Új privát üzeneted érkezett!

Tabati: nekem első terhességgel 25 kg. jött fel, s 4 hónappal a szülés után az esküvői cipőm volt a lábamon mikor kereszteltük a kiscsajt.
Aztán szép lassan a sok terhességgel kinyúlt a lábam, most már tényleg 1 számmal nagyobb (néha 2, de a hülye számozások miatt)

Kép
kissmanó

Ajjjajjj! :lol: Biztos, hogy akarok én több gyereket? :lol: :lol: A végén még a férjem cipőjét kell majd hordanom... :roll: :lol:

Kép
Kép
tabati

Igen, akarsz, mert a gyereknek tesóval jó.
S ilyen ok nem lesz kifogás arra, hogy ne legyen tesója.
Anuk amiken keresztülmegy Emmáért, ott jogos, ha nem akarnak tesót.

Kép
kissmanó

Anuk nem is ertem miert forszirozzatok ezt a temat, a mail vilagban korhazi felszereltseg mellett se neked sem Emma babanak nem lesz, nem lehet semmi baja. Nem kellene emiatt idegeskedned, bar nem ertem miert nem rogton a csaszar mellett dontesz, azert ebben az esetben megiscsak az a legbiztonsagosabb, foleg hogy nem adhato semmijen gyogyi a fulladasra.

En mar + 11 kilonal tartok es dagadnak a kezeim labaim, nem olyan veszes, de gyurut mar 3 hete nem hordok. Gondolom azert a meleg is rasegit a vizesedesre. Azt nem tudom hogy nott e a labam, mert en mar csak es kizarolag flip flop papucsokban jarok, eszem agaban nincs kenyelmetlenkedni barmilyen zartabb cipoben, de meg szandalban sem.
A labujjaimat mar en is megcsinaltattam szep francias, magamnak mar eselyem nincs kifesteni. A labam szortelenitese is egyre nehezebben megy.
Tok erdekes a szulestanfolyamon azt mondta a tanar amikor szoba jottek a terhessegi csikok, hogy egesz nyugodtan lehet kenegetni a legdragabb kremekkel. ha a hajlam megvan ra (anyukka is csikos volt akkor barmilyen krem ellenere mi is csikozodhatunk) ha meg nincs akkor nem fog kialakulni. Na azert ettol fuggetlenul kenem magam.
Tegnap megvettem az elso szopis melltartomat is, azt mondtak az a jo meret, ha meg a kezemet bele tudom rakni, mert kb akkora lesz majd a mell a tejjel egyutt. Hat majd meglatjuk, na nem egy sexis darad, Madela ez is. Viszont ki vagyok akadva hogy milyen dragak. A szuleszfelkeszito szerint kezdesnek 2db ot javasol, aztan majd ugyis erzi az ember mennyire van szuksege.

Banka
Kép
banka79

Kissmanó!

Hát persze, hogy kell az a tesó! :wink: És a két babu nálunk a minimum. Ha valami miatt csak kettő lehet, vagy későn jön össze a második és kicsúszok a kórból, na akkor lesz csak kettő. Amúgy 3-4 a terv! :wink:

Kép
Kép
tabati

Ja! És egy másik topicban rakta fel valaki, köszönjük neki, szerintem hasznos lesz:

http://www.kismamablog.hu/konyvek

Kép
Kép
tabati

Hát az ikres barátnőmről van szó, ő még csak 8 hete szült, szóval neki most az eredetileg 36-os lábára 38-as cipőt vett. De majd kiderül visszább megy - e.

Banka, szerintem 1 melltartó is bőven elég kezdetnek, lévén nyár van és meleg, ha kimosod egy óra alatt megszárad. Ha van tejed és tudsz szoptatni megéri beruházni legalább még 1-re, de feleslegesen nem.
Én is ma néztem, de a pamut nagyon nem jön be, azt hiszem maradok a Triumphnál, az pedig 3990 Ft, az Anita talán még jobb 6000 Ft körül van, de azt tényleg csak akkor veszem meg, ha lesz bőven tejem.
Nekem azt mondták úgy kell választani, hogy most épp hogy körbeérjen, mivel szülés után visszamegy a gyomor, stb, és kisebb kell, viszont a kosár az pedig olyan, hogy legyen benne egy kis hely - túl sok állítólag nem kell, mert már most megnőtt a mell, és a melltartók nyúlnak is.
Nekem a Brendonban mostanra 80 B, szoptatósból meg 75 C-t mondtak...

Most kortyolgatom az első málnalevélt teámat: cukorral és citrommal egészen iható. Tudom írtátok, hogy lehet, de azért rákérdezek újból: lehet ízesíteni?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Kissmanó: hogy bírod apátlanul? Nem rakoncátlankodnak a gyerkőcök? :)
Nem túl jó hír ez a lábnövés, fene se akarja lecserélni a cipőtárát (ha van ruhatár, akkor cipőtár is, ugye? :lol: )
Igazad van, kell a tesó, mi is ezen vacilálunk, hogy legyen, vagy ne legyen mégegy bébi... Tök jó, hogy van egy hugom! Nem akarom, hogy egyke legyen Adél, de nem biztos, hogy anyagilag (vagy idegileg :P )jól jönnénk ki mégegy gyerekkel. Hát még meglátjuk...

