Új privát üzeneted érkezett!

Jellemző: szedem ki a mosógépből a cuccost, erre a férjem ingzsebében egy lottószelvény elég halott állapotban, de még sejthető nyomtatással. A Jokeren van egy ezres nyeremény, megnéztem a neten. Soha nem nyerünk, erre amikor mégis, akkor kimosom. :evil: Szerintem ezt így nem fogják beváltani :?

Bius bringázni akar én meg legszívesebben végigfetrengeném a napot :oops:

Kép
Kép
mimmi

Lanyok!

Valaki leszolitott a buszon, hogy tudom-e, hogy a csaladi potlekot, (illetve a kulonbseget, ha van mar gyereked), visszamenoleg is lehet igenyelni, 4 honapos varandos kortol.

Tudtok errol valamit, mert azert nem lenne rossz... :wink:
Udv
Agi
lys

Sziasztok!

Lys!
Ez tényleg elég amatőr :? , mármint a kórház hozzáállása...
Erről a csp. dologról semmit se tudok sajnos...pedig jó lenne...

Evicuska!
Jó, hogy eszembe juttattad a fülbevalót...én is a kórházban szeretném neki berakatni. Ahhoz meg ugye meg kellene venni....mondjuk már kinéztem :wink:
Ha kicsit nagyobbak lesznek a csöppségek, mindenképp összehozzuk a talit, csak azért is!!! Majd a csajaink jól eljátszanak :wink:

Én is a Cauphyllumot kezdtem el, iszom a málnalevelet is...hát kíváncsi leszek....ma reggel óta olyan rossz érzéseim vannak a szüléssel kapcsolatban....jó lenne őket elhessegetni valahogy....

Na, a túlhordás nekem is az egyik rémálmom....én nagyon kiegyeznék jövő hét végében....

Ma délelőtt csajos napot tartottunk anyuval, vettünk egy csomó göncöt szülés utánra....

Várom már Borcsáról a képeket!!!!!!

KépKép
amadea

Evicuska, megkérdezem, jó?
Ma megint olyan fura keményedéseim vannak egész délelőtt, mint az elmúlt napokban, de tegnap még nem volt kinyílva a méhszáj egyetlen milliméternyire sem, Beni viszont nagyon nyomja már a csontjaimat. És ma megint eléggé aktív.

Amadea, remélem, elmúlnak a rossz érzéseid. Én nagyon irigylem már Csillagot, hogy túl van rajta, és végre láthatja és foghatja Borcsát. :) Remélem, hogy minden rendben van velük...

Ági, a családi pótlékról én sem hallottam még ilyesmit... de utánajárok majd.

Mimmi, próbáld meg azért, hátha sikerül még beváltanod... bár sztem a vonalkódot nézik, az után fizetnek. Ha azt beismeri a gép, akkor fizetnek.

Noémi hová tűnt ma?

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Lys, ez a családi érdekes..., én még ilyet nem hallottam. Kíváncsi vagyok tud-e valaki erről?

Látom egy kicsit mindenkit felcsigázott Csillag gyors szülése. Bevallom engem is. Szétválogattam a ruhákat, és nekiálltam mosni. Szerintem jövő héten minden nap vasalni fogok, annyi ruha van.
Én is nagyon kíváncsi vagyok már mi van Csillagékkal, de még nem akarom zavarni. Talán holnap írok neki sms-t,és ha nem zavarom, akkor felhívom.

Zsu

Kép
bvigh

Na, a vonalkód, ami végképp szétázott :) Mondjuk, ha többet nyertünk volna, idegesebb lennék, de ez csak mosolyogtatóan bosszantó.

Amit én a csp-ről tudok, h azt max. 2 hónapra visszamenőleg lehet igényelni (ha pl. a gyerek újból oktatási intézmény nappali tagozatos hallgatója lesz, vagy egyedülállóvá válás esetén - mert akkor hatalmas összeggel, a lottónyereményünkkel :D emelkedik).

Lys, szerintem amit tőled kérdeztek, az az adókedvezménnyel van egy kicsit összekeverve. 3 gyerek után jár csak (ha még jár egyáltalán, ha igen, akkor meg majd Gordonka bácsi jól eltörli azt is), de az tényleg már a terhesség 24. hetétől. Ezt általában az apa szokta igényelni, már ha nem minimálbérre van bejelentve és van miből visszakapni.

Kép
Kép
mimmi

Lys, most esik le: Nektek a harmadik, akkor majd igénybe tudjátok venni :):):) Családi adókedvezmény néven szerintem érdemes rákeresni, de múltkor találtam egy jó oldalt, utánanézek, h melyik is volt és belinkelem.

Kép
Kép
mimmi

Kép
Kép
mimmi

Koszi szepen, majd atnezem.
Nyilvan akkor elcseszte az az urge...
lys

Sziasztok Lányok!

Itt vagyok Heni, csak most értem haza:
reggel voltunk Tökmaggal jógázni, utána anyukámmal vásároltunk - kaját, semmi különöset - utána meg szépítkezés volt, mert este vacsizni mentek!

Most meg az ikres barátnőmmel dumcsiztam és közben degeszre ettem magam: eperrel, szőlővel és dinnyével (!) (egészen fincsi volt)

Lys tuti elrontotta, CSP-ot korábbra igényelni nem lehet. Ami esetleg lehet, az az, hogy ha elfelejted igényelni, és utólag teszed, akkor visszamenőleg max 2 hónapra lehet.
A családi adókedvezmény az amiről szerintem is beszél. Ez esetben valóban már a magzat is számít.

