Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Csak egy villámgyors bejelentkezés, mert sajna ma eléggé nyűgi napunk van (a délutáni pihi nem Dorci saját ágyában történt+ ez a fura időKép).

Köszi mindenkinek, aki hiányolt minket! Kép
És minden csöppségnek gratula minden egyes mozdulathoz, beszédhez, névnaphoz stb!

Mi ma vagyunk 4 hónaposak, egészen pontosan 23 perc múlva születünk meg. Hurrá!!! Kép
5,9 kilók vagyunk (most valahogy nem hízunkKép), a fejünk még mindig 38 cm (ez sem nő, csak a pofink),
a hosszunk pedig 64 cm (az viszont nő, mint a bolondgombaKép).

Mindenki megy holnap a bababörzére?

Puszi:

Vic

Ui.: ...lassan időszerű lenne feltennem egy friss képet Dorciról?...
Victoria

Sziasztok,

Vic,
örülök, hogy jelentkeztél, már majdnem mélre vetemedtem, hogy mi van veletekKépKép
Várjuk a Dorci képeketKép Ja, és ez az új becenévKép

Keresztelő: sztem sem kell a keresztszülőknek házasoknak lenniük, csak a szülőknek+keresztelve, ill. reformátusoknál konfírmálva.
De, sztem ez plébániája váltogatja, mert az én férjem sem konfírmált, de azért sztem megkeresztelik a fiútKép

A súllyal kapcsolatban, megint megnyugtattatok, mert a védőnőm szerint az én fiacskámat hízlalni kell, 3330-al születtünk,4 hósan 6330, és szerinte soványKép
Csak szopik, de szerinte mág etessem főzelékkel is. Tiszta horrorKépKép

Ági,
Dani gyönyörű kis fiúcskaKépKép

Orsi,
Bencének gratula, alvás miatt ne aggódj, az én fiam sem akar napközben sokat aludni, sztem félnek, hogy valamiről lemaradnakKépKép

manóka

manóka
manóka

Sziasztok,

Tettem fel új képeket az albumba:
http://babanet.hu/album/main.php?album=2171&page=3

Puszi:

Vic

Ui.: Manóka, bocsi, hogy ezt mondom, de micsoda egy ufo a védőnőd:-)
Victoria

Sziasztok!

Látom mindenki rendben van. Nálunk sincs semmi különös. Hétfőn lesz Lili 3 hónapos. 5 kiló, és 64 cm. Szép hosszú baba Kép
Vinnem kell szemészetre, mert állandóan gyulladt a szeme, és lehet, hogy könnycsatorna átmosás lesz belőle. Előre félek. Állítólag nagyon visítós lesz a napunk.

Most ilyen Lili:
Kép
KépÍgy röhögünk
KépAnyuval

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Manóka: a védőnőd gagyi, Zsófi lányom fél évesen volt 6200gramm.... és 3200-vel született! Ha jókedvű, minden ok, akkor tényleg nincs ok aggodalomra. Nálunk felnőteknél is változó, hogy mennyit kívánunk enni, így van ez a babócáknál is. Hol többet, hol kevesebbet...

Gyönyörűek a babák, Vic, a ti képeiteket is meglestem! Szinte sugárzik róla a jókedv és a kiegyensúlyozottság!

Orsi: hát nem tudom miért vagy ennyire beindulva a pirosbetűs napokra,van valami konkrét oka? Én a hátam közepére sem kívánom. Én azt sem bánnám, ha még egy évig békén hagyott volna. Olyan kellemes volt nélküle...

Keresztelő: nálunk csak keresztapa lesz és nőtlen. Evangélikusok ezt sokkal lazábban veszik, legalább is itt nálunk vidéken. MI sem vagyunk házasok és az sem gond...

Rólunk: a hétvégén kirándultunk, ne mondjam hogy élvezte a csajszi! Teszek ide egy-két fotót. A második már itthon készült, két napja 4kézláb próbál Zsófi előre haladni több-kevesebb sikerrel.

Puszi mindenkinek: Zsófi+Brigi
KépKép
hálósipka

Sziasztok!

Hicu, nagyon boldog névnapot Éduának! Kép

Fruzsi, Orsi, ezzel az alvással mi is így vagyunk. 15-18 soha nincs meg szerintem. Az éjszakák nagyon nyugisak, emiatt nem is panaszkodhatom, alszik most már 7-8 órákat; de napközben jó, ha összesen alszik kb 3 órát több részletben.

Vic, gratula a 4 hónapossághoz! Arik a képek! Kép

Manóka, hát a védőnőtök tényleg nem semmi. Elvileg nem 6 hónapos korra kell megduplázni a születési súlyt? Ti már 4 hósan majdnem ott vagytok, akkor mit akar?

Bogi, Zsófi nagyon édesek a lányzók! Kép

Ma délelőtt voltak itt a keresztszüleim és a nagynéném. Vidékről jöttek, és olyan régen taliztunk már, úgy örültem nekik. Aztán délután meg kimentünk a Börzére. Igaz, csak gyorsan körbefutottunk, mert már egy óra után értünk ki, de végülis mindent vettünk, amit akartunk.

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok,

Tünde,
Elvileg 4- 5 hónapos korra "kell" megduplázni a babának a súlyát, de ettől függetlenül tényleg elég "érdekes" az a védőnő.

Zsófi,
Nagyon édesek vagytok! És gratula a mászáshoz!!!

Bogi,
Drukkolok, hogy ne legyen semmi komoly Lili szemének! Nagyon jók a képek!

Mi is voltunk ma a bababörzén, reggel 1/2 10 körül. Hát lányok, nem volt semmi. Néha az az érzésem, mintha nem is emberek lennénk. Tolongás, tülekedés, könyöklés a másik pocakjába, csak hogy meg tudja szerezni magának az óccsóbb darabot stb. Nem figyelnek a várandósok pocijára, a kenguruban lévő babákra, de a babakocsisokra sem. Undorító! Mi inkább a nagy standokhoz mentünk, habár mi eleve célirányosan mentünk: utazóágyat akartunk venni és pelust. Vettünk is. Meg pár apróságot.
Ja, még azon is elcsodálkoztam, hogy az emberek mi mindent akarnak elpasszolni vagyis eladni....

