Új privát üzeneted érkezett!

Ditke,
Enyimek eddig csak pónin lovagoltak és legszívesebben el sem engedtem volna a kezüket :oops: . Nagyon izgalmas lehetett a nyeregben állva megforulni :) Azt hiszem többet kell engednem és nem ennyire félteni őket .
Lányok,
Most megyek anyáknapi ünnepségre! :)

Kép
pramprampram

Ditke,
ez nagyon rosszul hangzik, mármint hogy ezt a gyereket a nyakatokba akarnák varrni. Nem csoda, hogy nincs kedved hozzájuk!!! :evil:
Én voltam valaha ilyen bébiszitter Angliában, bennlakó au pair, kellett gyerekre vigyázni kb napi 5 órát meg házimunka kb 2 óra naponta, heti 2 szabadnap. Kaja, szálláson kívül kaptam 35-40 GBP-t hetente. De ennek már kb 13 éve. Talán viszonyításnak használhatod ezt az összeget!

Edit,
ma volt délután az évzáró- anyák napja. Nagyon ügyik voltak, csoportos éneklés és szavalás, nomeg egyéni is volt egy-egy verssor erejéig, mindhárom gyerekem nagyon bátor volt!! :lol: Igazán büszke vagyok! kb 15 perces műsor volt, ami ebben a korban szerintem elég komoly.
Úszás: igen, hálistennek lelkes Sárci, szívesen járunk. Én nem annyira, de igyekszem nagyon vidám lenni miatta.
Pelus: Natika 10 napig ágytiszta volt, már el is felejtettük a peluskát, aztán azóta minden áldott reggelre bepisil, nem is kicsit.. én ezt nem értem, de nem akarok rajta görcsölni!! Most kap megint pelust, mert meguntam a mindennapos ágymosást. Szóval ez a téma nem olyan sikeres, mint gondoltuk..

Detti,
milyen gyümölcs nem ehető? És a csokiról nem volt szó?? :wink:

Cat,
igaz, igaz, én szívesen lovagolnék :lol: 8) Itt nézek majd Veresen, már találtam is egyet csak fel kell térképezni milyen.
Ha nem jön be, elkérem a mogyoródi címet Tőled. Nekünk is az a gond, hogy szombaton van az úszás reggel, és eléggé elfárad Sári utána. Lovagolni is csak hétvégén tudnánk, és szerintem ez már sok. Anyagilag meg nem is tudom mennyi lenne...

Kép
nettke

Nettke,

Hááát, összesen négy kedvenc gyümölcsöm van: cseresznye (ezt tényleg minden mennyiségben), őszibarack, görögdinnye és eper. Na, ezek közül egyedül az eper az, amit ehetek :cry: Emellett felejtsem el a banánt, almát, paradicsomot, répát, uborkát. Meg még a fene tudja, hogy mit, meg se tudom jegyezni :roll:
Szerencsére csokit ehetek :wink:

Veresen, a macifarm mellett van egy lovarda, nem? Ott nézted már?

Az én gyerekeimet a lovaglás nem izgatja. Többször próbáltam már felültetni őket lóra, de nem akarták. Mondjuk én nem bánom, mert nem vagyok túl nagy lóbarát.

Szombaton megyek Pandorfba vásárolni :lol: Az elmúlt egy hét egy rémálom volt számomra, és muszáj valamivel kárpótolnom magam :wink:

Detti

KépKép
kiliman

Vagyok, de csak olvasó üzemmódban...Zsolt lába most kezd jobb lenni, és azóta Bence benyalt egy magas lázzal járó vírusos mandulagyulladást. Éjjelente nem alszom, nyomom a többféle műszakot egymással párhuzamosan (tonna meló stb.)...már csak vonszolom magam...

Majd jelentkezem...

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Vikó!
Te elveszett bárány!!!Hát illik ilyet???!

Detti!
Kapásból az epert húztam volna ki,hogy azt nem ehetsz.Ezekben a gyümölcsökben mi allergizál?Ezt vérvételből mutatták ki?Ha betartod az orvos tanácsait,akkor elmúlnak a kiütéseid?Na de mit eszel?

Nettke!
Örülök,hogy ilyen jól sikerült az anyák napi műsor! :lol: És még önállóan is mondtak verset!Ez szuper,nagyon ügyik!Nálunk ilyen nem volt.
Akkor mire legközelebb talizunk.Sárci már hasít a vízben,mint egy szellő??? :lol: Azért ez minden szempontból szuper.Mert ti nem vagytok nagy vízimádók,de az úszás tudománya nagy biztonságot ad majd neki a vízben.Próbálj lelkesedni és arra gondolni,hogy pár év múlva mennyi mókából maradna ki,ha nem tudna úszni.
Natival mi lesz?Hagyod?Ő mit szólt hozzá,hogy visszakapta a pelust?

Kép

Kép
edit73

Ditke!
Mi volt a suliban?

Lilla!
Írj,ha túl vagytok a költözésen!

Sziszussal mi lehet?Nem tudtok róluk semmit?

