Új privát üzeneted érkezett!

Bocs, most nem tudok bővebben, de Nono-nak: azt gondolom, amit írtál, nem nekem szántad... Ha mégis, akkor - szerencsére - nagyon tévedsz, hisz Melcsikével kapcsolatban bennem a szikrája sem merült fel azoknak a gondolatoknak, amiket említesz... :shock: :cry:
Ha mégis a tiédhez hasonló következtetésekre adtam okot a hszemmel, akkor nagyon sajnálom és kérem Melcsikét, hogy ne haragudjon, egyáltalán nem volt szándékos.
Majd még jövök, csak most mennem kell, de muszáj volt "tisztázni" magam. :)

been

Sziasztok!

Huu de lemaradtam az utóbbi napokban. Igyekszem visszaolvasni.

Üdvözlöm az újakat! Szépen gyarapodunk,ami egy részről jó,de sajna elszomorító is.

Tünci Drága!
A zárt topik szerintem is jó ötlet,de viszont ezt is életben kéne tartani,sokaknak nagy segítség,még ha csak olvasnak és nem írnak.

Köszönöm kérdéseiteket, a gyerkőcök már jobban vannak,tegnap már kirándulni voltunk.

Melcsike!
Hogy sikerült a tegnapi fellépés?
Rokonodnak gyors felépülést kívánok!
Sajnálom a rossz érzéseidet, szólhattál volna, jöttem volna Veled és eltereltem volna a gondolataidat..... :wink:
Kyra gyakran emlegeti Barcit,mert olyan jó barátnők lettek,mondja :D

Most mennem kell,de még jövök.

Bea
beátab

Szia Bea! Neked szerettem volna még írni a nagyfiaddal kapcsolatban, hogy hasonló szitu fordult elő az unokabátyáméknál tavaly. A felesége első házasságából van egy nagylány - hu nem is tudom hány éves már :oops: középsulis - átcuccolt az apjához, aztán gyorsan vissza is cuccolt ( egy pár hónap múlva 1-2-3 asszem) Szóval csak azt szerettem volna ezzel mondani, hogy kitartást, szerintem hamarosan rájön Dani is, hogy ti csak jót akartok neki. Szívesen megnézném ahogy táncol :wink:

királylány

Tüncike, nem sikerült még mindent visszaolvasnom, szerintem ma is csak kb. este lesz időm. Addig jutottam, hogy az anyatanyán lenne lehetőség zárt topikra.

Majd utánakérdezek én is, egy ismerősöm mondta, hogy ők is nyílt topikból lettek zártak, nem hiszem, hogy elmentek innen.

Én sem szeretnék elmenni innen, ha ez az ára, akkor inkább maradjon nyílt, majd legfeljebb odafigyelünk, hogy mit írunk.
Vendég

Sziasztok, hú megint sokat írtatok!

CSak olvasni tudtam, de Been,Nono szerintem Andreára gondolt,a Te hsz-eid pont az ellenkezője...

Nyinya, ami veled történt minden nő legrettenetesebb rémálma, erre nem is tudok mit mondani ,csoda, hogy ezt túl lehet élni...

Bea!

Azt hiszem az nem működne, hogy ez a topik is, meg egy zárt is..Két helyre nem hiszem ,hogy írnánk.. :(

KépKépKép
tünci28

Na, még mindig nem értem a végére, olyan sokat írtatok ezalatt a pár nap alatt.

Lyly, Bencusnak nagyon nagyon köszönjük az anyák napi verset. Egyből kicsordult a könnyem, annyira szép, annyira igaz.

Köszönjük a kicsi Angyalkáinknak is, mert tudom, hogy Ők is ilyesmit mondanak / mondanának nekünk Anyák napján.

Zaha, majd küldök képet.

Apu helyrejött hál Istennek a műtét után, bár sok idő kellett, de sikerült :)

Közben olvasom, hogy úgy tűnik maradhatunk itt zártként is :) Ennek nagyon örülök, mert nem szívesen hagytam volna el ezt a helyet :)

Nagy puszi mindenkinek, este már úgy tűnik lesz egy kis időm jönni.
Vendég

Sziasztok!

Lányok én azt gondolom ennél többet már nem érdemel ez a hozzászólás, hogy én megint valakinek ellenszeves vagyok. Én nem vállalom fel a felelősséget, mert Andreának az anyukája nem törödött gyermeke lelkével. ( Bár azt irta jó szülő volt. :? ) Köszönöm nektek, hogy azért sokan megértitek, hogy miért irom itt le, amit nem nagyon akarok máshol ismétlem máshol kimondani.

Igazából már tényleg elegem van a fekete bárányszerepből. Szerintem az csak rajtunk múlik, hogy egy topik megszűnik-e vagy sem. Nem hiszem csak azért, hogy zárttá alakul megszünne. Ha valaki szeretne kivülről valakihez szólni, azt privátba is megteheti. Ezért a zárt topik felé hajlik még mindig részemről a voks.

Kép

Kép
melcsike70

Nyinya, ez borzasztó... :shock: :shock: Ehhez még a hozzáállás is anyukád részéről... :?
Tünci, köszi a megerősítést; ezek szt jól gondoltam, hogy nem rám gondolt Nono, csak több utalást is tett arra, amit én is írtam, és ez elég megtévesztő volt (a pánikbetegségemre és Hannára gondolok). :)

been

Bea

Aranyos vagy! De talán ezek a csaták a saját lelkemmel egyre jobban erősitenek. Ott akkor nehéz volt, és biztos lesznek még hasonló rossz pillanatok. A fellépésben az volt a legjobb, hogy az egész város és a környező településekről a tömeg az én gyerekemnek tapsolt. És Barci nagyon élvezi, azt hiszem ez a legfontosabb. :wink:

Barci is emlegeti, hogy mikor megyünk már Győrbe. De hát megint rossz az idő. :evil: Csak lesz már szép idő is. Ráadásul, van egy jó kis lista, ahol fellépnek ebben a hónapban. Lesz még egy verseny 16-án, meg lesznek gyereknapi fellépések, meg jótékonysági fellépések is. De valahogy összejövünk még. Meg hát amúgyis, nyáron jobban lesz rá mód hogy összehozzunk akár valami jó kis játszótéri programot is.

