Új privát üzeneted érkezett!

Hello mindenkinek!

uxi,
csak ismételni tudom Vernát!

Pimpó,
gyönyörűek ezek az ibolyák!!!!!!!! Lelle édes, ahogy elaludt!

Verna, Pilla,
jó, hogy voltatok, Marci azóta is emleget Titeket!!! Ja, Pilla, és Te már csak Móni néni maradsz! Verna viszont Ági. :lol: :lol: :lol: Marci folyton nyalja a padlót, mert "Halula is nyajta padlót". :? :roll: :lol: Őrült egy krapek!
Figyi, nem beszéljük meg, hogy egyszerre megyünk időpontot kérnia beíratkozáshoz? Akkor talán körbe tudnánk nézni,és beírtakozni is együtt tudnánk jönni. Aztán beugorhatnátok hozzánk egy kicsit. :wink:

Mi megvagyunk, a két fiú totálisan lefoglalja minden percemet. Siminek jön a foga, már látni a kis csíkokat ha erősen rávilágít a lámpa, nagyon nyűgös is emiatt, éjszaka is sokszor felriad és sír. Imád homokozni, a legújabb szokása tegnap óta, hogy bemászik, és tetőtől talpig csupa homok lesz. A szájáról ne is beszéljek. Ma Marcival együtt játszottak, ennek az lett a következménye, hogy Simi egész feje úszott a homokban, mert Marci csak pakolta rá a "tésztát". Épp főzött. :roll: Ráadásul ma egyedül vagyok itthon, így a fürdetést is egyedül csináltam életemben először, ráadásul a 2 gyereket együtt, de egész jól sikerült, Siminek a haját is sikerült megmosnom, és ilyen korán még nem feküdtek ágyba. Mármint Marci, mert Simi elalszik kaja közben, aztán Marcival még bulizunk a mi ágyunkban, és az jól el szokott húzódni. Ma viszont, mivel nem volt apa, ezért apa ágyában sem lehetett játszani. :wink: :D
Képzeljétek, folyik a mosógépünk, minden mosás után van egy kis tócsa alatta. Most volt 2 éves!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Mindegy, amíg totál ki nem nyiffan, addig használom.
Úgy tűnik, sikerül apát 2 dologra is rávennem: 1: lesz kiscicánk, 2 hét múlva, a szomszédasszonyom szerezte, és el is hozza, nem kell érte mennünk. Kislány, és akkor lesz kb. 8-10 hetes. :D :D :D :D :D 2: újra füvesítünk, házilag, bár az óriási meló lesz. Felásni kb. 150-180nm-t, majd 8 lépcsőn feltalicskázni 10köbméter földet! De így a legolcsóbb, még ezt is nagyon sokallja (kb. 60-70e forint lesz), ezért még nem biztos, hogy beleugrunk, de már hajlik rá, és ez már haladás. :D
Hát, ez van velünk.

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Kicsit bejelentkezek én is. Jól vagyunk, senki se beteg a kicsik nőnek, mint a fene. Már felfedezik néha egymást, játszanak egymás kezeivel, irtó aranyosak. Sokat nevetgélnek, Dóriról le se veszik a szemüket. Dóri egyre több mindent mond, irtó aranyosakat tud szólni. Igazi aranybeköpései még nincsenek, inkább csak próbál mindent utánozni utánunk.
Voltunk tegnap Beyonce koncerten, az első kiruccanás volt Apával az utóbbi 1évben. Klassz volt a csaj nagyon, csak rányomta a bulira a bélyeget, hogy 2órát csúszott a kezdés. :evil: Amúgy tényleg irtó jó hangja volt élőben is, és klassz show-t produkált.
A gyerekekre a nővéremék vigyáztak, éjjel 1-re értünk haza...

Kép Kicsik Kép Dori

KépKép
tüccs

Uxi, én női dokiban nem tudok segíteni.

KépKép
tüccs

Sziasztok!

A rettenet drágát úgy gondoltam, hogy egy alkalom 8-10 ezernél ne legyen több. Már ez is sok, de ahogy elnézem, ez kb az átlag. (az előző dokim jóval olcsóbb volt, viszont annyira leterhelt, hogy magánrendelésen 2 órákat kellett várni).
Annyira nem ragaszkodom a nőkhöz, lehet férfi is, nem ez az elsődleges szempont.

KépKépKépKépKép
uxi

És még egy kérdés: valamelyik nap kezembe került a Hol jó szülni c. könyv. Tudom, már elavult, hisz azóta átalakították a szülészeteket, bezártak párat, de abban azt olvastam, hogy a kistarcsai kórházban 6 ágyas szobák vannak, meg hogy rutinszerűen adnak pótlást a babáknak.
Ez így van most is, nem tudjátok?

(gondolom az ágyszám nem módosult, de a szemlélet talán...)

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi,
pótlást csak akkor adnak a babábak, ha a testsúlycsökkenése meghaladja a 10%-ot, de akkor is csak az anyával való egyeztetés után. Rutinszerűen én nem hallottam, hogy adtak volna bármelyik babának is. Az én nagyobbik fiammal volt, hogy mivel nagyon besárgult, és egy napig kékfény alatt volt, adtak neki egy kis teát (pohárból!), de megmondom őszintén, nekem az akkor nagyon jól esett, mert tudtam egy kicsit aludni.
Igen, 6 ágyas szobák vannak, de van 4 db. alapítványi szoba is, 2 db. 2-ágyas, és 2 db. 1-ágyas ún, családi szoba, ahol a férj is ott aludhat. A 2-ágyasokhoz 1 fürdő tartozik, az 1-ágyashoz saját fürdő, hűtő, mikró, kábal-tv. A 2 ágyas 3000Ft/ nap, a családi 10000Ft/nap. A császáros szoba ha jól tudom, már 3, vagy 4-ágyas, akkor újították fel, mikor Marci született 2,5 éve.
Egyébként a Kórház szülészete csak alternatív szülőszobákból áll, 3 db. van belőle 3 van egy külön vajúdó is. Szerintem mond valamit, hogy többen átjöttek már a Telki helyett, mert itt (majdnem) ingyen majdnem ugyanazt kapják, mint ott súlyos pénzekért. Igaz, nem lehet szarvasgombát választani reggelire, de azért kibírható. :lol:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!
Én sem tudtam már napok óta belépni a babanetre. Ezek szerint akkor nem az én gépem vacakolt megint.

