Új privát üzeneted érkezett!

Zita978: Szentkirályi és a Jana szénsavmentes babavízben oldom fel... szerintem anyatejben is feloldhatod, de jobb a babavíz mert abban látszik ha feloldódott! :wink: (Ne adj neki forralt csapvizet.)

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok,

Mulan,
0 eredmény még, pedig már tűkön ülök, fekszem. Ez a félév könnyített úgyhogy összesen 6 vizsgám van csak. Most szombat is, általában úgy próbáltam beosztani h hetente 1 vizsga, legyen időm felkészülni.
Habár most olyan migrénem van, szerintem 3 napja lassan hogy képtelen vagyok tanulni. Nem tudom mi lesz így.

Simán lehet h az időjárás kavar be az étvágyban, egyébként is nyáron az ember „elméletileg kevesebbet eszik, nincs annyira étvágy”. Arra figyelj hogy legyen elegendő folyadék mindenképpen.

Barátnő ?

Millye,
Ügyi vagy nagyon, tehát ha nem zavar akkor ezután is kérdeznék majd.
Miért ne forralt csapvíz ?

Zizi,
Csak óvatosan a vasalással, de ha ennyire belejöttél esetleg ne küldjek egy kisebb adagot ?

Krisztacsillag,
No para és pihi pihi. Minden rendben lesz. Nekem brutál magas volt a pulzusszámom el is küldött a házidokim szív UH-ra, állandóan EKG-ztak, kaptam gyógyit amire a szülészem is azt mondta h minden további nélkül szedhetem. Szülés óta minden rendben van újra.

Szonce,
Kircsi a pihenőszék nagyon. Nem vagytok elkésve a forgással, azért arra figyeljetek hogy legyen hasonfekvés mert ekkor lesz kúszás is.
Nálunk sem volt valami nagy favorit a hasonfekvés, aztán 2 hete a gyereket le nem lehet lőni állandóan pörög, forog.

Reni,
1 hónapja használjuk, én nagyon szeretem, Marcival tegnap kengizve mentünk sétálni és annyira jó volt ahogy a kis drágám elaludt és a fejét odarakta a mellkasomra.
Beni nagyon csinos ebben a ruciban.

Kati,
Boldog szülinapot kívánunk így utólag is.

Zita,
Örülök a pihinek. Én naturaqua vizet használok, van egy cikk ami alapján került kiválasztásra ez a víz. Ha gondolod szívesen átküldöm.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

POCAKOSOK HOGY BÍRJÁTOK EZT AZ IDŐJÁRÁSVÁLTOZÁST, FRONTOKAT ????

kubuspace

Kubuspace: Elég sok rosszat olvastam a csapvizekről és ezért inkább a babavíz mellett döntöttem...
TÉVHIT, HOGY A CSAPVÍZ FORRALÁSÁVAL MEGTISZTÍTJUK A VIZET.
Az igazság az, hogy a forralás csak a vízben található élõ mikroorganizmusok, baktériumok ellen nyújt egy idõre védelmet. Azonban az ivóvízben lévõ egyéb szennyezõdéseket, nehéz fémeket, vegyi anyagokat nem távolítja el, vagyis csak csírátlanítja, de nem tisztítja meg a vizet.
A forralás során éppen a tiszta víz távozik el gõz formájában, így a visszamaradt oldat töménységét, vagyis a szennyezõdések sûrûségét, növeli meg! A csecsemõ számára készített tápszer, tea vagy bármilyen más víztartalmú étel elkészítéséhez kizárólag alacsony ásványi anyag tartalmú, és minden szennyezõdéstõl mentes vízre van szükség.

Kép

Kép

Kép
millye

Kubu, igen érdekel, köszi.

Ma kicsit nehezebb napunk van, kislányom szinte csak ölben van, ha leteszem, reklamál azonnal. Most is itt alszik a combjaimon :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

sziasztok!

Jól eltüntem egy időre...
Anyukám itthon van pár nap szabadságon, így vele töltjük napjainkat. Vásárolgatás, együttfőzés, és sok sok babázás...:)
Köszönöm szépen a szülinapi köszöntéseket! Nagyon aranyosak vagytok!

Nem sokat olvastam vissza, az új babásoknak gratulálok, a pocakosoknak meg kitartást! Engem kikészít ez a meleg. Ma reggel pl. olyan roszul voltam, 134/85ös vérnyomással...
Milánnal minden oké, pörög-forog, megállás nélkül mosolyog, gügyög, rengeteget eszik. Elkezdtük a hozzátáplálást már második hete, ma már evett krumplit főtt csirkemellel, nagyon izlett neki...
Most mennem kell fürdetni, de majd még jövök...
Addig is puszi!

kati

Kép
tatyi1983

Reni!!

Küldtem a levelet! Megkaptad??

Puszi!

Kati

Kép
tatyi1983

Sziasztok!

