Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Egy gyors bejelentkezés.

Humi,
örülök, hogy minden rendben van veletek! Kristóf nagyon aranyos és a fénykép alapján tényleg nagyobbnak látszik! Ja, és szerintem nagyon hasonlít rád!!

Nálunk minden rendben. MÁté eszik, alszik, nyöszörög és néha üvölt Kép Most már várom a következő etetést, aztán meg bizakodom, hogy csöndes éjszakánk lesz! Kép

Én az albumba nem teszek fel képeket, de itt van Máté weboldala, akit érdekel, itt megnézheti a képeket: www.ragalyi.hu/mate

A pocakosoknak megy a drukk!

Puszi mindenkinek!

Kata
katca

Humi! hogy viseled otthon? van segitség! a kisfiad tényleg igazi hajasbaba!! gyönyörü és hatalmasnak tünik!! jo hogy van elég tejcsid.

Lányok! ti hogy adjátok a Konakiont, milyen sürün? Én most olvastam el a betegtájékoztatot abban az áll higy orálisan havi 2mg, azaz 1 ampulla. Én hetente adtam, ezt mondták. Ti??

Kata! szuper ez a weboldal, te csináltad?? Máté nagyon szép kisfiu.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Humi! Nagyon szép baba Kristóf, mindha nem is 4 napos lenne. Úgy les valamit ott oldalt. Milyen volt az éjszaka? Jó baba?
Ne lepődj meg,hogy ilyen sokat eszik, az én nagylányom is 2700-el született és Ő is már a kórházban rendszeresen 100 fölött szopott. A kisebb babák sokkal gyorsabban nőnek.És tényleg vigyázz a mellgyuszival,nehogy kialakuljon!

Kata!
Megnézetm Máté oldalát. Nagyon édes! És nem is üvölt a videón, hanem panaszkodik valami miatt. Ahogy hallgattam, megindult a tejem.

Karmen!
Nekünk nem ampullában,hanem por formában adták a Konakiont. Heti 1 adag port kell megetetni a babával. Pont ma van a napja. Porban elég macerás, mert egy kanálba beöntöm, fejek rá egy kis tejcit, összekeverem, aztán jön az etetés, hogy ne mellé menjen.
Én úgy tudom,hogy heti 1 kell az ampullából is.
Azt nem tudod,hogy meddig kell adni? Amig el nem fogy a felírt adag?

Réka tegnap új dolgot tanult. Ha a feje fölé teszek tárgyakat,nyúl utánuk, ügyesen megfogja mindkét kezével,és nézegeti,majd megkóstolja. Na a lányok azóta egyfolytában trenírozzák.

Más: Ma el kell mennem dokihoz,mert jó néhány hete állandóan zsibbad a bal karom, szinte egész nap, de éjjel a legrosszabb.Reggelre már fáj is.Ez nem normális. Mi lehet ez? Először arra gondoltam,hogy általában bal kéz felé fogom Rékát, és talán attól,de már nem vagyok benne biztos. De az tuti,hogy mióta Réka megvan,azóta érzem, előtte soha.
Na megyek,még hajat szárítok aztán kel Réka.

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Humi
Üdv otthon! Kristóf nagyon édes kisfiú, és egyáltalán nem látszik kicsinek, jópofa hajasbaba Kép

Kata
Megnéztem Máté honlapját, cuki kis pufók arcocskája van Kép Nagyon tetszik ahol apájával alszik Kép Nándi is imád az apjával szunyokálni, legjobban apa mellkasán Kép

Karmen
Mi múlt héten kezdtük a Konakiont, 5 ampulla van egy dobozban, és nekünk is úgy rendelte a doktor bácsi, hogy heti 1 ampulla szájon át.

Lányok,
én nagyon el vagyok keseredve. Nándi nagyon vérszegény. Múlt csütörtökön is vettek vért, és ismét csökkent a vörösvérsejtek száma. Tegnap ismét megszúrták, és megint csökkent. Elért egy kritikus értéket, majdnem bennt tartották a kórházban. Én kész vagyok teljesen. Már szülés után 3-4 nappal is vértranszfúzióval "fenyegettek"...Pénteken reggel kell újra mennünk vérvételre. Azt mondják, hogy a vércsoportjaink eltérése miatt még sok az ellenanyag a szervezetében, amik pusztítják a vörösvérsejteket. Egyébként nagyon jó baba, nagyon jól eszik, 1 hét alatt kb.300gr-ot gyarapodott. Amióta itthon vagyunk már több, mint fél kilót gyarapodott. Szóval kivülről semmi nem látszik...

Bocs, hogy hosszúra sikerült, de le kellett írnom.

Üdv,
Pumukli
pumukli

Drukkolok a finisben levőknek! Kép

Itt egy ma reggeli kép Nándiról
Kép
pumukli

Nándi! szép egészségesnek tünik, sajnálom hogy mégis vannak gondok. Pedig milyen szépen gyarapszik hogy örülne az én orvosom 300g-nak!! Remélem nem kell vért kapnia, szoritok nektek!

Kitty! Nem tudtam por is van, akkor már jobb az ampulla. Elöször azt mondta a dokinéni 2 honapig kell kapja, majd akkor javitotta 3 honapra. Akkor mondtam neki hogy elfogy van még 3 ampulla, nem irt fel ujabbat. Pénteken volt itt a védönö aki azt mondta a legtöbb orvos addig adja amit a gyerek csak tejet kap mert a tejböl nem jut át a K vitamin. Igy május végén megkérem irjanak fel, ha nem teszi akkor veszek tejles áron.
Nekem is zsibbad a bal karom. Én is azt hittem hogy azért mert azon a vállamon fogom. Aztán 1 hete rájöttem hogy föleg ha eszik a bal ciciböl v fejek utána jeletkezik. Szerintem mert ott a sziv és a masszirozással (száj v. kézzel) valahogy megnyomjuk, nem gondolod? Én is féltem eleinte hogy infarktus jele, de meg lenyugtattam magam. Azért ha mást mond neked az orvos érdekel.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Humi gyönyörű a kisfiad és neki is milyen sok haja van. Mégegyszer gratulálok.

Konakion nekem is ampullában van, hetente egyszer kell adni és addig amig szopik a baba.
A D-vitamint pedig naponta egy cseppet kell adni.

Mi jól vagyunk, tegnap volt egy kis hiszti este, és elég sokára aludt el, de éjszaka is többször felkelt, így a végén magam mellé vettem, és így aludtunk.

Erika örülök hogy jól vagytok, neked is nagyon szép a fiad.

Pumi fel a fejjel mindenrendben lesz.

