Új privát üzeneted érkezett!

jó reggelt!!!

ma nem voltam pisilni éjszaka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!el sem hiszem... :D az élet apró örömei :D

tegnap megvolt a 25. szülinapi bulim 8) jó volt csak elfáradtam, a derekam le akart szakadni, a hasam alja görcsölgetett, szóval isteni volt :?

most pihi van...

én megmondom őszintén kicsit unom már a pocosságot, már annyira várom a csajszit hogy csakna...mindennap belenézek a kiságyba, hátha éjszaka valaki odatette nekem :lol: de nemsokára itt leszzzzzzzz :wink:

és jelentem beletettem egy táskába a kórházi cuccokat, komolyan mintha 2 hétre nyaralni mennék alaszkába, anniy a cuccc

kellemes további hétvégét!!!!

Kép
Kép
mniki84

Sziasztok!
Húha, van mit visszaolvassak :D ....

Preta!
Az UH-n kék és piros "foltocskákat" látsz, a kék foltok a vénák keresztmetszetei, a piros foltok pedig az artériák....

A toxoplazma még mindig veszélyes lehet, de mivel azért csak meg volt sütve az a hús, nem lesz semmi bajotok :wink: (toxoplazama nem nagyon bírja a hőt szerencsére)

Manó!
Nem irigyellek! :( Kitartást kívánok, meg napos időt!!!

Noémi!
Nóri megint keresztbe fordult az éjjel, szóval azért tényleg van még hely....tiszta stresszben voltam, hogy így marad, de reggelre megint a "helyén" volt.....

Tgenap nekem is megállapították, hogy nagyon lent van a hasam....
(ahhoz képest alig bírok enni, mert nyomja a gyomromat)

Voltam masszázson is....hát most fáj mindenem :? .....

Folyt.köv.

KépKép
amadea

Heni!
Jöhetsz hozzánk is! Rumli van :oops:

Niki!
Utólag is szeretnék boldog szülinapot kívánni!!!! Kép

Puszedli!
Szerintem ne vegyél Tenát, tuti nem használom el az egész csomaggal.....(legalábbis remélem).....

KépKép
amadea

Olyan furi, én még mindig nagyon élvezem a várandósságom, valahogy olyan távolinak tűnik még a szülés....persze nagyon kíváncsi vagyok Nórira és nagyon várom, hogy megszülessen, de azért most is nagyon jó :D

KépKép
amadea

Katának akkor megy a drukk, hogy még bírják ki 2 in 1 2-3 hétig.

2-3 hét múlva már elég sokunknak jöhet a baba, hisz az már a 37. hét…

Noémi: nekem is van, hogy óránként, de volt oan, hogy fél óránként pisiltem éjjel. Pedig odafigyelek, hogy 6 után ne nagyon igyak.

Én ma nem főzök, maradt tegnapról borsos tokány.

Heni:
örülök, hogy a srácoknak nem lett nagyobb baja. Mi is estünk már el motorral, nem kellemes érzés. Én pont a térdemre estem, vagy két hétig alig bírtam menni. És pont a nászút előtt egy héttel történt.

Nekem Nándi nyomja jobb oldalon a csontjaimat, és van amikor nehezen tudok felkelni, mozogni tőle.

Niki: nekem már az is öröm, ha csak kétszer megyek ki, nemhogy egyszer sem.
És isten éltessen sokáig!!!

Amadea: köszi előre is! Akkor nem is veszek Tenát, bár nem is akartam, arra gondoltam, legfeljebb pelust teszek majd be, ha annyira véreznék.

Itt is kupi van, de az egész hét előttem áll:).
Vendég

Sziasztok!

Sűrű hétvégém volt most is, ezért nem írtam péntek óta :) Picit dühös is vagyok, mert hoztam haza munkát, de nem gondoltam volna, hogy szinte az egész vasárnapom rámegy, hogy megcsináljam :? :(

Heni, ma nálunk is rántott husi volt krumplival az ebéd :) Én is néztem a májusi topikot :) Pár hét, és nálunk is megindul a babaeső :)

Niki, BOLDOG SZÜLINAPOT! :D Tegnap mi is névnapoztunk, jövőhéten duplán fogunk, utána következő héten szintén... jön a május, a legtöbb ünnepelni valóval a családban / baráti társaságban :)

Amadea, érdekes, nekem is mondták már,hogy lentebb ment a hasam, de én szintén nem érzem, hogy így lenne... állandóan azt érzem, hogy a gyomromat rugdossa, ami nem a legkellemesebb érzés :)
magdii

A várandóssággal én is úgy vagyok, mint Amadea: egyelőre még nagyon élvezem...igaz, hogy kíváncsi vagyok Benire, de maradjon csak még egy ideig odabent :) A hasamra már kb egy hete mondják, hogy "lent" van... viszont én is érzem, amikor a gyomromat rugdossa. Ma hihetetlen, milyen pózokat vett fel. :):) Ha néztem volna 4D-n a pofiját, tuti, hogy mindenféle grimaszt láttam volna, ezekhez a mozgásokhoz ugyanis csak azt tudom elképzelni, hogy grimaszol. :) És persze naponta legalább 3x csuklik. Úgy sajnálom ilyenkor, de persze tudom, hogy csuklania kell...

Magdi, új az alsó vonalzód? Most tűnt csak fel, hogy milyen aranyos. :)

Puszedli, szerencsére tényleg karcolásokkal megúszták, mert amint kiderült, csak 40-nel mentek. Viszont képzeld, a srác, aki kikanyarodott eléjük, azért nem figyelt, mert egy másik balesetnél volt helyszínelni (ugyanis baleseti helyszínelő volt), és annyira el volt gondolkodva, hogy későn jutott eszébe lekanyarodni. Nem sorolt be a felezővonalhoz, így a mögötte haladó autótól a barátomék nem láthatták, amikor félrerántotta a kormányt. De mindketten átrepültek az autó túloldalára...brrrrrrr!
Hé, Te már holnap nem mész dolgozni, ugye? :) Nagyon fogod élvezni az otthonlétet...

Remélem, Katával minden rendben lesz. Nagyon ügyesek voltak eddig is, ezután is így lesz. :) Pici babája meg reméljük, még pár hétig jól érzi majd magát anyukája pocijában. Nagyon szurkolok neki. :)

Niki
, utólag is boldog születésnapot kívánok! Örülök, hogy jól sikerült a buli, és remélem, azért ki tudtad pihenni Magad.

Manó, Ti is éreztetek a földrengésből vmit? Azt hallottam, Brassó környékén is lehetett érezni. Remélem, azért nem volt vészes Nálatok...

Noémi, Puszedli és Benta, remélem, érzitek a pozitív energiákat, amiket küldök... :wink:

Benta Drága, mi van Veled? Régen hallottam már Rólad...

