Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Anita,
Tudom tobben irtak mar, de Robot nagyon sokat valtozott. Es az a zsivany mosoly... Felujitashoz tovabbra is kitartast, es most, hogy van gepetek, tessek elarasztani minket kepekkel Kép

Vera,
Bence is sokat valtozott... nekem a bujos a kedvencem, olyan edesek olyankor (is) Kép Talaltatok hazat?

Cory,
Balu egyre szebb (vagy hogy is mondjak ezt fiuknal?Kép) es a 2 fiu is nagyon hasonlit egymasra. Cipos info/kep nekem is jol jott, koszi! (Lett is par kerdesemKép)

Ann,
Hami meg mindig tunderi. Viragok nalam se birjak sokaig...

Zit,
vasarlas Kép Benit is regen lattuk...

Gabi,
Zsoltika is sokat valtozott. Uj babakocsi Kép Felallashoz gratula. Szerintem ha majd csak totyogni akarnak visszasirjuk meg ezt az idot... amikor 2 ora alatt teszunk meg 100 metert - az o tempojukkal KépKépKép

Gabi75,
sajnalom, hogy ilyen sokat vagy egyedul. En tuti nem birnam. Remelem legalabb szep ido van es sokat tudtok a szabadban lenni, napozni, hasznalni a csuszdas medencet... es ahogy a tobbiek is irtak, gyere gyakrabban, es tegyel fel kepeket Davidrol ha tudsz.

Zsizsa,
vasarlas Kép nyugi Gabo Kép remelem mar nem nyugi (biztos a foga volt Kép)

DBarbi,
jo, hogy megvagytok! Gratula a maszashoz Kép

Brigi,
szoszok osszegyujtese a szonyegrol csipeszfogassal nalunk is megy ezerrel Kép nalatok bevalt valami ellene? (Napi 1x porszivozas nalunk nem eleg, tobbszor meg nem tudok.) Emma olyan zsivany, ha probalom elterelni a figyelmet vagy mondom, hogy nem szabad, akkor csak nez a csillogo szemevel + vigyorog es kozben a kezevel hatra v. oldalra nyulva szedi a szoszoket. Meg merges sem tudok lenni ra Kép
Uszi: ha eddig sosem sirt, akkor leeht, hogy hidegebb volt a viz/levego mint maskor, vagy tul nagy volt a zaj, vagy egyszeruen ma nem volt kedve usziba menni Kép

Zsuzsofi,
Bence nagyon vaganyan megy Kép Anna mar nem feltekeny ra?

Barbi,
ugyesek a szulok Kép ha van yahoo-s email-cimed, akkor lehet "sajat" chat-et csinalni, mi azon keresztul chatelunk az otthoniakkal, mert igy csak 1 honlapcimet kell beirniul es 3-4 ok-t megnyomni... szerintem ez a legegyszerubb. Komoly Adam is nagyon helyes Kép

CIPO:
de jo, hogy elojott ez a tema Kép Van nehany kerdesem Kép Azt nagyjabol tudom, hogy milyet kell keresni, de mikortol kell rendes cipo? Amikor all, jar vagy szalad? Es mi szamit jarasnak? A teljesen egyedul biztonsagosan menes, vagy az 1 kezzel kapaszkodva "botorkalas" is mar jaras? Ha megoldhato, akkor ugye mezitlab (zokniban) jobb mint cipoben (pl. lakasban szonyegen)? Huu, most ennyi, remelem valaki tud segiteni (pl. Cory Kép)

Olyan jo ennyi szebbnel szebb babat nezegetni! De meg mindig vannak akiket regen lattunk...
Bocs aki kimaradt, megyek aludni amig hagy a fonok Kép

Sziasztok,
batka
batkamano

Sziasztok!

Batka: én a lakásban nem adok Balura cipőt. Az első cipőt akkor kapta, mikor augusztus vége volt, jött a hűvös, a lakásban már kapaszkodva ment, és a méretében már nem lehetett kapni kocsi cipőt, de még 1 hónapig nem állt lábra benne. Szoktatás miatt 1-2-szer ráadtuk itthon, és egy darabig nem tudott felállni benne, mert ebben másképp mozog a láb, mint egyébként. De szerintem akkortól kell, mikortól az utcán megy. Ja, én nem vezettem soha, úgyhogy amíg egyedül nem ment, addig az utcán nem ment.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Zsofi,
ti mar komolyan a teson "dolgoztok"?!?!
batkamano

Helló!

Megint csak egy sorra ugrottam be, olyan kedvesek vagytok, hogy ilyen sokan írtatok nekem, és én olyan rosszul érzem magam, hogy nem válaszolok, de Gabi tényleg még mindig nyűgös, és tényleg a foga (BatkaKép), ugyanis ma vettem észre, hogy kint van a harmadik is (jobb felső 1-es), és úgy nézem, hogy egyszerre növeszt még hármat felül, jó duzzadt az ínye, szóval ezért volt/van nyűgös. Ma viszont békávéztunk cuccokat beszerzendő, és Gabit békávéra érett kiscsajnak nyilvánítom, szóval a legközelebbi talira mi is elmegyünk, most már tuti.Kép Ja, és feltérdelt tegnap, életében először, szóval jól érzem magam, a zombiságot leszámítva.Kép

Most csak ennyi, már üvölt is.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

<font color="0000ff">Sziasztok megint!

Fanni ma megint levágta az ebéd-hisztit Kép Ismét tápszert evett. A foga még mindig nem tört át, csak mélyen látszik. Lehet, hogy ettől???

Voltunk ma piacozni és hazafelé beugrottunk a játszóra. Fannit beraktam a homokozóba (életében másodszor) és imádta. A múltkor csak mereven ült és hozzá nem nyúlt volna a homokhoz! Ma meg többízben megkóstolta, köpködött utána, de csak ette volna tovább. Sok gyerek volt, nagyokat kacagott rájuk, különösen a fiúkra KépKépKép és egy kisfiú odament hozzá és megpuszilta 2X is. Ma találkoztak először Kép Hihetetlenül édesek voltak és pont nem volt nálam gép, hogy lekapjam.
Hazajöttünk és be kellett nyomnom Fannit a kádba, olyan szinten lett tiszta homok Kép

Zsófi: wow, tesóproject Kép Kép Kép

Zsizsa: Gabi eszik rendesen?? Márhogy a fog miatt?? Nemtom mi ez Fanninál Kép Csak a tápi meg a kex ill. pirítós, vagy kenyér..szal ilyesmi...

dbarbi</font>
Dbarbi

Sziasztok!

Gabi:
Ezt nem lehet bekötni fordítva úgy tudom. <font color="ff0000">Boldog 8 hót Zsoltinak, gratu a felálláshoz. Még mindig szép a legényke!</font>
Batka:
Sajna nem mostanában lesz kép Beniről, nincs gép a közelben. Majd egyszer...Kép Én azért vettem Beninek cipőt, mert már kint is ki kell venni a kocsiból és vagy vezetem, vagy egyik kezével a kocsit fogja és tolja. Szóval valami kellett, mert mezítláb nem lehet a földön. Kép
DBarbi:
Üdv újra köztünk. Kép Nagyot nőtt Fanni is! Szerintem ez a kaja dolog mindenkinél előjön, pár hétig Beni is bojkottálta a tízórait és az ebédet is, max paradicsomot evett kiflivel és szopizott. Most megint eszik gyümölcsöt és főzelékeket is rendesen.
<font color="119911">Valaki kérdezte, most nem tom ki, bocsi, de muszáj adnom Beninek abból a kajákból amit mi eszünk, persze csak ha olyan amit már amúgy is ehetne. Ha csirke, vagy pulyka, stb...de jobban ízlik neki, mert van íze. Kép Hiába, tudja ő mi a jó, igazi pasi, imádja a hasát!!!Kép
Lehet egy darabig nem leszek, mert apa most is alig engedett ide, írja a dogáit, meg készül a vizsgáira.</font> Kép

<font color="aa00aa">Sziasztok!
zit</font>
zit

Batkamanó, igen miért?

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Hahó!

Megint be tudok kukkantani.Kép Bocsi, de sokat nem tudok írni.

DBarbi,
hihi, ez az evős kérdés tetszik, látszik, hogy nem voltál egy idejeKép (egyébként üdv megint itt!Kép). Szóval Gabi akkor sem eszik semmit anyatejen kívül, amikor nem nő a foga. Egyszerűen semmi sem jött be eddig neki, csak a szilva, de attól meg olyan nagyot fosik (bocsiKép), hogy nem akarom gyakran adni. Szerintem Fanni (aki nagyon nagyot nőtt, és nagyon szép is, és ügyesen tud szétpakolniKép) biztosan a fog miatt nem eszik, szóval türelem!Kép

Barbi,
gyorsan szeretném még egyszer megköszönni a börzés jegyeket, sokmindent vettünk ám!Kép Ádi nagyon aranyos!Kép

Zsuzsófi,
Benci nagyon jóképű legény, és kifejezetten hasonlít rád!

Nálunk is megy a szöszszedegetés, meg a pici szösz átrakása egyik kézből a másikba, de még gyakran mellényúl a drágám, és ilyenkor ideges.Kép

Közben felébredt szegénykém, még a cicit is köpte kifelé, bekentem Dentinoxszal az ínyét, aztán szopizott, és most megint alszik. Remélem hamar kibújnak a fogacskák!

Jó éjt mindenkinek!

Zsizsa

Ui.: Milyen volt az állatkerti tali?

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Zsizsa,mégegyszer nagyon szivesenKép Örülök,hogy segithettemKép

Lányok, ma egész nap szakadt a hó,már éjjel kezdteKép, szegény virágok, fácskák hülyére fagynak, ha a hideg is ideér...NAgyon nem szeretem az ilyen tavaszt,miért nem tudta magát télen jobban kiesni???
IGy indultunk ma boltba:
Kép

DBarbi, komolyan mondom, elsöre nem láttam hol van Fanni a sok játék közöttKépKép, van mit pakolni, ne is panaszkodj...

Zsófi, nem is tudom mit irjak a kistestvérre,mert annyira nem az én dolgom,hogycsakna...Én még biztosan nem mernék bevállalni még egy picurt, mikor még "ez" is csak éppen kezdi az elsö lépéseit megtenni, még annyira igényli a figyelmemet, tanitásomat,hogy rendes emberke legyen belöle... Mondjuk én azért sem gondolhatok ilyenre,mert totál egyedül vagyok, nem a szüleimmel, stb...rokonokkal élek,de nálatok ez is más...
Neked mennyi van még a suliból? És utána nem szeretnél valamit kezdeni magaddal? És most végül is már összeházasodtatok, vagy még tervben van, a múltkor sem irtad meg amikor kérdeztem... Megkérdezthetem miért ez a nagy sietség??
Bocs, ha kicsit beletenyereltem valamibe, de nekem ezek a gondolatok jutottak eszembe, mikor belegondoltam,mi lenne,ha még egy babám lenne gy kb 9 hónap múlva...

Na megyek is, nem osztom itt az észt,mert nekem sincs sok, csak volt pár perc idöm amig alszik Ádám.

Sziasztok lányok, remélem otthon sokkal-sokkal jobb idö vanKép
Barbi

Kép
Kép
barbi

BArbi!
Nagyon jol neztek mind a ketten,ADam csoda edes ficko1
SZEgenykem hogy nalatok mindig esik a ho,nalunk nincs tavasz egybol a dogleszto meleg.AZEt megis orulok hogy sut a nap.Egyebkent nalunk alig lehet kimenni az utcara 10-5 kozott,mert nem kapsz levegot olyan itt a levego es annyira meleg van.Amikor megerkeztem eloszor ide es kijottem a repterrol majdnem elajultam ,nem kaptam levegot de szo szerint,na es a melegrol nem is beszelve.Kepzeljetek el milyen lehet Floridaba,a ferjem azt mondja hogy amikor oda megerkezik az elso napokban mindig megbetegszik,de ezt mondta a baratnom is.Allitolag ha kiszallsz a kocsibol a benzinkutnal es bemesz a shoppba fizetni szinte faj annyira meleg van(meg azalatt a kis ido alatt is meg lehet fulladni)A ferjem azt mondta ezerszer rosszabb mint ahol mi lakunk,hat ...Allergiasoknak kesz halal(mi is azok vagyunk sajna)

Zsuzsofi!
Hat nem is tudom mit mondjak...tenyleg itt senkinek semmi koze a ti dolgotok,de szerintem ha barki is hozza szol nem rossz indultbol teszi hanem sok tapasztalat,vagy a korkulonbseg miatt kicsit tobbet latott az eletbol .En is majdnem elkovettem ezt a hibat hogy elhmarkodottan vallaltam volna babat(persze elsot).Nem tartozik ram de miota vagytok egyutt?Miota ismeritek egymast?En a mai fejemmel biztosan varnek meg legalabb az eskuvoig,az mar sokat szamit.Akkor azt jelenti hogy felvallal nem csak mint baratnot,hanem gondoskodni is fog rolatok.Persze tudom hogy nem mindig a papir szamit.Mostmar eldugulok,tenyleg ne haragudj csak egy kicsit anyaskodtam.KépErettsegizel?Vagy mikor vegzel?

