Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szülés:
Én márc.3ra voltam kiírva. Mikor febr.27én azt mondta a doki, hogy holnap legkésőbb holnap után szülünk én úgy meglepődtem, mintha most mondaná. Remegett kezem lábam. :o

Vérvétel:
Csajok a lányom hős volt!!! Egy nyikkanást se csinált, végignézte és a vénájából vették a vért. Naon aranyosak voltak rögtön behívtak pedig rengetegen voltak.

Orsi!
Tényleg letagadhatsz jó pár évet.

Mától én is odafigyelek és aktív mozgás van!!!

Mostanság elég keveset alszunk mert a csajszika eléggé szörcsög, horkol meg ilyenek. Talán jobb lenne túl lenni rajta.
Azért még tanakodok, hogy műtét előtt megmutassam e másik dokinak. Életünkben most láttuk először ezt az Sztk-s dokinénéit és mivan ha mégsem csak a műtét van, hátha létezik más alternatíva is. Szóval ezen tűnődöm jó ideje.

Olvasta valaki a Csernustól: A nőt???

Sziasztok jók legyetek!!!![/url]
Vendég

Sziasztok!

Slyph!

Köszi a táblázatot naon jó lett!!!!!
KÖSZÖNJÜK!!!!

Azért kérdeztem a Csernus könyvet, mert én most olvasom, néha kikerekedik a szemem, valakivel szívesen megvitatnám....
Vendég

Andi! Én elkezdtem pont szülés előtt... valahol 3/4-nél tartottam... azóta nem vettem elő. A végén kisül a dologból azért valami? Mert amíg olvastam, addig csak azt mondta, hogy ez sem jó... az sem jó!
Ezt a könyvet valaki vagy nagyon szereti, vagy a sarokba hajítja úgy ahogy a húgom is tette. (és van aki szülés miatt félbehagyja:-) )

De ügyes a kislányod:-)
Szerintem nyugodtan beszélj másik dokival is! Legalább megnyugodnál, hogy tényleg megtettél mindent... és ha nincs más választás, akkor túllesztek rajta!

Edina
Kép
Kép
csszedina

Zsand!!
Arcüreg rtg-t csináltassatok!!!
Ha így szörcsög meg hasonlóak,simán lehet,hogy nem is az orrmandulájával van gond,hanem még mindig az arcüreg gyuszi.
Az nem múlik el 1hét alatt.
És inkább feleslegesen nézzék meg,minthogy felelsegesen megműtsék...
Amúgy csak azért jutott eszembe,mert kicsinek a Fanninak volt arcüreg gyuszija,és szörcsögött hörgött köhögött,viszont csak és kizárólag fekve!!!!

mimi12

Szijasztok, Jó reggelt!

Kezdem a jóóóóóóóóóóóóó hírrel! :D
FELVETTÉK FRUZSÓT OVIBA! :D
El sem hiszem,hogy szeptembertől csak 1 gyerekkel leszek itthon! :shock:

Tegnap itt volt sógórnőm, játszott a lányokkal én meg vígan kivasaltam egy tonna ruhát!
Este elhozta Api a fűszellőztetőt a Bricoból(NEM RÖHÖGNIIIIIII :!: ) ami fél óra múlva bekrepált, így csak a kert felét sikerült megcsinálni! :?

zsAndi! Ti nem i slaktok messze tőlünk! Miért a Felső utcai oviba jártok? A Fácánközbe tartoznátok Ti is????
Nem olvastam Csernust, de hallottam, hogy ütős! Most kiváncsivá tettél! :wink:
Sajnálom Dorinát, már tényleg régóta elhúzódik Nála ez a szörcsögés! :cry:
Nagyon ügyes volt, hogy ilyen hőőőősiesen bírta vérvételt! :shock:
Enyimekkel nem is tudom hogy lehetne! :?
Lányok köszönöm a dícséretet, de ne aggódjatok a hasam tényleg csúnya!Hiába a rengeteg hasprés, sose lesz lapos hasam! Még ruhában elmegy de bikiniben! :?
Annak viszon örülök, hogy ösztönzőleg hatok Rátok!Tényleg nagyon fontos az edzés!!!! Ép testben, ép lélek! :wink:

Kéne szerveznük egy power walking csapatot!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.nana.hu/index.php?apps=cikk&cikk=38548

Ez annyira tecc nekem mert friss levegőn van, jó a hangulat, megvan a csapatszellem és FOGYASZT! :D

Dolli! Akkor én továbbra is drukk Neked! :wink:
Nekem Bubunál az első uh-on csak egy petezsáknak imponáló képlet volt látható!

Holnap is megyünk usziba, sógórnőmet viszem el, de Andika is jön!
Anyósom vigyáz a csimókra és most lesz mindenre idő! :wink:
Mivel nem kell sietni 1 órát szeretnék folyamatosan úszni, nagyon kiváncsi vagyok mennyit bírok! :roll:
Aztán szauna és szoli!
Tegnap nem edzettem, de ma tekerni fogok, bele kell húznom mert már 5 hetem sincs! :shock:

Anett, Lini! Annyira jó, hogy itt vagytok a topicba, lassan megint babázunk! :D :D :D :D :D :D :D :D
Már nagyon várom, hogy rakjátok fel a babaképeket!
Anett Te össze vagy már pakolva teljesen? Hogy bírod Magad? Lábvizesedés? Szegénykém ez a vége már nagyon nehééééééééééééééz! :cry: :cry: :cry: :cry:
KITARTÁS! Mondjuk szülhetnél szombaton! :wink:

Lini akkor drukkolok, hogy még egyben maradjatok! Én is ilyen vagyok, hogy mindent előre eltervezek, megszervezek! Szeretek mindent tudni, hogyan lesz!A bizontalanság engem is kiborít! :oops:

Edina jársz már a Vitalba? Te is nagyon rég raktál fel képet! :(

Mimi sikerült beszéni a dokival a Jánosban???Átvesz?

Mia! :D :D :D :D Ez tecc!!! A Mária szerintem is nagyon nagyon szééép név, csak mindig Szűz Mária jut eszembe! :D :oops: :oops: :oops:
És valahogy Hozzád túl komoly név!

3 hét???? aztaaaaaa, nagyon ügyes vagy!!!!!!Csak így tovább! Szerintem nem kell végig feküdnöd, tarts ki, már nincs sok hátra!

Na léptem, mert ovijárat lassan indul!

Puszika Mindenkinek!!!!!

Orsi
Vendég

Sziasztok!

Orsi! Gratula az ovis nagylányzóhoz! :D Még nem meséltél az iskolai szülőiről... vagy csak figyelmetlen voltam? :oops:
Usziért irigyke vagyok, de jövő hétvégén csatlakozom, ha mentek!:wink:
Meg gyaloglásban is benne vagyok! Agyalok a 7 km/h sebességen... Nem tűnik vészesnek.

Noémi! Legalább nem kéne győzködni páromat, hogy legyen harmadik babó is! :wink:
Halak jól vannak? :wink:

Mia! Aludj, pihizz sokat, ha meglesz a baba, még nosztalgiával fogsz gondolni rá, hogy mennyit alhattál ebben az időszakban! :)
Kikérdezted a védőnénit? Milyennek találod? :)
A Mária csúfolódós név? Nekem nem jutna eszembe semmi csúfolódás rá. Persze lehet, hogy nem vagyok elég kreatív. :roll: Viszont a gyerekek mindenből tudnak csúfot űzni, úgyhogy ilyen szempontból szerintem szinte mindegy, hogy milyen nevet ad az ember. Engem Dolli-rolloztak anno, és szörnyen utáltam, volt, aki maflást kapott érte! :lol:

Zsand! Ha megnézeted még egy dokival, azzal nem veszítetek semmit! Milyen kis hős a lányod!

Edina! Gratula az első fogacskához! Jó korán kijött! Hátha hamar végeztek a fogzással! Megviselte Petrust vagy észre sem vette?
Nekünk tegnapra kijött a 16. Már csak négy van, jupppppiiiiiii! :)
Torta recit mindjárt beírom.... Igazából fogalmam sincs, milyen az igazi piskóta! :oops: :roll: Úgyhogy nincs viszonyítási alapom, hogy ez az-é...........

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sacher-torta (*****)

Hozzávalók: 14 dkg puha vaj, 11 dkg porcukor, fél vaníliarúd, 6 tojás, 13 dkg étcsokoládé, 11 dkg kristálycukor, 14 dkg liszt, 25-30 dkg baracklekvár;
mázhoz: 20 dkg kristálycukor, 1,25 dl víz, 15 dkg étcsoki

Elkészítés: Előkészítünk egy 22-24 centis tortaformát. A puha vajat a porcukorral és a vanília rúd kikapart belsejével krémes állagúra keverjük egy mélyebb tálban, majd egyenként, lassan hozzáadjuk a 6 tojás sárgáját, és az egészet habos masszává keverjük. A 13 dkg étcsokit vízfürdőben – gőz fölött – megolvasztunk, és hozzákeverjük a masszához. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, közben apránként hozzáadjuk a 11 dkg kristálycukrot. A felvert habot a massza tetejére helyezzük, ráhintjük az átszitált lisztet, és az egészet óvatosan elkeverjük.
A sütőforma alját sütőpapírral kibéleljük, az oldalát kikenjük vajjal és megszórjuk liszttel. A masszát beleöntjük a formába és elegyengetjük. Előmelegített sütőben 170 C-on 55-60 percig sütjük úgy, hogy az első 10-15 percben a sütő ajtaját egy ujjnyira nyitva hagyjuk.
Amikor kész, a tortaformát fejjel lefelé fordítva egy tortarácsra fektetjük és 20 percig hülni hagyjuk, majd eltávolítjuk a papírt és a tésztát a formában hagyjuk telejsen kihűlni. Ezután kivesszük a formából, félbevágjuk, megkenjük a meglangyosított lekvár kb felével, majd újra összerakjuk. Körben az oldalát és a tetejét is megkenjük a maradék lekvárral.
A mázhoz a cukrot a vízzel sziruppá forraljuk kb. 5-6 percig, majd hagyjuk kihűlni. Az étcsokit megmelegítjük, a cukros sziruphoz adjuk és simára keverjük. A masszát a tortára öntjük és amilyen gyorsan csak lehet, egyenletesen elosztjuk a torta egész felületén. Pár órán át hűlni hagyjuk, amíg az egész meg nem szárad, majd szeletekre vágva friss tejszínhabbal tálaljuk.

Megjegyzés: A tortamáznak csak a felét használtam fel. A leírása bonyolultabb, mint az elkészítése.