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Voltunk a suliban, nagyon tetszett belülről is! A gyerekeket itt születési év szerint rakják a csoportokba, tehát az egy évben születettek kerülnek elvileg egybe. A lányok 2004 novemberiek, így ők az 5 évesekhez kerülnének ősszel, de beszéltem az oktatási felelőssel és azt mondta, hogy mehetnek a 4 évesek közé, aztán majd meglátjuk. Szerintem jobb ez így, az 5 évesek közt ők lennének a legkisebbek szinte, ráadásul sem angolul, sem spanyolul nem beszélnek, szóval nem kell túlterhelni őket, a 4 éveseknél még több a játék, lazább az egész. No meg ha már nem beszélnek legalább legyen valamiben sikerélményük, hogy legalább ügyesebben rajzolnak például.
Szóval rugalmasak, azt mondták hogy ha megy a nyelv majd meglátják, hogy nem lógnak-e nagyon ki egyébként a csoportból, ha kell majd átteszik az 5 évesekhez őket.
Nem kerülnek egy csoportba, mert akkor nem haladnának úgy a nyelvvel, egymással beszélnének, vagy amelyik jobban beszél az mondaná a másik helyett is. Ezzel egyetértettem, no meg nem árt ha nyitnak más gyerekek felé is. Mondjuk Csenge egyből elfogadta, Petra eléggé elkeseredett, hogy neki Csenge a barátja és nem kell másik barát :( Eleinte biztos nehéz lesz, de gondolom majd megszokják.) Remélem :?
Végigjártuk a termeket, tényleg nagyon szép, modern, színes, minden teleragasztgatva a gyerekek rajzaival, meg mindenféle képek, stb. A termekben asztalok vannak, egy asztalt kb. 4-6 gyerek ül körbe, együtt csinálnak valamilyen feladatot, az egyik teremben épp festettek, a másikban vagdostak valamit, a harmadikban nem is az asztaloknál ültek, hanem tök összevissza volt minden gyerek, még egy kis műanyag játszóház meg egy sátor is volt az egyik sarokban. Nyilván ahogy nőnek úgy komolyodnak a termek. Szóval most még azért közelebb áll az óvodához a hangulata. Az udvaron van játszótér, korcsoport szerint elkülönítve, szóval a nagyok nem lökik le a kicsiket a mászókáról :)
Van tornaterme bordásfallal, kondigépekkel, stb , meg egy terem ahol csak valami szivacsféle van a földön, ott láttam labdákat, hullahopp karikákat, az lehet a kisebbeké. Gerincpanaszokra csinálnak gyógytornát (azt nem értettem, hogy csak akinél van gerincprobléma vagy megelőzésre is), van logopédusuk, a tanárok akinél javasolják azt a gyereket járatják, azt mondták ez akkor is szóba jöhet ha a magyar hangokat tökéletesen mondja és szerintem nincs vele baj, de a spanyol vagy angol hangok miatt javasolják. Van pszichológusuk (persze ez gondolom akkor jön szóba ha tud kommunikálni a gyerekemmel :) ) és van fejlesztő pedagógusuk ha tanulási nehézségeket észlelnének a gyereknél az olvasás-írásnál vagy a matematikánál (gondolom itt a dislexiára és társaira gondolt)
Saját konyhájuk van, minden spec. igényre főznek, tehát lehet a gyerek vegetáriánus, vagy bármire allergiás, bármilyen diétára megcsinálják a kaját csak erről papírt kell vinnem, nem kerül plusz pénzbe (ja, mert így is elég drága...). Szerencsére az enyémek nem allergiásak, de azért tetszett a dolog. Minden nap van gyümölcs és a kaja is az egészséges életmód up-to-date elvei alapján van összeállítva (mutogatott nekem kalóriatáblázatot meg omega-3-zsírsavakat, de már fel sem fogtam, annyi infót kaptam egyszerre). Ami nem tetszett, hogy a megfelelő kalóriabevitel miatt az adag felénél többet meg kell enni. Hát az enyémek tuti nem fogják, pláne Petra. Nem tudom majd hogy akarják beleerőltetni...
5 éves kortól van házi feladat, heti 1x matek, 1x angol és 1x spanyol. Elvileg csak jelképes, kb. 15 perc alatt a gyerek megoldhatja, célja, hogy a szülő lássa, hogy mit tanulnak és hogy megy a gyereknek. (És hozzátette a fickó, hogy nem utolsó sorban nyelvlecke a szülőknek, mert többnyire nem szokták ismerni a szavakat :), lehet tanulni a gyerektől :lol: )
A könyveket én úgy értettem hogy nem hozzák haza, a férjem azt mondta hogy ő úgy értette, hogy csak azt kell hazahozni amiben feladat van, na nem tudom, a lényeg, hogy nem cipelnek nagy nehéz táskákat.
Egyenruhában járnak, korcsoport szerint változik a ruha. Ez elég merev, még azt is ők mondják meg, hogy milyen dátumtól kell a nyári öltözetben járatni a gyereket. És mi van ha van egy hűvösebb nap és én mégis hosszúnadrágot adnék rá? Ékszert nem hordhatnak csak kis méretű fülbevalót, mobiljuk, tetoválásuk, piercingjük nem lehet, a hajukat fel kell kötni, stb. Szóval ez a része elég merev, bár vannak pontjai amik kifejezetten tetszenek (pl. mobil) és van ami meglepett: 5 évesnek tetoválás?? Külön kihangsúlyozták, hogy ha valamilyen vallási jelképet hord vagy vallási ok miatt van testékszere, tetoválása, stb. azt külön jelentsük be, abban az esetben engedélyezik. Szóval nagyon aprólékosan kitértek minden részletre :), már biztos eszembe sem jut minden. Ja, ha valamilyen betegsége van a gyereknek a gyógyszert is beadják, akár inzulint is, vagy ha aszthmás és spray kell neki, stb., de ha meg van fázva akkor lázasan nem mehet vagy ha nagyon tüsszög-taknyos, olyankor otthon kell tartani. Nem kell orvosi igazolás, a szülőnek elég írni egy sort az üzenőfüzetbe, hogy beteg volt de meggyógyult. (sajna a betegség idejére is fizetni kell a tandíjat, nem térítik vissza a kajapénzt, stb :( )
Évente 4x írnak a tanárok szöveges értékelést a gyerekekről, de persze fogadóórájuk rendszeresen van és lehet érdeklődni.
Kb. ennyi, hát nekem nagyon bejött. Elvileg így 3 nyelven (magyar-angol-spanyol) fog akcentus nékül beszélni, + kb. 10 éves kortól kell egy idegen nyelvet tanulni, majd lehet választani hogy mit. 16 évesen van az angol tantervnek megfelelően valami érettségi, utána el kell dönteni, hogy jhol szeretne továbbtanulni és annak megfeleően az angol vagy a spanyol érettségire-felvételire készítik fel. Az érettségi egyébként amit ad akkreditált Spanyolországban, tehát ha az angolt csinálja akkor is lesz itt is érettségije, csak azt mondták, hogy mások a felvételi követelmények így célirányosan arra készítenék fel, meg nyilván a nyelv sem mindegy, hogy melyiken tanulja mondjuk az emelt szintű fizikát. De ez még elég messze van :)
Amúgy a tanórákban kb. 70% az angol, azt mondták ez azért kell, mert spanyol környezetben él, spanyol a tv, a mozi, stb. körülötte + több spanyol barátjuk lesz és így az angolt kell jobban erősíteni. Hát majd meglátjuk.
Na meg olyat is mondott, hogy pár nap (!) után már kommunikálni fognak. Na ezt azért nem hiszem..., de neki legyen igaza :)
Na ezt most elküldöm, mert félek, hogy elszáll és nincs kedvem megint beírni...
ditke62

Néhány képet feltettem a fotóalbumba:

http://ditke62.fotoalbum.hu/

Ja, a felvétel attól függ, hogy mikorra adjuk le az összes papírt. Úgyhogy rohamlétekben kell intézni a tb számot és a gyerekorvost, mert azt mondták, hogy nem lehet előre helyet lefoglalni, hiába fizetjük be a beiratkozási díjat, ha a többi papír miatt nem lesz hely akkor visszautalják :( Mondjuk azt mondták, hogy most még vannak helyek, ráérünk jövő héten bevinni a papírokat.
Hát nagyon szeretném, a gyerekek miatt érné meg igazán, hogy itt lakunk, ez nagyon jó lehetőség számukra. Ha semmi mást nem profitálnak csak megtanulnak profin 2 nyelvet azzal már nyertek otthonhoz képest. Legalábbis én magamon érzem, hogy mennyit kinlódtam hogy megtanuljak angolul, most épp spanyolul, nekik ez adott lenne.

Cat, Nettke!

Milyen volt a színház?

Vikóka!

Részvétem :( Gyors gyógyulást!

Detti!

Hú, ez aztán jó hosszú lista :( El sem tudom képzelni hogy lehet ezután főzni, enni. Pláne a gluténmentes diéta az ami engem elrémisztene. Még szerencse hogy csokit ehetsz, ha depis vagy az allergiád miatt legalább lesz mivel felvidítanod magad :)

Nettke!

Gratulálok az anyák napi műsorhoz! Sajnos nekem idén kimaradt :(
Nagyon ügyesek hogy egyedül is el merik mondani a részüket, büszke lehetsz rájuk!

Ditke
ditke62

Cat, Meme
élmény volt pénteken!! Még mindig a hatása alatt vagyok, nagyon klassz volt a darab!!! :lol: Youtube-oltam és a gyerekeknek is megmutatam, mit is láttam, azóta kérik: "azt töltsd le anya, amit a színházban láttál!" :lol:

Ditke,
megnéztem a képeket, hát oda-vissza vagyok ettől a sulitól!!! amúgy olyan fura, hogy ekkora gyerekeknél iskoláról beszélünk már, nem...? Azért megfogtátok az isten lábát ezzel a szerződéssel, el ne kiabáljam, de nagyon jó hely!! :D

Edit,
nem tudom Natival mit csináljak, napi 2x bepisil (becsuriz a bugyiba, nem megy el időben és nem is szól ám utána) és az éjjel stabilan bepisil, nem is keveset. És tuti, hogy nem lelki, mert ismerem őt. Egy ideges, érzékeny gyerek, de nyugalom van körülötte, nagyon sokat foglalkozunk vele, szóval semmi ok. Félek ez inkább fizikális, talán ki kéne vizsgálni..?
Nem szólt semmit a pelushoz, mondtam, hogy visszavesszük, hogy nehogy megfázzon, de levesszük ám ha üres lesz, és akkor kap majd csokit is, ha megint ilyen ügyi lesz, és azt mondta, jó. Ennyi. Őt nem zavarja..

Kép
nettke

Sziasztok!

