Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Csajok!

Heni: jobbulást, tudom miről beszélsz! Bár én nem törtem el a lábam, de az elmúlt 2 hónapban 2x léptem félre és a sírógörcs kerülgetett 2-3 napi, amíg szinte nem tudtam rálépni a lábamra.

A szemem Fénye alapítványt én is ismerem, egyszer nagyon régen megjelent egy cikk egy újságban egy könyvről, a címe Szemem Fénye, Nail.
Gyura Barbara (ha jól emlékszem) az édesanya és a kisfia elvesztéséről szól a könyv, Ő alapította ezt az alapítványt.
A kisfiú Pécsett van eltemetve, annyira meghatott a dolog, hogy egyszer elmentem a sírjához :oops:

Na, de ne ilyen szomorú dolgokról írjak, be is fejezem, azért, ha egyszer lesz erőtök elolvasni, én ajánlom!

Kiscsillagról mikor kapunk képeket??? A máusiak közé tolakodok mindik(persze csak kíványcsískodó olvasóként) baba képeket nézegetni!
De én már a MIEINKET szeretném!!! Hahóóó, Csillag papa!!! KÉPEKET KÉRÜNK!!!!

Kép

Kép
mukkancs

Igen, közben én is megnéztem a májusi topicot.
Tényleg jó nagy baba lett! :)

Heni, csodállak a türelmedért! Én már nagyon türelmetlen vagyok!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi, Heni, köszönöm a pelus tippeket, akkor én sem veszek egyenlőre többet...

Végül nem vasaltam ma :oops: de legalább festegettem a micimacis figurákat a csöppségünk szobájában :) Próbálok minél előbb kész lenni, hogy tudjak hozni képeket :)
magdii

Amadea: Nekem is olyan hulye almom volt, pont tegnap volt a szulesfelkeszito es mutattak a fogot meg a vakumot, hogy nagyon ritka esetben ilyet is hasznalnak. Na erre azt almondtam hogy vakumozzak ki belolem a gyereket.
Eleg faraszto ez a tanfolyan 3 ora egyhuzamban, a vegen mar nem tudtam hogy ulni. Viszont tok sok hasznos dolgot mondtak, meg van 1 alkalom es akkor mar tenyleg mindent fogok tudni a szulesrol.
Szamomra a legfontosabb info hogy az epiduralt 3cm utan mar beadjak ha kerem, addig meg csak kibirom valahogyan.
Mondjuk az eleg huzos, hogy 15 percig tart beadni az epiduralt, meg a tu is eleg hosszu, na max majd elajulok.

Niki gratulalok a kis Julcsi szuletesehez, hanyadik hetben volt a tesod?
En holnap megyek a dokihoz, mar kezdem osszeirni a kerdeseimet.
Viszont tok sokat kemenyedek es meg csak a 33. hetben vagyok ez lesz a legfontosabb kerdesem, hogy ez normalis-e.
Szerintem az in babam meg mindig nem fordult be, en ugy erzem mintha keresztbe fekudne. :roll:

Lanyok jok a pocakfotok csinosak vagytok. :D
Nekem az oltozkodesem kezd egyre nagyobb problemat jelenteni, legszivesebben mindig apa poloiban lennek. Erre a kis idore mar nem igazan akarok beruhazni semmijen kismama ruhara, pedig valami nyari vaszonnadrag tok jol jonne, mert a farmerban mar igen melegem van.

Banka
Kép
banka79

Nem is értem miért tartanak ilyen hosszú felkészítőt, mikor ők aztán tudhatnák, hogy egy kismamának nehéz ilyen sokáig egy helyben ülnie, a pisiről nem is beszélve!

Ha sokat keményedsz Banka, próbálj meg többet pihenni, vagy több magnéziumot szedni!

Szerintem nyugodtan ruházz be egy vékony nacira. Végtére is a még hátra lévő 7 hét majdnem 2 hónap - és akár lehet annyi is (bár ezt nem kívánom neked). A szülés után meg úgysem tudod majd a régieket azonnal felvenni, így ha azt vesszük, erre a nyárra veszed a nacit!
Én a mangóban vettem egy gumis derekút - igaz most néha fel kell húzni, mert nem kimondott kismama naci, de így legalább utána is jó lesz! Én a farmerben már nem bírtam!

Képzeljétek, most hallottam egy olyan ingatlan hirdetést, hogy csuda! 1 év múlva akartunk költözni, de ha valóban minden rendben van, akkor ez egy olyan lehetőség, hogy kár lenne kihagyni!
Holnap utána járok!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi, én is így jártam napközben, mikor olvastam, hogy Amadea gratulál Niki unokahúgához. Gondoltam is, honnan tudja?? Visszaolvastam mégegyszer, semmi :shock: Aztán most leesett, hogy írtad a májusi topicot. Nekem már nemcsak a mozgásom lassú, de az agyam is. Persze én is gratulálok, hajrá nagynéni, nemsokára Te is átéled!

Banka, még jó, hogy a tű a hátunk mögött lesz, így tuti nem látom! Ha előtte tényleg annyira fáj, akkor meg megváltás lesz, jöhet bármilyen tű...

Délután megengedtem magamnak egy kis szunyát, ébresztő nélkül - hát 2,5 óra lett belőle :shock: Pedig csak heverészni akartam, mert mostanában folyton kemény a pocim. Nemcsak ideig-óráig, hanem folyamatosan feszít, még fekve is.

Ma egész nap rámoltam, rendet raktam a fehérneműs foókban, tegnap az összes könyvem között, mint aki költözni készül...de így estefelé már ülve sem jó igazán...