Banka: én a kezdetektől fogva kenem magam egy tök jó kencével, és nincs semmi gáz. De a combom bizony megsínylette- nem is gondoltam volna, hogy ott repedni fog... Szóval hajlam ide vagy oda, szerintem érdemes kencézni. :wink:

Noémi: engem az zavar a szoptatós melltartókban, hogy nem push up- osak. :D
Nekem bezzeg nem nőtt a mellem (csak a combom, hátsóm, karom, stb.), az összes barátnőmnek igen! Nem igazság! :evil:
Hűha, ma lettél 37 hetes! :)

Kép
tökmag79

Sziasztok!

Málnalevéltea: szerintem lehet ízesíteni, máskülönben nem hiszem, hogy meg tudnám inni....

Banka!
Én a 12. héttől kenem magam és lekopogom 1 csíkom sincs (egyenlőre)....anno anyukám kente a pociját, ami hatalmas volt, mégse lett ott striája....a fenekén és a combján lett....szóval azért biztos számít valamit.....
Szopis melltartót én 3 db-ot vettem, mert így volt csomagban, ezzel a hárommal remélem kihúzom végig.....amúgy kezdetnk szerintem is bőven elég 1-2 db....

Nórimmal álmodtam az éjjel (várandósságom alatt most 2x), olyan kis pici volt és nem volt egy szál haja se. :D .

Folyt. köv.

KépKép
amadea

Tökmag: kössz az apás kérdést. Hát bírni még bírom. Ellenben úgy néz ki egy napot rá kell számolni, uhhó nem tuti csütörtökön hazaérnek. Ez csak azért érint kellemetlenül, mert ugye pénteken nst, nem tom mikor végzek, s a lány a suliban. Ha jó idő lesz, nem gond, beszéltem Anyukámmal, s leviszem őket a sulihoz közel levő parkba, ott szépen eljátszik a pöttöm a középsővel (őt meg kényelmi okokból nem viszem az oviba), s mehetnek a nagyért, aztán doki végeztével összeszedem őket.

Tesó témához: hát kis szerencsével eleinte a tesó max a pelus árába (meg a pelusozáshoz szükségesek) kerül, hisz nagyvonalakban megmarad a nagytól minden. Nekem is egy húgom van, közel tíz év korkülönbséggel, most már jó (kb. miután érettségiztem lett jó, adig sokat civakodtunk), meg látom a lányokon is, hogy jól elvannak, szeretik egymást. Cuccokat öröklik egymástól, ami pénz, az az extra foglalkozások amikre járnak (sí, kirándulás, német óra....esetleg nyárom úszás). Ez tényleg lök egy alaposat a költségvetésen (szerencsére síléceket az edző bíztosít....bár lőttem nekik jó olcsón az ebay-en is, s személyes átvétellel baromi jó árban lett).

Tegnap ugye betöltöttem a 36-ot. Hát nem elfelejtettem a homeósat elkezdeni? Na, majd minnyá, mett még nincs egy órája, hogy ittam kávét, s az elég erős aroma ahhoz, hogy többet várjak utána mint fél óra.

Noémi: a málnalevél tea nem tartozik a homeós készítmények közé, ott alapból a málnalevél rendelkezik a kismamik számára jó tulajdonsággal. S ha már tea, mehet az ízesítés. Én alapból natúran iszom a teákat, eccerűen nem bírom édesítve, ezért is nem csúszott nekem 2 éve. Most már be sem próbálkozom.

Tabati: nekem ez van meg:
http://bookline.ro/product/home!execute ... a&id=49926
(na jó, a román oldalról ollóztam ki, természetesen az anyacégnél is tutira rá lehet keresni).

Ja, s vagy 3-4 napja kissé brutálabbul vizesedem, no de sztem belefér az elfogadható kategóriába. Csak ne durvuljon.

Kép
kissmanó

tesóm a szülőszobán van, elfolyt a víze, fájás nuku...

jajj...mostmeg elkezdett görcsölni az én hasam is... :?

Kép
Kép
mniki84

Anuk!
De jó, hogy ilyen szépen alakul a méhszájad!!!Meglátod, nem lesz semmi gond!!

Noémi!
Szuper a hordozó. Igazi kis pasis.

Puszedli!
Nándi szép nagy baba! Nóri az egyik kalkulátor szerint 2600g, a másik szerint 3050g...

Niki!
Mennek a drukkok tesódnak!!!!!

KépKép
amadea

Niki: drukk a tesódnak.
Kiírva mikorra is volt?

Kép
kissmanó

Heni!
Jobbulást!!!Azért meg kellene röntgeneztetni valami módon azt a lábat.....és tényleg pihenj, amennyit csak tudsz!!!!

Nyákdugó: bocsi, ha kicsit undi leszek :oops: : érzésre olyan volt, mintha éppen megjött volna, látványra barnás trutyi, állaga, mint a bolti puding, mennyiségre kevéske (kb. mint a kisujjam körömperce).
Azért gondolom, hogy ez csak egy része, mert még eléggé sehogyse áll a méhszáj :? ....

