Új privát üzeneted érkezett!

Piroska: attól leszel jó anya, ha következetesen és tudatosan neveled a gyereked, felkészítve az élet nehézségeire! Ne akard minden rossztól megóvni, mert nem tudod, inkább készítsd fel rá!

Elmondanám, hogy engem anyukám elég sokszor elvert gyerekkoromban, mégsem jut eszembe, hogy bántalmazott gyerek voltam, vagy rossz anya lett volna - pedig állítom, a mai mérce szerint már gyerekbántalmazásnak minősülne az, ahogy akkor bánt velem. ;) Nem lett semmi bajom, felnőttem szépen, és merem állítani, hogy elég jól kezelem a problémáimat, nem szenvedtem semmiféle komoly lelki sérülést, a mai napig jó viszonyt ápolok anyámmal - na jó, nem laknék vele egy fedél alatt, de az más kérdés. :) Szóval nem itt kezdődik a rossz anyaság, én állítom, hogy egész más ember lettem volna, ha mindentől óvtak volna, biztos, hogy nehezebben küzdenék meg az élet nehézségeivel.
Én már tudatosan próbálom önállóságra nevelni a gyerekemet, úgy, hogy közben nem hagyom a fejemre nőni - mert hiszem azt, hogy ha most nem állok a sarkamra, akkor később már nem fogom tudni megváltoztatni!
Mondják, hogy a kisgyermekkor lelki folyamatai megismétlődnek a kamaszkorban, csak felerősödve, és ezt tapasztaltam is: a kamaszok ugyanúgy bepróbálkoznak mindenkinél, hogy meddig mehetnek el, feszegetik a határokat. Hiszem, hogy a most felállított határok évtizedekre meg fogják határozni a kapcsolatomat a gyerekemmel, úgyhogy muszáj egy kicsit keménynek lenni néha!
Vendég

Ja, és hozzáteszem, hogy Loli esetében már fel sem merül a régi szigor a nagyszülők részéről, de hát ez valahol természetes. :) Mindig mondják, hogy a nagyszülőknek az a dolga, hogy elkényeztessék az unokákat. :D
(Jó, néha vannak kis nézeteltéréseink emiatt, de alapvetően örülök, hogy lehet rájuk számítani bármikor, és Loli is imád ott lenni, úgyhogy nem bánom, kényeztessék csak el!)
Vendég

Na, f@sza, hogy vírus van, mi meg ma voltunk Kistarcsán BCG-újraoltásra, mind a 4-en. Utána lefertőtlenítettük magunkat, de hát addig is bejuthatott a vírus. Tavaly már bekaptuk a calicit, nem kívánom senkinek! 1,5 hét folyamatos f.sás Marcinál. :cry:

Piroska,
LÉPJ TÚL EZEN!!!! JÓ ANYA VAGY!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
nircee

Lányok,
persze, tudom én, hogy vannak határok, hogy meg kell tanulnia a szabályokat, arra törekszem én is. De annyira pici és ott van a kis arcocskáján a nyoma. :( De a zsivány megint bepróbálkozott, az apját meg akarta karmolni és mondtam neki, hogy az fáj neki, olyan, mint az övé az arcán, erre úgy csinált, mint aki sír és újra meg akarta karmolni az apját. Aztán a sokadik után az apja bevitte a szobájába és rácsukta az ajtót, úgyhogy nagy sírás-rívás volt. Szóval mégsem volt elég hatékony...
Az a baj, hogy azt hiszi, hogy ez játék, de azokkal a kicsi körmöcskéivel annyira meg tud karmolni, hogy az hihetetlen. Hát remélem, azért előbb-utóbb leszokik róla. Azért kicsit jobb lesz, ha már tud beszélni, látom, hogy a szomszéd kislány anyukája is csomót kínlódott a gyerekével, de ahogy megtanult beszélni, azóta sokkal jobban megy a dolog, azt mondja, hogy sokkal könnyebb most.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Nircee
ez még nem törvényszerű, hogy elkapjátok. Mondjuk úgy néz ki, hogy nálunk lezajlott két nap alatt, de kicsit beijedtem.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Lányok!

Nem volt szívem kitenni a lomtalanításkor, így itt maradt a kertben egy műanyag, letakarható homokozó. Koszos, használt, de a célnak megfelel. Ha valakit érdekel, teljesen ingyen elviheti tőlünk.