Kép

Kép
melcsike70

Melcsi, nagyon-nagyon-nagy gratula a nagylányodhoz! :D

been

Nyinya

Én is nagyon sajnálom, ami veled történt. Ez talán minden szülő rémálma, hogy ne történjen ilyesmi a gyerekével. De a te érzéseid ezzel kapcsolatban sokkal-sokkal erősebbek lehetnek, mert te átélted ezt a szörnyűséget. :cry: Kívánom, hogy csak jó dolgok történjenek most már csak. :wink:

Kép

Kép
melcsike70

Boboka!
Én sem érek a végére,reggel óta próbálkozok a visszaolvasással,és asszem már elvesztettem a fonalat :oops: ,közben főzök,anyáknapi verseket tanulunk a kicsikkel anyumnak....

Tünci!
Írok privit.
Ezeket a priviket lehetne megszüntetni a zártban,de persze a többség döntsön én elfogadom.

Dia!
Többen mondták már nekem,hogy ne aggódjak úgyis visszajön,csak ez nem olyan egyszerű. Az apja intézi már a bíróságon,hogy ne ő fizessen gyerektartást ezentúl hanem én, na ezeket a dolgokat nem olyan könnyű visszacsinálni. Valamint elviszi a bútorait,cuccait,az sem kevés,jópár napot fog igénybevenni csak a csomagolás. És a szobáját megkapja Marcell,tehát nem igazán szeretném ha hülyét csinálna belőlünk.
De érdekes módon 1 hete nem történt semmi,nem beszél a költözésről,nem csomagol,úgyhogy nem tudom mi a helyzet,most kivárok,nem zaklatom,meg közben történt egy sajnálatos haláleset,meghalt az apai nagypapája akit nagyon szeretett és ez nagyon megviseli őt.
Van egy olyan érzésem,hogy nem is akar elmenni,de még nem nagyon akarom beleélni magam,nehogy pofára essek :(
beátab

Itt az ebédidő mindenkinek jó étvágyat!

Kép

Kép
melcsike70

* Betti! Jó volt újra rólad is hallani!!! Hiányzol ám innen!

** Sírós délelőttöm volt. Been, elolvastam Andris Bence történetét. Nagyon sajnálom.
Beleolvastam Timesz történetébe is, nagyon megrendített. Szép az a kép, amit feltettél róluk, olyan meghitt és békés, mintha nem leselkedne a háttérben valami szörnyűség... Timesz egy kedves és hihetetlenül erős ember lehetett, és szörnyű, hogy a kicsi fia nélküle kénytelen felnőni. (és megrendítő, megható volt a ti összefogásotok is)

*** Nem tudom, hogy nekem, mint ebben a topikban régi (augusztus közepén regisztráltam), de igen ritka fórumozónak van-e "szavazati jogom", viszont leírom, mit gondolok a topik zárttá tételéről.
Ahogy tegnap zaha megfogalmazta, ez a fórum "Tünci életműve". És mint ilyent, tisztelnünk kell, és felelősek vagyunk érte mi is, akik hozzászólásainkkal "éltetjük". Egy olyan segítség az érintetteknek, amihez bármikor hozzáférhetnek, akár a háttérben meghúzódva is, és erőt meríthetnek belőle. Egy zárt fórum erre nem alkalmas, mert nem csak hozzászólni nem lehet regisztrálatlanul, de olvasni sem.
Egy zárt fórumba senki nem fog "csak úgy" bejelentkezni, amikor az éjszaka közepén éppen sírógörcsben fetreng a bánattól, és egy emberi hangra vágyik. (persze felhívhatja a lelki elsősegély szolgálatot, ami rendszerint foglalt, mert sajnos "több az eszkimó, mint a fóka")
Tegnap (vagyis ma hajnalban) megnéztem a statisztikát a topik látogatottságáról (és most, egy perce, újra):
pillanatnyilag 13.362 hozzászólás, és 137.904 látogató az arány. Tízszer annyian olvassák, mint ahányan írnak bele. (hajnali fél négy óta, tehát tíz óra alatt, 328-an nézték meg a lapot!!!). Ha bezárul, akkor ennyi ember veszíti el ezt a fajta támaszt. Gondoljatok erre is, amikor döntötök!!!
Két fórum (egy nyitott és egy zárt), párhuzamosan - ezt tapasztalatból írom! -, nem fog működni. És az is igaz, amit "Apa" írt Tüncinek, hogy a zártak először nagyon felpörögnek, de egy idő után elsorvadnak.

**** Kérlek, segítsetek! Nehéz lenne újra visszaolvasnom ezt a tizenháromezernél is több hozzászólást, pedig végigolvastam valamennyit a megfelelő időben, de mindenre én sem emlékezhetem pontosan:
Ki kapott még ebben a fórumban - az augusztusi indulása óta - "kellemetlenkedőnek ítélt", "bántónak érzett" megjegyzéseket, bárkitől?
(Ha van érintett, annak nyilván megmaradt az emlékezetében.)
Én valójában egyetlen rosszindulatú megjegyzésre sem emlékszem a tizenháromezer-háromszázhatvankettő közül. Véleményeket olvashattunk, sorsokat olvashattunk, érzéseket olvashattunk...

Aarnika
aarnika

Aarnika

Csak én! Szerintem az elég sértő, ha örökké hozzám vágják hogy rossz anya vagyok és tönkreteszem a gyerekemet. Legalábbis számomra, mert tudom hogy ez nem igy van. Talán akkor nekem kellene már nem irnom? Mert engem mintha utálnának. Pedig én is ugyanazt éltem át mint a többiek. MEGHALT A GYEREKEM! És azt hittem én is sirhatok itt, de úgy látszik én valamiért nem!

Kép

Kép
melcsike70

been

Köszönöm Barci nevében. :wink:

Kép

Kép
melcsike70

Az elmúlt néhány napban annyi mindent írtunk, annyi minden került felszínre, hogy most hirtelen én is alig tudom követni.

Megpróbálok a szabadnapomon csinálni egy összegzést.

