Új privát üzeneted érkezett!

Bocsi csak lejárt a kis hableány és féltem nehogy elszálljon!

Köszönöm a névnapi köszöntéseket! Aranyosak vagytok!

Anikó!
Sz. Timivel mi van? Ezer éve nem is láttam, pedig szerintem a szülei még ott laknak a bordó tömbbe. Szerintem az érettségi környékén láttam utoljára! Eü. nem volt messze a közgáztól! Osztálytalira meg nem jött el! Mondjuk osztálytali se ártana.

Judit!
Mi már ismerjük egymást! Örülök, hogy Laura beszéde beindult!
Rég láttalak a Máltain!

Lola!
Dórival nekem 7 hónap után, Zsócinál meg 8 hónap után jött meg.
Ami a védekezést illeti Én elkezdtem enni a gyógyit, mert a spirálltól félek, a gumit meg utálom, így maradt a gyógyi! Kupokról meg krémekről jót nem hallani! Így legalább napra pontosan tudom a piros betűs napokat!

Még teszek fel képeket!
Aztán vár a vasalás meg egy kis színezés közben!
délutánra meg ígértem a Dórinak egy kis fagyizást! Ma még jó idő van!!

Megpróbálok többször jönni, de a csajok kifárasztanak!

sziasztok!

Kép
Kép
moncsi76

Képek!

Dóri anyáknapi képe:
Kép

Zsóci puszit küld:
Kép

Testvérek:
Kép

Kép
Kép
moncsi76

Sziasztok!

Judit!Üdv!
Persze hogy emlékszem Rád.
Mekkorát nőttek a gyerkőcök.Én azthittem Gálon laktok. :D
Mátéd már eszik darabosat?Tudod jól kibeszéltük zenebölin a témát.
Talita nem jöttök,?

Moncsika!
sajnálom a bacikat. :?
Gyönyörűek a leányzók.

Emeseanyu!
A járókában olyan édesek együtt a manók.Álmosak voltak??

Timi!
Mi akartunk expozni,aztán végül elmaradt.Sok jó dolog volt??

Anyukák!
Sehol nem találok Istire nadrágtartót(hózentroglit :lol: ).
Valaki nem vett mostanában?.Babuciról minden gatya leesik,amióta nincs pelus.

Anikó!
Nagyon csinos vagy!Édesek a fiuk ahogy apa karjaiban vannak.
Bendi várja már az ovit??

Törpök:nekünk még egy sincs.Négyezer felett ritkán fizetek. :oops:
Olyan igazságtalanok nem?Miért nem adnak ezer forint felett is,vagy egy termékre is.

istike felébredt.Jövök még.

Ja csütörtökre esőt mond meg hideget.:(
Akik jönnének:
Emeseanyu
Lrita
Lola
Huu kit hagytam ki?

Betti

Kép
berna23

Na Dani már alszik egy ideje. Elmosogattam, Gergőt etettem, telefonálgattam és végre ide is ide értem.

Lola!

Igen, tömbben lakunk. Anyóséknak van kertje a baromállásdűlőben. Most egy darabig nem megyünk ki, mert a hétvégén "ellapogatták" a buckákat munkagépekkel és nem maradt meg a fű. Újraültették és most várjuk, hogy nőjön ki újra. De Danit nem is nagyon érdekli a kint lét. Múltkor is állandóan a házba akart bemenni, egy idő után behisztizett és jöttünk inkább haza.

Hisztivel kapcsolatba, nagyon tanácstalannak érzem magam. Párommal beszélgettünk erről a hétvégén nagyon sokat, mert aggasztóak Dani hisztijei. Ha nem az van, amit Ő akar akkor nagy sírásba kezd, szinte nincs magánál. A legutóbbi séta eredménye is az lett, hogy pár 100 méter után jött a sírás, a vége az lett, hogy 10 perc után visszafordultunk, én vittem a kezembe, mert babakocsiba nem akart ülni, motorjára nem ült fel, sétálni nem akart és szinte azt vettük észre, hogy amit mi mondunk annak homlokegyenest az ellenkezőjét csinálja és közben figyeli az arcunkat. Próbáltam vele beszélni, hogy ne csináld, mert de egyre jobban azt érzem, hogy "kicsi" még ehhez a beszélgetősdihez. Másrészt meg olyan értelmes, ha lát valamit tőlünk, pár perc múlva már Ő is próbálja utánozni. Talán ebben lesz a titok nyitja, hogy amit tőlünk lát. De könyörgöm, egyikünk sem rogyott még össze az utca közepén még soha semmilyen okból.
Férjem már azon a ponton volt tegnap és már én is, hogy nem megyünk sétálni, mert mindig ez a vége és egy idő után elmegy az ember kedve az egésztől. Én kettejükkel egyedül már nem is merek elindulni, mert Dani hisztijét nem tudom kezelni, ha ott van (látván ezt abból, hogy ha ketten visszük őket sem lesz jó a helyzet). Egyszerűen tanácstalan vagyok, nem tudom mit tegyek, de ez senkinek nem jó, mert Gergőnek is kéne a séta, nekem is ki kell mozdulnom, mert amúgy sem bírom jól a bezártságot (lásd télen is hogy ki voltam bukva, meg nem is voltam és vagyok az az itthon ülős fajta) meg Daninak sem az a jó, hogy négy fal között nő fel és majd mikor okosabb lesz akkor megyünk vele utcára. Na jó ez csak erős túlzás és vicc volt, de reménytelennek érzem az egészet.
Már a nyaralásról is letettünk, pedig van egy csomó üdülési csekkünk, de így nem igazán kívánkozunk sehová se. És hát a tavalyi nyaralás is elég kudarcos volt, szintén Dani miatt.
Már azon viccelődtünk apával, hogy az üdülési csekk elmenjen, hogy kinézünk egy baromi drága szállodát és elmegyünk csak mi ketten 1-2 napra.

Bocsánat az ömlengésemért. Megértem azt aki esetleg átugorja, csak nálunk most ez az aktuális "téma".

EDB anyu!

jók lettek a képek. Nagyon ügyes vagy és tök jó, hogy ilyen hamar ilyen szépségeket tudsz kreálni ezzel a programmal.

Betti!

Annak idején mi a C&A-ba vettük, nem tudom lehet-e még kapni hózit?!

Ja és még valami. Nem ért valaki az adóbevallásokhoz! Az APEH-al csináltatom az idén és nem tiszta, hogy a 0853-10-es számú lapot ki kell-e töltenem?!
Ha valaki jártas ebben segítsen legyen szíves!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Gabrielldaniell

Én hagytam a kisfiam hisztizni az utcán. Nem foglalkoztam vele. Igaz kaptam is a rosszaló tekinteteket a járókelőktől, de egy idő után abbahagyta és jött. Talán rájött nincs értelme hisztizni a földön, mert nem ér el vele semmit. Persze nem egyformák a gyerekek, de nekem ez bejött.
Vendég

Sziasztok!

Judit!
Üdv. köztünk!Bár eléggé ritkán jövök mostanság,de azért olvaslak titket ha időm engedi.Laurád beszéde mikor indult be?hA jól olvastam most 3és fél éves?Csak azért kérdem mert Dorka lányommal egyidősek,és ő sem iagzán bezsél,kb 80szót mond.Voltatok vele szakembernél?Ha igen kinél?

Betti!
Ma egyik anyuka mondta a játszin,hogy ő betelefonált az oviba,és megmondták neki hogy nem vették fel az oviba,tehát már tudják kiket vettek fel,vagy sem,csak kirakva nem volt még ma sem.Bár ez a kislány már 4 éves lesz,és nem vették fel,igaz nem a körzetük,de tavaly meg felvették volna,csak jött a kistesó és így anyuka viszatrtotta,most meg hoppon maradt...Azért érdekes ez na...

Angika!
Drukk a vizsgáidhoz,gondolok majd rád,tök szép pocid van már,mesziről nem ismertelek meg,csak magamba mondtam na ki ez a pocakos? :lol: Sztem ha időd engedi te is telefonálj be az oviba.De ha ki lesz reggel rakva akkor írok sms-t!,azt tuti megkapod!!

Erika!
Egyik barátnőm kislánya 13-n lesz 2 éves,és kérdezi hogy nem csinálsz olyan tortát ami a micimackóból a fülest ábrázolja,de nem a torta tetejére kéne a kép,hanem csacsi formában,és az anyagiakra is kiváncsi,válasz jöhet priviben,vagy emaliban! :)
Huu nagyon beindult ez a törpike cserebere,nekünk is van csomó egyforma,csak Dorka mindig elkeveri őket,na meg nem is annyira hozza lázba...

