Új privát üzeneted érkezett!

Hello Csajok!
Azt hittem a fél éjjelem azzal fog telni,hogy visszaolvassak,erre alig termeltetek!! :evil: Persze lehet,Sly-hoz hasonlóan titeket sem engedett be a Babanet! :?:
Jázminnak gyógyulást,reméljük nem lesz semmi egyéb tünet!!!

Évi!
Köszönjük a köszöntést Márk nevében! :wink: Nagyon édesek a gyerkőcök a képeken,meg szupi a sátor is. a tiétek mennyire stabil? A miénkbe kell tenni valamit,hogy ne fújja el a szél! :shock:

Réka!
a te képeid is szuperek,az a fűbenmászó kalapos nagyon jóóóóóóóóó! :D Látom komoly cipője van már a legénynek! Meg azt is látom,hogy a száddal "rásegítesz" kicsit Máté itatására! :lol:

Hááát Berni,elég ciki,hogy alszol a gyerekkel! :evil: :lol: Gyorsan be kell vállalni egy kistesót,oszt' majd meglátod,hogy nem lesz időd! És este hogy tudsz elaludni 2 órás délutáni alvás után???

Szintus!
Fruzsi annyira édi azon a párnapos fotón! :D Persze a nagyokon is!

Berni!
Tényleg jó a vonalzó,a felirat ugye rád vonatkozik???????? :D :D (na,igaz milyen jófej is tudok lenni 8) )

Mi szerencsésen hazaértünk,bár elég hosszú volt az út,mert a Balcsi felé jöttünk. Egy ismerőshöz mentünk,és ha már ott voltunk,ettünk egy pizzát Zamárdiban... ismeritek azt A PIZZÁZÓT?????????????????? Mauro.... nem lehet kihagyni,ha arra jártok!!!!!!!!!!!!! Mira jól viselte az utat,márk annyira nem a végét,de most már alszik mindenki! Megint készült sok kép,majd hozok! :wink:

KépKép
Kép
patricia83

Joli!
Besz@rás ez a gyerek! Annyira ügyes! :D :D :D És helyes! :wink: Remélem a videót valahogy apának is el tudod küleni!

Ancs,Gabuska,Csilla merre csavarogtok???

KépKép
Kép
patricia83

Sziasztok!

Látom megjavult a babanet!

Joli! Nagyon édi CSanád, milyen kis ügyes. Jázmin sajnos nem a fogától lázas, mert napi 3x-i lázcsillapító + az éjszakai mellett is 38,9 volt reggel a hője. Tegnap kicsi ment a hasa és ennyi. Ma azért elviszem a dokihoz, mert ünnep+hétvége!

Megyek is mert nincs jó hangulatban!

Kép
szly27

Sziasztok!

Tegnap nálam se jött be a Babanet, vagyis nagyon lassú volt, nem tudtam kivárni!

Szly!
Nem lehet, hogy a 3 napos lázas betegséget kapta el? Majd kiderül, ha lesznek pöttyök! Drukkolok, h. semmi komolyabb!

Pat!
Várjuk a képeket! :wink: Már a múltkor is akartam írni, h. jók a vonalzóid! :)

Joli!
Nagyon ügyes Csanád! :wink:

Réka!
Az a füves kép tényleg nagyon jó (fotópályázatra való! :) ) A többi is szuper! Kis fogacska! :lol:

Mi tegnap fürödni voltunk délután Szigetváron, Vince most volt először ilyen helyen, és a kezdeti megszeppenés után nagyon élvezte! Majd töltök fel képeket is!

Most ennyi voltam, mennem kell: évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Akkor a képek:

Kép
Kép
Kép

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Ja, lemaradt:

Szintus!
Azon a képen tényleg mérges volt Viola, szerencsére ált.ban csak a kezét emeli fel, de nem üti meg Vincét! Asszem egy kisautót vett el tőle, azért olyan kis mérges! :roll:

Én dietetikus vagyok egy klinikán.

Na felébredt, megyek...

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Sziasztok!

Máááá megint lemaradtam :? .

Szóval apa elutazott Olaszba edzőtáborozni, nekem anyu jön majd hétvégére, remélem tanulás ürügyén többet tudok jönni.

Bogica már rendben van, elmúltak a pöttyei. Érdekes, hogy Boginál a mandulagyulladás elmúlt 4 nap alatt (bár nagyon örülök neki), az allergia is 3 nap alatt. Most már ismét az a huncut kis manó.
Toncsi tavaly felülfertőződött, azért húzódott el hetekig.
Szly, Boginál is csak a lázat érzékeltem. Remélem, ti megússzátok.

Toncsit és Bogit is tanítgatom. Ilyenkor még olyan az agyuk mint a szivacs. Bármit befogad és ez csak JÁTÉK nekik. Természetesen, ha nem akarja, akkor nem csináljuk. De ez igen ritkán fordul elő, sőt. Néha már azért nem mutatom Toncsinak, mert a végén jön a hiszti, hogy méééééééééééééééééééég!
Ez tulajdonképpen az Okosbaba program. A szinapszisok kialakítása a cél. Gondolom, sokszor előfordul veletek is, hogy valamire tudjátok a választ, de nem tudjátok, honnan. Csak úgy előugrik a fejetekből :) .
Leginkább olyat mutatok Toncsinak is, amit iskolában nem igen fog megismerni, hogy ne unatkozzon az iskolában. De ha tanulják is, az alapok megvannak hozzá. A matek a mennyiséglátásra épül, ami mindenkinek van, de kb. 6 éves korára elmúlik. Ha gyakorolja az ember, megmarad. Megszereti a matekot, jó fejszámoló lehet.
Olvasás: szókép olvasás, ami még szintén gyerek korban működik, már iskolás korban nem (ld. a mi korosztályunk). Utána megismeri a betűket, levonja a következtetéseket és megtanulja az összeolvasást.
Képtények: ez mindenféle ismeret. Földrajz, biológia, történelem, irodalom, képzőművészet, zene stb.
Meg persze a nyelvek. Még ilyenkor meg tudnak tanulni akcentus nélkül idegennyelvül. Nem tőlem (internet, mesék).

