Új privát üzeneted érkezett!

Megint tali ügyben. Bocsi, hogy a színház dolgot nem vettem észre.

Bevallom nekem sajna másik májusi péntek nem jó (vagy háromnapos ünnep), és a pénteket azért preferáltam, hogy a távoliak is tudjanak jönni.
Kérdésem: mennyire kötött a péntek? Ki jönne akkor?

Mi van más nappal? Alternatív javaslatom: május 12. kedd.

A Vapiano ok. Lehet oda asztalt foglalni?

Más olasz étterem javaslat:
www.vialuna.hu
http://www.cityweekend.hu/budapest/list ... t_viewed=1

Én mindkettőben voltam, szerintem jók.

Viki

KépKép
vikóka

Azta!!

Nagyon jók a képek!!! Mindenki nagyot nőtt mióta nem láttam őket-mármint a gyerekek. :wink: Azért mindenki felismerhető. :D
Csomó olyan dolgot látok, ami tavaly még nem volt?!!

Edit

Ne csigázz már, mi volt a nagyokkal? Nem ér rébuszokban beszélni! :twisted:

házügy folyamatban.... most totál a másik parton keresünk, nem a mexikói öbölben. azért lassan csak rájövünk mit akarunk... :wink: remélem a hét vége felé tudunk menni vizitelni. és jó volna megtalálni is az igazit!

Meme

Kösz a puszit, megérkezett! :wink: Dávid is emlékszik azóta is Kristófra és főleg Grétire!!! Pedig akkoriban még nem nagyon idéztek fel múltbeli dolgokat- úh ez nagy szó! :D

Cat

Manók jól vannak, már szép barnák is. Legjobban a partot élvezik, de Dávidnak nagyon bejön a SeaWorld is (albumban van ról pár kép, h milyen)- imádja a bálnashowt. Szept 12-re van visszajegyünk. Ovit sztem okt elejétől folytatjuk.
Nem semmi, Zoli mit alakított. :lol: :lol: :lol: Én is simán megcsinálom velük az ilyet ha úgy adódik- ha már a szentbeszéd és az ordítozás se hat... :shock: Hol maradnak a bicajozós képek amúgy????

Kata

Mintha nálatok is látnék "szintkülönbséget" a törpök között??? Milyen volt az este a nemalvással? kidőltek legalább hamar?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

na, ez nem tudom hogy került ide megint.... vagy csak az én gépem hülyült meg?? a tegnapi hsz-mat látom itt most megint.... :?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok :)

Hát akkor el kellene dönteni, hogy melyik júniusi hétvége legyen. A június 13-14 jó mindenkinek????
Akik még nem válaszoltak: Edit, Gyöngyi, Baba, Pram, Judyt. Kihagytam valakit?

Vacsi nekem mindegy, csak hétfő ne legyen.

Ma kiégett a monitorunk, de férjuram nem tud gép nélkül élni, úgyhogy elrohant és vett egyet. :roll: Annyira nem bánom, mert már régen fájt a fogunk egy laposra, de nem akartunk másikat venni, amíg jó a régi. Így megoldódott és még lelkifurim sincs. :wink:

Nagyon jók a képek, a kolpingosok, meg a többi is. Mindenkinek hatalmasat nőttek a gyerekei. Alig térek magamhoz. Na persze a lányok is lassan 4 évesek.

Nettke :)
Azt nem mondták, hogy csináld, hogy ne húzd fel magad, ha rosszalkodik? Mert addig én is eljutok, hogy tudom, hogy nem kellene, de ..... :oops: :oops: :oops:
De azért ez jó hír! Egyébként hogy tudnak fél év lemaradást mérni? Azért ennyi különbség csak lehet gyerek és gyerek között, vagy nem? Úgy értem normális határokon belül is.

Kata :)
Menj el dokihoz! Én még így látatlanba is rosszul vagyok a leírásod alapján. Brrrr...

Na megyek aludni, mert már értelmes dolgok nem jutnak eszembe.
Jó éjt,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Lilla :)
Jól megzavartál a hozzászólással! Teljesen hülyének éreztem magam, hogy tegnap nem láttam Vikó meg Nettke hozzászólásait. :lol:

Megnéztem a képeket az albumodban és irigykedem ezerrel! Ezt a Seaworld-öt az enyémek is imádnák! Tuti siker lenne. Niki és Dá is nagyon megnőtt ám, sok helyen olyan kis nyurgák, nagy gyerekesek.

Örülök, hogy ilyen pozitív volt a pszichomókus. Írásbeli véleményt kaptatok? Kell az ovival referálni vagy ő referál?
Editéknél és nálunk is ez van, még a lemaradás mértéke is hasonló, és mindhárom gyereknek másban nyílvánul meg. :shock:

Vikó :)
Azért preferálnám a pénteket, mert egyfelől Judyt és Edit is tudnának esetleg jönni, másfelől meg másnap nincs munka. Egy esetleges keddi tali engen szerdán haza vágna. :D

Brigi :)
Nekünk OK az időpont.

Mikor teszel fel képet a csajokról? Mindenki tett fel, csak te nem. :wink:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!
Sajnos nem vagyok valami túl jól, már megint vacakol a mandulám, délután megyek a dokihoz, mert valószínű, hogy ismét tüszős. :(

Kata!
Húúú, mi történt veled? :shock:
Én is javaslom a dokit!!!!

Brigi!
Nekünk tuti nem jó a junius 13-14, mert akkor van a fiúk szülinapja.
De miattunk nem kell időpontot változtatni!

Vikó!
Nekem mindenképpen csak a péntek jó!
De ha többségnek más időpont a jó, akkor majd megyek legközelebb.

Nettke!
De jó, hogy hamar meggyógyultatok!!!

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Na itt vagyok......

Tegnap azért sem mentem le dokihoz, mert itt nálunk a rendelőben áramszünet volt egész nap, így az egész rendelő be volt zárva, vagyis be kellett volna mennem valamelyik kórházba, amit nem akartam.
Ma délelőtt viszont lementem, kaptam rögtön egy tetanuszt. Kiakadtak, hogy nem mentem el orvoshoz. Hétfőn megyek kötözésre. Elég csúnyán néz ki.

A bölcsiben meg bárányhimlő. Ráadásul az egyik kislány pont a mi csoportunkból. Mondjuk a héten már nem volt, de a két-három hét lappangási időben végig voltak a fiúk is, de pont akkor volt jó idő,így az ebéd kivételével csak a kertben voltak együtt. Hát kíváncsi vagyok.......

Judyt!

Jobbulást! Ezek a mandulák.... :roll:

Brigi!