EDBanyu!
Nagyon komoly Emeséd ahog yott áll a többi sporotlótársa mellett :lol: ,sztem tök jó hogy egy lány ilyen sportot űz,ezt ő szerette volna csinálni?Bencéről a kép az leső,hááát már alig várom hogy az én tökisem is így nézzen rám :oops: ,sokszor eszembe jutnak soraid ahogy írtad hogy te is lányt szerettél volna ismét,és most hogy megvan Bence tök lelkiismeretfurdolásod van emiatt,hát már nekem is van és még meg sincs...

Mennem kell megjött férjecském(foci volt ma)...
Ha nem jönnék jövőhét kedden 10-13-ig mindneki durkkját kérném,akkor megyek pénzügyvizsgára...már a tö@öm tele van ezzel a sulival amúgy,most azt találták ki hogy nyáron is mennikell,mert nem végzünk az anyaggal, :twisted: ...

Szép estét Ági

Kép

Kép
ági01

Sziasztok!

ma anyu által lett három törpünk.
Törppapa,tréfi(ő akinek ajcsidoboz van a kezében??),és egy törppicurunk.Ha kell valakinek valamelyik,mi szivesen cserélünk,Istike ugyis csak megakarta enni.

Judit!
Mi idén nem kérünk palántát,épitkezés miatt most nem tudunk ültetni.Anyuéknál van ilyen pari,annyira édes és nagyon finom.

Emeseanyu!
Nagy puszi a 9 hónaposnak!

Gabi!
Olyan nehéz ez a hisztikorszak.Néha feltudnék robbani Istike viselkedésén.Ő meg olyan dolgokon felhuzza magát,hogy nemigaz.
Főleg akkor érzem magam pocsékul mikor apa összetezsi a két kezét hogy nincs tesója.Mert eleinte ilyen korkülönbséggel szerettem volna tesót Istinek,mint Ti Daninak.
Nem is tudom Te hogy birod még ezek után Gergővel a strapát.
Tejcire nem hat ki?
Párom kizárólag évek múlva hajlandó tesóügyben szóbaállni velem.
Ha már Isti iskolás,önálló lesz.Kitudja lehet nem nekem való a sok gyerekes élet.De úgy imádom őket,szívem szerint nekem még négy is beleférne. :D
De anyu is megmondta hogy Istinek nem ideális kis korkülönbséggel testvérke,mert nem hagyna sem szoptatni semmit.
Igyis együtt fürdünk,mert nem enged el fürdeni sem.Jön vécézni velem,ilyenek.Altatni kell délben este is.Nem is lenne több kezem a tesónak.
Na de majd egyszer.
Jól elkanyarodtam de a lényeg hogy nekem semmi bevált ötletem nincs hisztire sajnos.
Figyelemelterelés csak néha jön be.
Van mikor sikerül elengedni a fülem mellett a visitást,de most az aheppje hogy tőr.zuz.Na ezt nem engedem.Ilyenkor átvált ajtóbarugdosásba,meg tépi a sajár arcát,haját.
Nehéz..

Betti

Kép
berna23

Köszi Ági!
Holnap megkérdezem mi a helyzet velünk.
Remélem Angikáékat felvették!!

Kép
berna23

Betti!
Nekünk nagyon kéne a tréfi (igen a bombát tartalmazó sárga dobozos!), ha elfogadtok érte törppicurt például, ez tök ari! De csak ha tényleg mindegy Istikének!
Ha lesz tali, viszem. Ha nem lesz szar idő miatt, de eső nem lesz, csüt. délelőtt el tudnék érte ugrani kocsival, de akkor priviben újra elmagyarázod merre kell menni?

Moncsi, húú jól elkapta Dórid, még szerencse hogy időben felfedeztétek a tüdőgyuszit! Annyira édesek együtt a képen, Dórid haja-hallod! Zsócid pedig hatalmas még mindig!

Angika, szurkolunk mi is.

Ági, ne legyen lelkiismeretfurdid a fiú-lány ügy miatt. Bár pszichol. szerint visszavezethetők erre dolgok, de ne rágdd magad sz.tem rajta, akkor nem lesz gááááááz!
Mondom én, azt tök sokszor Nekem is eszembe jut, mi lenne ha lány lennél kicsi Noém........ ahogy ránézek! Háát evvan, el se tudom képzelni hogy puncis lenne!
Vizsgára drukkok mennek!

Gabi!
Tudom hol van, jó hely a baromállásdűlő, egyik nagynénémék laknak ott kinn, egész a végén.
Hiszti: húú nehéz lehet, sz.tem biztos Gergő miatt is próbálkozik Danid, hogy meddig mehet el ugyebár, hogy vajon a kistesót mikor "teszed félre". Igen ilyenkor nem lehet rájuk hatni okos beszéddel, hiába előtte megígéri, olyankor sz.tem elvesztik a fejüket. Nálunk figyelemelterelés bejött, de ahhoz nagy fantázia, rögtönzőképesség, kipihentség, lelkesedés kell. (Ami sokszor nincs valljuk be!) Sokszor előre kitaláltam este az ágyban elalvás előtt, hogy legközelebb mit mondok, pl. dínókról. De ehhez tényleg kell legyen egy nagy kedvenc. Van ilyen Daninak? (Mesefigura, állat, bogár) vagy v.mi amire már emlékszik, hogy ekkor meg akkor itt v. ott voltatok? Ilyenekkel próbálkoztam, de csak ha időben elkaptam a hiszti kezdetén.

lola77

Sziasztok,

Lola,

Én Ajkán laktam, majd Győrbe jártam fősulira, és a diploma után az SCI-nél helyezkedtem el logisztikusként. A cégnél ismertem meg a férjem. Eddig úgy néz ki, hogy visszavárnak, de még min. egy évig biztos nem megyek vissza dolgozni.

Mivel a kertvárosi Lila oviba nem akartam vinni Laurát, választanom kellett a viszonylag közelben levő ovik közül. Nagyon jó választás volt a Szent Erzsébet, Laura imád oda járni. Kiscsoportos, 2005. nov. 17-én született, majdnem egy napon Livia Timeájával.
16,5 hónap múlva 2007. március 29-én megszületett Máté. Sajnos a testvérféltékenység nálunk már az elejétől megvan. Laura nagyon haragudott Mátéra, amiért már nem csak ő volt ."Igazi skorpió", nem egy könnyű eset.
Most már szeretgetik egymást, de azért sokszor van hiszti, ha Máté elveszi a játékát, eléáll mesenézés közben...

Ági,

Laura beszéde miatt én nagyon aggódtam, rossz volt, mikor a körülöttem levő gyerekek már 1-1,5 évesen szépen beszéltek és az anyukák folyton azt kérdezték, hogyhogy nem beszél még? Mindent elmutogatott, elpantomimozott, mindent megértett. Csomót foglalkoztam vele, sokat olvastunk, mondókáztunk. Voltam vele a Gekkoban, ott felmérték a tudását, több évvel a kora felett volt, 25-ös puzzlekat kirakott már 2-2,5 éves korában, nagyon okos. De a nőnek sem akart megszólalni, semmivel nem lehetett rávenni. Voltam vele logopédián, ott azt mondták, hogy majd beindul, ne siettessem, ne akarjam annyira, mert csakazértsem fog beszélni. 2,5 évesen kb. 50-60 szót mondott. És még azt is mondta a logopédus, hogy szerinte amiatt nem beszél, mert túl korán született a tesója, és úgymond a meg nem szólalás a bosszúja felém, mert már nem csak az övé vagyok. Volt aki azt mondta, hogy maximalista, és tudja, hogy nem tudja úgy mondani, ahogy kellene a szavakat, igy inkább meg sem szólal.
Megfogadtam amit mondott a logopédus, nem görcsöltem rajta, és láss csodát nyár vége fele úgy döntött, hogy most már megszólal, egyre több szót mondott, mondatokat is. Pedig semmit nem csináltam másképp, mint elötte. Ajánlották, hogy vigyem közösségbe, hátha rá lesz kényszeritve, hogy beszéljen. Emiatt kezdte már szeptemberben az ovit, és szépen egyre többet beszélt. A gyerekek miatt muszáj volt beszélnie. Bölcsibe is elvittem volna, de Máté miatt nem vették fel. Még nem olyan szép a beszéde, pár hanggal még hadilábon áll, de már folyamatosan beszél. Nagy küzdelem volt. Egy éve azt vártuk, hogy mikor kezd már el rendesen beszélni, most meg alig lehet lelőni, be nem áll a szája. Olyan édes!!!!!!!!!!
Kitartás és próbálj meg ne ezen agyalni! Beszéld meg vele, hogy ő az okos nagylány és ha megszületik a tesó majd énekelhet és mesét mondhat neki, és megtanithatja beszélni. Unokatesóméknál ez bevált:) Mire megszületett a tesója, elkezdett beszélni.
Elküldöm, nehogy elszálljon. Aztán folytatom...
jutte

Na Betti, most beírtam gugliba az utcátokat és már tudom melyik, így oda találnék. A Mátyás kir. utcával (amin a busz megy) párhuzamos ugye?

lola77

Gabrielldaniell,

Igen, engem láthattál. Ha van kedved valamelyik nap gyertek át.
Akkor ti voltatok azzal a szuper tesókocsival, ahol az egyik gyerek előre néz, a másik pedig hátra?
jutte

Gabrielldaniell,

Danid most a dackorszakban van, nem könnyű, de túl lehet élni. Laurám volt nehéz eset, volt, hogy a falba verte a fejét. Máté próbálkozik, de olyankor nem figyelek rá, vagy átölelem és megpuszilom, vagy megcsiklandozom, vagy elénekelem neki a kedvenc mutogatós dalát és akkor abbahagyja.