Tehát ez csak játék, NEM ELVESZEM A GYEREKKORÁT :D . Sőt, így majd talán suliidőben tud többet játszani, amikor a többiek a könyveik fölött görnyednek. És talán a sulit is megszereti ezáltal, ha kevesebb kudarcélmény éri.
Ezután már csak arra kell figyelni, hogy okos legyen és ne okostojás :lol:

Mariann írt sms-t, hogy vírusos lett a gépük és elnézést kér, hogy nem tud jönni, amíg megjavítják.

A képek édesek és gyönyörűek.

Joli, Csanád nagyon ügyes.

Végigolvastam több részletben, de mindent elfelejtettem :oops:

Hallom, manóca is mocorog.

Csilla

Kép

Kép
csillala

Talán még tudok képet is tenni, még csak magában magyaráz az ágyában :lol: .

Kép

Toncsi elaludt az asztalnál és a lépcsőn (amióta rengeteget van kint a levegőn, így kifárad):
Kép

Kép

Bogi a lépcsőn garázdálkodik:
Kép

Bogi és a slag:
Kép

Csak úgy:
Kép

Együtt:
Kép

Csilla

Kép

Kép
csillala

Pat, nem én csavargok, hanem a bnet tűnt el az éterben napokra. :shock: :x

Fokozatosan olvasok vissza és írok is, ha valamire van rieksönöm, bocsi, ha valami már elavult téma lesz.

Réka, Joli,
tesóm nem jöt mégsem, mert apu lakását áruljuk és vevőt kellett ott fogadnia, de mire kiderült már nem tudtam elindulni hozzátok, mert nekikezdtem a főzésnek. :(

A szótanításos dologgal kapcsolatban bennem csak az merült fel, hogy nem fog-e a suliban bezavarni a betűk megtanulásába. Mármint hogy a betűk önálló dolgok, és a szavak azokból állnak össze, nem készen kapjuk őket. Lehet, hogy ezzel is úgy leszek, mint hogy a krumpli nem laktató étel, és a fejemhez kapok, hogy már megint milyen marhaságot hittem igazságnak. :wink:
Mi is tanítottunk Livinek így pár szót, két éves korában, de csak annyit, hogy anya, apa, Livi, papa, mama. Meg a samsung feliratot tanulta meg még pici korában, a mikrosütőről. :lol:
Csilla, amúgy semmi ellenérzésem nincs vagy ilyesmi, egyedül az a fenti kérdés merült fel, mikor régebben néztem Toncsit videóját olvasás közben. :wink: :D

Szly,
Jázminnak gyógypuszik remélem semmi komoly!

Évi,
fürdőgatyós Vincébe szerelmes vagyok!!! Olyan pasis, hogy csak na! :D

Többiek képei is szupik, mint mindig! 8) Csilla, Toncsi úgy tetszik a szemüveggel, kis mini titkárnő! Nagyon jól áll neki. :)

Rólunk

Livi mióta szedi a multi kid vassal nevű izét, tripla étvágya van! És végre nem sápadt!
Ha valakinél étvágy gond van, nagyon ajánlom ezt a szirupot! A sima multi kidet bárki szedheti, a vassal felturbózottat orvossal kell megbeszélni.

Kedden a szülőin megint egekig magasztalták az óvónők a gyerekeket, többek között ezeket mondták:az utóbbi évekhez képest kiemelkedő a neveltségi szintjük, önállóság terén nagyon jók, minden kezdeményezésre nyitottak, érdeklődőek, okosak, visszaemlékeznek tök régi történésekre, szeretik egymást, kívülről fujják a többi csoport óvónénijének, dadusának a neveit is, nemcsak a sajátjukét, a többi gyerekről is tudják ki melyik csopiba jár, a középsősöket és nagycsopisokat is beleértve (állítólag ez a kiscsoportosoknál nem jellemző), nagyon ügyesen esznek, öltöznek és olyanokat kreatívkodnak, hogy a szomszéd szobában a nagycsopis óvónéni csak les, mikor átjön. Őőőőő, most ennyi jutott eszembe. Ne tudjátok meg milyen jó érzés volt hallgatni és szerencsére már másodjára adatott meg, mert a novemberi szülőin, ahol a beszoktatást értékelték ugyanezeket mondták. Mindannyiótoknak kívánom ezt az élményt, ha oviba megy majd a gyerek.

Nóresz egyre bátrabb idegenekkel, és egyre jobban nyílik ki a csipája. :lol: :D

Én meg egyre éhesebb vagyok, mert már fél 11-kor megebédeltem, így most elhúzom a belem kajálni. :oops: :arrow:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Évi mmmm,de jó volt nektek fürödni.
Nálunk sajna nincs fedett medence...
Így marad majd a nyári pancsolás.Violka ő Viola?A Violka pedig becenév?:)))

Remélem jó meleg lesz már május végén és juni elején,
hisz medencés bulit szeretnék a csöppségeknek.
Majd meglátjuk hogyan sikerül......

Csilla én Fruzsinál a matematikát szeretném inkább fejleszteni,
mert abbol nem voltunk sem én sem a férjem valami zsenik.
A többi türhető volt,azokat tanulni kell.A matekot pedig érteni 8)

Pusza lányok!Nincs jó kedvem.A párom anyukája nagyon nincs jól,sajnos

:(

Kép
Kép
szintus

CSilla! Utána olvastam ennek az okosbaba programnak. Tetszik a dolgo, de tanfolyamra nem mennék. VAn neked valami programod hozzá? Vagy honnan tudnám letölteni?

Nagyon édik a gyerekek, a locsolós kép és ami utána van akár címlapra is kerülhetne! Nagyon szép!

Kép
szly27

Adri! Jaj, nem tudtam, hogy fulesz vagy. Pont ma voltunk orvosnal es mondta, hogy OK Rebus fule, de ha belazasodik vigyem vissza. Csak megnyomkodta, de bele nem nezett. :shock:

Ken Follettol meg nem olvastam, de most, hogy irod, te szereted,utana fogok nezni. Egyebkent hol tanultal meg gorogul? Az annyira nehez nyelv. Az egyik volt kolleganom is tanult, de o nagyon megszenvedett vele.

