Új privát üzeneted érkezett!

Anuk: anyós ezek szerint tönkretette a leendő kádját??? Egy kis káröröm... De tényleg lehetetlen nőszemély!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

Gönc: nekem is kettő (farmer) terhesnacim van, és nekem is elszakadt a combjánál már a kedvenc. :)

Anuk: miért nem vetted ki szépen anyósod kezéből a szerszámot? Komolyan gondolta, hogy meg fogja tudni csinálni a radiátort?
Ne is foglalkozz a pasik bénázásával: mi az utazó kisággyal jártunk úgy mikor leteszteltük, hogy négyen (!) nem tudtuk összerakni. Vissza kellett menni a boltba, hogy megmutassák. :D
Kezdő szülők… ;)

Tudjátok mit olvastam a múltkor? Hogy nem nagyon szabad mozogni, sportolni ha szoptat az ember, mert savas lesz a tej és nem fogja komázni a gyerek… Ez egy újabb hülyeség, vagy vegyem komolyan?

Magi: most már nagyon kíváncsi vagyok a szobára. :)
Nekem speciel Micimackótól már herótom van: a függöny- a szőnyeg- az ágynemű is Micimackós. Nem így terveztük, de mégis így jött ki. :)

Csillag: mi az az üvegtisztító…? Nem elég, ha csak simán elöblítem, vagy mosogatószert használok?

Kép
tökmag79

Tökmag: tudod, a "sünikefe" Csak külön kell a gyerek üvegjeihez. És ez vmi finomabb műanyagból van, gondolom, h ne karcolja a műanyagcuccokat.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Ajaj, Anuk, nagyon rosszul hangzik amit a kiságyról írsz... :( :( Vett valaki még ilyen ágyat? Mi végül nem álltunk neki szerelgetni, mivel párom fotózni van, nekem újra elkezdett fájni a gyomrom, Apukám egyedül nem akart nekiállni. Így marad nem tudom mikorra, de ha ilyen borzalmas, amit Anuk írt, akkor talán jobb, ha minél később idegesítem fel magam rajta :(

Tökmag: nálunk nem lesz mesemintás a függöny sem és a lámpa sem végül, gondoltam, elég, ha a falra felfestegetünk egy-két mesefigurát :) Még a Kisvakondon gondolkodtam, de Micimaciról több és jobb képeket találtam a neten :)

Olvastátok? :shock: :shock:
http://velvet.hu/poronty/2009/05/02/sza ... _zsebebol/

Megyek rajzolgatok tovább :) Már három figura kontúrja fenn van :)
magdii

Sziasztok Lányok!

Csillag, én is ilyen házban nőttem fel, eleinte nem szerettem az egymáson átjárkálást, a bátyámmal mindig ment a harc, kié legyen a legbelső szoba.
Hű, ma annyira elfáradtam! Reggel bevásároltunk az Auchanban, millió ember :shock: 45 percet álltunk sorba, mire egy nőci a pasijával egy jól megrakott kocsit próbáltak befúrnielém!!! :twisted: :twisted: :twisted: Hallottam, hogy franciák, így meg se próbáltam felvenni velük a harcot, a párom épp újságot vett...bezzeg mikor visszatért, csapott akkora patáliát :D persze még nekik állt feljebb!!! Állítólag nem is állt senki mögöttük (hmmm, 155cm vagyok, azért nem törpe :oops: ) - na erre az mögöttünk meg előttünk lévő is berágott, és nekünk adtak igazat! Végül elkullogtak, de percekig tartott a szócsata, én meg csak fülig vörösen álltam ott! Azért jólesett, hogy a párom ilyen lovagiasan kiállt mellettem, mert sajnos én magamért nem tudok, csak dúlok-fúlok magamban... :oops:

Aztán takarítás, de a pocim kemény, mint a kő, a fenékberúgott érzés meg már nappal is tart...

Ráadásul a kisfiam, aki eddig szinte mindig fejjel lefelé mutatkozott, pár napja fura pózokban feszít, leginkább keresztben :? Fáj is, meg aggaszt is, de majd megbeszélem vele...apuci családjában mindenki lábbal jött ki, fogó segítségével :shock: szóval remélem anyucira üt :D

Végre találtam hálós bugyit, Auchan saját márkásat...mi itt vettünk gumis szélű lepedőt, 2x2-t, erre itthon látom, hogy az egyik kisebb méret :( Viszont egy ismerős felajánlott egy kiságyat, és mivel már van, ide tesszük be a nagyiékhoz, remélem abba épp jó a méret.

Viszont a babakocsiban lévő szivacsra nem találok lepedőt - egyet kaptam használtan, az kibírja egy darabig. Szerintetek az milyen gyakran cserélendő?

Mi a véleményetek a lepedő alá való eldobható matracvédőről? ilyen nagyon vékony műanyag, csak nem csörgős. Mondjuk ha nem a feje alá rakom a légzés miatt, csak onnan lefelé? Leírásotok alapján én a kórházba is viszek egyet magam alá - ki tudja... :oops:

Ma jártam a leendő lakásunkban! Tök üres a beépített részeken kívül, de azért a kisfiunknak megmutattuk a leendő szobáját :D Már alig várom a júliust. Addig meg ki kellene vmit találni, hol tartsuk a bébrucikat itt anyóséknál, valami egyszerhasználatos szekrény vagy műanyag/papírdobozok??
preta

Magdi nem biztos, hogy nálatok is ilyen szenvedős lesz :) Itt három "én mindent tudok" állt össze. Persze a "szerelési" útmutatót meg sem nézték, mert ők olyan okosak. Aztán rosszul kezdték az egészet, a síneket ami fel volt szerelve azt is átforgatták, a jelöléseket nem figyelték stb stb. A fiók alja szorult, akkor ahelyett, hogy átfordították volna inkább kalapáccsal ütötték a furnér lemezt. Szóval egy rakás hülye, akik szétverték a babaágyat, így már újonnan is elég gyatrán néz ki közelebbről. :( Én meg el akartam használat után adni :( de így már kinek kéne?

Hmmm a fényképeken nem látszik a színkülönbség, pedig a valóságban rettenetes :( Remélem más nem vett cseresznye színűt.

Kép
"Babasarok kicsit másképp" a fémpolcocska gurulós így mellém gurítom pelenkázáskor :) 2 hónapra nem fúrathattam fel polcot a falra

Kép
Kiságy előlről (disney nyári ágybeli fúj, de anyuéktól kaptuk)

Kép
Sárga-krém macis huzattal, pelustartóval szintén anyu varrta

Kép
Kókuszpólya szintén krém macis, mint ahogy a matrac huzata és a pelenkázó alátét is :)
Vendég

Juj, Anuk, ez nagyon jól néz ki, olyan jó meleg színűek az ágyneműk, pólyák. A sérülés a bútoron legalább nem látszik.