Ki volt még kint a börzén? Nem találkoztunk senkivel a PöttömökbőlKép

Puszi,

Vic
Victoria

Sziasztok, köszi, hogy a hosszú hallgatás után nem vettetek le a táblicskuból. Most Fbogi miatt ragadtam "tollat". Ezt a könnycsatorna átmosást meg kellene úszni úgy, hogy masszírozod a szeme sarkától lefelé majdnem az orra aljáig az arcát, ez megnyithatja az elzáródást, és sokkal kíméletesebb. Nekünk 2 hósan megcsinálták mindkét oldalt, nagyon sírt, és utána többször előfordult, hogy idegenektől szörnyen megijedt amikor véletlenül az arca felé nyúltak. (utána 2 óra sikítás) Szóval örültem, hogy kész, de az egyik szeme továbbra is könnyezett, és az egyhetes kontrollon a dokinő rezzenéstelen arccal újra készítette elő a tűt. Mondta, ha már itt vagyunk, mindkettőt újra megcsinálja (pedig a másik szép volt). Meg azzal dicsekedett hogy ő már egynapos babának is csinált ilyet. Meg hogy egy gyereknek 11-szer kellett megcsinálni. Ezen a szadista hajlamon úgy felhúztam magam, hogy nem engedtem megcsinálni, utána pedig egész éjszaka masszíroztam neki amíg aludt, és reggelre kitisztult!!! Úgyhogy megéri próbálgatni, főleg az orrcsontnál. Ha mégis megcsináltatod, ne a Heim Pálba menj, már arra is gondoltam, hogy nem is a dokinő csinálta, hanem az egyik orvostanhallgató, ezren voltak bent, engem meg kiküldtek...
Horrorból ennyi. Manóka, ez már Imikének az igazi haja, vagy még a babahajból is van benne egy kicsi? Nagyon szép!
Mi is voltunk bababörzén, csakhát nem ismerjük egymást arcról, de egyébként sem volt nagy esély bárkivel összefutni. Szerintem azért rohannak annyira az emberek, mert eleve rövid az idő ennyi asztalhoz, meg sokan csak egy-két órára tudnak elszakadni az otthon hagyott csöppségtől. Persze ez nem mentség. Mi is vettünk sok kislány ruhát, játékokat, meg egy tökjó PC babakocsit 15e-ért, mert a mózesben, ami most van már befülled és nyűgös.
Jár még valaki rajtunk kívül bébiúszni? Kíváncsi lennék, máshol milyen, mert Kispesten örülök, ha egyszer odatéved egy foglalkozás után az oktató, és még mindig ugyanazt csináljuk, amit másfél hónapja is.
Pusszancs minden súlyát duplázó és nem duplázó Pöttömnek, szerintem sem a súly a lényeg, hanem a jókedv.!
Szilvi+4 hós Dorina

Kép
Kép
szilvih

Sziasztok,

Vic,
Dorka csaj nagyon aranyosKép

Bogi,
nekünk is sokáig volt csipás a szemünk, 2x használtam rá neomicint, nem múlt el teljesen, aztán ellátogattunk a szülőszobára, és azóta sem jött előKépKép
Sztem se az átmosás a megoldás,hanem a masszázs, amit Szilvi ajánlott,a kamilla, azzal mosogasd!
Tudod,kintről be, egy törlés, buci ledob, új törlés, új buci. Hátha bejönKépKép
És, a csaj nagyon szép, de azt nem tudnám megmondani, hogy hasonlít-e rádKépKép

Lányok, had kérdezzek már a börzéről,ott sokkal olcsóbb a pelenka?
És, ti küldtetek már be pamperses pontokat?

Itt Debrecenben is volt Mihály-napi nagyvásár, ez egy nagy-nagy vásár, és jókat sétáltunk mindkét nap a fiúvalKépKép
Ja, szombaton bugyiig eláztunk, de persze, Imike nemKépKép

manóka

manóka
manóka

Sziasztok!

Látom sokan itt vagyunk, de még mindig nem vagyunk elegen! Merre tüntek a többi Pöttömök? Netán kint ragadtak a napsütésben?

Ma kezdődtek az írásbeli érettségi vizsgák és az osztályom is most érettségizik. Holnap lesz a matek!! HÚÚÚÚ

Mi is voltunk a börzén, bár és kérdeztem csütörtökön, hogy jön.e valaki, mert talizhattunk volnaKép Én nem tudom mikor jutok fel újra Pestre, így jó lett volna...

Na felébredt a fiatalúr!Kép
Még jövök, később!
Zita
Most visszajöttem itt van mellettem
zitus

Sziasztok!
Már késő Kép Átmosták neki. Szilvi! Megnyugodhatsz, nem a Heim Pálba mentünk. Innen Győrből messze van Kép
Itt Győrben nagyon nagyon aranyos a szemész doktornő. Amúgy hetek óta masszíroztam neki, de nem múlt el, és ezért vittem el végső megoldásként. Neki csak a balt kellett, és hamar kész volt, és könnyen megnyugodott. Csak azért sírt, mert lefogták. Én Brulamycint használtam mindig. És a doktornő mondta, hogy 1 hónap után is nyugodtan felhasználhatom, nincs semmi baja a szemcseppnek, kíméljük a pénztárcánkat. Kedves, hogy erre is odafigyelt.

Manóka!
Lili tiszta apja. Ahogy apósom monda: Titta Ati Kép
(Szegény nem nagyon tud beszélni, már a 4. vagy 5. agyvérzés után.)
Imike egy csodagyerek. Annyira édes. Hasonlít az egyik barátnőm kisfiára. Hasonló fürtjei vannak neki is.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat, konszolidálódott a helyzet.. 3 napig napi 3-4 liter piát lenyomtam a torkomon (mit mondjak, nem esett jól..), és az utoljára mért mennyiség 200 gr. volt. Hálát adok az égnek, hogy ilyen egyszerűen működik nálam.Kép

Az infraszaunával kapcs. még felhívtam az LLL-t, és ők is azt mondák, hogy nem gond. Hurrá, megyek szépülni.Kép

Alvás:
vas. kedveském hajnali ötkor kelt, egész nap szunyókált 4*-5* 20 percet, és este 10-kor aludt el. Katasztrófa. A végén már olyan nyűgös volt, hogy dobálta magát, alig tudtam megfürdetni. Mondtam neki, hogy így nem lehet fejlődni!
Na, tegnap besötétítettem, cicire tettem, és (nincs más megoldásként) kb 1! órát volt cicin, mire többszöri próbálkozásra el tudtam tőle venni, és akkor elaludt. 2-5-ig. Meg én is. Amikor felkelem, alig hittem el..

LÁnyok, kismalacom sajnos imád az autóshordozóban ülni, és amikor muszáj valamit megcsinálnom, abban viszem a lakásban. Szerintetek? Mennyi időt tölthetünk benne büntetlenül? Azt ne írjátok, hogy semmit, mert az lehetetlen. Van valakinek tapasztalata?

Szilvi!
Én a 3 hós oltás után (máj.20) szeretném kicsinyemet úszni vinni. III. kerület Kaszásdűlöre. A védőnő nagyon dícséri, állítólag sok jót hallott róla. Majd írok.

Tündi! Hogy megy a suli? Én még nem kaptam visszajelzést. Jövő héten felhívom őket, hogy mi van. Tartogasd légy szíves a jegyzeteketKép Majd meghálálomKép
PuszKép

Mindenkit üdvözlök!

Fruzsi
cinderella

Szia Fruzsi!

Lili is a bébihordozóban szeret a legjobban. Ő tegnap töltötte be a 3. hónapot, de születésétől kezdve nagyon sokat van benne. Szerintem azért szeretik annyira, mert kicsit össze vannak benne gömbölyödve, mint a pociban. Én megkérdeztem az orvost, azt mondja, hogy pár órát, ha elvan benne, nyugodtan benne lehet. Úgyis érzi, ha kényelmetlen neki. A lábacskája meg nem baj, ha terpeszben van, a csípőjének még jót is tesz.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Drága Bogi, a Gellérthegy gurul le szívemről, hogy nem csak én élek ezzel a fránya lehetőséggel. Azért próbálom minél kevesebbet, 1-2-3 óra/nap, de szegénykém nem lehet mindig háton (hason üvölt), kézben sem (az sem jobb talán).

Sajnálom babócicád könnycsatorna mizériáját, n... nem egyszerű. Az embernek mindig 5x100x5000x jobban fáj. Inkább minket akasszanak, nem?

Lányok nem akarom elkajibáni, de malacom most is alszik, immáron 1,5 órája. Ciciprojekt bevált.

