Új privát üzeneted érkezett!

Na, tegnap írtam a havernek, hogy jó volna mostmár hazaadni a mellszívómat (17 hónapos már a lányuk), mert most már nagyon szeretném sterilizálva itthon tudni, hogy ne akkor nyüzsögjünk, ha már kellene.
Kissé zsugori voltam mikor kölcsönadtam, mert az én mellszívóm elektronyos, de lehet kézi változatban is használni. Hát a kézi változatot adtam kölcsön. Ugyanis az elektronyos része nekem egyszer kipurcant, s garanciálisan még kicserélték. Szerencsére fél nap alatt. De az a fél nap volt a tragédia számomra, mert akkoriban már csak az elektromos változattal bírtam fejni a csajnak, s gondolom így érthető, nem kockáztattam az ismételt kipurcanását.

Anyukám rendet csinált a középsőm szekrényében. S állítólag összeszedte a padláson az öcseknek való cuccosokat. Délután lehozzuk, s kimosom. Addig van vagy 4-5 gépre való mosnivaló, abból 1 már tisztul. Pelust még mindig nem vettem kicsi méretben. Keresem a Huggiest, de ezek meghülyültek. 3-as méretnél kisebb nincs az üzletekben.

Tényleg, már annyiszor hallottam a lila Tescos pelust. Írjátok meg még 1x lécci, hogy milyen is az a csomagolás (ha jók az infóim, van világos meg sötét lila), melyik a sokak által javasolt befutó? Apával megdumcsiztam, hogy hazafele úgy is meg kell álljon a havernek vödrös kiszerelésű csípőspaprikát venni, nosza a fia hátsójáról is gondoskodhat.
Tehát kérlek, ne kíméljetek a lila pelusos infóval.

Kép
kissmanó

De jó korán keltetek :D Na az igaz, hogy Emma már fenn rajcsúrozott 6 órakor, követelte a reggeli kakaót. Rod elment dolgozni, én meg gondoltam beugrom mi újság.

Annyira izgi, hogy van baba a csapatban (mármint megszületett baba), és biztos, hogy nagyon szép. :) Szerintem mindannyian türelmetlenül várjuk a híreket és a képeket.

Szokás szerint fél éjszaka forgolódtam. Egyre többet foglalkoztat, hogy úgy 6-7 évvel ezelőtt vagy 3 doki is azt mondta, hogy ne merjek gyereket vállalni az én állapotomban.
1. úgysem fogan meg, vagy elvetélek
2. nem fogom bírni kihordani, baja lesz a picinek
3. 80% esélyt adtak, hogy vagy a baba, vagy én ottmaradunk a szülőágyon

Hát most ez utóbbi miatt kezdek bestresszelni, főleg a kötelező ügyeletesnél szülünk miatt. :( Jók az eredményeim, magamhoz képest pedig aztán baromi büszke vagyok (csak az asztmám rossz főleg a meleg miatt) de azért csak ott motoszkál bennem a kisördög, főleg, hogy mostanában ennyit vagyok rosszul, még ha jóslók is.
A kiskönyvemben az apasági mellett van egy nyilatkozat, amiről még Rod sem tud. :oops: Ha bármi baj van, a baba az első nincs apelláta, nincs mérlegelés. A szüleim lesznek a gyámjai, ugyanakkor Rod teljes jogú láthatást kap, továbbá, ha nagyobb lesz Emma akkor elviheti magával nyaralni stb. Viszont nem akartam olyan terhet rá rakni, amivel nem biztos, hogy megbirkózna egyedül, az anyós meg ne tegye rá a kezét a gyerekemre.
Remélem, nem lesz szükség erre az egészre :oops: de azért valahol mélyen nyugtalanít a dolog.

Ma délután megyek orvoshoz, hát kíváncsi vagyok, hogy mit mond, mekkora a kicsike :) Fogytam majd egy kilót, pedig rengeteg finomságot összeettem a hétvégén. Viszont nem számolom a magzatmozgást, csak úgy tudatosul bennem, hogy oké, megint ébren van. Na emiatt biztos leszúr.

Megyek ellátom a malackákat és vár egy rakat vasalnivaló is.
Vendég

http://www.tescoszines.hu/upload/termek ... 202310.jpg
Manó igaz ez a midi méret és a kis csomagolású, van 68 db-os kiszerelésben is. Csak a szín miatt :) Hupilila a midinél akármilyen nagy a csomagolás ez a kép van

http://www.teszvesz.hu/item580066550_te ... 3_5kg.html
Van mini méret is, de újszülött nincs (vagy legalábbis én nem találkoztam vele) abból nekünk liberós van.
Vendég

jó reggelt!!! megittam a reggeli kakajómat és már jobban is vagyok :)

2 napja hasmenésem van...de nem is eszem sokat és semmi olyat, mi jön ki??? és mitől f.sok?
egész nap keményedek...fura a hasam...olyan egyben van az egész...néha görcsöl is...

és ma megyek kozmetikushoz...nehogy má a bozontos szemöldökű anyját kelljen nézegetnia a kiscsajnak :D

tesómék alakulnak: 2111 a méhszája, doki szerint mult héten ki kellett volna jönnie a csajszinak, de semmi, nem érez semmit,ma NST, aztán meglátjuk...pedig jól megpiszkálták múltkor :roll: lehet tényleg megvárnak... :wink:

Kép
Kép
mniki84

Anuk: köszi a linkeket. New born méret nem is érdekel, Grétinek volt 1 zacskóval (itt akkor jelent meg, addig minit lehetett kapni csak, márkától függetlenül), alig bírtuk elhasználni, hamar nőtt a csajszi alsója. S akkor is csak azért vettem, hogy lássam milyen az a köldökcsonk kímélő kialakítás. Hát.... lehet egyes babáknál bejön, minket nem befolyásolt különösebben.
De most már tudom milyen lila, olyansmi mint az outlook levelezőben a lila betűszín (egyébként álltalában épp azzal a lilával...na jó, angol kiszerelésben purple, nyomatom soraim. Így apának künnyű lesz elmagyaráznom.

Niki: ez a hasmenés nem az izgulástól van? Azzal símán összeköthető.

