Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Meglepődve láttam az új neveket, azt hittem teljesen kicserélődött a topik. De aztán visszaolvastam, és láttam, hogy csak valami rendszerhiba tötént. Kép

Autókról: Nekünk tegnapig egy 940-es kombi Volvonk volt, abba hátul tökéletesen elfér a 3 gyerekülés. Az ára sem olyan vészes, mi tavaly előtt decemberben 5 évesen 1,8 M-ért vettük. Sajnos tegnap nem adta meg nekem az elsőbbséget egy Toyota, bekanyarodott elém, én meg már nem tudtam megállni, és belerohantam. Kép Ma voltam a szervízben, első ránézésre gazdasági totálkár. Kép Szóval mi is autót keresünk, Toyota kisbuszt szeretnénk, mert abban egymás felé fordíthatók az ülések. Állítólag ez a típus 5 év után átminősül személyautóvá, és akkor már jó a B kategóriás jogsi hozzá.

Sajnos a modemünk is elromlott Kép az alatt az egy hét alatt, amíg suliban voltam, így csak a párom munkahelyéről tudok néha netezni. Ha van valami változás tali ügyben, akkor sms-ezzetek, nem tudom mikor lesz újra modem, vagy ha találunk lakást, akkor talán adsl. De még ezügyben sincs semmi fejlemény. Kép

Úgy érzem, kicsit ránk jár a rúd... KépKép

Gabi
efgabi

Sziasztok!

Ha hiszitek, ha nem, nekünk egy ezer éves 1-es golfunk van, ráadásul kétajtós és belefér három bazinagy gyerekülés, majd lefényképezem és elküldöm a képet. Pont ki van centizve, de belefér.

Marcsi

Ma is találkoztam Mimózáékkal, jól vannak, csak a gyerekek mellett van a gépe és akkor van egy kis ideje netezni, amikor alszanak, de akkor meg felkelnek a gép miatt. Szóval ritkán olvasgat bennünket, de jól vannak az biztos.

Éva

Kép

Kép
éva75

Látom a kocsitéma mindenkit megmozgatott. Köszi szépen a hozzászólásokat. Azt hallottam, hogy a Zafira tényleg jó, de most nem biztos, hogy meg tudnánk venni. Mire majd 3 gyereknek mindent beszerzünk, rámegy a gatyánk is...
Van 7 személyes Peugeot 607-es vagy 807-es is, állítólag a Multiplába is beférne 3 gyerek, de finoman fogalmazva az elég csúnyácska kocsi.

Gabi, sajnálom, ami Veled történt tegnap.Kép Még jó, hogy Neked nem esett bajod.

A férjem szerint "B" kategóriás jogsival 9 személyes és max. 3500 kg-os kocsit lehet vezetni.Ez valahol bele is van írva a jogsiba.
eszter28

Sziasztok

Csak egy mondat erejéig. A B kategoria 3,5 tonna összsúlyig (még kisteherautóra is)és 9 személyig használható. A Toyota Hiace ebbe bőven belefér (ez a mentő esetkocsi is).

Andi
ambrosia

Sziasztok!

Az autót nekünk is le kellett cserélni amikor megszülettek az ikrek, most nekünk egy Ford Modeo kombink van ami hatalmas és böven el fér a három gyerekülés.
Eszter!

Én úgy tudom, hogy az elöl lévö légzsákot ki lehet kapcsolni kell hogy legyen hozzá egy gyári kulcs. Azt nem mondták a márkakereskedésben? Egyébként az újabb autóknál már középen is hárompontos biztonsági öv van de az egyterüeknél biztos.
Különben jó nézni hogy mi otthonülö anyukák mennyire vágjuk az autó témát Kép!

Mi még mindíg gyürjük a bárányhimlöt Kép. Most van az ikreken a sor, ugyhogy nekem még egy hét bünti van Kép.

Vikics!

Az árulkodás nekünk is nagyon megy, csak náluk a "buta vagy, te vagy buta" a sláger Kép

Yabu
yabu

Sziasztok! Nekünk mindenképpen 7 személyes autó kell majd, mert a páromnak van egy 10 éves lánya, nekünk meg szeptemberben már 4 közös gyerekünk lesz. Ez így már 5 gyerek és 2 felnőtt.Kép

Gabi! Kép
linato

Yabu

Jobbulást az ikreknek!!! Egyszer már csak túllesztek rajta!! Ha már csak egy hétig kell bezárkóznotok , akkor el is jöhettek a talira!!!

Gabi

A gyerekek is veled voltak, amikor összetört az autótok? Nem ijedtetek meg nagyon? A lényeg, hogy nincs bajotok, autót mindig lehet másikat venni.

A fiúk is egésznap egymást szekálják. Nálunk az a sláger, hogy " nem vagyok irigy-kutya, Ádám v. Zolika az irigy-kutya " és ez megy pl a buta gyerekkel , rossz gyerekkel stb. Ja, és Zolika elkezdett sajnos csúnya szavakat is használni, Ádám mindig beárulja, ha csúnyán beszél. Egésznap azt hallgatom, hogy "gusztustalan", de az egész családot felsorolja és mindenki elé teszi a gusztustalant. Eleinte rászoltam, de annál jobban mondogatta, most inkább nem figyelek rá és akkor egy idő után elfelejti.

Éva

Kép

Kép
éva75

Lináto

Akkor nektek tényleg kis buszt kell vennetek, így már csak az a feladat , hogy az aktuális márkát kiválaszzátok! Szerintem elég nehéz lesz. Figyeljetek oda, elég nagy az árkülönbség az ilyen autóknál a márkák között!