Időpont oké nekünk is. Monitor!!! :D :D

Nettke!

Pszicho. ..., na igen.... Lényeg, hogy nincs nagy gond!!! :D

Kata

Kép
kateduo

Nektek is van, hogy alig jön be a babanet társalgó? Nekem két napja......

Még akartam írni Neked Cat, hogy a Naksol-t állítólag már nem gyártják, legalábbis tegnap a gyógyszertárban azt mondták.

Detti!
A dvd-n vannak olyan képek, amin csak pl. lábak vannak...., azokat a fiúk csinálták, a vágatlan dvdt küldtem, nem volt kedvem szortírozni.

Kata

Kép
kateduo

Kata,

Megkaptam a dvd-t, köszi. Látod, jó ötlet volt, hogy elmentél dokihoz, elég szörnyen hangzott, ahogy írtad, mi törént veled. Fáj egyébként?

Nettke,

A pszichológus akkor ezek szerint megnyugtatott. Mondjuk azt nem értem, hogy tudják lemérni, hogy 6 hónappal van lemaradva a többihez képest...???

Brigi,

A június 13-14 nekünk is jó, úgy néz ki.

A Vapianóba egyébként szerintem nem lehet asztalt foglalni, mert egy kicsit talán gyorsétterem jellege van. Na persze az ízek egyáltalán nem azok, sőt! Nekem az egyik kedvenc helyem.

Ma voltam ovis szülőin. A körzetes oviba 47 gyereket vesznek fel, a jelentkezők száma 100 körül mozog :roll: Nagyon remélem, hogy nekünk sikerülni fog!

Detti

KépKép
kiliman

Jó reggelt! :lol:

Ma és tegnap itten no ovi!!!Elmentek továbbképződni(mármint az óvonők).
Így tegnap családi program gyanánt voltunk a laktanyában.Pont nyílt nap volt. :D Irtóra élvezték a srácok.Mindenféle járművekre lehettett be-/felmászni.Aztán meg volt rendőrségi(kommandós bemutató nagy durrogasikkal,tűzoltó, harcászati bemutató,ejtőernyős ugrás,katona zenekar és a végén még lövészet is.A nagyoknak meg MIG-szimulátor (A Dávidnak nagyon bejött)
Ott voltunk 10től délután 3-ig!A végére én totál kipurcantam a sok ácsorgástól,ők meg haza se akartak jönni.

DÁVIDOT FELVETTÉK GIMIBE!!!!Tegnap megjött az értesítés.Persze tudtuk eddig is,hogy megvan rá minden esélye,de most már tuti,hogy szeptembertől gimis lesz a kisfiam.(hú de öregnek érzem rögtön magam!)

Ma gasztróra visszük a Benit,így tegnap este kivittük Olit és Marcit az anyuhoz.Csak megnyugtatásképp meg mert rajta van a papírján,viszem vissza Benit.Szerintem érdemben nem fognak semmi újat mondani.

Brigi!
Én nem szeretnék a bulival kapcsolatban ígéretet tenni.Elméletben jó a jún 13-14 nekünk is.Csak nálunk június végén van víz,zene,virág fesztivál és olyankor mindig vannak vendégeink.Apának így akkor itthon kell lennie.És ritkán szokott kapni egy hónapban két szabad hétvégét.Meg már kezdődnek a nyári szabadságolások is és ezért is problémás a dolog.
De ha eldöntöttétek,hogy a két nap közül melyiken lesz a kerti parti,megpróbál szabit kérni arra a napra.

Kata!
Juj!Rémisztő ez a történet!!!Azért azt tényleg nagyon rosszul tetted,hogy nem mentél azonnal orvoshoz.Remélem,minden rendben lesz és szépen begyógyul majd.

Cat!
Mi úgy néz ki,speciálisak vagyunk Olival kapcsolatban. Csak itthon produkálja a "hülye" gyerek( bocs nem találtam a makacs csacsimra jobb kifejezést) tüneteket.Az oviban messze a többiek felett teljesít!!!Az óvonők hasra vannak tőle esve!
És szimplán óvodai fejlesztés mellett behozta a mozgásfejlődésbéli lemaradását(ami lehet,hogy nem is volt!).Ma már elmondhatom,hogy van olyan ügyes mozgásban és kézügyességben is,mint a Marci és a Beni.Oli az a gyerek,akit nagyon tudnak az oviban motiválni,így mindent megcsinál,amit ott csinálnak a gyerekekkel.ráadásul mindig első a jelentkezők közt!!!
Szóval nálunk inkább anya-fia kapcsolati problémák vannak!
Nagyon kíváncsi leszek rá,mi lesz vele a jövőben.És nagyon félek tőle,hogy mi lesz vele jövőre az oviban,mert valószínűleg másik óvonéniket fogunk kapni.

Nettke!
Örülök,hogy "csak" ennyi!Sok türelmet akkor hozzá!Ez sem könnyű dolog.Bár azt hiszem,ha az ember magában tudatosítja ezt a helyzetet,akkor már egy fokkal könnyebben tudja kezelni.Majd mesélj 3hét múlva is!Kíváncsi vagyok,mi tudnak leszűrni a 3hét elteltével.Óvodában hogy fogadták az "új nevelés elveket"?

Detti!
Hű!Ott is van túljelentkezés!Nektek abszolút megfelelne a körzetes ovi?Amúgy bölcsiben mi a helyzet?Mostanában nem panaszkodtál!Nincs gond vagy csak már nem foglalkozol vele?

Judyt!
Jobbulást neked!

Edit

Kép

Kép
edit73

Nettke!
Hétvégén szülinap! :lol: Hogy ünnepeltek?

Kép

Kép
edit73

Detti,
nem tudják hónapra pontosan mérni, hogy mennyivel van lemaradva! Kb fél év, így mondta.
Abból tudja, hogy hogyan viselkedik adott helyzetekben a gyerek (most főként a szocializációra koncentrálva, mivel nálunk ott a bibi), és ez a fajta viselkedés kb milyen életkorra jellemző. És Sárinál ez a szint kb az, mint ami az ovi kezdetén van. Ezért kell úgy kezelni, olyan türelmi szinttel, mintha most lenne a beszoktatásban. Lehet h nem vagyok elég érthető, de próbálom átadni.. :D

Edit,
nagy gratula a gimihez!!!! Azért ott már válogatott társaságban lesz, talán több lesz a motiváció a tanulásra is.
Nem is írtad eddig, hogy Olival így rendbejött minden!! Ez azért nagyon jó hír.

Kata,
jól tetted, hogy megnézetted ezt az égést, nagyon fájhat!