Sziasztok

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Gabi! NEkem a védönö mondta hogy a D vitamint nem kell nyáron adni, a dokitol elfelejtettem megkérdezni. Orsi naponta több órát van kint a napon (félárnyék ill. árnyék), már nagyon barna az arca. Akkor tényleg mások tovább is felirják megkérem ha nem akarja akkor is kibirom a 800 ft-ot.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

SZiasztok,

Ismét csak nyavajogni ugrottam be. Tegnap este ismét elkezdtük a szopizást, 3 nap szünet után. Kicsit elfáradtam, mert etetés-fejés-ből állt szinte a 3 nap. Erre ma hajnalban arra ébredek, hogy pocsékul érzem magam. 39 felett volt a lázam. Gyorsan bevettem Algopyrint, ettől szerncsére visszaesett. A bal cicim bedurrant. Azóta rendületlenül szopiztatom rajta Nádját, de nem sokat javul. A láz sem múlt el, csak Algopyrinnel tudom lent tartani. Idáig hősiesen masszíroztam, meg fejegettem kézzel, de még mindig érzek csomókat. Sajna, több ötletem nincs, mit lehetne tenni.
Megyek is, bebújok az ágyba, mert ismét kezd felmenni a lázam.

KataKép
Máténak nagyon király a honlapja. Persze egy ilyen szép babának ki is jár Kép

Mariann + Nádja (aki már 2 hetes)
tmarianna

Szaisztok!

Voltam tegnap dokinál, az NST-m még mindig szép, jól érzi bent magát a baba.
A dokim megkérdezte, hogy mit döntöttem, hogy szeretnék szülni, mivel még mindig egyszerű fartartásban fekszik a pocaklakó. Mondtam, hogy én szeretném elkerülni a császárt ha lehet. Úgy láttam felcsillant a szeme, azt mondta, hogy nagyon jó, azért kérdezte, mert faros szülést csak úgy lehet megcsinálni, ha az anyuka nagyon jól közreműködik. Ezek szerint csak én érzékeltem úgy, hogy ő jobban ajánlja a műtétet. Megegyeztünk, hogy akkor a természetes szülésre fogunk törekedni, hacsak valami közbe nem jön.
Remélem minden rendben lesz és sikerülni fog, és én is elég erős leszek, mert a kitolási szakaszban ügyesnek kell lennem. Úgy érzem kicsit nyomasztóbb így, bár mivel első baba amúgy sem tudom mire is számíthatok.

Karmen!
A D vitamint 1 éves korig naponta javasolt adni. Innen vagyok ilyen "okos", itt több kérdésre is megtalálod a választ: http://www.babanet.hu/faq/altalanos10.php

Leone

KépKép
leone

Sziasztok!

Nekünk is ampulla van, hetente egy az adag, de mi csak addig szedjük, amig ez el nem fogy, mert Sára már tápszerezik is, és nekünk azt mondta a doktornő, hogy addig kell, amíg kizárólag csak szopik.Viszont én úgy tudom, hogyha teáztatjátok is vagy vizet is kap, akkor az is a kizárólagos szoptatás megszakítása.
Viszont nem tudom nálatok hogy van, de elég sok dologban a védőnő és a doktornő homlokegyenest mást mond.Ilyenkor legyen okos az emberKép

Puszi mindenkinek, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok!

Ági vagyok és 3 hetes pici lányommal szeretnénk segítséget kérni.
Amit tudni kell rólunk,hogy nincs tejcsim és ezért tápszer van. 4 óránként eszik a bébi,éjjel néha 6,ha nincs szívem felkelteni őt. Hamik között kamilla teát iszik,de ez sem segít a székrekedésén.
Szóval: 3 napja minden este 8 és 10 között elkezd sírni(nem is sír,torka szakadtából üvölt szegénykém) és semmi sem vigasztalja meg-sem cumi,sem torna,sem has-sem talpmaszírozás--már mindent kipróbáltunk!!!
Aztán egyszer csak abbahagyja és elalszik.
De ez már éjfél körül szokott lenni.
Annyira tehetetlennek érzem magam,mit csnáljak vele? Borzasztó nézni,hogy szenved és nem tudunk segíteni neki:-(((
Már szedjük az Infacol cseppet a pocijára,DE
tegnap este már nagyon nem bírtam és kissé hangosabban rászóltam,hogy hagyja abba,erre 25 perc csend lett. Lehet,hogy mégse fáj neki semmije?????
Ti mit gondoltok,mi lehet??
Előre is nagyon köszönöm a segítséget,már előre rettegek az estétől...
Humi-Csatlakozhatnék majd a táblázathoz?
Karmen-Nekünk napi fél D vitamin kell szednünk a bébi 16. napjától.
Minden baba gyönyörűszép!!!!!
Erika-Jó látni a babát,nagyon örülök,hogy jól vagytok!!!!
Kata- Máté nagyon édi,mi aznap voltunk a zárónkért,mikor megszületett,ezért hívtalak akkor.

Köszönöm a segítségeteket még1x!!!!!!

:::Ági

Kép
iroko

Léna, tkp. arról van szó, hogy a tápszerben lévő K-vitamin mennyiséget be kell számítani a babának szükséges adagba.

Tmarianna, szerintem menj el dokihoz, mert ha a láz és a csomók hátterében gyulladás áll, antibiotikus kezelést kell kapnod!

ice
ice

Szasztok,
Úgy szeretnék többet benézni hozzátok, de nem megy mert mindíg el kell döntenem mi a fontosabb 3 manó mellett.
Kata Máté honlapja egyszerűen fantasztikus, áruld el ki csinálta? Én már régóta szeretnék vmi, saját Dúlaa honlapot csak még nem tettem meg az első lépést sem.
Karman, örülök hogy bejött a szopitanács. Nekünk is ampulla konakionunk van és mindhárom manónak addig kellett heti egyet adnom amíg szoptak, D vitaminból meg az elején napoztatás ide vagy oda napi egy cseppet.
Mariann írtam SMS-t szívesen segítek, hívj a mobilon visszahívlak.
Ági, ne aggódj elértétek az ominózus 3 hetes kort nekem mindhárom lányom ilyenkor kezdte a hasfájós korszakát, bár eddig azt hittem ez csak az anyatejesek keresztje. Ez az időszak tényleg a kreativitás próbája, hogy cipeled két órán keresztül, hason van az alkarodon, cseresznyemagos babzsákot melegítesz a hasára, édeskömény teát itatsz vele, vagy csak egyszerűen már a végén vele együtt sírsz. Kb hat hetes kor környékén el fog múlni. Most alakul az emésztőrendszerük, a kicsi gyomruk most ébred három hetes álmából. Írj nyugodtan az E-mailemre, vagy felhívhatsz a 20/9753-845-ós számon és megpróbálok segíteni, vagy csak megnyugtatni.
Leone, az unokatesómnak is faros a babája és 13-ára van kiírva itt fog szülni a dokimnál, mi is úgy készülünk, hogy induljon el a vajúdás és ha szépen halad talán meg lehet szülni rendesen, de nagyon boldog vagyok mert ha mégis császár akkor is ott lehetek a Brigivel.
Barack vigyázz magatokra.
Brigi, már téged is régen olvastalak. Remélem jól vagytok.
Szia mindenkinek,

Rita
boksay_rita

Léna! Orsi csak tejcsit kap, vizet hordok magammal tarcsiba séta közben de sose kellett.

