Új privát üzeneted érkezett!

Forti
Mosolyogva írtad, hogy a szülőnek trauma, ha nincs a gyerekkel, de sajnos ez nem mosolyogni való. nemkívánom senkinek, hogy élje át, hogy 13 hónaposan muszáj visszamenni dolgozni a tervezett otthonlét ellenére. Sajnos nekünk a nem jómód döntött így + a melóhely. Viszont annyit látok, hogy jól döntöttem, hogy visszajövök, mert most sokan jönnének, akikkel együtt szültem a cégen belül, de nem tudnak, mert nincs hova. most keresgélhetnek kicsi gyerekkel a nyakukban uilyan jól fizető helyet.
Annak örülj, hogy 2 éves koráig otthon lehettél Levivel és azt senki el nem veheti tőletek.
Azt mondjuk én sem értem, hogy aki gyed-en gyesen van, miért adja be, de lehet már elege van a nyüzsiből, de az is lehet másik picivel van otthon és nem boldogul egyedül a 2 gyerekkel. Én tuti otthon lennék mindkettővel, ha ilyen helyzetben lennék. Sokan szerintem lusták, vagy tehetetlenek és könnyebb, ha beadják a nagyobbikat bölcsibe, úgy egy gonddal kevesebb. Sajnos vannak ilyen szülők, de mindenkinek az a legjobb, ahogyan ő csinálja.

Conti
Ezt nem értem, mert a 36 nap tényleg kevés.
Pótszabi
Jár, ha jól tudom 4 nap, de lehet 2. Ezt igényelni kell a munkahelyen. Nálunk pl. apa vette igénybe, mert én vagyok gyerektáppénzen, ha esetleg beteg Dani. Eddig 1x voltam 1 hétig ilyenen.
Nem tudja kiiratni magát táppénzre a tesód vmi mondvacsinált betegséggel? Akkor nem kellene korábban kezdeni. PErsze ez jó háziorvostól is függ. Nekem azért jó, mert bármikor kiír, ha kérem (eddig még csak 1x volt, a fent írt szabi, táppénz, szabi hosszabítás), de csak mert az unokájának én adtam anyatejet, és nem győz érte elég hálás lenni. neem meg jól jön, mert kevés a szabim.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Gunicukor!

Én írtam nem Forti. cska mealőtt félreértées leszKép A mosolygó jelet csak bízatásként írtam oda, arra utalva hogy Daninak ez valószínűleg nem volt nagy törés, legalábnsi nem akkora mint ha bölcsiba kerül, gondolom ezért is döntöttetek így. Azt hogy te hogy érzel azt át tudom érzeni, de hidd el hogy mi is íg yérzünk most mindannyianKép Csak akartam kilukadni, abból kiindulva amit Forti kérdezett hogy én nem elsősorban magamat sajnálom, hogy én mit érzek és nekem milyne rossz lesz, hanem azt sajnálom amit Emmának kell majd éreznie, hogy bizonyos szinten el ekll szakdnia. Amikor anyukámra hagyom itthon nem érzem ezt. Ennyi. Csak sajnos anyukám sme tudja vállani hogy itthon marad vele még 1 évetKép Bár azért gondolkodunk valami köztes megoldáson, de nem valószínű.

A háziorvos szerintem kiír bárkit betegszabira (a gyerek miatt, vagy hálapénz reményében),csak más kérdés hogy melyik munkahely azt hogy tolerálja. nekem pl mivel még a járó szabit sem adják most ki így a betgszabimet sem vehetnén igénybe.Kép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!

Kataa

KösziKép.Az M7-es felől megyek,de az Erzsébet híd nem volt lezárva,tk 10 perc alatt átértem,le a rakpartig.És még parkolóhelyet is találtam elsőreKép!

Banyóci

Hááát,nálunk elég érdekes a dolog,így,hogy nincs itthon az "uram".Az utóbbi időben elég fáradtak voltunk mindketten,talán azért is nem ment annyira...egy kis kikapcsolódás kéne,de az nem tudom,mikor lehetséges ilyen körülmények között..KépDe majd ha cél is leszKép!Volt vmilyen extra gyógyír..KépKép?
3 év a tervezett idő,amíg kint lesz,de lehet,hogy hamarabb haza kell jönnie egy másik meló miatt.Elég sokat tudunk találkozni,és még így egyedül sem olyan nehéz,mint gondoltam...
Jó a kép a nagy motorosrólKép!
És hogy álltok bébiügyileg???Nekünk még várni kellKép.

Forti

Persze,hogy segítettél,köszönömKép!Logikus,amiket leírtál.Sajna nekem csak 7 napom lesz beszoktatni nomrálisan,a többit lehet,hogy a munkaidőmből kell ellopni,vagy nagymamára marad.A gondozónővel nem elsz gond,mert ismeri már a játszóházból,akkor már szabin sem lesz senki,mert aug. végén nyitnak.2 hét nekünk is jobb lenne,de biztosan nem lesz annyi időnk.Majd számolj be a tapasztalatokról,bár tényleg minden gyerek más...
Júliustól a szabadságot veszed ki?
Miért nem maradhatsz ott????
Bár Bulcsú már régóta "elszakadt" tőlem,de az első hetek nekem is nagyon nehezek voltak.Nomrális,szt,hogy így éled meg az elszakadást!Én is nyomorultul éreztem magam,azt érzetem,hogy elhagyom a gyerekemet.Aztán logikusan utánagondoltam,hogy előbb-vagy utóbb ez úgyis bekövetekezik,és akkor is ezt érzeném.Aztán majd szépen lassan megnyugszol..Kép

Sasha

Nem akarok beleszólni nagyon a fogyókúrádba,de azért kicsit mégis,ha nem haragszolKép...
Szt semmi esetre sem jó,ha reggelire nem eszel rendesen.Ugyanis a legtöbb energiát de fogyasztja a szervezet,vagyis ha kiadósan(de azért ésszelKép) reggelizel,az biztosan elhasználódik hamar.Viszont vacsorára a lehető legkevesebbet és a leglightosabbat,mert estére leáll az anyagcsere,a bélizomzat nem működik este/éjjel gyorsan,így a kajából bőven van ideje a tápanyagoknak felszívódni.Ráadásul,mivel ééjel nem mozogsz stb...,nincs ami a bevitt energiát felhasználja,így az megy a raktárba.A másik,hogy ne 1-2 hónapra,hanem 1-2 évre tervezd a fogyást.Én is így fogytam le...Kicsit,hosszú lett,de hátha segít!Kép

Conti

Szép a kislányodKép!Már most süt-főzKép!
Nekem sokkal több szabim volt,ha jól emlékszem,46 nap,pedig csak 1 évet voltam otthon.Ha jól tudom, a szabadság egy részével a munkáltató rendelkezhet,és nem kötelessége kiadni.Kérdezzétek meg ezt is!

Puszi,Anyapoc

anyapoc

Manó, forti
Tényleg kevertem, ki mit írt, bocsi Kép

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Manó
Igen, direkt megkérdeztem, hogy ott lehet-e a szülő, ő azt mondta hogy nem szereti, hiszen a gyereknek őt kell megszoknia az első perctől. Persze én is kint leszek az előtérben ha gond van, de a játszórészen és az udvaron már csak a csoporttal lesz Levi.
Mi is most beszéljük, hogy hogy fogjuk megoldani a bölcsibe járást, reggel szerintem én fogom vinni, délután pedig a nagyiék hozzák el, mert én fél 5-ig dolgozom Pesten, mire kiérek Fótra, már rég el kell hozni a gyereket.
Érdekes, ha anyuvan vagy anyósommal van a gyerek én sem érzem szarul magam, mert tudom hogy jó helyen van, ahol imád lenni. Lehet a bölcsivel is így leszünk, csak hát a kezdet nehéz.

Gumicukor
Nem én írtam!

Anyapoc
Remélem jó tapasztalatokat írhatok majd és nem lesz semmi gond.
Igen, júliustól a szabim ketyeg. Van állítólag 80 vagy 95 napom, még nem tudom pontosan.
Hogy miért nem maradhatok? Ez egy érdekes helyzet, ugyanis mint másnál, nálunk is "sajnos a nem jó mód" döntött. Bementem kb. 2 hete a melóhelyemre szólni hogy ha Levi júli 26-án betölti a 2. életévét, akkor visszajönnék, hiszen a gyes baromi kevés és élni is kell valamiből. Mondták hogy rendben, megbeszéltünk mindent. Közben kiderült, hogy az a nőci aki engem helyettesít utcára kerül amikor én visszamegyek, ha nem találnak neki másik helyet vállalaton belül. A múlt héten telefonált a főnököm, hogy egy másik osztályról elmegy az egyik kolléga és az én helyettesemnek így meglenne a fix helye, de ahhoz nekem vissza kéne mennem júli 01-el. Mondhattam volna azt is hogy nem megyek csak júli 27-én, de akkor kirúgnak egy 50 fölötti nőt és gondolom nem könnyű a mai világban állást találnia. Szóval az én nyakamba varrták a döntést és hát így döntöttem. Remélem jól döntöttem!

Gumicukor
Én azért úgy érzem szívesebben hagynám a nagymamival Levit, de sajna mind a kettő dolgozik, így marad a bölcsi. A nagyinál tudom hogy jó kezekben lenne, gondolom nálad is ez azért segített egy kicsit az "elszakadásban".

Forti

Kép
Kép
forti

Conti
Pontosan én sem tudom, de mindenesetre tudod én is tescos vagyok. Szal én úgy csináltam, hogy táppénzen voltam szülés előtt jó sokat, mert nem volt kedvem kijárni Budaörsre + alig kaptam ugye kevesebbet, hiszen a táppénzből nem vonhatnak le egy csomó mindent, így kb. 25e volt a különbség, nem érte volna meg annyiért bejárni. Szóval én úgy a 16. héttől kiírattam magam. Még nem voltam bent ez ügyben, de már hívtak, hogy mikor mennék vissza dolgozni. Mondtam, hogy hát októbertől, hiszu akkor lesz 2 Dodesz. Erre azt kérdezték, hoy akkor januártól?? -mert a 2 év alatt 3 hónap szabi gyűlik össze kb. Ja és én szülés előtt kivettem az összeset. Úgy csináltam, hogy augusztusban kivettem a teljes szabimat a maradéktól meg megint táppénzen voltam szülésig. Szóval szerintem tesódnál az inkább úgy 66 nap kéne, hogy legyen.