Zsu!
Köszi az infokat Borcsáról! Remélem gyorsan gyarapodásnak indul és jöhetnek haza. Úgy várom már őket! :oops: :D

KépKép
amadea

Niki, remélem, a tesódnál annak ellenére, hogy nincsenek fájásai, simán lemegy majd minden. Nagyon szorítok nekik! Aztán már Te jössz. :wink:
Anuk, nagyon ügyesek vagytok, és nagyon örülök, hogy Emma ilyen szépen összeszedte magát. :)
Noémi, nagyon szuper a hordozó. :) Áron csodajól fogja érezni magát benne... A málnalevél teát én is ízesítve iszom, igaz, csak édesítőszerrel, viszont sztem a szoruláson is segít. Legalábbis nálam ha lenne, tuti segítene... utána kellene néznem, mert úgy vettem észre, valamiféle tisztítást tuti csinál belül...

A lábam alakul, még mindig nem tudok ráállni, de miután egész éjjel jegeltem, már a lilasága szépen múlik, bár még kicsit dagi. Pihentetem ma is, aztán meglátjuk majd.
Szép napot mindenkinek!

Heni

Kép
szheni

Amadea: nyákdugesz leírása találó. Grétinél nekem is volt szerencsém hozzá. Nem mindenki találkozik ilyensmivel.
Szal csak azért, hogy aki nyákdugesz nélkül indul szülni, az ne várja föltétlen.

Kép
kissmanó

máj 18 ra volt kiirva...jajj de izgulok :roll:

Kép
Kép
mniki84

huhh, akkor neked marad az izgulás.
tessék szépen várni a fejleményeket, s Lilient nem bíztatni az unokatesó idő előtti követésére.

Kép
kissmanó

Jó reggelt Lányok!

Tegnap megittam az első málnalevél teát, és mára nekem is van egy pici folt a bugyimon. Nem pudingos, de sokkal sárgább mint szokott lenni. (igazából sárga, mert fehér szokott lenni). De olyan pici, ahogy Amadea írja.
Mivel a szülés időpontjához képest - június 2 - max 3 hetem van, így tényleg betöltöttem ma a 37. hetet, szóval gond már nem lehet. :)

Heni a málnalevél teára ez van ráírva: Belsőleg hasmenés esetén javasoljuk. :? De szerintem az is lehet, hogy így a vége felé a szervezet alapból öntisztításba kezd - a szüléshez. Ráadásul a simaizmok (méh és belek) most újra beindultak, nekem is megszűnt a székrekedésem - szerencsére! :)

Niki, drukkolok a tesódnak, gyere minél előbb a hírekkel! :)

Amadea, olyan jó a babákkal álmodni! :) Én is álmodtam Áronnal már, és annyira jó volt! Bár az az érdekes, hogy nem nagyon tudom őt elképzelni és az álmomban is csak egy baba volt - mármint úgy értem, nem olyan, aki ránk hasonlít...
Egyébként pont most mondta apósom, hogy a férjem hosszú fekete hajjal született. :) Én kopasz voltam! Remélem Áronnak lesz haja - az olyan édes! :)

Köszi a hozzászólásokat a gyereküléshez! Tényleg nagyon vagány! Ráadásul a babkocsira csatlakoztatható! Már alig várjam, hogy kipróbálhassuk a dolgokat!
Tegnap már etetőszéket is néztem, de ami jó horror árban van! Mindegy mondjuk, mert azzal még 1/2 évet ráérünk - talán majd azt kérjük a családtól karácsonyra!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Jó reggelt!

Képzeljétek, ma olyan napom lesz, mint sose volt: nem kell sehová mennem. Se oviba, se isibe, se edzésekre, se ügyeket intézni, sehová!!!! Egész nem itthon leszek, döbbenet :lol: Tesóm elvitte a kicsit csavarogni, a nagy meg haverhoz megy egyedül edzés után, és majd haza hozzák.

Tegnap is pozitívan csalódtam, mindenhol előre engedtek, és hát a barátnőim meg maguktól ajánlják fel egyre gyakrabban, hogy hozzák-viszik a fiúkat. Eléggé terhesnek nézhetek ki :)

Kedvenc kérdésem: "Hogy mersz még vezetni?" - 2 km az ovi, 5 km a suli, mégis mit kéne tennem? A férjem 30 km-re dolgozik, sokat, csak este jön, repülnöm kéne?

Heni,
én elmennék más orvoshoz, ha törés, az nem fog csak úgy hipp-hopp elmúlni, ráadásul csak kéne akkor gipsz, meg egyátalán megnézni, hogy állnak a csontok. Ha erős zúzódás, az is szar, nekem két hetes ugyan ez a bokámon, és még mindig feketés-lila, duzzadt, de járni tudok. Sokat segített a jégzselé, fagyasztóba téve se lesz tök kemény, hajtogatható, és sokáig hideg. Meg a burov kenőcs, és a fekete-nadálytő krém. Nem mész az István kh-ba mostanában? Ott jó a sebészet, és a dokid biztos tudna velük beszélni, hogy nézzenek meg. Szerintem ne hagyd ennyiben!!!

Noémi,
nagyon vagány a hordozó, nem is láttam ilyet még.

A nyákdugó-téma: vicces, de sose láttam még!

Niki,
tesódnak drukkolok!

Teljesség igénye nélkül hiányolom Mormotát és Monchyt, nem éri így eltűnni!!!

Tesó-kérdés:
a legnagyobb jó, ami történhet egy kisgyerekkel, hogy testvére lesz! Anyagilag főleg iskoláskortól lesz húzós, addig lényegtelen, hogy 1 v. 2. Kivéve amíg egyszerre pelenkázol kettőt. De amikor ülnek egymás mellett, kézen fogva, és mesélnek, amikor spontán megfogják egymás kezét az utcán, ahogy összebújva alszanak, mint a kiskutyák, és ahogy ovi-suli után ugranak egymás nyakába, mert fél napja nem találkoztak, az leírhatatlan.