Kepzeljetek ma anyosom azt mondta hogy eleg a fiamnak napi 3szopi (3dl)akkor biztosan fog enni,minek szoptatom ennyit?Kép

mindenkinek szep napot!
gabi75david

Zsófi. Ha ti úgy döntöttetek, hogy jöhet a kistesó, hát hajrá. szerintem ráérsz kariert építeni (ha akarsz egyáltalán) később is mikor a gyerekek már nagyok. Én is tapasztalatból mondom. Az első fiamat én 20évesen szültem. utánna 10évet vártam, hogy jobb legyen az anyagi helyzetünk, könnyebben válalhassuk a tesót, de az idő csak telt jobb meg sehogy sem lett. Igaz én Danit külföldön szültem 3éves volt mikor hazajöttünk és kezdtünk mindent előlröl. Mos itt állok 2gyerekkel akikk között 10év a korkülönbség és néha úgy érzem, hogy elpocsékoltam egy csomó időt. Én is szeretnék még egy gyereket. Hát nem tudom mi lesz belőle, mert a párom nem nagyon lelkesedik. Dehát ő már másodikat sem nagyon akart most mégis örül hogy van. Hát erröl ennyit. a te döntésed. Egyébként Bence nagyon édes.
Barbi te szegény. sajnállak a hó miatt.Kép Jó hogy itt már vége a télnek és végre jóidő van.
Gabi75. Téged meg a nagy meleg miatt sajnállak.Kép Az is van olyan rossz mint a hideg. Hogy mért nincs csak tavasz egész évben? Az lenne ám a jó!Kép
Batkamano. szöszökkel sajna nem tudok mit kezdeni. Én is felporszívózok naponta meg fel is mosok, de ez a kis huncut valahogy mindig talál.

Most ennyi fért bele, hív a kismanó meg Danit is fel kell ébresztenem mert lekési a kirándulást. Ma mennek Egerbe.

Mindenkinek szép napot.

Brigi
bombomanyu

Sziasztok!

Barbi!

Én tudom, milyen két pici gyerekkel, hiszen most is két gyereket nevelünkKép Csak köztük fél év van. Hidd el, nem nehéz, főleg ha van segítség, márpedig nekem van egy rakattal. Harmadrészt mindenképp szeretnék kistesót hamarosan Bencének, nem szeretem a nagy korkülönbséget. Vagy szülök most, hogy mire a szülésznőire megyek, bölcsis legyen (a szülésznői szigorú nappali) vagy szülök öt év múlva. Ez utóbbit nem szeretném semmiképp.
Ja, és nem házasodtunk össze a párommal, s még jó két évig nem is akarok. Nincs kedvemKép Jelenleg három pici babás ismerősöm válikKép

Gabi!

Én is elhamarkodottan vállaltam babát. Illetve véletlenül jött, én meg elfogadtam. Tudom milyen az, mikor egyedül neveled a gyereked, tudom milyen az a férfi, akinek nem szülnék. De ismerem a páromat, tudom mennyire szereti Bencét, és soha egy rossza szava nincs, ha egyedül kell kinlódnia. Őróla tudom, hogy bízhatok benne. És szeretném megajándékozni egy kisbabával. Egy saját kisbabával. Úgy érzem megérdemli, amiért a fiamat szereti. S úgy szereti, mint kevés apa a sajátját!

BombomanyuKép Én nem vagyok híve a nagy korkülönbségnekKép Mi is 2,3,3,11 év korkülönbséggel születtünk. A 11 év annyit tesz, hogy nem igazán érezzük testvérünknek az Annát. Inkább a gyerekünknek, vagy nem is tudom. De más nekünk mint mi vagyunk egymásnakKépKépKépKépKép

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok! Szép jó reggelt!Kép

Na, ma sem tudtunk reggel pihenni, hál istennek. Hétkor a kocsibeálló tetején növő füvet muszáj volt lenyírni a gondnoknak. Sosem fogom ezt megérteni. Tudják, hogy van egy pár kicsi a házban, de nem érdekli őket. Kép Így is este csak 10-11 körül tudom a szomszédok duhajkodása miatt lerakni Benit, de reggel sem pihenhet, nem....És ha valaki betegen feküdne itthon?? Miért kell mindenkinek erre felkelni??? És miért hétkor??? Na mindegy, biztos én vagyok hülye a gondolkodásommal. Bocs az újbóli panaszért. Most ezért tudok írni. Kép
Barbi:
Jujj, nem semmi ez a hó nálatok májusban, nem irigyellek. Majd küldök egy kis tavaszt, jó? Kép Különben nem tom miért, de így találkozás nélkül is nagyon szimpi vagy nekem. Elárulod mikor születtél? Kép
Gabi:
<font color="ff6000">Anyós Kép Ne is törődj vele, hogy mit mond, ahogy nektek jó. Tudom, néha nehéz nem észrevenni, de ez van. Beni sem volt még fél éves, amikor anyu meg nagyanyám kitalálták, hogy azért eszik többször, mert éhes marad és más is kéne neki. Én azért kitartottam fél évig.Kép És semmi baja, vasgyúró. Kép
A túl meleg sem jó, emlékszem, amikor Ciprusra megérkeztünk anno hajnali kettő körül és kiszálltunk a gépből, minket is mellbevágott a fülledt tengeri levegő, ami meleg is volt. Előtte úgy indultunk itthonról, hogy a trópusi egyenruhában majd megfagytunk a reptéren, mert volt kb 15 fok. Kép Azért inkább élnék ott, mint a hidegben. Én utálom a hideget. Meg visszavágyom sokszor. Kép</font>
Brigi:
<font color="ff6000">Hú, most nem tom, hogy köszöntem e neked anno, ha nem, akkor bocsi és:
Kép. Tényleg merész voltál, hogy 20 évesen már szültél. Én most úgy érzem, lehet, még várhattam volna egy vagy két évet. Mindegy. Amúgy nálunk is rossz volt a nagy korkülönbség a húgommal. Köztünk 8 év van és sokáig nagyon-nagyon meglátszott.Kép Talán most kezdünk igazán összerázódni. Szöszökkel mi is így vagyunk, ha porszívózunk Kép is minden nap, akkor is előszed valahonnan.</font>
Zsuzsófi:
Az jó, ha van segítség, azért szerintem is bátor vagy ilyen rövid idő után újabb babát vállalni!Kép És most ő (párod) kicsoda? Már csak azért, mert ő már más, mint legutóbb, nem? Vagy csak én keverem? Bocsi, csak kérdem. Kép A nagy korkülönbség szerintem sem jó, én a 3 évet tartom ideálisnak, de mindenki maga dönti el, ugye. Kép
Na, megyek is, apa felporszívózta a lakást. Adok egy kis gyümit Beninek. Ha jövök is, csak este. Addig is:
Kép

KépKépKép
zit

Sziasztok!
No, volt állatkerti tali?
Én úgy tudnék elmenni egy talira, ha jó elöre lefixáljuk, mert egyrészt csak ritkán van netem, meg meg kell szervezni, hogy legyen kocsi, meg hát idö is eljutni bárhová. Amúgy én jobban örülnék a hétközbennek, a hétvége a nagycsaládé nálunk is.

Kistesó: irtam már többször, hogy mi is nagyon szeretnénk...vagy tán szerettünk volna? Most csináltam tesztet, de semmi. Igy megigertem a munkahelyemen, hogy visszamegyek szeptembertöl. Holnap meg megnézzük a bölcsit. Szomorú vagyok. Pedig tudtam, hogy nem nagy az esély, és Boti sm jött össze elsö ránézésre.
Zsuzsófi "ügyében": az hogy a párja a nevére vette a gyereket szerintem sokkal többet jelent, mint egy házassági levél. szvsz.
Nálunk a bátyáimmal nagy a korkülönbség (6, 12, 15, hozzám viszonyitva), és csak a legfiatalabbal van közünk egymáshoz. Bár ott nem zavar a korkülönbség.

Evés: Boti eddig mindent imádott most meg elkezdte kiköpködni a gyümit. Pedig hetekig csak banános almán élt (mármint szopin kivül). Ez van. Most a répa a sláger.

Fog: amilyen mázlink volt az elsö négy foggal (szinte észre sem vettük, amikor kibújt), most ezzel a felsö 1-esekkel nagyon szenvedünk. Most néztem vissza, már 10 napja minden estére elöbújik a csücske (tapintható is, éles) reggelre meg eltünik. Boti meg retttttenetesen hisztis, rosszul alszik, állandóan a cicin lógna meg minden.

Bababörze: mi kint voltunk, iszonyú tömeg volt, de megérte, vettünk egy esernyőkocsit (bár azóta egyszer kiesett a kereke amikor felemeltem, meg kell még néznem miért), egy cipöt és egy szandált (Boti még nem jár, de szoktam rá cipöt adni ha kimegyünk, a zoknit valahogy kevésnek érzem. És úgyszeret babrálni a cipöfüzövel Kép ) Ja meg egy hátihordót a kenguru kiváltására. Tök jó!

Búcsúzom, mert még rendet kéne rakni amig a manófül visszaaludt, mert jön a babás barátnöm és az ö fia már megy...és pakol Kép A vasalást a hét végén feladtam.

DBarbi, jó, hogy jöttél, nagyon hiányoztatok!

Sziasztok, Edit

Ui: itt a tábla, azt hiszem nem teljes, de tájékoztatásnak jó. Aki kimaradt attól bocsi, egyszerüen nem tudok visszakeresni most.
<pre>
<font size="-1">Anyuka Baba Baba szülinapja Baba kora Testvérkék
DBarbi Fanni Auróra 2003.06.17 10 hó + 25 nap első baba
Zsófi Bence 2003.06.27 10 hó + 15 nap első baba
Anita Róbert 2003.07.15 9 hó + 27 nap első baba
Marcsi Ákos 2003.07.23 9 hó + 19 nap első baba
Barbi Ádám Csaba 2003.08.01 9 hó + 11 nap első baba
Orsi Benedek 2003.08.01 9 hó + 11 nap Anna Rebeka
Hagnosz Barnabás 2003.08.06 9 hó + 6 nap első baba
Zit Benjámin 2003.08.09 9 hó + 3 nap első baba
Erika Balázs 2003.08.13 8 hó + 29 nap Viki
Gabi75 Dávid András 2003.08.14 8 hó + 28 nap első baba
Szti Ákos 2003.08.15 8 hó + 27 nap első baba
Dea Ábel 2003.08.22 8 hó + 20 nap első baba
Szisz Boróka Anna 2003.08.26 8 hó + 16 nap első baba
Zsizsa Gabriella 2003.08.28 8 hó + 14 nap első baba
Cory Zsombor 2003.08.31 8 hó + 11 nap Balu
Kati Levente Richárd 2003.09.01 8 hó + 11 nap első baba
Zsófia Botond 2003.09.01 8 hó + 11 nap első baba
Vera Bence 2003.09.02 8 hó + 10 nap első baba
Batkamano Emma 2003.09.03 8 hó + 9 nap első baba
Dandy Martin 2003.09.05 8 hó + 7 nap Dorina
Docka András 2003.09.06 8 hó + 6 nap első baba
Judit Virág 2003.09.10 8 hó + 2 nap első baba
Gabi Zsolt Márk 2003.09.10 8 hó + 2 nap első baba
Panu Liza Júlia 2003.09.18 7 hó + 24 nap első baba
Klarissza László Gábor 2003.09.19 7 hó + 23 nap első baba
Laura Nikolett 2003.09.21 7 hó + 21 nap első baba
Susie Anna Gréta 2003.09.23 7 hó + 19 nap első baba
Diti Réka Tünde 2003.09.23 7 hó + 19 nap János Ádám
Noja Levente 2003.09.23 7 hó + 19 nap első baba
Nyuszimanó Petra Sári 2003.09.29 7 hó + 13 nap Donát
Regina Dominika 2003.09.29 7 hó + 13 nap első baba
Edit Botond 2003.10.03 7 hó + 9 nap első baba
Meme Nóra 2003.10.12 7 hó + 0 nap első baba
Hanzika Marcell Bertalan 2003.11.03 6 hó + 9 nap első baba
AnnAnn Hanna 2003.11.04 6 hó + 8 nap első baba
Dorki Nikolett 2003.11.08 6 hó + 4 nap első baba</font></pre>

És boldog hófordulót Nórinak! Hihetetlen édes ez a kislány élöben is!

A végére néhány kép, ha már hosszú, mindent bele alapon Kép Kép
Vigyori a szönyegén:
Kép

Cél a banán(fa):
KépKép

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Zit!

Nme tudom kire gondolszKép Én már nem tudom ki hol van leragadvaKép Mindegy is. Ő már biztos a párom maradKép Mjdcsak megszokjátokKép

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Edit:
Boti nagyon szép baba!! Olyan helyes! Sajnálom, hogy nem sikerült a tesó. Azt hiszem majd nekem is vissza kell mennem melózni, ha Beni 2 éves lesz.
Meme:
Nórinak boldog 7 hónaposságot!

zit
zit

Sziasztok!

Én is bejelentkezem, mivel mi is korán keltünkKép Én is csak ezért tudok most írni...
"Fantasztikus" éjszakánk volt, Bence fél 3kor szopizott, majd úgy döntött hogy már nem álmos, így fél 5ig közöttünk szórakozott. Akkor kínomban megszoptattam megint, és így el tudtam altatni. De már reggel fél8kor felébredt és nem is látszik álmosnak. Most itt ül a szőnyegen egy halom játék közöttKép
Lehet az hogy egy babának egyik napról a másikra rohamosan lecsökken az alvásigénye???
Mert ő tegnap napközben sem alhatta ki a magát, hiszen 1 órát aludt egész nap, tehát nem emiatt volt.
Ráadásul én náthás vagyok, gondolom ezért is fáradtabb az átlagnál, szóval most mondhatnám hogy kész vagyok!

Emellett még mi is megküzdünk az evésselKép
Gabi75 és DBarbi!
Gondoltam ám rátok a napokban, ugyanis mi is ugyanezekkel a gondokkal küzdünk mostanában. Már a szopival is vannak problémák, úgy érzem hogy Bencét már nem érdekli annyira, mindig valami dolga akad szopi közben, felül, dumál, vigyorog, persze én meg görcsösen ragaszkodom hozzá és erőltetem, nyomkodom a szájába a cicit, ő meg először csak vigyorog és nem hajlandó szívni, utána már sír, ha sokáig erőltetem. Ez általában napközben fordul elő, amire még azt mondom hogy oké, legfeljebb akkor a déli szopit elhagyjuk, úgyis ezt javasolta a dokinéni, csak én még nem tudtam rászánni magam. Pedig lehet hogy Bence már tényleg nem igényelné.
De néha ez a küzdelem más időpontokban is előfordul. Anyukám szerint nem éhes, és várjam ki amíg ő jelez hogy éhes. Meg ebédre elég már neki a főzelék, szopi nélkül. Nem tudom, olyan tanácstalan vagyok.