Evicuska, pakolj össze minél előbb! Biztos, ami biztos!

Amadea, a jövő hét vége nekem is jó lenne. :) Pont ma mondta anyukám a vendégeinek, hogy reméli jövő hét végén, vagy legkésőbb az azutáni elején megszülök, mert utána program van! :):):)

Úgy teleettem magam, hogy mozdulni sem bírok, pedig Viktor most telefonált, hogy apósomék jönnek fel holnap 2-3 között. :(

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok én is bejelentkezem. Azuram tömi a fejét, így ide tudtam ugrani. :D Úgyhogy bocsi, ha nem reagolok.

Én is azt néztem, hogy nem szült-e valaki megint suttyomban :D

Gizella napok vannak egész hétvégén. Reggel hozták a koronát felvonulás stb, szerettem volna kimenni rá, de persze mire Rodot kiimádkoztam az ágyból már rég elkéstünk :( Volt is vele egy vitám, hogy talán nem hajnalban kéne lefeküdni aludni, mikor tudja, hogy másnap program van. Persze neki állt feljebb, ha úgyis elkéstünk minek zaklattam a felkeléssel. :evil:

Délután elvitt kínajit kajázni, majd szétdurrantam (na azt látta volna a doki, hogy mennyit zabálok, állítom eddig felét sem ettem meg talán egy nap sem, mint amennyit most egyszerre :oops: ) majd mentünk lovas és íjász bemutatóra, lovagi tornára. Húúú nagyon jó volt, jó helyre tolakodtam mindent láttam. Persze leülni nem volt hova, mire hazaértünk kidöglöttem mint egy kutya, szundikáltam egyet, mielőtt nekiálltam volna a dolgaimnak. :D

Holnap ki szeretnék menni a kézműves vásárba bámészkodni, meg perecet enni :D Úgyhogy korán kelek, hogy 10-re kész legyek az ebéddel. A halászlé már kész, és ragus zöldséges rakott krumpli lesz a második, amiből a ragu már szintén kész.

Menek, mert már itt toporog :( hiába egy netünk lett, s persze, hogy nem nekem.

Jó hétvégét. :)
Vendég

Sziasztok!

Hát mit ne mondjak Csillag szülése nálam is megnyomta a vészcsengőt rendesen. Tegnap az összes babaruhát mostam, vasaltam. Na ez azért rendes mennyiség! :shock: Kb 50 db body és 30 tipegő, rugi. :roll: Ezek az 56-62 méretűek.Ennyi van a három unokatesóról, meg a tesóról. Szerintem lesz olyan amit csak 1x tudok ráadni. És ebből már ki vannak véve a pinkek :D

Az úttal kapcsolatban hétfőn beszélek az utazási irodás csajjal, hogy meddig lehet visszamondani. De még nem mondjuk vissza, csak , hogy tisztán lássunk.

Manó, akkor indulás előtt elkérem a számod, o.k.? Ha kéne az urológusi protekció. Egyébként a barátnőm is orvos,a férje ex mentős, ja és csak még eddig nem mondtam, mert nem szeretem mondani, én is :oops: . Modjuk ez nem jelent semmit, mert mindannyian belgyógyászok vagyunk és nem szülészek. Én gastroenterológus. Azért egy éles ollót vszünk a köldökzsinórnak! :D Ez csak vicc volt.

Kép
Kép
sosi

Így még nagyobb felelőtlenség, ugye? :oops:
Ne tudjátok meg mennyit agyalok a dolgon.

Ja, akkor végül is leveteti valaki a köldökzsinórvért? Lassan dönteni kell arról is.

Kép
Kép
sosi

Sosi: bíztos ami tuti, inkább most átküldöm neked, max nem használod (2 okból kifolyólag is megteheted: nem indultok, avagy Karcsika rendes baba, s otthonra tervezi a kibújást).
Azért jó, hogy elárultad, gastros vagy. Ki tudja, lehet téged is bombázunk majd kérdésekkel.
Amúgy ha meg tényleg jól érzed magad, nem muszáj gyáva nyuszinak lenni. Csak hát én mint mondtam, engem az út megtevésének időtartama aggaszt akció esetén. Bár látod, tényleg Csillag lett a vészharang, hisz elviekben semmi előjelét nem mutizta, hogy Kiscsillag ilyen hamar kíváncsi a személyes találkára a családjával.

Na, szalma lettem, apát felraktam a teherautóra. Aztán szólt, hogy csütörtökig no szülés. Remélem is. Bár tegnap vagy 50 lépcsőn lemenni 10 percbe telt (annyi van amíg lejutok az autóig). Feljönni meg nem egyhúzóra jöttem, leakadtam a trambulinnál kis pihis kifekvésre.

Nagyobbikamat elvittem, ma van az első hosszú túranapja. Kíváncsi vok hogy bírja. De remélem nem okoz csalódást, bírja a kiképzést. Ja, hazafele pedig kiegyeztünk: leteszik az utca elején, ő meg hazagyalogol (1,8 km). Lehet nem kell ringatás neki, s ráadásul korábban ágyba lesz :roll: :?: :!:

Ma éccaka nem voltam felkelve. Hurrá. Igaz, nappal annyit járok mint akit a wc látogatások száma után fizetnek.

Kép
kissmanó

Jó reggelt!

