Új privát üzeneted érkezett!

Drukk megy minden finiselonek!!!!!!!

Eszty
eszty

Sziasztok!

Brigi szorítok, hogy mielőbb meglegyen a taliKép

Képzeljétek, ma vagyunk egy hónaposakKépKép
Este készítünk róla képet, majd felteszem nektek is.Most lépek, mert már nyüszörög.Puszi, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok,

Brigi, olyan hihetetlen, hogy már te is karnyújtásnyira vagy a szüléstől, nagyon drukkolok neked, és minden finiselőnek.
Mi jól vagyunk én különösen jól érzem magam, talán azért mert felkészültem a legrosszabbra, így három manóval és az igaz, hogy fizikailag nehezebb de nekem lelkileg sokkal könnyebb mint a második manó érkezésénél volt, valahogy akkor nem voltam felkészülve arra, hogy ketté kell szakadnom, folyamatos lelkiismeretfurdalásom volt, hogy se itt nem vagyok se ott. A Kata még rá is tett egy lapáttal és lelki terrort alkalmazott. Most meg a Kata már 5 éves és ő letta gondoskodó nagytestvér a Rita meg mindíg is sokkal szelídebb volt és most is nagyon édes a kicsivel. Szóval minden tök jól alakul. Én azértfelkészültem és várom a legrosszabbat de még nem következett el. Hár ez van velünk. Felteszek két pontosan egy hónapos vizicsibe képet Juliról.
Halihó
Rita
Kép
boksay_rita

Itt a még 1 kép.
RitaKép
boksay_rita

Sziasztok!

Pumukli!
A sört nekem is a klinikán a védőnő javasolta. A férjem behozott egy csomó Schlossgoldot, az anyukám meg minden nap egy adag sajtos pogit. Jót nevettek rajtam a nővérek, amikor egyik kezemben a pogácsa, másikban a sör volt. Mintha nem is kórházban lettem volna.

Kitty!
Én nem veszem föl azonnal Tomikát (ha ugye egyáltalán fölébredek), hanem várni szoktam, amíg csak beszélget. Aztán ha kezd türelmetlen lenni, megyek hozzá. Nem szokott sírva ébredni. Volt már néha, hogy visszaaludt.
Viszont este ő a cicin alszik el. Utána viszem az ágyába. Ez akkor alakult így, amikor az elején állandóan szopni akart és szopott, csak így tudtam elaltatni. Úgy vagyok vele, hogy majd erről is leszokik előbb-utóbb, mint ahogy az állandó szophatnékról már sikerült.
Tomi ált. 2-szer kel fel éjszakánként: egyszer 1-3 óra körül, meg 5-6 körül. Utána a mi ágyunkban még alszunk jó esetben 9-ig is.Persze múlt éjszaka 3x ébredt, és alig bírt visszaaludni.

Pelusügyben nekünk eddig legjobban a Pampers 1-es (2-5 kliós) vált be, de azt gyorsan kinőtte. Aztán a Liberóból a combjánál folyt ki a kaka, a Pampers 2-ből meg a derekánál szokott. Volt már néhányszor, hogy fürdetni kellett Tomikát. Most úgy van, hogyha hallom, hogy "termés van", azonnal függőlegesbe teszem a bébit, és rohanok pelenkázni (kivéve persze, ha szopik).Ráadásul kaptunk ajándékba 2 csomag 80 db-os 3-6 kilós Pampers pelust. Remélem, nem növi ki Tomika.(most hagyta el az 5 kilót).

Bogi!
Én is a héten kaptam kölcsön egy kengurut, egyelőre csak itthon próbáltam ki. Egyik délután (amikor Tomika ált. nagyon nyűgös) beletettem, és táncoltam vele. Először csodálkozott, de aztán kicsit elszunnyadt. Ma is próbáltam, de nem jött be. Hosszú időre én sem akarom, de azért jó hogy van.

Rita!
Julcsi nagyon szép, és milyen ügyesen fürdik! Mi (ill. a férjem, mert ő fürdeti) még nem mertük a fejét így beletenni a vízbe, mert eleinte nagy ordítás volt a fürdéskor. Most már eljutottunk oda, hogy általában nevet (kivéve ma) fürdés közben, így kicsit már tovább pancsol. Persze a törülközésnél az is nagy dolog, ha nem üvölt. Julcsi a nagy kádban fürdik? Mert a képen úgy látszik. Tomika még a kiskádban fürdik.
Megkaptam az emailt, köszi.

Amúgy olyan jó nézni, hogy milyen gyorsan okosodik egy ilyen kis baba. Egyre többet mosolyog, megismer bennünket, és a kiságyban nagyon elmerülten nézi a forgó zenélő játékot. Azt is rögtön észrevette, hogy felkötöttem az ágy fölé egy Pampers-napocskát. Mi meg csak csodáljuk. Sokat "beszélget". sokat nevet. Meg persze hisztizik is, ha valami nem úgy van, ahogy szeretmé. Szóval egyre aranyosabb. Na, nem dicséem, tovább, mert nem tudom abbahagyni. sajnos képet továbbra sem tudok fölrakni, mert nem jött a szoftveres ismerős, hogy megjavítsa a gépünket.

Bocs, hogy ilyen hosszúra sikerültem, de ma kivételesen van egy kis időm, mert Tomika hamarabb elaludt a szokásosnál.

Jó éjszakát mindenkinek!
PTünde
ptünde

Sziasztok!

