Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Babatali: valaki elküldené priviben a számát nekem, arra az esetre, ha nem találnánk oda. Köszönöm szépen! Mi ismertetőjelünk, hogy egy nagy kerekű, zöld babakocsival leszünk.
szonce82

Sziasztok!
Vasárnap hajalban 2.33-kor megszületett a kislányom. Ha majd lesz egy kis időm, írok, addig is gratula mindenkinek, aki szintén mostanában szült.
Ildi

Kép
bcuca

Kedves Ildi! Hatalmas gratula, jó egészséget mindkettőtöknek, sok boldogságot! Várjuk a történetet és képeket!
szonce82

Marci hivatalosan Márton Bendegúz névre hallgat, 3480 grammal, és 56 cm-vel született. 3300 grammal hoztuk haza, és hihetetlen, de ma már egy hetes :)

A szülésznővel és dokival messzemenően elégedett voltam, igazándiból a szülésznő volt az, aki végig a legtöbbet segített. Amikor dolgozott, mindig benézett, megkérdezte hogy vagyok, segített a szoptatásban.

Az osztályos nővérek/szülésznők szintén nagyon kedvesek voltak, bár sok idejük nem jutott egy-egy emberre, de ez nem az ő hibájuk.

Az nagyon látszott, hogy mi hétvégén voltunk benn, hozzám vasárnap kora délután jött előszőr egy katonás stílusú, idősebb csecsemős megkérdezni, hogy mit mutattak már meg. Mondtam semmit... Bevezényelt az újszülött osztályra köldökápolást tanulni, az ott lévő csecsemős először azon hitetlenkedett, hogy két napig senki nem mutatta ezt meg, aztán meg letolt, hogy bezzeg anyuka se jött be megkérdezni.

Még egyszer próbálkoztam náluk, vasárnap este mikor vittem vissza a babám, mert akkor kezdett belövellni a tej. Kérdeztem, éjjel mégis mit tegyek, hogy reggelig ne legyen baj, mire közölték: "Szoptasson". Hát köszi

Így végül fejtem éjjel, masszíroztam, borogattam (mint kiderült, hibásan hideggel, de akkor nagyon jól esett), hát nem mondom hogy ez volt a legjobb éjszakám.

Szobatársnőm hétfőn szült, hozzá már délután jöttek érdeklődni a kórházi védőnök, hogy minden rendben megy-e.

Ma volt nálunk a doktorbácsi, mindent rendben talált Marcin. Az egyik szeme sajnos születése óta csipás, hiába csepegtetünk bele egy hete. :( Most kaptunk rá másik szemcseppet, meg egy homeopátiás bogyót, amit feloldva kell megitatni vele. Remélem hat, mert különben beígérték nekünk is a könnycsatorna átmosást :(

Ja, a képek még a kórházban készültek, nem csoda, hogy ismerős a takaró :)
jaspis

Sziasztok!

Bcuca!
Gratulálok a kislányodhoz, végre kicsit változott az arány :-))
Sok boldogságot, és egészséget nektek!

Leányok Asszonyok! Már csak kettőt kell aludni... :-)

Kati

Kép
tatyi1983

Sziasztok,
Gratulalunk minden friss Babas Mamanak :D

Koszi a telefonszamokat! Vasarnap megyunk :) Ismerteto, Merike rohan amerre latt :) Piros babakocsi :) Puszi

Kép

Kép
cirkuszka

Sziasztok Lányok!

Julcsi babám vasárnap délelőtt 10.25-kor dugta ki gyönyörű buksiját. 4100 gramm, 55 cm volt. Tegnap jöttünk haza, és hát az első nap nem volt túl fényes, ma már kicsit nyugisabb volt, de remélem még lesz jobb is.

Ildi, gratula neked is, sejtettem, hogy te vagy, egyszerre értünk szombat éjjel a szülőszobára. De nem akartam nagyon firtatni a dolgot, mert neked már elég komoly fájdalmaid voltak. Nagyon irigykedtem, mikor 2 óra múlva felsírt a babád. Aztán még egy, aztán még egy babasírás, én meg még sehol sem tartottam....

Elég durva volt a szülésem, legalábbis én nem számítottam ilyen fájdalmakra. Magzatvízem szombat este elfolyt, éjfél előtt értünk a kórházba. Nem akartam tágulni, így kaptam tágító kúpot, majd később az oxitocint is bekötötték. Ettől a fájdalmaim nagyon felerősödtek, de továbbra sem tágultam. Végül minden ellenérzésem ellenére kértem edát, mert nagyon fogytán volt az erőm. Megkaptam, ettől nagyon gyorsan tágultam tovább, hamarosan már kitolásnál voltunk, hát ez is eltartott több mint egy órát. Végül a dokim hívta egy kollégáját, és ketten nyomták ki belőlem Julcsit. Hatalmas megkönnyebbülés volt, de láttam a dokin, hogy eléggé aggódva vesz további kezelésbe. A gátmetszés ellenére szakadtam mindenfele. Másfél óráig varrtak össze. Rengeteg vért is veszítettem, emiatt maradtunk bent plusz egy napot, ajánlottak vérátömlesztést, írásban kellett nyilatkoznom, hogy köszönöm nem kérek. Most szigorú pihenésre vagyok ítélve, ami mondanom sem kell a babával nem könnyű...

Mikor végre megkaphattam Julcsit, azonnal kereste a cicit, és már a szülőszobán elemi erővel szopizott. Hihetetlen volt. Aztán 3. napon tejcim is lett, úgyhogy azóta még többet szopizunk. A kórházban a második két éjszakát már kint töltötte velem, szerintem ez segített abban, hogy elkerültük a mellgyulladást, és most bőven van tej. Bár most kicsit kétségbeestem, mert mióta hazajöttünk van hogy óránként kéri a cicit. A kórházban nagyon nyugis baba volt, csak evett, aludt, hát ez az itthon töltött elmúlt 2 napban eléggé megváltozott, és megismertük hogy tud torka szakadtából ordítani. Igazából csak a cici nyugtatja meg, de az nagyon. De nem tudom, nem rontom-e el, hogy mindig hagyom rajtam csüngeni. Remélem, csak annyi van, hogy meg kell szoknia az itthoni légkört, és újra nyugis babám lesz.