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Még nem sikerült a dokival beszélni.A párom unokahúga hívta,és mondja,hogy most először ki volt kapcsolva a telefonja ,és mondta hogy ezt nem is érti.No de hát a doki is csak ember,neki is lemerülhet,vagy lehet bármi.Akár elmehet úszni is 1 órát...vagy az asszonnyal kajálni a gyerekével bárhová..stb
Remélem azért ma sikerül elérnie.Jó lenne mindél előbb dokit találni.
Tudjátok mi jutott még eszembe....
Ugye a Fanni is és a Szabi is simán született.Az elvesztett babával műtöttek.Vagyis van egy császáros hegem.Azt a heget nem kéne már ilyenkor nézni,hogy milyen vastag??
Én az Istenhegyin voltam utoljára uh-n 18 hetesen,azóta ez a doki rá sem nézett uh-val a babára de a hegemre sem.Én nem tudom tényleg mikortól nézik ezt??? De eddig akivel beszéltem és császáros volt,mindenki rákérdezett a hegvastagságomra.No én arról meg semmit nem tudok de semmit...

Nevek.Hát mi a kettő nagy mellett látjuk ám,hogy nem olyan egyszerű a név választás.Ezek a kamaszok lehurrognak ám mindent.
Először a Hajnalka jött szóba...Hát azt a pfujjozást amit rendeztek.Mert hogy az milyen ciki név és amúgy is,meg hűű meg ha...Egy csomó olyan nevet felolvastam a lányomnak ami kicsit magyaros de nem divat név...Háát mindre húzta a száját..
Most tegnap a Reginát mondtam neki és végre azt hallottam,hogy az aranyos :lol:

mimi12

Orsi,
Holnap viszont én fogok bálnának tűnni melletted :D Úgyhogy légyszi csak a szemembe nézz, lejjebb ne :oops: Hol vettél úszósapit? Én sem találom az enyémet. Milyen az a fűszellőztető?

Edina,
Tényleg milyen hamar kijött az első fog. Zsombor 8 hónapos volt és hát pasi, iszonyúan szenvedett/szenved minden egyes foggal.

Mária,
Az én nagymamám is Mária, és anyum nővére is de őt mi is Marcsinak hívtuk. Mire jó ez az Utro?

Dolli,
Én múltkor 6,5 km/h-val küzdöttem 45 percig a futógépen, hát én kidőltem rendesen. Persze nem nagyon vagyok kondiban, régen jobban ment. Nekem is nagyon tetszik a Réka név, a barátnőm kislánya is az lett.

Lini,
Én még a szülőszobán is azt éreztem hogy én nem vagyok erre felkészülve és adjon valaki egy kis időt :D De ott az az egyetlen ami már nincs.

Kép[
Kép[
kostyika

Sziasztok Lányok! :-)

Dolli! 16 fogacska? Akkor már tényleg nincs sok hátra! :-)
1 hét volt amikor nyügibb volt Petra... meg is voltam lepődve akkor, hogy miért, mer amúgy egy vigyori baba.. most már tudom! De az éjszakákkal most sem volt gond! Remélem a többinél is így lesz:-)
Köszi a recit! Bizti kipróbálom... hétvégén szülinapom van, de a vendégek össze-vissza jönnek egy héten belül. Úgyhogy hiába rendelt a férjem tortát, majd sütni is akarok egyet. Szerintem ez lesz az:-)

Orsi! Gratulálok a felvételhez!!!
Egyenlőre Petrussal power walking csapatba szerveződtünk:-) Minden nap min. 1 óra séta:-) Ez most az "edzés"... és van egy 7 kg-s Petra nevű súlyzóm is:-)
Na jó... tudom, hogy ez nem az igazi... de már 3 hete rám jön két régi gatyóm... nyárig mondjuk még min. 3kg-nak kellene lemenni, de ahhoz diétázni is kellene! :-)
Rakok képet Petráról!

Edina
Kép
Kép
csszedina

sziasztok:)

Dolli:
csatlakozom Noemihez, nekem a Clostitol 3db szepen erett petecskem is volt, kicsit mi is tartottunk az ikrektol, de vegul is Maszatka volt a legugyesebb egyedul. :)

anett:
nezem hogy hazassagi anyakonyvi kell majd a korhazba. No, az nekunk nincs magyar, addig nem is lesz. Akkor mit csinaljak? :( Nekem csak a canadai van, az is 9 eves :):):)

Orsi:
megmutattalak apanak, eloszor csak a te fotodat, utana tettem hozza hogy te vagy Orsi (mindig meselek neki a topic "lakoirol"). Amikor megmutattam a gyerkocoket, kikerekedett a szeme es csak annyit tudott elrebegni hogy "honnan jott ki a harom gyerkoc"? Uzeni hogy unnepelyesen meg vagy bizva a szules utni rendbehozatalommal mert a fotok magukert beszelnek:)
>>> Fuszellozteto???? No ilyenrol meg nem hallottam! MEselj:)
>>> Azt akartam mar regen kerdezni, a testedzes mellett te reform etkezesen (is) vagy?
>>> Aham, nekem is kisse ez az erzesem a nevemmel kapcsolatban, mivel kisse hibbant vagyok...... bar komoly is tudok lenni (neha, nem tulzom el!) :)

zsand:
Aham, en olvastam az emlitett konyvet, a dilidokim irta fel "kotelezo olvasmanynak". Hat nem semmi konyv, konyortelenul megmondja a frankot benne. A stilus kisse hars, de mind-mind igazsagot ir le benne es hasznalhato minden szava a konyvnek. Nekem szemelyesen is sokat mutatott meg. Ha esetleg szeretned elolvasni es nincs meg, szivesen odaadom!

tekiroll:
Tegnap nem ert ide a Vedono, ma jon. szerintem jo fej, elsore is szimpi volt. Fura hogy fiatalabb nalam 5 evvel es 2 gyermek edesanyja. viszont ez biztonsagerzetet is ad szamomra.:)
>>> A tortarecepttol folyik a nyalam mint egy altatott ebnek:) (Pedig nem is kivanom az edeset, de ez a tortamaz dolog olyan klasszul le van irva. hehehe.)

sünciboglya

Andi! 45 percig én nem bírok futni! Te jó ég!!! Mondjuk én inkább az ellipszis trénert és a taposót részesítettem mindig is előnybe... ez a futás valahogy nem az én világom... Mindig a testnevelésórák jutnak eszembe róla... a 3 iskolakör, megállás nélkül... na persze! Úgyhogy most - mivel már nem kötelező - nem is erőltetem:-)

Délután jönnek a barátnőim:-) Úgy várom! Egyik lánynak már csak egy hónapja van a szülésig! Olyan szép pocikja van:-)

Petrus babus:-)
Kép

Kép Itt halálra nevettem magam rajta... megyek ki a szobából és látom, hogy szopikázza a rénszarvasa nóziját:-) Annyira cuki volt!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Edina
Kép
Kép
csszedina

Dolli! De jóóóóó, hogy jössz úszni! Csak odafelé viszünk át visszafelé power walking! :lol:
Suli szülői: A diri beszélt csak, találkoztunk a ofővel, nagyon nagyon szimpi, aranyos nő!!!!!!!!!!!!!!!De beszélninem beszéltünk!
Megkaptuk a listát mit kell beszerezni az iskolakezdésig! Hááááááááááát kemény! :shock: Mire megveszi az ember az össze cumót, felszerelést, tankönyvet, isitáskát,toltartó, tornacucc stb.......nagyon stb.. addigra simán 100e-ben benne van az iskolakezdés! És akkor még ott van az íróasztal, szék, kell egy emelt ágy is ami alá befér az asztal...... akkor meg ha csinálunk neki külün szobát, festés, függöny, szőnyeg, komód......Na nem folytatom, el kell ezdeni apránként, mert kész anyagi csőőőőőőd! :shock:

Andika, ne aggódj, csini vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!Te lüke!!!!!!!! Párszor már láttalak levetkőzve! :D :D :D :D

Te meg ne lepődj meg szegény sógórnőmön, mert Ő meg kromoszómarendellenességgel született és csak 140cm körül van, de ehhez vagy 60kg! :( De ahhoz képest nagyon szépen boldogul, mert 4 éve kiment Angliába és azóta ott él és dolgozik!Büszke vagyok rá, mert senki nem hitt Benne, mindenki azt mondta, hogy pár hónap mulva jön majd vissza!Szegénynek nem lehet gyereke sem a betegsége miatt, már 40 éves! :cry: Ezért jó, hogy a mi gyerekeinket putyulgathatja! :) Imádja őket!!!! De csimók is imádják, mindig halom ajándékot hoz nekik Angliából! :wink:

Mimi! A hegvastagságot csak a végén nézik ne aggódj, és nem a hasadon, hanem uhuval a méheden!
De tényleg még időben vagytok! Nekem pl nézte de sose szólt! :wink:

Edina gratula a fogacskához! Ügye lányzó Petra baba! Mi sosem szenvedtünk a fogakkal csak Bubuval!
+3 kiló az semmi, de mégis az utcsó kilók a legnehezebb!
Sajnos én meg nem vagyok szerencsés alkat, mert minden gyereket 86 kilóval mentem szülni! :oops: Szoptatás végéig 76 kiló voltam! Tavaly fogytam le 57 kilóra, tehát majdnem 20 kiló ment le! :)

Azóta jött belőle vissza, de nekem az 59 kiló az álomsúly, most meg 61 vagyok! :? Hogy van az hogy tavaly simán lefogytam azt a sok kilót most meg itt bénázok 2 kilóval????? :? :oops:

Andika a gyepszellőztető olyan mint egy fűnyíró, csak egy henger forog (mint egy körkefe) és azon éles kések vannak! Kiszedi a fű közül a mohát, elhalt füszálakat, nyesedéket és lukakat szurkál a földbe! Így felfrissül a gyep és könyebben lejut a gyeptrágya a földbe! :wink:
Megvettem ma a gyeptrágyát a gazdaboltban és elől ahol kész van a szellőztetés el is szórom, azt mehet rá a locsoló! :wink:

Megyek teregetni, lányok a kertben vannak.......
Vendég

Jaj ameddig írtam, addig írt Mary és lettek képek Petrusról!

Jaaaaaaaaaaaaaaj gyönyörűűűűű ez a kiscsaj!!!!!!!!!!!!!Nem szabad nekem ilyeneket nézegetnem, mert kedvet kapok! :oops:

Reformétkezés????????Na az van! Úgy megreformáltam az étkezésemet, hogy minden nap kell édességet ennem! :oops:
Viccet félre, nekem 5 nap diéta és hétvégén jöhet minden! :wink:
De én imádom a salikat! Minden mennyiségben! Illetve az almaecetre esküszöm! :wink:
Én viszont imádom a tejtermékeket! Illetve a cukrosat (jogi)azt nem! :?
Sovány túró, kefír, ricottáért ölni tudnék fincsi kígyóubival, és cherryparadicsommal! nyamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!
De az egészséges étkezés nálam a sok-sok sali és fehérhusi és olivával főzök! Nagyjából ennyi! Semmi extra!

Na így sosem száradnak meg a ruháim!
Vendég

Szasztok!

