Sziasztok!
Köszi a névnapi köszöntéseket mindenkinek. Tegnap volt egy csomó süti, estére el is fogyott, pedig én még kívántam volna.
Sógorom egy kicsit elrontotta a napomat, de már túltettem magam rajta. Természetesen névmizéria.
Már jó rég kitaláltuk a neveket, de nem mondtuk senkinek, valahol éreztem én, hogy ez lesz. Aztán gondoltam most már elmondjuk inkább most bántsanak meg, mint szülés után legyek e miatt depis. Tágabb családtól várom a zsidózást meg ilyesmik a Noé miatt, azon meg sem fogok lepődni, de sógoromtól nem vártam, hogy így reagáljon, ahogy reagált.
Neki csak szimplán nem tetszett egyik név sem, de ezt úgy közölte, hogy "Jézusom, ez most komoly? Végleges? " Persze az öccsét akarta ugratni, vagyis neki szánta ezt az őszinteséget, de hát nem csak ő választotta a neveket, hanem én is, úgyhogy magamra is vettem. Igazándiból aputól vártam, hogy majd jól megbánt, mert neki nem tetszik soha semmi. De ő csak vágott egy arcot, majd azt mondta, hogy nehogy a gyereknek legyen ebből majd baja. (az más kérdés, hogy ő meg a súlyomat kezdte el ecsetelni, hogy kíváncsi lesz, mikor sikerül lefogynom a szülés után. Mondtam is neki, hogy akkor most jegyezze meg, hogy ne érje csalódás, hogy nem kívánok lefogyni. Kell még nekem, hogy ezzel stresszeljen majd.
)
Apósom természetéből adódóan nem nyilatkozik a nevekkel kapcsolatban, mondjuk nem is kérdeztük a vélemyényét, és szerencsére jó szokásához híven, ha nem kérdezik nem beszél.
Anyósom már rég tudja a választott neveket (már be is tanítottuk, hogy nem Mirjám, hanem Mirjam
) erre most azt mondta, hogy ő nem nyilatkozik, meg hogy már örült, hogy megjegyezte, hogy "a"-val kell mondani a lánynevet, erre meg jön ez a mizéria. (na ebből nekem az jött le, hogy neki sem tetszik, de legalább ő nem mondta, hanem elfogadta) Párom meg azt mondta végszóként, hogy jól jegyezze is meg, mert nem fogunk változtatni a neveken. Nekünk ez tetszik és kész.
Tényleg őrület, hogy ez csak a családban van így, az ismerősök szó nélkül elfogadják még tetszik is nekik.
Na befejeztem a panaszkodást.
Légzésfigyelő!
Én megkérdeztem egy ismerősömet, akinek ugyanolyan rácsos ágya van, meg a légzésfigyelője is olyan, mint a mienk. Ő azt mondta, hogy simán a rácsra rakták, úgyhogy mi nem vágatunk semmiféle lapot a kiságyba.
Sterilizáló folyadék!
Mi is chiccot vettünk. Én úgy vagyok vele, hogy ha anyatejes babánk lesz, akkor elég lesz csak ez, ha meg tápszerezni kell, akkor majd kifőzöm, vagy veszek egy mikrósat.
Műanyag lepedő!
Nekünk nem ajánlották, mert beleizzad a baba aztán meg jól megfázik. Állítólag ilyenkor még nagy balesetek nincsenek. Ha van is, akkor az megakad a ruha szintjén. Gondoltam én is arra, aminek egyik fele pamut, de mivel az sem ereszti át a vizet, gondolom ugyanúgy nem is szellőzik rendesen.
Komolyan ezen az nst dolgon is izgulni kell?
Nekem eszembe sem jutott. Egy szükséges hetenkénti kórházi elfoglaltságnak tudom be, sőt még várom is, mondjuk a szülésznő miatt, mert nekem ő fogja csinálni, és közben kikérdezhetem egy csomó mindenről.
Szépek a babakuckók!