Új privát üzeneted érkezett!

SziasztokKép

SzilvusKép, KataKép
Nektek is Angelcare van. Jelzett már nektek? Ma délután és tegnap este is jelzett az Angelcare, de csak 5-6-ot csipogott, aztán abbamaradt. Persze mindkétszer a frász jött rám, rohantam a gyerekhez. Ő meg édesdeden aludt és szuszogott.
Most is jelzett 3-at.

Mariann
tmarianna

Mariann
Nem, nekünk még nem jelzett. Tudod, mitől lehet a vaklárma? Nádja biztosan "levándorol" az érzékelőről (Peti pl. tiszta kúszóbab, ha ébred szó szerint elvándorol, keresztbefordul. Ezért én viszonylag közel helyeztem el a lapot az ágy fejvégéhez.). Vagy valami elektromos kütyü bezavarta. Pl. mobil, vagy ilyesmi. Nekünk néha a párom 3310-esére gerjedKép

Puszi
Szilvus
szilvus

Lányok,
az anyasági támogatás az idén pontosan mennyi? Utalták a fizetésemet és gyanúsan sok...

Szilvus
szilvus

SzilvusKép

Az anyasági támogatás - gyermekenkénti - összege azonos a gyermek születésének időpontjában érvényes öregségi nyugdíj legkisebb összegének 225 százalékával (2004-ben 52.200 forint.

Mariann
tmarianna

MariannKép

Köszi!!!

Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Megszületett Humi kisfia!!! Az előbb kaptam az sms-t:
"Megjöttem. Herceg Kristóf Marcell vagyok.Ma 7-kor bújtam ki 2550 grammal, 48 cm-rel. Gyönyörű baba vagyok..." KépKép

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Gratulálok Humi!Az első " májusi" baba!!! Sok, sok tejcsit nektek!!Kép
Barack
barack

Sziasztok!

No, megint én, csak az előbb gyorsan elküldtem az üzenetet Humi jóhírével, mert még vissza kellett olvasnom szerdáig (ami jó sokáig tartott Kép).

Hát, még egy babával több! Beindultak a májusi kismamák is. Most már nemsokára én következem. Kicsit kezdek izgulni, hiszen akár már történhetne is valami. Néha majd leszakad a derekam, és szokott lenni jó kis menstruációs görcs is, de csak naponta 2-3 alkalommal. Vasárnap CTG, majd meglátjuk az mit mond.

Léna!
Remélem a két ciciből való szopizás beválik és lemondhattok a tápszerről. Drukkolok. Ha megjavul a gépetek, akkor várjuk az új fotókat.

Tünde!
Szörnyű, hogy megint elkezdődtek a fogproblémák. Az ember minden olyan örököl, amit nem kéne... Azért kitartás!

Mariann!
Nagyon aranyos Nádjáról a kép, amin poharazgat! Igazán formás kislány.

Ez a körömvágás tényleg elég rosszul hangzik. Mi is Bébé Confort csipeszt vettünk, meg a biztonság kedvéért ugyanilyen ollót is. Kíváncsi leszek melyik jön be.

Szerintetek, ha ilyen szép idő marad (20-25 fok), akkor hány hetesen lehet először kivinni a Manót a levegőre és mennyi időre?

Jó hétvégét mindenkinek (remélem nem fog esni).

Puszi,
Brigi (37+7)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Jaj, elfelejtettem még valamit.

Eszty!
Van valami hasznos tanácsod a Margit kórházat illetően? Volt valami, amit nem vittél, de kellett volna, vagy bármi, amire érdemes odafigyelni?
Milyenek a csecsemősök?

Előre is köszi Kép.
Brigi

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

SziasztokKép

Nádja 90 g-ot habzsolt és most szépen alukál. Cici még sebes, de már csak az első 10 szívásnál látok csillagokat. (Már úgyis rég romantikáztamKép )

HumiKép
Nagy gratula Kristófhoz. Sok tejecskét és mindnen jót nektek!!!

Bókokat Nádja nevében köszönjük mindenkinek Kép

Én tépkedem Nádja körmét, de van olyan ismerősöm aki lerágta a babája körmét.