Süni, én a Juditnál szültem, csak jókat tudok róla mondani. A szülésfelkészítőket is ő tartja, hasznos azokon is résztvenni. Szegényt sajnáltam, mert Julcsi nem túl barátságos időpontot választott a születésre, szombat éjjel kellett mennünk, szinte egyszerre értünk be a kórházba, és délután egyig voltunk a szülőszobán, szóval jól lestrapáltuk a szülésznőt és a dokimat is, de ők szuperul helytálltak. Erről jut eszembe, a párom jelenléte nekem rengeteget jelentett, nélküle még sokkal nehezebb lett volna.

Na, jó hosszú lettem, remélem nem untattam senkit.
Megyek, mert Julcsi megint nyugtalan, úgy látom jön a következő szopi.

Zita

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Sziasztok!

Lányok,
köszönöm a telefonszámokat.
Mi zöld babakocsival megyünk.

Én is gratulálok mindenkinek és várom a további képeket!

Zita,
ne aggódj, az első napok már csak ilyenek. Megszokja Julcsi és utána minden rendben lesz, majd megnyugszik és kipiheni magát.
Szép méretei vannak, nem csodálom, hogy ketten kellettek hozzá :)
Azért próbálj meg valahogyan pihenni, hogy legyen erőd és gyorsan felépülj.

Jaspis,
én is hétvégén voltam bent és nagyon ismerős volt, amit írtál :)
Hozzám sem jött senki...
Beninek is gond volt a szemével és csak a 2. fajta szemcsepp és a rengeteg kamillás tisztogatás segített 2 hét után.

Reni
b.reni

Sziasztok.

Ma van baba-mama ruhabörze a Hungexpo A pavilonjában.
MI mindjárt indulunk, remélem jó olcsón sok aranyos ruhára tudok szert tenni nyárra.
8-15 óráig tart.

Holnap talizunk, biztos megismerjük egymást.
Cirkuszka én téged biztos...:-) hisz már találkoztunk.

Zita, Ildi: Gratulálok a babákhoz. Ügyesek voltatok! Nehogy azt higgyétek, hogy a szülés volt a neheze!!! :lol: :lol:

Valaki nyomjon nekem is egy mobilszámot, hátha szükségem lesz rá! Köszi előre is.

Puszi mindenkinek, Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Jaspis: Gratulálok még egyszer a babádhoz! Milyen homeós bogyót adsz neki a szemére? Apis Mellifica, Pulsatilla vagy Argentum Nitricum? Éjszaka milyen baba hányszor kel fel? :wink:

Zita978: Szép súlya van a kislányodnak! Gratulálok! Képet teszel fel róla? :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Jó reggelt!

Nem akarom elkiabálni, de tényleg egyre nyugodtabb a babó, a második éjszaka már sokkal jobb volt. Megmaradt a kiságyában. Éjfélig nyügi volt, gyakran kérte a cicit, de aztán lenyugodott, és 4-kor meg 7-kor ébredt. Most megint alszik :)

Próbálok beszúrni egy képet a tegnapi első fürcsiről, bőgött rendesen :)

A netre raktam fel képeket, priviben aki kéri, annak elküldöm a linket.

Zita

Kép julcsi [/img]

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Zita978: Köszi, hogy tettél fel képet! nagyon helyes a babád és látszik, hogy jó súlyban van! Engem érdekelnek a képek :wink: Nálatok is a férjed fürdeti? :wink: :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Igen, Apa fürdet, hát tegnap kicsit bénáztunk, de majd belejövünk. A krémes hintőport nem tudtuk teljesen jól lemosni. Valami olajjal kellene próbálkozni? :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Zita978: Köszönöm a képeket! Csodálatosak vagytok! Gyönyörű a baba! Én nem használtam azt a krémet... nekem Johnsons babafürdetőm van. Fürdetés előtt beolajozzuk a gyógyszertári olajjal és fürdésnél Johnsons babafürdetővel fürdetjük. Nekünk bevált és szép a bőre. De van akinek nem vált be... :wink: :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
millye

Millye, köszönjük a bókokat :)

Andriska is zabálnivaló ezen a fotón, stramm kis fiúcska, és mekkora nagy kék szemei vannak! :)

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Zita978: Mi is köszönjük a bókokat! További jó babázást kívánok! :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Zita

Ránk ugyanez igaz, amit leírtál, bent hangja sem volt Marcinak, itthon meg szinte álló nap nyűglődik, főleg a délután harcos, és óránként mellen van.

Mondjuk tegnap délután már aludt nagyokat, ma is aludt 1/2 11-től 3-ig, pont míg párom édesapjáék itt voltak gyereket nézni. Így persze éjszaka rövidebbet aludt, ma éjjel keltünk 1/2 3-kor és utána 1/2 6-kor is. Kíváncsi vagyok, mi lesz ma éjjel.

millye
Silicea C12

Akartam kérdezni, hogy a popsikenőcsöt mennyire kell lemosni a gyerekről fürdetéskor? Muszáj teljesen ledörgölni, amikor úgyis újra rekenem utóljára?
Az olajozás mire jó?

Mi jelenleg tiszta vízzel fürdetünk, mármint nálunk is a párom fürdet, gyerek eddig nem panaszkodott, hogy nem tetszene neki.
jaspis

Sziasztok,
Holnap tali :) Nalunk mar a fenykepezogep bekeszitve :)
Jaspis nagyon tunemeny Babad van :) Ismeros a takaro es a ruha is Meriken is volt :)

Zita, Julcsi szepseges kicsilany, :) Megnezhetem is is a kepeket ?