A másik a kajával kapcsolatban hogy ha közelítünk az etetőszék felé, már ordítKép És nem azért mert nem éhes, vagy utál enni, hanem mert nem szereti ha bekötjük. Addig sír torkaszakadtából amíg az első kanál kaja a szájába nem ér. Utána már nincs baj, de addig amíg rákötöm az előkét, becsatolom, esetleg melegítem a kajáját (bár azt legtöbbször előre elintézem hogy csökkentsem a sírás idejét), addig nagyon-nagyon sír.
Annyira nehéz, de mivel egyedül vagyok, nem tudok mit csinálni, nincs hat kezem hogy még őt is fogjam.

És az utolsó nagy problámánk, a mostanában egyre gyakrabban előforduló hiszti. Ha valami nem úgy van ahogy Bencike elképzelte akkor rögtön megy a sírás, de úgy mint akit nyúznak. Ha beteszem napközben az ágyába, ha altatni próbálom, sőt még a cipőfelhúzásnál is ha megyünk sétálni. Rúgdosódik és annyira sír, hogy mikor felveszem még akkor is dobálja magát egy pár másodpercig a kezemben. Nagyon kiszívja az energiámat ez az egész napos nyűgi, valaki aki már átesett rajta, nyugtasson meg hogy ez is csak pár hétig tart és el fog múlni Bencénél is, mert már néha az idegeim romokban hevernekKép

De közben amúgy tündéri, ha jó kedve van akkor egyfolytában nevetgél, hangosan kacag minden bohóckodáson, tök ügyesen eljátszogat egyedül is ülve vagy hason, gyakorolja a majdani mászást, emelgeti a popóját és megy mindenfeléKép Imádom nagyon, csak ez a sok hiszti ne lenne!
Napközben mintha küzdene az alvás ellen, sehogy sem sikerül neki elaludnia, pedig fáradt nagyon, és egy bizonyos idő után már ha ránézek az is baj. Szóval nem könnyű, nagyon összejöttök most a dolgokKép

Ne haragudjatok hogy most nem írok senkinek, de ezt muszáj volt leírnom. Ti mondtátok hogy akinek gondja-baja van az írja leKép hát én megtettem. Hátha valakinek lesz valami jó ötlete, tanácsa, vagy csak megnyugtat hogy másnál is van ilyen!

És végül egy kép Bencéről:
Kép

Szép napot mindenkinek, a lehető legkevesebb nyűgösködéssel!!!

Pussz,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

BArbi! Ollllyan helyesek vagytok együtt! De azt a hót nem irigylem! Már akartam mondani: Ádi inkább rád hasonlít, ugye? És a természete is? Kép

Edit! Boti csoda édes! Ő is nagyot nőtt! Látom a cserepes növények nálatok is mennek Kép

Zsófi! Ahogy jónak látod! Én féltem annak idején, tanultam, aztán dolgoztam. Ahogy munkába álltam, nem fogadtam el többé a szüleim anyagi segítségét, elvből. Aztán még szakmai képzések, mellette munka, aztán szakma- és életformaváltás. És aztán már nagyon meggondoltam, főleg a pasik miatt. És hipp-hopp 30 fölé ugrottam Kép Ennek ellenére nem bántam meg semmit. És azt hiszem, ez a lényeg. Az, hogy te jól érezd magadat, és ne bánd meg! Ha akartok közös babát, hát legyen! Akarjátok közösen! Sok szerencsét és kitartást hozzá!

Edit! A hátihordozó nagyon érdekelne. Tegnap shoppingoltunk Lizinek, és nézegettem, de: csak fémvázasat láttam, és 28 ezernél kezdődött, 45-ig is felment. Viszont kellene, mert nagyon szeretnénk már hosszabb túrákra menni, vele együtt. És erre egyik babakocsi sem alkalmas. A mostani kenguru is éppen hogy jó még, már kicsit kinőtte. Ha valakinek van ötlete, vagy látott valamit, kérlek, írjátok meg! Köszi
egyébként vettünk egy nagyon édes horgászsapkát Lizinek, majd este rakok fel róla képet.

üdv, panu
panu

Vera! Most látom Bencét! Nagyon aranyos abban a párnában. Na, megyek, mert a csajszi a babakocsiban vár, és üti a játékait ezerrel, hogy menjünk már

panu
panu

Sziasztok!

Vera, először neked írok, mert látom, hogy tényleg összejöttek nálatok a dolgok Kép Próbálok szép sorban írni, hátha sikerül segíteni Kép

Alvásigény: igen, szerintem előfordulhat olyan, hogy egyik napról a másikra megváltoztatják a babák a szokásaikat. Nálunk volt ilyen: sokáig Zsoltika csak késő este aludt el, 11-12 felé, aztán egyik nap már fél8-kor húzta a lóbőrt!!! Ez a korai elalvás ment is egy darabig, utána átállt a 9-10 körüli elalvásra, és ez így is maradt mostanáig. A nappali alvás is változhat, míg korábban Zsolti csak félórákat aludt egyfolytában, most inkább másfelet Kép Szerintem nem fog benneteket minden éjjel szórakoztatni Kép Ez egy egyszeri alkalom lehetett. Nálunk a fogacska kibújásánál volt ilyen! Bizony mi is szopizunk még éjszaka, és reggel korán kel Zsoltika, hát ez van! Ez nem igazán megnyugtatás, tudom, csak lásd: másnál is így van ez Kép

Evés: lehetséges, hogy azért nem szereti Bencike mostanában az etetőszéket, mert abban nem mozoghat kedvére. Most, hogy beindult mozgásilag, esetleg zavarja, hogy be van kötve, ott "kell" ülnie. Tudod, nálunk a babakocsi hasonló mumus, mert abban bizony nem lehet felállni Kép Én énekléssel szoktam elterelni Zsoltika figyelmét, meg bohóckodok neki, folyamatosan magyarázok, amíg a kajáját készítem (akkor már ő is az etetőszékben ül), és egypár gumijáték is van előtte a tálcán, azokat dobálja lefelé, de amikor elkezdjük az evést, azokat elteszem, hogy ne tereljék a figyelmét Kép

Hiszti: hát az bizony nálunk is van. De amit nem lehet, azt nem lehet, és ebben következetesnek kell lenni. Én próbáltam szelíden, határozottan: a kiscipőt bizony fel kell húzni, a papucsot bizony nem szabad szopogatni, és mindig megmagyarázom, hogy mit miért nem engedek. Nagyon türelmesnek kell lenni, tudom, de nálunk már nincs is akkora nyavalygás, vagy csak rövid ideig Kép Tanulja Zsoltika is, hogy mik a határok, sokszor érzem, hogy pontosan tudja, hogy mondjuk valamit nem szabad, és ha rászólok, elveszem a kis kezét, akkor sincs semmi gond. De ez a nevelés megy már egy ideje... Kitartás!!!

Kűzdelem az alvás ellen: ismerős Kép Nekünk mindig is voltak kisebb nagyobb gondok az alvással, este ugye altatni kell, éjszaka szopizik... Napközben is sokszor csak hosszas ringatás után aludt el Zsoltika, vagy szopi közben. Nos, ez is tud hirtelen változni! Nálunk most épp a jó irányba Kép Úgy döntöttünk a férjemmel, hogy csak semmi drasztikusság (eddig sem volt), ha látom Zsoltikán, hogy álmos, felveszem, ringatom, és amikor sokszor még ébren beteszem a kiságyba, szépen elszenderedik, lecsukja a szemét, és elalszik magától KépKépKép Nálunk ez nagy öröm, hisz épp néhány hete írtam, hogy micsoda kűzdelem zajlik elaltatás téren Kép Szóval itt is csak türelem, el fog aludni Bence, ha nagyon álmos.

No ezt most jól leírtam! Remélem, azért tudtam segíteni Kép És Bencike tuti édesen ül, kis mosolygós! Ja, és még annyi, hogy ez a "tünetegyüttes" arra is utalhat, hogy nagyon kikandikál a fogacska!

Edit,
fogacska Kép Nálunk az első fogacskánál cici sem kellett Zsoltikának. Biztos fájt szegénykémnek a szopizás Kép A másodiknál már nem volt ilyen gond szerencsére! Kis vigyori Boti aranyos nagyon Kép Nálunk a fikuszt babrálja mindig Zsoltika, úgyhogy átköltözik majd az öcsémhez (mármint a fikusz).

Zit,
fűnyírás KépKépKép Nálunk meg fúrnak éppen, Zsoltika meg aludna. De egyenlőre alszik is. Megértelek nagyon, mi is lakótelepen lakunk, de szerencsére elég normálisak a szomszédok, soha nincs semmi gond. Viszont nyáron felújítják az egész fűtési hálózatot, ugyanis egyedileg mérhető fűtésünk lesz (épp tegnap fogadta el a közgyűlés), no hát akkor majd fúrnak itt ezerrel Kép Valószínűleg leköltözöm majd Szentesre Zsoltikával.

Zsoltikát végre kiengedtem a kőre Kép Meséltem már, hogy szeretne, de nem engedtük, és persze azért nálunk is volt hiszti Kép Hétvégén vettünk volna rácsot, de ekkora nem volt... Írtam már, nálunk úgy van, hogy a nappalit az étkezőtől egy kétszárnyú ajtó helye választja el, olyan 190 cm széles, ekkora elválasztó rács pedig nincs. No mind1, a konyhára azért még veszünk, de ott meg kicsi az "ajtóhely", oda meg azért nem tudtunk - egyenlőre - venni a Brendonban.

Zsoltika iszonyúan teker a járólapon is, de nagyon ügyi, semmi gond nem volt. Viszont megyek vele mindenhova Kép Ebben az a jó, hogy ma reggel már egy csomó mindent megcsináltam a konyhában, amíg ő a lábam alatt játszott. Persze vigyázni kell... És persze nem ment a sütő sem, tapogatta is ám ezerrel a sütőajtót!!! Csak mosogattam, pakoltam, a pultokat tisztítottam... A szemetest viszont el kell rejteni, mert kiborítaná, ha hagynám Kép

Aztán irány a kisszoba, no akkor elkezdtem ágyazni... Szóval ez megy, és én most abszolút nem kellek neki, megy a saját feje után, felfedez, megmászik mindent Kép Kitárult a világ!!!

Jót is aludtunk: este 10-től reggel 4-ig aludt Zsoltika! Ez nálunk nagy szó, rendszeresíthetné Zsoltikám ezeket a nagy alvásokat Kép Mondjuk reggel már 7 előtt kukorékolt Kép

Kistesó: én már gondoltam rá, hogy vajon ki lesz közülünk az első, aki ismét babát vár? KépKépKép Én nagyon vágyom már egy kicsire, annyira jó lenne újra átélni, hogy egy picibabát ringatok Kép Mi most úgy gondoljuk, hogy ha majd Zsoltika kábé 2éves lesz, már nem szopizik, és egy kicsit kipihentük magunkat, akkor már jöhetne a kistesó Kép Mire megszületne, Zsoltika is pont oviba menne, szóval szuper lenne. Hát ez a terv, aztán majd meglátjuk. A férjem mondta is tegnap, hogy tulajdonképpen 3 gyerek is nagyon jó lenne Kép

Ne haragudjatok, most nem tudok többet írni, így is hosszú lettem Kép Majd még igyekszem ma jönni Kép Sok puszi mindenkinek:

KépKépKépKép

pgaboka

Sziasztok!

Gabi: az ovi kezdés és kistesó érkezés együtt necces lehet. Legalább néhány hónap teljen el a kettő között. Én még nem akarok terhes lenni Kép

cory

cory
Budapest

Cory,
ebben igazad van, nem tudni, hogy fogja Zsoltika fogadni az ovit... Hát majd meglátjuk, mert persze az ember tervez, de hogy mikor jön össze a baba, azt úgysem lehet előre megmondani Kép

Gabi

pgaboka

Sziasztok,
tul vagyunk az eddigi legrosszabb ejszakan, es az eredmeny a bal also 1-es Kép Igaz, hogy meg nem latszik, de az ujjammal ereztem a pici hegyet KépHipp-hipp hurra! KépKépKép

Barbi,
ho Kép itt ho nincs, viszont tegnap ejjel + ma egesz nap iszonyat vihar volt, amit az oceanrol telibe kapunk, igy itt sokkal rosszabb mint a varosban.

Zsizsa,
fog Kép latom nem aprozza el Gabi a fognovesztest Kép

Gabi75,
anyos Kép

Zsofi,
haat ti tudjatok, Barbi mar mindent leirt amit akartam...

Vera,
hisztis tunderke ismeros, nalunk is ez van, mult het hetfon kezdodott, es azota egyre fokozodik. (De allitolag 2 eves korban eri el a csucsot) Ma (is) egesz nap kezben volt, azt a par percet amig wc-n voltam vegigsuvoltotte, pedig latott kozben... de most jon a foga Kép Nem lehet, hogy Bencenek is jon a foga? Kép Ja, egy ismerosunknek 3 honappal idosebb lanya van, es o sokkal hisztisebb, igy Emmat "visszaminosittettem" kishisztisnek Kép amugy szerintem ez korral jar Kép mokas nekik az "elveszem" - "nem szabad" jatek, vegulis az o szemszogukbol tenyleg jo jatek, biztos azert csinaljuk, hogy megtalaljak/megszerezzek ujra + fura arcot vagunk es furcsan beszelunk Kép

Edit,
koszi a tablat Kép Boti is sokat valtozott. Sajnalom, hogy nem jott ossze a kisteso.