BrigiKép
Nekem a védőnő azt mondta, már hétvégén mehetünk sétálni 20-30 percet. Ma a szél miatt nem mentünk. De ha haolnap-holnapután szép idő lesz biztos kimegyünk egy kicsit. Megnéztem az albumot, szép nagy már a pocid Kép

Mariann + Nádja (10 napos)
tmarianna

Humi!Kép

Még egyszer és itt is gratulálok és jó egészséget és boldogságot kívánok!!! Egy tavaszi csokor a tavaszi babának: Kép
Kép

Voltam ma dokinál, az NST-m jó, az UH-n a dokinő szép kerek fejet és hajacskát látott. Meg azt is, hogy most egyszerű tartartásban fekszik a kisbabám és szerinte beékelődött, már nem valószínű hogy megfordul, ha mégis akkor az nagyon fájdalmas lesz. Ezen eléggé elkenődtem, mert én még mindig jobban szeretnék hüvelyi úton szülni, de még mindig reménykedem hogy mégsem lesz császár.
A dokim sajnos vizsgáztatott, így elmaradt a méhszáj vizsgálat, de látom előző nap még Huminál is teljesen zárt volt, így aztán ez nem jelent semmit. Pedig azt hittem ebből valamit fog tudni jósolni, hogy ő mikorra tenné a szülést.
De már biztos, hogy májusi baba lesz, nekem ez volt a szívem vágya. (Meg a normál szülés.)

Brigi!
Te már napi 2-3 alkalommal jósolgatsz?! Akkor én elbújhatok a heti 1 nagyon gyenge mensi szerű érzésemmel!
Ha jó idő lesz 1 hét után én majd ki szeretném vinni babócát az udvarra rövidebb időre, de csak árnyékba.

Jó hétvégét mindenkinek! Kép

Leone (38+3)

KépKép
leone

Leonee,
bocsi, hogy így betolakodom, de most olvastamKép
Egyszerű fartartásból már nagyobbb esélyel szülhetsz spontán, ha azt szeretnélKép
Szerintem sikerülni is fog. Nem nagyon szokott vizsgálgatni a doki, és igaza is van, men kell a babót zavarni. Majd megindúl az a szülés, ha akarKép
És, jöhet, akár ma éjszaka is, de már csak megvárja a csatlakozástKép
Ha holnap, akkor anyák napján köszönthetneKépKép

Vigyázz azért magadra, és csak így tovább Belladonnával, hisz használKép

manyesz

manóka
manóka

Manyesz!Kép

Üdv itt! Köszi, ez nagyon jól esett!!! KépKépKép

Leonee

KépKép
leone

sziasztok!

Leone, nem tudom, hogy elkeserítésnek számít-e, de én majdnem 2 hétig járkáltam két ujjnyira nyitva.Remélem te nem jársz így, drukkolok, hogy sima szülésed legyen.

Puszi, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok,

teljesen elkeseredtem. Mindkét mellbimbóm katasztrófális állapotban van. A sebek egyre rosszabbak. Az a baj, hogy Nádja nem kap be eleget a bimbóudvarból, és így a mellbimbó tövét rágja, ami ettől kisebesedik. De hogyan taníthatnám meg neki, hogy hogyan lenne helyes?
Annyira türelmetlen a cici közelében, hogy 1-2 sikertelen próbálkozás után már sír, kezeivel kapállódzik (persze a cici előtt), egyszerűen nem megy.... KépKépKép De én szoptatni akarok!!!
Mi a fenét lehet ilyenkor csinálni???

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Most gyorsan bejelentkezem, visszaolvasni később fogok, csak meg akartam veletek osztani az örömhírt, hogy Bazsó úrfi április 13-án megszületett Kép 3460 g és 50 cm a főbb méretek. Nagyon jól vagyunk, normál szülés volt, manócska csodajó kisbaba, sokat mosolyog és szerencsére jól eszik.

Gratulálok én is mindenkinek, aki azóta boldog anyuka lett Kép

Móni
kirmon

Sziasztok!

Móni nagy gratula nektek, a fiúcskának meg ahhoz, hogy jó fiúKép

Puszi, Léna

nuska

Gratulálok Humiéknak és Kirmonéknak!!

Mariann! irtam nekünk is ez volt a baj, addig vettem el és tettem a szájába a cicit amig nem nyitotta elég nagyra. Ha közbenkihuzta a szájábol vissza, megint elvettem.

Karmen

Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Mariann,
Van szoptatoparnad? Vagy valami, amire kenyelmesen rahelyezheted a babad, es helyes tartasban tudod szoptatni? Akar a polya is jol johet, ha kapalozik, es emiatt nem megy a dolog akar ugy is, hogy a kezeit is a polyaba kotod (ezert meg biztos kapok a fejemre, de "ideges" babaknal szerintem igenis jol johet atmeneti megoldaskent, csak amig belejottok)! Szopik utan a cicit hagyd szellozni, kenj szet rajta egy kis anyatejet!
Nekem a sebekre, gyulladasra, egyszeruen mindenre nagyon hatasos volt a Traumeel kenocs. Ez egy homeopatias kence, egy gezlapra mogyoronyit kinyomsz, es raragasztod a mellbimbodra- tehat jo vastagon, es kovetkezo szopiig rajtahagyod!
Felhivhatsz egy szoptatasi tanacsadot is, az LLL honlapjan megtalalod a szamukat!
Ne add fel, par het, es a vilag legcsodalatosabb elmenyenek fogod tartani a szoptatast!
Most nem neztem irtal e a szopis topikba, de az archivokban ott is megtalalod, hogyan lehet beleugyeskedni a baba szajaba jol a cicit!
Zsuzsi

