Új privát üzeneted érkezett!

Preta,
ez az igazolás-dolog nagyon gáz, remélem meg tudod oldani! Farkasszex: apa ül a luk mellett és vonyít = no sex. A mi bébiőrünk 2 részes, az adó fix, az van a babánál, konnektorba dugva. A vevő rész mobil, azt viszi anya magával szobába-konyhába stb. ahol van, az elemes. Hát akkor pihizz sokat!

Manó,
nagyon sajnálom, hogy rossz a kedved! Gondolom az otthoniak piszkálnak. Egy szintén 4 gyerekes ismerős most mondta (3 hete szült), hogy a kórházas 4 nap maga volt a paradicsom számára, esze ágában sem volt hamarabb hazajönni :)

Puszedli,
neked is hasonló örömhírt kívánok! Ugye a tiéd is faros volt utoljára?

Csillag,
mennyi hálóinggel készülsz? Nekem 3 van + 1 pizsi, de nem tudom, elég-e.

Nem kaptam málnalevél-teát. Ti hol vettétek? Vajon az is jó, ha szedek a kertben :lol: ?

Írjatok!

Benta

Kép
benta

aha....farkasszex. ismerős.
hisz eccerűen nem fér hozzá(m).

Preta: jégkrém kizárva. fáj a torkom, folyik az orrom. apróságnak szintúgy.

Benta: igen. Piszkátorkodás van. Az egyenlőre egyeduralmú egyetlen hím a házban. De ha még idegesít, akkor nagyot kap az orrára. Nem pálcából (vagy hasonszőrűből), de ígérhetem, hogy fájni fog neki. picésen.

s olyan hőhullámaim vannak, hogy folyton a lázam mérném, ami nincs. hogy ez most meg mi :shock: :shock:
s nagyon le kéne már zárni áprilist s átadni a könyvelőnőnek :roll: :?

Kép
kissmanó

Sziasztok!
Kata párja vagyok.Sajnos ugy néz ki hogy már csak külön jönnek haza.De nem baj fő a biztonság.Igy nyugodtabb vagyok. 2 ujjnyi a tágulás,bébi kb.3kg és 49 cm.Ja és a mai uh fiut mutatott ugyhogy már nem tudjuk most mi van.Kissmano!Ha kisfiu:Dominik.Ha gondolod beirhatod a táblázatba.Puszil mindenkit Kata is és én is.

Kép
kata840725

Nos, legyen akár Alexa, akár Dominik, a lényeg az, hogy egészséges legyen baba-mama egyaránt.
Köszönjük az Apukának a tudósítást, kitartást neki a hátralevő időhöz.
Azt hiszem ha valaki orvul hátulról nem előz, akkor tuti Kata lesz az első befutó.
Várjuk a következő tudósítást.
Akkor a táblázatból a rózsaszín sort törlöm (kéket már töröltem :lol: :lol: ), marad fehér, s mint Tabatinál, beteszem mindkét nevet.

Amúgy ma bukkantam rá a Kaális topikban ama infóra, hogy régi, ex topiktársamnak tegnapelőtt született meg a kettes fiacskája. ha jól néztem, 1 nappal a kiírás előtt. Első fiacskája ennél kicsivel sietősebbre vette anno a dolgot, 37+5-nél már kibújt.
úgy örülök nekik.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Kismanó, akkor Te vagy a valaki! :)

Benta! Nagyon örülök! :) De tényleg - nem mondom, hogy nem írigyellek, mert nagyon, de így legalább elhiszem, hogy van remény! Pláne, hogy nem is éreztél semmit...
Nálunk még semmi ilyen nem történt - sőt most éreztem, talán az első jóslókat: lent a bugyivonalnál olyan mensi jellegűt, de nem görcs, hanem csak mikor nagyon feszül a hasad. Nekem a mensi így szokott kezdődni!

Petra, én is olyan bébiőrzőről hallottam, amilyet Benta írt. A konnektorhoz tuti lehet átalakítót venni, és így fillérekbe fog kerülni. A munkaügyi kérdéshez sajnos nem értek - csak az itthoniakhoz. De harcold ki, végül is nem Te kérted!

Kismanó! Nyugi! Most már nincs sok hátra!

Katának kitartást! Bár szerintem már nincs semmi gond. Ahogy látom a vonalzóján, betöltötte a 36. hetet is, ez már bőven jó! :)

Jaj, Benta még mindig Te jársz a fejemben! De jó, de jó!
1 nappal vagy előttem...megfogadhatnák a fiúk Kismanó tanácsát: lehet hogy Áron csak nincs képben hogyan is kéne...de az is lehet, ő még nem készül megszületni: a pocakom még mindig fent van, szerintem még a feneke sem illeszkedett be, ezt neked már jó pár hete mondták...azért belehúzhatna már nincs sok hátra!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Katának megy a drukk!!Ahogy nézem a súlyát+korát, nem lehet már nagy gond reméljük.

Benta: egyelőre kettő van. Egy volt, egyet ma vettem, lehet, h kellene még egyet, de már nem tudom, hol nézzem. Amit tudtam kínait, megszűnt, máshol vagy tök drága, vagy másik kínaiban olyan hányadék (már bocsánat), hogy nem lenne gusztusom felvenni. De van még egy vészhelyzetben bevethető, meg persze pizsi is itthon, amit nem sajnálok, úgyhogy csak kihúzom valahogy. De vajon milyen gyakran kell cserélni? Én úgy gondoltam, talán 2 napot kihúz egy, vagy ez naivitás??

Nekem mostanában elég nagy kedvem lenne a szexre úgy igazán, de hát már egy hónapja kb nem lehet hozzámférni... :(

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Szép jó estét :)

Csak úgy általánosságban, mert alig tudok ülni :D

Katával hála égnek rendben mennek a dolgok, a babuci szép méretekkel rendelkezik, és jó helyen vannak. :) Drukk megy nekik.

Manó jobbulást :)

Farkas szex ez jó :D Először nem értettem. Hát nálunk még van papás :oops: mamást inkább kihagyom pedig nagy kedvem volna hozzá, ha éppen nem vagyok rosszul, de ez már csak így lesz mostanság.

Őőőőőőőő mit is olvastam még? Ja igen Anuk = Anukhet egyiptomi név régen divatos volt, és vagy ezer éve mindenki Anuknak hív. :) Akkor kezdődött, mikor 7 évesen szép olvasási versenyt nyertem a suliban és Az írnok és a fáraó című könyvet kaptam nyereményként :D Egyiptománia kitörölhetetlenül.

Hát én egész nap lógtam :) Reggel kimostam az utolsó adagot (ágynemű) holnap vasalom. Azóta meg hemperegtem. Igaz délután már kínomban. A hasam tökre lement, és olyan görcseim voltak hogy csuda, rosszabb volt, mint tegnapelőtt. Azt hiszem ezt hívják jóslónak, de kezdek ráébredni, hogy mi vár rám. Most már jobb, a kisasszony motoszkál, nyújtózkodik, de a fejecskéjét mintha feljebb húzta volna.

Rodnak kutya baja :) Mértünk lázat stb semmi, már a torka sem fáj. Szerencsére nem panaszkodott, nem az a "meghalós" típus. Szerintem totál kiidegelte magát a közelgő szülés miatt. Ma felkészítettem, hogy most már egyre többször lesznek ilyen görcseim, nem kell kétségbe esni (eléggé megijedt, hogy ágyban nyöszörgök, ennél sokkal erősebb vagyok). Majd szólok ha jön a baba, akkor kórház. :) Remélem Emma kivárja a május végét.

Megyek kiterülök, mert már nagyon feszít.
Vendég

Csillag, nekem 4 hálóingem van. Naponta 1et számolok. Az biztos, hogy ha szülésre is a sajátodat veszed fel, utána cserélni kell, és szerintem biztos, ami biztos napi 1 kell. Bár lehet, hogy az utolsó napon, napközben már fel tud az ember lánya öltözni, így nem használja el..