Manó
én meg pont nem is akarom kivenni, hanem inkább eldarabolnám mondjuk heti 1-2 napra, ameddig csak tart, így rövid heteket dolgoznék és annyival enyhíteném a valószinű hiányomat a bölcsi miatt.
Igazad van, én is el vagyok keseredve, hogy nem tehetem meg, hogy maradjak még vele + 1 évet KépKép
Nálunk is így lesz a beszoktatás, mint nálatok.

Sasha
szerintem felejtsd el, hogy mozgás nélkül fogyj. Még ha sikerülne is, nagyon ronda lenne a bőröd utána. Inkább szánd rá magad és tornázz, edz rendszeresen. + fogadd meg, hogy a következő gyerkőcnél szigorúbb leszel magaddal és nem hagyod magad elhízni.

gyerekek képzeljétek vasárnap oktattunk uszodában. búvárokat. persze Dodit nem volt kire hagyni, így vitük - végül ez bizonyult a legjobb döntésnek: én nem merültem, csak a papa. Mi viszont a teljesen kezdőket irányítottuk a partról, ABC-s feladatokat adtunk nekik és tanítgattuk, hogy is használják a cuccot rendesen. Azért mondom, hogy mi, mert Dodesz természetesen nem maradhatott ki a dologból, és jött velem, dirigált, magyarázott, persze babanyelven KépKép. Még egy fehér székbe is úgy beült, mint egy úszómester. Irtóra élvezte és egyben iszonyat édes volt. Végül átöltöztettem és merülés után úszott egyet a papával. Annyira akarta, hogy csak csuda!! Most nagyon ügyi is volt, gondolom használt, hogy előtte nézte, hogy a „nagyok” hogy használják a lábukat, mert végre ő is határozottan úszott!! KépKép Ráadásul a búvárszerkó is iszonyúan tetszik neki, még a csutorát is megpróbálta szájba venni. Persze neki nagy, de lelkesen próbálkozott még szívni is KépKép. Végül átmentünk a másik medencébe csúszdázni is, ezt is annyira élvezte, még az sem zavarta, hogy az arcára is fröccsen a víz. Segítséggel kimászott a medencéből és már mászott is az újabb körért. Egyszer esett is, mert annyira vizes volt már minden, hogy lecsúszott a csúszdáról – mármint vissza hátra a lépcsőn – nagyon sírt szegénykém, jól beverte a hátát + arcát, de pár perc múlva már vigyorogva mászott fel ismét. A csúcs az akkor is a papával való úszás volt, amint ő ismét megjelent (idáig összepakolt) már ment is hozzá megint és mutogatott, hogy merre ússzanak Kép.

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Sziasztok
Nekunk is suru napjaink vannak.Voltunk a mi is a banzajokon a Rakpartokon,Lanchidon.Alex nagyon elvezte a zenekarokat es a lovasokat.Csomot gyalogolt,nem is akart beulni mar a babakocsiba.Vasarolgattunk is a hetvegen az unokahugom ballagasa lesz es persze anyukam is rabizta az o ajandekat.En egy arany lo medalt vettem neki,mert lomanias a kiscsaj: )
Plusz 2 het mulva mar a novereme k is itt vannak,igy pelenka, es bebi etelt is be kellett szereznem.
Ja es az Uj udvarban is voltunk Jatszohazban.nagyon jo es a baby resze is eleg nagy.Eljonni persze mar nem akar,itt jon be az eddig nem is mert hiszti: )A ferjem is csak nezett hogyez a mi fiunk: )
Kaptam en is viragot ,egy rozsat Alextol.Annyira edes volt,odajott hozzam odaadta es puszit is adott.Apaptol is kaptam egy szep cserepest,ugyhogy nagyon orultem.

Bolcsi tema
Hat nem tudom hogy mi elsz,de a hogy most allnak a dolgok,nekem is ki kell valamit talalnom.Oktoberben lejar a gyed es a gyes mar nagyon keves.Nekunk meg a lakashitel az ugye eleg kemeny.Ja es en meg is mondtam hogy csak 1 evre jonnek vissza ,pont amiatt hogy ujra legyen ugyanolyan gyas,gyed mint most.Igy ezt a aldozatot kell vallalnom,persze a munkahelyem nagyon korreket es most ugy nez kis a sajat batyam asszisztense lennek: )
UGyhogy ezt is ertekelni kell hogy bar tudjak nem vegleg megis visszavennenek.
En sem vagyok oda boclsitol es azon gondolokodom hogy talalni kene valakit aki a magae mellett elvallna Alexet.PErsze ez tobbe kerul minta bolcsi megis kevesebbe mint ha baby sitter vigyaz ra.
Van 2 nagyon edes baratnom aki vallana is csak mindketto eleg messze lakik,igy utazassal sok ido elmenne.
A bolcsitol pont azert fele hogy megvaltozna a nyitott,boldog Alex,sot o egyaltalan nem verekedos ,tuti hogy vernek es az total lelkiismeretfurdalas lenne.
Hat ha mas nem lesz akkor marad a bolcsi,bar en csak 4 vagy 6 oraban dolgoznek.Ugyhogy lassan erzem azt a mondast ,hogy: kis gyerek kis gond,nagy gyerek nagy gond: )

Mano
Koszi akkor Dr.LEot vaszunk majd neki szandiban.Igazad van en is csupa ellentmondast hallok emiatt.

Rit
Aha,de nagyon,a heten mar muszaki atadas.A mult heten mar csak a konyhabutor vart beszerelesre es a kuszob sinek.Remelem ezt mar sikerult megoldani es utana mar csak a bankon mulik a koltozes.Szerintem majus vegen mar ott leszunk: )
En is faradt vagyok Alextol,a jatszoteren es az udvaron meg sem all.Hol van mar az en nyugodt Alexem: )Ugyhogy este nekem sem gond az alvas,hulla vagyok.

Conti
Betti nagyon boldognak nez ki a homokozoban: )Es a rozsaszin kalap: )

Na meg akartam sokat irni ,de furdes van.
Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Forti

Én ugyan arra gondoltam,hogy a bölcsiben miért nem maradhatszKép,de az is érdekes,amit írtál.
Elég lehangoló,hogy Neked kellett dönteni,de szt jól döntöttél.A hölgy miatt is,meg magatok miatt is.Biztosan minden rendben lesz a bölcsiben is és biztos vagyok benne,hogy Levi jól fogja magát érezni!!!
Kié az a nagy kutya a profilodbanKép????

Kataa

Szerintem jól nézz körül,hogy mmilyen a bölcsi,mert ha ott vagy egy kicsit,nagyon jól észre lehet venni,hogy melyik gondozónő milyen,milyenek a gyerekek a csoportban,és akkor biztosan jót választasz.Több bölcsiben is érdemes körülnézni és ha épp ott találsz,ami egy kicsit kiesik az útból,azt a kis plussz utat biztosan megériKép.
A gyed számolásánál,úgy tudom,ha gyes közben leszel újra babás,akkor is az eredeti fizetésedből számolják az újat,nem a gyesből,az egyik kolléganőm kérdezte meg minap,mert ő nem akart visszajönni,de nem tudta,hogy miből számolják.Sőt,ha jól tudom,mivel kapott közben fizuemelést,abból számolják az újat!Ha nem akarsz visszamenni,érdekklődd meg feltétlenül!!Kép

Anyapoc

anyapoc

Sziasztok!

Köszönjük Bettivel a homokozós kép dicséreteket, tényleg nagyon szereti, bár még sokáig nem köti le, inkább a macskák után rohangál. A cica szó mellett használja azt is: Macsa (macska). Ez a hajkurászás tegnap odáig fajult, hogy bement utánuk a tuják közé, és jól összekarmolták az arcát az ágak, úgy kellett kiszabadítani.
Én meg napszúrást kaptam tegnap, pedig csak másfél órát ültem a napon, olyan kellemes volt, mégis ma reggel hányinger, szédülés volt két órán keresztül. Ciki, nem ciki sapkában kell kimennem a napra, mert napozni azért szeretek.

Rit, a tesóm is a börsiben dolgozott, készletes volt a cipőknél, most meg a női ruhára megy vissza. A férje meg a váci útiban ov.
Dodóból kész sellő leszKép

Zsuzsa, Betti kifejezetten szereti nézni a villámokat. Pont akkor tettem le, mikor jó nagyokat dörgött, de nem ébredt fel szerencsére.

Ma lesz este holdfogyatkozás, bár amilyen szerencsénk van tuti felhős lesz.

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok
Engem meglepett hogy a gyas utan nem jar szabi,utana kerdeztem a konyelonel es a rendelet szerinte jar ra szabi.A rendelet szamamr elfelejtettem kerdezni ,de megbizom benne.
Viszont itt a hazban meselte egy anyuka hogy ugy vette ki a szabit hogy 8 oraban elvileg dolgozik es gyakorlatilag meg csak 4-ben amig a kicsi 3 eves nem lesz.Hat ez marha jol hangzik.Kerdes mit szolnak ehhez a munkaltatok mert ahogy Mano irja ,meg csak ki sem veheti az elejen.Nalunk eddig mindenki kivette es kesobb jott dolgozni.Az sem rossz mert akkor meg tobb ido jut a beszoktatasra.

Anyapoc
Nekem meg mostegy baratnom szult es neki meg azt mondtak ne menjen gyas-ra a 2.-al mert kevesebb lenne mint a gyed,igy most annyival jart jol hogy nem gyest kap(a nagy most lesz 2 eves) hanem gyedet a kicsi 2.szulinapjaig.
Hat en gyest nem nagyon szeretnek,meg mi meg csak jovore vagnank bele a tesoba ugyhogy sokaig jonne az a gyes: ))Tudom ha mar babas az ember akkor mar lehet tappenzen csak nem igy kepzeltem.Bar ki tudja merta hanyos virus remelem nem zavarta meg a gyogyszeremet: )

Sasha
Tuti hogy a vizesedestol nem megy le semmi.En a szules utan csak 1 kg-val voltam kevesebb pedig Alex meg 3 volt: )Annyira vizesedtem 1 hetig,utana meg kijott es lement ropteben 5 kg.Mindenkepp jo ha elmegy dokihoz.

