Új privát üzeneted érkezett!

Na mi van csajok, bekrepált a babanet?

Tegnap pólya-belsőt akartam venni, a Brendonban 1090.-, de gondoltam közelebb a Kenguru G., megnézem ott. Volt is, 2450.- ért. :roll:

Ma anyák napja lesz az iskolás nagyfiamnál, azt kérte, ne sírjak, max. pár könnycsepp lehet a szememben. Igyekszem :wink: Mindig ilyenkor szoktunk virágot vinni a pedagógusoknak is, év végén úgyis kapnak eleget, ráadásul megérdemlik. Nagyon nehéz ám, mikor kiszakadnak itthonról, és nem látja az ember minden rezdülésüket. Másra vannak bízva, és nem mind1, kire.

Ma nincs szél, nem is vagyok dilis és a hasam se fáj, megint tele vagyok energiával. Remélem ti is!

Sziasztok!

Benta

Kép
benta

baszzzzzzzzzzzzzus, egészen eddig nem tudtam feljönni, mert kritikus hibát észlelet a babanet :twisted: wwááááá

mindenkinek szeretném megköszönni a köszöntéseket, 25.én voltam 25 :lol:

Lili 3 napja meg sem áll, nem tudom mi van...már abban fáradok el hogy mozog és tornázom vissza a bordáimból a lábát...

na olvasok visszafele...holnapra végzek talán :shock:

Kép
Kép
mniki84

Sziasztok!

Benta: 8,56 lett a cukrom, dokim fogta is a fejét. Nem eszem hülye kajákat, csak egyvalaminek nem tudok ellenállni: a jégkrémnek… Tudom hogy gáz, de annyira borzasztó mindenről lemondani! :?
De legalább nem lesz óriásbébi: tegnap lemérték és 2140 g a drága. :)
Kibírtad zokogás nélkül az ünnepséget? :)

Amadea: képzeld, éppen tegnap láttam az egyik újság hátulján a mini mosógéped! Jól néz ki és tényleg gazdaságosnak tűnik!

Noémi: nagyon szépek a cuccok Áron szobájában! Már látom is, hogy milyen tuti képek kerülnek majd a keretekbe! ;)
Érdekes, soha nem éreztem affinitást a pelenkázás iránt, eszembe sem jutott barátnőim gyerekeit tisztába tenni. Te legalább gyakorlott leszel. :wink:

Heni: megértelek, hogy mérges voltál a húsleves miatt- ennem is megütne a guta. :evil:
Küldök Neked valamit, remélem hasznát veszed.

Kép
tökmag79

helló!

látom a BN sokunkat kiakasztott a tegnap.
most időm nincs, rohanok dokihoz, s utána egész vasárnap estig nem leszünk itthon.
tábla hétfőn, remélem nem késő.
sziasztok

Kép
kissmanó

Remélem ma már menni fog a fórum, ezt nem tehetik a babanet-függő anyukákkal! Hiányoztatok tegnap, csajok!

Nagyon klassz volt az anyák napja, semmi sablonos vers, sokat körjátékoztak meg dramatizáltak. Azért 1-2 könnycsepp akadt...Imádom a fiam, semmi izgalom, semmi lámpaláz, rutinos róka. Jövő szombaton a falusi nagy ünnepségen is őt kérték meg, hogy olvassa fel a szöveget. Én nem voltam ilyen nyugisan szereplős.

És ami külön tetszett, hogy nem ragaszkodnak a fekete nadrág/szoknya - fehér ing kombóhoz, csak csinosak legyenek. Így a kislányok szebbnél szebb kötényruhába pompáztak, a fiúk meg elegáns ingben, nadrágban. Engem a hideg ráz a fekete-fehértől, persze az óvodában megkövetelik, még a házirendben is benne van, broáf.

Ma találkozok először a szülésznővel!!! Illetve 6.5 év után először, mert Máté is nála született. Nem kis szervezést igényelt, mire a nagyokat elpasszoltam arra az időre, még jó, hogy a barátaimra mindig lehet számítani. Mivel sokunknak távol laknak a nagyszülők, mindig vigyázunk egymás gyerekeire, ha adódik valami. Érdemes az már az oviban kialakítani ilyen köröket, ha jó a banda.

Írjatok!

Benta

Tökmag,
elég a diéta? De ha nem nagy a babád súlya, akkkor biztosan jól csinálod!

Kép
benta

Manó,
ezért 2 sort írjál, hogy mi volt az orvosnál!

Kép
benta

Sziasztok!

Engem tegnap egyáltalán nem engedett be a babanet, de nem critical error miatt, hanem leállt a szerver! :twisted: A lényeg, hogy gyorsan megcsinálták!

Tegnap megvettem a fényáteresztő felét a szobába. Azért csak a felét, mert 7 m helyett csak 3,5 volt, úgyhogy ma át kell mennem a másik boltjukba megvenni még 3,5 m. Ennyi van, utána elfogyott nekik ez a függöny - úgyhogy még szerencse, hogy sikerült!