Tökmag, erről a savas dologról én is olvastam - ettől a savtól van az izomláz is, meg állítólag a tejcsi se lesz finom. Még azt is írja a könyvem, hogy kerüljük a narancs- és grépfrútlevet.
Tapasztalt szülők! Az igaz, hogy a puffasztós ételektől fájhat a baba pocija? Mármint ha szoptatás ideje alatt eszünk ilyet. Mert akkor jó sok mindenre oda kell figyelni, gondolom a tiramisu tilalma még fennáll, meg az alkohol, sok kávé, teastb. főleg a tiramisu jelent nagy kihívást...azért néha egy pohár borocska is jó lenne egy romantikus vacsi után...
preta

Tökmag, igen, nekem van egy nagyon jó barátom, aki fittness-edző. Ő mondta a múltkor, hogy nem szabad túlzásba vinni a mozgást, mert tejsavas lesz az anyatej,és nem eszi meg a bébi. Úgyhogy szoptatás alatt nem igazán kellene visszaszokni a sziklamászásra és az ejtőernyőzésre... :wink:

Preta
, nem csak a puffasztós ételektől, de a puffasztós gyümiktől és zöldségektől is fájhat a baba pocija. Gyakorlatilag ami az epédnek nem jó, (pl a k-betűs zöldségfélék -karalábé, káposzta, karfiol, kukorica stb, vagy a körte, de a hüvelyesek, a borsó, a bab, is ide tartozik), azok belekerülhetnek a tejcsibe, és hasfájást okoznak a babánál. Valahol meg vannak nekem ezek, mert az epeműtét után kaptam egy anyagot, majd utánanézek, és leírom.

Anuk, nagyon jól néz ki a babasarok. :) Emma nagyon boldog baba lesz benne. :):) Szép a Disneys ágynemű is, mi bajod vele? :)

Heni

Kép
szheni

Anuk, végül nem bírtam ki és kibontottam az egyik csomagot, amiben az ágyrács és a komód egy része volt. Sajna tényleg más színe van, ahogy én laikusként meg tudom állapítani, az ágyrácsot pácolták, a komódot fóliázták, így még jó, hogy elüt a szín... :evil: :roll: Gondolom a fehéren kívül a többi is ilyen lehet... A képeken viszont, amit feltettél, tényleg nem látszik. Viszont a kiegészítőid nagyon aranyosak :) Hidd el, Emma babának ennyi is pontosan elég lesz ahhoz, hogy a világ legboldogabb kisbabája legyen :)
Párommal ahogy festegetjük a mesefigurákat, jókat röhögünk magunkon, hogy mennyire tetszik nekünk, valószínűleg jobban, mint ahogy a kisfiúnknak fog :D :D

Preta, nem semmi ami az Auchanban történt veletek :evil: Párod nagyon aranyos, hogy így megregulázta a betolakodókat, hogy az ilyen engem is mennyire fel tud bosszantani!!! És a 45 perc sorbanállás, mi volt ma, hogy mindenki vásárolt???

Tökmag: én vettem chicco-s fertőtlenítőt a babacuccok mosásához, egy gyakorlottabb kolléganőm ajánlotta. Ő lenne az, állítólag bőven elég lesz egy doboz:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25
magdii

Most látom ebből is van micimacis :D :D :D :D

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25
magdii

Sziasztok!

Anuk:Szerintem jó a babaágy,bár biztos életben más, mint fotón. De hidd el, ez is Téged fog csak bosszantani, mint a falminták hiánya, Emmát ez nem fogja érdekelni. Mire meg már majd figyelni fog sokmindenre, addigra már az új lakásban lesztek.
Nálunk a Pici a nővérkéje társbérlője lesz,és nálunk sincsenek mesefigurák a falon,nevek az ajtón és még eddig egyik gyerekem sem reklamált... :D

Preta:Mi a Baby Outletben vettünk matracvédő lepedőt ,de a Corában is láttam. Nem valami olcsó, 2-3000,-Ft között van az ára, de légáteresztő,úgyhogy az egész matracot be lehet fedni vele.
http://babacsoda.hu/component/page,shop ... /vmcchk,1/

A kórházban szerintem adnak gumilepedőt a frissen szült mamáknak, legalábbis úgy tudom.

Csillag: Mi gumis lepedőt Ikeában vettünk, 2 db volt kb. 1500,-Ft, ha jól emlékszem....

Á itt a link
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/50113938

És végül egy mai pocakfotó:

Kép

Banyoszka
banyoszka

Jesszus, Csillag, de hülye vagyok- valahogy nem esett le, hogy az üvegmosónál a kefére gondolsz! Azt hittem, hogy már megint valami speckós dolgot kell venni, mint pl. az öblítő. :D

Magdi: a lámpánál már mi is csak a sima, egyszerűt választottuk, semmi csicsa!! :)
Gondolom ez a Cicco- lötyi azért nem pótolja a forralásos fertőtlenítést- vagy igen? Na neeee, ez azért már túlzás!! :lol: Miért MiciMackót kell sztárolni?? Füles ezerszer édesebb! :P

Preta: nem is kell mondanod semmit az ilyen bunkó vevőknek- egyszerűen told rájuk a bevásárló kocsid. 8)
Fogót felejtsd el- ez a bébi fejjel lefelé fog jönni. ;)
Az én nőgyógyászom azt mondta, hogy mértékkel lehet inni bort, csak ne tablettás legyen.

Anuk: szerintem semmi baja ennek a kiságynak! Lehet, hogy a fénykép csal, de nekem tetszik! És- pedig én nem vagyok MiciMackó párti- a fejvédő is nagyon édes!
Kókuszpólyát vettem én is végül- jobban szellőzik, mint a másik. Megkérdezhetem, hogy a tiédből hogy lehet kivenni a kókuszt? Csak simán kihúzni alulról? És be van csomagolva valamivel? Nekem nincs- holnap szándékozom, mert ha csuri lesz a pólyában, a kókusz „szívja” meg.

Heni: óó, hát talán még jobban korlátozva leszünk szoptatás alatt, mint most! Láttad? Ment mail. :wink:

Banyoszka: szép- és jó nagy- pocid van! :)

Ti néztetek már játszószőnyeget? Teljesen kivagyok, milyen bénák vannak… :S

Kép
tökmag79

Köszi lányok a bíztatást. Egy kicsit még morci vagyok, de ma nekiállok az első adag babaruhának, így az majd lecsillapít :D

Disney: Nagyon utálom, hogy annyira sztárolják, szinte mindenütt csak az van. :( Ráadásul ha egy kis hajkefén micimackó van kb kétszerese az ára, mint amin méhecske. Naná, hogy a méhecskésre szavazok. El tudom képzelni, hogy ez a nyári garnitúra jóval többe került, mint amennyiért én vettem a jó vastag pihe-puha téli ágybelijét, amin sima maci minta van. Csak azért mert micimackós :evil:
Sehol nem láttam vukk, vagy kockás fülű nyúl, vagy kisvakond cuccost. Szóval bababiznisz, aztán mivel lány lesz jön a barbie mánia, én kicsi pónim, már előre utálom. (én autós voltam inkább, talán 1 babám volt, ami a mai napig gyönyörű állapotban van)

Magdi ti milyen színben vettétek meg? Én is megnézegettem most reggel és a fóliázás miatt üt el a szín. Azért kíváncsi vagyok, hogy sikerül összeraknotok. Túl sok férfit ne engedj a közelébe. Egy kis segítség a szerelvényezéshez.
A csavarokhoz való speckó csavarhúzó s alakú fémdarab, és a nagyobbik csomag csavarnál van. Persze ezt nálunk utólag vették észre a pasik :D
Ha ajánlhatom, akkor a nagyobbik darab furnért rakd a kiságy aljába, hogy az ágyneműtartó tetejeként funkcionáljon, és ha van légzésfigyelőd inkább vágass bele lapot. (Én is azt csinálom, kicsit hülyén néz ki hogy kilátszik minden a tartóból)
Ami még tapasztalat, hogy a legfelső állásba becsavarozod az ágyrácsot tök szupi, fél méter csak a rács tetejétől, nem kell nagyot hajolni még ha 6 cm-es a matracod akkor is jó lesz amíg a baba el nem kezd önállósodni. :)
Van négy darab pici fémbigyó közepén kiálló résszel, az tartja a komódban a polcot, a hat darab pici műanyag kupakszerű pedig a „lába”.

