Új privát üzeneted érkezett!

Ági: ez ám a hír, gratulálok :)
Vendég

Ági, gyere máskor is, ilyen jó híreket szeret az ember olvasni :lol: Szívből gratulálunk :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Iroko! Gratulálok!

Panndi! Látom Fruzsi nem sieti el a dolgokat. Lehet megvárja még a diplomaosztódat.

Tegnap beszéltem egy ismerősömmel, aki a Baross utcában szült és ismét megállapítottam, hogy a MÁV kórház igenis nagyon jó. Semmit nem mondtak el nekik, még lázat sem mértek. Egyszer rosszul volt és kapott egy olyan lázmérőt, amit le sem tudott rázni és 10 perc után sem mozdult meg. A császárosokkal sem foglalkoztak. Nagyon durva.

Hoztam képeket az én kis gombócomról: Kép Eszem a lábam Kép Csodálkozom

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Sziasztok!

Rég nem voltam, esély sincs arra hogy vissza olvassak. :?

Nincs semmi baj, csak kevesebbet jutok géphez, szinte mindig van mit csinálnom, meg már nem alszik olyan sokat napközben...

Barnus, sokat változott... kis hunci, minden kell neki, ha elveszel tőle valamit megsértődik :) ha mi eszünk követeli hogy neki is kell belőle, sikítozik és kacag is :)) És ha az ölemben van az asztalnak amit elér lelöki és nézi hova esett.. nagyon tetszik hogy már ennyi mindent csinál.. :)

Hoztam nektek pár képet róla!

Nagyon édesek a babák, a képeket vissza lapoztam :))

Kép Kép Kép Kép

Igyekszem többet jönni :wink:

Kép
dius87

Sziasztok!

Elnézést a zavarásért
A doktornőm elmegy külföldre dolgozni és mivel babát tervezünk a közeljövően, ez most rosszul érintett.
Szigeti doktornőt ajánlotta, de róla még nem is hallottam, neten sem találok semmit. Talán Katalin a vezetékneve, de a doktornő nem mondta így most olyan vagyok, mint aki két szék között a pad alá esett.

Tudtok segíteni? Van róla infotok?

Köszönöm:

mmanya
mmanya

Megvolt a mai CTG plusz doki, egyelőre nem szülök, nagyon jól sikerült a gázos hetekben Fruzsit benntartani :lol:
Vendég

Sziasztok,
egy borzasztó éjszaka áll mögöttünk, nem tudom, hogy ez a tegnapi könnycsatorna-átmosásnak köszönhető-e

...szóval éjszaka 10-szer! riasztott a légzésfigyelő... Pálmi nem ébredt fel rá, és általában mire odaértem már el is hallgatott, vagyis nem állt le a légzése, csak hosszabb ideig nem vett levegőt, mit ami normális de aztán vett újra.

Aztán már hajnal 5-kor nem bírtam tovább, felébresztettem, enni nem akart, átöltöztettem, orrszívóztam, átpelusoztam, fent voltunk vagy egy órán át, ezalatt többször élesen fesírt... aztán aludt tovább és utána már nem volt több beriasztás.

Viszont hajnalban 4-6 között szokott egyet kajálni, ez mindenestül kimaradt, nem kért enni... szóval rejtély az éjszaka...

Mennénk szombaton Balcsira, de így most félek, mert se a babakocsiba, se hordozóba nem tudom alárakni a légzésfigyelőt, és ezek közül az egyikben fog aludni...

Kép

Kép
sz.veronika

veronika, nagyon sajnálom! rejtély nekem ez a légzésfigyelő dolog. Biztos, hogy a tegnapi nap is közrejátszott ebben az éjszakában, nem csoda, ha nem evett a szokott időben. Az utazásról sztem még ne mondj le, az még két éjszaka otthon, szerintem jó esélyetek van rá, hogy a mai éjszaka már zökkenőmentes lesz.

Kép
Kép
szalamandra

dius, nagyon helyes fiad van! :)

Kép
Kép
szalamandra

Gabi, Adél is egy kis tündérgolyó :)

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok!

Nagyon szépek és ügyesek a babák!