Amugy most ki vagyok akadva. Mult heten telefonaltam az orvosnak, de cask mara kaptunk idopontot. Raadasul nem is a mi orvosunkkal. A mi orvosunk cask 2 het mulva tudott volna fogadni. :shock: Mindegy. Azonban, hogy meg szuperebb legyen a dolog, ket napja Rebus egesz hatat elleptek apro kicsi piros pottyok. Amire en gondolok, az az, hogy tapit csereltem, es ez nem HA. Eddig azt kapott. Mondtam a dokesznak ezt, de nem akart HA tapit irni fel. Szerinte lehet nincs osszefugges. Jo, lehet igaza van, de mi van ha megis. Most voltam egy gyogyszertarban, ahol tok segitokesz volt a gyogyszeresz, mondta, hogy menjek be a regi HA-s tapi dobozunkkal es megprobal segiteni, talalni valami hasonlot. Viszont ha az veny koteles, vissza kell menni a dokeszhoz. AAAAAAA!!!!!! Miert ilyen bonyolult??? :evil:

Aztan fogzunk is ezerrel. Tegnap lattam, hogy bedagadt hatul Rebus inye. Az egyik kisorlo mar atfeherlik rajta. Rettenetes etvagya van. Alig eszik. Kicsit megy a hasa is. Bar az lehet, hogy az oltastol van, amit 2 napja kapott.

Szoval jol vagyunk.

De azert jo dolgok is vannak am. Rebus mar teker ezerrel. :D Az orvosnal sem tudott megulni, le kellett rakni a folder, hogy maszkaljon. Olyan ari, ahogy kacsazik. Mar negykezlab szinte nem is kozlekedik, cask ha nagyon faradt es mar allandoan elesik. Egyebkent en soha nem setaltam vele kezenfogva. Neki nem volt erre igenye. Gondoltam is, lusti gyerek. De megsem. :D

Voltunk allatkertben is, szerencsere szuper ido volt. Rebusnak is nagyon tetszett. Foleg a gorillak.

Mariann! En is udvozollek itt. Majd gyere gyakran!

Szintus! Orulok, hogy nem vakbelgyuszid van es nem kell muteni.

A tejes kerdeshez pedig meg annyit tennek hozza, hogy nalunk a vedono a 3,5-os biotejet ajanlotta. Az dobozos es jo zsiros. Azt mondta az a jo igazan.

Sly! Jazminnak gyogyulast! Remelem mar jobban van.

Evi! Szupik a kepek!

Aha, lanykam kiabal. Balra el. :arrow:

Kép
atina12

Csilla! Toncsi csucs ahogy a lepcson alszik! :lol:

Kép
atina12

Én meg most néztem meg Csanádot, bocsi a szóhasználatért, de marha édi!!! :D És az hagyján, hogy megy, de a végén nem elpottyan, hanem tökéletes technikával megáll és leül. Tapsolós ikon. :D 8)

Joli, a myvip-es videóst nem nekem akartad írni?
Ne az adatlapon nézd, hanem bal oldalon a videói címszó alatt. :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!
Jajj, a nagy költözésben azt sem tudom hol áll a fejem!az előző helyen még,az új helyen már nagy a kaotika,és semmire nincs időm.mircsike nagyon nyűgös,egész nap kézben van,este elaludt 8-kor,de fél 9-től negyed 11-ig ébren volt! :evil: :evil:

Sly!
Szerintem is a 3napos lázat kapta el Jázmin! Holnap kiderül! Remélem csak az,mert azzal nincs tennialó,max ha durvák a pöttyök,Fenistil cseppet kaktok,de még mindgi jobb mint valami vírus! jobbulást a kislánykának!

Évi!
Szupik a képek,csak ismételni tudom magam! De a 2. képen nem ismertem fel Vincét! :shock: Nagyon ki van szőkülve a haja,ugye jól látom?! Ez a fürdőgatyesz nem engedi át a cuccot? :roll:

Gabi!
Új vonalzó??? :lol: Biztos nagyon jó volt hallani az ilyen pozitív dolgokat az oviban...nekem biztos nem jut sok ilyen Márkról! :oops: Kiscsoportban már van anyák napi műsor??Akkor lesz sírás,ugye? :wink:

Esetleg nemt udjátok mi van a freemail-lel??? 2 napja állandóan kommunikációs hibát ír ki,és ledob! :evil:

KépKép
Kép
patricia83

Sziasztok!

Hát persze, hogy ma jó volt a babanet, mert nem volt időm jönni!

Gabuska, de a te videódat akartam megnézni, de aztán csak Szly-t találtam meg(egyelőre) a myvipen. Gratula az óvodai sikerekhez! Sajnálom, hogy nem taliztunk ma.

Pat, apa sajnos még nem jutott internethez, amióta elment:(

Csilla, Éva, szuperek a képek! Olyan jó nézegetni!

Szly, mit mondott a doki? Ma hogy volt Jázmin?

Szintus, jobbulást kívánok a nagyinak!

Ancsa, remélem, hogy a pöttyök nem jelentenek betegséget és neked is sikerül győztesen kikerülnöd az angol egészségügy útvesztőjéből.

Csanád ma elkezdett kiabálni az úton, na nem egyszeri alkalommal, hanem azzal szórakozik, ha megyünk valahová és olyan a kedve, hogy kiabál :roll:

KépKép
Kép
el..né

Pat, nekem rendesen megy a freemail!

A költözésért nem irigyellek, de az új lakás megéri :wink: Remélem Mira most jól fog aludni reggelig.

Lányok, körkérdés: kinek hogy alszik a gyereke? Berni, tudom, hogy Dorkó jól :) csak mert Csanád nem enged a huszonegyből, ha csak háromszor kel, az jó alvás :(

KépKép
Kép
el..né

Csilla!
Köszi az infót Mariannról,várjuk vissza!
Toncsinak pont olyan fogai vannak mint mirának. Felül 2 nagy,méretes hézaggal! :lol: :lol: De nagyon édi!!!!Na meg az a lépcsőn alvós kép a mini-titkárnőről valami eszméletlen! A Kismamába benevezhetnéd,kár,hogy korábban volt az "alszik a baba "kategória.tuti megint elhoztátok volna a különdíjat!!!
véletlenül nincs meg valakinek a májusi Kismama?? És ha igen,megint nincs benne a lányom? :oops: :evil: Ma meg akartam nézni,de be van csomagolva,így meg kellett volna venni,azt meg nem akartam! :evil: :evil: :evil: :evil:

Ancsa!
Lesz ez még jobb is!Nagyon édi lehet Rebus,ahogy teper! :D Remélem hamar megoldódik a tápszer kérdés nálatok