Kép
kissmanó

Szijjjjasztoook!
Benta, nagyon szép a fiúk szobája. Igazán büszke lehetsz rájuk az öcsihez való hozzáállásuk, a szereplésük stb. miatt :D

Anuk, Te aztán tényleg nagyon bebiztosítottad magad, de hidd el, semmi probléma nem lesz a szüléskor sem, úgy, ahogy eddig is nagyon klassszul végigcsináltad a terhességet :wink: 2 év múlva pedig Emma a kötényruhácskájában és a csattogó lepkéjével totyog előttetek a vásárba :wink:

Heni, nagyon ügyes vagy, hogy letudtad a nagytakarítást. Én ilyenbe már nem merek belevágni, bár szükség nem is nagyon lenne rá, hiszen a felújítás után mindent alaposan kitakarítottunk. Így csak a szokásos heti takarítások maradtak.

Mniki, tesódéknál is nagy lehet már az izgalom!

Tegnap kaptunk megint egy csomó babaruhát, egy adagot már ki is mostam. Kaptam még egy pihenőszéket, egy kézi mellszívót és egy Chicco mikrós sterilizálót. Ez utóbbihoz viszont nincs magyar nyelvű leírás. Szerintetek keressek rá a neten vagy van ötlet, hogyan kell használni? Biztos rém egyszerű, de nem szeretném elrontani, mégsem az enyém. A cumisüvegeket is ki kellene sterilizálni. Lehet, azokat már ebben kellene?

Zéti nagyon rendes fiú. Mostanában egész jókat alszom éjszaka. Ablak nyitva, hajnalba is csicseregtek a madarak. Napközben meg kiülök a kertbe a lugasba, így elviselhetőbb a meleg. Azért keményedések vannak rendesen, meg szurkálgat az alhasam. Este meg olyan volt, mintha belülről karmolászna :D

KépKép
süni76

Ja, ami kimaradt:
Anuk, én tökéletesen megértem az aggodalmaidat. Mint mindig, most is tényleg a maximumot akarod a témából kihozni, s ez így van rendjén.
Nem lehet esetleg komolyan ráhajtani a témára, hogy programozott császár, amit a kiskönyvedben is feltüntetnének? Nem tudom ilyent lehet-e (kiskönyvbe).
Azt tudom, hogy június 21-én lesz 2 éve, egy akkori topiktársunk, aki Veszprémben lakott, folyt el a magzatvize, hívta a mentősöket és símán lehetett császár, ügyeletesnél. A programcsaszi kedden lett volna esedékes, ez pedig előtte csütörtökön történt.
Tudom, hogy a programcsaszi dátuma neked még odébb lenne, de ha lehetne így bebíztosítsad magad, akkor miért ne?
Dokival esetleg beszéltél a félelmedről?
Hidd el, ha eddig minden ilyen szuperül ment, akkor szépen rácáfolsz majd azokak a vészmadár dokiknak az előrejelzéseire (hisz a háromból kettőt már azt hiszem nyugodt szívvel kipipálhaszt). Kívánom, hogy hamar jöjjön el az a pillanat mikor beigazolódik a fenti mondókám.
Addig pedig pussz, vigyázz magatokra, hisz ezzel segíthetsz mindkettőtöknek a legtöbbet.

Kép
kissmanó

Szép jó reggelt mindenkinek! :D

Csillag hatására olyat álmodtam, hogy találkoztam a nyákdugóval. Hát nem semmi volt, azt inkább nem írom le, mert a valóságban tuti nem ilyen, a lényeg, hogy már lélekben én is készülök szülni. Pedig azért én még sehol nem tartok hozzátok képest! Ja! És egyáltalán nem rémálom volt, teljesen jókedvűen ébredtem. :D

Anuk!

Ez a nyilatkozat amit írtál...elég megdöbbentő számomra... :shock: több szempontból is... :roll:

Kép
Kép
tabati

Ééééééééés... készen vannak az ablakok! :) A vasalásra most nincs hangulatom, de a teraszt lesöpörtem...

Manó, én is vettem Tescos pelust, azt a midit, amit Anuk mondott. Meg fogja ismerni a férjed, mert lilából csak ez az egy van. (Ha jól emlékszem...) 80-as kiszerelésben 1799 Ft-ba került.

Süni, mi is kitakarítottunk a festés után, csakhogy olyan a környék (légvonalban kb 1 km-re van tőlünk a Baumit gyár, ahol vakolatot, festékeket meg ilyesmit gyártanak, és bontják a hegyet hozzá...), hogy kétnaponta kell port takarítani. :? Ha esik az eső, mindjárt olyan porosak lesznek az ablakok, hogy át sem lehet látni rajtuk, mert a levegő is tele van porral... így nem csoda, hogy porallergiával küszködünk mostmár mindketten... így aztán marad a szenvedés helyett inkább a takarítás. De jó, mert addig sem foglalkozom "hülye" gondolatokkal...

Anuk, nyugi, nem lesz semmi gond. Eddig nagyon szépen lement minden, nem véletlenül. Majdnem simán átvészelted a várandósságot, úgyhogy nem lehet semmi baj. Emma gyönyörű lesz, és boldog, hogy az anyukája mennyire akarta már őt. Te meg nagyszerű anyuka leszel, és mindenki irigyelni fog, hogy a gondok ellenére végigcsináltad. :):):) Nem emlékszem már, hogy van-e fogadott orvosod vagy sem... ezért írtad, hogy az ügyeletesnél szülsz majd? Egyébként sztem egy nőgyógyász vagy szülész sem vállalná be azt, hogy bmelyikőtöknek baja legyen a születésnél. Ha indokoltnak látná bki is a programozott császárt, felajánlották volna már. De sztem minden rendben van, és azért nem szóltak. Esetleg tényleg beszélhetnél egy orvossal erről... Egyébként nagyon is megértem, hogy miről beszélsz...

Heni

Kép
szheni

Heni: Veszprémben csak az ügyeletesnél lehet szülni.
Ha jól emlékszem az egész tiltás a választott dokikkal onnan ered, hogy egy pali agyonvállalta magát, majd jött a Balcsi átúszása, ami az életébe került.

Kép
kissmanó

:oops: Ezt nem tudtam... hát akkor így még érthetőbb Anuk félelme...