Meséltem már, hogy elkészült az előszoba? :) Ki van festve, tip-top az egész. Kellemes sárga lett végül. Így már csak a konyha van még hátra, de én már nagyon el vagyok fáradva, úgyhogy kértem pár nap pihit. :) Igazából még szeretnék holnap pár apróságot elintézni (pl patikát, bevásárlást, sulit, a betegállományos papíromért kell elmennem... ) Mára is nagyon elfáradtam. Úgy érzem, mindjárt lefordulok a székről, pedig nagyon sokat aludtam ma is... reggel 8-kor keltem, délután aludtam majdnem 2 órát, most este megint egyet, és már megint álmos vagyok... lehet, hogy a frontok. De már megyek is aludni.
Jó éjt mindenkinek!

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!

Iszonyat fáradt vagyok, reggel óta pörgünk, mint a búgócsiga és nem túl sokat aludtam az éjjel.

Én néha úgy vagyok vele, hogy legyen már itt a baba + legyek túl a szülésen, viszont nekem is sokan mondják, hogy addig használjam ki ezt a nyugis időszakot, amíg csak lehet, és én próbálom is. Akkor szokott elegem lenni, mikor nagyon bedagad a lábam.

Vettem hálóinget a kórházba, hugom mondta, hogy vigyázzak rá, mert utcára is fölvenné, olyan jól néz ki (pedig occsó volt… :oops: ) :)

Noémi: én is párnával együtt fordulok, pedig átölelem. :)
Kíváncsi vagyok, hogy mit fog mondani a barátnőd. Tudom, hogy természetesen szeretnél szülni, de nekem is csak jót mondtak eddig a császárról.

Heni: valaki nagyon figyelt arra a kisfiúra, hogy ne legyen semmi baja a baleset után!

Magdi, Amadea: nekem is mondták, hogy lejjebb ment a hasam, és én is észrevettem- nem tudom megmosni a talpam, egyszerűen nem férek már hozzá… :)

Epidurális érzéstelenítő: kinek mi a véleménye róla? Nagyon sok ismerősöm "ajánlotta", azt mondták, hogy simán végigcsinálták a vajúdást szenvedés nélkül.

Holnap megint terhelés… :S

Kép
tökmag79

Szép jó reggelt! :)

Jó régen írtam már. A múlt hét elég eseménydús volt, szerdán verték szét férjemék a fürdőszobát. Nem is voltunk Zalánnal itthon egész nap, én délelőtt vásárolni voltam kismama barátnőimmel (sikerült jó sok pénzt elkölteni...), addig Zalán anyuméknál volt. Este fél7kor mikor hazaértünk, akkor esett le hogy mire is vállalkoztunk ezzel a felújítással... mindenhol kosz és por... csütörtök délutánig sírtam, szinte bármitől eleredtek a könnyeim. Azóta már jobb a helyzet. Egyre jobb lesz :D Csütörtökre elkészül remélhetőleg a dolog, addigra ki is lesz festve a háló (zöldre), és a gyerekszoba fala is ki lesz javítva (volt csőtörés még tavaly), és az előszobát is lefestjük, mert most ez a nagy fürdőszobai porolást kicsit megszenvedte.

A takarítást viszont valószínűleg halasztjuk egy kicsit, mert hétvégén lemegyünk a balcsira. Vagy már csütörtök délután vagy péntek reggel.

Császár: nekem spec. nagy szívfájdalmam hogy nem szülhettem meg Zalánt természetes úton, hogy nem vajúdhattam, hogy a műtét után kb. 1 percig láthattam, és éjszaka természetesen nem hozták ki, másnap is csak 3 óránként...stb. Szóval én nem kívánom senkinek a császárt és ne higyjétek hogy az jobb mint természetes úton szülni. Mi nők képesek vagyunk rá, azért vagyunk teremtve. Persze, jó ha az ember nem utasítja el teljesen hogy császár is lehet, ez mindenkinél benne van a pakliban, de meg tudjuk szülni a babáinkat.

Kép
Kép
evicuska

Itt vagyok Henikém, itt vagyok! Csak a hétvégét szeretett laptopomtól távol töltöttem.

Fiúkkal elmentünk anyukámhoz, nagyon feltöltődtem, de már kismamaként nem vezetek többet 200 km-t, ez volt az utolsó hosszabb utam. Eddig sose voltak jóslóim, most vannak. És eldöntöttem, tanítványaimnak is ez az utolsó hete, elég volt.

Heni,
meddig tanítasz még? A motoros baleset szörnyű, hála az égnek a szerencsés végéért.

Ma megyek védőnőhöz, de kivételesen örülök neki, mert megkapom a bébi receptjeit :lol: Nagymamám szerint napokon belül szülök, mert meg van duzzadva a szám /tényleg elég ütős/, de már hetek óta ilyen, tehát ...

Niki, nagyon boldog szülinapot kívánok!

A börzéző mamit irigylem, én nagyon szeretem, de most már nem kell semmi /csak egy pelenkázó szivacs/, így most kihagytam.

Tökmag,
szerintem isteni találmány, ha adnak, élni kell vele!

Szép napot mindenkinek!

Benta

Kép
benta

Jó reggelt!

Végre ma egészen jót aludtam - Áron nem keltett fel, pisilni is csak 1x voltam, de valami iszonyatosan nagy baromságot álmodtam...szóval ez azért beárnyékolta! :(

Heni, miért kell csuklania a babáknak?
Tegnap megmutattam a kismama barátnőmnek, és ő mondta, hogy ez a csuklás. Úgyhogy valóban, Áron is naponta 2x - 3x csuklik...de hogy miért?
Hallottam már olyat, hogy ez azt jelenti, hogy már fejlett a tüdeje - ez furcsa lenne, mert már vagy 3 hete csinálja, meg olyat is, hogy ezzel gyakorol a kintlétre....

Evicuska, szerencsére ahol én szülök, ott császár után is együtt lehetek a babával, nem végig persze...6 órát kell a megfigyelőben eltölteni, gondolom az első 1-2-3 órára - attól függően, hogy hogy érzem magam - nem hozzák oda, de a többire igen.
Ha addig nem akar Áron kibújni, akkor szerintem mához 5 hétre lesz az időpont. Kicsit távolinak tűnik!

Nekem még mindig fent van a hasam, pedig szedem a Pulsatillát - elvileg ez lazít.
Vettem málnalevél teát is, de azt majd csak a jövő héttől kezdem el inni. Az is ilyesmire van, nem?

Megyek, mosok tovább, ill. elkezdem kivasalni a pelusokat!
Én ma grillezett zöldségeket csinálok (padlizsán, cukkini, gomba) + bepácolt husit sütök! :) Ez legalább nem hízlal, egészséges, és isteni finom!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Szép jó reggelt :)

Heni, már pár hete megvan a vonalzóm, de amilyen ritkán jövök, nem csoda, hogy nem tűnt fel :D Sikerült letölteni a homeós könyveket?