Sziasztok!

Benta

Kép
benta

Sziasztok!

Niki, ez izgi, drukk tesódéknak :)

Lábdagadás nekem is brutálabb lett most, h ilyen meleg van. Tegnap észre is vettem, h elrepedt a cipőm, amit húsvétra kaptam, úgyhogy megyünk csereberélni. De lehet, már csak vmi papucsban kéne nyomulnom szülésig. Én is remélem, h nem marad ilyen formájú a lábfejem, meg úgy mindenem, tiszta trampli vagyok már. 25 kg-nál tartok :oops: :oops: :oops:

Tegnap "megszereztük" a kinézett szülésznőt is magunknak :) Jófej volt, ajánlotta a homeos bogyókat, meg a málnalevél teát. Utóbbit már beszereztem korábban, de most már biztos vagyok benne, h a golyócskákat is szedni fogom. És holnaptól lehet Óváron szülni :) Holnaphoz egy hétre pedig egész napos vizsgálat lesz, reggel labor, aztán az első nst, utána megbeszélés az altatóorvossal, délután vissza a laboreredményekért (bár most gondolkozom, h azt nem kéne látnia az anesthesnek?) majd nődoki, UH, kenet, miegymás...

Nyákdugesz: Biusnál az enyém a wc-be távozott, úgyhogy nem láttam, csak éreztem, h vmi kijött, de utána még napokig tök zárt volt a méhszájam.

Kép
Kép
mimmi

Szép jó reggelt! :D

Bár nálunk kicsit esőre áll az idő, de sütöget a napocska is! Legalább nincs annyira meleg. :wink:

Benta!

Lehet, hogy már így a vége felé én is érzékenyebb lettem, de majdnem megkönnyeztem ezt a tesós kézfogós, öleléses írásod... :oops:

Noémi!

Hát ha az a valami a bugyidban a teától volt, akkor az jó, mert ezek szerint neked gyorsan hat a dolog. :wink:

Niki!

Majd írj, hogy mi van a tesóddal! (igaz én már csak este leszek, de azért nagyon kíváncsi vagyok! :wink: ) Ja! És nem kell ám ennyire szolidalitanod! :lol:

Kissmanó!

No, akkor majd megnézem a te linkedet is, ha lesz egy kis időm! :wink:

Banka!

Saját példámon is látom, hogy azért hatásos a kenegetés! És én úgy gondolom, hogy nem is kell a legdrágább kencékkel. Én dm-es olajat használok, csak a hasamra és a mellemre. A combomon már régebben kijöttek csíkok, de a hasamon most semmi, úgyhogy szerintem sem árt azért kenegetni. Persze azért hajlam is van benne tuti, mert van aki meg nem keni egyáltalán és nem is lesz csíkja.

Tökmag!

Egyetértünk szoptatós melltartóügyileg. Én is hiányolom a párnácskákat :lol: , de tulajdonképpen én már kismamamelltartóból is olyat vettem, amiben nincs, mert mondták, hogy vigyázni kell a mellre, nehogy megszorítsuk, ne nyomorgassuk stb. szóval én óvatos voltam. Eleinte zavart, hogy "szétfolynak", mára már megszoktam, de következő várandósságomnál azért beruházok inkább egy-két nagyobb méretű rendes melltartóra...

Kép
Kép
tabati

Benta: most miért van olyan érzésem, hogy kerek 5 nappal fogsz előttem szülni?
Jó, tudom, a kiírási dátumaink épp ennyi közzel vannak, de akkor is.
Anno úgy voltam az ex topikon, hogy egy csaj (pár nappal utánam volt kiírva) az nem előzhet engem meg. Más igen, de ő nem. Én ráhúztam 1 napot, ő jóval többet.
Szal mikor elérkezettnek látod az időt, szólj, hogy rá 5 nappal készülhessek :lol: :lol:

Kép
kissmanó

Benta, engem is meghatott, amit a tesókról írtál! Bár nálunk nem is volt kérdés, hogy akarunk még gyerkőcöt: az eredeti terv 3 volt, de most a férjem kitalálta, hogy inkább páros legyen - 4...hát nem tudom: azért iskolás kórtól tényleg sokba kerül egy gyerek, és az ember szeretne mindent megadni. Majd meglátjuk hogy bírjuk!

Egyébként ezt a vezetős kérdést én nem értem. Nekem meg sem fordul a fejemben, hogy nem vezethetnék. Végtére is ha elkezdődik a szülés, az nem olyan mint pl. egy epilepsziás roham...bőven van időm lefékezni, megállni..

KépKép
KépKép
kfnoémi

Manó,
szólok majd, még egy hetet várjunk, aztán jöhet!!! Remélem bejönnek a megérzéseid! Hogy fogod becézni kisfiadat?

Noémi,
hajrá a négy gyerkőcért!!!

Heni,
hogy van a lábad?

Kép
benta

öööö...nem tudom. Dédpapikat sem becézték :oops: :oops:
Oké, 1 hét neked, szűk 2 nekem. Kiegyezek.