Nettke!
örülök,hogy jó volt a színház! :D
Nati:én most már nem hagynám annyiban.Először is tuti kivizsgáltatnám!Bár szerintem itt szervi okot nem fognak találni.Legalábbis úgy érzem,hogy ha 10napig rendben ment minden,akkor ott szervi probléma nem lehet.De azért eldő lépésben mindenképp a kivizsgálás mellett voksolnék.Aztán kérném pszichológus segítségét.
Ő már elmúlt 4éves!!!Nem hagyhatod annyiban!Magától nem fog megoldódni,nincs mire várjatok.Lépj ez ügyben,mert ez egy nagyon hosszú folyamat és azért az iskolát mégsem kellene pelussal kezdeni.

Ditke!
Szuperek a képek!Nagyon jó helynek tűnik ez a suli!Néhol inkább az óvodára hasonlít,van ahol meg tiszta suli-feelingje van.Ott is alszanak a lányok?Vagy ott már nincs délutáni alvás?
Hű!Rögtön külön osztály!Na jól bekerülnek a mélyvízbe,de tuti a hasznukra fog válni.

Baba!
Merre tekeregsz?

Kép

Kép
edit73

Ditke :)
Baromi jó ez a suli. Tényleg olyan mintha ovi lenne, de már vannak sulis elemek is. A ruhaszárító például milyen célt szolgál?

Látom van már magyar kisdiák is. :D Tök nagy lehetőség ez a lányoknak. Remélem tudtok maradni fél év után is, mert jó lenne 1-2 évet nekik itt eltölteni.

A színházról csak rébuszokban tudok beszélni, nagyon szuper volt. Mostmár érti Nettke és Meme is, hogy miért vagyok ilyen nagy színház fan. :lol:

Nettke :)
Ha jó neked akkor a június 20-i Szentivánéji Álomra szerzek jegyet.

Én is elvinném Natit kivizsgálásra, és utána pszichomókushoz. Bár szerintem sincs szervi oka a bepisilgetésnek.

Sárinál és Beninél nincs baleset?

Ma van a 7. házassági évfordulónk, és este megyünk vacsizni. kaptam még 2 színházjegyet, így májusban még 3-szor megyek az urammal színházba. 8)

Többiek merre? Napoznak? :wink:

Cat
Kép
cateye

Cat, Nettke,

Melyik darabot láttátok?

Cat,

Hova mentek vacsizni? Nekünk 28-án lesz az évforduló, de még csak a negyedik :)

Nettke,

Nagyon kíváncsi vagyok, hogyha elviszed Natit dokihoz, mit fog mondani. Ugyanis: Bernátnál is hasonló a helyzet, azzal a két különbséggel, hogy ő "csak" minden 4-5. éjszaka pisil be, másrészt meg hallani se akar pelusról. A múlt héten 3 napot voltak bölcsibe, mind a 3 nap bepisilt. De hétvégén is becsurgott neki, nem sok, csak éppen az eleje. Mindenki azt mondja, hogy nem figyelt oda, eljátszotta az időt, stb, de én ezt nehezen hiszem el. Tény, hogy bele tud méllyedni játékokba, de Ambrus is, és A. mégsem pisil be. Én szerdán viszem dokihoz a sérve miatt, és erre is rá fogok kérdezni.

A hétvégénk nagyon jól telt: szombaton én Parndorfot fosztottam ki, addig a gyerekek elmentek horgászni Árpival és a nagyszülőkkel. Kaptak igazi horgászbotot, és fogtak vagy 30 halat fejenként :roll: Kb. 4 órán keresztül, álltak és lesték, hogy van-e kapásuk.

Most mi van a jövő heti vacsival???

Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de nekem nagyon a kedvemre van ez az időjárás :lol: :lol:

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Cat, Nettke,

engem is teljesen elvarázsolt. Minden héten egy estémet eltudnám ott tölteni. :wink:
Cat, mit nézel meg most?

Nettke,

orrmandulát megnézetitek?

Ditke,

nekem is a legfurább, hogy ott már iskoláról beszélnek ilye korú gyerekél.
A kérdésedre igen: sajnos nekem is légúti allergiám van.

Nálunk:

Zsófi köhögése megoldódni látszódik.
A hétvégén olyan ördögök voltak, hogy teljesen lezsibbadtam tőlük. Valamit újítanom kell, mert nem igazán tudok rá hatni.

Szép napot mindenkinek, nekem egy kicsit meleg van..

Meme
szinta

Detti :)
Szerintem azért Bernát még nem az a kategória mint Nati. Nati már évek óta szoba tiszta volt nappalra, már a bölcsiben. Na meg bő fél évvel idősebb is mint Bernát, és itt hónapok is számítanak.

Az Olimpia étterembe megyünk vacsorázni. Kritika itt:
http://mirelle.freeblog.hu/search/olimpia

Az Elizabeth-et láttuk a színházban a csajokkal.

Meme :)
Vasárnap megyünk a Jövőre veled itt-re, Janza Katával és Bereczkivel, jövő kedden a Jövőre veled ugyanittre Gálvölgyivel és Hernádival, 30-án meg Egerbe Janza és Szabó P. musical délutánra.

Most belehúzok, mert júniusban vége az évadnak. :D

Akkor ezek szerint nincs allergiája Zsófinak?

Cat
Kép
cateye

Cat,

de sajnos van, az allergia gyógyszer oldja meg a problémát, sajnos... Bocsi, nem voltam egyértelmű.
De, abban bízom, hogy csak időszakos ez az egész, így a gyógyszer sem lesz állandóan. ( nálam is így van)
De, kénytelen vagyok valamit tenni, mert sokat szenvedett szegénykém. Sőt, azóta 2 reggel is megjegyezte, hogy mennyire jót aludt.

30-i délutánért irigy-irigy vagyok.... :wink: ( tudod. é külön SZ.P.SZ fan vagyok :D )

Meme
szinta

Sziasztok!

Cat!

Hú de irigyellek én most téged! :lol: Én is szerettem színházba járni, régen bérletem volt Debrecenben meg sokat jártunk Pestre is, aztán ahogy lettek a csajok ez elkopott és már csak évente 1-2x jutottam el ilyen helyre. Most meg hogy itt lakunk szerintem évekig nem fogok, nyilván nem árt érteni is a darabot :cry:

Milyen ruhaszárítóra gondoltál? :shock:
Amúgy ha nem itt akkor másik kórházban, de itt maradunk az országon belül, ezek után én már nem megyek vissza a magyar eü-be :roll:

Nettke!

Azért hívom sulinak mert a neve "school", meg persze ide fog járni 18 éves koráig (ha minden jól megy, kopp-kopp), szóval nekem suli maradt. Amúgy az pl. kifejezetten tetszik, hogy fokozatos az átmenet az óvoda és az iskola között, nincs hirtelen váltás a játékból a 45 perces tanórákba.

Bepisilés:
nekem Pepe csinálta ezt, illetve néha ha nagyon játszik akkor még most is becsurran egy-két csepp, bár már lényegesen ritkábban. Neki sincs szervi baja, bár én nem vizsgáltattam, de ha egy gyerek hetekig nem pisil be aztán meg néha igen-néha nem az nem szervi eredetű, max. egy felfázás, de azt meg egyébként is észreveszem, meg nem nagy dolog kikúrálni. Pepénél lelki sem, van egy barátnőm aki pszichológus, ő nem hivatalosan vizsgálta, csak ismeri, sokszor talákoztak, ő azt mondta, "nincs ennek a gyereknek semmi baja csak olyan mint az anyja" . Na jó, én nem pisilek be, de képes vagyok valamibe annyira belemerülni, hogy semmit nem veszek észre magam körül. Pl. 6 éves voltam amikor anyukám kivitte a húgom kakis pelenkáját és rám bízta a kicsit annyi időre, míg a konyhába a szemetesig kiment. Ez kb. 20 másodperc. Ezalatt a tesóm leesett a pelenkázóról és éktelenül ordított mellettem, mire anyu bejött, én meg az egészből nem vettem észre semmit mert olvastam. Még a sírást sem hallottam, csak akkor vettem észre hogy valami baj van amikor kaptam egy taslit :oops: Pepe is ilyen, se lát se hall ha valamire koncentrál. Mondjuk éjszakai bepisilés az sosincs csak nappal fordult elő, akkor sem rendes bepisilés, csak egy kicsit becsurgott az eleje mire észrevette, hogy menni kell, vagy láttam, hogy alig bír elmenni a wc-ig mert az utolsó pillanatban indul. Persze én is elvinném egy pszichológushoz, de lehet, hogy ő is csak olyan mint Pepe.