Yabu
Jobbulást mindenkinek. Hogy viselik a gyerekek?
cvali

Sziasztok régiek és újak!
Nagyon eltűntem, de még élek. Mostanában olyan intenzíven megy az építkezés, hogy minden energiánkat leköti. Ráadásul márciusban volt egy hasplasztikám, hat hetes kímélő életmóddal, majdnem végig Magyarországon voltunk.
Az ikrek nálunk is azon kapnak össze, hogy ki a csúnya, olyan édesek, teljesen komolyan megbántódnak, ha a másik annak nevezi őket.
A kocsi témához annyit fűznék hozzá, hogy bepréselve belefér a 3 gyerekülés egy kis ford fiestába is, persze a gyerekeknek nem túl kényelmes. Nekünk egy középméretű kocsink van, ahova szintén nem nehéz a három gyerekülést betenni, de a srácok lába alíg fér el. Az egyterűnek az az előnye, hogy bőven van hely az első es a második sor között. Nekünk eddig egy Mazda premacynk volt, csak a költségek miatt akartam a kisebbet kipróbálni. Nem jött be.
Vikics,
a gyerekeid mesélnek az oviról? Játszanak a többiekkel is? Én úgy látom, az enyéim csak egymással játszanak, nem oldottak a többi felé. Sajna a csehek nem túl barátságosak, az ovónénik semmit nem mondanak. Már annyira kezd idegesíteni a dolog (úgy érzem, nem jó ott a srácoknak), hogy azon gondolkodom, hogy kiveszem őket az oviból.
Érdekelne, hogy akinek nagyobb gyerekei vannak, mikor szereztek külön barátokat az ikrek.
Linato,
ha még mindig aktuális az ikres könyv, én szivesen átadom az enyémet.
Molnárka
molnárka

sziasztok!

most van egy kis csend, kihasználom Kép
remélem, sikerül is elküldeni, mert a múltkor asszem nem ment át...

mi ezen a héten tudtunk először kimozdulni, mert csak két menetben tudunk lemenni a lifttel, amihez min. 2 felnőtt kell. hétfő óta jön hozzánk egy önkormányzati mary poppins hetente 3x, így heti 3 séta garantált. ő ugyanis azért lett nekem kiutalva, hogy ki tudjunk menni az utcára.

yabu!

én meg csak várlak, várlak, de ezek szerint a bárányhimlő tart még mindig vissza a látogatástól. gyorsan gyógyuljatok meg!

az autó téma minket is érint, a kis twingóm aligha nevezhető családi autónak, de annyira a szívünkhöz nőtt, hogy mindig halogatjuk az autócserét.

marcsi!

a ribizlis emailem nem jó! szóval ezer bocsi mégegyszer, hogy nem olvasom a leveleket és nem válaszolok rájuk!

szép napot mindenkinek!

ribizli
ribizli

Ribizli, Molnárka!

De jó, hogy előkerültetek!!!!

Molnárka

Hogy haladtok a házzal? MIkorra tervezitek a költözést? Keress inkább itthon ovit a gyerekeknek, ha úgyis hazaköltöztök majd.
És hogy sikerült a műtét? Nagyon kiváncsi lennék rá, mert tavaly már én is voltam egy orvosnál ez ügyben de a műtétig nem jutottam el.

Ribizli

Nem semmi , hogy kiutaltak melléd egy segítőt!!! Ez csoda! Hármasiker ismerősöktől hallotttam, hogy még melléjük sem jött segítség. HOgy csináltad?

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Röviden:
Szerencsére a sok fekvés meghozta az eredményt, nem rövidült és nem is nyíltam tovább (2100). Most kaptam további két hét itthon létet.
A babák is jól vannak. Az egyik 1300 a másik 1500 gramm körül van. Remélem, tudom tovább is tartani ezt a kímélő életmódot, de fogalmam sincs, hogy tudnám megvalósítani, ha már lenne gyerekünk.
Alig várom, hogy elérjük a 34 hetet és utána már minden mindegy, akkor már 2 kg körüli babák lesznek és sokkal érettebbek is.
Addig is tartom magam az ágy kúrához.

Jó éjt!

Vali
29+4
cvali

Sziasztok!

Ribizli, Molnárka!
Jó, hogy újra itt vagytok! Kép Kép Kép
Ezt a kirendelt segítség elérésére én is kíváncsi vagyok. Kép Igaz érinteni már nem valószínű, hogy fog.
Molnárka!
Nekem azt hiszem ebből a szempontból mázlim van, mert külön szoktak nagyrész játszani és a barátaik sem mindíg ugyanazok. A Nándusnak egy kislány barátja van a Levinek meg két kisfiú. Biztos szoktak együtt is játszani, de még nem sikerült kifigyelnem. Ha kérdezem őket néha mesélnek is, hogy mi történt. Persze csak akkor ha volt valami lényeges. Mert az standard duma, hogy az Xy elvette a kukásautómat. Ezek miatt meg elég kis irigyek lettek, másokkal szemben főleg.
Nekünk nagxon jó óvónénijeink vannak. Jól kifogtuk őket! Az egyik egy tündér. Imádja a gyerekeket mintha a nagymamája lenne az összesnek. A másik meg egy kicsit szigorúbb. Teljesen kiegészítik egymást. Ha van idejük mindent elmondanak amire kíváncsi vagyok és ha kérek valamit teljesítik. Mázli. Kép Kép Kép Ja és a fiúk úgy mennek be a csoportba mintha a saját szobájukba mennének. El sem köszönnek tőlem. Jól érzik magukat ott.Szerintem, ha nem szimpi az ovónő és a gyerekek sem szeretik ésd persze van lehetőséged inkább válassz másikat.
Vali!
Kitartás! Jól növeszd meg a kis lurkókat! KépInkább a 36. hét 2,5 kg-ra blazírozzál az jobban hangzik. De persze ha ennél több az mégjobb! Kép Kép Kép Kép Azt a pár hét pihanést meg vissza fogod majd sírni higgyed el.Kép Kép
Vikics

KépKép
vikics

Vikics!
Köszike! Kép Az igazi álom számomra is a 38 hét volna, csak három hete nagyon rám ijesztettek, de én is remélem, hogy a babákkal kitartunk ameddig csak tudunk! Mindenképpen az lenne nekik is a legjobb!

