Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok
emesedora: Köszönjük szépen jól vagyunk, megvagyunk. Kezdünk beállni a napi ritmusokra csak egy valami nem csillapodik persze ez nem probléma :-) mégpedig, hogy Ádám éjszakánként óránként eszik. 6-szor v akár 7-szer is eszünk egy éjszaka :-)
Jhéten megyünk (kedden asszem) szurira. Sajnos most megint 2-t fogunk kapni úgyhogy nem lesz leányálom.
Voltunk lent tegnap, szerencsére a kerítésünkön nádszövet van úgyh nagyjából felfogja a szelet.
Annyit olvastam csak vissza a levelezéseitekből, hogy volt jubitali. Ismerkedtetek meg új anyukákkal?

eagleszem: igaz én 83-as születésű vagyok, :-) de tényleg így volt még az én gyermekkoromban is
Nagyon tetszik!!! :-)

lola: aki meglátja Ádit és ismeri az apucit az rögtön vágja: "ez a gyerek tiszta apja!"

mindenki akinek inge: vannak fotók a jubitalitokról?

sziasztok

Kép
Kép
newcdina

Sziasztok!

Lola! Kérjük azt a fotót!!! Nagyon kíváncsi vagyok :lol:

Üdv, V.erika
v.erika

Honnan tudod, hogy 2009-ben élsz ?
01. Véletlenül a micro-n ütöd be a PIN-kódodat.
02. Több éve nem játszottál rendes papirkártyával.
03. 15 különböző telefonszámod van egy háromtagú családhoz
04. E-mailt küldesz a melletted ülő embernek.
05. Azt mondod, azért nem tartod a kapcsolatot a régi ismerősökkel,
mert nincs meg az e- mail címük.
05. Négy éve ugyanannál az íróasztalnál ülsz, de közben három
különböző cégnél dolgoztál. 07. A főnököd nem tudná elvégezni a te
munkádat.
08. Felhívod a családot, hogy megtudd otthon vannak-e, miközben
hajtasz be a garázsba.
10. Minden tévéreklám végén szerepel egy internetcím.
11. Ha elmész otthonról a mobiltelefonod nélkül (amit életed első
10, 20 ,30 ,40 évében nem is ismertél), pánikba esel és máris rohansz
vissza érte.
12. Reggel az első, hogy bekapcsolod a számítógépet, még mielőtt
kimész kávéért a konyhába.
13. Mosolyogsz és bólogatsz miközben ezt olvasod.
14. Még rosszabb: pontosan tudod kinek fogod ezt továbbküldeni.
15. Túl elfoglalt vagy, hogy észre vedd, hogy nincs 9-es ezen a listán.
16. Tényleg megnézted, hogy nincs 9-es a listán.
17. Gondolom az sem tünt fel hogy két 5-ös van a listán.
18. Ezt is megnézted, újra......
19. ....és most röhögsz magadon
20. Gondold végig, hogy miért!?

Ezt ma kaptam.... egy kis "válasz" Anikó 80-asára....

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Edina: nem lehet, hogy éhes Ádi, esetleg éjjelre nem elég a tejed (nem emlékszem, hogy szoptatod e, de úgy rémlik igen). Esetleg tápszer? Ne idegenkedj tőle, nekem mindhárom ette és én úgy vagyok vele, inkább ez, mint éhes legyen, illetve inkább ez, mint idő előtt rendes tehéntej.

Fotók készültek a jubis talikról, fent vannak itt a babaneten, illetve Lola aláírásánál látsz egy linket, a picasa-s albumában vannak.

Igen, van olyan, legalábbis nekem, akivel most találkoztam először. De nem volt fura érzés, tudtunk miről beszélgetni, mert itt a napi írogatásban valamennyire ismerjük már a másikat.

Lola:
persze, kíváncsi vagyok a fotóra, de meg vagyok sértődve! :) Nem hallgatsz a jó szóra??? Mondtam (Anett is), hogy ne vágasd le!!! Olyan jól állt a hosszabb! Urad mit szólt hozzá?? Van hír a beiratkozásról?? Örülök, hogy ette Noé. Én még nem próbálkozom. Dórinál is így volt, a 8 hóstól sokáig öklendezett, védőnéni javaslatára pihentettem egy-két hót, 10 hóstól meg ette és 1 évesen már azt ette, mint mi. Ő is bukós volt rendesen, mint Bence. Ezért nem akarok most korán nekiállni. Egyenlőre attól boldog vagyok, hogy tegnap újra megette a zöldséget. Rizslisztet majd én is veszek ma, megyek tescoba. Hogy kell azt csinálni??

Erika:
mizújs veletek mostanság? Kevesebbet jössz. Kint vagytok többet? Van új fejlemény új tanítónő ügyben?

Cirmike:
aztán gyorsan javítsátok meg a gépet!!! Jó utazást kívánok! Pihenjetek sokat!

Betti: szegény Te!!! Vigyázz Magadra!!! Azért lehet, hogy nem ártana dokinak megmutatni. Tetanusz? Mikor kaptál utoljára??
Sok sikert félszocpol ügyben.

Annyi jó hír van szocpol ügyben, ha jól értettem, hogy nem eltörlik, hanem "csak" felfüggesztik. Akkor talán nekünk is lesz esélyünk a nagyobb lakásra.

Anikó:
jó volt a hajad röviden is, de hosszan Te is jobban tetszel nekem! :)

Amúgy velünk minden ok. Derekam még nagyon fáj. Nem csodálom a két picurom után. Örülök, hogy holnap hétvége. Olyan fáradt vagyok és nem lehet reggel aludni legalább 7-8-ig, mert kelni kell és készíteni Emesét suliba. Ő is fáradt.

Bence mióta feláll, most már leginkább így szeret lenni, most is áll és támaszkodik az ágyon. Még inog a lába, de egyre ügyesebb. Mászni meg már teljesen szabályosan mászik. Édes pofim. Tegnap este megint áttoltam géppel a haját, apja szerint a kb. 2 centis haja már rőzse volt. Most 0,3-as. Nagyon édes!!!

Na megyek, délre megyünk Emeséért, előtte dolgom van, utána meg együtt megyünk tescoba.Nem kapok neki sehol halász gatyát. Kész vagyok! Kínait meg nem vesz fel (szuper!)..

Szép napot!

Szilvia

LOLA: Fotó!!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!
Majd este írok most csak gyorsan dobok fel képeket amíg alszik.
Húsvét + Dédiéknél
Kép Majdnem egy évszázad........ Kép egy csokor virág..... majd megis kostoltam... Kép Kép Az én életem képekben

Sziasztok este jövök

Kép
xytimi

Sziasztok!

Anikó!
Nagyon szép mennyasszony voltál,a rövid haj is nagyon jól állt Neked.Hu hisztik.Nálunk is mindennaposak.

Edina!
Nagyon szuper volt a jubiparkos babatali.Én voltam új anyuka,akit a többiek még személyesen nem láttak.
Érdekes dolog ez,de cseppet sem izgultam,mert ahogy Emeseanyu is irta,azért itt a babaneten már összeismerkedtünk.