Uxi!
Szia itt is. :) Mi már találkoztunk a dunakeszis fórumon is.
Szerintem jó választás a kórház.
Ha nem ragaszkodsz a női orvoshoz, akkor én Bokor dokit tudnám ajánlani. Ő fiatal orvos, ha minden igaz még nincs meg a szakvizsgája. Én nála szültem Bulcsút és csak jókat mondhatok róla. Figyelmes és ügyes kezű doki. A szülés alatt igazából neki semmi dolga nem volt, leszámítva a tágulás vizsgálatát és a burokrepesztést. A végén kellett néhány öltéssel összevarrni, mert egy picit repedtem, én is gátvédelemmel szültem. Semmit nem éreztem a varrásból(az első szülésem után viszont minden egyes öltést).

Pimpo!
Mekkora lett már Lelle?! :shock: :D Nagyon szép! És a virágaid is! Gyönyörűek. Én sem láttam még ilyen színűeket. :o :D

Nircee!
Örülök a jó híreknek nálatok! Én is örülnék egy kis cicának, de lakásba nem akarok. Majd ha egyszer kertesházunk lesz...

Tüccs!
Mekkorát nőttek az ikrek! :o :D Nagyon szépek, és persze Dóri is! Nagyon látszik, hogy melyikük Anna és melyikük Peti.

Mi majd 8-án megyünk a Madarász utcába Bulcsúval fejlődés-pszichológiai vizsgálatra. Fogalmam sincs, hogy milyen lesz, hogy miből fog állni a vizsgálat. A neurológus utalt be minket. Azt mondta, hogy nem kell aggódni, ezt csak a bizonság kedvéért szokta adni a hasonló korú gyerekeknek. Ez a fajta vizsgálat a finom mozgásoktól kezdve a nagymozgásokig mindent megnéz. Ha érdekel titeket, majd leírom, hogy mi volt végül.
Közben a legény már szinte mindenbe megkapaszkodik és feláll. Oldalra lépeget is. "Pápá"-t integet, és puszit is tud küldeni, ha olyan a kedve. :D Lili meg rendesen terrorban tartja. Minden játékot elvesz tőle, ráül és lovagolni akar rajta. De azért jókat is tudnak játszani: kukucsolnak, mászóversenyeket rendeznek.
Lili meg nagyon próbálgatja a határokat. Tudja, hogy rosszaságot csinál, mégis néz rám, hogy mit szólok hozzá és folytatja. Nagyon sok türelem kell hozzá... :wink:
Óvodába természetesen nem vették fel Lilit. Pedig két helyre is jelentkeztünk. Fogalmam sincs, hogy mit fogok csinálni jövőre. Muszáj lenne visszamennem dolgozni, de így nem fogok tudni. Nagyon bosszant a dolog! Akkora kamu az egész beiratkozás, hogy csak na. Állítom, hogy már előre el van döntve, hogy kit vesznek fel, és kit nem. Hiába mondtam, hogy muszáj dolgoznom menni, és hogy Bulcsú is bölcsis lesz, mégsem vették fel. Ha ez nem elég hozzá, akkor mi kellhet még? Esetleg egy boríték a zsebbe? :x :evil:

És végül néhány kép:

Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
giga1

Fúú, Giga, nagyon sokat változott Lili! :shock:
Sajnálom az ovit, ez valóban felháborító, hogy nincs elég hely. Gondolom marad a magánovi, de ugye az se olcsó... Tényleg arrafelé mik az árak magánovi terén????

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Giga,
gyönyörűek a gyerekek! Sajnálom az ovit, nekünk még csak most lesz a beíratkozás, kíváncsi leszek....

Tüccs,
Akartam már én is írni, csak valahogy kimaradt, hogy tényleg rengeteget nőttek a gyerekeke! És azonnal látszik, ki a lány és kis a fiú. Dóri gyönyörű, a haja egyszerűen csodás!

Na, nálunk ugrott a füvesítés. Egyrészt, mert aludt rá a drága férjem, és "hülyeség, mert a fiúk úgyis kifocizzák" :evil: :evil: :evil: másrészt, mert ma reggel elkezdett ömleni a víz a mosógépből centrifugázás alatt. Persze azt sem veszünk most, "csak ha majd teljesen elromlik, lehet még így használni, akár évekig". :evil: :evil: :evil: :evil: Áááááááááááááááááááá! Csak RÁK férje ne legyen az embernek! :roll: :? Na mindegy, azért kíváncsi leszek, hogy lehet az ilyen gépet évekig használni, szerintem az idén tuti le kell cserélni, ráadásul télen kell venni szárítógépet is, úgyhogy a fűpénz átvándorol gépekbe. :cry: :cry: :cry: Annyira utálom, hogy mindenkinek szebb a kertje, mint az enyém. Verna, Pilla, láttátok, szerintem lehangoló. A virágaim hiába szépek, egyáltalán nem érvényesülnek, mert csak a tarackos fűcsomókat látja az ember.

Kép
Kép
nircee

Nircee
sajnálom a kerteteket, bár én nem láttam, de az érződik, hogy bánt téged az állapota..
Legközelebb ha a férjed csesztetni kezd a cigivel, vesd fel neki, hogy 1szál cigi - 1m2 füvesítés... :D

Giga, az jutott még eszembe, hogy minek még Bulcsút fejlődésakármikre hordanod??? Hiszen mászik, feláll, csinálja azt amit a kora "megkövetel", láthatóan tök egészséges, értelmes kisfiú. Mivel magyarázzák ezt a dokik?

KépKép
tüccs

Sziasztok!
Mi most jöttünk az Erzsébetligetből, majálisról, képzeljétek, Loli lovagolt! :) Borzasztóan élvezte, majd teszek fel képet!

Giga: ovi-ügyben a következőt tudom javasolni: fellebbezést nyújtasz be a jegyzőnél, ez általában hatni szokott (nálunk legalábbis). Ha nem, akkor igen, boríték a zsebbe... kb. egy havi magánovi díja a tarifa. Sajnos így működik a dolog!
De hidd el a fellebbezés szokott segíteni!

Nircee-nek és Pillának már meséltem, hogy szívritmuszavarom van, kihagyogat a szívem egyet-egyet, utána hatalmasat dobban. Eleinte csak este csinálta, most már napközben is. :( Voltam már ekg-n, ami nem mutatott semmit, úgyhogy a háziorvos továbbutalt - szerencsére nagyon lelkiismeretes, bár megnyugtatott, hogy valószínűleg nincs nagy gond, ilyesmi stressztől szokott lenni. (Bár nem érzem, hogy stresszes lenne az életem... ?!) Szóval 13-án megyek a Rókusba, kardiológiára, és ha minden igaz, csinálnak 24 órás ekg-t. Hát mit mondjak, most annyira nem örülök ennek az egésznek, hiszen akár már össze is jöhetett a tesó, és akkor nem nagyon lehet kezelni, ha valami van... ha meg nincs baba, akkor ez a dolog visszaveti a próbálkozást, ami megint csak nem szerencsés, hiszen lassan lejára a gyes-em, és nincs hova visszamennem dolgozni...
Szóval nem egyszerű. :(
Vendég

Sziasztok!