És ha már tápszer.Ismeritek a mondást,hogy hazug embert...pedig tényleg nem szeretek hazudni.Naszóval az úgy volt,h a barátnőm megkért,hogy írassak Mirának Humana banános tápszert,mert az ő kislánya elmúlt 1 éves,így nem jár neki receptre,amúgy meg majd 3-szor annyiba kerül.Kérdeztem is tőle,h szerinte megmondjam-e,hogy nem Mircsikének lesz,de végül megegyeztünk,h azt mondom,hátha jobban alszik tőle éjjel a lányom,így ő kapja!Felírták,bár a dokinéni kérdezte,h miért nem mondtam már korábban? :oops: Ma meg,h visszavittem a lányt,és még mindig beteg,szörcsög az orra,köhög,azt mondta a dokinéni,hogy lehet a sok tehéntejtől van,mert azoknál a gyerekeknél akik kapnak,jobban elhúzódhat... mondom én nem is adok tehéntejet,csak max. napi 1 joghurt.Erre: -meg a tápszer! Ja,igen! :oops:

KépKép
Kép
patricia83

Sziasztok!

Felrobbanok!!!!!!!!!!!
Olvastam a leveleket válaszoltam és írtam egy regényt szó szerint, de eltűnt!!!! Hol van??????
Álmos vagyok újra kezdeni legalább 40 percig pötyögtem, ezért újra adós maradok.
Röviden: nézegettem a képeiteket és mindenkinek nagyon édes a Manócskája!
Azért tűntem el, mert szarakodott a gépem és 3 napig szervizbe pihent, mos egyenlőre jó.

Joli! Hát nekem nagyon szarul alszik Ámin. Napközben nagyon keveset pláne ha a kiságyban alszik. Télen a babakocsiba jól aludt séta közben én meg fagyoskodtam, de az éjszakák sosem voltak fényesek. Szörnyű!!! Többször felébred, iszik, mint egy kacsa és egyszer még eszik is (tápszert). Próbáltam elhagyni, de nem engedi, kiköveteli! Pelust is cserélek 1x, mert tele van már az éjszaka közepén a sok víztől.

Jó éjt mindenkinek, ígérem válaszolok a kérdésekre, de most megyek aludni.

Kép
havacska

Joli!
Enyém gyerek is kiabál,de ő nem csak akkor ha úton vagyunk,hanem állandóan. Rikácsol,hangosan röhög,kiabál,kurjongat!De engem nem zavar,bár néha fülsiketítő,azért aranyos! :D Az éjszakáink nem olyan kakák,bár egyszer kel hajnalban,egyszer kel reggel 7 körül,de ma is aludt fél 10-ig. Viszont egy hete az elalvás valami horror,elalszik cicin,de amint leteszem ébred. Kiveszem,elalszik kézben,de amint leteszem ébred...meg kell várnom,míg mélyebben alszik,addig nem tudom letenni! :evil:

Bocsi,de muszály még panaszkodnom picit!Ma a gyógyszertártban találkoztam egy anyukával,beszélgettünk pár mondatot. Erre ránkförmed az az állat gyógyszerész,hogy ne beszélgessünk már fennhangon,mert őt nagyon zavarja,hogy rá nem tartozó dolgokról lökjük! :shock: :shock: :shock: elmesélte anyuka,h bárányhimlős lett agyerkőc,én meg hogy beteg lett/volt mindkettő!Teljesen átlagos hangerővel,sőt,gyógyszertárban nem kiabál az ember,teljesen ledöbbentem,köpni-nyelni nem tudtam! :shock: :evil: De a másik anyuka is így volt,azért csak mondam,h be lehet csukni az ajtót...meg nekünk menni más gyógyszertárba.Méghogy fennhangon!!! :evil: Ráadásul még gyógyszer sem volt.Az említett anyuka felajánlotta,h ő úgyis megy Cspregre a gyógyszertárba mégnézi nekem,hogy van-e ott!Megdumáltuk,hogy a banknál megvárom.Épp mennák át az úton,mikor jött még vagy 10 autó,és én állat/szemét tetű megmertem állni babakocsival a bicajúton!Jön egy 5 tagú nem fehér család,és apuka jól letolt! Na,emberére akadt!!!Úgy elküldtem az anyjába,h azt hittem leszáll a bringáról és vissazjön megverni! :oops: :oops: :evil: Pedig normál esetben nyugodt ember vagyok!
Bocsika,de ezt le kellett írnom,mert ma még az urammal is jól összevesztem,így nem tudtam rázúdítani bánatomat! :evil: :lol:

KépKép
Kép
patricia83

Mariann! Ettől idegesítőbb dolog nincs! Tudod mi a megoldás?! Megírod szövegszerkesztőben,és bemásolod! :wink: Bár én sem így csinálom soem,csak utólag bosszankodom!!!

KépKép
Kép
patricia83

Képek:
Mazsolák! :D

Kép

Hol vagytok hattyúk? Ezt a falatot nektek hagytam!

Kép

Törpékkel a szélben! :evil:

Kép

Na mostmár lépek,mert Berni megszól! :wink: :lol:

KépKép
Kép
patricia83

Pat szép képek és mennyire pasis Márk:)))
Zabálnivaló.Nekik hogy tetszett a vendégség?
Akartak ott aludni?Mennyi van még a költözésből?
Nagyon csini vagy.És milyen vékony....de jó neked(irigy smajli)
Voltak ma eseteid.És az a romás.Hát terít.A zuraddal min sikerült összeveszni?Költözési stressz......

Megvettük a biccülcssit,de Fruzsi egyenlöre még csak
barátkozik vele.Nem mindég élvezi.Egy kicsit fél benne
vagy nem tom.

Joli Fruzsi jól alszik,nincs panaszom rá:)))
Végigalussza az éjjelt.Néha felsir.De akkor odaadom neki a cumit és
visszaalszik.Reggel 9-9.30-ig. :D

Jó éjt.

Képzeljétek a férjem állandóan kitalál valamit(mivel ő pék)
és sütni akar.Ma pizzát sütött,holnap reggel meg kiflit fog sütni és mini pizzát.Nos én csak asszisztálok neki,de a lényeget ő csinálja.
Nem is rossz az ilyen férj,igaz???????
:wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
szintus

Jo reggelt!

