Új privát üzeneted érkezett!

Damara: :( megértem, hogy aggódtál és kiakadtál, de annak nagyon örülök, hogy végül minden rendben volt Veletek :) Mindamellett, hogy beparáztam volna én is a szívzörej miatt, azért az is elég szar érzés, hogy már készülsz haza és azt mondják mégse.
Milyen leszúrásokat kaptál? Én arra se emlékszem... bár kismama memória... van egyáltalán olyan? :roll:
Jól elszámolták Gergő súlyát :)

Oks, teszek fel majd képet ma vagy holnap, bár ez még nem a 100%-os szoba, mert még majd 1-2dolog hiányzik.

Ja, még azt akartam kérdezni, hogy a kórházi szobában hol pelenkáz az ember? Van pelenkázó? Vagy az ágyon? Köszi.

Murphy: régen voltál. Mi újság Veletek? Remélem, minden rendben van.

Capuccino: ?

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo A leszúrások azok voltak, amikor a ctg-n 100 alá ment a gyerek szívhangja.
Hát nálam is akkor tört el a mécses, amikor kiderült, hogy nem mehetünk haza!!! :oops: (hát hiszen engem várt itthon a nagyfiam!!!)

Pelenkázás: a szobában van egy nagyobb "zsúrkocsi", ami maga a pelenkázó, és az oldalán fakkokban minden megtalálható, (kivéve a pelenkát), ami a gyereknek (és akár neked) kell: popsikrém, alkohol, púder, fültisztító pálcika, vatta. Legalul pléd, homokzsák, nagyméretű betét,sebtapasz, ha netán átázna a kötésed, ki tudod cserélni. De a nővérek rendesek. Segítenek, ha egyedül nem megy.

nem baj, ha nem lesz 100% kész a szoba, bármely állapotában megnézném! :lol:

damara

Damara: igen, nekem is az ugrott be, hogy már biztosan nagyon hiányzott Neked Csabi, meg Ő is beleélte magát, hogy már láthat... :(
Azt viszont nem értem, hogy miért téged szúrtak le a gyerek szívhangja miatt. Miattad volt? Tehettél róla? Nem értem :roll: Vagy én vagyok sügér? :oops:

Köszi a pelenkázós választ.
No és akkor a képek. Még lesz itt egy relax szék + polc, lelógós tároló, forgós játék az ágy fölé és a férjem által készített képek a másik falon (még készül), illetve még esetleg egy szőnyeg, de az már csak akkor, ha már tudjuk, hogy fiú vagy lány.

Babalak, avagy a zöld szoba
Kép Kép :wink:

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo Gyönyörű a szoba!!!!!!!!!! :)
Látszik, hogy benne van a szívetek- lelketek. Nagyon hangulatos, de ugyanakkor élénk.Nagyon tetszik! Mazsola is biztos sokat fog nézelődni, mert élénk szín a zöld és leköti. Gergő a sárgára van beindulva! :D

Nem vagy sügér, én nem magyarázok jól! :oops:
Ne haragudj, én voltam a maki, úgy írtam le, mintha tudnod kéne azt, ami még csak most következik nálad. Bocsi.
Szóval: A ctg a "fájásokat" és a baba szívhangját méri. Amíg ott ülsz vagy fél órát, pocakodon két "mikrofonnal", a gép folyamatosan papírra veti, hogy mi történik odabent. A normál szívhang 120-160 körül van. Gergőnek viszont párszor 100 alá ment a görbéje, ezt hívják leszúrásoknak. (legalábbis a csajszi ezt mondta) Szóval nem engem szúrtak le. :lol:

damara

Damara: azért kicsit most hülyének érzem magam, éreztem én, hogy nem nagy nyilvánosság előtt kellene ezt megkérdeztem, de legalább egy jót röhögtem magamon én is :lol: Még sose hallottam ezt eddig. /Én sügér, Te maki :lol: :lol: /

Örülök, hogy tetszik a szoba és bízom benne, hogy a lakójának is fog, mert minden családtag dolgozott vele egy picit. :)
Jövő héten összepakolom a pakkomat is és elkezdek mosni és vasalni (vagyis az utóbbinál várom a családi felmentő sereget 8) ). Utána meg pihenek egy kicsit, amíg még lehet.

Ma szülinapozni megyünk, felköszöntjük a 3éves unokaöcsit.

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo:Tényleg gyönyörű a szoba,és jó tágas.A konnektorba tegyél babadugót,hogy ne tudjon majd belenyúlni. :wink: Azért addig még van időd,mert mászni még később fog. :shock: Nekem is tetszik a színösszeállítás.
És én sem tudtam,hogy mi az a leszúrás,pedig már voltam nst-n.Én is úgy éretlemzetem,hogy téged szúrtak le Damara.Nem is értettem,hogy miért?Most már azonban világos.
Holnap reggel indulok Sopronba,az utolsó vizsgámra,már nem jövök,csak kedden.Tegnap takarítottam,ma a kertet gazoltam.Most kezdek tanulni.
Sziasztok!
Vendég

Gabi: egy kalappal holnapra! :wink: Köszi a dicséretet.
Azt hiszem megtévesztő a kép, mert egy nagyon pirinyó szoba (nagyobb a fürdő :oops: de ha nagyobb lesz, majd átcseréljük a hálóval, az tényleg tágas).

Kép
Kép
cosmopolita

Jézusom mennyit írtatok, nem győzök olvasni, de majd később, mert Eszternek mostanában érzéke van hozzá, hogy ha a gép elé ülök tuti csak én vagyok jó Neki. Nagyon rafkos a kisasszony. :D
Köszönöm a doki választ.

Cosmo - nagyon szép a szoba, ügyesek vagytok. :D

Na megyek, mert hiszti már most van 10 hónaposan. Teszek majd fel képeket egyik este.
toldikrisztina

Sziasztok!

Előkerültem. Köszönjük a bókokat, átadtam az illetékesnek.