Kép
Vendég

Pilla: lehet, hogy érdekel, mert akarunk ilyesmit, de medencének... arra is alkalmas? Ha igen, mutatom Apának, és eldönti. :)
Vendég

Mivel nem lyukas, medencének is jó, de elég kicsi.
Vendég

Nem baj, olyan kell, ami mellé le lehet ülni pancsolni, játszani - belemenős medencénk van. :) A lényeg, hogy letakarható legyen - de úgy látom, az! :) Akkor mutatom a férjemnek, ha hazaér! :D
Vendég

Pilla! Mutattam a férjemnek, akkor kérjük szépen a homokozót. :)
Mennyire sürgős az elhozatala? Bármikor be tudunk ugrani, de akkor már össze lehetne ereszteni a csajokat is, nem?!
Vendég

Sziasztok!
Óóó! Verna! Most látom, hogy te is jelentkeztél Pilláék homokozójára. Én is, csak én priviben. Nekünk homokozónak kéne, mert nálunk nincs játszótér. :( (A szemét önkormányzat miatt!)

Lányok!
Voltam ma nődokinál itt Dunakeszin. Ismét ledöbbentem, hogy mennyire f.s nálunk az egészségügy. Kb. 1 hónapja felfáztam, akkor kaptam antibiotikumot. Beszedtem rendesen. Most kb. 2 napja megint elkezdett fájni a hasam. Mára már annyira fájt, hogy nem érdekelt, hogy ki rendel, csak doki lásson még a hétvége előtt. Az orvosnak is elmondtam a fentieket, erre megkérdezte, hogy ugyanúgy fáj-e mint akkor. Mondtam, hogy nagyjából igen. Erre már diktálta is az asziszentsének, hogy mit írjon fel. Meg sem vizsgált. Kérdezte a menstruációt is. Mondtam, hogy az még nem rendszeres. Erre ő, hogy akkor kéne valami fogamzásgátlót szedni, mert lehet, hogy ez is okozza az alhasi görcsöket. Mondtam, hogy rendben. A múltkor a doktorúr fel is írta a Nuvaringet, de nem tudtam kiváltani, és a recept már lejárt. Kértem, hogy akkor ebből is írjunk fel 1 havi adagot. Az aszisztens elkezdett pofákat vágni, meg dumálni, hogy miért nem váltottam ki addig amíg jó volt a recept, meg hogy minek dobtam ki receptet. Mondtam, hogy azért, mert már lejárt, erre ő, hogy "de hát akkor is". Komolyan köpni, nyelni nem tudtam. Hogy lehet valaki ekkora paraszt?! Erre hosszú idő után kinyomtatott nekem egy receptet 3 havi adaggal. :evil: És amikor a doki mondta neki, hogy dehát 1 havit kértem, még neki állt feljebb. Nagyon vissza kellett fognom magam, hogy ne szóljak be neki semmit. :x :evil:

Szantre!
Bocsi, hogy lemondtam a mai napot, de tényleg görcsöl a hasam. Így nem mertem beülni a kocsiba a két picivel. :?

Piroska!
Tegnap írtam egy tök hosszút neked, de Bulcsú asszisztálásával ki is törültük. A lényeg, hogy én is egyetértek a lányokkal! Ne edd magad emiatt.

Kép
Kép
giga1

Jajj, csajok! Sajna, csak egy homokozónk van.

Giga, nem semmi történet. Magyar egészségügy... No comment...
Vendég

Giga, ne butáskodj, semmi baj! Remélem, jobban vagy már!
Majd egyeztetünk akkor új időpontot ;)

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Giga
nagyon aranyos vagy, köszi! :)
Te, ezekre a felfázásokra állítólag jó az a valami fekete gyümölcs, áfonya vagy mi, a lányok tudják. Próbáltad már?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Giga, ha nagyon kell, akkor természetesen átengedem, mert nekünk van homokozónk, meg nagy medencénk is, csak "kiegészítőnek" kellene... de azért szerintem - nem lebeszélni akarlak, csak a véleményem, - nektek kicsi lenne már homokozónak... ;) Abból kiindulva, hogy apukáméknál ennél valamivel nagyobb van, és Loli már alig fér bele, ha meg két gyerkőc van, akkor állandóan felborítják egymást. Tényleg csak a tapasztalat beszél belőlem, nem lebeszélni akarlak! ;)
Vendég

