Új privát üzeneted érkezett!

Boris!
Örülök a jó híreknek, bár én eddig sem gondoltam hogy bármi baja lenne Lujzinak. Akinek ilyen értelmesen csillogós szemei vannak annak nem lehet semmi baja. Meg különben is, már jár!!! Mi az hogy nem úgy ahogy kéne? Pont úgy csinálja, ahogy neki kell.

Nekem is jó híreim vannak:
Kisbogárka 4.4 mm-es, és kalapál a pici szívecskéje!!! :lol: :lol: :lol: Ja, és a nődoki szerint a háziorvos fölöslegesen riogat, mert amíg tolom az utrogesztánt, addig a vizeletnek sosem lesz korrekt az eredménye, csak ha katéterrel vennék a mintát - azt meg ha nem muszály nem próbálnám ki. Szóval meg is nyugtatott. Köv. kontroll két hét múlva.

Pusza mindenkinek, olyan boldog vagyok!!!!! :lol: :lol: :lol:

tücsökbogár
 
 


tücsi, olyan aranyos vagy!!! imádom ezt a topikot :lol:

nagyon nagy gratula a babó (k)-hoz, és annyira veled érzek, hogy mondtam is apának ha ez a hónap nem sikerül akkor örökbefogadunk egy csimotát :lol: 8) :wink:
jajj szóval annyira szuperséges, hogy ilyen csoda történik veled, és azt kívánom minden jó és szép legyen az elkövetkezendő 32 hétben :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
piciboris
 
 


Boriska,
de jó, hogy minden rendben!! Nagyon örülök!! De valóban, annyira látszik rajta, hogy makk egészséges!! :lol:

Tücsi,
hurrráááá!! :lol: Jajj, de jó is lehetett ez a mai kukucska. 8) Hatalmas méreteket produkál ez a babó! 8)
Tünetek?

Én holnap reggel nyomom az első szurit, most kicsit izgulok. :roll: Megint bele kell jönni azt hiszem. :?
katata
 
 

 
 

Szia lányok!

Micsoda eseménydús napokat élünk! :D :D :D

katata, nem lehet elfelejteni hogyan kell ugye? Csuriban van kezem lábam érted!

tücsökbogár, ez fantasztikusan csodálatos! Nagyon örülök! Ügyeske vagy! Na meg a tesó is :wink: És milyen jó, hogy a szakorvos így megnyugtatott. Hányszor bebizonyosodott már, hogy csak riogatják az embert, hogy ez mire jó. :?:

boriska, nagyon jó hírek, hiszen akkor minden rendben. Nem veszik le neki ezt az anyajegyet, vagy az nagy macera lenne?

Az a kis barna hajasbaba a túloldalon gyönyörűséges.

És Nia is, apám mekkora csibész lehet!

Szép hétvégét lányok!
bbilona
 
 


Ilonkám,
elefelejteni nem lehet, hogy hogyan kell, be is böktem. De ez a Decapeptyl elég vacak, olyan sok és feszít és csíp míg benyomom... :?
Na de előre elkészítettem a fincsi kávémat és szuri után megvolt a jutalmam. :D
katata
 
 


ilonkám, még a doki szerint nem küros az anyajegy, csak figyelni kell, de elvisszük más dokihoz is, hogy tuti rendben van-e :lol:
te hogy vagy drága??? ebben a hónapban volt összebújás? :shock: :wink: :lol:

na kata, sikerült beadni? nem ám össze-vissza szurizod itt magad :twisted: :lol:

Kép
Kép
piciboris
 
 


Sziasztok!
Csak egy gyorsra jöttem, mert mindjárt kel Peti baba hamizni és még teregetnem is kell.
Tücsökbogár! Gratulálok a kis dobogó szivecskéhez!!!
Boriska! Nagyon ügyes lánykád van. Nem kell aggódni. Ugy látszik egy picit lustább, de belejön.
Domo,Reni! Nagyon szépek a lánykáitok.
Lányok! Szerintetek miért van az, hogy amikor Peti szopizik kb. 1-2 percig rendesen eszik majd elengedi és elkezdi ide-oda rángatni a fejét de ugy hogy a cici ott van a szájában, de nem harap rá. Ezt az utóbbi 1,5 hétben csinálja. Van amikor a hasa fáj az biztos, de van amikor nem és mégis. Már ez miatt kivagyok.
Köszike.

Kép
Kép
bgyöngyi
 
 


Gyöngyi:
Lehet, hogy nem jön elég gyorsan a tej, és felhergeli magát, ezért türelmetlen. Bence is szokott ilyet,de aztán megtalálja. Olyan jókat mosolygok rajta :)

Kata:
Végre beindult a dolog :lol: Hajrá!! :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Köszönöm az eddigi kitöltött kérdőíveket, nagyon hálás vagyok!
Szeretnélek megkérni azokat, akik még nem töltötték ki a kérdőívet és szükségük volt mesterséges megtermékenyítésre, azok töltsék ki. Sajnos nagyon elcsúszott az arány a spontán megtermékenyültek javára. Még legalább 200 mama kéne kitöltse a kérdőívet!!!