Banyoszka elképesztő micsoda pocid van :) Nekem közel sem ilyen, a tied jobban tetszik :oops: olyan igazi kismamás. Az enyém meg csak egy nagy strandlabda.

Tökmag nem szégyelled magad éjnek évadján fennvagy? :) A kókuszpólya hátoldalán alul van egy zsebszerű rész. Ha azt kihajtom, akkor ki lehet húzni. Becsomagolva nincs, sima. Én úgy gondolom, hogy úgyis csak akkor használom, ha rokon jön és tapizni akarja, akkor meg úgyis fel lesz alatta öltöztetve. Csak nem fog akkorát rottyantani ijedtében a drága :D
Kép

Játszószőnyeg nagyon szerencsés vagyok ezügyben. Bár nekem ugye a márka nem jelent semmit, sőt hülyeségnek tartom, hogy csak mert „márkás” jóval többet fizessek. (Mondjuk ügyelek rá, hogy ne kínaji legyen a cucc) Sikerült anno a teszveszen beszerezni egy FP átalakítható játszószőnyeget. Hűha most nézem, hogy ez ilyen drága eredetileg? :shock:
http://babaszafari.hu/shop_artdet.php?s ... nas_500301
Vendég

Sziasztok Lányok!

Én is megjöttem! Tegnap egész nap kint voltam! Reggel lementünk a piacra, és megvettem a mangóban a nadrágot. Bár az L-es épp hogy rámjött nem vállaltam az XL-eset, mert remélem, hogy szülés után azért rögtön lemegy pár kg, meg a len egyébként is tágul. Ma elviszem anyóshoz, hogy varrja fel, mert természetesen kb. 30 cm-el hosszabb a kelleténél.
A Mangoban Loreal napok voltak, és volt ingyenes sminkelés. Be is ültem: kell a kismamának a kényeztetés címszóval - addig Viktor bevásárolt a piacon! :)
Bár a szemem szép lett, mindenki azt mondta, ezt én jobban meg tudom csinálni...azért jól esett nagyon! Utána itthon egy gyors ebéd, és mentünk az ikrekhez!
Hát tüneményesek! :):):) Napközben lent alszanak a nappaliban. Van egy tök nagy járóka szerűjük, az van kisággyá alakítva. Simán lehet mellettük dumcsizni, hozzá vannak szokva, ami szerintem tök jó! Persze mivel vendégek voltak "bemutatkoztak" és aludtak mint a bunda, több mint 4 órán keresztül! :) De olyan édesek voltak, az egyik mindig megy a másik felé. Már a fejük is összeért, mikor anyukájuk kicsit alrébb rakta őket (egyébként pocakban is így voltak)
Evés után én raktam tisztába az egyiket, Viktor a másikat! :) Tök jól sikerült, bár Viktort lepisilték kissé...:)
Barátnőmék vettem Tescos pelust, és azt mondja, tényleg pontosan olyan mint a Liberos. Ki is próbáltuk, tényleg tök szuper, úgyhogy eldöntöttem, azt fogok venni én is!

Kaptam egy csomó cuccot: medela mini electric mellszívót, szoptatós teákat, kismama rucikat, hálóingeket...szóval több cuccal jöttünk, mint mentünk.

Megkaptam a Fisher Price forgót is, majd teszek fel képet! Szerintem most már minden tökéletes! :)

Heni, köszi amit írtál! Egyszer fent, egyszer lent...van ez így, most hirtelen fentre kerültem, és minden tök szuper! :)

Anuk, szerintem se aggódj a szoba miatt! Fél éves kor előtt úgysem értékelik, ráadásul ami most készen van, nagyon szép! Ennek ellenére én mégis azt mondom neked, szerintem látszik a színkülönbség a képen! Ez tényleg bosszantó...persze vissza már én sem küldeném, de én felhívnám őket, és a pénz egy bizonyos részét visszakövetelném! Fenyegetőzz a fogyasztóvédelemmel!
Nekem ez mindig bejön! Ráadásul szerintem nem Te leszel az egyetlen aki így tesz!

Csillagtáncos, gumis lepedőt én az Ikeában vettem. 60*120-as 2 db 1290 Ft. Van fehér, rózsaszín, kék.

Petra én a babakocsiba nem tervezek lepedőt tenni, max egy pelnkát Áron alá, de mondjuk az enyém olyan, hogy a szivacson lévő huzatot mint egy lepedőt le lehet venni és kimosni!
Én vízhatlan akármit sem teszek a kiságy alá...ilyen korán még nem pisilnek annyit, hogy kijöjjön a pelusból, és a kókuszmatrac csak így tud lélegezni...

Ilyen Chicco sterilizálóm nekem is van, és főleg a játékokhoz vettem. Ha megnézitek a legtöbb játék nincs becsomagolva, és bárki összefogdoshatja, viszont a zenélősöket nem lehet főzni - mikrózni!

Ma anyák napja! :) Jövőre már Áronnal! :)
Ma is egész nap mászkálunk, úgyhogy majd este ha tudok jövök!

Szép napot mindenkinek! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Jó reggelt mindenkinek!

Boldog Anyák napját minden anyukának, és kismamának!
Jövőre már lesz aki minket is köszönt. Olyan hihetetlen!

Megyek visszaolvasok, nem voltam már két napja gép előtt.

Zsu

Kép
bvigh

Szép anyák napját! Hát igen, jövőre már lesz, aki köszöntsön minket-elvileg. Mert kb ugyanannyira fogják felfogni ezt az ünnepet mint most... :lol: :lol:

Anuk: sajnos szerintem is látszik a képen... De a kiegészítők nagyon szépek!!! Mi lenne, ha Magdival egy napon reklamálnátok... Azét felháborító, hogy a reklámanyagukban ez nem látszik!!

Hát az Ikea mostanában már nem játszik- jó lenne, ha Miskolcra is települnének, de vszínű nem érné meg nekik... Pedig szerettem odajárni, olyan igényes, ez a Möbelix meg, ami itt van-elég a katalógusát megnézni, hogy ne akarjak bemenni... Viszont hátha gyógyászati segédeszköz boltban vagy gyógyszertárban is árulnak gumis lepedőt, csak a méret kérdéses...