Pumukli!
A sört nekem is a klinikán a védőnő javasolta. A férjem behozott egy csomó Schlossgoldot, az anyukám meg minden nap egy adag sajtos pogit. Jót nevettek rajtam a nővérek, amikor egyik kezemben a pogácsa, másikban a sör volt. Mintha nem is kórházban lettem volna.

Kitty!
Én nem veszem föl azonnal Tomikát (ha ugye egyáltalán fölébredek), hanem várni szoktam, amíg csak beszélget. Aztán ha kezd türelmetlen lenni, megyek hozzá. Nem szokott sírva ébredni. Volt már néha, hogy visszaaludt.
Viszont este ő a cicin alszik el. Utána viszem az ágyába. Ez akkor alakult így, amikor az elején állandóan szopni akart és szopott, csak így tudtam elaltatni. Úgy vagyok vele, hogy majd erről is leszokik előbb-utóbb, mint ahogy az állandó szophatnékról már sikerült.
Tomi ált. 2-szer kel fel éjszakánként: egyszer 1-3 óra körül, meg 5-6 körül. Utána a mi ágyunkban még alszunk jó esetben 9-ig is.Persze múlt éjszaka 3x ébredt, és alig bírt visszaaludni.

Pelusügyben nekünk eddig legjobban a Pampers 1-es (2-5 kliós) vált be, de azt gyorsan kinőtte. Aztán a Liberóból a combjánál folyt ki a kaka, a Pampers 2-ből meg a derekánál szokott. Volt már néhányszor, hogy fürdetni kellett Tomikát. Most úgy van, hogyha hallom, hogy "termés van", azonnal függőlegesbe teszem a bébit, és rohanok pelenkázni (kivéve persze, ha szopik).Ráadásul kaptunk ajándékba 2 csomag 80 db-os 3-6 kilós Pampers pelust. Remélem, nem növi ki Tomika.(most hagyta el az 5 kilót).

Bogi!
Én is a héten kaptam kölcsön egy kengurut, egyelőre csak itthon próbáltam ki. Egyik délután (amikor Tomika ált. nagyon nyűgös) beletettem, és táncoltam vele. Először csodálkozott, de aztán kicsit elszunnyadt. Ma is próbáltam, de nem jött be. Hosszú időre én sem akarom, de azért jó hogy van.

Rita!
Julcsi nagyon szép, és milyen ügyesen fürdik! Mi (ill. a férjem, mert ő fürdeti) még nem mertük a fejét így beletenni a vízbe, mert eleinte nagy ordítás volt a fürdéskor. Most már eljutottunk oda, hogy általában nevet (kivéve ma) fürdés közben, így kicsit már tovább pancsol. Persze a törülközésnél az is nagy dolog, ha nem üvölt. Julcsi a nagy kádban fürdik? Mert a képen úgy látszik. Tomika még a kiskádban fürdik.
Megkaptam az emailt, köszi.

Amúgy olyan jó nézni, hogy milyen gyorsan okosodik egy ilyen kis baba. Egyre többet mosolyog, megismer bennünket, és a kiságyban nagyon elmerülten nézi a forgó zenélő játékot. Azt is rögtön észrevette, hogy felkötöttem az ágy fölé egy Pampers-napocskát. Mi meg csak csodáljuk. Sokat "beszélget". sokat nevet. Meg persze hisztizik is, ha valami nem úgy van, ahogy szeretmé. Szóval egyre aranyosabb. Na, nem dicséem, tovább, mert nem tudom abbahagyni. sajnos képet továbbra sem tudok fölrakni, mert nem jött a szoftveres ismerős, hogy megjavítsa a gépünket.

Bocs, hogy ilyen hosszúra sikerültem, de ma kivételesen van egy kis időm, mert Tomika hamarabb elaludt a szokásosnál.

Jó éjszakát mindenkinek!
PTünde
ptünde

Bocs, nem elég, hogy hosszú, még duplán is küldtem el!
PTünde
ptünde

Sziasztok!
Újra itt vagyok. Már lassan csak olvasni tudlak Benneteket és azt is egyre ritkábban. Nem egyszerű az élet két kicsivel.Sőt...
A kicsi fiam tegnap volt 2 hetes, kezdődik a hasfájós időszak, lányom dackorszakát éli, az alvás pedig egy rémálom, mert egymást ébresztgetik és rém nyűgös mindkettő. Nem tudom, hogy fogjuk tudni megoldani ezt a problémát, bízom benne, hogy "megszokják" egymást, és nem üvöltenek egyszerre az éjszaka kellős közepén.
Hasfájásra nincs valami ötletetetk? Próbáltátok a Gripe Watert?
Akinek több picije is van, hogy oldja meg az esti lefektetést?

De most befejezem, sírás van...

Kellemse napot mindenkinek!

Erika
pera

Sziasztok!