Hazafelé a jubiparkból feldobtam az ötletet hogy itt nálunk is lehetne egy babatali.Az udvarban van homokozó,hinta játékok,pokrócot is letudunk teríteni a kicsiknek,vagy utazóágyat.
Májusra beérik a cseresznye is,mindenki szedhet,vihet kedvére,mert most az épitkezés miatt ki lesz iktatva a fagyasztóm.

Betti

Kép
berna23

Timi!
Nagyon édes a kis Liza!
Dédis kép olyan ,megható.
Ő kötötte Lizán azt a csodás ruhát?

LOla!
Várjuk az új frizkós fotót!

Ma beadtam a maradék papírokat az építkezéshez.Remélem innen már simábban mennek majd a dolgok.
Képzeljétek lett két nyuszikánk.Istike nem tud betelni velük.
Leakarták vágni őket,mi meg befogadtuk.
Most az utánfutóban lebzselnek.
Délután felköltöznek anyósomékhoz.Majd teszek képeket róluk,csak csinálni kell.

Istikémnek vettem két fürdűnacit.Haláli benne.
Ujjaim jol vannak,tesóm szerint ez semmi.Oké neki a fél hüvelykujját majdnem leszakították-Még most is éppcsak nő rajta a köröm.

Kép
berna23

Kép Kép Kép kijöttem már a gyakorlatból!

Kép
berna23

Kép mehetek az élményfürdőbe!

Kép
berna23

Kép

Kép
berna23

sziasztok,

csak egy gyors bekukk...nem nagyon kerülök mostanában gép elé. Áronnal egyfolytában lent kell lenni, itthon alig marad el. És megint nem alszik el este egyedül, csak cicin :roll: Ahogy leteszem, már sikít, sír. És nem hagyja abba....nem tudom mikor változik már meg ez a helyzet :(

Lola,
hol a kép????NAAAAAAAA. De tényleg kár, hogy levágattad...mondtam én is, hogy ne tedd :D Tojást? Én még nem adtam Áronnak...de durumtésztát sem...csak bio rizst. De majd hamarosan. Bár most két napig olyan hisztis volt, egyfolytában rotyogott a gatya, de kaka alig volt. Szegénykém. Úgy sírt éjjel...

Edina,
nagyon szép a Babád :D

Szilvi,
szerintem megszűntetik a szocpolt...bár nem tudom. Ezeknek semmit nem lehet elhinni....És ha adnak is, olyan feltételek kellenek hozá, hogy agyrém...

V.Erika
a képpel kapcsolatban....a csajoknak meséltem már, feltörték a garázst, ahol a Párom szokott festeni, ellopták a kompresszort és a festékpisztolyt és sajna most "nincs kedvünk" újat venni...de nem lesz elfelejtve :!:

Betti,
élményfürdő :lol: úgy néz ki, holnap mi is megyünk Esztergomba fürdeni, mert tesómnak lejár az üdülési csekkje...

Most csak ennyi, nézelődök a neten...
sziasztok

KépKép
szilvia1981

Sziasztok!
Na akkor felteszem mostmár:
Kép

Kép

Anikó, tök más vagy rövid hajjal, egész más. Talán jobb a hosszú, de én is a változtatás mellett v.ok, sokáig volt hosszú, untam is. Persze mostmeg minden hosszú hajú lányt észreveszek-irigykedek........ de sebaj.

Timi!
Nagyon sokat nőtt, husisodott Lizád. A dédis kép tök jó, nem sok mindenkinek van már dédszülője... szép emlék lesz 10 év múlva, hogy megérhette.

Szilvia1981!
Az ujjatlan bodirendeléssel lesz valami? Nem gond, ha nem, csak eszembe jutott, mert az Inters-ba voltak 399-ért ujjatlan bodik (elég kis méretek voltak már csak) 499-ért r.ujjúak, 599-ért h.ujjúak. (Szilvianyu!)

Szilvianyu-V.erika!
Felvették Somát az Éva nénihez a c-be. Most tudtam meg tőle délután, állítólag 2-kor volt döntés. Soma örült a homokozóban, volt egy juhééééj részéről!

Betti!
Szívesen bennevagyunk a taliban. Isti biztos élvezné. Ilyenkor szokott mindenki vinni vagy 1 rágcsát, vagy 1 üdcsit, Neked nem kerül ám pénzbe..... köszönjük a meghívást.
Ki az a baba a kezedbe, nagyon jól áll. Tök csini vagy változatlanul!

Gabi!
Azta, üknagymama??????? Nagyon rég hallottam ilyenről! Reméljük megéri a májust!
Milyen ülést vetteteki? 9-18 kg-sat Daninak? Hol, mennyiért?

Na megyek ma jönnek Anyuék Noé névnapjára, pizzát sütök, már kel a tészta.

lola77

Sziasztok!

Timi:
jók a képek, főleg a kollázs tetszett!

Lola:
húúú... a hajad! Nagyon jól áll, dögös!! De azért sajnálom a hosszú hajadat, én azzal szoktalak meg. Nem írtad, mit szólt apa hozzá! Nagyon örülök, hogy sikerült bekerülni, ahova kerültetek! És Anették? Én is azt hallottam, hogy idén nem volt annyi jelentkező és talán nem is lesz sorsolás (vagy kevesebb gyerek van idén, vagy a tavalyi nagyon magas túljelentkezés miatt megijedtek a szülők és inkább a körzetes suliba íratták).

NAGYON BOLDOG ELSŐ NÉVNAPOT KÍVÁNOK DRÁGA MANÓ NOÉNAK!!!!!!!!!!! Aztán neki is adjál ám valami finomat! Én, megmondom őszintén, múltkor odaadtam rágcsálni Bencének már kenyérhéjat, pizzaszélt. Voltam tescoban, de rizslisztet elfelejtettem! :( Hurrá.... Tojássárgáját lehet adni már, igen. Én úgy csináltam, hogy megfőztem keményre egy tojást (még Dórinál), kivettem a sárgáját és úgy turmixoltam bele a főzibe! NEM NYERSEN!!! (jó, tudom, tudjátok!)...

Betti:
nagyon jók a fotók. Kié a baba? A Ti konyhátok? Nagyon szépen köszönjük a meghívást, egy-két órás tali lehet is, hosszabb időre nem akarunk zavarni. És tényleg viszünk innivalót, meg rágcsálnivalót. Majd lebeszéljük....

Szilvi:
van valami fejlemény munka ügyben Párodnak? Szocpol: hát... majd meglátjuk. Egyenlőre még elvagyunk itt, akár még évekig, de mindenképp jó lenne váltanunk nagyobbra. Aztán ha a másik pártot választják meg, lehet, hogy az meg vissza hozza.

Elrohantunk délben Emeséért, erre közölte, hogy ő elszeretne menni barátnőjéhez. Lebeszéltem anyukával és elvitték. De mondtam, azért máskor előbb találja ki! Mondjuk nem indultunk el potyára, mert kellett mennünk tescoba. Anyósomnak tartjuk vasárnap a szülinapját, neki vettünk ajándékot, meg tortát rendeltem.