Dolli, dokit felhívtad már? Mit mondott?

Mia, ez tetszik!

Anett, jó ez a lista amiket adnak a szülőknek... de a felét nem használja az ember... nekem pl. eszembe sem jutott, hogy egyek vajúdás alatt, ettől a neccbugyitól meg a hideg is kirázott :wink: ja és a tena, hát én nem bírtam elviselni a lábam közt azt a vastag micsodát, sokkal jobb volt egy sima eü betét, persze az erősebb kategóriából. De mindenkinek más válik be... Tényleg a Te batyud össze van már pakolva? Hogy vagy?

Zsand, nagyon ügyi a lánykád!!!!

Orsi, szuper, hogy felvették Fruzsit! Holnap uszi, de jóóóóó!

Edina, gratula a fogacskához! De gyönyörű kislány Petrus!!! Olyan szép szemei vannak!

Mimi, ki a dokija a párod unokahúgának? Mert az enyém is a Jánosban van! Pocaklakó majd meg súgja a nevét :D kérdezd Őt! :D
sylph

Halihó!

No holnap reggel csinálok egy tesztet, bár tutira negatív, és elkezdem a Clostyt... Kivi vagyok, milyen hatása lesz.

Edina! Jajj, ez a Petra leányzó de gyönyörűséges! :D
3 kiló 4 hónappal a szülés után? Nem panaszkodhatsz, és ne aggódj, szépen le fog csusszanni rólad! :wink:

Orsi! Lesz még szülői a suli kezdés előtt? Vagy a tanítót csak majd élesben fogjátok megismerni? Hát tuti, hogy nem egyszerű a sulikezdés... De aztán sok dolog tartós lesz, talán kevésbé lesz zűrös, bár minden szeptemberben attól hangos a média, hogy mennyibe kerül az iskolakezdés. :evil:
Köszi! Hány km is Batta? Vagy majd a kocsi után köttök? :)
Hány centi vagy, hogy 59 akarsz lenni? Az olyan lélektani határ, hogy 60 alatt legyél? Ne feledd, az izmok nehezebbek, mint a zsír, úgyhogy lehet, hogy azért mozdul lefelé nehezebben a mérleg nyelve.

Szilvi! Nálatok mikor lesz eredmény ovi-bölcsiből?

Mia! Én olyan buta vagyok, olvastam egy csomó negatívat a Clostyról... és beparáztam... Nálad voltak mellékhatások? Két hónapig szedted?
Majd rakok mindjárt reformosabb recit is... Vagy lehet, hogy wiwen kéne, hogy valami funkciója is legyen a topicnak? Volt már pár recept itt, és ha valaki elfelejti kimenteni, mint én, akkor aztán lehet keresgélni! :)
Ha nincs házassági, nem gond... Olvasd el ezt a cikket:
http://www.babazo.hu/9honap/20090104-szules-apasagi-nyilatkozat.html

Andi! Én 6.6 körül szoktam általában sétálni...De mondjuk 25 percet max, mert a kb másfél órába szeretek minél több dolgot belesűríteni, és a taposó is 25 perc, plusz még az egyebek.

Noémi! Hegvastagsághoz még nem tudok hozzászólni, hogy mikor nézik... Mondjuk lassan szerintem majd nem árt.
A Regina is tetszik! :wink:

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Meggyes zabos muffin / 18-20db (*****)

Hozzávalók: 3 dl tej, 200 g zabkorpa, 1 üveg meggy befőtt, 3 közepes tojás, fél csomag sütőpor, 3 ek édesítő por (legközelebb 4)

Elkészítés: A tojássárgáját az édesítővel kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, a sütőport, beleszórjuk a zabkorpát és könnyedén hozzákeverjük a tojáshabot, végül a meggyet. Formákba öntve előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 20-25 perc, 180 fok).

Energia: 66-70 kcal/db

Zabkorpás almáspite (U1) (*****)

Hozzávalók: 125 g zabkorpa, 125g zabpehely, 2 evőkanál búzakorpa, 5 dkg delma light, 1 citrom reszelt héja, fahéj, édesítő (ki hogy szereti), 1 tojás, 1 dl tej, 2 reszelt alma (bele), 2-3 hámozott kockázott alma (közé)

Elkészítés: A zabkorpát zabpelyhet és a búzakorpát egybekeverjük, beletesszük az édesítőt, 1 reszelt citrom héját az olvasztott vajat és a reszelt almákat összekeverjük. Beleöntük a tejet is (lehet kicsit langyos). Jól összekutyuljuk. Ne várjátok, hogy egy folyós massza lesz belőle, az a jó ha nem folyik.
Egy kis köralakú tortaformát kikenjük vajjal, a massza egyik felét egyenletesen belenyomkodjuk a formába, erre rászórjuk a felkokcázott almákat, majd megszórjuk édesítővel és fahéjjal…ne sajnáljuk, legyen fini íze. Végül beterítjük a megmaradt massza másik felével, egyenletesen rányomkodjuk, hogy mindenhova jusson! Majd be a sütőbe és 180 fokon 30 percik sütjük. Ha esetleg a végefelé megnézitek és a zab, még mindig nem elég puha , öntözzétek meg egy kis tejjel. Majd ha letelt a fél óra nem muszáj, de meg lehet kenni egy kis cukormentes lekvárral, majd 5 percre visszadugni a sütőbe….és kész.

Megjegyzés: Én az első sor tésztára is kentem pici lekvárt, isteni lett tőle.

Energia (10 szeletre számolva): 131 kcal/szelet

POHARAS MÁKOS (U1) (*****)

Hozzávalók: 1 pohár darált mák, 1 pohár tej, 1 pohár zabkorpa, 1/2 dl oliva olaj, 1 tojás, 1 kk szódabikarbóna, édesítő

Elkészítés: Mindent össze, tortaformába, előmelegített sütőben megsütjük 180 fokon 30 perc.
Én keverek hozzá mindig valamilyen gyümölcsöt, ami savanykásabb, azzal finomabb. Meggy, ribizli, köszméte.

Kép
Kép
tekiroll

Dolli! Egy csomó zabkorpám van itthon... és ezek nagyon jó reciknek tűnnek! Az almás pite meg a nagy-nagy kedvenc! :-) Na ezt is ki fogom próbálni valamikor:-)

Orsi! Teregess... de jól csipeszezd oda! Én már a második adagot mosom ma... a nap meg a szél tök hamar kiszárítja a ruhákat:-)

Megyek... sétálok egyet kicsit Petrával... aztán jönnek a csajok! Jaj de jó lesz:-)
Pussz

Edina
Kép
Kép
csszedina

Sziasztok!

Orsi!
Gratulálok az ovis felvételhez. Fruzsi mit szól hozzá? Várja az ovit?
Igen, én már összepakoltam mindent. Itthon is már nagyjából minden kész van a baba fogadásához, úgyhogy már csak Őt várjuk!!!
Hát nem igazán kapkodja el, jól érzi magát a pocakban!! :D
Én még elég jól bírom, csak már sokkal fáradékonyabb vagyok. A lábam meg persze vizesedik ezerrel. Van, hogy már a papucs is kényelmetlen!
Én még inkább szombat előtt szeretnék szülni. MaciLaci elutazik a hétvégén!

Noémi!
A Regina szerintem nagyon szép név!! És ha jól tudom, most nem is olyan gyakori.

Mia!
Ha nincs házassági anyakönyvi kivonat, akkor apasági nyilatkozatot kell majd írnotok. De ha jól látom, Dolli már küldött is Neked erről egy linket.

Edina!
Petrus még mindig egy gyönyörűség! És milyen jó frizuja van!

Sylph!
Bencénél nekem sem jutott eszembe vajúdás közben, hogy egyek! :D Mondjuk abban a kórházban nem is lehetett.
Most a szülésznő ajánlotta, hogy rakjak azért el szőlőcukrot, meg 1-2 műzliszeletet, mert nagyon jót tesz, ha tudok majd enni belőle egy kicsit.
Azt a hálós bugyit sem használtam még, állítólag az majd csak a szülőszobába kell.
A Tena betét viszont nekem a Bencénél nagyon jól jött az első 1-2 napban. Utána persze már én is kényelmesebbre váltottam. De ez van, nem vagyunk egyformák. Kinek ez válik be, kinek az.
Még jó, hogy van választék!! :wink: :D

Dolli!
Akkor holnap reggel megy a drukk Neked!!!

Most megyek, lepihenek egy kicsit. Ahogy hallom Bence is elaludt már.

Sziasztok!

Kép
Kép
anett_

Sziasztok!

Orsi!
Gratulálok az ovis felvételhez. Fruzsi mit szól hozzá? Várja az ovit?
Igen, én már összepakoltam mindent. Itthon is már nagyjából minden kész van a baba fogadásához, úgyhogy már csak Őt várjuk!!!
Hát nem igazán kapkodja el, jól érzi magát a pocakban!! :D
Én még elég jól bírom, csak már sokkal fáradékonyabb vagyok. A lábam meg persze vizesedik ezerrel. Van, hogy már a papucs is kényelmetlen!
Én még inkább szombat előtt szeretnék szülni. MaciLaci elutazik a hétvégén!

Noémi!
A Regina szerintem nagyon szép név!! És ha jól tudom, most nem is olyan gyakori.

Mia!
Ha nincs házassági anyakönyvi kivonat, akkor apasági nyilatkozatot kell majd írnotok. De ha jól látom, Dolli már küldött is Neked erről egy linket.

Edina!
Petrus még mindig egy gyönyörűség! És milyen jó frizuja van!

Sylph!
Bencénél nekem sem jutott eszembe vajúdás közben, hogy egyek! :D Mondjuk abban a kórházban nem is lehetett.
Most a szülésznő ajánlotta, hogy rakjak azért el szőlőcukrot, meg 1-2 műzliszeletet, mert nagyon jót tesz, ha tudok majd enni belőle egy kicsit.
Azt a hálós bugyit sem használtam még, állítólag az majd csak a szülőszobába kell.
A Tena betét viszont nekem a Bencénél nagyon jól jött az első 1-2 napban. Utána persze már én is kényelmesebbre váltottam. De ez van, nem vagyunk egyformák. Kinek ez válik be, kinek az.
Még jó, hogy van választék!! :wink: :D

Dolli!
Akkor holnap reggel megy a drukk Neked!!!

Most megyek, lepihenek egy kicsit. Ahogy hallom Bence is elaludt már.

Sziasztok!

Kép
Kép
anett_

Szasztok!

Anett, akkor minden kész.... már csak a babó van hátra, hogy megérkezzen... :) annyira izgi! Sokat gondolok Rád/rátok mostanában, aztán majd küldd a sömöst! :lol:
Hát igen, még jó, hogy van választék ezekből a dolgokból.... azt a hálós bugyit én egy másik anyukán láttam a kórházban, de nekem biztos befagyott volna a ....