Judyt,
jó lenne, ha jönnél!!! Múltkot is olyan jól szorakoztunk :lol:
Szerintem is legyen pénteki napon a vacsi, mert a "másnap" miatt is praktikusabb!
Május 29 péntek???? (pünkösd előtt) Vagy ha Vikónak ez sem jó, tegyük át már júniusra??

Kép
nettke

Nettke!
Egyrészt nem is volt időm mondani (még tavaszi szünet előtt beszéltem az óvonénikkel),másrészt mi ebből itthon sokat nem érzékelünk.Illetve annyit (amin nagyon meg is lepődtem),hogy mióta jó idő van,sokat vagyunk kint az udvaron,feltűnt,hogy Oli mennyivel jobban mozog.Pl. nagyon ügyesen dobja és elkapja a labdát.Ez még az ősszel nem ment neki.Meg most a Kolpingban láttam,hogy milyen ügyesen egyensúlyozva ugrál a trambulinon.
Másrészt még nem tudom,mennyire "veri át" Oli az óvonőket.Tudod,Dávidnál is az a gond,hogy mivel magas az inteligenciája,a nem megfelelő hozzáértéssel rendelkező pedagógus előtt simán tudja palastolni a "lemaradásait".Ettől tartok Olinál is.Bár az egyik óvonéni fejlesztő pedagógus (és mindenhol még csak jót hallottam róla)és remélem,ez ebben az esteben nem álll meg.

Kép

Kép
edit73

Edit :)
Gratulálok Dávidnak! Igazán ügyes kölök. Volt valami felvételi is, vagy csak az eredményei alapján vették fel?

Olihoz is gratulálok! A mi Olink is teljesen úgy alakul mint a tiétek. A nagymozgásai teljesen helyre kerültek, én most a Kolpingban mértem le, ahol annyi játék és képességfejlesztő dolog voltbár már Zsófi korábban mondta. Ügyes, gyors, simán a kortársai szintjén van. Zsófi szerint a képességeivel sincs gond, csak az otthoni viselkedésével. :roll: Az oviban angyal, folyton dícsérik. :roll: Otthon viszon csőrmester. Törpediktátornak is hívjuk az állandó hisztijei, parancsolgatása miatt. Nehéz vele, és Samut is trenírozza.

Na jó a finommozgásain van mit javítani,de sajnos erre a most felnövő kortársi fiúrétegre ez nagyon jellemző. Sorba azért nem veszik fel az oviból a nagyobb fiúkat a kiszemelt jó nevű általános iskolába, mert a rajz "felvételin" elhasalnak. :x

Detti :)
Nekem OK a Vapiano. Nem gond ha ott ülünk akár 3-4 órát is?
Nem ismerem ezt a helyet. :oops:

Ovis felvétel: Közel 4 évesen titeket tuti felvesznek a körzetesbe, ezen ne is izgulj! Külön csoportba mennek a fiúk?

Mégis jó, hogy elmentél dokihoz! Fáj is? Az oviba el tudtál menni?

Cat
Kép
cateye

Cat!

Volt bizony felvételi és elég kemény.Matek és magyar.Illetve magyarnak hívják,de alapjában véve szövegértés és nyelvi ismeret.Nem mennek rá lexikális ismeretre a magyar esetében,mert az iskolánként eltérő lehet.És ma már úgy gondolják,hogy azt majd az adott gimi bepótolja (felzárkóztatja a gyereket).
Én figyelmet játszóban a ti olitokat és nekem abszolút ügyesnek,jó mozgásúnak tűnt.Ott már nem volt idő szóbahozni,de én semmi eltérést nem is láttam nála.Még akartalak is róla kérdezni.
Az otthoni viselkedés meg?Hát valahol a "gőznek" ki kell jönnie nem? Tudom,nem vígasz,mert engem is sokszor kiborít.Bár nálunk Oli abszolút nem hisztis.Ő inkább úgy csinál,mint aki nem hallotta,hogy szólok vagy nem is érti,amit mondok.Bennem ez utóbbi miatt merült fel 1éves,hogy gond van a gyerekkel!Azt a nagy fenét!Simán csak átver!
De nekem ez a megnyugtatóbb.Mármint,hogy az oviban favorit és itthon vannak vele gondok.
Mit jelent,hogy rajz felvételi? Valami tagoztos iskola ez?

Kép

Kép
edit73

Ja igen!
Voltunk gasztrón!!!Beni egy hős volt!Egy szó nélkül tűrte,hogy vért vettek tőle.Eredmény 3hét múlva!!!

Kép

Kép
edit73

Csuda ügyes Dávid! 8) Tényleg nagy gratula! A te érdemed is, sokat foglalkoztál vele.

Rajz felvételi: Itt van zuglóban egy kéttannyelvű(angol-magyar) nagyon jó általános iskola, remek híre van, sok szülő akarja oda vinni a gyerkőcét. Itt van felvételi, de nem annak hívják. Nyíilván szelektálni kell a sok jelentkező között. Kommunikációból, matekból és rajzból áll a felvételi. Valami játékos szintmérés-szerű a neve. Egyik ovodástársunk anyukája mesélte, hogy kiváló lett a matekja és a kommunikációja is, de a rajz sajnos gyatra, ezért nem azt mondták, hogy nem vették fel, hanem azt, hogy nem javasolják az iskolába iratását. :( A játszótéren 3 szülőtől is ezt hallottam.
Én is gondoltam a fiúknak erre az iskolára, mert ez olyan suli, hogy hét elején beviszed a cuccod, és csak hétvégére hozzák haza. Délután 4-kor kell értük menni, ha nincs különórájuk, addig megcsinálnak minden leckét, otthon már nem kell nyúzni őket. Persze gondolom több ilyen suli is van, de nekem ez a rendszerű szimpatikus. 8)

Cat
Kép
cateye

Cat!

A mienk is ilyen iskola!!!Alsótagozaton!Csak hétvégén volt lecke,de az sem volt kötelező.Aki nem csinálta meg,az nem csinálta meg.Szorgalminak hívták.Mondjuk én kötelezővé tettem a Dávidnak a szorgalmit is,meg olvasni mindig kelllett neki itthon is.
Az az iskola nem tudom,milyen tanmenetet követ,de alapban az angol nyelvtana nincs párhuzamban a magyar nyelvtannal.Így nagy szívás angol nyelvet tanulni első nyelvként (hacsak nincs mellé egy szuper nyelvtanár!).Ugyanis angolból sok mindent előbb tanulnak,mint magyarból pl. birtoklás!Én vért izzadtam,mire megmagyaráztam a Dávidnak,mit jelent a birtokos szerkezet.Mert sem az angol,sem a magyar tanárnak nem volt erre ideje! Pedig nem olyan egyértelmű,hogy egy adott szituációban,ki a birtokos és mi a birtoklás tárgya.
Nálunk alsóban felhívták a szülők figyelmét az osztályfőnökök arra,hogy ne válaszunk első nyelvnek angolt,ha nincs kellő családi háttér(nyelvismeret) hozzá.
Én szkeptikus vagyok az általános iskolai túllihegett nyelvoktatással!!!

