Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok, jo reggelt mindenkinek!!KépKépKép

Ezt gyorsan meg kell osztanom valakikkel:

Azt álmodtam, hogy szültem. Konkrétan a szülésre nem emlékszem, arra sem, hogy repedtem-e vagy vágtak. Egy biztos, hogy a férjem nem volt ott, mert olyan gyorsan szültem és szerintem egyedül. Na de a végeredmény!!!!KépKépKépKépKép
Márko (miért pont ez lett a neve fogalmam sincs) fekete göndör hajjal és barna!!! szemekkel feküdt mellettem az ágyban és csak nevetgélt. Nem sirt egyszer sem. (a férjem haja fekete enyhén hullámos, az apukámé fekete és kifejezetten göndör) Persze én tejfölszökének születtem kis göndör fürtöcskékkel, most pedig már világosbarna vagyok. Olyan édi volt. Arra emlékszem még, hogy valaki tartotta szüléskor és láttam a köldökzsinort, utána filmszakadás. Fekszik ott mellettem egy édes kis mosolygos csöppség, és fogalmam sincs rola, hogy hány centi, hány kilo stb. A nemét gyorsan megállapitottam a lábak közötti kis kukacbol. Aztán jött a férjem és gyönyörködtünk a piciben. Mivel nem emlékeztem a szülésre, másnap elindultam mekeresni a doktornöt, hogy akkor most vágtak vagy nem, össze kellett-e varni vagy azt még nem csinálták meg??Kép Lényeg az, hogy mindig olyan vizsgáloszékbe akartak ültetni ami vagy a folyoson volt vagy az aulában, tehát mindenki csak jött ment. Ráadásul a kezem és a lábam is ki akarták kötni!KépKép Na ezt már végképp nem birtam elviselni, ugyhogy balhéztam egy kicsit. Kiderült, hogy a drnö nem volt jelen a szülésnél (mert meghalt vagy a testvére vagy valamilyen kisgyerek ezt nem tudom pontosan) sött nem is értesitette öt senki arrol, hogy szülök! Pedig azt mondta, hogy bejött volna.
Azután hálistennek felébredtem, de csak most kezdek magamhoz térni. Mert hát Márko gyönyörü volt és tündériKépKépaz álom mégis még mindig nyomaszt. Ez ugy látszik ilyen nap.
Az álmok nem hazudnak! tartja a mondás, hát a Márkos felét nem bánnámKépKép, na de a többi!?!?!?Kép

Hát ez van!

Valaki mondjon valamit, mert tényleg olyan nyomaszto ez az álom, és hát mindig eszembe jut a kis mosolygos arcocska. Nem lehet nem RÁ gondolni.

Pucur
Pucúr

Norci!

Drukk, drukk, drukk. Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Monchy
Monchy

Szia Pucur!

Gyönyörü álmod volt! Ez biztos jót jelent. Babaesö illatot érzek! Kép Kép Kép

Kép

Ami az álom második felét illeti, én úgy tudom, hogy ha halállal álmodsz, akkor az ellenkezöje következik be. Tehát, ha azt álmodod, hogy valaki meghal, akkor az illetö biztos sokáig fog élni.

Monchy
Monchy

Márti!

Én megemlítettem a MACA-t a dokimnak, de nem valami jól fogadta. Elmeséltem neki, hogy egy ismerõsöm szedte a MACA-t és ettõl lett terhes , mire õ: Valószínõ az ismerõse a férjétõl esett teherbe. Utána csak annyit mondott, ha lehet most ne szedjek semmit. Sajnos a dokik nem szeretik a gyógynövénybõl készült gyógyszereket.
Pedig én is ki fogom próbálni, ha most nem sikerül és nem mondom meg neki, hogy szedem a MACA-t.

Norci!
Szorítok!!!Kép

Kriszti!
Bevetetted a bájaidat az éjszaka?

Lányok!
Senki nem fog zebrásodni a héten?
Ki tesztel?

Andi
Andy

Andi!

Nekem valószínüleg más dolgom lesz, mint a tesztelés. Kép Annyira fáj a hasam, tegnap este is állandóan ilyen húzó érzéseim voltak, és hát rettenetesen fáradt is vagyok. A hangulatom is a padló alatt van. És mellé még ez a hányinger is! Szóval, úgy érzem, nekem hamarosan meg fog jönni. Kép Kép Kép

Te hogy vagy?

Monchy
Monchy

Monchy!

Vasárnap óta megduzzadtak a melleim és érzékenyek is voltak, de már nem érzem. Lehet hogy a tegnapi UH-án nem kellett volna. Egy könyvben olvastam, hogy fogamzás után néhány nappal megduzzadnak a mellek.
Bár ne piszkáltak volna meg, mert lehet hogy sikerült volna. A hõm 5 napja fent van 37 felelett.

A hányinger az jó jel. Ha valaki terhes annak is szokott fájni a hasa én úgy tudom. Amíg nem jön meg ne szomorkojd. Jó?

Pucur!

Hát ez tényleg egy szép álom volt. Bárcsak valóra válna már.

Andi
Andy

Haliho!

Kata: udv koztunk, es lehetoleg tolts minel kevesebb idot ittKép

Kepzeljetek, ma reggel olvastam a Storyt es benne van Varga Izabella a Baratok kozt-bol, utolso idos terhes...es majdnem elbogtem magam a Hev-en, hogy en mikor leszek mar ilyen nagy pocakuKép

A mensi meg minidg sehol, kezdek tole ideges lenni. Hmm, szerintetek ha irok e-mailt a dokimnak, mikor fogja o azt elolvasni?Kép

Na majd meg jovok, pusssssz

orsoly
orsoly

Csilla

igazan kedves vagy!Probald a nagyikhoz lepasszolni a lanyaidat.Nalunk ez sem fog osszejonni nemhogy nem tudom oket lepasszolni de vigyaznom kell a tesem 2 kissebbik lanyara,az egyik 9 honapos a masik 2 eves de annyira rossz,hogy neha ketten kevesen vagyunk ra.De megprobalom oket koran agyba dugni.Sot az lene a legjobb ha nemcsak elpasszolnad oket hanem ti is el tudnatok utazni csak a hetvegere.Eger,Szilvasvarad stb...