Kubu,
köszönjük kérdésed, sztem én egész jól bírom ezeket a frontokat, persze úgy könnyű, hogy szinte egész nap fekszem… babóca is szépen mozog, csak ne keményedne folyamatosan a pocakom… a doki szerint teljesen stesszes a méhem… én meg azt hittem, hogy még sosem voltam ilyen nyugodt…

Mókás dolog fekve tanulni, 2-3 oldalanként tudnék aludni… tegnap este belehúztam, fél12ig tanultam, persze megvan az eredménye, ma rettentő nehezen keltem fel…

Képzeld, milyen édes az anyósom, bevisz holnap vizsgázni, hogy ne idegesítsem fel magam, ha a közgáznál nem találok parkolóhelyet… :)

Megjött a szobabútor, a férjem hétvégén megy érte, megvan a hétvégi program, bútorösszerakás! Én majd a kanapéról dirigálok. :)

Lányok,
úgy örülök, hogy rátok találtam, olyan sok hasznos dolog osztotok meg itt egymással!!! :)

A barátnőmnél sajnos nem javul a helyzet, mazsola nem fejlődik kellő ütemben, most 33. héten járnak, legkésőbb a 35-ben megcsászározzák, mert a lepény már nem tudja megfelelően táplálni… azt mondták, hogy lehet, hogy a pici a súlya miatt 2 hónapig is inkubátorban lehet… szurkoljunk neki, hogy minden rendben legyen!

Megyek, rápihenek még erre a tanulás dologra!

Puszi mindenkinek!

Kriszta

ui. most kaptam meg a pocakfotóimat, becsatolok 2-őt. Kép Kép

Kép
krisztacsillag

Sziasztok!

Jajj ez a borzalmas idő... De legalább Milán ma alvósabb egy kicsit

Kriszta nagyon csinike vagy pocakosan (is).

Reni!
Mi is régóta használunk kengurut, és szerintem is tök jó! Milán is nagyon élvezi. Azzal zoktunk "shoppingolni" :-)
Holnaptól megint dolgozik anyukám, úgyhogy ismét rendszeres látogatója leszek a fórumnak ismét:)
Addig is szép napot mindenkiek!

Kati

Kép
tatyi1983

Lányok, megint rengeteget írtatok! Úgyhogy megint össze-vissza reagálok.

millye
Nagyon köszönöm a segítséget. A kamillát ki is próbáltunk, mert én marha benyomtam egy káposztasalátát, és csak a végén esett le hogy az káposztából van :evil:
Segített, alig hogy megitta, abbamaradt a kuttyogás a hasában :)

Én sima szénsavmentes ásványvízben oldom fel a bogyókat, mikor milyen van itthon. A gyerekorvos mondta, hogy ez jó lesz így.
A bébivíz miben különbözik ezektől, az árától eltekintve?

Kenguru: szintén gyerekorvos mondta az első héten, hogy nyugodtan lehet kenguruzni, bár én mindenhol azt olvastam, hogy 3 hónapos kor után javasolt csak.

Kullancs: Az jutott még eszembe, hogy van ilyen ultrahangos kullancs riasztó, ami 3 méteres körben távol tartja a kullancsokat. Kutyáknál szokták használni, de miért ne lehetne rárakni a babakocsira, vagy ha kendőzik/kenguruzik az ember, magára? Ehhez nem kell semmit kenni a babára, tuti nem árt neki.
Fresnapfban lehet venni, asszem 4000 Ft körül van.

Zita
Jutottál valamire a kendővel?

Nem tudom, issza-e vki a Hipp Natal Bio Still Tee-t (volt a kórházi ajándékcsomagban minta). A héten felfedeztem, hogy van a DM-ben ugyanolyan összetételű babylove tea, szintén bio. Viszont pont fele annyiba kerül, mint a Hipp...
[/b]
jaspis

Millye,
Hasonlóképpen vélekedtem én is, habár ebből volt egy kisebb vitánk apóssal aki vízügyi szakember. Szerinte forralással minden eltávozik, de én valamiért kötöttem az ebet a karóhoz és rövidebb ideig történt csapvíz használat után (remélem nem okoztam maradandó károsodást) áttértem a naturaqua-ra.

Zita,

Akkor a cikk sokkkkk szeretettel.
http://dietakucko.hu/index.php?option=c ... 0&Itemid=2

Kati,
Dejó dejó dejó biztosan jól telnek a napjaitok. Ez a lényeg, ha majd lesz időd akkor jelentkezz.

Krisztacsillag,
Huh de ügyes vagy, ez igen drukkolok majd a vizsgához. Anyósod nagyon aranyos. Várjuk majd a fényképet a babaszobáról.
Annak pedig mi is örülünk ha Te örülsz h ránk találtál. Szerintem ezzel mindannyian így voltunk amikor megírtuk az első hozzászólásunkat és kedves volt a fogadtatás. Apropó Beszteri remélem jól vagytok.
Szorítunk a barátnődnek hogy minden a legnagyobb rendben legyen. Szegényke.
A képek gyönyörűek.