Na megyek, nemrég értünk haza, nagyon kipurcantam. Bence bealudt a drágám (ma már kissé fujjolva ette a borsó főzit, de azért legyűrt egy üveggel). Dórika meg itt ül az ágyon és rágcsál. Megyek vele játszani.

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, Istike nagyon cexi a fürdőgatyiban. Én is láttam nagyon ari fürdőbugyit, bikinit Dórira, meg Bencusra gatyeszt a tescoban, de őrájuk még ugye fürdőpelus kell....

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Lola!
Iszonyat jól áll neked az új frizi!
Boldog Névnapot Noénak!
Örülök hogy felvették somát.

Emeseanyu!
Ő nagybátyjámék kislánya ahol voltunk multhéten babalátogatóba.Szegényke hasfájós.
A kép is náluk készült,a mi konyhánk nem ennyire modern.Na de majd ha felújitunk nálunk is lesz járólapcsere mert az annyira gáz,hogy utálok lenézni. :P

A tali nekünk bármikor megfelelne.Nasi meg mindig van itthon(sajna iszonyat nagy rágcsások vagyunk),szóval nem kell cipelni.
Akkor mikor?
Remélem sokan eltudtok jönni.
Edina,Timi,többiek akik ritkán írnak?

Szilvia!
Szegény Áron,valami megfogta a pociját?

Tegnap fát hordtunk egyik rokonunktól,én csak egy kézzel bírtam.
Megint örököltünk egy csomó játékot,akkus motrot,bicót.(tőlük kaptuk meg az összes babaholmit is,iszonyat nagy segítség volt)
Szomszédunk szerint nyithatnék bölcsődét. :D

Na főzök tovább.

Betti

Kép
berna23

Sziasztok!

Ma fincsi karalábé+krumpli+csirkemell+sajtot (először) főztem Bencémnek! Hát, nagyon boldog voltam, nagyon sokat evett belőle! Két bébüvegnyit!!! Pedig nem volt kiéhezve! :) Meg vettem fagyasztott meggyet, délután megpróbálom neki banánnal. Talán akkor nem lesz annyira savanyú.

Többieknek zöldborsófőzit csináltam, csirkefalatokkal. Délután kimegyünk valószínű jubiba, de még van itthon kis dolgom. Majd utána.

Már meg is tanultunk Emesével, gyakoroltunk is.

Betti: azt nem értettem, hogy Istikét miért nem vittétek múlt héten a babanézőbe? Persze, kell a kikapcsólodás, tudom, én ezen a téren nagyon hülye vagyok, de én nem bírom őket itthagyni. :oops: Mindig olyan érzésem van, hogy kihagyom őket valamiből és nem akarom.

Rágcsa: csak bízd ide. Aki tud, az hozzon, aki nem, az nem. Én nem szoktam vendégségbe üres kézzel menni! :) Ne aggódj, nem visszük túlzásba. Majd lassan egyeztessünk egy jó időpontot.
Kezed hogy van?

Na megyek, Bence most aludt el, tele pocakkal, Dórika és Emese még esznek a konyhában, gyorsan rendet rakok, aztán séta!

Sziasztok

Szép hétvégét!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, és tegnapelőtt evett (vaniliás) danoninót Bence (kettőt). Nagyon ízlett neki. Tegnap meg millis vaníliás krémtúrót. Hát azt is befalta.... mondtam is apának, hogy most már ketten gyűrik a krémtúrót (Dóri). Emese nem szereti...

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!
lola:nagyon jó a hajcid és a szemüveg is marha jól áll. ....irigyellek...

haj: tegnap unatkoztam aztán gondoltam megnyírom magam :-) Megnyírtam! :-) Legalább 10 centit lenyisszantottam és nem hittem volna de lett formája a fejemnek. Gondoltam mi bajom lehet megpróbálom maximum fodrászhoz megyek utána :-) De nem kell mert marha jó lett sőt amennyire láttam be is melíroztam. (barnával) Holnap készítünk képet róla aztán megmutatom a készítményem :-)

szilvia: köszönöm szépen :-)

berna: Nálatok lesz a következő tali? Majd egyszer ha későbbiekben is lesz akkor már majd mi is eltudunk menni de én most még ezt feleslegesnek tartom magunknak legalábbis amég szopizik Ádim.

emesedora: abszolút nincsenek előítéleteim a tápszerrel kapcsolatban. Eddig sem voltak de épp tegnap kaptam egy milupa-s tájékoztatót h a mai tápszerek eléggé hasonlítanak az anyatejcihez már nagyon nagyot fejlődött ez is a régmúlthoz képest. Nah de szóval: amúgy egyik nap illetve este kevés volt a tejci és sírdogált a gyermekem. Ez olyan este 8 környékén volt nagynehezen elaludt adtam előtte neki teát aztán úgy ajcsizott el. Másnap reggel hívtam a védőnőt, hogy szerintem kevés a tejci Ádámnak úgyh mit tegyek. Azt mondta semmit mert vannak ilyen ingadozások úgyh két napot teázzak vele aztán ha akkor is kevés akkor tápszer. Másnapra vagyis azóta nem vettem még észre hogy kevés lenne. Ismét van. Jah meg szerinte azért ébred fel ennyit éjszaka mert megkezdődött nála a fogzás is és emiatt. Nem vágom mi köze van hozzá de mindegy ő csak tudja.
Jah és még amin elhültem: azt mondta amikor megyünk jhéten szurira és esetleg azt mondja a dokinéni h ihat gyümilét akkor ne hallgassak rá mert csak azért mondja mert fáradt lesz. ő is mond hülyeségeket amikor fáradt. No comment erről az esetről is. Mindegy úgy döntöttem ha mégegyszer előfordul hogy nem lesz elég a tej szerintem akkor megyek egyből a dokinénihez íratni fel tápszert és nem fogom őt hívogatni ráadásként teára sem fogom két napig fogni csóri gyereket. A lóf.....-t!!!!! Nem tudom ő mit szólna ha nem enne két napig csak inna!!! Mindegy majd megoldom magam. :-)

Egyelőre ennyi most neki állunk fürcsizni aztán kaja és szunya.
Szép estét mindenkinek
sziasztok

Kép
Kép
newcdina

Sziasztok!

Egész nap kinnt voltunk.Grilleztünk,játszottunk..
A lakás mondjuk szalad,de az megvár reggelig.
Mi is rohanunk pancsizni.

Emeseanyu!
Sajnos Istike nem ül el a gyerekülésben,még a városban is alig,nem hogy 400km.-en.Ha az anyósülésre tesszük egy ideig elvan.Ő akar vezetni!És nem érti hogy neki miért nem lehet.Édes szívem csücske.

Edina!
Sztem inkább tápszer,mint gyümi,meg főzi.Még csak három hónapos,és lehet hogy csak estére kell neki egy kis pótlás,és sokáig marad még a szopi.Drukkolok.
Egyébként a lakásban(szobában),elvonulhattok szopizni nyugodtan.Ha csak emiatt enm jönnétek,akkor ez megoldható.
Pelenkacsere,szopi,ilyesmi úgysem az udvaron lesz.
Várjuk képet a séródról!

Betti

Kép
berna23

Sziasztok!

