SZia Vuki! Nekem nem volt császár és 32 éves vagyok, de azt
tudom, hogy a császármetszések legnagyobb részét
szükségtelenül végzik. A lombikprogram egyáltalán nem
indukciója a császárnak, a fogantatás máshogy történik,
amúgy teljesen megegyezik a normális terhességgel a
lefolyása. Szerintem nagyon orvos függő, hogy ki mennyire
"szeret" császározni, mint te is mondtad a tied szeret.
Persze nekik egyszerűbb, nem kell várni a vajúdást, nem lesz
éjszaka szülés, hamarabb "kész van" az egész dolog, sokkal
kontroláltabbnak és ezért biztonságosabbnak tűnik az egész,
pedig nem így van. A háborítatlan szülések 1-2 százaléka
végződik császárral, ami azért elgondolkoztató. Én irtóztam
a császártól (mondtam az orvosnak is), indítani kellett a
szülést, mert túlhordtam Benedeket, szóval elég nagy esélyem
volt rá, de a dokim szerencsére egyáltalán nem erőltette, de
ha történetesen azt mondja, hogy persze anyuka
biztonságosabb a császár, akkor én is elfogadtam volna a
javaslatát, holott a császárt nem erre találták ki. Annyira
ki vagyunk szolgáltatva az orvosoknak, mert máshonnan nem is
kapunk erről megbízható infót és így nagyon nehéz tudatos és
jó döntést hozni. Írd majd meg a fejleményeket! Nemsokára
szülsz, gondolunk majd rád.
Süni! Szép nagy pocid van már!
Elan! Ez durva, ami szegény Gabival történt, de az jó, hogy látszólag nincs semmi baja. Írok neked privit!
Witch! fél-1 éves korra alakul ki a szemszín, nagyon ritkán még ennél is később. Benedeknek is kék volt a szeme, vártuk, hogy barnuljon (apa) vagy zöldüljön (anya), de végül kék maradt, amire azért nem számítottunk. Nagypapáknak volt kék szeme és Beniben viszontlátjuk ezt, nektek milyen a szemetek?
Fiona! Olvasva a soraidat teljesen átérzem a helyzetedet
Benedeket is minden érdekli, amiben motor van vagy kereke van. Ha lát egy kocsit, ami mondjuk nem ritka, mondjuk minden 2 méteren van egy akkor odamegy körüljárja, brummog hozzá, kereket megnézni, aztán be akar szállni, nem érdekli, hogy nem a mienk, kéri a kulcsot és magyarázza, milyen jó lenne beülni és kicsit nyomogatni a gombokat, meg húzkodni a kallantyúkat. A lakásban meghall egy motort, vagy egy repülőt, odaáll az ajtóhoz, hogy menjünk ki. Szóval én egy kicsit kész vagyok, nem egészen ez az érdeklődési területem...
Vicuska! Rami tiszta anyja
Még korábban írtad, ezt a nagszülőknél hagyást... mi még sehol nem hagytuk ott Benedeket, pedig már 17 hónapos. Szüleink messze laknak, anyukám vigyázott már rá pár órát itt nálunk, de ennyi. Ha nekem kell mennem valahova apával van, de ha ez este történik addig nem is alszik míg haza nem érek.
Nika! Benedek akkor kezdett el normálisan aludni mikor már csak 1X kellett neki egy nap, azaz most pár hónapja (17 hós), előtte én soha nem tudtam mikor "kéne" aludnia, sokat küzdöttem én is mikor láttam, hogy fáradt és nyűgös mégsem aludt el. Már leírtam egy párszor, bocsánat, hogy magamat ismétlem, de nálunk az volt a baj, hogy ő ugye nem akart aludni, mert sokkal fontosabb dolgai voltak, hiába raktam le, mint egy sajtkukac minden fontosabb volt mint az alvás. Egyszerűen nem bírt leállni. Nálunk az jött be, hogy kendőben vittem, abban nem tud úgy mocorogni és megnyugodott és elaludt benne, aztán szépen letettem. Volt, hogy még erre is felébredt, aztán úgy csináltam, hogy letettem és rögtön cicit adtam a szájába, mielőttt még teljesen felocsúdott volna és így visszaaludt. Néha még most is van (érdekes módon szerencsére csak hidegfrontok előtt), hogy nem bír lenyugodni és aludni, olyankor még most is a hátamra veszem és ott elalszik. Nálatok most mi újság?
A felülésről csak annyit akartam írni neked, hogy amit magától csinál az biztos, hogy nem túl korai, szóval szerintem teljesen felesleges visszanyomni. Tudják ők jól mi a jó nekik. Ezzel is edzi a hasizmait, ami kell az átforduláshoz is.
Juci! Csinik a lányok!
Jezsoerike! Ne haragudj, ha ez is észosztásnak tűnik, amit írok. Mi jártunk Dévényre és csak ajánlani tudom. Tedd azt amit te a legjobbnak látsz és ne hagyd, hogy piszkáljanak.Az "átlag" gyerek 1 évesen kezd el járni, vannak akik 1-2 hónappal hamarabb, de egészen 1,5 korig is elhúzódhat mire megtanulnak járni.