Noémi, én is úgy hallottam, hogy a csuklás azért van, mert azzal edzi a tüdejét a kinti életre. Nálam is egyre többször előfordul, legalábbis azt hiszem, hogy az lehet, olvastam, hogy ha nagyon rázkódik a hasunk, akkor nagyon valószínű, hogy csuklik a babánk :) A málnalevél tea segíti a vajúdást, ezt a leírást találtam róla:

Erősebbé és feszesebbé teszi a méh izmait, a vajúdás alatt pedig segíti a méhösszehúzódásokat. Ha a kismama a terhesség utolsó pár hetében rendszeresen issza ezt a teát, csökkenhet a szüléskor oly gyakran fellépő súlyos vérzés kockázata, rövidülhet a szülési fájdalmak ideje, sőt még maga a szülés is könnyebbé válhat.Ajánlatos, a szülés elõtti hetekben napi két csésze /max.1l/ teát elfogyasztani (a 38. héttől) Egy csésze teához egy kanál szárított málnalevelet teszünk, leöntjük forrásban lévő vízzel és tíz percig letakarjuk. (mondjuk én úgy hallottam, hogy már a 36. héttől lehet inni, nem tudom... Ti tervezitek, hogy isszátok?

Tökmag: a kórházban, ahol szülök, nem igazán szeretik az epidurált :( De persze adnak, ha kér az ember... Egyébként én gondoltam rá, hogy ha nagyon fájna, kérnék, meglátjuk, hogy alakul... (aztán nemsokára írok emilt is, ígérem! :) )

Ez az utolsó hetem a munkahelyen :D Legalábbis remélem, hogy mindent meg tudok csinálni és át tudok adni...
magdii

Jó reggelt!

Itthon vagyok, és azt sem tudom mivel kezdjem. Takarítással, vagy csak lustálkodjak??

Amadea: Nekem sokan azt mondják túl lenn van a pocim, de a doktornőm szerint pont jó. Én neki hiszek. De végül is neked lassan mehet lefelé is, már nem sok van hátra :wink: .

Heni: relaxálok…hmm..érzek vmit tőled! Köszi! .wink:

Tökmag: anyukám is így van az egyik hálóinggel, annyira tetszik neki is, mondta nekem is, h vigyázzak rá. Szeretné megörökölni, meg sztem rám úgyis nagy lesz, ha nem lesz pocim.

Noémi: most két éjszaka óta én is jót alszok, nem s voltam kinn sokat. Micsoda öröm, nem igaz?

Azért jó, ha csuklik a bébi, mert edzi a tüdejét. Készül a kinti életre.

Nemsoká elmegyek boltba.
Most épp mosom a pénteken kapott babruhákat és beletettem a textilpelusokat is.
Vendég

sziasztok!

Megint nem a pihenésről szólt ez az éjszaka...szinte semmit nem aludtam, csak félálomban vegetáltam vhogy... és ezt a napot át kell tanulnom. :cry: De szerdán vizsgázom, és végre vége egy ideig! Már alig várom!

Tegnap lemostam a kiságyat, kiporszivóztam a szivacsot, el kezdtük készítgetni a helyét is -hát nem egyszerű!

málnalevél: nekem is azt mondták, h a 36. héttől lehet. Szerintem ha napi egy csészével megiszunk, az nem fog megártani.

epidurális:
hát most azt mondták a szülésfelkészítőn, hogy semmit nem érzel tőle, tehát nehezebb betartani az utasításokat, h mikor mit csinálj, és emiatt elhúzódhat a szülés.... Ez nem hangzik túl jól, de egy 50 körüli szülésznő mondta, úgyhogy neki lehet tapasztalata... Én nem szeretnék kérni, mert szeretném azért átélni, h milyen a szülés, és a gázos maszkot úgyis tudom használni bármikor, és azt meg mondják majd, h mikor érdemes szagolni, h hasson. Most úgy gondolom, h a fájdalom biztosan tud segíteni ahhoz, hogy ügyesen megszüljem a kisbabám, persze azért a gázt nem fogom visszautasítani, mert mazoista sem vagyok. Aztán meglátjuk.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Noémi: sztem ha császár lesz, akkor lehet egy héttel hamarabb is kiveszik, attól függ, hogy milyen az áramlás,a fájások :wink: .
Vendég

Sziasztok!

Babakocsifotók nem lettek, de Biussal jót kirándultunk, és ott készítettem képeket, ide szeretnék majd jönni Bogival is levegőzni: friss levegő, vízcsobogás, kacsák, árnyék, szellő még 40 fokban is és 10 percre van tőlünk gyalog, pedig panel-lakótelepen lakunk és Biusnak is meglesz a szórakozás a játszótéren. És hát ide kellenek a nagy kerekek :)

Íme:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

és akkor már egy pocakfotó is:
Kép

Jól elvoltunk egész délután, csak kár, h Apa dolgozott :(
Olyan drága volt, mert beszéltünk telefonon, és mondtam, h úgy ennék jégkrémet, csak otthon felejtettem a pénztárcám. Hát 5 perc múlva ott volt 3 jégkrémmel :), addig tudott kint maradni, amíg megettük, aztán rohant vissza az irodába. Annyira elviselhetetlen ez a hétvégi nyitvatartás a cégnél és ráadásul értelme sincs, mert a forgalom nulla, főleg vasárnap.

Császáros élményeimről mindjárt írok, de ezt most elküldöm, mielőtt megint elszáll az egész.

Kép
Kép
mimmi

jó reggelt!

nagyon köszönöm a köszöntéseket, nagyon kedvesek vagytok :oops: így már teljesült egy gyerekkori álmom, 25 évesen anyuka leszek, én mindig is "fiatal"-dögös anyuka akartam lenni, mint én meg anyum, és sose izgatott a karrier dolog... :oops:

én a málnalevelet meg a homeós bogyeszokat szombaton kezdem akkor töltöm a 36.az és kezdem a 37.hetet (TEJÓÉG)

nekünk itt Győrben NST miért csak a 37+xnél van? én már menni szeretnék :? :?: :roll:

epidurális: vessetek meg, de én szeretnék majd kérni , ismerem magam, olyan alacsony a fájdalomküszöböm hogy nem tudom mi lenne, de erre még ráérünk...meglátjuk milyen lesz egy fájás, mennyire fáj...nem tudok semmit, így voksot se tudok mondani...ha szar lesz és lesz lehetöség, akkor kérek.