Láttam az interneten egy csini szopis melltartót, merevítős...ez ártalmas lehet? Gondoltam van már egy otromba fehér, veszek mellé egy kicsit szexisebbet. Nekem gyanús, hogy még a legkisebb méret is nagy lesz, amit találtam - nem is tudom miért kell akkora felületűnek lenni egy 75C-s melltartónak, inkább tartana, nem csak takarna, na mindegy.

Egy apró kérdés: szerintetek lehet-e normál sampont meg tusfürdőt hasznáni zuhanyzáskor szülés után? Vajon nem irritálja a sebet? Most látom, hogy a szülőszobai kicsi pakkba be kell tenni.

A gátmasszázsról nem hallottam több visszajelzést, akik már elkezdtétek, nektek is fájt? Én holnap reggel kezdeném...
preta

Sziasztok!

Noémi: nagyon szép színe van a hordozónak! Gyengém ez a kék… :)
Hugom és én nagy hajjal születtünk, de inkább legyen kopasz Adél baba, és örökölje apukája szöszke haját! Bár már olyat is hallottam, hogy fekete hajjal született bébi később „kiszőkült”. :)

Kissmanó: nem semmi, hogy meg tudod szervezni az életeteket. Sok anyuka egy babával is „elúszik”, képtelenek normálisan beosztani az időt. Félő, hogy én is erre a sorsra jutok. :P
Én nem erre gondoltam, mikor az anyagiakra céloztam: ha jön a tesó, megint X évig nem tudok visszamenni dolgozni, és ez nagy kiesés lenne… :cry:
Tényleg csak egy babát szerettél volna anno?? :D

Benta: nagyon szemléletesen leírtad a testvér kapcsolatot, eszembe jutott, hogy a hugomat én is mennyire szerettem, bár párszor elkalapáltuk egymást. :)

Tabati: párom azon szokott nevetni, hogy mikor ülök, rálóg a hasamra… pedig nem is nagy!
Éppen ezen gondolkoztam én is, hogy mi a fenéért nem vettem nagyobb melltartót?? Most már mindegy.

Magdi: kedves gesztussal én is egyre többet találkozom- autósok, buszosok, villamos (!) megáll, hogy átmehessek az úttesten, ma pedig az előttünk lévő vásárban kérdeztem az eladót, hogy nincs- e véletlenül gumis szoknyája, erre mondta, hogy holnap megy áruért, és hoz nekem valami szépet, ezek nem annyira jók! :)

Preta: én alul szerintem mosdókenőcsöt fogok használni, amit gyógyszerész barátnőm kever majd ki. De ha nem valami extra parfümös tusfürdőt használsz, szerintem nem lesz baj. :)

Kép
tökmag79

Sziasztok!
Na gyorsan egy friss pocikép...
Holnap töltöm be a 37.hetet....
Kép
Jó éjt!

Banyoszka
banyoszka

Sziasztok!!!!!
:lol: :lol: :lol:
Csak gyorsan tudok jelentkezni egy picit! Sokat gondoltam ám Rátok!!

Jól vagyunk, még ott van a koraszülött osztályon. Hétfőtől keddig 5 dkg-ot hízott és a sárgasága is lejjebb ment. Ha mára is jobb lesz az eredménye, lehet hogy már nem kell kékfényezni! :lol: :lol:
5,8,11,14,17,20-kor van olyan etetés, amikor bemehetek hozzá. Tegnap már majdnem mindig megvolt a tejcsiadagja (30-40 g), ötkor és este 8kor 10got mér ki is cicizett! Ez nagy szó, mert eléggé lusti még, illetve nagyon kemények a bimbóim, meg kicsit ödémásak, ezért nehéz neki.
Én jól vagyok, tegnap szedték ki a varratot: minden OK, kívül-belül. Átkerültem az anyák szállására- elég lepra hely- mindent lopnak, úgyhogy lakat van a szekrényemen, bár a gondnok szerint volt,h azt is lefűrészelték... Lényeg, h nappal ott tudok lenni egy házban vele, ami elég pihentető így. Éjszaka viszont nem alszom ott, tegnap hazajöttünk, most megyünk vissza fél 8ra.

Képet most nem tudok rakni, mert nem találom, István hova töltötte le, talán este majd sikerül. De nagyon édes, higggyétek el!

Sok-sok puszi:

Csillagtáncos :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Jó reggelt!

Milyen jó így ébredni!

Csillagtáncos! Még egyszer gratulálunk Borcsa születéséhez! Várjuk ám a képeket nagyon! Biztosan tüneményes!

Remélem holnap már azzal a hírrel jösz, hogy nem kell kék fényezni, és belátható időn belül hazamehettek! Nagyon drukkolok! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Jaj lányok, teljesen be vagyok zsongva lakásügyileg. Nem is tudtam tovább aludni - bár ebben Áron is közrejátszik! :) Mocorgott nagyon reggel - és ma kivételesen 7 helyett 6-kor kezdte! (biztosan rosszul olvasta az órát! :) :) )

Olyan jó lenne: bár nagyon sajnálnám itt hagyni ezt a lakást, ott lenne Áronnak is saját szobája, ráadásul kertkapcsolatos, 2 nagy erkéllyel, garázzsal. Minden szempontból tökéletes. Még egy gyerek elférne...

Ma utána járok a dolgoknak - drukkoljatok lágyszi! :)

Holnap nem leszek: a kismama barátnőmmel megyünk meglátogatni az ikreket és anyukájukat - gondolhatjátok: etetünk, büfiztetünk, pelenkázunk! :) Már alig várom! Ja és mivel csajok, a lényeget kihagytam: öltöztetünk! :)

Megyek, csinálok egy kis házimunkát! Mikor izgulok muszáj lekötnöm magam valamivel! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Juhhuuu! Tudtam, hogy megéri ma korán kelni!!! :D

Csillagtáncos!
De jó, hogy jelentkeztél és hogy minden rendben van!!!! Mi is nagyon sokat gondoltunk/gondolunk rátok! :wink: Reméljük nemsokára hazavihetitek Borcsát!!!
Cicit nem lehet valamivel kenni, hogy puhuljon?
Édes a vonalzód, teljesen meghatott :oops:

Banyoszka!
Cuki a pocid és a tiéd is elég jól lent van :wink:

Preta!
Én normál tusfürdőt viszek, aztán ha valamiért nem lesz jó, majd hozatok be gyógyszertári kencét.
Gátmasszázs: az elején tényleg kicsit kellemetlen volt.

