Sziasztok!
Párom megunta, hogy nem tudunk itthonról netezni és végre vett tegnap egy modemet.
Ildikó!
Üdv a topikon!
Szoptatás ügyben tényleg legfontosabb az elhatározás! Az első fiamnál majdnem egy hónap után indult be a tejem, de aztán egy éves koráig szopizott. Az ikreket én is egyszerre szoptattam, rengeteg időt spóroltam vele. Igaz, különböző igényeik voltak, de azért valahogy mindig összehangoltuk. Nálunk is nagy segítség volt a szoptatós párna, meg volt egy külön fotel a két kiságy között, ami csak erre a célra volt kialakítva, párnákkal körberakva, kisasztal elérhetőségben, oda tettem az innivalót, mert mindig szoptatás közben szomjaztam meg. Jórészt egyedül voltam a srácokkal, de így is megoldottam egyedül az egyszerre szoptatást. Nekem nagyon bevált a kis "erődítményem", ahova oda tudtam tenni az egyik babát a fotelba, amíg a másikat is felvettem. Sok taálékonyságra volt/van szükség, de nagyon hamar belerázódsz!
Ikrek könyvében is rengeteg ötlet van, vagy a La Leche Liga ikres kiadványaiban.
Vali!
Sajnos terhesség idején sokan csak a koraszüléses történeteket mondják el, pedig van ellenpélda bőven! Nálunk a 38. héten vették ki a fiúkat, pedig ők még maradtak volna, csak már nagyok voltak (2,85 és 3,30 kg)
. Az előző császár miatt nem engedtek természetesen szülni a Kútvölgyiben, de nekem is az volt a fontos, hogy velük minden rendben legyen. Csaszi ellenére a 3. napon már 60-70 grammokat szopiztak, és már a kórházban tudtam őket egyszerre szoptatni.
Nekem nagyon sokat segített, hogy rengeteg folyadékot ittam (napi kb. 4 litert), és eltökélt szándékom volt, hogy anyatejes babák lesznek az ikreim is. Így is lett, fél évig kizárólag szopiztak, és 15 hónapos korukban hagyták abba végleg.
Éva!
A balesetnél csak a kicsik voltak velem, mert éppen egy távolabbi játszótérre mentünk biciklizni tanulni.
Bence nagyon megijedt, nagyon sírt, hosszú percekbe telt, mire sikerült megnyugtatnom. Addig állt a forgalom, mert semmi mással nem foglalkoztam. Csak ezután kezdtem el az autóval meg a betétlap cserével foglalkozni. Sajnos, úgy néz ki, hosszú menet lesz ez a biztosítós ügy, de nem szeretnénk ráfizetéssel kiszállni ebből, mikor teljesen vétlenek vagyunk.
Vikics!
Bocs, hogy nem hívtalak, de nem tudtam volna elvinni a CD-ket. Jövő héten szerdán vizsgázom, utána összefuthatunk, de majd felhívlak.
Az oviban már meg tudják különböztetni a fiúkat? Hogy sikerült az óvonőket megtanítanod?
Molnárka!
Szerintem az, hogy jórészt egymással játszanak a srácok, elég sok mindent sejtet arról, hogy miként viszonyulnak az gyerekek az ovihoz. Nálunk a kicsik bölcsisek, de alig játszanak együtt, külön játszótársaik vannak. A dadusok is tündériek, ismerik mindkettőjük természetét, szokásait, és úgy kezelik őket. Marci például lassan szobatiszta lesz, csak alváshoz adnak rá pelust. Bence hallani sem akar az egészről, közölte, hogy ő még kicsi, nem tud WC-be pisilni. Szóval ha teheted, inkább keress nekik másik ovit, vagy valami más megoldást, mert hosszú távon a gyerekeknek sem tesz jót ez a környezet.
Gratulálok a hasplasztikához, engem is foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene csináltatni. Itthon csinálták vagy kint? Kellett érte fizetned? Most, hogy tudod mivel jár, újra megcsináltatnád?
Egyébként nektek és Éváéknak is gratula az építkezés megkezdéséhez
, remélem hamar túl lesztek rajta, és minél előbb beköltözhettek az új házatokba!
Hú, egy kicsit hosszúra nyúltam, bocsi...
Gabi