Melcsike,szerintem a világon senki sem akarja, ohgy ne írj többet, úgyhogy ezt verd ki a fejedből!!!
Most azon gondolkodtam, mert nem akartam eddig írni, nem akartam félreérthető lenne, de talán minden kritikával v. észrevétellel az a baj, hogy nyílvános, nem tudom...
Nem tudom hogyan viseltem volna, ha ide írják, akik írtak nekem...a helyzet az, hogy párszor megkaptam a fejmosást, de nagyságrendekkel könnyebb volt "négyszemközt " megbeszélni..Volt, hogy annyira rosszul esett, hogy azonnal sírva fakadtam, viszont volt, hogy igaza volt, de most nem írnám ki, hogy kinek volt igaza, ezt megörzöm a kettőnk titkának... :wink:

KépKépKép
tünci28

Melcsi:a minap voltam a kinezológusomnál és elmondtam neki, hogy mennyire dühös vagyok a tehes nőkre és mindenkire, akinek probléma mentes a terhessége és akiknél minden a nagykönyv szerint alakul, és hogy átmegyek a másik oldalra az utcán, ha szembe jön egy pocakos, vagy legalábbis elcsapom azonnal a fejem.Dühít, akinek becsúszott vagy 1 hónap alatt összejött.És tudod mit mondott?Hogy ez teljesen TERMÉSZETES és MEGENGEDETT.Mert ez nekem fáj és én élem meg és dünöngjek nyugodtam, mert ennyi jár.És ez az érzés majd enyhül, de mindig így fogok érezni sajnos, mert ezt átéltem, ez az én veszteségem.
Szóval dühöngj csak nyugodtan annyiszor, ahányszor kell, ezzel senkit nem betegítessz meg.Emberek vagyunk, érzésekkel.
/Tudom, hogy lezártad a témát, de ezt még el kellett mondanom./ :oops:
jázmin20

Csak egy ötlet. Eszembe jutott egy "köztes megoldás", hogy a fórum nyitott, továbbra is bárki számára olvasható maradhasson. Persze nem tudom, hogy ez technikailag és "humánerőforrásilag" kivitelezhető-e.
Arra gondolok, hogy "moderált" fórumként lehetne működtetni, persze nem tudom, hogy "Apa", vagy aki itt a babanetes főlapon "moderátorként" van megnevezve, vállalná-e ezt.
Bár én, ahogy fent már írtam, eddig egyetlen olyan hsz-t sem olvastam ezen a topikon, amit egy semleges moderátor "kimoderált volna", mint sértőt.
aarnika

Nos,most még nem annyira tudom követni,de majd bele jövök!
Üdv.minden kedves új topic lakonak!

Melcsike sajnálom,hogy így rádszálltak,én sem értem miért.
Pedig téged megismereve rendes emberke vagy.Nem tudom felfogni miért cikiznek.Ez az topic azért van,hogy kiirjuk a bánatunkat.
Nem azért,hogy bántsuk egymást.Láttam már több topicot kihalni a piszkálodásdok végett,sajna.Mi ne tegyük ezt!!!

Bea lehet a fiad már lehiggadt és meggondolta magát,de most nem tudja hogyan mondani.Sajnálom,hogy ezen kell átmenned!
Bizti nem lehet könnyű.Ő sem találja most a helyét a világban.
Azt hiszi a fiad,hogy az apjánál majd jobb lesz.....

Nyinya borzasztó a történeted.Az pedig még borzasztóbb,amikor a
szülő így bánik a gyerekével.Gondolom ez mélyen nyomot hagyott benned ez a történés.Sosem lehet ezt kiheverni,szerintem.....

Been a te történeted is nagyon szomorú.Azt hiszem én belepusztultam volna,ha velem ez történik szülés után.
Gondolom nagyon nehéz volt talpra állni.
A terhességem alatt mindég is ettül rettegtem,hogy nehogy akkor,ott a szülőasztalon történjen meg a tragédia.
Engem is jól megkinoztak,nem figyeltek kellőképpen és a baba szivhangja már csak 60 volt a 120 helyett.A mikor már nem birtam tovább,akkor már orditottam,hogy vigyenek császárra.
Addigra már tiszta zöld volt a vizem(elötte tiszta volt),a baba már nagyon szenvedhetett,nyelt a magzatvízből,2 napig nem evett,csak hányt.....ennyit az egészségügyről(Szerbiában is)

Kép
Kép
szintus

Hűha Lányok!!!! Azt a mindenit mennyit és mennyi témáról írtatok.. Sző szerint nem tudtam jönni napokig, nem volt gépem és most alig bírm visszaolvasni..

Tünci és Többiek! Ha számít a véleményem: a zárt topic azért jó, mert sokkal nyíltabban lehet egymásnak írni, nem kell küldözgetni a priviket kényás témában, nem kell félni, hogy valaki bántó kommentet ír, hogy nem kell tartani attól, hogy "idegen" olvassa, akivel esetleg nem akarunk valamit megosztani. Én személy szerint - nem bántani akarm a zugolvasókat - de a fórum aktív tagjain kivül senkivel sem akarm megosztani a mindennapjaimat és ezért sem írtam sokszor sok mindenről, talán túl védem a privát szférámat, de ez én vagyok. Én támogatom a zárt fórumot.
A másik oldal, hogy azok akiknek segítségre van szükségük nehezebben fognak megtalálni, de azt hiszem azt is meg lehet oldani. Pl. ennek a fórumnak a végére oda lehet írni, hogy ha valaki be akar lépni, ha meg akar velünk valamit osztani, akkor neked írjn egy privit és megadod a kódot... így megtalálhatnak, de az is lehet, hogy ez a fórum nélkülünk is fog tovább menni..

Most mennem kell, végre meleg van errefele is és megyünk piknikezni hármasban ki a vízhez.. Majd jelentkezem.. Mindenkinek szép estét..

Kép
leda2002

jaj been, ne haragudj, nem rád gondoltam, csak veszettül gépeltem, hogy el ne szálljon mert az egy éves fiam itt kolbászolt a lábam alatt reggel és folyton kilövi a gépemet, ne hari mégegyszer.
Vendég

benn, még annyit h igen kicsit félre érthető voltam. Utaltam rád h te mondtad h Hanna kicsit korábban jött és nehéz volt feldolgozni. És ez lehet h "hiba" mert benne is nyomot hagyhatott az aggódásod, de sztem te is mint minden anya próbálta a legjobbat adni az adott körülmények között. nem biztos h ha 10 év múlva jött/jönne Hanna nem mentél volna át azon, amin. Bocsi, a megszólítások tényleg nem neked mentek, de mindjá javítom.

