rendben Veletek. Majd mesélj, hogy mi volt.

Jaspis,
nem szoktad mérni evés előtt és után, hogy lásd mennyit evett?

Kati,
jobbulást Nektek. Mi is most lábalunk kifelé egy jó kis náthából. Szegény Benire szinte ráköthettem volna az orrszívót :)

Cirkuszka,
küldd majd a képet Merséről. Kíváncsi vagyok.

Krisztacsillag,
én néha ittam vörösbort és tényleg jót tett, a babának pedig semmi baja nem lesz néhány kortytól.

Reni
b.reni

Jaspis Az valóban nem sok hízás... de talán, hogy többet mellreteszed hízásnak indul... most 4 hetes a fiad? :roll:

Tatyi1983 Én még a TGYÁS-t sem kaptam meg így nem tudom, hogy a Gyednek van-e határidő megadva... Ez a védőnő... már az is baj ha valaki túl aggódik? :shock: Sajnálom a megfázást. Adsz neki valamit rá?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára millye 2009.05.20 20:03-kor.

Kép

Kép

Kép
millye

Millye!
Orrszívózunk, és napi 3-szor Nasivin orrcseppet csepegtetek a nózijába. Egyébként nagyon nehezen tűri...És a nátha miatt nehezen alszik éjjel:( Remélem hamar túl leszünk rajta, mert jövő héten utazunk...

Én mióta megszültem és már sajna nem szoptatok, olyan szinten kívánom a sört... Azelőtt meg meg sem bírtam volna inni. Persze csak néha csábulok el... Nem vagyok egy negy ivó. De pocakosan én sem mertem inni alkoholt.

Kati

Kép
tatyi1983

Sziasztok!

Jaspis, sajnálom, de remélem nincs nagyobb baj!

Szilvi, remélem már veletek is minden oké.

Bográcsozás, nekünk inkább a hétvégék jók, bár lehet, hogy így nyáron nehezebb lesz összehozni, mert mindenki Balcsizik inkább?

Kati, hát megértelek, hogy kiborított ez a védőnő.
Én utálom a sört, de létezik olyan, hogy valaha majd megkívánom? Ilyet még nem is hallottam.
Gyedet nem tudom, én majd a munkahelyemről kapom majd. A Tgyást megkaptam már előző hónapra is, nálunk nagyon flottul intézett mindent a munkaügyis, úgyhogy szerencsém van.

Mi is voltunk ma reggel 1 hónapos viziten a gyerekorvosnál, Julcsi 4900 gramm és 56 centi. Nagyon megdícsértek minket és mindent rendben talált nála a dokinéni. A bukásra azt mondta, hogy nem gond, mert hízott majdnem egy kilót. Az éjszakai hörgésre, nyugtalanságra sem mondott semmi okosat, szerinte nincs semmi gond.

Megismertem a védőnőnket is, aki csak átmenetileg helyettesíti a régit, amíg nem jön új ember. Elnézést kért, hogy eddig nem jelentkezett, és mondta, hogy nyugodtan hívjam ha van valami kérdés, probléma. De magától ezután sem fog jelentkezni, mert nagyon el van havazva. Hát jó, végülis megvoltunk eddig is nélküle.

Kérdeztem a doktornőt a koponya és hasi UH-ról meg csípőszűrésről, mert magától ő nem mondta, hogy kell ilyen. Azt mondta, ha akarjuk vigyük, kérdezzük meg a Jánosban, hogy csinálnak-e ilyet. Ti voltatok ilyen vizsgálatokon? Hol? És egyátalán mit vizsgálnak ezeken?

A másik meg, hogy a 2 hónapos vizitig döntsük el, hogy kérjük-e a pneumococcus ellenit. Erről mit gondoltok? Van valami hátránya, mellékhatása is? Lehet hülye kérdés, de ha csak előnye van, akkor miért nem kötelező?

Zita

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Sziasztok,

Szilvi,
remélem már jól vagytok.

Kati,
teljesen érthető, hogy kiakadtál… hihetetlen a védőnő hozzáállása. Olyanokat hallani, hogy örülnie kellene, hogy egy anyuka aggódik a babájáért… igazából ő azért van, hogy ilyeneket meg lehessen kérdezni, nem?????
Kíváncsian várjuk az új fotót!!!

Tegnap este ittam egy kis konyakot, de nem mondhatnám, hogy segített, a pocakom, mint a beton… már néha annyira keményedik, hogy nem bírom egyenesen tartani magam, pedig szinte csak a mosdó és az étkezés miatt mászok ki az ágyból...

A hét jó híre: keresztlányomnak kijött az első foga!!! Hipp-hipp hurrrááá!!! :)

Puszi mindenkinek!

Kriszta

Kép
krisztacsillag

Zita!
Mi kértük a pneumo elleni védőoltást. Miután véd középfülgyulladás, tüdőgyulladás, vérmérgezés és agyhártyagyulladás ellen, mi kértük. Mellékhatásáról nem tudok, nekünk szerintem kicsit legyengült az immunrendszerünk, mert rögtön megfázott, de ez nem is biztos, hogy ezért van... csak én fogom erre :-)
Viszont a mi gyerekorvosunk azt mondta, ő jobban szereti 6-7 hónapos korban beadni, mert akkor majd csak 3 szor kell megszúrni (persze nem egyszerre), míg ha 2 hónaposként kapja az elsőt, akkor 4-szer kell...

Csípőszűrésre és uh-ra is kell beutaló, és erre a doki szokott küldeni. És speciel úgy tudtam, ez kötelező. Ezek szerint nem??