Jaspis,
No info a Hipp teát illetően. Én homeós bogyókat, illetve Laktoherb teát ittam leginkább.

kubuspace

Csajszik nagyon köszönöm a drukkokat, sikerült a matekvizsgám :D :D :D :D

Sajna a migrénem miatt a szombati vizsgámat áttettem jövő péntekre, így akkor már kicsit sűrűbb lesz, mert 2 hét alatt 3 magolósra kell felkészülni. Sebaj most legalább Marcival pihizünk a nagyágyban :D

kubuspace

Cirkuszkától kaptam sms-t, megkért hogy írjak mert nem jut gépközelbe.
Nem érzi jól magát, beteg, lázas és a fáj a tüdeje. Amennyit csak lehet próbál pihenni de Merse mellett ez azért nagy kihívás.

Cirkuszka, mielőbbi jobbulást Neked.

kubuspace

sziasztok!

Cirkuszka, jobbulást!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kubu: Nagyon nagy gratula a vizsgához :D Nagyon ügyi vagy!!!! :D
sajnálom a migrént... nagyon átérzem..de akkor is le a kalappal a matekvizsga miatt! :) akkor most a héten már a jól megérdemelt pihenés Marcival? :)

amúgy igazatok lehet, az idő és az étvággyal párhuzammal kapcsolatban.. túl sokat nem javult ebben az időben sem,pedig azthittem..persze ne legyünk telhetetlenek.. :) kifli+kakó párosítás úgytünik legalább most működik :)
amúgy gondolom h nem lehet nagy baj,csaj persze rögtön aggódni kezdtem h nehogy a picur is fogyni kezdjen..mert az én -2kilóm 3 hét alatt gondolom nem akkora nagy gond.. de holnap mindenesetre végre doki! és akkor majd megmondja a tutit remélem!

Kriszta: nagyon jók a képek!!!!! megy majd a drukk a vizsgához!!! :)

Jaj, és ami a barátnőt illeti múltkor pár óra utána haza küldték szegényt és nagyon csalódott volt..de ma reggel a ctg után már bent fogták és mondták h akkor 1 óra múlva megkaphatja a fájdalomcsillapítót :)
ezt 8.50kor mondta,azóta remélem jól mennek a dolgok,talán már elő is bújt a pindurka .. :) dejó nekik... :)
remélem mielőbb jelentkezik és megtudom mi volt,hogy volt.. :)
nekünk még 26napunk van hátra hivatalosan.. olyan soknak tünik még mindig... :) pedig így leírva nem is olyan sok... :)

lehet h az időjárás miatt vagyok mostanában ennyire fáradt? úgy 1 hete tart kb.. el is dőlök kicsit :)
mulan

Kubu,
gratulálok a matekhoz!!! Nagyon ügyes vagy!!!

Cirkuszka,
remélem mielőbb meggyógyulsz és újra itt leszel köztünk!

Kép
krisztacsillag

Csajok

köszönöm a drukkokat mégegyszer.

Mulan csak óvatosan azzal a dőléssel, minimum egy puha ágy legyen a közelben !!! :lol: :wink:

kubuspace

Tatyi1983 gyógyulgass! Remélem hamar rendbe jön a vérnyomásod!

krisztacsillag nagyon csini vagy a pocakkal!

jaspis nagyon szívesen örülök, hogy használt! Ha kell még homeós segítség nyugodtan írj! :wink:

kubuspace ugyan biztos, hogy nem okoztál semmi maradandó károsodást... :wink: Nagyon gratulálok a vizsgához!!!

Cirkuszka jobbulást Neked

mulan az a pár nap hamar eltelik és babázhatsz!!! :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Mulan,
rajtad felbuzdulva én is megnéztem hány napunk van még elvileg... 80. Ez még olyan soknak tűnik, de most mégis azért szorítok, hogy bírjuk ki addig. Bogival mindennap megbeszéljük, hogy jó odabent, szeret ott lenni, anya vigyáz rá... legalább még 8 hétig!!!!

Majd írj, mi újság barátnő fronton!

Nekem van étvágyam... sajnos.... bármit felfalnék, amit meglátok. Persze ebben az is benne van, hogy olyan vagyok, mint egy gyerek, állandóan éhes vagyok vagy mennem kell a mosdóba csak tanulni ne kelljen... annyi a jó, hogy most a babára lehet fogni . :D

Kép
krisztacsillag

Sziasztok,

Koszonom Kubunak hogy megirta mi van velunk. Hat igen sikerult Merike is benyelte utana en , szerencsere Merin 1 nap alatt atment Nekem sikerult vhogy nagyon elkapni, most antibiotikumot szedek, de ma sikerult 3 orat aludnom dutan (nagyim itt volt fozott Merse meg aludt velem) es jobban lettem.!

Kubu Gratulalok! Mentek meg vmikor Alsoorsre? Nem vagytok messze tolunk 20 km :) Ez a migren borzaszto lehet :cry:

Kriszta, nagyon szep a pocakos keped , olyan jo nezni ilyen kepeket!