Lányok, bár nekem annyira hiányoztok majd én is arra szavazok ne engedjétek h folyton vádaskodjanak és ítélkezzenek, én a zárt topikra szavazok, még akkor is ha onnantól kezdve már nem láthatom kivel mi lesz. És az már nem olyan ha pü-ben érdeklődnék, de sztem sokan szívesen ítélkeznek anélkül h nem nézik a másik oldalt.

és sokan szeretnek mellényomni neveket holott csak figyelmesebben kellet volna gépelni...sorry been mégegyszer... :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.05.02 19:16-kor.
Vendég

úgy szavazok itt mintha lenne szavazatom....sorry, offolom magam már. :oops:
Vendég

javítottam, been, ne hari!
Vendég

Most csak visszaolvastam, reagálni már nem tudok, jók legyetek, holnap összegzek...

Én személy szerint örülök, hogy sokan előbújtatok... :wink:

KépKépKép
tünci28

Nyílt topic mellett egy szavazat. Mint őslakó.

Ez a gyermekeink emlékhelye. Én augusztus óta már mindent őszintén maximálisan elmondtam, már úgyis mindegy, nekem legalább is, bárki, bárhogy felismerhet a hozzászólásaimról.

Aarnikának igaza van, egy kezemen meg lehet számolni a kellemetlen hozzászólásokat, amikre szerintem ráugrottunk mindannyian, mindenki védelmében.

Olyan ez mint egy napló, mások okulására is.
Egy vélemény mellette.

Betti
Kép
betti0412

Jo estèt!

Mècses mèg mindig eltörve.... :cry:

Lànyok a kèpeket felrakom 1 külön helyre,mert ide nem szivesen rakom neharagudjatok!Fèrjem most csinàlja nekem,holnap becsszora kèsz lessz aztàn megy priviben! :wink:

Nagyon eggyet èrtek Leda hozzàszolàsàval!Szerintem ,ha valakinek tènyleg segitsègre van szüksège akkor kèrjen valakitöl priviben belèpöt!Neharagudjatok ,de akinek ilyen problémàja van annak a "zug olvasàs" nem segit,mert ugyanugy nem irja ki magàbol az èrzèseit ès örlödik tovàbb....-legalàbb is az èn meglàtàsom szerint!Hangsulyozum ez an èn szemèlyes vèlemènyem!Megbàntani senkit nem àll szàndèkomban ,plàne itt nem!!!
Szivem szerint èn is a zàrtra szavazok ès màr règota gondoltam èn is erre!Egyrèszt ,mert Meli nekem ,màr olyan mint a reggeli ujsàg...-mindig öt olvasom a tejeskàvèm mellè! :wink: -ès elegem van màr ,hogy mindenki öt kostolgatja!
Tünci,Lyly,Boboka,Meli ti meg màr ugy hozzàm nöttetek lelkiekben ,hogy màr 1 szüksèges plussz vagytok az èletemben! :wink: :oops: Leda,Hettuli,Betti ,Bea,Zaha,Szinti titeket is nagyon megszerettelek!!!
:wink:
Nèha tènyleg olyan jo lenne ,ha mindenfèle ""gàtlàsok"" nèlkül irhatnèk ,nem mindig attol kellene tartanom,hogy most èpen ki mit fog ehhez hozzà szolni!Nem akarok èn senkit sem bàntani,de az aktiv forumozokban bizom mèg ismeretlenül is ès nèha tènyleg jobb lenne a szèles közönsèget kicsit ki zàrni!

Nyinya nagyon szörnyü ami veled törtènt,remèlem nem kisèrt sürün ez a szörnyü emlèk!

Jàzmin örülök ,hogy kineziologushoz jàrsz szerintem sokat tud segiteni ,èn is jàrok ,ha otthon vagyok!Van valami amivel picit le tudod magad kötni?Mondjuk hülye kèrdès ,mert ilyenkor ez nem megy igazàn ...-ne haragudj!

Leda kèrhetek privit?Mennyi idösek vagytok,mi ujs Barak-ka stb...?
:roll:
Jo lenne rolatok többet tudni! :wink:
Vendég

Kutya 1 dolog ez valahogy mind a kèt szitu melett van èrv,de valahogy mègsem jo sehogyse! :( :roll:
Vendég

Mèg annyit,hogy juniusban esetleg valamikor tali?Akkor megyünk haza làtogatoba..
Vendég

hasli: ne haragudj, de nem vagyok már biztos benne, hogy neked is én szóltam, de őszintén, ha ez a topik nem lett volna nyílt és én szólok h tudok egy őszinte igaz emberekkel és hasonló problémákkal teli helyet te biztos bejelnetkeztél volna? Kértél volna belépőt úgy, hogy közben egy sort sem láttál belőle? Nem biztos. És sokan vannak így. Én is szívesen elolvasom, hogy hova jelentkezem. Nem tom h neked is én szóltam e anno. akkor még nono26 néven léteztem. De lehet h nem te voltál, a névmemóriám igencsak gikszeres, sorry. lsd been.

Ezt nem azért írtam mert mint zugolvasótok szeretnbém ha továbbra is látnálak titeket, hanem azért mert mindennek kétoldala van és akkoriban Tünci is írta nekem, hogy a zárt dolgot azért nem pártolja, mert így azok akiknek szüksége lenne segítségre nem találnának meg titeket. Én is javasoltam a zárttá tételt annak ellenére h nagyon nagyon hiányoznátok.