Monchy

Sosem keverned oket ossze ebben biztos leheccKépKép

Marti

Szerintem mindenkepp beszeld meg a dokival,de telleg volt itt valaki aki a gyogyival egyutt szedte.

Norci

meg egy egesz focicsapatra valo gyereked lehet!KépKépDRUKK!!!!!

Pucur

Ez a jel,hogy lazitani kell.Meg Marko lehet a dologbol akkor is ha nem keszulsz ki.Rosszat almodni csak a felfokozott idegallapottol lehet!

Andi
irtam emilt

CUPPPPPPP K
kriszti

Jó reggelt lányok!

Láttom ti frissebbek vagytok nálam! Este bevágtam egy kapucinot, igy éjszaka csak forgolodta. Ráadásul a hideg is ráz, remélem nem fogok megfázni, mert akkor fucsa hömérözésnek. (Reggel még normális volt a höm)

Lora
Te éjszaka dolgozol vagy csak nem tudtál aludni?

Norci
Szoritok! Kihez mentek a Családtervezési Központba?

Pucúr
a halál az álmos könyv szerint az élet egy szakaszának lezárulását jelenti. No commentKép

A lista tetején lévök nem jelentkeznek?
Gy
Györgyi

Sziasztok Lanyok!!

Csak beugrottam egy pillanatra.
Udvozlet Horvatorszagbol.

Remelem vannak mar babasok!!!

Majd jovok.

Sziasztok

Djeszter
djeszter

Pucur
El is felejtettem kerdezni,mire van az a gyogyi amit kaptal?

Kriszti
kriszti

Szasztok!

Köszönöm a sok drukkolást, tuti meg lesz az eredménye!
Györgyi nem tom kihez megyünk, az egész teamhez aki foglalkozik velünk, eddig csak telefonba mondták, hogy minden ok., no most gondolom számszerűsítik is!

Kriszti, azé megelékszem egyenlőre mondjuk egy teniszpatrnerrel az uramnak, aztán jöhet a páros is, aztán esetleg egy lábtengóra elég kölök. (ott aszem négyen vannak).
Pucur multkor, amikor álterhes voltam, vagy mielött vetéltem én is azt álmodtam, hogy szülök, de a végén nem volt gyerek és még a terhesség elején tartottam. Hűha, ez utólag rekonstruálva lehet hogy egy vetélés megálmodása?
Pucur neked viszont volt végeredmény, szóval elkeseredésre semmi ok!

Orsoly, ki az a Varga Izabell?

Andi az én mellem mindik megduzzad mensi elött, ill. ovikor. Bár multkor az általánosnál joval duzzadtabb volt (a férjem szerint is, ő autentikus). Bírnám ha a végén az a valami a méhedben egy helyes kis babuci lenne! Szurkolok!

Norci
Norci

Lányok!

Ezt a e-mailt most kaptam. Mindenki tegyen belátása szerint!

Idézet a Nészabadság (Budapest melléklet, 32.oldal) mai számából:
(nagyon pici hír)

"Klikkelj az UNICEF- re!

Az ENSZ Gyermekvédelmi Szervezete, az UNICEF és a British Airways közös internetes jótékonysági akciója még két napig tart. Aki ezalatt a WWW.unicef.hu honlapon bármelyik hirdetésre rákattint, 50 forintot juttat a gyermekek ingyenes oktatására, amelyet a brit légitársaság utal az UNICEF számlájára."

Monchy
Monchy

Sziasztok Csajok,

Most megint OFF leszek, de remélem elnézitek nekem:

Bocsánat, hogy nem jelenkeztem a nagy hírrel 9 körül, de tényleg be vagyok havazvaKép.

De a lényeg: FELVETTÉK A FIAMAT AZ OVIBA!!!KépKépKépKépKépKépKépKép KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Szóval most nagyon boldog vagyok (majdnem annyira, mintha zebra lennék, vagyis annyira nagyon, csak másképpen, ha értitek). És:

(mint az Oscar-átadáson) Szeretném megköszönni (a produceremnek, a családomnak, kutyámnak-macskámnak he-he) NEKTEK!!!!! LEGKEDVESEBB BARÁTNŐIM-SORSTÁRSAIM, hogy így ismeretlenül is érdekelt benneteket, mert a ti drukkolásotok is nagyon sokat kellett hogy nyomjon a latba!!! EZER HÁLA ÉRTE!!!KépKépKépKép Annyira jók vagytok, hogy egészen biztosan nagyon rövid időn belül rengeteg gyereketek lesz, hiszen a Jóisten nem nézheti tétlenül, hogy ennyi csodálatos szerető embernek ennyit kelljen reménykednie. Ebben szentül hiszek!!KépKépKép

ON: Köszönöm mindenkinek a tanácsokat a Macáról, és én Andy nézetét osztom, szerintem a dokik igen cinikusak ezekkel a szerekkel, úgyhogy én is hallgatni fogok róla azt hiszem.

BELLA!!!!!
Ha erre jársz, kérlek mindenféleképpen jelentkezz, mert nagyon szeretnék vele kapcs. lépni, mivel te is debreceni vagy és nagyon sok helyi dolgot szeretnék megkérdezni. Persze csak ha nem veszed tolakodásnak, mert nem szeretnék a terhedre lenni!! Ha van e-mail címed, akkor úgy, vagy még akár személyesen is lehetne (könyörgő-jel)

Elnézést az újabb hosszúra sikerült levélért, de már lassan megszokjátok tőlem.

Márti
Márti

Norci!

Eddig még soha nem duzzadt meg csak mensi elõtt. Azért volt most furi. Szerinted a tegnapi UH árthatott ha véletlen terhes vagyok most?

Orsoly!

Nem kellene tesztelned? Mert így csak idegeskedsz.
Varga Izabella meg a Barát köztben pont a fordítotját játsza, hogy nem lehet gyereke. Ez azért érdekes.

Andi
Andy

Sziasztok Bajtarsaim!