NAgyon érdekes amiket az ovikról írtok... :shock: :shock:
Boríték a zsebbe???? :shock: :shock: LE vagyok döbbenve. :shock:
Én 12 éve vagyok óvónő, de ilyet még sosem hallottam, hogy ezen múlna az óvodai felvétel....És kinek kell a pénzt adni???? :shock:
PErsze a férőhelyek mindenütt maximálva vannak, és sok óvoda lépi ezt túl. MIvel a 3 évet betöltött gyerekeket nem kötelező felvenni, nyilván ezekből szelektál az óvoda. Nálunk fel van véve minden beíratott kiscsoportos, esetleg a dolgozók gyerekei előrébb kerülnek a sorban, de mindenki csak a betöltött 3 év után jöhet. Ezt elég szigorúan veszi a törvény, szerintem nem sok helyen packáznak ezzel.
Giga, Lilinek csak jövő januárban lesz majd ez aktuális úgyis nem?
Ráadásul minden intézmény a mindenkori nevelési év októberéig leadott statisztika szerint kapja a fejkvótát. VAgyis akik ez után töltik a 3 évet és jönnek óvodába, nem kap rájuk az ovi pénzt.
Ördögi kör. :? Nem tudom ezen hogy tud segíteni a boríték, és legfőképpen az érdekelne, hogy kinek kell adni.... :?
Amúgy nem értem az egyes óvodákat sem, hogy hogy tudja megmondani most áprilisban, hogy jövő januárban nem tudja fogadni a gyerket. Ez azért képlékeny, mert ugyebármindenki beíratja most a gyerekét akinek a jövő nevelési évben betölti a három évet. De elég sokan szoktak azok lenni, akik valamilyen oknál fogva mégsem hozzák. (Felénk legalábbis) ÉS ez majd szépen lassan év közben derül ki.
Amúgy én is azt javaslom, Giga, hogy ha odajutsz, hogy itt az idő, és nem akarják bevenni Lilit, írj a jegyzőnek. Attól általában újragondolják. :wink:

Egyébként megírod melyik óvoda ez Dunakeszin? Csak mert ott az egyik nagyon híres, hogy milyen hiper szuper minőségi munkát végez. Millió pénzeket nyertek ezzel. Csak kíváncsi vagyok, hogy ez e az. :wink:

Na most megyek, összegányolom a konyhát, mert eddig bazi nyomi voltam :?

JA, Nircee, teljesen megértem az aggályaidat a kerttel kapcsolatban. :? Én alig várom, hogy legyen rendes fű, mert egyrészt így ápolatlannak néz ki az udvar, másrészt szerintem sokkal több por jön be a lakásba így.. Kár, hogy a férjednek ez nem fontos. Amúgy enyém ember is RÁK és szerintem nagyon jó jegy... :wink:

thenus

Lányok, én lehet hogy nagyon lemaradtam valamiről, de szerintetek nekünk is be kéne jövőrére íratni Márkot oviba? Ezt egy évvel előbb meg kell tenni? Ő március 31-én született..
De mi még abban sem vagyunk biztosak, hogy egy év múlva itt fogunk-e lakni, meg egyáltalán fogalmunk sincs az itteni ovikról. Persze utána tudunk járni, de ezt tényleg egy évvel ovikezdés előtt kell??? :roll: :roll: :oops: :oops:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szantre,
minden évben 1x van beíratkozás. Mivel szeretném, ha Marci januártól oviba menne, ezért most kell beíratnom, mert legközelebb csak jövő májusban lesz beíratkozás. Nem egyszerű történet, az biztos.

Teszek fel pár képet:
Kép Erről beszéltem.
Kép Jómadarak
Kép
Kép
Kép Így homokozunk mi
Kép

Kép
Kép
nircee

Persze megint elfelejtettem valamit :oops: :oops: :oops: :

Marci ma egész nap lázas volt, és iszonyat mennyiségű trutymót leszívtunk az orrából, éjszakára kapott Nurofent, remélem, tud majd aludni. Nem tudom, honnan kaphatta el és mit, Pilla, Verna, nálatok nem lett beteg senki? Remélem, nem fertőztünk meg!

Képzeljétek, ma végre magától felült Simi! Úgy 2 hete már egyszer megcsinálta, de azóta sem, ma viszont állandóan az új mutatványát gyakorolta, nagyon édes volt! Először délelőtt csinálta, de az úgy történt, hogy Marci épp egy mondókát mondott, és mindenki rá figyelt. Mikor meg visszanézünk, hogy mi lehet Simivel, hát ott csücsült nagy büszkéna földön, és várta, mit szólunk hozzá! :D

Kép
Kép
nircee

Szantre, én is azért írattam be Dórit, mert jövő februárban tölti a 3.évét. Márciustól elvileg mehet oviba. Ezt most kellett jelezni.

Nircee, jók a képek!!!! Siminek pedig gratulálunk az üléshez!

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Először is, Boldog anyák napját minden Anyukának!!! :lol:

Jól vagyunk mi is, nem voltam mostanában, engem is lekötnek a leányzók, meg most itt vagyunk Nyíregyházán, öcsém ballagása volt csütörtökön. (Kicsit hagy dicsekedjek. Az öcsém 4. lett fizikából az OKTV-n)Jó sokan voltunk, harminc néhányan, a lányok nagyon édik voltak. Anna vándorolt kézből kézbe, mindenkire vigyorgott, nem volt egy hangja sem. Sárika meg jött-ment, játszott a másod unokatesóival, akik Szegedről jöttek. Három nagy fiú, 9,12, és 13 évesek, de olyan édesen játszottak a lányokkal egész hétvégén.

Ovi téren: Apa beíratta az oviba Sárát, szeptember közepétől mehet, ha felveszik. Még nem kaptunk választ, de nem biztos, mert én ugye még itthon vagyok, és helyhiány van...

Nircee, Simi nagyon ügyes, hogy így csücsül már magától!! Jók nagyon a képek!! Látom, Simi is bírja a kiképzést Marci részéről. :lol: Anna is nyúzva van eleget.

Tüccs, Pimpoka, Giga, nagyon szépek a gyerekek!!!Nagyot nőttek minannyian!

Nálunk az újdonság, hog tegnap előtt állt négykézlábra Anna először, tegnap meg elkezdett hintázni négykézláb! Olyan kis ügyes. Tudom, hogy ez teljesen megfelel a korának, nem csinálja hamar, de mivel Sára mindent egy kicsit később kezdett mozgás terén, mint az átlag, nekem ez olyan újdonság erejével hat, hogy már csinálja ezeket. :D

Tényleg, Henus, te visszamész dolgozni szeptembertől? Szonja a te csoportodba fog járni?