Már csak mesterségesen megtermékenyült anyukák kérdőíveit várjuk!

A kérdőív online, semmilyen személyes adatot nem kell megadni!

http://spreadsheets.google.com/viewform ... GRuVVE6MA..

Köszönöm!




Kép
Kép
Kép
bogyra
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1241775208.3139.jpg[/img] Mire nem jó egy szopipárna..

[/img] Kép Kedvencem: Séta a Dédikkel :)

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1241775281.4204.jpg[/img] Sok volt a sör

[/img] Kép Fiam kedvence :az alkesz bárány :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


mágnes, hát nem semmi caca ahogyan képes elaludni.
bbilona
 
 


húú gyöngyike én nem sokáig szoptattam :oops: így csak tippelni tudok, Lujzi is kb ezt csinálta aztán meg még sírt is. szerintem is az lehet amit mágnes mond, nem kérdezed meg a védőnőt?...hátha mond valamit :shock:

mágnes ez a leány :lol: :lol: :lol: nagyon ki tud fáradni és olyan édes :lol:

Kép
Kép
piciboris
 
 


Sziasztok Lányok!

Kata, akkor most már növögethetnek a tüszők. Nagyon drukkolok.

Domo, Reni, gyönyörűek a csajok.
Olyan furcsa, hogy ez a pár hét Lotti és Lili között mennyit számít. Domo, nektek, hogy telik egy napotok? Próbálsz valamilyen napirend felé mozdulni?

Tücsi, gratulálok a dobogó kicsi szívecskéhez. Gyönyörű várandóságod lesz. :lol: :lol: :lol:

Boriskám, én is most voltam szerdán anyajegy vizsgálaton, mert az egyiken lett egy seb. Van egy magán dokim, aki onkológus-bőrgyógyász, ha gondolod elküldöm a számát. A XI. kerben van, a Móricz Zsigmond körtérnél.

Gyöngyi, Lotti is néha csinálja ezt. Akkor várok egy picit és újra próbáljuk a szopit. Kényelmesen fekszik? Lehet, hogy új pozíciót kellene kipróbálni.

Tegnap mélyponton voltunk, Lotti egész nap sírt, alig evett. Azt hittem megőrülök, bármit csináltam semmi nem volt jó. Várom a mosolyt, erre jön a sírás....... :?

KépKép
trinky
 
 


Tücsi:
Én is gratulálok neked!!!! Képet nem katál??? :lol:


Ezt meg nézzétek meg, hát elolvadtam tőle, pár perces babák:
http://www.magazine13.com/lifestyle/bor ... s-ago.html

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


tücsi, olyan jó neked :lol: :lol: :lol: én is úgy szeretnék kicsikét a pocimban :lol: nagyon boldog kismamiságot kívánok neked :lol: :lol: :lol:

mágnes ezek a fotók nem semmik, mennyi karakter, mindegyik kicsi arcocska annyira kifejező :lol: édesek :lol:

trin, kaptam egy címet már, de azért ha elküldöd megköszönném :lol:
ilyen nehéz napotok volt tegnap.. :roll: jajj te szegényke, meg Lottinak sem volt jó ez tutira, de talán azért nem lesz ilyen sűrűn, biztosan rossz napja volt :shock: 8)

Kép
Kép
piciboris
 
 


Trin:
valami lehetett a levegőben, mert tegnapBence is ezt adta elő... Ha a kezemben volt, ha letettem, csak sírt, de dobhártya szaggatóan.. Már ott tartottam, hogy felhívom Apát, hogy most azonnal jöjjön haza. Legszívesebben becsuktam volna magam mögött az ajtót és szívtam volna friss levegt a 2 gyerek nélkül :lol: (Boriskám, látod ilyen napunk is van.. :wink: )

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


mágnes, na akkor azért felkötöm előre a gatyómat :wink:
...meg az idegszálaimat.. :lol: :lol:

Kép
Kép
piciboris
 
 


Mágnes, akkor össze kellett volna tenni a fiatal urat a kisasszonnyal, sírhattak volna együtt. nekem is beszakadt a dobhártyám. Annyira rossz volt, hogy nem tudtam vele mit csinálni. Tök ideg voltam, és észrevettem, hogy nem olyan finoman nyúlok hozzá, ringatom a mózest mint egy idegbeteg. Utána meg olyan lelkiismeret furdalásom volt, hogy azon bőgtem milyen szar anya vagyok, egy szegény kis ártatlan gyereken vezetem le az idegességem. Én szóltam a férjemnek, hogy jöjjön haza azonnal ha végez, de két perccel azelőtt, hogy kopogott volna az ajtón, Lotti elaludt. Így megkaptam, hogy nem létezik, hogy ez a kis tündér egész nap ordított.......
Amúgy Lottinak is egy bárány a kedvence, csak az nem alkesz még, hanem zenél :D