Orsi, na, kiteregettél? :wink: Tényleg, Te levelet kaptál, vagy az oviban érdeklődtél?

Dolli, ezek a receptek.... nyami!
Ovi/bölcsi, mostanában lesz nekünk is eredmény, lehet végig kellene hívogatnom őket, de szerintem jövő héten jön a levél.

Mimi, most megérkezett a táblázat?

Hoztam egy képet a hétvégéről....
Kép
Kutyuk meg a gyerekek :lol:
sylph

Kedves Mindenki!

A Babanet szerkesztősége továbbra is várja a Te Történeted rovatba a Ti történeteiteket is!

Ha érdekes - szép, hosszú, nehéz, tanulságos, mulatságos - volt a szülésed, vagy ha küzdelmes volt a gyerkőc megfoganása, esetleg csak akkor indult be az élet igazán, miután megszületett, ne habozzatok! Várjuk 1-2 oldalas írásaitokat a csínytevő gyermekekről, a szülői lét szépségeiről és nehézségeiről, gondolataitokat az anyaság-apaság témájáról - anyák és APÁK tollából.

Persze, nemcsak a vidám, könnyed történeteknek van helye a rovatban, hanem a veszteségeknek, könnyeknek is - az ilyen történetek segíthetnek a sorstársaknak is.

Leveleiteket a következő címre küldjétek: szerkeszto@babanet.hu

Üdv:

Dia
dia
Budapest

Halihóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó!

Hááát így hogy a manóba fogyizzon az ember lánya ha ilyen szupi recepteket raktok fel! :cry:
Na de majd hétvégén! :wink: :D :D :D :D :D
Még sosem csináltam ilyen zabkorpás dolgokat, de ami késik nem múlik!

Szilvi!!!!

Tegnap Andika telefonált délben, hogy szaladjak, mert érdekes dolog van kiírva az ovira! :D
Azt hittem a lista, de idén tök jó fejek és nem függesztik ki, hanem a gazadaságis csajnál lehet átvenni a nyilatkozatot, amiből kiderül, hogy felvették vagy sem! A Tiétek is ott van, menjetek el érte!
Ja az tudni kell, hogy tavaly Anditól tudtuk meg, hogy nem vették fel Fruzsit! :cry: Május 1 volt, a gyerekek forogtak a körhintán én velem meg forgott a világ!Azóta Andi nem mer semmi rossz hírt közölni! :D :D :D :D :D :D

Kiteregettem a másodikat, azóta lejárt a harmadik és megy a negyedik............ :?
Lemostam az autókámat, kitakarítottam belül is! Elszórtam a gyeptrágyát, most megy a locsoló.

CSAJOK!!!!!!!!!!NÁLATOK IS EKKORA POR VAN???????????????? :shock: :shock: :shock: :shock:
A központban is hömpölyög és a teraszt tegnap mostam fel és áll a por mindenen! :cry: :cry: :cry: :cry:
Bakker a ruhák is ilyen koszosak lesznek?????? :shock:

Most nem bánnám ha jönne egy kis eső!

Juuuuuuuuuuuuuj de cukik a gyerkők a kutymutyokkal!
De jófej kutyáitok vannak!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D

Fruzsinak volt egy Annabel babája, most kellett rendelnem mégegyet, mert Bogival vérre mentek érte!Ma meg is hozta a futár! De olyan édesen eljátszik most a két kislány! Úúúúúúúúúúúúúgy örülök, hogy van lányom és hogy kettő az meg az álmaim netovábbja! De a legjobb, hogy van egy bratyójuk! :D :D :D :D
Bocsi eg kicsit érzelgős vagyok ma! :oops: Biztosan a gyeptrágya az oka! :wink:

Anett akkor holnap szülsz jó????? :wink:
Tök jó, hogy ennyire tartod Magad, én a végén teljesen szétzuhantam, alig éltem! :oops:

Na teregetek megint egyet, aztán irány az ágy!
Nagyon pörög ma a topic! Szerintem mindenki érzi, hogy holnap megszül Anett! :D :D :D :D
Vendég

Orsi!
Te hány cm magas vagy??
Én most kb az itthoni mérleg szerint 78-ról kezdem a terhességet,és most kb 5-7kilót híztam.Sajni a tanácsadáson a mázsáló az jó 3kilóval többet mutat.Legalább is az itthoni mérleghez képest.És csak bízom benne,hogy más is hasonlót tapasztalt,nem csak én :lol: :lol:
Vagyis én a Fanmnival is és a Szabival is 86-88 körül mentem szülni.Viszont nekem a Szabi után nem sikerült vissza fogynom,csak 76-78-ra.De ugyi 2éves koráig szopizott,aztán az
újabb terhesség,és a mostani terhesség.Vagyis konkrétan nem is volt alkalmam rendesen fogyózni...
No és nekem szoptatás alatt nem igazán lefele mennek a kilók :oops:
De hogy Te hogy lefogytál,az tényleg mutogatni való!!

Hegvastagság.Tudom,hogy uh val nézik.Csak mivel nekem ebben nincs tapasztalatom,így nem is tudom mikortól nézik...
De amúgyis.Szerintem ha már ott van a doki mellett egy uh gép,akkor illene néha rálesni a babára...Vagy nem???
Nekem a Szabit mindig megnézte a doki,és akikkel beszélek és magánba járnak,mindenki arrol számol be,hogy megnézik uh-val majdnem havonta.Ez a doki engem meg 8hetesen látott uh-val utoljára.És most frankón!!!Mi van ha a vesémmel van valami,vagy a hólyagommal??

Szisz!Micsoda családi idil.Nagyon aranyosak a kutyák gyerekek :lol:
Pont most léptem be a mailomba,és igen jött valami :lol:
Jaj a Lili képén mindig vigyorgok mostanában.Mindjárt keresek egy képet a húgom Vikijéről.Ő a legkisebb lánya..

mimi12

Mimi!

Én 168 cm vagyok. 62 kilósan kezdtem Bubuval a terhességet, vele 24 kilót híztam! :oops: :idea: :idea:
A lányokat meg 67 kilóval kezdtem.mindig megmaradt az a fránya 5 kiló. Ha úgy veszük nem panaszkodhatom, mert kevesebb vagyok mint a 3 gyerek előtt, de a hasaaaaaaaaaaaaaaaaam egy katasztrófa! :oops:
Na ne is mondd, én sose tudtam fogyni szoptatás alatt, állandóan ehetnékem volt! :?
Szerintem ne foglalkozz a súlyoddal, az meg nagyon becsülendő, hogy ilyen keveset híztál a terhességeid alatt!El sem tudom képzelni hogy lehet ez! :shock: :shock: :shock:
én minden hónapban híztam 3 kilót, mert csak 8 hónapig voltam terhes! :shock:
Majd leadod szopi után! Addig meg egyél minden jóóóóóóóóóót! :D
Szerintem szebb egy mosolygós kerek kismama, mint egy görcsös Rubint Réka!(bocsi Réka rajongók!!!!! :oops: )
Vendég

Ja Andi látott engem Miss Röfinek!Meg látott lefogyni is! :wink:
Vendég

Orsi drága :lol: :lol:
A Fannival 76-ról kezdtem a terhességet és 86-88-al végeztem.Ez így ok.
De ami a gáz...
Én ugye elváltam és így jött a Szabi.Az exemmel az utolsó évben már nagyon untam a túlsúlyomat.Frankón 86 kiló voltam terhesség nélkül.Elkezdtem fogyózni és szépen eredményesen le is fogytam kb 63 kilóra.
Nos ami a gáz.A SZabival is 86-88kilóssan fejeztem be a terhességet :oops: :lol:
Én szerintem életemben nem ettem annyi csokit mint vele.És tényleg most néztem,hogy annyi idős terhes koromig mint most vagyok,a Szabival 18-20kilót híztam.Azért ez durva....
De szoptatás alatt tényleg nem sikerült lefogynom.És ha most is így lesz,akkor lehet 40évesen sem leszek vékonyka :lol:
No de sebaj.Itt vagytok és majd adtok tanácsot,mit egyek ami nem hízlal de táplál és jó a tejnek,ha megszületik a tasóbaba.
De amúgy van egy olyan érzésem,hogy kettő gyerek mellett,lehet nem is lesz annyi energiám időm jókat enni.
A Fannival az volt a gond,hogy anyunál laktunk és a lakás alatt üzlet van,és főztünk a pasiknak is ebédet,meg ettünk minden jót,oszt ez valahogy meg is maradt.
És gondolom mikor romlott a házasságom akkor is a kajába menekültem...
No de majd most jobban figyelek :wink:
Ja én is a körüli vagyok magasságban :lol: :lol:

Áá fiatal vagyok fitt vagyok,naná,hogy le fogok fogyni :lol: :lol:

mimi12

Szasztok!

Orsi, felbuzdulva a dolgon, felhívogattam az ovikat, de egyik nem vette fel, a másik nem volt elérhető, a Ti ovitokban, meg mondták, hogy ki van írva nézzem meg (meg is mondhatták volna mi a helyzet...) szóval nem tudtam meg semmit :cry: Na majd holnap! :wink:
Azt a plusz 3kilót átadhatnád!!!! Főleg ha én mondhatnám meg hova :wink: :lol:
Én 11-12kg-t híztam a skacokkal, szülés után meg nem is látszott semmi, az a kevés ami rajtam volt pluszban, maradhatott volna.... ez genetika, látod én hiába akarok hízni nem megy....
Por, az itt is van! :(

Dolli, a fincsi receptjeid láttán, sütöttünk a gyerkőcökkel fini citromos muffint :lol: érzitek az illatát, nemrég lett kész! :lol:

Mimi, 5-7kiló az tök jó! Ne izgulj, majd lemegy a többlet!
Muti azt a képet Vikiről! :lol: Ő is egy tünci baba, mi?!

Lányok, képzeljétek a fiam végre traktorozik! :) Névnapjára(február) kapta és azóta nem használta, nem volt hajlandó ráülni.
sylph

Szisz!
Nem találok a Vikiről képet.De keresni fogok,vagy le fogom fényképezni ha talizok velük.Annyira hasonlítanak így képről,hogy simán el lehetne őket adni ikreknek,de minimum tesóknak :lol:
Na jó,azért van köztük kölönbség.De akkor is.No meg a kutya nyúzása :lol: :lol:

Traktor.A Szabi a névnapjára kapott tavaly .Azóta sem tudja hajtani.Itt van lasan 1éve,és húzza meg tolja,meg játszik vele,csak hajtani nem tudja.De nem aggódom,mert tuti 8éves korukig ez lesz a kedvencük :lol:

Ja csajok,le írtam a blogba a húsvéti hétvégénk történetét.Mert azt itt nem írtam le,meg a doki sztorit is leírtam....
Ha valakit érdekel olvassátok el.