Ági! Sajnos ötletem sincs, Orsi nem volt hasfájos. Nekem van plusz tejem ma adtam is ajándékba de ez Szegeden van. Sajnos csak késöbb lesz megint amit elajándékoznék.
Nekünk a D vitamint cseppben kell adni, igy nincs fél adag.

Leone! Köszi, nem tudtam van ilyen okos oldal.
Drukkolok nem kelljen császár.

Erika! Látom Danika megindult a gyarapodásban, lehet hamarosan ti is lahagytok minket Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Humi!
Hát, valóban jó gyorsan hazatértetek!!! Örülök, hogy ilyen hamar visszatértél közénk. Kristóf tényleg borzasztóan hasonlít Rád! Majd írjál szüléstörténetet, jó! Kedvesem most nézegeti Kristóf képét, és megállapította, hogy komoly férfi Kép.

Mariann!
Nagyon sajnálom, hogy nem jönnek helyre a gondok. Tényleg menj el dokihoz, nehogy komolyabb baj legyen.

Kata!
Csatlakozom a többeikhez: a honlap irígylésre méltó! Biztos nagyon büszke lenne Máté, ha látná Kép. Egyébként csodaszép kissrác!

Pumi!
Kitartás, remélem hamar rendeződnek a dolgok Nándival, és nem lesz szükség a vértranszfúzióra. Drukkolok Nektek!

Léna!
Nagyon aranyos Sára, békésen és érdeklődve tűri a fürcsit.

Leone!
Szerintem tök jó, hogy az orvosod így áll a kérdéshez és megpróbáljátok a normál szülést. Szívből remélem, hogy sikerülni fog! Lehet, hogy tényleg beelőzlek, mert a tegnapi nap is nagyon gyanús volt. Egész nap hasmenéssel és hányingerrel küzködtem, rossz volt a közérzetem és a hangulatom. Unokanővérem pedig még a teliholdról is beszámolt, szóval fel voltam készülve a dolgora. Aztán semmi. Ma pedig minden rendben, nem érzek készülődést.

Eszty!
De jó, hogy ilyen tapasztalataid vannak! Most kicsit megnyugodtam, mert tartottam a csecsemősöktől. A tena betét, a mellszívó és a hálóingek is bekészítve, úgyhogy tőlem akár mehetünk is Kép.

Puszi Mindenkinek!
Brigi (38+5)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

szia Ági!

először is van korzópótló:http://korzopotlo.uw.hu/index.php

Dani is hasfájós a tápszertől és napi max 1 vagy 2 kakija van, az is kínok közt. Ma volt itt a dokinéni, és írt fel "Lactosum"-t ami higítja a tápszeres babák székletét. ma ki is próbáljuk és majd elmesélem, hogy mi volt a hatása. Amúgy jól vagytok?

puszi

Erika
goczane

Sziasztok!

Karmen!
Megjöttem az orvostól. Beutaltak az ideggyógyászatra. A szülés nem javított az amúgy sem csekély gerincferdülésemen. A terhesség alatt tovább romlott, és az,hogy főleg a bal oldalamat terhelem a babaemelgetéssel, az sem használ.Majd meglátom mit mondanak ott, mindenesetre valami ideg nyomódik. Ez van.Állítólag valami hosszadalmas gerinctornára számíthatok.

Rita!
Már kerestelek,régen jöttél. Elhiszem,hogy három pici mellett nem könnyű még mással is foglalkozni.

Lányok!
Az ampullás K vitamint,hogy kell beadni? Mert ha egyszerűbb,mint a porost, legközelebb azt íratok a doktornővel.

Leone!
Most látom,már az utolsó hétbe léptél. Megy a drukk!!!

Mariann!
A mellgyuszival nem szabad várni,menj el orvoshoz minél hamarabb.Nem akarlak ijesztgetni,de a barátnőmnek fel is kellett vágni. Addig is szoptasd a beteg cicipől minél többet Nádját. A 39 fok nem játék.
Biztos,hogy a melledtől van a láz?

Ági!
Hogy kell fél D vitamint szedni? Nem cseppben kaptátok a D vitamint?
Szerintem tényleg fáj a pocija a kislánynak. Ők még nem hiszem,hogy hisztiből sírnak. Írtad,hogy székrekedéses, nem lehet,hogy az miatt sír, hogy bántja a kaka?

Sziasztok!

Kitty
kitty123

Sziasztok,

Mindenkinek köszönöm a jó tanácsokat és a bíztatást. Ma este jó egy órát szopiztunk a gyulladt ciciből, 3 féle különböző pozícióban. Orvosnál nem voltam, de telefonon beszéltem a gyerekorvossal, aki Augmentint javasolt. Most azt szedem majd 1 hétig. Az elmúlt 2 hétben ez a 4. fajta antibiotikum, amit szedek. Életemben nem szedtem még ennyi gyógyszert. Ritával is beszéltem telefonon, és hasznos tanácsokat kaptam tőle is.

Szüléstörténet:
Április 19-én reggel 3/4 7-kor felébredtem, hogy pisilni kell, kikászálódtam az ágyból, majd vissza. Aztán 7:10-kor éreztem egy tompa nyomást a pocakomban, és már ömlött is a magzatvíz belőlem. Rohanás a fürdőbe, meggyőződtem róla, hogy ez az, aminek gondoltam. Telefon a férjemnek, hogy jöjjön azonnal értem, és menjünk be a kórházba. Aztán felhívtam a szülésznőt is, mondtam neki, hogy kb. 1-2 óra míg beérünk. Mert persze Nádja hétfő reggelt szemlélte ki indulásnak, amikor Piliscsabáról a belvárosba jutni elég sokáig tart. Ráadásul, a férjem, ugye a belvárosban lakik, úgyhogy onnan jött ki értem.
1/4 10-felé értünk a kórházba. Egy darab fájásom nem sok, annyi sem volt. Szülésznő megvizsgált, szűk egy újjnyi, feszes méhszáj. Kép Innentől kezdve egész nap a szülőszobán heverésztem, és nem történt semmi. Időnként rámrakták a ctg-t, Nádja remekül érezte magát. Estére elértem a bő 1 újjnyi tágulást. Éjjel a férjem hazament aludni, én a szülőszobán éjszakáztam. Reggel 1/2 8-kor bekötötték a fájáserősítő infúziót. Persze így is nagyon lassan haladt a dolog. A fájásgyengeség oka egyébként a korai burokrepedés volt. Mikor kezdtek erősebbek lenni a fájások, bekötötték az EDA-t. Egyre nyomták fel az infúzió adagomat, de továbbra is nagyon lassan haladtunk. Közben volt kézzel tágítás is, kb 5-6-szor. Az rettenetesen fájt. 4 óra után valamivel, eltűnt végre a méhszáj és kezdtem lent érezni a babó fejét, hogy feszít. Felültem és nyomni kellet, de nem igazán haladtunk. Eddigre már eléggé kifáradtam. Aztán ismét megvizsgáltak, és kiderült, Nádja kobakja nem jól illeszkedett be, és amennyit fájásoknál nyomok rajta, az a fájások között visszacsúszik. Azt mondta a dokim, hogy próbálkozzam még 1/2 órát, és ha nem haladunk, akkor császár lesz. Be kell valjam a fél órából 10 percet bírtam még nyomni, aztán feladtam. Csak azt akartam, hogy mielőbb legyen meg a baba. Úgyhogy a maradék 20 percben, már csak immel-ámmal erőlködtem a fájások alatt. A fél óra elteltével a fejecske helyzete nem változott. Tehát kaptam még néhány adag fájdalomcsillapítót, és irány a műtő. Szerencsére a férjem is ott lehetett a műtőben. Április 20-án, kedden, 18:33-kor, 36 órával a start után megszületett Nádja. Miután a gyerekorvos ellátta, bebugyolálták, és apukája kezébe nyomták, aki odahozhatta nekem megmutatni. Hát majdnem sírtam, de igyekeztem visszatartani, mert amúgy is remegtem, és még toldoztak-foldoztak. Hát, ez a mi történetünk. Talán egy kicsit rémisztően hangzik, de nem volt az. Ahogy rámnézett, mikor az apukája a kezében tartotta a fejemnél, és én megsimogattam az arcát, az fantasztikus volt Kép
Mivel Manóka a magzatvíz elfolyása után még több, mint 24 órát tartózkodott a pocakban, antibiotikumot kellet kapnia néhány napig, míg elkészült a baktérium tenyésztés, ami szerencsére negatív lett,