Heni!
Lábad jobban van egy kicsit?

Banka!
Az epidurál mi ne félj, hosszú a tű, de nagyon vékony és előtte elérzéstelenítik a szúrás helyét!

KépKép
amadea

Csillag!
Tényleg tök jó a vonalzód, ez azt hiszem eléggé testreszabott nálatok :wink:

Noémi: drukkolunk, bár eléggé titokzatos vagy. Még jó, hogy elárultad a drukk témáját :wink: A hordozód aranyos, remélem fog tetszeni. Nekünk is van egy Maxi Cosi...izé, kettő, hisz mind2 az, csak az egyik 0-10, a másik meg 0-13. De van két autónk is :lol:

Banyoszka: atyavilág, elég szép méret :!:

Heni: lábad ma reggelre :?:

Tökmag: komoly, tényleg 1 gyereket akartam, apa meggyőzött, hogy legyen 2 :lol: :lol: Csak aztán ő nagyon akart egy kisfiút :roll:

Na, most szombaton nem kéne szülni (Benta sem szült, s ugye az 5 nap :lol: :lol: :lol: ), hisz elsőszülöttemék fellépnek a Sokadalomban, meg a dokinéni is lagziba lesz (tegnap kaptam ezt a fülest valakitől), s bár tudok olyan esetről, mikor szintén lagziból ugrasztották, csak akkor volt ideje (kisestélyiben) berobogni a klinikára. Hát most nem garantálok, hogy 60 km-ről beérne mielőtt kisfiam kibújik, hisz azzal riogat állandóan, hogy ez villámgyors lesz. Hát remélem nem járok úgy, hogy magzatvíz elfolyik, aztán no tágulás. Azt nagyon nem szeretném.

Preta: alulra nekem 2 éve (meg 6 éve is) az Avon intim szappana volt. Most nincs épp ilyenem, asszem a normál Nivea krémfürdőmre hagyatkozom.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Csillag, de jó, hogy jelentkeztél!!! Örülök, hogy minden ok Veled és a bébivel! Remélem hamarosan hazaengedik a kiscsajt is, és nem kell ingáznod! A képet nagyon várjuk már, este próbáld meg feltölteni! :wink:

Noémi: biztos összejön a kégli, ne izgulj! Áronnak + tesóknak kell a (nagy) hely. :)

Kissmanó: na, akkor lehet hogy én is így járok ahogy Te, ugyanis egy bébit akarok, Peti meg kettőt. És lehetőleg (Mindenképpen) fiú legyen a második. :P

Heni, jobb már a lábad??

Ma el kell mennem bőrgyógyászhoz. Képzeljétek, pár nappal ezelőtt kijött egy- két szúnyogcsípés- szerű kiütés a lábfejemen (tényleg azt hittem, hogy szúnyogcsípés, tök olyan volt). Nem nagyon foglalkoztam vele, bár viszketett, de tegnapra kicsit eldurvult a helyzet: tele van már a lábfejem és "felkúszott" a combomig, már a csípőmnél tart... Nagyon- nagyon viszket!!!! Nem bírok aludni sem, iszonyatosan szenvedek tőle. Pont ez hiányzott még, ne tudjátok meg mennyibe kerül a bőrgyógyászunk... (de legalább jó szakember) :evil:

Kép
tökmag79

Tökmag :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
kissmanó

Kissmanó: vajon miért érzem úgy, hogy előre kárörvendően gúnykacarászol rajtam és családtervező programomon?? :lol:
(csak mellesleg jegyzem meg, hogy tavaly mikor Peti kint dolgozott külföldön, azt mondta, hogyha itt élnénk, legalább négy bébit szeretne... :shock: )

Kép
tökmag79

Kismanó, nem titokzatosságból nem írtam, csak nem akartam senkit sem ezzel untatni. A lényeg, hogy most is jó helyen lakunk (II. kerület) de egy 2 szobás lakásba egy 70 lakásos társasházban (10 emeletes). 4,5 éve, és elég szépen felújítottuk a lakást. Ahol anyukámék laknak - tőlünk 1,5 km, ott van egy eladó lakás +0,5 szoba, 2 hatalmas erkély, garázs, ráadásul kertkapcsolatos, mindez egy 5 lakásos társasházba - nagyon jó áron!
Mindjárt megyünk megnézni - megpróbáljuk összehozni, ha minden úgy megy, ahogy gondoljuk.

Csakugye a sajátot el kell adni (bank, jelzálog, stb.) és meg kell venni az újat (bank, stb...) Ráadásul mindezt úgy, hogy ameddig mi el nem adjuk a miénket, leelőlegezni sem tudjuk a másikat...de ismerős adja el - hátha ez segít..

Na megyek, felkeltem azuram! 3-kor még filmet nézett - erre most nem akaródzik neki felkelni...vajon miért? :twisted:

Tökmag, majd mesélj mi volt a bőrgyógyinál!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Tökmag: én bizisten nem kárörvendve kacarászom. Csak azon mosolyogtam, hogy a párod is lehetőleg/mindenképpen fiút szeretne.