Ma lezuhantam 36,5-re 36,8-rol...nem ertem mar 2-3 napja csak folfele mentem...most meg egyszeruen csak 36,5. Tulajdonkeppen szajba mert adataim vannak de a Monchy minden egyeb utasitasat betartottam. A huvelybe es popoba 2 fokkal feljebb van ez az ertek, es ha ezt veszem akkor mar meg volt a 37-fokom is. Menstralnom meg igazan nem kene hisz a 22-napon ovulaltam mar mint akkor volt a legalacsonyabb hom 36,2.
Mi lehet ez? Segitsetek...

Pucur
Most le fogsz fejelni....Kép
Az almod szerintem a belso vagyadrol es felelmedrol szolt. Mar nagyon szeretnel egy gyermeket viszont tartasz a szules soran feleppo komplikacioktol. Biztos eleg sok remtortenetet hallottal ahogy en is. Kép
Lehet hogy tudat alatt ez gatolja meg terhesegeidet. A felelmet akkor lehet legyozni ha szembesulsz vele, viszont te az almodbol is kivagtad ezt a kis filmkockat. Ez elgondolkoztato.....
Amit irtam ne vedd keszpenznek....inkabb ugy hogy ez is lehet egy magyarazat.
Melinda

Haliho!

Norci!

Varga Izabella Norat jatsza a baratok kozt c. sorozatban.

Andy!

Hat igen, nem igazan ertem hogy miert nem irtak bele a terhesseget a sorozatba...szerintem jobb lett volna.
Tesztelni azert nem akarok, mert 20. nap tajan voltam dokinal huvelyi UH-n es o azt mondta hogy nem volt peteeresem. Ergo valoszinu csak megint majd ugy 50. nap tajan fog megjonni. Ugyhogy en most nem is remenykedek, vagyis inkabb azt szeretnem, ha vegre megjonne es nekilathatnank ennek a stimulacionakKép

Na de fel a fejjel!!!

orsoly
orsoly

Orsoly

Ha nem ovulalsz miert nem kapsz norculutot es akkor nem kene 50 napot varnod a mensire!?

K
kriszti

Szasztok!

Szerintem azé nem írták bele a sorozatba a terhességet, mer amit ti most láthattok a tévébe már több, mint kilenc hónapja felvették. Szóval várjátok csak ki, még az is lehet, hgyo benne lesz a sorozatba.
Andi Erazmusz zrt irta, hogy nem árt a hüvelyi uh. Ugye az volt?

Norci
Norci

Norci
Csináltak a Cs.K-ban valamilyen vizsgálatot neked? Azért érdekel, mert kb. 3 hónapja voltunk ott. Adtak táblázatot a hömérözéshez, ha kész menjünk vissza, és utána csinálnak vizsgálatokat.
De valahogy mi arra jutottunk, hogy van egy dokim, ill. van egy másik, akit az Istvánban szeretnék megnézni, ugyhogy nem szeretném, ha egy 3. is vizsgálgatna.
Majd mesélj mit mondtak!

Márti
Örülök! Mára is jut a jobol! Hisz az aprobb örömök is nagyon fontosak! Remélem egyszer még én is izgulhatok, hogy felveszik-e a "gyerköcöt" az ovibaKép

Egyébként a nap is süt..Kép

Orsi
Nem kellene tesztelned? Vagy a 44 nap csak elirás?

Gy
Györgyi

Norci!

Igen hüvelyi UH volt, de nem bolygatják meg nagyon
a méhemet vele? mert ugyanis azt nézték, hogy mi van rajta.

Andi
Andy

Gyögyi!

Igen a férjemnek spermavizsgálatot (ezt mi kértük), nekem hüvelytisztaságit és ha nem lettem volna elötte rákszürésen, akkor talán azt is megcsinálják. Nézték van e rubeola védettségem, és elküldtek teljes vérképvizsgálatra. És mondták a hőmérőzést. Ma akarom felvetni, hogy nézzék meg a progeszteron szintet is. Ti is optimális családtervezésre jártok?

Andi erre irta Erazmusz, hogy nem gáz, de én laikus vagyok, kérdezd őt.

Norci
Norci

Györgyi! Ja vérképvizsgálatra mindkettönket elküldték és nekünk havonat kell járni.
Norci

Norci
Nem tudom, hogy minek nevezik! Nekünk elvileg most kellene majd visszamenni, de mint irtam egyenlöre pihentetjük a dolgot.
Érdekelne, hogy a párod vérképében pl. mit néznek.
(Nekem egy csomo leletem volt a terhesség + mütét miatt ugyhogy lehet, hogy ezért nem csináltak egyenlöre semmit)
Egyébként rá akartak beszélni 3 helyett 6 hónap szünetre, ez nem igazán tetszett.
Gy
Györgyi

Kriszti!

Bizonyara felirna valamit, de en meg ugy vagyok vele hogy most mar csak megjon par napon belul, akkor meg minek. Vagy rosszul gondolom?Kép

Gyorgyi nem eliras sajna, de szinte tuti nem vagyok terhes, csak a mensim szorakozik itt velem.

De lehet bemergelodom magam es felhivom a sokit hogy akkor most mi legyen?