Viszont nagyon mérges voltam: akartam venni magamnak egy lenvászon nadrágot. Emlékeztem, hogy a mangóban van gumis derekú - szinte kismama fazon. Az egész onnan jött, hogy rájöttem, hiába szülök meg és lesz a pocakom kisebb, fenékügyileg nem fogok azonnal beleférni a nyári nadrágaimba. :twisted: Persze nem volt csak hófehér, abba meg úgy néztem ki mint tonna donna.
Szóval ma folyt köv.
Ráadásul ma egész nap úton leszek, mert hétvégén megyünk az ikres barátnőmhöz, és a társasággal (8an vagyunk) most ajándékozzuk meg egymást - mármint akinek szüli és névnapja volt. (nekem is volt! :) )
De tudom, hogy azt a Fisher Price körforgót kapom, amit kiválasztottam! :):):)

Ma mi is betöltöttük a 35. hetet, úgyhogy mától szülhetek a Margitban! :)
Hétfőn megyünk szülőszoba látogatásra, kedden meg a dokihoz uh-ra. Pénteken lesz az első ctg, mondta, hogy kenetet is vesz majd - már várom, mert kíváncsi vagyok a méhszájam állapotára!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok

Gyorsan írok, aztán megpróbálok behozni valamit az olvasás lemaradásból amíg nem voltam. De remélem, hogy mindenki jól van, és a babukák is jól érzik magukat, hízogatnak rendesen. :)

Szóval a net nálunk olyan mint a mese. Hol volt...hol nem volt... ráadásul most a 3 gép helyett csak 1-en van, úgyhogy háború :D

Emma ugyebár be van fordulva, és már három napja amolyan jósló fájás szerű akármim van a hasam aljában, a medencecsontok fájdalmáról nem beszélve (lassan egy pingvin tényleg megirigyelhet) Alig bírok közlekedni, mire felérek a 3-ra majd összepisilem magam a fájdalomtól :oops: . A dokim azt mondta 1 héttel előbb megnéz ha addig nem lesz baj (11-én) és hogy tartsunk ki május végéig.

+4,5 kg van rajtam, és a hétvégén összerakjuk a babaágyat. Utána elkezdem kimosni-vasalni a babaholmit. Annyira várom már. :D

Most pedig megyek olvasni :)
Vendég

Sziasztok!

Tegnap nem tudtam jönni, nem engedett be a babanet- férjecském legnagyobb (kár)örömére.....igyekszem végigolvasni és válaszolni...

Én most aggódok egy kicsit, mert tegnap reggelre lement a hasam, ma reggelre még jobban (befér a tenyerem a bordáim és a méhem közé), babuci feje búbja eltűnt a medencémben (hogy fogják így lemérni? :shock: )....elöl nagyon feszíti a keresztcsontomat (gondolom helyezkedik a kis fejével)....
Ráadásul szurkál a húgycsövemnél és beindult a bélműködésem is :oops:
És nincs a dokim egész jövő héten!!!! :(

Kép

KépKép
amadea

Sziasztok!

Hihetetlen, beengedett lépni.

Noémi: jó sokáig/sokat dolgozik a férjed.

Képzeld, tegnap én is egész nap egyedül voltam, mert este próba volt, és most vmiért nem nyűglődtem, pedig máskor már nagyon küszködtem.

Tegnap én is sétáltam egy nagyot, megünnepelve, hogy végre nem fújt a szél.

Heni: én is mérges lettem volna a husileves miatt.

a pelenka vasalással haladok. idáig 6 megvan a 20-ból :lol: .

Le kellene takarítanom a pelenkázót, hogy apa össze tudja rakni a hétvégén.

Szép napot!
Vendég

Tökmag!
Én se tudnék lemondani minden földi jóról :oops: éd ugye a babának is vannak igényei (most nem a lovat akarom adni alád), amíg a babád nem óriásbébi 1-1 jégkrém néha lecsúszhat, ha amúgy meg szépen tartod a diétát.....

Benta!
Én már előre félek az ilyen anyák napi műsoroktól, nagyon könnyen elsírom magam...

Anuk!
Ismerős érzések!!! Azért vigyázz nagyon magatokra! És dobj majd egy képet a kiságyról :wink:

Tegnap voltunk a szervezett szülőszoba látogatáson, na a szülőszoba ajtaja előtt rámtört a pánik, hogy haza akarok menni és soha többet nem jönni ide vissza :shock: ...amúgy rajtam kívül az összes kismami rosszul lett...férjem volt az egyetlen pasi...
De a végére egészen megbarátkoztam a gondolattal és láttunk egy csomó édes kis újszülöttet :D

KépKép
amadea

Amadea: végül is mindjárt 36. hét..de azért még két hetet bírjatok ki!!!

Reggel jutott eszembe, hogy vkinek már csak 2-3 hét.

Holnap május!!
Vendég

Amadea: hol lehet szülőszoba látogatásra jelentkezni?

Ácicával úgy volt, h kedden megyünk, lemondták, áttették 19-ére, én meg azt kicsit későinek találom.

Ja, és nagyon csini vagy! szép nagy a pocid!!
Vendég

Tökmag!
Nem emlékszel, melyik újságban láttad?

KépKép
amadea

Puszedli!
Mi is a keddi csoportban voltunk, ami elmaradt, de pont befértünk még a szerdaiba....Ha gondolod megadom a védőnő számát, aki szervezi....

KépKép
amadea

Akkor egyszerre mentünk volna :wink: .
Oké, küldd el, aztán majd felhívom. Hátha lenne előbb is.
Vendég

Sziasztok!

Kicsit lemaradtam, de vegul lattam, hogy ti sem nagyon tudtatok jonni tegnap. :?

Amadea!
Nagyon csinos kismami vagy. Szerintem a leszallo pocak miatt ne aggodj, en mar felido ota ezt hallgatom. Beszeld meg vele, hogy a jovo het semmikeppen nem alkalmas! :D

Tenyleg! Jart kozuletek valaki kapcsolatanalizisre? En elolvastam a Raffai konyveit, es egyszer el is mentem a masik kisoreghez, nem ugrik be a neve.
De annyira penzszagunak tunt a dolog, hogy elment a kedvem tole. :(
A konyvek viszont nagyon erdekesek, es en hiszem, hogy harmadik ember nelkul is lehet kommunikalni a babaval.