Apjuk még a második pocóságom alatt is hajtogatta, hogy nekünk 2 gyerkőc elég (nekem egy húgom van, neki egy öccse meg egy húga, tehát "tapasztaltabb" volt tesó témában nálam).
Hát ehhez képest asszem nem meglepő mikor sokan rajtunk derülnek.
Mint már írtam, eddig elütöttük azzal a poénnal, hogy nekem 1 gyerkőc kellett, apának meg 2. Az ugyi összesen 3.
Hát más poén után kéne néznem. Vagy a matematikát kissé az én szájam ízére alakítsam.

Noémi: akkor megértelek, hogy miért szeretnétek a másik lakást. Ha anyukád is karnyújtásnyira lenne, az nem elhanyagolandó szempont. Hát akkor hajrá lakásváltási projekt. Bár manapság venni könnyebb mint eladni (eladni itt már közel a lehetetlennel ér fel). Nálunk tuti, gondolom ott is hasonlóan áll az ingatlanpiac.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Na, úgy látszik ez tényleg egy jó nap: szivárog a tejecske :D , úgy örülök neki, lesz majd mit ennie Nórinak. (jójó, tudom, van akinek már hónapok óta, de akkor is örülök neki :D )

Tökmag!
Hát ez nem hangzik túl jól :( ....remélem a bőrgyógyász gyorsan elmulasztja!!!

Noémi!
Drukkolok lakás ügyben!! Majd gyere és számolj be!!!

KépKép
amadea

Csillag!

De jó, hogy tudtál jelentkezni!! :D Én is örülök, hogy minden oké, és alakulgattok! :wink: Csak így tovább! A kórház viszont elég durva, ez a lakatlevágós sztori... :roll:

Noémi!

Én is nagyon kíváncsian olvastam vissza, hogy vajon mi az a jó lehetőség lakásügyileg, de most már akkor tudom. :lol: Drukkolok, hogy sikerüljön!! :wink:

Tökmag!

Nem semmi a kiütés. Hamar felkúszott a combodg! :shock: Irány a doki!!

Kissmanó!

Nálunk nincs ebből vita, mindketten sok gyereket szeretnénk. Inkább az Égiekkel kell megdumálni a dolgot, hogy sikerüljön is. :wink:

Niki!

Tényleg nagyon csini vagy. :wink: Tesód babáját még nem sikerült megnéznem, de ha lesz időm átkattintok én is a májusiakhoz.

Preta!

És a normál illatosított tusfürdőkről azt hallotam, hogy nem a gátseb miatt nem ajánlják, hanem a babu miatt, ugyanis állítólag van úgy, hogy az illat miatt nem fogadja el a cicit. Úgyhogy szerintem az elején én tuti gyógyszertárit fogok használni, míg be nem indul rendesen a szopizás.

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Niki gratula tesódéknak! Hogy vannak azóta?
Ahogy megláttam a képedet, rögtön Katie Holmes jutott eszembe, egyszer róla készült egy kép, ami bejárta a világot, h ilyen pocak nincs is, nem is terhes, csak ki van tömve, stb. Akkor a tied sem igazi? :D Tényleg „dögös” fiatal anyuka (ahogy Te mondtad) leszel szülés után. :)

Amadea, Bius hosszú sötétbarna – majdnem fekete - hajjal született, ami szépen kihullott és egy éves koráig nagyon szőke volt, meg göndörös. Aztán elkezdett sötétedni és kiegyenesedett, anyukám azt mondta, h én dettó ugyanilyen voltam haj terén :)

Csillag, tuti nagyon édes a babád, elhisszük :D Most már biztos hamarosan hazavihetitek.

Tegnap is nagyon nyomott hangulatban voltam, de ma sem lesz jobb :( szerintem ez miatt a sz@r idő miatt, semmi napfény, semmi meleg...
Egyfolytában aludhatnékom van. És mintha kezdenék benáthásodni :(

Kép
Kép
mimmi

Sziasztok!

Még nem olvastam vissza, de szeretnék tanácsot kérni.
Nagyon rossz éjszakám volt. A doki tanácsára elkezdtem szedni a Gravidát. Hát olyan szorulásom lett....., én még életemben nem éltem át ilyet, bár elég szorulós vagyok. Kb. 2 órát ültem a wc-n, már a combom is fájt. Szóval a lényeg, hogy úgy bedagadtam ott lent. Éjszaka jegeltem egy kicsit, lejjebb is ment, de nem mertem sokáig rajta hagyni a jeget. Arról nem is beszélve mekkora aranyerem lett.
Erre vehetek valami krémet ugye?
A másik, bár nem nagyon mertem erőlködni, azért kellett, és szerintem a nyákdugó egy darabjával találkoztam. Tényleg nagyon kevés volt, ezért remélem nem lesz gond belőle. Nekem még elég korai lenne. Pénteken megyek dokihoz, majd megmondja hogy állok, csak addig is aggódhatok.
Már a párom is kijött, hogy meg ne szüljek.

Zsu

Kép
bvigh

Zsu!
:( :( :(
Hagyd a francba a Gravidát!!! Vérszegénység miatt ajánlotta? Itt a tavasz, van elég zöldség/gyümölcs vitaminforrásnak.
Aranyérre itt a csajok a Sperti krémet ajánlották....nekem bejött a körömvirág is...no meg pár napig extra puha WC papír (én lenyúltam Nóri popsitörlőjét :oops: ).....
Duzzanat szépen le fog menni magától....amúgy egy kis vizesborogatás/jegelés nem árt neki.
Addig is jobbulást!!!

KépKép
amadea

Zsu, azt ajánlotta, h most kezd a Gravidát?
Én azt végig szedtem, az mellé kaptam a vasat most legutoljára, a szülésznő pedig azt mondta, h a Gravidát már inkább ne is szedjem.

