Új privát üzeneted érkezett!

Szép estét mindenkinek!

Remélem jól telt a hétvége mindenkinél!
Az ecet szerintem az új babaruhákhoz kell, mert színmegkötő. Talán épp itt olvastam, hogy az új babarucit nem árt 2x is átmosni, nehogy vmelyik festékanyag allergén legyen. A használt ennyivel előnyösebb. Én Lenor Sensitive Hypoallergén öblítőt vettem, van rajta egy babafej - ennyi volt a támpont. Itt mindenki az Auchanos Chat nevű mosóport ajánlja, állítólag babának meg allergiásoknak jó, nem tudom, otthon van-e.
Még a babarucikat nem akartam mosni, de az újonnan vett köntöst, hálóingeket igen, végülis nekem hamarabb szükségem lesz rá vészhelyzetben - erre a héten esik és még kabát is kell...

A 3 szülinaposnak én is gratulálok így utólag - (azért ketten lapítottatok, és csak utólag vallottátok be :wink: :wink: ilyen szégyenlősek vagyunk? :) igaz, mióta betöltöttem a 30-at, már én se említem, hátha elfelejtik:oops:

Moncsi, szerintem is praktikus a két iskolás leányzó együtt - a kicsi látja a nagyon a példát, meg legalább pihenni is tudnak külön a bébitől...Te hordozod majd őket a suliba, a picurival?

Heni, nem semmi, egy hétvége alatt mennyit nőhetett a pocid :lol: :lol: :lol:

Mimmi, a kislányod tündéri, nagyon tud már pózolni is...nekem is a hintás a kedvencem!

EDA: jövő pénteken megyek aneszteziológushoz, aki felvilágosít az epidurális érzéstelenítésről. bár itt ahogy hallom, szinte bevett szokás, hogy mindenki kéri, akinek lehet, aztán ahogy gyengül a hatása, adagolnak hozzá. Ha meg közben császár kell, akkor sem kell altatni. Lehet itt nem bírják, ha nagyon jajgatnak a kismamák? :? Én is kérni fogom, eldöntöttem, mert mint Amadea is mondta, attól félek, legyengülök, mire a kitolás jön. Meg pszichésen állítólag kevésbé visel meg.
Viszont egy csop.társam azért nem kéri, mert a nővérének mindig fáj a helye, ha rossz idő jön (mint a lábtörés) - ez létezik?

Egy probléma azért nagyon riogat: kapok-e beöntést, ill. hat-e - mert ha annyira elzsibbaszt csípőtájékon a szuri, lehet, hogy mást is kitol az ember?? (bocs a megfogalmazásért, de ettől szabályosan rettegek). Szerintetek a szorulásosoknak is hat a beöntés/kúp? Vagy van olyan, hogy annyira gyors minden, hogy semmire sincs idő???

A császár után tképpen miért vonják meg a babát, ha jól vagy, ha nem???

Ki is írta, hogy úgy ébred reggelente, mint akit jól megvertek az éjjel? Hát én meg úgy, mint akit jól fenékberúgtak - az a furi, hogy csak a bal fele fáj a medencecsontomnak, de egyre rosszabb - de csak ha mozgatom pl. székről felállok vagy ilyesmi. Van itt egy csontkovács nem messze, de hát a fenekem zsírjától nem tudom, odafér-e. Néha nagyon gáz :?

Már csak 8 nap munka, yuppiii! Tetszik ez a május 1-je péntek!
preta

Sziasztok!

Köszi a mosási tippeket!!!

Manó!
Ez a recept nagyon fincsinek tűnek....holnapra már van ebédem, de a hét hátralévő részére nem volt ötletem, szóval köszi :wink:

KépKép
amadea

Amadea,
mi az a minimosógép? Én a Dm-es mosóport használom mindenkinek, a babának is, nincs semmi külön cécó. Öblítőből sensitiv, akármilyen, nem vagyok márkafüggő, de semmi extra.

Az ecet színfogó is, de inkább az öblítő helyett van, semlegesíti az esetleges mosópor-maradékot. Nem kell sok, pár evőkanál, de én nem szeretem, nem használok.

Manó,
köszi a receptet, nagyon jó, úgyis kevés halat eszünk, máskor is adj ötletet!

Preta,
ne aggódj, minden jönni fog! Az is! Akkor nyomsz jól! Én ragaszkodom a beöntéshez, de adná az ég, hogy annyira gyors szülés legyen, hogy nincs rá idő! Az első szülésnél ez nem valószínű. Az inger pont olyan, mintha kakilnod kéne. És oda kell nyomni, nincs mese, pont úgy, mint a wc-n. Tudom, ez elég furán hangzik, de doki is azt fogja kérdezni, kell-e már kakilni? :roll:

Ma az én babám is nagyon mocorka, szerencsére. Mennem kell vacsoráztatni a pasikat, még jövök.

Benta

Kép
benta

Amadea: nem is tudtam, h vettél minimosógépet!
legalább tudsz vele spórolni, iszonyat, hogy elveszik még 30 ruha is a dobban :shock: .

Manó: nem semmi dolgok történnek felétek. Hát igen, a természet kezd bedurvulni, sajnos :(.

Én Aldis mosóporral mosok, meg asszem Coccolinom van. Nem kerítek nagy feneket neki, csak annyi, hogy sokkal kevesebbet teszek bele, mint a mienkhez.

Preta: neked is sok hátra a melóból, meglásd milyen jó lesz otthon!!

Nekem is eltelt a mai napom, a holnapi is elfog.

És álmos is vagyok, de legalább nem fáradt, mint amikor az irodában dolgozok.
Vendég

Sziasztok!

Benta!
A mini mosógép attól mini, hogy max. 1,5 kg ruha fér bele...a mosható pelusozás miatt muszáj beszerezzem, mert pl. 10 pelenkával nem lenne túl gazdaságos elindítani egy programot. Úgy néz ki, mint egy nagy turmixgép és 6000-ért láttam a Metroban, szóval nem egy vészes kiadás.

Puszedli!
Még nem vettem meg, elvileg egy Metro kártyával rendelkező ismerős hoz nekem a héten egyet.

Most azon agyalok, hogy kipróbálom a mosódiót....valakinek tapasztalata?

Közben megjöttek az Ottóból rendelt cicifixek is...nagyon tetszenek, puha, kényelmes viselet, a kosár része még egyenlőre nagy egy kicsit,de reméljük majd "belenövök".....

KépKép
amadea

Hűha, Benta, megnyugtattál... :? :D azért köszi, jobb felkészülni...
preta

Helló csajok!

Szülinaposok: Isten éltessen benneteket!!! :)

Preta: Érzem, mit érzel!
Napok óta iszonyúan fáj a bal hátsóm... :oops: először azt hittem a derekam, de egyre inkább biztosabb, hogy nem! Minden lépés a bal lábammal szenvedés!
Ma amúgy is szörnyű napom van, még sírtam is... :(
Reggel elindulok dolgozni, alig bírok lépni (bal oldal), a ház előtt beleépek egy gödörbe, kibicsaklik a jobb bokám...Pityergés, hiszti a férjnek..ok vége!
Délután doki! Eljövök hamarabb a munkahelyemről, elbicegek a rendelőbe...DOKI SZÜLNI MENT!!!! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!
Akkor majd jövő hét!!! :shock: Ugyanis csak 1 héten 1szer van renndelése és mint írtam, a klinikán nem dumcsizunk!
Szóval, jó, hogy már vége a napnak.

