Új privát üzeneted érkezett!

Noémi: félkész állapotában is fini már ez a misu.
Maradt meg ketyó, meg 3-4 piskóta. Jön apa nyalizni, de csak krémből kér. Én meg kis gazember módra csakazértis piskótát is csenek a kanálba. Mérgesen rámnéz, majd bekapja. Komment utána: ehhez tényleg talál a piskóta. :roll:
Mire én: mit gondolsz, a fórumon a csajok hülyeséget ajánlgatnak?
A lányok most jöttek be az udvarról, alig van türelmük, mert be van pakolva a hűtőbe.
De lett 1 nagy meg egy kisebb tállal, max a kicsit korábban áldozattá teszem számukra.

Kép
kissmanó

Köszi a receptet!

Heti "Ki mit főzött?" : Nálunk volt gombapaprikás, tárkonyos leves szilvás gombóccal, paradicsomos káposzta fasírttal.
Ti mit főztetek?

Noémi,
a dr említette a genetikai farfekvést, te is faros voltál, nem? Lehet, nálatok ez van, vagy a medence-alakja miatt, vagy ki tudja. Áronnak te leszel a világon a legtökéletesebb anyuka!

Evicuska,
remélem minden úgy fog zajlani, ahogy szeretnéd, és szuper élményekkel leszel gazdagabb!!!

Bedöglött a mosógép :evil:

Benta

Kép
benta

Kissmanó, írtam neked privit a táblához.

Azt nem írtam a mosószódához, hogy felmosáshoz, tisztításhoz szoktam hozz illóolajat önteni, és akkor még finom illata is lesz. Mosáshoz mondjuk nem tennék.

Olyan jót pihentem délután, még aludtam is! Éjjel úgysem alszom, ilyenkor meg mint a bunda!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Csillag,
jó neked, hogy nappal tudsz aludni! Ez később, mikor éjjel nem hagy a ded, nagyon jól fog jönni. Együtt pihenhettek! Sajna én nappal nem tudok, még zombi állapotban sem. Szerencsére éjjel most nincs gond, de majd ha kibújik Beni, lesz :lol:

Lányok,
bugyit kéne vennem. Mind szűk pocakban és lepöndörödik. Ötletek?

Kép
benta

Heti ki mit főzött kiegészítés: tárkonyos krumplileves füstölt csülökléből, karalábéleves, lecsó, gofri, kecskesajtos csusza szalonapörcökkel, töltött paprika, túrógombóc.
Fasírt jó 5let, ezennel lenyúlom. s még engedélyt sem kérek :wink: :lol:

Mosógépet egye meg a mumus. Ismerős szitu, enyimét szerencsére apa leváltotta, izé...felmondott neki, másikkal kötött szerződést. De azt imádom. Vagy mondtam már :oops:

Hol van Erika? Ékes vajon helyrejött teljesen?

bugyi: minap vettem még 1 rend újat a 2 nagynak, épp onnan ahonnan vagy 2 hete is. csak nem volt rajta méret, nem akartam ott kibontani. első vásáromkor csak 8-as méret volt, de az jó mindkét nagynak. gondoltam ez is 8-as. mikor hazaérek, akarom szétosztani, rózsaszíneket a középsőnek, fehéreket a nagynak. s egy kinyílik magától. pofára is estem. 16-os méret volt, épp nekem tökéletes.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Hú Mimmi, szívemből szóltál...a lényeg, hogy anya és baba is egészséges maradjon!

Kissmanó!
Azt a kisebb tálat nem küldöd el inkább nekem légipostán? :wink:

Evicuska!
Május 22-ig lehet, hogy Róza simán kibújik :D ....én is kívánom, hogy összejöjjön, ahogy szeretnéd!

Én is vettem 3 bugyit múlt héten, ránézésre jó nagyok voltak....erre itthon nem jöttek rám :shock: :oops: ....jó lesz szülés után...remélem...

Kicsi lányom nagyon nyomul lefele a buksijával és nyomja a medencecsontomat.....alig bírok menni (mint valami sánta kacsa), jó lesz, ha még 3 hétig ez lesz :? ...

Heti menü: én még csak egyszerűbbeket tudok :oops: ...volt carbonara spagetti, borsófőzelék sült kolbásszal, krumplipüré natúr csirkemellel, holnapra chilis babot követel a társaság szóval nekik az lesz, magamnak meggylevest csinálok, mert nagyon kívánom:oops: ......

KépKép
amadea

Mimmi, nagyon köszönöm! Nagyon szépet írtál! :)

Igazatok van lányok, és ezt tudom az agyammal, de még "le kell hogy érjen a tudatalattimba".