Vali
cvali

Vali

Utólagosan is nagyon boldog névnapot kívánok!!!

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok,

Hát nagyon rég írtam ebbe a topicba....bocsi.
Egyébként egy kicsit a segitségetekre lenne szükségem. Szeretnénk menni június közepe v. vége felé valahova nyaralni. Ehhez keresek ötleteket, ahova akkor már 10 hónapos fiaimmal el tudunk menni. Van valami ötletetek? Vikics nekted tudom van nyaralótok, azon is gondolkodunk.

Előre is köszi
Zsobu
zsobu

Zsobu! A Kismama Magazin májusi számában van egy kétoldalas cikk a hazai bababarát szállásokról. 14 szálláslehetőségről írnak, az olcsótól (2000Ft/fő/éj, gyereknek 4 éves korig ingyen) a szinte megfizethetetlenig.
Mindegyik szállásnak van internetes oldala is, ha valakit érdekel, akkor begépelem vagy elküldöm e-mailban.
eszter28

Sziasztok,
Nemrég bukkantam rá erre az ikres tobicra. Egy ideje olvastam a hozzászolásokat, de most már aktívan is szeretnék részt venni a csevegésben.
Most még csak kismama vagyok a 29. hét végén, július közepére várom a babákat. Ha minden igaz egy kisfiú és egy kislány lesz.
Mostanában leginkább a szoptatás téma foglalkoztat. Érdekelne, hogy ki hogyan tudta megoldani két baba szoptatását, kinek mi vált be. Minden jó tanácsra vevő vagyok.
Előre is köszi
Ildikó
suni

Eszter,

Nagyon köszi, akkor megveszem a Kismamát. Hátha találok valami jót benne.
Köszi mégegyszer.
Üdv
Zsobu
zsobu

Ildikó,
Nekem sajnos alig volt tejem, fiúk nem szivtak elég erősen, és a fejés sem segitett. Én egyiket a másik után szoptattam, amig tudtam. Egyikük mindig nagyon kis türelmes volt. Most már esznek mindenfélét, szerencsére.
Üdv
Zsobu
zsobu

Éva,
az ovikeresés otthon nem aktuális, mert még minimum egy évig itt leszünk. A költözést is nyáron kezdjük el és folyamatosan rendezkedünk be. De amíg nem lesz korlát a galériánkon, életveszélyes ott lenni a srácokkal.
Plasztika Esztétikai okok miatt mentem (lógó bőr), de az egész hasamat (hasfalat, rekeszizmot, hasizmokat) újra kellett szabni. A doki szerint egy két éven belül mindenféle sérveim lettek volna, olyan durva volt, amit látott. Egyébként elég komoly műtét, hat hét teljes kímélő életmóddal (emelés 1 kilóig, hajolni nem szabad), és még mindig ramatyul vagyok. Visszatekintve, jó, hogy túlvagyok rajta. A heg gyönyörű, a hasam lapos.
Molnárka
molnárka

Eszter!

Engem érdekelne a szálláshely lista. Légyszi küld már át e-mailben. cvali@freemail.hu

Suni!
Mi pont egyidősek vagyunk és még a felállás is hasonló fiú-lány? Hova való vagy? Hol fogsz szülni?

Éva!
Köszike!

A babkocsi összehasonlítás melyik számban volt?

Vali
cvali

Zsobu,
Hát köszönöm, hogy leírtad a szoptatással kapcsolatos tapasztalataidat (ha nem is a legbiztatóbbak). Én abban bízom, ha nagyon pozitívan állok a dologhoz, akkor könnyebb lesz szoptatni mindkét picit. Feltett szándékomban áll mindenesetre. Attól mindenképpen tartok, hogy teljesen mások lesznek az igényeik, így a szopizást is nehéz lesz valamennyire összehangolni.

Vali,
Ahogy látom, akkor te is hasonló cipőben, hasonló időben jársz. Kérdésedre válaszolva: Pesten lakunk. Nagyon szeretném megszülni a picikat a Szent Imrében. CSak sajnos ott nincs koraszülötteket ellátó központ, de remélem,hogy nem is lesz rá szükség. Pedig elég sok koraszüláses történetet hallottam ikrekkel kapcsolatban. És te hol fogsz szülni?
Arra is kiváncsi lennék, hogy az orvosod mennyire biztat a természetes szüléssel? Az én dokim ugyanis abszolút természetes szüléspárti, de azt mondja, az ikreknél más a helyzet és ő inkább császároz, ha úgy adódik, nehogy valami probléma legyen.
És te hogy állsz a szoptatás kérdéséhez? Foglalkoztat már a gondolat? Én szeretnék minél infot beszerezni, hogy ne legyek annyira tanácstalan szülés után.
Üdv
Ildikó
suni

Suni (Ildikó)

Én a Nyírőben fogok szülni. Mi is elsősorban a természetes szülést preferálnánk, de jelenleg mind a két babánk harántba, de inkább far-harántban fekszik, így ennek elég csekély a valószínűsége. Én úgy vagyok vele, az a fontos, hogy egészségesen kibújjanak, mindegy milyen módszerrel.