Noémi: hidd el, nehéz, de szép. S olyan jó nekik ha sokan vannak. Elhihetitek, ha aszondom nem bántam meg (még :oops: :oops: ). Én, aki 1 gyerekkel be akartam érni :roll: :roll:

Ha vezetni valaki nem akarna engem engedni, akkor jogában állna cuccolni a csajaimat. Meg intézni az ezt-azt-amazt.

Most osztja a középsőmet a nagyanyja. Mondja (nem tom mivel kapcsolatban), hogy te is hibás vagy. Mire a jányom: nem is vagyok ártatlan. :lol: :lol: :lol:
Asszem valamit elől hagyott, húgi elérte, s valószínű a cuccos kárt szenvedett.

Kép
kissmanó

Manó, ebben biztos vagyok! :)

Édes a csajod! Ez a tipikus gyerekszáj! :)

Takarítgatok, és közben lihegek....pedig mára egy csomó mindent kitaláltam! Mindegy, meg is csinálom, csakazért is! (persze azért közben leülök pihenni...)
Ami a bosszantó: fasírtot akartam csinálni borsófőzivel, erre most esett le, hogy elfogyott a tojás - most mehetek le a boltba! :evil:

KépKép
KépKép
kfnoémi

Hello Kismamik!

Remélem, a meleget leszámítva jól vagytok!
Nagyon sok intéznivalóm gyűlt ösze, mióta főállású mami lettem. Ma benéztem és egy kicsit viszaolvasgattam.
Csillagnak nagyon-nagyon sok szeretettel gratulálok:) csuda vagányul lenyomta ezt a kört, jó példával elöljárva. reméledm, mihamarabb szabadon engedik a Kiscsillaggal együtt, és minden rendben lesz. Tényleg olyan megható ez a történet.
Benta, köszönöm szépen a körözést, igazán aranyos Tőled.
Heni, nagyon durva ez a lábtörés:( illetve, remélem, hogy csak fals diagnózis, és talán csak kiment. Szegény mostohaanyósom, akinek amúgyis minden elképzelhető terhes-tünete megvolt ( hányás, szédülés, hízás, rosszullét, vizesedés usw...), szóval sétált valahol és valami állat autós elütötte, szülés előtt 3 héttel, neki sem gipszelték be, merthogy akkor hogyan szül. Na, aztán akkor megszült, szegény, pokoli kínok közt, majd begipszelték a lábát csípőig. És akkor így volt gyermekágyas. Az anyukája felutazott vidékről, hogy segít neki, de mivel azt sem tudta, hogy a liszt, meg a só, inkább az lett, hogy a mamáját is ő látta el... szegénynek persze ez az egész időszak egy rémálomként él az emlékezetében:(

lábvizesedés: emiatt vettem én olyan cipőt (papucsot), ami elől zárt, hátul nyitott, mert zárt cipőbe már nekem se igen férnek bele a csülköcskéim.
tegnap mi is megvettük a hordozót, annyira helyes kis darab. Nagyon tetszik, hogy a.)csatlakoztatni lehet a babakocsihoz b.) hintaszéknek is lehet használni.
ja, és képzeljétek, sikerült összeállítanom a kórházi csomagomat, ami egy lélektani határ. csak papucsot kell már vennem ( itthon ilyen frottiert használunk).
kimostam a bébiruhákat, ami 3 komplett mosást jelent. holnap lesz a vasalási program, asszem, egész nap. Lehet, hogy fotózom is egyet-kettőt. Van textifestékem is, azzal meg szeretném jelölni ( azt is valahogy bele kell vasalni), melyiket, kitől kaptam, hogy vissza tudjam majd adni ( vagy helyette mást), és ne legyen ebből kavar.
annyit írtatok a málnalevéklteáról, hogy asszem elszaladok a herbáriába, és veszek egy csomaggal.
ja, múlt hét csüt voltam az első cétégén. Féltem, hogy nagy tömeg lesz, de kellemes meglepetés ért, hogy nem volt. Ez az előnye a nemdolgozásnak, hogy olyankor is ráér az ember, amikor más nem.
Na, most nagyon sokat írtam, bocsánat.
további szép keddet mindenkinek!

mormota
mormota20

Benta, drága, ma kell felhívnom az orvost este, hogy kell-e mennem holnap a kórházba. Ha nem, akkor csak pénteken. De most, hogy egész éjjel jégzselé volt rajta, és a rögzítés is rá van csatolva, nem fáj annyira. Ráállni még nem nagyon tudok, mert szúr, viszont annyira nem lila, bár be van dagadva. A vizesedést a másik lábamon tudom mérni, az teljesen rendben van. :) Fáj egy kicsit, de kibírom. Most semmi dolgom nincs, úgyhogy ráérek pihentetni. :)

Hű, Mormota, ez nem semmi sztori... azért remélem, nálam nem így lesz. Nálam inkább az a gond, hogy nagyon idegesít, hogy nem tudok úgy mozogni, mint régebben. Ezerszer jobban kell figyelnem a mozdulataimra, mert a hasam bizony nagyon sok mindenben akadályoz. Egy kicsit tohonyának érzem magam, és zavar az is, hogy nem látok mindent, ha magam elé nézek. Valószínű, hogy ez az én-kép nálam nem alakul együtt a pocim növésével, és mivel eléggé aktív voltam eddig is, most elég nehezen "dolgozom fel", hogy lassítani kellene a tempón. És persze ilyenkor jönnek a bajok. :? Kellemes vasalást... :) A bébiruhákat én is nagyon szívesen vasaltam...