Forti
En is igy erzem,ha ugyalakul hogy mennem kell.Tufom hogy 3 evesen is ez lenne,de meg valahogy most olyan kicsi: (

Gumicukor
Hat ha nekem lenne nagyi aki vigyaz Alexra,semmi rossz erzesem nem lenne visszamenni dolgozni.Barmikor ha ott vagyunk es vigyaz ra,nagyon jol elvagyok nelkule.Bezzeg ha itt a Csillaval van ,minden bajom van,pedig tudom hogy megbizhato de megsem az anyukam: )

Puszi
Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa!

nekem megemlített a munkaügye ezt hogy 4 órában dolgozzam és a másik 4 meg a szabiból megy le, de afőnöknőm hevesen tiltakozott hogy zet hogy képzeliKép Állítólag a kereskedelmi igazgatüságra most jött vissza eg ymásik nő, és neki a kereskedelmi igazgató megengedte. Szóval főnök függő. Egyébként én ezt nem is akartam volna, hiszen nem megoldás, mert így kb 3 hónapra tartott volna ki a szabim, Emmát ugyanúgy bölcsibe kellett volna adni, anank meg semmi értelme hogy bezsoktatom úgy hogy pl ebéd után hazahozom, aztán mg 3 hónap után hirtelem otthagyom tovább. Állítólag nekik a napirend nagyon fontos a bölcsiben, külön felhívták rá a figyelmeme hogy kifjezetten káros ha egyik nap pl ebéd után haza hozom, másik nap meg ott kell aludnia. mert ő megszokja hogy pl mindne nap amikro felébred ott vagyok érte akkor akkor fog várni. Kérték is hogy ha kések akkor telefonáljak, hogy tudjanak mit mondani a gyereknek,d e lehetőleg tartsan be hogy mindne nap ugyanakkor megyek érte.

Szabi: Akkor lehet hogy nema zsülési szabi miatt, d enekem azt mondták cska 1,5 év után jár szabi. nem firtattam,e z egy nagy cég, jó munkaügyesek vannak, tuti nem tévednek ilyen dolgokban. Majd ha találkozom velük megkérdezem pontosan hogy mi van.

Egyébként én tényleg nem akartam megbántani Gumicukrot, távol álljon tőlem, d eén is úgy érzem hogy a nagyira hagyni és bölcsib adni az kiscit más, én is sokkal nyugodtabb lennék ha anyukámmal lenne, de nem várhatom el tőle, mert nem bírná fizikailag és idegileg a napi 8-9 órát Emmával a háztartás mellett. De biztos az sem könnyű lelkileg ha 1 éves gyerek mellett vissza kell menni dolgozni, ezt belátom.
Én most próbálom magam arra rávenni hogy nem filózzak ezen bölcsi dolgon, élvezzem még ki a 4-5 hónapom vele együtt, aztán meg majd csak beszokik, ahogy sok más gyerek is, és nem lesznek leleki sérültek azértKép De fáj a lelkemnek, ez tény.(

Manó

KépKép
manó

SziasztokKép

Hűha, belegondoltam, hogy milyen jó, hogy megússzuk ezt a bölcsi-kérdést. Az én szívem is megszakadna, az tuti. De óvódába mindenképpen be szeretném adni 3. éves korától, bár lehet, hogy a kicsi mellett csak fél napra. Azt mondják az iskolában is jobban teljesítenek azok, akik 3 éves kortól ovisok. Mondjuk sokmindenben el is romlanak az ovibanKép

Conti
Csókoltatom a holdfogyatkozást, az én fiam ma tiszta dilis. Semmi nem jó, se kint se bent, mindenhogy nyafog. Egyedü l az volt jó, hogy az ölembe ülve hintázott kintKép Remélem kialussza.

na megyek, Gergő uncsitesójának kell matricát festenem, meg anyunak szalvétázom az anyáknapi kaspót, hétvégén megyünk végre nagyizni.

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Hát azt hiszem rendeződtek a dolgok, a Petra már nem nyafizik annyit. Most már szépen eljátszik akkor is mikor az Olivérrel foglalkozom etetem vagy éppen fürdetem.
Csütörtökön voltunk egészséges rendelésen.
Olivér 6 hetesen 4990g és 57 cm
Petra 21 hetesen 10250g és 83cm
A doktornő azt mondta, hogy az Olivér nagyon erős baba és, hogy már milyen szépen tartja a fejét. Mondjuk egész nap hason fekszik így van ideje próbálgatni.

Múlthéten elkezdtük csinálni a kertet. Nagyon sok munka van még vele de már a párom széthordta a földkupacokat, felkapálta és vettünk tujákat, bokrokat és fákat. Én csináltam egy sziklakertet is. Még le kell tenni a járólapokat meg a gyepszegélyt és végre jöhet a fűvesítés. A Petra nagyon élvezi a kertet. Egész nap kint vagyunk és mégis mikor ˝ 20-kor bejövünk akkor elkezd sírni, hogy nem akar. Segít nekem virágot locsolni, a homokozóba pedig órákig eljátszik. Vettünk neki csúszdát azzal csak az a baj, hogy már egyedül feltud mászni és elég magas, résen kell lennem mert ahogy elfordulok már a tetején van. Az Olivér pedig egésznap kint alszik a babakocsiba. Az éjszakák is kezdenek jobbak lenni mert ˝ 21-kor eszik és utána ˝ 3-kor és utána olyan 6 körül. Már 6 órát kibír kaja nélkül. Remélem nemsokára átalussza az éjszakát.

Manó
Köszi a duplos címet. Hát nem lehet könnyű ez a hányás dolog Emmával. Mennyire kell megemelni a kiságyat? Én megemeltem az Olivérnek és állandóan lecsúszik pedig csak két könyvet tettem alá és nem annyira vastagok.

Sasha
Utólag is nagyon sok boldog születésnapot kívánok!

Bea
Van tejem bőven így szoba sem jöhet a tápszer. Akartam kérni valami gyógyszert a doktornőtől de nem adott semmit mert azt mondta, hogy nagyon szépen fejlődik és csak akkor kellene ha nem hízna.

Csics
Azt hiszem javul már nálunk is ez a féltékenység. Imi eszik még éjjel? Gratula a forgáshoz.

Kataa
Nem olyan nagy gond az, hogy mellé fekszem mikor elalszik csak volt ez a kis idő, hogy másfél órát is bent voltam vele mikor ezer dolgom volt. Most már kb negyed óra alatt elalszik. Mindig látja, hogy az Olivért a hasamra fektetem és most az a legújabb, hogy ő is úgy alszik el, hogy rám mászik és átölel.
Akkor veszek a Petrának én is gyurmát biztos neki is tetszene.

Ilke
Mi nem tettünk semmit a homok alá mert ha teszel pl. fóliát akkor nem tudja a föld beszívni a vizet. Szegény Nyuszival remélem minden rendben lesz és a babával is. Biztos nagyon megviseli, én már attól a 4 naptól annyira kivoltam, úgy hiányzott a Petra. A másik az, hogy mikor behozta a párom oda sem akart jönni hozzám.
Örülök, hogy érzed már ahogy mocorog a baba.
A sulival én sem tudom, hogy mi legyen. Igazából nem szívesen bíznám rá valakire őket mert azért két gyerekkel sokkal nehezebb mint mikor csak a Petra volt és az Olivér is még olyan kicsi. Mikor vizsgaidőszak lesz akkor ő még csak két hónapos lesz. A kaját én szülés óta rendelem mert sajnos nincs időm főzni, csak hétvégén szoktam. Inkább azt az időt is a játszón vagy a kerten töltjük.
Most nézem, hogy mekkora Lili már nem is olyan nagy így lemaradt vagy a Petra hozta be. Pedig a Petra mindig sokkal kisebb volt.

Gumicukor
Hát a Petra nem annyira szereti a doktor nénit. Most először volt az, hogy nem sírt. Idáig ahányszor mentünk mindig volt sírás már akkor mikor az előtérbe voltunk és rátettük a mérlegre. Különben ő is mutatja, hogy hogyan hallgatták meg és, hogy nézték meg a torkát. Most különben lehet, hogy azért nem sírt mert mondtuk neki, hogy az Olivért is megnézi a doktor néni és, hogy milyen okos mert nem sír.
Nálunk még mindig ToyStory őrület van. Egyik nap nézzük az első rész, másnap a másodikat és utána kezdődik elölről. Mindig viszi magával a kazettás dobozokat. Én már nem akarom neki betenni de akkor elkezd sírni, ilyenkor semmi más játék nem érdekli. Mondjuk egy nap csak egyszer nézheti meg. Most kapott egy Buzzos fogkefét, hát nagyon boldog volt. Ahonnan ti hozzatátok a Buzzos figurát ott már nincsen több mert én is szívesen vennék neki? Merre felé dolgozol mert akkor a párom elvinné neked a DVD-ket. Mínuszos vagy pluszos kell?(Ő a XIV.Gizella u.-ban van)
Most mi is megemeltük a kiságyat remélem beválik mert már nem tudok rá ruhát adni.
Persze szokott segíteni a Petra, mindig ő hozza a pelust, kinyitja a krémes dobozt és utána becsukja, megtörli a pelussal a száját, ringatja a hordozóba csak ezt nem annyira szeretem mert úgy rázza, hogy majdnem kiborítja. Mikor sétálni megyünk akkor is segít nekem tolni a babakocsit.
Jó gyorsan jöttek a gyerekek a párod szüleinél. Én nem is tudom mit csinálnék ennyi kis gyerekkel mert ugye a nagy is csak két éves volt.

Forti
Sajnálom a kutyusotokat.

Momóci
Hát sajnos nem tudom, hogy mi az ideális korkülönbség. Nekem a gyerekek között 20 hónap van . Van amikor kiborulok mert hát a nagy is még csak 21 hónapos tehát még kicsi de később biztosan jó lesz mikor már együtt tudnak játszani. Szerintem a túl nagy korkülönbség nem jó mert mikor az egyik mát megnő és vihetnéd mindenhova akkor kezdődik az egész elölről, így meg nekünk ez a másfél év nem sok és talán 1 év múlva már tudunk menni együtt bárhova. Akkor már majdnem ugyanaz lesz a napirendjük, egyszerre fognak aludni.