Benta, az igaz, hogy én is és az öcsém is farfekvéses volt, de állítólag anyu hátrahajló méhe miatt. Nekem meg "normál" van, legalábbis egy doki ezt mondta...A medencém - hát jó széles, de tényleg. Világ életemben 1 szám eltérés volt a felső és az alsó testem között. Felül 36-os méretet hordtam, alul 38 alá nem ment a széles csontom miatt. Szóval emiatt azt gondoltam, ezzel nem lesz gond!

Kismanó, gondolom nálatok tetemes mennyiség fog fogyni. :) A krém is nagyon jó, de szerintem is babapiskótával az igazi! :)
A gofri recept nekem is nagyon tetszett, de sajna sütő híján vagyok...egyenlőre mert gyerek mellé, tuti kell majd egy!

Benta, bugyit én a CundA-ban vettem. Vannak 4-es csomag pamut bugyik, 1700 Ft-ért. Általában 3 egyszínű (pl. nekem olyan volt, hogy fekete, fehér, piros) és egy mintás (az nekem fekete alapon fehér volt). Most a nyári kollekció sokkal színesebb! Nekem nagyon bejöttek, ebből vettem 3 csomaggal összesen. Az elsőt már kinőttem, a többít nyúzom. Most vettem észre, hogy kettőn már van egy kis szakadás, de eddig jól bírták, és tényleg ezt a 8-at hordtam végig.

Csillag kérdezted a hipnózis: én azt tudom mondani baromi jó dolog. Én nagyon szkeptikus voltam, féltem is. De nem úgy kell elképzelni, hogy akkor most bármit megtehetnek veled - biztos olyan is van, ez nem az a mély volt.
Pontosan tudtam, hogy ki vagyok, hol vagyok, de egy olyan mély tudatalatti állapotba kerülsz, hogy teljesen másképp látod a dolgokat. A pszichológus kérdez, látszólag nem is odaillő dolgokat...aztán a végére összeáll a kép!
Én nagyon szerettem járni! Azt mondom a mai rohanó világba, mindenki jól tenné, ha heti 1x kibeszélné magát, és egy kicsit feltöltődne...csak sajnos elég drága!

Pont most tervezem, hogy írok a dokimnak egy levelet. Amin együtt dolgoztunk, beérett. :) Szerintem ő is örülne, ha leírnám mi történt velem azóta!

Ma már nem jövök, gépfoglalás van! :)

Jó éjt!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Mano! Ezt mind ma fozted??? :D :D
Elkepeszto energiaid vannak.

Nalunk menu : Paprikakat megtoltottem : fott krumpli, zoldhagyma, fokhagyma, tojas, fuszerek, felszeleteltem, oliva olajban kisutottem. Hozza cukkini felkarikazva, szinten oliva olajban fokhagymaval megpiritva.
Es persze maradt egy kis epermisu tegnaprol. :wink:
Nagyon fincsi volt. :)

Bugyikat en is mindig a CundA-ban veszek, a gyerekeknek is. Nem tul draga es jo minosegu.

Benta!
Sajnalom a mosogepet. Gondolom ez teljes katasztrofa, nalunk legalabbis az lenne. Szinte minden nap mosni kell, de legalabbis 2 naponta. :(

Holnap megyek dokihoz, gondoljatok ram. Vegre talan meg is vizsgal 5 het ota eloszor. :shock:
Udv
Agi
lys

Amadea: sajna nem lehet. Mármint a kisebbik tálat.
Ugyanis lefekvés előtt szétosztottam. Baromi igazságosan, ha a családom kérdi. A két nagynak tök egyformán, Grétinek picivel kevesebbet, s maradt a tálban kb. annyi mint amennyi a nagyoknak. Erre apa mondta, hogy na jó, az az övé (ugye előtte azért elég szépen benyalizta a krémet az összes maradék piskótával). Így nekem maradt az élmény, hogy törpe jányomnak bekanalaztam a szájába az adagját. :roll:
De holnapra legalább a nagy adag összeérik, itt lesz anyukám, sóginőm a kislányával, szal nem félek, hogy ránk romlik.