Minket a Budai Gyermekkórházba küldtek, mert ott ingyenes. De hogy ez mindenkire vonatkozik-e, nem tudom! Ki hova ment?
És ha jól tudom, még a Heim Pálban is csinálnak.
Ja! És a Budai a János kh. részeként működik...

Most futok tovább!:-)

Majd jövök!
Puszika mindenkinek!
Kati

Kép
tatyi1983

krisztacsillag: a haskeményedésedre szedjél MAGNESIA PHOSPHORICA 9CH 1x5 bogyót!

zita978 én a fiamnak beadattam a pneumococcust... elmondta az érveket és meggyőzött... annyiból rossz, hogy amikor megkapja a kötelező oltást akkor 2 szurit kap
:( Te beadatod neki? :roll:

tatyi1983 Adjál neki Sambucus Nigra 5CH-t napi 3x5 bogyót és nem lesz orrdugulása. :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

sziasztok!

szilvi: remélem már jobban vagytok!!!

jaspis: sajnálom, javult a helyzet azóta?

millye: homeos bogyót nem szedek,nem is tudom miket,hogy,merre,meddig..nagyon nagyon nem vagyok képben... :oops: ha tudsz ebben segíteni annak nagyon örülnék.. vagy már késő elkezdeni?.... :oops: amúgy a tea meg a homeos bogyók akkor nem zárják ki egymást?

Kriszta: ez már tényleg a finish..még20nap :) kíváncsi vagyok meddig lesz bent még :)
sajnálom hogy nem használt a konyak sem a keményedésre..nekem se volt rá jó semmi...tényleg csak a fekvés..amit a doki és a védőnőm is javasolt..bár pont ma volt itt a védőnő (iszonyatosan izgultam, hogy mit fog mondani a szobára meg egyátalán...de persze nem lett semmi) és most meg aztmondta h akkor születik meg könnyebben meg gyorsabban a baba,hogyha nem fekszi végig a mama a terhességet.. :shock: hát akkor most mivaan? mondtam neki hogy én eddig is szinte végig feküdtem,mert nagyon hamar kezdett keményedni a pocak.. erre meg azt mondta hogy jaaaj, hát nem kell mindent olyan komolyan venni.nyugi.szépen meg fog születni...hát most köszi.jól összezavart... már ezt sem értem.. ez amúgy egyre jellemzőbb rám.. :)

kubu:megy majd a drukk megint ;)
mulan

Mulan Nyugodtan lehet szedni a tea mellé... a homeósban pont az a jó, hogy nincs mellékhatása és párhuzamosan szedhető... A szülés kiírt időpontja előtt 4 héttel lehet a Caulophyllumot 5CH-t és a Cimicifuga 15CH-t naponta 2x5 golyót szedni. Ezeket szülés és vajúdás alatt is lehet szedni a tágulást segíti elő, felpuhítja a méhszájat, csökkenti a túlhordás esélyét.
"A vajúdás kezdetén a a Hypericum C-3o szedése javasolt, amelyből óránként 1 golyót vegyünk be, valamint az Arnica Montana C30-ból kell bevenni 5 golyócskát, ezzel a szülés közbeni vérzékenységet csökkentheted és a szülés alatti esetleges apró sérülések (pl. a méhnyakon) gyógyulását segíted elő.

A vajúdás alatt a Pulsatilla C-3o fogyasztása (félóránként 1 golyó) segíthet rendezni a rendszertelen fájásokat, és csillapítani a fájdalmakat, a Cicimfuga C-30 pedig fájásgyengeség esetén nyújthat segítséget (10-30 percenként 1 golyó), valamint ha a szülő nő kibírhatatlannak érzi a fájdalmakat.

A Gelsemium C-30 azoknak az anyukáknak a szere, akik szoronganak, félnek a szüléstől, és emiatt a vajúdás csak lassan halad, beindulnak, majd leállnak a fájások. A vajúdás alatt fél óránként 1 szem bevétele javasolt.

A kitolási szak elején újabb 1 adag Arnica Montana segítheti csökkenteni a vérzést és gyógyítani a sebeket.

A szülés után 2 órával újabb adag Arnica bevétele javasolt a sebgyógyulás elősegítésére.

Nagyon nehéz, elhúzódó szülések, komplikációk után (vákuum, fogó, nehéz kitolási szak stb.) érdemes a Bellis Perennis C-30 potenciál alkalmazása, melyből 5 napig napi 3*3 golyót vegyünk be.

Császármetszés esetén a műtét után 5 napig az Arnica szedése javasolt, ezzel csökkentve a műtéti szövődményeket, valamint a fejfájás csillapítására érdemes a Hypericum C-30-at és a Helleborus C-30-at szedni napi 3*3 golyós adagolásban (szükség esetén még további egy adag bevehető)."

Kép

Kép

Kép
millye

millye: köszönöm! már el is küldtem a páromnak smsben hogy hazafelé miket kell beszereznie! :)
szóval alaptalan a félelmem a homeós bogyókkal kapcsolatban...
köszönöm!
mulan

Mulan nagyon szívesen! Nem kell félni tőle mert nagyon jók! :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

A tegnapi dokilátogatás óta gyakorlatilag folyamatos cicizés van. Most eljátszunk 1,5 órát egy evéssel, mire a sok szunyókálás közben telerakja a pocakját. Ez a melleimnek nem tesz annyira jót, de remélem bírni fogják addig, amíg nagyon kell.