Most csak röviden. Voltunk jubi parkban délután, bár mire befejeztem minden dolgom, kb. fél hatkor indultunk el. Ott csatlakoztak hozzánk szüleim (tök véletlen), meg húgom is. Jó volt kicsit együtt lazítani. Hazafelé fagyi.

Bencém ma nagyon ügyes volt! Nagyon sokat evett az általam főzött főziből is és délután megette a megy-banán keveréket. Képzeljétek, 20 szem meggyhez (megszámoltam, ha bejön neki, akkor tudjam az adagot) tettem másfél (elég nagy) banánt és mind behabzsolta. Apája is mondta, hogy tiszta buló feje van! :)

Edina:
szerintem is inkább tápszer, mint idő előtt hozzátápi. A tápszertől nem lehet allergiát kapni. Én nagyon örülök, hogy van ez a lehetőség, így a kevés tejes kismamik sem érzik magukat rosszul. Jó érzés, ha tele a bendője a fiamnak! :) Ügyi vagy, hogy Te is hasonlóan gondolod!

Betti: ja, értem, mármint, hogy nem bírta volna az utat.

Na megyek, Emesével filmet nézünk még!

Sziasztok

Jó éjszakát

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, képzeljétek, Dórikám már megtanult előre is bólintani, igent. Annyira édes, mert marha nagyokat bólint. :) Édes szívem. Ma a fagyizóban odatolakodott a sor elejére, kivette a cumit a szájából és odakiabált a néniknek, hogy nyamnya!! Tök hangosan!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Emeséről is írjak valamit. Most már konkrét judo fogásokat tanulnak edzésen és mindenkin gyakorolni akarja. Múltkor is beszélgettem egy ismerős nővel, ő addig mellettünk állt. Egyszer csak megszólalt (gondolom unta a szövegelésemet), hogy "anya, kigáncsolhatlak?". Mondtam a nőnek, hogy nálunk ez már csak így megy...:)

Kép
Kép
Kép
emesedora

Jaj, Lola, még Neked akartam írni. Ma olvastam délután a suli honlapján, hogy nem kell sorsolást tartani, vagyis akik jelentkeztek, felvették őket. Mondd Anettnak is. Akkor nem jelentkezhettek 100-an, mert akkor sorsolás kellett volna már!

Azért ezek szuper hírek!!!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Edina, és a többiek:
köszi a bókokat, de már nem áll úgy ahogy kéne. Mindig ez a bajom rövidebb hajjal. Hosszúnál ilyen gond nincs....
Tegyél fel képet mindenképp. Lehet, hogy fodrász veszett el benned........ spórolásnak sem rossz!

Szilvianyu!
Azta, az még egy felnőttnek is tetemes mennyiség... mégha gyümölcs is..
Holnap én is teszek sajtot a kelbimbóhoz Noénak.
Örülök, hogy eszi a főziket Bencéd, úgy látszik helyrejött a gyomra. Emese vagány, nagyon.Dóridat kár hogy nem láttam élőben, haláli lehetett a csaj! Igaza van, ennyit váratni egy törpét. Ma mi is voltunk Gelatoba, 90 Ft volt a fagyi!

Betti, mondj Te egy napot, amikor nem tartunk fel, bár sz.tem a jövő hét a rövidebbsége miatt nem túl jó, esetleg utána. De ha hitelt intéztek, az sem gond ha máskor..... Én tudok szoptatni egy pokrócon is......... :) Üres kézzel én sem megyek!

Edina, védőnő elég jól ellent mond a dr.néniteknek. Ez nem baj, gondolom védeni akarja, hogy fáradt.......... pedig csak más nézeteket vallanak. De hát ezt miért nem lehet bevallani?
3 hónaposan van egy fejlődési ugrás, amikor többször éheznek meg. Én ilyenkor úgy csináltam, hogy délután betettem egy plusz szopit. Pl. ha 3-kor szopott, megetettem 5-kor és este fürcsi után fél8-kor. Ez az előre etetés. Így nem kelt fel hajnal előtt. Próbáldd ki azért, mégha csak néhány kortyot eszik is 5-kor!

lola77

Sziasztok!

na mi is bejelentkezünk már :)))) Köszönjük a dicsérő szavakat a Liliről. :)

nagyon jók a képek a gyerekekről. Sajnálom hogy nem tudtunk kedden elmenni a talira, de mennem kellett az okmányirodába átjelenteni a Mátét anyuékhoz, mert a kodály oviba megy és anyuék a körzetben laknak. :) Így biztosabb a felvétele.. :)

Lola,
nagyon jó lett a hajad, teljesen más az arcod! Háát igen, a fodrász jól be tudja lőni a hajat. Én is gondolkodtam, hogy levágatom rövidre, csak nem mertem, így márc. elején csak 10-15 cm-el rövidítettem meg, így lett vállig érő, de ez annyira nem tetszik szinte mindig összefogva hordom.

Edina,
lehet hogy azért mondta a védőnő a teát, mert ha tápszert adsz neki, lehet hogy már nem fogadja el a cicit. Épp tegnap volt itt az én védőnöm és ő is mondta, hogy majd a Lili 6 hetesen (mikor meg kellene jönnie először) biztosan nem fogja annyira elfogadni a cicit, ezért akkor tegyem többször mellre, csak 2-3 napot kell átvészelni. Esetleg nem próbálsz meg napközben fejni és este odaadni neki? Ne érts félre nem vagyok tápszerellenes - a Máté tápszeres volt, nem volt elég tejem - de szerintem inkább tej ha van mint tápszer. Persze ha nagyon éhezik a pici, akkor ugyis odaadjuk nekik :) :)

Jessszum Timi , mekkora már az Elizabet!!!!!! Már 6 hónapos! Nagyon szép kiscsaj, a nagyival a kép nagyon megható. Jobban van már?

Anikó! Szintén a Mátyás már fél éves! Nem is olyan régen találkoztunk a Müllerben, akkor még újszülött volt... megáll az eszem. :):) egyébként tiszta apukája.. :)

Mi jól vagyunk, a Lili már 4kg fölött van, aranyos nagyon. Sokat alszik, igaz este csak velünk :) :) :) a Máté egy kistündér ahogy segít - adja a cumit, segít öltöztetni-vetköztetni stb. Szóval nagyon jól vagyunk, nagyon élvezzük az együtt töltött időt. A Máté már a héten ment bölcsibe, ott is nagyon ügyes, már megint alszik napközben! (január óta nem nagyon aludt 2x-3x talán)
A szüléstörténet itt van, a Lili pedig ébredezik :)

sziasztok
Zsanett

Kép

Kép
zsanka

Ja Betti mi is elmegyünk hozzátok - persze ha meghívsz :) :) :) :) :) :)
szopiztatni pedig bárhol lehet :):)

Kép

Kép
zsanka

Lili születése

2009.03.28.-án körülbelül este 8 órától fájásaim voltak, amiknek nem tulajdonítottam túl nagy jelentőséget, hiszen már elég gyakran voltak jóslófájások. Éjfél körül megbeszéltük Apával, hogy felhívjuk a szülésznőt, mert úgy néz ki, hogy elkezdődött a szülés. Így is tettünk, majd szóltunk a családnak is, akik átjöttek vigyázni a Mátéra, majd elindultunk a kórházba jókedvűen, nevetgélve.