[/img]

mimi12

Sziasztok!

Ti aztán termelitek a betűket :lol:

Orsi!
Mi a Harkály utcai oviba járunk!

A La Nottenél van 1et fizet kettőt kap akció pizzára, de nem mindegyikre, ha érdekel valakit beküldöm a számukat és hogy melyik tartozik az akcióba.
Én most rendeltem egy bolognai ragus pizzát.

Tényleg elég konkrét a könyv, azért azzal 1et értek, hogy minden emberi kapcsolat addig tud jól működni amíg van tisztelet. Én a felénél tartok!!! Ha kiolvastam szívesen megvitatom akár egy kávé mellett bárkivel!!!

Csajok, megyünk a Vadasparkba vagy nem??????

Most mennem kell, de ma még benézek, mert kicsit nincs az ember és nemgyőz utána olvasni!!!

Sziasztok!!!!
Vendég

Zsand!

Miért hittem hogy Felső utcai oviba jár???????????????? :shock:
A könyvet előbb másnak is el kell olvasnia, hogy meg tudjátok vitatni! :wink:

Húúúú pizza! Inkább kihagyom a következő 4 hétben! :(
Pedig imádom!!!!!
Vadaspark valamikor csak összejön, de ha nem szervezi senki, akkor nem lesz belőle semmi!Lassan megszül(holnap :wink: ) Anett, meg Lini is, Mia meg még nem kellhet fel! :cry: Max csinálunk mégegy vadasparkozást! :wink:
Nekünk sajna nem jók a hétvégék! :(

Bakker hatalmas vihar van! :shock: Bazi nagy a por! Az tuti, hogy tüdőbajban fogunk megmurdálni, ettől a car érdi murvás utaktól! Takarítok ezerrel mert ez a nagy dzsuva úgy döntött nem áll meg a küszöbnél! :roll:

Viszont ruhák tényleg jól száradnak ma!

Szilvi! Holnap próbálkozz, a mi ovinkban csak személyesen adják ki a papírt, többi helyen nem tudom hogy van!
Traktororzáshoz: ÉLJEN_ÉLJEN_ÉLJEN!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D
Vendég

Sziasztok,
Hihetetlen megint hogy lemaradtam! :shock:

Kostyika: köszi a listát el is mentettem magamnak. Jó sok minden kell és ebből még jó pár dolgot be kell szereznem. Has szorítót hol lehet venni? Ja és a gyerekek műanyag játékait mivel lehet kifertőtleníteni?

Noémi: köszi, jó tudni, hogy ez normális. Csak ahogy Maci Laci mondta, hogy reméli, hogy még 2 hetet kihúz odabent… :shock: hát elég rémisztő volt. Igyekszem a dolgaimat összesűríteni, ahogy lehet. És a fontosabbakat már most elintézni. Csak ez a szakdoli…..
Ide az érdi sztkba jársz? Kihez?

Képzeljétek ma egyeztettem a tanárral, vasárnapig kell leadnom a kész változatot, a probléma csak az, hogy szinte az egészet át kell dolgoznom. :? Nagyon sok meló lesz, de én meg ma is meg holnap is egésznap rohangálni fogok a dolgaim után. Szóval marad a péntek, de akkor meg MAJÁLIS van buli!!!!!! :D Lehet idén kimarad. :cry: No majd meglátjuk.

Ja és már nem is érdekel, hogy korábban jön a baba. Ugyanis úgy gondoltam májusban még 2 hetet dolgozom, hogy legyen egy kis tartalékunk, erre a főnököm 20eFt.-n elkezd rágózni. Illetve, csak a felén, mert csak fél hónapról beszélünk! Olyan ideg lettem! Mindig a kisemberrel szívóznak. Jól kiborított, de most már nem is érdekel, sz-rok az egészre. :evil: Majd lesz valahogy. Csak nem értem, hogy miért a gazdagok a legkapzsibbak :?: :!:

Dolli: remélem, hogy tényleg tudja Lili mikor kell jönnie. Bár amennyire ideg vagyok mostanában…. Remélem nem miattam fog előbb jönni. :? Csak én eleve stresszes típus vagyok, most meg még könnyebben beidegelem magam.
Hogy van a bokád?
Cumisüveg jó ötlet, be kell szereznem. Alátétet hol lehet venni? DM vagy patika?

Mária: örülök, hogy minden rendben. Kopkop (nehogy elszóljam magam) remélem ez már így is marad! Tudom, milyen rossz aggódásban várni, hogy jól alakuljanak a dolgok. Nekem sem volt egy zökkenő mentes a terhesség eleje, őőő a közepe sem. De hála az égnek most minden rendben van. Csak most meg tiszta ideg vagyok a szakdoli, az elintézendők, no meg a főnököm miatt……. Mindig van valami.
Szerinted engem a Melllllllindával mennyit csúfoltak? :lol:

Anett: neked is köszi a listát, szintén mentettem. Lehet találkozunk a Sz.Imrében? áááá csak nem. De ha a te babád kivárja az idejét, az enyém meg nem, akkor lehet! Na majd kikérdezem a bent lévőket, hátha az egyik te vagy. :wink:
Jaj időközben olvasom, hogy te holnap akarsz menni. Na akkor remélem nem találkozunk!! :lol: :lol:

Edina: apeh nem csinálta meg a bevallásomat, így a jövőhéten mindenképpen hívlak, hogy segíts nekem megcsinálni (ami azt jelenti, hogy te csinálod én meg nagy szemekkel csodálkozom, majd milyen okos vagy). Szereted a csokit? Mert ha édes szájú vagy viszek neked valami nagyon fincsit. :D Vagy mivel hálálhatom meg a segítséged?
Semmilyen homeós cuccot nem ismerek. :oops: De ezt az árnikát igyekszem megjegyezni.
Már van egy foga??? :shock: Barátnőm kisfiának 1 évesen jött az első, igaz akkor 2 is jött egyszerre.
milyen nagy lett Petrus, nagyon aranyos! :D

Orsi: nyugodtan áruld el, hogy kiképző tiszti voltál a gyerekek előtt. Vagy Spártában nevelkedtél? :lol: (de azért örülök, hogy ilyen aktív vagy, mert én úgy sem szeretek egyedül edzeni, így majd amint lehet csatlakozom hozzátok! Természetesen én egy hálózsákban fogok úszni)
POR: én a 3.on lakom, 3 napja portalanítottam, porszívóztam, most meg porcicák rohangálnak és a fekete tv szürke!!!!! :x áááááááááááááá

Most, hogy olvastalak bennetek egész megnyugodtam! Jó ez a topik! Felviditja az embert és egy időre kikapcsolódik a gondokból! :)

Jajaj megvettem Lili fülbevalóját!! Nagyon cuki! :)

Ja és kérdés: honnan tudja az ember, hogy fájásai vannak?
Tegnap este olyan volt, mintha „lentről” felfele egy tűt szúrnának fel. Nem volt vészesen fájdalmas, de nem volt kellemes. Hozzá jól be is keményedett a hasam. Ez mi? Lehet, hogy csak a baba feje „ágyazódik” be vagy mit csinál. :oops: Valamii ilyen kifejezéssel hallottam.

Na holnap jövök,őőőőőő lehet, hogy nem mert sok dolgot akarok elintézni + szakdolit kéne írnom, de nem áltatom magam, nem lesz rá időm úgy sem. :oops:

Pusz

Lini
Kép
kicsi lini

sziasztok:)

Edina:
csatlakozom! nalam max 15 perc az eliptikus, 20 perc a futopadon de az gyors-seta+sprintek. Az meg kibirhato. De majd egyuttes erovel a lanyok itt osszefognak es noszogatjuk egymast:) A vegen maratonfuto amazonok leszunk mindannyian. :D
>>> Petrus csodaszep es mekkorat nott!!! Olyan karakteres lett a kis pofija:) Jopofa a pink csikokkal ellatott kis harisnyaja!

Dolli:
Aham, a Clostinak voltak nalam is mellekhatasai. Estefele fenyerzekeny voltam, de kibirhato. Voltak enyhe fejfajasok, de sokat ittam, az is karbantarthato volt. Viszont nagyon aluszekony voltam tole, igy napkozben is be-bealudtam. Jah es amitol nem szabad megijedni ezt tapasztaltak sokan (en is) mar az elso honapban gyarapodtam 3 kiloval, a masodiknal pedig 5 kiloval. Viszont minden felesleg tavozott mensi ideje utan. Amikor terhes lettem, az 5 heten mereckedtem es mar a normal sulyom volt (illetve az atlagosan megszokott) ismet. :) Tehat a sulyingadozas lehetseges mint mellekhatas. No meg ugye lehet hasfajas a ciklus kozepen (nekem az nem volt).
>>> Koszi a cikket:) Azert csunya dolog hogy ha kulfoldon kot az ember hazassagot akkor mindenfele nyomi proceduran kell atesni:( most meg intezni sem tudjuk mert nem kelhetek fel. :( De max legrosszabb esetben osszepattintunk egy apasagi nyilatkozatot jobb hijan:):):)

LANYOK, nalunk az utcaban akkor a por hogy keptelenseg kint szaritani a ruhakat, szerintem koszosabbak lennenek a szaritas utan:( Meg az ablakot sem nyitom ki napkozben ami az utcara nez (jah az a haloszobank) :(

sylph:
cuki a kutyis-gyerkocos foto! jo fej a nemet juhasz ahogy anyaskodik :)
es hogy olyan harmonia van a gyerkocok es kutyik kozott. :)

Noemi:
Az okosok szerint szulesre 10 kg kb ami a gyerek+hozzavalok belul. (Meh, viz, gyerek, lepeny, stb) Arra meg teljesen egeszseges rahizni 5-7kilot. Aki nagyobb sullyal kezdi altalaban kevesebbet hizik.
Pl, az elso trimeszter vegere 1.5-2 kiloval kene tobbnek lenni, de en egy dekaval sem dobok tobbet. (Mert ugye en is 8 kg felesleggel kezdtem a "palyafutasomat".)
Hat hogy lefogyni hogy lehet, azt nem tudom, majd referalok ha sikerult szules utan:):):) Orsi mar vallalta a rugdosasomat sport ugyileg, hehehe.

sünciboglya

Én a napokba mérgelődtem rajta, hogy mekkora por van bent. Reggel felmosok és este kezdhetném megint:-(

Szilvi! De jó ez a kép! Milyen jó, hogy a gyerekek nálatok is állatok között nőnek fel:-)
Nálunk Petra mindig figyeli, hogy épp mit csinálnak a kutyusok:-) Nina - a shar-pei - bent van velünk a házba... Talán már meséltem, hogy volt olyan, hogy Petra sírt, Nina meg bement a kiságyához (pedig a szobák tabuk neki, de úgy látszik nem tudta magát visszafogni:-) ) és ott ült mellette amíg én be nem mentem hozzá:-)
Peron - a németjuhi - meg mindig megnyalja Petrus talpát amikor kimegyünk a kertbe:-)
Imádom őket!!!