Most mennem kell, puszi mindenkinek!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Uxi, az én orvosom Kovács Réka, a magánrendelése a Mátyásföldi Klinikán van, 8000 Ft. Fiatal, korrekt orvos, mindkét lányomat nála szültem, a másodikat gátvédelemmel, nulla öltéssel :wink: Én meg vagyok vele elégedve. Ha van még valami kérdésed, kérdezz bátran!!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Nircee, Lauránál semmi jele a betegségnek. Jobbulást Marcinak!
Én benne vagyok, hogy együtt menjünk időpontot kérni. Melyik nap?
Katica, gratulálok az öcsédnek a matek eredményhez és Annának a négykézlábra álláshoz!
Giga, Tüccs, nagyon édesek a gyerkőcök. :wink:
Bocsi, most csak ennyire volt időm... Vár egy hegynyi vasalnivaló ruha. :x
Vendég

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Ichtus, írtam privit!

KépKépKépKépKép
uxi

Helló!

Katica, jó, hogy jelentkeztél. :wink:
Nálunk ma meg holnap van a beíratkozás, majd elmegyünk valamikor. Amúgy nem tudom még Szonjával mi lesz. Addig amíg az ki nem derül én hová kerülök. :? Én nagyon szívesen adnám vegyes csopiba. Az meg nálunk szinte csak a tagóvodánkban van. Egy van a nagy oviban
is mondjuk. Én valszeg kicsit kezdek szeptemberben, de majd meglátjuk... Szonja amúgy most is jár hetente kétszer-háromszor, amikor nekem bent van dolgom. Olyankor megbeszéljük, hogy nekem az irodában van dolgom ő meg megy az udvarra a gyerekekkel. Aztán olyan 2 óra fele végzek, akkor lemegyek érte. Olyankor ágyban szokott lenni, mert visz mindig pizsamát, de nem alszik... :wink:
Amúgy én most májustól visszaálltam, csak a szabimat töltöm, mert ha júliustól kezdeném a szabit kivenni GYES után akkor csak novemberben mennék dolgozni, az meg nem szerencsés.... :roll:

Na siettek, mert nyakamba veszem a Jánost, meg a várost. Boltba gyógyszertárba kell mennünk, délután meg megint megyek az előadásra.

Elkezdek mától egy fogyókúrát. Csak egy gyors két hetest. 23.-án lagziba megyünk, és kéne addig legalább egy pár kiló mínusz.... :?

Tüccs, jaj, de édesek a lurkók....Nekem nagyon hasonlítanak egymásra mind a hárman... :wink:

Giga, Lili annyira szép ezen a fotón!!!! Mutattam is a páromnak, hogy nézze meg, mert nem birtam betelni vele! :D

Na isten pá mindenkinek! Nekem is kb a plafonig ér a vasalatlan... :x :?

thenus

Sziasztok lányok!
Most kicsit lazább napom van, gyorsan írok nektek pár sort.
Most már elmondhatom, hogy Zsófi rendesen beszokott a bölcsibe. Nagyon szereti. Rengeteget dumál, bár a fele még halandzsa, de már kezd 2-3 szót összerakni. Énekelgeti is a kis dalocskákat amiket tanulnak, szóval nagyon aranyos. Beszéltük is a férjemmel, hogy elég nehéz volt a szoktatás, de nem bántuk meg, hogy elvittük Zsófit bölcsibe. Nagyon jó hatással van rá a közösség. Egyre többet pisil már a bilibe is, azt is a többiektől leste el :D

Tüccs,
Nagyon édik az ikrek! Anna gyönyörűséges kiscsaj, Peti pedig nagyon hasonlít Dórikára! Hihetetlen, hogy milyen nagy már ő is!
Tök jó, hogy eljutottatok a koncertre, biztosan jó buli lehetett. Gondolom rád fért már egy kis kikapcsolódás. És hogy viselted apa nélkül azt a 2 hetet. Annyit nem volt otthon, ugye?

Giga,
Nagyon durva ez az ovis sztori. Leesett az állam amikor olvastam. Mondjuk én annyira nem tudom, hogy mikor kell bevenni a gyerekeket de ez annyira gáz! És akkor még le akarják csökkenteni 2 évre azt a kevés időt is amit otthon lehetünk. Na jó, de hova a francba fogjuk tenni azt a sok gyereket??? Nálunk is, lassan már születéskor be kell íratni a gyereket a bölcsibe.
Remélem nálunk az ovival nem lesz gond! A férjem is holnap fogja beíratni Zsófit. Szeretnénk átvinni Kartalra ha betölti a 3-at, mert egyszerűbb lenne odahordani mint Aszódra a bölcsibe. Az ovi csak pár percnyire van tőlünk... :)

Egyébként jól vagyunk, én továbbra is élvezem a munkát! Bár ez a válságosdi igazán lecsenghetne már, már már a hócipőm tele van, hogy minden hónap 15-én imádkozni kell, hogy ne romoljon már a forint! Annyira utálom!!!

Na vigyázzatok magatokra!
Puszi
Márti
Vendég

Márti, de jó, hogy jelentkeztél! Örülök, hogy Zsófi jól érzi magát a bölcsiben, biztosan rengeteget fog eltanulni a többiektől. Jót-rosszat egyaránt.. :) Gyere gyakrabban!!

Mi elvoltunk Apa nélkül, sokat segítettek anyósomék és a nővérem is kivett pár nap szabit. Esténként hiányzott inkább, mert egyedül elég rossz volt lefeküdni. Néha paráztam egy kicsit a betörőktől meg ami ilyenkor az ember eszébe jut... :shock:

Elkezdtem az ikreknél a főzeléket és gyümölcsöt, hát nem egyszerű velük.. Annánál még nagyon működik a kilökő reflex, így 1kanálnyit legalább 5x visszateszek neki.. alig haladunk. Persze türelmetlen is mindkettő, tudnak ám reklamálni nagyon. :o
Tegnap mértük őket, Annak 6.52kg, Peti 8.04kg. Peti már 80-as ruhákat hord, óriás ez a gyerek már most. Persze az apja se kutya, 190cm-jével. Anna most növi ki a 68-as méretet.
Jaj, képzeljétek a párom egyetemistaként atletizált és most benevezett a szeniorok közé. Tegnap volt az első futóverseny és második lett!!! :D Már 2hónapja edz folyamatosan, szóval készült rá nagyon. Úgy sajnáltam, hogy nem lehettem ott drukkolni, sajnos nem tudtuk a gyerekek felügyeletét megoldani. :(

Na megyek rom-eltakarítani, kihasználom, hogy mind3 gyerkőc alszik.