Megjártunk reggel a Heim Pál laboratóriumát is, hála Istennek első szúrásra le tudták venni a 2 kémcső vért, amit kellett. Persze a laborosok leszúrtak, hogy miért szoptattam meg, vérvétel előtt 4,5 órával nem lenne szabad, csak jó sok vízzel itatni. A gyerekorvos előre mondta, hogy ez lesz, úgyhogy nem lepődtem meg. Marci csak egy kicsit sírt, nagyon ügyes nagyfiú volt :)

Vki kérdezte a csípő szűrést, szerintem nem kötelező, nálunk a gyerekorvos nem küld mindenkit automatikusan. Mi is csak azért voltunk, mert a nagyi csípőficamos. A Heim Pálban voltunk, UH-t nem csináltak, csak megtekergették a lábát, ahogy a gyerekorvos is. Ha tudom, hogy ennyi, nem viszem el, hulla fölösleges volt.

millye
Jól emlékszel, vasárnap volt Marci 1 hónapos.

Párom tegnap Urtica Urrens CH5-t (ha jól írtam) hozott a gyógyszertárból tejszaporításra. Kicsit csodálkoztam, mert én úgy tudtam ,arra a riciunus jó. Szedhetem ezt is?
jaspis

b.reni

Nem szoktam mérni a gyereket, mérlegünk sincs.
Nem hallottam jókat a pontosságról, feleslegesnek tartottam ezzel stresszelni magunkat.

Most se vagyok hajlandó stresszelni, úgy döntöttem, hogy van elég tejem, csak a gyerek lusta, punk-tum :) Ha még idegesítem is magam, tuti nem lesz elég tej.
jaspis

Jaspis, tök jó, hogy így állsz hozzá, hajrá! :wink:
Az én cickóimat is nagyon megviseli, mikor Julcsinak nyügösebb napja van, és folyton csak cicizne. Sosem gondoltam, hogy a szoptatás ilyen sok energiát igényel. Gondolom azért is, mert Julcsinak gigaétvágya van. De legalább így már minden pluszkiló lement rólam, amit a terhesség alatt felszedtem 8) Mondjuk nem bánnám ha lemenné még vagy öt :lol:

Millye, szerintem mi is beadatjuk a pneumococcust, ha nincs különösebb hátránya. A te fiad hogy viselte a szurikat? Julcsi már ma is nyüszögött kicsit az orvosnál, pedig csak kicsit macerálták. Lehet, hogy fázott szegény, mivel meztelenre kellett vetkőztetni. :roll:

Viszont ha a csípőszűrés csak ennyiből áll, hogy megmozgatják a lábait, akkor szerintem mi kihagyjuk. Azt a gyerekorvos is megtette eddig mindig, és nagyon elégedettnek tűnt.

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Jaspis a Ricinus Communis és az urtica Urens is jó atejszaporításra, de nem mindenkinek válik be az Urtica ezért azok a Ricinus-t szedik és nagyon jó!!! :wink: Írd majd meg, hogy milyen volt és hogy bevált-e. Küldök gyógypuszit marci ujjacskájára! :wink: :roll: Mikorra lesz meg az eredmény?

Kép

Kép

Kép
millye

Zita978 A fiamat csak a szuri viselte meg... amikor a kötelezőt beadta neki a doktornő akkor még nem sírt, de a pneumonál felsírt... és azóta már többször volt olyan, hogy álmában felsír, de csak egy pillanatra... annyira sajnálom... :( viszont az agyhártyagyulladásra és a tüdőgyulladásra van és ezért kell... ja és én hideg vizes borogatást tettem rá és nem lázasodott be. :wink: Remélem nálatok is minden rendbe lesz. :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Millye,
köszönöm, beszerzem a bogyókat!!!!

A szüléssegítőket lejegyzeteltem, idővel azokat is megvesszük. Igazi kincs a tudásod nekünk. :)

Kriszta

Kép
krisztacsillag

Krisztacsillagnagyon szívesen! Kívánok neked olyan szép és könnyű szülést ami nekem volt! :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok,
na most probalom felvarazsolni Meri kepet

Kép

Kép
cirkuszka

Kedves Jaspis, kubuspace, millye, zita978 és a többi (leendő) édesanya!

Nem akarok ide betolakodni Önök közé, de mivel meg voltam nevesítve ( egy csaló által), ezért kénytelen vagyok megvédeni magam! Idézném jaspis levelét:

Ma felhívott a kórházi védőnő, hogy küldtek postán vmi
megtakarítási programról szóróanyagot, olvastam-e.
Hát őszintén szólva nem, sőt fel is voltam háborodva, hogy kiadták a címemet. Az meg külön bosszant, hogy telefonban sem tudnak bemutatkozni, azzal kezdte, hogy a "kórházi védőnő vagyok", semmi név, meg aztán jött az "anyuci", ami már a kórházban is idegesített