Jó régen jártam erre: amig jó idő volt állandóan sétáltunk, most pedig amióta rossz, a lakást raktam rendbe (ablakpucoválás, szekrénypakolás, stb. már csak a kamra van hátra...) Kép

Sokáig tartott visszaolvasni és persze gyönyörködnöm a friss kismókusokban! Kép Szivből gratulálok minden anyucinak! Kép

Leone, ne aggódj előre a szülésed miatt! Két dolog a fontos: a Baba és a Saját egészséged, valamint az, hogy egyiktek se legyen veszélyeztetve. ha császár, legyen császár! Csatlakozom Mariannhoz, számodra úgyis a TE szülésed lesz a legcsodálatosabb, akár természetes módon zajlik, akár a műtétre kerül a sor. Látod, a már megszületett babáink nagyobb része császárral jött a világra. Kitartás, ne aggódj, gyönyörű és egészséges Babád lesz, Te pedig ripsz-ropsz felépülsz%!! Mi drukkolunk PetibabávalKép Kép

Pumi
Nándi egyáltalán nem "vérszegényes" kinézetű! Nagyon szép dundus nagyfiú!Kép Remélem már minden OK és nem aggódtok a papával.

Rita
Tünemény a vizicsibédKép Majd teszek fel én is Petiről. Bár Ő inkább viziLÓ, mert akkora nagy!

Mariann
Minden OK a szopival? Fejlődik Nádja? Kép

Erika
Dani hogy megnőtt! Kép Ilyen erős nagyfiú, ha időben érkezik lett volna 4 kiló! Nagyon szépek vagytokKép

Rólunk:
Túl vagyunk a 6 hetes kontrollon, baba is OK és én is, igy aztán minden visszaállhat a normál kerékvágásba! Igy mától lájtosan tornázom is. Peticica 4500 gr, inkább hosszban nő, mint a bolondgomba. Kilóméteres combjai vannak, akár egy topmodellnek, heheKép A múltkor séta közben "lekislányozták", pedig szerintem tiszta kisfiús. Amióta rájött, hogy tud nevetni, azóta állandóan vigyorog, nagy igyekezetében a nyelvét is kiölti, keze-lába jár, s valami furcsa idegen nyelvet is beszél, úgymint HEŐŐ és GÖŰŰ meg ÁÉÉH. Kép Kép Igy ezt a nyelvjárást felvettem fakultánsként a többi melléKép Nagyon aranyos!
Szopi-szokása mit sem változott (Rita, ez normális?): egy etetés kb. 45-60 perc, nyimmeg-nyámmog, bealszik, a mérleg 70-130 gr között mutat, ami elvileg elég kevéske. Ellenben pisi-kaki van jócskán. Iccakákat javarészt már átalussza, ritkán kel fel egy alkalommal enni. Fürcsi közben vigyorog (MÓÓÓKIIII, és Ti?Kép ), törölközés még kinszenvedés. Figyel a hangokra, az enyémre már odakapja a fejét. Mindent les ami mozog és szines (PTündi, a Pampers napocskát Peti is imádja), főleg a piros és a sárga tetszik Neki.

Hát igy vagyunk mi!

Beszéltem Andival, jövő héttől lesz gépe, igy aztán újra tud jönni közénkKép Lilije szépen fejlődik, nagy baba!

Puszi Mindenkinek! Ja, hamarosan mehet a baba-találkozó, ha a májusi kismamáink is megszültek! Lányok, hajrá!

Szilvus és Peti (holnap 6 hetes)

http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=1546&page=4
Új képek rólunk
szilvus

Fiatalitom a fiamat, holnap már 7 hetes lesz!Kép
szilvus

www.babanet.hu/album/main.php?album=1546&p=7983086

Igy hátha megjelenithető. Vagy én vagyok béna, vagy nemKép

Puszi!
Szilvus
szilvus

Szilvus! Orsit meg hogy nincs fülbevaloja folyton lekisfiuzzák!! Kép

Kitty! Orsi is lesn; a tv-t de nem hagyjuk.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen, Kitty
Petivel mi is együtt nézzük a Reggelit a TV-ben. nagyon szereti, mert jó élénk szinűek a diszletek!

Jóéjt!
Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Látom mindenki elfoglalt volt az elmúlt néhány napban.
Nálunk semmi változás, kivéve, hogy elképesztően sokat keményedik a hasam, a hasmenés már megszokottá vált, és megint volt egy-két húzósabb jóslófájás. De valahogy kicsi lányom köszöni szépen jól van bent.
Azért remélem a kiírt időpontig előbújik.

Rita!
Örülök, hogy minden ilyen simán megy a három gyerkőccel! Biztos nagyon aranyosak a lányok Julcsival, aki tényleg nagyon szép!

Pera!
Kitartás, remélem hamarosan véget ér ez a nehéz időszak és akkor felhőtlenül élvezheted mindkét gyerkőc társaságát.

Sokan nagyon eltűntek...Móki, Kata, Gabi és a többiek. Jó lenne felőletek is hallani valamit.

No, megyek lefüködni. Mindig abban a reményben, hogy majd éjjel történik valami...

Jó éjszakát Mindenkinek!

Brigi (39+4)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Még mindig itt vagyok!
Tegnap megbeszéltük a dokimmal, hogy megvárjuk, míg beindul a szülés és csak utána, 2-3 ujjnyi tágulásnál kezdődhet a császár, mert még mindig fartartásban van a baba. Addig minden nap mennem kell, felváltva lesz NST és amnioszkópia. Ez utóbbiból ma megvolt az első, nem volt kellemes, de nem is kimondottan fájdalmas. A magzatvíz még tiszta, a méhnyak sem rövidült meg.

Tegnap már én is jobban jósolgattam, ennek ellenére még mindig így állunk.

Látom Brigi még itt van. Mirmurr, Barack, ti hogy vagytok? (Valaki leelőzött már? Kép)

Leone (40+0)

KépKép
leone

Sziasztok!