Igen, pont azért tojtunk be mindannyian, mert Kiscsillag ilyen gyorsan jött. Előző nap még tényleg semmi jelét nem adta - aztán tessék!
Már nálunk is minden készen áll, már az utolsó pocakos programokat szervezzük: ma jönnek apósomék, jövő héten anyósomékhoz tervezünk menni - esetleg még egy kerti sütésre, mert az utána lévő hétvégéken 2 születésnapra is hivatalosak vagyunk.

Áron tegnap is nagyon aktív volt. Érdekes, hogy a könyvek azt írják, hogy ilyenkorra már csökken a mozgás: én ebből annyit érzékelek, hogy mikor alszik, szinte mozdulatlan, de van délelőtt és este is bő 1 óra amikor viszont szinte ugra-bugrál. Az estinél mindig az az érzésem, hogy meg akar fordulni, de nem sikerül...nem kéne erre gondolnom, hátha szegénykémet ez is befolyásolja!

El kéne kezdeni a napomat: főzés, sütés, rendrakás...ne nincs kedvem! Álmos vagyok, pedig most ébredtem! :(

Szép vasárnapot mindenkinek!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Jó reggelt!

Szuper jó volt a tegnapi nap, fiamra roppant büszke voltam, az ünnepség után meg nagyon jó buli volt a tóparton, bográcsozással, kürtős kaláccsal, sok beszélgetéssel. Nem értem, hogy tud valaki nulla lámpalázzal szerepelni sok ember előtt. Laza, nem izgul, mindenkivel eltársalog, és marha jó hangja van kihangosítva is. Már nem kisfiús.

Este meg hatalmas grillparti a kertünkben, nem volt egy diétás nap, na.

Manó,
akkor most lábakat összeszorítani! Lépcsőzni én se bírok.

Mimmi,
ez a lottó-ügy :) Én is mindig átnézem a zsebeket, mégis kimosok ezt-azt. Tesóm a pasija telefonját mosta ki :lol:

Megvolt a fiam első nem itthon (és nem nagyszülőknél) eltöltött éjszakája, 3 haver aludt együtt, hát, ő baromira élvezte, én kevésbé. Többször nézegettem az üres ágyát :roll: Éjfélig fent voltak, mikor itthon minden este 8-kor elájul.

Ma a pelenkázót szereljük rá a komódra, képeket kell felfúrni, aztán kaptok gyerekszoba-képeket.

Sziasztok!

Benta

Kép
benta

Sziasztok!

Estenkent egyre rosszabbul vagyok. :(

Tegnap iszonyuan egett a gyomrom, hanyingerem volt, es nagyon sokat kemenyedtem. :(

Lehet, hogy ez mar a vege?

Szombatonkent szokott nalunk lenni biopiac, vettem friss kecsketejet. Ez segitett valamelyest, jo hidegen.

Benta!
Gratulalok a nagyfiadhoz! :)

Mano!
A lepcsozest nem irigylem. Nalunk is lenne jo sok, mikor leviszem Emmat kulontornara, vagy a terre megyunk. Viszont en kerulok egy jo nagyot es inkabb felszallunk a buszra par megallora, de a lepcson felmenni mar reg nem birok....

Talaltunk a pinceben egy nagy dobozt, tele babajatekkal, bevagtam a moshatokat a gepbe. :)
Meglett a zeneloforgonk is, mar mindenhol kerestem.
Meg egy teendo van. Vettem egy mozeskosarat. Danitol pedig maradt egy bolcsobe valo kis kokuszmatrac. Azt kell most belealakitani a mozesbe.
Utana asszem mar tenyleg minden keszen van.
Ti visztek ket papucsot a korhazba?
Engem nagyon idegesit, ha zuhanyzas utan vizes a labam a papucsban...
Na puszi,
Agi
lys

Ma toltom a 37. hetet!! :D :D
lys

Lys,
biopiacért irigyellek, innen elég messze van, még jó, hogy a Spxr-ban elég jó a választék e téren. Nálunk nincs lépcsó, csak az iskolában, de megbeszéltük a naggyal, hogy ezentúl nem megyek fel, szépen lejön egyedül a megbeszélt időben. Köszi a gratulát, hihetetlen fazon. Most szereltük neki a bababútort, 8.5 év elsuhant valahová gyorsan...Anyukám tegnap mondta, hogy meglep minket egy bölcsővel, tök jó, eddig eszembe se jutott.

Kép
benta

Sziasztok!

Benta, gratulálok, nagyon ügyes a fiad. Tényleg büszke lehetsz rá!
Várjuk a babaszoba képeket.

Lys, én biztos két papucsot viszek. Bár nekem ez szokásom, ha nem itthon zuhanyozok.

Noémi, nekem is olyan sokat mozgott pocok tegnap. Mondtam is anyukámnak,hogy a könyvek szerint a nap 90%-át átalusszák. Hát nem tudom, ha aludt is, nagy mozgolódásba volt.

Írtam Csillagnak, du. felhív. Annyit válaszolt egyenlőre,hogy most masszírozták ki a mellét. Gondolom, akkor a szopi még nem az igazi, de majd elmondja.

Tegnap beszéltem anyukámmal. Mondta,hogy kaptam egy tányér házi sütit. Köszi...., 40km-re innen. De úúúúúúúúúgy megennék egyet-kettőt.

Én ma is mosok. Főzni nem kell, mert apa maszekol, csak este jön haza, tegnapról meg maradt annyi kaja,hogy elég.