KépKép
trinky
 
 


Trin:
nem vagy szar Anya, ez előfordul, az ember kimerült, az idegszálai feszülnek, és nem mindig tud toleráns lenni.
Én ilyenkor meg szoktam azt csinálni, hogy ha már érzem, hogy az utolsó cseppnél tartunk, akkor inkább otthagyom 2-3 percet sírni, én bemegek a fürdőbe, és lehiggadok. :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


trin, dehogy vagy rossz anyja Lottinak :!: :!: :!: sőt igazi anya vagy, mert rossz érzésed lett, hogy nem olyan voltál vele amilyen szoktál lenni, szerintem ez a szuper :lol:

Kép
Kép
piciboris
 
 


Sziasztok!

Nem vesztem el, csak Lukács mellett nem nagyon tudok a gép elé ülni...
Édes kis bogaram rájött, hogy ő milyen nagyfiú, ezért éjjel és délelőtt nagyokat alszik, aztán délután nem akar egyáltalán. Vagyis hazudok, Alszik, csak piciket.
Egyébként szerintem nagyon jó gyerek. Este 8 körül elmegy aludni, hajnali 2-4 között kel egyszer enni, aztán 6 körül, mert apa akkor indul melózni és kell neki integetni. Aztán a délelőtt végig tök nyugis, délután három körül megyünk sétálni, vagy kicsit később, aztán 6 és 8 között van egy kis erősebb program. Egy órát simán végigjátszunk, tornázunk, táncolunk, énekelünk, aztán elfárad, de nem akar elaludni. Így egy félórás hepaj után fürdünk, vacsizunk, majd alszik a kis édesbogyó, mint a tej. Hajnalig...
Rengeteget mosolyog, sikongat közben, elkezdett gögyögni, hööö, heee, haaa, hááágn. Én meg csak csodálom... Oldalra fordul és dumál a rácsvédő macijához.

Tücsköm! Nagyon gratulálok! Amikor a vérvétel eredményét írtad itt bőgtem. Csak nem tudtam belépni, aztán még arra sem volt időm, hogy ideüljek. Viszont dicsekedtem a pocaklakóddal, mindenkinek a családomban. Ők is gratulálnak, nagyon örülnek.
Csabika nagyon vagány kiscsávó. Jók a képek...

Kicsibém! Lujza is tündéri ám! Szoktam énekelni Lukácsnak, és van egy dal, amiben egy lánynevet kell kell neki mondani. Hááát, az első pillanattól kezdve Lujzival énekelem neki. Ő meg vigyorog...
Lukácsnak is van egy anyajegye már. A keze szárán. Mutattam a dokinéninek, azt mondta kicsit korai, és nem is pici, így figyeljünk rá. Ha nőne, sötétedne, vagy fényes lenne a teteje, akkor meg kell komolyabban is nézni.

Reni! Igaza van a csajoknak. Nia nagyon csibészesen tud mosolyogni. Pusszantom.

Mágnes! Szép gyerekeid vannak. De ezt úgyis tudod! :lol: Caca tud valamilyen pózokban aludni.
Mennyi idős volt Bence, amikor az álom etetést elkezdted? Tényleg működik?

Trin! Biztosan nem vagy rossz anya. Persze, hogy elfogy a türelem. Amikor már végképp nem lehet a picivel mit kezdeni. Lukácsnak is vannak ilyen produkciói. És a végén mindig arra jövök rá, hogy megint én kínoztam a kis prücsköt, és tudhatnám, hogy épp melege van. És akkor csinálja a műsort rendszeresen. :lol:
Vagy csak egy kis nass-cici kellene.

Pár kép:
Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
zel
 
 


Katám!
Minden csodálatom a tiéd!
Nagyon erős csaj vagy!
Annyira szorítunk neked Lukáccsal, hogy csak na! Jó időszak ez a lombikra!