Ági, gratulálok a "zebrához" !! :D

Mmanya, nekem volt a doktornőm a Szigeti Katalin! Novemberben szültem nála. Bár nagyon fiatal, nagyon kedves, alapos. Szereti azt amit csinál. Nem tudom mit szeretnél még róla tudni kérdezz nyugodtan!! Bátran ajánlom, mert nagyon jó szerintem.
Telefon száma: 06204403683

anitapo20

Sziasztok!

Gabi
Adél olyan édes! Nagy szemek, apró szájacska. :) Tündéri!

Dius
Barnus egyre szebb, és milyen szépen nő! Az alvós kép tetszik legjobban, de mind nagyon klassz. :)

Veronika
Egy kellemetlen, rossz nap után, tuti jön egy rossz éjszaka, hogy az anyuka még jobban frászt kapjon. Szerintem se tegyél még le a hétvégéről, meglátjátok ma mi lesz.

Lányook van egy újabb receptem, a húgom kedvence, mindig ezt kéri anyukámtól, ha valamilyen napja van. Jövő héten lesz a névnapja ezért lett aktuális. :)
Meggyes süti, aminek a krémjéhez meggy lében kell főzni az eper pudingot, aki kéri szóljon.
Ha esetleg a múltkor valakit kihagytam, az szóljon!

Voltunk ma védőnőnél, igazából csak mérés miatt, 84 centi és 11 kiló 70 deka Kristóf. :shock:
Pedig az étvágya egyenlő a nullával.

Kép
Kép
susytunder

Ági,
Nagyon-nagyon gratulálunk! :D :D

Gabi,
Adél tényleg kikerekedett! :D És mekkora haja van! :shock:

Veronika,
Ez nagyon dúrva! :shock: Nekünk egyszer riasztott, de majd kiugrott a szivem a helyéből, úgy zakatolt, de 10x??? Minden bizonnyal a ma éjszaka már a régi lesz!

Dius,
Már hiányoltunk! Barnus nagyon megnőtt! Már 4 hónapos? Most született? Szopizás helyreállt?

Nálunk:
lehet, hogy a tápszer volt az oka az állandó keléseknek. Még mindig az újszülötteknek valót használjuk, mivel napi 100-200 ml körülit kap, attól függően, mennyit szopizik, vagyis hogy alakul az anyatej aznap (fejni fejek, azon nem múlik). Szóval 3 hósan át kellett volna térni a következőre, majd most 6 hósan még egy másik fajtára, aminek a tápértéke magasabb. Tegnap este kipróbáltuk a 6 hósnak valót és 3 órán át is aludt! Kiváncsi vagyok a ma éjszakánkra....

Kép
ugabesz

Sziasztok!

Annyira jól esik, hogy ennyien emlékeztek rám. Köszönöm!
És persze a gratulációkat is. Úgy döntöttem nem várok a hír közlésével, világgá kürtölöm! :D
Ha minden igaz, akkor a mai szép napon vagyunk 4 hetesek és 4 naposak! Szóval minikék. Holnap megyünk vérvételre, megpróbálom rávenni a dokit egy UH-ra,bár még nem sok értelme lesz. :)

A teszt után úgy döntöttem, hogy kislány lesz, Vivien és egészséges. Hát így indulunk neki. :roll: :roll:

Próbálok felzárkózni közétek, de visszaolvasni... húú hát el fog tartani egy ideig, míg mindenkivel képben leszek. Előre is ne haragudjatok!

Dytke- Köszönöm az sms-t! :) A próbálkozásaitokhoz pedig óriási gratuláció, hihetetlen ügyes fiacskád van!

Panndi- Nagyon közel van már ez a szülés, drukkolok, hogy minden úgy legyen, ahogy Te elképzelted!

Susy- Ez az ágy kérdés annyira igaz- A Bernus ágya eddig egy "szellősebb" sarokban volt, sokszor felsírt, rémálmai voltak elég sűrűn. Minden éjjel 1-kor mentünk pisilni menetrendszerűen. Aztán karácsonykor a fa miatt átraktuk az ágyát és egyszerre megszünt minden. Azóta újabb,védettebb sarkot választottunk és király minden. Már csak 2-3 naponta/éjjelente megyünk pisilni. A többi pedig megszünt teljesen.
Fantasztikus! Hát ennyit az ágy helyéről.

Jó éjszakát Mindenkinek!

Ági

Kép
iroko

Ági - itt is gratula!! :) Várom a részleteket! Tényleg Susyval pont a múlt héten beszéltük, hogy vajon mi van veletk? Ilyen a női intuíció :)

Gabesz- ez nagyon jó! Remélem tényleg ez volt nálatok a gond, és megoldódik!!!