Panu,
szerintem is az a lenyeg, hogy ne band meg 10-20-50 ev mulva sem Kép

Eves:
nalunk eleg valtozo, van, hogy 1 kisuveges bebietel is elfogy, es olyan is van, hogy az elso fel kanal utan nem nyitja ki a szajat max. berregesre Kép Emma 8 honaposan meg mindig nem duplazta meg a szuletesi sulyat, de en ezen nem aggodok, ezek a kismanok pontosan tudjak mikor mire es mennyire van szukseguk, es mi sem eszunk mindig ugyanannyit, sot nalam van hogy nem tudom mit ennek... Szerintem ne eroltessetek, mert az tutira nem jo, ha sirassal vegzodik a kajalas (hozzatapi vagy szopi). Az is lehet, hogy olyan elfoglaltak napkozben, hogy nincs idejuk enni. Persze azert egy kis bohockodas megy kaja kozben a siker erdekeben Kép

Lekotozes elleni hisztire a megoldas engem is erdekel, nekunk az babakocsi es autosulessel van gond, kifesziti magat hidba es azonnal fordul ki. Kesz dijbirkozas bekotni.
Etetesnel en mar nem adok ra eloket (leveszi), elotte levetkoztetem bodyra es papirszalvetat hasznalok torlesre... utanna persze ruhacsere Kép

Huuu, hivnak, kezdodik az ejjeli musor...

Szaisztok,
batka
batkamano

Sziasztok!
Vera! Most olvastam el, amit írtál. Benci továbbra is jófej, a felsorolt panaszok Kép Kép ellenére is. Az etetőszékes és babakocsis, hordozós hisztin nagyjából túl vagyunk, most éppen a pelenkázósnál tartunk. Amikor a hátára fektetem úgy ordít, mint a fába szorult Kép, most azt találtam ki, hogy kezébe adok egy bébifogkefét (itt írta vki, talán Edit?), és így nagyjából oké. Etetőszéknél is hasonló volt a megoldás: tálca fel és arra kiflit, vagy gabonapelyhet, vagy éppen valamilyen apró (mosható, dobható) játékot tettem. Ha most kezdődik az elválasztódás, akkor az is okozhat ilyen problémákat.

Alvás: szerintem most kezd átállni arra, hogy kevesebbet aludjon. Más is írta: akkor tedd le aludni, amikor tényleg álmos, ebben a korban már bejön a szemdörzsölés, így még könnyebb észrevenni ezt a szitut. Majd akkor lesz jobb, ha már mászik, álldogál, mert akkor nagyon le tudja fárasztani magát, és jobban is alszik miatta. És valóban okozhat a fog is mindenfélét. Jó, hogy van egy ilyen jolly joker, amire mindent rá lehet fogni Kép, enélkül tényleg keserves lenne Kép Kép

Gabi! Ha megtapasztalja Zsolti a nagy teret, nehezebben bírod majd rá a mászókára. Bár lehet, hogy azt már megszokta. Nálunk a szobaajtóra szerelt rácsot is börtönnek fogja fel Kép

Cory! Mikor múlik el ez az arcba karmolós, csipkedős korszak?? Már több sebből vérzek Kép a harcias kis amazon miatt... Kép

panu
panu

Sziasztok!

Köszi mindenkinek 7fordulós gratukat!

Vera! Alvásilag nákunk is hasonló volt, csak most pár napja kezd rendeződni... végre, mert fél év után most aludtam előszőr 6-7 órát (aludtam volna, ha nem nézem Nórit hogy minden rendben van-eKép). Amúgy mi citromfű teát próbáltunk ki a sokadik nyűgis éjszaka után, a védőnő javasolta és bejött. De tényleg lehet, mint már előttem is írták fogacska előszele...!

Etetőszék: szerencsére nálunk ezekkel nincs gond (kocsiülés, babkocsi), mivel dé. amikor ebédet csinálok ... általában az etetőszékben van, és nem kell bekötni, csak a tálcát húzom "rá" és a lába között van "madzag", amitől nem csúszik ki.. Na ezt jól megaszondtam!!! A láépnyeg, hogy teljesen el van az etetőben, mondjuk nálunk ált. mindenhova odamászhat, ilyen gond sincs, csak akkor problémásabban teszem a dolgom, de jobban szeretem, ha ott van, így legalább látom, hogy mit csinál...

Hiszti: csak akkor jellemző, ha fáradt még, de am késik nem múlik KépKép

Panu:arcbakarmolás nálunk is műkszik Kép

Edit: jó hogy így élőben is látjuk a babókat, tök édes Boti, és ahogy pancsizott rajtad Kép, tündéri volt Kép

Kistesó: mi kb 2, 2-5 év múlva szeretnénk, amire Nóri oviba kerül, hogy az öcsivel is ugyanannyit tudjak majd foglalkozni, mint vele. Szerintem a 2-5 azért pont ideális (nekünk), mert kb fél év, amire megszokja a nagy, hogy kibővült a család, de őt mindenki ugyanúgy szereti, mint előtte, így nem hiszem hogy gond lenne az ovival sem. Most semmi esetre sem szeretnék babót, mert nem tudnék annyira figyelni, foglalkozni, mind a kettővel.

Barbi: szar idő Kép

Batka: rossz éjszaka Kép

Bocs, hogy hosszúra sikerülte, de most apázik a csajszi, és bocsi, hogy nem mindenkinek írtam!

Mindenkinek szép napot, így kora du.

Pussz

Meme
meme

Sziasztok!

panu: nem tudom, Balu a mellemet karmolászta, az vérzett is, de az 1-2 hónap után leszokott róla. Zsoma viszont csípked. Ez valami rémes. Mindenbe belemarkol, amit lát. Pl a hajamat tépi ezerrel. Már többször gondolkoztam, hogy leborotválom.

Hisztis babák: én inkább nem mondok semmit egy dackorszakban lévő nagytesó mellől Kép

Evés: Zsoma 100g főzeléket mindig megeszik ma már stabilan Kép

És Zsoma kúszik Kép

cory

cory
Budapest

hi

csuda sokat irtatok 1 7vége alatt, nem semmi.
ezt a pár sort alig 7 ora alattKép sikerült összehozni
volt közben mosás, altatás, etetés, vásárlás, séta az esöben.........

klarissza:
én nem félek, ugyanis panna babaimádo!!
meglát egy babát és elöjön belöle az anya, hiába csajbol van Kép

állatkert:
szerdánként benével tudok mozogni(ilyenkor anyukám megy a lányért az oviba), pannával leginkább a hétvégenként jo, ilyenkor apájuk is kell, mert 1xre 2 gyerekkel 3 felé kell figyelnem, s ez még nem megy tökéletesenKép

börze:
hát pont olyan, mint 5 évvel ezelött, kivétel az, hogy volt egy-két (azota összegyüjtött) ismerös is kint (árulni).
mire rájöttem az asztal logikára+ kicsit késön is mentünk ki (11), már egy csomoan hazamentek, mivel csak 3ig tartott.
egy baj volt: a ruhákat kupacba halmozták, igy olyan volt, mintha turiba lennék. tisztelet a kivételnek, ott meg is álltunk.
sajna nem kaptam mindent-söt szinte semmit- amit szerettem volna.csak 1 pulcsit-benének 1 polot-pannának sikerült vennem.+ bébikaját.(110-120 ft/db volt)
utána bementünk az árkádba és vettem még 3 rucit+1-t magamnak.

vera:
nagyon tetszik a tigrissel szemezös kép, tök jo

dbarbi:
a babakocsis képen tiszta anyja ez a lány!! 1000 éve nem láttunk titeket.
babakocsira gondolsz?? -leszek a lelkitámaszod, ha gondolod.
autoba nem tudok segiteni, bár mi naponta 2x megyünk benével

cory:
nálunk 1 honapos volt bene mikor panna oviba ment, hát a reggeli indulás 2 honapig zürös volt, de utána beállt a kismano is ezekre a reggelekre és most ö kelti a családot.

zsuzsofi:
én is csak csatlakozni tudok azok táborába akik igen bátornak tartanak. minden elismerésem a tied.Kép
nálunk majdnem-hála mégsem-összejött anno egy kisteso mikor a csajszi 9-10 honapos volt. remegtem mig kiderült a tényleges valoság.
most a 2 gyerköc között napra pontosan 3 év, 3 honap és 3 hét van.
bár szvsz sokat számit milyen nyugis a baba, mert egy macerás gyerek mellé nem hiszem, hogy sok szülö vállalna gyorsan még1et, de egy jo alvo, jo evö, tündér mellé.........
orsolya11

Sziasztok!

Cory,
kúszáshoz gratula Kép Most már szaladhatsz kétfelé Kép

Meme,
megkésve, de nagyon boldog 7hónaposságot kívánok Nórinak Kép

Panu,
karmolászás nálunk is megy Kép Múltkor Zsoltika saját magát karmolta meg nagyon, még mindig látszik picit az arcán a helye. Úgy sajnáltam szegénykémet Kép

Mit értesz azon, hogy nehezen bírom majd rá a mászókára? Nem fog felmászni? Nem értem pontosan, hogy mi az összefüggés a mostani mászkálás és a mászóka között KépKépKép A járókát egész jól bírja, de már ritkán van benne.

Batka,
fogacskához gratula!!! Látom, nálatok sem megy egyszerűen a fognövesztés.

Lányok, nálatok is van "dobálós" korszak? Zsoltika az etetőszékből mindent kidobál, ami a keze ügyébe kerül. Szoktam neki adni gumijátékokat, azokat nyugodtan dobhatja a kőre, könnyű lemosni őket. Sportot űz belőle, hogy amikor eszem valamit, dobálózik ezerrel, én meg ugrok fel, visszaadom neki a játékokat, újra eldobja... És ez így megy!

Gabi

pgaboka

Sziasztok!

Vera, nálunk pontosan ugyanez megy. Kivéve a cicizést, az még mindig bónusz. Én a fogra fogom, mert különben azt kéne hinnem, hogy elkényeztettem és ez már igy marad. Akkor meg elég reménytelennek tünne a helyzet. Szóval BIZTOS a fogacska a ludas!

Panu, mellékelek egy képet a hátihordóról. Fém vázas ez is, van merev háttámlája, állitható ülésmagassága, biztonsági öve. Ahogy felveszed a derekadon és mellmagasságban is van egy-egy rögzités (ez utóbbi szerintem csak pasiknak Kép) Mi 7 eFtért vettük (új) februárban (?) volt ugyanilyen akciós az Auchanban 10 eFtért. Nekem tetszik. A márkája Antarctica, a Meggy szériába tartozik. A leirás szerint 3 hós kortól 18 kgig jó. Szerintem kell, hogy tudjon már ülni hozzá, de hát ez már Lizinél sem kérdés.
Kép
Sziasztok, Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Sziasztok!

Írogatok ám néha napján, ha időm engedi. Most éppen nem annyira engedné, de Robótól nem tudok semmit sem csinálni pár napja. Nálunk is a hiszti köszöntött be és nem is akaródzik elmenni.Kevés alvás nappal , éjszaka sem visszi ám túlzásban és ami különösen "jó", hogy csak kézben akar megmaradni. Látom ezen tulajdonságok többőtök napirendjében benne van, nem is tudom, hogy megnyugtat e , vagy sem?Kép.közben a munkálatok még mindig zajlanak, holnap kezdjük a betonozást, mivel a dédi része nem volt lebetonozva.Aztán vakolás, festés, burkolás és talán kész egy időre. Igaz munka egy hátz körül mindig akad, de most csak azt kívánom ezen legyünk túl végre.
Panaszkodni nem akarok, kissé fáradt vagyok, majd elmúlik...

Hófordulusok:

Gabi : itt is boldog 8 hónapot ZsoltikánakKép.

Judit: amennyiben olvasod kis Virágnak is boldog 8 hót!!Kép

Meme: boldog 7 hónapot NórinakKép.

Cory : látom nagyon sokat segítesz mindenkinek, ez olyan jóóóKép.Köszi a képeket is, annyira tündériek a fiúkKép. Máskor ne rejtsd el előlünk őketKép.Zsoma kúszásához gratulaKép.

Milyen volt a tali?
Tényleg szerintem ha nagy talit szervezünk valamikor, időben el kéne kezdeni szervezgetni.

batkamano: jó, hogy itt vagy és írogatszKép. Fogacskához gratula, mennyire megviseli őket egy egy fog. Nálunk még se híre , se hamva, mégis minden egyes nyűgi napot arra fogomKép.Emmáról képeket nézegetnék ám mégKép

Gabi: én még nem nagyon engedem a kőre én kissé hidegnek találom, bár nálatok gondolom annyira nem hideg, mint egy kertesházban, ahol padlófűtés sincs. Nálunk van egy külön szoba, ott néha elvan robó, de úgy vettem észre, hiába a sok játék, nem érzi jól magát benne. Viszont a kezemben egyre jobbanKép.Azért látom nálatok is zajlik az élet.

Vera: kitartás, ezt tudom egyenlőre kívánni. Látom sokan írtak már segítséget, együttérző sorokat. Nagyon kimerítő tud tényleg lenni ezen viselkedési formák, de bízzunk bene, hogy ahogy nőlni fognak és a fogacska is kibújikKép jobb lesz majdKép.Gyönyörű a képen, mint mindig BenciKép

Panu: Liziről is várunk ám képeketKép. Egy pár sort róla is írj légyszi.

Edit: tali szerintem is úgy lenne jó, ha jó előrre megterveznénk. Boti fiúcska csuda édi, többször kérjük!!Biztosan jó dolgokat sikerült a börzén vennetekKép.Táblát elküldenéd nekem is, mert látom vannak már újabb nevek is benne. kösziKépJaj, a vigyori kép a legjobbKép. Kistesóprojekthez pedig szurkolok, hogy összejöjjön még szeptember előtt. Vagy már ne jöjjön? Látod, aki nem akarja nagyon annak gyorsan összejön, aki pedig szeretne , annak nem sikerül az elsőre. Azért ne adjátok fel.