Kép
Kép
Kép
zel
 
 


Jajj, olyan édesek ezek a babák!!! :D :D

Zel,
de jó, hogy jöttél!! Már nagyon hiányoltunk! 8)
Nagyon kiegyensúlyozott lehet a kis Lukács, látszik a fotókon is, na meg a napi progjamja is klassz! :lol:
Na ja,erős vagyok, de nem tudom vajon honnan jön nekem mindig ennyi erő... :roll: De legalább jön és így megyek az utamon. 8)

Odry,
hogy vagy? Bírod ezt a nyomott meleget itt Szegeden? Kitartás, hamarosan kibújik az a babó és könyebb lesz! :wink: Vagy nem? :lol:
katata
 
 


zelem, nagyon cuki ez a Lukács, igazi pasi, az első épen olyan szép símák a vonásai :lol: :lol: na Lukácsot is belefoglalom valami mondókába Lujzinak :lol: :lol:
amúgy nehezebbnek érzed az anyaságot, vagy könnyebbnek mint ahogy elképzelted még babásan?

Kép
Kép
piciboris
 
 


zel!

Gyönyörűséges lukács :lol: Igen az biztos nem mindig az ember
letelepedni a gép elé :lol:
Az a lényeg,hogy mindenre jusson idő.Pihenj,hogy termelődjön a tejecske.

gyöngyi!
Nálunk is voltak harcok a szopi körül.Nekem az volt a baj,hogy az elején ömlött a szájába a tej,utána meg szívni kellett volna erősebben,de nem mindig tetszett neki.

Tücsike!

Ezek remek hírek :lol: Biztosan úszol a boldogságban :lol:

trinky!
Nem vagy rossz anya csak fáradt.Én egy párszor hívtam apát sírva.
Nekem nagyon hasfájÓs volt NIa volt,hogy egyész nap üvöltött.
Apa szegény szaladt haza.


bbilona!
Nem mondtad,hogy hol tart a kezelés??

Katata!

Hajrá+++++Tényleg szuper nőcske vagy,meglesz az eredménye :wink:
m. reni
 
 


zel, de helyes ez a kölyök! Talán nem is éhezik, szép nagy baba :D
Büszkék a nagyszülők igaz?

reni, a tudatalattim dolgozik (remélem legalábbis :) ), mert a kineziológiai kezelés az 3 alkalom volt, aztán már nem kellett mennem. Ha erre gondoltál.

Szép hetet csajszikák!
bbilona
 
 


Zel!
Igazán nagyon helyes kispasid van! Nem csodálom, hogy inkább őt nézegeted. :oops: Én még mindig nem tudok betelni Csabival, olyan csodálatos hogy az anyukája lehetek.
Az én kis hóhányóm nekiállt hízelegni. Egyszerűen zabálnivaló, bújik, nyalogatja az arcomat, tolja az orrom elé a kis hátát, hogy kéri a puszikáit és ha puszilgatom nagyokat kacag. Meg lehet zabálni. Kaja közben, meg az ölemben ülve simogatja a pocakomat. Mondtam is apának, hogy el nem hiszem, hogy nem a tesót simizi, mert korábban az arcomat szokta evés közben simizni.

Kata!
Mikor kell menni kontrollra? Belejöttél a böködésbe?

tücsökbogár
 
 


Lányok,
köszi a biztatásokat!! :D

Ilonka,
csak 3 nap kinez? Te hagytad abba, vagy ennyi volt tervezve?

Tücsi,
húúúú, de klassz lehet egy ilyen hízelgő cica!!! :lol:
Szurikba már egész jól belejöttem, amennyire bele lehet ebbe jönni. :roll:
Holnap reggel megyek vérvételre + uh-ra. Számításaim szerint jövő kedden lehet a punkció.
katata
 
 


Sziasz!

Tücsi! Én teljesen biztos vagyok benne, hogy Csabi a kistesó miatt simogatja a pocakodat. Hihetetlen, milyen jól ráéreznek a babákra a kis prücskök. Komaasszonyom 2 héten belül szül. Lukács szeret a kezében lenni, bújik a pocakjához. Úgy, ahogy az én pocakomhoz is szívesen bújtak a babák.
De édes lehet a hízelgés közben Csabika!

Tegnap mutattam anyukáméknak a babaképeket. Csabiról, és természetesen mindegyik piciről, aki az elmúlt pár oldalon szerepel. Na, teljesen kész voltak, és nagyon bírják, hogy ilyen kis csapat vagyunk, és a picikéink képeit is megmutatjuk egymásnak.

Igyekszünk Lukácsnak kiegyensúlyozott környezetet biztosítani. Azt hiszem, sikerül is. Néha vannak kiborulások, de akkor sem mi, szülők dőlünk ki, hanem Lukács hiszi, hogy ő már annyira nagyfiú, hogy egy-egy alvást elmismásolhat. Ez természetesen kifekteti, és akkor nyűgös. De hiába magyarázom neki, hogy elég lenne csak picit kumni, és már nincs is miért sírni.. Nem hisz még mindent el..
Tegnap este is történt valami hasonló, csak most legalább nem volt nagy sírás, mert a papa annyira mesélte neki a falusi focimeccset, hogy alig győzött a kis Kincsem vigyorogni. Aztán a fürdésig már kihúztuk egy kis nyekergéssel, tornázással, majd a törülközés közben még dumálnunk kellett a kis tökösnek, hogy nehogy a pelenkázón elaludjon. Csak úgy csukódott le a szeme. aztán kicsit kajált, majd valamiért úgy felébredt, hogy fél tízig még kukorékolt. Akkor egy nagyot szopizott még, majd most reggel hatkor ébredt fel. Akkor sem teljesen, csak inkább gyorsan cicire tettem, és simán aludt tovább kaja után.
Én pedig akkorát aludtam így az éjjel, hogy csak na.