Lanyok akkor holnap 10kor :) Legyetek addig is jok!
Sziasztok
Jo ejt

Kép

Kép
cirkuszka

Sziasztok.

Lányok ez szerintem mindig így van. Úgy csinálnak a babák a kórházban, mintha áldott jók lennének, aztán otthon meg kezdődik a rock'n roll...:-) ez így normális, egyébként a változás okozza náluk, mármint érzik, hogy elvitték őket valahova,más a légkör stb...

A szoptatással az a helyzet, hogy szép lassan beáll majd a napirend, kinek előbb, kinek később. Nagyon kimerítő tud lenni ez az időszak, de ne adjátok fel.
Ami fontos, hogy napközben ragaszkodni kell a 3 órás etetéshez, ne nyúljon tovább a szundi, mert hajlamosak a babók felcserélni az éjszakát a nappallal alvásilag és akkor kipurcantok. Ha sűrűbben szopnak az nem baj, de ritkábban ne. Nálunk volt ilyen, szóval tapasztalatból beszélek és természetesen csak tanácsolok, mindenki úgy csinálja ahogy akarja.

Cirkuszka: fotó masinát viszek én is. Kissé aggódom Boti miatt, remélem nem rendez őrületet, mint ma. Jönnek olyan fogai amiknek még nem kéne jönniük és meg van őrülve teljesen. Kikészül mindenen, ha valamiben ellent mondunk neki...kikészít néha.

Millye, Zita: Cukik a babák. Fürdetés szempontból, mi még mindig a gyógyszertári fürdetőt használjuk az bejön. Mi az a krém hintőpor és ilyenről nem hallottam.

Jaspis: Nem kell ledörzsölni a popsikrémet. Szerintem nem is lehet, mert annyira zsíros, legalábbis a mienk. Én megmosom a popsit a fürdetőkrémmel és kész leöblítem. Ennyi. Ami lejön az lejön. Ha gondolod töröld át fürdés előtt popsitörlővel és úgy fürdesd meg, úgy még jobban lejön majd.

Kubu? Hol vagy, eltűntél. Holnap várunk!!! Olyan jókat vettem a ruha börzés. 5 ezerből vettem 7 kantáros nyári rövid nacit és 4 pár zoknit. Jó bolt volt, alig használt, mintha új lenne. Irtó tömeg volt, azt hittük megőrülünk. Rájöttem, ide nem gyerekkel kell menni. Még csomó mindent vettem volna, de behisztizett Boti (Apa is kissé) hiába nem férfiaknak való hely. :-) Így eljöttünk.
Majd képzeljétek olyan édi zoknikat vettem és nem elhagytuk. 4 párat, tapadós talpút. Tudom megesik, de nagyon bosszantott.

Na jó akkor holnap találkozunk. Lehet picit késni fogok, mert Apát elviszem focizni, így sajnos nem jön velünk. Azért sietünk.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok,

Azért bepótolom a lemaradásom…

Megkaptam a priviket és még a hétvégén válaszolni is fogok, csak valahogy időzavarban vagyok.

Kati természetesen viszem a filtereket, de tényleg csak pár darab, max egy napi adagra elegendő, de azért ez is jó. Legalább többfélét is kipróbálhat.

Ildi,
Gratula, nagyon ügyes vagy. Nagyon jó egészséget kívánunk Nektek és sok sok boldogságot.
Ahogy olvasom Zita beszámolóját, akkor Neked elég gyorsan zajlottak az események ugye ?

Jaspis,
No para a csipásodással, szépen használd a szemcseppet, kamillával vigyázz mert az szárít, biztosan rendbe fog jönni. Nem rövid idő jó pár hét, de ez sok babával előfordul.
Ne is gondolj a könnycsatorna átmosásra !!! Nem lesz és kész. (feltéve ha nem védőnő az anyósod :D ) egyébként a fődoki aki nekünk csinálta azt mondta hogy fél éves koráig simán belefér hogy magától kitisztuljon, rendbejöjjön a babóca szeme. Orvosok között is nagyon megoszlanak a vélemények, van aki már pár hetesen, naposan megcsinálja….

Cirkuszka,
Felolvastam apának ezt a Merike rohan amerre lát részt... :lol: hát majd behaltunk a nevetéstől. Továbbra is fenyegetsz minket hogy mi is vár ránk. Na de majd pár óra és meglátjuk

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Zita,
Julcsi gyönyörű súllyal született, de persze ahogy írod nagyon nem lehetett könnyű. Hatalmas gratula mégegyszer. Büszkék vagyunk rád nagyon. Örülök hogy van tejed, csak így tovább. Nagyon jó olvasni ahogy a párod jelenlétéről vélekedsz. Ez a Ti élményetek a kis családotoké és mérhetetlen nyugalmat biztonságot jelenthet (szerintem) ha apuci is ott lehet.
Semmit nem rontasz el ha most állandóan cicizik, azért hidd el mekkora „sokk” neki hogy az idáig sötét, meleg biztonságos valamiből kikerült egy picit zajosabb, világosabb, hűvösebb másba.
Ja az pedig természetes hogy a kórházban nyomnak egy x napos demót hogy ők a világ legjobb babócái, gondolom erőt gyűjtenek a hazaérkezés utáni időre :D
Julcsi gyönyörű ezen a képen.
Kérem szépen én is a linket…

Babaápolást illetően, mi nem olajozunk és a gyógyszertári fürdetőt használjuk. Nekünk ez nagyon bevált. Illetve fürcsi után szoktam testápolózni heti 2-3 alkalommal. Habár amikor masszázst csinálok akkor végig beolajozom a kis törpömet (dm-ben vettem a krémet). Ja és gyógyszertári popsikenőcs. Nagyon bevált az is. Marci popója 4 hónapja olyan csudiszép még soha semmi gond nem volt vele.

Millye,
András tündéri.