Vegre sut a nap reggel! azert igy csak masabb felkelni. :D

Pat! Kitartast a koltozeshez! Gondolom mekkora lehet a kavalkad, de a lenyeg a vegeredmeny. Gyonyoru uj, tiszta haz! :D
A gyogyszertaros story nem semmi. Micsoda egy nem normalis gyogyszeresz! :shock:
A gyerkocok edesek a kepeken. Mira nagyon csini! :wink:

Szintus! Irigyellek a pek ferjedert! En utalok sutni a ferjem pedig meg fozni sem szokott. Na, egy evben 2x mondjuk. Pedig de jo lenne, ha reggel fini kalaccsal vagy kiflivel varna, frissen sutve a sutobol! :P

Joli! Nalunk Rebus is vegigalussza az ejszakat. Plane most, hogy nem akar enni. Vagy ketszer sir csak fel, de rogton magatol visszaalszik altalaban. Gondolom en, hogy ilyenkor lehet a foga faj.
Fel nyolcig csucsu van nalunk. Biztos, hogy Csanad is elobb-utobb elhagyja ezeket az ejszakai ebredeseket.

Kép
atina12

Hali!

Anita, hát gyerek az ilyen :shock: ? Mi az hogy nem kel fel éjszaka?! :lol:

Hát Bogika felkel :? még mindig 2x, tök mindegy mikor fekszik le, akkor is kel. És hiába dugdosom a cumit, neki kaja kell.

Toncsi az előbb esett akkorát, hogy eltörte a szemüvegét :( . Szegénykém, már megint vérzett a szája, meg a pofijáról is lejött a bőr. A karcmentes szemüvege csupa karist :evil: , a szemüvegéről letört egy darab. Nesze neked 30 e Ft-os szemüveg :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: . Szétrobbanok!!!!!!!!!!!!

És valaki elpakolta a tanulnivalóm egy részét, pont ami nincs meg máshol. Mindjárt szétvet az ideg. Ez aztán a jó nap!!! Bár itt van anyu, de neki meg hiába mondom, hogy ne csináljon mást, csak a gyerekekre figyeljen. Nem ő addig megfőz, közben pucolja a hagymát, kezében a kés, úgy nyúl a gyerek felé. Megőrülökkkkkkkkkkkkkkkkk.

Na inkább távozom. Kéne valami idegnyugtató :roll: .

Csilla

Kép

Kép
csillala

[quote="patricia83"]B írta:patricia83iztos nagyon jó volt hallani az ilyen pozitív dolgokat az oviban...nekem biztos nem jut sok ilyen Márkról! :oops:

Livi itthon egy átok, az oviban egész másképp viselkedik. És ott mindent megcsinál. Szóval az nem mérvadó, hogy velünk itthon milyenek. Marhára az agyamra ment, hogy mindenki ezt hajtogatta nekem is, hogy ne izguljak, az oviban megregulázzák őket, és maguktól is másképp viselkednek, meg "csordaszellem", ha látja, hogy a többi is eszik, alszik, szótfogad, akkor ő is fog, de mégiscsak igazuk lett, és a többi anyuka is ezt meséli.
Mikor is megy Márk?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gabuska 2009.05.01 10:18-kor.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Jáj, Csilla, ennél már csak jobb jöhet ma.

Joli,
bejelöltelek a vip-en. :wink:

Nóri is ébred éjjel. Utóbbi napokban 2×, de eddig 5-6 ébredés volt. Vagy szopizik, vagy magától visszaalszik, mikor hogy. A legnagyobb bánatom, hogy ezeknél az éjszakai ébredéseknél annyira nem tudom magam megemberelni, hogy képtelen vagyok pár percig ölben ringatni, inkább magam mellé fektetem. Így aztán kábé 9től éjfélig alszik a saját ágyában. :oops: :?

Kiabálásban itt sincs hiány. De nem ám az utcán, hanem közértben, járművön. Nem is kiabálás, hanem morgás, nyögés, üvöltés egyvelege. Engem sem zavarna, ha séta közben csinálná, de sorbanállás közben az agyamra megy vele. :oops:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Bogi elaludt egy kicsit megnyugodtam, most már nagyi is nyugodtan főzőcskézhet.

Toncsi is ilyen a játszóházban. Mindenkinek tudja a nevét, szól hogy jött x.y. anyukája vagy apukája. Mindig mondják, hogy mennyire jó a memóriája.

Papa megünnepelte a május 1-t, épp most botorkált haza :oops: :evil: . Persze csengetett, mert elvesztette a kulcsát. Szuper, bárki megtalálhatta, és bejöhet :twisted:
Ja és Bogit is felébresztette :x :evil: :twisted: :evil: :x

Csilla

Kép

Kép
csillala

Ja mi is kiabálunk folyton. Olyan repedt fazék hangja van, sokszor meg is jegyzik. Na ja, ha ennyit kiabálnék, nekem is ilyen hangom lenne.

Csilla

Kép

Kép
csillala

Pat, hová lehet küldeni a fényképeket az újsághoz? És milyen témában?

Csilla

Kép

Kép
csillala

Kép Kép

Emlékeztek a Gyerekjáték c. horror fimre? Tiszta Chucky, nem? :lol:
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Most csak gyors leszek!

Köszönjük szépen, Jázmin jól van! Olyannyira, hogy átaludta az éjszakát, este 8:30-tól reggel pontosan 8:30-ig nyomta. Meg se mozdult.

Kicsit ment a hasa, de ma már nem volt lázas.

Ma strandon voltunk, holnap meg megyünk a nőgyogyink szülinapi zsúrjára! :lol:

Kép Kép Kép

Pat! Édesek a gyerekek!

Gabuska! Jók a képek! Az utolsónak találóa címe! :lol:

Kép
szly27

Sziasztok!

Próbálok képet feltölteni, de sajna úgy látom csak egy sikerült megfelelő méretre majd tovább dolgozom rajta.

Kép [/img]

Kép
havacska

A végén kezdem!!! Hogy Szlyékat mennyire irigylem a strandolás miatt!!! Itt ma is pocsék idő volt, délelőtt amikor sétálni akartunk esett az eső, délután azért sétáltunk, de vastag bundás kabátot adtam Ártemiszre...De a képek nagyon szuperek!!! És klassz, hogy Jázmin meggyógyult!