Heni

Kép
szheni

Heni!

És csak tűrni lehet ezt a gyárat ami a közeletekben van? :shock: Lehet hogy naív vagyok, de ha sokmindenkit zavar, akkor nincs valami megoldás? Főleg, hogy az egészségetek is ráment, mi lesz akkor a babuval? Ő is allergiás lesz? Ez csak nyáron gáz, vagy máskor is? Csak takarítással lehet ellene védekezni? vagy gondoltam valami önműködő locsolóval lehetne, ami mindig beindul a kertben, úgy hátha kevesebb a por... Nem semmi... :roll:

Utálom az ilyen helyzeteket, amikor az ember tehetetlen...Anyuék lakótelepen laknak, s a lakótelep kellős közepére épült egy szórakozóhely, ahol nyáron sok esküvő van. Kell ez is persze, de nem egy lakótelepre. :shock: Választhatnak. Vagy megsülnek a panelban, vagy nyitott ablaknál hallgatják a mulatozókat hajnalig. Volt, hogy egyszer nagyon elviselhetetlen volt a dolog, mert éppen egy esküvő nem szombatra, hanem vasárnapra esett, másnap munka stb. betelefonáltak a rendőrségre, ahol azt mondta neki az ügyeletes, hogy már a fél lakótelep telefonált, de nem tehetnek semmit, mert van engedélyük. :evil: No, nyilván valami fejesé a hely... Utálom, hogy az ilyeneknek bármit lehet... :evil:

Kép
Kép
tabati

Jó reggelt!

Nekem ugyanis az van, ma már másodszor. Amíg Heni ablakot pucolt, addig én aludtam egy jót. Már fél 6-kor felkeltem, és nem tudtam aludni, így rendbe tettem a konyhát, és a nappalit, majd ledőltem a kanapéra. Olyan jót aludtam.
Heni, nekem tök természetes, a szakállka megnevezés. Ha neked ez vicces, akkor mondok még egyet, hátha az is az lesz. Anyukám a járókát, hempergőnek hívja.

Anuk, szerintem se izgulj a szülés miatt túlságosan, a dokid már kitért volna rá, ha oyan vészesnek látja a helyzetet. Azért kérdezz rá nála. Viszont,ha Rod tudná, hogy mi lapul a könyvedbe....... Természetes, hogy gondolsz rá, és előrelátó vagy, de azért próbálj meg egy kicsit pozitívan gondolkodni. Lehet,hogy nem is olyan rémesek az orvosok, mint amilyet vársz.

Süni, nekem is Chicco sterilizálóm van. Ha gondolod írd meg priviben az e-mail címed, és beszkennelem neked.

Zsu

Kép
bvigh

Sziasztok!
Én is itt, még egyben! Pénteken úgy rámijesztett a doki , hogy egész hétvégén attól paráztam,hogy idő előtt szülök!

Nagyon szépek a legutóbb felrakott poci- és babaszoba fotók!
Amadea,nagyon csini kismama vagy!

Anuk,megértelek,de próbálj meg kevesebbet gondolni a rosszra,és minél többet a jóra... Tudod,az agykontrollosok azt mondják (én nem vagyok az), hogy ha csak egy kicsit is betáplálod a rosszat az agyadba,akkor az könnyebben megtörténhet! Tehát csak pozitívan!!!

Én mikor a második gyerekemet mentem szülni,hajnalban indultunk,de beosontam az elsőszülöttemhez pár puszira... Na én akkor kezdtem el bőgni, hogy mi lesz, ha ottmaradok, ki fogja felnevelni a gyerekemet??? Nagyon rossz volt!!!
És mostanság is eszembe jut sajna,de igyekszem kizárni a gondolataimból!!!!!!!

Én nagyon jókat alszom mostanság, szerintem a nap bármely szakában és akár állva is el tudnék aludni...

Nekem már kész a babasarkom, a kórházi cuccom , és vasárnap már összeraktam a Pici hazahozós csomagját is....
Én mostmár csak azt várom,mikor szülök :D :D :D

Banyoszka
banyoszka

Sziasztok!
Köszi a sok dicséretet :oops: , hál'Istennek jól is érzem magam a bőrömben és múlt hét óta fogytam 1 kg-t :shock: ....nem bírok enni ebben a melegben....

Heni!
Nálunk is nagyon kemény a víz :? ....

Noémi,Manó!
Ha Nórinak húga lesz, én Grétit szeretnék, szerintem nagyon szép, nőies név és tök jól becézhető.

Anuk!
Ne aggódj! Az első 2 pontra nagyon szépen rácáfoltatok Emmával, ezután sem lesz semmi gond. Ő nagyon akar élni, te pedig egy erős nő vagy!És mi nagyon-nagyon szorítunk nektek!!!!!

Magzatmozgást én se számolom :oops:

Voltunk ma ctg-n...Nóri nagyon aktív volt. Persze 1 darab jóslófájás nem jelentkezett. Méhszáj 3100, elég rigid, éretlen, a héten még egész biztosan nem szülünk. BPD 93,7 cm, kb. 2600g és 50 cm. Szóval korának megfelelően növekszik és láthatóan nagyon jól érzi bent magát. Én meg teljesen nyugodt vagyok, majd kibújik, ha jónak látja, addig is élvezem az utolsó várandós napokat/heteket :wink:

KépKép
amadea

Utálom a hülye hivatalokat meg a bürokráciát! Reggel 8-12.30-ig sikerült hivatalos ügyeket intéznem, elég volt :cry: Igen fáradt vagyok.

Heni,
tegyél a vízbe /kifőzésnél/ egy kis citromlevet, vagy citromsavat, és akkor nem lesz vízköves! Akartam írni, hogy elkopnak az ablakaid a sok pucolástól, de így érthető, és roppant bosszantó lehet!

Süni,
tök sok mindent kaptatok! Nagy segítség az ilyen. És akkor minden munkálattal készen vagytok?

Pénteken megyek az első ctg-re, már várom nagyon.

Sziasztok!

Benta

Kép
benta

Amadea, de jó neked,hogy fogytál! Én szerintem megint híztam, mert enni ugyan nem eszek sokat, de a nasi még mindig megy.