Conti, Ilke
Mi másfél köbméter homokot vettünk és 2x2m es a homokozónk.

Ági
petra2

Sziasztok
Conti
de kijön számold ki csak nyugondtan 21 nap+17 nap az 36 nap szabi amugy nem duplázodik a szabinak száma az évek mulásaval ha jol tudom 2-3 évente emelkedik az alapszabi + a gyerek vagy gyerekek után jár +szabi de azt ö is kiveheti már ha van gyereke de itt a babaneten is meglehet nézni hogy is van a szabadságal .

Mano
honát tudod hogy trauma lesz emmának ? lehet hogy jol elesz ott de ha elfogadsz eghy tanácsot ne éreztesed vele hogy félsz a bölcsitöl én petikének szoktam mondani hogy megy öszel bölcsibe igaz szerintem ö jol elesz ott mer ö ha elsétálunk az ovoda mellet itt az utcánkba nevett és nézi a gyerekeket a keritésen keresztül mikor kint vanak az udvaron ilyenkor szoktam neki mondani hogy ö is megy majd bölcsibe és ott is lesz sok gyerek és az milyen jo lesz amugy is szereti a gyerek társaságot .kivéve a nagyit de az más téma .

Lányok
én meg anyunál nem hagyom szivesen petikét mert tudom hogy ahogy nemn lát már sir nem szeret a nagyinál lenni viszont a gyerek társaságot szereti én ugy gondolom hogy ha nem érzi jol magát vékép a bölcsibe akor még maradok velük itthon de inkább a bölcsi ahol sok gyerek van és eljátszedozik mint anyukám mert ö nem tud ugy játszani vele mint a gyerekek egymásal .Amugy is szerintem töbet lesznek itthon betegségek miat mint a bölcsiben Kép.

Pusz csics és a fiuk
csics

Sziasztok!
Megtudtam a szabis dolgot. Jár a táppénzre, jár a szülési szabadságra és még plusz egy évre, amit a gyed lejárta után kötelező kiadni.
Csics, tudom hogy nem duplázódik a szabi az évek múlásával. A gyerekre 2 nap jár pluszban.
C.

conti

Kataa
Hát nekem ennek ellenére rossz érzésem van/volt, hogy a nagyira hagytam a gyerekemet. Nem a nagyi személye, mert az anyósomban maximálisan megbízom, tényleg csak jót tett/tanított eddig Danival.
A rossz érzés azért van, mert nem lehetek vele, amikor hétágra süt a nap, nem mehetek vele játszózni, homokozni, szaladgálni, hanem itt kell kuksolnom a gép előtt. Nekem marad a délután és a reggelek + a telefon, ami azért még elég simplex beszélgetésben merül ki Kép Én éppen ezért nem mondhatom azt, hogy semmi rossz érzésem nincs, mert visszajöttem dolgozni. Én annyira nem vagyok el olyan jól Dani nélkül.

Judy
Én meg éppen azt olvastam, hogy jobb a ygereknek, ha nem rögtön oviba megy, hanem előtte legalább fél évet jár bölcsis közegbe. Sokkal hamarabb megszokják a közösség tagjaihoz való alkalmazkodást, nyitottabbak lesznek és nem leszzavaró későbbi teljesítményükre.

Pon tazon gondolkodtam, hogy az EU-ban szigorúbban lesznek az iskolai követelmények, főleg közép és felsőoktatási intézményekben. Nem tudom mennyire fogják bírni a fiatalok, mert nekünk is eléggé nagy leterheltséget jelentett a napi 8-10 óra, fősulin sokszor 12 óra is. Ezt akarják még keményebbbre fogni? Így is a magyarok sokkal képzettebbek a külföldi átlagnál, csak a baj az, hogy bénák vagyunk, és nem tudunk profitálni az ország javára a tudásunkkal.

Ági
A Buzz figurát Győrből rendeltük, egy olyan játékboltból, ahol amerikai játékokta árulnak, többek között rajzfilmfigurákat is. Véletlenül akadtam rá a bolt címére itt a babaneten, vmi 2001-es hozzászólás volt. A férjem felhívta, van- e még, és pont volt még 1, ott porosodott már lassan 3 éve. Sajnos már csak 1 db volt belőle. Egyik kollégája, aki a győri képviseletnél dolgozik, lefotózta és elküldte mailben, mielőtt megvettük, majd ő is hozta el nekünk.

Nem mondod, hogy a párod itt van a XIV. Gizella u-ban, mert én is, uis a Siemens-nél dolgozom. Lehet ő is? Mindenképpen -R es DVD-t hozz.

Nem a párom szüleinél jöttek gyorsan, hanem a nagyszüleinél Kép na, akkor sem volt jobb világ.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

GumicukorKép

Azért emiatt nem fogom bölcsibe adniKép Édekes, mert én meg úgy tudom, hogy 3 éves korukig nincs igazán szükségük a közösségre, hanem a legjobb nekik az anyukájukkalKép
Biztos, hogy a félév bölcsi után könnyebb nekik megszokni az ovit, de így meg a bölcsit kell megszokniuk, szóval szereintem tökmindegy. És az oviban még nincs szerintem teljesítmény. A játék a fontos nekik min 5 éves korig.

Judy

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Hali!

Na gyorsan!

KÖSZI a válaszokat!
Megdöbbentő, hogy hízni is lehet ettől a diétátólKép Szomorú vagyok. Mozogni meg már november óta megyek, de egyszerűen nem tudok mert nincs aki vigyázzon a gyerekre. Legutóbbi az az volt, hogy reggel 6-7-ig úszok, de fél 8-ra már itthon kellenne lennem. ez meg azért fuccsolt be, mert párom drágállja az árát, így ez kimaradt. Itthon meg nincs hely. Itt anyóséknál zsúfolva vagyunk, egy szikra hely sincs, még eltolni se tudok semmit. Pedig 2 kazim is van.

Ma voltam vérvételen és vizeletet is kellett leadni. Abból a pisiből csináltam egy terhességi tesztet ami képzeljétek pozitív lett és később a háziorvosi rendelőben megkértem csináljon menotestet ami szintén pozitív lett.

Erre elmegyek a nőgyógyászhoz 14 23-kor vettek fel a várólistára és 16 55-kor a doki gratulált, csinált rákszűrést, agyonnyomott, és közölte, hogy menjek vissza 2 hét múlva, mert még alig érezni valamit.... Hozzátenném márciusban volt meg utoljára. Majd' 3 óra futkorászás sikoltozás és egyéb aranyos dolog amit tud csinálni egy kisség éhes gyerek (így a vége felé), plusz még a szédelgés és sajna kezd hányingerem is lenni... 3 óra!!! és közli menjek vissza 2 hét múlvaKép

Babanetes kalkulátor szerint dec 26 a várható időpont, ha végre megnézné valaki uh-n, hogy tényleg lakik-é valaki a pocimban.

sasha

Kép
sasha

SashaKép

Megy a drukkKép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sasha
Húúúúúúúú de izgi!!!! Írd majd meg a fejleményeket!!!

Csics
Hát épp ez az : 2 év, az 46 nap eleve te számolj utána + neki 17 nap az már 59
Nekem pl 46 napom van

rit

rit

anemona7

Gömb
Én is szoktam Foodexpresszt rendelni, persze nem mindig találom el mi a jó. De Hanna és apja is simán megeszi. Én ha pl. apjával vannak itthon rendelek nekik is (imádják a főziket), és azt eszik. Egy adag elég kettejüknek

Gumicukor
Én nem vagyok képes megenni egy egész dobozzal, ált. 3-an eszünk 2-t Kép.
Nem is tudtam hogy a nénikék is biliznek Kép
Szépeket hímezgettél, én amióta dolgozm egy macit sem vagyok képes befejezni Kép
A parasol on the beach nagyon gyönyörű!!. Nem tudod a mintáját elküldeni valahogy, lemásolni v. ilyesmi?

Rit
Vett nekem apa a Tescoban egy DVD-t Kép. Úgyhogy nézem a filmeket ezerrel Kép
Tomboló csirkát megtapasztaltam Kép Tényleg nem lesz szerintem sem egyszeű eset a kisasszony, az 1. számú rabszolga hiányát nehezen fogja viselni. Mondjuk Hanna sosem volt ilyen, úgyhogy nem hasonlíthatóak össze.

Andy
Nekünk is ilyen motorunk van csak piros.

Beszokás
Nagyon gyerekfüggő. Hanna imádja, és már a 2. nap egyedül elvolt. Csak hát nagyon sokszor betegszik meg. Nekünk a hosszú beszokás nem is amiatt kell hogy megszokja a bölcsit, hanem hogy a vírusokon átessen.
A beszokási rend nálunk is az amit Manó leírt. De persze a Hannát nem nagyon érdkelte hogy ott vagyok-e Kép
Leírok egy aranyosat. Tegnap mentem a Hannáért, aki persze folyton elcsatangol (kint vannak az udvaron). A gonodzónő meglátott és szólt neki hogy Hanna, az egyik nagyobb csoporttárs meg odaszaladt hozzá közben kiabált hogy "Hanna gyere". A Hannám meg úgy megölelte hogy csak na. Olyan édesek voltak, majdnem elsírtam magam. Aztán a nagy (2 éves) kézenfogva hozta az én kicsi Hannámat. Teljesen meghatódtam Kép

Forti
Eleinte n is nagyon kétségbe voltam esve (néha még most is), de tudom, hogy nagyon szereti a bölcsit, és sokkal jobban tudnak foglalkozni vele. Engem esküszöm már unt.

Conti
Szabi a gyed első évére jár anyi amennyi egy évre járna, + ha maradt benn valami abból az ávből amikor szültél. Én uyge hirtelen kerültem kórházba úgyopgy szinte az egész szabim benn volt, így 42 napom lett. Persze a munkahely válátással nem vihettem magammalKép
Nekem a munkidőm kötetlen, csak a 9-1-ig kell hivatalosan dolgozni, a többi időben azt csinálok amit akarok, csak a munka legyen meg. Ugye mondanom sem kell hogy nem tudok lelépni 1-kor Kép, és 8-ra járok.