Végre én is itt. Amióta jó idő van mi is kint vagyunk a kertben. Meg hétvégén családlátogatáson voltunk.

Drukkolok a finiselőknek.
Leone nekem mikor faros volt Réka a 35. héten a dokim azt mondta hogy ne izguljak megpróbáljuk megszülni a normál úton és ha valami gond lenne akkor császár. szerencsére utána megfordult. De én is nagyon féltem hogy mi lesz.

Réka hétfőn volt 8 hetes, sokat nevetgél, és ő is gagyog már. 1,5 hete volt 4850 g, és a 68-as ruhákat hordjuk.
Haja még mindig meg van, de már kezd neki kikopni.
Szopizik rendesen, de sajna egy kicsit fogyott a tejcsi, tegnap ittam megint laktoherb teát és most nem fájt a pocak tőle.

És nekem már meg volt az első menszeszem is sajnos.
Tornázni én is elkezdtem.
Meg bicikliztem is.
Éjszakákat Réka van hogy átalussza, van hogy nem, és kkor eszik. És jön a foga is, az alsó, felső 2 szemfog.

Na megyek, mert még főznöm is kellene

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Lányok kitartás már tényleg napok kérdése és megölelhetitek a babát!!

Holnap elmegyek feliratni Konakiont, kiváncsi vagyok adnak-e. Mert a neten is ugy olvastam amig csak tejcsit eszik kell.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Hat, nem sok idom volt irni, inkabb csak olvasgattalak benneteket.

Brigi,
tudod, nekem is azt mondta a doki, hogy elobb lesz meg mint a kiirt idopont, aztan a vegen inditani kellett. Nekem volt ugy, hogy naponta tobbszor kemenyedett a hasam, de semmi hatasa, mert kisfiam nagyon jol erezte magat odabent. Kép Drukk megy!

Mi jol vagyunk, bar par napja csak 2 naponta van szeklete, es ha jon is, akkor is nyomnia kell. Szerintetek mit csinaljak? Maszirozom a hasat tegnap ota, hatha az jot tesz. Es meg az arca is eleg csunyacska szegenynek. Szamomra ugy tunik, mintha baromira szaraz lenne, de a vedono azt mondta, hogy hormonok miatt ilyen. Mi penteken voltunk 4 hetesek es kerdeznem, hogy valaki ad-e valamit hasfajas ellen a babonak. Sok embertol hallottam, hogy teat adnak, de nem tudom hogy hogyan es hogy lehet-e adni.
Ennekem sajnos elapadt a tejem, de miota a homeobogyot szedem es teat iszom, mintha kezdene visszajonni. Igy is mondjuk atlagban ket mellbol 40 grammot szopik, de van hogy 50 es van hogy 70 gramm is akad.

A baba kepek, amiket felraktatok, nagyon edesek. En is frissitem az albumot es felrakom ide a cimet.

Eszty
eszty

Gabi!
Nem semmi lányod van. 8 hetes, gügyög, jön a foga, majdnem 5 kiló és 68-as ruhákat hord!
Ez egy csúcs leányzó!
Tegyél fel róla képet légyszi!

Lili is szépe fejlődik. Mi tegnap voltunk 3 hónaposak, és ma vagyunk 13 hetesek Kép Ez a szerencseszámunk, de rosszul kezdődik. Frontérzékeny szegény, és persze most is van egy hülye front.
10 percet bőgött a kezemben, most végre elaludt.

Tegnap voltunk könnycsatorna átmosáson, engem kizavartak, hallottam, hogy sírt (üvöltött), aztán mikor visszaadták, fél percen belül megnyugodott. Szerintem csak attól sírt, hogy lefogták, semmi mástól.

Gabi!
Azért a sportolással csak csínján amíg szoptatsz! Attól is apadhat. Én is megbetegedtem már egyszer. Elég rendesen. Akkor egy kicsit apadt is a tejem, de mostmár azért nagyjából oké. Azért adok Lilinek tápszert is. És kipróbáltam, hogy cumisüvegből etetem. Nem szokott le a ciciről, csak az a lényeg, hogy ne legyen nagy a lyuk a cumin. Ugyanúgy szopizik, mint előtte.

Na drukk minden kismamának, anyukáknak is kitartást!

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Itt a cim, ahova feltettem par kepet.

http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=1375&page=1

Eszty
eszty

Bogi,
milyen cumibol etetsz? En kanalazok, mert felek, hogy leszokik. En Avent 1-es cumisuvegbol etetek.

Eszty
eszty

Bogi

Van Cindy Craffordnak egy szülés utáni kazija arra szoktam tornázni, és csak a hasizom, és a farizom gyakorlatokat.
Tudom hogy apasztja a tejet, és nem is minden nap tornázom, heti 2-3 alkalom.

Eszty nem tudom megnyitni.
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=182 a 3. oldaltól vannak új képek

Sziasztok
Gabi

Kép

gabi1

Gabi,
nagyon edes kepek. Es latom, a furdestol nem is sir. Egyaltalan nem is sirt, vagy mar megszokta?

Probaljuk meg igy:
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=1375

Eszty
eszty

Eszty
Bence is nagyon aranyos.

De sírt kb 3-4 hétig, aztán megszokta, Most már ha éhesen fürdetem és elötte sír,ha belerakom a vízbe egyböl elhallgat.

Gabi

Kép

gabi1

Sziasztok!