Pusza
Fruzsi

(Erről a puszáról jut eszembe, Holophernes-Juditunk hol van?)

Kép
cinderella

Sziasztok! Megjöttünk a Balaton-felvidékről, csodás (és nagyon fárasztó) 4 napot töltöttünk ott. Kihasználtuk Orsi érettségi szünetjét és leléptünk. Monoszlón volt a szállásunk és onnan jártuk be a környéket. A nagyok már elég jól terhelhetőek és sok mindent meg tudtunk nézni, Verácska pedig szokás szerint tündér volt és nagyon jól tűrte a jövés-menést. Tettem föl néhány képet a túráról (meg egy múlt hetit a majálisunkról).
http://babanet.hu/album/main.php?album=1567&page=2

Nem ígérem, hogy rendszeresebb leszek, de megpróbálok!Megyek, mert még teregetnem is kell!

Ildikó
b_ildikó

Sziasztok!

Zsófi, szülés után volt egy eü.küretem. Azután jobb a biztos rossz, mint a bizonytalanság...

Fruzsi, ha van autóshordozód, akkor abban is cipelheted (szó szerint, mert dög nehéz) a babucit, vagy direkt van otthoni használatra is kapható ülöke. Elöször én is kenguruztam, de rá kellett jönnöm, hogy semmivel sem jobb, mint az ölben cipelés, kivéve, hogy a te kezed szabad. Hozzá fog szokni a pirinyó az ölbencipeléshez! Bence nekem is utált hason lenni, háton valóban szörnyü lehet egész nap, és igy mégsincs kézben, de mégis a közeledben tud lenni. No nem azt akarom ezzel mondani, hogy nehogy kenguruzz! Isten ments, hogy beleszóljak, csak tippet szerettem volna adni ... OK? És abban még talán el is fog tudni aludni, ha megszokja. Kép Kép Kép

Lányok! Hát a nagy aggódásom súlyügyileg: 7,4kg (múlt hónap: 6,7kg), 67cm. Na ennyit arról, hogy 3 hétig olyan rosszul evett Bence.
Kérdezni szeretnék! Nektek mi vált be fogzásra? Már akinek van már ilyen. Úgy tünik, hamarosan koccan a kis foga a kanálhoz (müanyaghoz nehéz lesz ...)!

pussz
Orsi
orsi17

sziasztok!

Úgy volt, hogy ma kapjuk az 5.hós oltást ... Mégsem, mert még 1,5 hete sikerült együtt játszanunk egy kislánnyal, aki rá két napra bárányhimlös lett.Úgyhogy mostmég várni kell jövöhétig.

Hol vagytok lányok?

pussz
Orsi
orsi17

Sziasztok!

Nagyon nem akaródzik senkinek sem írni, pedig biza furdal a kíváncsiság mi lehet a nem jelentkezőkkel. Nem sorolom a neveket, hisz szinte alig vagyunk, akik életben tartjuk ezt a topicot!

Miért nem írtok, lányok? Mi van veletek?

Bogi: sajnálomKép a kicsilány szemét, remélem azóta rendbejött és jól vagytok! Nagyon jók a képeitek, csuda mosolygós Lili

Zsófi: a te kislányod is olyan édesen alszik Kép Merre voltatok kirándulni?

Ildikó: meglestem a képeiteket, nem semmi ennyi gyermek mamájának lenni, szuper vagy!!!

Orsi: Remélem a bárányhimlőt nem kapjátok el, mi is hasonló helyzetben voltunk télen, de szerncsére nem lett semmi, és nálunk az oltást sem kellett elhalasztani. De ez nektek már úgy is az utsó lezs, hála az égnek!!!Megkérdezhetem miért kellett eü küretre menned?

LÁNYOK AZONNAL TESSENEK BESZÁMOLNI A PÖTTÖMÖK FEJLŐDÉSÉRŐL ÉS AKI NEM JÖN, AZ KÜLDHETI A FAGYIPÉNZT ÍMÉLBEN NEKEM!!!!

Pussz, Zita

UI: szombaton vizsgázom Kép
zitus

Zita,

Nagyon drukkolok a vizsgádhoz, küldök egy képzeletbeli nagy szippantóskocsinyit, jó?!

Puszi:

Vic

Ui.: Majd még jövök.
Victoria

sziasztok!

Zita,hát te vagy!?!?! Végre valaki aki ir is. Pedig most nem lehet kifogás a jóidö! csak a nyafogás, mert itt lóg a lába az esönek, úgyhogy Bence totál kivan! plusz a foga. Kép
Azért voltam, mert bentmaradt egy placenta darab ... és még a mütét sem volt komplikáció mentes. Bence kompenzálta a borzalmakat.
Én is reménykedtem, hogy ma befejezzük az oltásokat. Na majd jövöhéten, hacsak nem pöttyösödünk be! Kép

pussz
Orsi
orsi17

Sziasztok!

Na összeszedtem magamat. Kép
Jól vagyunk. Ma voltunk csípőkontrollon, a kissé kötött bal csípő rendbejött.
Mostanában megint sokat bukik a csajszim, de lehet, hogy csak azért mert el kezdett (nem kiabálom el) normálisan enni. Kép

A súlyunk nagyon "naaaaaagy" KépKépKép 5300 gramm, a fejecskéje 40 cm, a hossza múlt héten 62,5 (by védőnéni Kép ) én tegnap 64-nek mértem...

Sikerült megszervezni a keresztelőt. Június 6-án lesz neki Fehérváron. Kép Engem is ez az Atya keresztelt. Kép Jó fej! KépKépKép
Anyukámtól csodaszép ruhát kapott keresztelőre, alig várom, hogy lássam benne, csak kellene neki vennem sok szép fehér előkét, mert a reflux miatt szerintem sokszor fog bukni és akkor oda a szép ruha. Kép Kép Ja és még kell neki szép fehér kis topánkát is vennem. Kép

Na most mér mentem, amúgy olvasgatlak benneteket, csak ronda lusta disznó (súlyom meg van hozzá) vagyok.

Puszka
Noémi és a minnyá 19 hetes Liliána. Kép
noémi

Sziasztok!

nem is tudom,hogyan ússzam meg a fagyipénzt. Igazából nincs más magarázatom a lustaságon túl. Még az sem igaz,hogy Vencelt megviseli az időjárás. Vencelinó nagyon édes,immár 5900 g, pár hete 62 cm volt, és már megszerette a pelenkázást is végre! Azóta gyakorlatilag egész nap vigyorog meg dumál, nagyon jőkedélyű baba. Már csak egy bánata van: a fürcsi utáni,kaja előtti állapot Kép Ezt azért megértem. Amúgy folyamatosan olvaslak Titeket, úgyhogy mindenkiről képben vagyok, csak egyszer kimaradtam pár napot,és utána meg ellustultam Kép Még jó,hogy Zita így rám ijesztett!

Puszi:

Buksi
kisbuksi

természetesen jókedélyű Kép

És most látom,hogy az üzenetem tele van ezzel: Kép,pedig a hangulatom nagyon jó!

