Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hú, milyen hír fogadott :D

Gratula Csillagéknak Borcsa babához! Sok-sok tejcsit a babának és sok boldogságot az egész családnak!

Ma én is betöltöttem a 36.hetet, de abba bele se gondoltam, hogy akár jöhet is már Róza... de legalább a fürdő kész van, takarítás van folyamatban, az egész lakásban :?

Tabati: esetleg írhatnék neked, ha Róza megszületik? Amadeával biztos sms-ezünk majd, de vele elég közel vagyunk egymáshoz.

Kissmanó: írok privit a táblázathoz.

Kép
Kép
evicuska

Az előbb hívott egy nőci.
A lényeg röviden: Ajándék utazási utalványokat osztanak szét, egy előadást kell "csak" meghallgatni. Elég átverés szaga van.
Az utalvány 3 napra szól, és az éven lehet felhasználni.

Zsu

Kép
bvigh

Zsu: ismerős, ide is tolták már a képüket.
Tényleg kapsz utalványt, de az önrész belőle az sem semmi

Kép
kissmanó

Én is erre gondoltam. Mivel rákérdeztem egy-két dologra, és mondta a nő, hogy az utalvány értéke olyan 19000.- körül van. Hát 3 napra még egy embernek is kevés, nem kettőnek.

Zsu

Kép
bvigh

Sziasztok!

Hát,Csillag jól beelőzött mindenkit!
Nagyon-nagyon sok boldogságot Nekik!!!

Én is voltam ma dokinál, ctg 6 perces keményedéseket jelzett.
Méhszáj 1 ujjnyira nyitva,elsimulva.
Doki tanácsa: 3x2 magnézium,no sex,no házimunka, extra pihi hétvégén, mert Ő hétfőig vidéken van! Kedden már szülhetünk szerinte....
Nem lettem túl nyugodt! De ahogy magamat ismerem,simán túlhordom majd, a másik kettőt is túlhordtam (2 és 10 nappal)

Erre jövök ide írni, és meglátom,hogy Csillag ez idő alatt megszült, pedig egy napra voltunk kiírva!!!!!

Banyoszka
banyoszka

na magamhoz tértem! :o

nézd anuk ilyet tudok neked csinálni...ezt tesómnak csináltam

Kép

Kép
Kép
mniki84

Sziasztok!

Igen, Kismanó Tabati eltalálta olyan van ritkán, hogy nem jutok szóhoz!

Borcsa babához nagyon gratulálok! :)
Nagyon jó lehet Csillagnak!

Nekem valahogy most tűnik olyan hihetetlennek. Eddig csak egy csapat kismama voltunk, de mától elkezdődött...számomra hihetetlen.

Voltam ctg-n . még semmi! Mondjuk nagyon kíváncsi vagyok már Áronra, de azért a 38. ig maradjon csak bent!
Elkéstem, mert a neten rossz időpont volt, de így legalább nem kellett várni.
Jövő héten lesz kenet + labor is! Az már 15-e...:)

Benta, nekem annyi volt, hogy rám tették azt a két korongot, ücsörögni kellett, és mondták, hogy számoljam közben a mozgásokat. Áron viszont aludt, úgyhogy mondta a nőci, hogy próbáljam meg piszkálni. Sikerült is felkeltenem egy kicsit szegénykémet! Én nem voltam 20 percig, de gondolom azért sem, mert annyira semmi nincs még. Szívhang tökéletes, fájás semmi!

Banyoszka, akkor a hétvégén tényleg pihenj ezerrel, nehogy lemaradj a dokidról!

Ezekről az utalványokról: Hát nem tudom. Én sem vagyok ezeknek a híve, de a barátnőmék voltak Siófokon. Meg kellett hallgatniuk egy előadást, a szállodában kellett volna örök üdülési jogot venniük. Azt mondták, hogy baromira megérte, mert kettőjüknek ilyen 20 ezer körül volt, félpanzióval 4*-os szállodában, az előadás pedig összesen 1 óra.
Gyerek mellett nekik nagyon bejött, pláne ilyen áron!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi: epermisu....eccerűen tüneményes.
aki az epret szereti, s nincs semmiféle allergiája pl. a mascarpone avagy tejszínre, akkor egyet mondhatok: vétek nem megcsinálni.

ja, s ehhez tudni kell, hogy pl. a tiramisuért nem rajongok (vagy csak nem ettem még egy kitűnőt?)

Kép
kissmanó

Na, jól van, most már tényleg elmegyek befestetni a hajam hollófeketére! :evil: Most esett csak le, hogy az epermisu a tiramisu után lett szabadon. :evil: :lol:

Evicuska!

Persze, hogy írhatsz, mindjárt küldöm is a számom priviben! :wink:

Banyoszka!

Csak nem te leszel a következő? :wink:

Zsu!

Hát én eleve át sem gondolom ezeket a beetetős utazási dolgokat. Pedig ahogy Noémi írta, lehet, hogy néha van olyan ami megérné, de a legtöbb egy nagy humbuk és csak az idődet pazarolják, ráadásul ha már érzik rajtad, hogy elbizonytalanodtál, akkor úgy rádszállnak, hogy le sem lehet őket kaparni. Mindig hivogatni fognak, mert sikerült fogást találni rajtad.