Szilvi,
Örülök a szerzeményeknek, zoknikat sajnálom. Hát igen alapszabály (erre már mi is rájöttünk) babócát szülőkhöz, tesóhoz, barátokhoz passzolni. Brutál ami ott van. Szóval apuci nem jön :( (((( hmmm na majd legközelebb.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kubuspace 2009.04.26 05:00-kor.

kubuspace

Ja és jó tanács friss anyukáknak ne feledjétek a babák is érzik a frontokat, de rövidesen kialakul és tutira beáll az is hogy állandóan aludni fognak az elkövetkező 1-2-3-4 hétben.

Két hasznos link még nektek (ha nem tudnátok róla)

Felicitas: ha nem kaptatok volna csomagot a kórházban, + regisztráció a következő 4 hós csomagra http://felicitas.qwertynet.hu/
DM: http://www.dm-drogeriemarkt.hu/content/ ... onusz.html

kubuspace

És még annyi így a szülés utánra, hogy pihenjetek nagyon sokat, apucival programozzatok úgy hogy egy kis sétát, friss levegőt be tudjatok iktatni, amíg ő vigyáz a manóra, a napocska, D vitamin nagyon jó hatással van mindenre. Pihi, séta, kis kikapcsi, és nyugi csak az első pár hét nehéz, napról napra erősebbek lesztek, rutin lesz minden szóval hajrá.
Ha bármi kérdésetek van akkor pedig tessék kérdezni :D

kubuspace

Picit elvesztem, talán szerdán jelentkeztem utoljára, készülök a vizsgáimra. Tanár jár hozzám, segít felkészülni (matekból-statból) aztán pedig élvezzük a kintlétet. Megismerkedtem egy csajszival a neten, egy kerületben lakunk. Pénteken pl szinte egész délután együtt sétiztünk. Végre nem egyedül tologatom a babakocsit.
Csüt eléggé gáz volt. A szokásos, szülők, nagyon kiborultam, rengeteget sírtam, persze Marci nem látta, akkor volt ez amikor a kis drágám éppen aludt. De érdekes, sok-sok év után végre odajutottam hogy sikerült elengednem őket…Immáron alapszabály anya hív, nem veszem fel a telefont, ergo elkerülöm az anyázásokat az ő részéről és azt hogy utána majd kiszakad a mellkasom. Nekem is van már családom és értük, velük kell élnem még nagyon nagyon sokáig.
Ez lesz az első anyáknapja amikor nem köszöntöm fel személyesen. Telefonban igen, de nagyon kiabálni fog velem...
Szombaton pedig suliban voltam, majd hazarohantam gyors fürcsi/öltözés aztán irány párom szülei, szülinapoztunk egy kicsit, elmentünk egy nagyon hangulatos kiülős étterembe és ott töltöttük ötösben a délutánt.
Ja tekintettel a családi háborúra Marcinak nem lesz keresztelője. Borzasztó !!!

Hát ennyi, lassan megyek lefeküdni, pár óra pihi még és indulunk a ligetbe... Juhéj de jó is lesz.

Pussz Mindenkinek

Zsuzsa

kubuspace

Jaspis: az olajozás megvédi a bőrét a kiszáradástól, ápolja és tisztítja, fürdés előtt a hajlatait és a babát szépen bekenjük olajjal majd Johnson's Baby nyugtató aromafürdetővel megfürdetjük. Neki nem érzékeny a bőre és születése óta ezzel fürdetjük. Mi nem használunk fürdetőkrémet. De kinek ez kinek az vált be. :wink:

Silverlion, Kubuspace: csináljatok sok fotót hogy gyönyörködhessek a babákban ha már nem tudtam elmenni... :wink:

Silverlion: MI is elhagytuk a zokninkat az Auchanban vettünk a fiamnak puma zoknit és a pénztáros elfelejtette beletenni a szatyorba... :(

Kubuspace: sajnálom ezt a családi mizériát... jól teszed, hogy nem idegesíted magad rajta mert nem ér annyit az egész.... :? Gondolom a férjed szüleivel sokkal jobban kijössz és jól érzed magad velük! Tudom nem könnyű, de ez legjobb, hogy kevesebbet találkozol anyukáddal... :shock:

Kép

Kép

Kép
millye

Jaspis: kötőhártya gyulladása van a picinek? Azért kérdezem mert amit mondott homeós bogyó az nem kimondottan szemgyulladásra van... :?

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok,
Nagyon jo volt a delelott, olyan furcsa volt ennyi pici baba kozott :)
Silver neked jol all a ket gyerek, gondolod neha kolcsonadom Meringot :)
Tunemenyek a babausok!!! De amit mondtam nekem megegy biztos nem lesz :oops:
Kubu, legyszi kuld el a telszamot majd!
Tenyleg lehet majd meg ilyent szervezni, de mehetunk a Margitszigetre is setalni vagy vmi! Most ebredt fel Morzsakiraly :) Jot aludtunk.
Jol megcsinaltam a fenykepezogepet hogy nem vittem el, most is szivom a fogam, de azert Silver azt a par kepet dobd fel legyszi :D

Megyek uzsizunk,
majd kesobb bekukk!

Kép

Kép
cirkuszka

Látom jól sikerült a tali, kicsit irigykedem, már mennék ki én is a jó levegőre, de még picit korai szerintem, másrészt meg nekem is még szigorú pihenés van előírva. De talán jövő hétvégén már kimerészkedünk 8)

Ma vagyunk 1 hetesek! Apát elküldtem mérleget venni, ha felébredt Julcsi, megmérem. Szerintem gyarapodott, a pocija határozottan nagyobb lett, és a combja is hurkásodik :lol:

A tegnapi fürdetés már jobban sikerült, az is segíthetett, hogy nem teljesen éhesen fürdettük. Kipróbáltam az olajozást sima napraforgó étolajjal, nagyon bejött neki, és aztán a fürdést is élvezte, nem sírt, csak mikor kivettük.