orsoly
orsoly

Sziasztok Mindenki!
Éjszaka f2-ig olvasgattalak titeket, nekem elég új a Babanet, és csak néztem mint a moziban. Olyan gyogyószerek vannak, amikről sose hallottam, nyilván nem is fogok, mert nálunk már kitelt a létszám (4 gyerek).
Az első előtt mi is nekiindultunk mindenféle vizsgálatoknak, aztán gondoltuk, ráér míg befejezem a fősulit, és egyszercsak jött.
Szószátyár vagyok, ezt nézzétek el. Név szerint Edóka, csak írjátok már meg, hogy lehet regisztráltatni magamat, mert tölem csak a névtelen levelet fogadja el a gép.
Amiért illetéktelenül írok nektek. Rövid, forgolódásos alvás után reggel beugrott, hogy valakinek talán tudok segíteni.
Nem tudom, ismeritek-e a Jónás-módszert az akciós napok meghatározására? Van róla egy könyv, Fogamzáskontroll néven, Agykontroll boltban talán kapható (Hattyúház). A módszer mo-i müvelöje Dr. Pánszky Gyula (9026 Györ, Pöltenberg u. 7/b), magánrendelője Bp., Kékgolyó u. 6. (kétéves adat)
Én ellenkező céllal használtam a módszert kb. 3 évig sikerrel, utána egy láz és influenza bekavart, így lett a 4. gyerekünknek esélye, amit gyorsan ki is használt.
A módszer lényege egyfajta számítás, eszerint a nők abban a holdfázisban a legfogékonyabbak a teherbeesésre, amikor születtek (nap, óra,perc, anyát kikérdezni). A doki kiszámolja, hogy eszerint mikor leszel a legalkalmasabb a megfoganásra, persze ciklus adataidat is felhasználja.
Szerintem ha már ennyi mindenen keresztülmentek, ennyi pénz, idegesség stb. megy rá, megér egy misét a dolog.
A doki szülész-nőgyógyász, így biztos más kérdésekre is tud válaszolni. Nem olcsó, egy évre előre kiszámolja a tuti napokat, kb. 10e ft körül van. Anno 7-8e volt, azóta biztos több.
Ha érdekel és nem ismeritek, írok még róla, 1 könyvecském van is, ha esetleg nem kapható.
Mindenkinek sok sikert és egészséges, szép babákat.
Ja! Ne felejtsétek: ha egy üzlet beindul....
Egy ismerősnek 6 éves gyerek után beültetéssel lettek ikrei, gondolta, nem kell utána védekezni, természetes úton úgyse lesz terhes. Az ikrek 1 éves korában állapotos lett, jön a 4. gyerek.
Hasonlókat kívánok (vicc).
Edóka
Várom a helpet a regisztrációt illetöen. Nem akarok névtelen maradni.
Névtelen

Lányok!

Ovulációs kalkulátor!
Három hónap átlagából számolja ki. (kitöltésre odafigyelni!!!)

www.kaali.org

Ez nem a Kaali honlapja, hanem hálából csinálta valaki.

Névtelen!

Az azonosítóba írd be a neved és utána üzenet küldése.

Caldea
caldea

Edóka,
Örülünk, hogy már egy tapasztalt 4 gyermekes édesanya is itt van a körünkben aki segíteni akar rajtunk. Köszönjük.

Az azonosítóba beírod, hogy Edóka, és semmi mást. (A leveled aljára azért még érdemes még1x a nevedet odatenni) Így küldd el a leveledet. Nem kell regisztráció, jelszó, e-mail, semmi. Csak az azonosító. Sikerülni fog hidd el.

Lányok, bocs, hogy tegnap óta nem jelentkeztem, de kicsit nagyon el vagyok havazva. Most talán sikerül visszatérnem hozzátok.

Üdv, Moni
mj

Edóka,
Csak egy gond van a dokibácsi számításával. Ha nem pontosak a ciklusaid. Mondjuk nem 2-3 nap eltérést mutat, hanem idönként akár heteket is. Sajnos van ilyen is.

Bocs, hogy ilyet kérdezek, de biztos, hogy nem csak egy képzett nögyogyi kuruzsló? Vagyis nem csak beüti a gépbe az elözö havijaid dátumát és a gép pedig kiadja az egy évre várható idöpontokat? Mert ilyen 100-ával találsz itt a világhálón is! És ezért még pénzt is kér. Bocs, a negatív hullámokértért.

Eröl jut eszembe, nagyon Off leszek:
Ki emlékszik Kelly höseire (film)? és a negatív hullámokra? Imádtam föleg D. Sutherland-ot.
Móni
mj

Edoka

Jajj de jo,hogy itt vagy ugye a Forumon fordulsz elo tobbszor?Mintha ismeros lenne a neved.
Mindjart utana nezek hol kell regisztralni de en mar oly regKépitt vagyok,hogy elfeledtem
Erre meg nem is gondoltam de biztosan van benne valami.
nekem mindig is cisztaim voltak de elso kettore azert spontan terhes lettem/17,21 evesen!!/Sohasem volt rendes ciklusom,ez fontos.Marciusban 16.-an szuletttem,a gyerekeim januarban es decemberben mindketten 23.-an.Ha kiszamoljatok akkor aprilisban es majusban lettem terhes mindenfele kulso behatas nelkul.Azert ez elgondolkodtato!!!1-2 honap difi van csak viszont van meg +10 honap!!!!Orulet!

Mingya megnezem!!!

puszi Kriszti
kriszti

Huha nem volt regisztracio?Mar nem is emlexem mintha ezer eve itt rostokolnek!KépKépKép

MJ

Hianyoltalak is!!Azert ha megnezed amit az elobb irtam akkor azert fura nem?En egy nehezen ovulalo no vagyok es keccer bejott megkozelitoleg!!!!!

Kriszti
kriszti

Üdv,
Hát Kriszti (és Edóka) ez tényleg elgondolkoztató. Hmmmmm.... Hmmmm.
:-)))))))
Moni
mj

Szia mindenkinek!
Ma már melóztam gözerövel, azért voltam csendben.

Monchy!
Van egy hiányzó adatom a listában. ? = Miskolc Kép

Orsoly!
Szeretnék mihamarabb eltünni Kép

Lora!
Én ilyet csak akkor éreztem amikor már pár hetes terhes voltam a lányommal. Most is azt érzem vasárnap óta. Viszont hétfőn megjött, bár 3 napig tartott, ami rám nem jellemző. Nem foglalkoztam a dologgal, de ma erőteljesebb az a furcsa érzés. Csak akkor érzem amikor megpihenek. Ülök vagy fekszem.
Érzett már ilyet valaki?

Kata
Kata

Sziasztok!