Itt végre tényleg eljött a nyár, hétvégén tudtunk fürdeni a medencében meg a tengerben is, illetve ebbe csak a lányok mentek bele, az nekem még hideg :lol:
Hallom otthon is kitört a nyár, jó napozást mindenkinek!

Ditke
ditke62

Juj Lányok, mindenki pszichó-hoz vinné a lányomat.. én meg nem is akartam.. de most eltöprengek. De először az orvosunkkal beszélek(Meme, igen, orrmandula ügyben is), mert én nem hiszek a lelki okokban nála. Majd meglátjuk.
(eddig is volt olyan, hogy időszakonként napközben be-bepisilt, szóval ez most nem vadi új, de azt gondoltam felfázik könnyen, ill. nem is figyel oda)
Most először Benivel foglalkozom, jövő héten megyünk a sebészetre heresérv ügyben, eltelt több mint fél év, és ugyanúgy ott van, szóval akkor most műtünk vagy mi lesz :roll:

Cat,
az uram csak annyit mondott a 20-adikára: MÁr megint??? De aztán elvigyorodott, és azt mondta persze hogy elmehetek. Szóval veheted a jegyeket!!!! HURRÁÁ!!! :lol:

Főztem be hétvégén bodzaszörpöt, még ázik a hűtőben, kíváncsi leszek rá! Jó móka volt velük az erdőben bodzát gyűjteni a kölykökkel, nagyon élvezték. :lol:

Kép
nettke

Lilla,
hogy vagytok, milyen az új hely?? Jelentkezz ha tudsz, hiányzol!!!

Kép
nettke

Hát hogy ne lenne vacsi!? :roll:

Már alig várom! Hiányoztok!
Létszám:
Detti
Kata
Cat
Nettke
Vikóka

Babát szerintem felhívom!

Másvalaki?

Még élek...

Viki

KépKép
vikóka

Hahó!!!!

Elköltöztünk!!! :D :D :D Erről a házról majd rakok fel képeket, ezt érdemes mutogatni. Bár, elég nagy sokként ért, h a látszólag tiszta kéró oltári koszos volt második ránézésre. :twisted: Péntek délutántól vasárnap estig megállás nélkül takarítottam-de most már csilli-villi. A pasit lekaptuk a tíz körméről h milyen koszos a ház, adott vmi kedvezményt, meg még jön egy kanapé-tisztítással, uis totál cigiszagú. :evil: Beszéltünk itteni magyar ismerősökkel, állítólag az amerikaiaknál tök általános, h kosz van, nincs rá igényük.... brutál!!! Egy ilyen jó házat így hagyni lepukkanni!!! :x Annyit takarítottam, h izomlázam van tőle mindenhol! :shock:

A gyerekeknek is nagyon tecc itt, már Dá se akar hazamenni, azt mondja, h ne költözzünk el innen. :D Ha maradnánk elég ideig, júniustól ovi is lenne-de ezt még nem tudom... itt ez a hülye disznó-nyavalya is, a múltkor is megállt bennem az ütő amikor lázasak lettek. :shock:

Azért irigy is vagyok, mert 1. itt egész nap szakadt az eső, otthon meg jó idő van
2. én is imádok színházba, főleg musicalre járni
3. a közös vacsikat még jobban imádom

Nettke

Én nem izgatnám magamat még Nati miatt. Nálam a kettő kombinálja a problémát: Niki még mindig becsurgat nappal, szinte napi szinten- de nem állandóan és alvás közben sose, így a szervi okot én is kizárnám. Egyszerűen tojik az egészre és kész.
Dávid meg nagyon néha éjjel, de akkor totál az egészet. Azért kopp-kopp ez most már elég ritka, havi 1-2 max. És ő meg nappal sose, egy cseppet se!!! Nem értem én ezt, de már nem is akarom megfejteni.... egyszer majd ennek is vége lesz. Sztem még a nyarat hagyd meg neki, hátha a melegben ráérez- nem hiszem, h pár hónap ide-oda sokat számítana......

Vikó

Sajnálom a betegséget, képzelem hogy kilehetsz már....

Cat

Gratu Samunak a kétkerékhez! Oliét végül levettétek a hétvégén?

Detti

Sajnálom az allergiát, jó hosszú lista.... és el is magyarázták, h ezeket miért kell kerülnöd? Nekem nem tűnik logikusnak az a sok gyümölcs-tilalom.... milyen koncepció alapján nem eheted???

Edit

Nagyon jók a fényképek. Nekem Oli változott a legtöbbet, totál nem így emlékeztem rá, olyan nagyfiús lett. És mi ez a nagy csajozás??? A múltkor még nem is játszottak csak egymással a fiúk??? :wink:

Ditke

Nagyon jól hangzik ez a suli!!! Drukkolok, h maradhassatok ahol vagytok! Priviben ha ráérsz, leírhatnád h akasztottátok ezt az állást, vagy h mérnököket keresnek-e arrafelé. :) :wink: Nekem ott is totál megfelelne, tengerpart, jó idő és kész... itt is ez volt a fő szempont. 8)

A bunkó pasival én is bunkó lennék, ha másból nem ért, nyíltan is megmondanám neki, h ne szidjon előttem másokat, mert nem úgy ismerem az illetőt és ebből arra gondolok, h másnak meg engem szid.... Lehet, h savanyú a szőlő alapon ócsárolja őket: velük is próbálkozott és lekoptatták??? És ha át akar jönni, telefonáljon előtte h neked jó-e az időpont. Letámadni nyilván nem kell ilyenekkel, de ha legközelebb is jön a hülyeségeivel, én nagyon könnyen olyan hangulatba kerülnék, h kedvem legyen elküldeni melegebb éghajlatra.... Nem vagyok az a mindenkivel összeveszős, de azért elég nagy a szám ahhoz, h ha valaki nagyon bosszant, annak odamondjak valamit... :twisted: Az meg egyenesen felháborító, h ingyen szitternek akarnak befogni.... még nem is ismeritek egymást két perce se.... azért ehhez több idő kell, h a gyerekek átmenjenek egymáshoz játszani és max akkor viselném el, ha a gyerekek akarnák ahogy Catéknél.

Pram

Kata szeme milyen lett, totál jó azóta is? :)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Nettke,
Jó volt olvasni a színházi élményeket. Még gyerekek előtt hetente jártunk színházba, azóta meg semmi. Nagyon hiányzik, kicsit irigykedem. Nálam talán ott lehetett a baj, hogy a párommal akartam elmenni és azt sehogyan sem tudtuk megoldani, másban nem gondolkodtam.

Lilla,
Örülök, hogy megtaláltátok a megfelelő házat. Élvezzétek minden napját és töltődjetek!
Kata szeme még egy picit véres (én még kancsalnak látom ) a jövő héten megyünk a Sényi dr.nénihez.

Vikó,
A vacsi mikor és hol lesz? Esetleg csatlakozhatnék?

Kép
pramprampram

Lilla!
Juj,de jó,hogy tetszik az új hely!!!Képeket gyorsan,mert irtó kíváncsi vagyok!!! :D
Mit a fenét csinálnak egész nap az amerikaiak???Főzni nem főznek,takarítani nem takarítanak,a gyerekekkel nem foglalkoznak!!!Akkor mi a fenével töltik a napjaikat???? :shock:
A fiúk most se csajoznak.Az óvónénik keze van/volt ezekben a képekben (ők fényképeztek,otthagytam nekik a gépet)Finoman próbálják rávenni a fiúkat,hogy nyissanak kifelé.Ennek az egyik módszere,hogy táncolni (főleg néptáncolnak) vegyespárosban kell.