De jó, h írtátok ezt a sterilizáló folyadékot, eszembe se jutott, h pl. a játékokhoz nem ártana...
Durva, h ebből is van micimackós! Tegnap a Corában 490-ért vettük a bogaras hajkefét, a micimackós 690 lett volna és tök ugyanolyan amúgy... Talán egy tigrises rugit vettünk még régebben, de az is akciós volt, amúgy kb másfélszer annyi mint a másmintás. Anuk, én is szívesen látnék egy kockásfülű nyulat vagy kisvakondot! Ez utóbbit majd ha kicsit nagyobb lesz, vehetünk a Vakondgyárban, ott már van gyerekméret. :lol:

A játszószőnyeggel mi úgy vagyunk. hogyha vki akar, vegyen nekünk ajándékba! A kocsira rakható játszókát is kérni szeretnénk... Már csak azért, mert múltkor megvettük a zenélő forgót, erre nagynéném közölte, hogy nem lesz mit ajándékba vinni, ha mindent megveszünk. Mondtam, h ajándékba kapott pénzből vettük... na, de ha ennyire hozni akarnak majd vmit, kitalálunk nekik is :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Sziasztok!

Heni,
szerdán megyek a dokihoz, akkor többet fogok tudni. De már van más megoldás, ha vele nem tudok megegyezni. Azért jobban örülnék, ha sikerülne.

Drukkokat kérek mindenkitől szerdára!!!

Tegnap Balatonoztunk haverokkal, rengeteget babáztam, még egy fürdetést is sikerült elcsípni! Sajna rosszul léptem, kiment a bokám, a másik lábamra meg egyidejűleg térdre estem, így most mind2 lábam fáj, főleg a bokám gáz, jegelem.

Tökmag,
szerintem a játszószőnyegnél sokkal jobb a habtapi, van gyerek-mintás meg sima is. Stabil alap, hőszigetel, és sokkal jobban mozog rajta a baba, mint a szőnyegeken. Méretét szabadon növelheted, és rakhatsz rá mindenféle tornáztató bigyót. Ilyenre gondolok:

http://www.vatera.hu/habtapi_szivacs_szonyeg_147004557.html

Decathlonban van egyszínű szürke, ha nem akar az ember mintásat.

Sziasztok!

Benta

Kép
benta

Na végre sikerült visszaolvasni.

Csillag, nekem nem egyértelmű, hogy melyik lepedőre gondolsz. Sima gumis lepedőt a Corában vettünk. Ez olyan, mint a mi ágyunkra való, rá lehet húzni a matracra. Vízzáró lepedőt az Ikeában vettünk, csak a popsija alá teszem, pamut a felülete, nem zörgős.

Képzeljétek, tegnap kaptam a keresztfiamtól virágot anyák napjára. Nagyon édes volt, már alig hitte,hogy ide adja. Persze meghatódtam, mint mostanában mindenen. Ma pl. akkor kezdtem el pityeregni, amikor Kovács Kati énekelte azt az anyás dalt, (most nem jut eszembe a címe) és eszembe jutott a nagymamám, aki már lassan 3 éve nem él, de még mindig nagyon hiányzik. Közben pedig azt a sütit majszoltam, amit ő szokott nekem sütni, csak most anyukám csinálta.

Csillag, írok privit.

Zsu

Kép
bvigh

Sziasztok!

Boldog anyák napját csajok!!! :wink: (most már kicsit a miénk is) Kép

Csillagtáncos!
Nekünk sima lepedőnk van (vagyis lesz, ha végre eljutok odáig, hogy beszegjem). Vettünk alá gumilepedőt (Baby bruin) 600valamenyi volt...nem tudom, hogy fogjuk-e egyáltalán használni....

Tökmag!
Szerintem ez az egész szoptatás dolog már kicsit túl van spirázva...néztem a védőnő listáját, gyakorlatilag nem lenne szabad enni semmit, mozogni semmit...levegőt talán vehetünk vagy a benne lévő káros anyagoktól kinő a gyerek második feje?
Szerintem mértékkel mindent lehet....

Anuk!
Kiságyas mizériát sajnálom, de irtó klassz lett Emma babasarka :D , gurulós szekrényke meg szuper ötlet, sokkal jobb, mintha polcon lennének a cuccok!!!! Az ágynemű meg fantasztikusan édes :oops:

Banyoszka!
Édes a pocakod!!! :D

Noémi!
Tök jó, hogy találtál gatyót!!! És örülök, hogy jobb kedved van!!

Bénázás: 20 percen keresztül próbáltam a hordozó biztonsági övét összedugni, már tök ideges voltam, végül szóltam a férjemnek, erre egyből a helyére pattintotta :oops:

Játszószőnyeg: tényleg elég béna a felhozatal, én a teszveszről vettem a miénket....

Folyt. köv.

KépKép
amadea

Benta!
Drukkokat küldjük!!!! Kép
Bokádnak jobbulást!!!Pihizz amennyit csak bírsz!!!

KépKép
amadea

Sziasztok!
Benta, nagyon drukkolok szerdára. Biztos sikerül megbeszélni a dokival!

Anuk, nekünk is Bogi kiságyunk van, fehérbe. Én sem voltam túlzottan elragadtatva a minőségétől, de ágyneműkkel, kiegészítőkkel nem rossz. A miénknek meg volt minden darabja, leszámítva ugyebár a 2 jobbos pelenkázószekrény ajtaját, aminek a cseréje már folyamatban van. Állítólag kipostázzák. Nálunk apukám és a férjem rakta össze 1,5 nap alatt :D
A kiegészítőid nagyon klasszak. Én is jövő héten szeretném beszerezni a maradék cuccokat, köztük a kókuszpólyával.

Na, megyek, még megcsinálom az ubisalit.

Szép napot és az anyukáknak Boldog Anyák Napját kívánok!

KépKép
süni76

Tabati, boldog névnapot kívánok Neked! :)

[color=darkblue
És persze minden kismaminak boldog anyák napját![/color]

Heni

Kép
szheni

Noémi tök jó, már azért egy picit babázhattál :)

Csillag Vakondgyár??? Sose hallottam róla, de most utána fogok nézni.

Benta drukkok mennek. Jaj szegénykém, borogasd a lábad, reméljük hamar rendbe jössz.

Kütyük:
Vékony gumis lepedőt én is vettem, a teszkóban volt baby bruin fehér. Olcsó volt, de hogy mennyi már nem tudom. Szerintetek érdemes úgy használni, ha csak a derék-popsi részen lesz lerakva? A kókuszmatrac miatt kérdezem, mert bár eszméletlen vékony, de csak műanyag vagy mifene.

Chicco fertőtlenítő. Na igen, pontosan a műanyag meg gumis(pancsizós) játékok miatt vettem meg én is. Van mikrós sterilizáló (kezdő csomiban volt) hogy ahhoz lehet-e, érdemes-e még nem tudom. Be van dobozolva :D Lehet túldramatizáljuk, de jobb a békesség.