Kép
Kép
tabati

Alig vártam, hogy haza érjek és ide roggyak, egész de. Csillag járt az eszemben!

Sok szeretettel gratulálok Csillag Kiscsillagodhoz!

Gyors felépülést kívánok! És nagyon várjuk a storyt!

Annyira de annyira elfáradtam, mi lesz még 5 hétig velem?!

Biztos ami tuti, vettem színházjegyet május 25-re :?

Benta

Kép
benta

Benta: hó.....most vagy Tabati után szabadon mehetek hajat festetni, szép virító szőkére, vagy nem tom. De nem értem.
Miért kell neked 5 hétig várni?
Vonalzód szerint 26 nap. Azt akárhogyan osztom, a tízes számrendszerben a hetek napjainak számát ismerve, még a 4 hét sem jön ki.
Ennyire nem lehet alapból a túlhordásra menni.

Kép
kissmanó

Néztétek a cikkajánlót itt oldalt?
Ha kínoz a hányás, okos lesz a gyerek! Hát engem alaposan megkínzott. Ha emlékeztek rá, még felkelni se nagyon bírtam. Szóval megérte! Egy zsenit hordok a szívem alatt!!! :lol: :lol: :lol:

Zsu

Kép
bvigh

Manó,
dehogy akarok még öt hetet! 2 is elég! Csak tudod: a legrosszabbra készülsz, és nem fogsz csalódni! Én örülnék a legjobban, ha nem maradna bent + 1 hetet.

Családi vonás nálunk a 10. hónapba benyúló terhesség, mint a tehenek :lol: Most biztató jelnek veszem, hogy vannak jóslóim, egyik fiúnál se volt sose. Május 29-én ovis "ballagás" Mátémnál, június 7-én céges nagy rendezvény férjemnél, jó lenne kisbabámmal menni.

Benta

Kép
benta

Húúú Banyoszka ez nagyon izgi :D Tényleg vigyázz magatokra, pihenj sokat!!!

Hát én elkezdtem átrámolni a ruhásszekrényt (az a fránya fészekrakó ösztön. végeztem a babaholmival, azt mondtam, hogy okés innentől punnyadás erre rámtört a pakolhatnék)
Bár ne tettem volna, +5 kg ide vagy oda. :( A ruháim 99,5 %-a kicsi. Vagy a hasamon nem ér be, vagy a mellemnél reménytelen. Egyetlen szoknya jó, gumis derekú rakott, mint a kisebbség karácsonykor a nagy hasam miatt, meg alig pár felső. A kismama farmerom meg a jószerencse tartja még össze úgy szétkoptattam.
:( Alig tudom kombinálni, arról nem is beszélve, hogy úgy nézek ki, hogy az amcsi katonák összekevernének egy repülőszállító anyahajóval. :(
Majdnem sírva fakadtam, mikor a kedvenc szoknyám, és a szexi bulizós utcazene fesztiválos, betonra ülős nacim is elakadt a csípőmnél. Szeretnék pár holmit amibe beleférek, de erre a pár hétre már minek? :( Pedig úgy szeretnék csinos kismama lenni, hogy Rod büszke lehessen rám. (itt vidéken azért elég sok kismama egyszerűen elhagyja magát ha várandós, vagy picije van)
Vendég

Sziasztok!

Reggel hívott Noémi, mesélte, hogy mizújság Csillaggal!!! Annyira örülök- irigykedek!!!! :)
Hát mindjárt elbőgöm magam! Iszonyat gyors volt a bébi, nagyon jöhetnéke volt!!

Zsu: sem én, sem párom nem egyszerű egyéniség- miért pont a babánk legyen az, milyen jogon várjuk el tőle? :D Úgyhogy jöhet az ikrek- csillagjegy. ;)
NE menjetek el az előadásra. Mi már voltunk ilyenen, tényleg lehúzás, és ahogy Noémi már említette: üdülési jogról lesz szó, amibe NEM szabad beleugrani…

Jajj Süni… ne nagyon emelgess már! :cry:
Nekünk olyan a kanapénk, hogy kinyithatós, azon is alszunk. De baromi nehéz kihúzni, és nem mindig van türelmem megvárni Petit. Ilyenkor leülök a földre és úgy csinálom- meg sem érezem.

Kissmanó…. Nagyon gáz amit mesélsz arról a sintértelepről! És én még azt hittem, hogy a szülővárosomban lévő kórház mennyire gáz- hát nem. De miért nem számít, ha fogadott orvosod van? Az is lesz..ja, hogy ki mennyit vajúdik, vagy nem mer semmit csinálni a főorvos miatt? Hány baba egészsége szívta meg emiatt a gondolkodásmód miatt??

Tabati: ha legközelebb a Lurdy felé jársz, csörrents meg, tudod hogy tök hamar odaérek. :)

Kép
tökmag79

Zsu!

Jó kis cikk, ennyi erővel Minden 2 gyerek kis zseninek születik! :lol:

Benta!

Igen, igen, én is két hétre gyúrnék inkább a helyedben! :wink: :D

Kép
Kép
tabati

Ebéd majdnem kész, de apa mégsem jön haza majd csak 4-kor:(.
Vasaltam is.
Hulla vagyok, lefekszek.
és nincs kedvem semmihez még mindig:(. meg étvágyam sincs még mindig:(.