Amadea: szerintem a chilis bab is van olyan macerás mint pár más kaja. Ha azt tudod, bátran tudsz mással is kísérletezni. Borsófőzis javaslat hangzott el a héten, de leszavaztam, mert kb. egy hete volt borsóleves.
Meggyleves is jó 5let, ha nem felejtem el, jövő 7en a menüben lesz.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Jól termeltetek, alig győztem visszaolvasni. :)

Képzeljétek, tegnap voltam megint terhelésen- még mindig határérték alatt van a cukrom. :wink:
Bár a laboros nő jól rámijesztett, mert telóztam, hogy még nem küldték el mailben az eredményt, mondta hogy mindjárt, de emléxik rá, hogy megint rossz lett. Hát nagyon ideges lettem, pedig csak fölösen paráztatott! :evil:

Tegnapelőtt vettem kettő hálóinget, 990ft volt darabja! Nagyon jól néz ki, nagyon olcsó- de nem pamut… Úgy voltam vele, hogy ennél többet nem szánok rá, és ha ki kell dobni, legalább nem mérgelődök, hogy mennyibe került. Kérdeztem barátnőmet a múltkor, hogy ő miben szült: sajátban vagy kórházi köpenyben, és nem emlékezett rá! :shock: Mondta, hogy sokminden kitörlődött nála a szüléssel kapcsolatban…

Képzeljétek, azt mondta a szülésznőm, hogy akár már most elkezdhetem inni a málnalevél teát! Nem csak 36. héttől javallott? Szerintem én kivárom inkább…

Amadea: fú, én is tuti berágtam volna a védőnő- banyára! Mi köze hozzá, hogy levetetitek- e az őssejtet, vagy nem?!
Szóval ha rohadt állaga- íze van a málnalevél- teának, akkor a tuti? :D

Sosi: ha nem lennénk anyagi csődben, mi a héten mentünk volna Horvátba… :( De azért nagyon vigyázz magadra!

Noémi: én a plüsst is vasaltam, bár itt- ott megkopott. :)
Gratula a vérnyóhoz!! Tuti azért izgultál a múltkor, hogy Áron befordult- e végre!

Kissmanó: miért ennyire szörnyű a marosvásárhelyi kórház? Csak a selejt orvosok maradtak, mindenki lelépett…?
Én is ilyen voltam: ha tanultam ötös, ha nem, egyes. Nem nagyon volt köztes jegyem egyes tantárgyból. :)

Heni, én is nagyon sajnálom Nagybátyádat… :cry: Fura az élet: egy lélek megy, másik jön. Nálunk is így volt…

Benta: Én egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy elengedjem valahova a kislányomat úgy, hogy nem vagyok ott. Ez később vajon rosszabb lesz, vagy megbarátkozom a gondolattal, hogy „ez az élet rendje”?

Mimmi: nagyon cuki a férjed, szerintem kezd lekoppanni neki, hogy mi vár rá(tok)! :)

Csillag: barátnőm végig kislányt várt, és jött a sokk, mikor kiderült, hogy kisfiú. Utána még szülés után is tök sokáig Boginak hívta a gyereket, de valaki leállította róla…

Az egész várandósság alatt nem paráztam annyit, mint most, az elmúlt pár hétben. Borzasztóan irigyelem az ismerősöket akik már szültek, és egészséges a gyerekük! Mostanában annyi sérült kisgyereket mutatnak TV- ben is, vagy látok utcán, és teljesen rosszul leszek. Ne értsetek félre, nem az ilyen gyerkőcöktől, hanem attól, hogy mi van, ha az enyém nem lesz egészséges... Tegnap Peti kapcsolta el TV2- ről, mikor ilyen téma volt, szóval nem csak én vagyok parás. Tudom hogy nem szabad ilyenen rágódni, de akkor is félek. Barátnőim azt mondták, hogy ugyanezen estek át anno, és utána sem szűnik meg, mert ez egy életre szól, hogy minden ok legyen a gyerkőcökkel...

Kép
tökmag79

Csajok, még nem feküdtem le, mert várom Petit, hogy hazaérjen melóból. Nagy hangzavar volt lent a házunk alatt, kinéztem: két lány balhézik- és egyszer csak az egyik szájbarúgta a másikat...! :shock:
Banyek, mi van itt? Egy tök forgalmas és jó környéken lakunk, mégis egyre több az ilyen incidens!

Kép
tökmag79

Jó reggelt Lányok!

Tegnap nem írtam, de megvolt a nagy pincepakolás. Ez volt az egyik olyan dolog, amit még mindenképp meg akartunk csinálni Áron érkezése előtt! Vettem két fém polcot az ikeában, erre mikor már kipakoltuk a tárolót kiderült, hogy mindkettőből hiányzik 1-1 polc. :twisted: Végül is össze tudtuk így is rakni, de azért bosszantó, majd jövő héten visszamegyek, reklamálok, és kérek két darab polcot! Jó sok mindent kidobtunk - igaz csak félig a pince elé, majd lomtalanításkor kipakoljuk. Hihetetlen az ember mennyi mindent fel tud halmozni.