Lys: a kicsi, fekete hajú, kék szemű!

Kép

Kép
mukkancs

Szülinaposoknak minden jót így utólag is!!!!!

Megjöttünk dokitól: minden OK, méhszáj 3000, mint a beton, szülés mostanában nem várható, doki szerint miért ne menne természetesen? :lol: Koponyatartásban van a kicsike :lol: Megkérdztük a zsét (természetesen uramra hagytam, ha már el akart jönni, legalább kérdezze meg ő), azt mondta, h nincs fix ára, ezen ne aggódjunk, ha akarunk adni vmennyit, a varratszedés után szoktak csak. És a nap poénja: kiderült, h öt évig abban a városrészben lakott Szombathelyen, ahol én felnőttem! :lol: :lol: Na, erre mondják, h kicsi a világ. Mondta, h neki Miskolc után fura volt, h helyes város ,de annyira nem jött be, mondtam, h egyelőre én is így állok Miskolccal...

Tanulást utálom, igen belealudtam napközben, bár amilyen éjszakám volt, nem csoda. ÉS kelhetek megint 5kor, hogy elérjem a 6.28-ast...

ecet: vízkőoldónak használják gondolom, mert én pl. azzak szoktam vízkőkmentesíteni a vízforralót. Biztos azért ajánlják a Calgon helyett, mert természetes anyag. Viszont, ha mosószódát használsz, akkor sem kell vízkőoldó, az is természetes, csak nem büdös mint az ecet.

mosódió:
még nem láttam, nem tudom, hol lehetne venni. Viszont, ha a mosószóda érdekel, Amadea, pü-ben át tudom küldeni, mire jó. Vszínű ugyanazt tudják, csak nem mindegyiket lehet mindenhol kapni.

Mimmi:
Bius nagyon helyes, ha Bogi is ilyen lesz, már megérte! :wink: :lol:

Nem tudom, még mit akartam hozzászólni, tiszta lyuk a fejem.
Megkérdeztem a dokit, h nálunk mit kell vinni a kórházba: hálóinget adnak-szüléshez ez kötelező, de utána is kérhetsz, bár a saját biztos konfortosabb. A babának végig adnak cuccot, pelust is- a doki szerint Liberot, na erre kíváncsi leszek, szerintem tuti a legolcsóbbat veszik! De ki is rakom a kórházi pakkból, csak 2-t hagyok bent, a hazamenetelhez, hátha akkor már nem adnak.
És jövő héten mehetünk hozzá szülőszobát nézni, hétfőn kell felhívnom.

NST: jövő héttől megyek, akkor megyek, amikor akarok, és utána egy kis füzetbe be kell írni, h a köv. héten mikor mész. Az eredményt meg rögtön oda kell vinnem a dokimhoz, h megnézze, nincs-e gond. UH viszont csak a 38. héten lesz, a flowmetriás.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Csillag: sztem a mosószóda meg a mosódió csak az előneveikben rokonok.
Amadea: engem a mosódió kipróbálásától csak az tart vissza, hogy itt nem lehet kapni :( S mikor Mo-on járok, folyton elfelejtem.
De már rengeteg oldalon olvastam róla, legegyszerűbb rátalálni a www.mosodio.hu oldalon.

Hal: mi sem sokat eszünk, pedig szeretjük. Ma olyan 11 óra előtt benéztem a fagyóba, hogy mit is eszünk ma. Parileves már eldöntetett, s mikor a halat kivettem, még 5letem sem volt mi lesz belőle. Aztán irány a mindmegette oldala, s ott nagyon megtetszett ez a recetúra. Apjuk szerint ez ismételendő kaja, s nekem sincs ellenvetésem, mert nincs is sok macera vele.

Nem tom mi lesz csütörtökön. Ugyanis gondoltam kedd-szerdán a földtúrást befejezik az elágazásig, s akkor ha nem jobbra, balra tudok kimenni. Erre ma apa azzal jön haza, hogy holnap szabad lesz a terep a járásra, mert nem fognak dolgozni. Nincs cső :shock: :roll: Hát megáll az eszem. Alig dolgoznak pár napja, tizede sincs meg a munkálatnak, s akkor ilyen hülyeség történik.
Ráadásul ma közel 1/2 8-ra végeztek este, ugyanis 3 helyen sikerült vízcsövet tépniük. Szerencsére attól nálunk még folyt a csövön, ellenkező esetben meccs lett volna.
Anyám is ajánlkozott az előbb, hogy csüt-ön lejön kicsit rendbetenni a házat. Le kellett beszéljem. Ki tudja milyen sáncmászó teljesítményre lesz nekem is szükségem a dokitól hazafele (3/4 10-re kell menjek, hát 8-kor elmegyek itthonról, hogy le tudjak menni)

Kép
kissmanó

Sziasztok Csajszik!

Jelentem, még élek, csak nagyon lemaradtam az olvasással, szokásomhoz híven.
De igyekszek pótolni, és még jegyzetelek is.
Most akkor csak pár szót magunkról: Jól vagyunk, Prüntyi már nagyon erős kis fickó, pláne mikor befeszít!!!! Hú, az néha azért fáj. Sajna csak a 33. héten tudok menni UH-ra, mert doki szabin lesz. De az is lehet, hogy elmegyek máshoz. Már nagyon kíváncsi vagyok, mekkorát nőtt a kis drága!
Még tutira nem fordult be, sokszor érzem a fejét az oldalamon kidudorodni.
Már csak szerdáig dolgozok, juhhé! Nagyon várom, hogy végre teljes lélekkel, testtel készülhessek a picurka érkezésére. :D

Viszont ha nem dolgozok, nem jutok nethez, tehát nem tudom, mikor tudok írni Nektek. :( Remélem, azért néha eljutok netközelbe, és akkor tudósítok, hogy mi van velünk.
Azért szeretném a sorsotokat figyelemmel kísérni.
Hm, talán ráveszem Apit, hogy fizessünk elő a netre. :wink:

Puszilok mindenkit, Kép megpróbálok feldobni egy pocakosképet.

Kép
ácica

Manó,
hányadik héttől szülhetsz a klinikán?

Csillag,
szuper, hogy minden rendben volt!

Amadea,
mosódió nekem egy kalap sz.r volt, nem jött be. A mosószóda annál inkább, fele mosóport meg lehet vele spórolni, vízlágyító, vízkőoldó és természetbarát. Akkor méretben korrekt a táblázatuk /Otto/ ?

Mukkancs,
holnap legyen szebb napod!

Benta

Kép
benta

Benta: erre a kérdésre a válasz még csütörtök délelőttig számomra is rejtély. Azért reménykedem, hogy nem túl vaskalaposak, s azért 36-37 már belefér nekik. Addig meg nem áll szándékomban osztódni. Bár apjuk máj 10-17 között megy ismét olaszékhoz, szóval a fiatalúr remélem tisztában van azzal, hogy a kijáratnál a kihajtani tilos tábla minimum május 20/ig ott van, s a forgalmi rendet egy ilyen kis prücsöknek is illik betartani.

Áááá, szerettem nézegetni a piros vonalzómon a mai nap, hogy 34 hét betöltve. Erre most a nagyonbaba ellenem fordult?

Ácica: mondd meg apának, hogy a gyerekneveléses kérdésekben is jót tenne neked a világhálón való tájékozódás, netán más kismamikkal a kapcsolattartás. Hátha engedélyezi a netet otthonra.
Amúgy mikori az a fotó? Nagyon csini vagy rajta, tök jól áll neked a pocóság.