No megjártuk a CS. T-t. Györgyi a páromtól is egy teljes labor eredményt kértek, ez gondolom a genetikai tanácsadáshoz kellett, meg azért mert náluk a családban elég sok megbetegedés volt, ami ha a betegség nem is, de a hajlam örökletes és hogy van-e veszély a babucira. De nincs Kép max. az én családomtól örökölheti a tompalátást, erre azt mondta a genetikus, hogy legfeljebb nem lesz pilóta, meg mozdonyvezeto és neki is csak B kategóriás jogsija lehet, mint nekem. Viszont én lehet, hogy csak császárral szülhetek a szemem miatt, ezt majd alkalmasint végig kell beszélnem egy jó szemorvossal.
A hétfoi vérképemrol azt mndták, hogy ezek az eltérések lehettek a mensi miatt, meg a meristin miatt is. Azt mondták, hogy ez lehetett vetélés multkor (bár nögyogyi nem látott most), de ne aggódjak. Állítólag a görbéim gyönyöruek és látszik a peteérés idöpontja (multkor mi pont csak azután aktionöztünk, mer ako még nem tudtam, hogy elötte jobb és direkt érleltük a fiukat is, meg rosszul is számoltam Kép ) A görbe alapján azt mondták egyenlöre nem kell progiszintet meg hormonokat nézni. (Azért kiváncsi vagyok Erazmusz véleményére is, ha férjem nem lesz így behavazva elküldjük neki is a görbét) A spermák is szuperek, sejtmozgás, sejtszerkezet, sejtszám is jó. 42 millió a szám és 60%-a élénken mozog (remélem nem mindig pont ezek sietnek kifelé Kép ).
Allitolag 3-5 hónap az átlag a babuci 0sszehoz's'ra, aki tudatosan probálkozik és ilyen eg;szs;ges eredményei vannak mint nekünk. No ez nekünk az 5. ciklus. Remélem nem rontjuk majd nagyon a statisztikát!
Kép

Bocs, hogy egy litániát irtam, de muszáj veletek jót-rosszat megosztanom!

Kata!

Múlt ciklusban én is éreztem u.ezt pár napig, ha ültem, feküdtem, vagy ha sokáig álltam, hányingerem is volt hozzá, aztán 29. napra nagyon hevesen elkezdtem vérezni, mint még soha. (A vélemények megoszlanak vagy koraivetélés, vagy pszichés terhesség volt)

Még valami? Szedi valaki a magzatvédovitamint? Ha igen akkor mindennap?
Nekem most nagyon ajánlották. A folsav tuti kell, meg a vas is alacsony nálam és abba az is van, szoval van benne valami.

Sziasztok:
Norci
Norci

Sziasztok.
Ha minden igaz, regisztrálva vagyok. Ha nem , akkor is Edóka vagyok.
Nem hiszem, hogy kuruzsló lenne, ez egy szlovákiai emberke módszere, amit állítólag nemzetközileg ismernek. Előrebocsátom, semmi érdekem se fűződik a reklámozáshoz, már ha ez az.
Próbálom bővebben leírni (Szószátyár), amire emlékszem.
Ez egy természetes fogamzásszabályozási módszer. Lényege: minden élőlényre hat a körülötte lévő világ, a Nap, Hold, csillagok, stb. Egyes hatások nyilvánvalók, mások nem. Állítólag a Hold járása jelentősebb hatással van ránk, mint gondoljuk.
Dr. Jónás felfedezése szerint a nők abban a holdfázisban a legtermékenyebbek, a babák 80%-a(ha jól emlékszem) akkor fogan, amikor az anya megszületett. A pontos idő azért fontos, mert a Hold járása nem naptári napok szerinti, ahhoz képest eltolódva működik. Mivel nem ez a 100%, ezért kellenek a ciklus időpontjai, akkor is, ha nem szabályos. Így elmagyarázzák, hogy az a tuti időpont, ha a Hold járása szerinti OK nap és a menzesz szerinti OK nap egybeesik. Természetesen aki hőmérőzik, az ezt is felasználhatja, mert a naptár számítás egy dolog, de a hőmérőzés pontosabb, ha meg még nyákot stb. is nézel, az már extra jó.
A menzesz szerinti OK napokat természetszerűleg nem írják be egy évre előre, ezt az előző menzesz alapján te írod be.
Nem tudom, segítettem-e, vagy egy újabb sarlatánságra gondoltok.
Ja, akinek már volt vetélése, beteg magzata-babája, annak úgy is lehet kérni a számítást, hogy melyik a lehető legjobb időpont életképes magzat foganására (jaj, de hülyén hangzik).
A pénzkérésről: én is levegő után kapkodtam annak idején. Most viszont, ahogy olvastam a gyógyszereitek árát, nem is tűnik soknak. Ha belegondoltok, mi mindennel kísérleteztek, aminek mellékhatása is lehet... Ennek max. egy baba (vagy több) lehet a mellékhatása.
Senkit se akartam rábeszélni, de ha valaki kipróbálja és bejön, nyisson egy Jónás topicot vagy mit.
Ha Edóka néven jelenek meg, akkor bejött a regisztráció, a szerk. emilezett.
A fórumon (nemtom milyenen) nem én vagyok ilyen néven.
A szerkesztőnek ha olvassa:
Borzasztó ez a sok hozzászólás egy kupacban. Nem lehetne napokra bontva tárolni, és csak az utolsó lenne kibontva? Észbontó lassú volt, mire a végére értem, bár lehet, hogy csúcs foglalt időt fogtam ki.
edóka (edók

Halo!

A mai sorsolás eredménye képpen a dölnöbe jutottak:

Ancsi ? ? Adács 27 év
Orsoly 8c 45 cn Nagytarcsa 26 év
Koalamaci 4c 43 cn Budapest 24 év
Kicsiandi 6c 40 cn Budapest 32 év
Ildi 4c 38 cn Szekszárd 21 év
Edina 6c 29cn Coimbra 23 év
Melinda 2c 27 cn Ulm 26 év
Monchy 8c 27 cn Budakeszi 32 év
Margit 4c 26 cn Budapest 30 év
Jázmin 4c 25 cn Pécs 22 év
Boglárka 7c 25 cn Györ 24 év
Gabo 28c 24 cn Miskolc 26 év
Márti 8c 24 cn Debrecen 24 év
Andi 12c 21 cn Szeged 30 év
Eni ? 21 cn Pécs 26 év
Cico 4c 20 cn Szeged 27 év
Pucur 3c 19 cn Budapest 29 év
Süni 3c 16 cn Budapest 29 év
Lora 10c 16 cn Várpalota 24 év
Kriszti 12 c 14 cn Galgamácsa 29 ev
Barbi 6c 12 cn Calgary 26 év
Éva 27c 12 cn Nyíregyháza 26 év
Bubi 6c 12 cn Szolnok 28 év
Csilla 4c 7 cn Pusztavám 26 év
Lotti 9c 6 cn Budapest
Norci 5c 6 cn Budapest 26 év
Moni 4c 5 cn Törökbálint 28 év
Cincérke 32c 5 cn Budapest 26 év
Bella 15c 5 cn Debrecen 25 év
Lella 9c 5 cn ? 32 év
Kata 4c 4 cn Miskolc 35 év

Monchy, Györgyi mos éjszakás vagyok éppen, ezért vagyok itt ilyen korán

Norci, kíváncsian várom, mit intéztek a családtervezési intézetben. Majd írd le, hátha tanulunk belöle.