Gabi - De jó hogy megúsztátok a bárányhimlőt! Hogy ment a vizsga?

Cosmo - Nagyon szép lett a babalak!

Már megint nyekergés van. :? Mennem kell. Bocs. Ha tudok, jövök.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Kép Kép Kép
toldikrisztina

Kép
toldikrisztina

Sziasztok!
Megjöttem,a vizsga sikerült,még nem tudom a jegyet,remélem 5-ös.Már csak egy szakdoga védés,és egy államvizsga.
Pöttyök még nincsenek,de a lappangási idő 2-6 hét.
Holnap reggel megyek a dokihoz.Vasárnap kezdem a 30. hetet.Kezd izgi lenni.Eddig 10 kg-nál tartok,ami nekem jó.Lilivel 20-at híztam. :roll: :oops:
Most de. megyek ovit nézni,aztán du. egy másikba.Viszem a Lilit is,aztán ő eldönti,hogy neki melyik tetszik,ő fog oda járni,sajnos nem én :D .Nekem mindkettő tetszik.
Sziasztok,szép napot!
Eszter gyönyörű nagylány. :wink:
Vendég

Sziasztok!

Most csak gyorsan kimazsolázom a talis válaszokat:

Máj. 10. vasárnap: Lamme
Május 30. szombat: Lilisgabi

Tényleg nem írtak a többiek??? Tessék nyilatkozni! :)

Mi elvagyunk, bár Aliz beteg (mandulagyula, nyűgös, fogzik is). Alizapu új munkaköre miatt alig van itthon, velem meg úszik a ház, a munkámmal is el vagyok maradva, jajjaj. Hétvégén megyünk Balcsira, régi barátainkkal is találkozunk, meg lesz szalonnasütés is, már várjuk! ja és Aliz elkezdett mászni!!!! Egyetlen Dévényes alkalom után! :)
Vasárnap volt nálunk egy fotós ismerősünk, elég szupi képeket lőtt:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
vumenke

Kép Kép Kép
vumenke

Lilisgabi Mindent bele, hajrá! Remélem, mindened ötös lesz! :D
A 10kg nem gáz, akkor sem, ha ha még 1-2 kg rádrakódik!

Kriszta:Eszter nagyon vagány kiscsajszi! :D Tündérbogár a babakocsiban is!!! :D

Vumenke Valóban jó képeket csinált az ismerős, nagyon tetszik mindegyik! Különösen cuki a tükörképére kacagó Aliz! :D
Tali ügyben én nem tudok érdemben nyilatkozni, a májusom elég necces, de még a június is be van táblázva.

Hétfő óta oda a második bölcsességfogam is! :lol:
Alul jön mindkettő egyszerre, azt mondta a doktor néni:" Úgy látom, sorba megyünk!"
Vicc az egész! :cry:

damara

Sziasztok!
5-ös lett a vizsga,tegnap este jött a jegy a neptunon.Így megvan minden tárgyam. 8)
Voltam tegnap dokinál,minden ok odabent.Uh volt,most nem vizsgált,hogy ne zaklassuk.Ha tudta volna,hogy 1,5 óra most már egy szőrtelenítés... :D
Este összetörtem egy tükröt,mondtam is a férjemnek,hogy 7 évig most nem megyek férjhez.Vagyis maradok vele. :lol: No comment.
Lilit hétfőn írtom be az ovi,már várja.Most egy-két szokást változtatok.Több kézmosás,bögréből kapja a kakaót,vizet kap ebéd mellé,chips helyett kölesgolyó,és semmi csoki.Így nem lesz neki nehezebb az oviban.
Most de. megyünk a játszótérre,meg mellette van egy cuki,előbb ott veszünk egy gombóc fagyit.Na,ennyit a keménységemről. :oops:
Holnap Városligetbe megyek a Lilivel.Apa nem bírja a tömeget.
Vendég

Kriszta, Vumenke: nagyon helyesek a csajok, szuperek a képek! Nekem a felülről fotózott képek a kedvenceim. Aliznak jobbulást!

Gabi: gratulálok a vizsgához! :wink: Sikerült ovit választani?

Damara: sajnálom a fogat :? Kitartás, már csak kettő van 8) Amúgy tényleg együttérzésem!!! :(

Nagyon fogy a vonalzóm!!! És már elég nehezen bírom. :roll: Duplán várom a május végét. Minden elismerésem a túlhordós mamáké!!! Nagyon hisztis és nyűgös vagyok a héten.
Hétvégén majd csináltatok képeket és teszek fel.

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Hát, ezek a kiscsajok nagyon tündériek!

Gabi,gratula a vizsgáidhoz, ügyes vagy!

Damara ez a bölcsességfog téma nagyon gáz, nekem is fájdogál mostanság ...

Én ma voltam dokinál, ctg okés,baba már befordulva,doki szerint nagyon lent van a koponya, és ráadásnak egy ujjnyira nyitva vagyok.... :roll:

Egy hülye kérdés... Vinném a mellszívómat a kórházba. Ha itthon sterilizálom,mibe rakjam, hogy nagyjából steril is maradjon?Illetve van a kórházban valami fertőtlenítési lehetőség?

Jó éjt!!!