Noémi: lassan egy csapat anyuka leszünk, első, második, többgyerekes anyukák sorakoznak majd itt szépen. :wink:

Banyoszka: tessék akkor pihenni!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.05.08 13:19-kor.
Vendég

Anuk: tudom, h nem vigasztal, én is küszködök mit vegyek fel, erre a pár hétre én sem akarok ruhát venni.
Egy pólóm van amiben el tudok menni orvoshoz meg egy térdnacim, persze színben véletlenül sem passzolnak :lol: .
Apának egyik trikóját kölcsönkértem szülésig.
Meg nagyon úgysem megyek sehová...boltba menni tökmindegy mi van rajtam :lol:
Vendég

Csatlakozom a ruhátlanokhoz, alig férek bele valamibe. De nem vagyok hajlandó erre a 2-3-4-5 :lol: hétre semmit se venni!

Kép
benta

Sziasztok!

Én is vagyok,csak sok volt a héten a program,na és mire jövök megvan az első babánk!

Hatalmas gratuláció Csillagnak és Borcsa babának,nem semmi milyen gyorsan érkezett!

Kíváncsi vagyok ki folytatja majd a sort!
Nálam ma volt a védönö,és "kiegyeztünk a június 15,16ban"!
Arra lemegy minden:ovis sulis évzáró is!

Kismanó!
Írok privit a táblához!

Rólunk:
Voltam dokinál szerdán,végülis minden okés,kicsit nyíltam,de nem vészes!
Benedek szépen maradt fejvégű igaz elöször azt mondta a doki,hogy nem biztos hogy fejjel van lefelé!
Aztán jól megtapogatta a hasamat,és mondta hogy okés,csak nagyon lennt van a feje!
Azt érzem is egyébként!
Múlt hét szerdán egyébként nekem iszonyúan fájt a hasam,talán akkor nyílhattam!
Valamelyik éjjel pedig már rendes jóslók is jöttek enyhén de szépen elmúlt!
Ma volt a védönö,mondtam is neki de azt mondta hogy ezek már lehetnek!
Dokim szerint nem lesz nagy babám,átlagos súlyúnak tippeli,de 36.héten többet tudunk majd!
Ezt azért is írtam ,mert a nagyokos ismerösök csak mondják hogy jesszusmekkorahasadvanjónagygyerekedlesz!Na persze mert ők aztán tudják!

Megvolt az anyák napja is,hát nem bírtam pityergés nélkül!
Mindjárt rakok képet is!
20140328174041

Na és akkor a képek!
Kép

Kép

Pocakomról is van:betöltött 32.hét!

Kép

Kép

Kismanó: privit már küldtem is!

Lányok nekem is adhat meg majd valaki telefonszámot,mivel én úgy is a vége felé vagyok!
És én is szeretném majd valakinek elküldeni az enyémet!

Késöbb még majd jövök,most folytatjuk a pakolást a csajokkal,készül a babasarok is! :lol: :lol: :lol:
20140328174041

Nah most olvastam a cikkajánlót amit Zsu belinkelt :D Jót röhögtem rajta.

Anyukám velem a 20. hétig rosszul volt. Utoljára 16 évesen csináltattak velem IQ tesztet. (jóvanna nehezen kezelhető gyerek voltam, kicsit túlfejlődve a korosztályomhoz képest :oops: ) Akkor egész jó lett, 138-as. Megvan a papír, de fogalmam sincs, hogy az most mennyire jó, különösebben nem is érdekelt. Csak érdekes volt.
Én szintén nemhogy reggeli, de 24 órás rosszullétektől szenvedtem, biztos emlékeztek, még szégyenérzetem is volt, hogy akkoriban nem akartam a babát. :oops: Nah most már kíváncsi vagyok, mi lesz a kölökből :D Amennyit mozgott hosszú combú rúdtáncos.

Egyébként a múltkor valami olyasmit olvastam, hogy káros az anyatej :shock: mert a mostani kismamák már túl sok tartósított meg mindenféle bigyót esznek. Na igen, a kutatást biztos valami tápszergyártó cég finanszírozta. :)

Szóval ennyit hiszek el :)
Vendég

Moncsy tök jók a képek :D Nagyon cukik a gyerekek, és szép nagy pocid van.

Többieknek köszönöm a biztatást, de az anyahajó szindrómát még meg kell emésztenem. Lehet letakarom a nagy tükröt, csak a képem lássam amikor muszáj.
Vendég

Igen, Tabati az epermisu a tiramisuból jön, de nem az én kreativitásomat dícsér - Stalh Judit recept, én csak egyszerűsítettem rajta egy kicsit! :)

Kismanó, örülök, hogy ízlett! Én rajongok az eperért, és mivel elég rövid a szezonja, tömöm magam, és keresem a recepteket.
Még imádom azt, mikor az anyósom fagyikelyhet csinál: Egy szép kehelybe beletesz epret, rá fagyit (eper és vanília) a tetejére megint epret, tejszínhabot. Díszítésnek pirított mandulát és mentalevelet!
Gyors és isteni finom!