Rit
A szülés évéből maradt (17) + a gyed első éve (a szülési szabira is jár, de az nem +-ban van hiszen akkor pl. a szülés éve, meg a gyed első éve nem lenne teljes, mert közte van a szülési szabi) 21 nap (persze együtt az 38). Nekem minden szabim bennt volt így lett 42, de persze aki öregebb többet kap.

Üdv
Dec8
dec8

Sziasztok lányokKép
Bocsi hogy igy ismeretlenül irok de lenne egy kérdésem van egy 3 éves kislányom vagyis most tölti Junius 2 án ,és szertném megkérdezni hogy esetleg nem tudja e valaki hogy meddig kapom rá a gyest?
Válaszotokat elöre is köszönömKép
És bocsi ha sok voltamKép
ildikó_4

Sziasztok!

Ildikó_4: Pont 3éves koráig fogod kapni ahogy betölti a 3.ik életévét azzon a napon kapod utóljára a gyest. Tehát juniusban csak 2napot fognak számolni.

Sasha: Megy a drukk ezerrel.KépKépKépKépKép

Egy kérdés lányok a szabival kapcsolatban: De ez csak annak jár aki ugyanoda megy vissza dolgozni vagy annak is ennyi szabi van törvény szerint akinek új munkahelye lesz?
Én már nem tudok vissza menni a volt cégemhez, mert megszünt menetközben ahol dolgoztam, ilyenkor is jár a plusz szabi napok?
Előre is köszönöm a segítségeteket.

Sziasztok
Andy
andy78

Andy
Én is munkahelyet váltottam, a szabimat kifizették. Nagyon figyelj hogy ne sumákolják el. Bár ha megszűnt a céged akkor nem tudom mi van, kinek kéne kifizetni. Átvinni sajnos nem lehetett. Ezért fizették ki, persze a volt munkahelyem nem szűnt meg csak az én státuszom.

dec8
dec8

Judy
Természetesen az iskolai teljesítményre gondoltam, nem az ovis trenírozásra. És 5 éves kor után is fontos a játék, még ha kevesebb is a suli miatt. Meg persze fontos, hogy 3 éves koráig az anyukája mellett lehessen, persze ha ez megoldható. Ezt én is tudom. De ha muszáj közösségbe adni, akkor jobb, ha kicsit előbb kezdik, mint rögtön az ovival. Neked szerencséd van, hogy otthon tudsz maradni 3 évet.

sasha
Ez nagyon klassz!!! Akkor lehet ezért vizesedtél, mert feszült mindened!!! Jézuska hozza majd a kistesót!!! KépKépKép
Nagy gratula és vigyázz magadra, aztán írj, ha már van 2 hét múlva megerősítés!
Lehet Gabcsi már előbb észrevette, hogy lakik ott vki, mert abbahagyta a szopit.

Dec8
Elküldehetem a mintát, ha kéred. Jó munkát hozzá!

Ildikó_4
Gyes a gyerek 3 éves koráig jár, kivétel, ha nem beteg, mármint egész életére. Vagyi június 2-a után már nem jár gyes.

Andy
Nem jár a szabi nap, vagy kifizeti a volt céged, vagy kiveszed, de nem lehet átvinni a másik helyre, esetleg időarányosan talán.
A kifizetett szabiban az a roszz, hogy abból vonnak le járulékokat, vagyis jobban jársz, ha kivesezd, mert akkor még otthon is vagy és a teljes szabipénzt kapod.

Új szavunk: szörnyű = hörnyű, ahol az r még eléggé "franciás" tegnap mondtam apának vmit a konyhában, dani eszegetett az etetőszékében, és mondta utánam, hogy szörnyű, és azóta is.

Nyuszietetési lázban van a gyerek, uis a szomszédban van egy nyuszi egy idős házsapárnál. Vittünk neki salit és sárgarépalevelet. Olyan boldogan etette a fiam, közben meg fintorgatta az orrát, utánozta a tapsifülest.
A másik, hogy állandóan takarítja az emeletet. Van a folyosón az ajtón előtt egy kinti seprű = heprő Kép, és minden lakás előtt elkezd kotorni vele Kép Van is öröm a szomszédok részéről Kép, mindig mondják, ide gyere hozzánk is! És Dani megy rendületlenül takarítani Kép

Pusza, dolgozom is egy kicsit.
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Csics!

Onnan tudom hogy a pszichológusok szerint minden egészséges gyermeknek trauma aszülőtől való elválás ennyi idősen.Kép Állítólag ez a probléma ha nem trauma, akkor gáz van a gyerek -szülő kapcsolatban. Ezt mondják egyébkénta gondozónők is.

Sasha!

Drukk! nagyon ideje lenn hogy sikerüljön végre a kistesó, remélem minden rendben lesz!

manó

KépKép
manó

ja, és még mielőtt félreértés lesz, ez a 1,5-2 éve körüli korosztályra vonatkozik, állítólag aki ennél előbb kerül bölcsibe annál ilyne gond nincs, hiszen még kicsi, de ezeknél a gyerekeknél is előjöhetnek hasonló gondok (reggeli sírás pl) amikro elérik a 1,5-2 éves kort. És a gondozónő szerint ez mindneképpen feszültség, tehát ők anank örülnek ha ez ki is jön a gyerekből, mert ha nem, akkor benen marad elfojtva és az a rosszabb. na, nem analizások itt tovább, nem értek hozzá, cska szeptember óta elég oskat beszélgettünke rről a bölcsiben.

manó

KépKép
manó

Sziasztok

Amno
Hat ez kiraly,hogy masnak lehet,neked meg nem: )egyebkent teljesen igazad van a rendszeressega fontos.De ha en bolcsibe is adom,nem aludna ott ha csak 4 orat dolgoznek.Az eleg lenne 4 honapra a tobbi meg az ezevi a szabibol menne.PErsze ehhez kell a munkaltato beleegyezese.Sajnos en egy emberrel nem jottem ki es az a penzugyi vezeto,ugyhogy nem hiszem hogy tamogatna eziranyu igenyemet : )))
Kar hogy anyukad nem tudja vallalni,pedig meg nem oreg : )))Tenyleg nem beleszolas de ha csak delelottre adnad be delutan meg a nagyi,az nem oltan veszes nem?

Judy
Hat igen eleg razos dolgok ezek,en is meguszhatnam ha bevallalalnak a tesot,csak en meg attol felek hogy 2 gyerek otthon egyik kicsi masik pici,nekem meg ez a trauma egyenlore: ))
Tegnap Alex nagyon jo volt,meg csak nem is hiszitzett amikor eljottunk a jatszorol,talan jo hatassal volt ra a holdfogyatkozas: )

Conti
De miert egy evrejar csak a szabi?Amikor a gyed masfel ev???En alig voltam tappenzen,talan 4 hetet elotte a szabit vettem ki az is 4 het volt.

Gumicukor
Elhiszem,hiszen egy 1 eves gyerekoc meg nagyon kicsi,persze a 2 is csak nemileg onallobb mar: )Nem is tudom kulfoldon hogy birnak bolcsibe adni egy 6 hetes vagy par honapos babat.
Alex is takarito manias,veszek neki mar egy mini takarito szettet,hatha az is erdekes lesz nem csa kaz enyem: )

Sasha
Gratula a tesohoz es drukk hogy minden ok legyen: )

Megyek mert ezer dolgom van,
Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa, szerintem a tgyásra nem jár szabi, és a gyedre igen, így jön ki a másfél év, fentebb amit írtam más mondta, de a lényeg ugyanaz, másfél évre jár a szabi+amit előtte nem vettünk ki.
Pont ma fogok nézni a tescóban takarító szettet Bettinek, mert kint folyton seper és már a kocsimhoz egy párszor odakoppintotta a nagy söprűt.

Sasha, ezer és egy drukk, írjál rögtön, ha van fejlemény. Két gyerekkel is anyósnál maradtok?

Andy, szerintem a volt mhelyed hiába szűnt meg, azért csak van aki csinálja a végelszámolást vagy valamit, el kell hogy számoljanak veled, vagy jogi úttal kell fenyegetőzni.

Lányok tök jól lehetett látni a holdfogyit, nagyon tetszett, kár hogy nincs rendes távcsövem.

Conti

conti

Sziasztok
Sasha
Hajrá Drukkolok neked Kép.

Mano
A Piszihologusoknak csak részben van igazuk egymás mellet játszanak a gyerekek ez igaz de nagy szükségük van egymásra ezt viszont én látom tapasztalom és nem csak petike ilyen hanem az uncsi tesoja is szereti a gyerektársaságot söt jo néhány ismerösöm gyereke is unatkozik otthon és csak a gyerekek között érzi jol magát .És szerintem marhaság ha valaki azt mondja hogy csak az a jo anya-gyerek kapcsolat ahol a gyerek nem akar elszakadni az anyátol ha bölcsibe adják mint irtam petike a nagyitol kap siro görcsöt nem szereti ha meglátja már elkezd sirni senki másnál tesomnál se sir még a nagypapánál se sir se a nagybácsinál senkinél csak a nagyitol kap siro görcsöt .

Pusz csics és a fiuk
csics

Kataa!