Barnus és Adél is nagyon édesek!!!

Vera - engem a guta ütött volna meg. Nekünk nincs légzésfigyelőnk.

Susy - pont most sütöttem hasonlót, csak ez vaníliapudinggal van :)

Képzeljétek! Nem akarom elkiabálni, de Ambi is egyre jobban alszik (pedig még mindig nem akar enni, csak szopizunk. Néha 4-5 kanálkával megeszik, de ritkán. )

dytke

Veronika! Jaj te szegény. Mi ezért sem vettünk légzésfigyelőt. Mert valószínűleg az én légzésem állt volna le, ah 1x is riaszt. Így én vagyok a légzésfigyelő.

Köszönjük a dícséreteket. Adél elérte a 8 kg-ot. Egyik nap megevett egy üveg sárgarépapürét és még 80 ml tejet. Egy zabagép.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Jaj de sok szépséges babát láttam! :)

Most már nagyon szégyellem magam, hogy ilyen rég írtam, de nagyon időhiányban szenvedünk és az este már általában a pihié. Igyekszem jönni, mert hiányzik a topic!!!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Iroko – én is emlékszem rád és szívből gratulálok nektek!

Veronika – átérzem a beriasztásokat! Sajnálom! Nekünk is volt sokszor az elején, de nekünk a készülékkel volt gond, így vagy úgy, de mindenképpen rémisztő ha besípol! Én a folyamatos beriasztás miatt akkor már ki is kapcsoltam a készüléket, bár ha tényleg légzéskimaradásról van szó és nem téves riasztásról, akkor inkább sípoljon. Jobb félni, mint megijedni.

Egyébként mennyi idős korig célszerű használni a légzésfigyelőt? Én egy éves korig gondoltam, de már úgy megszoktam a pityegést, furcsa lesz nélküle. Mondjuk a ki be kapcsolgatása nem hiányozna.

Susy – rejtély nekem, hogy hogyan is híznak a manók, ha ennyire nem esznek…. Nálunk szerintem az éjjeli tápi adhat némi reményt, hogy mégis csak eszik nagyobb adagot is.

Ugabesz – mi kb. ilyen korban váltottunk 2-es tápira, de a kezdeti jó alvás után minden a régi lett, sok keléssel. Most is néha elég rossz éjszakáink vannak, a legtöbb kb. 4-5 kelés volt mostanában, de tegnap pl. csak egy. Ki érti ezt? Remélem nektek jobban bejön a váltás!!!

Upandgo:
kár hogy nem jöttem korábban, akkor nem vettem volna, ha olvaslak titeket. Megvettük, mert a nagyfiamat képtelenség bepelusozni, gondoltam így könnyebb lesz. Tévedtem, sokkal nehezebb ráadni, levenni is főleg ha kaki is van és ki is folyt a pisi. Így nem lett könnyebb a pelusozás, nagy birkózások árán lehet csak rávarázsolni, mire mindent kikészítek, megszökik előlem és szaladhatok utána.

Szalamandra – mi is gratulálunk a mászáshoz!

Panndi
– hihetetlen, hogy már ennyire a finisben vagytok! Fruzsi biztos nagyon jól érzi magát odabent!

Dytke – Ambi is hihetetlen dolgokat produkál! Gratulálok, büszke lehetsz rá nagyon!

Rólunk –
az éjszakáink nem túl jók, ha úgy alakul nagyon sokszor kelünk, függetlenül az elfogyasztott kajamennyiségtől, nappal pedig evés gondok vannak, a dokink szerint elértük azt a kort, amikor már nem ér rá enni a gyerkőc. Egyébként Zoló már gyönyörűen áll, lépeget velünk illetve a bútorok mentén, már szerintem nemsokára elindul. Örökmozgó, egész nap csacsog és mosolyog! Imádjuk, csak nehéz vele a lépést tartani! Tegnap voltunk tanácsadáson, 81 cm és 9470 gramm. Sajna mennünk kell szemészetre,mert nem nyugodtam és szóltam a dokinak, hogy szerintem az egyik szemével néha befelé néz, ezért adott beutalót, bár szerinte semmi komoly. Remélem!!!

