Új privát üzeneted érkezett!

Maradjunk nyíltak
Vendég

Leda, hogy vagytok?
Vendég

Zaha

Nem dohányzom, de látom Tünci már megirta, hogy én vérhigitót szedek. Túl éltem egy nagyon komoly tüdőembóliát Bogika megfogantatása előtt fél évvel. És már egész életemben szednem kell a gyógyit. És szerintem tök mindegy hogy alacsony vagy magas a normál értékhez képest az eredményem akkor is sajnos elég nehezen veszem a levegőt. De meg lehet szokni. Én észre sem veszem csak másoknak furcsa hogy zihálok, de csak ha sok emeletet kell másznom, vagy többet cipekedek, vagy futok kicsit meg ilyesmi nem állandóan. Ellőtte egyébként cigiztem, de nem voltam erős és nagy dohányos. Aztán ahogy kijöttem a kórházból attól kezdve már eszembe se jutott hogy én 2 hete még dohányoztam.

Az uram sokáig röplabdázott, focizott, és egész életében bodyzott(zik) most is heti 3-4 alkalommalt két órát nyom le a konditerembe. Most januárban pl. nyert egy városi fekvenyomó vesenyt. Az itteni helyi legnagyobb body klub tulaja rá akarná beszélni hogy induljon európa bajnokságon. De az az igazság oda nagyon intenziv felkészülés meg elé nagy anyagi erőforrásra van szükség. Meg igazából nem is nagyon akarja.

Kép

Kép
melcsike70

Szerintem annak majd utána kell néznünk mi van a Velencei- tónál mert én sem nagyon vagyok járatos arra. Majd a nővéremet megkérdezem, mert ők tavaly is voltak ott. Hogy mi újs arra felé.

Kép

Kép
melcsike70

Sziasztok!

Beírtam a június 28-at a talira. Nekem jó a Velencei tó. És vinném a törpéimet,ha nem gond. Lehet jönne a férjem is, hogy figyeljen a gyerkőcökre,hogy tudjak Veletek beszélgetni,mert tapasztalatból tudjuk,hogy ha ők ott vannak nekem nincs egy nyugodt percem sem,lekötik a figyelmemet :wink:
beátab

Nagyon szupi, Zaha, szerintem Vincus is tök jól ellene a gyerkőcökkel, Lyly is hozná Bencust, Bea is a gyerkőcöket meg persze Melcsike is. Szerintem nagyon élveznék a gyerekek.

Csak tényleg fel kell arra is készülni, hogy rossz idő esetén be tudjunk húzódni valami fedett helyre.

Lányok, a fejem még mindig fáj, délután vettem be egy fél algopyrint, egy picit jobb lett de most megint elég gázos. Nem nagyon akarok sok gyogyit bevenni.
Vendég

Boboka

Tegyél egy vizes ruhát a tarkódra. És kicsit masszírozd át a fejedet.

Kép

Kép
melcsike70

Köszi Melcsike, megpróbálom mindjárt, hátha jobb lesz egy kicsit
Vendég

Sziasztok!

Azzal kell kezdenem, hogy NAGYON SOKAT írtatok, nem is tudtam még visszaolvasni.

MA TALÁLKOZTUNK TÜNCIVEL, ÉS NAGYON JÓL ÉREZTEM MAGAM, IGAZ, ALAPOSAN ELTÖRT A MÉCSES A KIS VIOLA SÍRJÁNÁL. Tüncikém, köszönöm neked ezt a rövid időt is, mert nagyon sokat segítettél, erőt adtál, a szívemben vagy már régen (és a többiek is).

Igyekszem még írni, de most mennem kell, mert a hároméves velem szeretne fürdeni.

Pusszantás!!!!

Jövök még egy fontos infóval is! :lol:

Kép

Kép

Kép
lyly

Jó lányok, van sok kisebb nagyobb étterem, fogadó Agárd,Gárdony,Velence, mindegy, mert egybenőttek, mindenki hozza a gyerkeket, meg férjeket is, akinek van kedve.

De ha szép az idő és strandolnuk, vízpartozunk, akkor mindenképp zárt strand legyen, (zuhany, vc) tekintettel, kismamákra, gyerkekere!!Jaj ,de jóóóóóóó!!!

KépKépKép
tünci28

Hát igen azt gondolom kellenek a dajkának az apukák.

Kép

Kép
melcsike70

Lyly

Felcsigázol minket és elmész? Ezt nem teheted meg. :roll:

Kép

Kép
melcsike70

Lyly!
Már akartam írni,hogy írtóra felháborít az a dolog,hogy a gyerek miatt nem alkalmaznak. Nekem eddig szerencsém volt,nem okozott gondot hogy vannak gyerekeim,sőt a mostani munkahelyemen meg sem kérdezték,magamtól mondtam,hogy van a 2 kicsi, és még Gyesen voltam akkor. Nálunk az sem gond,ha az anyukák táppénzre mennek a gyerekekkel,mondjuk én nem szoktam,anyukám van ilyenkor a kicsikkel. A mi cégünk német tulajdonban van,az ő mentalitásukkal működünk,valószínű ez is tőlük jön,ami nagyon jó dolog. Na vannak rosszak is...... :? mint mindenhol.
Apukáddal kapcsolatban az ugrott be,hogy nem azért hívott-e fel,hogy közeledjen Hozzád? Nem lehet,hogy bánja már az ellened elkövetett rossz dolgokat? Csak mivel férfi,nem tudja jó kezelni az ilyen helyzeteket és miután nem úgy reagáltál a hívására,mint amire ő számított,ezért beszélt így Veled.
Szerintem sem kell közmunkát végezned ha munkanélküli segélyt kapsz. Nagyon sajnálom a nehéz helyzeteteket,anyagilag már mi is lefelé tartunk :roll:
beátab

Hello lányok!!!

