Sziasztok!
Gratulálok Humiéknak és Móniéknak!
Sok örömet, boldogságot kívánok a kis törpékhez!
Kicsit magunkról:
A szopizás sajnos nálunk sem megy. Szülés után sajnos nem sikerült baba-mama szobába kerülni Nándival, mert teltház volt. Itt összesen 6 férőhely van, ahol az anyukák együtt lehetnek a babákkal reggeltől estig. Nándit hozzám szoptatásra csak másnap délután hozták, mert arra hivatkoztak, hogy várják a főorvost, hogy viziten megvizsgálja. Két fájás között beszorult egy picit a fejecskéje, és emiatt aggódtak. Hétvége lévén csak ügyelet volt, így nem reggel jött az orvos vizitre, hanem csak délután egykor, így hozzám csak a du. 3-as szoptatásra hozták le Nándit, addig kapott a csecsemő osztályon enni pohárból. A mellbimbóim nem befeléfordulók, csak nem emelkednek ki, ezért szegénykém hiába fogta a szájába, nem tudta szívni, de mivel hétvége volt, nem volt segítség, se védőnő, senki. Még 1 napos sem volt, amikor nagyon besárgult, és hiába lett üres ágy a baba-mama szobában, nem engedték Nándit, mert már kékfényezték. Vasárnap reggel már szóltam a csecsemős asszisztenseknek, hogy segítsenek már, mert nem megy a szopi, és persze a gyerek sem volt éhes, mivel jóllakatták, a sárgaság miatt meg állandóan bealudt. Akkor mondták, hogy próbáljam meg a bimbóvédővel. Anyukámat szalajtottam is a gyógyszertárba. Nos, bimbóvédővel már elkezdett szopizni, de hamar elfáradt, 30-40 perc alatt eleinte még 10gr-ot sem szopott, később is csak max.20gr-ot. Jóllakni nem lakott jól, kapta pohárból a pótlást, amit úgye sokkal könnyebb volt elfogyasztani. Így hamar rájött a kicsikém, hogy minek strapálja magát, ha könnyebben is megy. Így a végefelé a kórházban már jóllakva hozták, vagy aludt, nekem meg borzasztó volt nézni, ahogy más babák csak amúgy habzsolnak. Ráadásul itthon bebizonyosodott, hogy nekünk nem 3 órás periodusonként van etetés, a kórházban meg reggel 6-tól estig 3 óránként hozták. Itthon is megpróbáltuk a szopit, többször is, de 2-3-at szív, aztán szünet, majd megint, ez megy kb. 5 percig, és utána üvölt, mert nagyon mérges lesz, és akkor már a szájába sem veszi a cicit
Így itthon hozzá kellett nyúlni a cumisüveghez....Most úgy eszünk, hogy kifejem a tejecskét, és üvegből eszi meg, de nem elég, ezért tápszeres pótlást is kap napi 1-2 alkalommal. Ez a nagy helyzet velünk.
Bocs, hogy ilyen hosszúra sikeredett....
Üdv,
Pumukli és a 17 napos Nándi