Én, TAKÁCS RITA VAGYOK AZ IGAZI ÉS (TUDOMÁSOM SZERINT) EGYETLEN KÓRHÁZI VÉDŐNŐ A SZENT JÁNOS KÓRHÁZ SZÜLÉSZETI OSZTÁLYÁN, én semmifél biztosítási ajánlatokat nem küldök postán, nem zaklatom Önöket telefonon semmiféle megtakarításról, és soha senkinek nem adtam ki a személyes adatait( én is utálom, ha hozzájutnak a személyes adataimhoz)!!!!! Többen írták itt a babaneten, hogy többször zaklatják Önöket telefonon konkrétan "kórházi védőnőként" bemutatkozva, mivel nevet nem mond, ezért sajnos bárki lehet, de NEM ÉN VAGYOK.FEL VAGYOK HÁBORODVA ÉS MEG VAGYOK DÖBBENVE, HOGY A NEVEMBEN ILYEN DOLGOKAT CSINÁLNAK!!!!NEM TUDOM MÁSHOGY APOSZTROFÁLNI, AZ A NŐ AKI ÖNÖKET ZAKLATJA EGY ÁL- VÉDŐNŐ!
Kérem segítsenek nekem, ha tudják a nevét (nem mutatkozik be- millye írta) esetleg valakit ha mobilon hívott és megvan a telefonszáma, például elmentve a híváslistában és elküldenék ide nekem a babanetre, akkor nagyon hálás lennék, legalább megtudnám ki használja jogtalanul a nevemet!!! Aki még várandós , vagy esetleg még nem hívta volna a "NŐ", akkor AZ NEM LESZEK!!!!Én egyébként mindig bemutatkozom ha telefonálok és nem szoktam önöket "leanyucizni"!
Bármilyen hozzászólást szívesen veszek,akár itt a "nyílt" babaneten, akár priviben!
Kérem jelezzék, ha még mindig zaklatják önöket a nevemben,az önök és az én érdekemben ( nem szeretném, ha elbocsátanának, mivel a személyi adatatok kiadásáért elbocsátás jár)!!!!
Ha a továbbiakban is jelzik itt a babaneten, hogy hívogatják Önöket az én nevemben, akkor jogi útra terelem a dolgot!!!Nem hagyom, hogy bemocskolják a nevemet!
KÖszönöm, hogy elolvasták és várom az észrevételeiket!!!
További jó babázást és szoptatást kívánva

TAKÁCS RITA
AZ IGAZI KÓRHÁZI VÉDŐNŐ
SZT. JÁNOS KH 458-4500/ 4112-es mellék a telefonszámom!
takács rita

Kedves Rita!

A telefonszám amiről hívtak rejtett volt, így nem tudom megadni. Valóban nem mutatkozott be a hölgy, nekem is csak azt mondta, hogy ő a kórházi védőnő. Mondjuk nekem gyanús volt, mert emlékeztem Önre a kórházból, és a telefonáló hölgynek teljesen más hangja volt.

A postán kapott allianzos szórólap mellé csatolt cetlit néhány kísérő sorral Nagy Zoltánné írta alá és a pilisvörösvári postán adták fel a levelet.

Gondolom, ezzel nem segítetettem sokat :?

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Takács Rita Kedves Rita! Engem mobilon hívott többször de mindig magántelefonszámról. Úgy mutatkozott be mintha a kórházi védőnő lenne és a babakötvény miatt hívott. Viszont tudom a nevét és az email címét mert küldött email is. Nagy Zoltánné a neve az email címét elküldöm priviben. Remélem az álvédőnőt le tudja buktatni! :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Kedves Takács Rita,
nagyon szépen köszönjük a tájékoztatást. Valóban igaz hogy számnélküli hívás volt, Nagy Zoltánné, és pilisvörösvári posta, de ahogy fentebb is olvasom mindannyiunkat ugyanazon ál-védőnő keresett meg.
Engem kétszer is, és arra hivatkozott h annyi munkája van és valószínűleg az első telefon után nem írta fel hogy én nem szeretnék semmilyen tájékoztatást kapni/kérni tőle.
Mivel éppen pár hetes babócám tette ki mindennapjaimat erőm nem volt arra hogy a telefonba reagáljak hogy legalább bemutatkozáskor ne a foglalkozását hanem a nevét mondja...
De úgy látszik most körbeér a dolog.
Nagyon bízom benne hogy millye adatai alapján mielőbb sikerül beazonosítani és végérvényesen leállítani erről az önkéntes munkásságáról.
Üdvözlettel

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Kedves Rita!

Engem hetekig mindig hétfő délelőttönként hívott az illető, ami engem annyira zavart már, hogy hétfőnként és volt hogy más napokon a magántelefonszámú hívásokat direkt nem vettem fel. Konkrétan havi 7000 ft plusz költséggel szerette volna megnöveltetni a babakötvényt, és azt mondta többször is, hogy ezt majd a gyerekem ugyanúgy használhatja fel 18 éves kora után, mint a babakötvényt...

Szóval szerintem két-három telefonálgatás után jogosan zavarhatja az embert ez a dolog.

Ezekszerint azért sem Ön hívott fel (legalábbis engem), mert emailben szeretnének anyagot küldeni? (lehet hogy még meg is van a leveleim közt, de nem biztos...)Még szerencse hogy nem ment bele egyikünk sem semmiféle ilyen dologba... Remélem...
Kérem ne vegye támadásnak a kérdést, csak ledöbbent a dolog, ha nem Ön volt...

Tisztelettel:
Tatyi1983

Kép
tatyi1983

Megtaláltam az e-mailt a leveleim közt. Még nem töröltem ki ha érdekli kedves Takács Ritát. Tényleg Nagy Zoltánné a neve... Az előtakarékosságról ír...

Kép
tatyi1983

Sziasztok, ez a kep feltetel nem sikerult ennek oka a hulye vista rendszer :( vhogy csak megoldom!

Korhazi vedonos dolog: engem is hivogatott az elejen ez a nagy zoltanne, levelet is kuldott en felhivtam es elkuldtem melegebb eghajlatra hogy ne zaklasson es hogy titkos a szamom es minden adatom es honnan a francbol tudja, tobbet nem mert hivogatni....

Kép

Kép
cirkuszka

egyébként pont ezen gondolkoztam, honnan szedte a telefonszámainkat ????

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

És az emailcímeinket? Bár azt lehet hogy innen a babanetről is leszedhette...

Kép
tatyi1983

Kedves édesanyák!

Köszönöm szépen a sok hasznos információt, az ál- védőnővel kapcsolatban, tényleg nagy segítség, már nyomozok ezerrel hogy ki az a nagy zoltánné, azt hiszem feljelentés lesz a vége.Tatyit megkérném, hogy azt az e-mailt legyen szíves már elküldeni nekem, millyet megkaptam, köszönöm.a feljeményekről tájékoztatom önöket!
takács rita
takács rita

Sziasztok.