Benit lemérték gasztron: 109(!!!) cm és 15,6kg!!!!

Kép

Kép
edit73

Én is pont a május 29-et akartam javasolni. (Eddig nem mertem a 3 napos ünnep miatt, de erősebb bennem a talivágy...)
Szerintem felhívom a Vapianot, és rákérdezek náluk, hogy mi a helyzet. Majd jelzem Nektek, ha meg nem ok, akkor a Via lunát javaslom.

Ki jönne talizni:
Cat
Kata
Detti
Nettke
Judyt
Vikóka

Edit? Brigi? Baba?

Bocs, ha valakit kihagytam...

Viki

KépKép
vikóka

Nekem elsőre jó a máj. 29. De ehhez kell nekem, hogy anyu itt legyen, szóval egyelőre nem 100%.

A kerti parti akkor sztem legyen június 13-án, szombaton. Akkor nem kell izgulni, hogy másnap hogy mennek oviba a manók, ha kicsit elhúzódna a buli.
Ha jól értettem Edit, akkor neked mindegy, hogy előző hétvége vagy ez, mert mindkettő június?

Egyelőre ennyi. :D

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok,

Tegnap beszopott valami vírust a gépem, úgyhogy egész nap elvonási tüneteim voltak/vannak :shock: Árpi gépén tudok csak írni. Remélhetőleg, hétfőn megjavítják.

Ma visszamentem a sebészetre, de most traumatológus sebészhez. A doki megvizsgálta mind a két bokámat, és azt mondta, hogy egyrészt a jobb bokám rosszabb állapotban van, mint a sérült, másrészt meg olyan állapotban vannak a bokáim, mintha élsportoló lennék :roll: Egybként a kiment bokám már egész jó állapotban van, ha fásli van rajta, akkor szinte sántikálás nélkül tudok menni, de kell vennem bokafixet, amit legalább 3 hétig kell hordanom, aztán vissza a dokihoz.
Egyébként a jövő héten biciklizhetek, csak lájtosan.

Edit,

Gratulálok Dávid felvételijéhez! Ez 6 osztályos gimi lesz? Valami speckó tagozatra megy majd? A nyelvtanítással kapcsolatban (lévén mindketten angol nyelvtanárok is vagyunk) az a véleményem, hogy minél előbb, annál jobb. Eleinte nyilván nem a nyelvtant tanulják a gyerekek, de rengeteg alap kifejezést megtanulnak, ami később segíteni fogja a nyelvtan tanulásukat is. Mi itthon nem tanítjuk a gyerekeket, de ők akartak megtanulni pl. számolni angolul. Meg szokták nézni a Dora, the explorer c. mesét, és onnan is tudnak már néhány szót. A legjobb persze az anyanyelvi környezet lenne, meg egy olyan sitter, aki csak angolul beszél hozzájuk :roll:
Bár ez a Helen Doron nekem annyira nem szimpatikus valami miatt...

Beni tényleg nagyon ügyes volt, azért nem olyan könnyű ilyen kisgyerektől vért venni.

Vikóka,

Ha felhívod a Vapiánot, megköszönöm, mert én a jövő héten nagyon-nagyon el leszek havazva a munkahelyemen, csütörtöktől meg elutazunk. Kérdezz már rá arra is lécci, hogy mit szólnak hozzá, ha mi ott ülünk egy kicsit hosszabb ideig...

Brigi,

Időpont ok!

Cat,

Asszem, külön csoport lesz, az óvoda vezetője is javasolja, pedig nem is ismeri a gyerekeimet. Suliban is külön akartam őket tenni, hát most már elkezdem. Majd meglátjuk.

KépKép
kiliman

Huhh, végre kicsit egyedül!!! Nagyon rosszul bírom már, h megint "össze vagyunk nőve" a manókkal, mint picikorukban. Amúgy meg állandó a lelkifurim is, mert a házkeresés, lelevelezés, szervezkedés csak az én feladatom és a nap jórészét elveszi a házimunkával, főzéssel együtt. Szegénykékre alig marad idő és ez nagyon kezd látszani a viselkedésükön.... meg is tudom érteni őket, csak éppen segíteni nem tudok a dolgon, mert akkor sose lesz parti kérónk. :? Most Robival játszóznak-ezt legalább élvezik.

Holnap megint nagy háztűznéző túra, 9 van beütemezve, elég esélytelennek tűnik végigjárni, de majd meglátjuk. Hátha sikerül rábukkanni az IGAZIra. :D Drukkoljatok!!!

Kata

Jujj, marha szarul hangzik ez az égés dolog-tényleg el kellett volna menned még aznap dokihoz! Hogy érzed magad vele most, kicsit jobb már???

Edit

Dávidnak nagy gratula!!!! Nagyon örült ő is neki? Megy valaki még az osztályából? Oli is ügyi. Nem semmi a méretük se!!! Oli még Beninél is magasabb vagy nem???

lemaradások: Nikin én is látok a mozgáskoordinációban javulást-nála azért vastagon benne lehetett a rossz bal szeme amíg nem volt szemcsis.... Iszonyat jó a nagy játszótér, mindenféle mászólehetőség van rajta és mindent teljesen jól használnak! Nagyon meglepődtem h ennyire ügyik-otthon ráadásul alig jutnak el játszóra....

Cat

Köszi, igen tényleg nőttek sokat a manók. Itt mindenki azt mondja rájuk, h milyen magasak.... bár sztem otthon eléggé az átlagban mozognak. Itt lehet, h kicsit alacsonyabb az átlagmagasság és a szélességben hozzák be a kölkök. :wink: :D

Ne felejtsd a nagy gépet vinni a bicózáshoz!!!

Detti

És mitől ilyen szar a bokád? Van vmi terve velük a dokinak v csak ténymegállapítás volt? Azért örülök, h már jobban vagy akárhogy is! Oviban drukkolok! Mindenképp adjátok be több helyre is, mi tavaly így szívtuk meg. Nálunk is ilyen volt a felvételi arány és megetettek, h csak a körzetesbe jelentkezzünk. És mindenki tuti volt benne, h simán bekerülnek!!!