Mehszaj:
Mindkettovel ki voltam nyilva kb a 33-34. hettol. Eloszor 1, aztan 2 ujjnyira, megsem akartak elobb jonni. Lanyom +egy hetet maradt, a kisfiam meg idore jott, de inditotta a doki, mert mar nem akart hazaengedni.
Vegulis jo, hogy nem beton mehszajjal mentem szulni, igy nagyon gyors lefolyasu volt mindketto.
Most nem tudom mi van, a 32. heten meg zart voltam, es ma megyek. Lesz ctg is, izgi. :)

Tabati!

A hordozo csak hordozo, csak ezt lehet rakapcsolni a kerekre. Nekem nagyon jo lesz az oviba, mert a babakocsikat kint kell hagyni, es igy csak lepattintom a kerekrol, es hordozostol viszem be a babat.
Melykocsit kapok kolcson a baratnomtol, ugyis csak par honapig kell, utana meg van egy sajat tok jo 3 kereku kocsink, ami mar kiszolgalta a tobbieket.

Benta!
Nalunk 13-14 az anyaknapja, annyira edesek, en sosem birom ki siras nelkul, plane most! :) Azert majd diszkret leszek.
Remelem addig nem szulok, mert nem szeretnek lemaradni rola.

Udv
Agi
lys

Babuci meg talán a szél vagy nem tudom olyan kepesztéseket csinált, már most megérzik az időjárást? :shock: Szerencsére talán ma már megnyugszik. Szurkálás, mocorgás, csuklás :) nálunk is megvan. A hasam szintén lenn van már, így szerencsére kapok elég levegőt, pedig féltem egy kicsit.

Annyira vártam a születés hetét, hátha lesz a kórházban valami. De itt nincs semmi :( Se szülőszoba látogatás se semmi felvilágosítás. A szokásos féléves "tájékoztató" program pedig persze, hogy májusban lesz. Köszi...addigra már mozogni sem fogok bírni. :D Na ezért nevezik a várandósságot terhességnek.

Rod olyan csatakosan ébredt reggel, mintha maratont futott volna. Azt mondta a szültünk. Rákérdeztem, hogy "Te is?" :D Azt mondta nem, de a vajúdástól teljesen kikészült, hogy nem tud értem semmit tenni. Drágám jobban be van rezelve, mint mi együttvéve. :) Nem tudok neki mit mondani, túl kell esnünk rajta.
Vendég

Sziasztok!
Na, azt hittem nem győzőm bepótolni az elmaradásomat, de látom, Ti se írtatok sokat.

Noémi, nagyon szuperek a kiegészítők. Én is most agyalok, hogy jó lenne egy színes Zéti felirat a szobájának ajtajára. Bár azt az ajtót még be is kellene előtte üvegeztetnünk :D

Heni, sajnálom a húsleves sorsát, nagyon dühítő tud lenni.

Benta, örülök, hogy jól sikerült az Anyák napi műsor. Asszem mi is felköthetjük a gatyánkat. Hamarosan a pocaklakók is ott állnak előttünk ünneplőben.

Amadea, produkálod a szülés előtti tüneteket? Beszéld meg Nórival, hogy még nincs itt az ideje. Én dokim is külföldön van a héten, úgyhogy picit aggódtam a szeles időben a keményedéseim miatt, de már sokat javult. Állítólag a vörösbor használ. A szülésznő ezt ajánlotta az egyik kismamának.

Anuk, szegény Rod. Már vajúdásról álmodik. Nagyon készül az eseményre :D De legalább felkészül a szülőszobai feladataira. :wink:

Emlékszem, hogy aggódtam még hetekkel ezelőtt, hogy még sehogy sem állunk a felújítás miatt a gyerek holmijaival. Mostanra megnyugodtam, mert már kismostam, vasaltam (na jó, végül Apukám is besegített) és tegnap már az ágyneműt is elkészítettem. Már csak a kókuszmatrac hiányzik a kiságyból, de azt majd jövőhéten a többi elmaradt cuccal megvesszük.

Nekem a tegnapi meg a mai napom nem olyan jó. Tegnap anyukámmal vitatkoztunk egy nagyot. Nem volt komoly, de felhúzott eléggé azzal, hogy szerinte a mai kismamák túlzásba viszik a vásárlásokat és a készülődést. Hogy az ő idejükbe a töredékére nem volt szükség annak, mint amit mi megveszünk. Kértem, ugyan mutasson már rá egy olyan dologra a gyerekszobába, amit feleslegesen vettünk vagy kaptunk. Persze erre már nem jött válasz.

Ma meg a férjemre lettem pipa, de lehet, hogy csak érzékenyebb vagyok. Most döbbentem rá, hogy igazából mindent én választok, én nézek utána mindennek. Ő vígan elvan és nem veszi ki a részét ezekből a dolgokból. Pedig ha hazajön a munkából, bátran leülhetne a gép elé és kereshetné, hogy hol jutunk hozzá a legolcsóbban a maradék holmikhoz.

Na, de inkább nem dühöngök, majd este leülök vele beszélgetni. Lassan meg elindulok az utolsó fél munkanapomra :D

KépKép
süni76

Sziasztok!

babanet tegnap este engem is szivatott, addig pedig nem voltam itthon...