Bocs hogy hosszú lettem!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka - hiányoztál, jó, hogy jöttél :) Zoló nagyon ügyes, hogy már lépeget. Nem csodálom, hogy nem sok szabadidőd van.
Sajnálom az éjszakai keléseket. Nem a foga? Tényleg érthetetlen, hogy mikor miért kelnek éppen? Nálunk volt 3 nap, amikor a sok puki ébresztette fel. Most esténként kap Infacol-t, így csak 3-szor keltünk 3. napja. Nagyon élvezem ezt a kevés kelést :) Másoknak meg ez már sok :) Remélem a szemészeten kiderül, hogy nincs semmi baj. Ambi is befelé néz a jobb szemével néha, én is meg akarom kérdezni a doktornőt, hogy ezt kinövi-e, vagy miért van ez.
Ambi nevében köszönöm a dícséretet :)

Betty - milyen volt az éjszakátok??

dytke

wertzuz-al mi lehet? Olyan régen volt utoljára.

dytke

Szaisztok!

Hát 1 hete aig jutok a géphez, meg napok óta nem is müködött a topik nálam de látom, hogy ti írtatok, úgyhogy csak a géppel lehet a gond vagy a net... nemtom.

Olyan ügyesek a gyerekek és milyen szépek :D

Petrus - Gratulálok az ikrekhez.

Iroko - Gratunálok a babához már jó rég óta váratott magára... :wink:

És képzeljétek multhéten megcsináltam a totát és isteni lett, úgyhogy mégegyszer köszi a receptet Susy! Annyira jó lett, hogy a párom anyukája megkért, hogy csináljam meg megint (múlthét vasárnap), mert neki is akkor volt a szülinapja és a munkahelyére vinnie kellet tortát, de annak a tésztája nem sikerült úgy... tehát a kezdők szerencséje lehetett a pénteki. :wink:
Aztán én már minden hízásnak örölök és kedden kereken 7 kg lett Alexander és 70 cm. :D És nem tudom milyen gyorsan kéne fejlődni mozgásban, de már lassan 2 hónapja áll és megy körbe a kiságyban és a járókában is és kb 1 hete már tudatosan is megáll kapaszkodás nélkül és ha fogom a kezét akkor már szabájosan fut. :lol: kiváncsi leszek mikor indul végre el...

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)

Sziasztok!

Liliommanó
Örülök, hogy ízlett a torta, egyébként az első nekem is jobban sikerült. :)

Nálunk is érdekesen alakulnak most az alvások, főleg éjjel. Eddig Kristóf a mi ágyunkban aludt el, és később tette apa az ágyába. Mostanában mindíg felébred, és órákig nem alszik vissza, csak forgolódik, mi meg már az ágy szélén lógunk. Hétvégén áttesszük Kristófot a szobájába, másképp fogom altatni, valami változás csak lesz. :roll:

Szép hétvégét mindenkinek, végre péntek van! :lol:

Kép
Kép
susytunder

Mankabi,
1 éves korig mondják, de a legtöbb csecsemőhalál állítólag 2-7 hónapos kor között van.

Én levettem róla a pittyegést, nem pittyeg, csak sípol ha 20 mp-nél tovább nem vesz levegőt. Igen, a ki és bekapcsolgatás elég fárasztó :)
Reggel ha apa veszi ki a kiságyból mindig elfelejti kikapcsolni és akkor jön a nagy sípolás :lol:

A ma éjszakánk újra a régi volt, este 10-kor elaludt, reggel 6-kor kért enni és utána még aludt délelőtt 10-ig.
Viszont valami csoda történt, mert én is vissza tudtam most kivételesen aludni még a reggeli etetés után és így összesen 10 órát aludtam! :shock: :D
Ennyit kb. a terhességem elején aludtam mikor állandóan álmos voltam :) Biztos a tegnapi 3,5 órát pótoltam utólag ki :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

veronika, örülök hogy ma jól aludtatok! gondoltam rátok.

liliommano, Alexander igazán nagyon ügyes! :)

susy, képzeld nálunk is ez van most, csak nappal: eddig elaludt velem a nagyágyon, áttettem az övébe, ha felébredt is, puszi, simogatás, visszaaludt. Most ha csak megpróbálom átrakni, már ébren van, így most el vagyok akadva, mert az ágyon hagyni nem merem. Most megyünk anyósomékhoz hétvégére (ott nincs net, így csak utána jövök), ha megjöttünk nekem is ki kell találnom valami újat.

manka, jó hogy hallunk rólatok! :)

Jó hétvégét mindenkinek! :)

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok!