Pelenkázással kicsit dilemmázom, mikor csináljam. Ha evés előtt van, akkor ordít, ha evés után akkor meg felébred, és nehezebb elaltatni, sokszor újra cicire kell tenni. De most inkább evés után csinálom, mert azt hallottam, hogy evés közben jó eséllyel jön pisi-kaki. Ma Apa megpróbálta pelenkázni, hát nem lepisilte? :lol: Jó vicces volt, gyorsan felkaptam, hogy ne legyen pisis az összes ruhája, erre még én is kaptam egy adagot :lol: Jót rötyögtünk.

Csuklásra van valami ellenszer?

A büfizéssel is nyüglődünk picit, mindig bealszik a cicin, aztán próbáljuk büfiztetni, de mivel alszik, nem nagyon megy, aztán mikor letesszük, egy idő után van hogy mégis bukik. Néha pár perc múlva, de akár 1-2 óra után is. Ilyenkor nyügi lesz, újra kell a cici, kezdődik előről...

Éjszaka egész jól telik, már megmarad a kiságyban, Apát nem is zavarjuk fel, nélküle is boldogulunk. Ma egyszer keltünk, igaz akkor 2-től 4-ig nyüglődtünk, mire visszaaludt. De szerintem ez egész jó eredmény.

A krémes hintőpor félreérthető volt, arra gondoltam, hogy a hintőpor (köldökcsonk miatt) keveredik a popsikrémmel, amit nem tudtam levakarni először. De az olaj klasszul lehozta.

Összességében úgy érzem, szépen alakul a kis életünk hármasban, teljesen bele vagyunk szerelmesedve ebbe a kis csöppségbe. Nagyon nagy boldogság, hogy velünk van :)

Linket küldtem, remélem nem hagytam ki senkit aki kérte. Majd teszek fel folyamatosan friss fotókat.

Fotókat küldjetek ti is a mai taliról!

Zita

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Zita,
en csuklasra drasztikus voltam 1-2 csepp citrom, van aki hulyen nezet ram, de elmult Mersenek, de allitolag nem zavarja oket :S Csak minket aggodo szuloket!
Julcsi szepseges "Kis"Lany :D

Kép

Kép
cirkuszka

Sziasztok!

Tényleg jó volt a mai délelőtt és a következőre talán már a friss babások is tudnak jönni :)
A gyerkőcök nagyon édesek voltak, jó volt nem csak a fotón látni őket.

Beni csak a Ligetben volt jófiú. Hazaértünk és kezdődött újra az ordítás, még én is jól elfáradtam benne :)

Zita,
nekünk a kaja előtti pelenkázás jött be, mivel Beni sokat bukik, és gyakran előfordult, hogy ha kaja után tettem tisztába visszajött a fele a lábemelgetéstől. Van, hogy kiabál, mert türelmetlen, de szerencsénk van, mert az esetek többségében a pelenkázón elhallgat.
A büfizésnél az segít, ha szoptatás közben is próbálod büfiztetni. Nekünk ez bevált. Ha nagyon megy a panaszkodás, mert lekerült a ciciről, akkor persze nem kínlódok ezzel, de már megszokta és jókat büfizik közben.

Reni
b.reni

Hali. Itt vagyok én is már.
Boti úgy elfáradt, hogy a kocsiban beájult.
Igen igyekszem, rakom fel a képeket és csatolom.

Most, hogy megnéztem Zita albumát rájöttem, hogy Botinak is van ilyen amit 2-3 hónapos koráig töltöttünk egyenlőre. Majd most még rendbe hozom.
Ha látni akarjátok picinek Botit, szóljatok...ledöbbentek mennyire más volt kicsinek!!!

Cirkusz: Jöhet Merse!!! Nagyon belevaló kölyök...:-)
Muszáj edzenem amúgy is, mivel kettőt akarok.
Zsuzsának meg odaadjuk mind a két fiút, mert ő meg 3-at akar...
:lol:

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Bocsi Zita. Amit a levélben írtam, félreolvastam azt hittem, hogy kaja előtt vagy után fürdess...befáradtam én is ebből látszik... :oops:
Én mindig előtte pelenkázom, hiába jön majd kaki, pisi. Én is bepróbálkoztam pont ezért utána, de mindig sokat bukott úgy.

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Mi is nagyon örültünk, hogy találkozhattunk, tényleg jó lenne még egy Margit sziget, vagy akármi, jókat dumcsizhatnánk... :)

Milán ma az egész napot szinte végigaludta, csak enni kelt fel... Jó hatással voltatok rá! :-)

Igaz estefelé keresztanyám elvitte sétálni, hát üvöltött neki egy jót, úgyhogy hamar haza is hozta :-) Hiába! Neki nincs "anyaszaga"...:)

Képeket kérünk a mai napról Szilvi! :-)
Csuklás ellen, ha minden kötél szakad, én is próbálkoztam már citromlével, és tényleg bevált. Mondjuk nem tettem rendszeressé...
És nálunk általában a kajci utáni pelusozás úgy válik be, hogy egy fél órát várok vele, addigra talán nem bukja már vissza a kajcit. De szerencsére mi ritkán bukunk. (kop-kop-kop...)