Kép
kissmanó

most végre több hónapos kihagyás után müxik a klinika új honlapja, ahol elviekben szülök.
DE grrrr....most ha eddig nem érdekelt hogy szülök, most már teljes gőzzel a hüvelyi szülést szeretném ismételten. akkor ugyanis csak 2 órára viszik el a bébit, míg császárnál teljes 24 órára megfosztják a vele való kontaktust.
ááááá, s még a barátnőm ezek után is a császár pártján állt? pedig ő ott szült.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Voltam terhelésen, nem lett túl jó az eredményem… :(

Köszi az epidurállal kapcsolatos hozzászólásokat, sokat segítettetek a döntésemben!

Mimmi: nagyon helyesek vagytok lányoddal! Mindkettővel!! :D

Heni: jól emléxel arra a földrengésre, ez a ’80- as években volt (én is Veszprém- megyei vagyok), a kristályok zörögtek ezerrel a vitrinben. Ezt csak anyámék mondták, én aludtam, mint a bunda. :)

Amadea: én a DM- ben vettem (folyékony) mosószert + öblítőt (ez csak 300ft- ba került!!), a márkája Denkt Mit. Azt hittem, hogy intenzívebb (baba) illata lesz az öblítőnek, de nem, éppen hogy érzem.
Mini mosógép? :) Tegyél majd fel képet róla légyszi, tök kíváncsi vagyok rá!

Süni: a körtés süti jól hangzik… ;)

Preta: barátnőm kapott beöntést, mégis háromszor cseréltek alatta lepedőt… Mondta, hogy akkor pont nem azzal foglalkozott, és egyáltalán nem volt ciki. Mondhatni azt is: jöjjön, aminek jönnie kell! :lol:

Ácica: nagyon csini vagy!
Előfizetést netre jó ötletnek tartom- mondd meg férjednek, hogy így nem lesz szülés utáni depressziód! :)

Holnap reggel UH, utána meg diabéteszes tanácsadás… :S

Noémi: merre vagy?

Kép
tökmag79

Jó reggelt!

Itt vagyok Tökmag, csak tegnap egész nap tettünk - vettünk, aztán nem fértem ide a géphez! :)
Feltettük Áron szobájába a lámpát, az ajtóra a keretet, a képkereteket a falra - bár még kép nincsen benne. Utána lementem az anyósomét, feljött megnézni a szobát, és levágta a térelváasztókat.
Pelenkát vasaltam, és az ágyneműket - lepedőket, kistakarókat is kimostam, kivasaltam. Ha már itt tartunk: én most a kezdetekre vettem egy DReft baby senzivtivet, öblítőnek pedig Chiccot.
Szóval tevékeny nap volt! :)

Puszedli, én még nem hallottam, hogy császár esetén 1 héttel korábban kiveszik a babát...gondolom ez sokmindentől függ: főleg a CTG-től, és a méhszáj zártságától is. Gondolom ezért sem mondott egyenlőre semmit sem a doki.

Mimmi, nagyon jó ez a hely! Bius igazi modellként pózol! :)

Evicuska, egyet értek a természetes szüléssel kapcsolatban, de nem minden áron: Való igaz, hogy a faros babákat is a többség meg tudná szülni. A bába válaszol c. könyvben olvastam, hogy vannak megfordító technikák, amivel az orvosok segíteni tudnának...de ezek mind kockázattal járnak, ezért az orvosok előszeretettel választják a császárt. Ráadásul mivel ez a rutin, nincs tapasztalatuk faros szülések terén, így a kockázat még magasabb lesz.
Szóval én amondó vagyok, hogy inkább császár, minthogy valami baja legyen Áronnak, illetve én is szeretnék még szülni, szóval ezt sem kockáztatom. Egyébként az én orvosom ilyen téren jófej: a másodikat már meg lehetne próbálni.

Puszedli, jó köcsög a könyvelő, hogy bepróbálkozott. Egyébként a tgyás lehet hogy még magasabb is lenne mint a tp, mivel csak adót vonnak belőle - viszont csak 24 hétig jár, utána mindenképpen gyedre kell menned, aminek meg maximált az összege. Tehát ha ennél az összegnél többet kapsz tp-vel, akkor érthető, hogy miért nem tgyásra mész.
Ráadásul a tgyás igényléséhez szükség van a baba anyakönyvi kivonatára, szóval hiába kérnéd már most, mindimum a szülés után 1 hónappal folyósítanák - addig meg küszöbrágás....

Heni, jó fej a reiki mester: és mi van ha neked az van megírva, hogy fuss az épületből? :D :D

Petra, az EDÁtól valóban szokott fájni az ember feje, akár még 2-3 hétig is a szülés utána.
Itt a magyarázat:
A posztpunkciós fejfájás két nappal a szúrás után jelentkezik, és csak abban az esetben, ha szúráskor rossz helyre, vagyis a kelleténél tovább ment a tű, és megsérült a kemény agyburok. Gyakorlott orvos ritkán szúr mellé, de még tapasztalt szakemberrel is előfordulhat, hogy a gerinc egyéni anatómiai sajátosságai miatt nem oda megy a szúrás, ahova szánják. Ilyenkor nem szabad megismételni a szúrást, mert kiszámíthatatlanná válik, hova mennyi gyógyszer kerül. A lyukon keresztül agyvíz távozik az epidurális térbe, ezért, ha kis mértékben is, de változnak az agyvíz keringési viszonyai. Emiatt súlyos, kínzó, tarkótáji fejfájás lép fel, mely a gyógyszeres kezelés ellenére is eltarthat egy-két hétig.

Én mindenképp beöntés párti vagyok - bár nálunk a Margitban nem is lehet választani. Nekem is így mesélték, ahogyan Benta írja - pont olyan érzés, mintha WC-re kéne menned...tudom még az is lehet, hogy így is jönni fog, de tuti kevesebb, és nem olyan látványos... :?

Csillagtáncos, ez a mosószódás leírás engem is érdekelne, kérlek küld át nekem is!

Ma végre be kell pótolnom az elmaradásaimat, úgyhogy szerintem egész nap a gép előtt leszek! Úgyhogy ma már jövök! :)

Jaj, nem írtam, hogy Áron is nagyon aktív volt tegnap...este kb. 1,5 órán keresztül nyomta, de szerencsére az éjszaka hagyott aludni! :)

Később teszek fel képet az ajtóról és a lámpáról is! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi

Na jó reggelt, csajok!

Pasik már gályáznak, enyém az egész délelőtt. Amikor már nagyon sürgetném a szülést, eszembe jut, hogy egy darabig nem lesz ilyen nyugiban részem! Sőt! És ma semmi de semmi dolgom, csak egy kis főzés, sütés.

Tökmag,
mennyi lett a cukrod? Elég a diéta? Ezt a kis időt már simán kibírod!

Noémi,
anyós a közelben lakik? Akkor jó lesz neked, kéznél a segítség!

Benta

Kép
benta

Szép jó reggelt!

A tegnapi lelkesedésem hogy egész szépen haladunk estére kicsit lelankadt... elkezdték kifesteni a hálónkat, úgyhogy most a nappalink, konyhánk, erkélyünk, előszobánk egyfajta raktárhelység, nem épp ideális 1,5 éves gyerekkel... Most már a hétvégi balatonozás se teljesen fix...