Mára ennyi, megyek lefekszem.

Mariann
tmarianna

Szisztok!

Mariann,
eloszor is tenyleg menj el mihamarabb dokihoz, + ugy vegyel be gyogyszert, hogy mikor eteted, elteljen legalabb 3 ora. Ezt azert mondom, mert en is belazasodtam a mellemtol es aposom orvos, o mondta. Ennekem a vedono maszirozta ki a mellem, azt hittem, hogy leesem a fajdalomtol a szekrol. Mondtam is neki, hogy rosszabb volt mint a szules. Kép

Brigi,
megy a drukk, biztos minden rendben lesz. Mennyire vagy kitagulva? Ugye ertesitesz majd, ha meglesz a pici.

Eszty
eszty

Mariann! tényleg komolyan kell venni ezt a mellgyulladást, nekem mindenki azt mondja mással kell kimasziroztatni magadnak nem birod a fajdalom miatt.

Brigi! a hidegfront lehet meghozza végre a babát.

Kitty! feltöröd az ampullát és egy kis tejjel beadod. Én beleöntöm egy pohárba a tejet és ugy issza meg.Nagyon könnyü ezeket az ampullákat már feltörni, szerintem irass ilyet.

Mariann! örülök hogy csodálatosnak tartottad amikor megláttad a picit én nem mertem ébren vállalni a mütétet (és nem is fogom)

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

sziasztok!

gratulálok az új mamáknak és babáknak, jó kevesen maradtunk így a végére. nálam még semmi, itt állunk a rajtvonalon, gyanús, vihar előtti csönddel.
Leone, szerintem klassz, h vállalod a szülést, hajrá!
Brigi, elég gyanús az a hasmenés...
mirmurr

Sziasztok!
Most jöttünk a doktor nénitől.Hát, azt mondta a fele úton a szülésből már túl vagyunk, bármikor kezdődhet.Fájásaim vannak, bár még elég leightosak!Azt is mondta, ha komolyra fordul, igyekezzünk, mert rövid lesz! Hát úgy legyen! Most lefekszem kicsit pihenni. Sziasztok!
Barack
barack

Hűha Barack! Drukkolok! Pihenj is, szükséged lesz az erődre!

Brigi!
Hogy vagy?

Köszi a drukkot és a bíztatást mindenkinek. Egyre sűrűbben jósolgatok, mostmár naponta, de van hogy 1 nap többször is. De még más jele nincs , hogy kezdődne.

Leone (39+2)

KépKép
leone

Sziasztok,

Barack, Leone, Brigi, Mirmurr Kép
Drukkolok most már mindannyiotoknak.

Mellgyulladás ügyben javulás van. Ma már nem vagyok lázas. Nemrég itt volt a védőnő és kimasszírozta a cicimből a csomókat.

Nádja nagyon rendesen viselkedik mióta csak szopizás van. Eszik és alszik. 3 napja fürdés közben sem sír. Félek, hogy meglsz majd a böjtje ennek a nagy jóságnak Kép Ja, és persze egy kis zabagép, utolsó szopinál is már le kellett szedni a ciciről, mert elkezdett csuklani. 120 grammot szivornyázott Kép. Kb. erre a mennyiségre kezd beállni.

PumukliKép
Tegnap elfelejtettem megdícsérni Nándit, hogy milyen helyes kisbaba. És nagyon hasonlít rád.

HumiKép
Nagyon fitt anyuka vagy, hogy már kaptunk ilyen gyorsan kaptunk tőled friss táblázatot Kép Kristóf tündéri baba, és tényleg nagyobbnak látszik a fotón, mint amekkora. És hasonlít rád nagyon.

Mariann
tmarianna

barack, akkor sok erőt, klassz szülést!

én takarítok. benne ragadtam a "fészekrakó ösztönben", bár őszintén szólva, lenne jobb ötletem, h mivel üssem agyon az időt...
mirmurr

Sziasztok!!

Köszönöm a segítségeket!!! Képzeljétek tegnap nem sírt annyira. Csak épp egy fél órát. Én annnnyira örültem már ennek is! Visszaálltunk 3 órás evésekre,talán ez beválik...??? :-)))))

Rita-Nagyon köszönöm amit írtál, valószínűleg megkereslek,ha ez nem válik be. Nagyon szakszerű voltál,ezzel foglalkozol?(Bocsi,de nem rég olvaslak benneteket)

Erika-Megnézem a honlapot,köszike! Remélem beválik az a "segéd" szer.Ha igen érdekelne.
Mi jól vagyunk,a babó éli pici hasfájós életét, férjecském morogva dolgozik,mert itthon lenne inkább,én meg kezdem elfelejteni a szülést végre!
Mesélj a Daniról!!!!! Ő már nagy ,miket csinál??

Karmen-Jó neked a tejcsivel,írigykedek ám! Mi már tápszeresek maradunk,dehát hány ember nőtt így fel,igaz?! Ezzel vigasztalom magam.

Kitty- Mi tablettában szedjük a D-t. A doki nem volt hajlandó ampullában felírni,pedig kértem.

Mariann-Ahogy olvastam a történetedet,hát hátborzongató a hasonlóság!!!
Ugyanígy kezdtük,sőt folytattuk is,bár mi simán szültünk és a végén nem volt gond a bébivel. 27 óra után kaptam infúziót és onnan 2 és fél óra után meglett. Azt hiszem neked nehezebb volt jóval,pedig azt hittem nekem volt a legrosszabb.
Le a kalappal előttetek!!! Gratulálok!!!
Nálunk a férjem volt a maszírozó,2 nap alatt nagyon belejött és sikeresen elkerültük a gyulladást! Persze ez max. 50 tejcsivel nem volt túl nehéz:-( Próbáljátok meg,hátha nektek is
beválik...