Verna!
Nagyon kedves vagy, tény, hogy nagyon örülnének neki a gyerekek (leginkább Lili). A helyzet az, hogy nálunk nagyobb nem is igen férne el. Elég kicsi a hely. A házunk úgy van kialakítva, hogy elől vannak a parkolók, az oldalsó ill. a hátsó részek a földszinten lakók saját kertje, lekerítve. Marad az autók előtti kicsi rész, amit a jópofa földszintiek gyorsan beültettek mindenféle tujákkal, bokrokkal, nehogy az ember tudjon oda tenni valami normálisabb méretű játszó alkalmatosságokat (csúszda, homokozó, hinta). Egy picike rész van, ahol nem gáz, ha kiszórják a homokot, és oda nagyobb nem is férne el. Ezért is kérdeztem meg Pillát (priviben) a méretéről, és pont jó is lenne.
Remélem nincs harag emiatt!!! :?: :? :oops:

Piroska!
Nem próbáltam még. Ha újra előjön majd kipróbálom azt is. Köszi!

Kép
Kép
giga1

Giga
a sógornőmnek mondtam, amikor itt írták a lányok, mert ő mindig fel szokott fázni, de azt mondja, hogy neki működik. Tőzegáfonya talán vagy valami ilyesmi, már nem emlékszem...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Giga, azt hiszem én viszont félreértettelek, mert azt hittem a belméretre vagy kíváncsi, amiatt, hogy jól elférnek -e benne a gyerkőcök. Az egész cucc olyan 100*120 cm lehet. Ha pontosan kell a méret, délután lecsekkolom Neked.

Verna, a lányokat viszont összeereszthetnénk. Igaz a kertünk most botrányos a füvesítés miatt, de itt bent játszhatnak a gyerekek, vagy elsétálhatunk a játszótérre is.
Vendég

Pilla!
Akkor ma, majd mégegyszer lemérem a helyet, és szólok, hogy odafér-e. Köszi, hogy szóltál!

Kép
Kép
giga1

Verna, Pilla,
a mi kertünk teljesen használható (már úgysincs fű :evil:), a játszótér fullosra meg van csinálva, homokozó feltöltve, babahinta és tányérhinta is van. Szóval a héten, ha ráértek, és nem kizárólag lánybulit szeretnétek, akkor összehozhatnánk egy találkát itt is.

Kép
Kép
nircee

Nircee, részünkről OK. Írd meg, hogy Nektek melyik nap jó, és mi ott leszünk.
Vendég

HElló!

de irigylem ezeket a találkozásokat. :( Szonja nagyon ki van éhezve a gyerekere. Az a baj, hogy mi az oviba járunk be gyakran, de mostanában az is el-elmaradozott, mert itthon nagyon soka meló. :( A szomszédban egy 1 éves kislányka van, de ő nem köti le Szonját, inkább fordítva. :) A fodrászomnak a kisfiával szoktunk még összejönni, akit Szonja imád, de a kiskölyök már ovis, és 9 hónappal idősebb, és őt sokkal jobban érdeklik Szonja játékai, mint maga Szonja :lol: Szóval nem nagyon szoktunk egykorúakkal játszani, pedig tök jó lenne...

Én hulla vagyok. Egész hétvégén a hátsó teraszt köveztük. VAgyis én nem, csak a tesóm, a párom, meg anyukám hapija. NEkem maradt a főzés, és egyéb fantasztikus házimunkák. De sokan voltunk, és kifárasztott ennyi embert ellátni. De legalább kész a terasz, mehet a hátsó kertben is a füvesítés... :wink: Tényleg! Majd teszek már fel külső képeket is.... :wink:

Giga, sajnálom a felfázást, meg a rossz élményeket is a dokinál. Én is utálom mikor az asszisztensek azt hiszik ők még a doki fölött is állnak....:x

Andival mi van? Ő már nagyon rég írt! :shock:

thenus

Sziasztok!
Giga: persze, ha kell, akkor vigyétek, mert nekünk legalább van kert meg homokozó meg minden. :)
Hozzánk is lehet majd jönni amúgy, csak most én is füvesítettem (pótlás, a kikopott, vakondok által kitúrt földet próbálom pótolni), meg össze kell rakni a pavilont, de egy-két héten belül teljesen használhatóvá válik a kertünk. :)
De szívesen csatlakozunk bármilyen bababulihoz! :)
Csiribirire nem jártok! Én ma vettem új bérletet, mert csak augusztusban lesz szünet egy hónapig, addig tuti lejárjuk. Ma is három gyerkőc volt, szóval lehetne jönni nyugodtan!