Reni! Nekem Lukács pocakjával óriási mákom van. Háromszor fájt a hasa. Amikor tojást ettem. Tojás kiiktatva a menümből és minden rendben. Persze tészták jöhetnek, csak sült és főtt toji nem. De arról simán le tudok mondani Drágám pocakjáért!

Kicsibém! Nem tudom, nehezebb-e , mint képzeltem, az anyaság. Kicsit fárasztóbb talán. Néha a furcsa, hogy amit máskor simán elláttam a háztartásban, az most részben sikerül, de az meg nem számít. Az az igazság, hogy mivel 19 voltam, amikor a húgom született, sok dolog nem lepett meg, amit egy babával csinálni kell. Emesével sokat foglalkoztam. Eleinte inkább a 24 órás készenlét volt a nehéz. De ahhoz meg simán hozzá lehet szokni.

Ilonám! Hát Lukács tényleg nem éhezik. Pár nap alatt fel lehet ismerni, melyik sírás miért történik. Így már tudom, ha lálázva sír, és még a könnyei is kijönnek, akkor nincs más, mint a cici. Akkor is, ha előtte egy órával evett. És nem is zavar. Biztosan szomjas olyankor. Szív 2-3 kortyot, aztán hanyatt dobja magát a kezemben,és tejes-nyálas állacskával vigyorogva alszik is tovább. Átlagban 20 deka körül gyarapodik hetente, de volt már 14 dekás és 30 dekás hízás is. Most 5,06 kiló.
Néha iszik már egy kis babateát is, mert van, hogy cicin akar lenni folyamatosan. Akkor egy kis teával le lehet szerelni. Meg hát a cici sem bírja a folyamatos gyimálást!

Szombaton megyünk nyaralni. Juhéjj! Nagyon várjuk, és egy kicsit félek is a hosszú utazás miatt. De apa azt mondta, majd sokszor megállunk levegőzni, sétálni és nem lesz gond.

Ma pedig a mamikával megyünk csavarogni. Lukácsnak akarunk venni egy utazóágyat, meg ruhákat, mert elkezdte kinőni a cuccait.

Kép
Kép
Kép
zel
 
 


Trinky, nincs még igazi napirendünk, igazság szerint én nem erőltetem. Úgy történik minden, ahogy a kicsi épp akarja. Azért persze ő már kialakított valamiféle napirendet, nagyjából ezt követjük: fél 10kor kelünk, akkor ő játszik (én reggelizem, pakolgatok), 11 körül eszik, utána picit alszik (max. fél óra), 2-3 között újra szopi, utána kis játszadozás, és megyünk sétálni, ilyenkor alszik, 5-6 között még egy szopi, és utána már nem akar aludni, inkább játszik, majd elfárad, és kicsit sírogat a fél 9-es fürdetésig. 10körül teszem ágyba. De ezt nem én erőltetem, ha valamit másképp akar, vagy jönnek hozzánk, akkor másképp alakul...
Nálunk még nem volt ilyen nagy sírás, talán negyed óra volt a legtöbb. De teljesen érthető, hogy idegesebb leszel, ezért ő sem fog hibáztatni, nagyon jó anyuka vagy te :lol:
majd te is észreveszed, mennyit fejlődik, mire ő is 12 hetes lesz: én is mostanában döbbentem meg, hogy már nem újszülött, már igazi babás :lol:

Zel, nagyon nagyot nőtt Lukács! Lili is sokat eszi, de még csak most tartunk 5 kilónál. Délután Lili sem akar aludni, úgy látszik, babáknál ez általános.
Nagyon jó nyaralást nektek :lol:

Kata, drukk a holnapi kukucshoz :lol:

Tücsi, gratulálok a szívecskéhez :lol: Nagyon édes lehet Csabi, ahogy a pocakot simogatja!
Húgom kisfia 16 hónapos, és nagyon szereti Lilit simogatni, sőt az első értelmes szava a Lili volt :lol:

Lilinek általában 3-4 naponta van kakija, tegnap dél óta viszont minden szopizás közben kakilt, és teljesen megváltozott a színe is: zöldes-barnás lett. Ma már kezdtem ideges lenni, hívtam a doktornőjét, de állítólag ez normális, csak egy kis vírust kapott el, pár napig eltarthat. Nektek volt ilyen?