Jó sokat termeltetek.... :D

Zaha azt hiszem te irtad,hogy akit kell te szivesen összeszedsz
a tali napján.Eljönnél értem is Temerinbe??? :lol: :lol: :lol:
Mert olyan szivesen taliznék én is veletek.Hisz amikor reggel felkelek ti vagytok velem és mielött este elalszok ti vagytok nekem!

Bitzi szép lesz nektek a talin!Hisz olyan kedves kis csapat van itt!

Tünci akárhogy is döntesz,a nyilt mégis jobb.Jöhetnek mások is tanácsokat kérni!Tőletek(tőlünk)akik átélték ezt a szörnyüséget.... :(

Jázmin nekem kb.7hétre jött meg az operáció után.
Azután rendszeres lett.A szülés után is 7 hétre jött a menzim.De most 30napra jön meg.

Ma itthon van a férjem,nem melózik....
Őt fogom ma kényeztetni.....
Jó éjt lánykák!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
szintus

Szia Zsuzsa!
Köszönöm a leírt történetet. Nem lehetett könnyű dolga a sogórnődnek sem :(
Azóta minden rendben a sráccal?
Én is bízom benne,hogy változnak majd a dolgok,lehiggad kissé és tud majd normálisan gondolkodni,mert most tele van dühvel,gyűlölettel,nem irántam hanem a férjem iránt,őt okolja mindenért,most ő a rossz,persze érzem én,hogy nem csak rá haragszik csak hát engem nem akar vagy nem mer bántani. Ma arra jöttem rá,hogy most jöttek elő a régi sérelmek,hogy elváltam az apjától és emiatt az ő élete is megváltozott. És ebben igaza van... De soha nem akartam neki rosszat,remélem rájön erre. Ma is sokat sírtam,de úgy érzem kezdem elfogadni,hogy elvesztettem az elsőszülött fiamat,még ha nem is a szó szoros értelmében,de elvesztettem és emiatt magamat okolom :(
Neked vannak gyerkőceid? Mivel foglalkozol?
beátab

Lányok van egy olyan érzésem ,hogy vki kérdezett vmi fontosat és nem válaszoltam...Ha van ilyen kérdezzetek megint, mert szita az agyam!

Hasli, vmit mutatni akartál!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szinti, jó kényeztetést, de kár, ohgy olyan messze van Csillagszemű!!!! :lol:

Mi is a kényeztetést akartuk, de a férjem később jön.Az előbb telefonált, hogy az egyik emberét bevitték a kórházba, baleset volt náluk..most csinálja az eseményjelentést, aztán bemegy utána..
Néhány hónapja összedőlt az egész- hogyismondjam- sok tonna árukészlet, mint a dominó..emélkszem amikor mondta, hogy az első amit tett, hogy rádión hívta az összes emberét, közben meg rohant a sorok között, hogy van e beszorulva vki...

Mióta Viola elment annyira féltem..ha már késik pár percet remegek, meg amikor baleset van náluk... :cry:

Lyly, várunk...most jutott eszembe, ohgy simán lesziáztam az urad, Ő meg udvariasan kezitcsókolomot köszönt... :oops: remélem nem baj...

Szívem szerint belekiabálnám a városba, hogy :valaki adjon már vmi munkát!!!!!

Most mondják a híreket, hogy KETTEN akarták megölni a babájukat...egy nap alatt..

KépKépKép
tünci28

Bea nem veszítetted el..talán ez kell ,hogy rájöjjön,mi a fontos, kik a fontosak az életében,vissza fog találni, keresd vele a kapcsoltatot, ne hagyd, hogy az idő és a távolság mélyítse, rendbe fog jönni a kapcsolatotok!!!!

a csecsemőgyilkosságok statisztikáját mondják a tévében..
2006-9
2007-13
2008-9

Maximumm 15 évet kaphatnak értük...döbbenet..
tünci28

Jo estèt lànyok! :wink:

A mai nap mottoja:Utàlatos esös tipikus hètfö! :(

Tünci kb 20 perc ok?
Vendég

Na mindjàrt megy! :lol:
Vendég

Hasli!
Ne hagyd szó nélkül apósod viselkedését. A férjed mit szól ehhez?
Ő miért nem figyelmezteti az apját a normális viselkedésre?

Szinti!
Drága kis Fruzsi milyen édes lehet,én nagyon kedveltem ezt az időszakot. Én is szívesen látnék fotót a totyogó kiscsajról.
Kényeztesd is ma a férjecskédet! :wink:

Emma!
Nagyon szépek a gyerkőceid,Hanna csodaszép a vörös fürtjeivel,és Áron azokkal a csodaszép szemekkel.

Melcsi!
Jó volt tegnap beszélgetni,köszönöm a segítségedet!
És tessék csak dicsekedni Barcival,mi Veled örülünk a sikereinek.

Leda!
Hogy vagy? Hányadik hétnél tartassz?

Zaha!
Mi volt a dokinál?
Örülök,hogy Ti is jöttök Vincussal a talira.
Jöhetnek a képek!

