Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Süni, Heni!
Nagyon szépek a pocifotók :D !

Niki!
Tesódnak drukkolunk, elég izgi hetek várnak rátok :wink: ...

Tökmag!
Nagyon ügyes vagy!!!Azért elég húzós lehet neked :( ....
Az Adél meg tök jó név :wink:

Anuk!
Ez a melltartómizéria nem semmi :shock: ....
Vigyázz nagyon magatokra, inkább tényleg feküdj be a kórházba kicsit hamarabb....azért durva, hogy senki se ment oda segíteni :evil:

Sosi!
De jó, hogy jelentkeztél!!!Formás a pocakod :wink: !
Hát én már nem vállalnék be ilyen hosszú utat :oops:
Mi cirka 6-7 óra alatt szoktuk megtenni a 600Km-es Szeged-Marosvásárhely utat, 1 megállással...és onnan Szováta még kb. 50 km...de tényleg gyönyörű hely :D

Benta, Noémi!
Nagyon drukkolok Nektek és várunk a hírekkel! Kép

KépKép
amadea

Amadea: én a legrövidebb verziónak írtam a 400akárhány km-t. Gyulától számolva (a program 427-et dobott ki)
Ráadásul most Balavásártól Szovátáig (ugye húsvétkor azon az úton mentünk) meghányták oszlopos (fix) trafipaxokkal, hogy örüljön neki az arra vezető némber. Aztán mehet haza a bünti. Szerencsére olvastam a dologról, így apát felkészítettem rá, hogy no speed. Eleinte csőrölt, hogy az nem is olyan főútvonal, tuti nincs radar. De miután az elsőt meglátta, száj befog s szótfogadott.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Van most néhány percem, gondoltam, beköszönök, aztán megyek főzni...

Niki, szegénykém, ha még májusban megszületik Lilien, akkor egyre több ilyen éjszakád lesz... Tegnap délután nekem is volt hasonló, de ki lehetett bírni. Annyira fájt, mint egy közepesebb mensinél... mondjuk én mindig nagyon kínlódtam. Tök jó, hogy a tesóddal együtt fogtok babázni. :)

Benta, a gyomrommal ma nincs semmi baj-egyelőre. Viszont dél után nagyon ritkán eszem már, vacsorázni sosem szoktam, mert a szénhidrátra még azért oda kell figyelnem, és bár nem számolgatom, sztem simán megvan a napi mennyiség délig. Beállt a rend arra, hogy délután már csak iszom. Csak ha nagyon éhes vagyok, akkor eszem néhány falatot. Az is baj lehet, hogy inni viszont iszom rendesen... napi 4-5 litert biztosan. Általában vizet vagy teát... most a málnalevél-teát. Persze abból csak 2 csészével tegnap óta naponta, így aztán az nem lehet a baj. Szóval remélem, hogy még 26 napig minimum rendben lesz minden, utána meg úgysem veszem észre, hogy van-e savam vagy nincs, mert más lesz, ami eltereli a figyelmemet róla. :):):):)

Puszedli, milyen vérvétel volt az, ami ennyire fájt? Szuper, hogy már nem kell dolgoznod!

Heni

Kép
szheni

Heni: csak pajzsmirigyes.
Vendég

dobok fel pár képet Borcsa best of ruhácskáiból :lol:

Kép Zsiráfos szett- hazahozásra talán jó lesz már rá

Kép hálózsák (az első kedvenc) és télikabát

Kép rugik

Kép

A zsiráfos a nemrég kapott örökölt ruhákból van- elég zsiráfmániások lehettek, mert még vagy 5 különféle zsiráfos szerkó van :D A madaras rugi meg állítólag az enyém volt... nem látszik rajta az idő vasfoga

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

háát nem tudom, mennyire látszanak...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

Megjöttünk.
Áron továbbra sem fordult be. A fejecskéje egészen fent van a mellem alatt. :(
A BPD-je 96, ami a mamanet szerint 40 hetesnek felel meg! :)

A doki szerint minden rendben vele. Azt mondta, hogy most már nagyon kicsi az esély a megfordulásra, így valószínűleg császár lesz. A kiírás előtti héten szokták megcsinálni, ha addig nem indul be. Én hivatalosan jún. 2-re vagyok kiírva, így azt beszéltük, hogy akkor valószínűleg május 29-én születik majd meg a kisfiam! :)
Ez azért olyan jó! :) Már csak 3 hét és 3 nap!

Azért addig is reménykedek: beszélgetek, felpolcolom magam és szedem a pulsatillát is - hátha.

Megyek, babaruhákat mosni! Szép napot mindenkinek!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi!

Sajnálom, hogy nem fordult be Áron. :? De még tényleg megteheti. Sok ilyet hallottunk már. De ebben meg az a jó, hogy biztosan tudod mikor érkezik, nem ér váratlanul, fel tudsz rá készülni! :wink:

Csillag!

Szépek a ruhák! :D

Kép
Kép
tabati

Noémi,
szuper, hogy minden rendben van veletek, nem semmi méretek! Ekkora fejmérettel lehet, hogy nem jársz rosszul egy program császárral. Remélem nem vagy nagyon csalódott, hidd el, megvan ennek az oka és a jó oldala is, bőven!

Heni,
akkor mi a gond a nyelőcsöveddel?

Megjött a bontási engedélyünk, 3 hónapja várunk rá, remek lesz belevágni a házbontásba, kerítésépítésbe, soha jobbkor :roll: Szerencsére jelenleg annyira optimista és kiegyensúlyozott vagyok, hogy még ez sem tud bosszantani :D

Tegnap itt volt Máté kis ovis barátja. Kakilt, és nem tudom, hogyan csinálta, de a wc nyomógombja úgy maradt, és csak akkor szólt, amikor az ajtóig ért már a büdös víz. Szerencsére a sűrűje nem jött ki. Persze nem kell mondanom, hogy de. takarítottam :lol:
Szerencséje még itt volt az anyukája, és megoldotta, nagyon rendes volt. Azt hiszem, pár napig nem jön ide más gyermek, ki kell hevernem.

Benta

Kép
benta

Sziasztok!

Nagyon szépek a legújabb pocifotók !!! Már mindenki milyen szépen gömbölyödik,pedig nem is olyan régen még azt tárgyaltuk, kinek látszik már és kinek nem még....