Eszty!
Én egy no name, valami Gerber cumisüvegből etetem. 3 lyuk is van rajta, de a tápszer alig folyik át rajta. Én is alig tudom szívni belőle Kép Amúgy próbálj meg venni egy olyan cumit, ami nincs kilyukasztva, és egy pici lyukat csinálj rá. Abból akár lefejt anyatejet is adhatsz neki.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Bogi,
hat en is kiprobaltam, de szinte egyaltalan nem tudom szivni. Valoszinu kijottem mar a gyakorlatbol. KépKépKép Megneztem, 1 lyuk van rajta, de nagyon paranyi.

Eszty
eszty

Nekünk is 1 lyuku az Avent, azt irták 2 lyukuval lehet etetni 3 honapos kora után, én nem mertem váltani, mert félek akkor nem szopizna ugy.

Eszty! Tündéri kisfiu, látom ö is szokott sirni.

Gabi! Rékának még nem kopik ki a haja? Olyan édes ezzel a dús frizurával, Orsi kopasznak tünik mellette.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sztiasztok!

Karmen de oldalt és hátul kezd kopni neki sajnos, de még is is nagy haja van. Nekem is avent cumis üveg van, de egyenlőre nem nagyon iszik mást csak anyatejet.

Május 22-én lesz tali Szentendrén a lajosforrásnál, ha van kedvetek gyertek. mi ha jó idő lesz megyünk, és a CHetről jön egy két anyuka.

Gabi

Kép

gabi1

Sziasztok!
Mi még egyben, és úgy érzem érettségiig ki se jön! Kép Bár, most már ( többek között Rita tanácsára ) megpróbálom végre elfogadni, hogy minden híresztelést és előrejelzést el kell felejtenem és nyugiba várni a 20-át.Az már csak 9 nap!!!És ti, többi pocakos, hogy bírjátok?Vagy csak én vagyok ilyen türelmetlen?Csütörtökön életemben először a párom nélkül megyek dokihoz.Kicsit fura lesz, arról nem beszélve, hogy így BKV-znom kell, ami ugye ekkora hassal nem egy nagy élmény! Ráadásul eléggé elkényelmesedtem az utóbbi időben.Kép
Most megyek megnézem a Vészhelyzetet, később visszanézek! Sziasztok!
Barack
barack

Sziasztok!

Megint itt. A teljesség igénye nélkül tudok csak írogatni, mert nagyon sokat kellett visszaolvasnom. Igen termékeny kis társaságKép

Andrissal a szüleimnél töltöttünk egy hetet Balatonalmádiban. Tulipánok, orgonaillat, madárcsicsergés - már alig lehetett bírniKép

És igen! Új babák! gratulálok a mamiknak az a babócáknak!

Humi, Kristóf tiszta mamája! ( pedig én sose látok hasonlóságot, de ez annyira szembeötlő!!) Csudaszép!

Kata, megnéztem a weblapot, nagyon szupi! Máté gyönyörű, ne túloztál!!!

Rita, a vizicsibéd tündéri. Remélem a hasfájás már egyre kevésbé gyötri!

Szilvus, a képeket nézegetve nincs kétség honnan örökölhette a jókedvet és széles mosolyt Petike!Kép

Léna, nekünk várni kellett pár hetet, hogy ilyen nyugodt fürcsis képeket készítsünkKép Gyönyörű a kislányod!

Pumi, nagyon szép Nándi, remélem hamarosan minden rendben lesz. Erős legénynek tűnik!

Bocsánat, hogy csak ennyire tudok reagálgatni, de nem nagyon jutok a géphez, ha meg igen, akkor a vírosaok akadályoznak. Vagy a billentyűzet nem működik miattuk, vagy az egér, vagy már egyszerűen be sem tudom kapcsolniKép Egyszer elszállt egy kisregényemKép a últ hetet ecseteltem (volna), de most rutinos vagyok, a word-ben írom, mentem percenként, s úgy másolom be. Remélem elég gyors leszek. Laci ma újra kell hogy formázza az egészet.

Szilvus, a fürdés nálunk is egyre jobb, van, hogy a víztől nyugszik meg, de törölközni nem szeret - lehet, hogy kirakom száradniKép

Brigi, éjjel veled álmodtamKép Dicsekedtél, hogy leereszkedett a pocakod, és már nagyon hamar jönni fog a csemete. Lehet, hogy azóta már babázol?

Tegnap ünnepeltük a MÁSODIK házassági évfordulónkatKép Anyukám itt van, így étterembe is eljutottunk. Nagyon jó volt, már ránk fért egy kis kirucc.
Féltünk, mi lesz, ugyanis 2 napja 2 óránként eszik Andris - éjjel 3, pedig már 6-8 órát is aludt egyben.- , de klasszul kibírta a 3 órás zsünetet. Talán lassan beáll a tejcsi és vissza a nyugisabb napokhoz.

Még gyorsan: voltunk dokinál, tanácsadáson, hogy lássa a babát, lemérte - 4330g. " hete: 3730. Megkérdeztem, elég-e a heti gyarapodás. Miután hosszasa kiértékelte a két szám különbségét, bölcsen megállapította: igen, elég a heti 150g, pont jó. Fennakadtak a szemeim, mert akárhogy számolom, ez heti 300, de mosolyogva bólogattam, s leléptem. Jövő héten oltás, brrr!

Szaladok, mert felébredt a manó.
Pusza
Móki
móki

Sziasztok,

én is bejelentkezem, bár naponta olvasgatok, csak írni nem volt időm.