Délelőtt hívott egy ismerősöm, hogy készített nekem ruhácskákat, menjek el érte. Már annyi ruhánk lesz,hogy nem tudom hova tenni.

Zsu

Kép
bvigh

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van, vannak, akikről már jó ideje nem hallottam, vagy csak elnéztem (Banka? Erika?) - bár gondolom el vannak havazva építkezéssel, rendezkedéssel...

Tudja vki, ez a sárgulás Kiscsillagnál mitől van és mennyire gyakori? Gondolom akkor nem olyan gáz, mint a felnőttkori...

Amadea, tényleg jó kis modell vagy a képen. Tényleg ilyen meleg volt otthon a hétvégén? Szoknya, top és más semmi?

A Gréti nekem is nagyon bejön, épp kérdeztem a párom, náluk van-e ez a név, szerencsére igen, fel is vettük a tesó névlistájára. Már ha lány lesz. Kissmanó, nálatok nincs Tesco, de van vmilyen más hipermarket?

Hűha Anuk, tényleg ne gondolj már ilyen rosszakra - minek stresszeled magad, bízz a sorsban, az őrangyalodban, stb. ...meg az orvosok se estek (mind) a fejükre. Azért ez a nyilatkozat szerintem is jobb, ha nem kerül Rod kezére, nehogy ebből gondotok legyen...mármint vita...őt is megérteném, ha kiakadna ezen, de persze Téged is.
De miről is beszélünk, hisz nem lesz semmi gáz, mint ahogy eddig se!

Kemény víz nálunk is van: a vasalóba automatikusan ioncserélt víz megy, a kávéfőzőbe meg olyan ásványvíz, amiben kicsi a sótartalom vagy mi. Még így is tiszta fehér a gép oldala, hetente kell lekaparászni. Remélem, a babafejes ásványvizek tényleg kevés vízkövet tartalmaznak. Iszik egyáltalán a csecsemő?

Van egy-két dolog, ami bezavart a múltkori szoptatós tanfolyamon. Azt mondták, a babának semmi se kell, csak a tej, amíg szopik, még akkor se, ha meleg van --- akkor minek is vettünk cumisüveget?
A másik, hogy azt mondták, ha úgyis otthon vagyunk a babábal (mármint nem dolgozunk), akkor felesleges a mellszívó. Kissmanó, neked miért kellett annyira a mellszívó, nem szopizott ciciből a baba? Tudom már annyit beszéltünk róla, most mégis elbizonytalanodtam, kell-e egyáltalán.

Itt van egy rakat szakirodalom a polcomon, az elején olyan lelkesen olvastam, de most valahogy jobban bízom abban, ha megbeszéljük a babaneten...

Tegnap görög salit csináltam (remélem pasztőrözött volt a feta) rántott gombával, uzsonnára epres palacsinta, este meg majd kipukkadtam...lassan rá kell szoktatnom a páromat a húsmentes napokra, mert nekem szükségem van rá heti 1-2x, náluk meg Nagypéntek kivételével minden áldott nap legalább egyszer husi van, de van hogy 2x :? No de még júliusig kibírom itt...

Szép hetet!
preta

Preta a sárgaság a legtöbb babánál előfordul, csak nem mindenkinél egyforma mértékben. Szerintem Amadea majd leírja neked érthetően.

A mellszívót meg azért mondhatták,hogy nem kell, mert kézzel is lehet fejni.Van akinek csak ez jön be.

Zsu

Kép
bvigh

Preta: nekem azért kellett a mellszívó (egy idő után, kb.3 hós korától csináltam ezt 5,5 hós koráig), mert nem igazán termelődött elég, s mert nem volt számára kielégítő ami kijött neki 1 alkalommal, ezért elkezdtem utána fejni és fejni és fejni. Egy óra alatt jött ki sokszor annyi amennyi neki a pótlás volt. Hiába próbáltam, hogy ő szopizza ki, nem volt partner. Aztán egy adott pillanatban teljesen leállt a szopiról (tejem is hullámokban), én pedig anyatejesen akartam táplálni. Így más mód nekm volt, mint a hosszas fejések sokasága, s így szűk 6 hós koráig bejött a kizárólagos anyatejes táplálás.
Első két szülésem alkalmával pedig a kórházban is kellett a mellszívó, mert úgy belövelt a tej, hogy minden szopi után túlzás nélkül min. a negyed lityót kiszíptam még. Ellenkező esetben bedurran, begyullad, s az kinek jó? Persze mellszívó mellett is lehet mellgyuszit kapni, nem egy esetről tudok.

Cumisüveg....én nem vettem (még). Ha kell, akkor apa pillanatokon belül megveszi. Mire kellhet? Hát vannak babák, akik az szakirodalom ellenére (merthogy ők ugye nem olvassák :wink: ) szomjasok. Egyszerűen kérik a vizet ebben a nagy melegben. De ezt persze ki kell tapasztalni. Ha csak megnyalizza a vizet (vannak teák amiket lehet adni újszülöttnek, de persze ízesíteni semmivel nem kell), teát, de nem bukik rá sem először, sem másodszor, akkor fölösleges erőltetni a témát. De van olyan baba, aki egyszetrűen cuppan a vízre. Vagy vannak a szerencsétlen esetek, mikor egyszerűen anyukának nem lesz teje. Akkor pedig tápi, tehát cumisüveg.

Tesco nálunk nincs jelen az országban. De van Carrefour, Billa, Cora (nem a mi városunkban e két utóbbi), Real, Metro, Selgros (ez olyan mint a Metro), Plus, Penny Market.
Ja, s ma bementem a kettes számú Carrefourba, s ott kaptam 2-es méretű Huggiest. Na, ez is kipipálva. Csak haladok.
Kórházi motyóm még papíron sincs előkészítve, de én már csak ilyen vagyok. Ha indulni kell, akkor kb. 3 perc alatt meglesz.

Víz itt is baromi kemény, nem tom az országban keményebb víz van-e valahol.