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
kisbuksi

Sziasztok!
Zita! Jól rámijesztettél. É is csak a lustaságra foghatom, hogy nem írtam.
Hihetetlen fáradtság tört rám egyébként, amikor tehetem, akkor alszok. De néha az is elmarad, mert a takarítást muszály csinálni.
Oli nem hajlandó cumisüvegből inni. nem tudom mi lesz így velünk, ha már nem lesz elég tejcsi. Ma kapott pár kanál gyümölcsöt a déli szopi után.
Hanna valahogy jobban evett, ha jól emlékszem.
Kedden utazunk több mint egy hétre a nővéremhez Ausztriába.
De addig még jelentkezem.
Hanna mára benáthásodottKép Orszívás stb )

Ines
ini

Sziasztok!

Húha, Zita most már én is összeszedem magam. Kép Drukk a vizsgához!
Én is csak olvasóüzemmódban vagyok mostanában.

Jól vagyunk, Kitti nagyon sokat alszik éjjel. Eddig 7-8 órákat aludt, most meg hirtelen 3 napja már 9 órákat alszik.
Elkezdtem az anyatej leadást. Mivel ilyen sokat alszik Kitti, a reggeli szopi után még muszáj fejnem. És mivel úgyis csak 3 vizsgám lesz, és van is elég tej a hűtőben, minek tárolgassam. Miután megtudtam, hogy már napi 100 ml-ért is kijönnek, gondoltam, inkább odaadom. Kb ennyit szoktam fejni.

Fruzsi, én is használom az autóshordozót itthon is. Abban legalább lehet ringatni is.
Suli miatt még ne aggódj, szerintem majd csak júniusban küldik az értesítéseket. Legalábbis úgy emlékszem, hogy én akkor kaptam. Jegyzetek el vannak rakva. Államvizsgáig úgyis megtartok mindent. Utána meg legalább kiürül a szekrény. Kép

Kisbuksi, Vencelinó Kép ez annyira tetszett!

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok,

Zita, drukk a vizsgáhozKép

Orsi,
sztem a CHAMOMILLA VULGARIS nagyon jó, én 1 bogyeszt adtam a fiamnak, és sokkal jobban lett.

manóka

manóka
manóka

Sziasztok,

autósülés nekünk is használatban van. Sőt, nagy bánatomra mostanában a mélykocsiban sem hajlandó bentmaradni, áttettem az új felültethetős kocsiba, mondanom sem kell, hogy addig nyöszörgött, amíg fel is ültettem benne. Azóta bármennyit lehet tologatni, párnával oldalról kitámasztom, és nézelődik. Én meg emiatt aggódom, hogy nem tesz jót a hátának. Dehát sétálni akkor is kell és nem lehet mindig kézben.
Farkasbogi, elfelejtettem, hogy Győr... azóta rendben van a szeme? Szorítok nektek!
Manóka, pelus árak szerintem picit jobbak voltak mint az átlag. Libero 35 Ft, Pampers 37, a Helen Harper 30, persze két nagy csomag vásárlása esetén és valami ajándék is járt hozzá mindenhol. Nekem sajnos nem volt időm beállni a sorba.
Képzeljétek, túl vagyunk a 4 hós oltáson, a szokásos 3 napos hőemelkedés megvolt, most már csak a 3 hónapos oltási csomót kellene elmasszíroznom, hogy az 5 hósat legyen hova adni. Azt mondta a védőnő, hogy a husisabb babáknak nem ér el az a rövid tű az izomig, és azért szokott becsomósodni a helye. Így maga a szúrás nem fáj annyira, csak aztán győzzük borogatni. Szegény...
Ti beadatjátok a Menjugate-t? Én elhatároztm, hogy csak egy éves korban egy szúrást, nem szurkáltatom háromszor.
Már csak egy kicsi panaszkodás: csalódtam a dokinéninkben, azt kérdezte, hogy adom-e már neki a gyümilevet (4 hós ). Mondtam, hogy van elég anyatej, akkor minek?
Ja erről jut eszembe, kezdek aggódni a fagyasztóba tett tejcsiért (10 liter biztos van) mert kiderült, hogy mástól nem fogad el tejcsit üvegből, tehát csak a főzelékezéshez kell majd, ahhoz meg sok. Ha tudtok valakit, akinek esetleg szüksége lenne rá, szóljatok. Most már nem fejek minden nap, anyatejgyűjtő nem jöhet szóba.
Na eldugultam.
Haldoklik a gépünk, ha hetekig nem vagyok, igazoltan hiányzom.
Sok fincsi napsütést mindenkinek, a vizsgázóknak meg szorgalmat.

Szilvi+ digidagiDorina

Kép
Kép
szilvih

Oli a nagylegényKép
ini

Zit! Köszi a bókot! Tényleg nem semmi, mostanában kezdem érezni. Valahogy egyre kevesebb időm van, magamra alig jut (patchwork, keresztszemes, egy jó könyv, babanet), pedig szülés után még kb. 2-3 hónapig volt. Na mindegy, végülis megéri!

Az autósülést mi is használjuk itthon, mert a járókában nem sokáig bírja. Még mindig nem szeret hason lenni, csak hasra fordulni.

Ines! Nagyon vagány Olivér!!!

szilvi! Ezen a topikon nézz körül:anyaságról, anyatejközvetítés non-profit.
Hátha sikerül.

Ildikó
b_ildikó

Emlegetve a foltvarrást, frissítettem az albumomat. régebbi munkáim egy része látható itt.
http://babanet.hu/album/main.php?album=1686
b_ildikó

Sziasztok!

Végre a lustibbak is rászánták magukat az írásra. Kép
Zitus: nem mentünk messzire, itt Kecskemét határában van egy erdő, oda mentünk ki kicsit élvezni a természetet.
Szorítunk a vizsgádhoz!

Ildikó: én is meglestem a képeket, tényleg ügyes vagy, hogy egy ilyen nagy családot kézben tudsz tartani, plussz még kirándulást is szervezni...minden elismerésem.
Nagy bánatomra a baba-mama torna szünetelKép, taán tavasszal újraindul.
Keresztelőt én is szervezem, ha minden jól megy június 20-án lesz.

Zsófi mostanában nagyon nyűgi, már itt a fogak ideje, hogy kibújjanak. Rohamokban tör rá a fájdalom,szegény, nagyon sokat szenved.

Manóka: a chamomilla vulgaris azt fogzásra értetted? MIndenképpen veszek akkor Zsófinak is. Hűtőrágicsát szoktam neki adni, de valahogy nem nyugtatja neki az ínyét.

Ini: Oli nagylegény tényleg nem semmiKép) mint valami díjbirkózó!

OK, most megyek, mert meg kell csinálnom holnapra a franciasalit, mert banzáj lesz itt nálunk.
kellemes hétvégét mindenkinek.
Zsófi+Brigi
hálósipka

Zsófi!
Vegyél dentinox gélt. Szokták dicsérni.

Köszi a bókokat Oli nevében is!Kép
Ines
ini

Végül is ki lehet robbantani benneteket a lustiból, igaz?Kép Olyan jó, hogy végre írtok!

Csuda nagyfiús Oli, nem semmi azzal a szemüveggel! És mi van a kezében? Először szt hittem olyan furulyarágó, ami nagyon-nagyon régen volt kapható...
Hannának jobbulást, bár nem is csodálom a megfázást, mert olyan csalóka ez az idő. mintha április lenne

Megnéztem Ildikó munkáit és Manóka a te szalvétacsodáidat is láttam ám! Nagyon ügyik vagytok. Én az elballagott osztályomnak csináltam ügevfestős emlékeket, nagyon tetszett nekik, mert mindenkit emlékeztettem vele valami régi csínyére... És én is élveztem készíteni éjszakánként, már alig várom, hogy folytathassam.