Andy, ugy tudom, hogy a hormonális változások miatt fáj és feszül a pocak és a mellek. A höd mindenképpen bízato. Nekem soha nem ment 37 fölé, tuti progi hiányom van.

Kata, a munkatársam babás, de a nem várt mesi idején két napig vérzett. Mivel furcsán érezte magát egy héttel késöbb tesztelt. Nagyon-nagyon halvány csíkja lett. Várt még egy hetet, akkor is alig látszott a 2 csík. Aztán az UH már kimutatta, itt is van a 6. heti kép. Talán egy tesztet megér a lelki nyugalmad miatt. Azt az ezrest meg inkább erre költsd, mint gyogyszerre. Legfeljebb nem mondod el senkinek.

Norci, nekem erre a kérdésre egyértelmüen nemmel válaszolt a dokim (aki az E által oly sokszor emlegetett Sikosi prof tanítványa). Szerinte felesleges pénzkidobás még most. Sok gyümcsit és zöldséget javasolt. Bár a vas szerinte is fontos, ha az alacsony, potolni kell. De nen gyogyit irt fel, hanem azt mondta, probáljam természetes uton potolni.

Képzeljétek, meg van bolondulva a höm. Össze vissza ugrál. Az utobbi két ciklusban a 11 napon volt a mélypontom. Most a 11.-en 36,8 volt, a 14.-en 36,5 most a 15.-en pedig megint 36,8 popsiban mérve. Mind a két höemelkedés nyákkal járt, de a mostani elég folyos volt, és tisztára átlátszo. A biztosnág kedvéért most is játszottunk egy partit, csak hogy mulassuk az idöt.

Pusz, és kellemes napot minden mamajelöltnek. Lora
Lora

Jó reggelt kedves mindenki,

Most éppen van néhány percem írni, mert a főnök csak 8-ra jönKépKép.

Edóka,
Isten hozott köztünk, még ha nem is azonosak a céljainkKép, és köszönjük a jelenlegi és jövőbeni tanácsaidat isKépKép Nagyon vicces egyébként a dolog, mert én is azt hittem mikor a fiamat megszültem, hogy a második már sétagalopp lesz, nekem már nem lehet a témában újat mondani. Erre tessék. Pont olyan tanácstalan vagyok, mint mindannyian itt, sőt sok esetben a még "csak" leendő mamák sokkal okosabbak nálunk "tapasztaltaknál". KépKépKépKép

Orsoly,
Szerintem is kérdezd meg a dokidtól a Norcolutot, mert így lehet, hogy még többet kell várnod, mint 1-2 napKép
(Mondom ezt én, aki még a Macát sem merte megkérdezni a dokijátólKépKépKépKépKép) Hát ez az, másnak nagyon könnyű okos tanácsot adni. De ha van merszed, szerintem kérdezz rá.

BBBBBBBBBBBBBBBBEEEEEEEEEEEEELLLLLLLLLLLAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JELENTKEZZ LÉGYSZI!!!!!! (És ne nagyon dühöng amiért ilyen pofátlan vagyok, hogy sürgetlek)

Kata,
Szerintem is tesztelt, mert én is véreztem terhesen, és progi hiány miatt volt, ha akkor nem kapok Turinált (akkor még ez volt csak) akkor nem valószínű, hogy megmarad a fiamKépKép Nem akartalak megrémíteni, de nem szabad egy teszt árán múlnia a dolognak. Anyukám annak idején velem 3 hónapig rendesen mensizett, és csak akkor döbben rá, hogy terhes velem, mikor megmozdultam (kb. 20!!!! hét körül)!!!! (Semmi más tünete nem volt, nem hányt meg semmi ilyesmi!!!!!)

Na befejezem, írjatok ma is sokat, hogy ha írogatni nem is lesz időm délutánig, azért legyen mit olvasnomKépKépKépKép

Pusszancs

(Litániás) Márti
Márti

Jó reggelt Mindenkinek!

Monchy

Kép
Monchy

Sziasztok!