Joli! Olyan jó a video ahogy megy Csanád!!!De várom már, hogy Ártemisz is menjen. Szerintem ő is, mert mindig lekéredzkedik, de aztán meg fel, mert a séta közben mászva azért mégsem az igazi :)
Még én is tartok egy kicsit a tej bevezetésétől, szerintem a szopi nem fog neki annyira hiányozni, mert azt inkáb én "tukmálom" reggel és este, nem hiszem, hogy kérné, ha nem adnám, de hogy szeretni fogja-e a tehéntejet affelől még aggódom egy kicsit. És ha nem akkor mit fogok csinálni? Elméletben majd 1 éves korában először a reggeli szopi helyett megpróbálok azt adni...aztán meglátjuk.
Ártemisz jól alszik, délelőtt 1 órát, délután 1 órát (persze ez változó), és este 9től reggel 7-8ig. Néha felsir éjszaka, de nem ébred fel, ki sem szoktam venni, csak megigazgatom, megsimogatom. Ritkán kell kivenni és ölben ringatni egy kicsit. Etetni itatni, szoptatni SOHA nem szoktam éjszaka.

Évi! Nagyon jók a ti fürdős képeitek is. Egy kicsit bugyuta kérdésem van, hogy csak fürdőgatyát adsz ilyenkor rá? Már ezen gondolkozom, hogy nyáron akkor mit adjak majd a fürdéshez?

Pat! Hova költöztök? Bocs ha lemaradtam...Amúgy Bernihez csatlakozom, én is ha tehetem alszom egy kicsit délután, és este ugyanolyan szuperül tudok aludni :) Aggódom is,hogy 2 gyerekkel mi lesz a délutáni alvással :) :) És a 3napos láz is virus :)
Tudom amúgy milyen rossz érzés amikor letorkolják az embert, főleg ok nélkül!! Jól tetted, hogy visszaszóltál! Remélem férjeddel már szent a béke :)
Ja!!! És amelyik képen 3an vagytok ott mind a két gyerek nagyon hasonlit rád!!!

Csilla! Nekem tetszik amit irsz erről az okosprogramról. De úgy érzem erre én képtelen vagyok. Honnan van az anyagod? Engem azért érdekelne, mert majd szeretném itthon megtanitani magyarul olvasni Ártemiszt. Bogi a képeken annyira cuki :) :) :) Olyan huncut a szeme!!!

Gabus! Gratulálok az ovis dicsérethez! De jó lesz nektek ha lesz anyák napja!!

Anita! Ha bele se nézett a fülébe az elég durva!!!!gondolom elég nehéz ezek után elvinned fülészhez...Hallottam róla amúgy, hogy ilyen az angol eü. rendszer...elég gáz. Persze az orvosoknak sokkal jobb, több volt kollegám is kiment dologzni, és nekik aztán Hawaii! Mig Mo-on a rendelésen napi 60-90 beteget néztünk meg havi 100ezerért addig kint napi max 20 előjegyzett beteget látnak el meg 10xes fizetésért...
Görögül úgy tanultam meg, hogy először jártam anyanyelvi magántanárhoz még Bpen, aztán amikor kijöttem akkor itt van ugye a nyelvi környezet..De tavaly is jártam, és még most is járok itt is nyelvórára csoportba, ami direkt külföldieknek van. De a legfontosabb persze, hogy amikor elkezdtem tanulni, nagyon nagy volt a motiváció (nagyon szerelmes voltam) :) :) :)
Rebus hogyan kezdett el járni? És mikor?
A hasmenés, étvágytalanság lehet ám a fogzástól is!

Nálunk amugy semmi különös, Ártemisznek még mindig szivni kell az orrát!!!(még mindig mérges vagyok a keresztelő miatt, hogy ott fázott meg). Na megyek pihizni!!

KépKép

KépKép[/url]
neirda

Most látom Mariann a képeteket!! Ámin mennyire gyönyörű kisbaba!!!!!

KépKép

KépKép[/url]
neirda

SIKERÜLT!!!!!!

Akkor kezdem újra a levelem.
A nevekkel még gondba vagyok, ezért egyenlőre hanyagolom.
Kérdésekre a válasz: Az első baba is fiú volt és 24 hétre született 490 g-mal. Gondolhatjátok milyen picike volt. Hirtelen levált a méhlepény és amikor már kettős látásom volt gyorsan megcsászároztak. Majdnem percre pontosan 2 hónapig élt, hát nem kívánom senkinek.
Ámin 4 nappal született korábban, de a méhlepény most sem volt 100 %-os, így csak 2400 g-osan született, ugye manapság ez kis súlyúnak számít, de nem bánom. Nagyon hamar összeszedte magát és aminek nagyon örülök, hogy még nem volt beteg pedig már egy párszor azt gondoltam, hogy ha most nem akkor sosem, de megúsztuk.

Igen remélem, hogy mind a két nyelvet beszélni fogja, én ráparancsoltam az apjára, hogy csak kínaiul beszélhet hozzá. Azt hallottam, hogy az ilyen gyerekek kicsit később tanulnak meg beszélni és eleinte összekeverik, de majd megtanulják szétválasztani a kettőt. Alig várom, hogy halljam!!! Kép Kép

Kép
havacska

Hahó megint én!

Elővigyázatos vagyok nehogy megint eltűnjön, így részletekbe írok, de legalább mire végzek belejövök! :lol: Kép Kép

Vigantolos témában nekem azt mondta a doki, hogy okt-nov-ig nem kell adnom ha sokat vagyunk kint, egyébként ha nem mondjátok én nem is tudtam. Úgyhogy tegnaptól leálltam vele.