Szoptatás: Mindenképpen anyatejes babákat szeretnék, ha egy mód van rá. Abban minden benne van amire csak szükségük lehet és az immunrendszerüket is erősítik, valamint steril is és a mamát is kíméli.

Sajna, nekem sokat kell feküdnöm, de remélem te még jól bírod magad!

Vali
29+5
cvali

Sziasztok!
Üdv az újaknak Kép, jobbulást a betegeknek Kép és gratulálok a sikeres vizsgázóknak Kép !
Sajnálom, hogy elmaradt a tali. Majd legközelebb.
Meghúzodott a jobb vállam Kép , valószínűleg a fiúk rántották meg. Elég rosszkor jött, mert még mindig sokat kell emelnem őket. Nem tudom, hogy megyünk majd le az udvarra. Nektek is volt már ilyen?

Suni!
A szopizásról nemrég írtunk többen is. Ribizli kérdezett, ha jól emlékszem. Most csak annyit, hogy másfél éves fiaim még mindig szopiznak. Pedig császárral születtek, 1 napig nem is szopizhattak. Igaz nincs cumijuk, cumisüveget is csak akkor használtak, mikor suliban voltam vagy intéznem kellett valamit nélkülük.
Éva!
Örülök, hogy végre elkezdtétek az építkezést Kép Kép. Van még vizsgád?
Eri
simones

Sziasztok!

Van a neten egy oldal, ahol csak bababarát szálláshelyek vannak. Estére előkeresem és felrakom nektek, hogy böngészhessetek. Mi is onnan találtuk az Hévíz alsópáhoki Kolping hotelt, hát az mennyei volt, csak most már nagyon drága lett.

Suni

Üdvözöllek a topikon!!! Nekem szerencsémre nagyon sok tejem volt, én mindig egyszerre szoptattam őket a szoptatós párna segítségével, azt mindenkinek tudom ajánlani. Sokkal gyorsabban túl voltam az etetésen és megszokták, hogy egyszerre esznek, nem volt sírás, várakozás. 10 hónapos korukig szoptak, aztán egy napon, nem tudom mi történt velük, de nem fogadták el a cicit, hiába fejtem le és adtam cumisüvegben úgy sem kellett nekik. És a tápszert sem ették meg soha, Ádám máig még a tejet sem hajlandó meginni. Nem tudom mi történt vele, hogy így megutálta a tejet.
Hol fogsz szűlni? Merre laktok?

Molnárka

Nekem is ez a bajom, hogy nagyon lóg a bőr a hasamon, és nagyon idegesít. Csak még lehet, hogy akarunk egy negyedik babát és addig még felesleges lenne megcsináltatni. Nagyon nagy lett a vágás? Nem irigyellek, hogy tudtad megoldani a gyerekek mellett a kímélő életmódot?

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Nem nagyon tudok írni, mert elromlott a gépünk, és így nem otthonról írok.Kép

Suni, üdv. a topicban!Kép

Yabu!
Jobbulást a gyerekeknek!Kép

Majd írok, ha jó lesz otthon a gép.:/

Zsuzsi
zsuzsi

Vali,
Miért kell sokat feküdnöd a babákkal? Azért mert ikrek, vagy van egyéb oka is? Bár a doki nekem is a sok pihenést javasolta az egyre gyakoribb haskeményedések miatt, szerencsére fekvőkúrára azért még nem ítélt. Nekem viszont az utolsó 1 hónapban be kel feküdnöm a kórházba, a Szent Imrében ez rutindolog az ikreseknél. Persze kérdés, hogy nem születnek-e meg a babák 2-3 héttel előbb, mert akkor amúgy sem kell 1 hónapig bent feküdnöm. A Nyírőben is van ilyen, vagy a szülésig nem zaklatják a kismamát?

Simones,
Köszi a biztatást, úgy látszik, ha az ember elhatározza lehet normálisan szoptatni két babát is. Sajna, nálam is van esélye a csárszárnak és akkor legalább egy napig én sem fogom tudni megpróbálni a mellretételt.

Éva,
Neked is köszönöm a bíztatást. Sokaktól hallottam, hogy nagyon hasznos a szoptatós párna, főleg ikrek esetén, ha az ember egyszerre szeretné őket szoptatni. Lenne egy praktikus kérdésem: amikor egyszerre szopiztak az ikrek, hogy tudtad őket egyszerre mellre helyezni? Volt aki segítsen? Mert amíg még picik és nem igazán tudják magukat tartani, nehezen tudom elképzelni, hogyan fogom őket igazgatni egy-egy kézzel, főleg ha a másik már a kezemben van.
Amúgy a Szent Imrében fogok szülni, és Pesten lakunk a 19. kerületben.
Sziasztok
Ildikó
suni

Sziasztok!

Párom megunta, hogy nem tudunk itthonról netezni és végre vett tegnap egy modemet. Kép

Ildikó!
Üdv a topikon!Kép
Szoptatás ügyben tényleg legfontosabb az elhatározás! Az első fiamnál majdnem egy hónap után indult be a tejem, de aztán egy éves koráig szopizott. Az ikreket én is egyszerre szoptattam, rengeteg időt spóroltam vele. Igaz, különböző igényeik voltak, de azért valahogy mindig összehangoltuk. Nálunk is nagy segítség volt a szoptatós párna, meg volt egy külön fotel a két kiságy között, ami csak erre a célra volt kialakítva, párnákkal körberakva, kisasztal elérhetőségben, oda tettem az innivalót, mert mindig szoptatás közben szomjaztam meg. Jórészt egyedül voltam a srácokkal, de így is megoldottam egyedül az egyszerre szoptatást. Nekem nagyon bevált a kis "erődítményem", ahova oda tudtam tenni az egyik babát a fotelba, amíg a másikat is felvettem. Sok taálékonyságra volt/van szükség, de nagyon hamar belerázódsz!Kép
Ikrek könyvében is rengeteg ötlet van, vagy a La Leche Liga ikres kiadványaiban.