SzilvusKép
Örülök, hogy előkerültél. Megnéztem az albumot, Péter nagyon helyes kislegény. És te milyen szorgalmas vagy, nagytakarítás...

Nekem egyenlőre időnként enni sincs időm. Pedig Nádja elég jó baba. Nem sírdogál sokat, de szereti, ha foglalkoznak vele. Ma rggel pl. csak úgy volt hajléandó visszaaludni, ha a mellkasomra fektetem és együtt pihizünk. Kép Enni általában 4 óránként szokott, éjszaka már kétszer előfordul, hogy 6 órát is aludt. Az adagja 100-130 gr. körül mozog. Szerencsére ezt általában gyorsan beszipákolja, legtöbbször 20 perc alatt. A cicim még mindig fájdogál. Sajnos nem tudom rávenni őt arra, hogy tátsa jó nagyra a száját. Így marad a bimbóvédő egyenlőre. Pedig akkorát tud ásítani, hogy majdnem bekapja az ember fejét... Fürödni kb. 1 hete szeret, különösen élvezi, ha az arcát mossuk. Még inni is akarna a fürdővízből a kis mohó.

BrigiKép BarackKép MirmurrKép LeoneKép
Megy a drukk mindenkinek. Bár már lehet, hogy babáztok is.

MókiKép
Téged is hiányoltalak ám. Gratulálok a 2. házassági évfordulóhoz!

Mariann
tmarianna

Én még nem babázok, még mindig itthon várok, hogy mi lesz... néha fájogatok, de semmi rendszeres vagy erős.

Mirmurr az aki napok óta nem adott jelet... talán ő...???

Leone (40+1)

KépKép
leone

Sziasztok!
HÁt én is úgy vagyok, mint a legtöbben: ha van is kis időm,akkor is inkább csak olvasgatni tudlak benneteket. Ha minden igaz 1 hónapon belül lesz internet itthon és akkor már talán többet tudok jönni.

Köszönjük a dícséreteket Máté honlapjával kapcsolaltban, folyamatosan fogjuk frissíteni.

Rita, Máté büszke apukája, azaz a férjem készítette a honlapot.

Drukk minden finiselőnek!!!!

Mi jól vagyunk. Ma sétáltunk egy nagyot a jó levegőn, most pedig lassan megyünk aludni (én is), mert az éjszaka kicsit zűrös volt. Beriasztott a légzésfigyelő. Mariann, nektek azóta volt ilyen. Majd frászt kaptam, de szerencsére téves riasztás volt.

Most megyek. Puszi mindenkinek.
Kata
katca

én is egyben, bár már napok óta "dolgozunk" rajta.. remélem, ma éjjel, vagy holnap, vagy holnapután, de történjen már vmi! Kép
39+5
mirmurr

Sziasztok!

Móki!
Gratulálok a házassági évfordulótokhoz.
Leone!
Mostanában semmire nincs időm, de mégis muszáj rendszeresen benéznem, hogy lássam mi van veled. Nagyon szoritok neked. Na meg persze Briginek, Mirmurrnak és Baracknak is! Kép

Nálunk minden rendben, bár tegnap egy kis pánik lett úrrá rajtam. Eddig rengeteg tejem volt, de tegnap sem enni sem inni nem igazán maradt időm és este megdöbbenten tapasztaltam, hogy épphogy elég Kristófnak a 2 ciciben lévő össz. tejecske. Amúgy a doktornénink nagy megelégedésére 100 grammokat szopik a kislegény és 2 napja 2,81 kg volt (2,46-al hoztuk haza 10 nappal ezelőtt). Szerintetek mit tegyek a tejmennyiség növelésére?