Már ott volt a Kriszti (a szülésznőm), várt minket. Az ügyeletes orvos megvizsgált, majd közölte a méhszáj 2 ujjnyira nyitva van, mivel fájásaim vannak, ezért az orvosomnak burkot kell repeszteni. Felhívtuk az orvost, és amíg ideért addig felvették az adataimat, előkészítettek. Majd Apát is behívták.
Megérkezett az orvos, aki megrepesztette a burkot 1:45kor. Ahogy elfojt a magzatvíz, Lili nagyon rugdosott, mocorgott. Akkor a fájások lassan elkezdtek felerősödni. Addig Apával, és a szülésznővel beszélgettünk, időnként megnéztük a szívhangot. Viccelődtünk, hogy Lili 29.-én fog születni, és mi lesz ha 2 és 3 óra között hajnalban születik, hiszen akkor lesz időátállítás nyári időszámításra. Amint 2 óra lett, gyorsan áttekertük az órát a szülőszobán…

A fájások hajnali kb. 5:40ig erősödtek, amíg a méhszáj kellően kitágult. Következett a tolási szakasz, ami azonban talán a vártnál gyorsabban zajlott le, hiszen a kicsi lányunk nagyon sietett kifelé. Míg végül március 29.-én reggel 06:08kor (vasárnap) megszületett Lili. Olyan gyorsan érkezett, hogy a doki azt mondta fenékre esett a szülőágyon… Azonnal felsírt, teljesen fehér volt a magzatmáztól. A mellkasomra tették, nagyon szép volt, tiszta Máté, majd elvitték orvosi vizsgáltra, ahova Apa is elkísérte őt. 3690gr és 52cm. Ugyanolyan hosszú mint a testvére, csak 400gr-al kevesebb a kicsi lány. Amint lehetett visszahozták és akkor még együtt tölthettünk egy kis időt, majd elvitték hogy megmelegedjen egy kicsit. Engem elláttak, (varrás, küret :( :( ami bazira fájt) majd kimentünk a mamáékhoz beszélgetni.

Összegezve röviden :) azt mondanám a Máté születésével összehasonlítva másabb volt, itt a kitolás-küret sokkal jobban fájt mint a Máténál, de gondolom azért mert kaptam oxitocint hogy segítsen. Ugyanúgy 3,5 óra alatt születtek meg mindketten.

2 órás megfigyelés közben kihozta a Kriszti, de nem sikerült megszoptatni. Rooming-in szobába kerültünk, ahol másnap 13:00 óra körül már ott volt velem egészen kedd estig, akkorra besárgult. Szombatig kék fényben volt, addig 3 óránként hozták ki szopizásra, de ugyanúgy a roomingban voltunk. Szombaton reggel aztán újból együtt voltunk.
Végül 2009. április 07.-én jöhettünk haza.

Kép

Kép
zsanka

Sziasztok!

Zsanka: örülök, hogy írtál! És tesóféltékenység nem jött elő?
Nagyon szép a születéstörténeted, bár a végén levő fájdalmat elkerülhetted volna. A küret miért volt szükséges?
Én is mindkét lánnyal 10-10 napot voltam bent és nagyon nehezen viseltem már (mert mindkettővel előtte kellett várnom, nem utána). Bencével olyan jó volt, hogy hétfőn hajnalban érkeztem és péntek délben már otthon voltam. De a lényeg Nektek is, hogy otthon vagytok és minden rendben van!

Lola: hát igen, nem semmi, amit befalt tegnap. Főziből és gyümiből is... aludt is éjjel rendesen, este 9-től reggel fél 8-ig. Akkor evett először. És most már tudja egyedül fogni a cumisüvegét, főként a fekvéshez közeli állapotban, úgyhogy ez is könnyebbség. És végre a tegnapi befalt gyümi mennyiséggel nem kettő, hanem 3 órát bírt ki.
Mi is a gelatoban voltunk. (vagy írtam?)

Betti: eddig a jelentkezők (szerintem is a jövő hét utáni héten kéne).

EDB anyu + 2 kicsi (vagy 3 gyerek) (ha délelőtt, akkor 2, ha nem, akkor 3)
Lola + 1 gyerek
Zsanka + 1 gyerek

Na megyek, anyósomékhoz megyünk ma ebédre, köszöntés lesz, nemsoká jön hozzánk férjem fia (13 éves, Dávid), férjem dolgozik, majd külön megyünk anyósékhoz is. Én a 4 gyerekkel (!), apája meg utánunk.

Szép napot Nektek!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

sziasztok!

Lola,
de jó a hajad! Én sajnálnám levágatni, de néha már én is azon vagyok....
A ruharendelésről már akartam írni, én is láttam az interbe ezeket, úgyhogy nem rendelek, következő talin vissza is adom a pénzt. Meg kaptunk is két csomag tescos bodyt mamáéktól.
Boldog névnapot Noénak :D Tök jó, a névnapjuk is majdnem együtt van Áronnal. Majd néhány év múlva együtt isznak...meg szülinapkor is :lol:

Szilvi,
munka még semmi sajna :cry: rá is teszi a hangulatunkra a bélyeget... :roll: Mostmár én is elkezdem majd a sajtot-joghurtot adni Áronnak.

Betti,
nem tudom, hogy mi volt a hasával, de sajnos a tegnap éjjelünk is szörnyű volt...hatszor kelt, fél óráig altattam vissza. Nagyon nagyon nagyon fáradt vagyok és türelmetlen :roll:

Zsanka,
olyan jó volt olvasni a születéstörténetet :D Biztos hülyének nézel, de mi a fene az a küret? Ki volt a dokid?

Nem tudtam végig visszaolvasni amiket írtatok, mire kell-lehet jelentkezni? Én is biztos jelentkezem :lol:

JA, Lola, babakocsi ügyben valami?

Most ennyi, tévézek egy kicsit, Apa levitte Áront , hogy a fantasztikus éjszakát kipihenjem amennyire lehet :?

Ja, tegnap voltunk állatkertben. Majd jövök képekkel. Jó volt, csak Áronom nagyon kis szomorú baba két napja :cry:

sziasztok

KépKép
szilvia1981

sziasztok!
berna: persze, így gondolom én is! Nem fogok neki még sem főzit sem gyümit adni. Dehogy! Ha megint azt érzem h kevesebb a tejci akkor az lesz, h megyünk tápszert íratni és olyankor pótolni fogom azzal. De persze csak olyankor! Legfőként miatta mert ancitejcinél jobb nincs másrészről viszont őnzésből sem hagyjuk abba a szopizást mert bírom a dudákat :-) :D

emesedora: megnéztem lola linkjénél a képeket (jubis) És most is mint mindig a kisebbik lányodról ugyanaz jutott eszembe! Olvastam egy könyvet és a főszereplő kislánynak gyönyörű szép színű szemei voltak. Ahogy néztem a lányod szemeit, körülbelül így képzelhettem el anno. Gratula hozzá, szépre sikerült! :-) (könyv címe: Egy gésa emlékiratai)

lola: hidd el nem veszett el bennem egy fodrász sem :-) tanultam fodrásznak 3 évig aztán kipenderítettek. :shock:
Lehet hülye vagyok de nem vágom ezt az előre etetős dolgot! :-) Mossssstakkkkómiva???:-) Nálunk amúgy nincs megszabva h mikor van etetés idő. Ez most úgy hangzott mintha valami kis háziállat lenne. :-) Amikor éhes v szomjas akkor kap cicit.