Banyoszka
banyoszka

Sziasztok!
Ma voltam a Nudlival a Városligetben,úgy kidőlt 3-kor,hogy még mindig alszik.Nemsokára keltem.Nagyon jól éreztük magunkat,volt minden,amire vágyott:ugrálóvárazás (kétszer is),kisvonatozás,meg az a kis körbe menős ringlispil,vagy mi a neve. :D Ja,lufi,és hotdog.Ezekre vágyott,megkapta,nagyon aranyos és türelmes volt,semmi hiszti,nem kért játékokat,fagyit,ilyesmit,amit korábban még kért.És okosan ült a babakocsiban,mert tudja,hogy nagy a hasam,és nem tudok utána rohangálni.Sokat sétáltunk,tiszta koszok lettünk,de jól beleolvadtunk a tömegbe. :wink:
Éjjel felkelt,ivott,felhúzta a takarómat,és megpuszilta a pocakom.Azt mondta,hogy most már vegyük ki a Lotticskát,mert ő annyira imádja. :D Nem édesek ezek a picik?Úgy várja már a tesóját.
És igen,megvan az ovi,azt választottam,ami közel van,és kevés gyerek jár oda,külön csopotbontás van,és nincs semmi különóra,meg plusz kirándulás,edzés,ilyesmik.
Nem kell még ennek a korosztálynak,az csak a szülők mutogatási mániája,szerintem.2,5 éve hordom őt zenebölcsibe,heti egyszer,szerette nagyon,már ő a legnagyobb,és mondja,hogy ne menjünk.Így nem voltunk már 3 hete.Kinőtte.Zenélni viszont imád,énekel,táncol.Most néptáncra vágyott.Oda járunk 4 hete.Szereti.Mivel ő kruppos,nem ajánlja neki a doki,egyik sem,hogy úszni járjon,és ebben az oviban nincs is úszás.Van sok fa,virág,és nagyon helyes óvónénik.A vezetőnő személyisége is szuper.Hétfőn megyünk beíratni,már várja.Mindennap beszélünk róla,hogy milyen lesz az oviban,hogy kell majd viselkednie.Megváltoztattunk egy-két szokást.Pl. víz van ebéd mellé pohárból,reggel,este bögrébe kap kakaót.Eddig volt még üvegje a kakaónak,akkor többet iszik.Nincs csoki,van kölesgolyó,mert ott is azt kapnak,mivel keveset isznak.Ennyi.
Vendég

Sziasztok!

Fú, van pár hsz :D De nem baj, írjatok csak :lol:

Cosmo: Nekem is nagyon tetszik a szoba :lol: Barátságos nagyon! Megértem, hogy már nehezen bírod a végét, bár én csak Nikinél voltam kiakadva, de akkor nagyon :oops: :D

Kriszta: Nagyon szépek vagytok!! Micsoda nagylány már Eszter!! És nagyon szép kislány! Jaj, Niki is úgy tud hisztizni, hogy csak lesek :shock: Vivinek kétéves kor körül jött elő, úgyhogy igencsak sokkolt Niki egyév körüli kezdése :shock: :D

Lilisgabi: Gratulálok a vizsgához! Ügyes vagy! Szuper lehetett a mai napotok a Ligetben! :D Én a két csajjal nem mertem elindulni a játszótérnél messzebb :oops: Tuti, hogy egyiket elhagytam volna a tömegben :D Persze csak vicc!!! :D De az tök igaz, hogy ketten százfele mennek.... :D Milyen édes, hogy várja a kistesót :D Jókat írsz az oviról, biztos jól fogja érezni ott magát Lili! Én sem vagyok híve a rengeteg különórának, főleg óvodás korban. Mi is csak úszni szeretnénk majd beíratni Vivit, mert azt fontosnak tartjuk, de még addig is van idő, mert túl alacsony hozzá még a drágám :D

Vumenke: TALI Kriszta is 30-ára szavazott, ha jól emlékszem. Viszont, nekünk is már inkább az jó. Nemrég hívott a párom, hogy a szabadnapját át kellett tennie másik napra, így 10-én dolgozik.
Nagyon jók lettek a képek!! Látszik, hogy profi csinálta őket! Jobbulást Aliznak! Szuper, hogy már egy Dévényes alkalom után elkezdett mászni :wink: Látod, csak egy kis lökésre volt szükség :lol:

Banyoszka: Szuper, hogy a baba befordult, és a ctg-n is minden stimmelt :lol: Egy ujjnyi? Kezd izgalmas lenni :lol: A Szabolcsban a nővérek betették a mellszívót egy sterilizáló folyadékba, ha kérte valaki, gondolom itt is meg lehet ezt csinálni. Én csak Vivinél hozattam be, egy vadi új uzsonnás zacsiba tette a párom sterilizálás után és kész. Szerintem abszolút sterilen nem lehet szállítani :D

Egyik nap a Csak csajokban kiírták, hogy egy kisbaba átlag 400* mosolyog egy nap. Hát Nikkancsom túlteljesíti, szerintem legalább 1400* vigyorog :D Vivi sem volt egy búvalbélelt baba, de Niki egy igazi vigyori gombóc :D
lamme

Banyoszka: amit nem írtam levélben, hogy a barátnőm a 16.héttől volt nyitva 1újjnyira, szóval remélem bevársz és hó végén szülünk :wink:

Gabi: Lili tényleg nagyon édes a tesóval, reméljük, ha kijön is ilyen jó tesó marad :) Klassz napotok lehetett. Nem fotóztál?

Lamme: köszi, örülök, hogy tetszik a szoba. Holnap a helyére kerül minden és a pakkomat is bepakoljuk. Lánynevünk még mindig nincs konkrét :roll:

Én hétfőn megyek ctg-re, pénteken UH-ra és akkor előjegyeznek műtétre!!!!! 1 hét múlva megvan az időpont :shock: :D Még izgatott vagyok, de lehet, hogy ha már meglesz a nap, akkor majd jön a zabszem :lol:
Ebben a hónapban szülök :!:

És akkor egy mai pocakfotó Kép

Kép
Kép
cosmopolita

Lilisgabi - gratulálok én is a vizsgádhoz, nagyon ügyes vagy. :D

Vumenke - igen én is 30-ra szavaztam.
Aliznak jobbulást kívánok. Én már a blogon meglestem pár napja a képeket, nagyon jók lettek.

Cosmo - nagyon szép nagy pocid van. Nekem még mindig van tippem a nemére, nagyon kiváncsi vagyok bejön e majd. Hogy elment az idő, nem rég írtad hogy babát vársz és már mindjárt itt az idő. Utána is olyan gyorsan mennek a hónapok.
Eszter is olyan mint ha most született volna, közben meg lassan az első szülinapját ünnepeljük.