Noémi: persze, faros babánál más a szitu, azt pl. az én orvosom se engedi megszülni. De nem mondjatok le róla hogy még befordulnak :wink: Vannak csodák, vannak akik tényleg csak a szülőágyon gondolják meg magukat. :wink:
Amikor nekem kimondták hogy császár, akkor én is úgy voltam vele, hogy persze mindkettőnk élete, egészsége a legfontosabb. Csak utólag gondolkozik azon az ember, hogy valóban jogos volt-e.... De mondom, faros babánál ez más szitu.
Szóval én még megyek május 22én Geréb Ágiékhoz császárfeldolgozó műhelyre, utána jöhet Róza :wink: Addigra talán a lakás is elkészül...

Kép
Kép
evicuska

Jó reggelt!

Noémi: barátnőmnek 3 héttel hamarabb vették ki programozott császárral a babát, de ez tényleg attól függ, h mit mutat a CTG, a méhszáj és mennyire veszélyezteti az anyuka, ill. a baba életét az, ha kivárják az időt.

és várom a képeket.

Én is el kezdetem a pelenkákat vasalni. Szép lassan, apránként. Már 3-at és 3 babruhát kivasaltam, a többit majd esetleg holnap.

Amadea: egy ilyen minimosógépnek én is örülnék:). És tényleg nem drága.

Csillag örülök, h minden ok veletek.

Na, ezen már én is gondolkodtam pénzt mikor adni oda. Mikor elhagyod a kórházat? vagy varratszedéskor?

Lassan öltözök, megyek be az irodába.

Most telefonáltam egy ügyfelem, nem is tudta, hogy nemsokára babázok :lol: , de nagyon örült neki, ő tavaly ikreknek adott életet.

Szép napot, majd jelentkezek! Ill. majd Ácicáékról is tudósítok :wink: , persze, ha megengedi. Reméljük azért nemsokára lesz netük.
Vendég

Sziasztok!

Koszi a jokivansagokat, nagyon kedvesek vagytok! :D

Suni! Te is 76. 04. 24? :) Hat ez nagyon jo, eddig csak egy valakivel talalkoztam, akivel egy napon szulettunk.

Beontes:
Nalunk nem csinaljak, vagy legalabbis az en szulesznom. A lanyomnal otthon folyt el a magzatviz, es rogton lett egy nagy hasme nesem. A termeszet elvegezte a dolgokat. Mar sokszor hallottam, hogy vajudas kozben sokan wc-re jarkalnak, biztos megmozgatja a beleket.
A masodiknal semmi nem volt, szerintem nem is jott semmi, bar most, hogy mondjatok, az is lehet, hogy csak nem ereztem. Raadasul beengedtem orvostanhallgatokat is. :oops:
Amugy nem nagyon erdekel semmi ebben a szituacioban.

Megvettuk a kerekes hordozot, nagyon tetszik. Konnyu es kis helyen elfer.
Teszek egy kepet,
Udv Agi
Kép
lys

Sziasztok Kismamik!

Lys!
Klassz a járgány :wink:

Puszedli!
Szóljak, hogy kettőt hozzanak? (mosógépet)
Felszívódóval fognak varrni, szóval nem lesz varratszedés :wink: (ne bánd! :D ) Én hazamenetelkor gondoltam, hogy majd Feri odaadja a pénzt....

Beöntés sincs, pezsgőkúpot adnak, még sosem volt "probléma"....

Na eddig jutottam, megyek matracot vadászni....ha hazaértem folyt. köv...

KépKép
amadea

Sziasztok!

Amadea!

Ha jól értem az a pezsgőkúp kíméletesebb, mint a beöntés? talán nem kell annyira hirtelen rohanni? De hogyhogy hatásosabb? Nálatok már minden orvos felszívódóval varr? Mert nekem azt mondta a szülésznő, hogy orvosa válogatja. Meg hogy azért az is fontos, hogy szépen varrjon össze, úgyhogy azóta jár az agyam, hogy mégis fel kéne kérnem a dokimat a szülésre? (bár már lehet, hogy amúgy is késő lenne... :roll: )

Lys!

Akkor ez csak hordozó? Mózes meg sportrész nem is csatlakoztatható hozzá? Ha nem, akkor így is megérte? Mennyi volt, ha nem vagyok indiszkrét? :wink:
Ja, barátnőmmel még nem sikerült beszélnem hüvelyi visszérrel kapcsolatban, de közben beleolvastam a májusi topicba és ott sokaknak van ilyen. Olvass bele, de a lényeg, hogy azt írják simán lehet hüvelyi szülés is és kenegesd vadgesztenyekrémmel. Max amikor masszázs van akkor letörlöd, az olajat is le kell úgyis törölni utána, úgyhogy ha végeztél bekened megint.

Ezt le kell írnom!

Egy másik topicban azt írta egy lány, akinek már van egy kamasz lánya, hogy amikor ő szült nem engedték a nővérek semmilyen betét használatát, nemhogy tennát. :shock: Szó szerint ott feküdt a műanyag lepedőn a saját vérében. Ha ki kellett mennie, vagy cserélték a lepedőt, akkor vattát kellett a lába közé szorítania, amúgy semmit nem lehetett, mondván, nehogy ott pangjon a vér és elfertőződjön valami. :shock:

Ja! És aki drágállja a tennát, állítólag van olcsóbb is gyógyászati segédeszköz boltban. Nem ismert márka, de ugyanazt tudja, ugyanúgy inkontinencia betét. Gondolom bugyi is van hozzá.

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!
Noémi, nagyon jót mosolyogtam azon, amit írtál. :)Nem a reikimester mondta, hogy ne menjünk ki, hanem a retorikatanár. :):):):) Eléggé elvarázsolt nénike volt, de azt elérte, hogy még ma is emlékszem egy-két beszólására. :)

Tabati, a gyógyászati segédeszköz boltban vettem Tenát. Van egy másik fajta is S betűvel kezdődik (talán Sanomed), de már nem tudom, mi a neve. Néhány forinttal tényleg olcsóbb, de a 30 db-os Tena Super 1000 Ft körül volt, talán 1090..., a másik pedig a 15 db-os 750. Igaz, hogy ezt rendeltem meg (mármint nem a Tenát), de nem jött meg, amikorra mentem, és a végén mégis inkább Tenát hoztam. A másikhoz egyébként nincs bugyi, viszont használható hozzá bmelyik eldobható hálós is. 2 db volt 375 Ft, ha jól emlékszem.