Kismanó, mindjárt eheted az epermisut! :)
Nálunk tegnap palacsinta volt, még maradt egy csomó, úgyhogy reggeli kiegészítés lesz belőle! :):)

Tökmag, végül úgy döntöttem a plüssöket nem vasalom. Kismanó és Benta meggyőzött, hogy a pamutokat sem fogom sokáig... Végül is 2x mostam ki őket, bajuk nem lehet.
Még azt nem tudom, hogy vigyek-e ruhát Áronnak a kórházba. Ők angolpólyába rakják, de ha akarom át lehet öltöztetni. De most mit vigyek? Ráadásul mennyit? És mi van, ha nem kapom vissza?

Tökmag, Adél baba makk egészséges! Minden vizsgálatod jó! IGen, sajnos még ma is születnek beteg gyerekek, de mi mindent megtettünk, hogy a mieink makk egészségesek legyenek! Hidd el minden rendben lesz!

Ma megyek a ctg-re. Kíváncsi leszek mi lesz még!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Nekem Nándi nagyon nyomja jobb oldalon a bordámat. Főleg, ha fekszek, akkor nehezedik rá nagyon, tehát az éjszaka már elég car volt, de azért aludtam. Meg vmi iszonyat idiótaságot álmodtam.

És megkaptam a fizumat, nem örültem neki.

Noémi: vinni kell a kórházba ruhát a kicsinek? nekünk nem kell.

Tökmag: örülök, h jó az eredményed.
Legfeljebb ez a 990 Ft-os hálóing lesz rajtad az első éjszaka;).

nálunk tegnap lencsefőzelék volt fasírttal, előtte tepsiben sült tészta gombával, sonkával és besamellel.
Ma vmi krumplis szalonnás hagymás van megcélozva.

Én a Tescoban vettem bugyit, 4 db asszem 1200 Ft volt. Most is készülök venni, csak azt nem tudom u.ekkora méretet, vagy eggyel kisebbet???

Szép napot, reggelizek és megyek a boltba.
Vendég

Jó reggelt Mindenkinek!

Vége a találgatásnak, ki lesz az első!

Ezt az SMS- kaptam Csillagtól:
Éjfélkor elfolyt a magzatvíz. A szülőszobán vagyok.

Zsu

Kép
bvigh

Csillag!
:lol:
Nagyon sokat gondolunk rad, biztos megvan mar a baboca!
Sok erot kivanok,
Agi
lys

Sziasztok! De jó sokat írtatok, alig győzöm visszaolvasni :D

Benta gratula a babaforduláshoz. :) Látod látod, azért csak tudják a babócák, hogy mit akarnak. Akinek nem fordul biztos jó oka van rá.

Noémi a babamocorgást én is élvezem. Amióta befordult olyan kis lusti volt, de most nagyokat nyújtózkodik, és már azt sem bánom, ha a fenekével bemászik a gyomromba :D Talán Ő is tudja, hogy nemsokára már itt kinn kapálózhat. Sokkal többet beszélgetek vele már hangosan is :oops: mindig mondogatom, hogy mikor kell előbújni, meg hogy segítsen anyának, hogy könnyebben túl legyünk a fájdalmas részen.
Babaruha nálunk kötelező a kórházi, így majd Rod hozza be a hazahozós rucit. Egyik részről jó, mert nem a sajátja tűnik el, másrészről meg nem igazán tetszik ki tudja miben hol és hogyan mosták. Kesztyűt és pamutsapit viszont viszek, mert állítólag simán rájuk nyitják az ablakot nem akarom, hogy huzatot kapjon. (Ja itt külön vannak a babák a mamáktól, 5 és 6 ágyas szobák vannak, nappalra ki lehet kérni a piciket de csak időszakokra)

Csillag az egyik hivatalos nevem az Anuk, és 20 évesen vettem fel. Persze APEH stb a másikat használom (anyum megháborodott, hogy olyan nevet adott, nem is szeretem, de Sissi mániás) mert egyszerűen vagy nem értik, vagy nem tudják leírni :)

Amadea tetszik a sánta kacsa kifejezés :D Hát már csak így megy, totyogós üzemmódban. Én ráadásul úgy is ülök, szétpakolt lábakkal, és teszek rá, ki mit szól, úgyis gatyóban vagyok.

Tökmag tök jó, hogy jó a cukrod! Ügyi vagy. Írok privit.