Brigi: én is szoktam adni Matyinak a Chamomilla Vulgaris C30-at, bár nemigen lesznek nyugisabbak az éjszakáink attól sem. Fog pedig még mindig sehol Kép

Kisbuksi: hű ezek az adatok!! A pelenkázást hogy sikerült megszerettetni? Nálam csak úgy megy gyorsan, ha fölé teszem a babygym-ot és azzal el van 1/2 percig, azalatt kell leboyolítani a cserét. Kép Örülök, hogy jól vagytok, képek???

Noémi: csipőszűrés Kép, Nem forgolódik Liliána mostanában? Mi akkor kezdtünk bukni, amikor megindult a gyerek. Remélem minden rendben lesz és a kezdeti nehézségeken túljutottatok! Kép???

Orsi:nem semmi, ami veled történt, és a doki hibája volt? Én nagyon féltem itt szülni a mi kórházunkban, mert annyi rosszul végződött esetről hallottam, hogy be voltam sz.rva. ezért mentem Pestre, de nem is bántam meg, igaz magándokim volt, és lehet hogy itt is másképp lett volna magándokival, de nem hallottam senkiről csak pozitívumokat! Így lett Matyi fővárosi!!!

Szilvi: és is csak 1 éves kor után fogom beadatni, szerintem elég volt egy időre a szurikból!

Vic: mikor is jössz még? Mi van a kis menyasszonyunkkal?

Megyek, mert a mama sétál az unokával én meg elvileg tanulok Kép

Kellemes hétvégét, Zita

UI: az autósülést mi is kihasználtuk, Matyi imádott benne hintázni, teszek fel róla egy képet, istenem de rég is volt...
Szóval így hintázott ő álomba a hordozóban:
Kép
zitus

És köszi, hogy drukkoltok a vizsgához, rám fér sajnos...
Zita
zitus

Sziasztok!

Kicsit megkésve, de itt a táblázatunkKép

<pre>
Anyuka Baba Szülinap Születési
adatai 2004.05.14
-n tölti Baba
névnapja Anya
szülinapja Testvérek
Judit Léna 2004.02.28 3980g/58cm 10 hét 6 nap máj.29
R.Tünde Kitti 2004.02.24 3600g/50cm 11 hét 3 nap ápr.30 nov.15
Zsazsa Benedek 2004.02.17 3900g/56cm 12 hét 3 nap márc.21
Betty Lili 2004.02.16 3550g/53cm 12 hét 4 nap júl.11 okt.01
Fruzsi Márk 2004.02.16 3700g/57cm 12 hét 4 nap ápr.25
Rebi Levente Attila 2004.02.13 2600g/50cm 3 hónap 1 nap jún.28 júl.21 Csenge 2001.11.7.
Fbogi Lili 2004.02.10 3230g/51cm 3 hónap 4 nap júl.11 ápr.09
Fiona Benedek 2004.02.03 3550g/53cm 3 hónap 11 nap márc.21 aug.25 Alexa 1995.12.29.
Sztigris Niki 2004.01.28 2950g/48cm 3 hónap 16 nap szept.10 máj.24 Zsani 2001.10.17.
Zsóf Gergő 2004.01.24 3900g/57cm 3 hónap 20 nap nov.17
Gigi Virág 2004.01.21 3300g/48cm 3 hónap 23 nap nov.26
Detti Levente 2004.01.17 3550g/56cm 3 hónap 27 nap jún.28 máj.29
Reé Ines Olivér 2004.01.16 3940g/59cm 3 hónap 28 nap nov.21 jún.23 Hanna 2002.01.09
Andi Peti 2004.01.12 4000g/55cm 4 hónap 2 nap ápr.29 ápr.18 Kitti 1999.03.04
Victoria Dorka 2004.01.08 3500g/52cm 4 hónap 6 nap febr.06 okt.10
Aranka Bálint 2004.01.07 3710g/ 4 hónap 7 nap febr.14 jún.24
H.Szilvia Dorka(Dorina) 2004.01.06 3500g/57cm 4 hónap 8 nap szept.02
Noémi Liliána Eszter 2004.01.03 2660g/51cm 4 hónap 11 nap júl.27 nov.26
Manóka Imre István 2003.12.30 3330g/51cm 4 hónap 14 nap nov.05 júl.11
Tigribigri Alexa Regina 2003.12.27 2730g/54cm 4 hónap 17 nap máj.18 jún.23
BarnánéIldikó Veronika 2003.12.25 3700g/52cm 4 hónap 19 nap jan.13 jún.24 Orsi 1996.01.21.
Zsófi 1998.05.28.
Márton 2000.02.20.
Manga István Mátyás 2003.12.19 3650g/56cm 4 hónap 25 nap aug.20 jún.18
Boróka István Zoltán 2003.12.18 3850g/57cm 4 hónap 26 nap márc.8 és aug.20 júl.03
Ágiboszi Dániel 2003.12.09 3440g/52cm 5 hónap 5 nap júl.21 dec.16
Timi Kristóf Ádám 2003.12.08 3550g/56cm 5 hónap 6 nap márc.15 márc.05 Johanna 7 éves
Balázs 5 és fél éves
Kisbuksi Vencel 2003.12.03 1560g/43cm 5 hónap 11 nap szept.28 márc.19
Orsi Bence 2003.12.01 2840g/48cm 5 hónap 13 nap aug.23 márc.17
Heni Boldizsár 2003.11.13 4000g/57cm 6 hónap 1 nap jan.06 Barnabás 2001.09.21.
S.Emese Andris 2003.11.08 3160g/52cm 6 hónap 6 nap nov.30 17 és 14 évesek
AnnAnn Hanna 2003.11.04 3490g/56cm 6 hónap 10 nap márc.28 máj.29
Kriszti Gergő 2003.10.31 3750g/60cm 6 hónap 13 nap nov.17
Hicudzsi Édua 2003.10.30 3800g/54cm 6 hónap 14 nap máj.09
Pindur Dani 2003.10.21 3120g/55cm 6 hónap 23 nap júl.21
M.Sylvy Márkó 2003.10.10 3250g/53cm 7 hónap 4 nap ápr.25 máj.31
Brigi Zsófi 2003.10.01 3200g/51cm 7 hónap 13 nap máj.15 jún.22
DZita Ferenc Mátyás 2003.09.29 3200g/51cm 7 hónap 15 nap dec.3 és febr.24 dec.27
</pre>

<pre>
Ünnepelt Dátum Kép
[color=#ff0000]Zsófi
(Brigi) máj.15 Kép
Alexa Regina (Tigribigri) máj.18 Kép
</pre>

Sztigris
sztigris

Sziasztok!
Kicsit szomorkás, hogy ilyen kihalt a Pöttömök, de sebaj!Kép
Gondolom minden anyucinak millió a dolga, mint nekünk isKép

Édua fogzik és forog, de állandóan játszani kell veleKép ami örömteli ám nehéz feladatKép

Kérdeztétek a Chamomillát és a Dentinoxot.

A Chamomillát a fogzás folyamatának beindulásakor (duzzadt íny, nyűgös gyerek, piros popsi) kellelkezdeni. Naponta 3x5 szemet.
Lehetőleg fél órával evés után.
Ha a baba már nagyobb és képes elszopogatni az jó, de ha kicsi jobb ha kevés vízben feloldva adjátok neki.