Ja, és Giga: Ruby Red néven lehet kapni, vörösáfonya (v. más néven tőzegáfonya) ital. Tényleg jó felfázásra. :) Tescoban szokott lenni, bár mostanában nem néztem.
Vendég

Sziasztok!

Sajna babatali lefújva... Mára Simi egész teste tele lett kiütésekkel, mentünk dokinénihez, szerencsére úgy tűnik, nem bárányhimlő, de tuti valami vírus, amit ismét a kórházban szedtünk össze. Úgyhogy most 1 hétig semmi gyerektársaság, várjuk, hogy Marcin is kijön-e (ha igen, hét vége felé várható). Ha meg mégis hólyagos lesz, akkor bárányhimlő. Na, ezt nem szeretném, 1 hónap múlva szerettük volna oltatni ellene, jó volna addig már megúszni. Egyébként szegénykém egész éjjel bömbölt, alig lehetett megnyugtatni, óránként kelt ismét.

Ha már itt vagyok, dicsekszem is egy kicsit: Simi már kezd mászni, már 1-1 lépést meg is tesz, és tegnap 2x is egyedül felült négykézlábból. Ez persze mind Marcinak szólt, annyira akart vele játszani (mármint Simi Marcival). Délután a nagyanyjának már nem mutatta be a tudományát. :)

Most megyek, egyébként jól vagyunk, szerencsére a férjem is kezd lassacskán normalizálódni.

Kép
Kép
nircee

Nircee: sajnálom. :( De ha bárányhimlő, akkor se aggódj, nem lesz semmi gond. Bár nem hinném, azért azt csak felismernék... Ja, és ha mégis bárányhimlő, akkor tőlünk lehet bulizni, mi már védettek vagyunk. :) Maradt még egy kis Poxclin habunk, szívesen odaadom, nekünk nagyon bevált! (Kifejezetten bárányhimlőre van, gyógynövényes, és tényleg csillapítja a viszketést, a hólyagokat nem fedi le, tudnak szellőzni!)
Vendég

Sziasztok!

Nircee
gyógyulást nektek!

Lányok,
én annyira el vagyok kenődve...
Nem tudom, mi lesz velünk, ha nem jön össze a testvérke. :( Nem akarom Didrit bölcsibe adni és most annyira kivagyok ettől. De nem fogunk kijönni a gyes-ből, ez már tisztán látszik. A férjem se nagyon kap most plussz munkákat, hát nem tudom...

Verna
esküvők vannak még egyáltalán? Egyébként megint csináltunk egy új cd-t, de már el sem merem küldeni, mert már annyit küldtem neked, nem akarlak untatni.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska: ne kenődj el, annál rosszabb! :) Mi is elkezdtünk már tesóval próbálkozni, és elég nagy sz*rban leszünk (munkahely szempontból) ha nem jön össze hamar, de most ezzel nem foglalkozom. Majd megoldjuk, ha aktuális lesz. :) Egyelőre megnyugtat az a hír is, hogy 2012-ig nem változtatnak a GYED/GYES időtartamán.

Esküvők vannak, de azt kell mondjam, hogy változott a megrendelői kör, így a szolgáltatóknak látványosan kevesebb a megrendelésük (még a neves éttermeknek is), az esküvőszervezőknek pedig maradt ugyanannyi, mint volt. A nagyobb költségvetésű esküvőket nem érinti a válság, csak a kisebbeket.
Nekem hiába küldesz cd-t, én nem szervezek esküvőket. :) Ellenben hamarosan indulunk egy új projekttel, ami akár még nektek is jó lehet, küldök majd róla tájékoztatót, ha már ott tartunk (ingyenes lesz amúgy).
Vendég

Sziasztok!

Na mi történt, megint kicsalt mindenkit ajó idő? :wink:

Siminek szerencsére múlnak a pöttyei, Marcin meg nem jött ki egyelőre semmi.