Na most meg csak nézek és azon gondolkodom, hogy mit is írtam tegnap.
Ahogy visszaolvastam megnyugodtam, hogy nem csak nálunk szörnyűek az éjszakák ugyanis a környezetemben lévő kicsik végigalusszák az éjszakát és azt hittem, hogy a mi esetünk elég ritka, de látom nem csak én teszem magam mellé éjszakára ha aludni is akarok :roll:
Egyébként anno azt mondtam, hogy nem fogom magam mellé szoktatni aludjon csak a saját ágyában, de amikor már kezem lábam remegett a fáradságtól és a cumisüveget a fejére ejtettem 2x is (na akkor volt csak sírás) inkább mellém tettem és így sokkal többet tudtam én is aludni. Még azért bepróbálkozom, hogy ha elaludt beteszem a kiságyba, de éjfél körül mi is visszavándorolunk.
Folyt.köv[/img]

Kép
havacska

Úgy látom az egyiket 2 x tettem.
Adri köszi a bókot! Az Ártemisz név gyönyörű! Van-e jelentése? De jó neked, hogy van kedved és ügyességed a nyelvhez, én egy lusta disznó vagyok! Mivel a párom elég jól beszél magyarul, így nem vagyok rákényszerülve a kínaira. Azért egy kicsit megértem. Ha kérdezek tőle valamit megmondja, de tanítani nem akar. Azt mondja ott a könyv, hát jópofa! Szerintem a legjobb ha saját környezetbe tanulod, könyvből nem jó. Na majd Ámin megtanít!

Kép

Mukika naponta többször is eszembe jut, nagyon rossz!

Csilla! Sajna Toncsi szemüvegéért pedig tényleg nagyon cuki volt benne. Hát nem semmi, hogy már másodjára csattan szét a szája. Zajlik az élet nálatok is. Áminnak is megvan az első látványos sérülése, egy kék mokesz az arcán, beütötte a szék sarkába.
Szly!
Én is "irigykedem" a strandolós képek láttán, nálunk bár nagyon sütött a nap, de akkora szél volt, hogy pulcsi kellett. Mi elmentünk bográcsolni barátokhoz.

Na egyenlőre ennyi hagyok holnapra is!
Jó éjt mindenkinek!!!!!!!!!!

Kép
havacska

Sziasztok!

Hú, most látom, mindjárt a 100. oldalnál tartunk.

Mariann, jó látni Titeket! Tündérfalat Ámin.
Helyes, csak hajtsad apát, hogy tanítsa meg kínaiul Ámint. Esetleg téged is :) . Kb. 5 hónapos korára már meg tudja különböztetni a nyelveket.

Én D vitaminos témában a középutat választottam. Hetente kap pár cseppet :wink: .

Mi nagyon ritkán alszunk együtt Manóval, pl. ilyenkor ha apa nincs itthon, hajlamos vagyok nem visszatenni a kiságyába.

Szly, nagyon jók a strandos képek. És nagyon hasonlítanak a gyerekek. Örülök, hogy Jázmin is meggyógyult.
Holnapra jó bulizást nektek!

Brühü, még tanulok, de még visszanézek, szóval írjatok 8) . Addig magamba tömök némi boldogsághormont csokitojás formájában :oops:

Csilla

Kép

Kép
csillala

Csilla én is ettem egy kis boldogsághormont
bancsicsoki formájában.És hogy milyen jól esett..... 8)

Szly a strandos képek naon jók.Ilyen jó meleg van,hogy
már strandolni lehet?Nálunk még ma is pulcsiban
voltunk.Ez a viz amiben vagytok ez meleg víz?(gond.gyógyvíz?)
Jázmin annyira cuki azon az uszógumis képen!!! :D :P

Mariann Ámin baba nagyon édi! :D Május 26.-án született?

Adri én azt hittem ilyenkor már olyan meleg van nálatok,hogy
egész nap lehet fürödni.Erre te bundát adsz Ártemiszra :lol: !
Hogy van a kis pocaklakó?Nevet választotattok már neki?
Ügyi vagy,hogy megtanultál görögül!Szerintem elég nehéz nyelv.
De a szerelem,a szerelem...mit tesz :lol: 8)

Gabi ti sokat kirándultok igaz?De jó neketek!:)))

Csilla már lenyugodtál?Nem vagy ideges?Ne is légy az.....
8)

Pat merre csavarogsz?

Joli???Berni???

Kép
Kép
szintus

Sziasztok!

Csak egy mondat, mert L náthás :arrow: rosszul alszik, hisztizik az orra miatt :arrow: felébresztette Nórit

Szóval az egy mondat: Ámin kábé pont olyan szép, amilyennek gondoltam, a kék fejkendős képről meg az jut eszembe, hogy csak egy harley davidson kéne a popsija alá és kész nagymenő lenne. :D

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Csajok ti ma mit csináltatok?(gond május1 alkalmábol?)

Mi grilleztünk,hallét főztünk és jókat
zabáltunk.És csodálkozunk,hogy hizunk,hizunk......

Kép
Kép
szintus

Amit eddig írtam,1 gombnyomással elszállt...az agyammal együtt! :evil: :evil: Szóval sziasztok lányok,jó sokat termeltetek!

Szintus,Adri!
35 szám alól 31-be költözünk,sajátból albiba! Hülyeség,mi? De itt nagyok a szobák+ nagy konyha+ külön vagyunk a vendégektől!!!!!A cuccok 90%-a ideát van,mind egy szobában....van fogalmatok! :evil:

Mindenkinek köszi a képdicséretet,Adri szerinted rám hasonlítanak? Dejó fej vagy! :lol:

Szintus,rendes egy férjed van,h még munkán kívül is van kedve sütögetni,le a kalappal!!!!

Sly!
Irtó cuki Jázmin az úszógumiban.Jól teszitek,h kihasználjátok a jóidőt,itt ma (is) olyan szél volt,hogy valami eszméletlen! :shock: :evil:

Csilla!
Sajnálom a szemüveget,meg az újabb balesetet is! Most Mirára is rájár a rúd,Egerből idnulás előtt a homlokával fejelte meg csúnyán az üvegasztalt,ma a radiátorba a halántékát verte be...
A képet a kismama@sanoma.hu címre lehet küldeni,de most május 10-ig. Ikrek kategória van,aztán Júni 10-ig Eszik a baba kategória!Ja,és szerintem ma már ne tanulj,örülj hogy vége a napnak... :wink:

Mariann!
Nagyon szép a kisfiad,olyan kis különleges!

Gabi!
Chuky nagyon édes! :P :P Én már ovi nélkül is tapasztalom,h pl. gyerektársaságban sokkal jobban eszik,ma az unokatesójával aludt délután,2-en két utazóágyban egymás mellett! :lol: Márk elvileg,ha nappal is :lol: szobatiszta lesz,szeptembertől megy oviba...

