Sziasztok.
Tatyi: Valószínűleg benyelhetett valamit Milán, ez már magas láz a fogzáshoz. Majd a doki biztos megmondja, mit kell tenni, ne aggódj. Remélem megnézi a kis fülét is, nehogy rámenjen valami gyulladás. Írd meg lszi mi baja van!!!
Nekünk is van valami köhögős orrfolyós és nagyon kivan a gyerek mert fogzunk is. Agresszív, csapkod mindenkit, hisztizik, sokkal többet alszik is, vagyis inkább elálmosodik gyorsan.
Most már adtam neki nurofent, mert elviselhetetlen volt. Sajnos nekünk nem használnak erre a hoeós bogyók, megpróbáltam, sőt a vibrucol kúpot is próbáltam, majd éjszakára azért még beadom neki.
Ez van.
A hasmenőst én is elkaptam, köszönjük szépen Heim Pál kórház, komolyan betegebb leszel, mint amikor bementél, na mindegy.
Remélem, most már rendbe jövünk mindannyian, mert nagyon elegem van már és az idegeim is kezdik felmondani a szolgálatot...
még valami és fogom magam és világgá megyek!
millye: Botinak elmúlt szerencsére a hasmenése, így amiatt, hogy kiszárad már nem kell stresszelnem legalább. De mint írtam fent, most köhög, szerintem ezt okozza az a kegyetlen gyulladás ami a szájában van a fogai miatt, de ha nem javul, akkor holnap lemegyünk a doki nénihez.
Amit kérdeztél, hogy milyen betegsége volt.
Bőr diszhidrózis, ami ugye azt jelenti, hogy a kis lábán a bőr kissé vízhiányos, ezért könnyen lesz rajta hajszálrepedés ahol már különböző baktériumok könnyen és gyorsan megtelepednek. Na itt Herpes simplex vírus telepedett meg, ami felülfertőződött és gennykeltő baktériumok szaporodtak el a lábán. A góc a jobb kis lábújj volt és onnan terjedt a lábfejen szét. Sok-sok kis gennyhólyagocska lett, amik dagadtak, majd össze is folytak a bőr alatt....na szóval nem volt szép látvány és fájt neki nagyon.
Igen fertőző, amíg gennyedzik, tehát kiszurkálják mindig a hólyagocskákat és fertőtlenítik és ameddig visszagyűlnek addig fertőző. A fő veszély viszont nem ez, hanem, hogy ezek a bacik bejuthatnak a véráramba, ha már ilyen súlyosan elfertőződik valami és szerveket veszélyeztetnek. Ezért kínozták a gyereket a vénás antibiotikummal, mert ez nagyon komoly dolog, akár a szívig is eljuthat és akkor annyi....
Na most gondolhatod, ezt hallgattam bent a kórházban, hogy milyen komoly és vegyük komolyan és így tovább...nem kívánom senkinek, hogy átélje ezt a gyerkőccel.
Megelőzésre, hogy mindig megmosni a babák lábát, ha valahol voltak pl. homokozó (az orvosok rémálma a homokozó, sok a baci) vagy játszótér. Rendesen megtörölni utána (újjközöket egyenként) és hidratálni a kis lábakat. Nekünk ezt most nagyon szigorúan be kell tartani, sőt, mi nem hordhatunk csak természetes anyagú sipőket, puha bőrt vagy vászon, de sport cipit nem annyira....
Na most jó sok voltam, remélem azért még nem nyaral mindenki és lesz aki elolvassa a litániát...
Szilvi