Pilla, Henus,
meg tudnátok írni (akár priviben is), hogy mennyiért hoznak 1 köbméter termőföldet? Jövőre szeretném kicseréltetni a földet a kertben, de az a legnagyobb baj, hogy hozzánk nem lehet bejönni gépekkel, így 200nm-nyi területről csak talicskával lehet ki- és bevinni, ráadásul még lépcsők is vannak. :evil: Ez baromira megdrágítja a dolgot, de még csak lövésem sincs, mennyibe kerülhetne. Mondtak nekem már mindent: 300 000-1 000 000 Ft-ig. Annyira nincs nálunk föld, hogy még a gaz sem nő ki. Pedig én már annak is nagyon örülnék! :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
nircee

3500-4500 Ft köbmétere, szállítással. 200 négyzetméterre kell minimum 10 köbméter, tehát az 35.000-40.000 Ft.
A betalicskázást viszont nem vállalják, tehát azt Nektek kell megoldani. Kerestek mondjuk 2-3 brazil vendégmunkást.
Vendég

Helló!

Piroska, ne kenődj el a tesóka miatt, mert annál rosszabb lesz...de legalábbis nem lesz jobb...

Verna, tényleg ez a legújabb infó, hogy 2012-ig megmarad ez a Gyes rendszer??? Le vagyok maradva. Mondjuk nem vagyok naprakész a mostani politikai helyzetről. De ennek a hírnek örülök. :)

Nircee, nekünk most fognak hozni egy IFA földet hátra, ami 12 000 Ft. Az kb 4 m3. (Mármint egy IFA föld :) )Ez szállítással együtt enniy. Mondjuk az sem mindegy, hogy honnan hová hozatod. Felétek drágább ezek szerint. Pilla infói neked hitelesebbek, mert ő ott lakik ahol te.
A talicskázás sajna tényleg magánprobléma, de szerintem is lehet találni egy két lébecolós embert aki behordja. :wink:
A 200m2 viszont jó sok. :shock: És szerintem marhára benyelik a területek a földeket. VAgy csak én vagyok béna becslő, de eddig mindenhol azt gondoltam, a fele is elég, közben meg a nagy túróst. :?

NA most megyek, mert dolgom van. Pályázatot írok az ovinak... :wink:

thenus

Henus: én a Babafalván olvastam, hogy Gordon ezt nyilatkozta. Mondjuk reálisabb, mint most gyorsan megváltoztatni...

Majd kérdezgetlek amúgy ovi-ügyben, jó? Jövő héten valószínűleg elmegyünk ovilátogatásra, és érdekelne a véleményed, hogy mit nézzek, mi alapján válasszunk óvónénit (nem tuti, hogy ahhoz kerülünk, akit választunk, de azért állítólag igyekeznek figyelembe venni minden igényt).
Vendég

Sziasztok!

Voltunk ám mi is ovi-beiratkozáson. Verna nálatok lehet ovónénit választani??? :shock: Én örülök, ha felveszik Dórit a legközelebbi oviba.. válogatni nem is lehet. Viszont nagyon érdeklődő volt Dóri bent az ovisok között, jött-ment, már leült volna pakolni-játszani dehát menni kellett. Szívesen otthagytam volna egy kicsit. :)

KépKép
tüccs

Tüccs: azt mondták, hogy lehetnek mindenféle kéréseink, és ha tudják, akkor figyelembe veszik, de nem garantálják. Ez is valami. :)
Nekünk a Csiribirin javasolták, hogy ha tudunk, akkor ne ovit, hanem óvónőt válasszunk, úgyhogy megpróbáljuk. :)
Itthon már leosztottuk a szerepeket, hogy Apa fog jópofizni az óvónénikkel, tanítónénikkel, ő úgyis ebben a közegben mozog, tudja, merről fúj a szél. :)
Vendég