Lini! Írok privit!

Edina
Kép
Kép
csszedina

Sziasztok!

Kiváncsivá tettetek a Csernus könyvel,megtaláltam neten,én is elkezdem olvasni.

Csszedina!Mekkorát nőtt Petrus!És milyen nagy haja van.Dorina lehet iskolás lesz,mire ekkora lesz neki.
Húú,adóbevallást nekem is meg kéne csináltatnom valakivel.Eltudnád vállalni nekem is?Írsz egy privit,hogy mikorhogymitmennyi?

Tekiroll!
Lehet,hogy mégis?Drukk!!
bili:nem szólt semmit,csak a tetejét pakolgatja le-fel.
Mi pénteken jártuk arra,ahol ez történt,meg ma is.Úgy hallottam,hogy a sarkon a kerámiásnak is összetört egy csomó áru.Mióta gyerekem van,sokkal jobban féltem a saját életem is.

Zsand!
Nagyon ügyes lányod van!!
Mi rendeltünk onnan pizzát..A széle égett volt,középen rágós.De elfogyott,egyszer meg lehet enni.Neked milyen volt?

Cunami!
Gratula a kis ovishoz!
Nálunk is iszonyú por volt.Meg szél.Napon melegem volt,árnyékkban fáztam.Így öltözzön fel az ember!
Hasadról nem raksz fel képet? :wink:
Milyen az a kromoszómarendellenesség?Mik a tünetek?Én is nagyon alacsony vagyok :cry:

Anett!Én 1-re voltam kiírva,24-én ctg-n voltam,nődoki mondta,hogy az eredményét meg szeretné nézni,menjek a XXII kerületbe 26-án.Na,mondom biztos ott is fizetni kell,meg azt se tudom merre van,hogy kell oda menni.A szülésznő is szabira készűlt.Így 25-én Dorci úgy döntött megérkezik.

Kórházi cucc:Nekem a Tena bevált.Hálós bugyim nem volt,azt olvastam,az azért jó,mert ha nyunyás lesz,akkor kimosod és 2perc alatt megszárad.A wc-re rakható papír az jó dolog.
Szülőszobára nem vittem kaját,a vizet is cseppenként ittam.

Hogy tudjátok megoldani gyerek mellett,hogy jártok futni,úszni,kondizni?Valamit nem jól csinálok?Tudtok valami ötletet adni?

Kép
tierno

Jó reggelt Lányok!

Mosott car vagyok! (pardon :oops: )
Lányok úgy döntötte, hogy váltva egymást, félóránként felsírnak! :?
Nem tudom mi lehetett szegényekkel, most viszont még ágyban vagyunk, csak a kávémért mentem ki a konyhába!Én ilyenkor már rég pörgög, de ma ki se tudok mászni az ágyból!
Apa ismét elhozta a gyepszellőztetőt így ma klafa délelőtti progim lesz! Remélem be tudom fejezni az eső előtt! :shock:

De a délután mindenért kárpótol!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D
Blugy-blugy-pancsiiiiiiiiiiiii!

Tierno! De, majd láthatod a hasam,ha minden jól megy 5 hét múlva rakok fel bikinis képet, amin rajta lesz a hasam is! :wink:
Időbosztás: szerintem csak szervezés kérdése!Nekem nincs túl sok segítségem, így este vagy hajnalban edzem! Erre szokták mondani: "deeeeeeeeeee én akkor fáradt vagyok!" Hááát én is, de áldozatot kell hozni! Meg nekem jól is esik az edzés, pihentet, kikapcsol, adrenalin termelődik ami fájdalomcsillapító és jó hatással van a hangulatomra! Meg ennyi gyerek mellett nagyon jól esik, hogy végre magammal is foglalkozhatok! :D :D :D
De azért megnyugtatlak, amíg csak 1 gyerkőm volt, én sem voltam ennyire aktív! Csak a Bubuka volt, nem volt ekkora házunk amit takarítani kellett, nem volt kertünk, nem 5 emberre mostam, vasaltam , nem kellett minden nap oviba indulnom ennyi gyerekkel együtt és mégis úsztam mindennel! :? Aztán rájöttem, hogy ez az én munkám és ebben kell jónak lennem és fejlődnöm!Szeretek itthon lenni, szeretem rendbetartani az itthoni dolgokat és a munkámat jól végezni!Aztán jött a sugallat, hogy ne csak jó háziasszony legyek, hanem legyek egy csinos feleség is! Na innen az elszántság! :wink:

Most hallom, hogy köhögenk a gyerkők! :( :( :(
Lehet nem kéne vinnem már Bubut oviba erre a 2 napra!

Jaaaaaaaj képzeljétek! Apának van egy hülye barom kollégája és most akar Mexikóba menni! :shock: :shock: :shock:
Annyira ideges lettem, ÉS HA ELKAPJA A SERTÉS INFLUENZÁT?????? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Vendég

Jó reggelt!

Teszt negatív (most ezt is vártam), úgyhogy elkezdtem a gyógyszert. Mondtam páromnak az ikreket, elkerekedett a szeme! :lol:

Orsi! Ezek Update 1-es recik, bármikor eheted őket, ha nem cukorral készíted. Mondjuk kivéve a Sacher! :lol:
Én is azért kezdtem ezekkel próbálkozni, mert ha nasira vágytam, nem mindegy, mi az.

Tierno! Csibe 19 hós volt, mikor először elindultam edzeni (akkor hagytuk el a szopit végleg), szóval semmit nem csinálsz rosszul. Egyéves koráig eszembe sem jutott bárhova is menni, nem is tudtam, hogy lehet összeszervezni ezeket a dolgokat. Persze profi több gyerekes anyukák hamarabb kezdik, nekem ekkor sikerült. Addig otthoni torna volt.

Sylph! Édes a fotó! :) Majd traktorosat is kérünk! :)

Hálós bugyi: nekem is volt... nem túl guszta meg szexi, de praktikus és az első két napban bevált... Meg a Tena is, utána azért váltottam. :)

Edina! De édi lehetett a kuty, hogy bement a síró babádhoz! Ez olyan megható! :)

Lini! Hajrá, Hajrá, felmentést kapsz a net alól meg a visszaolvasás alól! :lol:
Ez a tűszurkálásos fájás inkább szerintem is behelyezkedés még, nem fájás. Én már nem is emlékszem, milyen volt. Olyan mensis görcs szerű meg haskeményedés és derékba nyilallás.

Mia! Köszi a felhomályosítást! Elgondolkodtam, hogy beszedjem e a bogyót! :wink: Legalább tudom, hogy mik várhatók. Ez a hízásos dolog nem semmi. Kivi vagyok, rám hogy hat. :roll:
Tegnap pizzáztunk fél 11-kor, meg bevágtuk a maradék Sachert, úgyhogy nesze neked update módszer! :oops:

Lányok! Rajtam nem múlik a Vadaspark, menetkészek vagyunk bármikor. :)

No reggeli, majd még jövök...
Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Orsi:
Mexico:) A vilag egyik legjobb helye:):):)
(Kiveve most....)
de tenyleg alom hely:)

Dolli:
Nos, az a fel 11-es pizza volt az Update Pizza:):):):)

Mi jol vagyunk (baba+en), tegnap hallottam eloszor a szivhangocskajat, (eddig csak lattam a szivet Ultrahangon dobogni. Erdekes volt hallani, foleg mert az o szive “alatt” lehetett hallani az enyemet is, persze sokkal lassabban. Tudtad hogy a babanak 140-et ver a szive amikor 16 hetes?
Na ez is kiderult legalabb is az en babamnak 140 korul van a szivverese percenkent. Furi

Ma voltunk az Onkormanyzatnal, atjelentkeztunk mindharman (anyu, parom, en) ide Erdre lakcim gyanant. Ugy hogy most mar hivatalosan is ide tartozunk
Ezek utan majd a haziorvost kell kikutatni es atjelentkezni.
Jol esett a kis kiruccanas, setalni is kellett az Onkormanyzati epulethez mert csak messze talaltunk parkolot, de nem bantam. Olyan jol esett a kis seta igy 3 es fel honap fekves utan…..ummmm
persze iszonyatosan kifaradtam, de nem lett bajom. Sot, nagyon jol ereztem magam a mai napi tura utan.

Mostanaban sokat feszul a hasam igy nem szabad hanyatt fekudnom, (vagy csak felpolcolt labakkal…. Csodas! Vizuald be
Igy hat alattam az osszetekert paplan, ejszaka forgolodom mint a ringlispil es kiturom magam alol. Lehet hogy ram kellene celluxolni….
Az oldalt fekves jo lenne, de a keresztcsontom es a csipocsontom faj ha sokaig fekszem oldalt igy mindig felebredek ra….
Szoval nincs sok alvas. Hiaba, hozza kell szoknom hogy a gyerek mellett sem lesz tobb… hehee. Kikepzes indul
De nem banom! Attol eltekintve hogy komplikalt a terhessegem azert minden perceert halas vagyok Istennek!

Jah, erdekes a gepelesi technikam:
Mivel oldalt preferalt a fekvesi poziciom, igy kisse kitekeredve, vallaim a matracon, csipom beforditva oldalt, combomon a billentyuzet (vizuald be!) es ugy gepelek hogy egyensulyozom a billentyuzetet magamon….. csodas erzes, hehehe
Ezert most be is fejezem, mert ez mar cirkuszi mutatvanynak megfelelo es nem vagyok meg profi! A kezeim leszakadtak idokozben

HUh kisse hosszu lettem, bocsi:)
joejt mindenkinek, szep almokat:)

mia

sünciboglya

Sziasztok Lányok! :-)

Brigi! Én nagyon kíváncsi vagyok, hogy kinek hogy tetszik ez a könyv! Majd én is befejezem már valamikor:-)
Ezzel kapcsolatba eszembe jutott egy e-mail amit kaptam a napokba:-)
[i]A férj hazaér a munkából és a három gyermekét pizsamában találja a kertben, a sárban hemperegve játszanak, körülöttük üres kekszes dobozok, chipszes zacsik, üdítős dobozok mindenhol szanaszét.
A feleség autójának az ajtaja tárva nyitva, csakúgy mint a kert bejárata, a kutyának nyoma sincs.
Amikor belép a házba még nagyobb rendetlenség fogadja. Egy csillár leszakadva törötten hever a földön, a szőnyeg a falhoz gyűrve. A nappaliban a tv teljes hangerővel üvölt és mindenhol szanaszéjjel ruhadarabok és játékok hevernek. A konyhában a mosogató dugig edényekkel, az asztalon és a tűzhelyen ételmaradékok, a hűtő ajtaja tárva nyitva, a kutyakaja szétszórva a földön, egy törött pohár az asztal alatt, kis kupac homok az ajtó mögött... Egyből rohan fel a lépcsőn (átgázolva a további játékokon,ruhadarabokon és egyéb akadályokon) aggódva keresi a feleségét, attól tartva, hogy valami baja esett.
A hálószoba felé vezető úton észreveszi, hogy a fürdőszoba ajtaja alatt ömlik ki a víz a folyósóra, bent csuromvíz minden, a WC papír legöngyölítve, borotvahab és fogkrém a tükörre kenve...
Most már rohan a hálószobába felkészülve a legrosszabbra.
És a feleségét ott találja az ágyban...édesen összekucorodva, egy könyvvel a kezében, aki észrevéve, hogy megjött, felnéz és mosolyogva megkérdi tőle:
- Szia drágám, hogy telt a napod?
A férj dühösen nézi:
- De mi a fene történt ma itt?
A feleség ártatlanul:
- Tudod mindennap, amikor hazajössz a munkából, meg szoktad kérdezni hogy
mi a f..szt csinálok egész nap?
Férj még dühösebben:
- Persze,... ÉS!
Ekkor a feleség édesen rámosolyog:
- HÁT MA NEM CSINÁLTAM SEMMIT!!!!