Mormota: na, találkoztál valamelyikkel? Bár nem szerepelt a hírekben,hogy egy dühöngő terrorista kismama járt volna a parlamentben... :lol: :lol: :lol:

Noémi:
nagyon szépek a kiegészítők! Nekem a lámpa tetszik nagyon és a macis képkeretsor. Lehet, h megint nem vagyok képben, de melyik ajtón lesz Áron neve? Múltkor mintha nem lett volna ajtó a képen... :shock: :roll:

Amadea:
jó nagy a pocid, de csak meg tudod beszélni Nórival, hogy ne akarjon még megismerkedni a kinti világgal.

Részemről tegnap hazjöttem Pestről, és most jóóó sokáig nem megyek! Van még pár röpke beadandóm május közepéig, de azok már hamar meglesznek, és megvan minden vizsgám! :lol: :lol: A két félévből összesen 4 elmaradt tárgyam van, de 17et megcsináltam 2 hónap alatt... rekord... de már végre-végre feleség és kismami vagyok főállásban! :lol: :lol: :lol: István már nagyon hiányolt, szegény.

Én is vasaltam textilpelust, nekünk 11 van, szerintetek az kevés? 3at anyukámtól kaptam, még az enyém volt régen, de semmi bajuk sincs, hát kicsikét jobb minőségűek mint azok, amiket ma eladnak nekünk...

Benta:
a végén még színész lesz a gyerekből!!! :lol: :lol: Az tényleg remek, h nem kell fekete-fehérben nyomulniuk, oviban még tök felesleges. Mondjuk később sem biztos, hogy annyira tuti ötlet...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Süni én ugyanezt kaptam meg anyóstól :D Szerinte egy-két rugi meg textilpelenka elég két pléd amibe belecsavarom azt annyi. A szeretet kell, másra nincs szüksége alapon. Túl sok felesleges kacatot vettünk neki össze, kiemelte a vackok kategóriában babaágyat és a babakocsit. :shock: (meg mi is kaptunk sok rucikát, legtöbbet Rod kollégájától és a tesómtól, tőle vagy a családjától egy rongyos rugit!!! nem dobtam ki, majd mutogatom, hogy ennyire tartja egyszem unokáját, azt szégyenkezzen)

Hát nyeltem egyet, igen szerethetem drágám ha fázik, ha nem tud enni vagy akármi. De minek magyarázzam egy olyan asszonynak aki mint tudjuk amint a gyerekei nagyobbak lettek "megszabadult" tőlük, csak hogy élhesse saját világát.
Vendég

Kép 35 hetes pocifotó

Dobok fel egy tegnapi képet: mindhárman rajt vagyunk :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Helló Csajok!

Csak egy gyors kérdés! Szerintetek hol érdemesebb megvenni a kütyüket( textilpelus, cumi, hajkefe stb.) Tesco, vagy a babaoutlet?
Szombaton mennénk, de nem tudom hova!

Amadea: Nagyon szép vagy!!!

Anuk: Anyós jó fej! Vedd el a ruháit, adj neki 2 pokrócot, meg egy nagy puszit! :P

Kép

Kép
mukkancs

Süni!
Ismerős, anyukám is szóvá tette már, hogy túl sok mindent veszünk, mert az "ő idejében" ez sem volt, meg az sem....de belátta, ha lettek volna ezek a holmik, ő is megveszi...
Anyós meg azon siránkozik, hogy mindent megvettünk és így ő már mit vegyen?
Párommal szintén ez a szitu, szegény dolgozik estig, így mindent rám bíz....de én élvezem, hogy szabad kezet kapok....

Csillagtáncos!
Azért nem semmi csaj vagy te!!! Gratulálok a vizsgákhoz!!!Most már pihenj sokat :wink:
Cuki a fotó, jó nagy pocid van :D !

Anuk!
Mukkancs javaslatára anyóst én is megnézném a pokrócban :D :D :D
Szegény már kicsit szánalmas a hülyeségeivel :? ....

Én még mindig gondban vagyok a mosással....indítsam el fél adaggal a mosógépet??? mert ahogy a dolgok állnak, lehet a hétvégén mindent a helyére kéne tenni.....

KépKép
amadea

Húú de jó kép!

Mukkancs ez jó :D de a puszit inkább kihagynám, nehogy már valamit összeszedjek.

Hát az apróvackok (én így hívom a sok kütyüt amit össze kellett venni a lista alapján) a rossmann-ban, meg a dm-ben vettem meg. Egyik helyen nekem van pontgyűjtőm, a másikban a tesómnak. Textilpelust, cumit(azt az összes egy darabot :D ), szopikészletet a bababörzén tudtunk akciósan eü kártyára. Lázmérőt, párásítót, légzésfigyelőt meg a gyógyászati boltban szintén eü kártyára. Babamérleg klubkártyára fogom bérelni a horror 3500/hó helyett 960/hó áron 3 hónapra, már elő is vagyok jegyezve, nehogy ne legyen :D
Teszkót nézegettem, de nem tetszett, bár lehet csak itt nincs kínálat. :? Más meg nincs.
Vendég

Süni,
éljen az utolsó munkanap!

Amadea,
remélem csak pszichésen produkálod a tüneteket és semmi komoly.

Csillag,
klassz a fotó, a vizsgáidhoz meg szívből gratulálok! Nagyon ügyes vagy!

Hamarosan megyek a szülésznőhöz, úgy izgulok!