Drukkolok a pocakosoknak!!!

:::Ági

Kép
iroko

Ági! Probáltad tejserkentésre az itt sokat emlegetett Urtica Urenst? Remélem jol irtam a nevét most nem néztem meg pontosan. NEkem mindenki azt mondja az használ. Hát én meg úgy vagyok hogy van tej de nem kell neki, most csak 100g hizott 1 hét alatt, már rettegek amikor a rendelöbe lépek mit kapok mindig, de mit csináljak ha folyik a tej amikor kiköpi a cicit és nem kell neki? Ez van.
Én is tápszeren nöttem fel a tesommal, ezen felesleges aggodni!
D vitamin. Nem ampulla, hanem egy üvegben van, cseppenteni kell. Vigantol a neve, kérd irja fel azt. AZ ampulla a K vitamin.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szia Ági!

Ma kipróbáltuk, és lám, meglett az eredménye: egész délelőtt anyatejcit kapott a Dani, és nyüglődött, de kaki ohne. 12,30-kor tápszert adtam a porral, és a következő etetésre KÍNLÓDÁS NÉLKÜL tele lett a bugyija. Ez nem elég, de a következő kajára is telepakolta, és semmi nyüszörgés, semmi tekergés. Nyomott álmában 2-3-t, és kész is volt a produktum. Kép
Bocs ha valakinek túl vulgális voltam.

Dani szépen fejlődik nő, a fejét gyönyörűen emelgeti, meg - meg tartja, nagyon erős baba. Sokat alszik és sokat nézelődik (és persze sokat eszik). A koraszülött babák mindent később csinálnak, hisz hiába már 11 hetes , de a korrigált kora, még csak 2 hét. Mellesleg sokat mosolyog, és ilyenkor majd megzabálom! Pofija szépen kikerekedett, már már sejtek látni rajta egy egy hurkácskát is. Kép

Finisben lévő pocakosok: Hajrá, mindent bele!

puszi

ERika
goczane

Sziasztok Lányok!

Úgy vártam már azt az időt, hogy engem biztassatok a hidegfronttal és egyebekkel, és lám, végre eljött Kép. Köszönöm a drukkokokat, remélem hamarosan már én is dajkálok.

Eszty!
Persze, hogy értesítelek Manó érkezéséről! Nem tudom, hogy tágultam-e már, utoljára a 35. héten nézte a doki a méhszájam, azóta csak Ctg-re járok. A kiírt napon, tehát pont egy hét múlva vizsgál csak, ha addig nem történik semmi. De remélem fog.

Mirmurr!
Igen, én is úgy hallottam, hogy a hasmenés már biztos előjelnek tekinthető, de hát nálam úgy látszik nem erről van szó (mivel már 3 napja tart). Lehet, hogy csak az izgalom miatt van.

Leone!
Köszönöm, megvagyok, bár voltam már jobban is. Alvás alig megy, sokat keményedik a pocim, rossz a közérzetem és hányingerem van sűrűn. Már nagyon-nagyon várom a Találkozást, de izgulok is rendesen. És nálatok mi a helyzet? Minden ok?

Barack!
Remélem azért nem előzöl be orvúl minket? Miből gondolja a doki, hogy jó gyorsan meglesz a Pici?

Mariann!
Remélem most már minden rendeződik, és hamarosan gond nélkül szopizik majd Nádja. És lehet, hogy ilyen kis csöndes tündér marad.

No, jó éjszakát mindenkinek, megpróbálok néhány órát aludni.

Puszi,
Brigi (38+7)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Brigi, Barack, Mirmurr, Leone,
Úgy szeretnék már egy táblicskut csinálni kettő helyett, szóval hajrá!!!! Nagyon a finisben vagytok. Kívánom nektek, hogy olyan szép emlékként maradjon meg bennetek is a szülés ahogy bennem (szüléstörténet majd később)! Nagyon drukkolok nektek, hogy minden simán és könnyen menjen.

Mariann,
Jó olvasni, hogy kezd rendeződni a szopi probléma és Nádja is egyre inkább kialakítja a napi ritmusát.

Erika,
Szupi, hogy Dani ilyen masszív kis sráccá cseperedett. :-)

Ági,
Persze, hogy beírlak a táblázatba, de kérem szépen hozzá az adatokat!

Pumi,
Nagyon aranyos Nándi a fotókon. Gondolom ez a vérszegénység csak kezdeti probléma és hamarosan csak rossz emlék lesz.

Jövök hamarosan. Most mennem kell, mert Kristóf felébredt az éjszakai szopihoz.

Puszi:
Humi
humi

Na sziasztok, hát előkerülünk mi isKép

Nagyon jól vagyunkKép Anna baba 5,5 kg és 68-as rucikat hordKép
Csak szopizik hála az égnek, semmit nem fogad el se vizet, se cumit, se semmitKép Annyira így akartam aterhesség alatt, és ez a kiscsaj segít ebben, hogy ne bizonytalanodjam elKép
Hihetetlen jó baba, meg se érdemlem....Az éjszakát átalussza este 9-10-től reggel 8-9-igKép Sőőt tegnap 1/4 11-kor kelt. Ilyenkor 6-7 körül én beszélem rá egy szopira, és alszik tovább. Azt hiszem, nagy szerepe van ebben annak, hogy szopja az ujját. Már a pocakomban is készült róla ujjszopós kép. Profi módon csinálja, naagyon édiKép
Na hát röviden ennyi, írok majd még ha tudok.
Akkor egy friss kép a csajról:

Puszi Maszat/KataKép
maszat

Anna tündéri kislány!! gratulálok. Szépen gyarapszik.

Lányok! állitolag Pesten már kapható a Mamia pelenka, használja valaki v. tudjátok menmnyibe kerül db-ja? Én most ilyet veszek mert ez elöl-hátul gumis, de érdekelne mennyivel kapom olcsobban.

Orsi 4800g de nem hajlandó többet enni, hiába csorog a tejcsi. Már az 1 honapos unokahugom is lehagyott minket. De legalább mosolygos. Ja és ha éneklek neki ö is nyekereg majd szétröhögöm magam. Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Pumukli!
Ezt a vérszegénységet nem lehetne valami homeós bogyóval korrigálni? Lehet, hogy érdemes lenne utána nézni!

Kata!
Anna nagyon aranyos!