Benta, pont nekünk is ezek a dátumok lennének: 29-én lenne anyuék esküvője, de valószínűleg elhalasztják, mert ha császár lesz, aznap lesz. Ha befordul, akkor lehet oda még pocakosan megyek, ha meg kibújik korábban, akkor odaszaladunk Viktorral, addig majd anyós vigyáz Áronra.
A másik a céges családi nap. A tavalyit én szerveztem, csak sajna szeptemberben volt és az eső elmosta. Most ezért lesz június 6-án. Tök jó lesz Tahitótfalu mellett, lesz Zorb, lovaglás, íjászat, egy csomó jó program. Pont ma segítettem a szervezésben a kolléganőmnek. Tök jó lenne elmenni, és a babakocsink hiper-szuper, szóval Áronnak meg sem kottyanna. Pelenkázó és szoptatáshoz van szoba!
Azért ha 15-20- a között megszületne, biztosabb lenne, hogy el tudunk menni!

Ruha ügy: Hát én szinte semmibe sem férek bele. Ezért is vettem a lengatyót, mert nem hiszem, hogy szülés után azonnal beleférek a régibe! Szerintem egyet még ér venni. Anuk, lehetsz még csini kismami! :)

Megyek folytatom a takarítást! 3/4 óra múlva el kell indulnom, végre át-tetejük a téli gumikat!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Na, én jól elmaradtam, amikor olvastam, h Csillag szülőszobán van, nem frissítettem, mielőtt írtam, pedig már rég megvolt a hír, h meg is van a baba :) Gratula neki, de jó. Egy ilyen "5 órásba" kiegyeznék én is. :):):) Na, majd meglátjuk.

Megvettem a Baba Magazint a cikk miatt, amiből idéztél, Anuk.
Én leginkább attól féltem Apát, h teljesen kiborul, amiért nem tud enyhíteni a szenvedésemen, ismerem. Meg ismerőseink szülés után jó darabig nem tudtak egymásra vágyakozva tekinteni és voltak gondok ebből, bár szerintem ott az is lehetett a baj, h a csaj a szülészeten dolgozott előtte és a férjét is mindenki ismerte, aztán mindent engedtek nézni :oops: Mondjuk én csak arra vágyom, h ne legyek egyedül, tudjam fogni a kezét, beborogassa a homlokom, szavakkal nyugtatgasson, de a lenti dolgokat csak intézze az orvos, meg a szülésznő.

Epermisu a hűtőben, most már nagyon kíváncsi vagyok. Ha Apa hazaér, megkóstoljuk :) (Este 8-kor :cry: )

És már megint mikor kellene külföldre mennie? Június elején, igaz, most csak egy napra, egy kb. két éve húzódó ügyletnek pontot tenni a végére. Itt legalább nem más mondja, h menni kell, hanem ő dönthet. De ha addig nem lesz meg Bogi, akkor átadja másnak, az a más meg jól jár, mert az egynapos melóval többet kaszál, mint a férjem a két év alatt.

Na, lemegyek Biussal bringázni, mármint én csak felügyelek :)

Kép
Kép
mimmi

Hatalmas gratula a Csillag családnak!!! Le a kalappal Borcsa baba gyorsasága mindent visz :D

Ki lenne az a vállalkozó kedvű, akinek én is megadhatnám a mobilszámomat, ha esetleg szülnénk? Június 9-re vagyok kiírva.

Kész, nem bírok magammal, nekem is meg kell csinálnom az epermisut :D
Egyébként isteni lett a hagymalevesem!

Pár napja kaptam barátnőmtől 2 szopismelltartót, 1 vékony hosszú- és 1 rövidujjú kismama pólót és egy tök jó, vidám mintás térdnadrágot, meg egy lenvászon ruhát is, jut eszembe. Szóval én már tuti kihúzom ruhavásárlás nélkül. Ja, meg férjem cuccai között is nézelődhetek :wink:

KépKép
süni76

ezt nem hiszem el, elszállt az egész regény, amit írtam :cry: , úgyhogy most nem kezdem újra, csak a legfontosabbat:
NAGYON-NAGYON SOK EGÉSZSÉGET ÉS BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK CSILLAGNAK ÉS BORCSA BABÁNAK!!!
Nagyon régen voltam, nagyon el is vagyok maradva az olvasással, de minden nap sokat gondoltam rátok.
Remélem mostmár gyakrabban tudok jönni, addig is mindenkinek szép babavárást és babázást kívánok! :)
poker

Süni, ment privi a számommal, ha neked is jó. 8)
Henivel már cseréltünk számot, de látom a tábliba neki már van egy csomó párja, nem akartam még a magam dolgával is terhelni.
De én is nagyon szívesen "tudósítok", ha valaki küld nekem babainfót. :P
poker

Hihetetlen módon le vagyok maradva hozzátok képest. Nálunk még csak most megy a romeltakarítás a felújítás után. A Gerda ágyát még csak ma vettük meg és még kicsit sem vagyok berendezkedve, kimosva, stb. baba ügyben.
Ellenben minden nap güriztem itthon, mint a hülye (mert most májustól már én sem dolgozom :lol: ), festettem, sikáltam, takarítok, stb. és legalább már a lakás nagyjából rendben van.
Na mindegy, nem részletezem, előbb-utóbb rendben leszünk és akkor aztán én is jövök gyakrabban.
na most eldugulok, mert tele lesz velem az oldal és még vissza kell olvasnom egy csomót. 8)
poker

Monchy,
írtam neked telefonszámot!