Laurát mostanában be szoktam küldeni a szobájába, ha hisztizik, hogy ha megnyugodott majd kijöhet. Ez eddig bevált.
Egy időben nagyon hisztizett, akkor egyszer beállitottam a tusoló alá a 100. figyelmeztetés után és egy kicsit lefröcsöltem vizzel. Utána ha elkezdte, mindig megkérdeztem, hogy menjünk a kádba tusolni? Inkább abbahagyta.

Egyébként szerintem Gergő miatt csinálja. Igy akarja felhivni magára a figyelmet. Rájött, ha hisztizik, akkor tuti ráfigyelsz. Nagyon féltékeny. Nálunk is ez volt.
Sokat gondolkodtam, hogy mit csinálok rosszul, mit is kéne tennem ilyenkor. Próbáltam minél több időt tölteni Laurával, hogy érezze, hogy mennyire szeretem. Tudom ez két kicsinél és egy dolgozó férj mellett nem könnyű feladat.
Mama nem tudna besegiteni vigyázni Gergőre egy héten egy délután?
jutte

Sziasztok!

Most nem tudok reagálni a kérdésekre, de nagyon köszönöm a véleményeket és tippeket.

Holnap jövök! Jó éjt!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Hú, de nagy volt a termés! :)

Gabi:
én is úgy gondolom, hogy így akarja felhívni magára a figyelmet, főként Gergő miatt. Az jó ötletnek tűnik, hogy időnként csak kettesben legyél vele. Nálam hál istennek nincsenek ilyen gondok, de igyekszem minden gyerekkel külön is foglalkozni. Nagyon jó élmény volt pl. kettesben menni Dórikával egyszer babatornára (megint kéne). Úgy állítottam be magamnak, hogy csak ő a gyerekem, vele kell foglalkoznom. Jó érzés volt.
Különben annyira ne foglalkozz a hisztivel, szerintem előbb abba hagyja! Azzal meg ne foglalkozz, hogy más mit gondol, mikor látja, én már ilyenen túl vagyok. Különben nekem is szokott Dóri hisztizni, de főként akkor, ha fáradt! Esetleg védőnéni tanács, vagy nevelési tanácsadóba elmenni érdeklődni??

Ági: az az a igazság, hogy mivel hízásra hajlamos Emese, mondtuk neki, hogy sportolni kéne valamit. Sok mindent kipróbált: úszás, balett, görkori, de ez jött be neki a legjobban. Azt nem tudom, ha profibb lesz már, a földre verés meg ilyesmi bejön e neki, de most elvan, mert az edzések nem végig a judoról szólnak, van vetélkedő, játék, erőnlét. Úgyhogy egyenlőre elvan. Aztán meglátjuk. De nagyon büszke voltam rá, ahogy ott állt a többiek között! :)

Kisfiú téma: igen, nagyon lányos anyának képzeltem magam mindig, de nekem sokat segített tavaly, mikor láttam, hogy Emese is örül a kisfiúnak (még pocakban mondta), meg a család is. És ahogy kibújt, nem volt választásom, imádnom kellett! :) Persze, mert az én gyerekem, de majd meglátod Te is, nagyon jó érzés egy kisfiú anyukájának is lenni! Ahogy rám néz, ahogy megfogja a kezem, ahogy mosolyog rám. Most is mindjárt elbőgöm magam! :) A lányokat is imádom, de a hozzájuk kötödést már átéltem és ez újszerű. Csodás mindkettő!!

Betti:
láttam teszveszen is nadrágtartót, biztos lehet még kapni. Egyszer móciban is láttam.
Írd ám meg az ovi témát.

Mi most mondtuk vissza a bölit Dórinak. Még akkor írattam fel, mikor még nem volt Bence. Hát így nem viszem (nem is vihetném). Köszi, átadom majd a kilenc hósnak a puszit! :)

Ha csütörtökön szar idő lesz, mikor talizunk???

Voltunk ma méreckedni, Dórikám 86 centi, 12 kiló 60 deka, Bence 76 centi és 11 kiló 30 deka. Édes pofáim! :)

Ma sokat voltunk kint (többek között Loláékkal is bandáztunk). Így este tanultunk. Ami nem volt olyan jó móka, Emese és én is fáradtak voltunk. Többször nem nagyon lesz ilyen!

Holnap délelőtt fodrászhoz megyek (VÉGREEE), mert du. anyák napja!

Na sziasztok

Jó éjszakát!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, tegnap lemaradt!

Moncsi: jobbulást a lányoknak! Most már itt a jó idő (bár ma nem), biztos nem betegeskednek már! Majd tegyél ám képet az anyák napjáról! Nekünk ma lesz!!!

Jutte: örülök, hogy Laurádnak sokat fejlődött a beszéde. Nekem is a nagyobb ilyenkor már folyékonyan beszélt (mármint 22 hónaposan,akkorának, mint Dórim). De Dórim nem nagyon akar még. Olyan 6-8 szót mond. Védőnéni nekünk is a kistesót hozta fel. Azt mondja, Dórika nem tudja egyenlőre, hogy hova húzzon, Bence kisöcsi nem beszél, Emese sem az ő korosztálya, azt mondja, legyek türelmes, majd beindul. Remélem! :)

Rita nagyon szép videót rakott ki az iwiwen, nagyon bőgtem!!!

Egy nap megkérdi apját a fia: "Apu, részt vennél velem a maratonon?"
Az apa szívbeteg, de mégis igennel válaszol.... és így közösen
elhatározták, hogy beneveznek a maratonra... Nem sokkal később kérdi a
fia az apját: "Apu, mit gondolsz jelentkezhetünk az Ironman-ra?" Az
apa igennel felelt.."igen,......de ez a legnehezebb triatlon a
világon, melyet évente Hawai-n rendeznek, ahol a versenyzőknek 3,86
km-t kell úszni, 180,2 km-t kerékpározni, 43,19 km-t futni a szigeten
keresztül.."

Apa és fia egy testté váltak, hogy részt vehessenek ...

most pedig nézd meg a filmet...

http://www.tangle.com/view_video.php?vi ... a5dd9ea455 13

Ha van egy kis időtök, nézzétek meg!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, frankó idő van!!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Lola!
Szívesen adjuk Tréfit.Törpicur tökéletes lesz érte.
Persze megoldható a csere ha rossz idő lesz csütin.

Tiszta bosszantó hogy mindig sikerül olyan napot kiböknöm amin szar idő van.
Most tippeljetek Ti meg egy napot. :D

Most nekünk is nagyon pocsék ejjelünk volt.Istike alig akart elaludni.Szinte megkopasztott mire sikerült álomba szenderülnie.
Ugye ő mindig hajjal alszik el.Tegnap ezen már kibuktam,és jol kipanaszkodtam magam páromnak.Szegény ő sem tud mit tenni ordit értem ha az apja probálja altatni.Nemtudom mi lesz igy ha visszamegyek dolgozni.Csak néhány órára maradt a kiságyban,hajnalban ujra kezdődött a maratoni hajtépés.
Mivel hogy a fejem tetején alszik,már annyira fáj a nyakam meg a hátam.Hogy naponta többször olyan görcsbe áll,hogy majd be pipilek.

Emeseanyu!
Nekem most nem nyitja meg avideot.
Megpróbálom iwiwen.

Mennem kell Istikének kakálnia kell.

Betti

irok mindenképp az oviról.

Kép
berna23

Rita!Emeseanyu!
A video..
Nem is tudok most reagálni rá.Annyira a hatása alatt vagyok.
Köszönöm hogy feltetetted.

Kép
berna23

Sziasztok!

Hózentrógli
mi Vikinek itt dkertben vettünk a Fő úton lévő Máté kuckóban,1300-ért azt hiszem,sok féle van,érdemes benézni:)

MOncsi
csinik a csajok,gyünyörű az anyáknapi képetek is!
Szülinapos képeket tettél fel azóta? :roll:

LOla
nekünk Cybex Solution-S ülésünk van,imádjuk!!!!!!!15-36 kg-ig jó
Brendonban vettük 30000 körül volt az ára.