Brigi!
A babával nálunk is minden ok, csak az én lelkemet kell gyógyítgatni délelőtt óta. Ugyanis ma megint voltam a dokinál és úgy néz ki mégiscsak császár lesz.
A baba még mindig nagyon jól érzi magát odabent, az NST szerint. Meg a méhszáj is csak alig 1 ujjnyi, de a méhnyak még nincs megrövidülve, nem úgy néz ki, hogy a hét végén szülnék.
Aztán a dokim egyértelműen azt mondta, hogy ha az ő felesége lennék biztos nem hagyná hogy spontán szüljek. A császár az anyukára veszélyes, a szülés meg a farfekvés miatt a babának. Kérte, hogy gondolkozzak még a hét végén. De hát ha így festik le a képet akkor nem egyértelmű a döntés?!
Különösen, mivel azt is mondta, hogy spontán szülésnél a végén csak a babán múlik és neki kockázatos, mert ha nem úgy tartja a buksiját akkor beszorulhat a szülőcsatornába?! És akkor már senki nem tud mit tenni.
Hétfőn lesz még egy UH. Ha a fejátmérő 95 mm felett lesz, akkor nem is szülhetek spontán, akkor orvosilag nem engedik. Első szülő nőknél ez egyértelműen műtét. Múlt pénteken 93-as volt és mivel az NST még jó, lehet, hogy azóta is nőtt. Akkor pedig nem érdemes megvárni a vajúdást, hanem kiírják a műtét időpontját.
Azért én szeretném ha legalább beindulna a szülés és abból lenne császár, ezt mondtam is neki. Azt mondta, hogy ez annyiból lenne jobb, hogy a méh elvéknyodna és nem vastagabb szövetet kéne vágni, a baba szempontjából nem jelent semmit.
Én most borzasztóan csalódott vagyok. Tudom, hogy Borsóka egészsége a legfontosabb és ez így is van, nem bírnám elviselni, ha én a spontán szülés mellett döntenék és valami baj történne vele, de nem tudom miért, mérhetetlenül csalódottnak érzem magam. Nem tudom, hogy érti-e valaki? Mert én sem értem, csak érzem. De nagyon szomorú vagyok.
Ő meg mintha meg akarna nyugtatni, azóta elég intenzíven itt ugrál a pocakomban. Kép

A nagyon-nagyon-csalódott Leone

KépKép
leone

Leone,
szerintem próbáld megtalálni a pontos okát annak, hogy miért szeretnél spontán szülni. Ezzel majdhogynem a megoldást is megkapod.
Ismerek egy nőt, aki mind a mai napig fájlalja, hogy a kislánya nem maga választhatta meg a születése időpontját. De van olyan is, aki önmagát helyezte előtérbe, és azt bánta, hogy nem tapasztalhatta meg magát a csodát. Mások úgy gondolják, hogy csak akkor válhatnak jó anyává, ha a szülés minden kínját-keservét átélhetik.
Beszélj a babával is, segíteni fog neked, és aztán kérd meg a dokit, hogy mindent kövessen el azért, hogy a döntésednek megfelelően a legtöbbet tehesse értetek.
Annyi mindenben kell még majd határoznotok, bízzatok magatokban!

Ice
ice

Sziasztok!
Én még itthon, bár pocsék egy éjszakám volt: mindenem fáj, megy a hasam, alul feszít egyfolytában, én meg már olyan ingerült, fáradt és türelmetlen vagyok! ( pedig messze még a 20-a Kép !)
Brigi: azt mondta a Doki, hogy bő 1 ujjnyira nyitva vagyok, és a cervix szinte teljesen megrövidült+ A Rékával az egész szülésem hajnal 2-től ( első fájás ) reggel 5.15-ig tartott.Valószínüleg ezért mondta és hát én sem bánnám, ha igaza lenne!Most tettem le Rékát aludni, megyek, megpróbálom bepótolni az éjszakát!
Sziasztok!Barack
barack

Leone!
Csak azt tudom mondani, hogy kitartás: arra gondolj, hogy nemsokára a kezedben lesz, és akkor már valahol mindegy, hogy milyen úton_módon. Ne keseredj el előre!!!!
Barack
barack

Sziasztok,

Ma voltunk Nádjával az első sétánkon kettesbenKép Anya ma végre felöltözött, sminkelt és elment a csodaszép leánykájával sétálni. Nagyon jó volt Kép

LeoneKép
Én is hüvelyi úton szerettem volna szülni, és a szüléstörténetemből kiderül ugye, hogy Nádja végül császárral született. Bár a terhesség alatt mindvégig igyekeztem nem teljesen beleélni magam abba, hogyan akarok szülni, mert semmiképp nem akartam, hogy szülés után csalódott legyek. És nem is csalódtam. Igaz, nálunk spontán kezdődött a szülés, és sokáig el is jutottunk, csak aztán lett császár. És az is gyönyörű volt. Ha nem altatásban csinálják, szinte rögtön láthatod a kisbabád, és akkor már olyan mindegy, hogy hogyan született. Én határtalanul boldog voltam akkor, amikor megláttam.
Szóval ne légy csalódott, szerintem a szülés császárral is lehet szép. KépKépKép

Fel a fejjel!!

Mariann + Nádja (17 napos)
tmarianna

Leoni, megértem, h mérhetetlenül csalódott vagy, én is az lennék. Van ezer oka, h az embernek fontos a szülés/születés "normális" mivolta. Például, mert az a "természetes", mert ez a dolog eredetileg így működik. Amit Ice írt, szerintem nagyon találó és sokat segíthet. A te helyzetedben engem most jelenleg egy dolog "vigasztalna", a biztos (!) tudat, h a babámnak jó oka van rá, h farfekvéses és hogy nem kockáztatja a hagyományos útvonalat. Látot a pici vigasztal téged, ezt érzed is, bátorítani akar. Most ne ezek a gondolatok vigyék el az energiádat a lényegtől! Bízz benne, bízz magatokban és ha kell, csináljátok meg ezt a születést egy orvos segítségével. Én megvárnám a vajúdást, átélném, ahogy átjárnak a hormonok, ahogy elindul a babám a maga akaratából és csak azon a szakaszon kérnék segítséget, ahol valami komoly oknál fogva, ketten kevésenk bizonyulnánk.
Gondolok rátok!
mirmurr

Sziasztok!!

Karmen- A 3. naptól szedtem az Urticát,így legalább lett valamennyi tejem! A vitaminnal igazad van,keverem,bár K-t nem is kell szednünk a tápszer miatt. A dokikkal ne foglakozz annyira szerintem. Biztos igazuk van,de minden baba más,a te babád így érzi jól magát és ez a lényeg!!!
Erika-Nagyon jó ezt olvasni!! Örülök,hogy jól vagytok!!! A szer hatása csodának hangzik! Megkérdezem a doki bácsinkat.
Megnéztem a másik lapot,még ennyi ismerős nevet?!
Huntert megtaláltam itt,majd szólok neki!
Maszat-Gyönyörű a lányod.
Humi-Köszi előre is!
2004.04.13.-án született a Bernadett nevű pici lányunk 38 hétre és 4 napra. Kerek 4000 gr és 56 cm. Tehát ma 24 napos! Már.... Pedig épp most született!!! Szóval ezek vagyunk mi!
Képzeljétek tegnap nem sírt a kiscsaj! Lehet,hogy végig csak éhes volt. Jó lenne...
Jó hétvégét mindenkinek!!!