Felmerült ez a lehetőség is, de nálunk azért nem szabad elfelejteni hogy anyukám ugyan fiatal de rokkant nyugdíjas, szóval azért nem teljesen egészséges. imádja a gyerekeket, ezért is válla baby sitterkedést, d enem vállal pl ott sem minden napra és hosszú időre munkát. Ő olyan kis házis atípus, egész délelőtt takarít, mosogat, ilyesmi, nem pihen semmit, mert nem bír amgí nincs megcsinálva, viszont délutánra elfárad, neki si jár egy kis magánélet, egy szó mint száz, akármennyire is imádja, nem ajánlotta fel ezta lehetőséget, pedig szóba jött. Meg ha belegondolsz az ebéd után elhozatal délt jelent egy bölcsiben, 8-ra megy le, az tényleg nagyon kevés idő. Így most azon az állásponton vagyunk hogy elkezdjük, beszoktatjuk (hiszen ha fél napra menne akkor is be kéne szoktatni, és szerintem ez az elszakadás megszokás a legnehezebb) és majd meglátjuk. ha jól érzi magát, jól alszik bent, akkor amikro felkel uzsonnáznak és már ott is vagyok érte. Ha az alvással gond lesz és nem bírja a bölcsit, akkro esetleg életbe lép hogy ő elhozza ebéd után, de megpróbálkozunka teljes nappal. Így is épp elég lezs hogy amikro beteg lesz ő lesz vele itthon. Még így is lehet hogy leveszítia mostani helyét, enm fogja tudni vállalni Emma mellett. és ez azért anygailag is kiesés, mert többet keres mint amit gyest tud igényleni.
Egyébként lehet hogy én gondolom hülyén, de sok szülőtől hallom hogy beadja, d ecsak délig. És hogy ez így milyen jó. Hát presze lehet sokan nem értenek velem egyet, de szerintem az már teljesen mindegy, hiszen akkor is átéli hogy otthagyják, hogy el kell válni, max annyi a könnyebbség hogy a saját ágyában jobban alszik, vagy hogy ha az anyuka és nem a angyi megy érte akkor többet lehet a szülővel. Aztán lehet hogy a valóság nem engem igazol, ezért is meghagyjuk ksikapunak a fél naposságot, ha máshoyg nem megy.

takarítás: nekünk már van kis söprűnk, lapátunk, porszívónk, de azt kell mondjam az igazi továbbra is jobban érdekliKép
manó

KépKép
manó

Csics!

természetesn kell a gyerek társaság, én is ezért járok vele szeptember óta játzsócsoportba. Cska egy valamit ne feledj el: itt napi 8 óráról van szó, nem 1-2 óráról és ha valami baja van rögtön rohanhat hozzám. A játzsóban is ha kimegy valamelyik ksigyerek anyukáj és ézsreveszi rögtön sírás van, hiába érezte addig jól magát. Egy ekkora gyereknek az anyja a biztos támásza, és ha nincs ott, vagy valaki más akiben megbíik akkor hiányérzete van.
Szerinetma bölcsi szükséges rossz, jó hoyg van, mert muszáj dolgozni, és mindne gyerek bezsokik, feldolgozza ezt, és persze hogy utána jól fogja magát érezni, d eazért szreintem, önáltatás lenen azt mondnani, hogy ezzel neki a legjobbat teszzük és hogy még igényli is hogy bölcsibe adjuk. Mert nem, ő azt igénylené hogy ugyan gyerektársaságban legyen, d emi ott legyünk ha kell. Ne haragudj, nem megbántani akarlak ezzel. emeleltt én bölcsi párti vagyok abban az értelemben, hogy jó hogy létezik, hiszen sok családnak szüksége van rá, pl nekünk is.

manó

KépKép
manó

Halihó!

Visszaolvastam egy kicsit, de ma megint megyünk anyuhoz a KRESZ miatt, de most pénteken már jövünk haza. Nem gondoltam, hogy ennyi macerával fog járni ez az egész, és még csak most kezdődött.

Sasha!
Jaj de jó KépKépKép!

Anyapoc!
Szia Kép!

Zsuzsa!
Milyen szép nagy már a pocakod!

Szabi
Hát, én aztán nem tudom, hogy van, de Én máj. 25-től szabin vagyok aug. 31-ig, és szept. 1-én kezdek dolgozni. Igaz, a pedagógusoknak sokkal több szabadságuk van.

Bölcsi
Én sem szívesen adom Ádámot bölcsibe, de muszáj Kép. Parázok is rendesen, hogy mi lesz. Már rengeteget filóztam rajta, és talán meg lehet olani, hogy még alvás előtt elhozzam őket az ovból és a bölcsiből. A főnöknőm nagyon rendes, remélem, ebben is számíthatok rá.
Csak az a rossz, hogy itt nem lehet válogatni a bölcsik és ovik között. Ami van, oda kell hordanod a gyerekedet, és kész. Legalább az ovinál lehetnének egy kicsit rugalmasabbak, de megvannak a körzetek, és mindenki oda járhat, ahová tartozik.

A mosógép még mindig rossz Kép. Nem tudjuk, mi legyen, vegyünk újat, vagy ne??? Ide a nagyimhoz nem szívesen vennék, mert nagyon párás a fürdőszoba, és már ez is kezd rozsdásodni. És a következő 2 hónapban rengeteg kiadásunk lesz (jogsi, a tervezőnek fizetni, illetékek a házra), szóval, nem tudjuk. Részetre meg nem akarunk venni. Talán mégis tetetünk bele egy új programot, az "csak" 25-30 ezer forint.

Szopi
Nem tudom, mi ez a nagy "leszokási dömping", de Ádámnak esze ágában sincs leszokni. Nem mintha bánnám, csak éppen lassan ő marad az egyetlen a "bandából", aki még szopik. Pedig 1 hónap múlva már 2 éves lesz. Nem baj, olyan kis aranyos, mikor jön, és követeli (szó szerint) a szopit. Most is itt alszik az ölemben, cici a szájában (de az én hibám, én ébresztettem fel véletlenül). Megpróbálom valahogy visszacsempészni az ágyába. (Nem sikerült, felébredt, úgyhogy megyek is, mert sír).

Minden jót,

Panda

panda
Halásztelek

Panda
nem tudom hol laksz, de
elvileg nem muszáj a körzet szerinti oviba íratni a gyereket, mert pl. ha messze van a melóhelytől a körzeti ovi, akkor a mhelyhez közelibe is felvesznek, csak vinni kell a munkáltatótól papírt. Amit kinéztem ovit, ott is úgy van. Mert nekünk eléggé kérdéses még, hogy pl. jövő szeptemberben éppen hol fogunk lakni, mert ha pl. már elköltöztünk, akkor lehet messze lesz az ovi, így inkább a munkahelyemhez legyen közel, ahonnan 5 perc alatt ott vagyok, bármi gond adódna.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor
Persze hogy kérem a mintát!!! E-mailben vagy postán Kép Ha írsz mailt (dec8@freemail.hu) akkor megírom a címem. Kép

dec8
dec8

Conti
Pont utana kerdeztem es a konyvelo szerint jar,de akkor talan a nem az egesz gyedre jar es ugy jon ki a masfel ev.En mindent kivette mszules elott,igy csak 1 honap tappenzen voltam,ami meg beleszamithat.
Nem volt ma idom takaritot venni,mert a hol neztem nem volt es sok helyre meg nem tudtam menni.Hat Alex is kozelitett a kocsimhoz mar kaviccsal de szerencsere idoben leptunk,nem szeretnek rajta rajzot latni: )

Mano
Pont ezert gondoltam hogy miert nem,ha masra vigyaz.De az is jo megoldas ha ot elohzza es itthon lefekteti aztan mire felebred mar lassan ottho is vagy,nem?Igy amikor Emma alszik O is tudna pihenni: )
Hat ne pont azert adman csak delig mivel 4 orat dolgoznek,es akkor meg mindek aludjon ott.Mivel nagyi ugye nincs kozelben,igy is ugyis en mennek erte>Viszont reggeltol delig meg eljatszik a gyerekekkel.Nalunk a bolcsi csak vegso megoldas lesz,en inkabb keresek valakit aki vigyaz ra a sajatja melle,mert igy nem lesz mindig beteg .Mertha beteg akkor meg ugye ki maradjon vele otthon.Ha nem mennek vissza dolgozni,dehogy adman be meg fel napra sem.UGyanigy jonnek mennek vele nap mint nap hol klubba hol baratnokhoz es igy mindig van gyerek a kozelebe.Meg semmi sem eldontott de a heten azert ha meg tudom oldani Alex vigyazasat bejelentkezunk a kozeli bolcsibe: (
Erdekes nekem Alex olyan tipus hogy barhol hagytuk meg (akar olyan helyen ahol nem volt addig)siman elvan.Nem tudom miert ,mert semmit nem tettem az ugy erdekeben: )
Ma is egy baratnomnel volt a regi hazunkban ahol mar fel eve nem is voltunk,megis masfel orat eljatszott es nem hianyolt.Amikor erte mentunk persze orult.

Gumicukor
En utana kertdeztem ovonoknel,szoc.munkasnal(ismeros)es azt mondtak az a jobb ha a lakashoz van kozel az ovi,mert minden gyereknel eljon az hogy nme akar reggel mennies akkor inakbb rovidebb uton bankodjon/sirjon.Mert mikor mar bemegy elfelejti az egesz hisztit a jatekok es az ismeros gyerekeke/kornyezet miatt.

Ma voltunk muszaki atadason a lakasunknak.Olyan jo volt ugy bemenni hogy szinte minden kesz,mar csak a konyhaszekrenyt fejezik be holnap.Alig talatunk hibat,minden jol mukodott: ))2 het mulva mar mennek is a festok szinre festeni.Tisztara fel vagyok dobva: ))

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa!

nem oylan egyszerű ez a dolog nálun anyukámmal, d erre msot itt nem szeretnék kitérni. lényeg a lényeg, így is sokat segít, de ezt nem vállaja. Valahol megértem, nem az ő gyereke, ő már velem végigcsinálta ugyanezt, megértem hogy most ninsc energiája mégegyszer. Így is rengeteget segít nekem és az is jó lezs hogy ha beteg lesz Emma akkor itthon lezs vele, nem kell majd idő előtt visszavinnem a bölcsibe, amikro még meg sem gyógyult rendesen, mert sajnos adolgozó szülők aminek nincs segítség ezt szokták tenni. Egyébként valószínű hogy nem fog tudni így sem Emma mellet munkát vállani, pedig most nagyon jó helye van.
Igazábóla betegskedés tényleg nagyon rossz a bölcsi elején, de aki 3 évesen adja be ezt a részt ő sem ussza meg.
ha te tudsz érte menni délre az tök jó, sjanos én 4-nél előbb nem tudok. Én ha jól alszik ott akkor mondjuk nem bánom ha ott marad, mert ő olyna hogy kinyitja a szemét és már mondja is hogy tá-tá, szóval ha tud ott aludni akkro örülni fog hogy lehet menni játszani még, főleg tavasszal amikor kint vannak az udvaron. De ha nem fog menni akkor anyukám hazahozza, szerintem ez kiderül az első pár hónapban, hogy alszik e ott.