Sosi: Én már szülés előtt nem mennék a Medve -tóhoz....

Anuk: Szerintem is biztonságosabb lenne bent a kórházban , ha már idáig ilyen szépen eljutottatok,nehogy a végén legyen baj!

A májusiaknál tényleg tündériek a babák,de azért az is meglepő, ha megnézitek a táblázatukat, hogy jónéhány baba jött idő előtt!

nekem is egyre többször keményedik a hasam, de a doki szerint ez ilyenkor már természetes.

Banyoszka
banyoszka

Benta!

Húha... :roll: :lol: Azért a másik anyuka is mekkora kínban lehetett már! :lol:

No, benézek már én is a májusiakhoz, annyi szépet írtok a babukról, nekem is meg kell nézzem! :D

Kép
Kép
tabati

áhhh....., nem szebbek mint a mieinkek lesznek :wink:
bár náluk vannak ikrek, nekünk max csillagképben, de úgy már tuti lesz.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Megjöttem a terhesgondozásról, de jó, h nem kell oda többet menni!!

Volt ott egy anyuka a férjével meg a két gyerekével, most jön a 3., a, a kislány kispécizett magának:))), állandóan magyarázott, jött hozzám, vigyorgott rám mint a tejbetök, tök édes volt.

Nincs étvágyam, tegnap is alig ettem vmit:((.

Noémi: sajnálom a császárt, de ennek is megvan az oka és a miértje.
Sejtettem, h előbb kiveszik;).
Örülök, h Áron jól van.

Én is nagyon várom a jövő heti vizitet és UH-t.

Csillag: látszanak a ruhák és szépek is!
Vendég

Benta: Nem irigyellek a wc miatt.. :(

Kissmanó:Micsoda igazság!!! :D

Szerintem nekem is frontérzékeny vagy szélérzékeny a babóm, nagyon feszeng ma.... Vagy többször keménykedek :D

Banyoszka
banyoszka

Sziasztok Kismamik!

Csak gyorsan beugrottam, hogy hírt adjak magunkról, mert sajnos még mindig szerelőnél vannak a gépek, így nem tudunk otthon netezni. Velünk minden OK, nagyon aktívan telnek a napjaink, munka, ház stb... Remélem, hamarosan a helyére kerül minden és ismét teljes értékű tagja lehetek kis társadalmunknak! :-)

Addig is nagyon vigyázzatok Magatokra, gondolok Rátok!

Puszika!

Kép
cincibabus

Sziasztok!

Köszi csajok a bíztatást, így könnyebb csinálni a diétát is. :)

Fodrász: Peti kitalálta, hogy a kislányunknak évekig csak tüsi haja legyen, mert akkor nem kell nyűglődnünk a hasonlókkal, hogy: „áááááá, húúúzod a hajam” „nem ezt a csatot akaroooom, hanem a masnisat!!” :)

Noémi: Nagyon sajnálom, hogy nem fordult be még Áron, de még semmi sincs veszve!! Beszélj a fejével, talán hat az anyai szigor. :)
Ok a szombat is- de én szerintem megyek csütörtökön is mert a mozgás is csökkenti a cukorszintet. Ha meggondolod magad, jere.

Mi sem megyünk- mentünk Horvátba, de nálunk anyagi okokból nem jött össze. :cry:

Amadea: Adél nekünk most a legszebb név a világon. ;)

Csillag: zsiráfos cucc nagyon édes! Nem tudom miért, én mostanában nagyon rá vagyok kattanva a zsiráfra. :)
Nem félsz, hogy kinövi a télikabátot? Én vettem egy (párom szerint hercegnő) hasított bőr, halvány lila szettet, de tuti nem fog már beleférni a babó mire eljön az ideje. Viszont nem bírtam otthagyni…

Ha valakinek még nem sikerült volna nevet választani :P

Kép Utónév

Kép
tökmag79

Sziasztok!

Tökmag!
Nekem 6 éves éves koromig rövid hajam volt (olyan semmi kis hajam volt, hogy nem érte meg növeszteni)....néha visszasírom :D
Zsiráfos cuccok nálam is nyerőek, de csak szigorúan a mackók után :wink:

Puszedli!
Hova mész ctg-re?

Cincibabus!
Örülök, hogy minden OK, várunk vissza!

Noémi!
Sajnálom, hogy nem fordult be Áron, de biztos jó oka van rá. Neked pedig van időd lelkileg ráhangolódni a dolgokra. Amúgy jó nagy baba :D !!!

Csillagtáncos!
Klasszak a rucik :wink:

Kissmanó!
Nem téged akartalak kijavítani a kilométerekkel, csak leírtam a tapasztalatomat, fogalmam sincs pontosan hány km :oops: :D ...annyi biztos, hogy jó sok, ha meg kell tenni :D
Egyébként kb. 20 éve járunk "haza" rendszeresen, erre legutóbb nem sikerült eltévedni az első 30 km-en, a saját megyénkben? :D :D :D

Na, én is elkezdtem a málnalevél teát, szerintem nagyon finom, meg is ittam belőle 2 csészével...bár nem hiszem, hogy ezen fog múlni a dolog....
Hétvége óta még egy pici görcsöcske/keményedéske/szúrka se volt...viszont a kisasszony átfordította a hátacskáját a jobb oldalamhoz....úgy látszik ezen tornázott a múltkor..

KépKép
amadea

Amadea: sebaj. Hisz nem hiszem, hogy Gyuláról el lehet 200 km-rel jutni Szovátára. De pl. kis kitérővel tuti ki lehet nyújtani akár 7-800 km-re is. :wink: :lol:
Málnalevél tea finom? Hú, eltérő ízléseink vannak. 2 éve össz-voissz 2 napig bírtam inni. S feladtam.
Jut eszembe, akkoriban volt egy pocaktársunk, aki a napi 1 kanál lenmagot ajánlotta.
Már elfelejtettem a miértet, visszakeresni lusti lennék.
Esetleg hallott erről valaki?

Tökmag: bár még van elég jó pár nap míg pocilakód kibújik, azért tarts ki a diétával. Mindkettőtöknek utólag csak jó lehet. Bár elismerésem, képzelem mennyire nehéz. De ha legalább már tudsz pozitív eredményt is felmutatni, akkor a pszihédnek is jobb. Hajrá!