Judyt

Jobbulást. és jók a képek, elfelejtettem írni múltkor! :)

Nem tudom, már ki kérte, de itt van újra a link a képeinkhez. http://public.fotki.com/FloridaLilla/

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Én sem vagyok szkeptikus az iskolai angollal ahogy Detti. Nyilván nem a nyelvtannal kezdenek, hanem ismerkednek a nyelvvel, hangzással,játékos feladatokkal. A heti 1 óra kaka ehhez, min. heti 3 óra kellene.
Abban igaza van annak, aki azzal érvel, hogy az alsó tagozatban tanult nyelv nagyon hamar behozható. Tehát aki 4-edik osztályban kezd el angolt tanulni, lehet, hogy nyolcadikra ott van mint aki elsőben kezdte el. Én egy dolgot látok ami szerintem marha előny. Aki elsőben kezdte, az mer megszólalni, természetessé válik számára a kommunikáció. A legtöbb angolul tudó emberrel az a baj, mint velem is, hogy passzívan megvan az angol, de nem mer megszólalni. :roll:
Persze ez angol tanár kérdése is, mert sok alsós angol tanárnak magának is gondja van a nyelvvel, kiejtéssel. Így viszont rosszul utánozzák le a gyerekek. :?

Suli: Beszéltem a mi Zsófinkkal, és ő nagyon ellenzi ezt a kéttannyelvű iskolát. Szerinte versenyistálló, kizsigerli a kicsiket. Bár nagyon jó eredményekkel dolgozik a suli, de nincs gyerekkora az oda járóknak az állandó tanulás miatt. Nem beszélve arról, hogy a szülők nem látják objektíven a gyerekek képességeit, és sokan oda suvasztják be a gyengébb képességű gyerekeket, akik ott megutálják a tanulást. :roll:

Cat
Kép
cateye

Cat :)
Mi az, hogy kéttannyelvű iskola??? Én olyan gimibe jártam. Nem hiszem, hogy ez olyan lenne. Angol nyelven tanult tantárgyak????

Az nyilván tök igaz, hogy minél hamarabb kezdi a gyerek, annál jobban fog menni, de heti egy órában nevetséges. Az a három évet nem nyolcadikra hozza be a gyerek, hanem ötödikre. És ezért kepeszteni, meg más jobb, korosztályuknak megfelelő dolgokból kimaradni nem éri meg.
És a nyelvtanárok :roll: (bocs Detti, tisztelet a kivételnek), de még nekünk is tanított a kéttannyelvűben olyan, aki sem nyelvtanilag, sem kiejtésben nem volt a topon. Akkor meg mit is tanul az a kicsi??? Nyilván 20 év alatt változott a felhozatal, de én szkeptikus vagyok. Ha már beiratom nyelvre ilyen kicsinek, akkor csakis anyanyelvi szinten beszélő tanárhoz, mert a kiejtés az, amit nem lehet később megtanulni. És ráadásul, ha rosszul tanulja meg ...

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Kedves Natika,Sárika,Benike!!!!
4.szülinapotokon sok boldogságot,egészséget és gondtalan gyermkort kívánunk!!!

Kép

Puszi a fiúk nevében is :lol: !
edit

Kép

Kép
edit73

Isten éltesse Sárit Natit és Benit 4. szülinapja alkalmából! Hurrá! Hurrá! :) :P

A kéttannyelvű általános iskola azt jelenti, hogy heti 5 órában tanulnak angolt már a kicsik is, és elsőtől 3 készségtantárgy van angolul. Később bejön a környezetismeret angolul és a többi tantárgy is. Elsőben nem írnak és olvasnak angolul, betüket nem tanulnak, csak a kommunikációt fejlesztik. Anyanyelvi tanárok vannak szigorúan.

Heti 1 óra angol már a sima általánosokban is van mindenhol elsőtől. Na ezt én sem tartom sokra, 1 óra semmire sem elég. :roll: Egyébként nagyon sok helyen van már anyanyelvi tanár, nem úgy van mint 15 éve. :lol:

Cat
Kép
cateye

Köszönjük szépen :lol:
Egész nap ünnepeltünk, egyedül is, rokonokkal is, nagyon jól sikerült nap lett :lol:
Lett 2 új Duplónk, nagyon élvezik! Egy cirkuszos és egy állatkertes. Tényleg szuper, nagyon kis kreatív, én is élvezem 8)

Képzeljétek, utolsó pelusos gyerekem (Nati - éjszakára csak) már 5. napja nem pisil be!!! Lehet, hogy végre sikerül...??? Edit jutalmazós ötlete alapján apró csokikat gyűjt minden sikeres éjszakával. Jaj, csak most már maradjon is ez így. Ma már nem is kap pelcsit, megbeszéltük.

Kép
nettke

Nettke,

Boldog születésnapot kívánunk a gyerkőcöknek!!!

Edit,

Gratula Dávidnak, ügyes volt!

Lilla,

Szuperek a képek.Azok az autók...:lol:

Képzeljétek, eltört Kristóf bal csuklója... :twisted: Be is gipszelték.
Foci meccsén történt a baleset. Hátulról felvágták. :twisted: Olyan rossz volt látni a pálya szélén, hogy baj van, szenved. Aztán lejött, s irány a kórház.
Az 1 óra izgalom, hogy mi van vele - mert láttam iszonyatosan szenved, pedig azonnal jegelés, fásli, felkötés volt - jobban lefárasztott, mint egy egész napa mh-em.

Sokat akartam írni, pl: a suli, nyelvtanulás témához , mert nálunk fokozottan aktuális, de inncs erőm.

Jó hétvégét mindenkinek.

Meme
szinta

Nettke,

Nagyon sok boldog szülinapot kívánok Natinak, Sárinak és Beninek!
És külön gratula Natinak, hogy végre nem kell pelusra költened :)

Detti

KépKép
kiliman

Meme,

Most olvastam, mi történt Kristóffal :cry: Sajnálom nagyon, el tudom képzelni, mennyire fájhatott neki!

Detti

KépKép
kiliman

Isten éltesse a 4 éveseket!!!!