Szerintem ha még tudsz 1et szerezz be. Esetleg valaki ki tudja mosni? Mert én úgy tervezem, hogy az elsőt odaadom majd anyukámnak, ő úgy is naponta fog jönni, hogy ha kelleni fog, legyen.

A sex témával én is így állok...de megbeszéltük, hogy most majd belehúzunk, hátha beindul a szülés.
Jobban örülnék mintha csak úgy kikapnák szegénykémet, az biztosan nagyon megijesztené.

Úgy mocorog a pocakom, hogy csak na! :) Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én most megint annyira élvezem a mocorgást, mint a legelején...valószínűleg azért, mert tudom, hogy nemsokára vége!

Henivel, Amadeával mi van? Ma nem jöttetek...

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

En olyan ideges voltam egesz nap, biztos a front. :( Mindenen felhuztam magam. Raadasul a nap vege farasztora sikerult, mert a gyerekeket elvittem fodraszhoz (gyonyoruek lettek :) ), utana eleg sok gyaloglassal haza, vacsorakeszites, mosogatas...
Mire vegre leultem kokemeny lett a hasam.

Viszont van mara ket jo hir is. Az elso persze Benta.
Annyira szuper, hogy megfordult!! :D :D

A masodik pedig, hogy megcsinaltam Noemi epermisujat, es isteni finom lett. Az eper mindig is nagy kedvencem volt, de ebben a kombinacioban igazi elvezet. :D

Csillagtancos!
En mar ketszer megjartam a hadak utjat, es azt mondom 1 nap=1 haloing. Es persze sok-sok papirtorlo, hogy torolkozobol ne kelljen 5. :?
Szex: Erdekes, hogy en is jobban vagyom ra.
A kozepidoben ovatosabb voltam, de most azert tobbszor szoktunk. :oops:
Az oldaltfekvos poziciot reszesitjuk elonyben. :D :oops: :oops:

Anuk!
Nagyon szep a neved, titokzatos! :)
Lattatok a Mumia c. filmet? Igazi limonade, de azert mi nagyon szeretjuk Papaval!

Udv
Agi
lys

Sziasztok!

Nincs időm végigolvasni :oops: ....
Csak jelentkezem, hogy jól vagyunk, egész nap pelenkát vasaltam és voltam védőnőnél is. Hát kiakasztott.....elvileg várandósan ez az utolsó alkalom. Se vérnyomimérés, se vizeletvizsgálat, se mázsálás semmi nem volt....akkor hogy akarja kiszúrni a toxaemiát?????Ez az egész terhesgondozás egy kalap sz.rt se ér! Pont most kellene figyelni a kismamikra, nem? Jövő héten jön megnézni a babaszobát...na az k.va fontos az egészségünk szempontjából.....
Eddig tök normális volt, erre ma letolt, hogy orvos létemre jó felelőtlen vagyok, amiért nem vetetem le az őssejteket, mert az ő lánya bezzeg...komolyan azt hittem felrúgom :evil:
Viszont a gyerekdokinő szimpi volt így első ránézésre, nem az a túllihegős fajta :D és voltak cuki babácskák is, jajj én is szeretnék már egyet :D

KépKép
amadea

De jó, hogy Katáékkal minden rendben van :D !!!Szép méretei vannak Alexának/Dominiknak....a 2 ujjnyiért kicsikét irigy vagyok :oops: :D

Málnalevéltea: vettem tegnap, ittam is, erre ma anyukám közli, hogy szerinte ez nem jó, mert olyan furán összeállt, mintha nedvesség érte volna, kidobta....ma vettem másikat máshol, de ugyanígy néz ki...ilyennek kell lennie????

Farkasszex:hát ezen jót röhögtem :D :D :D

Benta!
Ez igazán szuper hír!!!! :D

KépKép
amadea

Noémi!
Az a valaki ,aki irigyel a pisilés miatt, én vagyok....nekem szinte állandóan kell :oops: ....
Vérnyomi: 140/90 felett nem szeretjük, de ennyitől még nem kellene fájjon a fejed...szerintem ez a változékony időjárás tett be inkább neked....

KépKép
amadea

Én is vagyok read-mode-ban, de képtelen vagyok írni.... velem minden oké, a gyomrom alakul, ma nem volt egyáltalán olyan rossz, mint az elmúlt napokban.

Benta, nagyon örülök, hogy Benjámin ilyen ügyes!!

Noémi, sztem Áron is be fog még fordulni, ha bűvölöd egy kicsit még.

Amadea, a málnalevél-tea olyan. Az enyém is, nekem viszont nagyon ízlik. Igaz, hogy cukorral vagy mézzel ízesítem, de ez sztem nem változtat a hatáson...

Egész nap tök rossz érzésem volt... nem tudtam volna megmagyarázni, csak a 7. érzék... este telefonált az unokahúgom Németországból, hogy gond van, de ne idegesítsem fel magam. Az apukája, aki az én nagybátyám, Münchenben főfelügyelő. Egy akció közben lelőtték, és már nem tudtak segíteni rajta. :cry: Szombaton lesz a temetés, de persze nem tudok elmenni... nem merném már bevállalni az utat Münchenbe. Így most nagyon nem érzem jól magam. Persze igyexem megnyugodni, de csak az jár a fejemben, hogy annyi mindent köszönhetek neki...
Ne haragudjatok, mára inkább nem írok többet.
Jó éjt mindenkinek!

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Nem tudok aludni :evil: ,fölébredtem , mert húzta a görcs a lábomat. Gondoltam benézek.

Hát Lányok, jól rámijesztettetek :( . A szállás már ki van fizetve :shock: . Mi Gyula mellett lakunk, tehát akkor kb 400 km. Egy baráti házaspárral mennénk, ott is van egy 5 éves kislány. És ha a hátsó ülésen ülnék az anyósülést meg hátrahajtva arra feltenném a lábaimat? :? Ja és akkor 35+4 lennék, tehát méh éppnem a 36.hét. Indulás előtti napokban esedékes a nődoki, de akkor márnem hiszem,hogy lefujjnánk, csak ha valami nagy gázt észlel nálam. A lányommal pont a kiírt napon indulta szülés, egy nappal sem hamarabb :lol:

Na ? Mondjátok, hogy mehetek!! :cry:

Kép
Kép
sosi

Jó reggelt Lányok!

Amadea, a teához egyenlőre nem tudok hozzászólni, mert én ma kezdem! De az bíztató, hogy lehet ízesíteni, én ugyanis csak az édes gyümölcsteákat vagy az earl gray-t tudom meginni.
Köszi, amit a vérnyomásról írtál. Ma megyek védőnőhöz, ő is ellenőrzi, holnap lesz az 1. ctg. ott is!
Sosem volt ilyen problémám, remélem most sem lesz!

Heni, nagyon sajnálom, ami a nagybátyáddal történt! De az unokahúgodnak igaza van, nem szabad most idegeskednek. Gondolj rá otthon, gyújts meg egy gyertyát, szerintem így is el tudsz tőle lélekben búcsúzni...nem kell feltétlenül személyesen ott lenni. Ismert téged, és biztos vagyok benne, hogy tudta mennyire fontos neked Benito, ő sem akarná, hogy ennyit utazz a végén!

Sosi, elég szar a szitu, ha már ki van fizetve a szállás...szerintem kb. óránként álljatok majd meg, és készülj fel poggyászügyileg akár a szülésre is. Én még annak is utána néznék, hogy mi van, ha esetleg ott indul be - kórház, stb. Bár tudom, hogy a férjed orvos, jobb félni, mint megijedni!