Reni, Beni nagyon cuki :) Mondjuk alvos alapotban lattam az arcat de nagyon sokat valtozot :)

Babavizbol mi a Janat hasznaltuk es a Tescoban lehet kapni jo aron vagy meg olcsobb a narancssarga kismama-baba viz azt hiszem az margitszigeti, de nem akarok hulyeseget irni, de a lenyeg hogy narancssaga es egy baba van rajta 1,5l literes.

Lanyok, akartam kerdezni nekem van egy kendom elado, Merike oraisi volt mikor kaptuk ha vkit erdekell kuldok rola kepet!

Jaspis en ittam a DM-s szoptatos teat nekem hasznalt egy ideig.

Mulan, az a 26 nap mar semmi elvezzetek ki minden percet!! :)

Jajj tegnap Meri nagyot alakitott, decatlonban voltam vele tolom a babakocsit, most a masik volt nalam (az abc design aqua) ami sokkal nagyobb erre telefonalok es egyszer csak Merse menet kozben kiszallt a babakocsibol, persze mindenki azt nezte hogy anyuka milyen okos, Merse fekszik a foldon persze egy muk nelkul majd felall es elsetal.

Szonce, szerinted a kozel jovoben mentek fotozodni?

Silver merre jarsz??

Jajj szeretnek buszkelkedni, Merse rajta van egy szorolapon :) Lehet hogy vhogy felvarazolom hogy megmutassam.

Most megyek forro furdo , aztan meleg cukros tej, gyogyszer es alvas, jobban kell legyek!! Borzaszto egyedul lenni a gyerekkel mikorben beteg az ember :roll: :cry:

Jo ejt Lanyok!

Kép

Kép
cirkuszka

Megvan òbudai gyémánt a víz neve :)

Kép

Kép
cirkuszka

Sziasztok!
Köszi a tanácsokat, ma megpróbálom beszerezni a homeos bogyókat.
Hordozókendővel kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy milyen idős kortól lehet benne vinni a babákat?
Migrénre is van homeos bogyó? Mert én most paracetamol tartalmú fájdalomcsillapítót kaptam a dokitól, de semmit nem ér, viszont elég nehéz elviselni így a mindennapokat.
A Balcsira a végén nem mentünk le szerdán, holnap készülünk, mert már mától megint jó időt mondanak.
Lent is lesz net, úgyhogy majd onnan is jelentkezem.
Kubu Le a kalappal, hogy pici baba mellett tudsz tanulni, és még sikerül is a vizsgád. Gratula hozzá!
Remélem ma már sikerül babakocsizni, mert már két napja nem mozdultunk ki.
Ildi
Kép Flóra [/img]

Kép
bcuca

Sziasztok!

Barátnőméknél megszületett természetes úton Zsolti :) 4300gr és 59 cm!!!! :)
és mindössze 4 óra alatt!!!! :)
én meg nagyon boldog vagyok és örülök nekik hogy minden rendben ment és persze kicsit irigykedek is hogy milyen ügyesek voltak. és persze csak erősíti bennem az érzést hogy én is,én is had babázzak mostmár!!!!! :D

na de, ma megyünk dokihoz és majd kiszedem belőle mire számíthatok és mikor :)

amúgy úgyrémlik h mondta korábban a doki meg olvastam is valahol hogy a mgb6ot nem lehet végig szedni..lehet h már most sem kéne?..
jaj, és málna levél tea ügyben tudnátok segíteni, hogy milyet érdemes venni, hogy-mennyit érdemes inni?

köszi!!

bcuca: jó utat balcsira,remélem tényleg szebb idő lesz. Flóra nagyon csinos :)
mulan

Mulan Szülés előtt 4 héttel abba kell hagyni a MagneB6 szedését.

Bcuca migrénre több fajta homeós bogyó van, de kinek ez kinek az válik be mert alkati szerek... A Belladonnát szokták meg a PHYTOLACCA-t GLONOINUM-ot stb...

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!
Biztos már lerágott csont, de 245 oldalt lusta vagyok visszaolvasni :wink: szóval meg tudjátok mondani mennyi most az alapítványi szobák ára a Jánosba?
Nagyon köszönöm
Anita

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Szia Anitja!
Az egyágyas IKEA szoba 9000 Ft/ éj, az egyágyas kórházi 7000 Ft/éj, a kétágyas pedig 7000 Ft éjszakánként.

Képzeljétek, ma végre én is levizsgáztam, így sikerült befejezenem a második félévet. Csak azt nem tudom eldönteni, hogy vajon szeptembertől fogom-e tudni folytatni a sulit. A pici addigra kb. 3 hónapos lesz, a suli meg csak szombatonként lenne... Van valakinek ilyen típusú tapasztalata?
zizi27

Köszi Zizi! 2 éve még csak 5000 volt (ha jól emlékszem..) :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

Mulan én ittam a málnalevél teát. Forrázatként készítettem, ha jól emlékszem, 2-3 dl forróvízbe raktam egy evőkanállal, hagytam állni egy kicsit, majd leszűrtem. Kicsi cukorral ízesítettem. Lehet h bemagyarázás volt számomra, ez orvosilag még nem igazolt, de izomlazító hatása van állítólag. Én erre fogom, hogy könnyen tágultam :) És nem volt olyan rossz ízű...