Zit: már kérdezni akartam, hogy nek maktátok meg a lapot, de amint látom ami késik, az nem múlikKép. Hú , engem is biztosan bosszantana, hogy végre mikor reggel alhatok egy kicsit, akkor ébresztenek fel. Szerencsére nélunk nincs gondnokKép.Viszont van egy tüneményes kisfiam, aki korábban kukorékol, mint a kakasKép.Így a reggel alvás sztornózva egyenlőre. Tényleg az esti alvással hogyan álltok? Beni jobban alszik már? Nálunk még ugyanúgy vacak a helyzetKép.Giffek továbbra is nagyon jóókKép

Brigi: remélem jól sikerült Dani kirándulása, egy napra mentek?

Gabi75: anyós miatt nem irigyellekKép. Párod mikor jön haza? Azért remélem nem annyira rossz most egyedül. Anyós kikeveredett hozzátok, vagy telefonon tartjátok a kapcsolatot?

Barbi: szörnyen ssajnállak a rosszidő miatt. Ott mindig így tavaszodik? Bár emlékszem nem is olyan régen volt ilyen húsvét , hogy esett a hó itthon is. Mennyi fok van nálatok most?Minnél előbbi tavaszodást kívánok. Szegény fákat és virágokat is sajnálom, nagyon nem tesz nekik jót a hideg. Látod a paradicsompalánta érezte , hogy jön a hóKép.(bocsi)Küldök egy kis meleget és napsütést itthonról, jó?Amúgy havat félretéve, nagyon jól mutattok Ádibádival a hóbanKép. Aranyosak vagytokKép.Család mikor utazik ki hozzátok?

Zsizsa: jobbulást Gabóca ínyének, szegénykét is megviseli a fogzásKép.remélem a közös talira ti is el tudtok majd jönni, ugye? Látom neked sincs túl sok időd írogatni. Gabócárol várok még képeket ámKép.

DBarbi: dejó, hogy írtál végre. Fanni leányzó csuda édiKép. Homokkóstolás jó lehetett. Azt hiszem oda kell figyelned fannira, mert korán kezdi a fiúzástKép.

Zsuzsófi:Bence nagyon huncut fiúcska a képeken. Apa leköltözéséhez sok boldogságot kívánok!

Regina ,Ann, Diti, Susie, Szisz, Dandy, Dea, Docka , Judit, Dorki, Orsi, Hagnosz még továbbra is hiányoztok!

Ennyire futota, csak ezt az oldalt tudtam végigolvasni és reagálni.Akiknek nem írtam azoktól elnézést kérek.
Bucsúzóul egy mászó Robó:

Kép

Nyugodt éjszakát, szép nappalokat és mindezt nyűgimentesen kívánom:

Anita
anita77

közben írtatok, arra már bocsi, de nem tudok reagálniKép

Anita
anita77

Sziasztok!

Voltunk a börzén mi is. Vettünk kiscipőt, bokatakarós, sőt belül harántemelő is van, fent pedig egy kicsit nyitott. 18-as volt a legkisebb, most még egy picit nagy, de mire kell, pont jó lesz. A babakocsit elvitték az orrom előlKép, de most már nem bánomKép, mert megnéztem a boltjukban, és lehet, hogy mégse olyat szeretnék. Ruhákat jókat lehetett volna venni, de nemnagyon volt türelmem válogatni, így csak egy nagyon édes rövid kertészgatyót vettem.

Zit: köszi a részletes beszámolót a cipőről, meg az ülésről. Én is a Römert néztem ki(ez a legbiztonságosabb, valószínűleg King quickfix-et fogok venni a Megatoysban. A Duo Isofix iszonyú drága, ráadásul nem is értem pontosan azt a szisztémát, ahogyan rögzíteni kell, és nem is minden autóba jó.
Végre megint jó kis színes üzit írtál! Már hiányzott! Én tök béna vagyok a géphez, nem tudom, hogy kell ilyeneket csinálni, meg színes betűkkel írni.Kép Fűnyírás, duhajkodás: Kép

Zsizsa: figyeltem ám a börzén, hátha megismerem Gabit,de hát erre elég minimális esély volt! Ügyesek vagytok, hogy ilyen sokmindent vettetek!

DBarbi: Örülök, hogy újra itt vagy!Kép
Bezzeg a habtapi, azt enné Fanni!Kép Szerintem lehet abban valami, hogy a mama főztje esetleg jobban ízlik neki. Legalábbis remélhetőleg. De ne keseredj el, ha mégsem! Fanni a jaátékok közöttKép

Gabi75: Kitartás az egyedülléthez! KépKépKép
A múltkor fürdőruhákat próbáltam, hát én is elég borzalmasnak tartottam magam, pedig én kilóra ugyanannyi vagyok, mint szülés előtt, csak valahogy megváltoztak az arányok.(Most látom, hogy Gabi is ugyanezt írtaKép) És ezeket a divatos bikiniket meg tiszta deszka csajokra tervezik. Nekem nincs türelmem számolni a kalóriákat, inkább tornázni szoktam, de abban sem vagyok elég hatékonyKép

Gabi: Zsoltika nagyon édes! Kicsit mintha hasonlítanának egymásra Barnival. Nem csak a nagy kék szemük, hanem a fejlődésük is. Mindig megállapítom, hogy jéé, nálunk is ez van éppenKép. Például, hogy együtt megyünk mindenfelé a lakásban. Konyha kizárva, mert Barni is szeret kukázni. Ti is 3 gyerkőcöt szeretnétek? Olyan jó ezt hallani!

Dandy: megnéztem a képeket,nagyon szépek a gyerekeid!

Barbi: jaj, ez a hó! Nálatok mennyi ideig van jó idő, tulajdonképpen csak nyáron?
Ügyes Ádi, a kis egyensúlyozó bajnok. Főleg a kádbanKép Ezt a sarokra ülést Barni is csinálja,pontosabban beül a két sarka közé, csak az az érdekes, hogy ő klasszikus pózban még nem ül, így viszont már majdnem, éppen csak, hogy érint a kezével valamit.

Brigi: üdvözöltelek már itt? Ha nem, akkor most megteszemKép. Tényleg jó lenne látni képeket rólatok. Mondom én, aki szintén nem tud felrakni Kép

Meme: gyorsan azokat a képeket a keresztelőről! És megy a drukk a vizsgádhoz!

Zsófi: mint rangidős (34Kép), én is beleütném az orrom: szerintem a kis korkülönbség nem gond, ha meg tudod oldani a nehéz időszakot. Azt nem nagyon értem, miért is nem akarsz esküvőt. Persze nem kötelező összeházasodni, csak ha már van annyira stabil a kapcsolatotok, hogy gyereket vállaltok, akkor miért is ne? Azért, mert mások elválnak? A gyerek(ek)et viszont tényleg nem érdekli a papír, viszont egy papír nélküli szakítást is ugyanolyan fájdalmasan élnek meg, mint egy válást. Akkor most mi a különbség? Szerintem az esküvő, a szertartás, a kimondott "igen", ami egyúttal mindenki másnak kimondott "nem" is, ha önmagában nem is ad stabilitást, a meglévőt mindenképpen megerősíti.
(És még egy kérdés, de ne sértődj megKép: hogy lehet az ember véletlenül terhes? Nem védekeztetek? Vagy biztonságos védekezés mellett érkezett Bence?)
Azon is elgondolkoztam, hogy én miért szeretnék mégegy gyereket. (Meg mégegyetKép) A párom miatt? Azért, hogy Barninak legyen testvére? Azért, mert odavagyok a nagycsaládért? Igen ezekért is, de elsősorban önmagáért a gyermekért. Szeretném, ha jönne hozzánk még valaki, aki pontosan ő.
Bence egyébként nagyon helyes, életrevaló srác, és hidd el, örülök, hogy rátaláltál a társadra, a fiatal férfiak nem sűrűn vállalnak egy "babás" kapcsolatot, és ő még a nevére is vette Bencét. Remélem most már minden oké lesz.
Mégegy: nem is tudtam, hogy szülésznő szeretnél lenni. Azt az EÜ főiskolán oktatják? Vagy van vmilyen spec. képzés rá?

Edit: köszi a táblát, most már mi is benne vagyunk!Kép
Nem semmi ez a mosoly. Botinak először alul jött ki 4 foga? És aztán a felső kettő? Igen, a felsők nálunk is egy kicsit nagyobb nyügivel jártak, de anyukám szerint majd a rágófogak lesznek az igaziak!
Kistesó: hajrá! Én drukkolok nagyon!

Vera: én a déli szopit hagytam el, azt már talán egy hónapja. Éjszaka viszont szoptatok, ha többször kéri, akkor többször. Mostanában meg ebéd után kezdi kérni. Illetve a délutáni alváshoz. Reggel van, hogy mi is ötkor kelünk, egy ideig próbálom szopival visszaaltatni, de aztán feladom, és felkelünk. Délelőtt éppezért van egy kis szunya, de általában nem sok. Aztán ebéd után egy ideig nagy az aktivitás, majd szopival alvás. Néha ez a délutáni elég hosszúra sikerál, akkor meg sokáig fenn van. Ennek is megvan az előnye, mert akkor másnap nem kel ötkor. (Csak hatkorKép) Nem tudom, egyszer csak rendeződnek majd a dolgok.
Hiszti: nálunk is van, de én nem nevezném hisztinek. Legalábbis megpróbálom megérteni, hogy számára még nem létezik az a fogalom, hogy "mindjárt". Tarthatatlannak érzi a helyzetét, és ennek hangot is ad. Én megpróbálom a számára kényelmetlen szitukat (bekötés, öltöztetés, pelenkázás,ebédre várás stb.)a lehető legrövidebbre csökkenteni, de így is marad egy pár sírás naponta.Kép
Bence olyan a képen, mintha egy virág kelyhében ülne. Te csinálod a képeket róla? Ügyi vagy!

Batka: Éljen az első fog!Kép Jó ez a vetkőztetős módszer az evésnél. Alig várom, hogy nálunk is meleg legyen, és lehessünk csak bodyban! Barni utálja a ruházatot.

Evés: asszem nekem nagy szerencsém van az én jó evő kisfiammal. A kezdeti zökkenők után szinte mindent megeszik. Talán egy kaja volt, amit kiköpött, abban egy kicsit túltengett a zeller, és az nem ízlett neki. Ti hogyan készítitek a főzeléket? Én mindent a krumplihoz teszek. Az elején, amikor még nagyon finomra mixeltem, előfordult, hogy a krumpli túl nyúlós, fullasztó lett, és ezért nem akarta enni. Ha felhigítottam főzőlével, az sem tetszett, a fagyasztott anyatej még éppen elment, de legjobban azt szerette, ha frissen fejtem hozzá egy kicsit. Aztán egy idő után áttértem a krumplinyomóra, ezzel már sokkal jobb állaga lett a kajának, könnyű, mint egy bárányfelhő. Ekkor már anyatej se kellett bele. Most meg már csak összenyomkodom villával.
Viszont érdekes, hogy Barni amilyen jól eszik, annyira nem hízik. Sosem volt egy hurka-gyurka, de ahhoz képest, hogy 3800g-mal született, még csak most hagytuk el a 8 kilót. Igaz, az apja se egy vasgyúró, 176 cm, és 30 éves koráig 56 kg volt,azóta már sikerült elérnie a 70 kg-t, úgyhogy nem izgatom magam.KépKépKép

Ági
Kép
Kép
hagnosz

Megint mennyi írás közben!
Barni felébredt, az előző üzi végét úgy írtam, hogy közben szopott. Most itt áll mellettem, közben figyelek, mikor készül elesni.
Esélyem sincs, hogy a többieknek is írjak most, hát majd legközelebb!Kép

Ági
Kép
Kép
hagnosz

Sziasztok lanyok!

Latom a kisteso is nagy tema.En amennyire szerettem volna gyermeket(elsot),most annyira nem vagyom egy ujabb terhessegre.Nekem kell egy kis pihenes en ugy erzem foleg mivel nekem nulla segitsegem van.Mi ugy tervezzuk hogy varunk amig David legalabb 2eves lesz vagy 3 es utana probalkozunk.A masik ok hogy szeretnem a fiammal eltolteni ezt az idot es csak vele foglalkozni hiszen meg olyan kicsike,ha most ujbol terhes lennek akkor faradtabb lennek kedvetlenebb ,turelmetlenebb,es utana az ujabb baba mellett ki tudja mennyi ido jutna ra.AZ egyik ismerosomnek talan 16 honapos volt a kisfia amikor megszuletett a kislanya,aki orankent ebredt egeszen 1.5eves koraig.Gondolhatjatok szegeny csaj ugy ki volt hogy nem ismertem ra.AZERt 3evig ejszakazni nem semmi,pedig neki is volt segitsege.De a segitokesz akarki megsem szoptathatja meg az o gyermeket,vagy ejjel megsem tud ott lenni mindig hogy az anyuka pihenjen nem igaz.Persze kifoghatja az ember azt is hogy olyan babot szul aki atalussza az ejszakat .Kép

DRaga Vera!
Ahogy leirtad a szopi kuzdelmedet Bencevel ...hat en ugyan ezt elem at DAvid 5-6 hetes kora ota.Neki is vannak olyan idoszakok amikor semmi baja a cicivel,de van olyan hogy 2 hetig is minden szopasnal hisztizik.Volt aki azt mondta hogy le akar szokni,a dehogy is...A kaja sem kell neki,akkor mi?SZerintem inkabb az a bajuk hogy egyre aktivabbak es tenyleg minden mas erdekli oket.
BEnce nagyon helyes srac.
A szilarddal mi is igy vagyunk,siras es nagyon ritkan eves a vege.
Egyebkent ma kepzeljetek megevett reggelire 140gr zabpelyhet anyatejjel,es egy kis joghurtos banant.
Ennek nagyon orultem ilyenkor derusebben indul a napunk.a ver eredmenye negativ lett,a mi dokink azt mondta nem kell tovabb neki adni mar az antibiotikumot.Lehet ettol eszik most jobban.Majd meglatjuk.Van amikor minden fele trukkot kell bevessek hogy egyen,pl cumijat a talcara teszem es ahogyan probalja a szajaba tenni ,ugye erre nyitja a szajat akkor en kicsit gyorsabb vagyok es becsempeszem a szajaba a kajat.Olyankor nagyokat nevetunk,persze van amikor sir olyankor nem csinalom.ERot veszek magamon es azt mondom:jo nem kell akkor nem kapod Kép(persze ez olyan nehez)

Zsuzsofi!
Remelem nem haragszol amit irtam.Nagyon orulok ha a parod rendes es vegre megoldodik a problemad es lesz igazi apja a kicsi fiadnak.Az nagyon szomoru amikor apa nelkul no fel egy gyermek.Kép
Egyebkent nekem is van sajna kisbabas imerosom aki valik,nem is lehet erre semmit mondani...
AZert irtam nem minden a hazassagi papir,de azert bizonyos ferfiaknal (a rendesebbeknel)igen is szamit!Ha igy all a helyzet akkor hajra!Sok sikert a vizsgaidhoz.Most erettsegizel?Nehez?Anyukad mit tanul?
Tanulni sosem keso,itt nagyon sokan 40 ev folott is jarnak egyetemre.Itt nem szamit,csak egyszer elvegezzek.A noverem is 31 eves es most elso eves gyogytornasz szakon,sajna keson erettsegiztunk mi is kulonbozo okok miatt.Anno volt olyan ismerosom aki lenezett mert n em volt meg az erettsegi,persze amikor mutattam neki hogy mindenbol jeles lettem majdnem letaknyolt.A noverem is pl ra ,a gyogytornasz felvetelin majdnem max pontszama volt.A legjobb volt az ove,es most olyan jol tanul, hogy osztondijat kap.Na mindegy ezt csak azert irtam hogy meg semmirol nem vagy lekesve.Képfiatal vagy elotted az elet.