Tegnap voltunk a barátnőmmel az ikeában, megvettem a polcokat a pince pakoláshoz - erre a férjem közölte, hogy ő ma nem ér rá, más dolga van. :evil: Igaz, hogy munka, mert fotózni megy, de bosszant, mert ezt hét elején is megcsinálhatta volna.
Utána elmentünk turizni. Most találtuk ezt a turit a XI. kerületbe - baromi jó, bár hozzáteszem nem turis árakkal, inkább olyan teszveszes. Viszont vettem egy nyári szoknyát, remélem jó is lesz. Egyszerűen annyira az "enyém", hogy nem tudtam ott hagyni. :)

Ma a babaruhákat fogom kivasalni, meg itthon takarítgatok! Ti a plüss rucikat is vasaltátok?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sosi: egyetlen dolgot könyörgöm ígérj meg.
Ha véletlen (add Uram, ne így legyen) mégis Karcsika Erdélyben akarna kibújni, SOHA, de soha ne válasszátok Marosvásárhelyt. Nem egy, több elrettentő példát tudok erre felhozni, a legszörnyűbb a lányaim unokatesója, aki 1-es (igen, egyes) Apgarral született, azoknak a mészárosoknak (orvosoknak semmi esetre sem nevezném) miatt.

Heni: igaza van Noéminek. Az igaz, hogy én szülés előtt 2 héttel bevállaltam egy temetést, de az mégis 100 km-re volt, szülővárosomban, ismerős dokikkal.

Noémi: drukk a rendes vérnyóhoz.

Elismerésem a málnalevél tea fogyasztóinak.

Amadea: s nem ordítottad vissza a hülye védőnő fejét, hogy talán inkább az egészségügyisek kellene emberből legyenek, lelkiismeretesen végezzék a munkájukat, hogy legalább a mulasztásokat ki lehessen zárni, s máris kevesebb lenne a baj. Hátha értett volna abból, hogy nem a legfontosabb téged otthon meglátogatni, inkább mért volna vérnyomást, nézzen vizeletet, az észosztást meg talán élje ki másnál.

Kép
kissmanó

Heni,
Nagyon sajnálom a nagybátyádat! Azt hiszi az ember, ilyen csak a filmekben van.

Manó,
jobb ma az otthoni helyzet?

Amadea,
én is irigylem Katát, 3. terhesség, iszonyú keményedések, jóslók, erre méhszáj 3000.
A te védőnőd alulbuzog, Csillagé meg túl.

Én sem tudtam lebeszélni, hogy kijöjjön, ez bizti valami előírás. De nem szólhatok egy szót se, mert 2x voltam nála az eddigiekben összesen.

Noémi,
Ha nagyon gyűrött volt, akkor kifordítva óvatosan. De ez volt az első és utolsó vasalása a bébiruháknak (a többit se szoktam, csak ami nagyon igényli, pl. ing), a szárítógép mellett felesleges. Tegnap vettem mosószódát, kíváncsi vagyok, mi tud.

Lys,
mi is most voltunk fodrásznál a gyerekkel. És bakker már a 6 évesnek megváltozhatatlan véleménye van, hogy milyen frizurát szeretne. Nekem meg beleszólásom = 0. Sőt, a nagy közölte mozi után, hogy legközelebb nem kell beülnöm velük a filmre, csak fuvarozzam őket oda a Camponához, ők egyedül jegyet vesznek meg minden, majd szólnak, mikor menjek értük .
:roll:

És nagyfiam megy a nyáron igazi, ottalvós táborba. Mi lesz velem? A barátja tavaly is volt, anyuka mondta, ruhát ne pakoljak, se fogkefét, mert végig fürdőnadrágban voltak és hát nem vitték túlzásba a higiéniát. Viszont remekül érezték magukat :lol:

Sziasztok!

Benta

Kép
benta

Sziasztok!
Heni, részvétem a nagybátyád miatt. :( Csatlakozom az előttem szólókhoz: gyújts meg otthon egy gyertyát és gondolj rá. Ne idegeskedj!

Benta, gratulálok a pozícióváltáshoz! Látod, Noémi, van még remény! :wink:

Amadea, nem semmi ez a védőnős sztori. Pont az alapvizsgálatokat nem végzi el???? Arról nem beszélve, hogy kinek mi köze van ahhoz, hogy leveteted-e az őssejtet vagy sem? :shock:

Sosi, nagyon vigyázz magadra az úton és fogadd meg Kismanó tanácsait (persze tudjuk, hogy nem kerül szülésre sor, de azért nem árt tisztába lenni ezekkel a dolgokkal). Másrészt, ha férjed sem ellenzi, akkor gondolom baj nem lehet.

Kismanó, sajánlom az otthoni rossz szériát. Remélem alakulnak a dolgok és ma már jobb a kedved!

Anuk, szuper, hogy Rod már jól van. Te is vigyázz magatokra!

Örülök, hogy Katáékkal minden rendben. Szép a súlya a babának, gond már nem lehet. Köszönjük az infót!

Velünk minden oké. Végre éjszaka nagyon jól aludtam. Apja beszélt a tökössel este. Úgy látszik, hallgat rá :D
Fodrászt is sikeresen megjártam. Megjegyzem, még jó, hogy nem később megyek, mert nem bírnám már végigülni. Rengeteget mocorgott, csuklott...

Na, megyek, összepakolom a táskákat és felöltözöm, mert még mindig pizsibe nyomom :D

Legyen szép napotok!

KépKép
süni76

Egyetértek Kismanó, Amadeának jól be kellett volna olvasnia, annak a hülye védőnőnek!
Komolyan mondom, nem is értem! Én itt lakom, a II. kerületben, azért ez nem nevezhető rossz környéknek: rendes nevelést kaptak az itteni lányok, ráadásul van egy csomó forrás, ahonnan tájékozódni lehet, és én mégis most megyek hatodszor (!!!) a védőnőhöz. Nem is tudom minek. Hülyeségekről beszél mint pl. kelengyelista, meg hogy melyik kád a rossz és melyik a jó. Könyörgöm majd én eldöntöm!

Annyit a védelmére, hogy vizelet, vérnyomás, és szívhang ellenőrzés mindig van. Ha ez nem lenne nem is mennék!

Nálam most úgy néz ki, nem jön ki, mert túl sok baba született a körzetében, azokhoz pedig mennie kell. Úgyhogy talán megúsztam. Utána pedig merjen beszólni, leordítom a fejét! :)

Elkezdtem a vasalást - hát jó picik ezek a ruhácskák! De legalábbb most már kiválasztottuk Viktorral azokat amiben Áron hazajön (meleg ill. hideg idő esetén:) )
Viktor először rámutatott egy bodira :) Mondtam, hogy oké, de ebben fázni fog! :)
Szerinte a hosszú újjú bodi + pamut vagy plüss rugival túlöltöztetjük a gyereket. Mondtam, hogy gondoljon bele: ő 36 fokból jött, ráadásul mozdulatlan egész nap!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Benta, nem gyűrött, csak gondoltam, ezzel még 1x fertőtlenítem...vagy ez felesleges?
A bodykat mondjuk mindenképpen, meg a pamut rugikat is, de akkor a plüssöket nem kell?

Éjszaka arra gondoltam, milyen jó lenne arra kelni, hogy a pocakom lent van - hátha Áron befordult...de nem.
Szerintem a méhszájam nálam is mint a beton! Talán holnap lesz ellenőrzés...

KépKép
KépKép
kfnoémi

Köszönöm, lányok!
Végülis el kell fogadni, hogy a baleset az baleset, és tudtuk, hogy a munkája ezzel jár... csak inkább abba gondoltam bele, hogy a lányának és a feleségének mekkora trauma lehetett egy életen át várni egy telefont, hogy ne várják haza, és ez épp most történt meg. De mindig tudtuk, hogy nagyon szereti a munkáját.
Na, mindegy, nem lelkizek többet ezen... így kellett történnie.

Nem telt rosszul az éjszaka végülis, de most kezdem észrevenni, hogy nem segít a Natrium Chloratum... megszokja ezt az ember szervezete? Vagy tényleg csak annyi van, hogy nem kellene ennyit pörögnöm? Ma még meg akartam pucolni az ablakokat és felmosni, ez az egész kb másfél órát venne igénybe, de talán jobb lesz, ha felpóckolva ülök ma is a kanapén... kezdem egyre jobban utálni ezt a bútordarabot... az időm nagy részét már nem tudom máshol eltölteni, csak ott.