Kép
kissmanó

Amadea: sztem a klinikára. A dokimmal jövő 7en beszéljük meg. Láttam, h ahol régen a 2 szőke volt, ott van most CTG :shock: . Micsoda változások.

Te oda mentél, vagy a klinikára?
Vendég

Én a málnalevélteát, ill. a palástfüvet mézzel ittam, úgy tök jó volt.
Vendég

Manó,
a lenmag szorulásra ajánlott.

Kép
benta

nem, azon kívül volt valami.
mert addig nyomta a csaj a szöveget, míg én is kezdtem szedni, volt akkoriban itthon lenmag. s tuti nem voltam szorulásos. csak tudnám már miért is...

Kép
kissmanó

A neveket nézve az az érzésem támadt, h nem Magyarországon élünk... Lehet, h nem is Borcsa lesz, hanem mondjuk Diotima... bár az Adolfina sem rossz, lehetne őt is Dolfinak becézni mint a hírhedt ffinévrokont...

Tökmag: de lehet, hogy kinövi, nem baj... kilós turiban vettem, nem lehetett otthagyni, simán el tudom adni a teszveszen, ha nem lesz jó, mert kifogástalan! De olyan pihe-puha, hogy sajnálnám, ha nem hordaná...

Noémi: lényeg, h Áron rendben van. Legalább már világosan tudod, mire számíthatsz. ÉS mit mondott a doki, nem altat el, ugye? Viktor bent lehet?

Biztos van vmi front, mert nekem meg egész nap szurkál. Alig bírok vmit csinálni.
Szekrény-sztori: reggel István behozta a kerítéses emberrel. Elment. Na, nagy boldogan nyitnám ki, kulcs nem nyitja sehogy se-... Azt hittem, ennyire béna vagyok, de most volt itt az ezermester apósom, és neki sem sikerült :evil: megnézi, hogy van-e ilyen kulcsa esetleg, de elég gázos így... Az asztalos amikor felújította, belülről nyitotta ki, mert nem volt meg a kulcs- szóval ez nem is biztos, h az a kulcs. Remek, hogy zárvahagyta....

És persze új városomról is remek élményeim vannak. El kellett menjek a postára, és ha már bent voltam, gondoltam megnézem a hálóinget a Belvárosi üzletház nevet viselő, az ajtóból tömény kínai szagot árasztó ruhaboltban. Egyféle volt, a néni készséggel kicsomagolta, az L-esbe kb 2,5x beleférnék most is... Mondjuk szépségdíjas sem volt...
Ezek után a patikában azt mondták, h nem tartanak málnalevélteát...
Így a nap igazi sikersztorija, hogy a Plusban volt még a 3,5%-os tejből... :lol: Komolyan, itt akkor se tudod elkölteni a pénzedet, ha szeretnéd!
Miskolcon meg már annyi dolgom van, most még rohangászhatok ezek után is...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

A neveket nézve az az érzésem támadt, h nem Magyarországon élünk... Lehet, h nem is Borcsa lesz, hanem mondjuk Diotima... bár az Adolfina sem rossz, lehetne őt is Dolfinak becézni mint a hírhedt ffinévrokont...

Tökmag: de lehet, hogy kinövi, nem baj... kilós turiban vettem, nem lehetett otthagyni, simán el tudom adni a teszveszen, ha nem lesz jó, mert kifogástalan! De olyan pihe-puha, hogy sajnálnám, ha nem hordaná...

Noémi: lényeg, h Áron rendben van. Legalább már világosan tudod, mire számíthatsz. ÉS mit mondott a doki, nem altat el, ugye? Viktor bent lehet?

Biztos van vmi front, mert nekem meg egész nap szurkál. Alig bírok vmit csinálni.
Szekrény-sztori: reggel István behozta a kerítéses emberrel. Elment. Na, nagy boldogan nyitnám ki, kulcs nem nyitja sehogy se-... Azt hittem, ennyire béna vagyok, de most volt itt az ezermester apósom, és neki sem sikerült :evil: megnézi, hogy van-e ilyen kulcsa esetleg, de elég gázos így... Az asztalos amikor felújította, belülről nyitotta ki, mert nem volt meg a kulcs- szóval ez nem is biztos, h az a kulcs. Remek, hogy zárvahagyta....

És persze új városomról is remek élményeim vannak. El kellett menjek a postára, és ha már bent voltam, gondoltam megnézem a hálóinget a Belvárosi üzletház nevet viselő, az ajtóból tömény kínai szagot árasztó ruhaboltban. Egyféle volt, a néni készséggel kicsomagolta, az L-esbe kb 2,5x beleférnék most is... Mondjuk szépségdíjas sem volt...
Ezek után a patikában azt mondták, h nem tartanak málnalevélteát...
Így a nap igazi sikersztorija, hogy a Plusban volt még a 3,5%-os tejből... :lol: Komolyan, itt akkor se tudod elkölteni a pénzedet, ha szeretnéd!
Miskolcon meg már annyi dolgom van, most még rohangászhatok ezek után is...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok Lányok!

Köszönöm az együttérzést! A fő, hogy Áron jól van - mára teljesen elfogadtam a császár gondolatát is - hála Bentának! :)
Persze még mindig nagyon szeretném a sima szülés, de elkezdtem összegyűjteni a "jó" dolgokat:

1.) a végső időpont fix - csak addig kell kitartani
2.) alul minden marad a régiben - talán a 6 hetet sem kell kivárni? :)
3.) az első 24 óra rosszabb, de azt mondják, hogy utána jobban néznek ki a császáros anyukák.
4.) 1-2 óra alatt tuti végzek a kórházba érkezéshez képest...

Egyenlőre ennyi. :?

Persze félre ne értsetek, elcserélném bárkivel egy sima szülésért...