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Tüccs!
Nem semmi méretei vannak a nagylegénynek! :lol: És gratula a férjednek a szuper eredményhez! 8)
A magánovik, bölcsik itt 50 és 60 ezer környékén vannak, plusz a kaja, ami még egy tizes egy hónapra. Az önkormányzat ad azoknak a családoknak támogatást, akiknek mind a két szülője dolgozik és a gyereket nem vették fel az önkormányzati intézménybe. Ez 10 és 30 ezer közötti összeg.
Tényleg jó lehetett a koncert! Jó, hogy kicsit ki tudtatok mozdulni! :)
Szerintem Bulcsút csak ezért kell még mindig hordanom neurológushoz (bár most már nem 6 hétre, hanem 8 hétre adott időpontot :wink: ), mert látni akarja, hogy valóban minden rendben lesz-e vele. Semmi egyéb oka nem lehet. Azt mondta, hogy szerinte a fiam nem beteg, csak gyengébb az izomtónusa az átlagosnál. Ennek ellenére mindig visszarendel, de én nem bánom. Nem kell messzire vinnem, sosem kellett 5 percnél többet várni, és kedves a dokinő. Szerintem addig vinnem kell majd, amíg el nem indul magától.

Verna!
Köszi a fellebbezéses tanácsot, ezt fogjuk tenni. Nem hagyjuk annyiban a dolgot! :wink:
Remélem kiderül majd a 24 órás ekg-n, hogy mi a gond a szíveddel! Szorítok majd!

Henus!
Köszi a dícséretet a lánnyal kapcsolatban. 8) :D
Igen, Lili csak övő januárban menne oviba, de nem hiszem, hogy ez indok lehet nekik! Szerintem nagy humbuk volt az egész beiratkozás. Volt 3 feltétele a felvételnek: - 3. betöltött év: ezt kipipálhatjuk, hiszen kérdezték, hogy mikortól vinném, mondtam, hogy 2010 januárjától. - mind a két szülő dolgozzon: erre rá sem kérdeztek, kérdem én, akkor honnan a fészkes fenéből tudják, hogy ki az aki csak úgy beadja a gyereket, és ki az akinek vissza kell mennie dolgozni? - szobatisztaság: ezt megkérdezték, és rá is írták, hogy nem szobatiszta még a lányom. Ez is döntő dolog lehet, hogy MOST még pelusos? Még cirka 3/4 év van ovikezdésig, addig gondolják, hogy ez a gyerek már úgysem hagyja el a pelenkát? Vagy hazudnom kellett volna, hogy az? Érdekes az egész mindenesetre!
A beiratkozásra két gyerekkel mentem el, de meg sem kérdezték, hogy otthon maradnék a kicsivel, vagy mi lesz? Én iratattam rá a papírra, hogy a kicsi is bölcsis lesz. Ezek rögtön magukban eldöntötték, hogy mi lesz a sorsunk... Nagyon dühít a dolog. És az a vicc, hogy az itteni anyukák többsége ugyanilyen választ kapott az oviból. :evil:
Egyébként ez az Eszterlánc óvoda. Melyik az a hiperszuper, amiről Te hallottál?

Nircee!
Tök jók a képek! Gratula Siminek a felüléshez! Ügyes kiskrapek! :wink: A füvesítés miatt megmondom őszintén, hogy nem irigyellek. Újabb összetűzés a férjeddel? :?

Ichtus!
Jó, hogy jelentkeztél már! Gratulálok az öcsédnek a fizika eredményéhez! És Annának is a négykézláb álláshoz! :wink: :D

Tusi!
Jó, hogy jelentkeztél Te is! Örülök, hogy Zsófi jól érzi magát a bölcsiben! Ha lesz egy kis időd tehetnél fel róla képet! :wink:
Jó kérdés, hogy ha két évre lecsökkentik a gyedet, akkor a lejártakor hova teszik majd a szülők a gyerekeket. Passz. Emellé óriási bölcsödei hálózatot kéne kiépíteni, legalábbis itt Dunakeszin biztosan! Rengeteg a kicsi gyerek, és folyamatosan születnek is. Csak a mi utcán vígan megtöltene egy-két csoportot, és ez csak egy utca a sokból... :roll: :x

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Na, örülök, hogy éledezik a fórum ismét :)

Ez az ovi-ügy most engem teljesen lefoglal, mondjuk későn kezdtünk el vele foglalkozni, a héten van itt a beíratkozás. Elég rizikós, mert mi a 17.kerbe vagyunk bejelentve, meg azért majdnem egy év van még addig, hogy a Márk oviba mehessen, úgyhogy nekem is elég ködös, hogy mi lesz akkor még.
Lányok, jól értem a helyzetet, hogy több oviba is beírathatom, aztán valahová csak felveszik? Vagy ha esetleg több helyre is, akkor majd választunk?
Tényleg jól lemaradtunk a nyíltnapokról, és most egy csomó kérdésem van, hogy hogy működnek itt a dolgok.. :?

Tusi, jó hogy jelentkeztél, és hogy Zsófi ilyen jól beilleszkedett. Gondolom az eleje minden gyereknek nehéz, aztán rájönnek, hogy jó móka ez ;)

Katica, gratulálok Annának, ügyes kislány.

Verna, elég rosszul hangzik ez a szívdobogás, remélem nem komoly. Pedig én nagyon drukkolok a kistesóhoz ;)

Tüccs, édesek a kicsik, nőnek mint a gomba. Dóri is gyönyörű.

Nircee, annyira jó képeket tudsz készíteni a fiúkrl. Mi alig fotózunk mostanában, mert Márk rögtön elszedi a gépet :? Pedig bőven lenne mit megörökíteni :)

Pilla, neked pedig boldog névnapot kívánok! :)

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!
Majd este mesélek, sok (JÓ!!!) dolog történt, most csak PILLÁNAK írok: nekem holnaptól minden nap jó elvileg, amikor neked jó! Csak előtte 1-2 órával csörögj rám, hogy tuti ne legyen semmi dolgunk.

Kép
Kép
nircee

Mi holnap délután vagy holnapután délelőtt akarunk menni időpontot kérni, Apa is akar jönni és akkor már megnéznénk az ovit is magunknak. :)
Akkor most nem eresztjük össze a gyerkőcöket?! ;) (Amúgy Loli sem beteg, csak egy kicsit fel van fázva, elég szagos a pisije. Etetek vele aszalt vörösáfonyát. :) )
Vendég

Verna,
ha nem zavarok, akkor szólj, ha itt vagytok, és ha tudok, átmegyek én is. Pilla, jössz akkor Te is? Hát, a gyerkőcöket akár össze is ereszthetjük, ha nem féltek egy kis vetegségtől. Sajna félő, hogy fertőző, miután mindketten elkapták. :?