Ági
a tortát sajnos nem tudom elvállalni.....egyrészt egész héten du-os vagyok,előbb is kell kétnap mennem a fogadóóra és a szülői miatt,másrészt álló Fülest még nem csináltam.......ne haragudj!!!!!!!

Betti
talira a héten nem tudunk menni,egész héten du-os vagyok....talán ha jövő héten lenne......lehet szabizok,de nem merem még elkiabálni :wink:

EDB anyu
nagyon jók a képek mint mindig :D és a két kicsi paraméterei...nem semmi,főleg Bencéé :lol:
nem tudtam megnyitni a linket,pedig kíváncsi lettem volna rá :cry:

JUdit
köszi,mi elfogadnánk a palántákból!!!!!!!!!!anyuéknak,apóséknak is adnék,meg magunknak is ide az erkélyre..... :D ,tudomj kicsit hülyén hangzik,de Vikiből kitört a kertész,lassan nem lesz helyem hova teregetni,annyi virág van már :lol: ,de mondjuk nem rossz ötlet....
imádja gondozni őket,permetezi vízzel,beszél nekik :D

Megyek palacsintát sütni :lol: ma ezt ehetek!!!!!!!!!!
Sziasztok:Erika

cseriviola

Erika,

Ma fél 1-re megyek Lauráért, elötte vagy utána el tudom neked vinni a palántákat. Mikor menjek? Ha odaérek a házatok elé, rádcsörgök. Le tudnál jönni? Két gyerekkel nem lenne olyan könnyű felvinnem.

Betti,

Ha jó lesz az idő csütörtökön, akkor én is elmennék Mátéval a talira. Mi kb. fél 11-re érnénk csak oda, mert Máté 10-ig konduktornál lesz.

Szegénykém, nem egy kellemes dolog, ha húzza a hajad. Máté is ezt csinálja. Már ha hozzáér a hajamhoz, attól fájnak a hajhagymáim. Nálunk elalvásnál a fülbevalómat piszkálja. Valamelyik nap úgy meghúzta, hogy most fáj a fülcimpám.

Moncsi,

Gyönyörűek a lányok! Nem nevezted még be őket szépségversenyre?
jutte

EDB anyu,

Máté túl sokat volt a szülőcsatornában születéskor a doki és a szülésznő hibájából, emiatt valószinű oxigénhiányos állapotba kerülhetett. Először a mozgásfejlődése miatt hordtuk Dévényes gyógytornászhoz Ajkára, most pedig komplex fejlesztést kap, mert le van maradva a korabeli gyerekektől és még nem mond semmit sem.

Amikre most járunk:

Hétfőn: HRG úszás és gyógytalpmasszázs
Kedd: TSMT torna itthon (személyre szabott torna, Lacival ketten csináljuk Mátéval)
Szerda: konduktor és gyógytalpmasszázs
Csütörtök: konduktor és TSMT torna itthon
Péntek: HRG úszás és gyógytalpmasszázs
Szombat: TSMT torna itthon
Vasárnap: pihenő

Szeptembertől logopédiára is fog járni.
A jó hir az, hogy nagyon sokat fejlődött, már kevésbé van elmaradva. Volt teljes neurológiai kivizsgáláson, se az MR-en, se EEG-n, se anyagcserevizsgálaton, se fülészeten, se szemészeten, se vérvizsgálaton nem találtak semmit, minden negativ lett.
Ha érdekel szivesen leirom mi is történt születéskor és mi mindenen ment keresztül szegénykém. Csak az egy kicsit hosszabb lesz.

Judit
jutte

Elég hülye idő van.Jó lenne ha csütre szép idő lenne.

Ovihelyzet: Természetesen nem vettek fel minket..
Már kibőgtem magam.
És tuti hogy a böli sem fog összejönni a munkahelyeink miatt.
Mindehol mindenben pofára esünk.
Már nem tudok semmiben bizni.Főleg azok után hogy sikerült megtudnom miként mennek a dolgok a felvételivel kapcsolatban.

Judit!
Nyugodtan ird le hogy miként zajlott ez a nehéz időszak Nálatok.
Sajnálom hogy igy alakult.Főleg hogy a dokik hibáztak.
Szegény Máté baba mennyit küzd.Az nagyon jó hogy ilyen nagy a javulás nála!

Betti

Kép
berna23

Judit!
Leirnád hogy mit csinálnak a neurológiai vizsgálaton?
Istikét junius 16-án kell vinnem kivizsgálásra evési gondjaink miatt.
Köszönöm előre is.

Betti

Kép
berna23

Hajnalné Somlói Szilvia [Any... :

Egy kedves ismerősöm rakta fel az üzenőfalra ezt! Kevés ennél szebb dolgot láttam életemben...

"Egy nap megkérdi apját a fia: "Apu, részt vennél velem a maratonon?"
Az apa szívbeteg, de mégis igennel válaszol.... és így közösen
elhatározták, hogy beneveznek a maratonra... Nem sokkal később kérdi a
fia az apját: "Apu, mit gondolsz jelentkezhetünk az Ironman-ra?" Az
apa igennel felelt.."igen,......de ez a legnehezebb triatlon a
világon, melyet évente Hawai-n rendeznek, ahol a versenyzőknek 3,86
km-t kell úszni, 180,2 km-t kerékpározni, 43,19 km-t futni a szigeten
keresztül.."
Apa és fia egy testté váltak, hogy részt vehessenek ...

Nézd meg a filmet..."

http://www.tangle.com/view_video.php?vi ... a5dd9ea455 13

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ez a fránya 13-as is kéne a végén, másoljátok be a címsorba és úgy indítsátok el.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Betti,

Nem tudom ti hova mentek neurológiai vizsgálatra. Mi először a Rehabba mentünk, bejelentkezéstől számitva kb. 2-3 hónap múlvára kaptunk időpontot. A vizsgálat nálunk annyiból állt, hogy a bal könyökére rákoppintott egyet és ennyi. Ezen meg is lepődtem. Inkább nem mondok véleményt a dokinőről...
Úgy döntöttünk a férjemmel, hogy elmegyünk egy másik neurológushoz, aki komolyan foglalkozik a problémánkkal és alaposan megvizsgálja Mátét. Cirmikétől kaptuk az ő neurológusuk számát, Pestre kellett feljárni az I. sz. gyerekklinikára. De le a kalappal a doki elött, nagyon nagy tudású és alapos. Nálunk teljes körü neurológiai kivizsgálás volt, hogy meg tudjuk mi is a helyzet Mátéval, ami a reflexek vizsgálatából, általános vizsgálatból, vérvételből, vizeletmintából, anyagcserevizsgálatból, fülészetből, szemészetből, MR-ből, EEG-ből, gyógytornász általi vizsgálatból állt (úgy emlékszem más nem volt). Nektek más a problémátok, biztos nem kellenek ezek a vizsgálatok, esetleg általános vizsgálat és vérvétel.
De majd a doki megmondja.

Sajnálom az ovit.
A Ságváriban ismerek egy óvónőt, pont a ti utcátokban lakik, a 10-es házszám alatt, Mátéval hozzá járok a TSMT torna miatt. Ha legközelebb megyek, rákérdezek nem tudna-e valamit csinálni az érdeketekben, hogy márciustól mehessen Istike. Ne éld bele magad ebbe, szerintem ő kishal ott ehhez, de egy próbát megér, hogy megkérdezzem.
Nem ismerem az itteni bölcsiket. Egyikbe sem lehet vinni a gyerekeket reggel 6 elött?

Judit
jutte

Sziasztok!

Először is Judit én is üdvözöllek köreinkben.
Rita vagyok,Környén lakunk és márciustól a háromgyermekesek sorait sokasítom.Hanna lányom 2.osztályos Atika 6 éves középsős és a legkisebb Míra 10 hetes.
Sajna mostanában elég keveset tudok jönni,vagyis inkább energiám nincs irni.
Iwiwen én jelöltelek.Szépek a gyermekeid,megnéztem a képeiteket.

Örülök,hogy tetszett a videó én is egy jót bőgtem rajta,nagyon megható.És ez egy hatalmas példája az igazi szülő-gyermek kapcsolatnak.

Ma kilövettem pici Míra fülét,hát szegénykémmel együtt jól leizzadtunk.De nagyon édes.

Tegnap megvolt nálunk is az anyáknapja isiben,hát kellett a zsepkendő.Olyan verset választott neki a tanitónéni,ami most aktuális a kistesó miatt is.Na meg fogalmazást kellett irni és olyat irt rólam hogy egész úton a kocsiban könnyeztem hazafelé.