Ettől függetlenül ma én is elkezdem a málnalevél teát. Az írják lazítja a méhet - nekem még mindig nagyon feszes és fent van, hátha ez is segít. :)

Kimostam az összes 56-os ruhát, most már a gyereknek szánt mosószerrel és öblítővel, így holnapra már csak a vasalás maradt hátra. Szerintem kb. hét végére készen leszünk mindennel. (még a függöny hiányzik, illetve a küszöb, és talán még egy kisszerkrény a mérlegnek)

Ami az i-re a pont, hogy anyukámék huszonvalahány év után kitalálták, hogy összeházasodnak, mivel nem fogadták el a regisztrált élettársi kapcsolatot. Be is jelentkeztek az anyakönyvvezetőhöz... május 29-re kaptak időpontot, így valószínűleg azt is át kell tenni! De nem bánom, mert tovább már nem nagyon bírnám, kivétel ha megfordulna természetesen!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi,
köszönöm, ha csak picit is segítettem, az nekem nagyon jó érzés. Tudom, mennyire szeretnéd a simát, de ha el tudod fogadni a császárt, az a testednek-lelkednek nagyon jót tesz. Igen, rengeteg pozitívuma is van! Ez (mármint a terhesség és szülés) az első olyan dolog az életünkben, amikor nem mi irányítunk, hanem megtörténnek velünk a dolgok, és ezt nekünk, a mai modern nőknek nehéz elfogadni. Azt hiszem. De rágódni nem szabad azon, amit nem tudunk befolyásolni. Puszi neked!

Benta

Kép
benta

Tabati hupilila teszkós pelust vettünk. Mert ugye abból is van a sötétkékes, a csíkos lila-fehér, meg a hupilila. De hogy most az mintás? Többféle? Mondjuk nem nyitottam ki, de ahogy átlátszik a csomagon a mini az sima fehér, a midi pedig halacskás. Mondjuk mindegyiket akciósan vettem, úgy havonta van akció, akkor 1790, vagy 1590 volt a nagy csomag.
Mini 90 db-os sima árban 2500, így darabja 28 Ft akciósan 20 Ft
Midi 68 db-os sima árban 2500, így darabja 37 Ft akciósan 26 Ft

Noémi A csaj akivel beszéltem gyantázás ügyben azt mondta, hogy mézes alapúval csinálja, és ha kérem többször megáll pont mivel most érzékenyebb az ember lánya. (mondjuk amióta várandós vagyok nem voltam gyantáztatni, csak fazoníroztam magam :oops: )
Gratulálok Áron méreteihez. Azért a „rosszban” egy kis jó, hogy kb tudod mikor fog jönni, s nem is fogsz vajúdni, mert ripsz ropsz meglesz a baba.

Csillag, Niki remélem már jobb. Most már biztosan többünknek is lesz egyre többször ilyen. Nagyon izgi, hogy melyikünk babája fogja beadni az unalmast, hogy márpedig jönni akar. :D

Utazás: Én már csak a városba buszozok be ha vizsgálatra kell menni. Kb 5-10 perc, de ahogy ezek vezetnek csoda, hogy nem esik ki belőlem a gyerek. Volt már, hogy néni kiesett az ülésről úgy kanyarodtunk ki. Aztán a tegnapi után már nem vállalom be a nézelődést sem, a legkorábbival spuri haza. :oops:

Névmizéria: Hááát tudjátok azért kacérkodtam vele, hogy adjak a gyerkőcnek egyiptomi nevet, mert ugyebár van egypár. Apuci persze kiröhögött annak ellenére, hogy az én nevem tetszik neki. Az Anuk is egy rövidített, igaz külön kellett engedélyeztetni és csak a másik mellé lehetett. (de mint mondtam sokfelé van protekció :D )

Melltartó: Anita 5062 típusú szopis, de pont az E, F, G kosárméretnél ugrik nagyot az ár :( D-ig tényleg jó árban van. Néztem Triumph-ot is, de azt mondták, hogy ekkora méretet nem tartanak, és nem is voltak hajlandóak rendelni :( A másik helyen az állítólag extra méretű fehérnemű boltban pedig inkább 100-as 110-es stb méretet akartak adni C kosárral. Nah C-s utoljára 18 évesen voltam, bele sem fért a cici, kerületben meg lötyögött. :(
Ezek most ha nem lettek volna ennyire drágák nagyon elégedett lennék. Tényleg nagyon szuper, még nyúlik is az anyaga, hogy ha megindul a tejci akkor is kényelmes legyen. A vastag párnázott pánt pedig nagyon kényelmes.

Egész nap mostam, teregettem, vasaltam, lassan kész leszek. A héten végezni akarok mindennel, hogy ha jövő héten bármelyik vizsgálat bármi problémát kimutat akkor „nyugodtan” mehessek a kórházba.
Baromira elfáradtam, főleg, hogy tegnap olyan rosszul voltam.
Erre mire hazaérek a boltból látom, hogy Rod idő előtt itthon félig kipurcanva fekszik. :( Nézem a homlokát tiszta forró, adom a lázmérőt, hát lázas, 38,6. Gyanús volt az éjjel, hogy a vastag téli plédet (amit egyébként én szoktam használni) előszedi, de reggel azt mondta nincs semmi baja. Most még érte is aggódhatok, fene tudja mit és hol szedett össze. Persze rögtön mézes citromos langyos tea, lázcsillapító. De megint karantén lesz, nehogy elkapjam, ezt hajtogatja egyfolytában. (Pedig hoztam neki kevéske töpörtyűt és egy krémest is engesztelésül a hétvégi hisztim miatt, de semmi nem kell neki. Megpróbálok legalább egy kis levest beleerőltetni)
Vendég

Vendég

Sziasztok!
Anuk, jobbulást Rodnak! Gyógyítsd meg gyorsan!

Noémi, örülök, hogy így állsz hozzá már a császár gondolatához. Szerintem csak így lehet. Aztán hátha meggondolja magát a nagylegény és mégis befordul. Mindenesetre Te felkészülsz a rosszabb verzióra, aztán majd a természet eldönti. :wink: Nagyon szép méretekkel rendelkezik már most.

Már én is nagyon várom a jövőheti uh-ot. Kiváncsi vagyok mekkora.

Sajnos a fodrászkodásom meghiúsult. Mehetek holnap ismét. Drága fodrászom fiát érettségiből hazafelé jövet vidéken lemeszelték a rendőrök, így az apja mehetett érte. Persze ez akkor derült ki, amikor lassan sorra kerültem volna. Azért rendes volt, mert felajánlotta, hogy holnap reggel értem jön és bevisz a szalonba, hogy ne kelljen keresztül bumliznom a városon, de inkább választottam a déli időpontot, így nem kell hajnalba kelnem :D Mindegy, belefér... Azért szerintem tök rendes volt tőlem, hogy felajánlottam, hagyja a csudába a hajamat, menjen a fiáért. Végülis kb. 19 éve hozzá járok, nekem meg tök mindegy, hogy ma vagy holnap lesz levágva.