Amadea, én biztosan rákérdeztem volna, hogy akkor ennyi? A védőnőnek pont az utolsó időben kellene jobban odafigyelnie a dolgokra, bár én sem vagyok nagyon elragadtatva az enyémtől. Nekem időpontot sem adott, az a lényeg, hogy a laborvizsgálat után menjek vmikor, amikor megkapom az eredményt. Ha szerencsém van, meg tudom beszélni az orvossal, hogy küldje el mail-ben vagy faxolja át, így nem kellene megint Pestre mennem ez miatt. De ha minden jól megy, szerdán lesz a labor (ezt még egyeztetnem kell vele), a 2. CTG, és nem tudom, mikorra jön meg a labor eredmény, hogy hétfőn be tudjam vinni neki. (Vagyis 18-án.) Ha akkor nem jön össze, akkor csak 25-én tudnám, addigra meg ki tudja, hogy be tudom-e vinni vagy sem... :? Szóval tényleg furcsák... Hozzánk nem jött ki, bár minden hónapban beírt a naptárba. Sztem is túl sok a baba a környéken, ezért nem jön... persze az ő körzetében van az összes kisebbséghez tartozó kismama, mert a másik nem vállalta be őket... szóval ez miatt nem érdekes, ha nem jön. Inkább akkor látogasson meg, ha már itthon leszünk.
De ha egyszer is beszólna az őssejtek miatt, tuti megkérdezném tőle, hogy kifizeti-e helyettem...

Noémi, én a plüss rugikat kifordítva vasaltam. Némelyiket muszáj volt, mert nem tettem be a gépbe őket, kézzel mostam át az összeset, és ahogyan kicsavartam a vizet belőlük, vmelyik elég "gyűröttnek" látszott. Most csodaszépek. :) Én is holnap megyek CTG-re. :)

Kissmanó, remélem, nem lesz szerencsém soha a marosvásárhelyi kórházhoz. Sajnálom a bnődet... szegénykém!Biztosan nagyon maga alatt volt.

Benta
, nagyon nagy élmény lesz a fiadnak az "ottalvós tábor". Sztem nagyon izgulhat már miatta előre is. :) Nekem is nagy élmény volt mindig a táboroztatás, imádtam... két éve nem voltam, előtte szinte minden évben mentünk a kollégákkal 7-en kb 100 gyerekkel. Hát... ennek a hétnek mindig külön varázsa volt. Fantasztikus hangulat, programok, igaz, voltak gyerekcsínyek, de mindig megoldottuk. Pláne az első éjszakán. :) A nagyobb (6.-os-7.-es) gyerekek ijesztgették a kicsiket, nem aludtak, dorbézoltak még éjfél körül. Gondoltuk, ha ennyi energiájuk van, lekötjük a figyelmüket vmivel... képzeljétek, a tábor gondnokának volt egy pokróca, ami elég bolyhos volt, évek óta félre volt dobva, mert tele ment mindenféle tövissel. Gondolhatjátok, hogy nézett ki. :) A hangadókat kivezényeltük a szobából, és Hamupipőke módjára munkára fogtuk őket a lámpa fényénél az udvaron. Kb 20 percig szedegették a különböző bogáncsokat a pokrócból. Az elején nagyon nagy volt a szájuk, aztán nem tűnt úgy, hogy fogynak a bogáncsok és szurkák... na, mindegy, 20 perc után megsajnáltam őket és megígértettem velük, hogy többet nem fog előfordulni, hogy nem hagyják aludni a többieket. Nem is volt semmi probléma...

Szóval nagyon nagy bulik ám ezek a gyerekeknek...

Na, megyek póckolni, mert megint azt érzem, mintha szét akarna durranni a lábfejem. :(:(

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Jaj Heni, szörnyű ami történt, részvétem. Próbálj meg ne erre gondolni, csak a pici babádra koncentrálj!

Mire tegnap visszaolvastam mindent, addigra kezdhettem készülődni az anyák napi ünnepségre Biushoz a suliba. Szép volt. Sírtam… mint mindig, amikor Bius szerepel :)

Másfél hete nagyban felraktam a képeket, aztán eltűntem, mint szürke szamár a ködben, úgyhogy utólagosan nagyon köszönöm a dícséreteket mindenkitől!

Láttam, múlt hét elején sokan nem tudtatok belépni a babanetre.

Kiságyunk nekünk is olyan, mint az a „Bogi”, ami Anuknak és Magdinak, de nekünk vmi más fantázianeve volt. Pedig lehetett volna Boginak Bogi :) Mindenesetre Apa eljátszott vele egy ideig és volt is mit korrekciózni rajta, plusz asztalossal csináltattunk a rácsra mi is egy tömör falapot a légzésfigyelő miatt. Meg akkor már egy sarokpolcot a kisággyal szembe, mert boltban nem találtunk sem megfelelő méretet, sem az igényeinknek megfelelőt. Most már tényleg minden megvan :)

Ez a táppénzes dolog nálam is össze-vissza megy, amióta az OEP utal. Először is majdnem 2 hónapig nem kaptam, aztán végre jött egy „nagyobb” összeg, gondoltam, h az elmaradt összes egyben. Erre ma reggelre ott volt a számlámon megint, de most meg nevetségesen kevés. Remélem nem ennyi az egész áprilisra járó, csak tudnám, mi alapján számolják. Ameddig a munkahely fizette, addig teljesen stimmelt az összeg.

Szóval az elmúlt hét igazán mozgalmas volt nálunk.
Hétfőn Bogi-mozi, amit már írtam és minden rendben.
Kedden voltunk szülőszobalátogatáson. Hát a férjem tündéri volt. Nagyon sokan voltunk és várni kellett a szülésznőre kicsit, addig tartottak egy rögtönzött kismamatornát. Nem nagyon akart kiállni senki 50 másik idegen emberke elé bohóckodni, de az én férjem kapásból küldött, h legyek vagány :) Kimentem, kb. 2 levegővétel és karemelés után befutott a szülésznő, úgyhogy megúsztam a dolgot, de már nem küzdöttem vissza magam a tömegen a férjemhez, hanem leültem a tornaszőnyegen. Na, a szülés minden mozzanatát teljes részleteiben felvázolták nekünk, Apa meg majdnem lefordult a székről ott a hátsó sorban egyedül. Mondta is, h 3 fázis volt: 1. ő nem tud bejönni, ezt nem fogja bírni és nem lesz mégsem apás szülés, 2. Úristen, mit tett ő énvelem :):):), 3. mellettem a helye és ott lesz. Úgyhogy ha megy simán a szülés, akkor ott lesz. Hát, egyre kíváncsibb vagyok, h hogy lesz végül. Vajúdás alatt nincs érzéstelenítés, ill. asszem a gáz, de én azzal nem szeretnék élni, ha császár, akkor spinális érzéstelenítés, sima szülés esetén pedig mindenképp van a végén egy rövid altatás az előző császárom miatti betapintáshoz.
Szerdán megmoziztattuk a lányokat: Biust és a keresztlányunkat vittük a Hannah Montana filmre, meg vannak őrülve érte. De így Bogi is kapott a jóból :) Viszont őt semmivel nem lehet kizökkenteni a kis megszokott bioritmusából. Emlékszem, Biussal egyszer voltam moziban, hát majd’ kiugrott belőlem, Boginak meg dolby surround ide vagy oda, tök nyugis volt.
Csütörtökön Apa szülinapjára szereztem be a dolgokat és kezdtem az előmunkálatokat, délután pedig a Dunaparton volt vmi előmajális szerű buli, ahol Biusék felléptek a jazzbalett-tudományukkal. Nagyon kis helyesek voltak, csak féltettük őket, nehogy megfázzanak, mert pont akkorra borult be és kezdett fújni a szél, de nem lett semmi baj.
Pénteken volt a szülinapozás. Ráadásul anyukám is akkor érkezett, amióta ideköltöztünk, most jött először. Na, innentől hétfőig nem volt megállás: bejártuk az egész várost, aztán majális éjjelig, másnap városnézés Győrben, megint egész napos gyaloglás, kirándulás Lébényben, Dunakilitin, a Szigetközben. Anyu hétfőn délután indult haza, pedig csak vasárnapig volt a tervben, de közben Biusnak sem volt tanítás, meg annyira jól éreztük magunkat, h maradt, de maradt volna tovább is.