Zsu

Kép
bvigh

Sziasztok!

Lys!
Mi is :wink: !Azért ez olyan megnyugtató....
Én vettem 2 papucsot....egy ilyen kis egyszerű szivacsos talpút a tusolóba és egy fehér 3 csatos kórházi papucskát (jó lesz majd dolgozni is)....a kettő nem került 2e Ft-ba....

Benta!
Gratulálok a fiadnak :wink: ...én is mindig nagyon izgultam, ha ki kellett állni emberek elé, hát még vizsgák előtt...
Várjuk a fotókat :wink: !

Noémi!
Nóri is nagyon sokat mocorog ahhoz képes, hogy a buksija most már beilleszkedett a medencébe...gyakorlatilag eltűnt a feje :shock:

Sosi!
Mi végül nem vetetjük le....nagyon sokat gondolkodtunk rajta, de sajnos a piszkos anyagiak közbeszóltak....

Lépcső:tetőtérben lakunk...ez a házuk 3.emelete...egész nap lépcsőzök, de néha már nagyon fáraszt :? ....

KépKép
amadea

A húsleves már fő, a tészta kifőzve. A husit is bepaníroztam (pedig utálok panírozni) már csak sütni kell a petrezselymes krumplival együtt. Jól elfáradtam, pedig a zöldségpucolást is ülve csináltam!

Lys én is viszek két papucsot. Zuhi után megtörlöm a lábam, és átlépek a szárazba. Bár látszólag tiszta a kórház jobb félni mint megijedni alapon nem akarok egy lábgombát összeszedni! :?

Benta, gratulálok a fiadhoz! Én is mindig ilyen szereplős voltam, bár később ez nem mindig volt előny, mert ehhez egy "nagypofa" is társult! :)
Én is nagyon várom már a képeket!

Lys, tarts még ki egy kicsit, bár 37. hét után már bármikor jó!

Zsu gondolom, akkor most lövellt be Csillagnak a tej, és beállt. Nem lehet valami kellemes, de remélhetőleg a masszír után még jobban fog menni a szopi!
Majd kérdezz rá, mikor engedik őket haza, és ha Apa tud, dobhatna képet!

Amadea, ezek szerint nem Áron ilyen mocorgós. Lehet, hogy ez a meleg is közrejátszik?
Azért annak örülök, hogy nem nyáron várom a babámat, mert nekem már most iszonyatos melegem van. Tegnap is az intersparban azt hittem összeesek a melegtől - nem tudom hogy lehet bírni augusztusban nagy pocakkal. A barátnőm szeptemberben szült, azt mondta, hogy az utolsó hónapban a lakásban ült és lihegett, persze full bevizesedett. Nem lehetett valami kellemes...

MEgyek, még sütnöm kéne...

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Talaltam ket beirast a Caullophyllum-rol mas forumokon. Tudom, hogy itt is volt mar szo rola, de mindenhol mas potencialokat ajanlanak.
Mi a velemenyetek?

"Én a 36. héttől kezdtem el szedni a homeos cuccokat.
Minden hétfőn este 5 golyó Arnica 30CH
Páros héten(36,38,40. hét) keddtől vasárnapig este 5 golyó Caullophyllum 15 CH
Páratlan héten (37, 39,41. hét) keddtől vasárnapig este 5 golyó Cimicifuga 15CH
A szülés alatt pedig 1/2 óránként 5 golyó Caullophyllum. Szülés után pedig 5 golyó Arnica (Ez a vérzés csillapítás miatt)"

Es egy masik :

"Nekem a szülésznőm adott egy papírt!
Szülésfelkészítés a 36. héttől!
Caulophyllum CH 30:
36.héten heti 1x5 golyó
37 héten heti 2x5 golyó
38. héten heti 3x5 golyó
39. héten heti 4x5 golyó
40.héten heti5x5 golyó
41.héten napi 1x5 golyó
aztán még:
Cimicifuga CH30 Csak akkor kell szedni ,ha a fájások kezdődnek,és rendszeressé vállnak!
Arnica CH30:
A szülsé után korai gyermekágyban sérülések,horzsolások gyógyulását segíti elő,fájdalomcsillapító,fertőtlenítő hatású!"

Egy harmadik helten 5-os potencialt is lattam.

Udv
Agi
lys

Kozben talaltam otthon 12-est. :D
lys

Megegy kerdes:

Mar megvan ez nekem 5-6 eve az elozo szulesekrol. A szavatossaga 2014-ig jo. Van egy kis gyogyszeres szekrenyunk a furdoszababan. Pont alatta van egy futotest, igy egesz evben langyos ido van a szekrenyben. Pont azon a polcon nem, de alatta volt 1-2 illoolajos cucc.
A Caulophyllum jol lezart sotet uvegcseben van.
Szerintetek jo meg, vagy vegyek masikat?
Ha jo, akkor mennyit szedjek belole?

Malnalevel: Nem tudom, mi van a mehszajjal, igy nem nagyon merem inni. Szerintetek?
Tobbieknel ilyenkor mar 1-2 ujjnyira nyitva voltam.