Örülök, hogy a Gréta ennyire nyerő itt a csapatban. Nekem is az egyik szívem csücske. :wink:

Basszus, én is jól lefáradtam már. Nem tom hányszor megjártam a lépcsőket, s még 1x tuti hátravan, középsőt haza kell hozni. Már elvitték kirándulni az oviból. De holnap nem viszem, ennyivel kevesebbszer kell itthonról elmenni.
És ma itt is cudar meleg van.
Jó lenne valahonnan napkollektrot beszerezni a medencéhez. :roll:

Kép
kissmanó

Ja, a besárgulás nem azonos a sárgasággal. Legtöbb baba így "sínyli" meg a köldökzsinóron keresztüli táplálásról áttérést az anyatejre. Akkor aluszékonyak lesznek, kevesebbet kajálnak, nem ürül a cucc a szervezetükből, ördögi kör.

Kép
kissmanó

Amadea, el is felejtettem írni, hogy nagyon csini vagy! :D

Benta, hát igen, ez tényleg nagy segítség volt. Munkálatokkal készen vagyunk. Már csak a gyerekszoba ajtaját visszük el holnap beüvegeztetni. Meg holnap még megvesszük a hiányzó dolgokat (kókuszmatrac, légzésfigyelő, kád, textilpelus, játékforgó). Apja meg majd egyedül beszerzi a hazahozós szerkót. Már előre kiváncsi vagyok, milyet fog beszerezni :D

Kismanó, nagylánynak hogy tetszett a túrázás? Ja, baráti társaságba nekünk is van Gréti babánk! :wink:

KépKép
süni76

Preta!
Az újszülött kori "sárgaság" teljesen normális dolog, a legtöbb babánál előfordul.
Az újszülött is iszik, de szerencsére az anyatejet nagyon okosan oldotta meg a természet, az elején kevésbé sűrű tej jön, így az a baba szomjoltására szolgál.

Igen, nagyon meleg van, nálunk 35 fok árnyékban, fürdőruciban vagyunk :wink: ....nemhiába Szeged a napfény városa :wink:
Dél körül jöttem haza a dokitól, zsúfolásig tele buszon...és ment a fűtés!!! (elromlott)

Na, csak volt valami értelme a mai orvosi vizsgálatnak...azt hiszem az előbb találkoztam a nyákdugesz egy darabjával.....

KépKép
amadea

amadea: hajrá nyákdugesz !!! 8) én is nyádugeszt akarok :D

Kép
Kép
mniki84

Niki!
Aranyos vagy, de ez még az égvilágon semmit sem jelent :wink: , egyik ismerősömnek 3 héttel szülés előtt távozott.....csak kicsit meglepődtem....

KépKép
amadea

Amadea, milyen volt? :roll: Úgy értem, hogy nézett ki? Vagy gusztustalan ilyet kérdezni?

Én meg megint bénáztam ma... :twisted: Kimentem a teraszra, gondoltam, ebben a jó időben lefekszem egy picit a nyugágyra, csakhogy a kutyik vmit megint előlre cincáltak. El akartam tenni, leléptem a teraszról (kb 15 cm pereme van), és persze a hasamtól nem láttam azt az újabb gödröt, amit megint a terasz tövébe varázsoltak. Beleléptem, és a bal lábfejem belefordult. Egy reccs, én meg gurultam egyet. Persze azonnal ott voltak segíteni mindketten, azt hitték, játszani akarok velük. Szépen bedagadt, (nem mintha eddig nem lett volna a víztől, de most még fáj is)... egy órámba telt, míg feltápászkodtam, és be tudtam jönni. Voltunk a kórházban, nem röntgenezték meg, azt mondta az orvos, hogy több, mint vszínű, hogy eltört, de max rögzíteni tudja. Néhány hét alatt állítólag elmúlik, ha borogatom és pihentetem. Naja, néhány hét??!! Max 3 van még...

Heni

Kép
szheni

Heni, sajnálom, ez most aztán tényleg nem hiányzott.

Egyébként most csak azért jöttem, mert Csillag írt, Borcsa babát átvitték a korára, mert fogyott az amúgy sem nagy súlyából + a sárgaság miatt. 3óránként mehet szoptatni. Remélem hamar rendbe jön, és mehetnek haza.

Zsu

Kép
bvigh

Szegénykém, de most az a lényeg, hogy legyen rendben minden Borcsával. Minden kisbaba fogy a születése után én úgy hallottam. De majd megerősödik, ha eszik rendesen... a sárgaság meg szépen elmúlik majd.

Heni

Kép
szheni

a német precizitás monnyon le :twisted: :twisted:
kicsit sem vagyok dühös. ma beszéltem egy vevőnkkel, kérdezte mikor jön a megrendelt és kifizetett áruja. mondtam holnap vagy holnapután (álltalában kiszámolom s bejön a számítás, hogy mikor jön le németéktől az árunk).
Bíztonság kedvéért (sosem teszek ilyent, de asszem ez a hetedik érzék volt ma) írtam a németnek, hogy ugyan írja már meg, mikor tette fel az árut. Először csak ahhoz volt pofája, hogy megírja: már elment. Erőszakoskodtam, hogy akarom tudni a dátumot. Erre jött a válasz, hogy ma. Én múlt kedden délután fizettem, másnap leküldtem neki a kifizetési bizonylat másolatát. S erre ez a köszönet.
Hú, de megírtam nekik (angolul, mert az sokkal jobban megy) a magamét. Követeltem a magyarázatot, hát nem vok benne bíztos, hogy kapok is.
Szóltam apának, hogy hívja fel, s csessze le élő szóban. Sajna németül nem igazán lehet szidni, a magyar nyelv erre a legtökéletesebb.

bocs, de most tényleg be vagyok gorombulva.

Kép
kissmanó

Heni: ez tök gáz. Nem tudsz elmenni másik dokihoz is? Ennek kissé barátságtalan a hozzáállása.
Nem tudom ismered-e a fillérfű névre hallgató gyógynövényt. Maria Treben Egészség Isten patikájából című könyvében is megvan. Ilyenkorra (még ha tényleg törés is lenne, de reménykedem mégsem az) nagyon jó szolgálatot tud tenni. Borogatni kell, ráadásul a hatás fokozható, ha a borogató ruhába teszel a kifőzött növényből is (na jó, nem jól fogalmaztam, hisz a gyógynövényeket csak forrázzuk).