Amúgy mikor itt volt védőnőci akkor szegényt hecceltem kicsit. :-) Utólag nevetett rajta ő is. Lényege: következetességről papolt, hogy most is már annak kell lenni, ha elakarom kerülni a tinédzser kori atrocitásokat. Így egy mostani példát hozott fel: ha esetleg ráharap a mellbimbóra (mármint a gyerek, nem a védőnő) akkor mondjam neki h ez fáj anyának bla bla bla. Jah mondom szoktam a csillagokat látni olyankor meg hát mondom következetes vagyok mert homlokon vágom. Rámnézett, meg sem mert szólalni(átfutott az agyamon h talán nem kellett volna mert lehet nem találta viccesnek), gyorsan mondtam h csak vicceltem nehogy komolyan vedd. Csak mondom kiváncsi voltam milyen fejet vágsz. Megkönnyebbült szegény gondolom aztán akkor már viccesnek találta még meg is kérdezte h jól fogadta????? :-)
Most lépek lekapcsolom a husit.
Jó ebédet mindenkinek, jó étvágyat. Aztán kapaszkodjatok nehogy elfújjon valakit is az orkán kint. Legalábbis itt Bicskén ÖLÉG nagy szél van.
na sziasztok

Kép
Kép
newcdina

Sziasztok!

Szilvia1981!
Talira kell jelentkezni!
Akkor úgy vesszük,hogy jössz Te is.

BÁRKIT NAGYON SZÍVESEN LÁTUNK!!
Jövöhét hétfő,ked,szerda,csüt.,péntek??? :D :D
Eddig akik jönnek:
Emeseanyu+2,vagy 3 gyermek
Zsanka
Lola
Szilvia

Zsanka!
Nagyon szép a szüléstörténeted.
A multkor láttalak Titeket mikor kocsival mentem.Hát annyira bámultam volna be a babakocsiba,hogy majdnem forgalmi dugót rendeztem.
De ez szuper hogy élőben is láthatjuk a gyönyörűséget.

Edina!
Megnéztem volna én is a védőnő fejét. :lol: :wink:

Arra gondoltam hogy mindenki idetaláljon hozzánk,hogy például kimegyek Istukával tescohoz,és onnan eggyüt jöhetnénk.

Betti

Kép
berna23

Az eggyüt=együtt
És Lolától elnézést hogy tegnap kisbetűvel írtam Somát. :oops:

Kép
berna23

Edina!
Képet várjuk!

Gabi!
Meglett a tesókocsi?
Sikerült ülést venni Daninak?

Betti
Most marhán ráérek,az én gyerekem alszik!! :shock:

Kép
berna23

Sziasztok!

megvagyunk,diohéjban annyi,hogy semmire sincs időm.kiscsaj kezd elganéjkodni,bennt nem alszik,kinnt is csak addig amig mozog a kocsi alatta.ha ideállitom az ajtó elé és bejövök akkor üvölt,ugyhogy szinte egész nap séta van mikor a két nagy nincs itthon vagy molyolunk a kertben és néha toligatom.
Betti!talira mennénk mi is ha még nem vagyunk kidobva :D :oops:
péntek kivételével nekem bármelyik nap jó.Ott talán tudnánk dumcsizni,azért képben vagyok kivel mi van,mi történt csak időm nincs irni.talira mentem volna multhéten is csak addigra volt időpontunk a csipőszűrésre.

Erika köszi Ati nevében a köszöntést.

puszi mindenkinek kicsiknek és nagyoknak!

sziasztok

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Sziasztok!

Tali esetleg május 5-e???(és délelőtt vagy inkább délután?)
Akik eddig jönnének:
Emeseanyu
Lola
Zsanka
Szilvia1981
Lrita

Betti

Kép
berna23

Sziasztok!

Betti: nekem jó a május 5., akkor inkább a délelőtt, mert délután sulis program lesz kint a jubi parkba (foci kupa) és Emese meg akarja nézni és még nem tudom, hogy lesz. Mennek sulival, vagy szülőknek kell vinni.

Rita:
dehogy vagytok kidobva!! Én igazán átérzem, milyen nehéz három gyerekkel, bár én kicsit önző vagyok, úgy gondolom, hogy amikor alszanak, lecsípek magamnak pár percet, amíg ideülök, meg iwiw, kell ennyi nekem is! Szívesen látunk talin, élőben is látnám már a gyerkőcöt (gyerkőcöket). Hát igen... kezdődnek a gondok. Nálunk is így van. Most épp napközben az alvás Dórával jobb, mert nem kell altatni, simán elalszik, este is elég annyi neki, hogy mellé ülök, amíg elalszik. Bence ha fáradt, napközben és este magától elalszik, de valamikor gyorsabban járunk, ha a kezembe veszem és cirógatom kicsit, amíg elalszik.

Edina:
jót mosolyogtam a dudás beszólásodon, meg a védőnénis sztorin.

Szilvi:
én most kicsit várok Bencével, kaja ügyileg, mert kb. 3-4 kipattogzás lett a hátán Bencének. Vagy a sajt, vagy a krémtúró. Most két napig nem adok ilyesmit, aztán utána megpróbálom az egyiket. Tesztelem. Hülye voltam, hogy egyszerre próbáltam, mert így nem tudom, melyiktől lehet. Amelyiktől van, még pár hétig hanyagolni fogom.
Szegény Áron... foga lehet? Vagy mi? Adjál neki chamoila 15 ch-t, napi 2-3-sor 5 golyó, ez főként fogzásra jó, de jó nyugtalanságra is. Vagy viburcol kúp. Ez is erre van. Főként ez meg nyugtalanságra. Homeopátiás mindkettő. Ha van időd, olvass utána a neten!
És tudtál legalább napközben aludni? Sajnos nekem sosem megy. Én nem tudom miért, csak éjjel tudok (tudnék) aludni!

Velünk minden ok. Megvolt a nagy családi ünneplés. Emese nagyon örült a féltesónak, Dávidnak. Jár hozzánk, de mióta kamasz, már ritkábban. Persze ez érthető. A kicsik is szeretik. Jól teleettem magam (ma is). :) Tényleg koplalni kéne már...

Tényleg, Cserieri, hogy megy a fogyi?

Na lépek, a két kicsi már fél órája alszik, kimaradt a vendégeskedés miatt több alvás, így nagyon fáradtak voltak. És Emese is már ágyban van, szerintem lassan ő is durmol.

Jó éjszakát

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, Edina írni akartam még, hogy az egyik kedvenc könyvem a Gésa emlékiratai. Most, hogy mondod.... Édes Dórikám... Különben hihetetlen kék volt a szeme kb. 13-14 hónapos koráig. Utána olyan lett (hasonló), mint az enyém....