Azt szeretném kérdezni, hogy ha máj. 3-án lejár a szül.szabadságom, és megigénylem a gyedet, van esély arra, hogy folytatólagosan kapjam a gyedet, vagy álomvilágban élek??? Hány hónap éhhalálra készüljünk?? :D

Kati

Kép
tatyi1983

Lennek egy kerdesem Lanyok, vki nem szeretne baba-mama kepeket csinaltatni? Profi fotos csinalja, Merirol is keszitet egy vagonnal , fent van a picassa-s oldalunkon! http://picasaweb.google.hu/szalay.merse
ott megtalaljatok, nagyon tudom ajanlani hietetlenul jo kepeket csinal![/img]

Kép

Kép
cirkuszka

Zita978: örülök, hogy jól sikerült a fürdetés és, hogy a férjed sikeresen túl van az első keresztelőn :lol: Én mindig etetés után teszem tisztába mert minden evés után kakil...
A fiam már a pocakomban sokat csuklott és ez nincs másképp kint sem... én csuklásnál mindig cicit adok neki és elmúlik a csuklása. :wink: én akkor is Büfiztetem ha elalszik mert ha nem akkor a pocija fájhat na meg bukik is... :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

tatyi1983: GYED-et 30 nappal lejárat előtt már igényelhetted volna és akkor folyamatos lenne.... szerintem mielőbb kezd el intézni! :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!
Behoztam az olvasnivalókat, úgyhogy mostantól én is képben vagyok.
Most rövid leszek, de holnap beszámolok a szülésről, legalább is ezt tervezem.
Kislányunkat Flóra Krisztinának neveztük el, 3250 g-mal és 55 cm-rel született meg. Szerdán 10-kor engedtek minket haza, először még a régi lakásunkba mentünk, hogy összeszedjek pár cuccot, amire szükségem lehet, utána indultunk csak az új lakásba, így csak 14-re értünk haza.
Holnap apa magunkra hagy, de megkértem anyukámat, hogy jöjjön át, és legyen itt velem, mert még félek egyedül maradni a kicsivel.
Ildi

Kép
bcuca

Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
silverlion

Kép Kép Kép

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok lányok!

Pótolok, előre szólók, valószínűleg hosszú leszek…

Kicsit eltűntem, zűrösek és fárasztóak voltak az elmúlt napok… és eseménydúsak… próbáljuk kihasználni, hogy még bírok mászkálni és hogy végre jó idő van! Grillezünk a barátokkal, a hétvégén pedig kertészkedtünk a szülőkkel… igaz én egyre lassabban közlekedem, de még azért megy!
Közben végre befejezték a házban az átalakításokat… végre ismét van zuhanyunk és babaszoba is szép… még jó két hét és jönnek a bútorok…

Zita, Julcsi tünemény… pályáznék én is a fotós linkre.
Hu, izgalmas szülésen vagytok túl… bevallom, kicsit megborzongtam, mikor olvastam…. Nekem még elvileg 3 hónapom van hátra, és eddig még nem pánikoltam… 
Csuklásra a barátnőm néhány csepp citromlevet ad keresztlányomnak, igaz összehúzza a kis száját, de azonnal abbamarad a csuklás.

Jáspis, Marcit mindenkinek megmutogattam… eszméletlenül helyes kis babóca, nagyon jók a fotók!!!!!

Millye, András daliás kisfiú, igazán szépséges pofival.

Lányok, örülök, hogy jól sikerült a tali. Én is szívesen látnék fotókat a picurkákról és rólatok.

Kubuspace, annyira sajnálom, hogy egy ilyen csoda, mint az unoka születése, nem segít a kapcsolatokon…
Mt tanulsz? Én tavaly vizsgáztam matekból és statból… egész félévben ezekre készültem… most a vezetői gazdaságtantól rettegek…

Fürdetés… mi majd mindenből a gyógyszertárit szeretnénk használni, a már említett barátnőm csak a fürdetőt váltotta Johnsonsra, de Kinga popsija vörös lett tőle, így visszatértek a doktor néni által felírt készítményekre.

Szülésznő… lehet, h mégsem lesz választott szülésznőnk… persze aki nyár közepén szül, ne csodálkozzon… de sebaj, mind azt írtátok, hogy mindannyian aranyosak a Jánosban… de azért jó lett volna….

Frontok… komolyan én sosem gondoltam volna, hogy így tudnak hatni… szédülök tőlük, és alig bírom nyitva tartani a szemem… és persze folyamatosan keményedik a pocakom.

Képzeljétek megvettük a babakocsit, végül többfunkciós NeoNatot vettünk. Csodaszép, bézs színben… nem mertem pirosat, narancsot vagy rózsaszínűt venni, mert szeretnénk ha Bogit mihamarabb egy kisfiú követné… de ez a bézs csodaszép lesz mindkét babának… akár a második kislánynak is :D

Nálunk Ürömön a Péterhegyi részen elég sok kismama sétál egyedül a csöppségekkel, bízom benne, hogy majd lesz sétáló társam. Szerencsém van, mert ez viszonylag egy új rész és rengeteg fiatal házaspár költözik ide a picinyeikkel.

Mi a tervek szerint nem szeretnénk bölcsibe járatni a kislányunkat, szeretnék itthon maradni 3 éves koráig, sőt tovább is, ha a második lurkó is összejönne.
Már így is szörnyű lesz, hogy a sulit nem hagyhatom abba és a másfél hónapos csöppséget itt kell majd hagynom péntekenként... bár bízom a tanárok megértésében!!!

Milyen légzésfigyelőt használtok? Mi az Angelcare AC 401-et néztük ki… kicsit drága, de sok jót írnak róla.

Igyekszem most már nem lemaradni, de muszáj nekem is elkezdeni készülni a vizsgákra és a szakdogával is haladnom kellene, mert Bogi mellett biztos se időm, se kedvem nem lesz irogatni...

Szép hetet babáknak és mamáknak!!!

Kriszta*

Kép
krisztacsillag

Na csak sikerült. Hihetetlen, hogy nem lehet normális képet felrakni. Végig kellett kicsinyítenem az összeset, de megvan ez a lényeg.
Legközelebb majd csinálunk több képet, nem akartam mindenki agyára menni a kattintgatással, na meg ugye Botim hisztijei is adtak munkát. :-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Silverlion: Köszönjük, hogy ezeket a csodálatos képeket megosztottad velünk! A legközelebbi találkára én is szívesen elmennék! Végül mennyien jöttetek össze?