Dentinox:
Lidocain tartalmú ezért éjszakára NEM AJÁNLATOS bekenni vele a baba ínyét, ZSIBBASZT!!!
Naponta 2 alkalommal kenhettek veleKép

Autósülés:
nem ijesztegetni szeretném az anyukákat, de minket is az orvosbarátnőm beszélt le róla. Nem tesz jót a kis gerincének! Ha lehet, vízszintesen kemény talajon (habtapilap) feküdjön a baba.
Egyébként a mozgásfejlődésést sem mozdítja elő!
Tudom, hogy szereti, mert szűk, anyukának is könnyebb, mert így elvégezheti a házimunkátKép De inkább ne alkalmazzukKép

A mai napunk is sűrű lesz sajna, mert este vendégek jönnek, de ígérem megpróbálok végigolvasni tisztességesenKép

Millió puszi!
Emő

(Kérdés még mindig fönnáll! Annról és Hamiról tudtok valamit???)

hicudzsi

Sziasztok!

A párom munkahelyéről írok Nektek pár sort. Először is köszönöm, hogy eddig még nem töröltetek! Kép (Remélem eztán se fogtok!)
Az a nagy helyzet, hogy az otthoni gépre úgy rátelepedett a Sasser-vírus, hogy leirthatatlan. Kép Illete már többször leírtottuk, van már a gépünkön 3 féle vírusírtó, meg tűzfal is, de ezzel együtt állandóan hazavágja az Explorert. Most épp ott tartunk, hogy várjuk, hogy a PC-s srác hazajöjjön a vadvizi túrájáról, s akkor újratelepít mindent (miután kimentette a kb 60 megányi anyagunkat másik vinyóra - vagy mittudomén). Szóval kérek felmentés a fizetés alól! Annál is inkább, mivel holnap fogunk kifizetni vagy 100.000 Ft-ot az új csempére. Viszont gyönyörűűűűűűű lesz! Kép Majd 1x, ha le is lesz téve.

Rólunk: megvagyunk, telnek a napok. Forgolódás csak néha van, ha nagyon unja már hason Kincsem. Kép Na akkor begurul 1 idő után, ha nem veszem fel, illetve, ha nem fordítom meg. S addig erőlködik sírva, míg sikerül. Nem is tudom, hgy nevessek vagy sírjak miatta. Ez van. Viszont a fogacskák azok nagyon mocorognak. Nekünk a Dr. néni Dentinox ecsetelőt írt fel, s én naponta 1x abból 1 aligcseppel gyengéden megmasszírozom az ínyét. Utána elvan 1 jó ideig. Ezen túl Kincsem mindent rág ezerrel, folyik a nyála - ha hason van. Kép Erre még rájött az, hogy szerdán mindketten kicsit megfáztunk. Ő kevésbé, csak kicsit nedvedzett az orra (mára már rendbejött), de én alaposabban: még most is fáj a torkom. Az egészben az a rossz, hogy teán és mézen kívül semmit nem lehet "bevenni" rá. De sebaj, majdcsak jobb lesz 1x. Kép

Hordozó: Nálunk se a habtapi, se a hordozó nem divat. Kép Előbbi nincs, utóbbi meg útálja Kincsem. A módszerem: vastagabb pléd 4rét hajtva a földön. (Amúgy nem ott fázott meg, hanem a Balcsin, amikor lementünk vízre tenni a kishajót.) A kiságynak lejjebb kellett tenni a fekvőkéjét, mert kicsem abban mint a ringlispír úgy forog. Na nem hasról hátra, hanem hason. Kép Így meg nagyobbat kell hajolnom az esti Jó éjt puszihoz. Kép Viszont nem félek, hogy kiesik. Kép

Na eldugulok, mert már rengeteget írtam. Kép

Minden babát virtuálisan pusszantok, anyukáikat pedig üdvözlöm! Kép
Nagyon édesek a fotókon szereplő babácskák! Kép

Boró és Kincse
femõke

Sziasztok :o)

Köszi kérdésedet, Hicu, mi jól vagyunk, minden ok :o)
Viszont a chamomillával kapcsolatban hozzá kell szóljak a dologhoz, mivel a fogzás nagyon a nyakunkon van! Nem ajánlott a Chamomillát napo 3x5-össével kajáltatni a gyerekkel (a gyártó füzetecskéjében persze ezt olvasod... no de nem kell, h magyarázzam, h miért), mert az ellenkező hatást vátlja ki - nyűgössé teszi. Csak akkor kell neki adni, ha látod raja, h nyügi, elég 2-3 szem is (gyerekhomeopátiás könyvek írják). Hami már kb. 3 hónapos kora óta csak simán a szájába kap bármilyen homeobogyót - imádja! :o) (szerencsére mostanában igen ritkán kell!)

No csak ezt akartam, puszi mindenkinek!
Még annyit, h minden baba csodaszép és ügyes! :o):o):o)
Ann
annann

Sziasztok!

Nálatok is süt a nap? Ittgyönyörű az idő, egész nap kint vagyunk. Csak a nagy alvásra jöttünk be.

Elég rossz éjszakánk vol, Oli áttért a 3-4-5 naponta kakira. Elég nehezen sikerül neki végre kakilnia. Ez volt éjszaka is. már nagyon fájt a pocija. Kamilla teát nem tudok adni neki, mert nem hajlandó cumisüvegből inni bármit is. Kép
Hanna pont az ellentéte volt.

Ines
ini

Ann!
Köszi!!KépKépKép

Mi mlg nem kezdtük el a "kúrát" de akkor így cselekszünkKép

(Nekem egyébként a gyerekdokinéni mondta ezt, mert ugyanígy szedtem az Urticát is, azt is ő mondta meg, hogyan kell.)

Miért nem jártok erre?

Mennem kell,mert a Zuram mázol ezerrel és segítek nekiKép

GYÖNYÖRŰEK A KÉPEK!!!
Mindenféléket néztem, kirándulósakat stb.... nagyon tetszenekKép

Ines!
Kép nem tudom mit lehetne adni neki szorulásraKép
Jó, hogy kint vagytok egész nap!Kép

Boróka!
Gyors gyógyulást nektek elsősorban! Azután a gépeteknek!!KépKép
Millió puszi!
Emő

hicudzsi

Sziasztok!

Jelentem, Lili szeme úgy látszik, hogy jó.
Jövő vasárnap keresztelkedünk Kép

Hordozó: Nekem meg pont a dokim mondta, hogyha szereti, nyugodtan legyen benne. Nem árt neki.
Amúgy Lilit már nem teszem bele, mert kikapálózik belőle. Már tényleg csak a funkciója szerint alkalmazzuk: kocsiban, ha megyünk valahová.

Most újabban járókába teszem, abban elég jól elvan. Aztán naponta egy kicsit amikor nyűgös kenguruba rakom, alszik, addig csinálom a dolgomat.
Ebben a buta szeles időben a babakocsiban sem vittem ki, mert huzatos. A kengurubna meg magamra veszem a kardigánom, becipzárazom a hasamon, úgy hogy Lili is benne van. Volt aki azt hitte, hogy még nem szültem meg. Aztán látta, hogy kilóg a gyerek lába, és nevetett egy nagyot.

Annyira utálom már ezt az időt. Szegény gyerekek nem csoda, ha megkergülnek, és nyűgösek.