Manó, ez a gyerexáj... :):) Édes lehetett. :):):)

Noémi, muszáj leülni pihenni. Tényleg nem bírja most az ember úgy, ahogyan régebben, de lesz ez még így. :)

Heni

Kép
szheni

Sziasztok Lányok!

Ismét kimaradt pár nap, de sikerült megint utolérnem magam olvasásban legalább :) Mióta itthon vagyok, kevesebb időm van fórumozni, mint mikor dolgoztam... :shock: :)

Noémi: tényleg pihengess a sok munka közben! Ne hajtsd túl magad Te se :) A hordozó nagyon vagány!!! Etetőszék ügyben én is meglepődtem milyen magas árak vannak...

Heni: sajnálom a lábad, remélem törés nem lett végül, és azt is, hogy minél előbb jobban leszel!

Sokat gondolok Csillagra, olyan jó, hogy már láthatja a kislányát :) Szívesen tartanék már én is itt, lassan kezdek egyáltalán nem tartani a szüléstől így a vége felé :)

Amadea: csuda bájos vagy a pocakfotón! :) A nyákdugóról én is többféle verziót hallottam, volt, akinek pár nappal rá, de volt olyan ismerős is, akinek pár héttel rá indult a szülés...

Vezetés: ma voltam a dokimnál, és direkt rákérdeztem, hogy nem gond-e ha vezetek,és azt mondta, amíg bírom, nyugodtan vezessek csak. (egyébként tőlem is kérdezték már, hogy meddig lehet, meg, hogy meddig fogok vezetni...)

Ma volt az első ctg-m, minden rendben a csöppséggel, méhszáj teljesen zárt, úgyhogy mi még maradunk egy darabig együtt :) Én is egyre több kedves gesztussal találkozom, idegen emberkék kérdezik, hogy mikorra várom a kisbabám, előre engednek, mosolyognak, szóval tök aranyosak :) Mióta nem dolgozom szinte csak ilyen reakciókkal találkozom, végre nem a kilóimmal meg a hogyfogjákhívni hogyhogy mégnemtudjátok kérdéssel találkozom :D :D

Megyek teregetni. Ma kivételesen nem a kisfiamra mostam :D Rengeteg vasalni való is vár rám, annyira de annyira nem szeretek vasalni, bármit megcsinálok itthon, de kész büntetés ez a fajta házimunka nekem :D
Magdi
magdii

csajok, íme a dinnyém :oops:

tesóm még mindig olyan igazi fájásokra vár...

nekem meg vasalnom kell

Kép

Kép
Kép
mniki84

Niki: hogy te is milyen csini leszel szülés után......
Sehol egy morzsányi fölösleg.
Szép vagy :!:

Kép
kissmanó

Niki, szép a pocid :)
Tesódért szorítok, hogy minél előbb túl legyen a nehezén és kezében tarthassa a kisbabáját!
Vasalás... részvétem, én is nemsokára elkezdem... :roll: :lol:
magdii

Köszi lányok, azóta voltam a boltban, megebédeltem, és olvasgattam...de a szemem majdnem lereagad, szóval azt hiszem pihenek egy kicsit!

Niki nagyon csini vagy! :)

Magdii, jó hogy jöttél!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Na jó pár napig megint nem írtam,de azért mindennap olvastam,kivéve tegnap estétől fogva!
Sajnos tegnap este nem voltam valami jól nagyon fájt a pocim,és a derekam is!
Tegnap eléggé sok dolgom is volt,reggeltöl ügyeket intéztem és vásároltam még 1-2 dolgot!
Délután pedig vittem Rékát műtétre,és 5 után értünk csak haza!
Ma azért többet pihizek!

Benta!
Nagyon köszönöm a számot,és is küldtem priviben az enyémet!
Tök szuper a fiúk szobája!
Az emeletes ágyat hol szereztétek be?
Mi holnap utazunk pestre megyek az ikeába,és én is emeletes ágyat akarok venni a csajoknak!
De Apa szerint így képről ítélve az ikeás olyan gyengének tűnik,nem tudom majd holnap meglátjuk!

Amadea!
Nagyon csini vagy a képen!

Heni!
Sajnálom a lábadat,vigyázz magadra,és mielöbbi javulást kívánok!

Még egy csomó mindenre akartam írni,de egyszerüen most nem jut eszembe! :oops:
Azt hiszem majd késöbb,most visszaolvasok tegnaptól!

További szép napot Mindenkinek!
20140328174041

Niki,
de csini vagy!

Moncsy,
milyen műtét? Emeletes ágy: baromi masszív és szétszedhető 2 normál ággyá, innen:

http://www.czotter.hu/agykeretek-gyerekeknek.html

Nagyon durva, 4 éve vettük, fele ennyibe került :roll:

Kép
benta

Benta!

Köszi a linket,hát tényleg nem olcsó,mi az ikeásat nézegettük,elvileg holnap megyünk!
Apa szerint fénykép alapján az ikeás nem tűnik masszívnak,de majd meglátjuk!
Rékának sajnos volt 2 rossz anyajegy a lábán azt kellett levetetni,ambulánsan csinálták tegnap,ma itthon van pihizik!
Holnap talán már megy suliba majd meglátjuk!

Niki!
Nagyon csini vagy a képen!
20140328174041

Sziasztok!

Én is megjöttem.