Kép
Kép
mniki84

Nem is császárt akartam írni, hanem epidurált.
Szóval:
Bius 42. héten született, indították, szinte zárt méhszájjal. Nem is tágultam az oxitocin hatására sem túlzottan. Délelőtt 9-kor kötötték be az infúziót, du. 5-kor kérdeztem, h fog-e még sokkal jobban is fájni, mert akkor kérném az epidurált. Addig nagy hős voltam, h nekem nem kell :) Mondták, h fog, úgyhogy akkor hívják a dokimat. de még mindig nem voltam két ujjnyira sem kinyílva, így még nem lehetett beadni, csak este 7-kor. Hát addigra megváltás volt, komolyan. Nem is azért, mert annyira nagyon fájt, hanem mert órák óta folyamatos volt a fájdalom. Úgyhogy elhúzódó vajúdásnál szerintem mindenképp nagyon jó dolog.
Miután megkaptam, még el is tudtam volna aludni, de persze azt nem szabad, úgyhogy a szülésznő nem hagyott, de onnantól semmit sem éreztem.
Elvileg az epidurál is gyorsítja a tágulást, de rám ez sem volt igaz és mivel este 11-kor is csak szűk 3 ujjnyi voltam, felvittek a műtőbe. Nekem itt is nagyon jó volt az epidurál, mert én nagyon félek az altatástól. Annak ellenére, h ébren voltam, kicsi Biusomat nem láttam, amikor kivették, mert nagyon hideg volt a műtőben és elvitték fürdetni, vizsgálni, csak felöltözve láttam először. Aztán meg csak 18 óra múlva hozták fel újra :( miután kb. századszor kértem.

Császár nekem annyira nem volt vészes, legalábbis nem emlékszem nagy fájdalmakra. Az biztos, h amit hoztak fájdalomcsillapítót, h szedjem be, azt hazamenetelkor mind visszaadtam, h nem volt rá szükségem. Ami rossz volt nagyon: először felállni ill. hogy egy cső volt kivezetve a hasamon pár napig egy zacskóval a végén, amibe folyt a mindenféle cucc. De függetlenül attól, h nem hüvelyi szülés volt, én lent is elég jól véreztem :(

Most azért kipróbálnám a temészetes szülést, aztán a harmadiknál majd választok :wink: akkor már tudni fogom, melyik a jobb :)

Kép
Kép
mimmi

Niki, utólagos BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

Most láttam egy plakátot, h vasárnap börze Győrben. Mész?

Kép
Kép
mimmi

Niki, utólagos BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

Most láttam egy plakátot, h vasárnap börze Győrben. Mész?

Kép
Kép
mimmi

Sziasztok Lányok!
Örülök, hogy előkerültél Benta! :):) Már hiányoztál! Én még két hétig dolgozom, aztán nálam is vége a dalnak... De azért jobb így, mint a suliban. :) Az a heti 6-7 óra kell, hogy az ember ne punnyadjon be itthon.

Magdi, igen, köszönöm, sikerült letöltenem a linkeket, nagyon aranyos vagy, és ha nem haragszol, már tovább is passzoltam két bnőmnek. :) Így legalább nem kell a patikában kunyizniuk. :wink: Te is dolgozol még? :( De örülök, hogy ez már az utolsó heted...

Noémi, ha a babák csuklanak, az csak jót jelent. A védőnőm azt mondta, hogy minden baba csuklik, az igaz, hogy nem minden kismamának tűnik fel, de ha nem csuklanának, akkor nem lenne rendben a tüdejük. Így tudod, hogy fejlett, és képes már a légzésre. Hallottam már olyan kismamáról, aki azt mondta, hogy neki soha nem csuklott várandósság alatt a babája, de utólag kiderült, hogy dehogynem, csak nem vette észre. Beni mondjuk elég határozottan csuklik, így persze, hogy észreveszem. :):) Olyan, mint az anyja. :D:D
Sztem nem fura, hogy kb 3 hete érzed. Én már egy ideje megfigyeltem ezeket az ütemes "rángásokat", és uh-n is többször mondta az orvos, hogy most épp csuklik, persze akkor még nem is éreztem semmit. De ahogyan a magzatvizet nyeli, vagy nyelte régebben, előfordulhatott, hogy csuklott... levegője még nincs, így csak a víztől lehet. :)

Mimmi, milyen nagy már Biusod! :) ÉS milyen szép kislány! Ahogyan pózol a hintában... :):) Hamarosan kergetheted a fiúkat a közeléből... :D Szép a pocifotód is! :) Kis vigyori!

Málnalevél-tea: a doktorbácsi azt mondta, ő sosem volt híve a homeopátiás és gyógynövényes dolgoknak, de mostanában kénytelen elismerni, hogy azok a kismamák, akik isszák és eszik ezeket, sokkal könnyebben szülnek. Úgyhogy nekem is javasolta, így én is fogom a jövő héttől inni. :)

Epidurális érzéstelenítés
: legutóbb erre is rákérdeztem. Azt mondta, hogy nála a kismamától függ. A kismama tudja, mennyire fáj neki a vajúdás, esetleg a szülés, viszont ha kéri bki, nem utasítja vissza. Tudja úgy adagolni, hogy ne érezzek semmit, de tudja úgy is, hogy csak tompuljon a fájdalom. Tehát ettől még lehet érezni a tolófájásokat is, csak jóval tompábban.

Csillag, ne tanuld agyon Magad! Szerdán megy majd a drukk, remélem, jobb tanárnál vizsgázol majd, mint legutóbb, és utána már tényleg vége egy időre megint. :)

Szép napot mindenkinek!

Heni

Kép
szheni

hello kismamik!

akkor nem csak én unom már egy picit ezt a "héj-állapotot".
Manó, én is gondoltam Rátok a földrengés hallatán. durva dolog egy ilyen. De remélem, azért semmi baj nincsen.
Niki, boldog szülinapot utólag:) szerencsés vagy, hogy ilyen fiatalon megtaláltad a párodat, és anyukává válsz, éds nagyon jó, hogy tudod értékelni.
Mimmi, jaj, úgy szeretem Óvárt, nagyon klasszak a fotók:) az nagyon mama-barát rész ott a parton:)
nálunk a kórházban nincs gáz, csak epidurál.
nekem még nincs összekészítve a táskám, pedig terveztem... csak mindig halasztódik, na, majdcsak, azért...
Magdi, én is ezen a héten teszem le a lantot, de már nem bánom. Nem lesz baj, ha nem muszáj felkelnem hajnalok hajnalán... ( plusz ma meg holnap áramszünet lesz 7-8 között. ezt az ötletet...)
verőfényes hétfő délelőttöt kívánok nektek.

mormota
mormota20

Mimmi: nekem is volt kivezetve olyan cső, amin távoztak a cuccok... hát jóval szarabb volt mikor azt kihúzták, mint bármi...
De egyébként császárnál spinális érzéstelenítést alkalmaznak. Bár nálad lehet hogy eda volt, mivel te már a vajúdás alatt megkaptad.
Nekem mondjuk az utófájások éjszaka nagyon fájtak, és ugye akkor még tök mozdulatlanul kinyújtott lábakkal feküdtem... jobb lett volna összegörnyedni, de hát még nem tudtam mozogni.