Szerintem tök normális, hogy Borcsa fogyott, csak neki alapból kicsi volt a súlya, s a fogyás (még ha a normál keretek közt is volt az arány) miatt a súlya beleesett abba a kategóriába, mikor a procedúra azt mondja: irány a kora. Sárgaság miatt nem hiszem a korára tették volna.

Kép
kissmanó

infókat róla itt találhatsz, sajna nem tudom gyógynövényboltban kapható-e.
Nálunk megterem a kertben, legnagyobb örömömre. De persze szárított is van a házban ama esetekre, mikor a friss hajtások még nem jelentkeztek (valószínű még nem igazán találnék egy főzetre valót)

http://www.tgy-magazin.hu/2007.-decembe ... zinka.html

http://hu.wikipedia.org/wiki/P%C3%A9nzl ... B1_lizinka

Kép

Kép
kissmanó

most kaptam.
kis humor:
1242054958.671.doc
kissmanó

Szegény Heni, jókor történik veled ilyesmi :shock: most aztán tényleg le kell állj a házimunkával, gondolom nem ajánlatos ráállnod. Nem gipszelték?

Reméljük Csillagnál termelődik a finom, kövér tejecske, hogy a pinduri szedjen fel egy kis hájat...reméljük hamarosan otthon folytatják a hízókúrát...

Amadea, gondolom azért most résen leszel egy darabig...honnan tudod, hogy a nyákdugónak csak egy darabja távozott? Ez is ilyen tojásfehérjeszerű vmi? Bocs a bugyuta kérdésekért... :oops:
preta

Aranyosak vagytok, lányok, köszönöm a tippeket. :)
Petra, én is pont ezért kérdeztem Amadeát, hogy hogy nézett ki... ilyesmivel én is találkoztam már. Ráállni a lábamra nem hogy nem ajánlatos, nem is tudok. Mint egy kis bicebóca. :( Nem, nincs begipszelve, egy rögzítőt kaptam rá, ami inkább a bokámat tartja, tudod, az a műanyag, amit rá kell tépőzárazni a lábadra. Elvileg tart, de borogatni nem árt.
Manó, nagyon édes vagy, köszönöm a linkeket. :) Ez a vasárnapi ebéd meg tipikusan pasis. :) :D

Heni

Kép
szheni

amadea: de legalább annyit jelezne hogy van egy incuripincuri tágulás... :cry:

tesóm egyik reggeli közben ecsetelte milyen a nyákdugesz: egy nagy darab nyúlós takony, sárgás-átlátszós benne vércsíkocskák...guszta :?

Lilinyó nem szereti a meleget, alig mozog...

hasmars nem az izgulástól van, nem izgulok, nyugodtan várom mi fog történni...beletörödtem a "sorsomba" :D

Kép
Kép
mniki84

Sziasztok!

Nándi kb. 2800 g, még mindig faros, de a méretei jók, végre:).
BPD: 90 mm, Fronto: 110 mm, AC: 313mm, femur: 70 mm. Méhszáj 3100.
Jövő héten CTG.

Vettem még pár babaruhát, elcsavarogtam rendesen. Pedig reggel kitakarítottam :shock: pedig alig aludtam:(. és nagyon meleg volt ma!

Ja, Pestet is megjártuk, kicsit zötyögtünk, Nándink nem tetszett, de nem volt olyan vészes. Babázni jó volt, megnyugodtam:)), megmerem majd fogni is, peluscsere is, fürdetés is, majd csak a szoptatás...mert azt még ugye nem csináltam.

Játszószőnyeget hogy merjem kimosni? Mert az alsó részén van egy zenélős rész. Ha kimosom fog-e még működni?

Babakocsi félig rendben, kórházi cumó nagyjából összepakolva.

bocsi, h nem reagálok , de elolvastam mindent. :oops: .

Anuk: voltál eszemben, tavaly ilyenkor voltunk Veszprémben (Gizella feszt), ill. a várpalotai PAFE-ra mentünk.

Örülök, h hellyel-közel azért mindenki jól van!
Vendég

Sziasztok!

Jó mozgalmas hétvégém volt! Mászkáltunk ezerrel, tegnap pedig libegőztünk! Peti totál sokkot kapott a magasban, én meg úgy kinevettem, hogy zengett tőlem a hegy. :lol:

Sosi: Te kérdezted az őssejtet? Mi levetetjük, már megérkezett a mintavételi doboz, vissza is küldtük a szerződést.

Benta: tán’ csak nem színész lesz a fiad? 8)
Nagyon tuti a gyerekszoba!!

Heni: hogy van a gyomrod?
Barátnőm allergiás szinte mindenre ami virágzik + asztma + orrpolip. Doki azt mondta neki, hogy hetente kell majd függönyt mosnia, hogy a baba ne legyen allergiás… :shock:
Jajj Heni, ez nem túl jó hír!! Eltört?? Lila, meg minden? Van mankód, vagy valami, amivel tudsz közlekedni a házban?

Mellmasszír: erről elég csúnya dolgokat hallottam, ezért parázok a szoptatástól… :?

Amadea: csini csajos pocid van! :)

Zsu: köszi az infókat Csillagról! Megnyugtató tudni, hogy nincs semmi gáz. ;)

Mellszívó: beviszitek a kórházba…? Arra gondoltam, hogy arra a három napra talán nem érdemes, ha meg kell, Peti behozza. Félek hogy lenyúlják…

Tabati: én is álmodtam már a nyákdugóról! :D

Kép
tökmag79

Sziasztok Kismamik,

Most szallt el az egesz iromanyom, ugyhogy kezdhetem ujra.
Az utobbi ket hetben nem volt sajnos idom jonni, mert annyi melo volt itt bent, hogy egyszeruen nem tudtam intezni a privat dolgaimat. Egyenlore meg csak az utolso oldalt sikerult elolvasnom.
Hihetetlen hogy Csillag megszult, mindenkeppen vissza kell olvasnom nagyon kivancsi vagyok a reszletekre.
En is elkezdtem jarni szulesfelkeszitore nagyon jo es hasznosnak tartom. Mar nem is vagyok ugy beparazva, mivel mondtak hogy 3 cm tagulas utan adjak az epiduralt, azt meg valahogy majd kibirom. Mostanaban inkabb attol felek hogy ido elott jon a baba, mert ejszakankent olyan sokszor ebredek arra hogy itt faj ott faj, nyom, kemenyedik.
Viszont ami itt elkeserito, hogy a doki nem akar kiirni mert problemamentes a terhessegem. De en meg nem akarok vegig dolgozni, tenyleg ugy erzem hogy mar minden bajom van, nyugos vagyok isszonyu rossz ejszakaim vannak, dagad kezem labam stb.
Meg majus vegeig eldolgozgatok, de aztan mar igazan nem szeretnek. Ugyhogy szerdan majd futok egy kort ezugyben a dokinal.
Elkezdek visszaolvasni, ma light-osabb napom van es rem kivancsi vagyok, hogy ti milyen panaszokkal kuzdtok, bar en a 33 hetemmel jocskan le vagyok maradva, de legalabb majd tudom mire keszulhetek. :lol:

Banka
Kép
banka79

Sziasztok!