Itt vagyok végre, van egy kis lelki erőm írogatni. :oops:

Az ortopédiai vizsgálat védelmében mondanám csak, hogy mindenki vigye el a babát, ha már van ilyen lehetőség és ingyen van. Mondom ezt azért, mert pl. Botinak a "bal csámpásságot" ő vette észre, amire majd 3 hónapig kellet kis gyógycipőt viselni, ha nem tette volna, akkor most a járástanulásnál ez igen nagy problémát jelentene. Nekünk volt UH is, elvileg kötelező is és nem csak megnyomogatni, meg tekergetni, sajnálom, hogy ilyen orvosok is vannak!

Anno engem is hívogattak ezren a születés után, de meg nem mondom, hogy ki volt az, de lepattintottam. Ezek a nyomulások engem kiborítanak amúgy is, amíg meg nem szültem, az őssejtesek, miután megszültem jöttek a biztosításosok. Nevetséges!!! :x

millye: légyszi segíts homeó ügyben. Botinak kikészült teljesen a gyomor és bélflórája a kórházi kezeléstől...megy a hasa mint az állat, kapja a normaflort, a normolit-et és a smecta-t is, de egyenlőre nagyon lassan javulunk. Inni rengeteget iszik szerencsére. Van valami nagyon jó erre, aminek gyprsan van eredménye, kérlek írd meg ha van ilyen és azt is pontosan hogyan kell használnom. Köszi előre is.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Silverlion Tudnom kell, hogy milyen tünetei vannak mert a tünetekhez legjobban hasonlító szert kell megtalálni, hogy mihamarabb rendbejöjjön! Ha nagyon bőséges széklettel jelentkezik a hasmenés, bőséges vizes, nyákos hasmenés akkor Podophyllum 9 CH minden széklet után 5 bogyó. Ha fájdalmas hasmenése van látod rajta, hogy fáj a pocija akkor Colocynthis 9 CH minden széklet után 5 bogyó. Ha puffadt a hasa, de nem látod rajta, hogy fájna a pocija akkor China Rubra 15CH minden széklet után 5 bogyó. Ha végbelet felmaró sötét színű bűzös égető a hasmenése akkor Arsenicum Album 9CH minden széklet után 5 bogyó.
Végülis most miért voltatok kórházban? :shock:
Mielőbbi jobbulást kívánok!

Kép

Kép

Kép
millye

Egyértelműen a kórházból adta ki valaki a címeket, telefonszámot. De nyilván ott nagyon sokan hozzáférnek az adatokhoz, így nem lesz könnyű kinyomozni, hogy konkrétan ki volt.

Azért vagyok biztos benne, mert én a levelet nem az állandó lakcímemre kaptam, hanem oda, ahol ténylegesen lakunk most, és ezt a címet sehol máshol nem adtam meg, csak a kórháznak, mert ott kérték, hogy hova visszük haza a babát ténylegesen. Nem is jött még ide semmi más nekünk, csak az az egy levél.

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Megvan a labor eredmény, minden negatív. A fehérvérsejt száma alacsonyabb egy kicsit a kelleténél, de a védőnő és a gyerekorvos szerint is ez azért van, mert még csecsemő.

Reggel mikor megláttam a labor papírt, kicsit pánikba estem, mert 8 érték volt a referencia tartományon kívül. Úgyhogy ahogy hazaértünk, hívtam a védőnőt, hogy segítsen értelmezni. Végül csak kora délután tudtam vele érdemben beszélni, akkor viszont fél órán belül itt volt. Jól megnyugtatott, úgyhogy már megérte :)

A doki végül írt fel hipoallergén tápszert, pótlásnak. A lelkemre kötötte, hogy kiskanálból vagy pohárból adjam,nehogy átszokjon a cumisüvegre. Hála Istennek szépen iszik pohárból, úgyhogy ma este abból kapott meg 60 ml tápszert. Azt benyomta, aztán f...tt egy jó nagyot, és most édesdeden alszik.

Holnap azért megpróbálok Szoptanitot venni, van itt velünk szemben egy bababolt, remélem, tartanak.

Iszom a fitolac teát, meg eszem az urtica urenst. Reggel tök boldog voltam, hogy segítettek, mert folyt belőlem a tej, de délutánra úgy tűnik kiapadtam teljesen :( Mondjuk Marci folyamatosan cicizett egész nap, de sajnos nem lakott jól, csak azt értük el, hogy jól megfájdultak a melleim.

Azért próbálkozunk tovább, szeretném 6 hónapos koráig mindenképp szoptatni.
jaspis

Sziasztok.

millye: köszi szépen a segítséget, a legelső verzió igaz ránk, szóval akkor megpróbálom a Podophillum 9 CH-t ártani nem tudok vele gondolom.