Ma biciglizni indultunk volna a barátainkkal, itt is volt mindenki a megbeszélt időpontban, de Eszter úgy döntött nem hajlandó beülni az ülésbe. Ráadásul minden nap 8 óra fele szokott felkelni, ma persze 6 órakor sikerült, így pont mire indultunk volna addigra ő már nagyon álmos volt. Így mi ketten itthon maradtunk azzal a jelszóval hogy alszik 1 órát és majd kocsival utánuk megyünk Gödre a szokásos helyünkre. Kislányom majd nem 3 órát szundikált, már füvet vágtam, áttoltam a babakocsit másik helyre csak felkel, de édesen szundikált. De azért végül még átmentünk Gödre ahol nagyon élvezte a nyüzsit. Utána még itthon is játszott a füben egy kicsit, olyan maszatos volt mikor elvittük fürdeni. Most meg már alszik, mert teljesen kifáratt a délutáni játszásban. Olyan kopé, utánozza a nagyokat, ami néha sikerül, néha nem. Jókat nevetünk rajta, nagyon édes.
toldikrisztina

Pepitaannáról valaki tud valamit és Pannaanyáról, ő már tényleg nagyon nem írt?
toldikrisztina

Sziasztok!

Gyorsnak kell lennem!

Lamme, Kriszta - Nagyon édik a fotók!

Tali - Nekem a 10 biztosan nem jó, a 30 még kérdéses, de lehet,hogy az sem. Sorry.

Banyoszka - A kórházban van mikrós sterilizáló, kifertőtlenítik neked a nővérek, ha kéred! Szuper jó, hogy be van fordulva.

Cosmo - Szép nagy pocak!

Megint nyekere van.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Ismét itt. Bori várakozásainkat felülmúlva csoda ügyes volt! Oda és vissza is végigaludta az éjszakát az autóban!!!!!!! Ott mindenkit elbűvölt, igaz, csak a közeli rokonság és egyik keresztanyja látta. Messzebbre nem mentünk, ez is bőven elég volt. Nagyszüleivel játszott, szeretgette őket, igazából nem volt vele semmi gond. Csak egy délelőtt akadt ki (és emiatt persze mi is), mert nem volt villany, így semmilyen elektromos kütyüje nem ment (számítógép, dvd, tv, magnó). Ma reggel 6-ra értünk haza, most nem írok sokat, ha nem haragszatok, mert eléggé álmos vagyok. Az autóban alvás nem azonos az ágyban alvással... Holnap mindenkinek reagálok az írására!

Bettyna, most már elérhető vagyok telefonon is!
ktc

Sziasztok!
Köszönöm a sterilizálással kapcsolatos infókat.

Dobok gyorsan én is egy mai pocakfotót.
Kép

Banyoszka
banyoszka

Sziasztok!
Szépek a pocakok,szerintem az enyém nagyobb,úgyhogy nem is mutogatom. :oops:
Készítettem képeket a Ligetben,egy csomót,de nem tudom feltenni.Mint ahogy eddig sem sikerült.Most nézek valami kicsinyítő progit a neten,aztán hátha azzal sikerül.
Lili szeret velünk fürdeni,mondom neki du.,hogy:
-Este fürdünk együtt?
-Nem,Apával fürdök,neki van fütyije,és megnézem.
Kis kezeit összerakja,mintha valami lenne benne...
-Így bebugyolálom a fütyit,mert az olyan aranyos.
Hát lányok,ennyi.Nincs komment,a gyereknek aranyos a fütyi.3 évesen.Ajjajj...
Jó hétvégét,és minden anyukának BOLDOG ANYÁK NAPJÁT! :D
Vendég

Anyák napjára

Ha én nagy leszek, Te kicsi
tiéd lesz a babakocsi
Én dolgozom, Te játszol
várat építsz, fára mászol
Leviszlek a játszótérre,
lepkét kergetni a rétre,
Boltba is én megyek,
veszek tejet, kenyeret,
banánt is mert szereted.
Hazaérek, ölbe veszlek,
úgy SZERETLEK, úgy SZERETLEK

BOLDOG ANYÁK NAPJÁT MINDANNYINKAK!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sz.bettyna- ez a kis vers jó megsíratot, nagyon aranyos. Ma különben is érzékeny napom van.

Banyoszka - nagyon aranyos pocid van Neked is. :D Még a végén kedvet kapok a második babához. Én úgy szerettem kismama lenni, lehet hogy azért is mert már annyira vártam hogy az lehessek.

Lilisgabi - hát a gyerekek tudnak néha olyat mondani, hogy csak lesünk. :D
Az unokaöcsém egyik nap játszás közben nem azt mondta hogy jól van Krisztám, ha nem jól van szexi baby, azóta is így szól hozzám.
toldikrisztina

Sziasztok!

Nagyon jók a képek!

Vumenke! Jó volt nézegetni a képeket!

Cosmo! nagyon teszik a szoba. Annyira, hogy gondolkodóba estem, hogy nekünk is zöldre kéne festeni a gyerek szobát. Ugyanis most nyáron szeretném megcsinálni a fiúk szobáját.
A pocakfotók is nagyon szépek! Mind kettőtöknek szép formás pocakja van!