Cory!
Gratula ZSoma kuszasahoz!Kép

Meme!
Norinak boldog hofordulot!!!!
gabi75david

Folytatotom am csak a multkor 3szor kellett ujra irnom a regenyem mert elszallt.

Edit!
Boti nagyon edes ficko!

Anita!
Robo nagyon aranyosan maszik,es az a haj!Tunderi!
Olyan nehez lanyok mindenkinek mast irni,de tenyleg minden baba tunderi ,es enni valo...De azert az ilyen szepsegeket illik megdicserni!

Hagnosz !
Latom te is itt vagy orulok hogy egyre tobben irogatnak.Tenyleg nagyon boldog lehetsz hogy BArni ilyen jol eszik.a suly meg nem szamit.A lenyeg az hogy te latod hogy eszik akkor biztos nincs gaz.

vERa!
Gyogyulast neked!

Mindenkinek boldog hofordulot kivanok!

Az en draga fiam ma reggel 6.30kor szopizott eloszor,este viszont alig akart elaludni ugy 11 utan ajult el a karomban.Egyszeruen o is hisztizik este lefekvesnel es nem hajlando elaludni,ringatni kell.tegnap este azt csinalta (Anita te jutottal eszembe pont)hogy cicizett,beraktam az agyaba azt hitten elaludt en kimentem lefejni a mellem a konyhaba,erre elkezdett orditani,sirni alig kapott levegot.Bementem a haloba es a dragam maszott ram.EZt megcsinaltuk 3 szor,1 oran keresztul.O is ugy van mostanaban ha nem lat hogy ott vagyok szornyen sir.AZon gondolkodtam hogy erzi hogy apa nincs itt egy par napja,es fel hogy en is elmegyek.?KépUgy sajnaltam,nem volt szivem az agyaban hagyni.
TEgnap talalkoztam egy lannyal akinek a babaja 3.5 honapos es o azt a tanacsot adta hogy hagyjam sirni egy par estet es elfog magatol aludni,ejjel egyaltalan ne szoptassam.o csak napi 5-szor szoptatja a kislanyat,hiaba igenyelne tobbszor o nem ad neki(rendre tanitja).Igaz szegeny kislany van vagy 4 kg.Kép
Most lehet nehanyan le fognak hurrogni,de szerintem az ilyen anya kicsit onzo.O kizarolag azert csinalja ezt mert o nem hajlando ejjel felkelni,es kulonben is o hetente egyszer mindig elmegy a barataival bulizni es ha en is igy csinalnam akkor en is mehetnek veluk.Kép Na ja..
Szoptatni meg nem hajland tobbszor mert neki sok dolga van.Tanulja meg a gyereke hogy mikor kell enni.Na en megneznem hogy az en fiammal ezt hogy csinalna meg.KépEzzel csak azt akartam mondani hogy vannak anyak akiknek a sajat kenyelmuk sokkal fontosabb annal,hogy a gyerekuk normalisan fejlodjon,vagy jol erezze magat.En nem tudom de amiota megszultem a gyermekem az elso,hulla faradta vagyok neha de akkor is o az elso,es mindig is az lesz meg ha feldobom a talpam akkor is.Lehet hogy elkenyesztetem de ez van,o a csaladban a fonok.Kép
CSajok de ahogyan benneteket ismerelek szerintem a legtobben igy vagytok vele.Nem igaz?

msot megyek mert felebredtunk.ja fogytam fel kg-t amiota a ferjem elment.Szigoruan szamolom a kaloriat,sok zoldseget eszem ,rizst semmi zsirt es cukrot sem.majd meglatjuk hogy megy.
remelem nem a tej rovasara fog menni,azert megprobalok nem drasztikusan fogyozni a tejcsi miatt.kesobb meg jovok.
gabi75david

Sziasztok!

Most csak így feketén, mert nincs sok időm. Kép
Most néztem, hogy két Gabink van Kép Majd megpróbálok ezentúl különböztetni. Kép
Gabi75:
Egyetértek veled, a szomszédunk is kényelemből hagyta esténként sírni a kicsit, le is szokott az evésről. Alszik szegény, muszáj neki. Ordít vele: "fasz, kurva anyád, kussolj el, ne lógj rajtam", stb. Sajna saját füllel hallottam.
Panu:
Nem akarlak elkeseríteni, de Beni hiába mászkál egész nap, nem alszik jobban sajna. Még kel éjjel, ez van. Kép Ja, arckarmolás, Beni is csinálta és egyszer úgy csináltam, mintha én is karmolásznám az arcát és kérdeztem tőle, hogy ez jó neki? Egy darabig tűrte, aztán elgondolkodott és azóta nem csinálja. Kép
PGaboka:
Szerintem próbáld meg leszoktatni arról, hogy felveszel neki mindent ha ledobja, mert később rosszabb lesz, ha az utcán csinálja pl. Ha valamit elejt (nem szándékosan), akkor felveszem neki, de ha direkt dobja, akkor én azt mondom neki, hogy eldobta, vegye fel. Néha már felveszi. Kaja közben meg nincs más, akkor kaja van. Kép
Vera:
Szerintem is a foga, Beni akkor mindig rosszabbul aludt. Viszont még most is ébred, de már nem érdekel hányszor, meg mikor, gyors szopi és visszaájulok. Kép Nálunk az ebédet hagyja ki egy ideje már és délután is 4-5, van, hogy hat órán keresztül nem kér enni. Olyankor sétálunk és minden leköti, viszont rengeteget iszik. Kép
Cory:
Gratula Zsomának!!! Kép Kép Kép

Megyek is, szép jó éjt mindenkinek!! Kép
zit
zit

<font color="aa00aa">Sziasztok!

Ma kirándulni voltunk anyukámmal. Reggel jött az ötlet, hogy mivel ma még szép időt ígérnek, ezért menjünk. Irány a Szépjuhászné (Ságvári Liget) és onnan gyermekvasúttal (úttörővasút) a Széchenyi hegy. Fanni iszonyatosan élvezte az utat a kisvasúttal, gyönyörű volt, csupacsupa zöldben. Nyitott kocsiban ültünk, csudaklassz volt. Úgy bírom a kisvasutas gyerekeket, annyira komolyan veszik ezt a "melót" Kép A hegyen találtunk egy játszóteret, Fanni nagyot homokozott, "letámadott" egy német kisfiút (tényleg korán kezdi a pasizást) és el akarta szedni a homokozókészletét. A kisfiú elég irígynek bizonyult, olyan 3 éves forma lehetett. De csúcs volt, ahogy Fanni az összes mászótudományával odanyomult KépKépKép
Nyakig szutykos lett persze Kép
Aztán, mertmiértisne elkezdett esni az eső. Egy rohadt felhő volt fölöttünk, ami nemis ment odébb. Beültünk egy vendéglőbe egy üdcsire és cappuccinora, Fanni pedig benyomta a tápiját. 14 órakor indultunk vissza a kisvasúttal.
Klassz nap volt.

Kaja: köszi Lányok, megnyugodtam valamelyest akkor Kép

Tesó: most énis úgy vagyok vele, hogy szülnék még1et, de majdcsak úúúgy 5 év múlva kb. Énis azért, hogy ne menjen Fanni "rovására" a tesó. Meghát anyagilag sem mindegy, vissza kell menjek dolgozni majd, hogy a tesóra is járjon minden.

Etetőszék: megértük, hogy Fanni sem szereti Kép Mindig kell valamit matatnia, valamivel "dógozni" kaja közben. Ha az etetőszékben ül, akkor túlsokmindent tud matatni, ha eltakarítok onnan mindent, akkor üvölt, és le akar csúszni, meg dobálja magát..ilyenek.

Orsi: nem babakocsira gondoltam, hanem autóra Kép Elég változó időpontban járunk sétálni és mostanában sokat járunk a töltésnél lévő játszóra, ott nagyon klassz bébihinta van és nincsenek annyian, mint a Bikáson.

Barbi: nemsemmi, hogy nálatok kitört a tél! Ádám is nagyon nagyfiú már, elég lehet cipelni.
Ma énis cipeltem Fannit, mondjuk csak anyuéktól (szomszéd ház) hazáig, de úgy, hogy egyik kezemben a gyerek, másikban a hordozó. 2 in 1 már nem megy KépKépKép Hordozót is rég használtuk már, de ma kivételesen az volt az autósülés, alig fér bele, de azért jót aludt Kép

Vera: etetőszék detto Kép Azzal a különbséggel, hogy kajával a szájában is ordít. Egyelőre hanyagoljuk. Persze ha máshol etetem, pl. földön, akkormeg elmászik Kép
Bence csodaszép!

Hagnosz: milyen babakocsit szeretnétek?? Ez a téma mindig érdekel Kép Apa hülyét is kapott, mert a Kikában van Peg Perego Pliko és csudaklasszul néz ki. Még sosem néztem meg ilyen közelről. Az ára borsos Kép Persze nem kell mégegy járgány Kép

Anita: Robó is csudaügyi és nagyon szép kisfiú Kép Fanni tutira bukna rá KépKépKép

Azt veszem észre, hogy Fanni imádja a gyerekeket Kép

Cory: Neked is gratula a srácokhoz, Zsoma tündi kis vasgyúró Kép

Habtapi: utólag okos az ember! Láttam olyan habtapit, amin csak egy kép van és nem lehet kiszedni belőle Kép Olyan kellett volna Kép

Pár mai kép:

Fanni "bébi" a hordozóban Kép

Kép

Fanni csúszdázik:

Kép

Fanni homokozik:

Kép

Fanni letámadja a német kisfiút Kép

Kép

Pusszok: dbarbi</font>
Dbarbi

Sziasztok!

A házasságról az a véleményem, hogy kétszer már majdnem beleugrottam, mindkétszer kiderült, hogy egy gyenge jellem a párom, olyan akivel szóba sem állnék normális állapotomban. A páromban bízom, tudom, hogy egy nagyon-nagyon rendes ember, mégis valahogy az első két eset nyomott hagyott bennem, és nem szeretném elkapkodni. Ennyi az egész. Egyébként beszéltünk, és beszélünk róla, mert mindkettőnknek fontos, és szent dolog, csak nem most. Eredetileg a jövő májust néztük ki, de valszeg akörül fogok szülni, így ez sztornoKép Vagy jövő szeptember, vagy 2006.05.06Kép Én várom, készülök rá, gyűjtögetünk, és életünk legszebb napja leszKép

Nem tudom már ki kérdezte, de védekeztünk is meg nem is Bencével. Mindenesetre nem akartuk, meg se fordult a fejünkben egy két hónapos kapcsolat után. Egy jó dolog volt ebbenKép A véletlen (szerelem-)gyerek, mindig gyönyörű, és Bence is azKép

Én se vállalnék egyébként gyereket, ha
- a párom nem segítene ennyit (reggel mire felkelek, a gyerek meg van etetve, és fel van öltöztetve, kész a kávé, a reggeli, és a párom már a gép előtt ülKépKépKép)
- Ha Bence nem aludná át az éjszakát úgy, ahogyKép (11-12 órát)
- Ha nem lenne Bocika ennyire önálló
- Ha nem laknék itthon, és nem lenne segítségem,
- Ha lenne végzettségem, és tudnék dolgozniKép De még 5 év biztos tanulás...

De mivel úgy van, ahogy van, ezért nyugod lélekkel vállalomKépKépKépKép Mondjuk amilyen gyerekmániás vagyok ,lehet, hogy ezek nélkül isKép

Imádom a fiamatKépKépKépKép

Szülésznői képzés: Nálunk Szegeden a Kossuth Zsuzsa Egészségügyi középsuliban van felnőttképzésben. Három évKép

Zsófi

Babák szépekKép

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsófi: én kérdeztem. Bocs, de olyan jót mosolyogtam ezen a védekeztünk is meg nem is dolgon. Mint a népmesében, mikor a király azt a feladatot adja az eszes leánynak, hogy gyalog is jöjjön, meg ne is, legyen ruha rajta, meg ne is, és hozzon ajándékot, meg ne is.KépKépKép

Ági
Kép
Kép
hagnosz

Atyaég! Belejöttetek az írásba! Kép Megyek visszafelé.