Benta

Kép
benta

Sziasztok Lányok!
Látom, tegnap nem csak én voltam letiltva a BN-ről... :) De jó, hogy ma már van! :):) Tegnap nem tudtam írni Csillagnak, hogy megy a drukk a vizsgára, de tuti, hogy nagyon ügyes volt...
Még nem nagyon olvasgattam vissza, láttam megint képeket, amiket szebbnél szebb kismamik tettek fel... nagyon szépek vagytok Lányok!
Csillag, pont ilyen felsőm van nekem is. :):)

Aztán láttam, hogy Anuk végre itt van megint. :):) Már majdnem hívtalak, hogy mi a helyzet, mert már aggódtam, hogy eltűntél...

Aztán eszembe jutott ma Süni is... méghozzá ezért:

Kép

Őt ma reggel találtuk a kertben, szerencsére a kutyák eléggé be voltak tojva tőle, így nem bántották. :):) De persze át is hurcolkodott a szomszédba...

Naja, okmányiroda: reggel mentünk időben, azt mondták, valami elromlott a rendszerrel, várják a szerelőt, menjünk vissza délután. Délután tudom, hogy fél 1-től 1-ig van ebédidő, gondoltam, megyünk dél körül, akkor még el tudunk intézni mindent. Hát nem jött be. Kb negyed 1-re értünk oda, akkor már zárva volt az ajtó, közölték, hogy ebédszünet van, egytől vannak. Úgyhogy ott szobroztunk 1 óráig, és ez után kb 3,5 perc alatt megcsinálták a papírokat, amiket kellett. Nagyon dühös voltam... és megjegyeztem, hogy ha én így végezném a munkámat (a hozzáállást értettem ez alatt), már rég nem lenne munkahelyem. Mindegy, a lényeg, hogy elintéztük, ez miatt már nem kell még egyszer menni. :)

Mukkancs
, én az Auchanban vettem a babahajkefét és a fésűt, a kisollót és a körömvágót. Ott fele annyiba került, mint a Tesco-ban. A textilpelusokat a Plusban vettem annak idején, mert ott akciós volt, 5 db került 990 Ft-ba. A Tesco ebben is drágább... A cumit a Müllerben vettem, Nuk márkájú és a várandós mama csomagban kaptam egy Aventet, de nézd meg alaposan, mert az Avent, ami a csomagban van, csak 2 hónapos korig használható. A Nuk, amit vettem dupla volt, ezt 6 hónapos korig lehet használni, azt hiszem, 1090 Ft-ba került. A cumisüvegeket szintén a Müllerben vettem, ott volt 3 db együtt 1290-ért, viszont annak is figyelni kell a cumiját, mert ebben a kiszerelésben nem újszülött cumik vannak. Azt külön kellett vennem. Viszont az eldobható pelenka nálunk tegnap akciós volt a Tescoban. Nem vettem, mert még mindig nem néztem utána a Rossmanban, hogy mennyibe kerül a Babydream...állítólag ez nagyon jó. Sőt, a Spar-osat (ez a Pretty Baby) is dicsérik, de még nem tudom, melyik az olcsóbb. A DM-be viszont van kuponom... ott meg a Babylove-ot mondják jónak... csak nálam messze van egymástól ez a 3 áruház, hogy egyszerre nézzek körül... :(

Tökmag, megkaptam a mailt. Nagyon köszönöm! Ez aztán jó nagy segítség! :):)Nagyon édes vagy!

Heni

Kép
szheni

Heni: nem semmi ,hogy az okmányiroda egyszerűen nem tudja megoldani a rendszerproblémáit!! Azért ez elég dühítő lehet, hogy állandóabn ez a gond- vagy legalábbis erre hivatkoznak! Süni nagyon édes, nálunk is szokott lenni, a kutya meg is találja, úgyhogy mindig berakjuk egy tüskés bokor alá, hátha oda már nem megy utána. Otthon, Szombatelyen egész nagy kolónia szokott nálunk lakni, egy időben rendszeresen raktunk ki tejcsit is nekik, akkor olyan szelídek voltak, h meg lehetett simogatni a pihe-puha hasikójukat!
A felsőt még tavaly vettem a Promodban, nem is gondoltam akkor, hogy egyszer majd milyen jó szolgálatot fog tenni, amikor már alig férek bele vmibe :)

Anuk:
én is megnézném anyósod a Mukkancs-verzióban! :lol:

Mi tegnap a TEscoban vettünk két midi pelust, ma meg megyünk a DM-be levásárolni a 15 %-ot, így ott is körülnézünk!

lázmérő: a babának milyen kell? mert azt még nem vettünk.

fültisztítót se vettünk még, ahhoz is van vmi spéci bébis? mert nekünk van ez a sima, de ugye ezt sem ajánlják a fül-orrgégészek. Van vmi folyadék, amit a fülbe kell fújni és feloldja a zsírt, na olyant vettünk, vajon azt lehet bébinek is? Gondolom igen.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Amadea, Noémi, írtam Nektek privit a mosószódáról.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Köszi Heni :) Egyébként a pelusokról

Teszkó lila mini 80 db midi méret 68 db most 1790 Ft, mindegyikből vettünk 2 zacsival, többet nem merek :D
A rossmannos drágább valamivel azt hiszem 41-42 Ft-ra jön ki darabja. Mikor legutóbb láttam ennyi volt.
A spáros hááááááát nem tudom, lehet hogy jó, de itt speciel pampers árban van. Néztem is nagyokat délelőtt hogy ez hogyan lehet mert egyik sem volt akciós, ráadásul pici csomagosak a nagyobb kiszerelés szerintem gazdaságosabb.
A DM pelusról azt hallottam csak úgy riogatásképen, hogy van olyan kiszerelés (méret) ami tök jó, de van ami vacak.