Lilla,Nettke!
Nálunk sem tökéletes még a szobatisztaság!!!Beni és Marci alól még nem vettem ki a gumilepedőt,mert havonta-kéthavonta egyszer bepisilnek.Főleg mikor betegek,akkor szokott ilyesmi előfordulni,télen volt felfázásunk is.De ez szerintem is teljesen normális iskoláskorig.Sőt számomra az is elfogadható,hogy eljátszotta az időt,ezért 1-2csepp becsurrant.Ilyen időszakaink is vannak.Én ebből nem csinálok problémát.Ha szól,lecserélem az alsónacit,ha nem szól érte,akkor rajta hagyom.(persze -10fokban télen nem viszem kis pisis alsónaciban)

Nettke!
Szerintem sincs Natinak lelki problémája.Bocs,de TE nem találod a megfelelő motivációt számára ebben a kérdésben!!!!Szóval én a helyedben ezért mennék el pszichóhoz.
Amikor tavaly ilyenkor nekem Olival gondjaim voltak,nem Olit "vizsgálta" a pszichológus,hanem engem!!!A kérdéshez való hozzáállásomat,az Olivérrel való viszonyomat.Ahogy tudtam ezen változtatni,úgy változott Olivér viszonya a szobatisztaság kérdéséhez.Tudom,hogy te nem vagy olyan görcsölös,mint én!!!De szerintem nálatok is valahol ott lesz " a kutya elásva",ahol nálunk volt.

Csajok!
KÉRDÉS:nálatok hogy megy az alvás????
Én ki vagyok akadva a fiaimra az állandó harcok miatt.
Reggel 1/2 7kor kelnek.Ebéd után kb. 1/2 2-től 1/2 4-ig alszanak.1/2 4kor szigorúan ébresztem őket,bármilyen zizik is!!!
Délután is kint vagyunk mindig (tegnap pl 1/2 5-től 1/2 8-ig),mégis 10kor úgy kell leüvöltenem a fejüket.Pedig legkésőbb 1/4 10kor lefektetem őket,de mégis megy a rajcsúr,dumáás,röhögés.Úgy unom már ezt az esti cirkuszt!!!!

Kép

Kép
edit73

Edit,
holnap megyek Sári ügyében újra gyerekpszicho-hoz (viszem őt is, hadd lássa a gyereket), és akkor rákérdezek a Nati ügyre is, meglátjuk. Tudom, hogy bennem a hiba 8) csak én még nem aggódom,mert ő olyan ügyes, hogy úgy érzem nincs mit sürgetni. De bennem a bogár most már :roll: :lol:

Kép
nettke

Pram, gyere!!!! A vacsi mindig mindenkire vonatkozik!!
:lol:

Lilla,
de klassz! Várjuk a képeket :lol:
Keresitek Robinak az állást már? Milyen a munkaerőpiac, van már valami tapasztalat?

Kép
nettke

Sziasztok!

Gyorsan írok ha hirtelen eltűnök az az oka, hogy hazajött a férjem és indulnunk kell. A fene ezekbe a spanyolokba, mindenre ráérnek. 9-kor vége az ügyeletnek, de szinte kötelező jelleggel van utána reggeli kávézás meg dumaparti, meg közös vizit, mindent úgy csinálnak, mintha soha sehová nem kellene sietniük. Ebbe nehéz lesz beleszoknunk mert otthon mi folyton késésben voltunk mindenhonnan és mindig rohantunk.

Lilla!

Nem írok privit, nincs nagy titok benne: mi már régen keresgetünk állás ügyben, próbáltuk Ausztráliát, Angliát, Svédországot, Dániát, stb., szóval elég sokfelé, de a sebészet nem hiányszakma így sajnos nem nagyon akart semmi összejönni, már épp kezdtük feladni. Az orvosokkal fejvadász cégek foglalkoznak, ide is volt egy közvetítő, a papírokat ők intézték, aztán a férjem kijött egy hónapra. Ahová ígérték volna neki az állást ott végül nem lett, illetve úgy volt, hogy Elche-ben nyitnak egy új kórházat, oda átmegy néhány orvos innen és akkor az ő helyükre. De ennek az időpontja bizonytalan volt. Közben a férjem magánakciózott egyet, elment még néhány kórházba a környéken és leadta a CV-t, aztán ebből ahol most dolgozik másnap visszahívták, 2 napot be kellett mennie asszisztálni a műtőbe, gondolom megnézték hogy dolgozik, aztán felajánlották ezt a szerződést. 6 hónap próbaidő aztán meglátják. Mondjuk a főnöke nagyon rendes, azt is felajánlotta, hogy jóban van a sürgősségi főnökével, majd ha menni akarok dolgozni akkor beszél vele, így nekem kicsit lezsírozottabban mehet a dolog. A nyelv miatt aggódunk folyton, mi elég maximalisták vagyunk, lehet, hogy ez a baj. Van egy mellkassebész lengyel fickó, az harmadik éve van itt, állítólag a férjem jobban beszél mint ő. Na ez nekem elég hihetetlen, de legalább biztató :)
Nem tudom mérnököknél hogy van, nektek nincsenek fejvadász cégek akik külföldi munkával foglalkoznak? Neten az orvosoknak elég sok hirdetés van, meg van az orvosok lapja újság amit a kamara küld az orvosoknak és az is mindig tele van hirdetésekkel. Nem tudom mérnöknél van-e ilyen. :?:

Örülök, hogy találtatok lakást! Ja, amúgy a mienk is olyan volt, hogy mondta a férjem , hogy ha nem a saját szemével látja, hogy költözés előtt volt itt egy néhány fős takaírtó csapat, akkor el nem hinné hogy ki volt takaírtva. Na én nem is hittem. Húsvétkor érkeztünk, ennek tiszteletére 3 napig takaríottam. Mondjuk itt évekig nem lakott senki, így ez krónikus kosz volt, meg szellőztetni kellett az állott szag miatt. No meg csepeg a wc, azóta is várom a szerelőt, kertészt is ígértek mert nagyon ráférne a fára egy metszés, stb.

Bocs. most ennyi, mennem kell.

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Köszi a hiányolást :) csak visszabújtam egy kicsit a csigaházamba.
A férjemnek márciusban megszűnt a munkahelye, nagyon váratlanul ért bennünket.
Naponta több helyre beadta a jelentkezését, de hetekig be sem hívták interjúra.
Szinte alig van tényleges állás.
Az is felmerült, hogy hazamegyünk, de aztán május végéig adtunk magunknak haladékot.
A múlt héten sikerült elhelyezkednie, de valahogy nem vagyunk teljesen nyugodtak.
Engem nagyon megviselt ez a bizonytalanság, amúgy is sajnos olyan a természetem, hogy túlaggódok mindent :(

Ditke :) szuper!! ez nagyon jól sikerült nektek, főleg ha mind a kettőtöknek lesz állása, csajok tuti jól fogják magukat érezni!! :D
Fiúk is szeptemberbe kezdik az iskolát, mi is eldöntöttük, hogy külön osztályba kérjük őket, de sajnos ez állami iskola és nem tudjuk mennyire veszik figyelembe a kéréseinket.
Lehet az én gyerekeimmel van baj, de most kezdenek megszólalni angolul, de még így is nagyon keveset ...

Cat :) én is imádok színházba járni :)

Edit :) először is csodaszépek a fiúk :D
Alváshoz: a fiúk szeptember óta nem alszanak délután, itt nincs alvás az oviban. Nekem is nagyon fura volt, de két hét alatt beleszoktak, így este legkésőbb fél 9-re csönd van 8)

Lilla :) remélem a kezdeti koszon kívül, amúgy minden szuper lesz a házzal!! :D

Az időjárásról meg csak annyit, hogy az éjjel még beindult a fűtésünk, 16 fokon volt a termoszát.

Képzeljétek a Gergő bárányhimlős, vagyis mi azt gondoljuk, van kb. 15 pöttye, kijön, kicsit megnagyobbodik, aztán lesz egy vízhólyag a közepén, kipukkad és elpörkösödik, szombaton jött ki az első, de semmi más baja nincs. Felhívtuk a dokit, azt mondja nem akarja látni, ha leszárad mind mehet oviba. És ha nem is az????