Nono!
Köszi a privit,válaszolok ám.

Boboka!
Fejed? Nagyon gyakori ez a fejfájás Nálad? Alapban is vagy csak a terhesség alatt. Jó a vérnyomásod?

Tünci!
Örülök,hogy tudtok talizni Lylyvel,és látod hogy milyen erős vagy,amint úgy érzed másnak szüksége van Rád félreteszed a magad baját, igazán mélyérzésű csajszi vagy,alig várom,hogy megismerjelek./ Láttam ám képet Rólad :wink: /
Megbeszéltük Danival,hogy gyakran jön és itt is alszik,bízom benne,hogy így is lesz.
beátab

A mai nap kellemes része:
Kyrával gazoltunk a virágos kertünkben,kiszedtünk régi virágokat és mondtam neki,hogy majd átmegyünk a kertészetbe és veszünk helyettük másikat. Berohant a lakásba,hozta a kis pénztárcáját és mondta,hogy mindjárt jön vesz virágokat :D És jött is,egy nagy táskával,tele virággal, 3-3 darabot kértem-mondta,de csak 2 színből,mert az úgy szép :lol: És mennyit fizettél kérdeztem,/tudtam hogy nincs sok pénze,csak a fogmanótól kapott pénzek/ csak 1 zöldet vett el a Peti,maradt még,mondta. Legközelebb is őt küldöm virágért,jó bolt volt :wink:
Olyan édes volt, azt hittem megzabálom,és persze ezen is bőgtem,meg ma hozta az óviból az anyáknapi ajándékot,azon is :roll: mert úgye múlt héten beteg volt,nem tudta befejezni csak ma.
A férjem átment fizetni még a virágokért a kertészetbe,de nem fogadtak el tőle pénzt,hisz Kyra fizetett már :lol: Mondták hogy olyan felnőttesen válogatott,mint aki ért hozzá.
Együtt elültettük a virágait,ő mondta 1 fehér,1 rózsaszín,Marcell meg öntözte. Imádom őket,nem tudom mi lenne velem nélkülük,most hogy Dani elment,ha ők nem lennének nekem,tuti bediliznék.
beátab

Bea!!!

Ahogy olvastam a kislányod, jaj, nézd már hát nem elsírom magam...Egyszer valahogyan lesz egy ilyen kislányom...Ilyen kedves-édes..lehet, hogy még sokat kell várnom, de biztos találkozunk...sok év óta látom már ezt álmaimban,egy ilyen kislányt..

Olyan jó, hogy leírtad, látom Őt szaladgálni a virágok között..

most azt hiszem kicsit elfordulok sírni,elnézést, mindjárt jövök..
na ennyit az erőről..

KépKépKép
tünci28

Jajj Tüncike,ne haragudj,nem akartalak megsiratni. Milyen sírós banda vagyunk,én is annyit sírok mostanában mindenen,Melcsike is,Lyly is........ :(
beátab

Már jól vagyok!!

Csak tudod...ahogy néha álmodom vele..egy kislánnyal ,aki jól van, aki cserfes, ugrálós,kedves-szép..

Vidámabb téma:
Hettuli írt, jól vannak már 37 hetes ,megkértem, hogy írjon majd.Gyönyörű nevet választottak a kislányának, majd elmondja, ha ír!!!
tünci28

Kép az èn macskàm ;-)))
Vendég

jaaajj, az agyam elhajítom, micsoda macs!!!!! :lol:
tünci28

Na tünci mostmàr van nekem is macskàm mit szolsz hozzà!?
Vagàny vagyok mi?Bolha piacrol kb:16oo-èr! :lol: :lol: :lol: A viràgot meg a könnyekèrt cserèbe küldöm okè! :wink:
Vendég

mondtam ,hogy megellett a macskám Hasli?????Tavaly képzeld a szurokfekete cicának volt egy vörös és egy hófehér kölyke.idén remélem nagyobb lesz a feketemacs populáció... :wink:
tünci28

Ugy szeretnèk èn is 1-et!Az a baj,hogy fèrjem vezetèkeivel stb... van a problèma,meg ugye nem csalàdi hàzunk van ès szeretnèn mèg mi is "többen lenni" az meg nem jo miau-val eggyütt!
Vendég

Ui:A viràgok nagyon jo illatot csinàlnak itt nekem,azt is küldöm!!!Beànak is! :wink:

Dràga lehet Kyra!Mond meg neki ,hogy jöhet hozzàm is megmutatom mit vegyen ,hàtha itt sem tudnànak neki ellen àllni akkor nagyon jol jàrnèk! :wink: :lol:
Vendég

Bea aossal kapcsolatban:Nagyon nagy harcok voltak ,màr itt,ha èn nem beszèlek a pàrommal akkor màr règ nem is beszèlnènek egymàssal.Dràgàm nagyon nagyon szeret ès melettem àll mindenben,persze imponàt volna ,ha örökre hàtatforditanak egymàsnak.....-,de tudod nem bocsàjanàm meg magamnak,igy hogy eggyetlen gyerek,nem tehetem ezt vele!Inkàbb befogom a szàmat ès a szomszèd baràtnömnèl jol kidühöngöm magam!Meg hallgatom a zenèimet amiket ö utäl szerintem (Mylen Farmert,chill out-ot,Depeche Mode-ot,Red H c-t,stb..) Na ezektöl aztàn szerintem lapäton vannak az idegei! :roll: .... :lol: :lol: :lol:
Vendég

Bocsi kicsit teli vannak hibàval az utobbi hsz-eim!
Vendég

Na jo megyek aludni,làtom eltüntetek! :roll:

Fèrjem egyèbkènt hajlik a haza menetelre söt a talira is ö is csatlakozhatna nem,hàny fèrj jön???