Popsitörlős állítólag a teszkó lila 72 db-os nagyon jó, de hogy most akciós-e nem tudom. A rossmannban volt 3+1 nagy pakkos nívea baby soft and care 1590-ért azt vettem meg.

Csillag lázmérő esetében még mindig a popsi a legbiztonságosabb. A fülhőmérőt azt mondják 3-4 hónapos kora után ha nagyon virgonc, vagy 6 hónapos kora után ajánlják. Van már digitális flexibilis. Tök puha, rugalmas és gyorsan mér (na jó nem popsiban próbáltam ki :D )
Fültisztító: kapni kifejezetten babák részére biztonsági tisztítót, annak a közepe részén nagy gombóc van :) Nem tudom máshogy elmagyarázni.
http://shop.unas.hu/shop_ordered/4325/s ... 352351.jpg itt a képe
Vendég

Sziasztok!

Megjöttem a dokitól, meg a védőnőtől.
Hát elég siralmas napom van. 3 hét, +4kg...... :cry: :cry: :cry:
Bébi visszafordult farfekvésbe. Ugyan doki megnyugtatott, hogy még rengeteg ideje van megfordulni, de úgy felcukkoltam magam, hogy én nem akarok császárt. Mire haza értem bőgtem.
Ráadásul a munkahelyemen ráültek a tp-s papíromra, így még azt sem kaptam meg. Nagyon pipa vagyok emiatt is.
Erre a páromat most hívja a főnöke, hogy baj-e, ha csak a fél heti pénzét adja oda. Hát baj.....

Na megyek visszaolvasok, hátha írtok valami jót, amitől jobb kedvem lesz.

Zsu

Kép
bvigh

Anuk, köszi az infókat... :)
Zsu, sajnálom, hogy így alakult ez a nap. Nálad még tényleg sok ideje van a babónak visszafordulni, így ne is idegesítsd Magad a császár miatt.
Remélem, ettől függetlenül mindenkinek jól telik a délutánja...

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Na, kimostam két adag ruhácskát....holnapra is maradt még két adag....Ez a mosódió irtó szépen mos....
Vááá egész nap pelenkát meg lepedőt szegtem és még nem fejeztem be :evil:

Benta!
Majd írj, hogy mi volt a szülésznőnél!!!
Én is nagyon remélem, hogy Nóri még nem akar kibújni.....anyukámnak 2 héttel szülés előtt kezdődtek ezek a tünetek...azért igyekszem többet pihenni....

Heni!
Nagyon édes a süni :wink: !
Én is néztem a babydream pelusokat a Rossmannban, drágák....végül Liberot vettem....(de van tescos, lildls, Bogipel és Pampersünk is)

Csillagtáncos!
Lázmérőből a popsiba dugós verzió a legpontosabb....most már csak digitális van, én a gyógyszertárban vettem 770-ért a miénket.
Fülpiszka van kifejezetten bébi, ilyen bumszlis a vége, hogy véletlenül se szaladjon be a hallójáratába, kis fülcimpáját kitörölgetni jó, de nem egy nélkülözhetetlen valami.
Újszülött fülébe inkább nem fújogatnék semmit, amúgy arra is vigyázni kell, hogy fürdés közben ne menjen bele víz.
Privit máris nézem :wink:

Zsu!
Tényleg megfordulhat még!!!!Egyél egy kis csokit, hátha attól jobb kedved lesz :wink:
Mérleggel most jóban vagyok, nem álltam rá 1 hete :D ....szerintem ne foglalkozz vele, le fog menni szülés után!!!!!

KépKép
amadea

Noémi!
Masszázsolajjal hogy állunk?

Ja, én ma 41e Ft táppénzt kaptam :shock: ...jövő héten mehetek reklamálni :? ....

KépKép
amadea

amadea: jobban vagy??? ugye?, még 2 hetet tartsuk benn a csajokat oks, aztán szülhetünk együtt jó? 20 a neked megfelelne ? :lol:

itt az én pocóm, vagyis dinnyém...nem kis méretű..

Kép
Kép

szomszéd nő szerint lennt van, szerintem meg nem...a kezem befér a mellem meg a méhem közé, de nem érzem hogy ne nyomna ugyanúgy...

szurka, jolsók megvannak...néha a nunimba nyilal egy hatalmasat , a méhszájam felől ki a nunimba...bocsi de így talán valaki meg tudja mondani miez...

táppénz: nálam is izgis...eddig kb 56ot kaptam, tegnap utaltak 93at, ezek vagy meghülyültek vagy nem tom...nekem jól esik, csak nehogy kitalálják hogy adjam vissza :roll:

voltam szülőszobalátogatáson: jó volt látni mi lesz, de nem vagyok hóóót nyugodt ezek után sem, a légkondis rózsaszin apukás 1 személyes alter szülöszobát jó lenne kifogni...

ma elkezdtem a homeót meg a málnalevél teát (ami szörnyűűű izűűű)

Kép
Kép
mniki84

óóó és már csak 30 nap!!!!!

Kép
Kép
mniki84

Sziasztok!

Hulla vagyok: reggel óta úton: először jóga, aztán bementem a kolléganőmhöz, hogy együtt ebédeljünk. Ez így persze jól hangzik, de a ballagás és a holnapi ünnep miatt 1 és 1/4 óra alatt értem oda kocsival, alig tudtam parkolni.