Én a Reparon nevű kenőcsöt kaptam aranyérre, de nekem durvább volt (még vérzett is :( ), szerintem is elég vmi gyógynövényes cucc meg a nedves popsitörlő, én azt már azóta használom (persze nem állandóan), amióta Bius megszületett, sőt a fél családomat rászoktattam :)

Kép
Kép
mimmi

Sziasztok!

Zsu!

Ha ugy erzed maskor is, hogy nehezen megy a WC-zes, probald ki a keseru sot. (Magnezium vegyulet) Gyogyszertarban tudsz kerni, kb 100-200 Ft.
Reggel ehgyomorra egy pohar vizben 10-15 ml-t fel kell oldani,
(en 12-t szoktam). Citromot is tehetsz bele. Nagyon kimeletes, viszont szuperul tisztit.
1-2 ora mulva hozza meg a hatast.
Erolkodni semmikeppen nem szabad, foleg ilyen sokaig. Akkor inkabb egy glicerines kup. A lanyok pedig mondtak a kremeket, en is a Spertire szavazok.

Csillag!
Nagyon jo, hogy jelentkeztel, varjuk a tovabbi beszamolokat! :)
Es persze kepeket is! :D :D

Noemi! :)
Drukkolok, hogy sikeruljon a lakas-projekt. Nem csoda, hogy aludni sem birtal, en is igy voltam ezzel akkoriban.

Holnap megyek dokihoz, kivancsi vagyok. Most mar tenyleg kellene egy mehszajvizsgalat. Ezt a hetet azert meg szeretnem.
Ma egyik anyaknapja az oviban, penteken a masik, szombaton ovis csaladi nap.
Holnap este pedig meg koncertre is szeretnek menni. :)
Amugy is jovo szerda 20.-a. Ki tart velem? :D :D

Udv,
Agi
lys

Ági: jövő szerda, máj.20 Szívesen csatlakozom, bár ahányan kinéztük magunknak ezt a dátumot, a fél topikból aznap valóságos frissen szült kismami lenne.
Benta: neked jó a május 15? :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
kissmanó

Nekem tökéletes, pont ráérek, gyönyörű nap lesz a szüléshez :lol:

Kép
benta

Sziasztok Lányok!

Csillag, micsoda hírekre jövök ma, örülök, hogy jelentkeztél! :) Gratula a szopizáshoz is!

Noémi, drukkolok az új lakáshoz!

Zsu, én is a Sperti krémre szavazok, nekem nagyon bevált! (a körömvirág is jó, csak nekem egy idő után jobban hatott a sperti) Úgy tudom, a reparont nem ajánlják kismamáknak, de javítsatok ki, ha tévedek!

Tökmag, remélem nem komoly ez a kiütés dolog! Majd írj, mit mondott az orvos! (én is fekete hajjal születtem, aztán kiszőkültem, majd barnás-szőke lettem :)

Amadea gratula az előtejhez (ez az, ugye? :) ) Nekem pl. még nem volt... :shock: azért remélem lesz majd, ma vesszük meg a mellszívót, csak kézit, egyenlőre, ki tudja, mennyire és meddig lesz szükség rá...

Heni, hogy van a lábad? Remélem egyre jobban!

Voltam ma pedikűrösnél, végre szépek a lábaim, már nagyon nem bírtam megcsinálni a pocakomtól és eléggé idegesített :)

Lassan nekiállok a kajának is, a mai menü (ötletadónak esetleg): rántott máj salátával (esetleg pici sült krumplival...)
magdii

Sziasztok!
Csillag, örülök a jó híreknek Borcsával kapcsolatban. :D Várjuk a képeket!

Tökmag, hú, nagyon kiváncsi vagyok, mit mond a bőrgyógyász. Remélem semmi komoly! De mégis mi a csuda lehet?

Amadea, gratulálok az előtejhez!!! Még nekem sincs egy csepp se, te nem foglalkozom vele. Tudom, hogy nem jelent semmit.

Niki, gratulálok nagynéniségedhez!!!

Kismanó, Benta, olyan jól szórakozom, ahogy megbeszélitek, hogy melyik napon is szüljetek :D Azért nem árt a gyerkőcökkel is egyeztetni!

Heni, remélem alakul a bokád!

Én ma voltam dokinál és ctg-n. Az egyébként máskor egész nap virgonckodó kisfiam persze végigaludta volna a ctg-t, ha nem jön oda az egyik szülésznő és nem rázza meg a pocakomat :D Elég drasztikus megoldás volt, de utána úgy mozogtak a tappancsok a pocakomon, hogy azt hittem lerepülnek. Egyébként a szülőszoba ctg-jén nézték és hallottam újszülött baba sírását is :D Tök jó és hangulatos a szülőszoba és környéke.
Dokinál is minden oké. Kb. 2700gr a fiú. Volt vérvétel, vizelet, uh és kenet levétel. Méhszájat nem nézte. Azt mondta, hogy teljesen zártnak tűnik, de nem akarja nagyon megbolygatni a bacik és a különböző fertőzések miatt. Megbeszéltük, mikor kell riasztanom őt. Egy hét múlva kell mennem ismét ctg-re. Doki is csak akkor fog vizsgálni, ha panaszom lesz, egyébként csak kiértékeli a ctg-t.

Azt mondta, hogy ha vannak keményedéseim, még 1 hétig lehet szedni a magnéziumot, úgyhogy asszem nem várom meg a fájdalmakat, hanem inkább megelőzöm.

Nyákdugesz: Egy barátnőm azt mondta, hogy kb. úgy néz ki, mint a meztelen csiga :shock:

KépKép
süni76

Mano, Benta! :D :D

Ezt megbeszeltuk. Mar mondtam Lorkanak is, azert megis o a foszereplo! :D

Mondjuk kerek egy idopontot ctg-re aznap reggel, es ott meg is indul a szules. Igy jo lenne a forgatokonyv.