Benta

Kép
benta

Gratulálok én is a Kiscsillaghoz, nagyon ügyesek voltatok, Csillag!!! Szívből kívánok én is sok tejcsit, gyarapodást, gyógyulást....

Húú, úgy elkezdett verni nekem is a szívem, meg a pocim is bekeményedett, ahogy olvastam az előbb a hírt!!! Ez tényleg ilyen kiszámíthatatlan!! (?) Azt hiszem, holnap én is összepakolom a koffert! Bár még ki sincs mosva semmim, itt mindig hétvégén esik!! :evil:

Ma volt időpontom az aneszteziológussal, végülis elbeszélgetés-tájékoztatás volt, meg millió kérdés (allergiák, betegségek, korábbi műtűtek), vérnyó, háttapizás, a fogaimat is megnézte, aztán ennyi, majd szólja a szülésznőnek, ha kell. Ja, ha hétvégére vagy ünnepnapra esik a szülés, kétszeres az epidurál tarifája :shock: Mi ebben a logika?? Mindegy, nem is számít igazán.

Lányok!! Ma dolgoztam utoljára!! Hihetetlen megnyugvás, tényleg azt gondoltam a héten, nem húzom ki egyben a hetet! Persze anyósom gondoskodik arról, hogy ne unatkozzak majd, beszervezett egy kis magántanítványt - persze ne kérjek sokat, csak jelképeset, mert a család barátja...jó, végülis pénz pénz, meg idejön hozzám, de most ez annyira nem hiányzott ám, ráadásul odaígért július közepéig, amíg a tanév tart :shock:

Ha valaki "elvállalna", megadnám a számomat én is vkinek. Én is szívesen elvállalok valakit, bár ha idegenkedtek a külföldi sms díjtól, megértem. Azért így is elvállal valaki? Persze ha más nem, a páromat úgyis felzavarom a babanetre, már előre leírom neki, mit gépeljen be, az adatokat kivéve persze :)

Legyetek jók, úgy örülök, hogy Csillagnál minden rendben megy, engem nagyon megnyugtat, hogy az első babánk nem "komplikált" eset volt!
preta

Ja, vagy hogy is van, nekem kell, hogy valaki megadja a számát, ha szülök!! Na jól összezagyváltam, de értitek, ugye?
preta

Sziasztok Lányok!

Tökmag írt sms-t (köszönöm!!!!!), hogy Csillagéknál megérkezett Borcsa baba! Gratulálok és jó egészséget, sok tejcsit és nagyon nagyon sok boldogságot kívánok az egész családnak!!!!!!

Már pár napja nem tudtam jönni, és amint látom, nagyon sokat írtatok :) Próbálok visszaolvasni, hogy képbe kerüljek, kivel mi minden történt mióta nem voltam :)

Magdi
magdii

Kissmanó, én még csak most olvasom, mi is ez az Apgar teszt, és hogy 8-10 pont között a legjobb, 5-7 között elfogadható....na de a Te ismerősöd babája 1 ponttal :shock: :shock: :shock: ez tényleg megdöbbentően durva...
preta

Sziasztok!

Belegondoltam, hogy mikor este lefeküdtem, Csillag még egyben volt. Reggelre mire felébredtem, pedig már anyuka! :)

Irigylem, hogy ő már anya, de azért szeretném, ha még Áron 2 hétig bent maradna. Gyarapodjon még egy kicsit! :)

Egy kis bosszúság: elvittem a kocsit gumicserére. Erre nem tudták leszedni a kereket, mert a kerékőr nyitója eltört. Elküldtek egy másik helyre - szerencsére nem volt messze, talán 2 km. Ott leszedték, és át is tették a nyári gumikat, viszont új kerékőrt kellett vennem, így +7000 Ft lett a számla! :evil:
Ráadásul odafelé észrevettem, hogy a kocsim zöldkártyája 3-án lejárt, szóval hétfőn oda is mehetünk sos.
Úgy utálok ilyenekre költeni: semmi sem történik, ugyanúgy megy tovább a kocsi, és a vége - 25 000 Ft.
Ami viszont jó, hogy már nem is bosszankodok rajta. Ez van!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Ezért a hírért érdemesvolt benézni... pedig csak annyit terveztem, hogy felírom Poker telefonszámát... 7. érzék? Egy napig nem vagyok, és ilyen hírek fogadnak, hogy megszületett Kiscsillag!!!:):):):):) Nagyon örülök!!! Csillag ugyanarra a napra volt kiírva, mint én... Nagyon sok boldogságot és sok-sok tejcsit kívánok nekik!!! :):)

Nálunk még semmi hír. Fájások a CTG szerint nincsenek, sztem vannak (:)), de abban a 20 percben nem volt semmi. Beni bébi jól van, kb 3 kg, bár ezt nem uh alapján mondta a doktorbácsi, hanem tapogatta... a szívecskéje 140-et ver átlagban egy perc alatt, azt mondta a szülésznő, ez tökéletes. Az én vérnyomásom ma elég magas volt, bár itthon mindig keveset mérek... ma 141/100 volt... :?