Igértem szüléstörténetet is. Íme:
Ápr.29-én du. (10 nappal a kiírt időpont előtt) voltunk dokinál aki teljesen zárt méhszájat diagnosztizált, a CTG-n pedig semmi jele nem volt, hogy babucink ki akarna bújni. Dokibácsink még azt is elmondta, hogy 50% esélyt ad a császárra, mert a mi esetünkben nem hajlandó a legminimálisabb kockázatra sem és barátkozzam nyugodtan a gondolattal. Doki után elmentünk a Tescoba egy alapos bevásárlásra. Éjfél körül értünk haza. Másnap (ápr.30-án) hajnali fél 4-kor enyhe fájásra ébredtem, amit joslófájásnak véltem, mivel korábban nem éreztem még semmit. Visszaaludtam. Egy óra múlva ugyanez megismétlődött, majd sűrűsödött, de nagyon enyhe volt és rendszertelen. A nyákdugó viszont szép fokozatosan elment. Nem nagyon tudtam eldönteni, hogy elengedjem-e a férjem dolgozni vagy ne. Végül ő döntött és kivett egy nap szabit. Dél körül már erősebb, de még mindig nem túl erős és nagyjából 15 percenkénti fájások voltak. Volt otthon magzatvíz szivárgást kimutató betét, gondoltam ne menjen kárba, használjuk el. Nagy megdöbbenésemre elszíneződött. Mégegyet betettem és az is azt mutatta, hogy szivárog a víz, de én ebből semmit nem éreztem. Mivel úgy tudtam, hogy 2-ig van bent Erzsike a szülésznő, felhívtam majd elindultunk a kórházba. (Én vezettem, a párom nézte az órát. A fájások előtt félreálltam. Kép )
A szülőszobán nagyüzem volt. A doki bácsinknál épp ketten szültek, én lettem a harmadik. A vizsgálatnál kiderült, hogy még csak 2 cm-re vagyok nyitva, de a víz tényleg szivárog és a Ctg bár csak 15-20 percenként de egyértelmű fájásokat mutat. Kaptam méhszájlazító injekciót amitől erősödtek és sűrűsödtek a fájások; újabb 2 cm-t tágultam 1 óra alatt. Ekkor viszont ritkulni kezdtek. Az infúzióban kapott oxitocin viszont megtette hatását. A Ctg 2 számjegyű fájáserősség kijelzője rendszeresen "kiakadt" 99%-nál. Kaptam fájdalomcsillapítót injekcióban amitől kb. 2 óra szinte kimaradt. Elbódított és csak a fájdalmak egy részére emlékszem. A méhszáj szépen elsimult, azonban továbbra is csak 4 cm-re volt nyitva. Doktorbácsink egy kicsit rásegített, fájás közben elsímította az üvegkeménységű méhszájperemet és ettől felgyorsultak az események. Ekkor azt mondta, hogy 1 óra múlva meglesz a baba. Alíg telt el 10 perc, amikor az egyik fájás minden átmenet nélkül átment tolófájásba. Gyorsan hívták az orvost és a szülésznőt. A következő 2 tolófájás meghozta nekünk a kisfiunkat, akit a pocakomra próbáltak fektetni, de mivel rövíd volt a köldökzsinór ez igazán csak annak elvágása után sikerült. Kristóf kicsi, de makkegészséges. 9/10-es apgarral, 48 cm-rel és 2550 grammal és hála a segítő kezeknek gátvédelemmel született (a gátat Erzsike olajjal kenegette szülés közben, aminek az illatát soha nem felejtem el). 1 cm-t repedtem, de olyan minimálisan, hogy nem is vérzett és varrni sem kellett és nem is érzem egyáltalán. Már a szülés után egy órával fájdalom nélkül ültem, álltam, mozogtam. Férjem végig bent volt velem és mindenben segített (szegényről egyszer fájás közben majdnem lehúztam a nadrágot. Kép )Összegezve elmondhatom, hogy a résztvevőknek köszönhetően csodaszép szülésem volt. Mindenkinek ilyet kívánok!

Bocs, hogy túl hosszú voltam.
Puszi:
Humi
humi

A szüléstörténetből kimaradt, hogy Kristóf végül 18 óra 27 perckor született meg.

Humi
humi

Sziasztok,

KataKép
Nálunk is téves riasztás volt. Az okára is rájöttem később, ugyanis még egyszer megismétlődött a dolog. Akkor még elemmel használtuk a szerkentyűt és az elem lemerülése előtt riogatott minket tévesen. De még akkor, amikor az elem merülését jelző lámpa nem jelzett. Most már adapterrel használjuk, azóta nem volt semmi. Nádja is nyűgösebb volt tegnap, mint általában, csak kézben és mellkason tudott elszundítani. De ma egész nap alszik, mint a tök. Mi is voltunk sétálni, azt nagyon szeret. 3 métert megyünk és már alszik is.

Érdekes dolog ez a séta itt falun... egy séta alkalmával átlag 10-en csodálják meg a kölykötKép És persze mindenkivel el is kell beszélgetni kicsit. Olyan ismerősökkel is találkozom, akikkel akiket akár 10 éve nem láttam. Ugyebár eddig motorizált életmódot folytattam, meg ugye iskola, munkahely máshol volt és nem sokat mászkáltam gyalog (semmit sem inkább). Hát most bepótoljuk. Nádját mindenki gyönyörűnek találjaKép Bár még nem hallottam olyat, hogy azt mondta volna valaki a kedves anyukának, hogy: "Jaj, de ronda ez a gyerek!". Igaz, nincs is ronda kisbaba. Maximum nem csodaszép, de akkor is mindegyik rendkívül aranyos, édes és zabálnivaló Kép Kép

Mariann
tmarianna

Móki! én is gratulálok! nyugi most még nem lesz lázas a szuritól.

Konakion, Vita után de felirták azzal hogy miért nem értem meg nem kell 3 honapos kor után szedni. Én nem igy olvastam.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Humi!Kép

Köszi a szüléstörténetet, éppen ma reggel gondoltam, hogy megírom neked, hogy még mielőtt bemegyek a kórházba olvasni szeretném, de aztán meggondoltam magam: nem siettetlek, van úgyis elég dolgod otthon és Kristóf körül.
Szép történet, nem lett császár és a gátvédelem is! Picikét irigykedek.

Aranyos vagy, hogy így figyelsz, nem tudom hány napig kell még jönnöd, mert még eléggé egyben vagyunk. (Bár tudom előző nap még neked is így volt.)

Leone

KépKép
leone

LeoneKép
Én is nagyon figyelek és szorítok, hogy minden rendben menjen!Kép Borsóka nem nagyon igyekszik.Kép
Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi!Kép

Hogy-hogy nem írsz a másik topicba?
Amúgy én is direkt megcsináltattam a szemészeti vizsgálatot, kíméletes szüléslevezetést írtak a papíromra, a szemfenék teljesen rendben van, aztán mégiscsak császár lesz...