Tudom, örülnöm kellene, itt a péntek, a hétvége, de mégsem röpdösök. Nem tudom mi van velem, ma is alig tudtam fölkelni reggel, pedig tegnap már 10-kor aludtam. Olyan fáradt vagyok napok óta, hogy amikor hazamegyek, egyböl lefekszem pihenni. Kivétel volt a tegnapi nap, amikor tornáztam egy kicsit.
Ezzel is olyan gondom van! Kép Most lehet vagy nem lehet pl. szobabiciklizni, hasizmozni ebben a próbálkozási idöszakban? Olvastam egy pár dolgot a terhestornáról könyvekben és a Neten egyaránt, de szinte ahány cikk volt annyi félét mondott. Az egyikben azt olvastam, hogy nem lehet kocogni, a másik azt írta, hogyha valaki elötte is kocogott, az most is megteheti, ha nem érzi megeröltetönek. Valaki pedig azt mondja, hogy semmiféle torna nem megengedett. Most melyiknek higyjek? Erazmusz drnönek írtam már egy ezzel kapcsolatos kérdést, de sajnos még nem tudott rá válaszolni. Kép
Sajnos pár évig kimaradt a rendszeres mozgás az életemböl a suli miatt, de július óta újra tornázom, és azóta mintha kicseréltek volna. Kép Nemcsak fizikailag érzem jól magam, mert a fittség kihat a lelki állapotomra is. Tudjátok, nem akartam úgy kezdeni a terhességet, hogy nem vagyok jó kondiban. Kép
Múlt hét óta már nem nagyon mertem tornázni a peteérés miatt, nem akartam, hogy esetleg "kiessen" belölem a megtermékenyített petesejt (ha ugyan volt érett petesejt és megtermékenyítés egyáltalán). De tegnap már nem bírtam tovább, és tornáztam otthon munka után, ami olyan, de olyan jól esett. Kép Így hát most jól kellene éreznem magam, mint mindig torna után másnap, de valahogy ez az érzés most hiányzik. Kép
Lehet, hogy közrejátszik az is, hogy tegnap reggel és tegnapelött este voltak azok az alhasi fájások, szúrások, meg az a rettenetes fáradtság. Meg aztán az is elkeserít most, hogy megy le a höm. Kép Tegnapelött még 37,0 volt, tegnap már 36,9, ma pedig már csak 36,8. Most értem meg igazán Norci múltkori lelkiállapotát! Ez a bizonytalanság az, ami megviseli az embert. Most megjön, vagy csak a progi szintem alacsony? Kép
Tegnap eljátszottam azzal a gondolattal, hogy ha ma reggelre nem jön meg és a höm sem csökken, akkor csinálok egy tesztet. Aztán ma reggel mégsem csináltam meg a 36,8 miatt. Kép Tudom, lehet, hogy még egy kicsit korai lenne a teszt, de ha utánaszámolok, akkor ma vagyok az ovuláció utáni 7. napon.

Ne haragudjatok, hogy ma ilyen depi vagyok, de minden optimizmusom ellenére sem tudok most egyedül jobb kedvre derülni.

Puszi, Monchy
Monchy

Monchy!

Én megértem a lellkiállapotodat, de fel a fejjel. A tesztekrol, én hiszek Erazmusz doktornonek és szilárd elhatározásra jutottam, hogy betartom amit mondott. Nos szerinte csak az ovuláció utáni 15.-19. napon lehet biztosat mondani. (Remélem jól emlékszem a számra) Szóval biztos korai lenne még a teszt, nekem is az volt. A tornáról, ezzel én is bajban vagyok, különösen, hogy mostanában konditerembe járok (a fittség miatt, meg hogy a "gyertyához" is legyen eröm), de kompromisszumot kötöttem magammal: csak a ciklus elso felében megyek, köv. két hét kimarad, addig itthon lehet olyat csinálni ami nem megeröltetö, és a hasizmot ilyenkor ki lehet hagyni. A szobabiciklit állítolag nyugodtan lehet, biciklizni viszont tilos.
Szóval fel a fejjel!

Györgyi, Lora!
Tegnap este leirtam, hogy mi volt a családtervezésiben.

A magzatvédo vitaminról mást is megkérdeztem állítólag jó, szóval kezdjem el szedni. Talán nem mindennap, de elkezdem.

Norci
Norci

Norci!

Miért tilos biciklizni??????????

Falubeli közlekedésre használom (HASZNÁLTAM).

Egyébként most nem fogok, mert múlkor (2. iszem után) elestem. Hanyatt estem az ülés meg a hasamra. (bonyolult leírni, de elakadtam valamiben)

3. inszem be kellett másznom a kerítésen (na ez is hosszú). Jó magas, bökos végu, nehéz volt bemászni.

Ez tiszta röhej 32 évesen.
Jövo héttol, 4. inszem teljes "ágynyugalom".
2 napig még dolgozni sem jövök.

Caldea
caldea

Caldea!

Nekem a barátnomnek mondta a dokija, mert ok is akkor költöztek vidékre amikor terhes lett. Hogy miért nem tudom, talán a rázkódás? Kérdezzük meg E. doktornot.

Norci
Norci

Jo reggggggelt!

Monchy!

na ne szomizz ma!!Itt vagyunk neked mi es felviditunkKépKép
OFF:hallottal az uj futociporol??Lehet,hogy ez a megoldas a kismamaknak,hogy ne kelljen abbahagyni a futast.

Norci

En egy ideig szedtem a vitamint 6 kilot hiztam toleKépEs nem jott be a babuci sem ugyhogy marad a folsav.Azert szedheted szerintem bajod nem lehet tole csak nem szabad 2-3 honapnal tovabb szedni szerintem.Ja es ha lehet akkor telleg a termeszetesforrasokat igyekezzunk kihasznalni.

Huu,ma megyek a Fabian Dr-hoz sajna csak hetfon tudom nektek leirni mi voltKépDe nagyon izgulok!!!

puszi Kriszti
kriszti

Norci!

Amig nem jön meg (remélem) nem fogok brigázni.

Ha a Balatonon kibírtam tampon nélkül akkor ez már semmi. Endó miatt nem használok. Persze nem tudják mitol alakul ki az endo, de hátha ez is besegít a kialakulásában.

Endometriósis: méhnyálkahártya szigetek rendellenes helyen. Pl. hasüreg, hasfal, petefészek, gerinc!!!! Teherbeesést gátolja.

Caldea
caldea

Sziasztok Lányok!

Most jöttem vérvételröl és fel vagyok háborodva. Progeszteron szintet néznek ezért még hétfön és szerdán is ott fogok kezdeni. Na de a felháborodásom oka: miért olyat raknak oda vért venni, akinek láthatoan remeg mind a két keze. KépKépA vénámat eltalálta, de a tü rendesen mozgott benne, sött ahogy hozzámért, az egész nö remegett. Multok 7 kémcsö vért vettek, meg sem éreztem. Most meg ettöl az egytöl nagyon fáj a vénám.KépKépKépKép

Monchy!

Tesékk jokedvre derülni, itt egy kis energia (meg mindenkinek, akinek szüksége van rá: ++++++++++++++KépKépKépKépKépKép:++++++++++KépKépKép+++++++++++++
JA és azt a tesztelést még késöbbre hagynám!!!

Lora, Lella merre vagytok?
Mi van a listán legfelül lévökkel? Mindenki befuto???

Pucur
Pucúr

Norci, Kriszti!