Holnap megyünk méreckedni.
Míra rettentő sokat "beszélget" főleg a Hannával.leül mellé,hozzá sem szól csak nézi és ő meg hangosan sikongat neki nagyokat.

EDB-anyu!
Szépek a képeitek,gyönyörűek a gyerkőcök és jó méretekkel rendelkezik Bencéd.Hamar lehagyja majd Dórit.

Lola!
Milyen babakocsit sikerült végülis vennetek?

Betti
sajnálom az ovit de háha összejön még valami.sajnos a mai világban a munkahelyek sem nagyon tesznek kivételt a kisgyerekesekkel.Én sem tudom hova fogok menni 3gyerek mellett mert az Sci-be biztos nem,már két gyerek mellett is nehéz volt megoldani a 3.szakot.

Akkor tali halsztva?
na most megyek mennem kell Hannáért,aztán Atiért neki ma német van.
sziasztok!

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Sziasztok!

Most csak pár percre tudok jönni, készülődünk anyák napjára.

Ha van egy kis időtök, szavaztok a poronytaimra?

Köszi

www.kemma.hu - öltöztessünk fel egy babát (babaszépségverseny)

Hajnal Dóra Lilla és Hajnal Bence Soma

Köszi, édik vagytok!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Máté kisfiam születés és fejlődéstörténete:

2007. 03.29-én reggel beindultak a fájások, bementem a kórházba. Pont a fogadott dokim volt az ügyeletes. Kértem, hogy nézzük meg ultrahangon, hogy mekkora baba lesz. Erre az volt a válasza, hogy most már úgyis mindegy nemsokára megszületik, majd akkor megtudjuk. Azt tudni kell rólam, hogy 58 kg-val mentem szülni, a csipőm, medencém nagyon keskeny.
12:15-kor magzatburkot repesztett, mert nem repedt meg magától, felfektetett a szülőágyra, és mondta hogy feküdjek ott, most elmegy egy műtétre, kb. 1 óra és jön vissza. A szülésznőnek mondta, hogy ne engedjen leszállni, nehogy beinduljon a szülés. Ott feküdtem a szülőágyon és amint elment a dokim, kb. 10 perc múlva már éreztem, hogy tolófájásaim vannak. Szóltam a kb. 23 éves szülésznőnek, aki megnézett és nagyon pánikba esett. Telefonált a dokinak, de az nem tudott jönni. Kértem, hogy hivjon másik orvost, mert mindjárt szülők, erre azt mondta, hogy jobb lenne annál a dokinál szülnöm, akit választottam és egyébként is ő az ügyeletes. Jött egy másik szülésznő, vagy takaritónő, nem is tudom ki volt, mondták, hogy ne nyomjak, összeszoritották a lábam, megint telefon a dokinak. Nem tudom mennyi idő telt el, nekem akkor nagyon hosszúnak tűnt. Aztán egyszercsak zöld köpenyben, kesztyűben berontott a dokim az ajtón, kesztyűcsere, lábamat felrakták, gátmetszés és két nyomásra kint is volt Máté.
Kicsit lenéztem, nagyon lila volt, a köldökzsinór a nyakán és nem sirt fel azonnal. 13:10-kor megszületett a kisfiam, 4 kg-val és 54 cm-rel. Sajnos a szülésznő a szondát nem jó helyre dugta le, a váladékot letüdőzte, emiatt tüdőgyulladása lett. 2 hétig voltunk kórházban, szörnyű volt. 3 napig inkubátorban volt, a 3. nap foghattam meg először, alig láttam a könnyeimtől. A harmadik nap tudtam elérni azt az orvost, aki hajlandó volt megmondani nekem, hogy van Máté, mert a nővér nem adhat felvilágositást, és a megbeszélt időpontban sohasem volt ott orvos, akitől kérdezhettem volna. Majd megszakadt a szivem, hogy miért velünk történik ez. Miért kell szenvednie, miért nem lehet velem? Napi 3 antibiotikumot kapott, kétszer háromszor, plussz a cukor miatt agyon böködték. Ömlött a tejem, nem győztem fejni, az egész osztályt elláttam tejjel. Szoptatás elött mindig jól beteáztatták Mátét, mert szegény "úgy sirt" a nővér szerint. Könyörgöm, miért nem szóltak fel, hogy menjek elöbb szoptatni? Persze meghatározott időben mehettünk csak szoptatni, ha ott voltam szóltak, miért vagyok ott, akadályozom a munkájukat.
A teáztatás miatt alig szopott, mert addigra már nem volt éhes, ha csak 40-et szopott, akkor azzal ijesztgettek, hogy 60-at kell ennie, nem mehetünk majd haza.... A hiányzó 20 milit a lefejt anyatejből kellett beleerőszakolnom cumisüvegből, amit persze ki is bukott. Nagyon nem értettem az ott folyó dolgokat, miért kell cumisüvegeztetni a szopós babát, ha bőven van tejem??? Ha új ruhát kértem, mert lebukta, majdnem keresztben lenyeltek. Felajánlottam, hogy hozok neki saját szép ruhát. Erre azt felelték, hogy ők nem garantálják, hogy öltöztetés után meglesz és nem kerül a mosodára.
Egyszóval senkinek nem kivánom azt, amit Máténak és nekem át kellett élnem. Nagyon megviselt mindkettőnket. Szüleim vigyáztak addig Laurára, mert a férjem Japánban volt a cégüktől. Titokban láthattam pár napig Laurát, nehogy ne tudják hazavinni, ha meglát. Aztán a 3. nap után azt mondtam, már nem birom tovább hogy ne ölelhessem át. Szerencsére megértette a maga szintjén, (már amennyire 16 és fél hónaposan lehet) hogy nekem most maradnom kell.
Nem tudom ki hibázott szülésnél, a doki vagy a szülésznő. (a doki miért repesztett magzatburkot, ha tudta hogy el kell mennie, és 4 kg-s gyereket méretaránytalánság miatt nem is lett volna szabad megszülnöm és a szülésznő miért nem merte egyedül levezetni, nem ez a dolga?) Ezen már kár töprengenem. Egy biztos, hogy nem az enyém és nem Máté hibája, hogy igy alakult, nem mi kértük hogy igy legyen, csak most sajnos ő szenved más hülyesége miatt.
És persze a zárójelentésben semmi sincs bent!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Örültem, hogy hazajöhettünk két hét után.
Itthon szegény a sok gyógyszertől olyan volt, mintha el lenne kábitva. Első este 8-kor evett és reggel 9-kor kelt fel, közben pedig ébresztgettem is. Kb. egy hét után sirt először úgy igazából, ahogy egy csecsemőnek kell.
Születése óta havonta beteg, nátha, hörghurut, tüdőgyulladás, középfülgyulladás, gégegyulladás. Már mindent kipróbáltunk, immunerősitőtöl kezdve mindent, de nem javult. Volt egy fél év, amikor a légzése miatt befúvós gyógyszereket kapott napi 3-szor. A légzése szerencsére rendbe jött. A nátha nálunk min. 2 hétig tart és mindig antibiotikum a vége. Ez fog engem a sirba vinni.
Aztán pár hónapos korában ferdén tartotta a nyakát, voltunk vele ortopédián, nem találtak nála semmit (utólag egy szakember mondta, hogy az egy idegi dolog volt). Aggódtam mert 5 hónapos volt csak mikor először átfordult. Házidoki szerint ne foglalkozzak vele, fiú, későn érő tipus. Én nem nyugodtam bele, mert mikor elkezdett kúszni, nagyon féloldalas volt. Magán úton elvittem Dévényes gyógytornászhoz, ez volt a szerencsénk, nagyon merevek és kötöttek voltak az izmai, heti 3-szor járt gyógytornászhoz, és masszirra, azt a háromnegyed órát végigüvöltötte, úgy fájt neki. Az én szivem meg majd megszakadt, ahogy nézett rám a nagy szemeivel, hogy anya segits. De el kellett döntenem, hogy sajnálom, vagy azt akarom, hogy meggyógyuljon. Hihetetlen volt, hogy az első gyógytorna után elkezdett mászni és mindkét lábát egyformán használta. Javasolta az ajkai gyógytornász, hogy vigyem el itt Tatabányán is, hogy intenzivebb legyen a terápia, de a háziorvos azt mondta, hogy ne nevettessük már ki magunkat, ennek a gyereknek nincs semmi baja. 9 hónapos volt, mikor elkezdett mászni, 9,5 volt, mikor felült és 10 volt, mikor felállt, majd 16 hónapos mikor először elindult. A menésén még most is látszik, hogy nagyon fenékből egyensúlyoz, és nem olyan könnyedén megy, mint a többi gyerek, a futása is olyan édes.
Aztán feltünt, hogy még nem csinál ezt sem, meg azt sem. Elötte azt mondták, hogy amiatt, mert még nem tud járni. 17 hónapos korában már elbőgtem magam a háziorvosnál, hogy még integetni, tapsolni, puszit adni sem tud, nem tud rágni, a kiflit is csak szivogatja, nem tud kockát egymásra rakni, nem hallgat a nevére sem. Erre mondta, hogy gyógyúszásra tud beutalót adni. Ekkor kerültünk a HRG úszásra, aminek nagyon örülök, mert sokat fejlődött tőle. Közben elkezdtük a TSMT tornát. Aztán javasolták, hogy vigyem el neurológushoz, ott már leirtam mi történt. Annyi hasznunk volt belőle, hogy államilag finanszirozottan járhat konduktorhoz, fejlesztőpedagógushoz.
Aztán mennünk kellett a Tanulási Képességet Vizsgáló Bizottsághoz, ott Sajátos Nevelési Igényűnek titulálták februárban és azt mondták, hogy sok az autisztikus tulajdonsága,lehet, hogy autista. Aztán volt a pesti neurológiai kivizsgálás márciusban, neurológiailag semmi baja. Ezután mentünk gyerekpszichiátriára, ott végig engem sajnáltak, hogy milyen nehéz nekem, adjam be bölcsibe, hogy ki tudjak kapcsolódni, nehogy rámenjek erre az egészre. Holott én nem igy fogom fel ezt a dolgot, hanem úgy, hogy ez a kötelességem, ez a dolgom, együtt küzdünk Mátéval, hogy rendbe jöjjön. A dokinő velem beszélgetett, közben Máté pakolt ki egy fonott kosárból játékokat. A nő rá-rápislantott, megirta a papirt, hogy emelt családi pótlékot kapjunk, és hosszabbitott gyest. Közölte velem, hogy lehet, hogy soha nem fog beszélni és értelmi fogyatékos. Földbe gyökerezett a lábam, hazaúton és pár hétig minden este bőgtem. Ez nem lehet igaz, nem igy néz ki egy értelmi fogyatékos! Mindenki ki volt akadva a pszichiáternő véleményen, a konduktor is mondta, hogy ilyet nem lehet mondani egy 2 éves gyerekre, ő tudja, hogy mennyit fejlődött, az úszás oktató is azt mondta, hogy alaposan felül kell vizsgálni majd a szakértői véleményt, mert már abszolút nem igaz. Teljesen rendben van a szemkontaktusa, mindenre figyel, már majdnem minden utasitást megért és végrehajt, már tud integetni, tapsolni, nem dobálja a játékokat, nem pörgeti a kerekeket annyit, tud labdát dobni, egyedül játszani, gyöngyöt fűzni, kockával épiteni.... Tudom másnak ezek semmiségek, de nála nagy dolgok.
Még el van maradva a korabeliektől, főleg beszéd és szocializáció terén, de sokat fejlődik napról-napra. Én tudom, hogy rendbe fog jönni. Sokat küzdünk érte, sok áldozattal jár főleg Máté részéről. Szegényemet úgy sajnálom, mig más mehet a játszótérre, addig neki a kötelező foglalkozásokra kell mennie. Remélem és hiszem legbelül hogy teljesen rendbe fog jönni, igazán megérdemli.
3 hete kezdtük el a Vargha féle gyógytalpmasszázst, a talpmasszőr szerint nincs semmi baja Máténak értelmileg, csak a sok gyógyszertől le van lassulva a szervezete, nem jó a vérellátása és emiatt nem kapnak elég oxigént és vért a szervei. A mája, a veséje, a tüdeje, a torka, a vastagbelei minden tönkre van menve a gyógyszerektől (tényleg majdnem minden hónapban kapott). A lába nyomkodása alapján megmondta, hogy fáj a kisagya, azért nem alszik éjszakánként (1-2 órát mindig fent volt, csukva volt a szeme, de nem tudott elaludni), fájnak az izületei. Azt mondta, hogy a talpmasszázzsal el tudja érni, hogy a reflexpontok stimulálása által elkezdjen rendesen működni a szervezete. Az első kezelés óta végigalussza az éjszakát, sokkal vidámabb, rengeteg dolgot kezdett el csinálni, sokkal többet beszél babanyelven. Május 18-án megyünk az utolsó vizsgálatra, genetikai. És ha ott sem találnak semmit, akkor nem csak akarom, de el is fogom hinni, amit a talpmasszőr mond, mert már egy másik talpmasszőr is ugyanezt mondta Mátéra régebben.
Amúgy Máté egy imádnivaló, vidám, mindig mosolygós, barátságos és nagyon anyás kisfiú! Nagyon szeretem, persze Laurát is. De a történtek miatt más a kapocs köztünk.
Ma is voltunk a Máltai játszón. Máté szeret kavicsozni, még nem annyira tud lapátolni a homokban, nem nagyon tudja hajtani még a motort (de már legalább ráül és ha tolom, rakja a lábait), és emiatt olyan furcsán néznek rá más anyukák. Olyan gonoszak tudnak lenni az emberek! Elitélnek másokat, holott azt sem tudják, hogy ez a szegény kisfiú min ment keresztül, és mennyit szenvedett azért, hogy itt tartson. Csak csodálkoznak, hogy hogyhogy nem tudja még ezt sem, azt sem? Az ilyenektől tudok felrobbanni, hogy ha kérdezik: 2 éves és még nem beszél? Nem tudja egyedül hajtani a motort? Nem, nem tudja még!!!!!!!!!!