Ajándékok. Inkább anyagi támogatást kérünk, mint hogy hozzon bárki bármit. Jó tudom a tesómra lehet számítani ezügyben, de a másik családrészleg már kicsit bonyolultabb. (No nem mintha eddig bármit is vettek volna, Anyós hozott egy szétrepedt, eredetileg sípoló gumimacit, ami itt-ott meg van rágva, ki tudja honnan szerezte amint elment már repült is a kukába. Majd ha keresi rajtam azt mondom szétrágták a malacok :D ) Ugye megveszik az occsó, kínaji vackot azt megsértődnek, ha nem adom a gyereknek. Van egy nagy malac perselyünk szép nagy nyílással, hogy a papírpénz is belefér összehajtva, ki van állítva, hogy az Emma perselye, abba kérjük a hozzájárulásokat :D Itthon eddig bevált, néha még a sógor is dob bele pár százast.
Gondoltam rá, hogy küldök fényképet ha majd használunk pelust, hogy milyent kérünk, az tök jó ajándék és még hasznos is, mint a százhuszonnyolcadik plüssállat. :D

Be kell vallanom most hogy egyre közelebb a szülés többet jár az eszem azon, hogy egyszem palánta lesz a drága, úgy fogjuk félteni. Ugyanakkor tudom, hogy amint közösségbe kerül minden nyavalyát el fog kapni, de pont beszélgettünk róla, hogy egykeként jobb ha nem csak az oviban fog szembesülni vele, hogy igenis meg kell osztani a játékot, és igenis nem ő a világ közepe :)
Lenn voltunk az obi-ban. Vettünk furnér lemezt a rács tetejére, meg a pelenkázó szekrény hátuljára. Meg vettem egy szép nagy méretű 22l-es ovális lavór akármit (minden holmiját külön fogom tartani). Tök jó, már tudtam is hasznosítani. :D Kimostam az első adag babaruhát-pelenkát, és abból teregettem ki az erkélyre.
Rodnak hazafelé eszébe jutott, hogy talán utána kéne nézni a gyerekorvosnak ahova költözni fogunk, meg a gyerekorvos ügyeletnek. Majdnem leültem a járdán úgy meglepődtem. Soha a büdös életben nem érdekelték az ügyeletek, még a gyógyszertári sem. Most meg mindennek fel akarja írni a nevét és a telószámát. :D

Még utóbb beleszerelmesedek azuramba :oops: bár az utóbbi pár napban el tudtam volna harapni a torkát úgy viselkedett.
Vendég

Sziasztok!

Csillag: örülök, hogy helyén van a kiságy (nálatok is)!

Nekem is két farmernacim van, egy fekete bársony, ami ugye most már nagyon meleg, meg a farmer. Ill. barátnőm hozott egy térdnadrágot, ami jó lesz nyárra. A trikóimba meg remélem bele fogok férni.

Én szerettem volna egy kis micimacisat, de egy vagy két babruha van, ami oan. Pedig imádom Fülest. De oan drágák. Majd legfeljebb beszerzek egy-két matricát a falra.

Preta: a kórházban sztem felkészültek az ilyen esetekre, gondolom én. Mármint hogy vki sokat vérzik. Amikor a tüdőkórházban voltam, ott az idősebb betegek alá tettek elővigyázatosságból, alattunk nem volt gumis lepedő.

Én a babakocsiba textilpelust teszek. Anyukámnak mutattam milyen gumibugyi kellene hozzá. Megjegyzés: nagyon drága!

Banyoszka: Szép nagy pocid van!

Anuk: nekem nagyon tetszik az ágynemű, ill. a kiságy is! Bár látszik, h nem egyszínűek, de így is szép! Sajnálom, hogy a fiúk nem nézték a rajzot. De Emmának úgyis az a lényeg, hogy legyen hol aludni, szóval nyugi, nagyon boldog lesz!!!

Van játszószőnyegünk nekünk is, teszveszen vett és még pesten van, jövő 7en megyünk érte, legalábbis remélem. Szerintetek vezethetek még?

Noémi: örülök, h jól sikerült a babázás!
Nekünk is tescos pelusunk van.

Apa sem volt különb ma a pelenkázónál, de nekünk nincs rajzunk, 20 éves a kiságy, amihez hozzá volt téve. Szóval úgy kellett kisakkozni, persze, veszekedés is lett a vége. Én érzékenyebb vagyok, a férjem türelmetlenebb.
Most alacsonyabb 22 cm-rel mint kellene, de apa majd megoldja (ha már asztalos).

Már csak polc kellene a falra, és asszem rendezkedhetek is:).

Ja, meg a babkocsit is lassan haza kellene hozni, ill. kimosni.

Tabati: boldog névnapot!

További szép vasárnapot!
és anyák napját!
Vendég

Anuk!
Örülök, hogy jobb a kedved :D
Én is csak a popsija alá gondoltam tenni a gumilepedőt, hadd lélegezzen a matrac....

Puszedli!
Írtam privit.
Nyugi, férjed biztos megoldja a pelenkázót...ki ha nem ő??
Én már nem merek vezetni....

Amúgy csak megnyugtatásul: nálunk se ment flottul a kiságy összerakása :wink:

Tabati!
Boldog névnapot!!! Kép

Nekem meg egész nap olyan vacak a közérzetem, csak enni keltem fel...ment a hasam is :? ....most meg hányingerem van :? ....

KépKép
amadea

32 hetes
Kép

34 hetes

Kép

Sztem látszik a különbség, hogy nagyobb is, ill. fentebb is ment.
Csak oan görbe vagyok mint a kérdőjel:(, húz előre a hasam.
Vendég

Amadea: jobbulást! lehet, hogy a babó nyomja?
Vendég

itt meg a zsebes tároló, amit anyósom küldött pénteken

Kép
Vendég

Na, lányok...megjöttünk.
Látom szerda óta rendszeres írogatások folytak, ergó a BN nem űzte tovább a csúfosságát.

Benta! Drukkhegyeim szerdára, remélem pozitívan írsz majd aznap.

Heni: hát a melegedő idő nem kedvez a husilevesek tárolásának. Idén még nem, más években én is jártam pórul.

Gatya: múltkor írtam, hogy venni készültem. Hát asszem hülyének nézett a nő a boltban, vastag bársonygatyát próbált eladni. De közöltem vele, hogy amivel a telet kihúztam az van rajtam, vékonyabb, szal így tegye ajánlatait :lol: :lol:

Anuk: anyósodnak mikor van szüli vagy névnapja? Egyirányú Holdutazást vehetnél neki. :wink: Kiságyon enyhén észlelhető kép alapján, hogy nem tökre egyezik a szín. De pl. szerintem a rácsok alapanyaga amúgy más mint a lapoké (lehet hülye gondolat, ez az én magánvéleményem)

Noémi: várjuk a pihiszékesés zenélő forgós képe(ke)t. Az eddigi képek mind olyan szépek, ízlésesek.

Csillag: télleg minden tökéletes azon a fotón. Szoba is, meg Ti is. Vizsgáid előtt meg elismerésem. Főleg a számuk miatt.

Magdi: Tőletek is várjuk ám a gyerekszobás fotó(ka)t.

Preta: hú....tolvaj. Inkább no comment, de jó, hogy pozitív lett a vége. Azért asszem én nem engedtem volna el.

Banyoszka: ne siess már olyan nagyon szülni :wink:

Puszedli: én Grétivel júni 20-án vezettem 100+100 km-t, s júli 4-re voltam kiírva.

na mindjárt folytatom, csak Gréti ide akar ülni, s inkább küldök mint ő töröljön.