Sziasztok

Tanácsot szeretnék tőletek kérni:
a férjem már több, mint 3 hónapja nem cigizik (ezért az időszakért nyugodtan kiérdemelhetnék egy csomó díjat). Most kitalálta, hogy mivel már nem szoptatok, és több, mint 1,5 éve nem ittunk, lazuljunk egyet, és igyunk valamit. Eddig rendben is lenne a dolog, már én is nagyon vágynék valami alkoholra. Igen ám, de mikor elkezdte a leszokást, azt mondta, hogy nem tud úgy leszokni, hogy tudja, soha többet nem gyújthat rá, hanem majd hozzáköti a cigizést az alkoholhoz. Mivel nem sűrűn iszunk, ez így o.k. is lenne. Én is így csináltam, ivás mellé elszívtam pár szálat, de aztán hetekig, hónapokig semmit, csakis iváskor.
Szóval a kérdésem, hogy ti engednétek, hogy 3 hónap után rágyújtson pár szálra, mikor még baromira szenved a leszokástól??? Én tartok tőle, hogy nem állna meg ennyinél, hanem másnap ismét rágyújtana, és elkezdődne a "csak még egy szálat"-effektus. De lehet, hogy nem. Nem tudom. Szerintetetek??? Mostanában ezen megy a vita, hogy én milyen szemét vagyok, hogy nem engedem, hogy egy kicsit jól érezze magát. :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
nircee

Nircee, nem akarok köcsög lenni, de szerintem a te férjednél mindegy, mert ha engeded, akkor az a baj, ha nem engeded, akkor meg az. Menjetek el, kapcsolódjatok ki, lazulj kicsit, érezd jól magad, hagyd, hogy csináljon ő is amit akar. Iszogass, mulatozz, táncolj, csicseregj kicsit, jó lesz. A férjed is jobban fogja érezni magát, ha nincs "idegesítve", hogy mennyit cigizhet, lehet nem is fog, ha fog, hát akkor meg szívja el.

Mi már négy éve nem cigizünk, én csak azért cigiztem, mert a munkahelyemen a cigizős bagázzsal nagyon jókat lehetett a lépcsőfordulóban dumálni, infókat szerezni, bulizáskor is cigiztem, otthon ritkán. A férjem ő néha napi két dobozzal is, eldöntöttük, hogy leszokunk, így is lett, nem volt szenvedés. Akarat kérdése. Nem hiányzik egyikünknek sem. Kimondottam utálom, ha valaki akár hozzám, akár a gyerekhez úgy beszél vagy puszilgatná, hogy ömlik a bagó szag a szájából.

Holnap jönnek a festők, én meg nyolctól e-business-ből vizsgázok, még most nyomtatom a jegyzetet...fincsi lesz...

Most már várom a költözést, az ott létet, szép lesz. A kertünk is szép, a konyhakertemben pedig elkezdtek kinőni a veteményeim. Ha nagyjából készen leszünk, akkor teszek fel képeket is.

Megint nem lesz egy ideig netünk, mert az áthelyezést levélben kellett megkérni és akár 30 nap is lehet....

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Hát Nircee...
nem tudnátok valami más kikapcsolódást összehozni? Szerintem biztos, hogy ott bagózna végig, lehet, hogy téged meg ez idegesítene és nem is kapcsolnál ki, mert végig kattogna az agyad. Mi lenne, ha valami másfajta kikapcsolódást választanátok? Valami túrázás vagy mozi vagy valami más. Inni meg a barátnőiddel is tudsz, ha valahogy el tudsz szökni otthonról. Én ma el fogok menni fagyizni suli után az osztálytársakkal. :) Igaz, hogy csak egy félórás programocska, de másfél éve nem csináltam mást, csak iskolában voltam és a gyerekkel voltam. Szóval egy fagyi igazán beleférhet, nem?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Nekem rettentően gyenge az akaraterőm, ezért meg sem próbálok leszokni a cigiről. Ha mégis leszoknék, kávét és szeszes italt sem fogyasztanék (ez utóbbit amúgy is ritkán szoktam), mert ezek valahogy "kívánják" a cigit. Ha lenne elég akaraterőm, nem innék kávét és alkoholt, azért, hogy még csak eszembe se jusson, hogy rágyújtsak.
Azt hiszem a párod is akaratgyenge és ennek a vége pontosan az lesz, amit leírtál. Ma csak egy szál, holnap még egy, stb.
Pimpokának meg igaza van... Bármit teszel, az úgysem lesz jó.
Vendég