Majd irjatok! :wink:

Jo èjt!!!
Vendég

Boboka.

Mondtad az orvosodnak, hogy fáj a fejed? Ha továbbra is fáj, szerintem hívd fel és mond el neki.. Nekem is nagyon nagyon sokat fájt Barakkal, kb.. a 20ig hét után hetekig, aztán elmúlt.. Nekem adtak valamit, de nem emlékszem, hogy mit..

Kép
leda2002

Tünci!
Lesz is Neked édes kislány,tuti,tudom :wink:
Egyébként lányos beállítottságú vagy?
Én is az vagyok,mindhárom gyerkőcöt lánynak vártam,de csak egyszer jött be. Dani csodaszép kisfiú volt,szőke,kék szemű,lányos arcú,sokan mondták olyan szép mint egy lány,látszik annak vártuk.
Aztán jött Kyra,akit meg sokszor néztek fiúnak,sokáig kopasz volt,de aztán csak szép lány lett belőle :wink:
És akartam még egy lányt,hogy együtt játszanak,és jött Marcell az ördögfióka. Az első pillanatban amikor a hasamra rakták és rám nézett........el voltam veszve......a kopé tekintete.....már akkor tudtam vele nem lesz könnyű dolgom,és lám lám így is lett.
Már nem cserélném el őket :wink:

Akartam mutatni Nektek Daniról kiskori képeket,de le kell kicsinyítenem őket. Tavaly szkenneltem be a régi képeit,mert csináltattam neki fotókönyvet az első 18 évéről,nagyon jó lett.
beátab

Bea, Leda, hál Istennek nem szokott fájni, csak amikor ilyen nagy frontok jönnek mennek. Ma is olyan volt szinte egész nap az ég alja, mint ami bármikor leszakad, közben meg fülledt meleg volt.
A vérnyomásom délután mértem: 106/71 pulzus:86

Még Lackóval a terhességem előtt nagyon sokat fájt a fejem, de azóta szerencsére nem, csak frontokkor.

Most már úgy érzem kicsit jobb lett.

Amikor múltkor fájt akkor említettem a dokinak, mondta, hogy front és nyugodtan bevehetek algopyrint inkább, mint, hogy fájjon.

Bea, kislányod nagyon tündérke lehetett a virágosnál :)
Vendég

Hasli, nagyon szépek a virágaid, meg persze a maccccs is aranyos :)

Mentem aludni lánykák, puszi nektek, jó éjt
Vendég

Hasli!

Édes a cica!
Én férjem is jön a talira,ha minden igaz,legalább nem lesz egyedül,jöjjön csak a Tiéd is!!!!

Én is megyek aludni,tegnap éjjel is alig aludtam,csak járt az agyam..... :roll: Remélem ma jobb éjszakám lesz.

Jó éjt!

Bea
beátab

Hasli,
Mylene Farmert amikor ide korabban betetted meghalgattam a youtubon. Eszmeletlen jo. Azon keseregtem egy darabig hogy itt miert nem tudnak europai szamokat is jatszani a radioban. Mondjuk otthon a juventuszon van 5000 szam amit jatszanak, itt lenyegesen kevesebb, mondjuk 2000. De pl van olyan hogy ugyanazt a szamot reggel delben este is lejatszak, tok unalmas. Pl a legkulfoldibb zene az pl Depeche mode, toluk is osszesen 3-4 szam amit eddig hallottam.
Otthon meg, amikor egy honapja otthonvoltunk, meghallottam a mylene farmer szamot a radioban!! Ugy megorultem neki. :D

El szerettem volna neked meselni valamit ami tudom szivugyed. Tok veletlenul kerult szoba egy baratnommel otthon, vannak neki rokonai videken. Pont a politikusvaltas kozepen mentunk haza es ez a baratnom emlitette hogy ez az uj urge aki a miniszterelnok lett tette tonkre otthon a libatenyesztest. A pontos reszletekre nem emlekszem de az o keze volt benne nagyreszt. A lenyege az hogy Magyarorszagon az europai szabvanyoknak megfeleloen tomik a libakat, olyan csoveket meg mittudomen mit hasznalnak ehhez amit europaban barhol mashol. Nem kinozzak ezeket az allatokat, ugyanugy bannak veluk mint akarhol mashol. Az a felvetel amit te is lahtattal direkt lett igy felveve mert tonkre akartak tenni a magyar libamaj, es egyeb liba alkatresz piacot. A magyar libamaj a vilagon barhol kulonlegessegnek szamit.
Szoval a baratnom rokonai is akik ezzel foglalkoznak tonkre lettek teve. Sokan akik eddig a libatenyesztessel foglalkoztak most feladtak, magyarul csaladok kerultek az utcara, es csaladfentartok lettek ongyikosok azert mert ezt tettek veluk. Szep dolog az allatvedelem, en is tisztelem az allatokat, de minden eremnek ket oldala van, es sajnos sokszor a piac, es a politoka az ami iranyit. A hatterben levo erok. Amirol nekunk nem sok fogalmunk van.
Pl par napja is emlitetted a bundakat a varosban. Most mar sok helyen kifejezetten erre tenyesztenek allatokat hogy utana pl bunda lehessen beloluk. Jo lehet nem a leg humanusabb modon tartjak oket, bar ki tudja mert en nem voltam ilyen farmon, de nem az utolso rokat lovik le ami eppen a kihalas szelen all.
Ne erts felre nem kritizalni szeretnelek, gondolom biztos mas velemenyen vagy de ertsd meg nem minden fekete vagy feher.