U.i: Bocs, ezt 5-kor irtam, csak elfelejtettem elkuldeni...
zsuzsi74

Szia mindenki,

Kirmon gratulálok a babához. Huminak már megtettem ma a kórházban, mert a sógornőm barátnője tegnap szült a Humi után félórával, így ma bementünk mindketten azaz mindhárman mert bevittem Julit is és megleptük Humit. Jól vannak gyönyörű Kristóf szopizik ügyesen, MIVEL VÉLETLENŰL NÁLAM VOLT A FÉNYKÉPEZŐ rakok fel egy pontosan egynapos képet Humi kisfiáról.
Mariann, próbál a hozzád közelebb eső kezét eleve a hónad alá vagy a cicid alá tenni. így egy kéztől megszabadultál. A cicidet pedig a mutató és a középső ujjad közé fogva nyomd össze úgy hogy a kicsi szájvonala és az ujjaid párhuzamosan legyenek és amikor a legnagyobbra tátja a száját akkor kell beadni neki. Tudom mondani könnyű.
Sír a Julcsi, megyek
RitaKép
boksay_rita

Sziasztok! Kép

Gratulálok Humiéknak és Móniéknak! Kép Sok örömet, boldogságot kívánok a kis törpékhez! Kép

Kicsit magunkról:
A szopizás sajnos nálunk sem megy. Szülés után sajnos nem sikerült baba-mama szobába kerülni Nándival, mert teltház volt. Itt összesen 6 férőhely van, ahol az anyukák együtt lehetnek a babákkal reggeltől estig. Nándit hozzám szoptatásra csak másnap délután hozták, mert arra hivatkoztak, hogy várják a főorvost, hogy viziten megvizsgálja. Két fájás között beszorult egy picit a fejecskéje, és emiatt aggódtak. Hétvége lévén csak ügyelet volt, így nem reggel jött az orvos vizitre, hanem csak délután egykor, így hozzám csak a du. 3-as szoptatásra hozták le Nándit, addig kapott a csecsemő osztályon enni pohárból. A mellbimbóim nem befeléfordulók, csak nem emelkednek ki, ezért szegénykém hiába fogta a szájába, nem tudta szívni, de mivel hétvége volt, nem volt segítség, se védőnő, senki. Még 1 napos sem volt, amikor nagyon besárgult, és hiába lett üres ágy a baba-mama szobában, nem engedték Nándit, mert már kékfényezték. Vasárnap reggel már szóltam a csecsemős asszisztenseknek, hogy segítsenek már, mert nem megy a szopi, és persze a gyerek sem volt éhes, mivel jóllakatták, a sárgaság miatt meg állandóan bealudt. Akkor mondták, hogy próbáljam meg a bimbóvédővel. Anyukámat szalajtottam is a gyógyszertárba. Nos, bimbóvédővel már elkezdett szopizni, de hamar elfáradt, 30-40 perc alatt eleinte még 10gr-ot sem szopott, később is csak max.20gr-ot. Jóllakni nem lakott jól, kapta pohárból a pótlást, amit úgye sokkal könnyebb volt elfogyasztani. Így hamar rájött a kicsikém, hogy minek strapálja magát, ha könnyebben is megy. Így a végefelé a kórházban már jóllakva hozták, vagy aludt, nekem meg borzasztó volt nézni, ahogy más babák csak amúgy habzsolnak. Ráadásul itthon bebizonyosodott, hogy nekünk nem 3 órás periodusonként van etetés, a kórházban meg reggel 6-tól estig 3 óránként hozták. Itthon is megpróbáltuk a szopit, többször is, de 2-3-at szív, aztán szünet, majd megint, ez megy kb. 5 percig, és utána üvölt, mert nagyon mérges lesz, és akkor már a szájába sem veszi a cicit Kép Így itthon hozzá kellett nyúlni a cumisüveghez....Most úgy eszünk, hogy kifejem a tejecskét, és üvegből eszi meg, de nem elég, ezért tápszeres pótlást is kap napi 1-2 alkalommal. Ez a nagy helyzet velünk.

Bocs, hogy ilyen hosszúra sikeredett....