Hétfő estére viszont éreztem, h kicsit túlzásokba estem megint, azóta fáj is mindenem. Derekam, medencecsontom, vádlim, lábfejem. Nem győzöm kipihenni magam.

És ma reggelre a hasam formája is teljesen átalakult és Bogi nagyon rendezkedik bent vmit, de remélem még nem áll szándékában megtalálni a kifelé vezető utat!

Most meg abbahagyom az írást, mert tuti unjátok a fejem.

Kép
Kép
mimmi

Megjártam a védőnőt!

Vérnyomás rendben, 125/70 p:70
Szóval bebizonyosodott, hogy kedden a dokinál tényleg csak izgultam. :)
Áron pulzusa 150 es. Tökéletes! :) Olyan jó volt hallgatni!
A vizeletem is oké, bár megint lúgosítanom kell, és állítólag vitamint is szednem...mondjuk most már nincs székrekedésem, úgyhogy bekapdosok párat!

Babáznom kellett: felemelni, letenni, öltöztetni, tisztába tenni. Sok értelme nem volt, mert tudom, de néha olyan bonyolultan mondta, hogy hogy vegyem fel a babát, hogy nem ment...mondtam is neki, hogy hétvégén babáztam...mindegy

Az volt a vicc, hogy volt ott egy csaj a 4. gyerekét várta! Erre mondja a védőnő, hogy elmondaná együtt kettőnknek a kórházi szoptatást, mert bár 4. baba, azért biztos, ami biztos. Mondtam, hogy nekem azt már mesélte! Szerintem nagyon örült a csaj, mert - javíts ki Manó, ha tévedek - de 4. gyereknél ezt már nagyon tudja az ember!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Mimmi: nem unjuk a fejed :wink:

Noémi: örülök a jó vérnyónak. Tudom milyen az ilyen megkönnyebbülés. Télleg jó a kisfiad pulzusa. Lehet ő így akar neked tökéleteset teljesíteni? Fogadd el a császárt, ne parázz a síma szülésért, s hátha akkor lerendezve a témát ő is könnyebben próbálkozik, nem úgy érzi, hogy jajj, mi lesz ha nem tudok anyának a kedvébe járni....

Heni: igen, ha az ember szereti a munkáját.....anno én is ilyensmi szerettem volna lenni, csak há nem jött össze (asszem jobb is)

Nálunk is a héten volt bírkanyírás a 2 nagynál. De apájuk vitte, megúsztam :lol:

Noémi: első 2 gyerkőccel sem sokat mutizták nekünk a szopit, max cirkuszoltak ha nem látták, hogy jelen vagyok (akkoriban külön voltunk, s időpontra szopi volt). Grétivel meg sem kérdezték, hogy megy-e. Mindenáron a pótlást akarták, legalább éccakára beadni nekünk, úgymond legyen mihez nyúlni. Én meg elmondtam kismilliószor, hogy kössz, de inkább cicin lógás lesz egész éjjel, de pótlást nem fogadunk el. Azzal hátra arc, nem érdekelte tovább őket. Szerencsére olyan vagyok, hogy addig küzdök ameddig tényleg sehol semmi reménysugár, mindenki már ezerszer feladta volna, uhhó most sem készülök másra. Az tény, hogy anyukaként könnyebben veszem a szopis akadályokat, de azért babáktól függően más és más nehézségekkel szembesülünk. Egyik nem akarja bekapni rendesen, a másik túlzottan bekapja, a harmadik mohó, a negyediket zavarja a nagy hozam, szóval van mit küzdeni. De olyan jó érzés, mikor semmi más nem kell nekik csak a cici.

Benta: tábor tuti klassz lesz, Edina már 2x volt, most már a középső is készül. A pasi akivel télen síznek, nyáron kirándulnak, ő viszi őket vagy 40km-re be a hegyekbe. Rossz idő esetére is talál nekik programot, s egyszerűen imádják a kölkek.
Szárítógéppel igazat szólsz. Annyi, hogy én már a második gyerkőcnél (pedig még nem volt ruhaszárító gép) sem vasaltam, ergó most sem lesz. Ráadásul most még nincsenek is lecuccolva a padlásról az eltett dolgok. Holnap jön Anyukám (bár sóginő is bejelentkezett a kislányával....no de kiszolgálják magukat oszt passz) s akkor ő lecuccol. Kimossuk, s akkor kénytelen leszek ruhásszekrényből is helyet csinálni.

Ja, s kössz a kérdést, helyzet már jobb, hangulatokm is, bár most kissé rontott a dolgon, hogy előállt az ellenőrzőjével a lány, benne egy elégséges meg egy jó. Hát.....a poén, hogy ingadozik a csaj. Példaként: románból van egy mínusz nagyon jó, utána egy elégséges, majd ismétlődik. Tehát tudna, ha figyelne, s nem volna egy nagy dög lusta.
Ellenben az orrom csurog mint a fene, Grétámnak szintén. De legalább már nem fáj a torkam.
Igaz, én is úgy ébredtem ma mint Sosi: a semmi élvezetet nem nyújtó lábszárgörcs költött. Pfújjj...

Kép
kissmanó

Benta, Kismanó meggyőztetek. Csak a pamut cuccokat vasalom a többit nem.
Szárítógépem nincs, de nem is baj, simán megszáradtak pikk-pakk.

Manó, szerintem elfogadtam...csak nem tudom mi a jobb, ha még gondolatban tervezek a sima szüléssel, vagy ha már egyáltalán nem.

Hogy nekem se legyen olyan jó dolgom: Áron fejecskéje nyomja a gyomromat, és ettől olyan émelygős érzésem van...álmos is vagyok, de sajnos nem megy az alvás. Állva a legjobb, talán kivasalom a maradékot.

KépKép
KépKép
kfnoémi

állva a legjobb :shock: :shock: :shock:
te szegény. én nem bírok állni, folyton rakom le valahova a nadrágom.

Kép
kissmanó

Noémi, a végén én is vasaltam. :) Mostmár készen vagyok a függönnyel is, és fel is raktam. Nagyon aranyos kis macis. :) A ruhák rendbe vannak téve, kaja mára volt tegnapról, úgyhogy innentől ma is csak pihenni fogok. Holnap még az ablakpucolás és a felmosás, aztán talán még a teraszt letakarítom, és most néztem, hogy a szekrényemben sem ártana végre rendet rakni a saját ruháim között. Bár nagy rumli nincs benne, csak... vhogyan le kellene foglalni magam. Áronnal kapcsolatban: akár az utolsó pillanatban is befordulhat... én nem aggódnék a helyedben egyáltalán. Ha minden így marad, mindenképp kell a császár ahhoz, hogy egészséges legyen. Ha meg befordul, akkor meg nem is kellett volna idegeskedned miatta. Azt nézd, hogy az orvos szerint mi a legjobb Áronnak. Biztos vagyok benne, hogy nem akar rosszat nektek. Egyébként olvastam, hogy ő is megpróbálhatja megfordítani. Nem mondott ezzel kapcsolatban semmit?
Tök jó, hogy minden rendben volt a védőnőnél.

Kissmanó, örülök, hogy jobban vagy...