Védőnő: hát nekem is el kéne már tolni a képem hozzá. De nem nagyon akaródzik. Vérnyomi rendben, pisit itthon is tudom nézni, mert van hozzá csíkom, súlyomnál úgyis mást ír be (ami szerinte jó), érdemleges dolgot meg úgysem tud mondani :) December óta mondogatja hogy jön családlátogatásra, most már ne jöjjön bírja ki amíg megérkezik a baba.

A májusi babamagazinban van egy tök jó apás cikk. (A könyvtárba jár úgyhogy lecsaptam rá, és kikönyörögtem egy napra had hozzam el :oops: ) A férfiak bemenjenek-e szülésre, vagy ne, egy apuka ír benne. Nagyon jó, még Rod is elolvasta, hümmögöt is nagyokat!
„De ki az, aki a legnehezebb pillanatban otthagyja a szülő feleségét, hogy Na szia, én most kimegyek, mert elegem van. Hát igen: vagy bent vagyok végig, és támogatom, vagy be se megyek, hanem kint várok.”….”Tudtam, hogy nem hagyom magára, mert ez nem lesz sétagalopp, és biztos, hogy abban az állapotban nem az a nő lesz, akivel legelőször találkoztam, de az én gyerekemért szenved, ez pedig egy életen át becsülendő.”

Végeztem! :D Minden készen, már csak Emmára vár a hely. Mondogatom is neki, hogy milyen szép és jó helye lesz, meg milyen büszkék leszünk rá. Most már elvileg nem bánom, ha berendelnek a kórházba, bár nem lenne hozzá kedvem, itthon pihengetni, tévézni, olvasni jobb. Még ha mellette ott a házimunka is :)
Vendég

CSILLAG SZORÍTUNK HAJRÁ!!!! :D

Könnyű szülést, és sok tecsit a picurkának! :)

(Komolyan mondom itt pityergek mint egy hülye kislány :oops: )
Vendég

Csillag, drukkok milliói mennek, nagyon szorítok, ügyesek egyetek, hajrá!

Velem egy napra volt kiírva!!! De jó neki!

Tökmag,
egyszer el kell kezdeni elengedni, de nem könnyű. Nálunk nagyszülők se nagyon játszanak, egy évben 2 hétvégét töltenek tőlem távolt kb. a gyerekek, ennyi elég is. Az aggódás nem csökken, de önálló emberek, szokni kell :roll:

Lys,
most ment el a szerelő, szerencsére nem volt nagy baj, meggyógyult a kicsike :lol: Lehet, megsértődött, mert pár napja elkezdtem nézegetni, milyet fogok venni, ha elromlik, Sajna 11 éves, de imádom, a szerelő szerint még sokáig bírni fogja,
úgy legyen!

Noémi,
majd mesélj a ctg-ről, én jövő héten megyek először.

Ma remek programom lesz, gázművek és polg, hivatal, jövő héten beindul a bontás-építkezés :roll:

Benta

Kép
benta

Nekem is összeszorult a torkom meg kivert a víz meg könnyes lett a szemem, csajok, kisbabánk lesz!!!!

Kép
benta

Jöttem visszaolvasni és mit látok!! :shock:

Csillag, ez hihetetlen!!!Azóta már biztos megvan a babud!!!Remélem hamarosan újabb híreket hallunk felőled!! :D
Ez nagyon izgi! Tuti a melegfront hozta meg. Állítólag jön a kánikula! :roll:

Bugyi!

Én ugyanazokat a bugyikat hordom, mint várandósságom előtt...akkor ennek most örüljek, vagy sem... :roll: Csípőbugyik, sosem jött bikinivonalnál feljebb, így a pocakom alatt van, úgy, mint rég. Nekem eddig is bejöttek, most is, semmi problémám velük.

Kép
Kép
tabati

Hú, lányok, tényleg én is nagyon izgulok! Remélem minden rendben lesz velük.
Egyébként éjfél körül voltam fenn, és épp az jutott eszembe, hogy vajon milyen lesz a szülés. El sem tudom képzelni mi fog velem történni. Persze elviekben tudom, de gyakorlatban..... Kezdtem beparázni, úgyhogy rávettem magam,hogy inkább aludjak. Erre reggel ilyen üzenet fogad. Hát nem mondom, hogy az én szemem nem lett könnyes.

Zsu

Kép
bvigh

Csillag!
Kitartás. Ez a vonat a tietek.

Zsu: nagyon várom a folytatást. Látod, csak jelentkeztél :wink:

Lányok: erre céloztam. Mindenki Katára tippelt, meg Anuk is esélyes volt, erre jött egy pukk, s Csillagék előztek. Így volt ez ezelőtt 2 évvel is. Csak akkor csaszi lett a vége, mert a burok fetrőzés miatt repedt, babának még nagyon jöhetnéke nem volt, esze ágában sem volt leszállni.