Bcuca: Még egyszer gratulálok a babához és sok örömet és egészséget kívánok! Várjuk a szüléstörténetedet :wink:

Krisztacsillag: Köszönjük a dicséretet a fiam nevében! Örülök, hogy minden rendben van veled! Nekünk is NeoNato babakocsink van :lol: Mi AngelCare légzésfigyelőt vettünk. Eddig kétszer riasztott. Szerintem nagyon megbízható és nekem nagyon megnyugtató, hogy van. :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Silver, milyen hiszti? :lol: nem neveznem hisztinek :D

En legzesfigyelobol nem tudok semmit, nekunk nem volt, vhogy nem ereztem hogy kellene, a johnson dolgokat nem nagyon hasznalom sok rosszat hallottam rola, hogy tenyleg kiutest okoz a babakon, es allergias reakcio is lehet.

Kubu nem is mondtam hogy minden tiszteletem a Tied hogy baba mellett tudsz tanulni, na en ezt el sem merem kepzelni. :oops: :?

Merike agyban apja altatja, de mondjuk ahogy hallom lehet hogy Merse altatja az apjat :lol:

En meg megyek ruhakat pakolni :evil:

Jo ejt!
u.i: a fenykepes dolog varandos mamaknak is szol, en hulye voltam hogy terhesen nem csinaltattam magamrol profi kepeket, es mikor megyunk hozza es lattom a kismamis kepeket szivom is a fogam hogy hulye voltam. :roll:

Kép

Kép
cirkuszka

Sziasztok!

Tényleg jó volt a babatali. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2010.03.04 15:07-kor.
szonce82

Sziasztok
Szonce ment a privi :)
Mi volt az uh?

Tobbiek merre????

Ma voltunk nagyot setalni aludt egy csomot aztan a nagyi palacsintazojaban ettunk es kepzeljetek egy egesz sos rakott palit megevett csak neztem :lol: igy amit magamnak kertem lehetet ujbol egyet hozni. Aztan dutan is aludt most 2 orat, es most evett. Meg nagyabbol van 1 orank a furdesig, de ahhoz kepest hogy 5:15kor ebredtunk , mert Merike ugy gondolta felkel, Apa akkor ment el dolgozoba a taxi mar varta,igy elkoszontunk Tole. Aztan nappaliba beultunk es MiniMaxot akartam nezni de 6tol van musor igy Kukori es Kotkodat neztunk :lol: es elaludt egy fel ora nezes utan , es aludt f9ig, de en mar nem birtam igy felmostam es hajat is mostam hajnalban, most mar hulla vagyok, igy en is kidolok Merivel :?

Megyek mert hiszti van...
Puszik

Kép

Kép
cirkuszka

Sziasztok!
Na jöjjön a beszámolóm.
Múlt hét szombat este 23.10-kor elfolyt a magzatvizem, gyorsan berohantam a fürdőszobánkba, beálltam a kádba, és megvártam míg abbahagyja. Közben kértem a páromat, hogy hozza oda a telefonomat, mert felhívnám a szülőszobát. Mondták, hogy zuhanyzás után induljunk be a kórházba, de rohanni azért nem kell.
23.50-re értünk a kórházba, és akkor ezek szerint a Zita előzött be minket.
Pont a dokim volt az ügyeletes, így szerencsém volt nekem is és neki is. Megvizsgált, és közölte, hogy egy újnyira vagyok csak kinyílva, úgyhogy 5-nél hamarabb ne számítsak semmire.
Amikor felvették az adataimat, már beszélni is alig bírtam, akkora fájdalmaim voltak, és elképzelni sem tudtam, hogy ennél nagyobb fájdalmat hogy fogok elviselni.
Megkaptuk az első szobát, bepakoltunk, majd rámkötötték a CTG-t, és bekötöttek valamilyen infúziót a kezembe.
Megkaptam a beöntést, de a vizsgálóból a szobába nagyon nehezen jutottam csak el, mert már olyan sűrűn jöttek a fájások. A szobába érve mondtam a kedvesemnek, hogy én inkább a WC-n maradnék, mert nem tudnék olyan gyorsan eljutni szerintem odáig, ha szükség lesz majd rá. Így behúzott egy széket velem szemben és romantikus módon a vajúdást a klotyón töltöttük. 1/2 2-re eljutottam odáig, hogy kérjek EDA-t, mert elviselhetetlen fájdalmaim voltak. Szóltak is már a dokinak, hogy készüljön elő, de még előtte le kellett folynia valamilyen infúziónak. Mikor ez lement, megvizsgált a szülésznő, és mondta, hogy nincs idő EDA-ra, azonnal szoljanak a dokinak, mert szülünk.
Kb. 10 fájás alatt tudtam kitolni Flórát, ami sajnos rossznak számít, ki is kaptam a dokimtól, hogy nem jól tolok, de nem volt székelési ingerem, így elég nehéz volt először, hogy mit is kell csinálni.
A lényeg, hogy Flórikám 2.33-kor kibújt, és onnantól kezdve semmi sem érdekelt. A gátmetszést nem éreztem, a varrásnak is csak a végét, ami viszont nagyon fájt, de a baba születésének tudata és a boldogság nagyobb volt, mintsem hogy magammal foglalkozzak.

Zita!
Hát amikor beérkeztünk a kórházba nekem megmondom őszintén eszembe sem jutott olyannal foglalkozni, hogy ismerhetek e valakit most ott bent, mert nagyon ki voltam már a fájások miatt.
Viszont Julcsira határozottan emlékszem, mert mondtam is a kedvesemnek, hogy van egy nagyon szép kislány az újszülöttek között, és úgy hívják Julcsi. Gyönyörű baba, gratulálok.
Azt viszont nagyon sajnálom, hogy így megszenvedtél, mondtam is az egyik szobatársamnak, hogy láttalak, amikor letoltak, és az már igen csak délután volt. Nagyon sajnáltalak már akkor is, de így, hogy tudom, hogy te voltál, még jobban sajnállak, de gondolom a kislányod most már kárpótol mindenért.

Hát egyelőre ennyi, majd rakok fel képet is, csak még egy kis időt kérek.