Ettől függetlenül a babának és a mamának is jobb ha simán születik.
És ha most valakinek faros a babája, még nyugodtan befordulhat szülés előtt. Több ismerősöm van, akiknek a 36-37. hét táján fordult be, és nem is érezték hogy megfordult. De van olyan ismerősöm is, akinek nem fordult be, és ráadásként nem is a feneke jött először, hanem a lába. Gyorsan vissza, azonnal császár.

Ha most császár is lesz, az istvánban rögtön veled lehet a baba, úgyhogy így mindenképpen jobb lesz, mint itt Tatabányán.

Heni: az istvánban egyáltalán nincs beöntés, és a borotválás nem kötelező. De mondta a szülésznő, hogy általában a kismamák maguknak úgyis elintézik még otthon, mármint a borotválást.

Kép
Kép
evicuska

Na megjöttem a védőnőtől, minden ok, a szívhang helye alapján továbbra is faros, de ami a durva, hogy ha puha a hasam, ki tudom tapogatni a fiam fejét :roll: Receptek a táskámban, születése után lehet kiváltani az én taj-számom segítségével.

Kép
benta

Sziasztok!

Mimmi!
Milyen szép nagy pocid van :D !!!! Folyópart nagyon klassz, Biusod meg nagyon szép kislány! :wink:

Szülés kontra császár: végülis a végeredmény számít: egy egészséges kisbaba....Szegeden nagyon sok a császár, úgyhogy igencsak benne van a pakliban, de amint anyuka ki tud kelni az ágyból, mehet a rooming-in....addig csak 3 óránkénti szopi van...
Szülés után csak megmutatják, mert a babák császár után pár órára inkubátorba kerülnek és csak a következő szoptatási idő alkalmával hozzák ki. Most nagyon természetes szülésre készülünk, de nem fogok a kardomba dőlni, ha mégis császár lesz....

EDA: lehet úgy adagolni, hogy anyuka a tolófájásokat érezze, olyan 7 cm-es méhszájnál le kell állítani...
Ha nagyon fog fájni, én is élek majd vele, inkább az epidurális, mint, hogy kifáradjak a végére és ne tudjak nyomni.....

Gáz:na az egy igazán jó találmány!

Nekem egyetlen nagy félelmem a vákumos szülés...akkor már 100x inkább a császár!!!

Niki!
Én is csak a 37. héttől kaptam időpontot CTG-re, pedig itt már a 35. héten szokták kezdeni.....ki érti ezt?

KépKép
amadea

Sziasztok!
Hihetetlen ez a kölök, szinte egész nap meg sem áll a pocakomba... Na, de nem is ezért jöttem.

Mimmi, nagyon szép a környék, amiről fotókat tettél fel. A nagylányodról nem is beszélve. És ez a férj... egy angyal :D

Mniki, nagyon boldog születésnapot kívánok! Megkérdezhetem, melyik nap ünnepelted? Mert én is a napokban tartottam (ez volt a reklám helye :D ), bár én a Krisztusit töltöttem be.

Heni, nem semmi az a baleset. Lényeg, hogy nagyobb baj nem történt.

Csillag, azóta nem tévedtek arra a tyúkok? Én is tuti elkaptam volna az egyiket és megfőzöm levesnek :D

Nekem sem túl fényesek az éjszakáim, de próbálok napközben többet pihenni.
Tegnap nagyon megijedtem. Nem tudom, ti jártatok-e már így: eddig volt a normál hüvelyi váladék, erre tegnap a tisztaságin sötétbarna folttal találkoztam. Szülésznő mondta, hogy amint vért tapasztalunk, azonnal irány a kórház. Ez ugyan nem az volt, de betojtam rendesen. Azóta szerencsére nem volt. Már szült barátnőm és unokatesóm azt mondták, hogy lehet, hogy kezd a méhszáj tágulni/rövidülni.

Málnalevelet én is beszereztem, de csak a 36. héttől tervezem, hogy iszom.
A kórházba, ahol szülök, fájdalomcsillapításként csak az epidurális érzéstelenítő van, úgyhogy sok választásom nincs.

Puszedli, Neked jó pihenést otthonra. Már nagyon Rád fért. Szerintem borzasztó gyorsan eltelnek ezek a hetek.

Én meg nem győzőm a rengeteg babaruhát mosni, vasalni. Most is vár egy halom a vasalásra. Drága apukám pedig jelentkezett, hogy ő szívesen kivasalja őket :D

Na, megyek, neki is állok. Ma szabi, holnap csak pár órára megyek be, aztán szerintem szerdán-csütörtökön majd meglátom, de már nagyon sűrűn keményedik a hasam :(

Csók mindenkinek!

KépKép
süni76

Sziasztok!

A receptekről jut eszembe, hogy én is megkérdeztem a védőnőt, hogy mi értelme, hogy csak utólag lehet kiváltani a recepteket. Azt mondta azért, mert a baba nevére írják, de az én tajszámomra meg lakcímemre. Úgyhogy gondolom hiába tudja valaki, hogy mi lesz a neme, meg a nevét is eldöntötte már, mégis kivárják a születést, az a biztos.

Mimmi!

Nagyon aranyosak a képek, amin te vagy azon is jót mosolyogtam, mert látszik, hogy Bius fotózta, olyan lentről készült. :lol: Aranyos nagyon.

Ja! Eldobható pelenkázó alátétre írta valaki egy másik topicban, hogy gyógyászati segédeszköz boltban lehet kapni olcsóbban. Olyan néven, hogy betegalátét. Ugyanaz, mint a dmben, csak nincs rajta macis minta, hanem egyszínű. :wink:

Császárral kapcsolatban már lenyugodtam, egy ismerősöm is elmondta az élményeit. Nem töröm tovább ezen a fejem, a lényeg az, hogy a babu egészségesen jöjjön a világra. :wink:

Heni!

Már otthonra sem jönnek neked a tanítványok? Én úgy gondoltam, hogy azt talán még végig bírni fogom, hisz nem kell kimozdulnom. Bár igazad lehet, mert most szombaton is voltak nálam és elég kényelmetlen volt 2 órán keresztül üldögélni... :roll: Viszont nem volt idő lazsálni, mert jön a vizsgaidőszak és még rengeteg dolgot át kell venni.

Úgyhogy nem nagyon vártam a hétvégét, mert estig dolgoztam, de a munka csodát tett, mert utána még éjfélig (párom akkorra ért haza) pakoltam a szobában és végre minden a helyén van. Bár a kiságymég mindig nincs összerakva, ennyi hiányzik még. No meg pár cucc amit be kéne szerezni.

Tudom, hogy volt már téma, de én még mindig elég bizonytalan vagyok. Valakinek van tapasztalata a medela kézi mellszívóval kapcsolatban? Avent szimpibb, mert egykezes, ezzel szemben a medela húzogatós, így kétkezesnek tűnik. Viszont olcsóbb...