Egyébként oké minden.
Poker, küldtem privit, és nyugodtan "terhelhetsz" a saját dolgaiddal, sőt, megtisztelnél vele. :wink: Én úgyis küldök Neked üzit, ha van vmi... :):):)

Most mennem kell, holnap jövök majd, remélem, azt látom majd, hogy Borcsa baba nagyon ügyes lesz, és tud szopizni rendesen. :):):) És holnap visszaolvasok... Szép estét és jó éjt mindenkinek!!

Heni

Kép
szheni

Hali csak bekukk most is :) Jégkorong van, Rod meg üvölt annyira drukkol :D Na majd meglesz a bébi kíváncsi leszek mi lesz, mert ugye Sára malac a nagy zajra elkezdett ujíííízni. Szóval hangzavar ezerrel :)

Hulla fáradt vagyok :( Jött a tesóm, vett egy nagy tükröt (na de mi a fenének akkora, mint ő maga), meg hogy ha már kocsival van, akkor menjünk el az állatos boltba a lányoknak(malackáim) kaját-almot venni, legyen itthon, ha netalán velünk bármi történik. Közbe esett ugye pár ruhabolt (bevásárló központ) és mindenhova be akart menni. 6 órakor már szédelegtem az éhségtől, a melegtől szóval elegem volt.
De van háromnegyedes vékony nacim :D Tök jó elasztikus anyagból van, olyan bézs színű, gumis derekú és nem buggyos a pocim alatt sem. Majd az lesz szülés után, de teszek rá. 3.000 Ft volt, persze megkérdeztem azuram, hogy megvehetem-e, mert ugye a szopis melltartók nagyon drágák voltak :oops:

Menek, kiterülök jött egy csomó újság, átolvasgatom őket. :) Vigyázzatok magatokra. Jó éjt.
Vendég

Sziasztok!!!

Ez fantasztikus hír!!! :D :D :D

Hatalmas gratula Csillagnak!!!!!! :D :D :D
Sok egészséget, tejcsit és várjuk a képeket!!! :D :D :D

Tabati!
Az 5 óra vajúdás első szülésnél nagyonis rövid! :wink:

KépKép
amadea

Preta!
Küldtem számot...nem tudom, hogy még aktuális-e?

Moncsi!
Nagyon csini vagy, szép nagy pocakod van neked is :wink:

Niki!
Kisvakondos body nagyon ott van :wink:

Evicuska!
Naná, hogy sms-ezünk....azért buli lenne egyszerre szülni....bár már az is tök jó, hogy egyszerre várhatom a bébit, egy ilyen régi baráttal :wink:

KépKép
amadea

Ma megvettem a homeos bogyókat, kb. fél órát szórakoztam vele, míg kivarázsoltam a bogyókat a fiolából :oops: :D , jól felhúztam magam rajta...nagyon kíváncsi vagyok, hogy puhult-e valamit a méhszáj....mondjuk van egy olyan érzésem, hogy a szurkák, görcsöcskék és keményedések ellenére még 3 hét múlva is egyben leszünk :wink: ....mondjuk jó lenne, ha még legalább 1 hétig benn maradna, de aztán jöjjön ki!!!! :D
Azért picit irigy vagyok Csillagra, hogy már a karjában tarthatja a lányát :wink: ....

KépKép
amadea

Nagy gratula Csillagnak és Borcsának!!

Sziasztok! Ez nem semmi! Úristen, ez már tényleg a célegyenes!

Lányok! Manó! Nagyon vacillálok! Tiszta para vagyok az út miatt. Manó! És melyik kórházat tudod ajánlani?

Kép
Kép
sosi

Jó reggelt!

:) Amadea, elsőre én is így jártam! Miket vettél végül is?
Én Arnica Montanat mindenképpen fogok, utána segít a gyógyulásban (akár császár, akár gátseb), ezt már szülés előtt 4-5 nappal el kell kezdeni szedni. A bébi köldöke is szebb lesz!

A többivel kapcsolatban viszont tanácstalan vagyok!

Sosi, megértelek! Te pont addigra tervezed az utat, amikor Csillag szült...áttenni nem lehet?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Jó reggelt!

Gyorsan benéztem, nem szült-e meg valaki ismét az éj leple alatt :)

Ma nagyon izgalmas napunk lesz, jön anyukám, és együtt megnézzük a nagyfiamat, aki a falusi ünnepségen beszédet fog tartani a :lol: , felkérték. És utána meghívták őt és családját ebédre, bográcsos buli lesz a tóparton. Annyira büszke vagyok rá!!!

Délután jönnek tesómék is, grillezünk, húst tegnap bepácoltam, most megyek salikat gyártani.

Puszi lányok, jó hétvégét!

Benta

Kép
benta

Sziasztok!

Hű de vacak éjszakám volt, agyaltam egész éjjel....

Noémi!
Írtam pü-t.

Benta!
Nekem is ez volt ma reggel az első gondolatom :wink:
Amúgy nagyon jellemző, hogy 1 napig nincs net hozzáférésem és pont akkor történnek az izgi dolgok.