Na, megyek, nézem az élő-Tetrix-et az rtl-en. Jókat rötyögtem rajta tegnap is.

Pusszantás és szép estét mindenkinek.

KépKép
süni76

Igen, Benta tényleg sokat segítettél. A terhességem elején még annyira elzárkóztam a császártól - lehet pont emiatt is alakult így. De egészséges kisbabát szeretnék, ez már nem túl nagy ár érte.
Mindettől függetlenül szeretném, ha egy kicsit korábban magától beindulna a szülés: akkor már biztos, hogy Áron is úgy gondolja kint tágasabb. Ha addig nem indul be, és csak úgy kikapják, szegénykém biztosan nagyon megijedne.
Ráadásul én is jobban érezném magam, ha meglenne az a kis izgalom: magzatvíz, fájások..aztán gyorsan vége!

Anuk, nekem 2x csinálták már ezzel a mézes alapúval - szerintem sokkal rosszabb...:(
Az a jó benne, hogy tök steril, a kozmetikus gumikesztyűt húz, és ebből a mézes cuccból kivesz egy darabot, amit utána szintén kukáz.
De a szőr növekedésével megegyezően keni fel, húzza, vonja, ami nekem jobban fájt, mint a normál gyantánál a lehúzás.
Ha emellett döntesz, azt tanácsolom előtte pár nappal borotváltasd le magad, mert minél hosszabb a szőr, annál kellemetlenebb. Ezt már pár mm-től lehet használni!

Süni, nekem ma sikerült a fodrász! Remélem holnap már neked is! :) Szépüljünk csak!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok lányok!

Noémi, szerintem ne aggódj a császár miatt, nekem például az egyik barátnőm császáros volt és azt mondja, nem is szülne másképp.

A (volt) kolleganőm pedig most szült anyák napján ( :)), simán és azt mondta majdnembelehalt...hát nem bíztatott...De a baba nagyon édes! :D

A héten már én sem dolgozom, nagyon élvezem :) !
Tegnap voltam dokinál, picit megrövidült a méhszáj, de minden ok.
Magnézium +sok pihenés, azt mondta a doki, hogy azért a júnisut jó lenne, ha megvárnánk...
bence baba valahol 2-2.5 kg között van, az orvos szerint inkább a 2,5 kilót közelítjük.
:D

Kép

Kép
mukkancs

Noémi: én is összeszedtem már a császár előnyeit.
Kíváncsi vagyok a faros babák közül meggondolja-e magát vmelyik.

Képzeld, én sokáig csak császárt akartam-de lehet meséltem már. Aztán láttam kolléganőmet, milyen volt császár után, ill. kismamik sima után a klinikán, mikor memtem be látogatni, és mondtam, h csakis simán szülünk. És most amennyire simát szeretnék már, lehet mégsem az lesz..de már nem sírok miatta. Megbarátkozok vele szép lassan. Lehet mire meg teljesen elfogadom, NÁndi is megfordul-de sztem ezt írtam már. :oops:

Szóval ha így kell lennie...bár lehet nem is baj pl. a tüdőmnek sem ha nem terhelem meg (mivel ugye van egy autoimmun betegségem, lehet ettől előjönne, persze lehet nem, mivel ugye autoimmun, annál meg soha nem lehet tudni mikor jön elő és miért). Ill. a szemem miatt is lehet, h jó lesz a császár.

Ezek a külföldről átvett nevek, mint Esmeralda meg ilyenek, jajj, ezektől falnak megyek.
Vendég

Sziasztok!

Tanitottam egy VII. ker-i iskolaban egy kislanyt, Vanesszanak hivjak.
Kerdeztem, vannak e testverei. Mondta, igen:
Rikardo, Rodrigo es Szimonetta :D

Egyszer Danival korhazba kerultunk, mert benyaltunk egy ronda fosos-hanyos virust. Ugyanabban a szobaban volt egy kislany, Katrin-nak hivtak. Anyukaja mindenkinek elmondta, hogy igy van irva, de Ketrin-nek kell ejteni.
(Valaki azert talan elmondhatta volna neki, hogy ez a nev magyarul is letezik : Katalin) Szornyu!

Mukkancs, Noemi! :)
Szep nagyok a babaitok! Asszem megyek es elokeresem, hogy Emma es Dani mekkorak voltak az utolso ultrahangokon.

Szerintetek meg mindenkeppen csinalnak egy uh-t? Bar, ha nem jo a ctg, akkor van utana flowmetria, az meg vegulis uh.
Viszont Lorka annyit mozog, hogy szerintem nekem sosem lesz flow.
Annyiszor elkepzeltem kulonbozo szituaciokat, hogy milyen lesz a szules. Bent leszek, vagy itthon? Nappal vagy ejjel? Elmegy a magzatviz, vagy inditani kell? Sietni kell, vagy ra fogok erni? Olyan sok variacio van, allandoan erre gondolok. :wink:

Udv
Agi
lys

Sziasztok!

Bàr a szgepem épp nem müködik, kölcsöngepen muszaj voltam bejelentkezni a babanetre :)
Noémi, ahogy masok is irtak, meglatod, a szules pont igy lesz jo, ahogy lesz - szerintem is semmi se véletlen. és tényleg érzödik, hogy mar nem tiltakozol - fö az optimizmus.
Benta, neked még minden nyitott, szoritunk.
Persze az is lehet, hogy mi, akik igazan nem is foglalkozunk vele, merre all a baba feje, egyszercsak megfordul, aztan majd nezunk. Remélem azért nem.
Anuk, pàrodnak jobbulast, a karantén most tényleg jo ötlet. Neked meg kitartas, szerintem nyugodtan bizz meg az emberekben, azért nem mindenki fordul el töled, ha bajban lennél az utcàn. Szerintem nem roszak az emberek, csak nagyon nem figyelünk egmàsra...