Üdv,
Pumukli és a 17 napos Nándi
pumukli

Pumukli! nem szégyellem én bizony volt hogy sirtam a szopi miatt. Senki se segitett hogyan adjam a szájába ráadásul mindig bealudt. Igy szinte egész nap cicin volt. De ezzel csak jot tettem mert császáros lévén én se kaptam meg a babát szoptatni klsöbb meg öt is jollakva hozták ki. Én is többször oda jutottam kényelmesebb lenne (már ugy is éreztem nem birom tovább tul fáradt vagyok) cumibol etetni. Csaakhogy sose lehet teljesen kifejni, a baba sokkal jobban ki tudja üriteni. Én bizony etetés közben még sokszor ma is fejem a tejcsit a szájába hogy ne hagyja abba a szopizást. Orsika csak addig szeret(ett) enni amig spriccel a tej, lusta szivni. De sikerült végre elérni hhogy igy is hizik végre heti 150-200g-ot amit már nem is reméltem. Ha potlást adsz ne cumibol tett, pohárbol. Most már én is cumibol itatom hs potlok, de eleinte ne!!
Akár fél oránként is tedd mellre, ha éhes ugyis megint enni akar, fel fog rá ébredni. Kinlodni fogtok de muszáj birnod!!

Nagyon szép baba Kristof, és hatalmasnak tünik a képen!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Kirmon, Humi gratulálok a babócákhoz!
Pumukli!Én is sírtam már párszor a szoptatás miatt.Mi most nyűglődünk 1 szopizás 45-60 percig tart.
Karmen!Orsi nagyon bájos kislány.Kép
F Kata + a 45 napos Lili
filep_katalin

Sziasztok,

Köszi a tanácsot mindenkinek. Látom, sajnos nem csak nekünk van szopi problémánk.

A sebek nagyon csúnyák lettek, úgyhogy most az a helyzet, hogy én is fejek és azt kapja cumisüvegből. Aventet használok, annak a cumija jóval szélesebb, mint a többié. Egy napig poharat használtunk, de a fele mindig melléfolyt és Nádja meg éhes maradt. Tegnap kicsit megijedtem, mert 2 ciciből csak 50-60-at tudtam fejni, de ma már sikerült 100-at összehozni. Nádja nem lusta szopizni, sőt 20-perc alatt kiszopizta az adagját. Azt hiszem - bár tudom, hogy ez sem ajánlott - megpróbáljuk majd a bimbóvédőt.

PumiKép
Nándi, hányszor és mennyit eszik egy nap?

Mariann
tmarianna

Sziasztok,

MóniKép
Gratulálok Balázskához! Szép, nagy fiú, pedig ha jól látom majd 1 hónappal korábban érkezett. Fényképet mikor láthatunk majd?
Remélem ezentúl majd gyakrabban tudsz jönni.

Mariann + Nádja (12 napos)
tmarianna

Sziasztok Lányok!

Csak gyorsan bejelentkezek, hogy megosszam Veletek a jó hírt. Megszületett kisfiúnk Levente 3650 gr-al és 53 cm-el, ápr. 25-én.
Még nem volt időm visszaolvasni, de gratulálok minden új kisbabának!

Erika
pera

Sziasztok! Kép

P.Era gratulálok Leventéhez! Kép

Mariann Kép
Nándi 5-6 alkalommal eszik naponta. Tejből 120-at alkalmanként, tápszerből 100-at eszik. Nem tudom, hogy csinálja, de a tejből így is szokott mellé folyni, olyankor kiveszem a szájából a cumit, és újra odaadom. A poharazás nekünk sem ment, kiskanállal való adogatás pedig nagyon lassan ment. A gyerekorvos azt mondta, hogy átlag 600 a napi adagja.

Pumukli
pumukli

Lányok,
egy kérdés azokhoz akiknek elektromos mellszívójuk van. Mennyi idő alatt lehet vele kifejni? Én ugyanis a gyógyszertárival fejek, és beletelik majdnem félórába alkalmanként...de azt is vasárnapi napon kellett beszerezni, mielőtt bekövesedtek volna a melleim, nem volt más lehetőség.

Pumi
pumukli

Erika! Én is gratulálok és nagyon várjuk a képeket!!

Szopi. Nálunk volt az eleinte másfél óra is, most lecsökkent 30-50 percre. Sose értettem tesom hogyan tudja elintézni 5 perc alatt és még jobban is hizik a babája.
Cumit én is ugy tudom (és nálunk is ez van csak) csak Aventet szabad használni, nálunk nem lett töle cumizavaros. Igaz csak 2 honapos kora után kapott belöle.