Hát most betojtam ezektől a sztoriktól, amiket meséltetek a beöntésről... :? Tényleg, mi van, ha nincs rá idő? Ráadásul Evicuska szt nálunk nem is adnak... :? :? :roll: Na, indegy, én majd szólok, hogy anélkül nincs szülés! :):) Jól kitolnék velük, mi? :):)

Ácica, nagyon szép a kép Rólad. Ezt is profi fényképész csinálta? :) Annyira szépen ki van dolgozva... és még a pocid is milyen jól látszik. :):):) Szerintem is hallgass Tökmagra, és fogd a szülésutáni depresszióra a net előfizetést. :)

Heni

Kép
szheni

Benta, anyós Zuglóban lakik, mi pedig a II. kerületben - ez pont jó távolság - így muszáj megbeszélni ha jönni akar! :)
Anyukám viszont összesen 1,5 km-re - egy kellemesebb séta - de ő betartja a szükséges távolságot! Úgyhogy segítségem az lesz bőven - már csak válogatni kell! :)

Evicuska, remélem sikerül feldolgozni a császárt!
Egyébként én eredetileg pont emiatt akartam saját orvost, hogy utólag ne kételkedjek a döntésében. Ha ő azt mondja császár, akkor 100%-ig biztos legyek benne, hogy valóban szükség van rá!
Egyébként még nem adtam fel teljesen, de már nem emésztem magam! Jó példa Ági, hogy egyet így, egyet úgy szült, szóval ha most nem megy, megpróbálom legközelebb!
Szóval ha császár lesz, akkor legalább nem aggódom milyen lesz utána a szex - alul minden marad a régiben! :):):) (kezdem a csaszi pozitív oldalait elővenni :) )

Tabati, szerintem ilyen ma már 1 kórházban sincs...egyébként pont ezért mondják, hogy sokszor kell fürödni, és mindig betétet cserélni.
Én nem drágállottam a Tenát. 30 db volt 1100 Ft, és szerintem egy csomag - bőven elég.
Végtére is a gyerek pelusa is ennyi, vagy több - és neki nem lesz elég 1 csomag!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Sziasztok!

Hát csak nem sikerült tegnap visszaolvasnom! Úgyhogy most fogok!
Este amikor már ráértem volna a babanet egyszerüen nem engedett be! :twisted: :twisted: :twisted:
Nagyon nem jó éjszakám volt,úgyhogy most olyan fejbevágott vagyok!
Na de majd lehet ledölök kicsit ha megfött az ebéd!

Mimmi!
Nagyon szupik a képek,gyönyörü helyen voltatok!
A lánykád is nagyon helyes!

EDA;Császár!

Nekem Réka születésénél volt EDA,az orvosom javasolta, azt mondta gyorsítja a szülés menetét,tágulást és hogy nem fog fájni!
Reggel 8 kor inditottak,mivel túlhordtam 6 napot!
Egyböl beleegyeztem,hogy okés akkor adjanak,az volt a terv hogy 1 órára meglesz a bébi!
Ehhez képest nem haladtunk és EDát csak 1 órakor kaptam ,de arra már azért megváltás volt!
Viszont a tolófájásokat azért már enyhén éreztem!
Amikor Jázmin születetett,akkor eldöntöttem hogy nem kérek EDÁT,na de ugye itt császárra készültünk lábtartásos volt a bébi!
Negyed 5 kor kezdödött itthon a dolog,,6 után értem be a kórházba,7kor mentem a szülöszobába!
Kb hátomnegyed 9ig vajúdtam aztán vittek csak a műtőbe! Azért hagytak vajúdni mert lehetett volna az hogy felhúzza a lábait,és akkor meg tudom szülni simán farosan!
Na erre mondtam azt hogy akkor inkább a császár!
Na itt kaptam a spinális érzéstelenítőt!
Ez azért sokkal ijesztöbb volt mint az EDA!
Na de ha választani kell én azt mondom 100x sima szülés mint császár!
Viszont a baba egészsége az elsö!Csak nálunk az volt abaj hogy 24 óra múlva láttam a babát!
Megígérték hogy lehozzák és csak nem hozták hiába kértem!
Ez is volt az egyik oka,hogy most van fogadott szülésznöm,ha mégis császár akkor ő majd segít mindenben és a babát is majd hozza,(ezt már megbeszéltem vele)!
Én most nagyon szeretnék simán szülni,arra készülök,de nem tudom hogy majd hogy alakul,az orvos szerint 50-50!

Tabati!
Mellszívó:Én az Aventosra szavazok!
Lehet kapni a vaterán teszveszen újakat jóval olcsóbban,vagy pedig olyat amit talán csak 1x vagy 2x használtak!
Szerintem ígyis úgyis kisterilizáljuk!

Heni!
Az én Benikém is megérzi az idöjárást,és nekem is csinál fura pózokat!

Amadea!
Én egyik gyereknél sem vettem külön mosószert,azzal mostam nekik amivel magunknak,csak külön!
Annyi hogy folyékonnyal mosok ami sensitive(dmes,mülleres),na és az öblítő is sensitive most majd a baba miatt!
Vagy coccolino,vagy silan sensitive!
Ecetet nem használtam soha a ruhákhoz,viszont én is mindent kivasaltam!

Ácica!
Nagyon helyes vagy a képen!
Szép poci,és jó a felsőd!

Evicuska!
Kitartás a festéshez,mi még csak a hétvégén állunk neki a csajok szobájának!

Lys!
Jó a járgány,biztos tök praktikus!

Beöntés!
Nálunk van,kötelezö,na persze hza nagyon gyorsan jön a bébi akkor nincs!
Mondjuk én nem bánom hogy van! Nekem megnyugtatóbb!

Tena betét!
Olvasom hogy sokan vettetek,én nekem egyiknél sem volt,elég volt a legnagyobb éjszakai always betét! Most is azt tervezek venni!

Na szép hosszúra kerekedtem remélem nem hagytam ki semmit!
Eldugulok mert velem lesz tele az oldal!

Szép napot Mindenkinek!
20140328174041

Sziasztok!

Hát csak nem sikerült tegnap visszaolvasnom! Úgyhogy most fogok!
Este amikor már ráértem volna a babanet egyszerüen nem engedett be! :twisted: :twisted: :twisted:
Nagyon nem jó éjszakám volt,úgyhogy most olyan fejbevágott vagyok!
Na de majd lehet ledölök kicsit ha megfött az ebéd!

Mimmi!
Nagyon szupik a képek,gyönyörü helyen voltatok!
A lánykád is nagyon helyes!

EDA;Császár!

Nekem Réka születésénél volt EDA,az orvosom javasolta, azt mondta gyorsítja a szülés menetét,tágulást és hogy nem fog fájni!
Reggel 8 kor inditottak,mivel túlhordtam 6 napot!
Egyböl beleegyeztem,hogy okés akkor adjanak,az volt a terv hogy 1 órára meglesz a bébi!
Ehhez képest nem haladtunk és EDát csak 1 órakor kaptam ,de arra már azért megváltás volt!
Viszont a tolófájásokat azért már enyhén éreztem!
Amikor Jázmin születetett,akkor eldöntöttem hogy nem kérek EDÁT,na de ugye itt császárra készültünk lábtartásos volt a bébi!
Negyed 5 kor kezdödött itthon a dolog,,6 után értem be a kórházba,7kor mentem a szülöszobába!
Kb hátomnegyed 9ig vajúdtam aztán vittek csak a műtőbe! Azért hagytak vajúdni mert lehetett volna az hogy felhúzza a lábait,és akkor meg tudom szülni simán farosan!
Na erre mondtam azt hogy akkor inkább a császár!
Na itt kaptam a spinális érzéstelenítőt!
Ez azért sokkal ijesztöbb volt mint az EDA!
Na de ha választani kell én azt mondom 100x sima szülés mint császár!
Viszont a baba egészsége az elsö!Csak nálunk az volt abaj hogy 24 óra múlva láttam a babát!
Megígérték hogy lehozzák és csak nem hozták hiába kértem!
Ez is volt az egyik oka,hogy most van fogadott szülésznöm,ha mégis császár akkor ő majd segít mindenben és a babát is majd hozza,(ezt már megbeszéltem vele)!
Én most nagyon szeretnék simán szülni,arra készülök,de nem tudom hogy majd hogy alakul,az orvos szerint 50-50!