Heni

Kép
szheni

ja, Noémi....még eszembe jutott valami.
Grétivel való pocakosságom vége fele kaptam az orromra, egy akkori topiktársamtól. Valahogy akkor semmi sehogy nem volt jó nekem. Nem akartam a lány hamarabb jöjjön, ne legyen ikrek csillagkép.
Nem akartam hamarabb jöjjön, himlőhullám volt a nővérkéknél.
Nem akartam a sógorom kislányának a szülinapján jöjjön.
Nem akartam csak csütörtökön szülni.
Nem akartam a szabira készülő nőgyógyászom elszalasztani.
Nem akartam más dokinál szülni.
Nem akartam indított szülést.

Ennyi nem akarás után a csaj rámkérdezett teljes higgadtsággal, hogy talán nem akarom elengedni még a babát? Talán nem bízom a babám akaratában eléggé, hogy azért esetleg ő is tudhatja mikor lenne jó neki jönni?
S amikor júli 4-én este szépen a zuhany alatt elbeszélgettem a kis buksijával, elsoroltam neki, hogy mennyi minden áll azon az oldalon, hogy neki másnap meg kellene születnie, de ha nem akarja, akkor anya, szomorúan bár, de elfogadja, hát másnap délben már kíváncsi volt a kiscsaj az evilági életre.

Szóval lehet azért a tudatalattid egyáltalán nem dolgozta még fel a csaszit. Nem hibáztatni akarlak, csak gondolkodj el, hogy tényleg mi lenne ha teljesen átadnád magad minden másirányú gondolat nélkül a csaszinak.
Már írtam, nem könnyű. Tudom, hisz engem is anno ijesztgettek ezzel. Ha elfogadod feltétel nélkül, akkor ha tényleg csaszi lesz, már nem fognak utólag negatív gondolatok utolérni, ha pedig mégis megfordulna Áron, bepróbálkoznál a hüvelyivel, s kiderül túlzottan nagy a buksija, nem tágulsz eléggé, s csak csaszi a vége, azt hiszem az lenne a legnagyobb trauma neked.
Lehet épp ez a nem megfordulásának a rejtélye?

Bocs, ha túlfilóztam a kérdést, bocs ha megsértenélek bármelyik gondolatom sarkával, nem ez a szándékom, remélem ezt is elhiszed.

Kép
kissmanó

Köszi lányok!

Kismanó, tökéletesen egyetértek a gondolataiddal.
Olyan hihetetlen, hogy mi mindent befolyásolunk akaratunktól függetlenül. Mint ahogyan írtam is, mi 2 évig vártunk Áronra. Ezalatt kb. 8 hónapig jártam pszichológushoz, ő hipnózissal is foglalkozott. Egyszerűen számomra is hihetetlen volt, hogy mi minden befolyásol, mik a félelmeim...és végül is - most úgy hiszem - bebizonyosodott, hogy saját magam miatt nem sikerült teherbe esnem.
A terápiát 2008. júliusban hagytam abba. 2008. augusztus 28-án menstruáltam utoljára. :) És olvastam valahol, hogy kb. ennyi 1-2 hónap kell ahhoz, hogy az ember véglegesen feldolgozza a dolgokat.

Az is igaz, hogy folyamatos parában voltam a terhességem alatt, annyira féltem, hogy valami baj lesz, és nem tudnám feldolgozni. És valahogy ez még most is bennem van. Szeretnék már túlleni rajta, itthon egy egészséges babával.

Szóval tudom, hogy mi a baj...de nem tudom, hogy hogy tudnám egyedül megoldani - feldolgozni.

Egyrészt el kell engednem Áront. Eddig a testem szolgáltatott neki tökéletes biztonságot, viszont lassan itt az ideje, hogy kibújjon, és én itt kint fogom tovább védelmezni.
Másrészt el kell fogadnom, hogy a természet rendjét nem befolyásolhatom - ő tudja mi a jó neki.

Mindettől függetlenül úgy gondolom, hogy az én próbálkozásaim sem feleslegesek, mert ezek lélekben is közelebb visznek az elfogadáshoz!

Bocsi, kicsit kaotikus ez az egész...

KépKép
KépKép
kfnoémi

Azt hiszem ha homályos megfogalmazásban is, de értjük egymást. :wink:

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Heni!
Részvétem a nagybátyád miatt :(

Hát Sosi....te tudod....ha mégis bevállalod, érezzétek jól magatokat!

Málnalevélteás infot köszi, én is mézzel és citrommal iszom :wink:

Marosvásárhelyi kórház: nálunk mindenki ott született (én is, uncsitesók is)...hát mindenki rendben van, de én se hallottam róla sok pozitívat...

Védőnő:jön jövő héten...hát én ki fogom követelni a vizeletvizsgálatot és a szívhanghallgatást....

Benta!
Nem semmi milyen önálló srácaid vannak :D , azért ez valahol nagyon jó :wink:
Jóslóim nekem is vannak rendesen....hajnalban rám jöttek ilyen "matracszorítós" 20 perces görcsök...ma is egész nap szurkált az alhasam....nagyon kíváncsi leszek hétfőn, hogy puhult-e valamit a méhszáj....

Én tegnap óta ülve vasalok :oops:

KépKép
amadea

Amadea: Vásárhelyen azért régen nem volt ilyen.
Erre is tudok példát. Mármint, hogy akkor még volt emberség is a dokikban. Keresztmamám 6 hós terhesen szülés elé került. Gyerek 900 gramm, ezelőtt 35 évvel. Képzelhetitek, hogy akkoriban ez teljesen reménytelen eset volt. Hát az újszülöttet a placentás tálba pakolták, s ki a folyosóra. Arra járt a főorvos, s látta a placentás tálat megmozdulni. Na, akkor gyors intézkedés, a csöppöt inkubátorba, intenzívre, s Hajni azóta is köszöni szépen, egy tökéletes hölgy, aki azóta Londonban doktorált, évekkel ezelőtt Veszprémben volt csecsemős. Csak azt tudom mondani, hogy a londoniak nyertek, a veszprémiek meg vesztettek a távozásával.

Ha az a doki még élne s dolgozna, s még mindig ő lenne a főorvos, azt hiszem nem kerülne sok kismami és bébi szomorú helyzetbe.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Vegre megint jobb ido van! :)

Lenne egy kerdesem a magzatmazrol. Emlekszem, hogy az enyemeknel sem mostak le rogton, allitolag lehet kerni, hogy 1-2 napig ne mossak le. Miert is jo az, ha beszivodik a baba borebe?
Tudtok errol valamit? Immunanyagok vannak benne, vagy csak egyszeruen gazdag tapanyagban?

Heni! Oszinte reszvetem! :( :(

Noemi!
En biztos vagyok benne, hogy mindent jol csinalsz! Ezek mar az edesanyai osztonok! :)

Benta!
Az en 6 evesem is ontudatosan utasitgatta a fodraszt, hogy mit hogyan vagjon! :D A mozis sztori nagyon jo! :D

Amadea!

Lehet, hogy mi leszunk az elsok? Nekem is sokat kemenyedik az utobbi hetben, foleg mikor vegre pihenek egy kicsit.

Az a baj, hogy nagyon kifaradok mar estere, es a gyerekekkel is turelmetlenebb vagyok, emiatt meg lelkiismeretfurdalasom van...
:( :( :(

Mano!
En is tobbek kozott azert orulnek a majus 20-nak, hogy ne legyen ikrek csillagjegyu! :D :D

Udv
Agi
lys

Lys: képzeld, apa is máj.20. Milyen jó szülinapi ajándék lenne a fia. Ráadásul nem lenne ikrek. Hanem kis bika.
Télleg kiváncsi vagyok ki kezdi a sort. De ez nem felhívás a sietségre.
Bár ha kezdeném a tavalyelőtti formám hozni, akkor ne jöjjön május 15-én sem máj. 18-án. Utóbbi sógor, előző a sógor feleségének szülinapja.
De mert úgy sem tartjuk a kapcsolatot (sógor felesége kissé behülyült szülés után, vagy hogy is nevezzem), mára belátom, ilyen kritériumokat nem teszünk egy pocilakónak. Akkor jön amikor akar. Egyetlen kérésem: ha lehet ne húzza túlzottan sokáig odabenn. Bár ha nincs felkészülve (amit ugye csak találgatunk kívülről), akkor maradhat. Ha iker jegyben akar születni, ám légyen.