Manka!

De jó,hogy jöttél!
Képet kérünk!!!

Iroko!

Mi volt a dokinál???

Adél és Barnus nagyon édesek! Nagyok,gönbölyűek,gyönyörűek!

Susy!

Kérem szépen a receptet! Eddig még minden bejött,amit megcsináltam a receptjeid közül és akkor most tutira a keresztlányom szülinapjára sütöm meg előszőr a tortát! :lol:

Ja, ez a nyárfaszösz! A 4-ből 3 gyerekem allergiás rá és olyan sok van belőle nálunk a levegőben,mintha a hó esne! El is küldöm a srácokat olnapra anyósomékhoz,vasárnap meg Anyáéknál leszünk,hogy ne nagyon legyenek e közelében! Nem győzöm kálciumozni a gyerekeket!

Panndi???

Márti
borossné becz márta

Dytke – Nem tudom mi lehet a kelések oka. Ma nekünk is 3 volt csak, már ennek is örültem, átérzem amit írsz! Reméljük kinövik a manók ezt a szemproblémát!

Liliommanó – akkor Alexander is nagyon ügyes baba! Nektek sem kell már sok és elindul! Milyen tortáról írsz? Közeledik apa szülinapja….

Susy – tőled lehet a torta receptet elkérni? Átérzem a rossz alvást, nálunk is vannak ilyen éjjelek, hogy képtelenség visszaaltatni, remélem a hétvége pozitív változást fog hozni!

Veronika – örülök, hogy összejött az alvás és jobb volt az éjszaka! Én is úgy vágyom már egy tíz órásra legalább!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Márti - oké majd este hozok! Sajnálom az allergiát nálunk is tele van vele a környék. :(

Manka

Kép

Kép
mankabi

Panndi jelen :roll:

Szülésnek se híre, se hamva. Holnap diplomaosztó :lol:
Bár megmondom őszintén, azt sem bánom, ha Fruzsi miatt lemaradok róla... de nem fogok... :)
Vendég

Panndi üdv :lol: a diplomaosztó azért jó dolog :wink: Fruzsi meg jön ám utána hamar :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok! Már tegnap meg tegnapelőtt is majdnem írtam. :D

Veronika: Sajnálom a könnycsatorna átmosást! Ti szegénykék! Hogy bírtad? Most mesélte egy ismerősöm, hogy nekik be se lehetett menni, csak kintről hallgatta, ahogy szegény kisbabája keservesen sír odabent. :cry: A beriasztás is elég ijesztő! Nekünk kétszer pittyent (15 mp után), mikor Peti nem kizárólag a mi ágyunkban aludt. Még a vér is megfagyott bennem, de beriasztásig nem jutott. Aztán kivettük alóla a vastag négyrét hajtott plédet, utána már nem jelzett. :oops: :lol:
Én úgy tudom, hogy fél éves kor után már nagyon-nagyon ritka a bölcsőhalál, és az ebben meghalt gyerek anyukáinak 95%-a dohányzik, szóval elég kevesen halnak meg így.

Mankabi:
A tesóm is banzsított, anyukámék hordták folyton szemészhez, talán még iskolás korában is, de mindig azt mondták, hogy semmi baj, csak még tudja külön mozgatni a szemét, és élvezi. Nem is lett bandzsa. :lol:

Panndi: Ő egy fegyelmezett baba. Megvárja, amíg anya átveszi a diplomát, és csak utána születik meg!

A képek nagyon jól sikerültek! A férjemnek is megmutattam, jókat mosolyogtunk rajtuk, hogy milyen édesek. Adél imádnivaló ezzel a nagy séróval! (Barnus pedig még mindig gyönyörű kis vasgyúró)

Kép

Kép
nikuc

Én is hoztam két fotót :)

Kép Segítettem Apának tüzet rakni!

Kép Zsófi szalonnát süt :)
Vendég

Panndi - nagyon édes képek! Milyen szép nagy lány már Zsófi! :lol:

Nikuc - köszi a nyugtatást, jól esett!