KépKép
Kép
patricia83

Mariann!
Nagyon szörnyű lehettet a babád elvesztése. Azt leet tudni,hogy mi volt a gond a méhlepénnyel? Az a majd fél kiló nagyon durva!!Hihetetlen! Szerencsére itt van már nektek Ámin (bár tudom,az első babát nem pótolja senki),aki egészséges...és amúgymeg a kisebb súllyal született babák,gyorsabban nőnek,és lám milyen strapabíró! :wink:
Hogy/hol ismerkedtetek meg a férjeddel? És ti Adri, Ez olyan izgi! :D Nagyon irigylem a babókat a kétnyelvűség miatt!

Adri,előző hsz-edben nem jól fogalmaztál..."nagyon szerelmes voltam" mi az,hogy voltál? :lol:

Mi ma nem majálisoztunk! Meghalni sem volt időm! :evil: Nem is ragozom...

KépKép
Kép
patricia83

Megyünk Depeche Mode kiállításra.

Jók legyetek! :D 8)
:arrow:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Jó reggelt!

Mariann! Nagyon aranyos baba Ámin! Rád hasonlít jobban gondolom. Egyre jobban tetszik a neve is! :lol:

Patr! Jó pakolást! Majdcsak kialakul. Apa segít, vagy mindent neked kell elrakni?

Most nem tudom, hogy a víztől-e, vagy a naptejtől-e, de pöttyös lett Jázmin hasa és háta. Valószínű ma nem fogom fürdeni engedni.

Szintus! Meleg víz, gyógyvíz igen.

Sajna mennem kell,pedig akartam több mindenkihez szólni, de Jázmin nem hagy!

Kép
szly27

Minket bezzeg nem hiányol senki.....:cry: :cry: :cry:

Most én is rövid leszek: tegnap voltunk koncerten, Mátéra a két nagymama vigyázott. Gyakorlatilag végigbulizta az estét 8) és mikor fél 11-re hazarohantunk (a ráadást már nem vártuk meg) fülig vigyorral fogadott minket. 8)

Mariann, Ámin baba gyönyörű! Tüneményes! Ami meg az elsőszülötteddel történt, nem is tudom mit mondjak. Rettenetes.

Pat, nem irigyellek a költözésért! Viszont annál jobb lesz, ha kész lesztek!

Később, ha tudok, jövök, most mennem kell: ma összeadjuk Máté keresztszüleit, oszt készülődni kell :wink:

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas

Jó reggelt mindenkinek!
Mariann!
Ámin a többi képen és nagyon édes, nemhiába imádom a félvér piciket! Ártemisz az ókori görög mitológiában a vadászat istennője volt. Mivel ti Magyarországon éltek megértem a lustaságodat, ha otthon élnénk talán én sem tanultam volna meg. A férjem sem töri magát, hogy magyarul tanuljon, majd ő is Ártemisztől :) Az Ámin jelent valamit? Voltatok már Kinában?

Mi soha nem alszunk együtt, önző dög vagyok, de ehhez ragaszkodom... :oops: :oops: :oops:

Pat! kitartás a költözéshez! Nem lehet könnyű két gyerekkel, én úgy utáltam még gyerek nélkül is költözni :twisted: A férjemet úgy ismertem meg, hogy abban a szállodában nyaraltam ahol ő dolgozott (és dolgozik most is)...nyári kalandnak indult és az eredménye most itt ül az ölemben :) :) :)

Réka! jó mulatást az esküvőn!

Most megyek, mert megyünk sétálni, és Ártemisz már ne
m hagy!!!!

KépKép

KépKép[/url]
neirda

Pat!
Azt mondták, hogy sokminden okozhatta a leválást, de a mai tudásommal biztos vagyok benne, hogy terhességi toxémia volt hiszen mindhárom tünete meg volt. Akkor azt sem tudtam, hogy létezik ilyen és a védőnő is felelőtlen volt úgy gondolom. Sokszor sokat rágódtam rajta, mivel hiszek a lélekvándorlásba és az előző életekbe, így úgy gondolom ez meg volt írva a sorsomba. Talán ez a hit segített túlélni. Kb 8 éve egy auralátó pontos külső személyleírást adott, hogy hogyan fog majd kinézni a fiam anélkül, hogy tudott volna a nemzetközi párkapcsolatomról. Nagyon érdekes volt ennyire nem trafálhatott bele és amikor meghalt nem értettem mi történt hiszen látta. Visszamentem és azt mondta ne aggódjak, mert még mindig ott van és valószínűleg még nem volt itt az ideje. És lám sikerült, megérkezett, azt hiszem visszajött.
Lehet némelyetek kinevet, hogy hülyeség, de belebolondultam volna ha nem hittem volna benne.
Egyébként tényleg nehéz lett volna ugyanis rá egy évre anyukám meghalt előtte 4 hónapig kórházból ki-be (rákos volt) közben apukám itthon aki 17 éve agytrombózisban lebénult, mi albérletben közben dolgoztam és rohangáltam 3 helyre össze-vissza. Olyan sovány lettem rövid idő alatt, hogy rossz volt rám nézni, ha még ott lett volna egy pici baba, hát végem.
Nem értem, hogy milyen vendégektől vagytok külön?
Költözésben nem irigyellek, 3 éve hazaköltöztünk apa miatt, előtte felújítás, de elég volt.!!
Amúgy mielőtt összejöttünk már ismertük egymást, de nagyon utáltam! És a sors fintora, hogy mégis összekerültünk.

Mindenkinek köszönöm a dicséreteket, én is sokat gyönyörködöm benne, de gondolom ti is így vagytok a tieitekkel. Hát hogyne!

Gabuska!
Én is Depeche Mode rajongó voltam tini koromban. Fekete ruhában, jellel a nyakunkban lógtunk. Régi szép idők!

Csilla!
Tegnap este én is csokiztam, meghát minden nap csokizok.
Tavaly ilyenkor együtt majálisoztunk a kórházban emlékszel? Ott jöttünk el és felnéztem az ablakunkra, hmmm.
Hogy elrepült egy év!
Tessék szorgalmasan tanulni és nem ábrándozni meg gépezni helyette! Nemsokára vége!

Puszi.

Kép
havacska

Kép Kép Kép Kép Kép

puszkóóóó
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szintus 2009.05.19 15:28-kor.

Kép
Kép
szintus

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?