Kicsit mas, felmerult itt is a sertesinfluenza temaja. Van a neten egy terkep amin megmutatjak hogy hol hanyan betegedtek meg, hanyan haltak bele. Mondjuk ahol eddig elterjedt van kb 20 halott osszesen. Itt ebben az orszagban minden evben a tobb szaznillio emberbol akit az normal influenza leteper kozel 40ezren halnak bele. Ezt meg lehet nezni a WHO weboldalan. Szoval akkor hol van itt a jarvany a pandemic meg a nemtudomenmi? Paraztatjak a nepeket, hogy utana tobb gyogyszert es legfokeppen oltoanyagot tudjanak eladni.
Ha emlekeztek par eve ugyanez volt a madarinfluenzaval evekkel elotte az ebolaval.
Raadasul, egy olyan virus kerult forgalomba ami laborban volt megtalalhato csak es ez a virus (bar egyenlore meg kutatjak) de nagyon valoszinu hogy ne termeszetesen mutalodott ossze a madar es a rendes emberi H1N1 virussal. Raadasul van egy labor itt ahol elvesztek bizonyos influenzavirust tarolo ampullak, es most katonai vizsgalat van belole. Errol nem az altalanos mediaban lehet hallani. Sajnos. :x

Megint mas. En a magam reszerol nem titkolom hogy mi merre elunk. A Leda miatt nem szeretnem mondani (mar az orszagot, de szerintem egesz nyilvanvalo igy is), de ha megadja az engedelyt akkor en szivesen meselek nyiltan is arrol hogy mi merre hol es hogyan elunk.

Hasli a cicad nagyon edes. :D Csak tartsa meg a jo szokasat es ne piszkitson oda sehova se.
Nekunk is van ketto. Egy ket eves fiu, neki Purple (magyarul lila) a neve mig a masik anyosomektol tavaly idekerult 14 eves lany cicajuk, o Molly. Szegeny Molly egy evig tartott neki mig hozzaszokott a masikhoz. Bar most sem puszipajtasok de legalabb elvannak.
Sok egeret fognak, meg madarat, meg nyulat (foleg a fiatal) meg mokust, meg mindent ami megfoghato. A Purple altalaban meg is eszi a fentebb felsoroltakat. Neha csak pici eger tappancsokat es farkincat talalunk. Es az eger beleket meg rendszeresen a jarda kozepen. Igy legalabb nem kell annyi macskakajara koltenunk. :lol:
zsuzsi_1975

Bea,

A kislanyod nagyon aranyos. Hany eves is mar? Valahogy lemaradtam pedig biztosan emlitetted.

Tudod amin a sogornomek atmentek nem volt semmi. A nagyfiuk most mar rendben van. De neki az kellett hogy szo szerint kitegyek otthonrol, es a sajat laban kellett megelnie. Talalnia kellett egy lakast, aztan munkat, es fenttartania magat. Teljesen elvagtak tole az anyagi tamogatast is. Azt mondtak neki hogy ha megvaltozik es vissza akar menni fosulira, amihez elobb be kell fejezze a kozepsulit, aklkor azt kifizetik neki. De ehhez vissza kellett nyernie elobb a bizalmukat. emlekszem ok is hanyszor sirtak, es volt almatlan ejszajajuk. Mert ugye a legnehezebb azt mondani a sajat gyerekednek hogy takarodj a hazbol addig amig nem tudsz normalisan viselkedni. Most latom rajtuk azt hogy megerte az alamatlan ejszakakat, de egyatalan nem volt nekik konnyu. 3 evig robotolt ilyen McDonalds szeru gyorsettermekben hogy fel tudja magat tartani. Kozben befelyezte a kozep sulit. Aztan felvettek fosulira ami innen legalabb 6 oranyira van. A foiskolan nagyon jol teljesit, szinte kituno, es most mar megbecsuli azt amit otthonrol kap.
A sogornom elso hazaassaga egy lelkileg es testileg is eroszakos volt. Az anyosomek ugy menekitettek el ot es az akkor kb 4 es 6 eves gyerekeket. Az urge szo szerint orult volt. Aztan elvaltak. Majd a sogornom egyszer egy buliban osszetalalkozott a mostani fejevel aki raadasul 1-2 evvel fiatalabb is nala. Jokepu (anyam :shock: nagyon jo kepu) pasi, helikopterpilota akkoriban. Megkerte hogy randizzanak. erre sogornom mondta neki hogy csak akkor ha hozhatja a ket gyereket is. Erre ahelyett hogy elszaladt volna 3 honap mulva egy romatikus vacsora mellett a tengerparton megkerte a kezet.
Amugy a ket nagy szinte alig, ha egyatalan, emlekszik az igazi apjukra. A mostani ferje teljesen a sajat nevere vette oket igy a masik azota nem latta oket miota elvaltak. Nem is tema.