Nagy gondban vagyok, mert Zoló egyre kevesebb eszik, ma konkrétan egy üveg kaja, néhány kanál pép reggel és 10-15 db kölesgolyó csúszott le és a fürcsi után a tápszer. Egész nap alig eszik,kanalasat abszolút nem, mindegy mi az és milyen állagú, ilyenkor még a tápszer se kell. Este és éjjel hozza be a lemaradást, így felborult minden, az evés az alvás a napirend.... Azt mondta a doki nem ér rá enni, most ebbe a korba értünk. Segítsetek!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Ó, Zsófi milyen aranyos! Az a kis szöszi haj! :lol: De gyönyörű! Hozhatnál gyakrabban képet! :)

Mankabi: Nálunk is ez van! Napközben is alig szopik, pedig eddig két óránként megéhezett. Most alig tudom szoptatni, talán 5 percig se eszik, közben abbahagyja, vigyorog, jár a keze-lába. Nekünk szerencsére 2 adag ennivalót sikerült beletömni ma, de az csak maximum 25 deka lehetett összesen. Akár 5 órát is elvan evés nélkül, nem éhes. :oops: Én is kétségbe vagyok esve!

Kép

Kép
nikuc

Köszi a bókokat :)

Megyek a diplomaosztóra :) Szerintem majd holnap leszek csak :)
Vendég

Sziasztok,
kicsit elhamarkodtam a tápszerváltásba vetett reményeimet: rengeteget evett nappal (végre 2 hónap után) mind anyatejet, mind tápot és még este pépet is, szóval biztos voltam abban, hogy nem kelünk, vagy csak 1-2x. Sajna ugyanúgy 1.5 óránként keltünk!!! :shock: :shock: Biztosan nem volt éhes, hanem megszokta már a keléseket, ezért többször megpróbáltam elringatni és visszaaltatni cici nélkül és 3x sikerült! :D :D Remélem, ezzel sikerült leszoktatnom a kelésről.
A tegnap este már jobb volt, megint sokat evett nappal, éjszaka csak 2x evett (éjfélkor és fél 5-kor) :D :D , ezen kívül még 3x kelt kb. de akkor sikerült kaja nélkül visszaaltatni. Annyira jó lenne, ha a tendencia maradna! :D

Kép
ugabesz

Márti,
melyik a nyárfa? Az amelyikből van fehér törzsű is? Vagy az a nyírfa? Mert mi pont olyat akarunk most venni a kertbe, de ha allergizál, akkor nem!!!

Nikuc,
sajna én sem lehettem bent a könnycsatorna-mosáson... mikor kiküldtek kérdeztem, hogy mennyi idő, azt mondták hogy fél perc, mondtam, hogy annyit még talán kibírok... :roll:
Tényleg hamar megvolt, persze sírt mikor visszamehettem érte... de nem volt vészes, hamar megnyugodott...

Ja és én nem dohányzom, soha nem is dohányoztam, úgyhogy remélem tényleg nem lesz gond a légzésfigyelő-beriasztásból... azóta 2 éjszaka lement rendesen, ma indulunk Balcsira mindjárt! :)

Panndi,
Zsófi nagyon cukor! :) Milyen kis édes szöszi! Pálmi is mostanság mintha világosodna, apukája szőke és az én anyukám is szőke, úgyhogy talán...

Mankabi,
mikor bejött a meleg Pálmi is alig evett vagy 3 hétig. Most újra jobban eszik, lehet, hogy nálatok is csak átmeneti lesz! Reméljük! Most újra eszi a korábbi tápszerét is és a bébiételeket is!

Gabesz,
drukkolok a tendenciához! :)

Szalamandra,
köszi, hogy gondoltál ránk, aranyos vagy! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Ja, még valamit el kell meséljek, annyira aranyos volt a párom! :)
Valami pasiról volt szó aki meghalt, erre a párom valami olyat mondott, hogy nem lenne jó, ha ő meghalna, mert akkor nem lenne Pálminak apukája! :lol:

Mondtam is neki, hogy ez aranyos, hogy magáról ez a képe a világban, hogy ő Pálmi apukája? :D Ez a legfontosabb ami eszébe jut, hogy miért nem lenne jó, ha meghalna? :)

Kép

Kép
sz.veronika

Most olyan érzésem van, mintha ezt már elmeséltem volna... vagy nem? Pedig már nem is vagyok terhes, de az agyam még mindig nem a régi :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Panndi, nagyon szép Zsófi! :D

Nini, BOLDOG NÉVNAPOT MÁRKNAK!