Hú lányok, milyen hosszú lett. Bocsánat! Be is fejezem. De jó volt kiirni magamból!

Köszönöm, ha elolvastátok!

Judit
jutte

Sziasztok,

bocsának, de most csak Lolának írnék...

Csak annyi, hogy szerintem menj be az áldozatsegítő irodába (itt az Előd vezéren a lélpcsőházunk mellett). Babakocsi ügyben.
Csak azért, mert én bementem, miután betörték a szélvédőnket. Lekérték a rendőrségi feljelentést, az én és Apa otp számlakivonatát, és ki kellett töltetni egy kérvényt. Nagyon kedves és segítőkész volt a nőci. 80 ezer ft volt a kár a rendőrségi papír szerint...hát elég szép összeget kaptunk vissza szerencsére. :D
Menj be, biztosan kapsz vissza Te is pénzt. Ha valami kérdésed van, írj, vagy hívj fel. 70-3796125.

A többiektől elnézést, jövök még...

sziasztok

KépKép
szilvia1981

sziasztok!

Na, most van egy kis időm :D

Judit,
üdvözöllek közöttünk :D Szilvia vagyok, 28 éves, és egy húsgombóc tündérfiú, Áron anyukája. Újvárosban lakunk, az OBI-val szemben. (még egy-két hétig, aztán a kresz parknál fogunk)
Még nem volt időm megnézni a képeket az iwiw-en, csak itt, tündériek a gyermekeid.

Lola,
remélem sikerül valamit intézni a babakocsi ügyben. De jó lenne. Én úgy örültem neki, amikor tegnap a kezünkbe adták a lóvét :D A cipő sötétbarna, majd teszek fel képet Neked. Nekem is most jött meg :evil: :? :shock: de jó volt pedig nélküle ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ. meg is lepődtem...de nálam azt hiszem közre játszott a mostanában minket ért sok stressz.

Szilvi,
tök jók a képek! Emese tök ügyes. Én is jártam judo-ra, de nekem nem tetszett, úgyhogy átpártoltam a jazz baletra :D aztán kick-box-ra jártam, de azt már középsuliban.

Rita,
teszel fel képet a fülbevalós Nagylányról? :D

Betti,
pfff...ovi. Szerencsére még van egy évem, hogy aggódjam. Vagy már most kezdhetem?! Bár már beirattuk Áront...vagyis csak felírták.

Angi,
kéz és lábtörést a vizsgákhoz. Én két vizsgaidőszakot és egy államvizsgát csináltam végig a szülés előtt... :shock: Ne idegeskedj :wink:

Gabrielldaniell,
sajnálom a hisztis korszakot, biztos nehéz lehet. Tanácsot nem tudok adni, én is csak a tévében néztem a vásott kölyköket, és most a viasaton azt a super nanny-t (nem tudom mi a címe pontosan) de nagyon jó tanácsokat adnak benne. Ilyen problémákkal foglalkoznak. Ismered? Üdülési csekk nagyon jó, nekünk is van. Egyébként is megérdemeltek kettesben egy-két napot, nem?
:wink:

Megyek, mert anyuéknál vagyunk...Apa csak holnap reggel jön haza :shock:
Szép estét Nektek

KépKép
szilvia1981

Sziasztok!