Zsófi! Nem is csodálom a gyerekek iránti elkötelezettséged, ha szülésznőnek készülsz Kép Hajrá!

DBarbi! Az a kis eső éppen arra volt jó, hogy egyetek-igyatok egyet Kép Fanni láthatóan enélkül is élvezte. Naggggggyon jók a képek! És irtó helyes a lányod Kép Kép Kép

Zit! Lizi azóta alszik jókat NAPKÖZBEN, amióta sokat jön-megy és áll. Persze, megvárom, amíg tényleg elfárad, és csak akkor teszem le aludni, és nem az órát nézem. Az éjszakaira ez nem vonatkozik, nem is arra gondoltam. Az arcba markolás-karmolás ellen próbálkoztam azzal, hogy túljátszottam a fájdalmat. Meglepődött, aztán később u.úgy csinálta Kép

Gabi75! A Suttogó (T. Hogg - M Blau) kifejezetten ajánlja az éjszakai szopiról való leszoktatást. És ezt sztárkönyvként árulták nálunk is. Igaz, ezt is, mint mindent fenntartásokkal olvastam. De el tudom képzelni, hogy egy anya ilyen elveket elfogadjon. A csecsemőgondozás-gyermeknevelés is olyan "tudomány", amely állandó változásban van. A lényeg, hogy meggyőződésed szerint csináld, és nem azért, mert más mondta, mert úgy szokták. Fontos, hogy neked is jó legyen. A gyerekek szerintem nem áldozatokat várnak a mamáktól, hanem szeretetet. Na, ez jó patetikusra sikerült Kép

Hagnosz! Rangidős?? Kép Én egy hónap múlva betöltöm a 35-öt. Nem mintha kérkedni akarnék vele. A krumplinyomó jó ötlet, mert én is szenvedek a mixelt krumpli fojtósságával. Átveszem Kép

Anita! Robó nagyon jófej, ahogy mászik. A csibészes mosoly elmaradhatatlan, ezzel fogja hódítani a csajokat Kép Kitartást a munkákhoz!

Edit! Hol vettétek a hátihordozót? Én olyan tök vagyok (apa szokta ezt mondani) Kép, de nem szeretek ilyen dolgokat (babakocsi, ágy stb.)hiper-super-mega-marketekben venni. Inkább spec.üzletekben (madrina, megtoys, brendon, de lehet kicsi is az üzlet). Auchanon kívül van ötleted? (én a város egyik legdrágább üzletében néztem a 30-40ezer ft-os hordozókat: Baby Studio, Mammut II., Chicco márka). De rettenet sok.

Gabi! A járókára gondoltam, nem is értem, miért írtam mászókát Kép Zitnek van igaza: jó játék neki a dobálás. Vagy folytatod, és majd lesz más, és elhagyja, vagy megálljt parancsolsz, ahogy jólesik.

Orsi! Lizi mellé egyelőre én is vállalnék, hiszen alvás tekintetében szuper, és egyébként is. Nyugis kislány. Örülök is neki!

Cory! Gratula Zsoma kúszásához! És látom a hozzátápi is megy Kép Anyám szerint kapaszkodik a gyermek, amikor így markol (csíp), és majd elhagyja, idővel, csak bírd ki addig Kép Lehet, hogy így van, mert Lizi az ágyszélét is markolja, amikor fel akar állni.

Magunkról még egy kicsit. Most, hogy jó idő van, még többet sétálunk. Nagy kirándulásokat teszünk. Apa munkahelyéhez elsétálunk, ami kb 3-4 km, majd vissza. Viszem autóval is, ha vásárolni megyek (ezt talán hetente egyszer), járunk rendszeresen (2 naponta) a közeli élelmiszerüzletbe. Most már elég nehéz ahhoz Lizi, hogy a kenguruban vigyem, de néha még megteszem, illetve mindig a babakocsi aljában van, ha szükség lenne rá. Lizi most a nyüzsgést szereti, ezért rendszerint a forgalmasabb utcákat kell meglátogatni (felénk egy-egy autó húz csak el, járókelő alig, madárcsicsergés mindenfelé, és a szomszéd újabban Illést hallgat Kép). Királylány szorgosan álldogál, amennyit csak tud, és jön hozzám szeretgetni, ha hívom. Már tudja, ha "rosszat" csinál: pl. ha rágja a papucsomat é szólok, akkor még gyorsabban rágja és nyálazza pár mp-ig, amíg odaérek, és akkor eldobja. Tanulgatja a táncolást, és imádja. A cirókáról a karmolás miatt letettem egy időre Kép A pá - intést szeretném mostanában tanítgatni neki, most úgy érzem fogékonyabb ezekre a dolgokra, mint korábban, amikor csak a mozgás érdekelte.
egy fotó róla

Kép

üdv és jó éjt, panu
panu

Én is itt vagyok ám, csak most dolgozom itthon, dolgozatot is írok a suliba, aztán kezdődik a vizsgaidőszak, ami hál isten nem lesz olyan vészes, mint a múlt félévi Kép szóval azért követem a topikot, de már hullafáradt vagyok, sziasztok!!!!
klarissza

NA, akkor itt mai adag kisregényem, hiába ha ennyit irtok, nekem is sok a mondókám...

Elöször is, köszi az együttérzést a hóval kapcsolatban, el sem hiszitek,hogy mára nincs egy szem se belöleKépKép Komolyan mondom,ha nem látnám a tegnapi képet, el sem hinném,hogy itt hó volt.
Virágjaimat minden nap bátoritom,kitartás csajok,mindjárt itt az igazi tavasz...
Igazándiból volt már itt is nagyon-nagyon jó idö, az egyik hokimecs után bikiniben vonultak a csajok örömükben, csak itt nem megbizható az idöjárás, az év minden hónapjában eshet és már esett is hó.

Zit, az az ásitózós napocska nagyon tuti, akár magamat láttam volna reggel a tükörben. Mi is egy eszméletlen éjszakán vagyunk túl, éjjel 1-kor feküdtünk,nagylegény fél órára rá kezdte a müsort, iszonyatos hisztivel, és nem lehetett sehogy megnyugtatni.Egész egyszerüen a sirásba belefáradva aludt el, kb 3 órát,és akkor megint elölröl...Felváltva mászkáltunk a párommal hozzá,meg adtunk neki tejcsit, de semmi nem volt jó.
Ma jól szétnéztem a szájában, és a bal felsönél pöttyöcske van, szerintem ez volt a ludas...
A hétórási ébresztö nagyon brutál,itt 9 elött nem szabad semmi zajosat csináni,mert megbüntetnek, és képzeld most akarják szigoritani,hogy 10-ig reggelig csend legyen...
Köszi ha szimpatikusnak találsz, tényleg nem harapok.Kép 1975.Február 21. Szentes.Kép
Jót röhögtem a most csak "feketén" mondatnak, azt hittem illegálisan irogatsz, erre leesett,hogy a betüidre értedKép

Edit, sajnálom, ha azért kell visszamenned a munkahelyedre,mert nincs kistesó és mert megigérted...Ha nincs kedved, nem lehetne elintézni,hogy még maradjál? Tudod, hogy ezek az elsö évek a legfontosabbak a kisbabák életében, és ha csak a céggel szembeni lojalitás miatt mennél vissza, hááát, én nagyon elgondolkoznék ,hogy megéri-e. Ha anyagilag nagyon fontos, az persze más, mert a pénz nagy úr, meg értem én ezt isKép
Remélem a babakocsid nem lesz hibás, nehogy útközben is kiessen a kereke...Látom, nálatok is van aki kertészkedik, én már ezen túl vagyok, amit lehetett virágot elbarikádoztam.Kép
Kinek adtad fel a vasalást??,remélem nem nekem cimeztedKépKép
Most néztem a táblában milyen sok a kisfiú,a közepén csak úgy kéklik a táblázatKép
Boti a hátihordozóban is jól mutat, és látom ,hogy már mekkora a kukoirca otthon!!!

Anita, véééééégre látjuk Robót mászniKép NAgyon ügyi ez a huncut kiskakasKép
A paradicsom tavaly lelte halálát, idén még nem is raktuk kiKép
Ma kb 4 fok volt, de most már jön a jobb idö ide is, remélem legalább is...

Hangosz, jó,hogy irtál!Kép Itt nagyon változó az idö, ha szerencsénk van, akkor április-májusban már nincs döghideg csak ilyen hóesések, jún-júl-augusztus viszont nagyon meleg (anyukámnak is az volt, aki ugyen az otthoni kánikulához van hozzáedzve, csak itt szárazabb a levegö, és emiatt még melegebb a meleg), aztán szeptembertöl megint minden lehetséges idöjárás terén. 2 éve augusztus elején fütöttünk, aznap jöttek anyuék látogatóba,jól bemutatkozott az idöjárás nekikKép
Nagyon egyetértettem azokkal amiket irtál Zsófinak, tök jól megfogalmaztál még néhány gondolatomatKép
Fözit én is krumplival kezdem, aztán ami jön alapon lesz belöle valami. Nekem akkor van "nyúlós" krumplim, ha már a krumpli túl öreg.
Meglepetésemre nagyon jól fogadja most már az új izeket Ádám is, kapott marhahusit (pörköltböl 2 kockányit), kelkápifözit, le a kalappal elötte ahogy benyomta az adagot!!!
Nálunk eleinte ha véletlen egy nagyobb darab maradt a föziben, szabályos fuldoklási jelenetet rendezett, de amióta kap kézbe rágcsálni kenyérhéjat, saját gyártmányú rudacskákat, megtanult rágni,és a fözivel is jobban boldogul, ha darabos. Bár amig van valami a szájában, nem hajlandó kinyitni,igy lassabban eszünk,de tudom,hogy éppen min dolgozik odabenntKép

Gabi75, a cumis trükköd ismerös,én egy idöben szintén ezt csináltam, amikor nem volt hajlandó 2 kanálnál többet enni. Kicsit szemétkedésnek tartottam,mikor más valami miatt kinyitja a száját, én meg beletömök fözit, de igy legalább megette. (soha nem köpi ki a kaját-kop-kop-kop, akár mennyire nem tetszik, lenyeli..) Azóta ez kicsit normalizálódott, megeszi a 100 gr-ot mindenböl, ha mégsem, akkor megkapja délután a mardékotKép Milyen fajta-márkájú joghurtot adsz Dávidnak? itt is vannak babajoghurtok,amiket ha jobban megnézel sajtnak van irvaKép, és van benne ilyen-olyan tejizé. IGy aztán nem nagyon kap ilyesmit Ádám, csak apáéból 2 kanállal ha együtt reggelizünk...

Drága Vera, én is annyira együttérzek veled, ha lehetne ide együtérzö arcocskákat raknékKép
A szopit mi pontosan egy hónapja kezdtük el abbahagyni, illetve Ádám 8,5 hónaptól egész egyszerüen nem érdekelte, ahogy Te is irtad. Ha meg végre beletuszkoltam a szájába, nem szivott, csak sirt teli cicis-szájjal...Igy aztán mára odáig jutottunk,hogy napi 1 reggeli csócsálás van, mert fogalmam sincs,jön-e még valami...
Nem nagy öröm, de én nem tudtam mit csinálni, ez tényleg nem rajtam múlt. Azóta kap tejcsit többet üvegböl,meg a hozzátápit, és egy okkal kevesebb amiért harcolunk,sirunk stb...
Az etetöszékbe (vessetek meg), én nem kötöm be Ádámot,mert totál rá tudom tolni a tálcát,és nem ficánkol benne (eddig még...). De néha már azért bekötöttem,hogy szokja ezt is, meg ha ellépek töle, akkor is bekötöm.
Hisztire sincs sok okos tanácsom, nálunk akkor volt nagyon ilyen amikor az elsö fogai jöttek. Pár napig égedelem volt, szinte egész nap rajtam lógott, sehogy máshogy nem volt jó. Most már sokat javult a helyzet,bár azért ha nem tetszik valami, ö is rögtön olyan hisztibe tud kezdeni,hogy csak na. Pont olyan hangot ad ki,mint amikor a kismalacot a vágóhidra viszikKép
De minden produkciója ellenére nagyon tündi Bence a nagy párnában,milyen sokat nött a haja!!!
Neked meg jobbulást kivánok,hess csúnya nátha!!!

Panu, köszi a dicsérete...Hát, a hasonlóságot illetöen mindenki apjának mondja, de a szeme az az enyém.HA van egy kis szerencséje nem tölem örökli a természetet, csak az eszemetKépKép (apa sokat mondogatta amikor vártuk,hogy töle majd a kinézetet örökli, tölem meg az okosságotKép)
Lzi tényleg horgászni fog???Kép
Nálunk a pelenkázás már felér egy harccal, egész egyszerüen alig birom ráadni. Ha a pelenkázón csinálom, feláll, felül, feltérdel, mindent piszkál. Ha a földön (onnan mégsem esik le alapon), egész egyszerüen csupasz fenékkel elmászik elölem, én meg a pelussal kergetem...Popsikenöcsröl már lassan teljesen leszokunk, annyi idöm már végképp nincs,hogy még azt is kenjek rá...
Nekem is van seb az arcomon, Ádám nem birt ellenállni hamvas börömnek. De nálunk a körömvágás is kész örület, napi egyet ha sikerül elintézni már boldog vagyok, igy átlag 2 hét mire végi érek az ujjain, ergo kezdhtetem elölröl...