Alapvetően egy felülfertőzött Herpes Simplex vírus miatt kerültünk, vagyis inkább mentünk be a kórházba.
Akkor elmesélem és megpróbálom röviden tenni.
7-én csütörtökön reggel észrevettem, hogy a jobb lábának a kisújja feldagadt és kis hólyagocskák lettek rajta. Délelőtt levittem a körzetihez, aki megállapított, hogy ez ekcéma és adott egy szteroidos krémet rá. Kentem is bőszen, de sajnos semmit nem javult, sőt, szombatra (9-e) belázasodott, délután rohangásztunk orvostól orvosig. A Budai Gyermekkórházban a sima ügyeleten mondták, hogy azonnal Mária utcába menjünk, mert ügyelnek és az ott bőrklinika. Elmentünk, ott egy kedves dokinéni volt, aki mondta, hogy ők nem igazán gyakorlottak a csecsemő és gyermek orvoslásban, mert teljesen más a kettő és nem is adhat erre antibiotikumot, pedig szerinte mindenképpen az kellene, mert nagyon ronda és ő még ilyet nem látott, nem is tudja mi lehet. Adott felületi kezelésre gyulladásgátlót és lelkünkre kötötte, hogy hétfőn azonnal vigyük gyerek bőrgyógyászhoz.
Na elkeseredve a lázas gyerekkel hazafele, mivel a Duna Plaza előtt menünk el, kitaláltam, hogy vigyük be a Kórházba biztos ami biztos. Szerencsénkre nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, felsorakozott egy halom orvos, hogy megnézze, megállapították, hogy nagy a gond és azonnal vénás antibiotikum és csecsemőosztály és úristen.
Na én halálra rémültem és kiborultam, azt sem tudtam felfogni mi történik. Saját kis kalitkát kaptunk a csecsemőn ez volt az egyetlen jó dolog.
Elvitték Botit a felvétel után tőlem, hogy branült tegyenek be neki és induljon az antibiotikum. Na fél óra volt legalább, ordított nekem meg az idegeim mentek szépen tönkre. Ami fontos, hogy a Madarászban nincsen bőrgyógyi osztály így külsős bőrgyógyásszal konzultálva kezelték őt és mivel fertőtőnek minősítették így ki sem tehette a lábát a kis szobánkból. Gondolhatjátok egy 1 éves gyerkőc ezt hogyan tolerálta.
A branül folyamatosan elmozdult és nem ment bele a gyógyszer, így át kellett szúrni, csak Botinak nincs vénája sajna, így ez lehetetlen volt egy idő után, szóval a végén a fejében volt a branül...ezt inkább nem is kommentálom érzelmileg. A lába írtó gusztustalan lett, mivel feldagadt és a kis hólyagok elgennyesedtek és állandóan ki kellett őket szúrni, ez azért nem volt olyan gáz, mint első olvasatra. Napi háromszor kezeltük neki, mindenki bejött megnézni aki csak az osztályra tévedt, mert ilyet itt még nem láttak. Nővérek is megedződtek.
Át akartak adni a Heim Pál-nak, mert ottvan bőrgyógyi. Nem vettek át hétfőn, mert rota vírus miatt még zárlat volt. Így örültem, hogy maradunk, nem akartam menni. Már minden sínen volt.

Kép

Kép
silverlion

Legalábbis én ezt hittem, mire csütörtökön a nagyviziten a főorvos kitalálta, hogy már pedig minket akkor is innen át kell adni a Heim Pálba. Szuper, kiborulás, már hazafele jöttem volna csütörtökön nem a Heim Pálba, de nem volt választás. Mentőszállítóval átvittek minket, felvettek az osztályra és ott már elkezdték kvázi ugyanazt, de profin kenegetni meg minden. Lehetett pancsizni is, szóval nem izgulták túl a dolgot. Javultunk, olyannyira, hogy szombaton kisírtam, hogy saját felelősségre ideiglenesen othhon kezelhessem, mivel már szájon át szedett mindent és a lábát én is profin tudtam már kezelni.
Oké hazajöhettünk, nem voltunk itthon 12 órát, mire reggel telibehányta a férjemet. Na mondom ez remek. Délutánra 39 fokos láz, irány vissza. Bent hűtőfürdő többször, szegény már nagyon ki volt és mi is. Mondták, hogy ez nem a lábától van, hisz az már rendben van. Valamit bekapott valami vírust, mondom magamban, hogy ez tuti rota lesz. Sikerült még székletet csiholni, mivel napközben már kifosta magát alaposan. Gyors teszttel megnézték és negatív volt, de számos oka lehetett.

Most mennem kell majd folytatom........

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Jaspis, örülök, hogy nincs nagyobb gond. Kitartás, biztos sikerül szaporítani a tejhozamot! Szerencsére úgy látszik akkor Marcinak van étvágya, ez biztos hozzájárul a sikerhez :lol:

Szilvi, eddig nem hangzik túl jól, remélem a folytatás megnyugtatóbb lesz! :shock:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Jaspis örülök, hogy minden rendben van veletek! Ha nem válna be az Urtica akkor vegyél Ricinus Communis 5CH-t napi2-3x5 bogyó és se előtte se utána ne igyál és ne egyél fél óráig.

Silverlion ártani nem fogsz vele!!! :wink: Nagyon sajnálom a betegséget. Nincs is rosszabb mint egy beteg baba... :( de örülök, hogy már jobban vagytok! Azt nem mondták, hogy mitől lett beteg és honnan kaphatta el? Ez ugye akkor fertőző? Bocsi, hogy hülyeségeket kérdezek, de érdekel a dolog!!! :shock:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!
Először is köszi a migrénre adott válaszokat, holnap úgyis megyünk dokihoz, és akkor meg is veszem a gyógyszertárba a homeos bogyót, mert mostanában ezek a frontok nagyon kikészítenek.
Már több mint egy hete a Balcsin vagyunk, nagyon szuper, teljesen más ezt a dög meleget itt lent elviselni, mint otthon a négy fal között. Itt nem kell lépcsőzni, csak kitolom a kertbe a babakocsit és egész nap kint tudunk lenni, ha akarunk. A víz szuper, bár én még nem mehetek bele, csak lelocsolgatom magamat, de remélem már jövő héten én is megpancsolhatok benne.
Rengeteg itt az ismerős, úgyhogy mindig van társaságom, ami nagyon hiányzott otthon, mert mint írtam régen most költöztünk új helyre, és ott senkit sem ismertem, úgyhogy tök egyedül voltam mindig.
A kis depresszióm elmúlt, legalább is úgy érzem, egyre jobban érzem magamat és egyre több mindent tudok napközben csinálni, úgyhogy most már rájöttem, hogy nem véletlen a 6 hét pihi.
Kép Babakocsizásra készen

Kép
bcuca

Sziasztok!
de rég voltam itt... Sajna mi betegek vagyunk, Milánnak reggel 38.7 fokos láza volt, egész éjjel alig ment le szintén a láz, óránként fent voltunk, és torka szakadtából sír... Ugye fogzás miatt ilyen magas láz nem lehetséges? Vagy igen?