Ma a tanfolyamon a szoptatàsrol volt szo - föleg àltalànos infok, de egy pàr dolog azért meglepett. Pl. àllitolag megdolt mar, hogy a szoptatott baba nem lesz allergiàs, persze ettol meg van 999 jo erv mellette. De mikor rakerdeztunk, mit nem lehet enni (tudod, Heni, amit irtal, a K-betüsek, amik puffasztanak), azt mondtàk, mekkora butasàg, hisz pl. a kàposztàtol max. az anyukànak fàj a hasa, a tej meg nem a megemésztett rostokbol jön létre...

Na a lényeg, hogy holnap a doki is megnéz. Ha most sem néz méhszàjat, fel fogom rà kérni.
Néha annyira nyomodik gyaloglaskor alul, hogy csak enyhe terpeszben tudok menni. A hasam meg néha màr log :shock: aztàn reggelre megint kicsit fejjebb megy. Remélem ez még nem a vég kezdete...

A neveken jot mulattam. Bàr hogy öszinte legyek, nekem a rokonsàg fele ilyen nevekkel rendelkezik, mint ami a szappanoperàkban vannak - a pàrom csaladja portugàl, képzelhetitek. mi is azért vàlasztottuk a Rafaelt, mert apa nevével jobban hangzik - igaz, otthon nem valami gyakori, de inkabb egy arkangyal jusson az emberek eszébe, mint egy brazil hösszerelmes. :D Egyebkent ma mar tenyleg annyira beépültek ezek a zsido-bibliai eredetü nevek a kulturankba, nem is ertem, miért akadnak ki rajta egyesek.

Bocs a szomenesert, de most olyan jolesik a hosszu napom utan...Mar csak 3 nap és nem dolgozom iden többet :P
preta

Amadea: nekem Beatles-szerű fejem volt kiskoromban (mint még többszázezer gyereknek sztem). Nagyon utáltam! Azóta sem szántam rá magam a fufrura. :)
Anyud jól van már?

Kissmanó: át kellett állnia az agyamnak, hogy menjen a diéta. Az meg a másik, hogy a dokim befenyített: ha nem megy lejjebb, jön az inzulin. Brrrr!! Fene sem akarja inzulinozni magát! :?

Csillag: én is úgy voltam vele, hogyha nem lesz jó, majd eladom interneten. De annyira beleszerelmesedtem közben a göncbe (párom is), hogy inkább megtartjuk és ismerősök kislányában fogunk gyönyörködni benne. :)
A Diotima nem is rossz. :lol:

Noémi: én díjazom a pozitív hozzáállásod! Jobb, ha így fogod fel, mintha keseregnél azon, amin nem tudsz változtatni.
Hűha! Hol nem fogadták el az élettársi kapcsolatot? Ez annyira gáz… Bár gondolom ők már nagyon nem fognak elválni, és legalább lesz egy szép napod még a szülés előtt. :wink:
Lesz kaja, tánc meg minden?

Preta: tök fura, hogy nálatok azt mondják, butaság betartani szoptatás alatt a „K” betűs kaják tilalmát. Nálunk meg mindenhol ezt szajkózzák. Most akkor mi van? :)

Ti sokat gondoltok a szülésre? Én még nem, olyan, mintha fényévekre lenne tőlem. Aztán lehet, hogy beindul a para, mint anno fősulin közvetlenül vizsga előtt. :D

Kép
tökmag79

Jó reggelt!

Tegnap megcsináltuk a pocakos képeket! Majd ha készen lesznek (retus meg minden) teszek fel olyat ami publikus. :) Szerintem nagyon jók lettek - bár amin a fejem is látszik nem vagyok megelégedve...de mindegy!

Kimostam a babaruhákat, ahogy tegnap írtam is, szóval ma vasalni fogok gőzerővel!
Éjszaka azt álmodtam, hogy nem tudtam semmit sem ráadni a gyerekre, mert minden kicsi volt rá, a nagyobbak meg nem voltak kimosva, és csak dobáltam kifelé a szekrényből a ruhákat. :):)

Tökmag nem lesz semmi ilyen felhajtás...tényleg csak annyi, hogy bemegyünk az anyakönyvvezetőhöz 4-en, és kb. 5 perc alatt összeadják őket, aztán ha belefér egy ebéd, ha nem csak egy süti+pezsgő Viktoréknál, és ott tudunk pár jó képet is készíteni.

Nekem is rövid hajam volt, egészen iskolás koromig. Nagyon utáltam. Szóval a majdani kislányomnak nem akarom...gondolom praktikusabb...de a saját rossz tapasztalat! Áronnal ilyen gond remélem nem lesz...bár ahogy a mai divatot elnézem. :)

Petra, szerintem sem tuti hogy a Te babádnak fájni fog a pocakja, de ha meg pont igen, jól megszívod. Pont egy barátnőmmel esett meg, hogy nem bírt ellenállni idén karácsonykor, és megevett egy ici pici töltött káposztát - még szoptatott. A lánya után 6 (!) órán keresztül bömbölt! Hát még egyszer nem kísérletezett!

Lányok, nektek szokott fájni a fejetek? Főleg ébredéskor - akár reggel, akár napközben. Nekem igen, de általában viszonylag gyorsan elmúlik. Ez a vérnyomásom miatt van? Olyan 130 körül van...

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi: most nem belekottynak venni, de enyém dokim nem nézi a 130-as vérnyót jó szemmel.
Tegnap csináltak véletlenül nálad Áronnak köldökzsinór áramlást?

Kép
kissmanó

Nem, nem néztek...
Pénteken megyek majd Ctg-re, és elvileg akkor a doki megvizsgál, de azt hiszem akkor is csak kenetet akar venni.

Amikor az ikres barátnőmnek volt ilyen gondja, nála az volt, hogy 145 fölött a rossz.

17-én a védőnőnél: 113/67 P: 80
Tegnap a dokinál - hozzáteszem az uh előtt, tehát kicsit izgultam: 135/73 P: 95

Hétvégén anyósomnál is mértük, de sajnos már nem emlékszem pontosan. 120-130 között volt, az biztos.

Amadea mit gondolsz? Sajnos nincs itthon vérnyomás mérőnk...

