Sóhajtozom itt, mint aki nem normális, majdcsak kialakul!
Na, ,akkor is rátok erőltetem az örömömet!
Jön a második fejezet!
Melyben Tünci rájön, hogy Feszty- körkép, nem valami festmény körben a falon és életében először krumplicukrot eszik, s azt megvédelmezi mindenáron!
Szombaton sem listálkodtunk, elég korán felkeltünk, reggeli után felkerekedtünk és elmentünk Ópusztaszerre.
Nem voltak sokan, nem volt semmi tülekedés,sétáltunk először, megnéztük a királyok szobrait, meg egy igazi halászkunyhót, ahol
Betti felismerte és néven szólította az eszközöket és az apóka a kunyhó mellett meg is kérdezte, hogy:Csak nem egy halász unokájához van szerencsém??????
Visszamentünk, kezdődött a körkép bemutató..mentünk fel a gyalogos szerpentinen a sötétben és egyszercsak megláttam..az állam leesett..
egyáltalán nem láttam ,hol végződik a terep, hol kezdődik a kép..hihetetlen látvány!!
Voltak hangeffektek, ahogy jött a csorda és ahogy a magyarok lerohanták a falut,(azért ez milyen szemétség, nem?-szegény ottlakók...) sikolyok, fegyvercsörgés,miegymás..Még keresgetem a jelzőket, egyelőre nincsenek meg.Mindenkinek látni kell egyszer az életben!!!
Sajnos ott nem lehetett fényképezni.
A Promenád képeit felteszem, nagyon jól megcsinálták, mindenféle érdekességeket látni.
Aztán körbejártuk a parkot, a skanzent,mindenféle tájjellegű házak voltak,tanyasi iskola(Jaj, hát ott nagyon nevettünk, mert volt egy csoport idős néni, akik ahogy beléptek, mind felsikkantottak, hogy:JAJ,hát ilyenben ültünk min is!
)meg posta és adóhivatal is..
és életemben először krumplicukrot is ettem.Ezt először nemigen tudtam elképzelni, krupli is meg cukor is?
Jelentem finom és még egy órával az elfogyasztása után is cuppog az ember lánya..
Van ott egy malom, megnéztük belülről, felmásztunk.Az még nem is nagy kunszt, hanem lejönni úgy, hogy egyik kézben krumplicukor, másikban víz!!Na, az már valami!
Miközben jöttünk(tolattunk)le az igen-igen meredek lépcsőjén a fogaim között szorongattam ,azt sem bántam volna ha leesek,csak a krumplicukor meg ne sérüljön.
Délután értünk haza,szuper volt a jó levegőn, a csendben, a természetben, egy betondzsungelban nap, mint nap megforduló ember szemének kápráztató.
A levegő is egészen más..no és az útmenti tanyák és a hatalmas pipacsmezők!!!!!( bár Bettitől megtudtam, hogy a pipacs csak nekünk jó, a búzatábla gazdája sírva fakad, ha meglátja....
))))))))
Képek:
Folyt .köv.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tünci28 2009.05.19 20:53-kor.