Kép
domo
 
 


zel, húú akkor neked tényleg volt tapasztalatod, húgod által, ez tök jó :lol: :lol: nekem sajna a rokonságban sem voltak kicsi babák, így a barátokon keresztül 'tanulgattam pár dolgot.
de jó lesz a nyaralás :lol: potyautast visztek? mennék... :wink:
persze, sokszor megálltok, sétálgattok és hipp hopp odaértek!! majd fotózzatok sokat :lol:

tücsi, olyan édesek a kis hízelgők :P Lujzi mostanában (hogy rövidgatyóban vagyok) nyitott szájjal megérinti a lában, ez neki a puszi, és utána mosolyogva rámnéz, úgy imádom :lol:

domo, szerintem biztosan nincs gond, egy-két nap alatt majd elmúlik ez a fura szín. Lujzit meg meghajtja a joghurt, szinte minden joghurtevés után kaksizik :shock:

kata, hát belejöttél...most is :lol: :P és már mindjárt punkció, basszus, pörögnek ám itt az események, jajj annyira szorítok!!!!
végre kiárusíthatod a csigaházad :!: :wink:

Kép
Kép
piciboris
 
 


Sziasztok!

Kicsit megkésve.......... nagyon nem tudok ülni.....
Vezetni sem tudok már, így nagyon korlátozva vagyok. Dáviddal ilyen nem volt. Hányszor írtam már ezt nektek :shock:
Én nem tudom mit csinál és hogyan, de ahogy leülök, rugdos és alul nyilal- görcsöl a hasam.
Csütörtökön megyek dokihoz és kíváncsi leszek mit mond. Most már minden este rettegve fekszem le, hogy még maradjunk együtt.... mert esteés éjszaka a legrosszabb. Gondolom jól elfáradok, lefekszem és megnyugszik, majd egy óra múlva kelek és alig bírok moccani.
Ja nekem nem volt még rákszürésem..... elmaradt a terhesség alatt. Szerintetek még meg lehet csinálni? Ettől is félek, hogy most ilyen későn veszi le a doki, vagy attól nem lehet baj!?

Kata!
A jó hüvős házban elbirom, de az igazság, hogy itt mindig jár a levegő, van egy kis szél és így jó. Jó fás a környezetünk és árnyékos az udvar nagy része.
Örülök, hogy minden renben van veletek és már csak 1 hét! :wink:

Tbogár!
Nagyon örülök a pici szívecskéteknek!!! Vigyázz rá és magadra!
Gratulálok!

Mágnes!
Nagyon szép kis családotok van! Mindig csodálom az ilyen képeket, mert az én fiam még sosem aludt el csak úgy valamilyen helyzetben. Ő mindig az ágyban, átöltözve.... ehez szoktattam.
Még kicsinek sem... Jó nézni, hogy így ki tudnak dölni, na majd talán később. Nállunk is a dédimama a kedvenc!

Szép napot!

Kép

Kép
odry
 
 


odry, de jó, hogy jössz, de nagyon sajnállak amiért így kifog rajtad ez a 2. babásodás...nagyon jó lenne ha időben, de nem későn jönne Bálint baba, hogy neked is könnyebb legyen kicsit :!:
a dokiddal kindenképpen beszélj szerintem, mert azért jó lenne ha még 2 hetet kibírnátok, de hát ez a folytonos fájdalom nem jó..
szerintem a kenetvétel nem gond, nekem a terhességem 15. hetén végezték..
kitartást!! puszika!!

Kép
Kép
piciboris
 
 


Domo, hiszen ez már majdnem napirend. Ilyesmire gondoltam én is. Nekünk változó, hogy mikor ébredünk. Sajnos a nyöszörgés még mindig meg van, így már sokkal hamarabb fent vagyok mint ő. Rájöttem, hogy ilyenkor két dolog lehetséges: taki van az orrában, vagy trottyol. Ha trottyol akkor utána alszik tovább, ha taki, akkor ébresztő van. Utána szopizik, majd egy kis nézelődés, anya kényszeres mosolyvárása ami bohóckodással társul, utána általában elalszik. Általában csak egy kicsit alszik, utána megint egy kis nézelődés, majd nagyot alszik. Utána ébredés, szopi, nézelődés, és felületes alvások. Délután ő sem akar aludni. Ilyenkor lemegyünk sétálni, akkor általában szunyál egy kicsit. (Vagy akkor szundít, amikor már fürcsi idő van) Kb 7-8 között fürdetjük, de van amikor kitolódik - mint pl. ma - utána szopi és alvás. Ilyenkor már nem kell hurcolászni a fenekét, mert általában elalszik magától. Napközben viszont főleg kézben alszik el. Ha leteszem 5 perc múlva kipattan a szeme.
:D :D

Lottinak is volt zöld kakija, de csak egyszer-kétszer, utána visszatért az aranykaka :lol:

Lili eljátszik magában? Ez hogy megy? Odaraksz neki valami zörgőset? El sem tudom képzelni, hogy reggelizzek, amíg ő ébren van.... Azt mondod, hogy lesz ilyen is? Várom már.