Petrának már vágtam is a frufruját, mert olyan hosszú volt, hogy belelógott a szemébe:-)
Küldök majd egy privit!

Orsi! Teljesen egyet értek veled abban, hogy egy feleségnek csininek is kell lenni! És valószínűleg abban is igazad lehet, hogy idővel mindenbe belejön az ember, és jobban be tudja osztani az idejét! Én pl. már a napokba többször gondoltam rá, hogy akár jöhetne is a kistesó:-) Lehet, hogy bolondságnak hangzik, mert még Petrus olyan kicsi... de annyira tündér baba... szerintem ellennénk négyesben is (kopp-kopp-kopp) :-)
Jézusom! Az a kolléga nem beszámítható??? Maradjon a fenekén, és örüljön, hogy még Magyarországon nem találtak beteget... legalább is én még így tudom!
Remélem hamar jobban lesznek a gyerkőcök!

Dolli! Hajrá akkor!!! Ikrek??? Hát nem lenne könnyű, de tuti megoldanátok:-)

Mia! Örülök, hogy jó volt a "kiruccanás"!
Nekem a vége felé volt érdekes... nem fértem már be a pocakkal a számítógép asztal alá... elő kellett venni a notebookot... na azzal én is érdekes tornamutatványokat végeztem, és zsibbadtam rendesen... de gép nélkül én sem tudok meglenni... reggel az az első, hogy bekapcsolom:-)
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára csszedina 2009.04.30 08:18-kor.

Edina
Kép
Kép
csszedina

Sziasztok!
Végre működik itt a rendszer.

Edina!Nekem is volt Nina kutyám,és nem volt szebb mint a Ti kutyátok :lol:
Ő egy Franciabulldog volt.Mikor haza vittem,anyám jól kikészült,ugyanis a húgom előtte 2-3 héttel a szülinapjára kapott egy uszkárt.Ő Ricsi lett.Mikor én haza vittem a tenyérnyi denevért,ott filóztunk,hogy mi is legyen a neve??Mire a húgom felkiáltott Nina -Ricsi :lol:

Orsi!
És ezt a gyereknevelést háztartás rendezését,sütést főzést,mosást vasalást,tudod bejáró nő nélkül csinálni???:lol: :lol:

Áá csajok,én amúgy tök szétszórt vagyok.Vagyis én nem az a tipus vagyok,akinél mindig patyolat rend tisztaság van.De a Szabi mellett nem is lehet.Ő reggel felkel le jön,eszik,..kicsit elvan a lakásban,és 9-10körül már megy az udvarra,és egész nap ki-be-ki-be,hozza be a koszt a bogarakat a kutyával együtt.
De nem szeretem ha halmokban a mosnivaló,vagy a vasalni való,és szeretem ha van mindig friss kaja...
Mikor a Fanni ennyi idős volt,akkor nekem sem ment ám a háztartás.A vasalnivalót hetekig rakosgattam,a koszos ruha mindenütt ott volt.Aztán ahogy múltak az évek úgy jöttem bele.Még most sem az igazi,de 10évvel ezelőtthöz határozott javulást mutatok :lol: :lol:
Sőt anyám a teregetésemen kiakadt pár hete.Én szeretem ha szépen van kiteregetve a ruha,még a zokniket is kisimítgatom.Jött anyu ,segített én meg rászóltam,hogy ne gyürötten teregessen mert milyen már az... :lol:
Na azóta is ki van akadva :lol:

Mia!
Én kívánom neked,hogy most már elmúljon ez a vérzés és tudjál sétálgatni,meg csavarogni végre.
A keményedés már töknormális lehet ha nem fáj,és persze ha nem sűrűn jelentkezik.Óránként ha keményedik 1-2x az normális jelenség,így készül a méhed a szülésre meg így segít abban,hogy nőni tudjon...
Fekvés...Este még tv-t nézünk az ágyban,nekem egyre borzalmasabb a félig ülve tv nézés.Már fáj tőle az alsóm.Viszont aludni meg nagyon jól tudok háton...

Orsi! Remélem nem lesz a skacoknak semmi különös bajuk..
Amúgy tuti volt valami a levegőben.Én meg átaludtam az éjszakát :lol: :lol:
Ami azért eléggé ritka nálam,ugyanis kb 2-3óránként megyek pisilni.Most meg reggel 6körül kipattant a szemem,hogy pisilni kell.A párom ilyenkor kel fel,és mondja,hogy 3x volt éjszaka a Szabinál,de 1x a Szabi ott állt az ágyunk mellett mert átjött.No én úgy aludtam mint akit fejbe vágtak. :lol:
Ilyen sem sűrűn van...

mimi12

Sziasztok,

Én sosem csináltam ilyen gyaloglásos, futópados izét. Na ha már mehetek veletek megnézem milyen is az! :oops:

Orsi: le a kalappal előtted! Remélem én sem fogom elhanyagolni magam szülés után. Na majd tőled merítek energiát! :D

Én eldobható bugyeszt vettem. Nem is tudom milyen az a hálós, vagy hol lehet beszerezni.

Szóval csajok, a műanyag gyerek játékokat mivel lehet fertőtleníteni? :oops:

Tegnap átjött anyu és azóta vasal szegényke. Kimostam a baba ruháit, meg lepedőit, törölközőit…. Szóval volt mint vasalni. Milyen rendes anyukám van! :D

Na megyek írom a dolgozatomat.

Lini
Kép
kicsi lini

Lini!
Tudom mindenki másképp csinálja.
Én nem fertőtlenítettem semmi játékot.Csak elmosogattam rendesen és ennyi.Egy újszülött még nem játszik,mire elkezdi fogdosni a játékokat,addigra már a szervezetének meg kell!! ismerkednie némi bacival.
Én nem vettem sterilizálót sem,és nem főztem ki naponta a cuccokat.
Ok a Szabi szopott és kb 11-2 hós volt,mire cumisüvegből vizet ivott.
De volt cumija és az az első hónapban csak heti 1x kifőztem és ennyi.Én nem vittem túlzásba...
De ha nagyon félted a babát és szeretnéd lefetőtleníteni a játékokat...A patikában lehet kapni valami tablettát,amit vízben fel kell oldani és ebbe beáztatni a cuccokat.Neomagnol az talán?
Hálós bugyit szintén a patikában kapsz.
És nekem a Szabival is és a Fannival is,nagyon bevált az always-nak talán,van az éjszakai betétje.Nem vastag,viszont elég hosszú.Én szülés után pl abból(nem röhögni) kettőt tettem a bugyeszomba,nem egymásra hanem úgy,hogy végig érjen a sejhajom végéig és erre tettem még egy normál vastagságú betétet(pl a tennát).Én attól voltam rosszul,hogy ne folyon ki ha háton fekszem :lol:

mimi12

Szasztok!

Mimi, persze, majd belenőnek a járgányba! Bár Bálintnak nem az volt a gondja hogy nem tudta hajtani, egyszerűen csak nem akarta... :wink:
Elolvastam a sztoritokat, háááát nem irigyellek, sajna van ilyen, a szomszédék is voltak két éve valahol és kiadtak egy rakás pénzt, aztán csak egy szobát kaptak, a vacsora meg a fél fogukra nem volt elég....
Doki ügyben mi újság?
Nina-Ricsi :) :) :)
Én is próbálok rendet tenni, de mire fölporszívózok az egyik szobában, kezdhetném előről a másikban, szóval nem egyszerű, főleg, hogy most nyitva az ajtó, a skacok bejárnak a mocival traktorral...

Edina, Nina bement Petrushoz?! De édes! Úgy szeretem a kutyákat, olyan okosok!!!!

Tierno, egy éves gyerkőc mellett én sem csináltam semmit, a "nagy" tornászást, úszást meg csak most kezdtem.... :wink: tudod, betöltöttem a 30at mostmár oda kell figyelnem;) :) :) Már nagyon eltunyultam itthon a 4év alatt, van itthon is taposógépem, de valahogy nekem itthon nem megy.

Orsi, én is fáradékony vagyok mostanában. Mi volt a lányokkal? Nem betegek, ugye?!

Dolli, megkérdezhetem, hogy mért kell bogyót szedned? (ha nem akarsz, nem kell válaszolni)

Mia, de jó, hogy tudtál egy kicsit sétálni! Meglátod, nemsokáa zöld utat kapsz!!!! :)

Lini, én a mellszívót kifőztem, gondolom a játékot is ki lehet így "fertőtleníteni", állítólag van valami fertőtlenítő tabletta is, de én ilyeneket nem használtam. Ja most jut eszembe, játékot is főztem ki, egyszer, de vigyázz, olvasd el mi van ráírva, mert én egy kulcsrágókát tettem így tönkre. :wink: :lol: utána már csak jó alaposan elmostam őket.
De azért nem vittem túlzásba a dolgokat, egy kis kosz kell az immunrendszerüknek.... :wink: persze amíg nagyon picik, én is jobban odafigyeltem.
sylph

Noémi! Nina - Ricsi... ez aztán ötletes:-)

Én sem fertőtlenítek sűrűn. Múltkor még el is szégyeltem magam, mert az egyik kismama ismerősöm megkérdezte, hogy én hogy szoktam... mondtam neki, erre az egyik anyuka ismerősöm közbeszólt, hogy minden alkalom után kellene! Úgyhogy volt nagy irulás-pirulás:-) De most így belegondolva, szerintem semmi okom nem volt rá!
A kifőzéssel már én is tettem tönkre dolgokat:-) El sem merem mondani, hogy miket raktam bele a forró vízbe:-) :-) :-)
Viszont van a Chicco-nak fertőtlenítő folyadéka... Brendonba lehet kapni, és nagyon gazdaságos. Csak az illatától eleinte rosszul voltam... de meg lehet szokni (nem értem miért kell illatosítani! ).