Lilisgabi! Bocsi, de nem értek egyet veled. Én hordom Bencét hokizni, de neki igenis szüksége volt rá. Nekem mind a 2 öcsém hokizik a nagyobb szeptembertől valószínüleg Kanadában fog játszani.. A lényeg, hogy Bence mindig egy kicsit "hiperaktív " volt. Tavaly aztán felhívtam apumat, hogy kerítsen valakit aki megtanítja korcsolyázni, vagy valami sportot találjunk ki neki, mert lekell vezetni az energiáját. És bejött. Mostmár imádja a hokit, és ha nem megyünk akkor hiányzik neki. Ennek a sportnak köszönhetjük, hogy 4 évesen biciklizett, rollerozott, görkorizott. Azért ez neki nagyon sokat jelent, hogy a sportokban jól teljesít, mert a beszéde problémás, és ennek köszönhetően logopédushoz is kell járnia heti 4 alaklommal. Az megint csak nagyon fontos, mert ha nem hordanám akkor a suliban elveszne.... És azért nézem a jégen a többi gyereket akik imádják, mosolyognak, és nem mellesleg sok asztmás gyerek jár akiknek javult az asztmájuk, mert a jég azaz a hideg levegő nagyon jót tesz ennek a betegségnek. És igen büszke vagyok rá amiért szó nélkül türi a napi gyakorlást, bkv-zást a fejlesztésekre, és hogy sportol. Szívesen kihagynám a logopédust akkor talán visszatudnék menni dolgozni, de nekünk ez van megírva...
Bocsi, hogy kicsit hosszú lettem...

aviubi

Kriszta - :lol: Az egyik kedvencem ez a vers! Olyan édes!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Helló Csajok!

Úgy látom, a 30-a a nyerő, akkor meg is van az idpont, a részleteket még pontosítjuk!
Majd akarok valamit főzni is, tessék nyilatkozni, mi legyen! :)

Mi elhúztunk 7végére, Siófokon szalonnasütés, Koloska-völgyben Meganeklubos tali volt, tegnap tanyán is és anyuméknál is anyák napozás, nem unatkoztunk :))
Viszont dög vagyok, Aliztól elkaptam a megfázást, alig van hangom és ezerrel folyik az orrom. De legalább már Ő kezd belőle kimászni.

Pocifotók nagyon szépek, úgy szeretem nézegetni őket! :)
Nem tudom, nekem mikor lesz megint, vagy lesz-e. Ma hajnalban 2 órás nyűglődés után párom azt mondta, nem kell még egy gyerek :roll:

Kriszta: milyen bicajos ülésetek van? Mi mostanában nézegetünk bicajt is, meg ülést is (hamax Plust néztük ki). Remélem, nyáron meg lesz és Aliznak is tetszik majd a bringázás :)
vumenke

Ma megvolt életem első CTG-je. Minden ok. Nem kellett a csoki sem, mocorgott a Prücsök szépen. Azért a csokit megettem vizsgálat után, amíg várakoztam 8) Időm volt rá, mert összesen 3órát töltöttem a kórházban ma :evil: és csak CTG-m volt.
Egy másik orvos nézte meg az eredményt és mondta, hogy minimális fájásokat mutatott a gép, de legyintett is, hogy milyen kicsik. Ilyen másnak is volt? Ez keményedés lehetett? Nem éreztem semmit.

Kriszta: szülés után, majd kíváncsi vagyok a tippedre (meg máséra is, hogy bejött e). Mire hazajövök a kórházból írjátok meg :wink:
Tényleg elképesztő, hogy már 1éves lesz Eszter!

Ktc: örülök, hogy épségben megérkeztetek és hogy lánykád ilyen jól bírta az utat. Velem biztosan több baj lett volna :D Én csak ágyban tudok aludni.

Aviubi: köszi, örülök, hogy neked is bejön a szoba. Én csak ajánlani tudom ezt a színt, de elfogult vagyok a zöld mániámmal.

Nekem még nincs tapasztalatom a különórákat tekintve, de azt tudom, hogy engem nem vittek ovis korban sehova és utána 14éves koromig nem voltam hajlandó menni sehova :? Én ezért majd biztosan szoktatom valamihez pici korban is, de persze leterhelni nem fogom.

Vumenke: hmmm jó kis szalonnasütés, de imádom :)

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!
Hát,nem akartam senkit sem megsérteni,én csak a saját véleményemet írtam meg az óvodákról.Vannak gyerekek,akiknek szükségük van sportra,vagy valami elfoglaltságra,különböző okokból,pl. hiperaktivitás.
Egy átlagos gyereknek fő tevékenysége a játék.3-6 éves korban.Mi is hordjuk néptáncra,mert ő szeretne menni.Nem tudom meddig akarja majd,de csakis addig fog menni.
Meg mivel ő beteg,kruppos,nem lenne jó neki az úszás,ezért írtam,hogy ne legyen különóra.Mert általában az úszás az,amire viszik őket.
Mi jól vagyunk,nekem és apának is fáj a torkunk kicsit,Lilónak semmi baja eddig.Így ma egyedül fagyizott,mi meg csak lestük. :(
Holnap védőnő,utána jelentkezem.Pöttyök eddig nincsenek,szerdától már találkozhatunk a beteg kislánnyal,azt mondta nekik ma a doki.Lilinek ha a héten nem jönnek ki,akkor nem is fognak.Most para ezerrel,hogy kibírjuk ezt a 6 napot.Akkor a jövő héten beoltatom,az tuti.
Vendég

Sziasztok!

Olvasni nincs időm sajnos, bocsi. Csak bekukk. Meg egy kérés:
Nagyszülői nyomásra benveztem Szabit 2 babaszépségversenyre. Jövő héttől indul az az egyik, 20-ától a másik a Női Portálon. Légyszi szavazzatok rá!
Ez a jövő heti:http://www.kemma.hu/verseny/111#9455
Regisztrálni is kell hozzá, de kb. fél perc. Előre is köszönöm a kis lurkó nevében!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!
Voltam védőnőnél,minden ok,10 kg-nál tartok,még van 8 hét. :oops:
Cosmo,hogy vagy?
Szavazok majd Szabira. :wink:
Vendég

Gabi: köszi az érdeklődést, jól vagyunk mi is. Egyre fáradtabb vagyok, este már 9-kor ásítozom még akkor is, ha napközben alszom 1-1,5 órát.
Ma vérvételen voltam, azt hiszem, ez már az utolsó :wink:
Klassz, hogy minden rendben volt a védőnőnél! Kilókkal most ne törődj, majd lemegy, amikor a két lányzó után szaladgálsz :)

Damara: remélem, nem azt jelenti, hogy nem jössz, hogy megint fogdokinál vagy :?