Pumi! Nekem is kb. fél óra, mert azért folyton meg kell állnom és massziroznom megint a cicit. Igy tudom csak teljesen kiüriteni. Ja és Chicco.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

P.Era! Humi! Móni!
Gratulálok mindannyiótoknak a fiúcskákhoz!Sok boldogságot,a piciknak meg sok finom tejecskét kívánok!

Mindenki aki szopis problémávak küzd,csak azt tudom tanácsolni,tegyétek minél többször mellre a babát, és az se baj,ha sokáig szopik.Had érje minél több inger a mellet.
Cumisüvegből pedig én is úgy hallottam,hogy az AVENT a legjobb. Mi játszócuminak is azt használjuk, és nagyon jó benn,hogy van tartója,így nem koszolódik.

Eddig még más nem írta,de nekem az a gondom,hogy Réka meg egyáltalán nem fogadja el a cumisüveget,pedig a melegben néha jó lenne,ha elfogadná a teát vagy ásványvizet.Tolja ki a kis nyelvével.(Félek,nehogy székrekedéses legyen,ha nagy lesz a meleg,és éppen a város közepén nem tudom megszoptatni)

Karmen!
Hogy milyen jókedvű kisbaba Orsi!Sokat nevet ugye? Még mindig nagyon jó baba?nem változott?
Én már múltkor az idegbajba kergettem a férjem,hogy nem baj-e ha túl jó a baba. Néha el is felejtem,hogy van.Eszik, nézelődik,most már nézi a kezét,játékait,ütögeti őket, és aluszik.Csak úgy azért alig kell felvenni mert nyűgös éppen.Amúgy vidám, nevetős,gügyög is már. De tényleg eddig nem volt ilyen jó babám. Úgy emlékszem Orsi is jó,nem?

Ahogy nézem,már csak négy pocakos kismamánk van,drukk Nektek!!!!!

Kitty és a holnap 11 hetes Réka (ma mértem, 5500 g)
kitty123

Sziasztok!

Teljesen nem sikerült visszaolvasni, de pár dologra szeretnék reagálni:

Humi,
Hatalmas gratula nektek!!!! Jó egészséget és sok tejcsit kívánok!

Móni,
Neteke is nagy-nagy gratula és szintén jó egészséget kívánok!

Mariann,
Ne add fel a szoptatás kérdést. Nálunk már egészen rendbe jött a helyzet. Valami könyvből kinéztem, hogy milyen pozícióban a legjobb szoptatni és utána igyekeztem a kis szájába úgy beadni a cicit, hogy a bimbó udvarát is bekapja. Nem sikerült mindig, de olyankor kivettem a szájából és újra próbáltuk. Most már magától is jól kapja be. A bimbót pedig ápolgattam. Azt csináltam, hogy kamilla teával mosogattam, mert az ugyan szárít, de gyulladás csökkentő is. Aztán miután lemostam kamillával, bekentem garmastánnal és egészen gyorsan rendbe jött. Szóval, kitartás!
Angel Care: nekünk is beriasztott egyszer, azt hittem, hogy a frász jön rám, de valszeg az volt a baj, hogy nem érintkezett eléggé a baba testével. Arrébb toltuk a matrac alatt, hogy egészen a baba alatt legyen az érzékelő.

NÁlunk nagyjából minden rendben. Majd írok még, amint tudok, de most sajnos mennem kell!

Jó éjt nektek!

Kata
katca

Sziasztok!

Én is csak azt tudom mondani mint Kitty, minél többször cicire a babát, minél több inger éri a cicit annál több lesz a tejci, jó még ha szopi elött lefekszik az ember egy fél órára pihizni és koncentrál, kikapcsol, nekem bejön, és már csurog is a tejcsi. sok folyadék, de hát ezeket tudjátok.

Kitty hogy ne legyél egyedül az én Rékám sem fogadja el a cumisüveget, sem teát, csak a tejcsi kell neki, és csak ciciből.

Nekünk is Angel care van de még nem riasztott soha.

Humi, Era, Móni nagy gratula, és sok tejcsit kivánok.

Mi hétvégén megtartottuk Norbi szülinapját.
Rékának úgy nézki hogy elmúlik a hasfájása.
Pénteken voltunk dokinál és 4850 g volt.
Tegnap 2 óránként szopizott. Most még nem alsik, nyüglődik a hordozóban, mostanában ott szokott elaludni, és amikor mélyen alszik, átteszem az ágyába.

Jó éjszakát mindenkinek

Gabi

Vannak új képek http://www.babanet.hu/album/main.php?album=182

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Én a fájo cicit Bepanthennel kentem.