Kép
kissmanó

[quote="csillagtancos"]
írta:
csillagtancosOlyan jót pihentem délután, még aludtam is! Éjjel úgysem alszom, ilyenkor meg mint a bunda!

előre tudta a programot.
asszem megfogadhatjuk javasasszonynak :wink: :lol: :lol:

nekiláttam a táblázat módosításhoz.
akkor úgy jó lesz, hogy ezentúl a táblázat elejére jönnek fel azok akik már babáznak? azaz most Amadea elé bekerül Csillag, majd a következő Csillag alá, stb.
aztán alkottam 2 új oszlopot: 1 a születésnappal (alatta, hogy hány hét + napra született), 1 pedig a szülés típusával: H (hüvelyi), CS (császár).
Esetleg ahogy gondoljátok, lehet kiegészíteni (pl. kórházba érkezéstől mennyi idő alatt bújt ki a bébi, apás szülés volt vagy se, születési súly, hossz, stb.)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára kissmanó 2009.05.08 09:06-kor.

Kép
kissmanó

Csillag!

Nagyon sok drukkot küldünk!!!! Ez már a finish csajok!!!! :D
Nagyon izgalmas!!!!

Bencus is úgy ugrál a pocakomban, hogy csak na!

hétfőn voltam dokinál, minden ok, csak azt mondja, hogy a keményedések nem múltak el nyomtalanul, picit megrövidült a méhszáj, 3x1 magnézium+sok pihi, mert jó lenne, ha a kislegény bent maradna júniusig! Na, ez a héten még nem sikerült, de olyan jó nem dolgozni! :P Csavarogni, barátnőzni...

Na, a lényeg: gyerünk Csillag!!! És meséld azt utána, hogy: ááááá, ez nem is vészes! :D

Kép

Kép
mukkancs

Sziasztok!!
Jajj, tiszta libabőr lettem :D Csillag, nagyon-nagyon szorítok!!!!!!!!!!

Asszem én is felkészültem már rá. Egész nyugodt vagyok :shock:

Benta, örülök, hogy meggyógyult a mosógép. Lehet, tényleg besértődött. Nekünk a régi autónk csinált ilyet, ezért a mostanit mindig megdicsérem és megsimogatom :D

Tabati, én is a terhesség előtti bugyijaimat hordom. Tökéletesek még mindig. Persze ezek is csípőbugyik.

Én ma tejszínes hagymalevest fogok csinálni. A héten volt már sóska főttkrumplival- tükörtojással, tollhegytészta-pirított sonkával-paradicsomdarabokkal sütőben sütve-sajttal a tetején, almaleves (pudingport szoktam belekeverni a liszt helyett, most csak eperízű volt itthon, de isteni lett), lecsó is volt a héten.
A chilisbabot én is imádom. Szerintem gyorsan megvan az is.

Reggel csináltam egy marhaságot. Remélem nem lesz belőle gond. Bár mondogatom, hogy minden oké: mostam és a ruhákkal teli lavórt jól megemeltem és feltettem egy vmire, hogy ne kelljen hajolgatom teregetés közben. Nem volt könnyű. Aztán jutott eszembe, hogy ilyeneket nem kellene csinálnom. Azóta figyelem magam, de nem tapasztalok semmit, hála istennek. :oops:

Ma biztos jövök sűrűbben a Csillag hírek miatt.

KépKép
süni76

Feljöttem visszaolvasni, és mit látok!

Csillag mennek a drukkok!!

Szóhoz sem jutok - ilyen is ritkán van!

Puszi!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi: miért lenne ritkán ilyen?