Kép
kissmanó

Amadea: már nem emléxem az első kettőnél hogy volt, de Grétivel sem, meg most sincs extra fenn a pocakom. Asszem a tartószövetek már nem a régiek :wink: Nekem szinte befér mind a 4 ujjam.

Csütörtöki dokivizit: hát nem volt elragadtatva a túlzott hüvelyi váladékozástól, mondván egy mérföldről látszik, hogy gombás :( Azt mondta, hogy szüléskor rám is rossz hatással lehet, szakadhat a hüvely szanaszét. Hát nem lettem boldog, hétfőre lesz meg a labor a kenetből. Ellenben még tudok újat produkálni (na nem orvosi szemszögből, hanem magammal szemben): a nagyajkakon mindkét oldalon gyönyörű visszereket fejlesztettem ki. Hát nem repesek az örömtől. Én láttam, meg éreztem, hogy van ott valami, de erre nem tippeltem. Bacca meg a nyuszi.
Vérnyós táblicskum tetszett, bár a hanyagság amivel utóbb vezettem, az már nem, így fel lettem kérve a rendszeresebb folytatásra. De most ott is előadtam az idesüss: ilyen a 35-ik hetes tökéletes vérnyomás :wink: . De fiacskám uh-s tesztjei alapján hiteles, hogy a vérnyóm rendben (köldökzsinór áramlás romlása állítólag az első gyanú arra, ha a bébet befolyásolja a magas vérnyó. Ellenben kissé beparázva jöttem el a rendelőből, s nem voltam valami nyugodt 64 km-re a várostól az utóbbi napokban. Ugyanis méhszájam állítólag V alakban áll, s teljes nyílásra akkor lesz készenállva, ha a pöcsös kissé lennebb nyomja a buksiját (ügyes fiú, ezelőtt 7 hetes poziciójában maradt, megcélozva fejjel a kijáratot). De a dokivizitet a legnagyobb dilemmám megosztásával kezdtem. Feltettem a dokinéninek (néni...hi-hi-hi....fiatalabb nálam vagy 2 évvel) a bűvös kérdést, hogy hányadik terhességi héttől nem számít a klinikán egy szülés koraszülésnek. Kissé meglepte a kérdés, de közöltem csak az infó érdekel. Hát a válasz tökre meglepett.

folyt köv....gyereket lefektettem, azt hittem alszik, de nem

Kép
kissmanó

na, ha így folytatom, a piros vonalzómmal lesz tele az oldal :wink:

Nos a dokim válasza: becsült súlya a babának 2500 gramm fölött kell legyen. Hát izgalommal vártam az uh-s adatot. Hát nyugodtan mehetünk a klinikára. 2744 grammot "dobott" ki a masina. Apjuk is bent volt, ő szerinte nem is nagy a bébi. Mivel ugye uccsó 2 hétben már nem súlyra, inkább "szépségre" gyúrnak (mármint a nagykönyv szerint a határidőre születettekre ezt állítják), s őméltőságának már elviekben csak 3,5 hete volt abban a pillanatban a súlyra gyúrásra. De megnyugtattam apjukat, hogy ha kivárja a bébi azt a 3,5 hetet (márpedig nagyvonalakban még kb. ennyit muszáj lenne neki, mármint mostanra még 3 hét), akkor szerintem eléri a tesók születési súlyát.

Amúgy a dokim mikor a méhszájat nézte, nagy riadt szemekkel nézett, hogy csaknem szülni készülök. :roll: Hát mondtam, hogy május 20-ig semmiképp. Elviekben ez megnyugtatta, de kért, hogy amennyit csak bírok, annyit pihenjek. És 15-én kell újból mennem, akkor lesz valami nonstressz teszt. Hát ez ismételten újdonság, ilyenben egyiknél sem volt részem. Mifene lehet ez is.....

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Megjöttünk az anyák napjáról: nagy zaba volt, de jól éreztük magunkat. A kertben ücsörögtünk!

Amadea...ezek a tünetek...csak nem akarod máris elkezdeni a sort?

Anuk, szerintem a mikrós sterilizálóba már felesleges Chiccot is rakni. Ott a gőz bőven sterilizál, ennek meg pont az a lényege, hogy amit nem lehet melegíteni, azt így hidegen!

Puszedli, én még simán vezetek. Egyáltalán nem kényelmetlen, de az is igaz, hogy nem nagyon megyünk vidékre, csak Bp-en belül. Tegnap ugyan én vezettem haza Ráckevéről, mert a férjecském ivott pár pohár bort, de csak a zéró tolerancia miatt - egyébként simán át tudta volna venni, ha gáz van!

A pocakod sokat nőtt! Nagyon látni! :) De még neked is jól fent van!

Kismanó, remélem megoldódik a gombás dolog - mondjuk a kenet után megkapod a gyogyót és/vagy kúpt és pikk-pakk vége lesz!
A képeket holnap felrakom! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Kismanó, a nonstressz teszt, az NST - ugyan az mint a CTG.
Az itthoni protokollban benne van a 36. héttől hetente. Lehet, hogy nálatok ez új szabály, vagy esetleg csak a magánklinika miatt van...

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi: köszi a felhomályosítást.
Na, akkor nekem ez a 15-i a 35 hét+ 5 nap-nál lesz.

Amúgy elfelejtettem írni, hogy kisfiam a méretei alapján a vizsgált nap 36 hét és 5 naposnak felelt meg, nem pedig a mensitől számított 34 hét + 3 naposnak. Egyedül a combi volt pár nappal (asszem 2 nap, lusti vok a papírt elővenni) kisebb, hát max olyan mélynövésű lesz mint anyája, nem flancol a tornasor legelején.
No, de én kitartok, vonalzó marad a régiben.

Amúgy magzatvíz kb. 1,7 liter, lepény tökéletes, nem öregszik, kölök tüdeje érik (állítólag következtetni erre a magzatvízben látható pöttyökre az uh-n). Grétinél ilyenkor már a magzatvíz kevesebb volt, de most aszondta tökéletes.

Kép
kissmanó

Sziasztok kedves Anyukák!!Boldog anyáknapját!!!!

NST: nálunk az első a 37+x napon van, nem értem miért...lehet addig meg is szül az ember :oops:

ma majdnem leszakadt a derekam, most is sajog, a farokcsontpn felé sugároz..erre a pocom is szurkál, meg keményedik...
:?

és feltűnően könnyen vettem fel a zoknim és a cipőm...a pocom is lejjebb költözött 8)

és a babasarok is nagyjából kész (apa megalkotta Lili függönyét is)szerintem nagyon tuti...ez igazából a ruháinkat a gardróbot takarja el...még a falra lesznek betük meg decuopage képek

Kép Kép

Kép
Kép
mniki84

Na, most olvasok utána ennek az nst-s dolognak.
Több helyen írják, hogy sok a fals pozitív eredmény (30%).
Kérdem én, akkor mennyire hihető? Mármint ha pozitív eredmény jön ki? Áááááá, ismét valami, amitől az ember dobhatja el az agyát.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Bár már lassan vége a napnak, azért még beleférek, hogy boldog anyák napját kívánjak mindannyiunknak :D
Tabati, Neked pedig nagyon sok boldogságot névnapod alkalmából!!!!