Bettyna: majd én is szavazok Szabira, de azért még a jövő héten is linkeld be, mert feledékeny vagyok!!!

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo te drága, milyen kis figyelmes vagy! :D Nem, hál' Istennek nem fogdokinál voltam. Írom ezerrel az utolsó dolgozataimat, hogy végre már fellélegezhessek kicsit!
Tegnap oviba voltunk, és hát az én nagyfiam végre felvételt nyert, de csak feltétellel: Ebéd után haza kell hoznom. Még jó, hogy nincs messze. Azon filóztam, hogy mire Gergő 2 éves lesz, Csabit már az iskolába (!!!!!!!!) kell kísérni! :cry: :cry: :cry:
Ja, és reggel úgy keltem fel Cosmo, hogy rád gondoltam! Mindezt azért, mert alig bírtam kikászálódni az ágyból, mert mindkét térfélen (balról és jobbról is) ment a nyavajgás. Rögtön az a gondolat futott át az agyamon, hogy megírom neked: VEDD NAGYON KOMOLYAN azt a tanácsot, hogy PIHENJ, AMÍG LEHET!!!! :wink: :lol: :lol: :lol:
Veled együtt számolom a napokat és nagyon izgulok! :wink: :)

Betty, szavazok én is! :)

Gabi szerintem ideális a 10 kg! Emiatt ne fájjon a fejed! Én most kezdek "fogyózni" vagyis úgy étkezem, mint diabéteszes koromban. Számolom a szénhidrát mennyiségét.Elég jól állok, már mínusz 1 kg!!! :lol:

damara

Damara: örülök, hogy jól vagy! :wink: Megfogadom a tanácsodat, igyekszem pihenni. A héten még letudom az utolsó látogatókat, aztán lógatom a lábam (mondjuk most se viszem túlzásba :) )
Ma csuda jó éjszakám volt, este 10-től reggel 5:30-ig aludtam és nem kellett kimenni pisilni!!!! Már értékelem ezt is :!:

Annyit mondtátok itt a kilókat, hogy megmértem magam és én is 10-11kg-nál tartok. Nyáron majd lehet, hogy elkérem a fogyis receptedet, mert pár kiló volt rajtam már szülés előtt is amitől jó lenne megszabadulni. Gratulálok a kitartáshoz és a -1 kilóhoz! :wink:
Pénteken kérek súlybecslést az UH-n a babának.

Nagyon nőnek a fiúk! Tényleg repül az idő. Csabi várja az ovit? Vagy nem olyan lelkes?

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo - ez tényleg így van most használd ki a pihenést. Én is az utolsó hónapban annyit pihentem, ismét aluttam napközben mint az elején. És bár Eszter nagyon jó baba volt, azért rendesen elfárattam és fáradok most is. Most meg aztán pláne mióta mászik és mindenhol feláll. :D

Na megyek mert fel is kelt a kisasszony és ebédelni kell. Pusza Mindenkinek
toldikrisztina

Sziasztok!

Előre is köszi a szavazatokat! Belinkelem a jövő héten is. :wink:

Cosmo - Aludj ammmíg még lehet!!!! Hogy szeretnék én is este 10-től reggel 5:30-ig egyhuzamban aludni.....legalább egyszer! :?
Örülök, hogy jól vagy, te is és Damara is! Ezek a hetek már olyan izgik!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Bocsánat, hogy mostanában nem jelentkeztem, elég sok minden történt velünk. A legnehezebb az volt, hogy a férjem nagymamája elesett és az addig életerős néni már nem tudta ellátni magát Állandó (éjjel-nappali) felügyeletet igényelt, amit a családban oldottunk meg. Sajnos aztán szegénykém feladta a küzdelmet és már nem ismerheti meg a következő dédunokáját, hétfőn temetjük. Szegény Zsófi nagyon hiányolja, nagyon szerették
egymást.

Én amúgy jól vagyok, a cukrom is szépen beállt szerencsére. Benne volt a pakliban, hogy inzulinoznom kell magam, de szerencsére nagyon szépen beállt, így elég a diéta. Már a 22. hetet taposom, de még egyáltalán nem látszik meg rajtam. Mondjuk alapból nagydarab vagyok, de a baba nem látszik. A védőnő szerint nem is lesz nagy hasam, mert nagyon rám van tapadva a csöppség, teljesen belefurta magát a beleimhez.
A 18 hetes ultrahangon nem volt hajlandó megmutatni, teljesen össezzárta a lábát. A doktornő tippje kislány, de szerinte ez tényleg csak annyira tipp, hogy egyelőre még ne éljem bele magam.

Cosmo: Nagyon szép a szoba. A barátaim (ők örökbe fogadnak) is pár hónapja készültek el a babaszobával, szintén zöld, nagyon szép lett. Szép nagy a pocakod már. Ezek szerint holnap megkapod az időpontodat? Nagyon szorítok Neked!
Amúgy azt még nem is meséltem a többieknek, hogy jó pár hete, az Aszódi doktornő rendelője előtt találkoztam Cosmoval. Nagyon meglepett, hogy az alapján az egy fénykép alapján, amit feltettem magamról, megismert. Annyira meglepődtem, hogy hirtelen nem is tudtam két épkézláb mondatot összerakni, ezért utólag is bocs, remélem nem tűntem túl idiótának.

toldikriszta: Eszter nagyon szép kiscsaj. A lányokkal kapcsolatban nagyon elfogult vagyok, fiús anyukák, légyszi nézzétek el nekem!

vumenke: Csodaszép képeket csinált az ismerősöd. Nem is tudnám kiválasztani, hogy melyik tetszik a legjobban, mert mindegyik nagyon jó. Foglalkozik gyerekfotózással? Majd szeretnék a Zsófiról is újabb képeket csináltatni.