Meme, én is boldog 7 hónapot kivánok Nórinak!Kép
Alváshoz sok sikert, tessék csak aludni, ha a ded enged...(jó, néha én is felülök az ágyban, és szétnézek a szobában éjjel,mert azt álmodtam, hogy az ágyunk tetején mászkál, aztán rájövök,hogy én hülye ki sem vettem a helyérölKép)

PGAbóka (Képa nevedet most már én is igy irom), nagyon jól irál Verának mindent. És Zsoltid is csuda ügyesen fejlődik, azt hiszem nagyon büszke lehetsz rá! Ez a "én már nem kellek" nálunk is ismerös, egész nap jön-megy amig én is dolgozom, és ö is fedezi fel a világot. Néha beszabadul a konyhaszekrénybe (ahol a müanyag edényeket tárolom), és akkora pakolást rendez,hogy a konyha minden sarkában találok edénytKép De rosszat nem csinál, leköti, én meg dolgozhatok mellette...
Ledobálás nálunk napi rutin, ez játék tulajdonképpen tanulás is,mert igy jön rá, hogy ha egy tárgyat el is veszit a látóköréböl, az újra felbukkan. Persze a felnötteknek ez kevésbé érdekes játék, de egy kisgyerek még mindennek játékszinten annyira tud örülniKép, viszont fogalmam sincs mi lesz, ha utcán sétálva jön rá a dobálhatnék...Hát lehet,tényleg le kell szoktatni???

Batka, ahogy olvasom egyszerre fogzunk éppen...Csak mi már a felsö sornál tartunkKép
Viharért nem irigyellek, akkor már inkább hóesés, mert attól nem félek, viszont a villámlástól pár éve olyan nagyon félek,mint egy kisgyerek...PEdig gyereknek semmi bajom nem volt a villámokkal. (bocs,ez egy kitérö, csak eszembejutott)
Kishisztis meg biztos a foga miatt volt ilyen, a férjem ezek után megkérdezte, hogy minden fognál ez lesz,mert ö megöszül, mire kész lesz a fogsor...

Cory, stabil evés az jóóó, a kúszás mégjobbKép
Én azon szoktam meditálni,ha egy nap 10 hajszálat kihúz Ádám,akkor kb mennyi idöre elég még ami vanKép...

DBarbi, esövel-esö nélkül is nagyon irigylem a kirándulást, biztos Fanni is nagyon élvezte! A képek csudajók, látom nem fél az idegenektöl egy cseppet sem a lányzóKép

Zsófi, örülök,hogy nem vetted bántásnak amit irtam, látom többen is egyvéleményen vagyunk. Mivel nem vagyok anyukád , megkiméllek a további tanácsaimtólKép
Én biztos, hogy 19 (?) évesen, középiskolát végezve, egy kisgyerekkel, a szülökkel lakva nem másik babán álmodoznék. Azon azért elmosolyodtam magam, hogy a házasságot nem szeretnéd elkapkodni, viszont a baba akármelyik pillanatban jöhet. Egyébként anyukád mit szól a kistestvér tervhez? Velük laktok még,gondolom anyagilag is valamennyire ö támogat? (tudom, a párodnak van szakmája, de ö is ott lakik veletek?)És szerinted 2 gyerekkel nem lenne nehezebb tanulni,mint eggyel?
Na, tényleg nem irok többet,azt hiszem ennyiböl is érezhetö, mennyire másként gondoljuk a dolgokat. De ez a te életed, te döntesz és késöbb viseled a következményeit.
(saját tesómat sem birtam meggyözni mikor 6 hónapos baba mellett újra terhes lett. Ja igen, ö is anyukámék segitségére számitott, szült neki még egy unokát..., jelenleg már a hócipöjük is tele van a tesómmal)

Panu, látom megérkezett a Hohohós sapkás kép Liziröl ,aranyos nagyon!!!

Na, ennyit tudtam egy óra alatt összehozni,most megyek a dolgomra.

Ma villanyt szereltünk a párommal, saját kezüleg kapcsoltam le a biztositékot,nem biztam benneKép
De most már tényleg csak ici-pici csinálnivaló van,és kezdhetünk a nagy munkának, gipszfalakat teszünk fel a hétvégén.

Hokicsapatunk megint nyert, még 2-t kellene nyerni, és döntösök! (SZóljatok,ha nagyon nem érdekel a hoki-hiradóm!Kép)

És igazán nem akarom nagy dobra verni, de tegnap megjött,szóval ettöl lehetett a nagy mélypontom múlt héten...A poén,hogy pont egy hónapja volt meg, csak én évekre visszamenöleg sem emlékszem mikor volt szabályos ciklusom. Hát, ezentúl erre is figyelek,ha kb egy hónap múlva megint fel akarok mondani, valaki kérdezzen már rám, nem-e mensizek???KépKép

Na, megyek is.
Barbi

Kép
Kép
barbi

Én is itt vagyok ám és figyelek, csak írni nem nagyon tudok, mert Bömbike elég nyügi. Neki is jön egyszerre 2-3foga (legalább is én ennyit látok)és egész nap le nem tudom tenni a kezemből mert különben ordít meg a gépünk is szarakodik megint. Ki kéne hívni egy szerelőt, hogy nézze át. Vagy én nézem meg de abból semmi jó nem lesz Kép
Gyerkőcök nagyon édesek. Ne haragudjatok, de nem tudok most mindenkinek irni és Bömbike megint sirni kezd (ugy látszik megint egy jó kis napnak nézek elébe)Kép Még szerencse hogy ma apa is itthon van.
Most mennem kell. További szép napot mindenkinek

Brigi
bombomanyu

<font color="FF993">Jajj képzeljétek! A tanulás-gyerek témához. Unokatesóm jelenleg 33 éves. Most államvizsgázott a jogon, 2 gyerek mellett, egyik 10 éves, a másik egy égetnivaló 3 éves. És unokatesóm Summa Cum Laude lett....bakker, tisztasárga vagyok Kép

dbarbi</font>
Dbarbi

Jaj, Panu, 1000 bocsánat!Kép Nem tudom, miből gondoltam, hogy én vagyok az idősebb, most néztem meg, hogy te először nem is írtad, hogy mennyi vagy, csak azt, hogy hasonló korú. De tényleg mindegy.
Majd még jövök.
RemélemKép

Ági
Kép
Kép
hagnosz

Sziasztok!

Éppen a Passiót nézem,hallgatom, közben sasolok a picimre, mert ma éjszaka 4*, azaz négyszer volt fent Kép én kész vagyok és még egy nagy rakást kellene kivasalnom Kép

Amit sikerült visszaolvasnom, az az, h szinte mindneki emlegeti a talit ... Anno én mondtam, h nálunk lehetne csinálni, kertes ház, erdő mellett, tó van a közelben (horgásztó, bár ez engedélyköteles Kép, de van olyan is ahol nem kell engedély, igaz pár km-rrel arrébb, ott főzni is lehet) Szóval, beszéljük meg és jöjjünk össze ... mit szóltok ???

Dbarbi
Gyermekvasút Kép Anno, azt még apával próbáltuk ki, mikor még együttjártunk Kép de rég volt Kép
Képzeljétek, kicsesztem vele, meg a fél OTP-vel, mert tegnap sólettet főztem, és ma apuci ezt ebédel Kép És az én szentem eléggé hajlamos a felesleges gázok kiszabadítására Kép Kép Szóval, vigyázzatok ma az OTP-s számlákkal Kép Kép

Na megyek, mert a szentem már tapsol .....

Pusza ...

Susie&Prücsök
susie

Jaj, apa büszkesége Kép Kép
http://anna.tuti.hu
susie

gabi75:
én egyetértek veled, ez tényleg mocsokság.
mi a fenének szül ilyen???
az, hogy éjjel hagyja sirni,elöször arra gondoltam, hogy lefekvésnél egy picit sirdogál, majd felveszi,de ezek szerint ordit a gyerek az éhségtöl és a szomoruságtol.
fujj, az ilyen nem is anya.

zit:
hol vannak ilyenkor a családvédök?
most kéne ugrálniuk, nem akkor mikor szegény kiskoru abortuszra ment, mert megeröszakolták és ök azt hangoztatták, hogy joga van a magzatnak élni.

pgaboka:
benének vannak idöpontjai mikor mindent dobál és jot röhög rajta. legyen ez a cumi vagy vmi más játék. sajna ezt a tesoja tanitotta neki, leszoktatni meg már nem tudom. max. határozottan rászolok, hogy "nem szabad" és szigoruan nézek. ilyenkor vagy göcög mégegyet vagy elsirja magát. egyik se jo.

na megyek reggelizni, rendetrakni és készülödni az uszásra.
az idöröl meg nem merek semmit mondani, mig este haza nem érünk, mert uszi után jön a panna tornája. ma kb 7-re érünkk haza.
orsolya11

susie.
közben irtál. jok a képek, ráadásul jo sok van belöle, irigykedem is egy ici-picit(nekünk nincs ennyi képKép)

szoval a bab miatt irtam ujra, nálunk chilis baba van, tegnapelött éjjel föztem, hogy délre kész legyen. isteni lett (és a hatása isKép)
orsolya11

Sziasztok Kép

Bocsi, h megint eltűntem, de nagyon összejöttek a dolgok.
Azt már asszem mondtam, h qrvának a jámbor élethez nagyobb szerencséje van, mint nekünk, és ez azóta megerősödni látszik. Csak dióhéjben a hétfőnkről: reggel beleejtettem a (2 évig jó kemény) kontaktlencsémet a mosdó lefolyójába - még csak 3 hónapos volt... Valamint az első újtán meghúzták a vadiúj kocsinkat... KépKépKép Ez utóbbi amellett, h anyagi kár + bosszúság sajna maradandó is, mert nem lehetett tökéletesen megcsinálni...
Na jóvan ennyit a panaszkodásról. Kép

Közben Hami már tud elengedett kézzel is ülni, bár még általában támaszkodik, ha felül, úgy könnyebb.
2x már kapott barackot is és köszönte szépen Kép Közben megtermeltünk életünk első szilárd állományú végtermékét (bocsi, de ez is élmény volt Kép). Ilyenek vannak Kép

Még nem olvastam vissza, de próbálok (nem ígérek semmit).

Susie, tali nagyon jó 5let, a hely is tutinak tűnik, bár nekem mind1, csak határozzuk már el végre KépKépKép

Barbi, pelenkázás, körömvágás detto... egyszerűen sajtkukaccal keresztezték a lyányomat, ez van Kép
Látom ti egyéb merényleteket is elkövettek Ádámmal a spenóton kívül :ld kelkápifőzi KépKépKép A szagát sre bírom, pedig esküszöm felnőtt fejjel is megkóstoltam, de NEMMMMM!!!!!
Erről az etetőszék-bekötés-be nem kötésről jut eszembe. Mi bekötjük Hamit, de nem szorosan, csak azért, hogy alul ki ne csusszanjon. Felfelé még úgyse tudna kijönni. Más etetőszékeknek más bekötési rendszerük van? Én nemtom.
Kép Elolvadt hó Kép

Panu, ez a lyány gyönyörű Kép

DBarbi, homokozós Fanni csúcs Kép nagyon jól mutat a homokozóban Kép a nyakig szutykot meg szokni kellKépKép Még az a játékhalom közepén ülős kép is nagggyon tetszett Kép

Jujjj, Zit, ez a szomszéd... Kép Érdekes, h Hami is a déli szopinál szorakozik, alig akar enni, kifordul és elmászik... )fekve szopunk ugyanis) 1-2x visszapakolom, de ha nem kell, hát nem kell (azért egy kb. szopit mindig össze tudunk kaparni Kép)

Gabi75, a te ismerősöd se semmi a rendre tanításával. Ilyenkor annyira örülök, h nem vagyunk egyformák. Sajna az ő gyereke és bizonyos határok között azt csinál vele, amit akar... lehet, h túl tágak a határok?
Tesó: mi is pont így vagyunk vele, ahogy Te írtad, Gabi, 2-3 év tuti. Kell a feltöltődés, Hamira a sok energia. Persze felnőnének úgy is valahogy, de nagyon nem mind1, hogy hogy!
Ovi és tesó kapcsolata - egyet értek Coryval, nem szabad, h egybe essen. Mi szoktunk ilyen szülőkkel-gyerekekkel "kínlódni" az oviban. Pedig már előre szoktam jelezni, h tartsa otthon a gyereket pár hónapig az elején, ne hozza, amíg be nem áll a rend, mert visszaüt. Van aki megfogadja, van aki nem..

Anita, végrevégre mászó Robót látok!!!! KépKépKép Nagggggyon nagy fiú már!!! Kocsi ügyben szervizben Berényben voltunk (nem ott vettük, csak ott jobb a szerviz: hamarabb volt időpont+ olcsóbb), amíg vártunk, bementünk a bababoltba + sétáltunk a környéken, úgy sasoltam, h látlak-e titeket... de nem Kép

Edit, nekünk is ilyen hátihordónk van. Kép Panu, mi az Auchanban vettük 8E-ért, még nemrég is láttam 10ért. Szerintem jó minőségű és jól tart, nem gagyi, különben nem vettem volna meg. Kép
Jó, hogy Botiról többképet láttunk mostanában, nagyon angy fiú!!! Kép

Gabi, sztem a dobálós tök jó játék, meg kell tanulnia ezt is. Mindenkinél van ilyen korszak. Hami még csak néha játssza, akkor szorgalmasan adogatom neki vissza a cuccot. Persze, ha úgy hajít el vmit, h nem vagyok ott, akkor sorry, de nem kapja meg. Ha ott vagyok, akkor viszont ez egy jűáték és tök jó Kép
Meg kell dicsérnem Zsoltika állós képét, valahol láttam korábban, naggggggyon ari Kép

Cory, gratula Zsomának a kúszáshoz!!! Kép

Batka, gratula a fogacskához! Kép Csajszik, itt már többen írtatok szrönyű éjszakákat + eredmény fogakat, be kell h valljam: fééééééélek!!!!!

Most asszem ennyire futotta belőlem. Nehari, akinek nem írtam, igyexem mostmár nem eltűnni, persze ha nem jönnek közbe hasonló malőrök. Kép

Pusszantás
Ann

És egy támaszkodva ülős kép Kép

Kép
annann

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?