Az ejszakai szules nagyon faraszto. Emma 2-kor bujt ki, mire osszeraktak, meg persze babaztunk, es vegre lefekudtem, mar fel5-volt. 6-kor pedig ebreszto... :(

Reggeli szules megrendelve! :D
Agi
lys

Lys!

A férjem is a május 20.-t nézte ki:)....nekem mindegy, egyedül a 13 nem tetszett, de ezt már úgy néz ki megúsztuk :wink:

Előtej:jól van na, tudom én, hogy nem jelent semmit, de akkor is örülök neki!

KépKép
amadea

na, én majd előző este beszélek a pöcsös fejével.
Grétivel is így kellett. s szépen összejött. :lol: :lol: :lol:

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Tökmag! Mi volt a dokinál? Elég rémisztően hangzik!

Csajok, végre nagyjából kész vagyok a gyerek szobával!
Már csak be kell fejeznem a vasalást, meg a maradék mosást, aztán mehet a pakolás!
Apának rendesen fel kelll raknia a lámpát és ennyi!!! :)
Rakok pár képet: Kép
Kép Kép

Kép

Kép
mukkancs

Mukkancs!
Klassz lett a babaszoba! Az ágynemű színe különösen bejön, meg a tekis játéktároló is tök jó, ilyet még nem is láttam, csak sima hálósat....

KépKép
amadea

Köszönjük! :D :D
Már csak Bencus hiányzik!!! De Rá még egy darabig várnunk kell, nem szabad siettetnem...(bármennyire is szeretném már ha itt lenne velünk)!
A játlktartó Ikeás.
Elkezdtem összerakni a táskát a kórházba, most jöttem rá, hogy egy csomó alapvető dolog hiányzik... :oops:
mennyi pelust tesztek be? És betétet? Rohadt nagy csomag ez a tena! Kell az egész?

Kép

Kép
mukkancs

Na, itt nem olyan jófejek az emberek, mint ahogy mondjátok páran. Mentem postára, millió ember, sikerült beállnom a leglassabban haladó sorba - mint mindig - rohadt meleg is volt meg büdös és már kezdtem szédelegni, legyeztem magam a csekkekkel, h talán jobb lesz, hát nem sajnált meg senki. Be is keményedtem igen rendesen és 130/80 lett a vérnyomásom, amit hazaérve mértem. Még soha nem volt ennyi :?

Kép
Kép
mimmi

Na, azt hiszem kipihentem magam az éjjeli megrázkódtatás után.
Köszönöm a tippeket, egy Spertit veszek majd, jó lesz szülés után is. Egyelőre találtam itthon körömvirág kenőcsöt. De már sokkal jobb, legalább is a duzzadás lement.

Preta kérdésére, hogy mivel lehet mosakodni, én is gondolkoztam már rajta,hogy használhatom-e majd a Lactacid-ot.

Csillag, örülök,hogy alakul a szopi, remélem Borcsa babát is haza vihetitek hamarosan!

Tökmag, mi volt a bőrgyógyásznál?

Noémi, drukkok mennek.

Mimmi, a dokim a Hipp Natal helyett ajánlotta a Gravidát. Ugyanis attól már ég a gyomrom.

Lys, neked mi volt a dokinál?

Mukkancs, szép lett a szoba nagyon.

Azt hiszem én is összerakom ami a kórházba kell, kicsit beparáztam az éjjel. Remélem még egy hónapot kihúzok.
Apa elment focizni, nekem meg porszívózni kellene, mert ma mostam ki a pelusokat, meg kifogókat, és jó sok szöszt sikerült kirázni belőlük a szőnyegre.

Zsu

Kép
bvigh

Sziasztok!

De jó, hogy jelentkeztél, Csillag, már vártunk! És olyan optimistának, pozitívnak tűntél, tökre feldobott! Remélem hamarosan felavathatjátok az otthoni kiságyat!

Noémi, neked meg egy gyors vevőt a meglévő lakásra, hátha így összejön a biznisz. Bár ez az eddigi 1,5km anyukádtól sem tűnik vészesnek, sőt :P de azért a félszoba tényleg sokat számít.

Mimmi, érdekes, ha valami bosszant, én is tökre bekeményedek, még ha fizikailag nem is megerőltető a dolog. Meg miért is engednének előre egy nagypocakos kismamát, várja csak ki a sorát :evil:

Mukkancs, szépek a színek a szobában, különösen a szőnyeged tetszik :)

Süninek vajon miért mondták, hogy ha vannak keményedéseid, még egy hétig szedheted a magnéziumot? Mert utána?? Gondolom ha szülni kell, az a magnéziumtól úgyis jön, vagy olyan lassan ürülne ki, hogy lassítja a vajúdást? Csak azért kérdezem, mert én próbáltam leállni a Mg-ról, de folyton keményedek, és amióta újra be-bekapok napi 2-t, tűrhetőbb a dolog. Remélem nem ártok magamnak vele (?)

Ma megint pakkot kaptam anyukámtól - kisplédek, rucik, meg egy kis lakástextil a leendő kéróba. Felcipeltem a másodikra a hatalmas dobozt, nem bírtam ki :oops: és egész délután rendezgettem. és baromira elfáradtam, pedig ültem...