Teleirtam az oldalt, bocs :)
Agi
lys

Hát Ági, én is csak összezavarni tudlak:

Nekem a jógás szülésfelkészítőn azt mondták, hogy az Arnica Montanat már 4-5 nappal a kiírás előtt érdemes elkezdeni, illetve ha elmegy a magzatvíz vagy beindul a szülés, akkor azonnal. Ez arra szolgál, hogy a sebgyógyításban segítsen (akár császár, akár gátseb)- Ráadásul ha már szedjük előtte, akkor a baba köldöke is gyorsabban fog gyógyulni.

A Caulophyllumhoz hozzászólni nem tudok...pl. arra azt mondták a felkészítőn, hogy elég csak szülés közben...nem tudom.

Ezeket találtam:

http://209.85.129.132/search?q=cache:3r ... clnk&gl=hu

http://www.mimnet.hu/0100_hun/index.asp ... ew/&pid=18

KépKép
KépKép
kfnoémi

A fáklya

Van olyan éles határvonal, amikortól gyermekünk felelőssé válik tetteiért?
Van olyan csodás pillanat, amikortól a szülők kívülálló megfigyelőként tekintenek gyermekük életére, és vállukat rándítják, hogy „ez úgyis az ő életük” és nem éreznek semmit?

A 20-as éveimben járva egy kórház folyosóján állva vártam, hogy az orvosok néhány öltéssel összevarrják a fiam fejét. Azt kérdeztem: „Mikortól nem aggódunk?”
A nővér azt válaszolta: „Amikor már túl lesz a baleseten.”
Édesanyám csak némán mosolygott.

A 30-as éveimben egy osztályterem kis székén ülve azt hallgattam, hogy az egyik gyermekem folyamatos locsogásával hogyan zavarja meg az órát és közben hogyan lépdel a rendszámtábla-gyártó kisiparosi álma felé. A tanár mintha a gondolataimban olvasna, mondta: „Ne izguljon, mindannyian átesnek ezen, később hátradőlhet, ellazulhat és élvezheti a társaságukat.” Édesanyám ekkor is csak némán mosolygott.

A 40-es éveimben rettenetes sokat vártam, hogy végre megcsörrenjen a telefon, hogy hazaérjen az autó és hogy kinyíljon a bejárati ajtó. Egy barátomtól azt hallottam: „Önmagukat keresik. Ne aggódj, néhány éven belül abbahagyhatod az aggódást. Felnőtté válnak.” Az édesanyám csöndesen mosolygott.

50 évesen elegem lett a beteges, fáradt és védtelen énemből. Még mindig aggódtam a gyermekeim miatt, és ehhez hozzájött egy új ránc is. Nem tudtam eltüntetni.
Az édesanyám csöndesen mosolygott. Továbbra is magamat okoltam a hibáikért, lesújtott az elégedetlenségük és lehangolt a csalódásuk.

Ismerőseim azt mondták, hogy amikor megházasodnak a gyermekeink, akkor véget ér az aggódásunk és élhetjük a saját életünket. El szerettem volna hinni, de ilyenkor előjött bennem édesanyám szerető mosolya és egyre sűrűbben ismételt kérdése: „Haloványnak látszol. Rendben vagy? Hívj, amint hazaérsz! Rossz a hangulatod?”

Létezik, hogy a szülőket egy teljes életnyi aggódásra ítélték?
Az aggódást fáklyaként adjuk tovább, mely aztán bevilágítja az emberi gyengeség és az ismeretlentől való félelem útvonalát? Az aggódás átok vagy épphogy áldás, mely magasrendű élőlénnyé tesz minket?

Az egyik gyermekem az utóbbi időben aggódva esett nekem, hogy „Hol jártál? Három napja hívlak és nem vetted fel! Aggódtam.” Boldogan mosolyogtam.

Megkapta a fáklyát…

Kép
kissmanó

itt írtam valamit, de töröltem.

Ági: közben privi is ment
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára kissmanó 2009.05.10 13:52-kor.

Kép
kissmanó

S hogy Ági kérdésére reagáljak, én 2 éve szülés előtt így szedtem, s bevált:

Arnica-t 3 héttel a kiírás előtt, 9CH, napi 1x5 golyó
Caulophyllum kiírás előtt 4 héttel 5CH, napi 1x5 golyó.

a hőmérséklet s a szavatosság miatt sztem jók még. ellenben írod az illóolajat....hát....az illóolajak csomagolt állapotban voltak, csak ott tárolva? ha igen, akkor belefér, de ha a fürdőszobában volt használva is az illóolaj, én újat vennék. hisz bírható az áruk ezeknek a bigyóknak

Kép
kissmanó

Manó,
ez gyönyörű, tiszta libabőr lettem. Aggódunk, amíg élünk, de ez csodás, hogy van kiért aggódnunk.

Kép
benta

Manó, ez szép volt.

Szinte egyfolytában figyelek,hátha ír valaki. Utálok egyedül itthon lenni, főleg hétvégén!!!!!! De látom mindenki családi életet él. Jól is teszitek. Csak hiányzik apa. Ma egy kicsit jobban, mint máskor, pedig van mit csinálni. De olyan jó lenne,ha jönne már haza. Szerintem még vagy 3 óra. Addig megbolondulok egyedül.

Zsu

Kép
bvigh

Koszi a valaszokat! :)

Es igazabol most jottem ra, hol kell megnezni a priviket, azt hittem rendes e-mail-t kapok majd. :(

Ezert szeretnem megkoszonni, aki irt nekem eddig, Mano, Zsu, Amadea, Noemi. :) :)

Attanulmanyozom a homeos irasokat, koszi Mano.