Kép
kissmanó

Tökmag kérdezted, hogy miért szörnyű a Mv-i kórház. Nos, elsősorban az aktuális fődoki elvein megy mindenki. Ha meg nem, akkor asszem az jobb ha megy, mert nem illeszkedik bele a csapatba.
S az elv pedig az, hogy egy anyának a gyermekéért meg kell szenvedni. Ezt apósom egykori osztálytársa is így vágta utólag az após képébe. Naná, az illető is pasi.
Sóginőm 42-ik hétben feküdt be (vele együtt orvosi hívásra jelentkező kismamit küldtek el, lévén csak 40 hetes volt), alig volt ágy az osztályon. Rákötötték az oxitocint, s 2 napig úgyhagyták. Persze szenvedett, de kit érdekelt. Fogadott orvosa volt, de az sem számít ott. Aztán mikor 2 nap után a magzati szívhang teljesen eltűnt, akkor estek kétségbe, s irány a műtő. Azt hiszem az utolsó pillanat legutolsó másodpercében vették ki Ingridet. Másképp egy végig tökéletesnek mondott terhesség végén mitől születik 1-es Apgarral baba?
Ugye tudjátok hogyan számolják az Apgart? Ha igen, akkor gondolom tényleg érthető a mi családunk hozzáállása a Mv-i kórház szülészeti osztályán dolgozókkal szemben.
Ráadásul sóginőm miután végre fel tudott kelni, hiába érdeklődött a lány felől, csak annyit mondtak neki, hogy az intenzíven van, s más ne érdekelje csak az, hogy él. Hát kössz. Aztán pár napba telt még ezek után is, míg lemehetett megnézni, majd ismét pár nap után kezdhetett levinni neki kifejt anyatejet. S az 1-es Apgart sosem mondták meg neki, az végül a több mint 3 hetes bent tartózkodási elbocsátásukkor kapott papíroson volt rajta.

Kép
kissmanó

Kissmanó!

Én is pont erre gondoltam, amikor visszanéztem Csillag legutolsó hozzászólását! :lol:

Szerintem Noéminál ritkán van olyan, hogy nem jut szóhoz! :lol: Jól gondolom?

Süni!

Én is ilyen butus voltam szerdán! kb. 100 darab pelust cipeltem a Lurdy háztól a Dózsa György útig bkv-val meg gyalog. Villamosig el, majd metróhoz le, aztán fel megint a felszínre. :roll: Naívan azt hittem, hogy a pelenka nem is olyan nehéz, csak nagy cuccnak fog kinézni, de nehéz az nem lesz. Egy frászt!!!

Mukkancs!

Én meg attól félek, hogy mi lesz ha nem dolgozom. Május végéig rendesen megyek, aztán júniusban is be-bejárogatok majd. Lesz egy két üres hetem szülés előtt, félek a falat fogom kaparni. Nekem az a jó, ha mehetek, pöröghetek, még ha nagy hassal kicsit lassabban is megy minden...

Kép
Kép
tabati

Kissmanó!

Nálunk sem mondják meg az apgart, nehogy azon izguljál, hogy azt az egy pontot miért nem kaptad meg. Utólag meg már mindegy, ha látod, hogy minden oké. (persze ha direkt rákérdezel, akkor csak megmondják, nemtom...)

Kép
Kép
tabati

Na, anyósom megint alakít! :lol: Fasírtot csinált, beleütötte a tojásokat, ere utólag nézi, hogy a tojás héjában penész van. :x Ki kellett dobni az egész húst, úgy ahogy van. Úgyhogy tanulság!! Legközelebb külön pohár, abba tojások egyesével, és úgy bele a húsba. De hogy erre cirka 50 év alatt nem jött rá!! :shock: Apósom meg főzőcsoki helyett tibit hozott két táblával, de ennek örültem, mert fel is faltuk úgy ahogy volt, aztán visszaküldtük Katicáért! :lol: (na jó, férjemnek is hagytunk azért a csokiból... :oops: MÉg jó, hogy anyósom meg apósom is cukros... :lol: )

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Rengeteg apró ruhácskát töltöttem fel, gyertek nézzétek meg.
A legtöbbet csak egy gyerkőc hordta! Smile Sőt sokak még az angliai boltok polcán is megtalálhatóak, tehát igazán újszerűek! Smile

Kép
Kép
Kép
bogyra

Ezt most kaptam:

4.50-kor megszületett Borcsa 2400g,46cm. Olyan gyors volt, hogy fájdalomcsillapítót nem kaptam.Dokim alig ért be+István alig vissza. A szopi még nehezen megy, amúgy rendben minden:-D

Zsu

Kép
bvigh

Zsu!

Köszi az infót!! :D

Csillag!

Nagy-nagy gratula!!!! (az 5 órás vajúdás az gyors? :shock: ) Sok-sok tejcsit kívánok!! Ügyeskedjetek a szopival!! :wink:

Kép
Kép
tabati

Csillag: gratulálok!!!!

sok tejcsit, jó egészséget és sok boldogságot!
jól beelőztél mindenkit!
:wink:
Vendég

Jaj, menjen már gyorsan az idő, én is én is akarom már látni a babunkat!!! :D

Kép
Kép
tabati

Azt hiszem, hogy elég gyors volt Csillag. Kicsit irigykedem is. Pont szerdán jegyezte meg a baba masszázs előtt, milyen hihetetlen, hogy nemsoká nekünk is lesz ilyen picurkánk. Hát neki már van.
Most, hogy már van egy babánk, sokkal valósabbnak tűnik a dolog. Kezdem felfogni,hogy anya leszek én is. Jaj, ma be leszek zsongva.
Azt hiszem hívom is az asztalost,hogy kapja össze magát a kisággyal, mert még mindig nem hívott.