Kép
Kép
nircee

sZIASZTOK!
rEMÉLEM JÓL VAN MINDENKI!
SAJNÁLOM,HOGY NEM VOK ,DE NAGYON LEMARADTAM ÉS MULTKOR SEM TUDTAM VISSZA KAPCSOLÓDNI!
kATICA!
nE HARI,HOGY NEM VÁLASZOLTAM,DE TÉNYLEG EL VOK HAVAZVA!NAGYON GÁZ NÉHA A HÁROM GYEREK MOSTANÁBAN ÉS ROLI IS KAMASZODIK,SZÓVAL KICSIT KICSÚSZTAK A KEZEIM KÖZÜL A DOLGOK,DE JÓ ÚTON JÁRUNK,HOGY MINDEN VISSZA ÁLLJON A RENDES KERÉKVÁGÁSBA!mAJD ÍROK PRIVIT IS! :wink:

pUSZI MINDENKINEK!
tESZEK MAJD FEL ÚJ KÉPEKET,HA ÉRDEKEL VALAKIT!
SZIASZTOK!

Kép
Kép
Kép
tiop

Ha fertőző a cucc, akkor mi inkább kihagynánk az összeeresztést. Viszont én Laura nélkül csak délután 2 után tudok elmenni.
Vendég

Szantre!
szerintem nem lehet több oviba beiratkozni, mert az önkormányzat és az ovi is kiszúrja. Nálunk pl. csak 1oviban lehetett beiratkozni, függetlenül, hogy nem is oda akarom járatni Dórit.
De javítsatok ki ha Pesten másképp van.

Kicsit ledöbbentem, hogy 50-60ezer egy magánovi... :shock: :shock: Le vagyok maradva. :o

Képzeljétek Dórinak jön az egyik hátsó rágófoga. Este fogmosáskor vérzett neki rendesen. Milyen idős korra kell kijönnie az összes tejfognak??

Tiop!! Dejó, hogy írtál, gyere vissza, én nagyon kiváncsi vagyok rátok!!

KépKép
tüccs

Pilla!
boldog névnapot neked!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

TIOP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jaj, de jó, hogy jöttél!!!!!!!!!!!!!!!!! Nagyon hiányzol ám innen!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sajnálom, hogy nehéz most neked, remélem, elmúlik ez is. :wink: Persze, hog ytegyél fel képeket, ne is kérdezd!!!!!

Pilla, Verna,
nehéz lesz összehozni a talit, maradjunk abban, hogy mindketten rámcsörögtök, ha jöttök, és ha tudok, megyek. Én sem tudom, hogy fogok ráérni, a férjemnek valamikor el kell mennie, de ha épp itthon van, akkor megyek! Most csak időpontot kell kérni a beíratkozáshoz, ugye? (Máshol is így van? :roll:)
Most hívott anyu, ő is elkapta a cuccost, úgyhogy gyerekösszeeresztés 1000%-ban kilőve. :cry: Mi megvagyunk a férjemmel, szerintem már immunizálódtunk.

Tusi,
jó, hogy jelentkeztél! Örülök, hogy Zófi és Te is jól érzitek magatokat!

Giga,
jaj, olyan bosszantó, amit az oviról írtál!!!! Tök jogos, hogy felháborodtál! :evil:

Szantre,
köszi a dícséretet! Én sem fotózok már annyit, amennyit régen, de ha igen, akkor órákig. Az a legjobb, mikor belefeledkeznek a játékba, és akkor távolról tudom őket fotózni. Marci néha beáll pózba, ha viszont nincs fotózós kedvében, akkor odajön, és ráteszi a lencsevédőt a gépre azzal, hogy "ezt most becsukom és elteszed. Nincs több fotózás". Szerencsére ez ritka.

Na, lányok, ahogy ígértem, pár jó hír:

1: a férjem belátta, hogy igazam volt a lazulással+cigivel kapcsolatban, így már belenyugodott, hogy ő már sosem gyújthat rá. Ennek mondjuk csak az a hátránya, hogy inni sem fog többet, így én sem ihatok soha, max. ha ő nincs ott. :?

2: vettünk egy új mosógépet, mivel a régit úgy döntöttünk nem akarjuk megjavíttatni. 2 év alatt 4 hiba túl sok, már látni sem akartuk. Ma hozták ki, Bosch, nagyon szuper, már mostam is vele. :D Ez mondjuk nem egy 100% pozitív hír, de jó, hogy megszabadultam attól a rémálomtól.

3: A legnagyobb hír!!!! Mégiscsak beleugrottunk a füvesítésbe!!!! Tegnapelőtt délután a férjem gondolt egyet, és elkezdte felásnia kertet, azóta már a negyedével végzett. Igaz, hogy eszméletlen sok meló lesz, a felásás még a legkevesebb. Nem gyomirtózunk, hanem kézzel szépen az összes füvet és gyomot kiszedjük, majd elgereblyézzük, mindezt többször egy-egy szakaszon, majd elegyengetjük. Aztán egész nyáron hagyjuk így, és amint újabb gyom jön elő, azt kiszedjük. Ősszel hozatunk földet, mint számoltuk, nem elég 10köbméter, mert minimum 15 centi kellene, a mostani ugyanis nem föld, hanem homok és sóder keveréke (szó szerint!!!), úgyhogy 15, de inkább 200köbméter kell. A szomszéddal sikerült megbeszélni, hogy a mellettük lévő közös területtre kiszórathatjuk a földet, és akkor már "csak" le kell szednünk a kerítést, majd betalicskázni közel 20tonna földet. :D Majd hengerelünk, és akkor már csak a magok szórása és a locsolás marad. A legjobb az egészben, hogy a férjem tök belelkesedett, és még azt is mondta, hogy beszáll a költségekbe!
Ami az árnyékos oldala a dolognak: másnap anyós jött, és elkezdett károgni, hogy miért most ássuk fel, és hogy ő megmondta már a múltkor is, hogy ne tegyük, most is mondja, és hogy hülyék vagyunk, majd októberben, bla-bla-bla.... Azt hittem, megpofozom!!!! A férjem végre belekezdett a munkákba, és erre jön nacsasasszony, és beleugat mindenbe!!!! Szerencsére a férjemről lepergett minden, mondta az anyjának, hogy ez a mi kertünk, úgyhogy ne szóljon bele. :twisted: :twisted: :twisted: 2 gyerek mellett alig haladunk, úgyhogy nem baj, hogy most kezdtük el! Én mondjuk augusztusban gondoltam mindezt, de talán jobb is, így, nincs olyan meleg még. És én ugyan nem mondok nemet, ha a férjem egyszer elkezdi!!!!
Persze az én családomtól is kaptunk "tanácsokat", a nagyapám már hozott is mindenféle hegyes (!!!) karót, amit leszúrt, hogy egyenesen ásson a férjem (mintha nem lenne mindegy, ha egyszer az egész fel lesz ásva! Persze amint elment, kivettük, mielőtt Marci megvakul). Aztán elkezdett ásni is, mutatta, hogy kell, meg hogy ne így csináljuk, hanem úgy, mi a fenének vesszük ki a füvet (talán, mert 80%-a gyom????), elég lenne csak az aljára keverni stb....
MIÉRT UGAT BELE MINDENKI ABBA, AMIT CSINÁLUNK?????????????????? MIÉRT NEM TUDUNK CSAK EGYSZER VALAMIT JÓL CSINÁLNI??????????????????
Na, de mindegy, ezek sem tudtak letörni minket, lelkesek és eltökéltek vagyunk. :D