Ildi

Kép
bcuca

bcuca

Irigyellek ezért a gyors, és szép szülésért, még ha a WC-n is vajúdtatok :)

Én pont hogy sokkal fájdalmasabbnak gondoltam a vajúdást, mint amilyen valójában volt, bár lehet, hogy közrejátszott az is, hogy ugye nálam "fájásgyengeség" miatt (is) lett végül császár. Mindenesetre 120 fölött már nem mertem nézegetni, hogy mit mutat a gép, de inkább elfáradtam a fájásoktól, nem éreztem szenvedésnek.

Én Zitát a folyóson szúrtam ki, remélem, nem haragszik érte :) Mondjuk könnyű volt, mert előtte smseztünk, és tudtam a szobaszámot, meg hogy Julcsi milyen hatalmas.

millye
A Silicea-ra azt mondta a doki, hogy a váladékozás ellen van. Azt nem tudom, hogy mi, de valami hat, mert használunk mellette szemcseppet és kamillázunk is, mindenesetre úgy tűnik, javul Marci szeme (kopp-kopp-kopp).

Ma voltam varratszedésen, furcsa volt a sok pocakos között ücsörögni egy bébihordóval. Meg az is nagyon furcsa volt, hogy a szülőszobai vizsgáló, meg az egész hely milyen nagyon ismerős közeg, szinte otthon éreztem magam :) Csak a műtő ajtaja okozott bennem kellemetlen érzéseket :(

Azt azt hiszem, még nem is írtam nektek, hogy végül kiderült, hogy szerencse volt, hogy én 2 ujjnyinál tovább nem tágultam, mert Marcinak egyszer a nyakára, egyszer pedig a vállára volt tekeredve a köldökzsinór. Erre mondta azt S doki, hogy "Milyen okos az anyatermészet!".

Fotósról jut eszembe, megmutatom nektek is a pocakos képeimet, ezek a 38 héten készültek. A "különlegesség", hogy nem profi fotós, hanem a barátnőm csinálta őket. Én utálom, ha fényképeznek, és nem is szoktak rólam jól sikerülni a fotók, de ezekkel most nagyon elégedett vagyok. :oops:

http://edke.hu/gallery/jaspis/index.html
jaspis

Sziasztok.

Itt vagyok ám én is, csak kissé sok volt a mai nap.
Voltunk úszni, nagyon szuper volt megint, már rutinból megy minden.
Mármint a vetkőzés aztán baba öltöztetés, aztán vissza ugyanez...
Boti jó fiú volt és most jól is viselkedett, csinálta rendesen a feladatokat!
Aztán cipőt akartunk neki venni a Deichmann-ban, de még nem sikerült, holnap még nézünk neki. Olyan aranyosak egyébként ezek az first step cipők...nekem mind kéne, csak horror ára van. 8000 Ft az a picurka cipő, na persze jó meg minden....holnap mégnézünk siesta cipőket, mert ezek az Elephanten cipők nagyon zártak voltak.
Na ennyit rólunk.

Ildi: Gratulálok ehhez a szép, gyors szüléshez. Szerencséd van és szerintem a 10 fájáson ne búsulj, soha ne legyen több... :wink:

Jaspis: Nagyon szuperek ezek a fotók, tiszta profi. Komolyan, ügyesek vagytok. Annyira sajnálom, hogy nekem nem jutott eszembe ilyen...de hát, majd a következőnél!!!

Cirkuszka: Mi az hogy milyen hiszti. A sok kicsi és fárasztó hisztiről beszélek.A semmi nem jó állandó nyavalygásról. Na ma is hozta a formát,úgy ordított a Deichmann-ban amikor rá akartampróbálni a cipőt hogy csak na. Hisztizett, lökte magát, ütötte-verte a családot. Ki voltam tőle. Persze amikor letettem, na akkor minden látóterébe kerülő cipőcskét szétpakolt. 4-en (Anyu,Apu, Férjem és Én) csak felpróbáltunk rá egy pár cipőt. Van valami módszered hisztire, amikor csapkod üt-ver??? Jól jönne...:-)

Kubu: Hol vagy?

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok.

Itt vagyok ám én is, csak kissé sok volt a mai nap.
Voltunk úszni, nagyon szuper volt megint, már rutinból megy minden.
Mármint a vetkőzés aztán baba öltöztetés, aztán vissza ugyanez...
Boti jó fiú volt és most jól is viselkedett, csinálta rendesen a feladatokat!
Aztán cipőt akartunk neki venni a Deichmann-ban, de még nem sikerült, holnap még nézünk neki. Olyan aranyosak egyébként ezek az first step cipők...nekem mind kéne, csak horror ára van. 8000 Ft az a picurka cipő, na persze jó meg minden....holnap mégnézünk siesta cipőket, mert ezek az Elephanten cipők nagyon zártak voltak.
Na ennyit rólunk.

Ildi: Gratulálok ehhez a szép, gyors szüléshez. Szerencséd van és szerintem a 10 fájáson ne búsulj, soha ne legyen több... :wink:

Jaspis: Nagyon szuperek ezek a fotók, tiszta profi. Komolyan, ügyesek vagytok. Annyira sajnálom, hogy nekem nem jutott eszembe ilyen...de hát, majd a következőnél!!!

Cirkuszka: Mi az hogy milyen hiszti. A sok kicsi és fárasztó hisztiről beszélek.A semmi nem jó állandó nyavalygásról. Na ma is hozta a formát,úgy ordított a Deichmann-ban amikor rá akartampróbálni a cipőt hogy csak na. Hisztizett, lökte magát, ütötte-verte a családot. Ki voltam tőle. Persze amikor letettem, na akkor minden látóterébe kerülő cipőcskét szétpakolt. 4-en (Anyu,Apu, Férjem és Én) csak felpróbáltunk rá egy pár cipőt. Van valami módszered hisztire, amikor csapkod üt-ver??? Jól jönne...:-)

Kubu: Hol vagy?

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?