Sz.

KépKép
sziszus

Pram :)
Ajánlom is hogy gyere vacsizni! :wink:

Sziszus :)
Örülök, hogy jelentkeztél végre. Tessék gyakrabban jönni, és kibeszélni a bajodat, hátha jobb lesz a közérzeted tőle.

Szerintem is bárányhimlője van gergőnek? Péteren semmi nincs még? Hogy viseli?

Miért nem vagytok nyugodtak az állással kapcsolatban? Nem tetszik a párodnak?

Meme :)
SZPSZ imádat :D :D Vele túlnépesedéspolitikát lehetne kezelni, ha ilyen lenne a Halál, tucatjával rohannának a nők. :wink:

Lilla :)
Majd várjuk ám a képeket a házról! Akkor most lehet, hogy maradtok mégis az eredeti időpontig?

Biciklizés: Nem vettük még le Olinak a kerekeket, mert úgy alakult a hétvégénk, hogy nem is bicóztunk.

Ditke :)
Ez tényleg nagyon jól hangzik a ti sorsotok ahogy alakul. Meg is érdemlitek! Az az ország aki ennyire nem becsüli meg a jó szakembereket, az vessen magára. :twisted:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Ditke!

Annyira jókat írsz, szuper a ház, szuper a suli-ovi, szuper a piac, minden. A pasit meg küld el a francba!!!!
Tök jól ellennék én is ott.
A múltkor kérdezted, a hasamat leforráztam, másodfokú, szóval fájt, de amikor nem piszkáltam, meg nem ért hozzá semmi, akkor elvoltam. A hason kevesebb az érzőideg, nem?
Mindenesetre már kötés nélkül vagyok, de elég vékonyka a bőr, a szépségét nem is mondom...., csak azt nem tudom mikor mehetek medencébe, vagyis, áztatásra.....

Vikó!

Gyógyuljatok és kitartás, én is nehezen bírom az éjszakázást, öreg vagyok már hozzá.

Lilla!

Tök jó, hogy már van házatok!!!!!!!!! :D :D Képeket tegyél az albumodba.

Edit!

Nagyon helyesek a fiúk, akartam is írni, h milyen klassz az ingük, de már írtad, h az ovié.

Detti!

Nektek mikor derül ki az oviba a felvétel? Nekünk csak máj. 29-én.
Én is azt hittem, h a gyümölcsök közül az eper az allergén, na meg a dinnye. Aki pl. allergiás aug., szept.-ben a parlagfűre, annak nem tanácsos dinnyét enni, mert totál erősíti. Nálunk be is igazolódott. Attilánál...

Sziszus!

Azért jó h találtatok munkát. Tényleg gyere gyakrabban. Mondom én, aki legalább két hete nem írtam.....

Cat!

Mi is megpróbáljuk levenni a pótkereket, mert nagyon tekernek a fiúk, aztán meglátjuk. lehet, hogy még korai.

Már én is várom a talit, Pram, gyere mindenképp!!!!!

Akinek nem írtam bocsánat, de így járok mindig, ha ritkán jövök.

Kivagyok a melegtől!!!!!!!! Nem bírom!!!!!!!

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Ditke!

Annyira jókat írsz, szuper a ház, szuper a suli-ovi, szuper a piac, minden. A pasit meg küld el a francba!!!!
Tök jól ellennék én is ott.
A múltkor kérdezted, a hasamat leforráztam, másodfokú, szóval fájt, de amikor nem piszkáltam, meg nem ért hozzá semmi, akkor elvoltam. A hason kevesebb az érzőideg, nem?
Mindenesetre már kötés nélkül vagyok, de elég vékonyka a bőr, a szépségét nem is mondom...., csak azt nem tudom mikor mehetek medencébe, vagyis, áztatásra.....

Vikó!

Gyógyuljatok és kitartás, én is nehezen bírom az éjszakázást, öreg vagyok már hozzá.

Lilla!

Tök jó, hogy már van házatok!!!!!!!!! :D :D Képeket tegyél az albumodba.

Edit!

Nagyon helyesek a fiúk, akartam is írni, h milyen klassz az ingük, de már írtad, h az ovié.

Detti!

Nektek mikor derül ki az oviba a felvétel? Nekünk csak máj. 29-én.
Én is azt hittem, h a gyümölcsök közül az eper az allergén, na meg a dinnye. Aki pl. allergiás aug., szept.-ben a parlagfűre, annak nem tanácsos dinnyét enni, mert totál erősíti. Nálunk be is igazolódott. Attilánál...

Sziszus!

Azért jó h találtatok munkát. Tényleg gyere gyakrabban. Mondom én, aki legalább két hete nem írtam.....

Cat!

Mi is megpróbáljuk levenni a pótkereket, mert nagyon tekernek a fiúk, aztán meglátjuk. lehet, hogy még korai.

Már én is várom a talit, Pram, gyere mindenképp!!!!!

Akinek nem írtam bocsánat, de így járok mindig, ha ritkán jövök.

Kivagyok a melegtől!!!!!!!! Nem bírom!!!!!!!

Kata

Kép
kateduo

Cat!

Ti hogy bicikliztek? Térd, könyökvédőt használtok? Most, h nincs hosszúnadrág, gondolkodom rajta, mert ha esnek, tuti mindenhol sebesek lesznek. Már így is tiszta "bibi" mindenük.
Sisak az mindig van.

Kata

Kép
kateduo

Kata :)
Van térd és könyökvédőnk, a garázsban, ki sem csomagoltuk. Csak megvettük mert occsó volt. :D Az enyémek nem esnek a bicóval. Persze fejvédő van, de ennyi.

Cat
Kép
cateye

Mi örököltük, de még mi sem használtuk....., de nagyon gondolkodom rajta, az enyémek borulnak néha, mert nem néznek előre.
Képzeld az egyik ismerősünk, profi bicajos, versenyzett is, és rengeteget megy terepen is, nagyon lassan ment, fel akart menni a járdára, de valahogy orra bukott a biciklivel, a sisakja ketté repedt, de ezzel megmentette a fejét, ha nincs sisakja, a koponyája törik be.:shock:

Kata

Kép
kateduo

Ditke

Hát, ez a ház is olyan állapotban volt, mint ahol évek óta nem lakott senki!!! De sztem takarítani nem is takarítottak ki rendesen amióta felépült (4 éves a ház). Magasmennyezetes és tök jó ötletes a plafonja, van benne egy gerendaszerűség v mi. De akkora por-oroszlánok kandikáltak le róla, h nem létezik, h az valaha le volt törölve!!! Ilyen kosz nem gyűlik össze pár hónap alatt az tuti. :?
Fejvadászt majd megnézzük, én nem tudom, h van-e mérnököknek... :? Eddig annyira Florida volt a cél, h másfelé nem is nézegettünk.

Nettke

munkaerőpiac: van rengeteg állás meghirdetve és látszik, h nem tudják mindet rögtön betölteni, mert többször is feladják újra. Tegnap volt egy fejvadász-cégnél, ők hívták be. Sajnos ez a cég úgy működik, h nekünk kellene előre fizetni elég sok pénzt a segítségért. Ebbe nem fogunk belemenni az tuti, max a munkába-álláskor fizetnénk ilyesmiért. De biztató is, mert nem egy ruppótlan cég volt, ezt a díjat az amcsik közül se engedheti meg magának mindenki-ebből azt szűrtem le, h "eladhatónak" tarjták a piacon és nem az átlag "bevándorló" szintjére teszik. :)

Sziszus

Sajnálom az ijedtséget a munkával-külföldön még rosszabb lehet... Te nem is dolgozol? Férjed mivel foglalkozik?

Kata

Gondoltam rátok tegnap-lent voltunk a viharban a parton- elég jó hullámok voltak!!! :D

Detti

Nem is írtam tegnap: nekünk is 28-án lesz az évfordulónk, az 5.-ik. :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla!