KépKép
KépKép
kfnoémi

Jóóóóóreeggeelt!
Noémi, nekem is picit magasnak tűnik a 135, de biztos csak az izgalomtól volt. Azért jegyezd meg legközelebb, ha mérik.

Tökmag, gratulálok, hogy ilyen szuperul tudod tartani a diétát! Ügyes vagy!

Hát, én ma éjszaka szinte semmit nem aludtam. Nem tudom, hogy az időjárástól volt e. Egyszerűen bárhogy feküdtem, nyomtuk egymást a kölökkel. Kezdek én is egyre többet gondolni arra, hogy lassan jobb lenne idekint találkozni vele :D Pedig aztán semmi panaszom nem lehet a terhességemre. No, sebaj, majd alszom napközben. :wink:
Közben meg nézhetem át megint a kórházi pakkomat, mert drága uram, amikor pár hete Németo-ba volt, mindent kiborított, amikor a neszeszarát kereste :D

Na, csók! Vigyázzatok magatokra!

KépKép
süni76

Noémi: anyóstól nem tudod pár napra kölcsönkérni a vérnyómérőt?

Tudom, síma mezei izgulásból is felmehet, nekem semmi izgulás nélkül mértek március elején nagyot. De aztán mikor itthon kezdtem követni, csak akkor volt magas, mikor felkaptam a vizet (pl. Adria felborította a szekrényt :) )

Amúgy asszem legkisebbikemmel valami kórságot benyaltunk. Este óta fáj a torkam, neki is rossz volt már tegnap délutántól a hangulata, reggelre meg már taknyolt is.
Az éccakám pocsék volt, lucsogó víz voltam, reggel lázméréssel indítottam a napot, de nem volt hőemim sem (az más kérdés, hogy ahogy éreztem magam meg voltam győződve, hogy lázas vok).

Reggel apával kissé szócsatáztunk, szólt az óra, én meg nem bírtam megmozdulni, hogy ébresszem. Erre a lábamat kinyújtva kezdtem a fenekét mozgatni. Ettől felkapta a vizet (ergó bal lábbal kelt), kezdett kötekedni, jól megbőgetett s utána csodálkozott, hogy mi bajom.
Különösebben semmi, csak ne fájjon a torkam, a derekam, tudjak nyugiban aludni, a megfordulás az ágyban ne legyen a kínok kínja, a húgycsövem ne érezzem szétrúgva-szétfeszítve. Ne hagyna itt a tök bizonytalanságban, hogy töki mikor akar érkezni (jól fogok kinézni, ha apa elmegy, s neki pár órán belül jöhetnéke lesz.....klinikáról állt. a 3-ik nap kiengednek, engem meg nem lesz ki elhozzon, hisz kellenek a papírok...., pénz stb), sóginőmék is bejelentkeztek 7végére (kislánya keresztanyja szomszédunk, utazik vissza Írországba, s min. 1 évig nem jön, ezért szeretnének találkozni).

Szóval ha elnézem, valójában nincs is semmi bajom.
Asszem.

Kép
kissmanó

Utánaolvastam, és a net azt írja, hogy 140 felett számít magasnak.
Holnap reggel megyek a védőnőhöz, ott lesz megint mérés + vizelet is, pénteken pedig a ctg-re, de ott szintén lesz vérnyomás mérés és vizelet. Ha esetleg ezek is ilyen magasabbak lesznek, rákérdezek a dokitól.
De pont most beszéltem a barátnőmmel, aki azt mondta, hogy az egyébként alacsony 80-as vérnyomása, az utolsó hónapban volt, hogy 150-re is felment...

Vele megyünk most az ikeába - csajos nap! Holnap rendbe akarjuk rakni a tárolót, ahhoz kell két polc.

Ettől a szuszogástól megőrülök! Nektek a popó nyomja a tüdőtöket, nekem a feje...de nagyon.
Viszont a hólyagommal meg semmi, nem is járok többet pisilni. Gondolom ezért valaki irigyel! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi: jelentkezem valakinek :wink:

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Jól eltűntem.
Múlt héten hétfőn voltunk dokinál, utána nem tudtam belépni a babanetre, meg kedden sem. Szerda-csüt. ezerrel készültem Apa szülinapjára, pénteken pedig megérkezett hozzánk az anyukám látogatóba és itt volt tegnapig, úgyhogy nagyon el voltam havazva.
Most visszaolvasok, mert látom,h nem kevés van.

Bogival minden rendben, 2 és fél kg körül volt 33 hetesen, úgyhogy nem lesz kicsi, most már egészen biztos :) Van képem is, majd rakom.

Na, most megyek, majd még jövök.

Kép
Kép
mimmi

Nincs nagy forgalom itt ma, csajok.

Noémi,
140/90 fölött avatkoznak be gyógyszerrel, de ha fáj a fejed, az nem jó, méregesd otthon gyakran.

Manó,
gyógyulj meg gyorsan, meg a lánykád is, nem engedheted meg magadnak azt a luxust, hogy beteg legyél 3.5 gyerekkel :) Remélem kisfiad ügyes lesz és bevárja apuciját.

Voltam dokinál. MEGFORDULT!!! Fejvégű, tökéletes pozícióban. El se hiszem. Szóval minden megy az eredeti terv szerint, nem kell orvost meg kórházat váltanom. Ráadásul annyira meggyőző tud lenni a fazon, és annyira feltölt bizalommal, pedig engem igen nehéz, hogy a végén lehet, a faros szülésről is meggyőzött volna. Azt mondta, ne piszkáljuk, akkor nem fog visszafordulni. Nem akartam ecsetelni neki, hogy nálunk egy ideje farkasszex van, tehát ez a veszély nem fenyeget.

Annyira izgultam, hogy nem vettem parkolójegyet :roll: Szerencsére megúsztam. Aztán a jó hír örömére kifosztottam egy Dm-et meg bavásároltam, most kellemesen elfáradtam.

És nem tudom, mikor csinálta mindezt a drágám, mert tegnap tuti faros volt még, a fejével böködte a tüdőmet, és teljesen a cicim alatt kezdődött a hasam, reggelre meg csak azt láttam, hogy lejjebb ment a hasam vagy 5-6 cm-t, és kapok levegőt :lol:

Noémi, remélem nem keltettem most benned semmi rossz érzést!

Puszi lányok!