Niki, nagyon izgi, drukkokat küldöm én is a tesódnak!
Pocakod nagyon szép, és te is csini vagy.

Amadea, kíváncsi vagyok,hogy a nyákdugesz után mennyit kell még várnod.És arra is,hogy nekem mit mond a doki a pénteki vizsgálat után. Nekem azért még van hátra 6 hetem, remélem nem piszkál meg nagyon. :oops:

Ma végre megvettem a textilpelusokat is. Így talán már minden van. MÉg nekem kell szopis melltartó.Tegnap apától kaptam még egy hálóinget, (1.800.- volt, nagyon szexi, de legalább kigombolhatós) meg egy köntöst. Az olyan igazi nyári pamut, fogom itthon is szeretni.
Voltam gyógyszertárban is. Vettem Tenát, meg bugyit hozzá. Persze hiú voltam, és nem voltam hajlandó L-est venni, csak M-est. Hát épphogy jó, de nem csípőben, hanem combban szűk egy kicsit. Szóval már nem kellene hízni. :oops:

Zsu

Kép
bvigh

Ja,már napok óta szeretném kérdezni Noémitől, hogy a kórházban töltött napokra táppénz jár, vagy valami más? Mintha azt hallottam volna, hogy nem tp van ezekre a napokra.

Zsu

Kép
bvigh

Hát elvileg a kórházi bent tartózkodásra is TP járna, annyi különbséggel, hogy 70 helyett 60%. (ez minden kórházi bent tartózkodásra igaz)

De mivel a TGYÁS már a szülés előtt 4 héttel igényelhető, ezért ilyenkor úgy szokott lenni, hogy a szülés napjától kezdődően van az anyuka Tgyáson, az meg ugye 70% max nélkül. (ez az ami 24 hétig jár)

Ugye ennek az a lényege, hogy mi nem betegség miatt vagyunk TP-n (tehát nem is kéne azon lennünk), csak a háziorvosok jó fejek, és általában az utolsó hónapra is kiírnak...pedig ilyenkor már tgyásra kellene mennünk.

Kimostam a kiskádat: Fisher Price - bevallom nekem nem tetszik túlságosan, de egy ismerőstől kaptuk kölcsön. Kezdetben azt használjuk, aztán az OK babyt néztem ki. A mosásra azért volt szükség, mert a férjem és a haverja (akitől van a kád) csomagolás nélkül bedobták a sufniba...férfiak! Még jó hogy nem lett baja, mert egy vagyon...

Ez az:

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

Azt a betétet ki is lehet venni, de akkor tökre ül a baba, ezért nem tetszik.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Bocsi nincs időm visszaolvasni, csak ezt szerettem volna megosztani veletek. Nem szeretném borzolni a kedélyeket, se letörni a hangulatot, de minden segítség számít....

A „Szemem Fénye” – A Beteg Gyermekekért Alapítvány elnyerte a TV2 és a Telekom támogatását, és Kandász Andrea műsorának, Az Ügy -nek az egyik kiválasztott résztvevője lett. A projektből hazánk első gyermekhospice házát, a Dóri Házat kívánjuk üzembe helyezni a halálos betegségben szenvedő gyermekek és családtagjaik számára. Ez az adás május 6-án este volt látható a TV2-n. A tudósítást az alábbi linkre kattintva az interneten is meg tudja tekinteni:http://webcast.tv2.hu/dynamic/index.php?m=video&video_id=395153vagy honlapunkon:http://www.szememfenye.hu/hu/azugy.htmlA MAI napon május 12-e éjfélig, a 1771-es számot tárcsázva (csak vezetékes vagy T-Mobile hálózatból) Önök is szavazhatnak az alapítványunkra, így a Dóri Házra és a gyermekmentő szolgálatunkra. Remélhetőleg az Önök jóindulatú segítségével szervezetünk lesz az 5 000 000 forintos fődíj nyertese. Fontos, hogy már csak ez a mai, keddi nap áll rendelkezésre a szavazásra, arra hogy segítse munkánkat! Az éjfél utáni szavazatok elvesznek.Kérjük, amennyiben teheti, úgy szavazzon az alapítványunkra ma éjfélig, illetve a film linkjét küldje tovább minél több embernek, és olyan cégnek, munkahelynek, ahol vezetékes telefon használata engedélyezett a dolgozók részére is. Egy hívás, azaz egy szavazat 200 forintba kerül, amelyet szervezetünk részére további adományként felajánlott a Telekom.Előre is köszönjük a segítségüket Magyarország első gyermekhospice házának megnyitásához!Üdvözlettel:Szemem Fénye Alapítványwww.szememfenye.hu

KépKép
amadea

Sziasztok!
Heni, sajnálom a balesetedet :( Most már nincs mese, pihenned kell! Lehet, hogy ez is egy jelzés volt.

Niki, drukk tesódnak. Húúú, de izgi! Nagyon szép vagy a fotón!

Noémi, szuperül néz ki a hordozó. Klassz a kád is (nem semmi az ára újonnan).