Leone

KépKép
leone

LeoneKép
Azért nem írok most, mert itthon van a párom. Éppen anyóséknál vagyunk látogatóban és míg dumcsiznak addig én netezek.Kép
Sajnos holnap este már megy vissza, de legalább itthon volt és megvettük a babakocsit.Kép
Izgulsz a szülés miatt? Én néha még most sem tudom elhinni, hogy 10 hét múlva már akár anyuka is lehetek.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi!Kép

Örülök, hogy itthon van végre a párodKép, meg hogy megvettétek a babakocsit!
Már pár napja, hogy nem izgulok a szülés miatt, bár szerintem ha megindul, azért csak fogok egy kicsit. Neked is már csak 10 hét van! Az nagyon gyorsan el fog telni!!!

Leone

KépKép
leone

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a drukkot, de még én sem babázok... Alig vártam, hogy ne kelljen suliba járnom és az utolsó 2 hetet itthon töltsem, most meg nem tudok mit kezdeni magammal. Kínomban már többször kitakarítottam, ágyneműt húztam, előre megfőztem több napra. Rémes, egyre türelmetlenebb vagyok és minden nap úgy telik, mintha ólomlábakon járna az idő.
Jóslófájások jönnek gyakran, de semmi eredmény. Pénteken 9-re kell CTG-re menni, utána lesz vizsgálat is.

Eszty!
Bence nagyon szép kisfiú! Már voltatok a Szigeten is sétálni? Hamarosan remélem együtt is megtehetjük majd ezt az utat.

Humi!
Nagyon jó volt olvasni a szüléstörténeted. Így a finishben igazi pozitív mozgatórugóként hatott.

Móki!
Gratulálok én is a házassági évfordulóhoz! Klassz, hogy el tudtatok menni étterembe is. És örülök, hogy velem álmodtál Kép. Tényleg nagyon lent van a pocim, meg minden szokásos szülési előjel végigkíséri a napjaimat, de valahogy mégsem akar elindulni a dolog.

Leone!
Azért én még drukkolok, hogy megforduljon a Manó! Olyanról is lehetett hallani, hogy a szülőszobában gondolta meg magát a faros babóca.

Kata!
Ti merre sétálgattok Mátéval? Lassan összeállhat az óbudai kismama csapat a napi közös tologatásokra.

Jó éjszakát mindenkinek!

Brigi (39+5)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Jó reggelt!

Sajnos elég borúsnak tűnik, de csak kisüt a nap, nagyot szeretnék sétálni!!!Kép

Köszönöm a jókívánságokatKép Bár még csak a 2. évet zártuk házaspárokként,de olyan intenzíven éljük meg, s annyi élménnyel vagyunk gazdagabbak, mintha már sokkal régebben lennénk együtt.

Leone, nagyon szorítok, hogy babóca mégiscsak megforduljon, mindenki örömére!

Brigi! Már alig várom a nagy hírt, és a képeket!!!

Humi, már nagyon vártama szüléstörténetet! Örülök, hogy neked is ilyen jó élmény maradt. Van új kép Kristófról?

Múlt éjjel megint hasfájósra sikeredett, amellett, hogy 3 óránként szopizott Andris, a köztes időben többször felsírt, csikart a hasa. A maszinak mndig lett is eredménye, hol szemmel, hol csak füllel mérhetőKép
Elkezdtem töprengeni, hogy lehet, hogy nincs elég tejcsim vagy csak nem állt még át a nagyobb mennyiségre? Mennyit szopiznak 8-9 hetesen kb?
Sokat gyarapszik egy héten, de állandóan enne. Kicsit elfogott a pánikKép Evés után mindig fejek- nem sokat, csak 10-20 marad benne-, hogy ezzel is serkentsem magam, talán így több lesz. vagy ne fejjek? SEGÍTSÉÉÉÉG!

Szegény manó hulla fáradt, alig bírt elaludni, végül a porszívó mellett döntöttem, annak a hangjára 1 perc alatt bealudt.

Megyek, kicsit takarítgatok.
Pussz

Móki
móki

Egcsi! én is drukkolok Nektek is, örülök hogy hamarosan te is anyuka leszel!!

Orsi 2 hét alatt 200g hizott. Pedig most jobb étvágyunak tünt. Tejem is elég.

Humi! köszi a történetet nem semmi hogy megusztad a varrást is.

Móki! ugy tudom ha csak ennyit fejsz ki akkor nem kell fejni. Orsi 50g-80g körül evett akkor. De ugye mi nem vagyunk jo példa.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok,

MókiKép
Én nem fejek. Nádja azt hiszem elég jól eszik. Szopinként átlagban 120-at. Bár most reggelire 150-et szzivornyázott. Igaz, ma átaludta az éjszakát. Este 9-kor volt fürdés, utána vacsi, és gyorsan el is aludt. 1/2 2 felé felsírt, én kimentem a fürdőszobába kb. 2 percre. Mire visszaértem csönd volt. Gondoltam visszabújok az ágyba és a következő vernyáknál felveszem. 5-kor ébredtem egy gyenge nyöszörgésre. Azt sem tudtam hirtelen volt e szopi vagy sem. Aztán kitisztult a kép, de Manóka addigra ismét elszundított. Ennek ellenére felkeltettem enni. Akkor 120-at evett. Ja, a súlya kb. 4100 gramm. Az is fontos ahhoz, hogy tudd mennyit "kell" ennie.

Mariann
tmarianna

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Leonenak 11-kor elfolyt a magzatvize, most mentek be a korhazba! Kép

Szamoa
szamoa

Szamoa! köszi a hireket akkor nagyon drukkolok!!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?