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Niki!
Isten eltessen sokaig! Kepzeld, nekem is tegnap volt a szulinapi bulim. :D
Neked melyik nap pontosan? Nekem 24. Izgultam, hogy hogy birom majd, de minden rendben ment. Jo sok kajat csinaltam, es a lakast is topra kellett kivikszolni. Ferjem sokat segitett szerencsere.

Mukkancs,

Varbiro doki a magas mosolygos jokepu vagy a kicsi fekete haju kekszemu? Az en dokim Gimes.

Leirom nektek, milyen eperkoktellal vartam a vendegeket:

Turmixgepbe: sok eper, egy kis cukor vagy mez, jegkockak, kicsi eperlikor, es egy keves feherbor. Annyira finom!!

Olyan fura, hogy en most mindent jobban birok, mint a 25. het koruli idoben, amikor masok fittmamik szoktak lenni. Akkor alig birtam valahova elindulni, most egesz jo a helyzet. Aludni is egesz jol birok, minimum egy pisiles, es persze minden fordulasra felebredek.
Erdekes, hogy mikor mindenki fazik korulottem, nekem melegem van. Egesz nap nyitva vannak az ablakok, mert jol esik, es este sem kivanom a melegebbet.
Papa persze felveszi a futest egy kicsit, mert allitolag megfagy. Eddig pedig en voltam a fazosabb.
Ti nem vagytok ezzel igy?

Udv
Agi
lys

Süni, Lys!

Boldog szülinapot nektek is!!!! :D
Kép

KépKép
amadea

Nahát, ez a babanet beengedett, de csak elviekben. Nikinek válaszoltam a privijére, s én szemét elfelejtettem a szülinapi jókívánságokat megírni. Nos, akkor Sünivel egyetemben soká éljetek!

Heni: gáz a motoros dolog, egyetértek apával. Az a jó járgány amelyiknek minimum 4 kereke van.

Csillag: tarts ki, ez már az uccsó pár centi. Mármint a suliból. Gondold el, hogy előre volt a jó (elvégre nekem úgy jött le, hogy Linzben jó életetek volt), most "fizetsz".

Mimmi: az ilyen hintát szeressem én is, nálunk nemrég jelent meg a nagyparkban, de a 2-ből 1 már tönkrement, s én nem megyek a parkba. Van itthon is játszótér :) Pocid szép neked is.

Szülés: anno Edinával jól megijesztettek, hogy tuti már nem fordul be (szal nem adták meg a gondolataimnak még az esélyét sem, hogy beszéljek a lánnyal, mert bőven van ideje befordulni). Hát szépen elővettem ama pár előnyét a császárnak a hüvelyi szüléssel szemben, s azt tartottam szem előtt. Persze a kisasszony befordult következő uh-ra. Gondolhatjátok, hogy alig ment a saját magam "visszafordítása". Lehet ezért is omlott össze a gátsebem belülről szülés után 5 nappal? Na, ezt nem kívánom senkinek. Ellenben a novemberben szült barátnőm maximálisan a császárt támogatja. Igaz első (s egyben állítólag utolsó) szülése volt, hát nem tudom. Én azért nagyon nem akarom kipróbálni, ha már hároszor kijött a bébim természetesen, akkor talán összejön most is. No, de ha az lesz a vége, akkor is csak azt tudom mondani: mit a kismamák nyavalyája. A babák épsége, egészsége az elsődleges. Engem anno vákuummal meg fogóval szedtek ki az anyámból. Brrr.....na akkor inkább császár. Ennek még barátságos hangzása sincs.

Földrengés: tegnap este mikor hazaértünk, a balcsi melletti keresztanyám emilje várt: ugye nem rázott meg túlzottan a föld minket. Hát nem értettem. Aztán mikor a fórumon is olvastam a nekem szegzett kérdést (s bocs, dolog volt, apa befogott, s csak lopva olvastam, válaszolni képtelen voltam), kérdeztem a páromtól, hogy ő tud valami földrengésről? Ekkor mondta, hogy míg a lányokat fürdettem, ő is olvasta a fórumján, hogy ott is említettek valami földrengést. Összenéztünk értetlenül. Hát szombaton itthon voltunk, pocsék volt az idő, de vasárnap délelőtt 11-kor elmentünk, s járkáltunk erre-arra (hja, az utcánkból nem lehetett rendesen lemenni, valami ünnep volt, s a tömeg miatt lezárták a forgalmat....mondtam is apának, hogy titta szerencse nem szülni indultunk). Szomszéd városba is ellátogattunk, hát nem volt nagy kaland, de végül jobb volt mint itthon.
A lényeg: ti informáltabbak vagytok a föld itteni rengésével kapcsolatban. Mi pedig szerencsére nem éreztük.

Na léptem, pedig tuti még lett volna mire válaszolnom, csak a lányom megunta a dícsőséget, s rángatja anyáját.

Kép
kissmanó

Süni, nagyon boldog szülinapot! Nem éri titkolózni!

Lys, nagyon boldog szülinapot!

Kép
benta

Heni, dehogy haragszom, nyugodtan, bárkinek szívesen elküldöm és küldjétek, akinek csak kell, örülök, ha ebben tudok segíteni! :)

Az epidurális dolgot nekünk is úgy mondták, ahogy Heni írja, lehet úgy adagolni, hogy "nagy vonalakban" azért érezzünk fájásokat... nekem sem valami nagy a fájdalomküszöböm, és mivel fogalmam sincs, milyen fájdalommal jár a szülés, így nem zárkózom el ez elől a lehetőség elől sem. De azért már kezdek nem annyira félni a szüléstől, mint két hete... tényleg ki van ez találva, hogy a vége felé már szeretnénk látni a kisbabánkat, így várjuk a szülést is :)

Mormota, én is várom már, hogy ne kelljen dolgozni, tényleg nagyon fárasztó... igazából az a rossz, hogy sokszor éjszaka nem tudok aludni, és olyankor borzalmas a munkahelyen ébren lenni és teljesíteni :) (nem beszélve a gyerekszobáról, ami még mindig sehogy sem áll... :roll: )

Most látogatott meg egy kolléganőm a 15 hónapos kislányával. Tündéri kis csajszi :)
magdii

Heni, dehogy haragszom, nyugodtan, bárkinek szívesen elküldöm és küldjétek, akinek csak kell, örülök, ha ebben tudok segíteni! :)

Az epidurális dolgot nekünk is úgy mondták, ahogy Heni írja, lehet úgy adagolni, hogy "nagy vonalakban" azért érezzünk fájásokat... nekem sem valami nagy a fájdalomküszöböm, és mivel fogalmam sincs, milyen fájdalommal jár a szülés, így nem zárkózom el ez elől a lehetőség elől sem. De azért már kezdek nem annyira félni a szüléstől, mint két hete... tényleg ki van ez találva, hogy a vége felé már szeretnénk látni a kisbabánkat, így várjuk a szülést is :)

Mormota, én is várom már, hogy ne kelljen dolgozni, tényleg nagyon fárasztó... igazából az a rossz, hogy sokszor éjszaka nem tudok aludni, és olyankor borzalmas a munkahelyen ébren lenni és teljesíteni :) (nem beszélve a gyerekszobáról, ami még mindig sehogy sem áll... :roll: )

Most látogatott meg egy kolléganőm a 15 hónapos kislányával. Tündéri kis csajszi :)
magdii

jaj bocsi a duplázásért, megint lefagyott a babanet küldés közben :(
magdii

Mimmi: szép helyen voltatok, és nagyon csini vagy! Szép nagy a pocakod!