Cat :)
Ez azért nem hangzik rosszul. Így már tényleg számít, h mikor kezdik. Így még én is elgondolkodnék. :wink:
Volt kéttannyelvűsként (gimi) azt mondom, hogy a nyelv elsajátítása szempontjából tök jó. Soha nem tanultam volna meg így angolul, ha nem ilyenbe járok. A hátulütője, hogy angolul tanulja meg az ember az egyes tárgyak alapfogalmait. Szóval lehet, hogy utána azért fogod különórára járatni a gyereket, hogy magyarul is megtanulja a dolgokat. 8) :lol: Például egyszer még elsőben voltunk egy vetélkedőn, ahol valami fizikai feladvány volt és a fiúk tudták a választ, de nem tudták, hogy van magyarul. :oops: Mondjuk nekem végül nem volt olyan rossz, mert bioszból a felvételi előkészítő magyarul ment, matekból meg a faktosoknak minden magyarul volt. Úgyhogy tulképpen lehet, hogy mégsem akkor gond, csak eszembe jutott.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Meme :)
Szgény Kristóf!!! :( Jobbulást neki!!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Ja, és jöttök hozzánk?

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Hű,micsoda történések!!!

Meme!
Jobbulást Kristófnak!Szegénykém!!!Hogy van most?
(olyan édes volt a "kisfiad",írt Dávidnak sms-t!Dávid mag annyira örült,hogy gondolt rá!Rögtön jött és mesélte. :D )

Nettke!
Hurrá!Hurrá!Hurrá!Mégiscsak megérett a kiscsaj! :lol: Így tovább és nagy puszi neki!

Cat!
Az általak leírtak alapján már tényleg jobban hagzik ez a kéttannyelvű suli.De szerintem ennek is az alapfeltétele a gyerekek mentalitásának megfelelő tanítónéni!!Ha ez nincs meg,semmit nem ér a dolog. Én csakis akkor probálkoznék egy ilyen sulival,ha meggyőződnék róla személyesen,hogy mind az osztályfőnök,mind pedig a nyelvtanárok "bejönnek" majd a gyerek(ek)nél.

Lilla!
Én kértem a linket,mindjárt meg is kuksizlak benneteket! :lol:
Nem megy senki Dávid osztályából.Aki hasonlóképpen gondolkodik a gyerek jövőjéről,mint mi,már tavaly év végén átvitte a gyerekét másik általános iskolába.Én ezt nem akartam,mert az sem lett volna végleges megoldás (3év után újabb suli).Akik meg ide járnak a mostani osztályába,hát... Nem tudnék 3nál többet mutatni,aki hosszútávokban is gondolkodik.
Ettől függetlenül nagyon készül Dávid a másik suliba,itt már nem érezte jól magát,bár van az osztályban 2barátja.De ezekről meg majd elválik,hogy milyen és mennyire tartós,valódi barátságok.
Most Beni a legmagasabb,a többieket még nem mértem.De max 2cm-rel alacsonyabbak.
A gyerekek miatt ne edd magad!!!ha meglesz a kéró,azonnal elfelejtik az "ínséges" időket.Utánna biztos jobban tudsz majd velük foglalkozni!

Detti!
Jobbulást továbbra is!Nem jó hírek!
Igen,ez 6osztályos gimi.Emelt óraszámban lesz matek és csoportbontással matek,magyar,nyelv.
Vérvétel: itt is kézfejből vették.Beninek is nagyon jó vénái vannak és a csajszi is nagyon ügyes volt.Elsőre frankón eltalálta a vénát és pikk-pakk levett 3kémcső vért.De ezektől függetlenül is ügyi volt a kisfiam. :D

Edit

Kép

Kép
edit73

Nettke

Sok Boldogságot a kis-nagy szülinaposoknak!!! Legyen minden napotok ilyen jól sikerült! Képeket kérünk!!!! Hajrá Natinak!!! Dávidon azóta mióta itt vagyunk, megint nincs pelus- a meleg jót tesz neki, 5 hét alatt 2-szer volt baleset, most már régebb óta nem, ez engem is bizakodóvá tesz.... :wink:

Meme

Sajnálattal olvastam, h mi történt szegény Kristóffal. :( Gyors gyógyulást neki!!! Dáv nagyon örült mikor mondtam, h Kristóf hiányolta. :)

Edit

Akkor nagyon jól jött ez a váltás most!!! Nálunk is pont ez volt, pont 6. után költözuünk Pestre Gyyömrőről-ott nagyon elkallódott az osztály, romlott még a jók átlaga is. Akkor nagyon sajnáltam, h másik osztályba kerültem, de utólag nem bánom.

kéttannyelvű: én olaszba jártam.... egyrészt olaszul rengeteg alapszó maradt ki, amit a mai napig se tudok, másrészt, én se tudok rengeteg szakkifejezést magyarul, egy jó darabig pl a világtörténelmet is csak olaszul tanultuk... Ezt jól kiküszöbölné, mármint az első részét, ha már pici kortól tanulnának. Kérdés, h valójában mit ad az iskola és ehhez képest mennyit követel. A Szt László azért volt rossz, mert többnek akart látszani, mint ami valójában volt, rengeteget követelt, de keveset adott (néhány tanár színvonalára értem ezt). Maga a módszer jó, csak a nagy bizonyítási vágyban sok helyen totál kizsigerelik a gyerekeket...

Voltunk háztűznézőben. Huhh, nagy a dilemma. Van egy, ahol csak egy úton kell átmenni és ott a tengerpart, de maga a lakás kicsit ütött-kopott, régebbi és kissé sötét. Meg egy másik, ami viszont irdatlan jó ház, bármikor elfogadnám véglegesnek is, gyönyörű fás környezetben, nyugodt környéken. De a part van vagy 20-30 perc kocsival és az egyetlen híd oda fizetős.... Vagy egyik se és keresünk gyalogosan elérhető partosat kicsit jobbat az előzőnél.... Tele a hócipőm is a keresgéléssel, levelezéssel és az egész napos nézelődéssel. :twisted:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Nati, Sári és Beni!

Nagyon nagyon Boldog 4. Születésnapot kívánunk!!!!!!!!!

Nettke!

Hogy születtek sorban?

Sziasztok!

Lilla!

Nem csodálom, h tele a hócipőd, az a rossz, h ezzel megy el az időtök, h lakást keresgéltek...., remélem minél hamarabb sikerül valamit találni.
Mikrofonom összedugva, már csak meg kellene própálnunk, h működik e.

Edit!

Nagyon nagy gratula Dávidnak és persze Neked is! Azért jó ez a 6 osztályos suli, érettségiig legalább megvan a hely.
Jó magasak a fiúk!!!! Beni meg nagyon ügyes. majd írd meg az eredményt!

Meme!

Szegény Kristóf, nagyon fájhatott neki!!!! Hogy viseli?