Mi is hazaértünk. Mozgalmas napunk volt: reggel pedikűröztettem. :) Végre szép a lábam is! Aztán elmentünk megcsináltattuk a zöld kártyát, és ami a lényeg megvettük a hordozót (autósülés). Majd holnap teszek fel képet! Nagyon tuti!

Heni, én is a citromsavat hallottam, ahogyan Benta is írta. De az ásványvizet hogyan használtad? Azt forraltad fel?
A törést nagyon sajnálom! Vess be mindent: igyál sok kalciumot, hogy minél előbb forrjon, Beni tényleg nem fog hagyni pihenni - meg gondolom Te sem bírnád!

Csillagéknak jobbulás! Igen, sajnos a babák veszítenek kb. 10%-ot a súlyukból, ami a 2400-ból már tényleg pont az a határ, hogy a koraszülött osztályra viszik. Az ikres barátnőmnek eleve odakerültek a babái, de azon kívül, hogy csak 3 óránként mehetett, nem volt semmi más probléma.
Remélem Csillag lelkileg kibírja - szerintem ilyenkor az a legnehezebb.

Anuk, egyetértek a lányokkal. Ne aggódj, minden rendben lesz. Ráadásul attól még, hogy nem lehet az embernek választott orvosa, ha indokolt kiírják a császár időpontját - pont arra a napra amikor az orvosa is dolgozik.
Viszont ez a nyilatkozat...hát én őszintén megmondom elég csúnya dolognak tartom.
Ráadásul szerintem semmis, mivel Rod elismerte az apaságot, ami teljes hatályú apasági elismerő nyilatkozat, tehát abban az esetben ha veled bármi történne, kizárólagosan az ő gyámsága alá kerülne Emma. (mondjuk ilyet ne is feltételezzünk)
De a véleményem az, hogy Rod nagyon nagy utat tett meg a terhességed elejétől. Igazi apává érett. Úgy gondolom, hogy minden fontos döntést egy gyerekről a szülőknek közösen kell meghozni. Szóval szerintem ha ilyenre készülsz beszéld meg vele - Emma a közös gyermeketek! Még a végén megtalálja ezt a papírt, és sosem bocsátja meg...
Bocs, de muszáj volt reagálnom erre.

Megyek, mert már száműzve vagyok a gép elől!

Jó éjt!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Hát csak megjöttem :) Voltam dokinál, de a délutánt végigheverésztem, mert Rod játszott.

Tabati az nagyon gáz :( Itt még a szerenádot is eléggé utálják a pici gyerekesek el tudom képzelni, mi mehet ott egész nyáron. Azt pedig nem hiszem el, hogy állandó jellegű engedélyük lenne.

Banyoszka irigyellek az alvás miatt, jó hogy valaki még ilyen mormota tud lenni, ekkora pocival :D A cuccos már nekem is régóta készenlétben, a telefon feltöltve mindig kézügyben.

Jaj Heni! Most aztán tényleg pihenj!!! Szegénykém.

Sajna igaz, itt nincs választható orvos. Annál szülsz, aki épp ügyeletes. Van egypár olyan, akinél nem akarok, de hát majd Emma dönti el mikor akar kibújni.
Ahogy Manó írta. Egy doki annyira túlvállalta magát, hogy rendes munkaidő, túlóra, plusz két három szülés éjszakába nyúlóan, másnap meg Balcsi átúszás. Az betett neki, szívinfarktust kapott mert nem pihent és belefulladt. Azóta van ez a rendszer.
Mondjuk a dokim azt mondta, ha bármi van hívjuk, és igyekszik. :) Amúgy odaadta az ügyeleti listáját, hogy beszéljem meg a kiscsajjal mikor kell megszületni.

S most a lényeg :) Emma baba gyönyörű :oops: tudom tudom, de olyan édes pofikája van. 50 cm, 2800 gramm, BPD 87. Egy hónap alatt összeszedett egy kilót :D Továbbra is be van illeszkedve, és pont ébren kortyolgatott, amikor a doki vizsgált, meg is rugdosta az uh-t :D
Méhszáj szépen felpuhulva, és már tölcsérszerűen kezdek tágulni. 3210-nél járunk, egyre többször és egyre erősebb görcseim lesznek, de nem baj. :) Azt hiszem nyákdugó már nálam is foszlóban van :oops: legalábbis a leírás és a mai zuhany utáni vizslat alapján.
A doki azt mondta, hogy nem fektet be amíg nem muszáj, mert sajnos egyre többször veszi észre, hogy vannak nagyon kárörvendők, akik annyira halálra szekálják és idegesítik a másik mamikat, hogy mire szülésre kerül a sor azért nem megy, mert totál be vannak görcsölve a stressztől.
Rod persze nem örül neki, hogy itthon maradhatok, se én, se a tesóm, se a doki nem tudta megnyugtatni, szinte hisztizett. Pedig el lett mondva, hogy mikor kórház, és mikor nem kórház. Mondjuk az kemény lesz, hogy oxigénnel hogy fogom bírni, ezért a doki is kicsit aggódik, mert semmilyen asztma gyógyszert nem kaphatok szülés közben. Tehát ha befulladok gondolom azonnal császár.
Külön utasított rá, hogy most aztán aludjak amennyit csak bírok :D Továbbra is él a nem emelhetek, nem hajolhatok, sőt mostantól már csak keveset sétáljak mert lépcsőznöm is kell.