Niki: ha simán szülök, és nagyon fáj, én is kérni fogok érzéstelenítést.

Csillag: hogy megy a tanulás? Vagy szundizol felette?

Amadea: én május 11-én kapok időpontot CTG-re. Kíváncsi vagyok mikorra kapok, mert elm. már a május 18.ai héten kezdeni kellene.

Nekem van málnalevél teám itthon, majd én is el kezdem megint inni.

Lys, Süni: nektek is boldog születésnapot!

Nálunk is u.ez, én voltam a fázósabb, de msot oan mintha a férjem lenne az.

Elálmosodtam, pedig még szinte semmit sem csináltam.
Kimostam a textilpelusokat, hát, ezek sem olyanok már mint régen:(.

Ácicnak már csak két munkanapja van, a mai meg a szerdai.

Nem is tudom mondtam-e: pénteken felhívott a könyvelő asszisztense, h miért tp, miért nem tgyás? mert ugye a cégnek jobb lenne ha nem fizetne a 15. nap után az oepnek. Mondom nekem meg így a jó. Hát nehogymá' ő mondja meg.
Vendég

Puszedli!

Könyvelő gondolkozhatna kicsit a te fejeddel, vagy csak bepróbálkozott. Na nehogy má' tényleg!

Nekem is mondták, hogy szülés előtt menjek el Tgyásra, én meg mondtam, hogy nem, hisz tudom, hogy az uccsó hónapban már alig lesz munka, csak pár napot kell bemenni, azt meg kibírom, az a 30% sem mindegy szerintem. Arról nem is beszélve, hogy ha kiveszem, akkor is elvárnák, hogy megcsináljam a papírmunkát, csak akkor előtte egy hónappal gürizzek többet. Na, persze!! :evil:

Kép
Kép
tabati

Ági, Süni, boldog szülinapot Nektek! :)

Kissmanó, a híradóban hallottam, hogy milyen nagy földrengés volt Romániában, még Brassóban is lehetett érezni. Ezért gondoltam, hogy esetleg Ti is éreztétek... de szerencsére ez legalább nem dühít Titeket, ha még mindig túrják a földet Nálatok... Tényleg, hogy állnak a munkákkal? Azért haladnak? Vagy esetleg végeztek is?

Evicuska, sajna még nem tudom, mi az Istvánban a helyzet. Csak 13-án megyünk Pokerrel szülőszoba látogatásra és előadásra(legalábbis remélem, hogy sikerül azt az időpontot leegyeztetnem a doktorbácsival 8-án), úgyhogy addig csak hallomásból tudom, melyik kórházban mi van. A legtöbben az ismerős kismamák közt, akik mostanában szültek, azt mondják, hogy náluk borotváltak, mert a pici baba onnan is elkaphat vmiféle fertőzést, bár tény, hogy ezt a köztünk lévő gyakorló anyukák jobban tudják nálam. :)

Puszedli, csak keményen! :):) Hát nehogymá'! :):) Ácicának kitartást! :)

Tabati, még kb két hétig jönnek... tényleg megerőltető már egy kicsit, de a lóvé meg jól jön... :? Így, hogy egyenként jönnek, így meg aztán igazán ki lehet bírni. Mondjuk ha egyszerre lennének 4-en, mint az elején, na, az már rázósabb lenne... de aranyosak nagyon. Ma voltam bent a suliban megint, bevittem a táppénzes papíromat, és el voltak ájulva, hogy "Te jó ég, mennyit nőtt a hasad!!" (Megjegyzem: pénteken voltam előtte, akkor még az a pár kolléga "túl kicsi"-nek találta... :) ) Viszont jókor mentem, mert hétvégén az egyik kolléganőm fiának volt az esküvője, és isteni sütiket hozott... 8)

Benta
, végülis az a lényeg, hogy Benjámin egészséges... és még mindig befordulhat... mennek ám Neked is a pozitív hullámok. :):)

Heni

Kép
szheni

Egy kis nosztalgia... ezer éve nem hallottam ezt a zenét, de még most is nagyon tetszik. :)

http://www.youtube.com/watch?v=qjR3vkdk ... re=related

Heni

Kép
szheni

na, ezt találtam a világhálón:
Vrancea zónája eléggé "mozgós", lehet jön a következő?

Egész Erdélyben jól érezhető volt az a földrengés, amely este 8 óra 25 perc körül keltett riadalmat. A bukaresti Földfizika Intézet információi szerint a rengés központja Vrancea térségében volt, 120 kilométer mélységben, ahol a mérőállomások a Richter skála szerint 5,3 erősséget mértek. A földrengés maximális amplitúdója 3 percig tartott, sem áldozatokról, sem anyagi károkról nem kaptunk információkat.

Kép
kissmanó

Én ezt találtam:
Földrengés Romániában
A Richter-skála szerint 5,3-es erejű földrengés rázta meg szombaton Románia középső és keleti részét - közölte a romániai geofizikai intézet.

Este fél kilenc előtt öt perccel mozdult meg a föld. A rengés epicentruma Vrancea megyében, Bukaresttől mintegy 120 kilométerre északkeletre volt, fészke pedig 120 kilométerrel a föld felszíne alatt.

A földrengést érezni lehetett Bukarestben, a Fekete-tenger partján fekvő Konstancában, Brassóban, Jászvásáron (Iasi), Galacon (Galati) és Brailában. Moldovában és Bulgáriában ugyancsak érezni lehetett a földmozgást. A Bulgária északi és északkeleti részén érezhető földrengést 4-es, 5-ös erősségűre becsülte a bolgár geofizikai intézet.

Áldozatokról vagy károkról nem érkezett jelentés, de egyes helyeken pánikba esett a lakosság és utcára menekült, amikor bútorok megremegtek és tárgyak estek le. A bukaresti nemzeti színházban 15 percre megszakították az előadást.