Aztán Mammut: megnéztem a 2in1-ban és a b.boom-ban is a len nadrágokat. Olyat akartam, ami lehetőleg megkötős, hogy szülés után - míg bele nem férek az eredetibe - is tudjam hordani. Mondanom se kell horror áron volt. Körbenéztem még, a Mangoban volt...7990 Ft, de úgy tűnik muszáj lesz ezt megvenni, mert valamit hordani kell. Ma is 26 fokban farmerban! :evil:

De legalább a hétvégére meg tudtam venni az ajándékokat! :) Most alig érzem a lábam...pedig megfogadtam, hogy egész napos túrákra már nem megyek!

Amadea, nagyon csini vagy a képen, szép a pocakod! :) Sajnos még nem tudtam elmenni az olajért, de ígérem hétfőn megveszem és fel is adom! Remélem keddre ott is lesz!
Ami a mosást illeti, én pont azt akartam írni, hogy nyugodtan indítsd el fél adaggal a gépet. Persze nem gazdaságos, de ebbe nem fogsz tönkremenni, se túlzottan ártani a környezetnek!

Süni, nem is érdemes ilyen vitákba belemenni. Igen, anyukáink idejében nem volt ekkora választék - de ma már van. Gondolom ő sem csak azokat a termékeket veszi a közértben, ami 30 évvel ezelőtt volt - pedig abból is jól lehetett lakni!
A férjeden meg ne csodálkozz, őket tényleg nem érdekli, hogy miből milyen színűt választunk, csak a végösszeg a fontos! :)

Csillag, az ajtó a gyerekszoba ajtaja. Múltkor még nem volt készen, ezért nem volt róla kép. A loggiánkat építettük be, ez az erkélyajtó helye volt. Így most a háló-gyerekszobába 2 ajtó vezet be a két végén. A térelválasztó viszont elválasztja a két szobarészt.
Gratulálok a vizsgáidhoz, nagyon ügyes vagy! Én még jövő héten akarok jelentkezni 1-2-re, főleg a szóbelikre, hátha nagy pocakkal nem szivatnak.
Egyébként az én hasam még nagyon fent van. Nem tudom hogy kell beférnie a tenyérnek, de az én hasam szinte összeér a mellemmel. Majd megpróbálok képet csinálni!

Csillag szerintem kevés a 11 pelus. Olyan 30-40 db-ot ajánlanak. A feje alá minden nap tiszta kell, lehet hogy többször is, ráadásul az sem gazdaságos, ha kettesével mosod őket!

Mukkancs, szerintem a két bolt közül először a Tescoba menj! Szerintem az az olcsóbb, de a Mária babanagykernek is nagyon jó árai vannak. Ott pl. az 5 db-os textilpelenka csak 870 Ft körül van. (valaki írta, hogy a tescoban 990)

Csillag, a kórházban azt mondták, hogy a sima hagyományos hőmérőt kell venni. Már nincs higanyos, valami kék szmötyi van benne. A digitális nem pontos.
A fülpiszka az az, amit Anuk belinkelt, a DM-be 250 Ft körül van!

Ja, ha már DM: két féle pelusuk van, állítólag a Babylove a jó.

Amadea, a TP-s reklamáció szép lesz! Legalább a kórházba kell menned?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Niki, szerintem nincs lent a hasad. Az enyém is hasonló!
Én még nem merem elkezdeni inni a teát, csak mikor tényleg betöltöttem a 36. hetet - tehát utolsó mensitől számítva, nem a doki mérései alapján.
Vagy ez hülyeség?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Csillag!

Tényleg semmit ne fújogass majd a fülébe, alapesetben magától tisztul. (amúgy felnőtteknek is, azt sem ajánlják)

Mukkancs!

www.pelenka.com

Most kaptam ezt a linket és sok hasznos cucc van. Kezdve a pelenkától az eldobható pelenkázóalátétig, még szülés utáni betét is van, amelyik nem tena. Még nem voltam ott, de tuti meglátogatom őket. Amúgy én is a dm-ben vettem meg a wc ülőke papírt, meg törlőkendőt, melltartóbetétet, mosószert, öblítőt, kiskanalat. Hálóinget kínaiban vettem, ott van szoptatós melltartó is, sőt hasleszorító bugyi is, de azokat még nem vettem, mert várok, hogy mikor, meg hogy mekkorát... :roll:

Noémi!

Szintén a kínaiban vettem múlt héten 3 darab nyári vászonnadrágot. Vastag gumis derekú, plusz madzag van még benne. Szerintem te is ilyet szeretnél a leírásod alapján. Szinte kismamagatyó, de mégsem az. Én már hordtam is, és nagyon kényelmes. Vettem fehéret, drappot, meg khaki zöldet.

Amadea!

Én megkérdeztem, nálunk ha hirtelen kell a császár, akkor sem spinális van, hanem altatnak.
Gyorsan nem tudsz még rákérdezni, hogy van e abban a mosógépben centri? Én sokszor mosok kézzel, ezért nekem a centri a legfontosabb lenne. Babaruhát, pelenkát akár még kézzel is kimosnám ha lenne külön centrifugám.

HA valakit érdekel (csak mert én is tanácstalan voltam) Gabi öblítőt vettem a dm-ben és bip hipoallergén mosószert. (csak azért nem gabit, mert nem volt, pedig állítólag mosószerben is van Gabi)

Hirtelen ennyi, 2 napja próbáltam bejutni a babanyettre, de nem sikerült, látom másoknak sem... MIndig akkor volt rossz, amikor ráértem volna.

Kép
Kép
tabati

Most nézem, hogy a bugyimban is van még pocak - vagy legalábbis nem volt ilyen dundi...