Kitty! Orsi 9-10 között alszik el és én ébresztem fel fél8-8kor. Szoval tényleg nagyon jo baba. Nem siros, sokat nevet, gagyog. A friss levegön meg minden du. szundit 3-4 orát. Én még nem adtam neki vizet, de már hordok magammal remélem el fogja fogadni. Védönöm szerint nagyon szerencsés vagyok.

Gabi! hogy élvezi Réka is a fürcsit! és mennyi haja van Kép Szép baba.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Nálunk ma volt a doktornő, sazt mondja szépen fejlődik Réka, és Ő is azt mondta,hogy örüljek,hogy ilyen nyugodt a babám.
Egy gondom azért van,hogy nagyon bukós szegény. Még evés után 2 órával is képes bukni,savanyú tejet. De érdekes,főleg nappal. Talán túl mohó? Mert éjjel ugye majdnem alva szopik, és nem is bukik.De nappal komplett ruhát szoktunk cserélni, Ő is és én is annyit bukik.De nőni meg nő. Másnak nincs ilyen gondja?

Gabi!
Tényleg nagyon édes a Rékád, és mennyit nőtt.Kis hajasbaba.

Kitty
kitty123

Sziasztok,

Alig győztem visszaolvasni a 2 nap termésétKép

Szívből gratulálok a legfrisebb Mamiknak! Humi, Era, Kirmon, sok boldogságot a csöppségekhez!!Kép

Mariann, Pumi,
A szopizás nálunk a kezdetektől fogva minimum 40 perc! Peti nagyon ügyes technikával tette a dolgát már a szülőszobán is. A gond az, mint Karmennél: lusta. Mostanság amig ömlik a tejcsi addig odatátja a száját, utána csak les és nyammog. Igy aztán (á la KarmenKép ) én is "fejem" a szájába a tejcsit. Nem eszik sokat, tán kevesebbet mint 2 hetes korában, de úgy néz ki, elég neki.

Kitty
Már 3-an vagyunkKép Peti sem fogadja el a cumisüveget (löki kifelé a nyelvével), igy aztán nem erőltetem Neki sem a forralt vizet, sem a teát. Játszócumiból az Aventet kilökte, asszem valami Gerber a másik (kerek forma), azt "eszi".

Gabi
Petinek is elmúlt a hasfájása, mosolygós baba lett belőleKép. Néha még görcsöl, olyankor gyorsan megkapja a cseppjeit, úgy néz ki, az segit. Pénteken mértük (5,5 hetesen) volt 4190 gr, lassan utólérünkKép

Elkiabáltam. Ordííít, mint akit nyúznak. MegnézemKép

Sziasztok,
Szilvus és Peti (holnap 6 hetes!!)
szilvus

Kitty! Orsi is elég bukós, sajna. Most már nappal egész nap a nyakában lóg egy elöke is, igy legtöbbször elég azt cserélni a ruha nem lesz koszos.

Játszócumiról azt hallottam hogy aki nem fogad el semmilyet azoknak beválik a gyogyszertári Szundi cumi. Kb. 100 Ft.
Orsi se mindig kér cumisüvegböl inni, olyankor ö is löki kifele a nyelvével. Én ugyanis indulás elött még szopi után szeretem megtömni hogy biztos ne akarjon 2 óra mulva inni. Kb. 3 percig tartom a szája elé a cumit, sose nyomom bele aztán leggyakrabban végül rácuppan.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen
És nem zavarja be a cumisüveg a cicizést? Én ettől tartok. Ám jó lenne "rászoktatni", mert jön a nyár, a nagy melegek és a szomjúságát a vizecske azért oltaná. ne kelljen állandóan cicire tennem, ha csak szomjas és nem éhes.

Szilvus
szilvus

sziasztok
az én lányom most volt 6 hetes. Nektek van olyan problémátok hogy nem akar büfizni? Amikor felemelem egy kicsit hogy büfizzen pár másodperc múlva elkezd sírni és hát nincs mit tenni hát lerakom akkor elhallgat, de egy negyed óra múlva meg elkezdi húzgálni magát hogy bántja a büfi de ha felveszem akkor kezdődik az egész előlről és ez megy éjszaka úgyhogy nálunk nem úgy van hogy édesdeden elalszik evés után hanem megy ez a nyügi és így esténként is egy-egy evés után minimum 1,5 órát fenn vagyunk de a csúcs az volt amikor éjjel fél egykor felkelt enni és reggel 6 óra volt majdnem mire elaludt. Tudtok valami tippet adni mit tegyek, vagy már arra gondoltam hogy én tartom őt rosszul és az lenne a baj

Kép
cinci

Sziasztok!

Hú, ez jó termékeny hétvége volt...Minden szempontból!