Heni, a lábad?
preta

MEGJÖTTEM!!!!egy picit hulla vagyok ,reggel 8 ota rohangálok...

védőnő: +2 kiló, így +14nél tartok, nekem ez igy jó, azt mondta ügyi vagyok, szerinte torz a fejem...)dekedves( pisi okés, viszot a vérnyomim 135/95 lett, magas az eddigihez képest, azt mondta szülés előtt fel szokott menni de mérjem napi 3szor nehogy nagyon felmenjen. Elköszöntem mondtam én már nem jövök

fogorvosnál utsó vizit: minden ok

doki : háááááát azt mondta szerinte 1-1.5 hét, msz :2100 : 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső, zárt középső, belső méhszáj , azt mondta érzi hogy picit a belső is nyitva, de nem egy ujjnyi ugyhogy hagyjuk...Lilike jól van, szépen dobog a szive, mocorog, kaptam vasat mert kevés lett a hemovalamim. És most nagyon nagyon fáj odalent mindenem...mintha valaki szét akarná feszíteni a nunim és a pocom is kemény szerinte nekem simán is menni fog a szülés mert ügyes vagyok kaptunk receptre szexet pénteken NST

és hulla vagyok...bent voltam Ancsánál hoztam képeket ha sikerül felrakom, csodaszép a csajszi,Ancsának nagyon fáj a sebe, de mozog hogy ne tunyuljon el...kiscsaj kicsit lusti nem akar szopizni, ezért tápit kapde menni fog, mert csücsürít meg bekapja, csak lusta szívni...de majd belejönnek!!!!!

ééésss ugye Ancsa nem tudja felvenni még meg babusgatni, így nekem kellett és MEG MERTEM FOGNI!!!ez nagy szám ám!!! és amikor ringatóztunk mintha elvágták volna az üvöltést

a 20.-A NEKEM IS JÓ CSAJOK!!! :D

Kép
Kép
mniki84

íme az unokahugom
:D
Kép Kép

Kép
Kép
mniki84

Preta, nekem tegnap a szülésznőm mondta, hogy ha lehet, jövőhét végén ne szüljek, mert konferenciára kell mennie. Ha mégis lennének fájásaim, szedjek magne b6-ot, attól jobb lesz... hááát eléggé furi nekem is... főleg, hogy állítólag a 36. hét után nem szabad magnéziumot szedni, de ezt Amadea biztos jobban tudja! :)

Niki, Ancsa baba nagyon édes lehet. Biztos ügyes lesz,és nemsokára pikk-pakk menni fog a szopizás :)

Mimmi, ma én is találkoztam egy nem épp normális emberrel, kimentem a piacra (na ezt nem kellett volna már ekkora hassal...), és miközben válogattam a kovászos uborkának valót, egy másik ember jól ellökött, mert pont ott kellett neki is válogatnia, ahol én álltam... :evil:

Mukkancs, nagyon édes a bababirodalom!! :)
magdii

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára magdii 2010.01.05 08:14-kor.
magdii

Niki, Ancsa baba tündéri kiscsajszi!!! :)
magdii

Sziasztok!

Én a 19-ét kérem! 1.) férjem is 19-i, igaz szeptemberi 2.) tetszik az a dátum, hogy 2009.05.19., 3.) Pont előző nap fogy el a szabim, így ki sem kéne íratnom magam TP-re.

Ami a jó hír, hogy ma a férjem észrevette - utána én is - hogy lejebb ment a hasam! :) Ráadásul rájöttem, hogy ez a folyamatos szúrkálás odalent, valószínűleg a méhnyak tágulása lehet - csak a málnalevél tea óta érzem, szerintem ez hat!

Niki, tök jó neked! Remélem pénteken én is hasonló jó hírekkel jöhetek! :)
Az unokahúgod nagyon édes! A gátseb szerintem tuti ma a legrosszabb...napról napra jobb lesz!

A lakásról: megnéztük, mindkettőnknek nagyon tetszik, talán bele is vágunk. Holnap találkozom a hiteltanácsadóval....
nagyon bezsongtam - kicsit elképzelhetetlen hogy fog ez menni Áronnal, de tuti menni fog, végtére is 1.) nincs messze 2.) interneten szinte mindent el lehet intézni! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Csajok, köszönöm a szoba dícséreteket!

Niki: Tündéri a csajszi, gratulálok a tesódnak!

Annyira izgi, hogy már a szülés dátumáról írogattok, nekem még odébb van, olyan távolinak is tűnik.

Magdi, azért a szülésznő elég érdekes...

Noémi: Megy a drukk a lakáshoz, azért kemény csaj vagy! :D
baba+költözés...Külön-külön sem lehet egyszerű!
De igazad van, minek húzni az időt... :D

Anuk, hol vagy???[/b]

Kép

Kép
mukkancs

Jajjj de jó, végre babaképek!!! :):) Gyönyörű az unokahúgod Niki! :) Hát persze, hogy meg merted fogni! :):) Nagyon ügyes vagy, hogy meg tudtad nyugtatni, és nem sírt.

Aranyosak vagytok, hogy aggódtok értem, nagyon jól esik, hogy gondoltok rám. :) Igazából minden rendben. A lábam viszont még mindig szörnyen néz ki, sajnos nem javul semmit. Eltörve sztem nincs, mert egyáltalán nem lila már, viszont iszonyúan be van dagadva. Az orvoshoz végülis el tudtam menni ma, a CTG rendben volt, Beni bébi nagyon ügyes volt ma megint, mert mozgott eleget, és voltak fájások is, amikre azt mondta az orvos, hogy ezek még csak jóslófájások. Viszont nem éreztem, hogy bármim fájna, tehát csak a gép érzékelte őket. Még a mentőállomáson is jártam, bevittem a papírt, hogy biztos, ami biztos, Pestre vigyenek, ha nekik kell... :)

Csillag, nagyon örülök, hogy jelentkeztél, és hogy minden rendben van. :) Gyönyörű lehet Borcsa, mostmár tényleg hozz képeket, mert ki vagyunk éhezve a babákra ám!!! :):)

Zsu, sajnálom, hogy Neked is vannak gondjaid... :( Nekem a mákos dolgok jöttek be szorulásra, illetve most a málnalevél-tea... nem is merem inni, mert elég vacakul érzem tőle magam. Vagy lehet, hogy csak napi egy csészével kellene innom a kettő helyett? A gyomrod biztosan a Hipp Nataltól égett? Nekem ugyanis már mindentől ég...