Szoval, a fiad vissza fog talalni. Adj neki idot, es tamogasd az okos donteseiben. Ugyanakkor ereztesd vele hogy most mar az eletet neki kell rendeznie, o felelos erte. Ha hazajon akkor fogadjatok oszinte orommel, esetleg ha azert mert ehes. Valoszinu el fog telni egy ket harom ev mire ez a folyamat lejatszodik, de utana meg fogja koszonni hogy igy tettetek.
zsuzsi_1975

Jó reggelt!

Boboka, nekem is sokat fájt a fejem, a vizes borogatás segített és nekem is frontokkor volt mindig, de kb a 20. hét körül elmúlt.

Bea
Érdekes, de nem voltam lányos beállítottságú..mindig azt hittem ,hogy csak fiaim lesznek..három.
Amikor kiderült, hogy Lányka van a pocimban, a párom az égig nőtt a büszkeségtől, annyira lányt akart..és azóta elképzelni is alig tudom, hogy ne lányom legyen..

Zsuzsi!
PONT ERRE GONDOLTAM ÉN IS!!!!
TEgnap esti fő-fő híradó M1-en, tízszer bemondják így:
TÖBB TÍZEZREN HALHATNAK MEG MAGYARORSZÁGON AZ ÚJ JÁRVÁNY KÖVETKEZTÉBEN! hát hogyan merészelnek ilyet bemondani???????????ez egyszerűen nem igaz.hiszen pár nappal korábban közölték, hogy két-három hónap múlva itt az influ oltás és punktum...HOl szólnák már a hírek a madarasról is?????Sehol, tiszta politika ez is..gondolom jónéhány gyógyszergyár lesz kőgazdag ezután.Remélem lesz egy talpraesett háziorvos, aki csinál egy statisztikát, hogy a normál influ járványban hányan halnak meg egy évben, vagy esetleg egy nátha szövődményébe!!!!!

A minisztrerelnökkel kapcs. jól emlékszel, meg a videó is pont így volt, írtam is akkor Haslinak ,hogy nem véletlen, ugyanezt csinálták néhány évvel korábban a nyúltenyésztéssel, Papámmal az volt a kiegészítő jövedelem, havonta 100-150 nyulat adtunk le..aztán már a táp ára se jött vissza, úgy lenyomták az árát..pedig Eu-ban kiemelkedő minőségű volt a magyar nyúl, szinte kizárólag export volt...

Én szívesen hallanék a kinti életről...
Van most egy barátom NY Cityben..olyan képeket küld, mintha másik bolygó lenne... :D

KépKépKép
tünci28

Szia Tunci. Palinkas jo reggelt :D

Jot mosolyogtam azon hogy a Ledaval "foldinek" hivtal minket. Azert kicsit messze vagyunk egymastol ahhoz hogy ennek szamitsunk. :wink:

Babocas, egyszer keszitettem turot bolti tejbol. Talan evekkel ezelott. De annyi macera meg annyira kicsi lesz 4 liter tejbol hogy nem eri meg a faradsagot. Itt a bolti tej nagyon vacak, az igazi tehentejhez kepest kb viz izu. Mi felfeztunk egy tarsasagot akik egyenesen a farmrol hozzak a nyers tejet. Pl ha a boltban 3 ba kerul 4 liter tej akkor mi a majdnem bio tejet a farmrol 2.75ert kapjuk. A biotej a boltban legalabb 4 be kerul 2!! literenkent. Igy hogy hozzuk a tejet 10 nap alatt 24 liter tejet iszunk meg. 2 het alatt pedig 30 litert. Mert ahonnan vesszuk ott igy osztottak be, hogy ilyen idokozonkent mehetunk.
Egy ismeros megy erte, tobbunknek megy tejert, tehat az autojuk tele van hutoladakkal hajnalban elmennek mert ide kb 1 masfel oranyira van, es 9 utan mar tudunk is menni felvenni a tejet. A friss tej a tejszinnel a tetejen ha nem bolygatyjak akkor elall 10- 14 napig. A tejszint fogyasztas elott lehorgasszuk, abbol vajat csinalunk es a vajbol megmaradt savobol pedig lesz az itteni palacsinta alapja. De ha nem szedjuk le a tejszint akkor megisszuk. Meg kell mondjam az elmult legalabb egy evben, amiota hozzuk a tejet meg nem hiztunk meg.
De meg kell mondjam ez nem atlagos amit mi csinalunk. A sogornom pl meg nem inna a farm tejet. A legkisebb kislanya erdekes modon vedeli befele amikor itt van es van olyan gyereke aki szinten nem hajlando meginni. Anyosomek pl azt isszak velunk egyutt. A kave pl sokkal finomabb vele.

Szoval a turo itt ilyen vizben uszo sos takony. Ha leszurnem sem lenne igazan turo allaga neki. De ezt lehet mindenhol kapni. Anyosom pl barack befottel eszi. O ezen nott fel neki termeszetes. Ha turosat akarok sutni akkor kremsajttal helyettesitem. De pl egy jo turosbatyut vagy turos palacsintat nem lehet belole csinalni. Korozottnek jo, bar kicsit mas, meg pl turos pogacsahoz. Szoval most olyan turot kaptam amibol lehet turos palit csinalni. Nagyvarosokban ez nem gond mert ott vannak nemzetkozi boltok, lengyelek oroszok akik tartanak magyar temekeket is, pl csigatesztat. De itt a vilag vegen, meg tisztesseges piac sincsen nemhogy lengyel bolt. De azert alakul mar. Ettol fuggetlenul szeretek itt elni.