Kép
iroko

Sziasztok!

Rég nem voltam, most sincs időm visszaolvasni.
Mi jól vagyunk, bár nekem tegnap estétől nagyon fájt a fejem, csak ma délutánra állt ki. Biztos ez a "csodálatos" idő. Tegnap kétszer áztam el, ma csak egyszer. Tomika jól van, a pocijával kinlódik néha, de már nem olyan sokat, mint korábban. A múltkor véletlenül bekapta a hüvelykujját, és azóta mindig az öklét rágja, és mérges, mert nam találja az ujját (arra nem jött rá a kis drágám, hogy ki kellene nyújtania az ujját). Amúgy sokat mosolyog, és főleg estefelé szokott nyűglődni.
Én voltam a fogröntgenen, és kiderült, hogy fölül az egyik 5-ös fogam tejfog (ill. lehet, hogy a másik is az, de azt nem röntgenezték). Ez azért érdekes, mert alul mind a 2 5-ös fogam tejfog volt, és nem nőtt helyette rendes fog.) A mozgásra meg azt mondta, hogy nem akar áltatni, de a folyamat lassítható, és beajánl egy kollégájának, aki abban profi. Magyarul a jövő héten még nem hullanak ki a fogaim.

Született hétfő óta újabb májusi baba?
Ha igen, minden jó nekik! Bocs, hogy csak így írok, de nagyon termékenyek vagytok, nekem meg főleg este van időm, akkor meg rohanok aludni. Már most is késésben vagyok. És bevallom őszintén, hogyha Tomika éjfél előtt (programon kívül) felébred, én bizony szégyenszemre nem szoktam fölébredni. Volt már, hogy a férjem rázott is, de még akkor sem. Tegnap pl.éjfél után 5 perccel ébredt föl, rögtön meghallottam. Ez sajnos így van. Bár a barátnőm szerint azért, mert tudom, hogy a férjem ébren van. Ebben lehet valami, mert egyik este ő is korán lefeküdt, és Tomika fél 12-kor ébredt, és rögtön meghallottam, pedig egy órával azelőtt aludtam el. Hiába, nem vagyok mintaanya.
Már vannak igazi mosolygóüs képek Tomikáról, de valami baj van a gépünkkel, és nem tudok ide képet föltenni.Meg egy csomó dolog nem működik az interneten. Állítólag szoftverhiba.

Na, megyek, jó éjszakát mindenkinek!
pTünde
ptünde

Sziasztok,

csak benéztem. Nálunk nincs semmi különös.

SzilvusKép
Merre vagy??? Remélem minden ok.

Mariann
tmarianna

LeoneKép
Én átérzem a helyzeted, nekem a szemem miatt volt kérdés a spontán szülés-szerencsére szülhetek spontán a szemészek szerint-és nagyon el voltam kenődve, a csaszi miatt. Még most sincs teljesen kizárva, mert ugye elhúzódó nehéz szülés nálam dupla indikáció, de talán megúszom. Ne érezd magad kevesebbnek attól, hogy nem természetes úton lesz meg a babád, az egészség a fontos! Majd a baba megvígasztal! Minden jót nektek és drukkolok!Kép
Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok, reg nem irtam, olvasni is csak neha tudlak, ugyanis nincs odahaza internetunk, csak a cegnel. A szopizassal nagyon levagyunk foglalva. Mindenaron szeretnem szoptatni, sajnos estenkent kevesebb a tejem es meg kell potoljuk. Napkozben es ejszaka eleg, 90-100 g ot szopik7-8 szor, este viszont csak 50-60g van.

Humi, ha frissited a tablazatot a Csenge szuletesi parameterei 3600 g es 52 cm.

Orulok, hogy jol vagytok. Sok jo otletet olvasok, itt irta valaki a LLL honlapjat es nagyon jo volt, segitett visszaadni a hitem, hogy lesz eleg tejem, akkor mikor ez ketseges volt es meg a vedono is arra tapszerre biztatott.

Ildiko
kildiko

Sziasztok! Kép

Nagyon drukkolok a finisben levőknek! Kép A hasmenés, hányinger jó jel azt mondják, de nekem nem jött be. 2 napig nekem is volt hasmenésem, de elmúlt...

Köszönjük a bíztatásokat, tegnap egy kicsit fellélegezhettünk. A tegnapi vérvétel szerint Nándi hematokrit értéke nőtt 1%-kal. Már az is nagy szó, hogy nem csökkent tovább Kép Annyira örvendtem. Jövő pénteken kell visszamennünk, addig is figyeljük. Folsavat szedi amióta hazajöttünk.

Leone Kép
Drukkolok, hogy a megfelelő megoldást megtaláljátok, ami jó lesz Neked is és Borsókának is Kép Nekünk az utolsó uh-on, szülés előtti napon 97mm-es BPD-t mértek, és 4222g-ot. Eléggé el is voltam keseredve, hogy hogyan tudom majd megszülni, féltem attól hogy beszorul és vákum lesz vagy császár. De amikor a kezedben tarthatod már, akkor mindegy lesz hogyan szültél.

Kitty jobbulást kívánok, nekem is elzsibbad sokszor a bal karom, és bizony a hátam is fáj. Legtöbbször úgy kell leülnöm amikor a karomban van Nándi, hogy megtudjam támasztani a hátam.

Mariann Kép
Örvendek, hogy a mellgyulladást megúsztad, és hogy ki tudtad masszíroztatni. Nekem sem ment, hogy kimasszírozzam magamnak, mert nagyon fájt. A kórházban hétvégén semmi segítségre nem lehet számítani. Pénteken du. született Nándi, és nekem vasárnap estére már nagyon csomósak voltak a melleim, és iszonyúan forróak. Szerencsémre a szobatársam már a 3. gyerekét szülte, értett hozzá, és Ő segített rajtam. Másnaptól csinálom egyedül, és még mindig a gyógyszertári mellszívóval.

Erika Kép
Örvendek, hogy Dani ilyen jól fejlődik, hamarosan utoléri, sőt elhagyja időben született társait is! Kép Stramm kisfiú! Kép

Maszat Kép
Anna baba tündéri! Kép

Karmen miben más az a pelenka amiről írtál? Nektek gondot jelent hogy csak hátul gumisak a pelenkák? Nem mondom nálunk folyt már ki párszor, de nem tragédia Kép

Ildikó Kép
Ne keseredj el! Nekem is kezdett egyre kevesebb lenni, és pár napja megiszom napi 2 pohár sört, és csodákat tett! Kép Nem vagyok oda érte, de megéri Kép Próbáld ki!