Tabati, anyósod nagyon ügyi. De én is így jártam a múltkor. Mondjuk már nem emlékszem mibe ütöttem bele a tojást. (nem hús volt az biztos) Persze mindig külön töröm fel, de akkor valamiért bele a közepébe. Ja, és persze mindig friss falusi tojást használok, de pont az az egy volt rossz.

Én tegnap paprikás csirkét csináltam nokedlivel, és vegyes savanyú volt hozzá. Előtte meg rakott krumpli volt.

Tegnap volt még téma (nem maradtam le nagyon
:wink: ) a csillagjegyek. Hát nálunk van egy pár ikrek a családban, (köztük én is) és mondhatom, bár nagyon szeretjük egymást, sok a vita is. Emiatt félek egy kicsit, hogy pocok is az lesz. Szeretnék vele jól kijönni.

Zsu

Kép
bvigh

Megírtam Csillagnak a jókívánságainkat.

Zsu

Kép
bvigh

NAGY GRATULA BORCSA BABÁHOZ CSILLAG!

No és a büszke apukát se felejtsük el :D Tényleg gyors volt, és mégegyszer sok tejcsit, sok boldogságot. :) Apuci, ha magához tért akkor kérünk ám képet is!

Jaj úúúúúúúúgy örülök, megvan az első babánk!!!! :D :D :D
Vendég

Anuk!

Én is örülök, és nem is bírok elszakadni a géptől! :lol: Olyan hihetetlen ez az egész!! :D

Kép
Kép
tabati

Aztaaaaaaaaa, Csillag! Ügyesek legyetek, nagyon várjuk a híreket.

A tegnapi nagyon nyügi napom után ma "röpködök", férjem is azt mondta, h kivirultam, majd hozzátette, h "lehet, ez a vihar előtti csend", de nekem még nincs itt az idő, még nagyon nem. De tényleg mintha kicseréltek volna az éjjel.

Ki írta, h Bogit vártak és fiú lett. Hát remélem mi nem járunk így, már csak azért is, mert akkor nem tudom, h milyen ruhát adunk rá, de most komolyan :) Neve azért lenne :)

Anuk, megyek Baba Magazint venni, én az idézetedtől bírtam elpityeregni magam.

Ja, és kelhetek újra útra, mert az epermisuhoz nem vettem fehércsokit :oops:
[/quote]

Kép
Kép
mimmi

Aham én is úgy vagyok vele :D

Reggeli zuhanyt 10 órakor ejtettem meg, de annyira kapkodtam, hogy majdnem eltaknyoltam :oops: most meg már meg kéne szárítani a hajam, de egyszerűen ülök, bámulom a monitort, és frissítem az oldalt :D

Tényleg anyukák leszünk mind :) Jó tudtuk, de akkor is :D
Vendég

Csillag! Azta....felülmúltál minden számítást. Elismerésem. Első szülőnél, ráadásul határidő előtt, burokrepedéssel ilyen gyorsnak lenni. Gratula.
Innen számítva sok tejcsit, ügyesen szopizó egészséges Borcsa babát, s kitartást ha az éccakák esetleg nem alvósra sikerülnek.
Bár ilyen indítással....

Kép
kissmanó

és télleg: hivatalosan Borbála vagy Borcsa lészen?
helyesen szeretném vezetni a táblit.

Kép
kissmanó

JESSSSSSSSSSSSSSZUSOM!!!!!
mire jövök!

Csillag hatalmas gratula

de ugye nem kerültek a korára a súlya miatt? :?:

úriisten...vennem kell pár levegőt

Kép
Kép
mniki84

Kissmanó!

Kissprecíz! :lol:

Kép
Kép
tabati

Valaki aki már megvette! Weleda gátmasszázsolaj milyen árban van?

Kép
Kép
tabati

DM-ben 1990 Ft volt legutóbb. A babás kenceficés részlegen :)
Vendég

na, nem bírok magammal. kölkek rohangásznak, ha nem teszek valamit, tuti vagy a nyakukat tekerem ki, vagy a sarokba végzi mindkettő.

inkább teszek nektek mai táblát.

Kép
Kép

Kép
kissmanó

Anuk!

Köszke!

Kissmanó!

És ha a sarokban kitekert nyakkal? :twisted:

Kép
Kép
tabati