Tünci és aki esetleg a zárt topikotok leendő adminisztrátora lenne még: én zárt topikban írogatok már és van egy két hátulütője is sajnos. Az egyik, hogy olyanok is beregelhetnek álnéven akiket nem ismertek és akkor sem lehet kiküszöbölni ezeket a dolgokat teljesen sajnos. Sőt. Ott aztán lehet bármit írni. És az sem utolsó, hogy mit tesztek azokkal, akik bejutást kérnek, de nem élték át azokat akmiket ti. Csak egyszerűen szeretnének részesei lenni látatlanból is egy kicsit az életeteknek. Pl ha én kérnék bejutást? Beengednétek? Egy olyan anyát, aki boldog két kisgyerekkel, és nem szeretnék rendszeres hsz-ótok lenni, csak egy két embert már amennyire cyberen keresztül meg lehet kedvelni megkedveltem.
És én utasítottam a mi topikunkban vissza embert. Egyet egyet még meg tudsz magadnak magyarázni de sokat visszautasítani? Higgyétek el nagyon rossz érzés. Mert hiába írjátok azt, h a topik egészének döntése....akkor is az adott név pl Tünci lesz ott a levél alján. És egy idő után senki nem akar majd nyilatkozni h beengedjétek e az illetőt v sem....tudom. Ez is tapasztalat. Alig 2 hónapja működik a mi topikunk de már most senki nem hajlandó nyilatkozni, pedig vagyunk vagy 30an tagok. Egy két emberke esetleg mondja h ok, v nem ok. De az nem a topik többsége. Szval ezeket csak azárt mondom el h sajnos nem minden olyan szuper mint amillyennek látszik.

Persze a ti döntésetek ha mégis zárttá alakultok, de sztem sokan akik itt igen aktív tagok nem lettek volna azok ha nem látják pontosan miről folyik a beszélgetés.

Hogy két topik egy zárt és egy nyílt működjön, sztem annyi ideje senkinek nincs.
ha egy ilyen döntést meghoztok arra is gondoljatok, h eme topik nélkül pl én sem lennék azok között akik gondolnak a kis angaylkáitokra. Sokan vagyunk akik értük és már elsősorban értetek mondunk el egy imát. Hátha meghallgatásra talál. Sokan vagyunk akik szurkolunk és egy egy nehéz napotokon lélekben gondolunk rátok. Még akkor is, ha ti nem tudjátok.

Na tényleg nem szeretnék beleugatni a dolgaitokba.
Vendég

Szia Nono100!Igen te voltàl aki szolt ès a mai napig hàlàs vagyok èrte!
!!
Nem is figyeltem fel a nèvre neharagudj!!!

Valoban nem igazàn egyszerü ez az egèsz....Valojàban ès is hol igy hol ugy vagyok vele,mint a tenger hullàmzàsa... :oops:
Èn a miatt pàrtolom az ötletet amit 2007 juniusi zàrt topikrol hallotam!Ott ugyanis minden ok ,màr 2 ève!Ezt 1 aktiv tagtol tudom (Pàrom uncsi tesoja).Na mind ,csak keverem kavarom a dolgokat! :oops:

Tünci akàrhogy is döntesz èn elfogadom ,lènyeg,hogy tovàbbra is össze tartsunk!!!
Vendég

Azt gondolom, hogy mindenképpen meg kell határozni a zárt topicnak a célját.. Lehet, hogy ez már megtörtént, nem tudtam mindent részletesen visszaolvasni, de ha meg van a célja, akkor könnyebb dönteni. Én sem gondolom, hogy ezen a topicon lettek volna betolakódok, nyilván a magam nevében beszélek. De ha a cél az, hogy a már összenőtt társaság immáron "elvonuljon" és sokkal nyíltabban beszégessen a napi mindennemű helyzetekről, akkor a zárt topic arra való.. de, ha továbbra is a szándék az, hogy a sajnos újonnan jövőknek segítséget nyújtson, akkor arra a nyílt való.. Tünci a kezedben a döntés :)..

Kép
leda2002

Jó reggelt Drága Anyukák!

Legyen ma sokkal szebb napotok, mint máskor. Ma Ők csak Ránk gondolnak!

Ne sírj drága Édesanyám!
Én a Mennyből vigyázok Rád.
Anyák napján köszöntelek,
Szeretetem küldöm Neked!
Légy nélkülem nagyon boldog,
Angyalként éjjelente Érted fohászt mondok,
Köszönöm a sok-sok szépet,
Szeretetet s szép emléket.
A virágok súgják meg,
Hogy a földön túl is szeretlek.
Ha még egyszer lehetne,
Te lennél az Édesanyám örökre.

Kép

Kép
melcsike70

Hasli

Reggeli újság :lol: ez jó.

Friss sporthirek:

Ma reggel 9 órakkor a Strucc Futóklubb Mosonmagyaróváron megszervezi az idei 300 méteres futás gyermekek részére. Naná, hogy a .......... Barcika indul. Az imént beszéltem vele telón és mondta, hogy már melegít. Az apja sportkrémmel végigmasszírozta a lábaszárát. Én meg elláttam szakmai tanácsokkal.

Kép

Kép
melcsike70

Melcsi, nagyon szép ez a ver, te írtad? :cry: :)
Hajráhajráá, Barcikaaa!!! :lol: :lol: :lol:
Majd még jövök... :P

been

Jó reggelt!

Melcsi!!
Hát ez a vers gyönyörű,esetleg Te írtad? :wink:
Sok sikert Barcinak a futásban!

Én ezt választottam Nektek kedves Anyukák!
Kép

A topikkal kapcsolatban Lédával teljesen egyetértek,pont ezeket akartam én is leírni.

Szép napot!
Bea
beátab

Nono, dehogy haragszom, örülök, hogy nem úgy gondoltad! :lol: Bevallom, eléggé megszeppentem, mikor olvastam azt a hszedet, mint egy elsős, aki más helyett kap feketepontot. :lol: Tényleg nincs semmi baj! :D
Na, Tünci, fel van adva a lecke... :D Én nem akarok a továbbiakban belekotyogni, mint új aktív tag, vagy jelenleg aktív tag, mindegy, de Hasli , abban nem értek veled egyet, hogy aki csak olvas és nem ír, annak nem segít ez a topik. Dehogynem segít! Az már eleve nagy segítség - legalábbis szerintem -, hogy látja, nincs egyedül, és mások is küzdenek az övéhez hasonló problémákkal. Hogy nem akar, nem mer hozzászólni, az más tészta. (Viszont - és ez is az én véleményem -, aki csak azért szól hozzá, hogy jószándékú (bizonyára az, de ez lehet nagyon bántó is) tanácsokat ad, és aztán visszavonul és soha többet nem látjuk, és nem láttátok előtte sem, nos, az szerintem inkább ne szóljon hozzá, még, ha jót akar, így, akkor sem. Ez ellen viszont jó lenne a zárt topik. Bár ennek is vannak hátulütői, ahogy Nono is írta.)
Azt meg egyáltalán nem értem, hogy hogy veszi bárki is a bátorságot, hogy Melcsit akár priviben, akár az iwiwen zaklassa. :shock: :shock: :cry: :cry:
Na, mégis belekotyogtam megen, bocs... :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára been 2009.05.03 10:30-kor.

been

Tudom, hogy mit mond a szólás a "fogadatlan prókátorokról", de...