Üdv,
Pumukli
pumukli

Pumukli! örülök hogy Nándi gyógyulgat, csak igy tovább!
Nem gond a többi pelus sem, de ennek 30ft darabja és akkor már inkább ezt veszem mint a Liberot mert ez elöl is gumis, nem csak hátul. De érdekelne hogy aki üzletben veszi mennyiért adják. Állitolag még csak Pesten kaphato boltban.
Amugy ebböl is kifolyik a pisi, kaka mint a többiböl, nem gyakran de én minden pelussal jártam már igy.
Milyen ez a gyogyszertári mellszivo? Elektromos, kézi? És mennyiért adják? CSak mert nekem kölcsön van, de ha márkátlan megbizhatot forgalmaznak lehet veszek valamikor, jol jöhet még. Gondolom náluk sokkal olcsobb.

Ildikó! Szép nagy baba lett Csenge!

Leone! Ne keseregj mindenért kárpotol amikor majd megöleled!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok,

Visszaolvastalak titeket, és most kicsit könnyebb volt mert látszik, hogy már nagyon kurta a pocakos táblázat és a babázóknak már nincs annyi ideje.
Leone, írtam neked privátban.
Barack, Brigi, Mirrmurr, drukkolok.
Velünk minden rendben Julcsi már háromszor, de nem egymás után átaludta az éjszakát 1/29- reggel 6-ig. Majd szét durrantam és már negyed 6-kor felébredtem és könyörögtem, hogy keljen fel és nem tudtam most lefejjek egy kicsit, vagy kibírom még míg felébred. Kibírtam de nehezen.
Na megyek és még megpróbálok a hétvégén írni pár szót magunkról.
Sziasztok,

Rita
boksay_rita

Sziasztok!

Látom ahogy egyre több a baba, úgy elfoglaltabbak az anyukák is.(Én is persze)Kevesebbet tudunk jönni.
Szilvus!
Már nagyon régen jelentkeztél. Azért ha van időd írjál magatokról.

Pelenkáról!
Én Pampers-t használok, és mióta Midi-re váltottam,semmi nem folyik ki belőle.Már mikor Réka 5 kilós lett,a nagyobb kellet,mert olyan pocakos,és tényleg kifolyt már ez-az. Azóta viszont semmi.
Meg a Pampers-nek a Sensitive pelenkája nagyon jó(azt hiszem,csak a TESCO forgalmazza.) Szerintem abból semmi nem jön ki,streccs az oldalán a ragasztószalagnál.Persze drágább is,meg nincs belőle gazdaságos nagycsomagos. (én is ajándékba kaptam 1 csomaggal,venni még nem vettem)

Ildikó!
Örülök,hogy jelentkeztél, és hogy jól vagytok.

Én sem nagyon tudtam visszaolvasni,valahogy mindig adódik itthon valami.
Mi jól vagyunk, Réka szépen nő(5600 g),mondjuk rengeteget is eszik. Olyan jó látni,hogy napról napra ügyesedik,valamit mindig tanul.
És már most imád(na) TV-t nézni. Többször is észrevettem,hogy ha én nézem a TV-t Ő meg a kezemben van,úgy fordul,hogy lássa. Ahogy észreveszem,mindig elfordítom,de akkor rögtön sírni kezd,követeli a TV-t. Ha visszafordítom,megnyugszik. Hihetetlen,milyen akarata van egy 3 hónapos fűmagnak.

MOst láttam,Rita is azt írta amit én.(Hogy a babázóknak nincs annyi ideje)

Leone,Barack,Brigi, Mirrmurr. Megy a drukk!!!!!!!!

Erika!
Jó olvasni,hogy ilyen szépen belehúzott Dani!!!

Pumukli!
Most már biztos egyre jobb lesz Nándi véreredménye! Az étvágya egyébként jó?

PTünde!
Ne szégyenkezz,hogy nem mindig Te ébredsz fel elsőnek. Annak idején mindig Apukám ébredt hozzánk,én legalább is úgy emlékszem.Anyunak jobb alvókája volt.És attól még nagyon jó Anya. Nálunk a férjem soha nem ébred fel Rékára. Már amikor megébred,és még csak mocorog az ágyban,már viszem is át az ágyamba szopiztatni.Ez sem jó,mert lehet,hogy csak megébredt,és símán visszaaludna,ha nem etetném. (Majd úgy járok,mind a középső lányommal,hogy 2 hónaposan 1x kelt,3 hónaposan 2x, félévesen 3x,11 hónaposan meg 5x szopott éjjel.Én lettem a cumija)

Na megyek,mert a nagylányok is fenn randalíroznak még,jó lenne,ha elaludnának.De azt hiszem,csak én vagyok álmos,Ők nem.

uszi

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Én is itt lapítok Kép Pedig majdnem minden nap olvasgatok.
És még írni is lenne időm Lilitől (mert úgyis dolgozok minden nap), csak bevallom néha lusta vagyok.
Nálunk annyi történt, hogy Lili hétfőn 3 hónapos lesz. Mivel állandóan be van gyulladva a szeme, és ettől a könnycsatornája elzáródott, elviszem a szemészetre.
Amúgy már sokszor átalussza az éjszakát, és csak akkor nyügi, ha front van. Tejem még van, de adok neki tápszert is, mert nem mindig elég. Amúgy most 5 kiló, és 63-64 cm. Nem is eszik olyan sokat, de azt nagyon lassan Kép Bár így is végzünk a kajával negyed óra alatt.
Mostmár elmarad a kenguruban is, bár nem akarom még sokat benne tartani a gerince miatt, de olyan jókat alszik benne rajtam, én meg addig tudok főzni.

A finishelőknek drukkolok, és tudniuk kell, hogy piszokul irigy vagyok Kép Kép Imádnám, ha még pocakos lennék.

Sok puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Maszat!
Anna gyönyörű kislány, ő is beillene bármelyik babamagazin címlapjára!

Pumi!
Örülök, hogy Nándi kicsit jobban van, remélem ez csak így fog folytatódni és hamarosan fellélegezhetsz.

Ildikó!
Rég nem jártál errefelé, remélem gyakrabban tudsz jönni a közeljövőben.

Leone!
Én teljesen megértelek! Igyekszem én is felkészülni lélekben, hogy tulajdonképpen bármikor adódhat olyan eset, hogy császárhoz kell folyamodni, tehát ez nálam sincs kizárva. De valahogy annyira nem tudom elképzelni, mert nagyon-nagyon szeretném átélni a spontán szülés élményét. De ettől függetlenül igazat adok a többieknek, hogy a legfontosabb az, hogy hamarosan találkozol a Picivel és ő teljesen egészséges. Ez kárpótolni fog mindenért. Azért nagyon drukkolok, hogy mégis menjen minden a maga útján!

Én pénteken voltam Ctg-n, az teljesen rendben volt. Megvizsgált a szülésznő: külső méhszáj szűk egy ujjnyira nyitva, és oldalról már középre húzódott. Szerinte 1-2 napon belül (vagyis a hétvégén) még nem lesz semmi, de a jövő héten bármikor előfordulhat. Hát, már nagyon-nagyon várom az én kislányomat, jó lenne minél hamarabb kézben tartani.

Jó hétvégét mindenkinek!

Puszi,
Brigi (39+2)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?