Na, ennyi. Bocs, kicsit hosszú voltam, de annyira boldog vagyok!!!!! Az egyetlen, ami kicsit beárnyékolja a boldogságomat, az a két beteg gyerek, de már ők is kezdenek kilábalni belőle. :wink:

Kép
Kép
nircee

Szia Tücs!
Örülök,hogy örülsz! :lol:
mi most estünk át a bárányhimlőn a csajaimmal.
Zsanit beírattam oviba,Anettot suliba.Mivel nem megyek vissza dolgozni(bár tehetném)így zsanit nem biztos,hogy felveszik a mini csoportba (amit bánok nagyon,mert kel neki a közösség ,saját korosztályából).Értesítenek,hogy fel-e veszik!Állítólag épül +2 csoport ,de nem biztos,hogy szeptemberig meg lesz,ha kész akkor mehet Zsani is mindenféleképpen.
ennyit röviden és tömören rólunk! :?

Kép
Kép
Kép
tiop

Pár kép a gyerekekről!
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Aszem most pótoltam a lemaradásomat! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop!!! JAj, de örülök, hogy itt vagy!!!!! :wink: :lol:
Menniyt változtak a gyerekek!! :shock: Főleg Zsani. Tiszta Szonja. :) Ő is mindig tiszta kóc... :) Csinos a frizuja...Fodrász vágta?
Szerintem simán vissza tudsz kapcsolódni. Nincs ám mindig ekkora forgalom itt, mint a mai napon! :wink: :) Nem nehéz tartani a tempót... :)

Nircee, gratulálok a pozitív változásokhoz. :wink: Családdal meg ne foglalkozzatok, azért van a szájuk, hogy beszéljenek... :wink:

Szantre, nálunk úgy van a beíratás, hogy az adott évben aki betölti a 3-at beíratja. HA ő időközben elköltözik, bumm. Hozzánk is ha jönnek év közben akkor jönnek beíratkozni. Szerintem nyugodtan irasd be oda ahová most tartoztok, és ha elköltöztök, és szükségetek lesz az ovira elmentek a másikba, mint új lakók... :wink:

Most mennem kell, pápá

thenus

Köszönöm szépen a köszöntéseket!

Tiop, jó, hogy írtál. :wink: Zsani mennyit változott. :shock: Henusnak igaza van, simán vissza tudsz kapcsolódni. Ha belefér az idődbe, légyszi jelentkezz gyakrabban!

Nircee, örülök a jó híreknek.

Tüccs, Laurának is most jön az a bizonyos hátsó foga. 3 napja szinte semmit nem evett... Szerintem kb. 2-3 éves kor között esedékes a dolog.

Giga, nem semmi ez az ovi...
Vendég

Sziasztok!
Jó reggelt mindenkinek!

Henus,Pilla!
Köszike,aranyosak vagytok!Szeretnék vissza kapcsolódni,remélem össze jön..... :oops: :wink:
Henus!
Fodrász vágta a haját Zsaninak...külön történet :lol: :lol: Köszike a dicsit.Rég láttam képeket a csajodról,de majd utána nézek az iwiw-en!
Pilla!
Mit kaptál névnapodra???????Volt ünneplés,vagy csak egy kis koccintás? :D :wink:
Nircee!
Nem naon tudom,hogy mi is van most nálatok,de látom nagy változásokon mentek keresztü!Örülök,hogy jó híreket hoztál! :wink:

Szép napot mindenkinek!
sziasztok

Kép
Kép
Kép
tiop

Jó reggelt!

Tiop, majd teszek fel fotókat. Valahogy mostanság ilyesmikre nincs időm... :(

Tüccs, Pilla, érdekes ez a fogzás... :shock: Szonja 13 hónapos volt, és az összes foga kibújt. Mind a 20. Azóta a hátsó rágók már ki is lyukadtak... :evil: :evil:

Giga, na az a helyzet, hogy az Eszterlánc központi ovija a nagyon híres. (Ha jól tudom van vagy négy tagóvodája) Onnan jött hozzánk legutóbb is egy szakértő, tul. képp ő biztatott minket a pályázat megírására. A Művészetek eszközeivel program alapján dolgoznak már rég óta.
Tény, hogy Dunakeszin most a nagy innováció miatt az ezerrel épülő új lakóparkokban élő fiatalok megnövelték a gyereklétszámot. Az óvodák viszont pont annyi férőhelyesek maradtak, mint pár évvel ezelőtt. :? (Pedig van engedélyük 29-es csoport működtetésére is) Valahol azt olvastam, hogy a felvételnél szempont, hogy mind a két szülő dolgozzon, úgyhogy ha odajuttok, próbálkozzatok be, ha nem megy mehet a fellebbezés. Azt is olvastam, hogy náluk ez nem ritka... :?

NA húzok, felteszem az ebédet, mert ha SZonja felkelt elviszem beíratkozni. :wink:

Szép napot!

thenus

Mit kaptam? Apától konkrétan semmit, de még egy Boldog Névnapot se... Állítólag akart venni virágot, de elfelejtette, mert "annyi gondja van". Anyóséktól virágot meg pénzt, a párom nagyanyjától pénzt. Ennyi... :roll:

Henus, én még az EÜ suliban úgy tanultam, hogy elsőre (2 éves korig) csak 16 fog jön ki és később az a +4. De biztos ez is egyénenként változó...
Vendég

Pilla, Verna,
ma délután 3-tól ráérek, jön anyós, úgyhogy ha gondoljátok, és jöttök, csörögjetek rám!