Nagyon nehéz helyzetbe hozzátok Tüncit!

Olvassatok vissza egy kicsit az első oldalakra! (először kimásoltam onnan egy csomó mindent, hogy ide beillesszem, de végül mégsem teszem, nem akarom a sebeit feltépkedni) Csak azért, hogy újra lássátok (vagy aki csak később csatlakozott, az először), hogy Tünci miért hozta létre ezt a fórumot.

Ha "bezárja" ezt a topikot, akkor elveszít valamit, ami neki nagyon fontos, amit ő alkotott, ha úgy tetszik "szült". Ami az új és újabb sorstársak segítéséről szólt, és nem pusztán egy "baráti csevegésről". (Az más kérdés, hogy egy ilyen helyen, egy idő után kialakulnak személyes szimpátiák, és privát kapcsolatok. Azokat e fórum nélkül is kiválóan lehet működtetni.)

Ha nem zárja be, akkor pedig minden újabb "sérelem" - amelyet itt a későbbiekben megél bárki, egy neki nem tetsző hozzászólás kapcsán - az "ő lelkén szárad". (így érezheti akár ő, akár az érintett)

(szóval, esélye sincs "JÓ" döntést hozni!)

.
aarnika

Aarnika, csatlakozom hozzád, mint fogadatlan prókátorhoz, és tökéletesen egyetértek veled... mindenben. :cry:

been

Sziasztok!

Én is régóta, szinte az elejétől olvastalak Titeket, egyszer valamikor ősszel írtam is pár sort.

Én is voltam itt nyílt topicon, ami aztán zárttá alakult, és én sajnos azóta a lemaradt, és egy idő után kimaradt emberek közé tartozom. Amíg nyílt volt követtem, írtam is, ha nem is minden nap, amikor zárt lett, az elején annyira felpörgött, hogy egyszerűen nem tudtam követni, nemhogy reagálni, utána egy idővel meg már be sem léptem, mert úgy éreztem, mivel zárt, pofátlanság csak olvasni, írás nélkül. És ahogy Nono is írta - azt hiszem, ugyanarról a fórumról beszélünk - a beengedéssel én úgy láttam lettek gondok... voltak elvek amik az elején le lettek fektetve, aztán máshogy lett, aztán megint máshogy, és nem volt igazán jó megoldás. Az elején még úgy volt, a nyíltan az volt kiírva, mindenki bejöhet aki szeretne, aztán végül egyre kevesebben... Ott ez nem volt olyan jelentős kérdés, mint itt, hisz itt pont a segítségre szorulók beengedése a kérdés.

Hasli, azt hiszem Te írtad, hogy az olvasás nem segít... de azt hiszem ebben tévedsz. Különben nem lenne értelem egyetlen könyvnek, kiadványnak, előadásnak, semminek, ami az ilyen tragédián átesett emberek segítésére készül. Szerintem nagyon is segít. TAlán van, aki nem tud beszélni a problémájáról, mégis megnyugtatja, hogy nincs egyedül, és idővel veszi a bátorságot, és talán jelentkezik. De addig nagyon sokat segíthet neki ez a hely...

Szerintem Aarnika és Betti nagyon fontos gondolatokat írtak le a topikkal kapcsolatban, amik mellett mindenképp érdemes elidőzni picit, átgondolni... értékes, megszívlelendő gondolatok szerintem.

Szerintem sokkal több embernek van szüksége Rátok, sokkal többmindenkinek adtok erőt, mint gondoljátok...

Melcsike, megértem, hogy Te miért szeretnél inkább zártban írni, engem is nagyon bántanának a rossz hozzászólások. De látod, akik szeretnek, mindig kiállnak Érted... és szerintem ők is sokkal többen vannak, mint gondolnád! :wink: És mindenképpen sokkal többen, mint a másik oldal, hidd el, csak talán nem mindenki bújik elő, a rossz valahogy jobban utat talál. Én is sokszor gondoltam Rátok, Angyalkáitokra már több mint fél éve, sokszor könnyeztem azon, amiken átmentetek, amit írtatok, de valahogy nem volt bátorságom többször írni, úgy éreztem, betolakodnék, még ha csupa jót is akartam írni... :oops:

Remélem nem haragszotok, hogy most előbújtam "picit", csak szerettem volna egy további tapasztalatot leírni a zárt topiccal kapcsolatban.

További sok-sok erőt Mindnyájatoknak, szerintem nagyon jó úton haladtok!!!

Szeretettel: Nóra
nóna

Sziasztok!

Visszaolvasok újra, ha nem haragszotok, mindenkinek csak rövid reagálás lesz, mert nagyon sokan lettünk hirtelen.

Melcsike
Unokatesódról van vmi új hír, javul?
Ezért a mondatért irtó büszke vagyok Rád:” talán ezek a csaták a saját lelkemmel egyre jobban erősitenek”
Napról napra „épülünk” midannyian!

Szinti
Párod anyukája jól van most?

LylyHogy vagy most?sikerült picit megnyugodni a munka miatt?
Ma írok sms-t, ha esetleg nem olvasod, holnap tudnánk találkozni , ha Nektek is jó.

Been!
Olvastam, amit a kisfiadról írtál , hogy néhány hetes korában volt egy furcsa élményetek..Olyan szép ez a gondolat!
S, ha nem is Ő az, én hiszek abban, hogy az egészen pici gyermekeknek még nyitva van egy különleges”szeme”, egy érzék, amivel lát olyat is , amit mi nem..s ezt az érzéket a realista világunkban fokozatosan elveszítjük, mire felnövünk..
Abban egyetértek a többiekkel, hogy Timesz családjának jól esne, ha pár szót írnátok..Biztosan örülne, ha tudná, hogy Ti is szeretettel őrzitek az emlékét a szívetekben.
Nagyon érdekes, amit a második baba vállalásával kapcsolatban írtál. Az orvosok sem tudják pontosan mit is kezdjenek velünk, pedig manapság már nyitottabbak, mint az előző generáció, akik a testben zajló dolgokat, kizárólag biológiai-kémiai szempontból vették gorcső alá…Mégis, az enyém pl. ragaszkodik az egy évhez és az utolsó beszélgetésünk óta, egyre inkább azt gondolom, hogy legjobban a lelki dolgok miatt mondta ezt, mert még most sem tudtam sírás nélkül beszélni vele..és mielőtt próbálkoznánk, kérte, hogy menjek el hozzá még egyszer, kicsit „beszélgetni”.Szerintem látni akarja, hogy mennyire pánikolok még.
Mutattam a férjemnek Timesz képét..és olyan nehéz ezt kimondani, de számunkra, akik a gyermekünket veszítettük el még van remény, még lehetnek álmok, vágyak..De Istenem, aki az élete párját veszíti el, annak mi marad???