Sosi!
Én továbbra is lebeszélnélek...nem tudjátok átruházni másik családra?

KépKép
amadea

Sziasztok!

Nekem az estem volt vacak, mindenem fajt, 5 percenkent kellett pisilnem, es szerintem a beleimet is nyomja, mert allandoan ugy erzem, hogy kakilnom kell, pedig nem. :(

Lanyok!
Valaki nekem is elkuldi a szamat? Legyszi! :)
Igy tudok tudositani, ha tortenik valami.

Tegnap az egesz napomat majdnem a korhazban toltottem, pedig idopontom volt. :( Annyira lassan haladnak a dolgok. CTg-rol atkuldtek uh-ra, hogy keveset mozgott a baba. Utana a dokim szerint pedig nem is kellett volna, mert jo volt az a ctg.
Jo lenne, ha neha egyetertenenek...
Raadasul az uh-ban egy kiscsaj volt, aki kb most csinalt szerintem eleteben 2.szor vizsgalatot, es nem talalt semmit meg. A fejet is alig tudta megmerni, utana meg 15 percig kereste a combcsontjat.
Nem is irom, miket mert, szerintem fele sem igaz.
Doki megint nem vizsgalt, rohant a mutobe, ugyhogy mar 6 hete nem tudom, mi van a mehszajjal... :shock:
Folyt. kov jovo csutortokon.
Nem ertem, hogy elvileg Budapest egyik legnivosabb helyen ilyen amatorok dolgozhatnak. Rendben, hogy kellenek a fiatalok, de legalabb odaultetnenek melle az elejen egy tapasztaltabbat. :twisted: :twisted:
Amugy meg 20 doki lezeng a folyosokon...

Udv
Agi
lys

Éj leple: látom többünk agytekervényei forognak. :wink:

Itt van sóginőm a kislányával. Hát jót tett a kiscsaj szemének a műtét, már nem fut annyira. Epermisu sajna már a múlté, mindenkinek egy adag jutott, a többség legnagyobb bánatára. De elhatároztam, hogy mikor a helyi termelők epre megjelenik, abból fagyasztok, s epermisu lesz az após jövő februári tortája a 60-ik szülinapjára, eper a kedvence, én meg az idén lestipitopiztam a tortakészítés jogát. Csak amekkora a család, oda a kiló mascarponeval kell indítani. No, de apósért megteszem, meg különben is, szép kereket fog tölteni.

Sosi: őszíntén megmondom nem igazán vannak részletesebb infóim más szülészetekről. Talán a Szászrágen (Mv-től 34 km, de nem Mo. fele) elég normális, legalábbis most 3 éve azt mondták.
Kolozsvárról a januári infóm max annyi, hogy tök hideg volt, az elektromos fűtőtestet a kismamik vitték be maguknak, hogy ne fagyjanak karikára. Bár azt sem tudom melyik útvonalon jönnétek-mennétek Szovátára-ról.
Ha minden szál hasad, s Kolozsváron érne utol a nagy pillanat, esetleg egy jó szót szólhatna az urológus unokatesóm az ottani dokiknak. Mást tényleg nem tudok mondani.
Ja, jövő 7végére apa fel akart rángatni Kolozsvárra, hogy a haverokkal ünnepelni meg a májusban született ex osztálytársak szülinapi buliját. Fél szóból leráztam. Megkérdeztem, hogy ha Mv. magasságában akar kibújni a fia, mi lenne? Meri vállalni a kockázatot? Hát nem meri. Én sem. Így erről az idén lemaradunk.
Ma éccakai poén: ugye az említett haveri körben tegnap már a 3-ik apuka tisztelte meg egy kiskocsmában a férfiúi gárdát csemetéje megszületése alkalmából. Erre az éccaka a fiúk már eldöntötték, hogy a drága párom június 5-én kell tartsa a hasonló fesztivált. Kár, hogy nem voltam ott, megkérdeztem volna, hogy talán beleszólási jogot nekem meg pocilakó kisfiamnak is kéne osztani. Ja, s amilyen konok nőszemély vok, a reakcióm apa fele az volt, hogy na akkor csakazértsem szülök júni 5 előtt. Hisz még a kiírás is későbbre szól (bár megjegyzem, jobb szeretnék bika fiúcskát :wink: )

Preta: én is külföld, szal ha gondolod, engem is bombázhatsz, szívesen lennék a postás közted meg a topik között akció esetén (hú, jut eszembe, én még nem is beszéltem meg azzal akivel akartam, hogy tudósítgassunk......lehet jobb, ha szépen ketten összeállunk kölcsönös tudósításra?)
Számom azért priviben átküldöm, aztán döntsd el.

Na mék, elsőszülött szülibuliba hivatalos, ami 1,5 óra múlva kezdődik, előtte még valami ajándékot is kéne venni.

Amíg még jövök, azért sokan ne szüljetek meg :lol: :lol: :lol:

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Epermisu tényleg isteni, már rosszul voltunk, annyit ettünk, de nem bírtuk abbahagyni. :D
Arra gondoltam, ha bejön a málnaszezon, azzal is meg lehetne csinálni, nem? Az meg lenne a málnamisu. :)
Noémi (és Manó is) köszi a receptet még1X!!!