Udv
Agi
lys

Tessék gyönyörködni, kicsit steril, még a textilek hiányoznak, de a lényeg látszik:

http://picasaweb.google.hu/sudar.andras ... 6941546290

Kép
benta

Benta: ez valami csodálatos :!: :!: :!:
Akkor a 3 fickó együtt lesz?
A nagyoknak van külön tanulósarkuk?
Szopizni máshol fogtok?

kérdéseim vannak, csak győzzed megválaszolni.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Benta!
Nagyon szuper lett a szoba!!! :wink:

Kissmanó!
Nagyon szép, amit írtál, kicsit meg is hatódtam...én eleve nagyon aggódos vagyok...azért majd próbálom visszafogni magam és nem Nóri agyára menni :wink:

Lys!
"Nekem a szülésznőm adott egy papírt!
Szülésfelkészítés a 36. héttől!
Caulophyllum CH 30:
36.héten heti 1x5 golyó
37 héten heti 2x5 golyó
38. héten heti 3x5 golyó
39. héten heti 4x5 golyó
40.héten heti5x5 golyó
41.héten napi 1x5 golyó "
Én így szedem....de egyenlőre még nem tudok nyilatkozni a hatásáról...
A málnalevélteát szerintem nyugodtan ihatod....

Noémi!
Nekem is nagyon melegem van, nyitott ablaknál aludtam :? ...

Már úgy várom a híreket Csillagtáncosékról! Remélem minden OK és alakul a szopi is!!!

KépKép
amadea

Aktuális pocakfotó:

Kép

KépKép
amadea

Sosi nem semmi mennyiség! Aztán még Rod nekem dumál, mert van vagy 15 body, meg kb ugyanannyi tappancsos rugi. Na jó, nálunk előfordul pár nyárigatyó, meg napozó, egypár egybe-szoknyácska is. :) Azokat a tesómtól kaptuk. Ékesanyutól, és Laciéktól kaptunk még nagyobbacska nagyon csini ruhákat, de picikből csak ennyi van.

Tényleg Erika nagyon rég volt, remélem nincs baj, csak olvasó módban van….

Zsu talán most már apa haza is ért :) Jó idő van nem voltál kinn egy kicsit sétálni? Fagyizni?

Benta húúú ez ám a gyerek kuckó :D Nagyon szép! A sarokszekrényt vettétek, vagy csináltattátok. Nekem annyira tetszenek ezek. :oops:

Kórházi dolgok: papucs szintén 2 db, egyik műanyag csúszásgátlós talppal a zuhanyzóba, a másik fincsi puha a szobába. Itt igencsak ajánlott az alattunk levő csaj ugye kb 2 hónapja szült, adta a fülest mit vigyek még ami nincs listában. Vettem még fertőtlenítő wc ülőke törlőkendőt, plusz wc-re rakható papír ülőkét is biztos ami biztos, hátha citeráznak a lábaim, nedves wc papírt, és baromi drága extra pihe puha sima wc papírt is (ez az egy amihez ragaszkodtam nem nézve az árat) :D

Hát jelentem azért mi is elvoltunk a mai kirakodó vásáron. Már fél 10-re kész voltam a kajával (sógornak nem tetszett a ragus-zöldséges krumpli, mert hogy kevés benne a hús, de csak megette), Rod felkelt és mentünk. :) Néztünk kötényszoknyát is, 74-80 méret volt ráírva, de szerintem nagyobb volt. Azuram azt mondta, hogy majd jövőre már tudjuk mekkora kell a lánynak, majd megnézzük és ha nem lesz felesleges pénzünk megvetetjük valamelyik nagyszülővel :D (2800 Ft volt és tiszta pamut, kis kék pillangós anyag a kötényes része) nomeg egy pici kislány ott tolta előttünk a csattogós lepkét :D Hát az fantasztikusan aranyos volt.
Kaptam halvát, meg egy hatalmas perecet nyammm, már hetek óta igazi kemencés perecet akartam enni. :D Sikerült vennünk kecskesajtot is, bár csak keveset, mert iszonyat drága. Viszont kecsketej nem volt, azt mondták túl meleg van hozzá. :(

Egész kora délután heverésztem, mert mire hazaértünk totál bekeményedtem, meg megint jöttek a jósló fájások. Egy emeletet bírtam felmászni, az uccsó kettőn már Rod cipelt fel minket. Szegény :) most már egyre többször mondogatja, hogy mi lesz, ha egyedül vagyok.
Vendég

Amadea cuki a pocifotó :D Milyen szép vagy rajta :oops:

Melegem nekem is van, éjjel már csak kínlódok meg forgolódok. Nem irigylem a nyár végén szülőket, nagyon nehéz lesz nekik, ha forróság lesz.
Vendég

húúúú csajok, izzzzzzzzzzadok nagyon nagyon meleg van, jelentem Győr: minimum 40 fok...szélcsend, kánikula...olyan jó lenne egy olyan dörgősvillámlós gyors zuhi :oops:

homeo: én szülésznőm 36, héttől, egyik nap Cimicit, egyik nap Cauizét szedet, CH5-9et...meg napi két pohár málna...nagyon kiváncsi vagyok, szerdán megyek dokihoz akkor már lassan 2 hete fogom ezeket tömni, vajon mennyit sikerült puhítani a betonméhszájamon... :?: :)

lehet amúgy 3000es méhszájjal szülni...mármint jöhet úgy is a dolog, vagy muszály előtte tágulni? mert akkor én sosssssssse szülök :shock:

mi lehet csillagékkal.... :roll: izgulok

babaszoba nagyon szép :wink:

Lilien ki akar jönni: CSAK MÁR MEGINT NEM JO HELYEN!!!!

amadea te meg még mindig csini vagy :wink:

Kép
Kép
mniki84

Nahh, mi péntekig nem szülünk, kihelyezve a kihajtani tilos tábla. Remélem a torkomon keresztül csak nem kíváncsi (ámbátorkodom megjegyezni 2-3 napja elfelejtette még a savat is ebbe az irányba - felfele - küldeni). Apa csak érjen haza szépen.