Mindenesetre borzasztó! Hulla fáradt vagyok, nem merek lefeküdni, mert félek nem hallom meg, ha valami baja van...:(
Egy óra körül megyünk dokihoz! Remélem hamar rendbejön Milán, mert csütörtökön Sopronba kell utaznunk, mert a férjem egy esküvőn tanú... Lehet, hogy mi lemaradunk és csak Apa megy??
:(

Kép
tatyi1983

Sziasztok.

Tatyi: Valószínűleg benyelhetett valamit Milán, ez már magas láz a fogzáshoz. Majd a doki biztos megmondja, mit kell tenni, ne aggódj. Remélem megnézi a kis fülét is, nehogy rámenjen valami gyulladás. Írd meg lszi mi baja van!!!

Nekünk is van valami köhögős orrfolyós és nagyon kivan a gyerek mert fogzunk is. Agresszív, csapkod mindenkit, hisztizik, sokkal többet alszik is, vagyis inkább elálmosodik gyorsan.
Most már adtam neki nurofent, mert elviselhetetlen volt. Sajnos nekünk nem használnak erre a hoeós bogyók, megpróbáltam, sőt a vibrucol kúpot is próbáltam, majd éjszakára azért még beadom neki.
Ez van.
A hasmenőst én is elkaptam, köszönjük szépen Heim Pál kórház, komolyan betegebb leszel, mint amikor bementél, na mindegy.
Remélem, most már rendbe jövünk mindannyian, mert nagyon elegem van már és az idegeim is kezdik felmondani a szolgálatot...
még valami és fogom magam és világgá megyek! :(

millye: Botinak elmúlt szerencsére a hasmenése, így amiatt, hogy kiszárad már nem kell stresszelnem legalább. De mint írtam fent, most köhög, szerintem ezt okozza az a kegyetlen gyulladás ami a szájában van a fogai miatt, de ha nem javul, akkor holnap lemegyünk a doki nénihez.
Amit kérdeztél, hogy milyen betegsége volt.
Bőr diszhidrózis, ami ugye azt jelenti, hogy a kis lábán a bőr kissé vízhiányos, ezért könnyen lesz rajta hajszálrepedés ahol már különböző baktériumok könnyen és gyorsan megtelepednek. Na itt Herpes simplex vírus telepedett meg, ami felülfertőződött és gennykeltő baktériumok szaporodtak el a lábán. A góc a jobb kis lábújj volt és onnan terjedt a lábfejen szét. Sok-sok kis gennyhólyagocska lett, amik dagadtak, majd össze is folytak a bőr alatt....na szóval nem volt szép látvány és fájt neki nagyon.
Igen fertőző, amíg gennyedzik, tehát kiszurkálják mindig a hólyagocskákat és fertőtlenítik és ameddig visszagyűlnek addig fertőző. A fő veszély viszont nem ez, hanem, hogy ezek a bacik bejuthatnak a véráramba, ha már ilyen súlyosan elfertőződik valami és szerveket veszélyeztetnek. Ezért kínozták a gyereket a vénás antibiotikummal, mert ez nagyon komoly dolog, akár a szívig is eljuthat és akkor annyi....
Na most gondolhatod, ezt hallgattam bent a kórházban, hogy milyen komoly és vegyük komolyan és így tovább...nem kívánom senkinek, hogy átélje ezt a gyerkőccel.
Megelőzésre, hogy mindig megmosni a babák lábát, ha valahol voltak pl. homokozó (az orvosok rémálma a homokozó, sok a baci) vagy játszótér. Rendesen megtörölni utána (újjközöket egyenként) és hidratálni a kis lábakat. Nekünk ezt most nagyon szigorúan be kell tartani, sőt, mi nem hordhatunk csak természetes anyagú sipőket, puha bőrt vagy vászon, de sport cipit nem annyira....

Na most jó sok voltam, remélem azért még nem nyaral mindenki és lesz aki elolvassa a litániát...:-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Bcuca nagyon helyes a kislányod! Jó színetek lesz mire jön a nyár! Gondolom még nincsenek sokan a Balcsin... 8)

Tatyi1983 jobbulást a babának. Nem hiszem, hogy a láz a fogától lenne... inkább valami baci... szerintem is érdemes elvinni orvoshoz, hogy megvizsgálja. Most olvasom hogy 1 órát írtál hogy akkor viszed. Mit mondott az orvos? Tudtok menni az esküvőre?

Silverlion Valószínű azért nem jött be a homeós bogyó mert nem találtuk meg azt az alkati szert ami a betegségének a tüneteihez legjobban hasonlít. Nekem eddig beváltak...
Nagyon sajnálom a betegséget. Te már teljesen meggyógyultál a hasmenésből? Ha gyulladás van a szájában a fogai miatt akkor adj neki Chamomillát vagy Calendulát a Chamomilla fogzásra is van meg gyulladásra és a Calendula is gyulladáscsökkentő... de csak akkor ha a bizalmad nem rendült meg a homeós bogyókban... :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

silverlion

Ez elég szörnyű történet, remélem lassan kilábaltok az utóhatásokból is. Nem is gondoltam, hogy a homokozó ennyire veszélyes. :(

Ma voltunk mázsáláson a gyerekorvosnál, Marci egy hét alatt 55 dekát hízott! Nem is értem, hogy lehet ilyen sokat ennyi idő alatt.