Vali!
Sajnos terhesség idején sokan csak a koraszüléses történeteket mondják el, pedig van ellenpélda bőven! Nálunk a 38. héten vették ki a fiúkat, pedig ők még maradtak volna, csak már nagyok voltak (2,85 és 3,30 kg) Kép. Az előző császár miatt nem engedtek természetesen szülni a Kútvölgyiben, de nekem is az volt a fontos, hogy velük minden rendben legyen. Csaszi ellenére a 3. napon már 60-70 grammokat szopiztak, és már a kórházban tudtam őket egyszerre szoptatni.Kép Nekem nagyon sokat segített, hogy rengeteg folyadékot ittam (napi kb. 4 litert), és eltökélt szándékom volt, hogy anyatejes babák lesznek az ikreim is. Így is lett, fél évig kizárólag szopiztak, és 15 hónapos korukban hagyták abba végleg. Kép

Éva!
A balesetnél csak a kicsik voltak velem, mert éppen egy távolabbi játszótérre mentünk biciklizni tanulni. Kép Bence nagyon megijedt, nagyon sírt, hosszú percekbe telt, mire sikerült megnyugtatnom. Addig állt a forgalom, mert semmi mással nem foglalkoztam. Csak ezután kezdtem el az autóval meg a betétlap cserével foglalkozni. Sajnos, úgy néz ki, hosszú menet lesz ez a biztosítós ügy, de nem szeretnénk ráfizetéssel kiszállni ebből, mikor teljesen vétlenek vagyunk.

Vikics!
Bocs, hogy nem hívtalak, de nem tudtam volna elvinni a CD-ket. Jövő héten szerdán vizsgázom, utána összefuthatunk, de majd felhívlak.
Az oviban már meg tudják különböztetni a fiúkat? Hogy sikerült az óvonőket megtanítanod?

Molnárka!
Szerintem az, hogy jórészt egymással játszanak a srácok, elég sok mindent sejtet arról, hogy miként viszonyulnak az gyerekek az ovihoz. Nálunk a kicsik bölcsisek, de alig játszanak együtt, külön játszótársaik vannak. A dadusok is tündériek, ismerik mindkettőjük természetét, szokásait, és úgy kezelik őket. Marci például lassan szobatiszta lesz, csak alváshoz adnak rá pelust. Bence hallani sem akar az egészről, közölte, hogy ő még kicsi, nem tud WC-be pisilni. Szóval ha teheted, inkább keress nekik másik ovit, vagy valami más megoldást, mert hosszú távon a gyerekeknek sem tesz jót ez a környezet.
Gratulálok a hasplasztikához, engem is foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene csináltatni. Itthon csinálták vagy kint? Kellett érte fizetned? Most, hogy tudod mivel jár, újra megcsináltatnád?

Egyébként nektek és Éváéknak is gratula az építkezés megkezdéséhez Kép, remélem hamar túl lesztek rajta, és minél előbb beköltözhettek az új házatokba!Kép

Hú, egy kicsit hosszúra nyúltam, bocsi...

Gabi
efgabi

Gabi

Remélem, a gyerekek már nem is emlékeznek a balesetre és minden rendben lesz a biztosíatóval is. Azért ez dühítő, hogy te nem is tehetsz az egészről és akkor még fizetni is nehezen akarnak.

Milyen érdekes, én ugyanígy voltam, mint te. Amikor szoptattam állandóan szomjas voltam és mindig nekem is ki volt készítve egy pohár víz.
Én is hasonló képpen oldottam meg a duplaszoptatást, hogy én egy kétszemélyes fotelon szoptattam és előbb kivettem az egyik babát, aztán a másikat. Azért , ha volt segítségem jobban szerettem, ha valaki rámtette a második bébit, mert hiába nem tudtak még annyira mozogni féltem, hogy le ne essenek. Éjszaka eleinte a férjem segített a szoptatásban, de aztán már belejöttem és hagytam inkább aludni. A szoptatós párna nélkül nagyon nehezen ment volna.

Éva

Kép

Kép
éva75

Ildikó

A Szent Imréről sok jót hallottam , az egyik ismerősöm is éppen most szűlt ott. Anyósomék meg pont a mellette lévő utcában laknak, sokat járunk arra. Igaz még csak kívülről láttam, belül is ilyen jól néz ki?

Éva

Kép

Kép
éva75

Suni!
Lerövidült 2100 a méhszályam és fel is puhult, ezért szigorú fekvést rendelt el az orvos, mert még korai lenne szülni. Szerencsére betartottam amiket mondott és az elmúlt 3 hétben nem romlott tovább az állapotom.
Most tól-ig időpontokat tűztem ki magam elé, ki tudja, hogy lesz? Ki szeretném húzni legalább a 35. hétig, de igazán optimális a 38. hét utáni szülés volna.
Szerencsére a babáim szépen fejlődnek, őket úgy tűnik ez az egész egyáltalán nem zavarja, sőt talán még jobban gyarapodnak mint eddig, bár lehet, hogy ez az utólsó időszakra egyébként is jellemző.