Nálunk a lakóhely közelibe fog járni, de én csak az alapján döntöttem így hogy ne kellejen korán reggel ébrezstenem. Így leviszi a férjem vagy anyukám 8 körül, és már 4-re éret érek. ha én vinném magammal akkor még ha 8-ra járnék is már 1/2 7-7-kor indulnunk kéne és akkor is olyna 4-re érnék érte és még akkro jönne a haza metrózás. szóvals zerintem jobban jár így. De ha pl nem lenen aki reggel leviszi akkor lehet én is a másik megoldást válazstanám, hogy addig is együtt legyünk.

Manó

KépKép
manó

Panda!

Indesit van most a media marktban 50-ért. Mi végül a jól bevált hajdút vettünk, ma hoztuk haza.
Hát nem tudom te hogy bírod, én nagyon utálnám ha kézzel kénemosnom, vagy keverőtárcsással, nálunk minden nap megy a gép több fordulót is.

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Conti!
Elküldenéd az update diétás listát a profilomban lévő e-mail címre. Szeretném megnézni és kipróbálni. Előre is nagyon köszi!! Te mozogsz minden nap? Jársz valahova vagy magadtól csinálod? Hova teszed a gyereket? Bocs hogy ennyit kérdezek, de én is szeretnék fogyni, de a gyerekkel nem tudok elmenni, bár az A1-el kacérkodom régóta.

Sasha!
Gratula, remélem minden ok. lesz Kép

Akinek bölcsibe jár a gyerkőce: nem szokott sokszor beteg lenni? Én is most gondolkodom bölcsin, de félek tőle, hogy állandóan beteg lesz. Legalábbis itt a téren már a második mama mondja, hogy összevéve nem járt 1 hónapot a gyerek, mert állandóan megkap valamit és ilyenkor 2-3 hétig otthon kell vele lenni?

Én is most kezdtem nézni a bölcsiket és képzeljétek itt a II. kerületben a bölcsik 40.000-50.000,- Ft-ba kerülnek havonta. Kép Teljesen kiakadtam. Máshol is ennyi? Az állami bölcsi meg eléggé tré, ahogy mondták. Szerencsére nem életbevágó a bölcsi, de elgondolkodtam rajta.

Ha én csak február környékén akarom vinni, már most be kell iratni?

Pusz: Momóci
momóci

Mamóci
Hanna febr1 óta jár bölcsibe, eddig a leghosszabb idő amit benn töltött 3 hét volt, de az első6 hétbenn össz. 5 napot volt (nem folyamatosan). Most már kicsit jobb a helyzet ált. 2 hétig jár 1 nem. Sajna nekünk nincs senki aki vigyázna rá, ha beteg. Pedig nagyon keresünk. Jó lenne egy nyugdíjas nén vagy valaki aki vigyáz rá ilyenkor, még fizetnénk is, de nincs kire bízni. Azért nem szoktam idő előtt visszavinni, bár nagyon nehéz, de inkább maradok 1-2 napot még, mind hogy újabb betegséggel visszaessen (ált. ez súlyosabb a dokinő szerint), aztán újabb 2 hétig lehetek itthon vele.
Úgyhogy én mindig maradok hosszabban.
Állami bölcsibe jár (cspelen azt hiszem nincs is más), hát nem mondom, hogy kacsalábon forog, de sok játék van, szép, rendes kert (most kaptak oda egy csomó új játékot), és saját konyhán főznek finiket nekik (még a kenyeret, péksüteményt is itt sütik nekik). A gondozók rendesek. Kb. 5-6 e Ft havonta (én már régen fizettem, mert az elején befizettem 2 hónapot, és amikor beteg azt nem számítják, úgyhogy most éljük fel Kép)
dec8

dec8
oksez, örülök, hogy minden megy így Kép láttad, nálam is oksi volt, valami van a laptopoddal.
Az 1/2-t nem felejtettem el, csak még mindíg kölcsönben ada a srác, de majd hozza

én úgy számoltam, hogy az alap az 21, de jár +2 a gyerkőcért. Így 23. okt-ben született, abban az évben nem maradt bent szabim, viszont tavaly igen meg idén is, így 2x23=46. Egyébként nekem bent is ezt mondták, vagyis, hoyg elvileg hiába okt 1-jén született elég jan 1től visszamenni melózni - közben kiadnák a szabimat.

Panda
Hát igen, ezért volt nagyon jó az én munkahelyem: az összes háztartási gépem ajándék v. majdnem ingyen vettem. A mosógépem pl. a Whirlpooltól kaptam Kép

Gyerekek MEGŐRÜLÖK!!! Már megint 18 ezer a villanyszlánk, pedig itthon sem vagyunk nappal + tök sokáig világos van és a mosógép is csak 2-3 naponta megy. A villanybojleren pedig időzítő kapcsoló van. Komolyan elegem van ebből a 113 éves házból az ósdi vezetékeivel együtt!!!
- na jó, nektek már látom, nme fogok lakást eladni KépKépKép

Rit

rit

anemona7

Sziasztok!

Momoci, elküldtem a listát! Sajnos most nem tudok tornázni, mert ami szabad időm van azt melóra fordítom, mert itthon könyvelek. Van vagy hatféle kazim és hely is van, majd a mérlegidőszak után előszedem. Itt Pestimrén csak egy fitness terem van közel, de sajnos nem jutok el, mert nincs kire hagyni a gyereket. Anyum havonta itt tölt egy hetet, de az nem megoldás, örülök ha akkor a többi dolgomat elintézem.
Úgy érzem magamon jó ez a norbi féle étkezés, már 2 kiló lement másfél hét alatt, van is miből.

Rit, nekünk is annyi a villanyszámlánkKép

Conti

conti

Hali!

Tegnap vettünk a Kikában egy akasztós tolóajtós szekrényt Dani szobájába, mert az akasztós cuccai már nem fértek sehová. Vagy az én szekrényemben voltak, vagy a galériára felfúrt akasztós kampókon lógtak. Most szép nagy hely lett, Dani meg örül a szekérnyének, bújkál benne.
Olyan jól viselkedett a Kikában, hogy csak lestem. Volt ott egy áruházi kismotor a gyerekeknek, ő azzal jött velünk végig a "szürke úton" . Néztün neki ágyat is, lassan aktuális lesz. Ki is néztünk egyet (FLEXA), nem a legolcsóbb, de lehet bővíteni később. Kipróbálta a csúszdás ágyat, nagyon tetszett neki, de valszeg olyan egyelőre nem lesz, mert nincs helye már a geléria alatt.
Este segített összeszerelni, ő volt a csavar és a fatipli felelős. Az akkus csvarhúzót is hozta vitte Kép
A szekrény pont ki lett centizve, éppen befért még a galéria alá Kép

Dec8
Küldtem a mailt!

Kataa
Persze, az óvónők mind nagyon okosak sokszor, tisztelet a kivételnek. Csak nekehezen tudom elképzelni, ha mondjuk kiköltözünk Dunakeszire, ott beadom az oviba, m imeg bent dolgozunk Pesten én a XIV. ker-ben a párom meg a XV.ben. Hajnalok hajnalán kellene kelnem, hogy mindenki időben beérjen. A másik, hogy a beszoktatás is furi lenne ilyen távolságok mellett. + mire kiérnénk érte, ő lenne az utolsó, akit elvisznek az oviból. Vagy bármi baj lenne, legalább 1 óra, mire odaérnék, ha monsjuk nincs éppen kocsi.
szóval könnyen beszélnek. Nekem tuti a melóhelyem mellé fog járni, hozzánk be is jöhet a melóhelyre, ha éppen úgy adódik, 1 utcára van, ha már nagyobb lesz, akár át is gyalogolhat. Én nagycsoportos koromban már egyedül jártam oviba, vagy jöttem haza. Sokszor anyukámhoz mentem be a melóhelyre, addig, míg ő befejezte a teendőit és elvoltam a számológéppel, telefonnal, rajzoltam stb.

Mi valszeg jövő szeptemberben még itt lakunk anyósoméknál (remélhetőleg akkor már folyamatban lesz a lakás is), a kinézett ovi közel van a mostani lakáshoz és a melóhelyhez is.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor, ezt ugye nem gondolod komolyan, mármint hogy egyedül flangáljon egy ovis gyerkőc az utcán? Azért a mi gyerekkorunkban más volt. Szerintem mindenképp jó ötlet, hogy a munkahelyedhez közel viszed.

Momóci, az előbb elfelejtettem írni, hogy nálunk is van egy magánovi havi 40-ért. Ez két házra van tőlünk, az állami másfél kilóméter. Nekem kocsival nem gond, de ha nem tudok majd érte menni, és a nagylányt kell megkérnem, nem mindegy mondjuk télen mennyit kell gyalogolniuk. A férjem pénztárcájától fog függeni a döntés.

Conti

conti

Momóci!

Minden gyerek betege állítólag az első közösségbe kerüléskor. Ez kinek bölcsi, kinek ovi, nem igazán lehet elkerülni.
Mi lakótelepen lakunk, így ilyen szempontból jó helyzet van, bölcsi a ház mellett, van másik a lakótelep másik felén (max 5 perc) és pár busmegállónyira is vannak, legalább 2-3, ovi ugynaez. És szépudvaruk is van, fák, fű, szóval nekem tetszenek. A napi díj 285 Ft, ebben az evés is benen van napi 3x + tízóraira gyümölcslé.

Én nálunk magánovit tudok csak messzebb, de tapasztalatom szerint nem mindíg éri meg, anyukám vigyázott eg ykisfiúra kai magánoviba járt Rákoskersztúron. Annyi volt a könnyebbség, hogy nyáron nem zárt be, mint az államik és hogy viszonylag kissebb létszámú volt. De: pl beigérték hogy mindne héten járnak majd sportolni, amiből alig tartottak be valamit, kis létzsámú volt a csoport, d esimán kitették a falra a kisfiú hibás rajzát vagy ragasztásást (valami logikai felaldta volt amit rosszul oldott meg, és nem javították ki, hanem megdícsérték), mindez havi 30 ezerért. Én ennél olcsóbb magánoviról nem hallottam, csak drágábbról.

Gumicukor!