Zaha, a noverem nem az akit a priviben irtal, o nem nover, bar ha jol emlekszem a II. sz. noin szult o is. Holnap irok privit hatha a neve alapjan pl megtalalod. Sajnos a konyv meg nekem nem kerult a kezembe igy nem tudom pontosan hol/hogy is van benne.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsuzsi_1975 2009.05.05 06:19-kor.
zsuzsi_1975

Tuncike, erre nem egy magyar orvos kell hanem erre mar megvannak az evekre lebonthato statisztikak. A who biztos ezt is nyilvantartja. Az ittenre vonatkozo adatot a who csinalta. Szerintem minden orszagnak megvan a maga adatbazisa.

Az viszont tuti, hogy ha veletlenul ki is jonnenek az oltoanyaggal, nem en/ mi leszunk azok akik dalolva futnak az oltasert. Minket minimum halalbuntetessel kellene majd megfenyegetni hogy magamtol bevallaljam magamnak vagy a gyerekeimnek.

Azt hiszem a hetvenes evekben volt egy hasonlo diszno influenza jarvany amikor gyorsan elkezdtek beoltani itt a nepeket es aztan a mellekhatasok miatt abba is hagytak. Na de addig hany eletet tettek tonkre?!?
zsuzsi_1975

Jo reggelt! :wink:

Na apos utnak indult! :D Hazafelè.. :D

Zsuzsi a sertès influlenzàval eggyetèrtek,sajnos idiotàn van az egèsz kezelve!Ami a legfontosabb nekem ,hogy x kinti rokonunk baràtnöje aki Cancun-ban van egèszsègesen jöjön vissza!Mivel az apukàja Mexikoi szàrmazàsu "svàjci" igy ö kiment 2 hete 4 honapra tanulni ès nyelvet meg az öse kulturàjàt megismerni.Nagyon aranyos csajszi remèlem semmi gond nem lessz vele!
Itt nàlunk sokan tudnak Tamiflu-t szerezni ,ha van ismerös orvos,gyogyszerèsz,mert elèg hozzà az gyogyszerèsz vèlemènye....-az àllitolag hatàsos a virussal szemben!Majd ki derül mi lessz!? :roll:

Az àllatokkal kapcs!Sèrtödès ne essèk Zsuzsi te is kedves ember vagy nekem,nem szemèlyeskedès!!!!Nem is ebbe a forumba valo ,ezzel le is zàrom a tèmàt,de mèg utoljàra!!!!

Az àllat tenyèsztès ok,azzal aki tisztessègesen bànik velük azokkal is ok!Lajosmizsèn a nyulfeldolgozoban is korrektek az àllatokkal,pedig ott napi több ezer àllat kerül levàgàsra!Biztos forràsbol anyutol tudom!!!A tèvèben nem ,csak otthoni ,de azota màr nèmetben,lengyelben,ès olaszban is forgatott felvètel is volt söt itt most a roka ès nutria tenyèsztökkel van a nagy baj!
Semmi gond nem lenne velük,ha betartanàk az elöiràsokat!
Nagyon règota tàmogatjuk a Peta nevü nemzetközi szervezetet minimàlis összeggel,tölük jön mindig a jelentès,felvètel ,hohy hol mit csinàltak+ujsàg.Na ott van 1 lista az àllatkisèrletezett dolgokrol stb ..döbbenetes amik rajta szerepelnek.Eggy Dove tusfürö=1 àllat 2 hetes szenvedèsèvel stb!!!1 roka apro ketrecben gyorsitokkal fel nö ,de a termèszetes környezetèben napi 6 hektàrt bandukol,na itt ossza be az 1 az 1 nègyzetmètert magànak!!!
A liba tenyèsztèssel meg nem is lenne baj ,ha mindenki tisztelnè az àllatot,mint èlölènyt,ès mikor engedèllyel forgatnak akkor :a munkàs ne vasvillàval k...va anyàzzon!!!
A BUNDA HORDÀSSAL KAPCS:Nagyon elitèlem azokat az embereket akik attol èrzik magukat elökelönek,szèp nek stb,hogy több tucat àllat prèmjèben illegetik magukat!Az ösembernek muszàly volt valamivel melegitenie magàt ,de mostmàr màs a cèlja a bundàknak sajnos!
Tudod èn mai napig aktivan kiàllok az àllatok melett,mert undorito amit
sok ember müvel velük,ès nagyon!
Tudom tul èrzèkeny vagyok .....,de ez vagyok!!!!

Most ki irtam magambol!Hangsulyozom,hogy inkàbb ugorjàtok àt ,ha valakit nem èrdekel ez a tèma!!!Èn kissè szèlsösèges vagyok ,ha àllatokrol van szo,nem lehetünk egyformàk!!