Amadea: cép nagy pocó.

Meleg: nos, még bírható, mi az előnye hegyek közt lakni. De hátránya is van, barátnőcim Bp-ről írta, hogy ők már felállították a kertben a medencét. Nagyon be kéne szereznem az oda szükséges napkollektort. Mert akkor hamarabb nyithatna nálunk is a strand idény. Ellenben hőhullámok kerülgetnek, tegnap vettem be ilyen irányban ható homeóst, s jelentem ma klasszisokkal jobb.

Megjött a legnagyobb a kirándulásból, hallom a hangját, uhhó lépek.

Kép
kissmanó

Már megint itt vagyok.

Benta, szuper lett a fiúk szobája. Mit szólnak a nagyok ahhoz,hogy meg kell osztaniuk a bébivel a szobájukat?

Amadea, nagyon csini vagy!

Anuk, ti aztán jól kicsavarogtátok magatokat. (kicsit irigykedem is)
A fagyira jól rátapintottál. Ellenben nem egyedül voltam,hanem apa hamarabb haza jött egy kicsit, és elvitt fagyizni. Ha már úton voltunk, lemosattuk a kocsit, meg beugrottunk a Tescoba. Sikerült venni megint valamit Zazinak. Igaz, most csak szakállkát, merthogy rájöttem a mosások közepén, hogy az még nincs.

Zsu

Kép
bvigh

Ja, még azt akartam, hogy Csillag még nem hívott, biztos nincs ideje. (vagy épp hangulata, ezért is nem akarom én hívni)

Zsu

Kép
bvigh

Már megint én.
Az előző hozzászólásom srornó.

Most beszéltem Csillaggal. Minden ok, bár Borcsa baba kicsit besárgult, így most kék fény alatt van, és 2-3 óránként viszik ki szopizni. Egyenlőre keveset szopik,és lustácska is kicsit. A fejés még nem nagyon megy egyedül, de segítenek neki.
Azt mondta, hogy a férjét megkéri holnap,hogy próbáljon meg képet feltenni.
Kérdezte,hogy nem szült-e még valaki, és mindenkit puszil.

Zsu

Kép
bvigh

Manó,
van egy hintaszék a szobában, csak nem látszik. De szerintem eleinte a mi ágyunkban meg a nappaliban eszünk majd leginkább. Van a fiúknak még1 szobája, az a játszós szoba, ott van egy íróasztal de sose használják. Krisz nem hoz haza leckét, csak nagyon ritkán, de akkor is az étkezőasztalnál dolgozik.

Zsu,
van még szobánk, és akartunk is külön babaszobát, de a fiúk kérték, hogy legyenek együtt! Hatalmas élvezettel fúrtak, szereltek ma is az apukájukkal. Isteni ilyen nagy fiúkkal babát várni, mindenkinek a harmadikkal kéne kezdeni. Ha beszélsz legközelebb Csillaggal, modjad meg neki légyszi, hogy pusziljuk, irigyeljük és várjuk nagyon ide!

Niki,
Lehet, én mind2-szer totál zárt és hosszú méhszájjal vágtam bele a szülésbe, igaz, indították őket.

Anuk,
Készen vettük, + van még egy klasszik 3 ajtós szekrény is hozzá, csak az a másik gyerekszobában van. A perecet én is imádom!

Amadea,
Egyszerűen gyönyörű vagy!!!

Nekem is nagyon melegem van, éjjel is szenvedtem, erősen gondolkodtam a légkondi bekapcsolásán. A fiúk ma már medencéztek, 28 fokos volt a víz a barátunk medencéjében. Nekünk is össze kéne rakni.

Sziasztok!

Benta

Kép
benta

De jó, hogy Csillagékkal minden rendben, nagyon várom már, hogy jöjjön és meséljen!!!

Niki!
Nyugi, nem maradt még bent bébi!És még bőven van ideje a méhszájadnak nyílni.....Tesódék hogy vannak?

KépKép
amadea

Hahó!

Benta! Nagyon klaszz a fiú hálószoba. Ha megint lányom lett volna , én is gondolkodtam a gyerekháló és gyereknappali lehetőségén, szerintem nagyon jó. De így marad a külön szoba. :D

Amadea! Tényleg jól nézel ki, szerintem még nem olyan az arcod, mint aki nemsokára szül. Kb egy héttel előtte eltorzul, kifordul a száj. Te nagyon szép vagy! :D

Manó! Megható volta a fáklyás írásod :oops: Köszi a számot.