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Rég írtam már én is.... :roll: :oops:
Lekopogom jól vagyunk.....Viki kicsit náthásodik,köhög néha.....

EDB anyu
nekem Viki mostanában a Milli krémtúróktól pattog ki,sztem Bencénél is ez lehet,de majd leteszteled......nem korai még neki ezek a tejtermékek?anno én 11 hónaposan kezdtem bevezetni.

TALI:
nem merem még elkiabálni,de lehet,hogy mi is elmennénk,attól függ,hogy mikor vagyok azon a héten szabados.....Viki meg ki tudom venni az oviból.

FOGYI:
alakulok.....köszi :lol: eddig 4-5 kg ment le,most stagnál,bár mit akarok mégcsak 11 napja csinálom,ma gyüminapom volt,azokat elég nehezen viselem......
Május 1-jén lesz a lénap :shock: ráadásul szülinapra megyünk délután :D
Tornázni szerintetek mikor álljak neki?Sok mindent hallottam,pl.hogy legelején nme olyan jó tornázni,mert a zsírsejtek átalakulnak izommá és akkor nincs kg vesztés??????????

Ma a Kölyökhajón voltunk Pesten,Marcipáncica előadáson,nagyon jó volt!!!!!!!!!!!!!!!!
Képek természetesen készültek :lol:

Sziasztok:ERika

HOLNAP,AZAZ 27-ÉN KÖNYVVÁSÁR LESZ A MEGYEI KÖNYVTÁRBAN,100 FTDB ÁRON/FELNŐTTEKNEK/.9-17 ÓRÁIG

cseriviola

Jöjjenek a képek :D
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Kép

sziasztok,jó éjt:Erika

cseriviola

Sziasztok!

Erika: elvileg 8 hónapos kortól lehet sajtot, túrót, natúr joghurtot, meg krémtúrót, danoninot. Védőnő szerint (mert átalakított tej). Meg neten is ezt olvastam. Bence meg nemsoká 9 hónapos lesz. Krémtúrót hagyom akkor egy ideig. Sajtot fogok adni, meg natúr joghurtot, baba cuccot. Dóri nem pattog ki millitől.

Marcipáncicát mi is láttuk Pesten, mi a Bábszínházban. Nagyon jó volt!!!! Csopitársunkét megvették róla a dévédét, nekünk is megvan, átmásolták.

Jó lehet ez a kölyökhajó. Majd mi is megyünk ilyesmikre, ha a kicsik nagyobbak lesznek.

Ügyi vagy a fogyival, az teljesen jó kiló. Egy-két hét, és jobban összeszükül a gyomrod és nem leszel annyira éhes. A lé napot különben én kétszer csináltam meg, a harmadikhoz nem volt erőm! :) De a gyümi napok így is hatásosak. Ja, gyümi napon lehet enni egy kis mazsolát is, meg olyan diákcsemegét, amiben sózatlan (fontos) mogyi van, meg mazsola. Én a rossmannban vettem mindig, ez ilyen kis csomag (kb. 80 forint) és azért az is laktat. Meg egyél banánt, az is laktat. Alapból a többi nap nem nagyon szoktam banánt enni, hanem almát ilyesmit. Ja, nemsoká jön a dinnye szezon is!! Ami fontos, hogy délig, amíg csak gyümit eszel, egy órával ebéd előtt már ne egyél és mindig egyfajta gyümit. Csak gyümi napon lehet variálni!!

Sok sikert!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Na, most olvastam utána. Sajt, natúr joghurt, túró mehet már nekik, krémtúróról, danoninoról megoszlanak a vélemények. Úgy döntöttem, inkább csinálni fogom neki túróból, natúr joghurtból, gyümiből, kis szőlőcukor. Ki is próbáljuk ma! Ez a biztos! :)

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Csak egy gyors!
Mindannyian náthásak vagyunk. Gergő kezdte (szokásos oltás utáni nátha) aztán Apa, majd Dani és Én. Kicsit félek is, egyrészt nagyon két gyerekkel, de még eggyel sem lehet itthon beteg az Anya, és már csak azért is parázok, mert tavaly ugyanígy volt egy megfázásom, ekkor már Gergővel várandós voltam és szépen ráment a tüdőmre is és elkezdtem fulladni. Mehettem SOS az allergológiára valami inhalátorért, ami enyhíti a fulladást. Nagyon remélem idén ilyen nem lesz.

Tesókocsi még nincs. Pedig nagyon vártam, hogy csörögjön a telcsi, hogy hoznák nekünk.

Autósülés: Még nem vettük meg. Amúgy 9-36 kg-ig néztünk Top Rider-t. Valószínű ez lesz majd. Van még valami Giordani márkájú is, de ezt itt Tbányán nem tudtunk megnézni sehol se.

Tegnap picit voltunk anyósék kertjében. Szép idő volt. Le is égtünk kicsit. Aztán hazajöttük ebédeltetni Danit, meg F1-et nézni és Daninak mint a csap folyott az orra. Így dután már nem mentünk ki a kertbe.

Tali: mennénk Mi is. Meglátjuk jó-e nekünk az az időpont amit lefixáltok. Szerintem csak Danit vinném, mert Gergő elég sírós és ha rákezd akkor nem tudnék rá figyelni, meg ha szopitime lenne akkor szintén nemtudok ott rá figyelni.

Lola: nagyon szupi a hajad.

VEri: megint jó helyen voltatok.

Bocsi az elütésekért. Gergő már felkérte magát az ölembe.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

EDB anyu
köszi a fogyis infókat,én is ezeket olvastam a neten.
Én sokszor,szinte napi szinten készítem Vikinek a krémtúrót házilag,a következő képpen:
25 dkg túró,3 vaníiás cukor,annyi tejföl,hogy elég krémes legyen,ezt jól összekeverem és már kész is.Aki akar tehet bele gyümit is,nagyon fincsi :wink:

Gabrielldaniell
nekünk náthára nagyon jól bevált az oscillococcinum,ez homeopátiás,felnőttnek,kisgyereknek egyaránt lehet adni,meg nasivin orrcseppek/felnőtt és gyerek változatban is van/.
Jobbulást!!!!!!!!!!++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Vikim is elég náthás,de azért ma elment oviba,holnap itthon lesz velem,aztán majd meglátjuk.
Holnap délelött megyünk a Közművbe lesz egy mesejáték,Tücsök és a hangyák,ma reggel vettem meg a holnap de-i előadásra az utolsó két jegyet :D

Sziasztok,szép napot:ERika

cseriviola

Sziasztok!

Jobbulást minden náthás kicsinek,és szülőnek.
Lehet hogy most ez benne van a levegőben?Istinek egy napig folyt az orra szombaton.Kicsit köhögött,tegnap estére mintha elvágták volna.Ilyenkor együtt fürdök vele és jó nagy gőzt csinálok a fürdőben,közben nagyokat "úszunk".Nagyon jól kitisztul ilyenkor az orra.