Kirmon és PEra!
Mindkettőtöknek gratulálok a Babócákhoz, sok boldogságot és egészséget kívánok Nektek! Tegyetek fel minél hamarabb képet!

Rita!
Már épp hiányolni akartalak, régen nem voltál. Jó, hogy tudtál "véletlenül" képet csinálni Kristófról. Tényleg nagy babának tűnik a fotón.

Mariann, Pumi!
Sajnálom, hogy ennyi problémát okoz a szopizás, és drukkolok Nektek, hogy minél hamarabb rendeződjenek a dolgok. Sok hasznos tanácsot adtak itt a Lányok, remélem bevállnak Nektek is. Kitartás!

Leone!
Megértem, hogy kicsit elkeseredett vagy a farfekvés miatt, biztos én is az lennék. Sokáig aggódtam, hogy kislányom beforduljon, de szerencsére a 33. hétre ez megtörtént. A lényeg, hogy egészséges legyen és minden rendben történjen, még akkor is, ha esetleg császárra kerülne sor.
Egyébként méhszáj ügyileg engem sem vizsgál már a doki, de nem is baj. Humi példája tényleg bizonyítja, hogy ez sem mérvadó.

Ma azt hittem, hogy eljött az én időm. Volt három 30 perces fájás, aztán 2 húsz perces, de ezután elkezdett ritkulni és végül abbahagyta.
Kicsit megijedtem, azt hiszem lelkileg még nem készültem rá teljesen, de ez most jó főpróba volt.

Jó éjt Mindenkinek!
Brigi (38+3)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Hogy is felejthettem el:

Karmen és Gabi!
A lányok tüneményesek, egyik szebb mint a másik. Büszke anyukák lehettek Kép. Öröm rájuk nézni.

Brigi

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Szilvus! Azt nevezik cumizavarnak. Én is tartottam töle, ezért az elsö 2 honapban csak pohárbol ivott. Majd néha jött a cumi, láttam nem szopizik másképp mint korábban igy maradt is. De nem adok potlást minden szopi után!!

Rita! Köszi bevált a honaljtartás! A feneke a kanapén és föléhajolok ugy kényelmesebb mint oldalrol toltam volna be.

Brigi! Köszi, hamarosan te is ámulsz milyen csodaszép babád lesz!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Most csak nagyon gyors tudok lenni, végre itt a régen megígért fürdős kép:
Jó éjt és puszi mindenkinek, LénaKép

nuska

Kirmon és P.Era!
Gratulálok és jó egészséget, sok tejcsit kívánok! Kép

Cinci!
Téged várunk a másik topicban, nem is jelentkeztél mióta megszületett a babád!

Brigi!
Próbálsz beelőzni?!Kép
Már kezdek beletörődni, hogy csak a vajúdás során fog kiderülni milyen módon is fog majd megszületni a kisbabám. De néha úgy érzem, én sem vagyok még felkészülve a szülésre. Valahogy még mindig olyan jól érzem így magam, hogy furcsa belegondolni, hogy hamarosan nem lesz már nagy pocakom.
Hűha, most látom csak: első vagyok a táblázatban!

Léna!
Nagyon édes ahogy tartja a kis karjait és ujjacskáit! Kép

Leone

KépKép
leone

Humi, Moni, Pera,
gratulalok a babokhoz.

Brigi,
nagyon rendesek a korhazban a gyerekapolok, mindenben segitenek. En a 2. nap rendeltem be a mellszivot, addig nem vittem be. Nagyobb tanacsom nincs. Vigyel egy csomag tena betetet, 3 haloinget. Es ha tudsz, akkor napi 3x tussolj, hogy a gatseb hamarabb gyogyuljon. A kaja nem egy nagy etvasz, ha ehes vagy, megeszed. Kép Most igy hirtelen ennyi.

Bocsanat, ha hiba van a levelemben, de gyerekkel a kezemben es 1 ujjal irok.

Eszty
eszty

Sziasztok!
Kicsit elvesztem. Tomika 1/4 11 óta alszik a kocsiban. Ma csak fél óráig voltam lent vele, aztán fölhoztam, kint alszik az erkélyen. Így legalább 1-2 dolgot meg tudtam csinálni.
Tegnap voltam a fogorvosnál, ma megyek röntgenre. A doki semmi biztatót nem mondott. Egyelőre 3 fogam mozog egymás mellett (persze elöl). Majd ma kiderül, hogy mi lesz.
Tomika egyre többet mosolyog: fürdés közben is!!!
És a törülközésnél sem mindifg sír. Ez nagy haladás. A hasfájás is csökkent, úgy tűnik, használ a papaverines csepp.

Annyit írtatok, hogí alig tudom visszaolvasni!