Tabati!
Mellszívó:Én az Aventosra szavazok!
Lehet kapni a vaterán teszveszen újakat jóval olcsóbban,vagy pedig olyat amit talán csak 1x vagy 2x használtak!
Szerintem ígyis úgyis kisterilizáljuk!

Heni!
Az én Benikém is megérzi az idöjárást,és nekem is csinál fura pózokat!

Amadea!
Én egyik gyereknél sem vettem külön mosószert,azzal mostam nekik amivel magunknak,csak külön!
Annyi hogy folyékonnyal mosok ami sensitive(dmes,mülleres),na és az öblítő is sensitive most majd a baba miatt!
Vagy coccolino,vagy silan sensitive!
Ecetet nem használtam soha a ruhákhoz,viszont én is mindent kivasaltam!

Ácica!
Nagyon helyes vagy a képen!
Szép poci,és jó a felsőd!

Evicuska!
Kitartás a festéshez,mi még csak a hétvégén állunk neki a csajok szobájának!

Lys!
Jó a járgány,biztos tök praktikus!

Beöntés!
Nálunk van,kötelezö,na persze hza nagyon gyorsan jön a bébi akkor nincs!
Mondjuk én nem bánom hogy van! Nekem megnyugtatóbb!

Tena betét!
Olvasom hogy sokan vettetek,én nekem egyiknél sem volt,elég volt a legnagyobb éjszakai always betét! Most is azt tervezek venni!

Na szép hosszúra kerekedtem remélem nem hagytam ki semmit!
Eldugulok mert velem lesz tele az oldal!

Szép napot Mindenkinek!
20140328174041

Bocsi a duplázásért nem tudom miért küldte 2x!
20140328174041

Hello kismamik!

Amadea, ez nagyon érdejkel engem ez a mini mosógép, milyen nárkájú van a metroban? nekem nagyon jó volna egy ilyen a nyaralóba.
mosódió: van a böszörményi úti bababoltban, aki jár arra.
bejelentkeztem cétégére, köv csütörtök, dél.
képzeljétek, holnap mennem kell a parlamentbe, bizottsági ülésre... a kis nyápic, az utolsó előtti munkanapján. utána egy vidám bíróság. igazán vicces, hogy felpörögnek az események. Pedig tegnap megjegyzést kaptam, hogy máris abbahagyom a melót.elég rosszul esett. na, mindegy. szerintem azért nem vagyok ettől nyápic, kicsit kell pihenni, és kész.

tegnap életemben először csináltam gombakrémlevest. elég vidám dolog, csak kicsit macerás. a kislány papája értékelte, és ez jó.

annyira hihetetlen, hogy már max egy hónap. ( mondjuk én nem bánnám, ha nem lenne annyi...)

üdv

mormota
mormota20

Mormota, nem vagy nyápic! Végigdolgoztad, vizsgáztad a terhességedet, ennyit megérdemelsz a végén. Ami fontos, hogy le kell nyugodni, és lelkiekben is felkészülni a baba fogadására - ez nem menne, ha az irodából sietnél a szülőszobára!

Moncsy, nem túl jó az EDÁ-s beszámolód. Mondjuk én eldöntöttem, hogy sima szülésnél nem kérem - császárnál meg kell.
A Margitban már a pihenőbe is behozzák a babát, ott Viktor is ott lesz ő tud nekem segíteni. - ez közvetlenül a császár után. Utána elviszik, de bármikor vissza hozhatom - room in van - ha én úgy érzem, hogy bírom. Sőt kimondottan örülnek is neki, mert 1 csecsemős van az osztályon. Az első éjszakát pedig az összes babának bent kell töltenie a csecsemőszobában, az esetleges bukások, stb. miatt.

KépKép
KépKép
kfnoémi

helló lányok!

remélem jobb kedvetek van. engem tökre megvisel ez a csatornázás.
most épp bevágtam a dulifulit.
elindulunk pöttömmel a sulis után, kiállok a garázstól, megyek vagy 15-25 métert, erre hopp egy kavicskupac. gyorsban elindulok a melósok után, s kérem őket szépen, hogy látom kaja, de jöjjenek pár lapátdobás s mehetek is a lány után a suliba. visszadöcögök a kocsiig, beülök, beszélek az aprólánnyal, sehol senki. erre bevágtam a sértődöttet lányt ki a kocsiból, kocsi ajtaját bevágtam (autó persze maradt nekik az út közepén :lol: ), s visszajöttünk a házba. Utána üzentek a bácsival (van egy öreg bácsi aki kicsit tesz-vesz a ház körül pár órát naponta), hogy mehetünk. Aha....ha nem lett volna már késő (apa már elindult szerencsére a lányért). S mondtam a bácsinak, hogy ha üzennének vele, hogy útban van a járgányom, szóljon, hogy ő nem postás. :twisted:
Kíváncsi vagyok, hogy mikor jön apa, milyen panaszt nyújtanak be neki.
Tiszta szerencse, hogy elviekben mára szabad lett volna a pálya.

Ellenben csajok, nem tom mi van velem, tök pocsékul aludtam. Pisijárat is megsokszorozódott, napközben is, ezt pedig cudarul útálom. Grétikémnek meg tuti jön a 12-ik foginca, mert extr-nál is extrább nyűg a jány.
Na jó, nem rontom azoknak a hangulatát ahol netán jókedv van.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Na, matracvásárlás letudva :D

Mormota!
Ez a Metros Vinchi márkájú (most hallok róla először :oops: ), de van többféle is. A Candy-t dicsérik nagyon, de az elég drága...

Mosódió: a szomszéd utcában van a lerakat :shock: (hogy mik vannak), szóval a héten megpróbálkozok vele....

Tabati!
A beöntésnél nincs hatásosabb :wink: , de a kúp azért "kellemesebb"...
Igen, nálunk most már minden doki felszívódóval varr, ez van a klinikán...viszont megoszlanak a vélemények róla, hogy ez mennyire jó...
A vér az egyik legjobb táptalaj a baciknak (a másik a húsleves :wink: ), szóval tényleg gyakran kell cserélni és mosakodni is!
Amikor anya engem szült, akkor vattát adtak nekik (nem volt más), de a bugyit nem engedték....hát érdekes lehetett....

EDA: ha jól adják be, nem szabad fájjon a fejed, maximum a szúrás helye, ugyanis pont az a lényege, hogy NEM szúrják át a kemény agyhártyát, hanem elé, az epidurális térbe adják....
a spinálnál átszúrják, így a gyógyi a subdurális térbe kerül, ahol az agyfolyadék is kering, a pici szúrcsatornán keresztül szivároghat az agyfolyadék, ami bizony elég csúnya fejfájást tud okozni....
Egyébként pont ez a különbség a kettő között, hogy hova adják...
Béna anesztes beszúrhatja az EDÁ-t is a subdurális térbe, de akkor gyakorlatilag spinált csinált, nem EDA-t....
(visszaolvasva látom, hogy Noémi már leírta:) )

Benta!
Igen, korrektnek tűnik az Ottó mérettáblázata....
A mosószódás tippeket köszönöm!!! Amúgy is kellene valami vízlágyító, mert itt nagyon kemény az víz....már a halak 2 hónapos akváriuma is tiszta vízkő :?

Ácica!
Nagyon csini kismami vagy!!!! :wink: Megkérdezhetem, hogy ki a dokid?

KépKép
amadea

Ezt a minimosógépet néztem ki, de van olyan is, ami teljesen mosógép formájú, csak kisebb...