Nircee!
Egyetértek Pimpoval, és Pillával. Ha valaki le akar szokni a cigiről, akkor az nem hozza fel, hogy csak az ital mellé szívna el 1-2 szálat. Szerintem a párod nem akar igazán leszokni. Biztos, hogy nem azért szokik le, mert ő így akarja. Vagy miattatok, vagy valami más lehet az oka, de szerintem ő legbelül nem látta be igazán, hogy miért lenne ez jó neki. Ha elkezd újra csak 1-1 szálat elszívni, akkor ő már dohányos újra, és itt elindul majd a lavina.
A te döntésed, hogy hogyan fogsz ehhez állni. Ha téged nagyon zavar az ő bagózása, akkor próbálj meg kitartani a véleményed mellett, és ne "engedd" neki. Ha viszont ő ezt nem gondolja olyan komolyan, akkor te így se úgy se fogod tudni megváltoztatni. Sajnos...

Pimpo!
Sok sikert a vizsgádhoz!

Kép
Kép
giga1

Nircee
ne engedj! Ha engedsz, megerősíted őt, hogy jól dönt és helyes az 1-1 szál az ő állapotában. Légy következetes ahogy a gyerekekkel is.
Valószínűleg te leszel a leggonoszabb és a legrosszabb egyszerre. Ezt nem lesz könnyű elviselni.
Esetleg mutasd meg a férjednek a véleményeinket. :?: :roll:

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Hát, Nircee, itt aztán mindenki mindenfélét mondott... :lol: Tégy belátásod szerint. Én személy szerint Pimpokával értek egyet. :wink:

Szonja a hétvégén lázas volt. Nem tudtam mi baja, de mára kiderült: Enyhén folyik az orra. :? Lehet, hogy a múlt héten az ovis napok alatt beszedett valamit. Kétszer is voltunk a múlt héten az oviban. Én dolgozgattam a pályázaton, ő meg addig csoportban volt. Mindig alig várja hogy menjünk. Csütörtökön már pizsamát is vitt a hátizsákban, de azt mondta a kolléganőm, hogy nem aludt, csak egy órácskát feküdt. :)
Elvileg holnap is mennénk, de nem tudom... :roll: HA taknyoskodik nem viszem (vagy nem megyek)

Mi még áthoztuk anyóstól a maradék cuccunkat a hétvégén. most majdnem megint úgy nézünk ki, mint egy hónappal ezelőtt. :? Egy-két doboz, zsák, kosár... :x
Elég nehezen haladok már ezzel a kicsivel, ráadásul délután mennem kell egy előadásra.Azt már nem is mondom, hogy menniy a vasalni valóm. :? :oops: Sokszor úgy érzem, hogy én sosem érem magam utól. :(

Pimpoka, megy a drukk a vizsgához!
Ez igen, ti aztán jó előre vagytok azzal a házzal! :wink: :shock: :D Nekünk a füvünk is olyan nyögve nyelősen kel, hogy rossz nézni... :?

thenus

Sziasztok!

Lányok, egy nagyon jó viccet olvastam. :)

"A férj hazaér a munkából és a három gyermekét pizsamában találja a kertben, a sárban hemperegve játszanak, körülöttük üres kekszes dobozok, chipses zacsik, üdítős dobozok mindenhol szanaszét.
A feleség autójának az ajtaja tárva nyitva, csakúgy mint a kert bejárata, a
kutyának nyoma sincs.
Amikor belép a házba még nagyobb rendetlenség fogadja. Egy csillár
leszakadva törötten hever a földön, a szőnyeg a falhoz gyűrve. A nappaliban
a tv teljes hangerővel üvölt és mindenhol szanaszéjjel ruhadarabok és
játékok hevernek.
A konyhában a mosogató dugig edényekkel, az asztalon és a tűzhelyen ételmaradékok, a hűtő ajtaja tárva nyitva, a kutyakaja szétszórva a földön, egy törött pohár az asztal alatt, kis kupac homok az ajtó mögött... Egyből rohan fel a lépcsőn (átgázolva a további játékokon,ruhadarabokon és egyéb akadályokon) aggódva keresi a feleségét, attól tartva, hogy valami baja esett.
A hálószoba felé vezető úton észreveszi, hogy a fürdőszoba ajtaja alatt ömlik ki a víz a folyosóra, bent csuromvíz minden, a WC papír legöngyölítve, borotvahab és fogkrém a tükörre kenve...
Most már rohan a hálószobába felkészülve a legrosszabbra.
És a feleségét ott találja az ágyban...édesen összekucorodva, egy könyvvel a
kezében, aki észrevéve, hogy megjött, felnéz és mosolyogva megkérdi tőle:
- Szia drágám, hogy telt a napod?
A férj dühösen nézi:
- De mi a fene történt ma itt?
A feleség ártatlanul:
- Tudod mindennap, amikor hazajössz a munkából, meg szoktad kérdezni hogy mi a f*szt csinálok egész nap?
Férj még dühösebben:
Persze,... ÉS?
Ekkor a feleség édesen rámosolyog:
- HÁT MA NEM CSINÁLTAM SEMMIT!!!!"