Móni! Humi!Erika!
Gratulálok Nektek! Jó egyézséget kivánok!

Eszty!
Olvastam a történetedet! ó, hogy ilyen gyorsan megszületett Bence.

Én nem adok Tomikának cumisüveget (nincs is egy darab sem, csak ami a mellszívókhoz van), mert nem akarom megzavarni. Még cumit sem adok neki(ezt az első napokban próbáltam - mert mindig szopni akart), de gyorsan kiköpte. Azóta nem eröltetem. Ha kamillateát vagy egy pici vizet adok neki, azt pohárból szoktam. ill. a kamillateát cseppentővel. Nem túl fyors, de hatékony.
A többit majd máskor, mert üvölt agyermek.

Üdv.
ptünde
ptünde

Sziasztok!

Jó rég jártam itt, azóta sok minden történt. Először is gratula az új babáknak és mamáknak, nagyon boldog életet kívánok mindenkinek.

Sebes mellre nekem nagyon bevált a Garmastan kenőcs. Patikában lehet kapni, kimondottan erre lett kifejlesztve, így a baba elfogadja a cicit akkor is ha a krémet nem sikerül teljesen lemosni.

Rólunk: köszönjük jól vagyunk. Dani manó tegnapra elérte a 3 kg-t! szépen eszik, büfizik, alszik, sokat nézelődik már. Szemészeti kontrollja rendben, kicsit anémiás a lelkem, így folyamatosan 2 hetente kell vérvételre járnia. Tejcim elfogyott fagyasztót ürítjük éppen, és elkezdtük a tápszeres hozzátáplálást.

Tudom nem ide kellene ezt feltennem, de volna egy két dolog amit eladnék, és hátha vallamelyikőtöket érdekli:
- Avent anyatejgyűjtő zacskó 2 doboz (összesen 80 db) bolti ára: 2180.- eladnám 1800.- Ft/ db, adnék hozzá csattokat és talpakat. Eladnám a mellszívóimat is 1 db Medela kézi mellszívó: bolti ára 5600.- ft, eladási ára: 3000.- Ft.1 db Medela Mini electric bolti ára 18000.- Ft eladnám 9000.- ft-t. A vezetéke érintkezési hibás, de villamossági boltban lehet venni hozzá kábelt kb 2500.- ft-t.
Ha valakit érdekel küldjön mélt és megbeszéljük.
Felteszek egy friss képet is az én kis családomról:
üdv

Erika
Kép
goczane

Sziasztok!

Mi már haza is jöttünk a kórházból (a barátaink szerint volt egy jó kis hétvégi kirándulásunk babaszüléssel egybekötve).
Mindannyian jól vagyunk. Rendesen visszaolvasni még nem volt időm, csak átfutottam.

P.Era, Kirmon!
Nagy-nagy gratula nektek a picihez! Kép

...És persze én is nagyon szépen köszönöm a sok jókívánságot mindenkinek Kép (Leone, neked a virágot külön is Kép )

Még nem sikerült belerázódnunk a hétköznapokba. Különösen a szoptatásba, csak nekünk nem azzal van gondunk, hogy nincs tejcsi, hanem azzal, hogy túl sok van. Kristóf képes lenne 24 órán keresztül szopizni. Én még ilyet nem láttam, 2 naposan megevett 100 grammot (igaz, hogy 1 órán belül 3 részletben) és ez azóta is így megy. Ezzel aztán rendesen beindította a tejképződést, de úgy, hogy mire hazajöttünk elkezdett begyulladni a mellem.

Rita,
Hálásan köszi mindent, a látogatást, a felrakott képet és minden mást ... KépKépKép ... és azt is, hogy láthattam Julcsit. Nemcsak a hírek szerint gyönyörű, valóban az!!! Kép

Szüléstörténetet majd később írok. Most csak egy ma készült kép: "A 4 napos Kristóf mosolyog a hintában".

Puszi Mindenkinek:
Humi és Kristóf (akin tényleg nem látszik, hogy csak 2550 grammal és 48 cm-rel született)

Kép
humi

A frissített táblázatok:
Kép
Kép

Kismamik hajrá!!!! Kép
humi

Sziasztok!

Humi, üdv "itthon", ez a kisfiú gyönyörű, és mennyi haja vanKép

Sok puszi, Léna

nuska

Sziasztok!
Szia, Humi! Hihetetlen aranyos ez a baba!Gratulálok Nektek!
Én két napja úgy érzem: na, most aztán mennünk kell, de ezzel még lehet elleszek egy darabig.
Kitartás minden Pocakosnak (magamnak is mindig ezt mondogatom!
Barack
barack

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?