Azért ez az 5,3 elég nagy lehet... emlékszem, még fősulis koromban nálunk is volt vmi földrengés-féle, már nem emlékszem, az mekkora volt, talán Veszprém környékén (Anuk?) volt az epicentrum, bár már erre sem emlékszem pontosan, mert ugye sem a rövidtávú, sem a hosszútávú memóriám nem túl jó, de azt tudom, hogy a retorikatanárom azt mondta, hogy nem kell kimennünk az épületből. (Merthogy suliidőben volt, és épp aznap nem lógott senki). Ha meg van írva, hogy ránk dőljön az épület, akkor úgyis ránk fog... na, köszi. :) Otthon meg csak úgy csörögtek a tányérok a szekrényben. Szóval ijesztő volt rendesen... De örülök, hogy Ti jól vagytok. :)

Heni

Kép
szheni

Na ja....'90 júniusában volt jó poén. Egyetemista voltam (az említett Jászvásárban), egy sült csirkecombot tartottam a kezemben, szobában egyedül, mikor jöttek a hullámos lökések. Földszinti volt a kolesszobám, így gondolkodás nélkül a rövidebb utat választottam az épületből való távozásra: az ablakon kifele. Földmozgás múltával kezdtem gondolkodni, hogy csöppet sem logikusan cselekedtem. Ugyanis mi van, ha az ajtó zárva, nálam meg nincs kulcs? Na jó, kulcs ugyan nem volt nálam, de ajtó sem volt zárva. DE: mi van, ha ajtó nyitva, s ilyenkor a szemfüleseknek eszükbe jut a szobákban fosztogatni?
Különben épp az említett földrengéskor, az akkori legjobb barátnőm anyukája mesélte, hogy (földrajztanárnő volt) épp a földrengésről tartott órát a középsulisoknak. Hát live élvezhették :lol:
S szintén akkor történt, a másnak hajnali utórezgéskor (ami azért sztem volt legalább ugyanakkora erősségű, már számadatokra nem emlékszem), hogy Brassóban az épp visszakapott magyar giminek a földszint és első emelet közti része beomlott. Hát évekig (közel évtized) folyt a javítás. Bár szerencse nem az első rengés alkalmával nyílt egybe a két emelet. Belegondolni is rossz.
Amúgy a közelmúltban is mit művelt a természet az olaszoknál.....

Kép
kissmanó

És sajnos egyre több ilyenről hallani... de azért ez hátborzongató, hogy hogy tud lázongani a természet... a német rokonaim a Starnbergi tó környékén laknak. Tavaly vagy tavalyelőtt hurrikánra panaszkodtak, fel is vették videora. Az is pusztított rendesen, de nagyon fura, hogy az Alpok északi részén ilyen előfordul... komolyan eszembe jutott, hogy mi van, ha itt a velünk szemközti horgásztavon is kialakul majd ilyesmi. Itt nincs annyi hegy, mint ott. Na, persze nem túl vszínű, hogy ez így lesz, de ki tudja.

Ma viszont irtó nagy a szél, és Beni bébi gondolom, érzi is, mert meg sem áll egész délelőtt. :) Hihetetlen, hogy mennyit mocorog ma. Megint ezek a fura pózok... :D:D

Heni

Kép
szheni

Heni: ez a nosztalgia videó jól itt ragasztott a gép előtt.
egyik klippről kattogtattam a másikra.
szerencsére bejöttek a lányok az udvarról, szal most ebédkézés.

Kép
kissmanó

Sziasztok Kismamik!

Lesz megint mit visszaolvasnom,jó sokat írtatok!
Sajnos én hétvégén nem tudok jönni,mert akkor ugye itthon vannak a csajok is és van elég dolgunk,meg a jó idöben általában kinnt vagyunk!
Remélem mindenki jól van!

Nálunk minden okés,hétvégén nekiálltam kimosni Benedek ruhácskáit,és ki is vasaltam!
Kb háromnegyed része kész van,mivel hétvégén még ismeröstől kaptam egy csomó kisfiú ruhát,azok most száradnak!
Pelusok meg most vannak a gépben,fözőprogramon(mivel a csajoké volt)!
Tudom hogy még ráérek ezekkel a dolgokkal,de én nem szeretek mindent az utolsó pillanatra hagyni!

És mégegy jó hír!
A csajok költöznek 1 szobába,így Benedeknek lesz külön szobája!
:lol: :lol: :lol:
Ez nagyon jó lesz így,mivel 2 gyerekszobánk van,és Jázmin is iskolás lesz szeptembertöl!
Így a 2 csajónak lesz egy szupi csajos szobája,Réka mostani szobáját kapja a pici,ezt még festeni sem kell,mivel minden kék és sárga!
A csajoké meg hétvégén lesz festve!

Nagyjából átfutottam az oldalt látom a császárról volt szó,erről tudok mit írni,én szültem így is úgy is! Majd később,ha visszaolvastam!

Noémi!
Köszi a receptet!

Kismanó!
Küldök privit a táblához!

Bocsi csajok ha túl sok voltam magunkról!

Ja és láttam vannak szülinaposaink is:Nekik Boldog Szülinapot!
20140328174041

Sziasztok!

Látom már sokan kimostátok a babaruhát.....milyen mosószert használtatok? Olvastam, hogy jó, ha adok hozzá ecetet is...azt az öblítő helyett szokták? Bocsi a tudatlanságomért :oops: ...kezdő háziasszony :oops: :D ....A héten remélhetőleg megérkezik a mini mosógép, akkor pedig én is nekiállok Nóri cuccainak....

KépKép
amadea

Köszi a szülinapi jókíváságokat!
Lys, neked is sok boldogot! Én is 24-én születtem :D

Heni, eszembe se jutott, hogy a szél miatt hancúrozik Zéti is ennyit. Köszi, hogy rávilágítottál! Viszont most már a szemérem- és medence csontom is kezd fájni. Asszem kezdődik a végszakasz.

Amadea, én a folyékony Persil Sensitive-vel mostam a babacuccokat. Egész kellemes illata van. Szinte már babaillat :D Ecetet nem adtam hozzá, viszont mindent vasaltam.

Most fejeztem be a mákosgubát és sütöttem egy körtés sütit is. Holnap beviszem búcsúzóul. Asszem a csütörtököt már kihagyom.

KépKép
süni76

Kép
kissmanó

asszem korábban Lys kimaradt.
természetesen neki is kijár a boldogságos a +1-re.

Kép
kissmanó

:) Kissmanó, akkor ezek szt nem csak rám volt jó hatással... :)

Amadea, az én mosószerem Norit, az Auchanban vettem, kimondottan babaruhákhoz van. Az öblítő pedig Gabi. Ecetet én sem használtam még sosem mosáshoz... Viszont amikor kimosom a ruhákat velük, nagyon jó illatuk van, aztán száradás után semmi. :( Pedig nagyon fincsinek tűnt... de igaza lehet Noéminek, hogy a babóknak biztosan ez a semlegesség a jó...

Heni

Kép
szheni

Negyedik kölöknek semmi extra (na jó, asszem nálunk a többinek sem nagyon volt, Grétinek tuti, többire nem emlékszem).
Símán a család többi tagjainál használt Persil a mosószer, annyi, hogy eleinte külön mosom, 2x öblítem, öblítőszer nélkül.

Kép
kissmanó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?