Gabi!
Gratulálok a babáidhoz!
A szoptatós párnán, azt a kifli alakú, derék köré csavarható párnát érted? Én nem tudtam eldönteni megvegyem-e? A KIKA-ban 8000 Ft volt, de nem tudom, hogy tényleg van-e értelme? Sokszor szoptattad egyszerre a két gyereket? Másoktól azt halottam, inkább a külön szoptatásra esküsznek.
Szoptatós hintaszék fotelt én is vettem már régebben (hála) mert most, ha nagyon fáj már a hátam abban tudom folytatni az alvást, amíg a szerveim ismét a helyükre kerülnek, mert ugye a csibészek már rendkívüli módon nyomják őket felfele.
De ha tényleg olyan jó az a párna én is megvenném, csak mint kezdő anyuka ebben elég bizonytalan vagyok.

Sajnálom a balesetet, remélem jól jöttök ki belőle, már mint a kényszer kocsicseréből.

Éva nekünk is elég kényelmes a kanapénk amin gondoltam, hogy szoptatni fogok.

Ez a szoptatós párna azért jó mert nem kell tartani a babákat?

Vali
cvali

Éva,
A Szent Imre szülészet-nőgyógyászata már az új részlegben van és valóban nagyon szép. Meg nagyon jól van kialakítva, a legtöbb szoba 2 ágyas, de vannak 1 ágyas szobák is (nem fizetős!, csak tumultus kérdése). Ráadásul nem a folyósó végén van mindenkinek a mosdó, hanem a szobákhoz. A János kórházban láttam olyat, hogy 2 ágyasak voltak ugyan a szobák, de a folyosó végén volt csak mosdó. Ami viszont a János kórházban meglepő volt, hogy a rooming-in rendszer ellenére minden látogató ki-be sétálhatott a szobákba. A Szent Imrében ilyet nem lehet, de sajnos ebből kifolyólag az apuka sem foghatja meg addig a babát (a szülést leszámítva persze), amig ki nem engedik az anyukát. CSak egy üvegajtón keresztül lehet mutogatni a látogatóknak a babákat.
A dokik is kedvesek és a legtöbb közülük az alternatív szülés elkötelezettje. Emiatt persze rengetegen szülnek mostanában a Szent Imrében, ettől aztán egy kicsit tartok is, mert elég egy front, aztán mindenki szülni akar...

Vali,
Hát nagyon sajnálom, hogy emiatt feküdnöd kell, de még szerencse, hogy manapság rendszeresen vizsgáljak a kismamákat és pihenéssel meg lehet előzni a koraszüléseket. A lényeg, hogy a babák szépen feljődnek. Fekvő helyzetben állítólag a legjobb a méh vérkeringése és így a babák is jól tudnak növekedni. És te bírsz háton fekve pihenni? Nekem nagyon nem megy a háton fekvés, csak oldalt fekve "kényelmes". Amúgy én is félek, hogy kicsit hamar bújnak ki a babák, ezért minden egyes eltelt hétnek örülök.
ÜDv
Ildikó
suni

Vali, Ildikó

Én 2990Ft-ért vettem a szoptatós párnánkat, ha kell valakinek nagyon szívesen kölcsönadom. Nagyon nagy hasznát vettem! Igen, azért volt jó, mert nem kellett tartanom csak a babák fejét a kezével és a hátam nem szakadt le szoptatás közben. Egyenként is nagyon nagy súlyúak voltak a fiaim, (Ádám 3,30 Zolika 3,70) nemhogy még egyszerre!! Én nekem nem jött be a külön-külön szoptatás, már csak azért sem, mert a fiúk nem hagyták, mert ha csak egyet szoptattam volna, akkor amásik végigordította volna az etetést és fordítva. És ugye nem mindig van az embernek segítsége és akkor hagyja inkább üvölteni a másikat. És az sem elhanyagolható, hogy ha egyenkét etetitek majd őket, akkor kétszer annyi időbe fog telleni a szoptatás és semmire sem lesz időtök. És mondjuk, amikor már jó pár napja óránként váltják egymást majd a gyerekek éjjel-nappal, akkor ti is inkább majd egyszerre letudjátok az etetést és akkor ti is pihenhettek egyet a következő szopiig. De majd ti is megtapasztalhatjátok.

Ildikó

Én a Mávban szültem, ott minden pont így zajott , ahogy nálatok a Szent Imrében.

Éva

Kép

Kép
éva75

Megígértem a gyerekbarát szálláshelyek listáját, íme:

http://szigetigabo.freeweb.hu/

Itt kattintsatok rá a képre, menjetek rá a gyereksarokra és ott van a gyerekbarát szálláshelyek listája. Nagyon sok jó hely van, érdemes megnézni.

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Vali!
Nehogy a Kikában vegyél szoptatós párnát, az tényleg iszonyú drága. A Kútvölgyiben a csecsemőosztályon volt egy nővér, aki árult ilyet, olyan 4000 Ft körül volt az ára. Ha érdekel, megkérdezem pontosan. De május 9-én lesz a bababörze, ott is szokott lenni. Vagy a Nagy Lajos király útján lévő bababoltban is árulnak. Egy időben én is varrtam olyat, ami nem köthető derékra, viszont hungarocell gyöngyökkel van töltve, és jobban felveszi a babák alakját. Sajnos már elfogyott a gyöngyöm, így nem tudok ilyet felajánlani. Ezt a változatot a Brendon melletti kismama boltban láttam, de az is 8-9000 Ft körül volt.
Biztosan kényelmes a hintaszék fotel, még nem ültem ilyenben. Nekünk csak egy sima fotelünk van, de az éjszakai szopiknál abban is el tudtam aludni, amíg a srácok ettek Kép.
Igaza van Évának, majd megtapasztaljátok, melyik szotatós módszer válik be nektek. Elképzelhető, hogy annyira különbözőek lesznek a gyerkőcök igényei, hogy a külön szoptatás fog beválni nálatok.