lilisgabi: Gratula a vizsgádhoz. Nem is értem hogy van ennyi energiád. Én egy középfokú tanfolyamra járok, egy hónap múlva lesznek a vizsgáim (15 vizsga), de még egyáltalán nem tudom, hogy hogyan csinálom meg. Nagyon kevés az energiám. Mondjuk nekem sajna nagyon közrejátszik az álmatlanságom.
Amúgy voltam alváscentrumban, elég fura eredményeket hoztak ki, úgyhogy nem is tudom, hogy mennyire várhatok valós segítséget tőlük. Nem baj, azért még reménykedem.
Mi is voltunk kinn a Majálison, a Zsófi is minden neki való dolgot kipróbált, nagyon élvezte. Gyereknapra is el kell oda mennünk, mert nagyon szereti az ugrálóvárat, a dodzsemet és a körhintát.

ktc: egy másik portálon, korábbi írásban olvastam, hogy nektek is voltak kakilási nehézségeitek. Sajnos nálunk már több, mint fél éve van ez a probléma. A Zsófi egyáltalán nem akar kakilni. Csak úgy kakil, ha kinyomom belőle, ami elég drasztikus. Már kapott és most is kap mindenféle szereket, amik puhítják a székletét, ezzel nincs is semmi gond, egyszerűen nem akar kakilni. 4-5 naponta kakilunk, addigra jut el odáig, hogy már nem tudja nagyon visszatartani, engedi, hogy kinyomjam. Pár hete találtunk egy kedves nőt, aki hetente jár hozzánk talpmasszázsra és azóta gyertyázzuk is a Zsófit. Annyi javulás volt, hogy múlt héten egyszer a bölcsiben belekakilt a pelusba, azóta azonban sajna nem, bár én már ennek is nagyon örülök. Egy másik pozitívum, hogy a 4-5 naponkénti kakiláshoz már nem kell kúpot használnunk, hanem magától kijön. Ez is egy nagy előrelépés. Korábban szegényt többször kellett kórházba vinnünk, ahol elég drasztikus módon (kesztyűvel felnyúlva) szedték ki belőle a kakit, majd mindig kapott beöntést. Szerencsére úgy tűnik, hogy ezen az időszakon már túl vagyunk, de még nagyon messze van a teljes gyógyulás. Írtad, hogy Te tudsz valami koktélt erre a problémára. Megírnád nekem a nevét, nagyon megköszönném.

Banyoszka: Neked is milyen nagy pocid van már. Pár hét és már Ti is többen lesztek a családban.

Sz.bettyna: próbáltam szavazni, regisztráltam is, de segíts nekem kérlek, hogy hol találom meg Szabit, mert azon az oldalon, amit nekem behozott, nagyon sok gyerkőc van fenn.

Jön a jó idő, hétvégén megyünk az állatkertbe.

Üdv mindenkinek:

Marcsi
murphy73

Murphy: de jó, hogy jelentkeztél, már hiányoltalak :)
Sajnálom, hogy elment a nagymama :(
Szerintem jót beszélgettünk a múltkor. Majd írj, hogy mikor mész legközelebb, nekem kell majd a jövő héten is CTGre mennem. Már nagyon izgulok a holnap miatt. Kíváncsi vagyok mennyit nőtt a baba amióta nem láttam.
Ez a kaki gond elég rosszul hangzik, egyikőtöknek se lehet könnyű :( drukkolok, hogy megoldódjon.

Nálam ma volt egy kisfiú és egy kislány vendég és ellestem a pelenkázási technikákat. Remélem, majd menni fog. Mivel már nagyobb babák voltak, így nem mertem csak az elméleti oktatást vállalni, nehogy megrúgjanak (vagy jó erre fogni? 8) ).

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo:Hamarosan te jössz!Már várom,és izgulok veled.
Damara:Nem izgulok,a Lilivel 20-at híztam. :shock: Most nem szeretnék.
Ma megvettem mindent a babának meg magamnak is a kórházba.
És az ajándékot,amit a Lotti hoz a Lilinek.
Ezt mikor adom oda?A kórházban,amikor először találkoznak,vagy otthon,vagy hol?Többgyerekes anyukák,help... :roll:
Vendég

Sziasztok!

Murphy - Örülök, hogy jól vagy, jó, hogy jöttél újra! A jövő héttől lehet csak szavazni. Úgy találod majd meg Szabit, hogy a nevező neve: Sz. Betti és Szabi egy kék kiskádból kacag rád! :wink: Köszi, előre is!

Ktc- Írtam privit!!!!!

Többiek, bocs, hogy nem reagálok, de pakolok ezerrel. Holnap indulunk Alsópáhokra! Valamikor a jövő héten majd jövök! Addig is pussszancs mindenkinek, vigyázzatok egymásra!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Cosmo: pelenkázásba a 2. peluscsere után rájössz :) Emlékszem, én a kórházban a 4 gyerekes szobatársamat kértem, h mutassa meg, hogy kell fogyni a gyerek lábát, hogy töröljem ki a fenekét, stb. Így visszagondolva rá, halál vicc, de akkor rendesen bepánikoltam tőle :) A másik a szopttaás: 2 napon keresztül éjjel-nappal a Kismama-féle Szoptatás könyvet bújtam (amúgy ajánlom, nagyon jó!)

Murphy: Jó, hogy jelentkeztél! :)
Nagymamádat sajnálom :( szegény öregek, olyan sérülékenyek :(( én anyumék miatt aggódom magam halálra minden nap, apum most volt 81 éves, anyu 72! Kicsit megnyugvás, hogy itt vannak a szomszédban.

Lilisgabi: mit ad Lotti Lilinek? :) Várja a kistesót? neked sincs már sok hátra!