Szilvi: lehet, hogy megkeresem ezt az irodát én is, tavaly senki nem segített (rendőrség), mikor a teszveszen átvertek babakocsi ügyben. Köszi az infót! Örülök,hogy van egy kis öröm az ürömben! :)

Judit: örülök, hogy leírtad, ami történt veletek, én személy szerint végig olvastam. Hát... nem semmi. Megírod, hogy ki volt ez a doki? Tatabányai? Reméljük, hogy minden helyrejön a kisfiaddal, hisz azon dolgoztok, nem is keveset!

Az anyák napja nagyon aranyos volt. Kis rövid. Kb. 15 perces. Nem olyan meghitt, aranyos, mint az oviban, de ez is szép volt. Emese önálló versénél kiült még két kislánnyal előre, kezében baba volt és neki mondta a verset, mintha ő lenne az anyuka (Emese név jelentése egyébként anyácska:)). Aranyosak voltak!
Apa volt picikkel, mert jött mindkét mama, illetve húgom, Emese keresztanyuja is. Utána még fagyiztunk, sétáltunk kicsit. Apa megnyugtatott, hogy minden ok a picikkel, bealudtak neki! (a mázlista:)).

Na megyek, rendezem tovább a törpöket!

Jó éjszakát!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok,

Judit,
Annyira örülök, hogy jöttél írni és már nemcsak olvasol minket.
Hát elsírtam magam, hogy végigolvastalak most, pedig már sokmindent meséltél, de más volt így egyben végigolvasni.
Sorstárs..., de ugye tudod, hogy mi milyen szerencsések vagyunk??? Hogy ennyi mindent tudnak csinálni a gyerekeink?! Igaz rengeteg munka van benne, de tényleg nem számít.
Ja, és én is nagyon rühellem mikor rákérdeznek, hogy hány éves Réka?
Laurád gyönyörű!!!

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok!

Judit,
végigolvastam a történeteteket. Nagyon szomorú :cry: Hihetetlenül kitartó vagy, és a Kisfiad is az. Biztos, hogy ez meg is hozza az eredményét. A magyar orvosokról-egészségügyről meg már többször kifejtettem a véleményemet.... :evil:
Egyébként Áronom hat hónapos volt, amikor először átfordult, aztán hetekig nem...most lassan tíz hónapos, de még csak kúszik. Mászni nem tud, ülni sem, csak ha megtartom...Lusta és nagy is. Én is utálom az ilyen okoskodó "kedves" embereket, akik beszólnak. Nap mint nap megkapom, hogy Áron milyen dagi, és hogy mivel etetem, stb...
Ne foglalkozz senkivel, csak az számít, hogy Te és a Kisfiad összetartson :)

Jó éjszakát,
Szilvia

KépKép
szilvia1981

Szilvia,

Örülök, hogy jól sikerült az anyák napja. Ilyenkor az ember szive megtellik melegséggel. Olyan jó érzés! Készitettél képet? Milyen ajándékot kaptál?

A doki a Pődör volt. Lauránál teljesen meg voltam vele elégedve.
Egyébként Máté problémájáról, ami ugye jóval születés után derült ki, nem tud. Mióta kiderült, szerencsére nem kellett mennem hozzá. Anyukám mindig megiratta máshol a receptet. Viszont múlt héten mennem kellett a rendelésére, mert már nem volt receptem. Nem tudtam eldönteni, hogy elmondjam-e neki vagy inkább hallgassak. A problémán ő már úgysem tud változtatni. Igy inkább hallgattam, de abban a két percben, mig bent ültem nála, ezerrel dobogott a szivem.

Rita,

Csodaszépek a gyerkőceid! Fantasztikus jó a kisfiad haja.
Nem is tudom kit választanék Laurám helyében a korabeli hercegek közül?

- Egzotikus szépségű Somát
- Szőke herceg Atikát
- vagy Casanova Rolit?
:lol:

Jó éjszakát mindenkinek!

Judit
jutte

Sziasztok!

Hát ma csak olvasó "üzemmódban" működtem. Danim ma megint nem akart napközben aludni, fél 8 óta fent van és így ez a mai nap kicsit kiszívott. Hiszti most nincs annyi, igaz nagyon ki se mozdultunk. Itthon meg elengedem a fülem mellett, de ma figyeltem is nagyon őt és Gergő miatt van a nagy része. Drága kisebbik fiam, nem tudom miért de szinte óránként eszik és Dani ezt elég rosszul tolerálja, hogy ennyiszer nem vagyok az övé. Látom rajta, hogy élvezi, ha kicsit kettesben, vagy az apjával hármasban vagyunk. Hát majd alakul valahogy.

Na de nem is ez a fontos.

Hát Judit!

Én is végigolvastam a szüléstörténetet és az utána levő megpróbáltatásokat és ezek után rosszul érzem magam, hogy nekem ez a legnagyobb problémám. Nagyon sok erőd van és kitartó vagy, de van miért, kiért és tényleg őszintén szorítok, hogy minden kezeléssel, foglalkozással közelebb jussatok a várt eredményhez. De hiszen, mint olvasom ez így is van és ez nagyon jó.
Tatabányán voltatok a Szakértői Bizottságnál, ott a Nevelési Tanácsadónál?? Én ott kezdtem a "munkás életemet", hát mondjuk csak fél évet bírtam, mert nem kifejezetten azt csináltam, ami a szakmám, csak akkor ez adódott, semmi más.
A rosszalló pillantásokkal úgy vagyok én is, hogy ítélkezni és tanácsokat adni nagyon könnyű, de benne lenni már igencsak megpróbáltató (persze nem mindig). De pl. egy boltban hisztiző gyereknél is megvan a mélyebb ok, hogy miért hisztizik, nem biztos hogy épp azért mert nem kapott meg vmit a polcról, hanem egészen mélyen gyökerezik a probléma. Úgy ahogy nálatok is megvan az ok, amiért még bizonyos dolgokat nem csinál Máté.
De ezzel a mikor mit csinál dologgal is úgy vagyok, hogy miért kellene éppen akkor csinálni, úgy ahogy a súllyal is úgy vagyok, hogy miért kell annyinak lenni... stb??
Ja és köszönjük az invitálást. Majd élünk vele, csak láttam elég feszített a heti beosztásotok. Majd beszéljünk róla nektek mikor jó!

Betti!

Most tudatosult bennem, hogy csüt-ön nem tudok menni (már megint :?
Párom pont csak aznap reggeles (most az eljutás hozzád nincs megoldva, mert anyós biztos vigyázna Gerire, de a párom ugye autóval megy melóba), pénteken szabizik, szerdán meg délutános. Faca! Na de ez van, talán legközelebb.

Ne hari többiek, de nemsokára jön a párom haza, még elpakolom a játékokat...

Jó éjszakát!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!
Lola

14000-ért vettük 03-as de azt még elfogadják remélem sokáig :lol:
Igen a römer volt a másik de annak rövidebb az ülés része.kék-piros.a www.babaexpo.hu n fent van a hirdetők között .

Judit

végigolvastalak nem tudok szavakat találni.

Betti

volt sok minden de igazából inkább pici ruhák hát mondjuk én erre koncentráltam új ruhácskák féláron naci 300ft kisruha 700ft stb...
használtból is sikerült szépet de volt aki megszeretett volna gazdagodni
:shock:
volt agyon mosott szürke,ki mer menni? :oops: (Lemosó rongy)
Szóval ilyen is olyan is.

EDB

Nagyon jók a képeitek, én is szerkesztettem.

Bocsi megint nem tudtam végig olvasni most meg már nagyon fáradt vagyok.
sziasztok
Timi[/i][/b]

Kép
xytimi

Sziasztok!

Janka,
benne vagyok a cserében - bocsi hogy nem reagáltam előbb, de nem tudtam jönni. Hogyan intézzük? :)

Judit,
üdv közöttünk!! Zsanett vagyok újvárosból, van 2 gyerkőckém Máté és Lili. Én is néztelek titeket az iwiwen nagyon aranyos a családod. Van egy másik Bakos Judit ismerősöm, egy pillanatra megdöbbentem! :)) elolvastam a Mátét történetét, nagyon sajnálom, hogy ilyenek megtörténhetnek! Hihetetlen és felháborító.
Nagyon tisztelem az ilyen anyukákat kitartásukért, hogy mindent megtesztek azért hogy a gyerekek behozzák a lemaradást! Gondolom nincs is annál nagyobb öröm, mikor valami újat tanul! A sok "okossal" pedig nem kell törődni aki az utcán mondja a véleményét.

Rita,
kérünk fülbevalós képeket!!! :) :) hány kiló a Mira? A Lili most 4,5 kg lett :) de egy kicsit stagnál, szerintem azért nem rossz. Nem hízik úgy mint anno a Máté.

Betti,
sajnálom a csütörtököt :( :( és az ovit is! A bölcsiből mikor szólnak?
Vannak már házaknál is családi napközik, arra nem gondoltatok? Mondjuk fogalmam sincs hogy mennyibe kerülhet.