Én meg már alig várom a holnapot, hogy leszedjék a kötést a hasamról, nagyon zavaró, mert egy gézlap van rajta, ami totál rászáradt, beleszáradt a sebbeés húzódik, mint a fene. Totál meg van keményedve. Nem tudom, hogy fogják leszedni. Egyébként nem fájt. Úgy értem, amikor leforráztam nagyon fájt, bőgtem meg minden, de utána nem. A hason sokkal kevesebb az érzőideg. Csak épp brutál csúnya volt és félő volt, hogy elfertőződik. Az oviba is elmentem úgy, persze a pólóm beleragadt, na az nagyon rossz volt.
Szóval most parázok, hogy hogy veszik le.

Ovi: Total ki vagyok akadva, hogy oviba kell menniük a fiúknak. Ezt a bölcsit imádom, ahova járnak, nagy bölcsi, de kis létszámú csoportok, mindenkit ismerek, a konyhásoktól kezdve a takarítókig, mindenki tök kedves. Az ovikban meg ugye a 25 fős létszám egy kis szobába.... Mindegyik ovinak van hátránya, úgyhogy nem tudom melyik lenne a jó. Ezt úgy írom, mintha én dönteném el......, beadom több helyre aztán már úgysem én döntök.

Ez a suli téma....., én már az oviválasztástól kivagyok. 2 éjszaka nem aludtam olyan ideges voltam. Már kezdek beletörődni, végül is mindenki "túléli". Még mindig nehéz elengednem őket....

Kata

Kép
kateduo

Képet! Képet! Most nem úszod meg, hogy tegyél fel a kis ünnepeltekről. Örülök, hogy jól sikerült a szülinap. :D

Szegény Kristóf! Jobbulást neki! Volt már valamilye törve? Meddig lesz gipszelve?

Sajnálom, hogy még nincs meg az optimális ház. :( Szerintem még keresgéljetek, bár gondolom totál kivagytok már tőle.

Ez a kéttannyelvű nagyon jól hangzik, jók is az eredményei de nem fogunk oda menni. Nagyon kevés gyereket vesznek fel, és széthajtják őket. Igazi versenyistálló. Nagyon nagy a követelmény, a házunkban lakó kislányon látjuk, pedig ő szuper képességű.

A hideg rázott ahogy leírtad a pocakod állapotát. :shock: :shock: :shock: El sem tudom képzelni hogy fogják leszedni a kötést. :(

Délelőtt libegőztünk, de nem ússzuk meg a délutánt sem mert tele vannak energiával. :P

Cat
Kép
cateye

Hát ez rémesen hangzik!!! Hát azért remélem volt jobb módszerük, mint simán leráncigálni. Húúú, már leírva is rosszul vagyok tőle.

LIlla :)
Kitartás!! Azért tényleg kár, hogy ezzel megy az időtök, és nem valami jobb dologgal.

Mi tegnap egész nap kint voltunk szinte. Elmentünk Gödre egy barátunkhoz, akinek a bicikliút mellett van nyaralója. A csajok mentek jópár kört, koszorút fontunk százszorszépből, labdáztak, játszótereztek. Ennek örömére úgy kidőltek este, hogy még a kocsiban elaludtak, aztán amikor bejöttek egyik az egyik irányba dőlt a kanapén, a másik a másikba és aludtak tovább. Nem fürödtek, nem vacsiztak. :lol:
De estére Borka úgy elkezdett köhögni, hogy nem tudott tőle aludni, így ma ő megint nem ment oviba. Nem is tudom, azért már tényleg vége lehetne. Remélem nyáron megerősödik kicsit és kilábal ebből a nyavalyaságból. Remélem megengedik, hogy az anyáknapi műsorra bemenjen. Eddig egyetlen alkalmon sem sikerült bent lennie szegénynek. Vagyis a karácsonyi műsoron azt hiszem volt, de máson nem. :cry:
Már szinte menetrendszerű, hogy ha valami van, akkor ő tuti beteg lesz.

Csajok :)
Május 9-én, szombaton kerti játszást, kis evés-ivást (a készlet erejéig :) ) rendezünk a csajoknak a szülinapjuk alkalmából. Ha van kedvetek, szívesen látunk mindenkit.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Lányok.
mindenkinek nagyon köszönjük!!!!
A fényképpel igyekezni fogok.. nos... na, megpróbálom majd :roll:

Jelentem, Natika pelustalan!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kata,
Beni a legidősebb, aztán Nati, a legkisebb meg Sárika. Pont, mint az életben :lol:

Lilla,
nagyon klasszak a képek!! De jó lehet a tenger!! És az a vizipark, micsoda élmény lehet! Jó még csak nézni is :lol:
Niki tök aranyos a szemüvegével :lol:

Cat,
a suli ügyében tök egyet értek.. de hálistennek ez azért még messze van. (Bár megjegyzem már én is törtem rajta a fejem hogy itt minálunk hová járjanak majd :roll: )

Meme,
szegény Kristóf!!!!! és szegény Ti :cry:

Kép
nettke

Lilla

Fotóztam tegnap a bicózásnál, kérésedre. Olyannyira jól megy nekik, és szeretik, hogy én is kedvet kaptam a bicózáshoz. Ha megtanultak kétkerekűzni, akkor én is veszek bringát magamnak.

Kép

Kép

Kép

Kép

Cat
Kép
cateye

Cat,

Én azt hittem, hogy ti is biciklivel szoktatok menni a fiúk után :roll: Én elképzelni nem tudom, hogy tudnék gyalogolni, amikor az enyémeim repesztenek a bicón... Mondjuk én is imádok biciklizni, ha tehetném, mindenhova azzal mennék. Tavaly kaptam Árpitól egy újat, az előzőt 14 évig használtam :roll:
Egyébként tök jók a képek, jövőre lehet, hogy én is veszek a skacoknak ekkora brinyát. Most még a like a bike viszont tökéletes nekik!

Nettke,

Gratulálok mégegyszer Natinak az ágytisztasághoz! Úgy néz ki, hogy Bernátnál is végleg megoldódott ez az ügy :)

Brigi,

Jobbulást Borkának, remélhetőleg, hamar túl esik a köhögésen.
Köszi a meghívást, ha itthon leszünk, akkor meglátogatunk benneteket.

Kata,

Hogy van a hasad???

Lilla,

Hajrá a házkereséssel kapcsoltban! Biztos nem lehet könnyű ott sem megtalálni a tökéleteset. Megnéztem a képeiteket, tök nagyok lettek a gyerekek! Komolyan mondom, sokat változtak!

Detti

KépKép
kiliman

Gratulálok az első szobatiszta gyerkőcödnek! :D Ugyanis ha jól emlékszem Nati már bölcsiben szobatiszta volt nappalra, amikor még a többiek nem. :D

Ez a sertésinfluenza nem ijeszt meg titeket? Ott vannak óvintézkedések? Bár mondjuk ti nem érintkeztek túl sok emberrel ott.