Zaha
Olyan jó hallani ,hogy már attól jobban vagy, hogy olvasol és írsz nekünk! Látod ez a lényeg, hogy így legyen, hogy segítsen!

Milyen volt anyósnál ,anyukádnál?
Vincus pedig Édes az üzenettel!

Hasli
Mindegy hol ,de szeretnénk látni a munkáidat, hagyd magad, hogy dícsérjünk.
Ma jobban vagy egy kicsit?

Jázmin!

sajnálom, ahogy Te is felnőttél..Nekem a nagypapám adott sokszor reményt, erőt, hogy lehetek EMBER,JÓ EMBER, ne szégyelljem honnan indulok, az a lényeg hová ÉRKEZEM…Remélem a Te nagyszüleid is ilyen igazi SZÜLŐK voltak!

Olvasom, hogy voltál kineziológusnál, jó érzés, hogy van veled is vki, aki vigasz szókat ad.
Ezzel kapcsolatban el kell mondjam, hogy nekem Ti vagytok egy csokorban a barátaim, a lelki társaim, a pszichológusaim és kineziológusaim..pont azért mert ahányan vagyunk ,annyi félék. Ez a különbözőség teszi csodálatossá ezt a társaságot..

Királylány!
Azt hiszem , amikor Lyly után kukucskáltam, akkor olvastam a neved és jól emlékszem ,hogy tervezitek már a babát!
Teljesüljön mihamarabb a vágyad!
Nagyon örülnék, ha időnként, ha teheted írnál nekünk!

Nono100
Sejtettem, hogy Te vagy Nono26, az utolsó hsz-ed szavaival messzemenően egyet értek!(22.43)

Bea!

Hú, én is azt remélem hogy a fiadnak megjött az „esze” és mégsem akar..Egy megfelelő pillanatban célozz rá, hogy örülnél, ha maradna, hidd el két kézzel kap majd a lehetőség után. S, talán itt lesz az ideje, valami gyökeres változásnak is őbenne, talán átértékelt dolgokat, mikor rájött, hogy mit veszíthet!
Annyira örülök, hogy Melcsike és Te egymásra találtatok!!!

Boboka
igencsak szorgalmasnak kell lenned, ha mindent vissza akarsz olvasni, én már itt ülök, vagy egy órája! :wink:

Aarnika,
Neked írok e-mail a mai nap folyamán mindenképpen!!!!!!!!!

Nóna,
emélkeztem a nick-edre, visszanéztem és kérem szépen Neked ha minden igaz, gratulálhatunk??

most ennyi, s még írok a topikkal kapcsolatban.

KépKépKép
tünci28

Kép

Minden anyukának.

[/img]
nyinya

Tünci, neked is köszi a megerősítést Timesszel kapcsolatban! Amit írtál a kisfiamról, nekem is "így jön le". Van is egy Halász Judit-dal, azt hiszem a Csodálatos Mary a címe, abban van egy olyan sor, ami, ha jól emlékszem, úgy szól, hogy: "... mikor az ember kisbaba, még sok mindent megért, tudja, hogy a napsugár a szélnek mit mesél..." Szóval, így. Biztosan van benne valami! :D A kedvenc dalom egyébként a Bóbita, ezt hallgattam mindkét utóbbi gyerekemmel egészen pici koruk óta és énekeltem is nekik, és nagyon szeretik! (Eleinte mindig potyogtak a könnyeim közben, de mostmár nem. Ennyit jelentenek az évek - "csak" ennyit.)
Jó, ha az orvosod ennyire odafigyel rád lelkileg is! Nekem eszement vágyam volt mihamarabb egy baba, lehet ez blokkolta a testem normális működését is - hormonokkal hozták meg a menstruációmat és injekcióval repesztettek tüszőt, így lett Hanna végül, ezt a "nem működést" az orvosommal ráhúztuk a PCO nevű betegségemre, ami kezdettől fogva megvolt, Ármin viszont már spontán született, az első próbálkozás után, ezért gondolom, hogy a testem egyáltalán nem volt még kész Hanna fogadására és a lelkem sem. (Jájj, ez jó zavaros, de bízom benne, h értitek...)
Nem tudom egyébként, mi a jobb megoldás, várni, amíg gyógyulnak a sebek, vagy belevágni - azt hiszem, ezt azért valahol érezzük, mikor vagyunk alkalmasak a következő baba fogadására. Jó esetben érezzük. Én nem éreztem, hanem görcsösen akartam egy másik gyereket, és így sikerült "megkapnom", ennek viszont ő maga lehetett volna az ára, úgyhogy veszélyes volt. Amúgy egy csodabogár Hanna, aki Luca napján született (nem így akartuk, Andris is Hanna Luca lett volna, ha lány), már ez egy kis csoda, és narancssárga hajjal, ez meg a másik csoda... :lol: :lol:

been

Nyinya, köszi, itt bőgök... :cry: :cry: Áááá.

been

a topik legyen zárt dolog:
Jelenleg az állandó tagokat írtam be, elnézést ezért és azt hiszem hagytam is ki valakit(most tele a fejem nevekkel), meg Jótündér voksa hiányzik, mostanában nem jött. Amennyiben vki véleményét rosszul értettem,írjon, javítok.
Igen (Melcsike,Leda,Bea,Hasli)
Nem (Tünci,Betti,Aarnika)
Talán/mnidegy/ahogy a többség akarja(Zaha,Lyly,Boboka,Jázmin,Szinti)

Még nem válaszolt az admin, intéztem hozzá pár kérdést, ezért tovább is kérném a türelmeteket.
szeretném, ha tudnátok, hogy egy hsz-t sem hagytam figyelmen kívül, de ha most reagálnék, akkor elrontanám az egészet…
Most mennem kell, mert reggel óta veletek vagyok, férjem fenéken billent…

KépKépKép
tünci28

Ez nem igaz!!!!!!!! :evil:

Most nézem amit irtam még délelőtt eltűnt! :evil:

Újra megirom, ha jól emlékszem rá.