Anuk: nekünk is cseresznye színű a kiságy. Holnap elkezdjük összerakni, köszönöm a segítséget, elmentettem, holnap biztos fogjuk tudni hasznosítani! Ha megvagyunk vele, mindenképp írok, hogy milyen lett!

Tökmag: elvileg ezzel a sterilizáló folyadékkal mindent lehet fertőtleníteni, amit a baba a szájába vesz... azt írja, hogy eltávolítja a baktériumokat.

Banyoszka, nagyon szép pocakod van :)

Puszedli, tényleg látszik a különbség, szép a pocid Neked is! Én is vezetek még, de hosszabb útra már biztos nem vállalkoznék :)

Benta: szorítok, hogy minden jól alakuljon szerdán a dokinál!!

Noémi, írtó édesek lehetnek az ikrek! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára magdii 2010.01.08 07:17-kor.
magdii

Sziasztok! Látom, NST,CTG nap van az anyák napja mellett... :)
Kissmanó, nyugi, nekem azt mondták, ez azért kell, hogy az orvos lássa, hogy minden oké. Nálunk a betöltött 36. hét után kell hetente egy alakalommal, mert ebből is látják, esetleg mennyi van még hátra a szülésig, illetve ha gond van a baba életfunkcióival, azonnal meg tudják indítani a szülést, így mindenféle baj elkerülhető. Azért adhat fals eredményt, mert az alatt a 20 perc alatt, amíg Rád van kötve a gép, ha nem mocorog eleget a bébi, nem tud pontos adatokat mérni, illetve ugyanez van akkor is, ha túl sokat mocorog. A gép csak gép, tehát bmikor adhat rossz eredményt, de ilyenkor nálunk megismétlik a vizsgálatot. Igazad van, ez még egy dolog, amin aggódhat az ember, de ha ez előírás, akkor előírás... :?

Heni

Kép
szheni

Magdi, örülök, hogy a tesódéknál is lesz kisbaba... remélem, azért Te is kiverted a hisztit, hogy miért utánoznak Titeket... :lol: :lol: :lol:

Banyoszka, tündéri pocid van. :)
Puszedli, szépen lehet látni a különbséget a két kép között. Neked is nagyon szép a pocid! :)

Niki, nagyon édes a babasarok, és nagyon tetszik, hogy ilyen egyedi. :) Liliennek is biztosan fog tetszeni! :):)

Lányok, holnap nem tudom, hogy tudok jönni ide, mert rengeteg dolgom lesz, így hadd kívánjak Bentának és Moncsynak boldog névnapot holnapra!!

Jó éjt mindenkinek!

Heni

Kép
szheni

öööö.....névnaposoknak mára, holnapra sok boldogságot.

Anno ígéretet tettem arra, hogy bepötyögöm, s aki ígényli, elküldöm a homeós cuccokat.
Most míg teljes kényeztetésben volt részem a napokban a szüleimnél, sikerült bevinnem egy pár témát (Szülésre való felkészülés, Szülés, Gátmetszés, Szülés után, Peridurális, spinális érzéstelenítés, Császármetszés, Méhösszehúzódások, Depresszió szülés után, „Baby-Blues”, Fáradtság, Hátfájás, Hőhullámok, Inkontinencia, Lábszárgörcs), aki akkoriban leadta ígénylését, azoknak már küldtem, aki szeretné, kérem jelezze, s küldöm.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Köszönöm a "pocakbókokat" :D :oops: :D

A névnaposoknak én is szívből gratulálok,sok boldogságot kívánok.

Hú,de jól néznek ki a babaszobák/babasarkok is... Egyik szebb , mint a másik!

Amadea! Nekem is rögtön az fordult meg a fejembe, hogy szülés előtt is vannak/lehetnek ilyen tűnetek.... :? Várj mégpár hetet!!!

Fúúú csajok,egyre izgibb a helyzet... Vajon ki lesz az első???? :D

Fölöttünk lakó párnak hétfőn született meg a babája, ma meglestük 10 perc erejéig.... Hát valami tündéri kisbaba!!!
Ennek örömére lányom már irtó türelmetlen, hogy mikor lesz már meg a kistesója...

Jó éjt mindenkinek!

Banyoszka
banyoszka

ja, és a táblázat
(ha már az én hsz-mal van tele az oldal :lol: )

Kép
Kép

Kép
kissmanó

Jó reggelt Mindenkinek!

Én ma korán keltem, mert egész éjszaka aludt Áron - persze jó fiú volt, de a hülye anyukája úgy beparázott ezen, hogy inkább felkelt és ivott egy kávét...mocorgott is a drágám, de szerintem alszik.
Hiába már igazi kisbaba. Az ikrek is olyanok voltak, mint két rongybaba, úgy aludtak - Áront is így képzelem el! :)

Niki, nagyon szép lett a babasarok, és nagyon jó lett a függöny is! Tök egyedi! :)

Kismanó, most vagy én vagyok hülye, vagy Te írtad rosszul. Ha ma vagy 35 hetes, és 15-én mész, az jövő hét péntek, tehát akkor már 36+4 leszel, nem? Mondjuk mindegy is!
1,7 l magzatvíz? Hú nem is gondoltam, hogy ilyen sok!
Pont azon gondolkodtam, hogy császárnál mi van? Gumicsizmába vannak az orvosok? Ha ömlik ez a csomó víz + a vér is, eláztatja teljesen a padlót, nem?
Mondta a férjem, hogy ne éljem bele magam ennyire már a császárba...mondtam, hogy nem, csak eddig képtelen voltam elfogadni, mostanra meg beletörődtem!
Mondjuk igaza van, még küzdeni kell: hétvégén is hallottam, hogy valakinek a 39. héten még faros volt, a 40. héten, mikor ment szülni be volt fordulva a bébi. Szóval van remény!

Holnap én is megyek uh-ra. Igaz, elvileg csak a befordulást ellenőrzi a doki, de azért megkérem, nézzen már rá a méreteire, meg úgy egyébként, hogy minden ok. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mekkora már Áron.

Mindjárt dobok egy képet: tegnap én babaneteztem, és ezt vettem észre - a férjem olyan édes :):):)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Kép

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi: jelentem tegnap nem voltam toppon matekből.
Természetesen nem én írtam jól, ámbátorkodom a magam védelmében írni, hogy valami oknál kifolyólag 15-e szombatként él a tudatomban (bár tudom, hogy dokihoz pénteken kell mennem, ő mondta :wink: ), ezért lett a + 5 nap számolva. A 36 helyett a 35 pedig síma mezei elírás.

Párod sem semmi, látom kis lakó híjján egyedül babrál a székkel.

Niki: tényleg aranyos a Lilien kuckórész. S kész vagyok, hogy minden olyan megszemélyesített. Klassz na, nem akármi.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Balatonon voltunk a harom napban, nagyon jo volt. Szuper ido, sok virag, stb.
Papanak ott kellett hagynia minket egy napra, mert dolga volt, elkepzeltem, hogy mennek szulni, a ket gyerekkel, ha beindulna. :?
30 km Siofok, a legkozelebbi korhaz. Jaj!! Szerencsere nem tortent semmi, de asszem tobbet nem utazom mar el a szules elott.