Mágnes, hogy csinálod az álometetést? Ilyenkor nem is teszed tisztába? Gondolkoztam ezen, hogy be kéne vezetni, de Lottinak szinte mindig kakis a pelusa, és így csaknem hagyhatom. Szóval éjszaka is tisztába teszem.

Ma voltunk védőnőnél és 3830 grammos a drágám, és 56 centi. 6 centit nőtt :shock: :shock: Olyan nagy már.........

KépKép
trinky
 
 


Trin, meg nem is emlékszem, hogy ki kérdezte még.
Álometetésnél nem teszem tisztába sem, kiveszem az ágyból,már abban a pózban, ahogy etetni fogom, és úgy is teszem vissza. Ilyenkor büfiztetni sem kell, mert nem szívnak levegőt álmukban.
Éppen ezért az álometetést akkor kezdte el, amikor már nem volt kaki minden pelusban, pontosabban beállt a nappali kakilásra. Ez kb. 2 hónapos korukra bekövetkezik.Ettől kezdve már egész éjjel nem kell tisztába tenni, hacsak nem kakil véletlenül, de nem szokott :)
Amíg kakis volt a pelus, addig én is mndig cseréltem. Majd elhagyja :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Boris!
Aranyos vagy! Én kitartanék a végsőkig, csak nagyon izgő- mozgo vagyok és ez elviselhetetelen, hogy korlátozva vagyok fizikailag. Aztán lehet, hogy ennek ellenére Bálint 40 hétig is bírja majd oda bent :shock:

Mágnes!
Mi ez az álometetés és mire jó? Régen olvastam valahol, de nem tiszta az emlék.

Trinky!
Mi is 1 szer ettünk ennyi idős korunkban és Dávid is volt hogy bekekált. Ha jól emlékszem 2-3 hónapos kora körül már nem volt éjszaka kaki, addig meg kitartás. Feléábred ha átöltöztetetd? Ja mi sokszor kipisiltunk.... Attól nem is aludt és én mivel zsákban aludt, volt hogy csodálkoztam miért nem alszik vissza. Aztán 1-2 alkalom után mindig néztem, hogy nem e akipisilés a baj. Kakinál ő aludt tovább, de olyan ovatosan raktam tisztába, hogy észre sem vette. Mondom a pisilés rosszabb, mert ott teljesen át kellett öltöztetni.
Én a Dávidot úgy szoktattam a játszásra, hogy a kiságyba tettem és a forgos zenélőt ő nagyon imádta. Így sosem volt baj, ha kiságyba tettem, mert szeretett ott. Aztán a pihenőszék volt a sláger, ebben nagyon szeretett. Sokszor a nappaliban volt az ágyon, ment a tv én ott csináltam a dolgom körülötte és beszéltem hozzá. Hála ő jól elvolt. A tv mai napg alapzaj nállunk, de főleg miattam. Van hogy oda megy és kikapcsolja, tehát nem tv függő :lol:

Szép napot!

Kép

Kép
odry
 
 


Trinky, igen, ez már kész napirend :lol: Észre sem vettem, ahogy kialakította magának! AZ éjszakai kaki tényleg megszűnik, sőt a nappali is. Nálunk csak 3-4 naponta van, de volt 6 nap szünet is (kivéve most, amikor hasmenése van).
AZ első időkben volt, hogy csak délután jutottam először kajához, de ez megváltozik (én sem hittem). Most már kijövünk reggel, pelenkázás, lerakom játszani, és jól elvan, amíg megreggelizek. Lerakom a játszószőnyegre, felette mindenféle csörög, és ő elnézegeti. Nagy kedvenc az ágya felett zenélő pörgő-forgó is, akár fél órát is elnézegeti. De Lotti még kicsi, ilyenkor még Lili sem nézett semmit. Még pár hét...
Lili ugyanígy csak kézben alszik el, ringatjuk, sétálgatunk vele. Ha leteszem a kiságyba, szem kipattan, és kezdődik minden előlről. EGy idő után megunom, és együtt alszunk (akkor hajlandó). Ez az estére nem vonatkozik, akkor elalszik szopi után, és át tuodmrakni a kiságyba is.
Nagyon szépen nő Lotti :lol: ortopédiára mikor mentek?