Hú, ez a nagycsoportos ovis egyedül közlekedik nekem is kicsit furcsaKép Esetleg vidéken, én kb felsős koromban jöhettem először egyedül haza pedig 2 sarokra laktunk az iskolától. Szerintem az ovónők el sem engednék egyedül. Ettől függetlenül a ti esetetekben szerintem én is a munkahelyhez közelibe irtanám.

Dec8!

Bölcsiben elvileg kötelező saját konyhán főzni! Oviben már lehet rendelniük. Sőt, ha jól tudom most szigorítottak még egy csomót nekik, pl nem adhatnak előre csomagolt dolgokat bölcsiben (pl müzli szelet, vagy ilyesmi ) hanem csak saját sütésűt. ma nálunk pl túrós lepény voltKép Holnap sajtos pogácsa leszKép

Manó

KépKép
manó

Megőrülök!! A lányom véleménye a zöldborsó főzelékről: Sok golyó, ebédelem NEM!!!
C.

conti

Sziasztok!

Jo régen írtam már ide,mert az az igazság,hogy lusta volta!Most sem olvaslak vissza nagyon benneteket,csak az utolso témákhoz szolok hozzá!
Conti!
Én egyszer probáltam a lányoknak cukorborsofözit adni,de ök aranyos apro golyoknak nézték és beterítették vele a lakást!

Én is beírattam a lányzokat bölcsibe,szeptember 1-től mennek!Kiváncsi leszek!De biztos jobban fogják ott érezni magukat gyerekek között,mint itthon hárman!Csak egy dolog agaszt,mégpedig az,hogy ne ikrezzék őket!Álltalában minden ikerpárnál ez a gond,de én szeretném elöre megbeszélni velük ezt a problémát.Én valahogy elvárom,hogy mindenki a nevén szolítsa őket,bár ez mindenkinek nehéz!Kapásbol rajtam kívül csak a nagylányom és a nagyfiam tudja őket megkülönböztetni,a férjem azért szokott tévedni,más meg csak kever!

Látjátok,hogy miért? Kép

Kép
beatrix2

SziasztokKép

BeatrixKép
Csúcs ez a képKép Hát tényleg nem lehet könnyű megkülönböztetni őketKép De teljesen megértelek, hogy szeretnéd, ha önálló egyéniségként kezelné őket mindenki, nem pedig "leikrezné" őket. Ez tényleg gond sokszor az ikergyerekeknél.

GumicukorKép
Hű én is elsápadtam az egyedül mászkálós ötletedtől. Ugye nem komoly? Én még itt kisvárosban se engedném egyedül csámborogni. Még ha meg is bíznék benne 100 %-ig (amit szerintem nem fogok), akkor is annyi sutyerák ember van. Jujj, még belegondolni is rossz. Talán, ha felsős isisek lesznek.

Panda
Én se bírnék kézzel mosni. Vagyis szt még igen, de olyan gyenge a kezem, nem bírom kicsavarni. Vagy centrizni tudsz azért?

Én is gondolkodom ezen akérdésen, hogy hová járjon majd oviba. Mind2-en a párommal Bp-en dolgozunk, viszont eleinte még itthon leszek a picivel, akkor kényelmesebb itt. Meg a levegő is jobb. Később viszont nem tudom hogy legyen.

na pá
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Mano
Hat pont emiatt felek a bolcsitol,hogy ha sokat beteg akkor meg nem tudnek rendesen bejarni: ( En nem vinnem be be tuti betegen,neki sem jo meg a tobbieknek sem.
Persze a nagyi mar ilyenkor csak elvezi az unokat a gyerekenel mar vegig aggodott mindent: )
Ha en anyueknal vagyok nem enged semit csinalnom Alexxal,Oeteti,furdeti,tisztaba teszi.En meg addig helyette mosogatok vagy mostanaban takaritok (megint beteg a neni aki jar hozza: ( vagy eppen kiruccano ka baratokkal: )A nagyim ditto ilyen,ahhoz kepest hogy csontritkulasa van es faj mindene nem engedne a vilagert sem hogy en tegyem tisztaba vagy etessem ha ott vagyunk: )
Persze bizti mas hogyegyutt laktok,mert en pl meg orulnek ha mindig beleszolna,meghat tul kenyelmesse is tenne.: ))
A sogornomhoz jar az anyukaja majdnem minden hetvegen es mindent megcsinal neki,erdekes mert en ezt nem varom el anyukamtol hogy felaldozza a hetveget es rohanjon hozzam a pihenes helyett.

Momoci
Hat igen a maganbolcsik ilyan aron vannak,es en si neztem hogy csak a II es a XII.keruletben van egy csomo,vajon miert: )))Miert gondolkodsz a bolcsin,dolgozni mesz?
Kb 4-5 honappal elobb kell beiratni egy allami bolcsiba a gyereket,de soxor itt is varolista van.

Rit
Hat igen oreg hazban ez ban.Nekem a Rakoczi uton (pedig tobbnyire egyedul laktam)Is 8e volt a villanyszamla,ja es 4-5 eve ennek mar: )

Gumicukor
Hat igen ezert nem mentem en sem ki lakni,mert kiraknak az ovibol mire a dugoban hazaernek.Persze ha van nagyi aki elhozza,de az manapsag luxus szamba megy: )Azt meg nem akarom megtenni egy kicsi gyerekkel hogy 1.5 orat uljon naponta a kocsiban.Es ha a kicsivel otthon leszel akkor is ide hordjatok majd oviba Danit?
Az mas lenne ha nem kene nap mint nap bejarni nekem mert akkor mehetne az ottani oviba is.
Szerintem sem lehet meg egy iskolast sem kiengedni az utcara aegyedul ebben a mai vilagban,lassan mar videken sem nemhogy itt: (

Beatrix
Hat persze mert olyanok mint 3 tojas: )))
Egyebkent az en unokaocseim bar 2-es ikrek,nagyon szepen eljatszanak otthon egymassal.Meg jo hogy ketten vanak mert igy jobban elvannak otthon,ugyanis naluk nincs ovi csak iskola elokeszito 5 eves kortol.

Kivagyok,ma Ajsara vigyaztam 2 orat,abbol ez a jambor kislany egyet vegig uvoltott egyet meg a karomban aludt.Kozben Alex is felebredt szereny 1 oras alvas utan.Most meg ki sem lehet menni az eso miatt.

JA elfelejtettem mondani hogy vegre kibujt a 15.foga is: )Vettem neki Johnsons babaolajat hogy szebb legyen a bore erre kiutotte a hasan: (Azt sem tudtam mitol van,meg sosem volt kiuteses,kb 1 nap mulv a ferjemnek jutott eszebe az olaj: )Mar el is mult szerencsere,igy most en hasznalom : )

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok,
Elég húzós napunk volt ma. Du jöttünk haza, voltunk a kórházban terhesgondozáson, UH-on + a dokimnál is a szokásos havi vizsgálaton. Sajnos ma nem tudott apa velünk jönni, így mindenhova vitten be magammal Lilit, eléggé féltem tőle, hogy a vizsgálatok alatt, hogy fogok rá figyelni, de nem volt semmi gond. Az UH-on pl. felült mellém az ágyra és felváltva mutogatott kacagva a monitorokraKép. A dokimnál pedig egy hang nélkül csücsült a széken, míg megvizsgáltak, szóval nagyon jó kislány voltKép. Utána megebédeltünk és indultunk haza. A sok járkálás megtette a hatását, a metrón hazafelé már el is aludt, sőt még a buszon is végig szunyált. Amikor leszálltunk, akkor ébredt csak fel. Sajna nem tudtuk meg a baba nemét, pedig már mindenki nagyon kíváncsi. Sebaj majd legközelebb talán. Persze igazából mindegyKép.
Képzeljétek van egy kiscicánk, nemrég fedeztük fel a padláson. Annyira édiKép.
Kicseréltem a képet a profilomban.

Kataa,
Kérdezted még korábban ha jól emlékszem, hogy milyen függönyöket vettünk. Vole, vagy mi a szösz a neveKép, sima fehér. A konyhában lesz rajta egy olyan fodor felül, ami színben a konyha színeivel harmonizál, olyan barackos alapszínen barnás hullámok vannak. Lili szobájába pedig a Bricos Micimackósat vettük meg. Az előszobában pedig szintén ez a vole lesz. Elvileg ma hozza haza a párom a barátnőmtől, remélem nem felejt el venni hozzá csipeszeket isKép.
Gratula a lakásotokhoz, ritka az amikor az ember alig talál hibát.

Sasha,
Nagyon graulálokKép! Minden jót a picikével!

Manó,
Bevallom nekünk is Hajdu volt, kb 5 éve vettük és sajnos a programkapcsolója teljesen felmondta a szolgálatot (30.000-re ígérték kb, a cserét, mondtuk, hogy köszi, de annyit nem költünk rá), most már egy másik márkát választottunk.
Engem is csak felsős koromba engedtek először egyedül közlekedni.

Momóci,
Elég durvák ezek a bölcsi árakKép. Én nem is nagyon tervezem, hogy beadom Lilit, főleg mert a picivel úgyis itthon leszek. Elképzelhető, hogy csak a kötelező időszakra fogjuk beadni Lilit. E mellett szól, hogy ő is nagyon ragaszkodó és olyan jól elvagyunk itthon együttKép.

Rit,
Ez a villanyszámla tényleg elég húzós, nincs valaki rátok csatlakozva? Igaz nekünk is hasonló, de van hozzá egy elég nagy ház is, mindenféle plusz kinti világítással.
Micsoda ajándékok, hol is dolgoztálKép?

Conti,
Gratula a leadott kilókhozKép! Bettit nyugodtan áthozhatod ám hozzánk, ha gondolod néha. Gyertek majd egyszer át, most már szerintem max 2 hét és birtokba lehet venni a kert füves részét. A következő két hétvégén az egyik szomszéddal kerítés csere is lesz, aztán a nagyobb kerti teendők letudva. A két kiscsaj jól ellene együtt ott szerintem.

Gumicukor,
Lilinek meg most hétvégén készült el a szobájába az új szekrénye, még a héten belerakja apa a fiókokat, aztán kész, majd teszek fel képet róla, nekem nagyon tetszik. Lili is állandóan belebújikKép.

Beatrix,
Gyönyörűek a kislányaid!

Most mennem kell vacsit főzni, pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?