Ines. Lilinek mindig segít a kamilla. Kanalazd neki, vagy pohárból itasd meg vele. Ma is adtam neki, mert nem kakilt 2 napja, és 10 perc múlva benne volt a pelusban a büdös végeredmény.
Szóval szánj rá egy kis időt.
Nekem pl. az a sab simplex vagy mi, egyáltalán nem használ, csak a kamilla. Egy ici-pici cukrot tegyél bele, mert rohadt keserű.

KépKép

KépKép
farkasbogi

ui: Nincs véletlenül egy rendőr köztetek, vagy a férjek között? Nem közlekedési kellene.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Köszi Bogi! kanállal is proálkoztam, de azt is kiköpi. A 3 hónapos kortól ajánlott csőrős aventot sem csípi. Ha szomjas lesz majd, akkor kénytelen lesz inni valamiből.
A Sab simplex nem kakiltat, az csak a gázokat "öli meg", és a teltségérzetet.

Ines
ini

Sziasztok,

Gyorsan írok mostmár magunkról is, mert féltem a fagyipénzemetKép Imádom a fagyit, főleg a fahéjasatKép A fahéjillat a karácsonyt idéziKépKépKép

Babócákat megnéztem, mennyi édes kisemberke! Csodaszép mindenki!

Babahordozó/autósülés: én azt mondom, hogy kérdezzétek meg a dokitól, hogy a Kismanót beleültethetitek- e rövidebb időre.
Nekem pl. pont tegnap mondta a doki néni, hogy annyira erős a Dorci háta és nyaka, és annyira fel akar ülni, hogy nyugodtan támasszam ki, és így rövid időre ültethetem Őt. Nemhogy semmi baja nem lesz, de még erősödnek is a pici izmai.
Mi eddig is használtuk az autóshordozót, mint ringatóeszközKép, mint játék színhelye, mint Vigantol csepp beadásaKép, mint utazás stb.
Dorka nem szeret folyton feküdni, az már uncsi nekiKép Ezért sokkal inkább üldögélne (ha az ölemben van, akkor egyedül fel tudja húzni magát ülő helyzetbe), ezért összekötöttem a kellemest a hasznossal: a Babygymet odahúztam és üldögélés közben játszik. Így nem csak jól érzi magát, de még fejleszti is az érzékszerveit.

Mi is most készíttetjük a járókát, addig is az utazóágyban van napközben Kismanó. Beledobáltam néhány játékát, és azokkal játszik egész nap. Dobálja ide- oda, a szájába veszi Őket, csörgőzik stb. Tök jó, mert így tudom mellette végezni a dolgomat.
Teszek fel képeket, pótlom az 1- 2 havi elmaradásomatKép
Méreteink: 5950 gramm, 64 cm hossz, 38cm- es fej. Este 8- tól reggel 6- ig alszunk, és a délutáni csendes pihihez( du. 2- 4- ig) is ragaszkodik Kismanó. Szóval alvással nincs (sincsKép) gondunk.

Kép
Kép
Kép
Kép

Tegnap kaptuk a 4 hós oltásokatKép

Na, most elkezdek visszaolvasni, jegyzetelek, és igyekszem válaszolgatniKép

Puszi:

Vic

Ui.: Ma menjetek még kirándulni, amíg nem késő, holnap inkább moziidő leszKép
Victoria

Na, itt vagyok még egyszer.

Azt el is felejtettem mondani, hogy nagyokat kacagunk. Komolyan mondom, hogy ha lehetne, feltenném ezt a babakacagást. Imádom hallgatni! Büszke mami vagyokKép

Zsófi,
Először is: Boldog Névnapot kívánunk!!!!
Aztaaa, hogy másztok! Nem semmi. És olyan édesen alszotok!
Látom, Ti is előszeretettel használjátok a cumiláncot. Emlékszem, amikor Dorka 2- 3 hetes volt, egyszer úgy kiköpte a cumiját, hogy 2 napig kerestemKép

Tünde,
Akkor pont elkerültük egymást a börzénKép Pedig milyen régen találkoztunk már, ugye?!
Drukkolok a vizsgákhoz! Mikor mutatsz újabb képeket Kittiről?! Kíváncsi vagyok, mekkorát nőtt!

Manóka,
Mi Pampers- t vettünk, az csak kb. 10 %- kal volt olcsóbb. És lehetett kapni hozzá bábozós macit, vagy törlőkendő tartót stb. Attól függött, hogy milyen mennyiségben vettél.
Mi most nem mertünk nagyon sokat felhalmozni, így csak 1 havi adagot (2 csomag 94 eset) vettünk. Ehhez bábozós macit kaptunk. Ritka egy randa példányKép (majd megmutatom képekben, de csak este, hogy a Kismanók meg ne lássákKép)
Remélem, Dorci nem fog megijedni Tőle, ha ezzel bábozom majd egyszerKép
Irigyellek, hogy Debrecenben laksz, gyönyörű város. És a legjobb barátnőm is debreceniKép

Babahordozóra még visszatérve: ezek a mostani hordozók (persze nem a no name kínaiak) már nagyon jó minőségűek, így nem hiszem, hogy bármi kárt okoznának a babánál, ha csak kis ideig üldögél benne, és persze jól bekötve!

Ildikó,
Nagyon szépek a gyermekeid. És de jó lehetett az a kirándulás!!!
Mi egyelőre igazán kirándulni csak a Normafánál voltunk. Kocsival megyünk mnden hétvégén ide- oda, de az nem igazi kirándulás.
Nem semmi, hogy Te ennyire ügyes vagy! Én mindig irigyeltem azokat, akiknek ennyire jó a kézügyessége!

Orsi,
No, mi lett végül is a bárányhimlővel? Ugye nem lett pöttyös kis Bence? S akkor mikor kapjátok az oltást? Csak hogy tudjuk, mikor drukkoljunk!

Noémi,
Örülök, hogy csípő ügyben minden rendben!
Majd meséld el, milyen volt a keresztelő! Ja, sikerült fehér topánkát venni? Hol?
Ugye Te is felteszel képet Liliánáról! Régen láttam! (vagy én voltam régen a PöttömökbenKép)

Buksi,
Hűűű, Vencelke ekkorát nőtt?! Leköröztök minket. Nálunk az éneklés jött be, a fürcsi utáni időszakra. Ugyanis az öltözködést nem igazán szerette Dorci sem. Most viszont ha nem is imádja, de kacarászik, fogja a Bohóckáját, szóval elvan. Ja, és a pelenkázó fölé felragasztottam lelógó mütyüröket, és azokat bűvöli, hátha leesnekKép

Ini,
Ugye hanna jobban van? (Nátha)
Az a napszemüveges kép Oliról!!!! Hát csuda aranyos és nagggyon vadító!

Szilvi,
Hát nem tudom...Dorcinak nagggyon húsos a lába, de eddig semmilyen kis csomó sem lett a lábán egyik oltás után sem. Én ezt inkább a doki néni rutinjának tulajdonítom.
Gyógyítsátok meg hamar a beteg gépeteket! Remélem, hogy azért nem tűnsz el hetekre!

Zita,
Visszanézegettem a fotóitokat....és Matyi már hintázik...Szinte napok alatt, hirtelen kezdett mászni, most meg már álldogáll? Annyira ügyi!!!

Hicu/Emő,
Na látod, mennyien összejöttünk megint!!! Meg lettünk ijesztve a fagyipénzzel, és szerintem mindenki szereti a fagyit!!!Kép
Milyen volt a vendégség? Jól sikerült a buli? A szomszéd kislány mindig így kérdezte meg anyukámtól, hogy "Mit szőztél??? Mákoftéftát?". Szóval Te mit szőztél?