Kép

KépKép
amadea

Sziasztok kismamik!

Szülinaposokat utólag is Isten Éltesse sokáig!

Nekem a védőnő azt mondta, hogy a gátmetszés miatt kell borotválni. Ill. nem is a vágás, hanem a varrás miatt.

Amadea, még jó, hogy írod a mosást. Jövő hétre ígérte az asztalos a kiságyat, utána akarom elkezdeni a mosást én is. Eddig én úgy gondoltam, hogy a mi mosószerünkkel mosom ki. Úgy is öblítő nélküli öblítés lesz, utána meg vasalás, nem gondolom, hogy baj lenne belőle. Vagy igen??

Azt akartam még kérdezni fájdalomcsillapítással kapcsolatban, hogy ennek a gáznak van valamilyen szaga?

Csillag, ez érdekes,hogy neked még 34 hetesen is 3000 a méhszájad, nekem meg 28 hetesen volt 2000. Kíváncsi vagyok a héten mit mond a dokim.

Lys, jó a kocsi. Erre is lehet más feltétet is tenni, mint a hordozót?

Már második éjszaka én is rosszul alszom. Annyira fáj a kezem. Szerintetek mitől van, a dagadástól? Bár szerintem nem olyan vészesen dagad, de nem bírom behajlítani az ujjaimat. Ha folyatom a hideg vizet a kezemre, kicsit jobb a helyzet, meg napközben is, de az éjszakák….
A pisilés még tűrhető, 1-2 alkalommal kell csak kimennem.

Tegnap anyukámmal kitakarítottunk. Ma már csak követ kell mosnom, a konyhában, meg a folyosón, mert azt már nem engedte a párom este.

Zsu

Kép
bvigh

Most vettem egy islert- errre mivel fogad a babanet? az utolósó időben sok édességet evő anyukáknak nagy bébije lesz, és utána is hajlamosak lesznek a gyerekkori hízásra! :evil: azért ezt az islert már megeszem...

Ácica: nagyon-nagyon szép vagy!

Mosószódás cuccot csütörtökön tudom elküldeni, ha elfelejtem, szóljatok!

Hű, tiszta zombi vagyok, megint alig aludtam, holnapra alig tanultam, bár amit megtanultam, azt is állandóan elfelejtem, úgyhogy mindegy is. Remélem, azért nem lesz nagyon ciki...

Zsu:
én amikor 30 hetesen rosszul voltam, és megvizsgált a doki, azt mondta, hha kicsit kinyílt volna a méhszáj, be kellett volna utalnia a kórházba... szerintem ez a 3000 pont normális, első gyerekeseknél. Nem, Amadea?

Mormota: sz...rd le azt az idiótát. csak nem gondolja, h szülés közben is dolgozni fogsz? holnap meg keverj le egyet remek új miniszterelnökünknek, ha már arra jársz. (nem baj, ha csak az exxel találkozol, őt se kíméld!) :lol: :lol:

megyek az újabb remek kis órára, bár majd'elalszom.... :(

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

ha már Csillag a miniszterelnökök soránál tart, hadd küldjem el nektek amit minap kaptam emilben:

Mi az összetétele a legújabb magyar szimfonikus zenekarnak?

1 Gordonka és 10.000.000 bőgő!!!!

Kép
kissmanó

Amadea: köszi az infot. mosr rárepültem a témára ( a bizottsága anyag böngészése közben), és azt láttam, hogy ezeknek a mini-mosógépeknek nincsen centrifugájuk. Téged ez nem zavar?
nekem azért tetszik, hnogy ilyen jó pici, hordozható, mert a nyaralónk a Tisza partján van, aztán néha kijön a víz, úgyhogy nem célszerű beépíteni oda olyasmit, aminek nem jó, ha hetekig áll a vízben (pl. mosógép).

Csillag: hehe, aztán majd a kormányőrök lefogják a pocakos fúria-mormotát megteszem, amit tudok:)

mormota
mormota20

Csillag, ez a 2000-es méhszáj csak annyit jelent,hogy már kicsit megrövidült. De még nem kezdett el kinyílni. Gondolom a tiéd normálisabb, mint az enyém, de a doki nekem azt mondta,hogy aki már szült, vagy volt már terhes, annál ez normális. Ne aggódjak emiatt.
Egyébként még reggel olvastam, már nem tudom ki írta,hogy a nagymamája szerint szülni fog, mert meg van dagadva a szája. Hát egy ezt már én is hallottam, és reggel a sajátomat is annak láttam. Igaz, pont felkentem egy zöld maszkok, és csak a szám volt ki, lehet,hogy ezért tűnt vastagabbnak. Nekem azért még sok van hátra, még min. 5 hetet szeretnék kibírni. Utána jöhet, aminek jönnie kell.

Zsu

Kép
bvigh

Csillag, nagyon jó röhögtem azon amit írtál!
Én is csatlakozom, kérlek Mormota a nevemben is! NE aggódj, megmentünk. Odamegy 10-20 pocakos kismami, és pikk-pakk kiengednek - ha nem megszülünk ott! :)

Amadea, értem most már hogy mi a különbség az epidurális és a spinális érzéstelenítés között. De mikor melyik kell?
Az egyik jobban érzéstelenít? Mert ahogy leírod a spinális úgy tűnik, viszont ott gáz lehet a fejfájás.

Nekem is C 3000 még. Ez a 33. heti állapot! Jövő héten kezdem a málvalevelet, utána majd remélem lejebb megy...bár ha csaszi lesz, tök mindegy!

Képzeljétek, sikerült elintéznem a pihenőszéket! Visszaveszik ezt és megkapjuk az esőerdőset - ami jobban is tetszett, de az drágább volt 2300 Fttal, így már nem akartam, azt megmutatni a kollégáimnak. És képzeljétek nem kell ráfizetnem sem! :) Tök kedves volt a csaj. Holnap postára adja, idehozzák, és csak annyit kér küldjem a rosszat vissza. Így csak 1000 Ft-omba fog kerülni! :)

Anukkal mi a szitu? Régen volt már...

KépKép
KépKép
kfnoémi

jaj a lényeg lemaradt...a fotók:

1.) babaszoba láma
2.) fényképkeretek - egyenlőre még kép nélkül
3-4.) az ajtó...

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép
KépKép
kfnoémi

Mormota!
Hogyhogy nincs centrifugájuk????? Én balga azt hittem már minden mosógépben van :oops: ...az úgy nem okés :? ....

Igen a 3000 a "normális", de a 2000 se vészes :wink: , most már előfordulhat, hogy megrövidül a méhszáj, a lényeg, hogy azért még ne nyíljon ki....Először szülőknek általában megrövidül, olyannyira, hogy papírvékony lesz és csak utána kezd kinyílni, többedszer szülőknél pedig tud olyat is, hogy egyszerre rövidül és nyílik....
(persze mindig akadnak kivételek)

KépKép
amadea

Noémi!
Nagyon klasszak a kiegészítők!!!!

A spinális gyorsabban hat, de veszélyesebb, több a szövődmény, a mellékhatás és ha beadtuk, akkor bent van....az epidurális sokkal lassabban hat, lehet szépen adagolgatni, viszont kevesebb a szövődmény is és mivel nem érintkezik az agyfolyadékkal az adagoló kanül órákig (sőt napokig-daganatos betegek) bent lehet anélkül, hogy aggódnunk kelljen, hogy a betegünk agyhártyagyuladást kap....
Az EDA-t le lehet szépen állítani, a spinált nem.