Lehet, h északabra kellene menni?? Lehet, h ott több lenne a lehetőség.
Nem írtad, anyukád mit szólt, h elköltöztök?

Edit!

Alvás: reggel : 7-8 között kelés, 1/2 2- 2 között elalvás. Ez változó, h mennyit alszanak. Este 9-kor be az ágyba, így reménykedem, h 10-kor már alszanak. Ált. 1/2 10-kor már nincsenek ébren. Változó, h mikor alszanak el. Sztem akkor alszanak hamarabb, ha keveset aludtak du., ha sokat, akkor nehezebben. Nálunk is folyamatosan kint vannak.

A kínai gyógyítás szerint, minél többet mozog egy gyerek, annál több az energiája. Az enyémekre tök igaz. Már gondolkodom, h két napra lekötöm őket. :wink: Hátha csökken az energiajuk, hihetetlen mit bírnak. Este alig várom, h csend legyen. Szerintem akkor lesz újra jobb az este, ha kimarad a délutáni alvás, de azt meg nagyon nem szeretném még.

Kata

Kép
kateduo

Csajok!
Lefoglalom 19:30-ra az asztalt a Via Lunába. 8 főre foglalok, eddig 6an vagyunk, de lesz, ami lesz...inkább így...

Pram!
Ez nem kérdés! Ott a helyed! :lol:

Viki

KépKép
vikóka

ezt tanusíthatom: amikor nem alszanak du akkor este fél 8-8-kor kuss van. 8) és mese után nincs kijárkálás, pisilés, ivás, szórakozás... befordulnak és alszanak!!!

azért néha amikor fáradtabbak, lerakom őket aludni, de akkor nehezen alszanak el, főleg Nikesz és nem is akarnak felkelni utána. Este viszont megy a műsor.... ez a halálom. Tegnap is, ki akartuk próbálni kettesben a jacuzzit a teraszon, erre Niki f 11-ig műsorozott. :twisted:

igazából először nagyon rossz volt, h nem volt napközben szünet, de hamar megszoktam és most már jobb így. Nincs napi kétszer az elalvás körüli cirkusz, nyugis az egész és az egész este a mienk!!! 8)

Dávid pl ma magától bement ebéd után aludni, Niki meg itt játszik. Mindenkinek jobb ha rugalmasan kezelem a kérdést és nem erőszakoskodom velük. Az idegeim már rongyokban lógtak tőle. :?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziszus,Kata,Lilla!
Köszi a válaszokat!
Én egyenlőre nem szeretném,ha elmaradna a du-i alvás.Olyankor nincs velük gond.Bár ha valamiért nem alszanak du,most már akkor is jól bírják.Nálunk csak este van a cirkusz!Ma 1/2 9-ig kint voltunk,aztán fürcsi,1mese és ágyba.Ma nem nézhettek tv-t lefekvéskor.Kíváncsi vagyok így könnyebben alszanak-e el.Meg azt találtam ki,hogy a jó éjt mellé elmondom nekik,hogy azt várom tőlük,hogy becsukják a szemüket és a szájukat.Kíváncsi vagyok így esetleg beválik-e a lefektetés project.

Kép

Kép
edit73

Lilla!
Nálunk sajna akkor se alszanak el előbb,ha nincs du. alvás.Úgyanúgy nyomják 1/2 10-10-ig.Így ezért sem szeretném,ha kimaradna a du-i alvás.

Sziszus!
Azért ez érdekes hozzáállás a doki részéről a "lehet,hogy bárányhimlő"-höz.Ha 2hét múlva péteren is kijön,akkor tuti az volt.
16fok??? :shock: BRRRR! :roll: Nálunk már 27fok van a lakásban.Lassan bekapcsolom a légkondit.

Kata!
Imádom a meleget! :D Mi nem használunk bukósisakot sem.Lehet,hogy kellene,de ide az utcába nem veszik fel.Majd ha megtanulnak 2keréken és tudunk családilag közlekedni,lesz nekik.

Kép

Kép
edit73

Vikóka,

Én úgy tudom, hogy Brigi is jönne a vacsira, ugye Brigi???

Edit,

Alvás: szerintem is szükségük van még a délutáni alvásra, és az nálunk talán könnyebben is megy. A bölcsiben alszanak minden nap, kivétel nélkül, csak a hétvégéket kell megoldani. Akkor meg elég sokszor úton vagyunk, az autóban meg szintén mindig elalszanak.
Az este már húzósabb :roll: Most, hogy már meleg és világos van, fél 8 körül fürdetünk, és fél 9-kor van mese, bábozás vagy diafilmezés. 9kor szigorúan lámpaoltás. Általában el is alszanak, de van, hogy akár még fél óráig is nyűgnek. Bernát mindig hamarabb elalszik egyébként.

Kata,

A futóbiciklin, amikor hosszabb útra megyünk, használunk sisakot, de más védőfelszerelést nem. Lehet, hogy kéne, de 30 fokban nem akarom még azt is rájuk adni.
Mi egyébként most akarunk "normális" biciklit venni a fiúknak, de tök tanácstalan vagyok, hogy 14-est vagy 16-ost :?: :?: :?:
A hasad elég sz@rul hangzik :shock:

Világjárók,

Szerintem mindannyian tök jó helyen vagytok :) Szorítok a munkakeresőknek, és gratulálok a munkatalálóknak!

Sziszus,

A doki hozzászólása a bárányhimlő gyanúhoz elég érdekes... :shock:

Allergiám: azért nem szabad ennem egy csomó gyümölcsöt és zöldséget, mert a parlagfűre és egyéb gyomnövényre kimutattak nálam allergiát (megjegyzem nem folyik az orrom, szemem), és a keresztallergia miatt kéne elfelejtenem ezeket a kajákat. Amit egyébként nagyjából lesz@rok, mert még mindig nem győztek meg kórházban a dokik. Van, amit egyébként már tényleg nem ettem 3 hete, de pl. cseresznyét ma is kb. 15 db-ot :roll: A gluténmentességet se nagyon tartom be, mert a teszt plusz-minuszt mutatott ki, ami nagyon határeset.
Most nincsenek kiütéseim, és nem is viszketek, mert szedek gyógyszert, de hát nem tudom, hogy meddig kell. Majd megyek vissza kontrollra, és rákérdezek.

Na, most megyek filmet nézni, jó éjszakát mindenkinek.

Detti

KépKép
kiliman

Edit :)

Alvás: Nálunk ez már sajnos nagyon ritka, hogy alszanak délután. 10-ből 8-szor nem alszanak. Ha nagyon kihajtjuk őket délelőtt, van úszás, túra, akkor alszanak. Sima programok mellett viszont nem.

De annyira rendesek, mert ebéd után automatikusan mennek csendes pihenőre. Ez azt jelenti, hogy bemennek a szobájukba és dvd-znek kb 3/4 órát, addig mi alszunk. :lol:

Beérem ennyivel mert így este viszont alszanak már 1/2 9-9-kor.

Hétköznap amikor alszanak az oviban este 10-1/4 11 mire elalszanak. Na az a horror nekünk. Inkább ne aludjanak.

Kata :)
Nekem van egy jogász kolléganőm aki bringával jár be. A múltkor vékony kerekű bringával jött, és a bringa kereke beleakadt a bicikliút repedésébe, és fejreállt vele. A fejét a sisak mentette meg, mert kettétört, viszont neki kiesett a két felső foga, felszakadt a szája. Na azóta sisakozom én is még a legrövidebb utakra is.

Mondjuk a saját sógorom is egyszer gurult le a Gellért hegyről, és a járda szélén lévő két fém oszlop között nem látta a láncot, és át akart menni az oszlopok között. Elrepült mint a győzelmi zászló, és az ő sisakja is kettétört, nem is emlékezett hogy jutott haza, emlékezetkiesése lett, olyan agyrázkódást kapott.

Milyen gyógyszert szedsz ami megakadályozza a csalán kiütést?

Bicikli: Biztonsággal leér a lábuk a 16-os bringáról? Csak akkor vegyetek 16-ost, ha leér a lábuk.