Kati

Kép
tatyi1983

----
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 07:44-kor.
szonce82

Sziasztok,

Kisebb kihagyás után akkor újra itt.

Mulan,
Azért nem teljesen pihis a hétvégénk, ugyanis tegnap 9-17.30 között politológia előadásom volt összesen kb. 30 perc szünettel. Gondolhatjátok milyen voltam utána.

De a mai nap mindenképpen hármasban pihi, kicsi kirándulás, talán Diana kiállítás. Jó lesz ez a nap, már alig várom h felébredjenek.

Doki mit mondott ?

Szép méretei vannak barátnő Zsoltijának, és csak 4 óra ?? Wow de szerencsés.

26 nap ? Sőt azóta már kevesebb, tudod h milyen gyorsan elszalad…..

Málnalevél teát ittam ugyan, de attól tartok nálam nem igazán használt.

Pár hét és babázol. Juj de jó. :lol: :lol: :lol:

Krisztacsillag,
Vizsga ? Hogy sikerült ?

Cirkuszka,
Remélem a múlté már ez a csúnya betegség. Alsóörs nem valószínű, igazából a nyaralásunkat intéztük ott. Leginkább Siófok és környéke leszek megtalálható.
Nem lehet semmi a decatlon performance.
Szeretnénk látni a szórólapot, naaaaa.

Ildi,
Flóra gyönyörű kiscsajszi.
Milyen a Balaton ?

Zizi,
Ügyi vagy nagyon, már túl is vagy a vizsgaidőszakon ??? Nekem még csak most kezdődik. :(
Amennyiben adottak a következők: apuci felvigyázása szombati napokon, illetve nyugodt babóca a vizsgaidőszakban, akkor mindenképpen.
Nekem Marci 6-7 hetes volt amikor kezdődött a félév… apával szépen összeegyeztetve, kéthetente a szombatok az övék és szerencsére tanulni is enged a kis lurkó.

Szonce,
Jó kis progitok van hétvégére, azért legyen pihi is !!! Milyen színű lett a hálószoba ?
Cseresznye ? nyami nyami, huh de imádom.
Örülök barátnő babának, tényleg végre lesz kivel babázni, és persze Ádinak is lesz így játszótársa.

Mégegyszer köszönöm mindenkinek a drukkokat, most folytköv, péntek jog, köv szerda politológia, péntek gazdtöri… kemény 2 hét lessssssssz attól tartok…

Szilvi !!!!!!!!!!!!!!!!! Merre vagy ????

Nagyon szép vasárnapot Mindenkinek

Pussz

kubuspace

Kubuspace én is szívesen elmennék Diana kiállításra. Kíváncsi vagyok, hogy milyen! Majd írd meg. :roll:

Szonce82 én a homeós bogyóknak tudom be a gyors szülésemet... a málnalevéltea is nagyon jó. Akkor neked is gyors könnyű szülésed volt. Gratulálok a barátnődnek a babához! :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Millye,
még ki sem bújtunk az ágyból. Valahogy így sikerült a mai nap.
Most is alszanak a fiúk.
Hát még van két hetünk, valahogy csak összehozzuk h a kiállítást.

kubuspace

Sziasztok!

Kubu,
vizsga nagyon jól sikerült, a csoporttársaim nagyon kedvesek voltak, azonnal bemehettem, ahogy megérkeztem… a tanár is rendes volt! Most pénteken fizetésképtelenségi jog lesz, az talán nehezebb lesz, viszont legalább írásbeli… ezenkívül még egy lesz júniusban, vezetői gazdaságtan… előreláthatólag borzasztó lesz!

Zizi,
gratula a vizsgákhoz. Nekünk is folytatni kell a sulit szeptembertől, ez lesz az utolsó félév. Anyósom fog vigyázni Bogira, abban a néhány órában, amikor elkerülhetetlen az óralátogatás.

Mulan,
Dokinál mi volt?

Összeraktuk a babaszobabútort, vagyis a férjem... mi pedig a kanapéról szórakoztattuk apát. Csatolok két képet.

Egyébként nem is gondoltam volna, hogy ilyen nehéz feladat feküdni, végignézni, ahogy apa mindent összerak, elpakol, letöröl, feltakarít, stb. Persze a babáért mindent!
A hétvégén csak néhány percekre másztunk le a kanapéról, mégis azonnal keményedtünk…

Szilvi tényleg eltűnt, remélem minden ok náluk!

Gratula minden barátnő-kismamának és babájuknak!

Szép hetet mindenkinek!