Ugye kérdeztétek, hogy én irtam-e a verset? Köszönöm hogy ilyen bizalommal vagytok irántam, de nem én irtam. De szívből küldtem.

A futás eredménye: Barci az 5. helyen futott be. 4 fiú előzte meg. Lányok nem. Telefonon élőben közvetitette az uram. Gondolom ebből rájöttetek, hogy dolgozom :roll:. Valami ajándékcsomagot kapott.

Tünci

Én azt hiszem egyértelműen senki nem szavazott a zárt topikra, mert voltak kérdések, kételyek mindenkinél. Ha majd megkapod a kérdéseidre a választ az admintól, akkor gondolom több infó lesz erről a dologról. Én igaz bezárkóztam volna, de azt is irtam, hogy elfogadom a többségi véleményt. Igazából meg is lepődtem hogy erre a felvetésedre hirtelen ennyien előbújtak :D. Tényleg ennyi embernek fontosak vagyunk :shock:. Megmondom őszintén ez engem is meglepett. Vagyis valahol gondoltam, de hogy ennyi embernek hiányoznánk. Végül is az a lényege a monológomnak, teljesen mindegy mi lesz a végeredmény, az a lényeg, hogy maradjon minél tovább meg a mi kis társaságunk. Ez csak rajtunk múlik akár így, akár úgy.

Nekem fontosak vagytok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
melcsike70

Gratulálok Barcikának, végülis, így ő lett az első a lányok között!! Nagyon ügyes!
(Melcsi, előbújtunk :lol: , és gondolj bele, hányan fognak még ezután "előbújni..." :cry: Biztosan akkor is, ha zárt lesz ez a topik, csak akkor jóval kevesebben és nehezebben.)
Én is dolgozom, itthon, csak nehezen megy, mert mindig jövök ide hozzátok. :D

been

Sziasztok!

No, gondoltam ebben a három napos ünnepben mekkora pangás lesz itt, erre kb. 3 órája csak olvasok vissza :lol:

Megmondom őszintén kicsit én vagyok a "ludas" abban, hogy a zárt topikká alakulás kérdése felmerült. Engem is nagyon bosszantott az, hogy ismeretlenül, egy, esetleg két hozzászólás erejéig regisztrált emberkék bántják Melcsikét + bennem volt az is, hogy olyan furi úgy írni a mindennapjainkról, személyes kis dolgainkról, hogy Isten tudja hányan olvassák.

De végül is tényleg az volt annak idején a topik célja, hogy minél több emberkén segítsen, ezért vagyunk mi is itt.

Én tavaly júliusban egy ismerősömtől hallottam az angyalok szüleiről, ahova, azonnal elkezdtem írogatni, de naponta csak pár hsz érkezett, nem sokat segített nekem, esetleg csak annyit, hogy láttam, hogy sajnos sokan vannak rajtam kívül, akiknek ugyanezt a tragédiát át kellett élni, hogy esetleg valamikor van kiút. Utána találtam rá erre a topikra, ahova szinte a topik nyitás után csatlakoztam is rögtön. Nekem pl. az olvasgatás nem nyújtott volna segítséget. Szerintem, aki csak olvasgat, annak nem olyan friss a sebe, biztos eltelt pár év, mert igazán "gyógyulni" tényleg csak úgy lehet - saját tapasztalat - ha kiírja az ember magából még frissen a bánatot.

Pl. én tavaly belehülyültem volna, ha nincs kivel megosztani a gyermekem halála utáni kb. második hónapban az ismerősömtől kapott újszülött babafotó miatti dühömet, az első munkanapok megpróbáltatásait, az orvosváltást, a magyarázkodásokat stb. stb.

Ha más nem, annyit már elértünk azzal, hogy felmerült a zárt topik kérdése, hogy "előbukkant" :lol: pár nagyon kedves ember, és nagyon remélem, hogy ezentúl Ti is fogtok nekünk írogatni.

Nagyon köszönjük a sok imádságot értünk és az Angyalkáinkért.

Én a zárt topikot úgy gondoltam, hogy mindig tudjon csatlakozni az, akinek szüksége van ránk, hogy a topik ne veszítse el azt a szellemet, amiért létrejött, de tényleg annyi minden van, amivel nem számoltunk.
És nem lenne szép Tüncire hagyni a felelősséget, hogy kit engedjünk be magunkhoz stb. stb.

Egy szónak is száz a vége, akkor maradjunk nyílt topik, akkor ezentúl is csak annyit írunk magunkról amennyit még publikusnak vélünk, számolunk azzal, hogy nagyon sokan olvasnak még minket és a privát dolgainkat tényleg csak priviben írjuk meg úgy, ahogyan azt eddig is tettük.

Már kérdeztem régebben, olyat nem lehet, hogy több címzettet rátenni a privi listára?
Vendég

Jo reggelt èdesanyàk!

Itt ,csak a 2.-ik vasàrnap ,de magyar lèvèn èn is ma "tartom"!

Isten èltessen mindenkit eröben egèszsègben kedves èdesanyàk!!!

Melcsi Barcinak megy igy utolag is a drukk!!!Biztosan ugyes volt!!! :wink:

Been èn velem kevered szerintem Ledàt!Az az èn hozzà szolàsom volt!Làtod mennyire màsok vagyunk ,ezèrt is irtam ,hogy ez konkrètan az èn vèlemènyem!Tünci megkèrdezte ki mit szol hozzà...-èn igy làtom,te ugy,de ez teszi szinessè a vilàgot!Unalmas lenne,ha mindenröl ugyanazt a vèlemènyt alkotnànk!Minden esetre nekem Leda vèlemènye,mintha az enyèm is lenne...

Ui:Meli gyönyörü ès meghato ez a pàr sor!!!Èn is kèrdezem te irtad?Köszönjük!!! :wink:
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?