Mondjuk szerintem anyósomat hót de nem érdekli, hogy mi van velem, ha nem vagyok kórházban akkor igenis dolgozzak itthon. (Mert bezzeg Ő.... tudjátok legenda) Rod azt mondta leugatja, hogy most már tessék besegíteni a főzésbe, hogy ne nekem kelljen a konyhában állnom órákig. A mosást meg átvállalta, hogy ne hajolgassak a mosógépnél, a malackákat pedig már egy hónapja takarítja. :D Na így kell betörni házimunkába egy férjet.

Megyek, mert már rengeteget írtam :oops: nomeg kezdek megint keményedni. (Csak úgy halkan megjegyzem, beszélgettünk Roddal a ki neveli a gyereket, ha engem bármi ér, de Ő ragaszkodik hozzá, hogy ha dönteni kell, akkor én maradjak meg, tisztában van vele, hogy egyedül nem tudná megoldani egy baba felnevelését)
Vendég

Sziasztok!

Nyákdugó!

Nekem abban a hónapban is volt, amikor megfogant a babu, ovulációkor... :shock: Utánaolvastam és tényleg előfordul ilyen. Ja!

Nikici!

Tényleg így néz ki, csak nekem nem volt véres... :oops:

Tökmag!

Hát akkor leírom amit nem akartam, mert akkora hülyeség. Szóval a nyákdugóban egy miniatűr baba volt benne az álmomban. És még így is, hogy csak álom volt, tudtam, hogy ez nem az "igazi" babám, és értetlenkedtem, hogy akkor mi lehet. Gondoltam, csak a nyákdugó... :lol:

Amadea!

Hát azért ez mégiscsak jó hír, mert történés van!! :D

Heni!

Húha....annyira sajnálom!! Egyáltalán nem is tudsz ráállni? Reméljük mégsem törés és még szülés előtt rendbejön... :roll:

Banka!

Hát én is le vagyok maradva, együtt kullogunk a többiek mögött! :lol: Ez a meleg nem tetszik annyira, de szerencsére még nem dagad a lábam sem. Viszont nagyon nő a babi, mert sokkal nehezebb már cipelni mint eddig, de lehet ez is a meleg miatt van.

Kép
Kép
tabati

Anuk, egyébként biztos vagyok benne, hogy ma már ilyen döntést nem kell meghozni:

1.) császárral 2-3 perc alatt kint van a baba
2.) a szülész az anyára, a csecsemős a babára figyel
3.) ha esetleg valamiben dönteni kell, az orvos dönt az állapot alapján, de én olyat, hogy baba és mama között dönteni kellett, csak 1-2 filmen láttam...

KépKép
KépKép
kfnoémi

ááááá, elsőszülöttem most szól, hogy ma mondta a tanítónéni: holnap szülőértekezlet este 6-tól.
nekem meg le van beszélve 1/2 7-től, hogy ott leszek valakinél.
úúúútálom, mert a tanítónéni se képes időben szólni, de a lányom sem lefekvési időpontban kéne megmonnya.
uff

Kép
kissmanó

Kismanó, ez annyira tipikus. Nem is értem, miért nem lehet beíratni az ellenörzőbe/üzenőfüzetbe.

A barátnőm kisfiánál csinálják ezt, pedig ő még csak ovis. Múltkor nem szóltak, hogy a fiúk vigyenek kölnit, a lányokat meglocsolni. Majd a kedves ovónéni megkérdezte a 4,5 éves gyereket, hogy na szóltál anyának - persze nem. A gyerek szinte dührohamot kapott, mert ő is akart locsolni....még szerencse, hogy anyukája táskájában volt egy minta!

Én nem is tudom hogy bírom majd! Ütök verek, mindenkit!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Heni!

Gyors gyogyulast kivanok! Ilyenkor a pihenes nagyon sokat jelent. Haromszor olyan gyorsan gyogyul. Csak wc-re kelj fel, ha meg lehet oldani! :?

Kepzeljetek, ejszaka az x-edik pisilesnel nekimentem egy ajtokilincsnek es lett egy seb a hasamon. :(
Pedig nem is eles, vagy ilyesmi, de biztos, mar annyira vekony a bor, hogy rogton megserul. :( :(

Nektek jok a cipoitek? Elkeserito, hogy alig jon fel valami a labamra.
Pedig szerintem nem vizes, csak egyszeruen a kilok.
15-ot hiztam, azert erzem rendesen.
Raadasul alapvetoen vekony vagyok, es keptelen a hizasra.
Azert 2-3 kg-t szivesen megoriznek, de sajna hamar le fog menni az egesz.
(Legalabb a cicim maradhatna... :D )

Udv
Agi
lys

Lys!

Én csak táncon érzem a kilókat, hamarabb elfárad a vádlim. Cipőre mondták, hogy majd nagyobb kell, eddig én ezt nem tapasztaltam, pedig szerintem enyhén dagad a lábam, mint minden nyáron a meleg miatt, úgyhogy nem vészes.

Kissmanó!

Ezt én is utálnám! Miért nem lehet otthon kinyomtatni egy papírt x példányban és azt beragasztani az üzenőbe? Napközis kolléganőm ezt csinálja, ha nincs idő beiratni a gyerekekkel. (vagy csak ha egyszerűen lusta lediktálni nekik... :roll: :lol: )

Kép
Kép
tabati

Kép

Kép

Mégiscsak sikerült! Ez a babahordozó! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi!

Hú milyen vagány!! :wink: 8) :D

Kép
Kép
tabati

Lys, Tabati én úgy tudom a súlytöbblet miatt kell esetlegesen a nagyobb cipő. A láb boltozata "kisimul" - és így nagyobb cipő kell. Szerintem 15 kg-nál nem lesz ilyen, de pl. az ikres barátnőmnek + 33 kg után 2 számmal nagyobb cipő kell!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi!

Hát remélem akkor ezt mi megússzuk... :roll: De a barátnődnek szülés után visszaállt a lába, vagy már élete végéig nagyobb cipőkben kell járnia? Én nagyon megszívnám, mert eleve 39es a lábam, van amikor 40es is kell, hol találnék én magamra 41-42es cipőt? :shock:

Kép
Kép
tabati

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?