Kép
domo
 
 


..ez az álometetés nekem nagyon tetszik, na a 2.-nál kipróbálom :wink:

domo-trin, olyan édin írjátok le a történéseket, jó olvasni :lol: már kicsit kiesett nekem ez a korai időszak és jó újra átérezni :lol:

trin, köszi a dokicímet!!

többiek?

juci?
ilonkám?
gyöngyike?

Kép
Kép
piciboris
 
 


Kata!
Húúú hogy rohan az idő. Remélem, hogy minden a terv szerint alakul.

Domo!
Kitartás - persze ezt könnyen mondom, mert nem nekem fáj - de már tényleg nem sok lehet hátra. Tényleg jó lenne még pár hét kettesben, de nyugi, már nagyon fejlett mindene a picinek, bármi is történik, nem lesz semmi baj. Aztán ki tudja, lehet hogy mégis a 40. hétig marad tesóka a kuckóban.

Ez az álometetés dolog nekem is nagyon tetszik. Csabinál ilyent nem tudtunk, mert cumisüvegből evett, azután meg mindenképpen kellett böfizni.

Képzeljétek, vasárnap kullancs volt bennem, pedig csak a kertben sétáltam a Csabival. Egy kicsit be vagyok tojva, mert utánaolvasgattam a neten és annyi mindent összeírnak. Remélem, hogy nem lesz semmi gond. Apát óránként kell hívnom, hogy van-e valami bőrreakció, mert ha igen akkor irány Pesten a Kullancsambulancia.

tücsökbogár
 
 


jujj tücsi, remélem nem fertőzött kullancsot kaptál :!: :!: :!: én mondjuk nem értek hozzá de talán ha eddig nem pirosodott akkor nincs gond nem :roll: :?:

Kép
Kép
piciboris
 
 


tücsi, hülyeséget írok, apának volt tavaly és pirosodott amikor kiszedtük, úgyhogy talán az sem mérvadó..

Kép
Kép
piciboris
 
 


tücsi:
Bence is cumisüvegezik, és így álometetek! Ő alapban bukós is, de így sem büfi, sem bukás nincs :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


csajos anyukák, keresek Lujzinak jó kis szandit (főleg Clarks érdekelne) nyárra, mágnes, gyöngyike nincsenek kinőttek? megvenném ha jó Lujzinak :lol:
20as kell neki 4F-G :lol: :lol: köszi

Kép
Kép
piciboris
 
 


Sziasztok!
Boriska felrakom ami nekünk volt, de már kinőttük. Ha gondolod... Kép Kép

Kép
Kép
bgyöngyi
 
 


gyöngyike írok privit :wink:

Kép
Kép
piciboris
 
 


Sziasztok!

Sikerült Borisnak képeket küldenem, így majd általa fel lesznek rakva, JA és Ilonám kérésére, fejjel!!!! :wink:

Odry

Kép

Kép
odry
 
 


Kata! Helyzet? Hogy haladnak a tüszőkék?

Mágnes!
Remélem hogy lesz alkalmam kipróbálni az álometetést kistesókával, mert Csabi már nem eszik éjjel - szerencsére.

Szerintetek ártana Csabinak, ha adnék rá cipőt? Tudom hogy nem ajánlják amíg nem jár, de az egyik hüvelykujján állandóan szétrúgja a körmét és már gennyes is volt neki. Nem tudom, hogy mi árt többet, ez, vagy a cipő.

tücsökbogár
 
 


odryka képei:
húúú de nagy ez a legényke :lol: no és a pocak sem semmi :lol:
Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
piciboris
 
 


tücsi, szerintem olyan puha textilcipőcskét simán adhatsz rá, inkább, mint hogy a körme sérüljön :lol:

kata hogy vagy?

odry, hát nem csodállom, hogy már nehezen viseled a pocakot, jó nagy pocikád van :lol: de gondolj arra, milyen jó lesz majd a két teót látni együtt játszani :lol: :lol: nemsokára :wink:

Kép
Kép
piciboris
 
 


Tücsi, Boriska,

szépen növögetnek a tüszőim, járok 2 naponta a Kaáliba, ma is voltam. 7 db tüsző van versenyben :D Túlstimunak se híre se hanva, ennek nagyon örülök. :D Úgy tűnik továbbra is, hogy kedden lesz a punkció, de szombaton többet tudunk, mert akkor is megyek reggel.
Érzem mindkét petefészkemben a mozgolódást, szurkál néha, meg feszül, de nem fáj vagy ilyesmi. Már izgulok a punkció miatt, de félni azért talán nem félek.:D

Odry,
szenzációs a kiskrapek, na és a hasad mérete is!!! :shock: :D Nem csodálom, hogy nehezen megy az alvás, meg úgy minden.
katata
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?