Benta

Kép
benta

öhömm....bár nem nagy a forgalom, de a Benta féle jó híreket szeressem. 3xos hipp-hipp-hurrá.
De szép csöndben megkérném Benjamint, hogy úgy férfiak közt rendezze le a témát Áronnal (szülők tudta nélkül), hátha csak a szaltó valamelyik eleme nem tökéletes a pocakot elsőnek bérlő fiatalúrnál.

Amúgy jöttem megosztani veletek egy nagyon fincsi recetúrát. Aprójány ma csak ezt lett hajlandó délre enni. Nagynak meg elmaradt a levesből a repeta.
Bocs, Tökmag. Lécci ne nézd meg a linket.
http://mindmegette.hu/index.php?apps=recept&recept=5035

Kép
kissmanó

Benta: de jó! annyira örülök!!!
Vendég

Noémi: nekem is nyomja a jobb oldalamom a bordáimat Nándi a vállával, a hátával.Néha kicsit fájós. Meg nem tudok tőle úgy hajolni.

Én tök jókat alszok, a pisilések ellenére, 10-11 órákat.
Vendég

szülni akarok.
tegnap.
ellenkező esetben felmondok.
mindig mindenről én tehetek, én vagyok a rossz.
nem is bánom. bemegyek a klinikára szülni, aztán 6 napig haza se jövök. remélem ott békembe hagynak (6 nap van a tarifában a benntartózkodásra, de álltalában 3 nap után csapnak haza).

uff. bocs. de elegem van. nagyon. s még az eső is esik

Kép
kissmanó

Kissmanó, mi a baj??

Benta, ez igazán nagyon jó hír!!!! Nagyon ügyes a fiatalúr!!!

Anuk, Kissmanó, csak semmi új típusú influenza aztán!! De viccen kívül,jobbulást a betegeknek!!

Anuk: jé, én azt hittem, az Anuk az becenév pl. az Anikóé. :o De jó! és mi a másik neved?

Ma reggel megint szurkálással keltem, tuti a fronttól van, mert hol előjön, hol elmúlik, de jobb mint tegnap.
De. Zsuval voltunk szülésfelkészítőn. :lol: Nem volt nagy szám, viszont volt ott egy rakat bébi, akik sorra érkeztek a köv. programra, vagyis babamasszázsra. Hihetetlen, hogy nem sokára nekünk is egy hasonló tünemény lesz a birtokunkban!!! :lol: :lol:

Utána megpróbáltam hálóinget venni. A Skálában, ahol ugye esélyesen sok a kínai cucc megintcsak, ki is választottam egy kevésbé mamisat és csak kicsit rondát, 1190-ért jó lesz. Erre a pénztárnál veszem észre mielőtt épp sorra kerülök, h elnéztem az árat, és 11990 Ft.... Én nem tudom ezek mit gondolnak magukban! Elég felháborító ennyit elkérni és ráadásul egy ilyen típusú hálóingért, amiben ha rádnéz az urad inkább elmegy a kedve mint megjön...
Még szerencse, hogy egy másik helyen kaptam tényleg 1190Ft-ért.

A védőnőt is túléltem. Kicsit dagad a lábam+kezem, de minden més OK, viszont emiatt kitalálta, h mérjek naponta 3X vérnyót+ adott lakmuszt vagy mit , amivel meg a pisit vizsgáljam. A szívhanghallgatót is igazán odaadhatta volna, annak legalább van értelme! :lol: Ja, és egy hét múlva megint mennem kell!!!! :twisted:

Szekrényt tegnap kinyitotta az asztalos :lol: A pelenkázóbővítést pedig jövő hét végére ígérte.

Na, megyek pihenni, mert eléggé kipurcantam ma!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Kellemes délutánt mindenkinek!

Benta, nagyon szófógadó a kisfiad, hogy hallgatott Rád - gondolom, mennyire örülsz neki :) (farkasszex?!? az meg micsoda? :oops: )

Kissmanó, kitartás, ne zavargasd még kifelé a kis csöppséget! Biztos arra vár még, hogy befedjék az utcában a kiásott árkot, meg Apa is letudja a külföldi utat, aztán majd jön. Így lesz, meglásd! Egyél egy fincsi jégkrémet, hátha megjön a kedved! :wink:

Csillag, nekem is van olyan hálóingem, amitől csak elmegy az uram kedve - mint ahogy találóan írod...és még olcsóbb se volt. Szóval ha várok látogatót, előkapom a snoopy-mintást, a kiscicásat, vagy a barbisat :oops: borzasztó infantilis háóingeket vettem, de a szabás meg az ár döntött :D

Képzeljétek, az egyik szomszéd az előbb hozott egy bébiőrzőt, valakitől kapták, de nem tudták használni, mert angol típusú dugója van. Kinek van külön bébiőrzője? Azt be kell egyáltalán dugni valahová vagy az töltő? (papír nincs hozzá) Mert ha csak az utóbbi, biztos lehetne venni egy adaptert és lenne egy ingyen bébiőrzőnk. :?:

Most jöttem a dokitól, nem is volt uh, hanem ctg, vérnyomás, méhszáj és kenet. Ez eddig egyszersem volt, már épp gondoltam, megkérem...viszont egy picit rámijesztett, mert azt mondta, többször mutatott fájást a gép ill. a vizsgálat alatt is kemény volt. Mondta, hogy lehetőleg ne mozogjak sokat, pihizzek, feküdjek, még jó lenne 2.5 hetet kihúzni valahogy :shock: :shock: persze nekem eszem ágában sincs 4 héten belül szülni! Jövő héten megint ctg, majd meglátjuk...Egyébként fejvégű, zárt a méhszáj, bár ilyen számot mint 3000 persze nem kötöttek az orromra.

Viszont a szülési szabiról szóló igazolásomat a múltkor kiállították, holott még péntekig most dolgozom. Ma meg azt mondták, már ezen nem lehet változtatni: szóval dolgoztam 3 hetet fölöslegesen, ráadásul vagy a munkáltatómat büntetik meg, vagy engem, vagy nem kapog szülési segélyt :twisted: :twisted: :twisted: remélem valahogy elnézőek lesznek. Kár, hogy Noémit nem tudom ez ügyben megkérdezni...

Szóval pihenésre fel, aki még nem akar szülni! :)
preta

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?