Edina
Kép
Kép
csszedina

Ja! Még azt akartam írni, hogy ha nyári nadrágot akartok venni, akkor a Tesco - Sherokee nacikrak 30% kedvezmény van május 7-ig! Nálunk már az egész család bevásárolt! 2500ft/db-ért vettem két tök jó, sportos capri nadrágot:-) És végre rám jött a 38-as méret:-) Na jó, ez biztos nagyobb 38-as... de azért örülök:-)

Edina
Kép
Kép
csszedina

Ne már Edina.Itt le sem szabad írni a kismamik előtt a 38-as méretet.
hááát...Én nem tudom leszek e még valaha olyan gebe??Azért bárki bármit mond...szerintem rólam már nehezebben lassabban fog lemenni a felesleg,mint 10évvel ezelőtt.
No de majd bele húzok :wink:

Fertőtlenítés.
Én nem tartom jó ötletnek a napi fertőtlenítést.Mikor megszületik a baba,akkor ok pár dolgot főzzünk ki.De az sem jó ám ha túlzásba visszük.Olyankor van az,hogy elkezd csúszni mászni a gyerek és jönnek a különböző betegségek,mert semmi immunitása nincs,hisz addig óvtuk...
Viszont a padlót még ha hipóval is mossa fel az ember,akkor sem lehet fertőtleníteni rendesen,hisz a papucsról cipőről be visszük a trutyit.
Amúgy én fertőtlenítős felmosást sem szoktam,mert nem bírom a clórt.És amúg yis,itt a Szabi aki ki be járkál,itt a kutya aki követi a Szabit.
Háááát,kb 5percenként moshatnék fel friss hipós vízzel :lol:
És Edina!!Nem is kell minden alkalom után fertőtleníteni.Ez olyan hüleség...
Most frankón.Én pl a csöcsömet sem fertőtlenítettem sosem,és egyik kölkömnek sem lett tőle baja :wink:
Ha valaki okoskodik,attól kérdezdcsak meg,mit tesz majd ha a homokban mászik a gyerek??? :lol:

mimi12

Szasztok!

Edina, én ezektől a folyadékoktól, tablettáktól kész vagyok, én semmi ilyet nem használtam, akkor már inkább a forralt víz!
Nem kell elszégyelni magad, nem hiszem, hogy baromi egészséges, ha mindig fertőtlenítve van minden!

Mimi, látom mi nagyon egyformán gondolkodunk :wink: , én sem szeretem a steril környezeteket, nem is lehet szerintem fenntartani gyerek és kutya mellett, de nem is jó. Persze azért nem úszunk a koszban! ;)
Nálunk pl. volt olyan, ha leesett egy falat, vagy keksz a földre (na persze nem sárba...) azt simán felvette és megette a gyerek, :oops: kell az a kis piszok...
sylph

Szijasztok, Jó reggelt! :wink:

Csajok, tegnap egész nap nem tudtam belépni a bebenetre, délre már elvonási tüneteim voltak, Szilvit fel is hítam, hogy "MOST AKKOR MIIII VAN????" :shock:

Tegnap kidolgoztam a belemet is, reggel ovi, utána megetettem a csajokat és negyed 9-kor már a kertben szenvedtem a gyepszellőztetőve!11:30-kor sírva jöttem be és hívtam a telefonon a férjemet, hogy nem tudom befejezni, ebéd nincs készen, lassan indulni kell Bubuért és délutántól esőt mondanak! :cry:
Aztán összeszedtem magam, egy gyorsa borsófőzi, elmentünk oviba és ebéd után ki e kertbe! Be fejeztem a fűfésülgetést és 3 hatalmas kukazsáknyi szmötyit szedtem össze.Aztán még kiszórtam a gyeptrágyát, elondítottam a locsólót és már 15h óra
volt!Leraktam aludni a csimókat, anyósom 16h-ra ígérte, hogy átjön, én meg vigyem sógórnőmet usziba!
Gondolhatjátok mennyi erőm, kedvem volt hozzá! :?
30 percig mozdulatlanul feküdtem az ágyban, majd rendbehoztam magam, bepakoltam és addigra itt is volt anyósom!
17:15-kor csobbantunk, 2km-t úsztam 1 óra alatt, után majd egy órát szaunáztunk(na ezt annyira neeeeeeeeeem kivántam :? ) és szoli, végül este negyed 9-re értem haza! :o
Andika képzeld, sógórnőm annyira erőszakos volt, mondtam neki, hogy azért igyekezzünk, de nem hallgatott rám!Képzeld a rendes szauna után még visszament a gőzbe, a 90 fokos szaunát én éppen csak bírtam, kértem ne öntsön rá vizet, erre jól meglocsolta, ki is kellett mennem!
A végén 20 percet ültem az öltözőben és vártam rá, pedig zuhanyoztam, hajatmostam, szárítottam, kencefice stb....
Olyan rossz volt a tudat, hogy Apika már itthon van a gyerekekkel én meg Battán ülök az öltözőben!
Mondtam, hogy oké, ő bírja ezt, de én hajnal óta talpon vagyok és még este 22h-ig biztosan, és másnap megint hajnalban kelek!
Így is lett, rájöttem holnap nincs nyitva semmi és el kell mennünk Tescoba. Bekanyarodtunk az ovi elé, de ránéztem a fiamra és eldöntöttem jobb neki ha itthon van, így 3 gyerekkel mentem!

Ami röhejes volt, hogy fél 9 felé, bevásárlás végeztével bekanyarodtunk anyósomhoz, mert vettem neki kávét. Becsöngettem és kijött kócosan, álmosan, hálóingben és köntösben, sógórnőm meg még aludt! :D :D :D
na ez az!!!! :wink:
De ilyenkor büszke vagyok magamra, mert mert én frissen, üdén, sminkelve, bevásárolva 3 gyerekkel áltam vele szembe! :D :D :D

Hűűűű akkor én ne rinyáljak a súlyom miatt, én 36-os ruhákat hordok! :oops: :oops: :oops:

Lini! Én se sterilizáltam semmit!Nekem Avent fejőm volt és hozzá sterilizáló!A cumikat azzal, de nem vittem túlzásba!
Játékot tutira nem! :oops:

Szilviiiiiiiiiiii! Ugye megyünk szombaton usziba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
Nagyon jóóóó a szolija! :wink:

Mimi! Hááát én sajnos ilyen (Or)sika-mika vagyok! :oops:
Viszont hogy megnyugtassalak utálok főzni! :oops:
Hétvégén szeretek csak mikor Apa itthon van!Hétköznap Apa bent eszik a cégnél, van jó éttermük, Bubu is oviban eszik és itt maradok a válógatós csajokkal! :? Álatlában minden borítok ki!
Van egy két joker kaja amit Fruzsi is megeszik(minden ami cukros és prézlis és gombóc vagy dereje! :wink: ) Na de én ezeket nem szeretem!
Most azt találtam ki, hogy jövőre ha elmegy Fruzsi is oviba, tutira rendelni fogok, mert Bogival kettőnkenek simán elég egy adag! :wink: Meg nem kell ez a folytonos agyalás, hogy mit főzzek!

Nekem is Tenna hálós bugyim volt, mert az ki lehetett mosni, vagy eldobni, de amúgy nem sokmindenbe fér bele ez a hülye nagy betét!A tangáimba biztosan nem! :D :D :D :D

Nina-Ricsi! Csúúúúúúúúúúúcs! :D :D :D
Volt egy ismerősöm nekik két Skótjuhászuk volt és őket Rock és Roll volt! :D

Szerencsére nem betegek (még) a lányok, de köhögnek! :(
Most kapják a lándzsát utifű szirupot!

Dolli sajnálom a tesztet! :( De majd jövő hónapban! :wink: Most szépen szeded a bogyeszt és rendbejösz! :)

Mária, de jóóó, hogy ki tudtál mozdulni egy picit! nemsokára rohangálhatsz mindenfelé!

Na megyek nyomok egy kv-t magamba, hátha felélénkülök egy picit!
Apa gőzerővel dolgozni akar a 3 nap alatt, hogy legalább a vilanyszerelést befejezze! Utána jöhet a gipszkartonozás!

Puszika : Orsi
Vendég

Szisz.
Ha látnád néha a SZabit,kitérnél a hitedből :lol: :lol:
Ma is mire ment csucsuzni,nyakig mocskos volt.De kajakra...Gyüjti a gilisztát a kertben,ehhez ugyi ásni is kell és földet kotorni ,a keze állt fekete,a körme alól nem lehet kirobbantani a mocskot.És naná,hogy berohan,kikap a hűtőből egy bio almát(a húgomék fájárol szedtük még összel)és rohan kifelé.A nem épp tiszta kezével fogja a nem épp tiszta almát...
Viszont nem igen szokott beteg lenni,max koszos :lol: :lol:
No de most tényleg...
Én nem vagyok egy para anya.De lehet ez amiatt is van,hogy a Fannival anno már végigcsináltam.És anno anyukámtól én nem a virnyogást hallottam,hanem azt,hogy nem lesz tőle semmi baja,ti is felnőttetek lányom :wink:
Ja de amúgy,ha valaki nálink patyolat tisztaságot szeretne,az jöhet takarítani :lol: :lol:
Ne tudjátok meg!!Tegnap vizesporszívóztam az űlőgarinkat.Mert bordó és már gusztustalan volt,sajnos ez a szín kb 1év alatt ocsmány lesz.Mivel jól össze locspocsoltam a kecót,így szép rendet tisztaságot tettem.Hát ha most jönne valaki,azt mondaná,itt jó 3hete nem volt takarítva :roll:

mimi12

Orsi!
Akkor te jössz takarítani én meg főzők :lol: :lol:
Amúgy nekem nincs a takarítással bajom,csak lusta vagyok hozzá :oops:
De azért néha erőt veszek magamon,és rendet teszek.Főleg ha jön valaki.
De tudjátok mire jöttem rá??
Mostanság szoktam nézelődni,ha vendégségbe megyünk...És ha a párom pöröl velem a rend miatt,akkor érvelek.
Én kb 1éve nem vasalom ki a törcsiket,nekem a szekrényben katonásan állnak a rucik(mmíg a Szabi ki nem szedi a legalsót).Na jó ez így túlzás,de nem szeretem,ha kupi van a szekrényben,szeretem a törcsiket is kisimitgatni,a zoknikat is élére hajtani,meg hasonlóak.Útálom ha 2adagnál több a mosás,és nem szeretem halmozni a vasalnivalót.Én még a Szabi macinacijait is kivasalom,vagyis rengeteg olyat,amit más nem szokott..
SZóval mindenkinek meg van a maga dilije :wink:
És a páromnak szoktam mondani ha jön a kupival,hogy addig örüljön,míg van tiszta vasalt rucija:lol:

mimi12

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?