Nekem 3 napja elég jó kis keményedéseim vannak és a magnézium nem használ igazán. Ha elkezdődik, akkor egy félórán-órán keresztül van 4-5, aztán elmúlik. De ez ülve-állva-fekve, mindenhogy, olyankor sehogy sem jó. És szerintem ma reggel már megint lejjebb van a hasam. És csak jövő hét szerdához egy hétre megyünk a dokihoz.

Estére meg aztán teljesen ki vagyok purcanva. Ha állandósul ez az állapot, akkor még marha sok az a 6 hét, ami elvileg visszavan. Férjem amúgy teljesen be van indulva, ő már szülni akar :)

Kép
Kép
mimmi

Sziasztok!
Igyekeztem visszaolvasni, de lehetetlen mindenre reagálni... :)

Benta, én sem szeretnék már 5 hetet várni. Olyan jó, hogy Csillag végre túl van rajta, és ha ez tényleg ennyire hirtelen és mindenféle előjel nélkül jön, akkor nagy esély van arra, hogy mi is hamarosan sorra kerülünk.
Hihetetlen, milyen okos fiad van! Büszke lehetsz rá! :):):)

Banyoszka
, lehet, hogy ilyen "nyitottsággal" Te leszel a következő? Tényleg pihenj sokat a hétvégén és vigyázz Magadra!

Ez az epermisu már annyira felcsigázott, hogy nekem is meg kell csinálnom... :) Biztosan nagyon finom.

Noémi, én vettem Cimicifuga-t és Caulophyllumot. Már csak az Arnica Montana kell, és kész. :)

Moncsi, nagyon szépek vagytok! :) Jók a képek, és gondolom, hogy nagyon jól sikerült az anyák napi ünnepség. :) Amikor én készültem az osztályommal, a próbákat is mindig átpityeregtem, nem tudom, miért. :) Szegény gyerekek... :):):):)

A csillagjegyekre visszatérve: azt olvastam az Ikrek jegyében szülöttekről, hogy legideálisabb társa a vízöntő... Hát, remélem, így lesz, mert én a vízöntők legvízöntőbbje vagyok. :)

Csillag
ról semmi hír? Jól van vajon? Bár biztosan jól van, hiszen nagyon ügyesek voltak Borcsával együtt. A szopizást meg megtanulják majd együtt. :)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2009.05.09 10:46-kor.

Heni

Kép
szheni

Evicuska, most nézem csak: lehet, hogy mi együtt leszünk a kórházban? :) És ráadásul egy kórházban? :):) Hű, de jó lenne!!!

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Tabati: köszi a számodat, én is küldtem az enyémet!

Heni: lehet :wink:
Arról esetleg nincs infód, hogy fülbevalót lehet-e már a kórházban berakatni a lánykának? és ha igen, kit kell keresni, mennyiért, nekünk kell-e vinni a fülbevalót stb. Köszi előre is!

Tegnap délelőtt, ma takarítás a program. Tegnap délután takarítás után még felmentünk a camponába, ikeába, hát rendesen elfáradtam... lábaim is... kicsit elefántosodnak.

Még az a tervem a hétvégén, hogy összeírom végre a kórházas listámat, megnézem miket kell még beszerezni. Jövőhét elején mindenképpen beszerzek mindent. Főleg így Csillagból kiindulva :D
Holnap Tatabányán börze lesz, délelőtt odamegyek egy kismama barátnőmmel, ebéd a mamámnál (Zalán kiélheti a csirke-tyúk-kakas-liba szenvedélyét :lol: ), délután grillezés a barátokkal.

És ugye jövőhéten neki kell állnom kimosni Róza ruháit, ágyneműit, pelenkáit stb, utána kivasalni őket.

Sosi: hát én fizikailag nem bírnám ezt az utat, de valóban necces azért ilyen messzire elutazni, főleg hogy ilyenek a kórházviszonyok, ahogy Kissmanó és Amadea írja.

Amadea: egyszer találkozni is jó lenne :lol: anyum mindig azzal viccelődik, hogy majd nagymama korunkban talán sikerül összehoznunk :lol:

Homeós bogyók: dúlám most azt mondta, hogy szerinte előtte felesleges ezeket a gyenge potenciájúakat szedni, csak akkor érdemes már, ha tényleg elindult a vajúdás, és akkor ilyen 30 CH-sakat szedegetni fél óránként, persze attól függően hogy épp mire kell rásegíteni. Én Zalánnal szedtem már a 37. héttől, semmit nem csináltak... málnalevélteát is ittam, az se csinált semmit...
De a homeósra visszatérve, egy barátnőm elkezdte szedni csütörtökön a caullophyllumot (5CH), akkor töltötte be a 38. hetet (talán 1 ujjnyira volt kinyílva), éjjel el is kezdett vajúdni, másnap délutánra meg is született a lányka. Szóval biztos hogy mindenkire máshogy hat.

Túlhordás: hát nagyon szeretném ha nem lenne túlhordás. Zalánt ugye 8 nappal túlhordtam, jó lenne elkerülni a procedúrákat, amik a túlhordásból fakadnak. Bár a mostani dokim jóval elnézőbb, 1 hét a megengedett, utána ballonos indítással próbálkoznak.

Kép
Kép
evicuska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?