Kép
kissmanó

Hú csajok...mi a baj az ikrek csillagjeggyel???
Hát Lys...szerintem nálam ez még el fog tartani pár hétig...a végén még túl is hordom :? ...

A magzatmáz tápanyagokban gazdag...

KépKép
amadea

Amadea: hát egy testben 2 személy, azaz 2 egyéniség lakozik. Nekem elég a másik 3 gyerek mellé 1 egyéniség is.
Húgom is ikrek, bár nem hinném, hogy egy ikrek nehezebb eset lenne mint pl. elsőszülöttem.
Igaz, azt is mondják: never say never.

Kép
kissmanó

Na ezen az egyen, a horoszkóp mizérián nem parázom!
Régebben, még igen, de mostanra már teljesen hidegen hagy.
Tudom, hogy ő az én gyerekem lesz, bármi áron ki akarok vele jönni!

A vicces az volt, mikor a férjem ecsetelte a legjobb haverjának, hogy reméli előbb jön a baba és nem lesz iker, mert hogy ő szűz lévén nem jön ki jól az ikrekkel. Erre a haver közölte, hogy ő bizony iker! :)
És anyám férje is az, igaz a 2 személyiség - 1 nyugis, 1 idegbeteg, de legalább ha ismerjük tudjuk kezelni! :)

Palacsintát akarok sütni, erre elfogyott a tej. :evil:
Marad délutánra!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi: én meg vagy tíz perce nyalom visszafele az oldalakat, hogy kimásoljam az epermisu recetúráját. Vettem tegnapelőtt babapiskótát, s most megyek a középső után, akartam tudni epren kívül mire kell beruházni.
no, de meglett :lol: :lol:

Kép
kissmanó

Sziasztok!

"Kicsit" megható: http://www.youtube.com/watch?v=beF7ayuKx1w
:cry: :cry: :cry:

Túlvagyunk a szülésfelkészítőn, ma úgy néz ki, bár már le se merem írni, végre befejeződik a fürdőszoba projekt. Holnap délelőtt jön anyósom meg anyum takarítani, kiváncsi leszek meddig jutunk. Nekem meg a papírokat, számlákat kéne rendezgetnem, elpakolásznom.

Örülök, hogy Kata azért jól van, és most már tényleg nem lehet baja a babának, ha hamarabb érkezik. Kiváncsi leszek hogy fiúcska vagy lányka lesz.

Császár: nem tudom hogy teljesen fel lehet-e dolgozni, talán máj.22-e után okosabb leszek, akkor megyek császárfeldolgozó műhelyre Geréb Ágiékhoz. De szerintem a "mi lett volna ha..." gondolatok mindig megmaradnak...

Én is nagyon kiváncsi vagyok, hogy kinél fog először kibújni a babája.

Heni: részvétem a nagybátyád miatt! És köszi az istvános privit.

Kép
Kép
evicuska

Köszi, h nem unjátok a burám :) :wink:
Ööööö... ma volt pár pillanatom, amikor azt hittem, itt az idő, pedig még nagyon nincs. Szurkál alul, a fejét annyira lent érzem, mint még soha és a derekam és medencecsontjaim minden mozdulatra sajognak. Éjjel nagyon rosszul is aludtam, tulajdonképpen negyed 3 óta ébren vagyok. Képtelen voltam Biust elvinni és elhozni a suliból, Apa lett ugrasztva a munkahelyéről. Délelőtt Bogi is helyezkedett ezerrel, most teljes a nyugalom. De ha kiindulok abból, h Biusnál is ezidőtájt éreztem jóslókat és "jaj, most kell menni"-t, végül mégis 42 hétre született, akkor még Bogi is marad. Csak legalább még egy teljes hetet, különben még Óváron sem szülhetek, de inkább még 3-4-et bírjon ki bent.

Az ülve vasalást itt olvastam, azóta úgy nyomom :D De jó lenne, ha mosogatni, meg főzni is lehetne így :)

Kép
Kép
mimmi

Manó, melyik oldal az epermisu? Mert én is terveztem visszakeresni :):D:) :wink:

Kép
Kép
mimmi

Evicuska: ez tényleg nagyon megható!

Heni:
részvétem a nagybátyád miatt. Fura, hogy az életben is történik így, nemcsak a filmeken. Ne aggódj, odafentről ő már mindent jobban tud, és biztos értékeli, hogy el szeretnél menni a temetésére.

Sosi: hát, Te tudod. Én továbbra se mennék, de ha mégis mész, akkor sok szerencsét és jó kikapcsolódást!

Hálóing:
nekünk kötelező a kórházasban szülni, meg utána is abban vagy egy darabig. Én a köv. nap terveztem felvenni a sajátot, az mégiscsak jobb mint az agyonfertőtlenített.

NST: reggel voltam. Na ettem, mozogtam előtte, egy csokit is bevágtam, persze Borcsa az elején abszolút nem volt hajlandó mocorogni. Fura az egész, mert rádnyomnak egy kütyüt, amivel a méhet nézik, na néha ez is mozgott, gőzöm nem volt néha, hogy most a baba mozog-e vagy a hasam... Meg kell fogni a szívhangos kütyüt+ a másik kezeddel meg a nyomógombot.
Ennek ellenére egész ügyesen csináltam, és jó lett az eredmény is. A dokim azt mondta, h szerdán menjek legközelebb. Hát éjszaka megint alig aludtam, annyira szúrt minden órákon keresztül (meg ugy e kedd óta közbe-közbe), iszonyat volt. De azt mondta a doki, h ez is jósló és nincsen semmi gond, sőt az hogy ennyi ideig tart és ilyen erős még azt sem jelenti, hogy hamarosan szülök. Megnyugtatott, mert tegnap éjjel már nagyon paráztunk, h vmi baj van, annyira rossz volt. Hú, és a szülés csak durvább lesz??

Ma átvettem a sterilizálót. Ehhez is kaptam egy cumisüveget+ 2 db cumit, így ezekkel már egyáltalán nem kell foglalkozni. :lol:

Noémi:
milyen volt a hipnózis? Egyszer én is kipróbálnám.

Anuk:
akkor most mégsem az Anuk a hivatalos nevet? Vagy 7 éves korodban módosíttattátok?

Nekem meg pár napja az a hülyeségem, hogy azon parázok, hogy mi van, ha Borcsa mégsem Borcsa hanem Balázs. Persze kisfiúként is ugyanúgy fogjuk szeretni, de már annyira megszoktuk, hogy lány lesz, teljesen elkönyveltem én is magamban, hogy nem tudom, nem viselné-e meg, ha nem tudom olan hirtelen átállítani az agyamat. Tudom, hülyeség ezen gondolkodni, de ez jár a fejembe. Hogyha esetleg mégis fiú lesz, ne legyen baja abból, hogy lánynak gondoltuk.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Heni,
az almanapot próbáltad a víz ellen? A tábor tuti jó lesz, kedvenc edzőjével mennek, csak elsősök és másodikosok, nagyok nem mennek. Ide is jöhetsz pakolni, ha nagyon unatkozol 

Noémi,
örülök, hogy jó a vérnyomid, a védőnős viszont gáz. Tuti felállok és otthagyom.

Nagyon jó a téma Manó-Noémi. Én eddig mindig túlhordtam őket, és néha azon gondolkodok, lehet azért, mert félek a szüléstől? Tudat alatt tolom ki egyre későbbire az idejét?

Evicuska,
kérlek ne vedd magadra, amit most írni fogok!