Noémi, de jó lesz Neked holnap! :)

Poker, drága, jövő kedden megyek laborba és a következő CTG-re. Sajnos szerdán megint nem jön össze a szülőszoba-látogatás, így azt hiszem, csak akkor látom, ha visznek... :? Aztán szerdán kell hívnom az orvost, hogy mikor mehetek az utsó uh-ra még a 39. héten. Ha kibírjuk addig, dehát csak kibírjuk. :) Én szeretném a 40. hétig bent tudni Benit...

Mimmi, a vérnyomásod miatt ne aggódj. Nekem világéletemben 90/70 volt a legmagasabb, a legalacsonyabb meg 70/56, de akkor sem éreztem semmi különöset. Most nekem is 130-140/80-100, de azt mondta a szülésznő és az orvos is, hogy ez teljesen rendben van.

Tökmag, mit mondott a bőrgyógyász? Én valahol láttam, hogy a málnalevél-teától lehetnek kiütések, aprók, amik a méregtelenítés miatt vannak. Remélem, nincs semmi komoly baj...

Tusfürdő: én is úgy tudom, ahogyan Tabati: a baba miatt ajánlanak semleges illatút, sőt a parfümös illatosítók, dezodorok és hónaljstiftek sem túl praktikusak.
És ha már a szülés ideális idejéről beszéltetek: ha éjjel kell mennem, nem tudom, mi lesz velem, ugyanis én még most is simán átalszom az éjszakát. Sokszor álmodtam már azt, hogy elfolyt a magzatvíz, és nem vettem észre, amikor meg kérdezte az orvos, hogy mikor, nem tudtam neki válaszolni... :oops: És persze ha nem alszom éjjel, másnap nagyon padlón vagyok, így én is reggeli szülést rendelnék. Kinél is kell? Én szeretnék várni legalább még 2 hetet...

Heni

Kép
szheni

Jó estét Kismamik!
Csillag tök jó,hogy jelentkeztél. Nagyon sokat gondoltunk rátok, várjuk a képeket és drukkolok, hogy minél előbb hazamehessetek! :lol:
Tökmag, ezek a kiütések elég rosszul hangzanak, majd meséld el, hogy mi volt. Remélem hamar elmúlik.
Kissmanó, írtam neked privit, már jópár napja, nekem még mindig olvasatlanként mutatja. Lehet, hogy nem kaptad meg?
Heni, örülök, hogy minden ok volt ma. Gondoltam rád sokat. Én is voltam bent délután a kórházban, meghallgattam az előadást az ebédlőben (iszonyú meleg volt és levegőtlenség), rengetegen voltunk. Utána átmentünk a szülőszobákat megnézni, de mivel nagyon sokan voltunk rengeteget kellett üresben ácsorogni, a szülésznő előadását is állva hallgattuk. Volt aki rosszul is lett, többen kimentek. Kb. 10-15 perc után én is feladtam, de tulajdonképpen Evicuska beszámolója annyira összeszedett és precíz volt, hogy semmi újat nem hallottam. Úgyhogy tulajdonképpen nem maradtál le semmiről. (Azt a sajnálatos tényt leszámítva, hogy nem találkoztunk) Jobbulást a lábadnak! :wink:
Noémi remélem sikerülnek a lakással kapcsolatos terveitek.
poker

Niki, én is gratulálok az új "titulusodhoz" és persze nagyon sok egészséget, boldogságot kívánok a babának,-hoz!
Én június 17-re rendeltem Gerda babát. Akkor lesz a lányomnak az évzáró, azon még ott szeretnék lenni. De akkor már érezni fogom, hogy kicsit fáj, aztán mire hazaérünk már jobban fáj, összeszedem a motyót, aztán indulás. És akkor apának is meglesz a szülinapi ajándék. Szóval ez a terv! :oops:
poker

Sziasztok!

Hű, jó sokat írtatok.... :D

Niki!
Unokahúgi csoda édes :wink: . Tesódnak gyors felépülést!
Tök jó, hogy ilyen szépen alakul a méhszájad. Remélem hétfőn nekem is jókat mond majd a doki, különben nem tudom mit csinálok....

Magnézium:hát ha nagyon kell a magne B6 mehet a 37. hétig..utána felesleges.

Tusfürdő:pont ma kaptam egy Tenás mintacsomagot, abban van mosdatókrém....teljesen színtelen, szagtalan...400 Ft körül van 250 ml...lehet, beszerzek egyet...nehogy ezen múljon a szopi....

Szülés:nahát csajok, mindenki be akar előzni??? :D Engem mindenki azzal "bíztat", hogy tuti kihúzom a 40. hétig. A védőnő ezt arra alapozta, hogy nem duzzadt még a szám. Komolyan mondom, ha ezen múlik, megkérem Ferit, hogy mosson be egyet. :D
Másik "kedves" beszólása: óóó, biztos sok tejem lesz, a kismellű nőknek sok szokott lenni.....75C-ről indultam...szopisból E kellett....ez kis mellnek minősül???

Noémi!
Drukkolok lakásügyileg, majd írj ha van fejlemény!

Heni!
Azért tessék pihenni azzal a lábbal!!!Ez orvosi utasítás! :D

Vajon Anukkal mi lehet????

KépKép
amadea

a dm ben van dm-es balea MED OHNE tusfüri, teljesen szag illat szappan mindenmentes

Müllerben: MUM teljesen szagtalan golyós deo :)

Kép
Kép
mniki84

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?