Mi megvettük ma a kókuszmatracot, légzésfigyelőt+bébiőrt, zenélő forgót az ágy fölé, textilpelusokat, kádat, digitális hőmérőt, orrszívófejet. Kaptunk ajándékba egy nyári takarót (miután pofátlanul megkérdeztem, hogy nem kapunk-e némi kedvezményt, amiért egy kisebb vagyont itthagyunk :D ). Férjem szerintem süllyedt szégyenében :D
Most várom apukámat, mert megkértem, hogy még vigyen el a Tesco-ba és veszek még pelust és pár rugit, mert abból nagyon kevés van (bodyból viszont Dunát lehetne rekeszteni). Sebaj, úgyis meleg lesz nyáron.
Holnap meg doki. Már nagyon várom :D

KépKép
süni76

Süni, tök jó, hogy ilyen gyorsan beszereztél szinte mindent!
Jól tetted, hogy megkérdezted: manapság annyi bolt van, ha 1 helyen hagyunk ott egy tetemesebb összeget, az a minimum, hogy adnak valamit ajándékba! :)

Egyik ismerősünk, még a media marktban is kapott kedvezményt: akkoriban nem itthon éltek, de éppen új lakást vettek. Az ismerősünk (egy nagyszájú nőci) bement a media marktba, kihívatta a vezetőt. Elmondta neki, hogy ő mindent itt szeretne megvenni (komplett konyha: hűtő, mosogatógép, sütő, tűzhely, elszívó) mosógép, stb. mennyi kedvezményt kap. 10%-ot kapott.

Én pénteken megyek dokihoz. Lesz strepptococus szűrés is. Kíváncsi vagyok mi lesz a helyzet a méhszájammal. Addig is iszom a málnalevél teát. Tényleg ti is észre vettétek, hogy a tea után kicsit olyasmi színűt pisiltek?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi köszönöm Mi OK baby kádat vettünk :) Ismerősünknek is az van, a gyerkőc nagyon szeret benne fürdeni, remélem a miénk is hasonló véleménnyel lesz róla :)

Süni szerintem is jól tetted hogy rákérdeztél a kedvezményre :) Ahol én vásároltam elég sok mindent, az eladó tök jó fej volt, adott pár apróságot ajándékba, jól esett :)

Lányok, Ti kb. mennyi textilpelust vesztek? Nekünk most 20db van, de lehet kevés lesz ennyi...
magdii

Noémi a köszönöm után volt egy :) nem tudom hová tűnt elküldés közben :D
magdii

Sziasztok!

Niki!
Nagyon szép kismami vagy és tényleg nincs rajtad egy deka felesleg se!!!!
Tesód?

Süni!
Jól csináltad!!! :wink:

Noémi!
Nekem is sötétebb lett a vizeletem a teától. Amúgy kb. mennyi idő után van hatása a méhszájra?
Kád nagyon spécin néz ki, de az ára kicsit horror!

Zsu!
Én is kíváncsi vagyok, de van egy olyan érzésem, hogy jövő hét végéig még egész biztosan egyben leszünk.

KépKép
amadea

Niki!
Közben látom, megszületett az unokahúgod :D , gratulálok tesódnak! Szép nagy baba lett :wink:

KépKép
amadea

Magdii, a textilpelusra azt mondják min 20, max 40. Most nekem is 20 körül van, aztán ha kevés veszek még.
Gondolom azért kell több, mert nem egyesével mossuk, vasaljuk majd őket.

Amadea, talán túl spéci is! Nem is értem, hogy fogok így a vízhez érni... :?
Nem tudom menni idő után hat...de szerintem ezt nem is lehet lemérni...talán aki többször szült és próbálta így is és úgy is...

Bízzunk benne, hogy hat!

Honnan tudod, hogy Niki nagynéni lett?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi!
Véletlen a májusi topicra kattintottam, először néztem is nagyot, hogy nem ismerem a felhasználókat :oops: :D

KépKép
amadea

Sziasztok lányok!
Niki, gratulálok én is Julcsihoz, tényleg jó nagy bébi lett. :) És szegény nővérednek sem volt semmi... gondolom, amikor az ember várja már a tolófájásokat és azok nem jönnek, az sem lehet túl jó érzés. Gondolom, hogy meg volt ijedve szegény Ancsika... De a lényeg, hogy túl vannak rajta, és egészségesek mindketten.

Noémi, a kád tényleg nagyon jól néz ki. Remélem, sokáig fogjátok tudni használni. Tényleg elég borsos az ára, de biztosan szuperjó lesz!

Köszönöm, hogy így aggódtok értem. Most úgy néz ki, ha holnap el kell mennem az orvoshoz, el fogok tudni menni, mert ma megint nagyon sokat pihentem vele. Sajnos tényleg az van, hogy muszáj nem pörögni már...

Nekem is kb 20 textilpelusom van, ha kell még, tudok venni... viszont azt hiszem, nem vásároltam túl magam a dolgokkal... ha kell még vmi, bki meg tudja venni. Ami fontos volt, azt én elintéztem. :)
Láttam, hogy lassacskán mindenkinek megvan mindene... hát, csajok, már tényleg csak a babák hiányoznak. De én is úgy vagyok vele, mint Amadea... biztos vagyok benne, hogy még egy darabig nem kell mennem a kórházba. Beni semmi jelét nem mutatja, hogy kíváncsi lenne rám, mondjuk nem bánom, mert minél tovább marad bent a 40 hétből, annál biztosabb, hogy nem lesz túl pici vagy nem lesz gond... viszont a 40. héten már ki kellene bújnia a drágámnak... Az biztos, hogy keményedek, de semmi rendszer nincs benne... nem is kellene még. Én elég türelmes vagyok. :):)

Heni

Kép
szheni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?