Tiop,
szupik a képek, tényleg rengeteget nőtt Zsani!!!! :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
nircee

Pilla, aha, értem. Nem örültem, hogy kint van mind, pont azért, mert már tönkre is ment. :? De most számoltam meg, és jól tudtam azok a hátsók a 18-19. :x :x

thenus

Sziasztok!

Tiop!
De jó, hogy újra itt vagy!!! Örülök neked! :D
Nagyon szépek a gyerekek!

Pilla!
Sok boldog névnapot kívánok neked utólag is! :oops: :)

Henus!
Mi nem a központi oviba jártunk volna, hanem az egyik tagóvodájába.

Kép
Kép
giga1

Pilla: utólag boldog névnapot! A pasik meg már csak ilyenek! :)
Az én férjemet kifejeztten stresszelik az ünnepek... nemsokára szülinapom lesz, de már előre érzem, hogy súgnom kell neki, mit szeretnék... virágot meg 5 évente egyszer kapok, de már megszoktam. :D Én imádok ajándékozni, hónapokkal előre készülök, hogy valami ötleteset adjak, de tudom, hogy a férjem nem ilyen... igazából nem is csodálkozom, náluk nem igazán van hagyománya az ajándokozásnak, anyósoméktól mindig pénzt kapunk.

Tiop: jó, hogy visszatértél! :)

Nircee: nem tudom, hogy a férjem most mit akar, ha meg akarjuk nézni az ovit, akkor arra a délelőtt az alkalmas, amikor a gyerekek az udvaron vannak. Akkor csak holnap megyünk. Ha viszont csak időpontot akarunk kérni, akkor lehet, hogy elugrok délután. Ha így lesz, csörgök majd! :)
Vendég

Sziasztok!

Hagy dicsekedjek!!!!
Ma szinte egész nap KISGATYÁBAN VOLT MARCI!!!!!!!!!! Reggel szokás szerint nem engedte magát bepelenkázni, én meg szokás szerint "megfenyegettem", hogy akkor jön a kisgatyó. Erre azt válaszolta, hogy húzzunk kisgatyót!!! Rá is adtam, és még akkor sem tiltakozott. Aztán végül egész délután közepéig abban volt! És még akkor sem ment el a kedve, mikor bepisilt (igaz, olyankor nagyon sírt), de utána mindig engedte, hogy újabb gatyát adjak rá, és mikor kérdeztem, hogy szeretne-e inkább pelust venni, azt mondta, nem. Végül délután már mondta, hogy vegyünk. Kb. 7x öltöztettem át, sosem szólt, csak utólag tudtuk meg a sírásból, hogy történt valami. Kakilni egész nap nem volt hajlandó, csak mikor már fent volt a pelus. Viszont 1x délelőtt sikerült rendesen is pisilni! Kint voltunk a kertben, és láttam, hogy áll és nézi a lábát, ahogy csorog le a pisi. Rögtön lehúztam a gatyót, és mondtam neki, hogy tartsa vissza. És visszatartotta! Aztán megfogtam a fülyijét, és mondtam, hogy most próbáljon pisilni. Hát, annyira tetszett neki, hogy ívben folyik a cucc, hogy végignevette a dolgot!!! Aztán utána még 1x bepisilt, majd annyira elfáradt az élményben, hogy 1/2 10 körül elaludt a hintaágyon, és csak 1-kor ébredt. :D

Kép
Kép
nircee

Sziasztok! Ma voltunk az oviban, szerdára lett volna időpont, de akkor megyek kardiológiára, úgyhogy csütörtök reggel megyünk beiratkozni.
A titkárnő körbevezetett minket az oviban, bekukucskálhattunk az egyik csoportszobába is, kinéztünk az udvarra. Érdeklődtem, milyenek az esélyek, de még nem tudják, azt mondta, ha nem lesz túljelentkezés, akkor mindenkit felvesznek, oda, ahova kéri, ha túljelentkezés van, akkor egy bizottság fog dönteni (gyerekorvos, védőnők, óvodapedagógusok és az önkormányzat oktatási referense - legalább tudjuk, kikkel kell jóban lenni. :) ).
Még most el fog dőlni, hogy felvesznek-e, nem év közben. Van zeneovi is, amit mi nagyon szeretnénk, középsős csoporttól pedig úszás az Erzsébetligeti usziban. (Bár mi ugye akarjuk 3 éves kortól egyénileg hordani oktatásra, mivel eléggé megalapoztuk 4 hónapos kortól a vízhez szoktatást. :) )
Utána lemértük GPS-szel, hajszálpontosan ugyanannyi távolságra van a két ovi tőlünk (2 km).
Mindenesetre igyekszünk "okosan" kitölteni a jelentkezési lapot, hogy minél jobb esélyünk legyen. ;)
Lolinak is nagyon tetszett az ovi, szerintem simán ott maradt volna. :D
Vendég

Sziasztok!

Rohanok. Hétvégén költözés. Hugit megint műtötték. Vizsgák, beadandó dolgozatok ezerrel.

Hát nekem egyébként innen esett le, hogy visszaolvastam, és az ovi téma volt. Anyóst hívtam gyorsan, hogy mi van, ma már be is íratta Lellét az oviba. Anyósom a nevelési tanácsadóban ig. helyettes, kicsit az a jó benne, hogy bármelyik oviba felveszik. De még egyáltalán nem tuti, hogy oda is fog járni, a munkahelyemtől fog függni, amelyik közelebb lesz.

A tegnapi nap nálunk is nagyon alvós volt, dédi papónál voltunk Bogácson, odafelé is elaludt, amikor meg hazaértünk szintén, így napközben 5,5 órát aludt. Este 11kor tért nyugovóra.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpo!
Nagyon sajnálom a hugodat!! Ez már a sokadik műtétje volt mostanában nem?? Hogy van?? (már ha nem indiszkrét a kérdés..)

Sok erőt kívánok a költözéshez!!

KépKép
tüccs

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.07.15 14:15-kor.
Vendég

Pilla: nem tudom, min múlik, egyelőre azt se tudni, hogy lesz-e túljelentkezés.
Mindenesetre azt az infót kaptam, hogy tavaly akiket elutasítottak, és fellebbeztek a jegyzőnél, mindenkit felvettek utólag, az óvodavezető nagy bánatára, mert "kicsit" túltöltötték a csoportokat.
Egyébként mi is, ti is kicsit hátrányos helyzetben vagyunk, mert azok fognak előnyt élvezni valószínűleg, ahol már szeptemberig betölti a gyerek a 3. életévét. Nórinak a legrosszabb, hiszen ott még kistesó is van...
Csak hát ugye hova tennénk a gyerkőcöt 3 évesen, ha nem oviba?! Mivel más (bölcsi) nincs helyben, magánovit-bölcsit meg mi nem tudunk megfizetni.
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?