Mi történik, amikor a szülés császárba megy át? Mi zajlik nőtársainkkal, hogy sokuknál ilyen nehezen feldolgozható trauma lesz belőle? Én minden szülés előtt letetetem a dokival a nagyesküt, hogy ha baj van, nem vár, nem kísérletezik, hanem műt. Inkább egy „felesleges” császár, mint egy sérült baba. Biztos azért, mert szülési sérült gyerekek teszik ki a tanítványaim javát, de én ebben a megelőzés híve vagyok. Megalázó bánásmód, embertelenség, lehet, hogy az traumatizál? Ok, nincsenek együtt az első órákban, de ott van még az egész élet! Szóval elhiszem és átérzem a csalódottságot, nem is akarom kisebbíteni senkinek a problémáját ezzel kapcsolatban, csak nem értem 100%-osan a helyzetet.

Önállóság:
Anyukám szerint még nincs elvágva a köldökzsinór a nagyfiam és énköztem. Igaza van, nagyon erős a kötődés. De éppen ez az erő teszi lehetővé azt, hogy K. talpraesett, nyitott, és baromi magabiztos a világban. Szorosan kell kötődni, hogy később legyen ereje egyedül boldogulni. Szerintem.

Mimmi,
Te is túlhordós vagy?

Noémi,
a héten már 2x kellett palacsintát sütnöm.

Manó,
ha már előbogarásztad a recepted, dobd fel ide még1x légyszi, én is meg szeretném csinálni!

Benta

Kép
benta

Örülök csajok, hogy jó ötletet adtam az epermisuval!
Azért majd jelentsetek hogy ízlett!

Igazad van Benta. Részemről pont ezért kellett a fogadott orvos. Tudom, hogy egyébként nem sok időt tölt bent, de nekem is az a fontos, hogy ha baj van, ne tétovázzon, azonnal vigyen a műtőbe - és én feltétel nélkül bízzak benne, hogy ez a helyes döntés!

Én egyébként pontosan meg tudom fogalmazni mi zajlik bennem: Valahogy sokáig úgy éreztem - és még talán most is, hogy az az igazi, ha az ember természetes módon hozza világra a babáját. Egyszerűen korábban úgy gondoltam nem is anya, aki nem...de mára ez valamelyest megváltozott.
Én két dolgot nem tudok feldolgozni:
1.) nem leszünk együtt mindhárman abban a pillanatban mikor család leszünk.
2.) egyszer csak mutatnak egy babát, akiért nem kellett megszenvednem, hogy ő az enyém. Az ikres barátnőmnél is ez volt, és neki - bár gondolom hozzá tartozik, hogy ő külön volt a babáktól napokig - csak napokkal később jött az az érzés, hogy a picik az valóban az ő gyerekei.

folyt köv.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Benta: nem veszem bántásnak a dolgot :wink: szerintem ezt csak az értheti meg igazán, aki maga is átesik rajta.
De hál'Istennek nem okozott semmilyen törést Zalánnal való kapcsolatomban, mindig is az én gyerekem volt, sose éreztem úgy hogy nem is biztos vagy nem is az enyém (vannak császáros anyukák akik így érzik az elején).

Kép
Kép
evicuska

Sziasztok!

Én úgy el vagyok punnyadva...
Nemrég értem haza, barátnőztem.

Noémi: elhiszem, h végig féltél, félsz, h baja lesz a fiadnak, ez az érzés tök természetes, hisz annyit vártál rá, nem akarod elveszíteni.

Heni: részvétem.

Halak-Ikrek csillagjegy sem jön ki jól, szóval kíváncsi leszek :lol: , volt egy barátnőm, ikrek jegyű volt, nem jöttünk ki jól, a főnököm is ikrek, mágis kijövünk..nem mindegyik ikrek jegyű egyforma.

Benta: igen, az én bébim is faros. De az az érzésem, h marad így.

Katáéknak szorítok.

Fogalmam sincs mit akartam még írni...
Vendég

Sosi: én már nem mennék.
7végén pestet is vonattal tesszük meg, vezetni már nem tudnék annyit.

nekem hajnalban volt egy parás élményem, eszembe jutott, h végül is lassan bármikor menet lehet mos már a klinikára, nem is bírtam visszaaludni csak nagy nehezen.
Vendég

[quote="kfnoémi"] írta:kfnoémirülök csajok, hogy jó ötletet adtam az epermisuval!
Azért majd jelentsetek hogy ízlett!

rendben. de most először bemásolom a csajoknak a receptet amit kimentettem, mert nem vok tuti az oldalszámban (talán 129 :?: )

[quote="kfnoémi"]E írta:kfnoémiz egy Stahl Judit recept - a zöld könyvből, én egy kicsit "átalakítottam", olcsósítottam. (pl ő 30 dkg mascarponét ír, amihez meg kéne venni a 500 grammosat, és 200 maradna, szóval én 25 dkg-sal csináltam)

A babapiskóta mártogatásához egy cukorszirupot kell készíteni:
10 dkg cukor + 2 dl víz + egy citrom reszelt héja
Ezt kell összeforralni.

A krém:
50 dkg epret (én tegnap 40 dkg-val csináltam) összepépesíteni, hozzáadni a 25 dkg mascarponét + 10 dkg vízgőzön felolvasztott fehér csokit. Egy pici tejszínnel fellazítani.

Ezután a babapiskótát belemártjuk a cukorszirupba, lerakunk egy sort. Rátesszük a krém kb. felét. (ide rakhatunk eperdarabokat is - én nem tettem, de lehet). Aztán megint babapiskóta és megint krém, és készen is van. A tetejét érdemes díszíteni eperrel. Eztuán egy jó pár órára hűtőbe kell tenni.
Ha a krém kicsit híg, ne ijedjetek meg, mert a babapiskóta is beszívja, és megkeményedik a hűtőben, ezért is kell állni hagyni, frissen enni nem igazán lehet!

Benta: az csak a világ legtermészetesebb dolga számomra, hogy ha a hüvelyi szülésnek induló vajúdás alatt gubanc merülne fel ami a baba egészségét veszélyeztetheti, akkor nyomás a kés alá.
Ilyen esetben az életben nem bírnám sem a dokinak sem magamnak megbocsátani ha folytatódna a vajúdás.

Kép
kissmanó

nem is tudom mit akartam még...a lényeg, hogy most is úgy érzem, hogy a farfekvésnek én vagyok az oka, és ezen változtatni szeretnék.

Evicuska, én is úgy látom az ikres barátnőmnél hogy már nyoma sincs ennek a kezdeti érzésnek. Imádja a csajokat. Szerintem ebben a helyzetben könnyebb utána, mint előtte.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Biussal 14 órát vajúdtam, mire felvittek a műtőbe, volt egy szobatársam, aki 30-at - mondjuk az koraszülés is volt és azt mondták, h még azok az órák is számítanak, úgyhogy ameddig nem lép fel vmilyen veszély, addig húzzák-halasztják. Nálunk viszont, gondolom a rengeteg beadott gyógyszer (oxitocin, epidurál) miatt, meg már jó rég megvolt a burokrepesztés, Biusnak kezdett emelkedni a pulzusa. Lehetett volna még várni, mert nem volt vészes, de biztos utána is császár lett volna a vége. Én nem érzem, h nem szültem, vagy h nem szenvedtem érte, de a lényeg akkor is az, h mindketten egészségesen mentünk haza a kórházból. Ha nincs a császármetszés - szerencsére már jó régóta van - akkor most egyikünk sincs. Én ezt így fogom fel. És ha Bogi is császárral fog születni, akkor azt sem fogom kudarcként megélni.
Noémi, egészen biztos, h Te sem tehetsz róla, amiért Áron faros. És már volt bőven áldozat részedről is - nem mintha ez vmilyen mérce lenne - de az a hosszú idő, amíg próbálkoztatok, a 9 hónap, amíg Benned/Belőled élt, ez is mind az és ha nem természetes úton szülöd, akkor is "teljesértékű" anya leszel, Áronnak a világon legjobb!

Bius szokta mondani, h "Te vagy a világ legjobb anyukája" és nincs ennél felemelőbb érzés :)

Köszi a receptet!!!!!!! Holnap meglesz, úgy tervezem :)

Kép
Kép
mimmi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?