Gabi
efgabi

Éva, Gabi!

Sajna a bababörzére a fekvés miatt nem tudok kimenni, a férjem pedig külföldön van. Viszont ha megszületnek a babák szívesen kipróbálnám.
Így, ha kölcsön tudnád adni akkor kipróbálásra azt megköszönném.

Ez a 4000 Ft körüli ár már jól hangzik! Gabi megkérdeznéd van-e erre még lehetőség?

A Nagy Lajos király úti boltot nem ismerem, milyen az valójában? Nagyker? Vannak kiságyak is ott? Komód?

Vali
cvali

Cvali!
Minimanó-nak hívják a boltot, 112-114. a házszám, benne vannak a telefonkönyvben is. Ikerkedvezmény is van 5%, asszem csak itt Kép Kép Mindent lehet kapni, mi itt vásároltuk az ágyakat, textil pelusokat, stb.
MOst mennem, kell a srácok az apjukkal fürdenek Kép Kép
Majd még jövök...
Marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

A szoptatós párnát én is csak ajánlani tudom, mi még használjuk, én is ezzel etettem a fiúkat egyszerre, és így tényleg megoldható egyedül a dolog. Mi a börzén vettük tavaly, de fogalmam sincs, hogy mennyi volt... Kép

Szombaton sikerült kijutnunk a ligetbe, majálisoztunk egy kicsit. Kép A férjem ott dolgozott, a két nagyobb anyósoméknál volt, így az ikrekkel kibuszoztunk, persze egy barátnőm segítségével. Így legalább láttuk Apát egy kicsit. Kép De borzasztó nagy volt a tömeg és a lárma, nem maradtunk túl sokáig. Találkoztam másik ikerkocsival is, jó volt látni a "sorstársat" Kép

Nem tudom, hogy ma milyen front volt, de teljesen bediliztek a gyerekek, Andris egész nap sprotot űzött abból, hogy nem fogad szót, Zsófi meg persze ezt is eltanulja... Kép Hulla fáradt vagyok már most, szerencsére már alszik mind a 4. Kép

Ki jön a börzére? Esetleg árul is valamelyikőtök? Én biztos megyek, valószínűleg az ikertesómmal, mert a férjem dolgozni fog.

Zizi
debyand

Marcsi!

Köszi a címet, a jövő héten megpróbálok eljutni oda a férjemmel.
Még kiságyat vennünk kell, hátha ott olcsóbb. Jelenleg az RS-ben néztünk ki 70*140 méretüt, de csak 3-4 hét szállítási idővel tudnak kiszolgálni. Persze még bele férünk (elvileg), de néhány apró dologra még szükségünk volna.
A szoptatós párnát pedig , ha tényleg lehetne kapni korrekt árban én is megvenném.

Sziasztok

Vali
cvali

Sziasztok!

Jó sokat írtatok mostanában...Kép

Üdv. az új pocakosoknak és babásoknak a fedélzeten!!!

A jelenlegi top témához - szoptatóspárna -, sajnos nem tudok hozzászólni - mivel a fiúk sajna nem szoptak.KépKép

Szüléssel kapcsolatban a SOTE I-es "2 éves élményeit" tudom megosztani azokkal, akik ott fognak szülni.Kép

Zizi!
Ha a párom hajnalban elviszi a "férfiakat" Anyuhoz és ki tud vinni a rengeteg cuccal - én is megyek a börzére. Árulni és vásárolni. Feltéve ha sikerül árulnom, akkor lesz mit bepörgetni a fiúk felruházására...Kép
Ha kész vannak a cd-k oda is elhozhatod, s legalább rögtön tudom rendezni. Most volt gyes, azért pénz lesz nálam!Kép

Böbéékkel mi van??
Csak nem bárányhimlős még a férje???KépKép

Na megyek, mert indulunk a hivatalokba, Apu halála óta (3 hete) állandóan intézni kell vmit...
Csak azt tudnám, ha egy 80 éves néni egyedül marad mondjuk a 85 éves férje után, Ő hogyan intézi a hivatalos ügyeket??,
Mert a 37 évemmel is sokszor átvernek, hülyítenek, potyára odarendelnek v. elfelejtenek vmit kérni telefonon, ami nélkül persze másnap nem adhatod le a paksamétát...Kép
(Telefonszámlát nem részletezem, de SEMMIT, hangsúlyozom SEMMIT nem sikerült még telefonon pontosan megtudnunk, elintéznünk v. akár időre bejelentkeznünk... Nesztek UNIÓ! Ez maga a balkán, ahogy itt mennek az ügyek - értve a tempó, a stílus...Kép)
Szóval ma újra megpróbáljuk az Egészségbiztosítót és az APEH szerény épületét bevenni...

Szép napot Mindenkinek!

Erika és a skacok

KépKép
herika

Erika, engem érdekelnének a SOTE I.-es élményeid. Akár e-mailben is.

Jó és főképp eredményes ügyintézést kívánok.

Cvali, megkaptad az e-mailemet?
eszter28

Eszter!

Köszönöm megkaptam!