Kriszta

Kép

Kép

Kép
krisztacsillag

sziasztok!

millye:köszi az infót magneb6 ügyben, már abba is hagytam! :)

tatyi,szonce: köszi a teás infókat! :) amúgy mennyit lehet inni belőle? bár még nem jutottam hozzá..a közeli patikában nem lehet kapni..

kriszta: nagyon szép lett a szoba!!!!!!!!!!!!!! :) gratulálok hozzá!!! :)
nagyon átérzem milyen nehéz lehetett végig nézni amíg a párod rendezget mindenfélét..én is pont így voltam vele..nagyon nehezen birtam,többször rám kellett szólni h feküdjek már vissza ne mászkáljak fel alá.. mert azzal úgysem segítek.. :)

dokinál: 1ujjnyit már tágultunk is,gyerek irányban,feje beékelődve (nyom is eléggé),mondta a doki h mostmár akkor jön amikor akar :) bár a ctg-n nem produkáltunk túl jó eredményt.. azt mondta a doki h valszeg végig aludta a picur..pedig felvátlva rázta a hasamat a doki, az asszisztense és néha még a párom is kicsit -bár ő jóóval finomabban "cirógatta"- ettem csokit,cukrot, gyümölcslét,sétáltam,kicsit lépcsőztem is..de még ezek után is csak 140-150 volt maximumunk...remélem ez nem nagy gond..bár azért a doki csak mondta volna?? :? ...szóval a 15perces ctg nálunk másfél óra volt kb.. :?

holnap reggel megyünk laborba,elvileg ez lesz az utolsó.. :)
mulan

Sziasztok!

Köszi a gratulációkat, ez a félév -hál' istennek- nagyon könnyű volt. Nem is tudom, mit csináltam volna, ha nagy pocakkal sokat kellett volna tanulnom.
Tényleg csodállak titeket, akik pici gyerkőc mellett ilyen ügyesen tudtok tanulni és vizsgázni! Le a kalappal! :-)

A következő félévet még meglátom. Azt tudom, hogy jó kezekben (Apa, nagyszülők) lesz a Baba míg távol vagyok, csak azt nem látom egyelőre, hogy a szoptatást hogyan fogjuk megoldani.

Kriszta, tényleg nagyon szép lett a szoba! Csak nem Faktum/ mókus a bútor?
zizi27

Sziasztok!

Gratula a sikeres vizsgákhoz az érintetteknek! Szép eredmény pocakosan és különösen baba mellett!

A múlt hetünk elég vegyes volt, szerda-csütörtök nagyon hisztis, nyügős volt Julcsi, folyton csak a cicimen akart lógni, már eléggé fájt. Pénteken meg egész nap aludt. Valószínűleg az időjárás viselte meg.

A hétvége aztán jól telt, szombaton Királyréten voltunk, találkoztunk a kollégáinkkal, megcsodállták Julcsit. Bár sokat nem láttak belőle, mert az erdőben még elég hűvös volt, így nagyon be volt bugyolálva a drága. Tegnap meg a szentendrei szigetre kirándultunk, Kisorosziban ebédeltünk, meg szedtünk még bodzát. A férjem nagyon jó bodzaszörpöt tud csinálni :D

Kriszta, klassz a szobabútor! Mi is Faktumot vettünk, a Nelli Colort, nagyon szeretjük. Mondjuk összeszerelni nem volt semmi.

Zizi, eddig egyszer kellett itthagynom Julcsit pár órára, akkor úgy oldottuk meg a szopit, hogy előtte fejtem le tejet és cumisüvegből megkapta. Igaz, nem sokat kért belőle, de a túléléshez elég volt :D Szóval néha meg lehet így is oldani.

Mulan, kitartást a hajrához! A ctg eredménye nem sokat jelent, nekem sose mutatott semmi fájást, aztán azért mégis megszültem :D Málnalevél teából én napi fél litert ittam, igaz nekem semmit nem használt, én nagyon nehezen tágultam. De veszteni nem lehet vele, úgyhogy hajrá! Szerintem nincs rossz íze, én natúr ittam ízesítés nélkül.

Jaspis, hordozókendőt még nem üzemeltük be, eddig mindig kényelmesebbnek tűnt a babakocsi. De majd próbálkozom :) Hogy van Marci így túl az 1 hónapon?

Julcsi mostanában minden hajnalban nagyon nyugtalan. 2 körül kel, eszik, és utána órákig nem bír visszaaludni. Hörög, krákog, erőlködik. Ilyenkor csak az nyugtatja meg egy kicsit ha a hasamra fektetem. Úgy én is tudok közben aludni, és ő is nagyjából elvan, csak néha sikít, sírdogál. Aztán ahogy kivilágosodik, teljesen megnyugszik. Nem tudom, mi lehet vele. Holnapután megyünk dokinénihez, majd megkérdezem ezt is.

Amúgy ezeket leszámítva jól vagyunk, mindjárt csatolok pár friss képet.

Zita
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zita978 2009.05.18 11:44-kor.

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Kép 4 hetes vagyok

Kép Délelőtti ejtőzés a babakocsiban

Kép No comment

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Sziaztok!

Zita!

Én a szentendrei szigeten lakom...:-) Kisoroszit mi is nagyon szeretjük. Szoktunk a szigetcsücsökben bográcsozni elég sokszor nyáron!

Lányok! Nyáron ott egy baba-mama tali?? :-) Nagyon szép környék. Csendes, tiszta a levegő, és festői a táj.