Tejjel küzdök, úgy tűnik az urtica nem nagyon jött be. Ma elkezdtem szedni a more milk kapszulát, hátha segít.
jaspis

Jaspis a tejtermelésre megpróbálhatnád a Ricinus Communis 5CH naponta 2-3x5 bogyó... vagy azt is próbáltad már? Vannak ismerőseim akiknek az urtica nem jött be de a ricinus-tól dől a tejük... :wink: :roll: Betartod, hogy nem eszel és nem iszol előtte és utána minimum fél óráig? Nincs semmilyen illóolaj vagy erős illatú illatosító a házban? :?

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok,

Silver, Jeszusom nagyon sajnalom ami Botikaval tortent!
Utolag is nagyon Boldog 1 szulinapot kivanunk! mentsegunkre legyen Balatonozunk most pentekig itthon aztan ujra hetfoig.

Emlitettem nektek Merit hogy milyen kis "hires" lett, na nem sikerult azt a prosit feltenni de a honlapon is van boven kep

http://tubareklamstudio.hu/aktualis.htm

az eskuvos alatt az 5 sor 4dik kepe mi vagyunk es a 6sor 1 kepe is
az eskuvoi hangulatba a 2 sor utcso kep a 3 sor 1,2,4 es 4 sor 1 kep
a csaladiban 4 sor 3-4 es kep :)

Merike nagyon elvezi a meleget pancsizik a lavorban, es a szo tudasa osszesen a MAMA de azt angyon komolyan es erthetoen ha akar vmit jon oda es mondja mama, en meg ha kerdezek olyant amire igen vagy nem a valasz ugy razza a fejet igazabol mindent megert csak nem beszel, de ez meg jo :D Ha elekzd egyszer beszelni akkor vegem van szernitem! Van egy kislany nem tudom meseltem mar 17 honapos es verseket mond (hinta palint, bociboci, hopp hopp katona) a mondatiokat egymas utan nagybabbol jol teszik pl kerek kenyer, sok viz. De mondjuk a lanyok gyorsabban tanulnak.

Kepzeljetek lanyok, melyik nap multheten talalkoztam a volt nodokimmal az utcn (kutvolgyi) kerdezte hoyg vagyok erre azt valaszoltam koszonom jol, amire maga azt mondta hogy nem latszik fel ora mulva dobogott a szive es 8 honap mulva megszuletett 4660gr es 60cm. Szegeny pasi csak hebeget... es gratulalt. Nem tudom tudjatok mikor kiderult Meri akkor a kutvolgyibe tartoztam es elment a dokihoz aki mondta nem latszik semmi, es jojjek vissza penteken es ha akkor sem akkor kaparas.... de onnan voltam biztos hogy a forgacs intezetbol mentem papirral a kezebe hogy igazolt terheseg. (Meri nem lombikos, nem tudom hogy irtam mar hogy mi a tortenet , ha nem es erdekell akkor szoljatok leirom)

Most megyek aludni, elegge lefarasztott Merse....
Jo ejt!

Kép

Kép
cirkuszka

Cirkuszka nagyon prof képeket csinált a fotós!!! A családi képen ki az a nagyobb fiú? Engem érdekel ez a terhességi történet! A volt orvosod nem vette észre , hogy terhes vagy? :shock: :?

Kubuspace :?: Merre vagy? :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Hát a doki szerint benyeltünk egy vírust... Láza ma még lehet,de azt mondta szerinte utána már nem lesz, kaptunk lázcsillapítókúpot,mert nekem még csak olyan volt itthon, amit újszülött korban kell beadni... Nem véletlenül nem vitte le a lázát. Szóval tegnapelőtt este 6-tól tegnap este 9ig 5 perces kihagyásokkal sírdogálta végig a napot, este kihányta a kaját, tegnap reggel még 38.7 fokos láza volt, azóta csak ma éjjel kettőkor volt még 38.3. Drukkoljatok, hogy jöjjünk rendbe, mert esküvőre kellene mennünk... Illetve férjemnek kell nagyon, mert ő tanú, de azért nem lenne rossz, ha mi is ott lehetnénk...
Kaptunk még köptetőt, és orrcseppet, szemcseppet, meg Fenistil cseppet is a náthája miatt.
Nem tudjátok mennyi idős kortól lehet a gyerekeknél allergiavizsgálatot csinálni? Mert én pl. nagyon allergiás vagyok, szerintem szegény Milán sem úszná meg.
Volt közvéleménykutatás a rendelőben, egy kérdőívet lehetett kitölteni, mi a véleményünk a dokiról, a rendelőről, stb. na nem kellett félteni... volt egy kérdés, hogy szerintünk bizalmasan kezeli-e az orvos a dolgainkat... hát én nemet húztam be, mert nagyon sokszor mikor a váróban várakoztam, akaratlanul is kihallatszott, hogy erről- meg arról az anyukáról a védőnő nyomja a véleményét a szülő háta mögött... szerintem ez a megalázás tetőfoka...
Ennyi erővel rólam is beszélhetnek a hátam mögött... sőt! Tudjátok! Én vagyok a túlaggódó anuka...

Elég hűvöske lett! Remélem jó időtök lesz azért a Balcsin!

Cirkuszka!
Mennyiért dolgozik a fotós? Meg tudnád írni priviben, ha nem publikus? Engem nagyon érdekelne...

Kati

Kép
tatyi1983

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?