Kép

KépKép
KépKép
kfnoémi

noémi: szerintem pocot is cserélhetnénk tökugyanolyan :D defuri, de komolyan, csak a cickóm kisebb :oops:

Kép
Kép
mniki84

Igen Niki, bár ha jól megnézed a két képet az én pocakom egy kicsit csúcsosabb, mivel Áron ücsörög benne...:(
A cicim nekem is most nőtt meg, egyébként lapos voltam mint az alföld... Ezt az egyet nem várom vissza! :):)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Megjöttem a szülésznőtől. Padlón vagyok. Totál evidensnek veszik, hogy a 3. szülés, ha faros is, hüvelyi. Ha a dokival meg is tudnám beszélni, mit akarok /meg mit nem/, akkor se ő dönt, hanem a prof, és ő is csak akkor, amikor már beindult a szülés. Az adott helyzetnek megfelelően. Tehát addig teljes bizonytalanság és erősen nem a császár felé hajlanak. Basszus. Akar a fene műtétet, de ha nem fordul meg, nem_akarok_faros_szülést. Egyszerűen érzem, hogy semmi jó nem lenne belőle, és nem magamért aggódok, hanem a gyerekemért, akire 3 évet vártam és már lemondtam róla,mire bekopogtatott. Szerdán megyek a dokihoz, de tuti ő se fog mást mondani, mint a szülésznő. Én meg azt nem akarom. Nagy baba, nagy feje és rettenetesen féltem. Abba meg, hogy várjunk, míg beindul, oszt' majd meglátjuk, hát, beledilizek. Mivel jobb egy sos császár? És ha már késő lesz? A bizonytalan számomra kibírhatatlan. Eddig mind2-t indítani kellett, 41. hét után is beton volt a méhszáj. Most is. Az első 12, a 2. 8 órás menet volt. Akkor mire számíthatnék most, mikor a feje se segítene a tágulásban? A kitolásnál meg csak az járna a fejembe, hogy mennyi rémség történhet. A fiúságáról nem is beszélek.

Bocs lányok, de most nem tudok reagálni másra, majd később megpróbálok.

Benta

Kép
benta

Hú Benta!
Megértelek, hogy kivagy! Nem is értem! Ma már olyan sok mindenkit indokolatlanul császároznak - azért egy faros baba, ha a mama kéri, simán beleférne! Ráadásul a kórház is jobban jár anyagilag!
Egyébként szerintem a doki simán tudna olyan indokot felhozni, ami miatt a prof is bele menne...ezt kéne kideríteni, hogy mi ez, és arra hivatkozni!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok Csajszik!

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a tanácsokat, jegyzeteltem... :D
Majd mondom, mit, hol mennyiért, ha esetleg valakinek még lesz rá szüksége!

Éljen az utolsó elmúlt munkanap!!! :D

mondjuk biztos kemény lesz a táppénzes, gyedes időszak, de majd lesz valahogy! most nagyon élvezem!!! :D

Szombaton megyünk beszerezni a hiányzó dolgokat, már amit tudunk, és végre mi is elkezdjük a mosást, vasalást, pakolást!!!

Holnapi programok?

Kép

Kép
mukkancs

Lassan megszülök, de ez a vonalzó még mindig nem műkszik nekem... :D
Mit csináljak??? Segítsééég!

Kép

Kép
mukkancs

Benta!

Bocsi, kicsit le vagyok maradva... :oops: Ez melyik kórház?

Mukkancs!

Szombaton tuti nyitva lesznek a boltok? :roll: Mi megyünk majálisozni, persze csak ha jó idő lesz...

Kép
Kép
tabati

Mukkancs!

Ne ezt a kódot másold be, hanem a másikat az url-t. (remélem nem írok hülyeséget... :oops: )

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Noémi!
Nagyon csini a pocakod!!!!
Én is csak betöltött 36. héttől fogom inni a teát. Homeos bogyókat a 36. hét végétől.

Tabati!
Nincs benne sajnos centrifuga :( , úgyhogy még vadászok, bár arra is gondoltam, hogy talán árulnak mini centrifugát is...de olyat még sehol se láttam....
Nagyon sürgős esetben itt is altatnak....reméljük nem kerül rá sor!

Pelus:
Nekem olyan 20 db van, ezek a popsijára kerülnek majd, a feje alá pici (30x50-es) fehér törcsikéket vettem....(egyszerűen félek, hogy összekeverem, mi megy a buksi és mi a popsi alá :oops: )

Niki!
A 20-a nekem jó, ezt megbeszéltük :wink: ....szerintem sincs lent a pocid, ami amúgy nagyon formáska :wink:
Amúgy ugyanilyen surkáim vannak, mintha valaki egy kötőtűt szúrna a méhszájamba (bocsi a hülye példáért, nem találtam jobbat).....

Ha a cicim alá teszem a tenyerem a kisujjam alatt kezdődik a pocak, tehát van egy mélyedés a pocim és a cicim között...

KépKép
amadea

Nekem is néha nagyon beleszúr a hólyagomba...

A védőnőm 10 db. textilpelust mondott, de mindenki más inkább 20-at. Úgyhogy jobb a több, mint a kevesebb szerintem.

Viszont azon a linken amit felraktam elég olcsón vannak textilpelusok, ahogy elnézem olcsóbban, mint amit ti írtatok. :wink:

Amadea!

Olyan logikátlan szerintem ilyen kis mosógépet gyártani centri nélkül... :shock: Külön meg venni....Akkor már szerintem érdemesebb olyat nézni amiben van. Bár ki tudja árban mennyire dobja meg a cuccot... :roll:

Kép
Kép
tabati

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?