Köszike. Máris kicsit jobb lett a kedvem, még egy mosoly is átsuhant az arcomon. Kép

Caldea!

Pontosan úgy van, ahogy gondolod. A nem szobabiciklizés a rázkódás miatt ártalmas.

Kép

A vitaminokról annyit tudok, hogy a terhesség elött jó, ha feltölti magát az ember velük. Föleg a fólsavra van szükség, mert segíti a vas felszívódását a szervezetben és ezáltal csökkenti a nyitott gerinc és egyéb ilyen borzalmak valószínüségét. Természetesen más vitaminokra és ásványokra is szüksége van a szervezetnek.
Én 1 hónapig fólsavat szedtem, utána pedig, mostmár lassan két hónapja Elevitet szedek. Eleinte én is felszedtem miatta 2-3 kilót, de aztán este, lefekvés elött szedem és valahogy visszafogta a "hatalmas" étvágyamat.

Kriszti!

Milyen futócipöröl beszéltél? Én még nem is hallottam róla!

Monchy
Monchy

Sziasztok!

Nem rég fedeztem fel azt az oldalt, de nagyon sokmindent elolvastam azóta. Szerintem túlzottan sokmindent elhisztek abból, amit a tudomány állít.(Ezt nem bántásnak szánom, most jön a magyarázat)
Az első terhességem véletlenül jött össze kb a ciklus 20. napján, majd ezek után időben megjött a mensim. Ennek ellenére kb 4-5 hetesen az erős mellfeszülés miatt gyanús lett, hogy terhes lehetek, és csináltam egy tesztet ami negatív! lett az 5. héten. Szóval a kisfiam most 5 éves. Ezek után fel nem merült bennem, hogy a második nem akkor fog jönni amikor akarjuk. Pedig egy év sikertelenség után elmentem orvoshoz, ahol kiderült, hogy nem működik az egyik petefészek (valószínűleg sosem működött), alacsony a hormonszintem és kb 2 évben egyszer van esélyem teherbe esni. Szóval jöttek a gyógyszerek, injekciók, hőmérőzés és az izgalmak. 1 évi gyógyszerezés után elege lett a szervezetmnek és felborult a rendszer. Megjött a ciklus 20. napján. Ezek után ki kellet hagyni a gyógyszereket egy időre, majd a szünet után ujra kezdtem és akkor sikerült! (Utólag számolva éppen a szülinapom ünneplésén!)A hőmérsékletem soha nem volt 36,8 fölött és az a bizonyos felugrás nagy belebeszéléssel esetleg 0,3 fok volt. Rendszeresen futottam, tornáztam, hasizmoztam. Az első terhességemmel még terhesen is, mivel nem tudtam mi a helyzet. Sőt akkor még nem megengedett allargiás gyógyszert is szedtem és tüdőszűrésen is voltam. A tudományról annyit: 1.Az első gyerekem valószínűsége szinte 0, az egyéb hatások miatt biztosan egészségtelen és meg sem marad. Helyette: egészséges 4200g-os 58 cm-es kisfiú. 2.A hőmérőzés szerint nem is volt peteérésem. Helyette: most a terhesség 17. hete, 3D ultarahang szerint egészséges baba.
Mindenkinek üzenem, hogy fel a fejjel. Számolásoktól és hőmérőzésektől függetlenül bármikor lehet teherbe esni! Különben ezt nem cáfolják az orvosok sem, csak szerintük kicsi az esély. Szerintem nem kicsi, 2 terhességemből 2 kivételes.
Sziasztok
Eszti
u.i: Boccs, hogy ilyen hosszú lett, de remélem tanulségos és nem sűrűn van időm internetezni. Kép
Névtelen

Jó reggel csajok!

Norci
Kösz az infokat, most már eszembe jutott, hogy mi genetikusnál voltunk. Örülök, hogy jok az eredmények. Én amint már irtam ugy szoktam szedni az ELEVIT-et, hogy a középidőtöl a végéig. Nekem is fontos a folsav + a vas is.
Leirhatnád egy teljes havi hödet, érdekelni, hogy mi az ami szuperKép

Monchy
Teljesen megértem az érzéseidet, de ne izgulj nagyon sokan vagyunk ezzel igy, ahogy te.
Én ezért, ha bármiféle tünet jelentkezne, mindegyikra az mondom, hogy mástol van. (Pl. a tegnapi kajátol émelyeg a gyomrom) Ha állandoan a jeleket lessük, tényleg be fogunk sokallani. Küldök neked sok ++++++++++++++ energiátKépKép

A tornárol ugy tudom, hogy nem szabad, hogy tul megeröltető legyen, és a hasprés TILOS!!!

Gy
Györgyi

Szia Pucur!

Köszike Neked is. Kép Kép Kép
A karodat az injekció helyén borogasd egy kicsit, hátha segít.

Monchy
Monchy

Norci, és a többiek, akik magzatvédöt akarnak szedni.

Én már szedem több mint egy hónapja az Elevitet. Eszméletlen milyen étvágyat csinált. Most már akkor szedem be ha eszembe jut. Visszatérek a jó öreg follsavhoz, napi 2x vagy 3x1 adagban.

A magzatvédö vitamin ugyanazon az elven müködik mint bármelyik vitaminkészítmény, csak a baba számára fontos vitaminok és ásványi anyagok nagyobb koncentrátumban találhatók meg benne. Összehasonlítottam az Elevitet a Supradyn kapszulával. Ugyanazok az alkotóelemei csak valamiböl több, valamiböl pedig kevesebb van benne. És ez a több valami csinált nálam étvágyat.

Azért javasolt beszedni 1 hónappal teherbeesés elött, mert feltölti a vitaminkészleteidet, melyre a szervezetednek nagyon-nagy szüksége van. Csak azt árulja már el valaki, hogy mi van ha több hónapig nem jön össze a baba? lsd. esetünket.

Szóval én leálltam vele, a fenti okok miatt. Nem akarok 100 kilósan kezdeni egy terhességet. Természetesen ki lehet próbálni kire milyen hatással van. Embere válogatja.
Ha nem akarsz szedni m.v. vitamint, szedjél más TV-ben hirdetett vitaminokat.
Üdv, Moni
mj

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?