Nagyon jó bicikli akció volt az Auchanban most. 59.900-értvolt egy férfi és egy női Schwinn Csepel, és ajándékba adtak hozzá egy 16-os vagy 20-as Corsair gyerek biciklit. Vettem is volna, de Zoli telós bringát akar, azon meg nem volt teleszkóp.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok :)

Megjött anyu (sok-sok ígérgetés után), úgyhogy valszeg tudok menni 29-én. Erre vártam, mert az, hogy megígéri, hogy jön, az nekem nem elég, mert végül aztán mégsem. :roll:

Most megyek, mert tegnap barátnőztem és minden romokban.

Alváshoz: sztem nem várható, hogy ha fél 9-ig kint lehetnek, akkor fél 10-10 előtt elaludjanak. Nekik még kell egy csomó kifutási idő. Míg játékról átállnak pihenésre. Ha én azt akarom, hogy ágyban legyen 8-f9-kor, akkor el kell kezdenem az esti rutint min. f7-kor. Akkor már nincs kinti program. Ha mégis hagyom őket, akkor nem alszanak el időben, mert pisilni kell, nem kaptam kakaót, nem ittam, nem bújtam hozzád, kell a babám, a ......... és végül így is, úgy is elmegy min. fél óra mire végre csend van.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Cat,

Nekem Schwinn-em van, egy nagyon jó kis citybike. Teleszkópos, tök jó nagy kerekekkel és 21 váltóval. Az a baj, hogyha tényleg profi biciklit szeretnétek, akkor az min. 150e ft-nál kezdődik sajnos. Én legelőször egy Meridát néztem ki, de nagyon hamar letettem róla az ára miatt. Meg hát már nem nagyon tudok járni erdőbe biciklizni, csak sima terepen, a city bike-okat meg pont erre találták ki.

Igazság szerint szerintem teljes talpuk nem ér le a fiúknak a 16-os biciklikről. A másik meg az, hogy eddig akárhol is néztük, az üléseket folyamatosan állítani kellett volna, hogy lássuk, mennyire jó nekik. Úgyhogy majd erre is odafigyelek. A jövő héten már azt szeretném, ha a kölkök az új biciklivel repesztenének a Fertő-tó körül :lol:

ja, és antihisztamin tablettát szedek. Ez jó egyébként.

na, húzok dolgozni. Ez viszont nem jó :(

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Vikó!

Látod, már 8-an vagyunk!!!! ha jól számolok.....

Cat!

Horror amiket írsz, eddig is para voltam, ezek után meg..... :roll: Attila régen járt ki a Kamara erdőbe biciklizni a barátaival és ezerrel mentek a fák között, most is látom hogyan mennek ott biciklivel, félelmetes. Már akkor az volt bennem, h hogyan fognak ott menni a fiúk, amikor megszülettek. Tőlünk 5 perc kocsival az erdő, tuti oda fognak járni, ha nagyobbak lesznek. Szét fogom magam aggódni. De ez az anyák sorsa.
Amúgy tényleg brutál a sisak ebben a melegben, úgy megizzad szegényeknek a feje, de ez muszáj. Mi rögtön így kezdtük a biciklizést és ha megyünk valahova, automatikusan veszik is fel a sisakot.

Edit!

Hogy ment az elalvás?

Detti!

Milyen gyógyszert kaptál? Milyen filmet néztél?

Brigi!

Én is így vagyok vele, h minél előbb szeretem elkezdeni az esti rutint, különben jóval később van elalvás. Nálam a 7 óra az ideális, ha akkor kezdünk fürdetni. Mondjuk nálunk a fürdés elég sokáig tart, hagyjuk őket pancsolni. Most újra együtt fürdenek, bár nem tudom meddig bírjuk idegileg.

Ha már a gyerekek nagyobbak lesznek, nem alszanak már délben, csinálhatnánk egy közös biciklitúrát!!!! :D

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Megjöttünk.

Bernátnak nagyon boldog névnapot kívánunk!

Jövök még, csak most adóbevallást kell készítenem.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Csajok!

Lefoglaltam az asztalt május 29. 19:30-ra a Via Lunába.

www.vialuna.hu

Jó lesz dumcsizni végre!

Viki

KépKép
vikóka

Bernát!

Nagyon Boldog Névnapot kívánunk!!!!
Múltkor már láttam a naptárban... :D

Vikó!

Szuper!!!!!

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Bernát!
BOLDOG NÉVNAPOT!
Kép

Cat!
Hű amiket itt meséltek!Be kell gyorsan szereznem a fiúknak sisakot,mert Beni így is őrült módon teker!
Nálunk csak Oli lenne el 3/4órát a tv előtt.Beni és Marci max 10percet.

Brigi!
Nekem ilyen jó időben nincsenek el ittbent a fiúk.Unják magukat és verik a tam-tam-ot,hogy menjünk ki.Illetve Oli ellenne,ha tévézhetne (akkor akár egyész délután is elfeküdne).Így mi alvás után kimegyünk,6körül bejövünk vacsizni,mert akkor már éhesek.Majd újra ki!Meg az utca kölkei is 6körül verődnek össze,addigra mindenki hazaért,megtanultak a nagyok és zajlik az élet.Ebből pedig az enyémek se akarnak kimaradni.
Ha pedig este bejöttünk,fél óra fürcsi,majd fél óra mese,dumcsi,összebújás van.Ez szerintem elég kellene,hogy legyen nekik a "leeresztésre".Mivel sok mesélnivalójuk akkor már nincsenek,hisz az egész délutánt együtt töltöttük.

Kép

Kép
edit73

Kata!
Sokkal jobban ment az esti elalvás,bár egy alkalomból még nem lehet nagy következtetést levonni.Meglátom!Próbálom pár napig így csinálni,aztán majd kiderül.
Amúgy is sok mostanában az "anya akaratával való szembeszegülés".Lehet ez is csak egy a sok közül?

Annamari!
Milyen volt az út?

Kép

Kép
edit73

Detti,
Bernátnak Nagyon Boldog Névnapot Kívánok!

Kép
pramprampram

Edit :)
Nálunk a vacsi már az esti rutin része. És nem kell, hogy ellegyenek bent, mert onnantól, hogy elkezdtük, az egész már az elalvás felvezetése, és arról szól, hogy mi a dolgunk. Vacsi, fürcsi, pizsi, mese. Nem ők foglalják el magukat, hanem én őket az éppen aktuális feladattal. Ettől persze marha rövidnek tűnik a nap, mert sokkal kevesebb a szabadfoglalkozás, de enélkül meg elszállunk. Mondjuk nyáron azért nehezebb, mert mire elviselhető lesz kint a hőmérséklet, addigra vége a napnak, de ilyenkor bevállalom akkor a késői fekvést. Az a baj, hogy te meg én tudjuk, hogy ha gyorsan esznek, fürdenek, fekszenek, akkor sokkal több idő marad a "szórakozásra", de ők ezt nem érik fel ésszel. Ezért ÉN rövidítem a játékot, hogy maradjon idő az ő lassú tempójukban bevégezni a napot.
Ma kivételesen (egy rendezvény volt az oviban) tök sokáig társasoztunk, késői vacsi, utána eprészés, fürcsi. Hát most van f10 és még mindig nyígnak. Pedig én le tudom őket fektetni 8-f9-re, ha a szokott módon csinálom.
Gondolom a dutáni alvást nem tudod hamarabb kezdeni, mert még hazaértek az oviből, stb. De lehet, hogy 2 óra már sok nekik egyébként is (már esti alvás szempontjából). Az itteni oviban kb. 1-kor fekszenek és max. 1,5 óra alvás van. Így azért estére már fáradtak. Hétvégén már csak akkor tudom lefektetni őket nagyrészt, ha beígérek valamit alvás utánra. De akkor viszonylag könnyen megy. Pl. alvás után megyünk fagyizni, jönnek a barátaitok, elmegyünk x-hez, bicózni, stb.

Bertnátnak nagyon sok boldog névnapot kívánunk!!! :)

Mindenkinek szép estét!!!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?