Szép napot! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Kedves Mindenki!

A Babanet szerkesztősége továbbra is várja a Te Történeted rovatba a Ti történeteiteket is!

Ha érdekes - szép, hosszú, nehéz, tanulságos, mulatságos - volt a szülésed, vagy ha küzdelmes volt a gyerkőc megfoganása, esetleg csak akkor indult be az élet igazán, miután megszületett, ne habozzatok! Várjuk 1-2 oldalas írásaitokat a csínytevő gyermekekről, a szülői lét szépségeiről és nehézségeiről, gondolataitokat az anyaság-apaság témájáról - anyák és APÁK tollából.

Persze, nemcsak a vidám, könnyed történeteknek van helye a rovatban, hanem a veszteségeknek, könnyeknek is - az ilyen történetek segíthetnek a sorstársaknak is.

Leveleiteket a következő címre küldjétek: szerkeszto@babanet.hu

Üdv:

Dia
dia
Budapest

Piroska, nagyon jó a vicc :lol: :lol:

thenus

Mi van itt? Mindenki végleg eltűnt??? :shock: :shock: :shock:

thenus

Henus
legtöbben már legalább két gyerek anyukái. Csak mi meg a Pimpoka kullogunk itt hátul valahol. :) De neki nincs internetje most.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ja, meg a Verna meg a Szantre, bocsi :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Hello!

Már készültem jó bőven jönni, de mindig van valami. Hétfőn megműtötték a hugit, most hozzá járok, ha tehetem. A házban még nem fejeződött be a festés, most hétvégén, talán.

Teszek pár képet, mert ennyire van időm. Ilyen ibolyáim voltak a sziklakertben, nem találkoztam még eddig, csak a hagyományosokkal. Szépek voltak.

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Hello!

Nálam 2 napig nem működött a Babanet, valami szerverhibára hivatkozva.

Pimpo, szépek ezek az ibolyák, ami nem is csoda, hiszen nagyon aranyos kis segítséged van.

Nálunk kinőtt a fű, de még nem lehet rámenni. Minden nap feketerigók tömkelege szedegeti itt a napi betevő gilinyó adagját. A macskánk meg folyamatosan lapító, támadó üzemmódban van. Most már minden nap kijár, de a kerítésünkön kívül ritkán megy. Annyira béncsó, hogy még egy pillangót sem tud elkapni. :roll:

Sárát felvették az Egressy-be, most már csak azért drukkolunk, hogy év végén ne húzzák meg kémiából. Ha nem bukik meg, akkor júniusban ballag, de még nem tudom mit fog kapni tőlünk a virágcsokron kívül. Ötleteket (arany nyakláncon, és egyéb csecsebecséken kívül) várok!
Vendég

Sziasztok!

Most tudtuk meg, hogy érkezik a harmadik babánk, s orvost keresek.

Az előző kórházba nem nagyon szeretnék visszamenni, úgy néztük, a kistarcsai kórház viszonylag közel lenne hozzánk.
Tudnátok esetleg orvost javasolni (lehetőleg nőt), aki nem rettenetesen drága, és nem nyúl azonnal szikéhez szülés közben (magyarul támogatja a gátvédelmet) ?

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi: harmadik babánál jó esélyed van a gátvédelemre. ;)

Női dokikat nem ismerem, de ha visszaolvasol, látni fogod, pont az egyik doktornőről írta valaki, hogy pénzéhes - bár más betegei ezt cáfolták, szóval nem tudok nyilatkozni...
Amúgy mi a rettenetesen drága, mert ez azért relatív. :)
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?