:oops:
Vendég

Jó reggelt Kislányok ! Bár azt mondtam, hogy nem zavarlak Benneteket a hsz-eimmel, de most nem birom ki. A TV2-n most fut a riport arról a lényről (nem nevezem nőnek, embernek,) aki az udvari WC-be dobta a gyerekét. Hát én az ilyeneket egy életre bezárnám, de előtte elvenném a meglévő gyerekeit, és azt is megoldanám, hogy soha ne lehessen gyereke. Még egy állatkölyköt sem tudnék megölni, nemhogy egy embert. És mi az, hogy a férj nem vette észre? Amikor már két gyerekük van? FELHÁBORÍTÓ !!!! És mi az, hogy az anya sodródott az eseményekkel. Kilenc hónapig?
Elnézést a kirohanásért, de ez lelkem mélyéig megráz. Annyi olyan nő van, aki nem tud gyermeket világra hozni. Miért nem goldol rájuk és adja örökbe.
Mégegyszer bocsi, tényleg nem zavarok tovább.
Zsuzsa
pronizsuzsa

Szép jó reggelt!
Itt tiszta ősz van... :?
Gyorsan Bobókának: nekem is rengeteget fáj a fejem (most is), jó még rá az is, ha legközelebb előfordul, h a vizes borogatásra, amit a fejedre teszel, cseppentesz borsmentát. Lehet kapni illóolajat akármelyik drogériában. Veszettül csíp, de nagyon jó, nekem szokott segíteni. A terheségeim alatt is nagyon fejfájós voltam, az orvosom azt mondta, Quarelint nyugodtan bevehetek. (Ugyanaz mint az algop., csak No-spa és koffein is van benne még...) Nekem is a hányásig (bocs) szokott fokozódni sajnos, szóval inkább a gyógyszer.
Remélem, már teljesen elmúlt!

been

Zsuzsi a macsekok biztosan arik lehetnek!Nagyon szeretem öket!

Tej ugyben szerintem èn vagyok a legszerencsèsebb!!! :wink: :oops: :lol:
Turo(rudi) ugyben viszont klub-ot alapithatnànk,mint a turo hiànyolok klub-ja! :lol: Jo viszont,hogy tudtok szerezni igazi tejet!

Magyar o-t pedig valoban àztatni akarja valaki,rengeteg a negativ ujsàg cikk mostanàban rolunk sokszor cimlapon! :( Itt most azt irtàk az eggyik ujsàgban ,hogy a szlovàkok jàtszanak nagyon ellenünk mindenhol,de ezt nem tudom ,mert mostanàban nem igazàn követem a politikàt!

Ami viszont tèny:Itt is vannak gondok ,de legszivesebben kitelepitenèm ide az otthoni jo embereket,mert szörnyü ami otthon megy!Az is röhej amit Lylyvel müvelnek! :evil: Pedig olyan szèp kis orszàgunk van! :(
Vendég

pronizsuzsa nem zavarsz senkit!!! :wink:

Tènyleg felhàborito,nem is èrtem èn se!Mi pedig mennyire szeretnènk ,ezek meg ,"csak potyogtatjàk"szerencsètlen babàkat! :evil:

Na eldugulok,mert vihar elötti csendet èrzek! :oops: Biztosan megkapom az àllatvèdös hsz-emèrt a magamèt!

Szèp napot nektek! :wink:
Vendég

Jo reggelt Lanyok! 8)

Hasli foldim, csak nem a Burkli Platz-rol van a cicus? :wink: :lol: Szep cica, remelem nem maszik majd fel a fuggonyre... :lol: Minket jol elmosott az eso - utalom az esot!!!-, mire kiertunk mindenki hagyat-homlok menekult!

En sem ertem miert kell bundat hordani. Semmi ertelme! Ok, szep, de gyonyoru muszormeket lehet kapni es nem kell gyilkolni erte! :evil: En orosz noket szoktam latni talpig bundaban, a legszivesebben fejbe vagnam oket! :twisted:

Nem tudom, tudod-e, de van egy magyarbolt itt benn Zurichben, szokott lenni turojuk, bar nem az igazi, ez is krem-szeru, de nagyon finom! Meg meg egy csomo minden, meg retesuk is van, karacsony kornyeken szaloncukor, stb.

Been, szerintem ezek a beszolok sotet lelku, buta "emberek", aki elvezik, hogy rugdoshatnak masokat. Betegek! :? De majd jol ellatjuk a bajukat! :wink:

Zsuzsi, a ferjem is ugyanezt olvasta! Ennyi ido alatt egy normalis mezei influenzaba mar ezrek belehaltak. Keltik a panikot! Ahol sok a halott az ugye Mexiko, ahol nagyon sok szegeny ember el, aki nem jut el orvoshoz, a vilag vegen laknak, nincs penzuk, le vannak gyengulve, stb.

Tunci, nagyon aranyos vagy! Az erkelyemen van harom to viola, mindig a Kislanykad jut eszembe! Olyan gyonyoru virag, pont mint Violad! :D Mindig megsimogatom a kis viragfejecskeket.

Boboka, remelem elmult a fejfajasod, "nalunk" a Panadol az ajanlott, mar az elso trimeszterben is lehet szedni.

Bea, nagyon edesek a gyerkocok. Az en lanyom is nagy viragos, egyutt vettuk a budoskeit is. Szerencse, hogy van egy szovetsegesem, mert a ferjem nem egy viragrajongo! :roll: Bizom benne, hogy Dani fiadnak megjon az esze. Vannak nagyon nehez korszakok, en pl. minta gyerek voltam, de en is megbolondultam egy idore... Kitartas! :wink:

Arrol a nemberrol inkabb nem is irok semmit! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: A szivem verzik azokert a kisbabakert, gyerekekert! :cry:

Mindenkinek legyen szep napja!!!

Erika

Milky
milkyjoe

Ugye nem baj, hogy irtam? :roll:

Milky
milkyjoe

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?