Szilvi,
szépek a gyerekek, a Bence nagyon sármosan tud nézni, nem csodálom hogy elolvadsz tőle!!

Évi,
tényleg milyen babakocsitok lett? azóta nem találtál a neten hírdetést?

Hisztitémához. Háát nehéz ügy. Mondjuk hozzáteszem aki ismeri a Mátét az tudja, hogy csendes gyerek, de azért itthon elengedi néha magát :) Persze ő is szokott hisztizni. A gond csak az hogy én elég rosszul viselem, számomra ez nem "elfogadható viselkedés". Ritkán szokott előfordulni, általában akkor mikor fáradt vagy beteg. Már az elején igyekeztem elfojtani a dolgot. Ált. ha nagyon belelendül akkor viszem a kádba és letusolom ruhástól. Aztán megint.. és megint. aztán megnyugszik. Földhöz nem szokta verni magát - mondjuk hétvégén a deichmanban lefeküdt - akkor meggyőztem, hogy ha így viselkedik akkor azonnal indulunk haza. Utána már minden rendben volt.
Persze sokszor volt olyan, hogy utána én is sírtam a másik szobában, hogy milyen türelmetlen vagyok szegény gyerekkel, de urambocsá mi is emberek vagyunk, fáradtak, türelmetlenek. A Zoli szokott ilyenkor vigasztalni, hogy nyugi nem csináltam rosszul. Szóval nem egyszerű, nem is tudom mit csinálnék ha naponta lenne. De ha hagyjuk hogy ez történjen akkor tönkreteheti az egész családot! Feszültséget gerjeszt a szülők között is.
Már gondolkodtam én is, hogy a lakásban lesz egy büntihely, ahova el lehet vonulni gondolkodni a viselkedésen. Csak még nem találtam ki hogy hol. :) :)
Volt már hogy az auchanban is elfáradt - mi is - és csinálta a fesztivált. Éppen fizettünk a pénztárnál, a pénztárosnő pedig valami megjegyzést tett, én meg mondtam neki hogy törődjön a saját dolgával. Tényleg nem kell a külvilág véleményével foglalkozni, ugysem ismered őket. :) :) :) Kit érdekel hogy mit gondolnak? Én már a babakocsihoz odajövő gügyögő öregasszonyt is elzavarom, mert nem ismerem , semmi közöm hozzá, a gyerkemnek sincs. Lehet hogy aggresszív vagyok egy kicsit :)

na befejeztem az okoskodást mert késő van és a Lili nem akar apával aludni...:)
sziasztok
Zsani

Kép

Kép
zsanka

Sziasztok!

Jutte: ajándékba kaptunk egy kinyithatós képeslap szerűt (de nagyobb), amibe az egyik felére egy általuk rajzolt képet ragasztottak (ő van rajta a két tesóval és fogják egymás kezét:)), a másik felén pedig egy kis vers, amit ők másoltak le. A lényege a versnek, hogy szeretné, ha olyan lenne, amilyennek én szeretném és én legyek a legboldogabb a világon! Gondolhatod mit éreztem, mikor elolvastam!!! Meg egy kis üveg díszt festettek, egy képet, amit lehet hobby boltokban, ők festették meg. Ő egy rózsát választott. Nagyon szép!!!
Olyan nagylány.

Már letöltöttem a fotókat, sok nem lett, mert a műsor sem volt hosszú. De majd teszek fel.

Zsanka: Te lökött vagy! :)

Betti: annyira sajnálom az ovit, de sajnos várható volt! :( A böliről miért írod, hogy nem sikerül? Oda felvették, nem? Kérdezz rá, mert itt a sárberkiben pl. most lesz nemsoká a felvetteknek a szülői (júni elején). Azzal ne foglalkozz most (szerintem), hogy a munkahelyed, mert addig bármi lehet, esetleg találsz máshol is munkát. Ne mondd le, szerintem!

Holnappal mi lesz így??

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ha van időtök, szavazzatok légyszí!

(Szavaztam Liza babára és tegnap Mírára is...)

www.kemma.hu babaszépségverseny

Hajnal Bence Soma és Hajnal Dóra Lilla

Köszi

Kép
Kép
Kép
emesedora

És ha áttenénk péntekre a talit? Holnapra csapadékot is mond... vagy jövő hét!?

Később jövök bővebben.
BEtti írok privit.

lola77

Sziasztok,

Megnéztem a jövő heti előrejelzést és keddre napos időt mond.

Szilvia,

Elhiszem milyen boldog voltál! Nagyon jó kis ajándékokat kaptál.

Tényleg ti gyűjtitek a gyerekeitek alkotásait? Én elraktam Laura ovis kreativ dolgait, ajándékait, a 2 éves itthoni rajzait, stb.
Biztos jó lesz majd később nézegetni.

Tegnap voltam a Sugár Gabis családi napköziben. Emiatt napra kész vagyok az árban:
- ha ebéd után elhozod: 1500 Ft/nap
- ha ott is alszik és délután viszed el: 2000 Ft/nap

Gabrielldaniell,

Bármikor szivesen látunk benneteket és persze bárkit az itteni anyukák és babák közül. Júniusban nálunk is tarthatnánk egy talit.

Igaz, hogy sűrűek a napjaink, de hétfő-péntek kivételével bármelyik nap jöhetsz Danival és Gergővel. Kedd délelött szabad, szerdán 9:30-tól már itthon vagyunk, csütörtökön 10:30-tól. Délután pedig bármelyik nap jó. Ha gondolod megadom a telefonszámom.

Most mennem kell, Máté játszani szeretne velem.

Judit
jutte

Kép Anyák napja, Emese lilában

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Anyák napj

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Jutte: én igen, gyűjtöm Emese cuccait (többieknek még nincs). Persze nem minden művét az oviból, mert ott mindennap rajzolt, hanem a legjobbakat, ami felismerhető. Természetesen az összes anyák napi ajándékot is.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Szilvia,

Nagyon csini volt Emeséd. Olyan szép ruhákat lehet kapni mostanában. Emlékszem a mi időnkben még kötelező volt a fehér ing, fekete alj, plussz köpeny napközben a suliban: )
Egyébként nagyon hasonlit egymásra Emese és Bence.
A hosszú hajú kislány az első képen, nem a Lili?

Judit
jutte

Sziasztok!

Végre ideértem.
Délelőtt bölcsiztunk.Tegnap délután lemerült az egérben az elem.
Csak most tudtam cserélni benne.

Judit!
Borzalmas amit veletek műveltek.
A Pödört nem ismerem,de körültekinthetőbb lehetett volna.
Uh-n csak látszik saccra hogy nagy baba lesz.Gondolom mivel már szültél azt gondolták nem lehet gond.
Nagyon szuperek vagytok Mátéval!!
Reméljük kis idő múlva már csak egy kusza emlék lesz neki a sok foglalkozás.
Laura mennyivel született?
Azthittem valamivel komolyabb lesz a neurológiai vizsgálat.
Ha a böliben aközösségben sem javul az evése,akkor lehet mi is elvisszük pestre.

Emeseanyu!
Nagyon csini volt Emeséd.Látom még karperece is volt.
Van már szerelme a suliban?? :D

Lrita!
Örülök hogy jelentkeztél,és hogy jol vagytok.
Láttam iwiwen hogy Mírusnak is göndörödik a hajacskája.

tali!
szerintem is halasszuk...
Legyen a kedd?
A sors valamiért nem akarja hogy nálunk talizzunk. :lol:

Betti

Kép
berna23

Sziasztok!

Betti: igen, volt karperece is. Van szerelme, de ez a fiú más ovi óta (kiscsoport), vagyis négy éve a szerelme. Nagyon jóképű srác!
Én azon filóztam, szerintem előre megnézed, milyen idő lesz és direkt olyan napot választasz, hogy ne tudjunk menni Hozzátok! :)

Jutte: köszi Emesére a bókot. Igen, hasonlít egymásra a két gyerek. Emese ilyesmi volt kicsinek (csak lányban). :) Igen, az a Lili. Ismeritek??

Ja, Emesét én is a Pődörnél szültem. Már néhányszor leírtam itt, hogy Dórinál milyen rossz élményem volt vele, katasztrófa. Azóta ha én is talizom vele, feszengek és rosszul érzem magam.

Ma plázában voltunk suli után. Vettünk Emesének Hannah Montanas (utcai) tornacipőt. Most ez a láz van nála.... Mentünk edzésre, de elmaradt, holnap lesz! Király.. potyára mentünk.

Most itthon vagyunk, Emese mesét néz, Dóri és Bence kipakolja a kisszobát. De legább apájuk is itthon van.

Megyek is

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?