Mi tegnap egész nap egy horgásztó partján buli ztunk, babgulyás, palacsinta, tárcsás husi nagy baráti társasággal.Van ott egy nagy fa játszótér is, a gyerekek nagyon élvezték. A párom természetesen megint gondoskodott róla,hogy ne unatkozzam. A tó mellett van egy kissebb bányató, a partja tiszta homok, olyan , mint egy tengerpart :D .Onnan ahol mi voltunk nem lehetett odalátni. Egyszercsak jönnek, hogy a párom ott fürdik benne a 4 éves lányommal és a húgom 5 éves lányával, akik persze nem tudnak úszni :twisted: Gondolhatjátok!

Kép
Kép
sosi

Szép jó reggelt mindenkinek!

Benta, nagyon aranyos a babaszoba-fiúszoba. :) Praktikusnak is látszik.

Amadea, nagyon szép vagy... Igazi kismami!

Örülök, hogy Csillagék jól vannak, a sárgulás pár nap alatt elmúlik Borcsánál, és aztán már mehetnek is haza. :) De jó... A szopizásba meg csak belejönnek!!

Nem is tudom már, ki kérdezte a papucsot... én mindenképpen kettőt viszek, mert nem tudok idegen helyen papucs nélkül tusolni. Nem hiszem, hogy lesz kedvem minden fürdés előtt kifertőtleníteni a tusolót, és nem nagyon adnék lehetőséget a gombáknak...

Tegnap szinte semmit nem csináltam. Reggel odakészítettem a húslevest, aztán reggeli, és egész nap szinte feküdtem. Nem éreztem túl jól magam... iszonyúan meleg volt, reggel fél 9-kor a teraszon (igaz, hogy akkor még oda sütött a nap) 28 fok volt. Később árnyékban volt 32... azt hittem, elolvadok. Beni persze élvezte a meleget, alig aludt vmit. Egész nap, mint a motolla... :) De jó volt, mert így egész nap beszélgettünk. :)

Kissmanó, megható volt a fáklyás üzenet... régebben megkaptam én is vkitől, de akkor max a szüleim, nagyszüleim és a férjem voltak, akik miatt aggódhattam... most meg lesz egy manó, aki tőlem függ majd. Olyan hihetetlen most még, pedig már nagyon közel vagyunk a célhoz...

Ági, esténként nálam is ugyanez a helyzet. Keményedések, gyomorfájás, ez a sehogy-nem-jó érzés, alig várom, hogy elaludjak. Akkor meg jönnek a hülyébbnél hülyébb álmok... és a vége az, hogy 2-3 körül felébredek, és már nem tudok visszaaludni, csak reggel.

Zsu, ez a "szakállka" kifejezés tök aranyos. :) Nem is hallottam még eddig... jót mosolyogtam rajta. Viszont meg tudom érteni, hogy nem szeretsz egyedül lenni. Én is így vagyok ezzel, pedig mostanában én is sokat vagyok egyedül... Talán az elmúlt pár hétben már megszoktam, úgyhogy annyira nem rossz, mert lefoglalom magam valamivel mindig, de az elején nagyon rossz volt megszokni.

Na, azt hiszem, ideje enni vmit, aztán gyorsan megpucolom még az ablakokat és rendbe teszem a szekrényemet. Ha ezzel készen leszek, kész a nagytakarítás. :) El sem hiszem...
Szép napot mindenkinek!

Heni

Kép
szheni

Jó reggelt!

Amadea nagyon csinos vagy!
Pont arra gondoltam, hogy mindig írtad milyen kicsi a pocakod...hát ez nem igaz! Lehet, hogy cm-ben igen, de azért mert előtte is vékony voltál. Az én pocakom most 100 cm, van aki már ezt régen lehagyta, de a képeken olyan hatalmas mint a Tiéd! :)

Benta nagyon szép a szoba! És milyen rend van! A nagyok ezt maguktól csinálják, vagy neked kell szólni nekik? A macik nagyon édesek! :)

Tök jó, hogy Csillagékkal minden rendben! Én is ki akarom ma főzni a mellszívót és a cumisüvegeket...biztos, ami biztos, ezt nem hagyom Viktorra!

Zsu megértelek, én is így szoktam lenni! Olyan vacak egyedül!

Velem nincs semmi különös. Itt voltak apósomék, úgyhogy ők már "letudva".
Kitaláltam, hogy nekem a szülésre a 19 vagy a 29 tetszene legjobban. Beszélgetek Áronnal, hátha rá is hat, ahogyan Grétire is hatott Kismanó! :lol:

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi, képzeld, nálunk nagyon kemény a víz. Kifőzés után undorítóan néztek ki a cumik is, a cumisüvegek is és a mellszívó csövei is. Viszont rájöttem, hogy a legolcsóbb szénsavmentes ásványvíz pont megfelel erre a célra. Attól szép lett minden, pedig már azt hittem, dobhatom a fenébe őket... Nem tudom, nálatok milyen víz van, csak azért írtam, hogy számíts rá.

Heni

Kép
szheni

Noémi :wink:

Más fórumon egy kismami írta, hogy szeretné, ha most lánya születne (még nem tudják mi lesz), tuti befutó névnek a Gréta. Erre ismerősök nagyon leugatták.
Mondtam neki, hogy nyugodtan küldje hozzám őket, mert leordítom a fejüket a nyakukról. Mijjazhogy kritizáljuk a Grétát?

Remélem Kiscsillag hamar megunja a kék fényes napozást, s kikéreti magát alóla, s utána hamar mehetnek haza a bíztos türelmetlen Apucihoz.

Sosi: privi válasz megérkezett. :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kissmanó 2009.05.11 07:18-kor.

Kép
kissmanó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?