Szóval, ha van időnk megvárni amíg hat, akkor jobb az EDA (hüvelyi szülés, tervezett császár), ha sürgősen kell lépni, akkor spinál, ha nagyon nagy gáz van, akkor már erre sincs idő és akkor jön az altatás....(az altatás magasan a legveszélyesebb a 3 közül)....

A spinállal még az a baj, hogy utána jó darabig nem célszerű felkelni, az említett agyvízcsorgás elkerülése végett.....pedig pont az lenne a cél, hogy kismami minél hamarabb kikerüljön az ágyból...
Fekvés=nem tudja ellátni a babát, nem tud kimenni pisilni-->katéter-->fertőzésveszély, thrombozis veszély.....

Bocsi, hogy szómenést kaptam
:oops:

KépKép
amadea

Köszi Amadea.

És mit jelent az, hogy elég idő?
Pl. ha elfolyik a magzatvizem, de Áron nem fordult be, bemegyek a kórházba, akkor még van idő az EDÁ-ra, vagy spinális lesz?
Ez az ami után 24 órát feküdni kell, ugye? Mert a Margitban 6 órát kell az örzőben tölteni, ezért gondolom, hogy ők az EDÁ-t adják.
Ha lehet, szeretném elkerülni ezt a fejfájós dolgot: lesz elég tenni valóm, aggódom majd a gyerekért - 2-3 hetes fejfájás még rátenne egy lapáttal!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi!
Spinált akkor adnak, ha mondjuk hirtelen romlik a baba szívhangja vagy elakad a szülőcsatornában vagy elhúzódik a vajúdás...kell kb. 5 perc, hogy hasson, az EDA-nak 10-15 perc...az altatás azonnal hat, de nagyon ritkán van rá szükség....
Egy "átlag bébi" 15 percig bírja oxigén nélkül úgy, hogy semmi baja se lesz....

KépKép
amadea

Köszi, akkor értem!
Tehát akkor hacsak nincs valami komplikáció - EDA lesz!

Ez megnyugtató!

Úgy unom most magam - holnapra ezer a dolgom, de mára megcsináltam mindent...
Tanulnom kéne, de ahhoz persze nincs kedvem...talán vasalok egy kicsit!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Igazán nincs mit, nálunk legalábbis így van....

KépKép
amadea

Gondolom máshol is, mert a hatóidő ugyan az!

Kivasaltam...igaz még holnapra is maradt, ami most szárad!
Nemsokára megyek át anyukámhoz sörözni - alkoholmentes persze - Mostanában nagyon kívánom, de a kismama barátnőm szintén! Szerintem a meleg miatt!

Gyönyörűen nézek ki, a szám mindkét oldalára herpesz jött ki...:(

KépKép
KépKép
kfnoémi

Noémi: párod dolgozik? gondolom egyedül vagy otthon.

én is megkívántam már párszor a sört mostanában. :oops:

védőnőnél minden ok, pisi is, vérnyomásom alacsony, és azt mondta, h jó lenne nem hízni többet :shock: .

Amadea: egyszer pedig beszéltük, h nincs hozzájuk centrifuga, de van olyan fajta, amelyikhez van.

A méhszájam nekem is 3000.
Vendég

Amadea: ha császár lesz én amúgy is epidurálisat kértem volna.

Noémi: tök jó a dekoráció, betűket én is szeretnék.

Már negyed órája erről a sertésinfluenzáról beszélnek.

Manó: remélem mielőbb végeznek a csatornázással! engem is idegesítene!!

Noémi: én is kezdek megbarátkozni a császárral, mondtam is a férjemnek, mire megszokom a gondolatot, lehet Nándi be is fordul :wink: :D .
Vendég

Noémi,
nagyon klassz a dekoráció! Tök ízléses.

Kép
benta

Noémi, tényleg nagyon szép a szoba dekoráció. És a betűk... nagyon aranyosak. :)

Hát nekem már a hócipőm megint tele van mára. :( Egész délután meg sem álltam. Miki bevállalt mára is egy autót polírozni, kettőtől este 7-ig azt csinálta, így ma minden ház körüli dolgot én csináltam. Locsoltam, kutyákat intéztem, apósomat vittem, mert néhány napja jött haza a sógornőméktől, kapott egy kavicsot a szélvédőre, az betört, úgyhogy ki kellett cserélni. Ott, ahová vittük az ő autóját, észrevettük, hogy a miénkből folyik a hűtővíz-eldurrant egy vízcső. Persze addigra már egyedül voltam, apósom csak később jött vissza... mindegy, gondoltam, még kb 6 km-t kibír... hát igen. Hazaértem, de még el kellett volna mennem a boltba, mert így holnap mehetek. Délután kb úgy jártam, mint Noémi... mindent megcsináltam, amit holnapra terveztem, ami nem is volt baj, mert anyu telefonált nemrég, hogy holnap el kellene intéznünk a jogsiját már végre. Úgyhogy remélem, nem jön közbe semmi az okmányirodában sem.
Ja, igen, és ami igazán betette a kiskaput: isteni húslevest főztem vasárnap. Tegnap még azt ettük, úgy volt, hogy marad belőle mára is. (Általában szerdára fogy el, mire ketten megesszük... abból ugye nem lehet keveset csinálni.) Szóval tegnap későn tettem be a hűtőbe ezek szt, de melegen nem akartam, viszont elég volt neki annyi idő kint, hogy megromoljon... :twisted: Annyira dühös voltam, hogy csak na!

Heni

Kép
szheni

Puszedli, igen a férjem dolgozik - ezért is unatkoztam ma. Hallottam, hogy az is a fészekrakáshoz tartozik, hogy magunk köré szeretnénk a családot. Hát ez nálam így van! Egyszerűen megőrülök, ha nincs itthon, pedig korábban nem volt ilyen gondom.

Lehet, tényleg csak annyi a titok, hogy meg kell barátkozni a császár gondolatával is. Nekem azt hiszem már sikerült...

Köszönöm lányok, örülök hogy tetszik! :)

Heni, mindjárt vége a mai napnak. Még hátra van a született feleségek, és kész! :)
Remélem holnap már sikerrel jártok az okmányirodában!
Nekem egyszerű volt: bejelentkeztem, és kb. 15 perc alatt végeztem is.
A lakcím bejelentéshez még ennyi sem kellett - kb 5 perc volt az egész, úgy hogy a szavazó cetlim is újra nyomtatták!

Szombaton megyünk meglátogatni az ikreket. Megbeszéltem a barátnőmmel, hogy majd tisztába szeretném rakni az egyiket - mondta, hogy persze, sőt megkérjük őket trottyoljanak be, úgy ám az igazi a gyakorlás! :D
Viktor röhögött rajtam - mondván, hogy sosem pelenkáztam még..mondtam, hogy de az öcsémet, kb. 15 éve. Kérdeztem, hogy miért te kit pelusoztál. Mondta, hogy a nővére lányát - ő a napokban volt 18...:):)
Mondtam, hogy akkor neki is friss a tapasztalata. Persze pontosan emlékszem hogy kell, de mégis más az elmélet és a gyakorlat! Már alig várom! :)

Valami szép fényképkeretet akarok ajándékba vinni (duplát), úgy hogy bele van vésve a lányok neveinek kezdőbetűje. Eddig egyet találtam, de majdnem 4 ezer Ft...nem tudtok valami jó boltot?

KépKép
KépKép
kfnoémi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?