Tali: Lányok, Ti tudtátok, hogy a 30-a a pünkösdi 7végén van? :cry: :cry: :cry: Én csak ma láttam a naptárban... Sajnálom, nem gondoltam át, hogy így nekünk mégsem jó :( A kőműves akkor adja át a melót Siófokon + levonulós nagytakarítás lesz, mert 6-án már jönnek németek.
Jajjajjajjjj, úgy sajnálom, hogy ekkora feledékeny balf**k vagyok :(
Most mi legyen? Nézzünk majd egy hétköznapot? Mert sajnos a mi 7végéink szeptemberig a szezon miatt már fullon vannak :(
vumenke

Sziasztok!

Murphy: Jó, hogy megint írtál! Nagyon sajnálom a nagymamát :( Örülök, hogy a diéta ilyen jól megy! Csak így tovább! Zsófi mennyi idős is? Sajnálom ezt a kaki gondot. Vivinek volt kétévesen egy kb. másfél hónapos nehéz időszaka ebben a témában. Ennyire drasztikus megoldásra szerencsére nem volt szükség, de nehéz volt. Remélem sikerül megoldást találni!

Lilisgabi: Niki nem hozott ajándékot Vivinek. Megmondom őszintén, hogy én ezt nem tartom jó ötletnek...

Bettyna: Érezzétek jól magatokat Páhokon! :D A fényképezőt ne hagyd itthon :wink:

Cosmo: Gondolok rád ma :D Szerintem egy újszülött baba pelenkázása tök egyszerű :D És ezt úgy mondom, hogy én Vivi születése előtt soha nem pelenkáztam babát, nem is láttam, hogyan kell csinálni. De adta magát minden, aztán meg az egyik nővérke meg is mutatta. Ha már Vumenke felvetette a szoptatás témát, akkor leírom, hogy szerintem ezzel (is) az a baj, hogy már ezt is könyvből akarja csinálni az ember... (Részletesebben nem írom a véleményem, nem szeretnék vitát indítani :P )

Vumenke: Megmondom őszintén, hogy mi nem vagyunk vallásosak, így nem is tűnt fel, hogy 30-a Pünkösd..... Nekünk Siófok is jó a talira :lol: :D:D:D Amúgy nekünk a hétköznap is jó, egyelőre csak a párom melós napjaitól függ.

Most mennem kell.
lamme

Bettyna: azt hiszem szuper időt ígérnek a hétvégére, érezzétek jól magatokat és majd várjuk a fotókat!!!

Vumenke, Lamme: én se pelenkáztam még sose, úgyhogy jól jön a biztatás. Köszi! Reménykedem, hogy nekem is tud majd a szobatárs segíteni (Banyoszka azért nem csak ezért lenne jó együtt szülni 8) ). Most hogy közeledik az időpont kicsit azért kezdek izgulni, hogy majd tudom e mikor mit és hogyan kell csinálni. Pár könyvbe már belelapozgattam, de nincs hozzá türelmem :roll: Néha bízom az ösztöneimben, máskor meg aggódom, hogy mégis kicsit jobban utána kellene járnom a dolgoknak.

Időpontom még nincs, a doktornő kérte, hogy babonából még ne jelöljük ki a napot a betöltött 37.hétig. Nekem mindegy, csak a férjem akarta már nagyon tudni.
Volt Uh is, Mécsné EXTRA kedves volt! Picit megríkatott a múltra vonatkozó kérdésekkel :roll: de utána kaptam bónusz szívhallgatást, fogta a kezem és minden kérdésemre mosolyogva válaszolt. :D
A becsült súly 2950g :shock: A doktornő is mondta a méretek alapján, hogy nem kicsi baba. Én ezen tökre meglepődtem, mert 4D-n még azt mondták, hogy 3200g lesz a 40.hétre. Persze, tudom ez csak becslés, de örülök neki..., meg annak is örülnék, ha pöttöm lenne, de így már most nyugodt is vagyok. Mivel előbb születik, nem bánom, hogy kicsit nagyobb. Méhszáj is 3000, úgyhogy ma nagyon jó a kedvem :lol:
Jövő péntek újra CTG.

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Én is megjöttem a dokitól...Hát, én most kicsit aggódom.

Ctg kb.6 percenkénti keményedéseket jelzett, méhszáj 1 ujjnyi,elsimulva. doki kicsit rámijesztett, hogy hétvégén vidéken lesz, ha lehet, hétfőig ne szüljek. Szednem kell 3x2 magnéziumot, sok pihi, semmi munka,semmi sex....
Szerinte elfelejthetem a júniusi időpontot...
Szerintem még túl is hordom majd:D
Mindegy,ha nem történik semmi, akkor csütörtökön lesz uh meg ctg.

Cosmo: Jó lenne együtt szülni nagyon,remélem bevárjuk egymást!!!

Betti:Érezzétek nagyon jól magatokat!

Jó hétvégét mindenkinek!

Banyoszka
banyoszka

Sziasztok!

Banyoszka: Fú, de izgi hírek :D Kiváncsi vagyok, hogy kinek lesz igaza, neked vagy a dokinak :lol:

Cosmo: Na igen, Mécsné téged mindig is szimpinek tartott, nem? :lol: Én Nikinél egyszer rákérdeztem a becsült súlyra, és nem tette meg :evil: :D Mondjuk lényegtelen, mert annyira nagy a szórás. Az a lényeg, hogy az egyéb mért adatok megfeleljenek az adott terhességi kornak.
Szerintem fontos, hogy a kismama informálódjon a terhességgel, szüléssel, szoptatással, stb. kapcsolatban, akár könyvből, akár netről, akár szakembertől. De fontos, hogy az ösztöneit, a természetet is hagyja érvényesülni. Szerintem sokan magukban gerjesztik a szoptatással kapcsolatos parákat, a könyvekből és egyéb helyekről érkező hatalmas információdömping és vélt elvárások miatt... Ha egyszerűen lazán venné fel őket az ember, akkor teljesen simán menne.
lamme

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?