FEmőke,
Remélem, hamarosan lesz otthon is számgépetek! Ja, és majd mutiii a csempét!
Ugye jobban vagy már, elmúlt a náthád?
Nálunk nem csak hason fekve folyik a nyálunk, hanem folyamatosan, de komolyan. 1 óra alatt tiszta nyál Dorci kombidresszének nyakrésze.
Kérünk képet Kincsedről!!!

Ann,
Végre itt!!! Felcsillant a szemem, amikor megláttam a nevedet. De keveset írtálKép Brühühü.

Bogi,
Örülök, hogy jobban van Lilike szeme! Remélem, hamar elfelejti ezt a kellemetlenséget!
Rendőr??? Jesszusom, történt valami rossz?!

Na, most aztán 1 hónapra elegendő adagot írtam.

Puszi!

Vic
Victoria

Sziasztok!

Csak előkerülünk mindannyian Kép!

Az autós hordozót én is megkérdeztem dokinénitől, szerinte sincs gond vele,ha nem egész napra szól. Szerintem nagyon kevés baba van,akinek lenne kedve naphosszat feküdni a habtapin,és a hordozóból olyan jól lehet nézni,mit csinálnak a nagyok Kép A gyógytornászok szerint,illetve ha nagyon szigorúak akarunk lenni,akkor sem ölben,sem kenguruban,sem sehogy nem egészséges szegény babának. Szerintem a lényeg a mértékletességen van.

Na puszi

Buksi

Ui.: ma pl. nem volt fürcsi utáni panaszkodás, szóval gyakorlatilag egyetlen panasz nélkül telt a nap!
kisbuksi

Sziasztok,

Ini, nekünk a kakimentes napokat az aszalt gyümölcsök (szilva, barack) evése oldotta meg. Persze én ettem, nem ő. Állítólag ugyanígy a kamillateát is megihatod Te helyette.
Nyálzás nálunk is van, sajnos használnunk kell előkét, de azt is óránként kell váltani.

Farkasbogi, örülök, hogy rendbejön a manód szeme.

Sztigris, most vettem észre hogy a mamák szülinapját is vezeted. Az enyém jún. 19, hogy hanyadik, azt hagyjuk...
Ha más mindenki dicsekszik a méretekkel, hagy írjam le, hogy Dorkám 6900 g és kb 68 cm lehet, mert a 68-as ruhák felét már kinőttük, 74-est sőt 80-ast hordunk. Azért vagyok erre ilyen büszke, mert úgy indult a szoptatás, hogy csak még egy hétig legyen tejem, és nyerő vagyok. Ehhez képest több mint 4 hónapja anyatejes. (Bocs attól, akinek ez nem jött össze.)
Ma voltunk vendégségben, és olyan büszke voltam rá, elvolt mások ölében, sőt még hangosan kacagott is idegenekkel. Pedig egy amióta egy hónapja anyukám elesett vele, elég volt, ha egy idegen arc ránézett, már visított is félelmében.
Fürdés utáni öltözködésnél panaszkodás: nálunk is van, úgy látszik, ez gyakori.
Na tényleg megyek, mindenkinek szép vasárnapot!

Szilvi & Dorka

Kép
Kép
szilvih

Sziasztok,

dejó, visszatérni látszik az életKépKépKép

Vic,
akkor, akár meg is látogathatnátok a barátnődetKép

hordozó: Imike is ül benne, persze nem mindig, van, hogy napokig sem, de ha valamit csinálni kell, akkor nincs más megoldás, vagyis, egy néni, aki mindent megcsinálna itthon, nekem csak babázni kelleneKépKép
Az én fiacskám is, ha öében van, már direkt előrehúzza magát, és egyenesen tartja a kis hátát. Persze, ezt nem akarom nagyon neki engedni, de mit tehetnék, ha így akar nézelődi?

Homeo, én csak 1 szemet szoktan adni, de már elszopogatta vmelyik napKép

oltás: milyen tűvel adja az a dokinéni? Talán inzulinossal? A normál tű, az ahoz is elég hosszú, hogy egy felnőtt farizmáig eljusson, nem pedig egy kisbabáéhozKép

FBogi,
örülök, hogy rendben Lili szeme, ugye, nem kellett az átmosás?

Zita,
örülök, hogy tetszenek a dekupázsokKép

Bildi,
nagyon-nagyon szépek a dolgaodKép Szeretném én is kipróbálni, csak nincs varrógépemKép Először lerajzolod, és van vmi spec. anyag ehez?

Ines,
aranyos Oli, már én is gondoltam napszemüvegre, útálja a fiú, ha szemébe süt a napKép
Kaki: Imike is 2-3 naponta kakil, de ez az anyatejes babáknál normális, én nem is csinálok vele semmit. Pukizni tud, a hasa nem fáj, betapintható, így minden rendben.
Milyen volt az esküvő?

Magunkról: 4 és fél hónaposak vagyunk, 6450 grammosak, és 66 cm hosszú a fiú. Szépen hasra fordul, aztán néha nyügizik.
A legújabb, hogy felhúzza a lábát, és fogja a fügyijétKépKép ezt még csak 2 napja csinálja.
Ja, és nagyon nagy dumás a fiúKép

Kép

manóka

manóka
manóka

Sziasztok!

Végre újra beindult mindenki! Jó olvasni a babákról!

Mi jól vagyunk. Nagyokat sétálunk, már amikor nem fúj a szél. Egész jó szine van már a nagylánynak.
Jövő héten lesz Alexa névnapja. Egy rakat játékot fog kapni a családtól. Azaz rossz a jövő idő, mert már a felét odaadtuk neki. Egyszerűen nem bírtuk ki Kép
Így nyomjuk a netet:
Kép

Így meg alszunk, ami elég ritkán történik napközben...
Kép

Ines,
nekem is örök rémálmom, hogy nem lesz tejcsi és a lányom nem tud majd miből inni. Egyszerűen nem megy az a cumisüveg. A csőrös Avent is riktán (szelep nélkül). Azt hiszem nálunk túl jól sikerült az István kh bababarát szemlélete Kép

Jaj képzeljétek voltam nőgyógyásznál rákszűrésen és nagyon megdícsért, hogy még mindig milyen sűrűn szoptatok!

Mennem kell, jók legyetek!
Hajni
tigribigri

SziasztokKép

Féltem a fagyi pénzem ezért én is irok gyorsan rólunk pár sortKép

Folyton négykézlábazunk és ringunk előre hátra, ha valamit el akarunk érni akkor már nagyon szépen odakuszunk. Napközben éppen milyen kedvünk van ugy alszunk vagy nem alszunk. A kaki megint tescogazdaságosra lett véve, kb két három naponta alkot egy nagyot. Viszont pukizni azt nagyon tud és mit ne mondjak nem éppen ibolya illatut, egy felnött is megirigyelhetné, olyan büdit eregetKépKépKépKép

Eddig átaludtuk az éjszakát, de az utobbi két napban mindig felébred és keservesen nyöszörög, valószinű hogy beindultak a fogacskák, amit már egy hónapja a Velence tavi feltöltőprogram keretében végzett nyáladzással már jelzettKép

Apája szülinapjára kapott fényképezőgépet, igy mostmár tudok feltenni képeket róla, csajok lehet leskelődniKép

Kép

Mennem kell mert felsirt manócskaKép

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?