Noemi!
Csaszarnal gumicsizma! :D :D :D

Voltam ctg-n csutortokon, kb 10 perc alatt levett a geprol, mert Lorka megallas nelkul ugralt. Dokinak meg megbeszelese volt, igy megint elmaradt a vizsgalat. (Igaz, egyaltalan nem sajnalom, mert mindig olyan kenyszerkepzetem van, hogy a vizsgalatnal is tud nyilni a mehszaj.)
32. heten vizsgalt utoljara, jovo penteken, mikor megyek, mar majdnem 37 hetes lesz. :?
Azert remelem meg nem vagyok 4 ujjnyi. :)

Lanyok, ez mar annyira izgalmas! Vajon ki lesz az elso???? 8)

Puszedli, Niki!
Gyonyoru a szobatok!

Udv
Agi
lys

Sziasztok!

Köszi a névnapi köszöntéseket mindenkinek. Tegnap volt egy csomó süti, estére el is fogyott, pedig én még kívántam volna. :oops: :lol:

Sógorom egy kicsit elrontotta a napomat, de már túltettem magam rajta. Természetesen névmizéria. :roll: Már jó rég kitaláltuk a neveket, de nem mondtuk senkinek, valahol éreztem én, hogy ez lesz. Aztán gondoltam most már elmondjuk inkább most bántsanak meg, mint szülés után legyek e miatt depis. Tágabb családtól várom a zsidózást meg ilyesmik a Noé miatt, azon meg sem fogok lepődni, de sógoromtól nem vártam, hogy így reagáljon, ahogy reagált. :( Neki csak szimplán nem tetszett egyik név sem, de ezt úgy közölte, hogy "Jézusom, ez most komoly? Végleges? " Persze az öccsét akarta ugratni, vagyis neki szánta ezt az őszinteséget, de hát nem csak ő választotta a neveket, hanem én is, úgyhogy magamra is vettem. Igazándiból aputól vártam, hogy majd jól megbánt, mert neki nem tetszik soha semmi. De ő csak vágott egy arcot, majd azt mondta, hogy nehogy a gyereknek legyen ebből majd baja. (az más kérdés, hogy ő meg a súlyomat kezdte el ecsetelni, hogy kíváncsi lesz, mikor sikerül lefogynom a szülés után. Mondtam is neki, hogy akkor most jegyezze meg, hogy ne érje csalódás, hogy nem kívánok lefogyni. Kell még nekem, hogy ezzel stresszeljen majd. :evil: )
Apósom természetéből adódóan nem nyilatkozik a nevekkel kapcsolatban, mondjuk nem is kérdeztük a vélemyényét, és szerencsére jó szokásához híven, ha nem kérdezik nem beszél. :lol:
Anyósom már rég tudja a választott neveket (már be is tanítottuk, hogy nem Mirjám, hanem Mirjam :lol: ) erre most azt mondta, hogy ő nem nyilatkozik, meg hogy már örült, hogy megjegyezte, hogy "a"-val kell mondani a lánynevet, erre meg jön ez a mizéria. (na ebből nekem az jött le, hogy neki sem tetszik, de legalább ő nem mondta, hanem elfogadta) Párom meg azt mondta végszóként, hogy jól jegyezze is meg, mert nem fogunk változtatni a neveken. Nekünk ez tetszik és kész.
Tényleg őrület, hogy ez csak a családban van így, az ismerősök szó nélkül elfogadják még tetszik is nekik.
Na befejeztem a panaszkodást. :?

Légzésfigyelő!

Én megkérdeztem egy ismerősömet, akinek ugyanolyan rácsos ágya van, meg a légzésfigyelője is olyan, mint a mienk. Ő azt mondta, hogy simán a rácsra rakták, úgyhogy mi nem vágatunk semmiféle lapot a kiságyba.

Sterilizáló folyadék!

Mi is chiccot vettünk. Én úgy vagyok vele, hogy ha anyatejes babánk lesz, akkor elég lesz csak ez, ha meg tápszerezni kell, akkor majd kifőzöm, vagy veszek egy mikrósat.

Műanyag lepedő!

Nekünk nem ajánlották, mert beleizzad a baba aztán meg jól megfázik. Állítólag ilyenkor még nagy balesetek nincsenek. Ha van is, akkor az megakad a ruha szintjén. Gondoltam én is arra, aminek egyik fele pamut, de mivel az sem ereszti át a vizet, gondolom ugyanúgy nem is szellőzik rendesen.

Komolyan ezen az nst dolgon is izgulni kell? :lol: Nekem eszembe sem jutott. Egy szükséges hetenkénti kórházi elfoglaltságnak tudom be, sőt még várom is, mondjuk a szülésznő miatt, mert nekem ő fogja csinálni, és közben kikérdezhetem egy csomó mindenről. :wink:

Szépek a babakuckók! :D

Kép
Kép
tabati

Noemi!

Te vagy itt a profi az inteznivalokban! :)
A hazassagi anyakonyvin kivul mi meg az, amit elore is el lehet intezni?
Koszi
Agi
lys

Tabati: ismerős érzés a nevekkel kapcsolatban.
Anno kb. ilyeneket kaptunk mi is az Adorjánra.
Most épp ezért titok fedi még a csajok előtt is az öcsi nevét.
Na jó, fórumozni senki nem jár (tuti, mert rég lebuktattak volna), így ide nyugodt lelkiismerettel írtam meg a fütyis nevét.

Kép
kissmanó

Tabati, szerintem se idegesítsd magad feleslegesen! Nektek ezek a nevek tetszenek és kész! A Ti gyereketek, Ti fogjátok elnevezni.

Szerintem akkor sem kell feltétlenül a mikrós sterilizáló, ha tápos lesz a bébi. Nekem a kórházi védőnő mondta, hogy mivel a mellünket sem sterilizáljuk, a cumikat sem kell. 1x, mikor megvesszük, elég. Azt mondta, nyugodtan ugyan azzal a mosogatószerrel mossuk el, amivel magunknak mosogatunk, annyi különbséggel, hogy jó alaposan leöblítjük. (gondom, azért erre külön bejáratú mosogatórongy dukál - a zsír miatt). Aztán nem szabad törölgetni, meg kell várni, míg magától megszárad. Erre az időre egy pelusra rakjuk ki, és azzal fedjuk is le. (nekem van egy pár kicsit foltos pelusom, azokat külön erre a célra raktam el)
Egyébként mikróst én is vettem - de annyira nem szimpi. Lehet majd eladom.

Lys, sajnos mást nem tudsz előre elintézni.
A babának szüksége lesz anyakönyvi kivonatra, TAJ kártyára és lakcím kártyára. Ezekkel neked teendőd nincs, a kórház intézi. Az anyakönyvi kivonatért valószínűleg vissza kell menned, a másik kettőt a Te (és már a baba) bejelentett állandó lakcímére postázzák.
Utána kell elintézni a CSP-ot, Anyasági segyélyt, Tgyást.
A CSP-hez és az Anyaságihoz itt vannak a kitöltendők, a Tgyáshoz a papírt nekem pl. a munkahelyem csinálja.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?