Cseieri!
Várunk Titeket is.
Nagyon jól érezte magát Viki.Jól áll neki a két copfis frizi.
Lábad javult a cipőtől?Nagyon ügyes vagy a fogyival.
Jesszusom lénap?Én feldobnám dél körül a tappancsom. :D

Gabi!
Bizti telóznak már babakocsi ügyben.
Én szívesen eldajkálgatnám Gergőt,vagy Danikát.
Perzse ha könyebb egy gyerkőccel jönnöd,akkor úgyis okés.

Lrita!
Nekem is ilyen volt Istike.Mikor meguntam hogy semmit nem tudok csinálni akkor a derekamhoz kötöttem egy vastagabb gatyagumival a babakocsit és a ugy "tologatam" előre hátra a konyhában.Közben remekül főztem,vagy mosogattam.
Remélem eltudtok jönni.

Betti

Kép
berna23

Sziasztok!

Na, csináltam krémtúrót (magammal jól ellevelezek itt:)). Nagyon fini lett. 25 dkg túróhoz tettem egy kis pohár natúr joghurtot, meg kb. 3 evőkanál cukrot. Van. cukrot nem mertem, majd megkérdem védőnénit.

Egyik felét natúran eszi Bence, a másikhoz rakok majd holnap babakekszet, meg banánt. Kíváncsi vagyok...

Na megyek is, ma edzés, fogadóóra, temetésen is voltam már. Úgyhogy ma nagyon zsufi nap van....

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Megnéztem a jövő heti beosztásomat,sajnos szerdán leszek szabados :cry: ,pedig úgy mentünk volna a talira!!!!!!!!!!!!!!!

EDB anyu
ha megkérhetlek megírnátok nekünk is a Marcipáncica dvd-t?
Kifizetem vagy viszek egy új dvd-t helyette.....köszi előre is :D

Nekünk a holnapi nap lesz zsúfolt,de nem bánom.......

Sziasztok:ERika

cseriviola

Hugi

Virágnak nagyon sok boldog születésnapot kívánunk holnapra!!!!!!!!!!!!!!

cseriviola

Rita!
Ó ez a kis "ganéj" Míra baba. Nem hagyja Anyukáját......... hát hiába ha nincsenek otthon a tesók, gondolom akkor is igényelné a társaságot! Így pláne gyere tényleg a talira, ott legalább "történik" Mírával valami, meg mi is babázunk, rég volt ilyen kicsink....... :)
Zsanka, ez rád is vonatkozik, de jó hogy eljössz!
Mátét tudod-e hogy felvették már?Kérték a lakcímkártyát? Magdi mondta, hogy sok kicsijük lesz a csopiban, akik még ezután nyáron töltik csak a 3-at, vagy ősszel, sőt januárban, mert a tv. szerint fel KELL venniük! (Betti!!!!!!!! tudtad?)

Nekem jó az 5-e kedd, de ha Cseriviola miatt szerdára tesszük, az is! kedden csak fél10-re érek oda, de gondolom úgyse kezdődne előbb, nem csajok?Vagy inkább 10?
Na melyik nap legyen.

Cseriviola!
Somáék az ovival is ott lesznek (ha végeznek a fogorvosnál) a Közműbe a bábszínházon ma! Nekik bérletük van!
Erre a kölyökhajóra mi is tervezzük elmenni! Nagyon jók a képek, mint mindig.
90 napossal tényleg ügyi vagy, ne add fel, ha stagnálsz is!!!!! Mennek az erők: ++++++++++++++++

Szilvianyu!
Háát igen a danoninó, krémtúró sz.tem tejból készül, és csak savanyított tejtermékeket lehet 9 hótól. Na mindegy, reméljük elmúlik Bencének a pötty!

Gabi!
És addig hol lenne Gergőt, amíg a talira jössz? Nem semmi, hogy minden oltás után lesz v.mi szegény legénynek!

Még kéne írnom, de szétfő Noé répája.
Ja, Szlvianyu. Rizsliszttel úgy habarok, hogy a főzővízet kimerem és elkavarok benne kábé 1-2 teásanál rizslisztet kézi habverővel, így nem lesz csomós, ezt hozzáöntöm a turmixot cucchoz. Ja így több főzővízben kell feltennem főzni persze.

Edina! eszembe jutottál: előre etetés. Mondjuk evett a fiad du. 3-kor, akkor ugye már csak olyan fél7 felé kéne ennie (na ha kibír amúgy pl. délelőtt 3-3,5 órát két étkezés között). Na de a du. 3 órási eteté után nem csak ekkor adsz neki (6 v. fél7) hanem már 5-kor, mégha nem is annyira éhes...... Utána pedig pl. fél8-kor (nem tudom mikor fürdetsz.....) így esti alváshoz 1 kajával többet kapott azonos időszak alatt. Érted?

lola77

Sziasztok!

Lola:
csak az idén december 31-ig 3 évet betöltőket kell felvenniük az oviknak, úgyhogy Bettiék nem esnek bele. Hogy a januárit miért felvették fel? Kevés a gyerek? Furi. Mert a Kodály ovi vezetője úgy szokta gondolni, hogy amíg kicsi, inkább böli, amivel én sem értettem régen egyet, amíg ki nem próbáltuk. És tényleg jobb volt úgy!

Elmúltak Bence pöttyei. Nem volt sok, kb. 3-4. Házi krémtúrót adtam neki, azt lehet. Túró, natúr joghurt volt benne.

Nekem is most fő a krumpli, répa Bencének. Az lesz, meg csirkemell, meg sajt.

Gabi:
jobbulást Nektek!!! Szegények! :( Azért jövő hétre gyógyuljatok meg!

Nekem a jövő hét szerda is jó, mondjuk úgy, hogy 10-től 1/2 12-ig, mert délre mennünk kell Emeséért. De várjuk meg, amíg elmúlik ez a nagy szél!!!

Cserieri:
megkérem férjemet, mert ő szokta az ilyeneket csinálni (film másolás). Csak egy csere lemezt hozz majd.

Éjjel többször fent volt mindkettő. Mondjuk Dóri annyiszor, amennyiszer szokott, de Bence napok óta sírva felébred éjjel. Vagy a foga, vagy anya hiány, fogalmam sincs. De mire odaérek, már áll a kiságyban és sír! :( Úgyhogy hulla fáradt vagyok.

Na megyek, rendezem Bence ebédjét!

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, és Bence legújabb próbálkozása, hogy áll a kinyitott ágy mellett, ami kb. 20-25 centi magas és teszi fel az egyik lábát, fel akar mászni. Az előbb is pont ezt csinálta, a telefonomért akar felmászni.

Ja, tegnap a fogadóórán alapvetően jókat mondott Emeséről. Szépen olvas, matek jól megy neki, magyarból is a gondolkodósokból ügyes, de mivel figyelmetlen még, a másolásban van hiba. Ezt kell gyakorolnunk. (szoktuk is). Tegnap amit kikapott dolit, az is négyes lett. A tollbamondás, meg a gondolkodós hibátlan, a másolásban 4 hiba, és rögtön négyes lett. Kétszer leírja, hogy "orszag".... De láttam, hogy tegnap bántotta a dolog. Remélem most már nem hisztizik, ha azt mondom, hogy gyakorlás.... Elmagyaráztam, hogy nem a négyessel van a bajom, hanem az értelmetlen hibákkal!

Na tényleg megyek

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?