Vali
cvali

Sziasztok
Én is megvagyok, csak egy kicsit lefáradva. Reggel fél héttől este tizig (jóesetben csak tizig) egyedül vagyok a csajokkal. Apa most sokat túlórázik május végig minden nap, még hétvégén is. Eddig nem kellett neki pluszban dolgozni, de most azt mondja anyagilag megéri. Néha alig vártam az öt órát, hogy hazajöjjön végre a felmentő sereg. Mostmeg a fürdetést is egyedül kell végig bajlodnom. A hugom sem tud mostanában felmenteni, mert reggel 9-től 6-ig dolgozik. Egy kicsit megvisel. A tegnapi nap volt a hab a tortán. Ami itthon folyt, az valami dili. Még a szomszéd is átjött, hogy segíthet-e. Ugyan az történt, mint Zizéknél. Teljesen kezelhetetlenné váltak, marták egymást, nem fogadtak szót, de ezt olyan szinten űzték, hogy nem mertem lemenni velük az utcára. Egyszerűen nem mertem velük elindulni. Remélem csak valami front volt, ma már kicsit jobb a helyzet. Bár reggel még az idegeimen táncoltak.
Én is megyek a börzére, de csak vásárolni, a téli ruhákat szerintem most nem veszi meg senki, nyáriak nagyrésze meg még jó ránk. Szandi kellenne, de azt nélkülük nem tudom megvenni, őket meg nem "akarom" kivinni.
Én is üdvözlöm az újakat.
Megprobálok sürübben jönni. Most megyek mert úszik a lakás és végre lett egy kis csönd. Még kb. 20 percig, ugyanis ennyit szoktak aludni délben.
Üdv. Böbe
böbe

Vali és mindenki, akit érdekel esetleg a szoptatós párna: ezt találtam a neten az előbb.
http://www.hexapuzzle.hu/kismamaparna.htm
Ötezer valamennyibe kerül.
eszter28

Sziasztok LányokKép
Én is itt vagyok, csak egyszerűen alig van időm olvasni meg irni... Nálunk is sűrűek a napok. Apa szinte folyton dolgozik és gyakran kell egyedül fürdetnem, etetnem este is. Mivel Babukák még kicsik olyankor már orditanak mindketten hisz fáradtak, éhesek ezért fürdés után egyszerre etetem Őket vagy a pelenkázó tetjén vagy az autósülésükbe és akkor leülök Velük szembeKép Sajna az éjszakáink katasztrófálisak. Eleinte az új környezetre gyanakodtam de már nem hiszem... Gerikém 10-12 alkalommal is felébred és csak úgy marad csendben ha kiveszem az ágyból. Akkor vidám, élénk, cseveg, gügyög viszont az ágyában nagyon sir és felveri Lilcsikét is... Egy orditó gyerek pedig jobb mint kettőKépLillus pedit nem hajlandó még most sem kanállal enni semmit.
Szoptatóspárnáról:
Én sajna egyáltalán nem tudtam szoptatni, mert a 8. hétre mire hazamehettünk a korházból már egyáltalán nem volt tejem...vagy úgy mondanám, hogy meg sem jött. Ennek ellenére a párnának nagy hasznát vettem mivel az esetek 90 %-ában egyszerre éheztek meg a Manók és igy egyszerre etettem őket. Vagy a pelenkázó tetejére tettem az egyik lurkót a szopispárnára ami jól megtartotta vagy a kanapéra magam mellé a másik pedig az ölemben vagy a karomban evett úgy, hogy fél kézzel tartottam Őt és az üveget a másik kezemmel pedig a másik baba üvegét. KépNem túl szakszerű de adott helyzetben rengeteg sirástól kimélte meg a babukákatKép

Puszilok Mindenkit: Doris
doris

Sziasztok!

Látom mindenhol zajlik az élet! Hát nálunk is. Dundi sajnos megin beteg lett. Persze megint a füle.... Kép A gégész azt mondta, ha meggyógyul, akkor ki is veszi neki. De maximálisan támogatom. Szegényt úgy sajnálom, annyira menne ő is az oviba már.
Éva!
Nálatok végülis kivették valamelyik lurkó orrmanduláját? A Csobánka téri doktornő csinálja személyíesen?
Szoptatóspárna... Most láttam az áprilisi Kismamma újságban 62. old. 3990Ft (Elefáni, minimanó boltok)
Én nem tudom kijutok-e a börzére, de lehet, hogy elmegyek max. vásárolni. Én a Babaszobán múlkor eladtam a cuccaim javát amit akartam. A többi megy tarcsiba, ha valamelyik barátnőmnek kéne. És fog, mert mostanában az összes ismerősöm terhes.Kép
Vikics

KépKép
vikics

ezt meg most láttam a keres-kínál rovatban:
Szoptatós párnák ( kifli alakú),terhességi időszakban pihenésnél is nagyon jól lehet használni tartós bevezető akcióban
3390ft !

Baby Fun Babafelszerelési Diszkont
Bp, I. Csalogány u. 42/a www.babyfun.hq.hu
Tel: 214-5918, 06/20-544-4165

a párom a pelust is itt veszi elég olcsón.
Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Én sem tüntem el,csak rossz volt a gép,apjuk pedig hollandiában van,így kevés az időm!Majd írok egyszer egy hosszabb levelet is!BeaKép

Kép
beatrix2

Vikics!
Fölhívtam a boltot! Még kiságyuk is van állítólag és a párna is annyiba kerül. Ha a férjem haza jön külföldről, azt hiszem kiküldöm nézzen szét.
Köszi a címet!

Beatrix!
Gyönyörűek a lányaid! Anyukám is teljesen elalélt tőlük!

Magunkról!
Kíméletlenül tartjuk a fekvő kúrát, de szerencsére mikor már fáj a hátam ülhetek is, ilyenkor internetezek. A férjem sajna külföldön van, így az aktuális felügyelőm (anyukám) semmit nem enged csinálni és ma még madártejet is főz nekem (imádom). Szóval jó világom van.
Nagyon drukkolok magunknak, remélem a mi szülésünk is pozitív történet lesz majd 8 hét múlva.

Puszi mindenkinek, főleg a kis csibészeknek!

Vali
cvali

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?