Julcsi egy tündérke!:-) És ez a narancssárga felső... :-)

Kriszta gyönyörű lett a baba szoba:-) Gratula!

Kati

Kép
tatyi1983

Tényleg nagyon klassz hely a sziget, én is nagyon szeretem. Jó lehet ott lakni, ha az embernek nem kell Pestre járnia dolgozni. Tavaly Szentendrén laktunk még, sokszor mentünk át hajóval bringázni, olyan mintha az ember egy más világba csöppenne. Szóval tényleg ideális hely babamama talira :)

Hát, igen, egy igazi angyal. Kivéve mikor ordít mint a sakál. Olyan csajosan tud hisztizni meg sikongatni, hogy hihetetlen. Szegény néha annyira rázendít, hogy levegőt sem bír venni, ilyenkor vörös a feje is, annyira ijesztő. Rendszerint akkor csinálja ha éhesen pelenkázzuk. De hát néha muszáj, ha nyakig fekszik a kakikban, mint ma délelőtt is 8)

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

mulan: napi fél litert lehet inni a málnalevél teából. Homeós bogyót nem szedsz a szülés megkönnyítésére? :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok Lanyok most csak gyorsan. este felvarazsolom Merirol a kepet a szorolaposat.... ma 2 eve hogy Merse bekoltozott a pociba ennek oromere csinaltattam egy tetovalast egy M betut a jobb bokamra :) Nagyon megvagyok elegedve :D

Kép

Kép
cirkuszka

Krisztacsillag

Pont ugyanilyen bútorunk van :) Tényleg nem egyszerű az összeszerelése, nekem konkrétan a fejemre ejtette a fél rácsos ágyat a párom, mikor megpróbálta összerakni :D

Nekem nem kellett feküdni, de a 8. hónapban költözködtünk, és én is marha nehezen viseltem, hogy nem tudtam benne aktívan részt venni, úgyhogy abszolút megértelek.

Zita
Marci továbbra is nagyon jó baba (kopp-kopp-kopp), bár néha vannak nyűgösebb napjai. Mostanában gyakran gyötrik a szelek, akkor szegény nagyon sír, úgy, hogy belevörösödik a feje, ahogy te is írtad Julcsiról. :(
Azt hiszem, hanyagolni fogjuk a fekve szoptatást, olyankor mindig sok levegőt nyel, hiába kényelmes nekem reggelente, mert tudok még közben szunyálni.

Úgy látom, Julcsi továbbra is szép nagy baba :)

Mi holnap megyünk a gyerekorvoshoz, kíváncsi vagyok, Marci mennyit gyarapodott.

Ma felhívott a kórházi védőnő, hogy küldtek postán vmi megtakarítási programról szóróanyagot, olvastam-e.
Hát őszintén szólva nem, sőt fel is voltam háborodva, hogy kiadták a címemet. Az meg külön bosszant, hogy telefonban sem tudnak bemutatkozni, azzal kezdte, hogy a "kórházi védőnő vagyok", semmi név, meg aztán jött az "anyuci", ami már a kórházban is idegesített.
jaspis

Kriszta,
Ügyi vagy nagyon. Pénteken nekem csak jog lesz, nincs kedved bemenni helyettem ??? Hátha engedékenyek lennének a tanárok.. :D Nem tudom h fogok két könyvet átnézni, stresszelek már.
Nagyon nagggyon szép lett Bogi szobája, először azt hittem hogy a két téglalap az minta a szőnyegen.

Millye,
Ha homeos bogyót veszek akkor honnan tudom h milyen dózisút válasszak ? 9,15,30 ch ???

Mulan,
Huhhh közel a nap :D

Zizi,
Szoptatás suli alatt: esetleg előre lefejed a tejet és azt kapja meg babóca, illetve suli után rohansz haza és back to the normal..

Zita,
Mozgalmas egy hétvégétek volt. Királyréten felmentetek a tóhoz is ? Habár az már nem is tó, évekkel ezelőtt az volt, aztán talán tavalyelőtt voltunk ott és megdöbbentem h csak egy mocsáros valami volt a helyén. Annyira kár érte. Pedig emlékszem amikor a teknősök sütkéreztek még a tóparton.

Bodzaszörp: nyami nyami.

Kiváncsi vagyok h mit mond a doki a nyugtalanságra. Julcsi tünemény, jaj de jó lenne megdögönyözni.

Kati,
Bármikor megyünk, szóljatok, szervezzünk, akár bográcsozhatnánk mi is.

Cirkuszka,
Várjuk ám a képet. Nem fájt a tetkó ?