Detti :)
Nekünk nincs biciklink. Ennek két oka van. Már tele a garázsunk, és nem fér el, a másik pedig, hogy a fiúknak sajnos még kell segíteni járdaszegélyeknél le fel tenni a biciklit, mert biciklis út itt nincs, az úttesten én sem merek közlekedni bicóval, félek, őket meg pláne nem engedem. Így szükségem van a két kezemre nekik segíteni. A járdaszegélyek nincsenek lekerekítve, jó magasak. Ráadásul Zugló a sok betelepült fiataltól baromi forgalmas lett, még a kertvárosban is.

Felfújható kerekű rollert kerestem, hogy majd azzal repesztek utánnuk, de amit találtam az horror árban volt, abból már bicót tudnék venni. Így most agyalok mi legyen. De az első lépés, hogy meg kell tanítanom őket kétkerekűzni, mert a pótkerekekkel nagyon széles a bringájuk. :?

Cat
Kép
cateye

Nettke,
Natinak, Beninek és Sárinak Nagyon Boldog Szülinapot Kívánok!

Kata,
Ez az égés elég vacakul hangzik. Kötözésre kell menned?

Brigi,
Köszönjük a meghívást :) apának még próbálom adagolni.

Detti,
Drukkolok, hogy Ti benne legyetek a 47-ben, akit felvesznek!

Edit,
Gratula Dávid felvételijéhez!

Lilla,
Nagyon jók a képek! Megtaláltátok már a házatokat? :)

Meme,
Kristófnak jobbulást!

Cat,
Szuperek a biciklis képek!
Nálunk is csak a gyerekeknek van bicikli ...

Kép
pramprampram

Cat,
milyen jól emlékszel!! :shock: Igen, így volt, Natus 2és fél évesen szobatiszta lett, de éjjelre eddig nem volt hajlandó. Úgy látszik, ezeket a dolgokat nem lehet befolyásolni rábeszéléssel.. :roll:

Pram, köszi!!

Az én gyerekeim nem igazán szeretnek bicajozni, úgyhogy csak irigykedem.. :? :lol:

Kép
nettke

Kedves Mindenki!

A Babanet szerkesztősége továbbra is várja a Te Történeted rovatba a Ti történeteiteket is!

Ha érdekes - szép, hosszú, nehéz, tanulságos, mulatságos - volt a szülésed, vagy ha küzdelmes volt a gyerkőc megfoganása, esetleg csak akkor indult be az élet igazán, miután megszületett, ne habozzatok! Várjuk 1-2 oldalas írásaitokat a csínytevő gyermekekről, a szülői lét szépségeiről és nehézségeiről, gondolataitokat az anyaság-apaság témájáról - anyák és APÁK tollából.

Persze, nemcsak a vidám, könnyed történeteknek van helye a rovatban, hanem a veszteségeknek, könnyeknek is - az ilyen történetek segíthetnek a sorstársaknak is.

Leveleiteket a következő címre küldjétek: szerkeszto@babanet.hu

Üdv:

Dia
dia
Budapest

Látom Ti sem fértetek hozzá a babanethez tegnap.. :(

Kép
nettke

Nettke,

nálam már 2-3 napja bolondozik. :wink: nem tudok belépni, majd ha igen kiléptet stb....
Gratula a pelus elhagyásához.

Kata,

hasad? Nem tudom lehet-e recept nélkül kapni a WATER GEL nevű gel-t ( nekünk van mert Laci a tűzoltóságnál kapta ) de minden égési sérülésre tökéletes.
Sőt a gógyulási folyamatot is segíti.

Cat,

megérkeztek a jegyek, remélem az ellenérték is ott van.Köszönjük.

Nálunk semmi extra:

Kristóf nagyon örült mikor meséltem mennyien jobbulást kívántok neki, köszöni szépen. Edit, Dávid sms-ének nagyon örült.
Már nem fáj a keze, hétfőn viszem újra kötözésre jó lenne ha könnyített gipszet kapna. Már csak azért is, mert május 14-én megy 3 napra Nyíregyházára matek versenyre, ahol sok jó program többek között fürdés is lesz, jó lenne ha ki tudná használni amiért elég keményen megdolgozott.
Az ikrek meg kicsit köhögnek , remélem a 3 nap alatt végig szalad rajtuk.

Mennem kell, szép hétvégét mindenkinek.

Meme
szinta

Én sem tudtam belépni tegnap, pedig sokat próbáltam. De napok óta nagyon lassú nekem, nincs türelmem kivárni.

Megérkezett a pénz, azért adta postára a jegyeket. :D

Képzeljétek tegnap voltunk színházban a fiúkkal. A Pesti színházban a Dés-Geszti féle Dzsungel könyvét néztük meg. Nagyon jól bírták, pedig este 7-től ment az előadás két felvonásban, és 1/2 10 után volt vége. Mondjuk a végén Oli már hatalmasakat ásított, de jókat röhögött is a darabon. 8) Messze ők voltak a legkisebbek a nézőtéren, így mindenki röhögött rajtuk, mert hangosan kérdezgettek, nem tudnak suttogni. :D
Mondjuk a szünetben Oli levágott egy burtál hisztit, akkor is minket nézett mindenki, áááá nem volt nagyon ciki. :evil: :twisted:

Nem engedtek ma haza minket hamarabb, baromi dühös vagyok. Pfúúújjj!!!! 5-ig dolgozom, a hűtő üres. :twisted: :evil:

Cat
Kép
cateye

Csak egy gyors kérdés, mert se Mini, se Borka nem alszik, viszont mindkettő nyűgös. :roll:
Lehet csecsemőknek Stodalt adni? Borkával nagyjából csodát tett, de Mininek nem mertem adni. Most azért nem alszik, mert folyton felköhögi magát. Doki Ambrobenet írt fel, de eddig soha nem éreztem, hogy bármi hatása is lenne. Adom-adom, de hátha valami más jobban használna.

Ha addig nem jönnék, akkor jó hétvégét mindenkinek!

b

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

A Stodalt a homeopátiás orvosok nem ajánlják csecsemőknek, mert allergizáló gyógynövény van benne.

Képzeljétek Samutól kaptam Anyák napi ajándékot, rajzolt egy egy portrét rólam. A röhejes, hogy hasonlít is rám, csak a karikákat nem tudom honnan vette a szemem köré. :lol: Lehet pihennem kellene. :lol:

Kép

Cat
Kép
cateye

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?