Jaspis,
Örülj ha csak 1x hívnak, engem kb 3x hívott, hasonló stílusban, szám nélkül…

kubuspace

nálunk minden oké,
kipróbáltuk tegnap a gyümidesszertet, 20 ml-t sikerült megennie,
most alszik a drágám, ami aggaszt h hiába eszik 1000-1100 között naponta, nem hízik, annyit mozog h csoda h egyáltalán néha van valami súlygyarapodás most 7300 gr vagyis még mindig

kubuspace

Jaspis engem is nagyon bosszant, hogy fűnek fának kiadják az adataimat... azóta folyamatosan csöng a telefon... már a helyi biztosítós is zaklat... :twisted:

Kép

Kép

Kép
millye

Jaspis,

engem is tegnap hívott ugyanez a nőci. Én megkaptam a levelüket is :twisted: Aztán gyorsan leráztam, hogy már kötöttünk. Pedig nem is :) Én fel voltam rá készülve, mert van egy jó ismerősöm, aki biztosítási ügynök, és ő mondta, hogy a kórházban fűnek-fának kiadják a címünket, fotósoknak, biztosítási ügynököknek, stb... és ez minden kórházban így megy. Hát kell nekik a fizetéskiegészítés, végülis érthető.

Én is azt vettem észre, hogy jobb ha nem fekve szoptatok. A gátsebem miatt az első pár hétben más szóba sem jöhetett, most kezdtem el pár napja ülve szoptatni, és így tényleg nem nyel annyi levegőt.

Bográcsozás jól hangzik :lol:

Kubu, a tóig nem mentünk el, kicsit tartottunk a kullancsoktól, így az aszfaltos úton mászkáltunk csak.
A 7300 gramm azért nem tűnik olyan kevésnek, elvégre fél éves korukig "kell" megduplázni a súlyukat, még simán van rá esélye Marcinak, nem? Lényeg, hogy jó legyen a kedve! :)

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Kubuspace A dózis mindig attól függ, hogy kinek lesz és, hogy mire... írok egy példát: Urtica Urens az jó csalánkiütésre is de tejserkentőnek is a csalánkiütésre 9CH a tejtermelésre 5CH a dózis. Nekem van egy nagy enciklopédiám és egy homeós könyvem és a dózist onnan szoktam kinézni. :wink: Szerintem szép súlya van Marcinak! ne aggódj ilyenkor már lelassul a súlygyarapodás! :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Igen, igen… Faktum Nelly Mókus. Népszerű ez a bútor, persze ez nem is csoda, jól néz ki, jól variálható és megfizethető áron van.

Mulan,
akkor ti már a finisben?? Izgalmas!!!!
Rám is mindig rám szól a férjem és barátnők is, hogy feküdjek már le… most hétvégén hazamegyünk Miskolcra a szüleimhez… ott talán egy picivel könnyebb lesz feküdni. Egyébként nagyon próbálkozom, vannak napok, amikor egész jól megy a fekvés… ez a mai nem tartozik közéjük. Nyomasztó az időjárás, alig kapok levegőt olyan magas a páratartalom…

Zita,
Julcsi tündéri!!!!

Pici Bogi Baba naponta 2-3 turnusban csuklik, percekig eltart.. úgy sajnálom szegényt…

Lányok, ti mit tudtuk a konyakos módszerről pocakkeményedésre??? Olyan sokan mondják, hogy igyak 1 kortyot esténként... az egyik barátnőmnek a nőgyógyásza javasolta, hogy metaxázzon... babának nem lesz baja, ha minden este alkoholt kap????

Szép napot mindenkinek!!!

Kriszta

Kép
krisztacsillag

Kriszta, a csuklás a babákat egyátalán nem zavarja. Inkább csak minket, aggódó szülőket :) Julcsi is sokat csuklott a pocakomban, és most is szokott, de látszik rajta, hogy nem zavarja.

Alkohol, hát nem tudom, megoszlanak a vélemények, én azért óvatos lennék vele. :roll: Nekem a vörösbort mondták, mert vérszegény vagyok, de én nem ittam pocakosan sem és most szoptatósan sem iszom, inkább szedem a vasat, pedig eléggé utálom már. :(

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

krisztacsillag

Nyilván a rendszeres alkohol nem tesz jót a babának, egyszer-egyszer szerintem belefér. Nekem kétszer volt, hogy nagyon keményedett estére a hasam, amire én vodka-narancsot ittam. Rövid időn belül el is múlt, tehát használt. Mondjuk minden nap én sem mertem volna.

Nem kaptunk jó híreket a gyerekorvosnál :( Marci összesen 5 dekát hízott az elmúlt két hétben, a 2-3 naponta előforduló zöld kakira meg azt mondta, hogy lehet "éhezési széklet" is.
Kaptunk beutalót vérvételre meg vizelet vizsgálatra, úgyhogy holnap irány a heim pál.

Én marha meg azt hittem, nem lehet a gyerek 1,5 óránként éhes, biztos csak cumizni akar :( Ráadásul lusta is, mindig belealszik az etesébe, úgy kell bizergálni közben.

Úgyhogy most folyamatos cicizés lesz, reméljük segít. Doki beígérte a tápszerezést is, de jó lenne minél tovább szoptatni, mert mindketten allergiásak vagyunk a párommal :(
jaspis

Jaspis borzasztóan sajnálom! próbáld meg többször cicire tenni! Van elég tejed? Szorítok, hogy minden rendben legyen!!! :wink: Most hány kiló a babád?

Kép

Kép

Kép
millye

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?