Ugabesz, szurkolok, hogy Dávid továbbra is kevésszer kelljen éjjel! :)

Mostanában nem sok időm van jönni. Levi napközben alig alszik csak fél órákat nagyon ritkán. Ráadásul mindig szórakoztatni kell mert magában nem hajlandó játszani 2 percig sem. A házimunkával is rendesen úszom. Csak akkor tudok kicsit mozdulni mikor elalszik este. Szerencsére jó korán, így én is hamar ágyba jutok. Rákapott az oldalt alvásra olyan kis cuki közben. Lassan elkezdem vele kóstoltatni az almát, remélem ízleni fog majd neki. Nem tudom mit kéne csinálnom, hogy napközben kicsit többet aludjon. Szerintetek?

anitapo20

Sziasztok!

Veronika: Neki nem fél percre vitték el, hanem egyszerre bevittek 4 babát. :cry: De ha csak fél perc, azt tényleg ki lehet bírni. Mi szerencsére pont megúsztuk, Peti kinőte. Egy hónapig csepegtettünk a szemébe valamit, aztán elmaradt.
Tényleg nagyon aranyos a Párod!

Gabesz: Szurkolok, hogy Dávidnak beálljon az éjszakai alvása! Szerintem sima lesz az ügy most már! :)

Anita: Petit az alma kiütötte (most már azóta tud enni), viszont az őszibarackkal (abból bébiételt kap), és a körtével nem volt baja. Nagyon szereti is! Mi rizspéppel dúsítjuk, hogy kraftos legyen, és olyan jól alszik tőle!

Kép

Kép
nikuc

Nikuc – sajnálom a rossz evést, átérzem milyen rossz!

Panndi – gratulálok a diplomádhoz!

Veronika – nálunk nem a meleggel lehet a gond, mert már jó ideje itt a jó idő és csak most jött elő ez a probléma. Ez a könnycsatorna átmosás nagyon rosszul hangzik, szegényke!

Ugabesz – remélem összejönnek a jobb éjszakák! Szorítok!

Antiapo – nem tudom talán a többiek megerősítenek vagy megcáfolnak, de én úgy tudom nem tesz jót a csípőjének, ha az oldalán alszik. Nálunk is ez a volt a nyerő és voltak csípőgondok is sajnos. A rövid alvásokat átérzem, nekünk is volt ilyen korszak, majd ha jobban mozog, nagyobbakat fog aludni is. Magától alszik el? Mert mi nem, így nálunk azért volt a gyors felébredés, mert amikor vége lett a mély alvásnak és valami felriasztotta, nem tudott magától visszaaludni. Most is ha korábban kel fel és látom, hogy még álmos, visszaringatom. Próbáltad visszaaltatni?

Segítsetek – holnap cipőt szeretnénk venni, tavaszi cipőt és szandát is. Siesta és Moki márkákban gondolkodom, most találtam őket akciósan. A kérdésen az lenne, ha zárt cipőt veszek csak a magas szárú a jó? Ilyenkor, április végén is? A másik a szandára vonatkozna, olyat néztem aminek zárt, magas szárú a sarkánál, de elől milyen a jó egy lassan egy évesnek? A zártabb vagy az elől teljesen nyitott? Én a zártabbat néztem ki, de lehet túl meleg lesz neki augusztusban…

Manka

Kép

Kép
mankabi

Anitapo - ne haragudj, rosszul írtam a neved! Bocs!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Mankabi: Nálunk is voltak gondok az oldalfekvés miatt a csipőjével, de ahogy hátra tettük, már szinte azonnal helyre is jött.
Valahol azt olvastam, hogy kiscipőben a magas szár fontos, mert a babáknak még gyenge a bokájuk, azt tartani kell. Sajnos abban, hogy mennyire legyen zárt, nem tudok tanácsot adni. Gondolom, Zolótól is függ, hogy mennyire fázós. Ha abszolut nem, sőt izzadós, akkor lehet, hogy a nyitottabb a nyerő.

Kép

Kép
nikuc

Manka, a babakocsiban alszik nagyrészt napközben, de akkor is kell ringatni 10-15 percet mire elalszik. Mikor látom álmos és dörzsöli a szemét akkor beleteszem és viszonylag hamar elalszik. Ugyan az a helyzet nálunk is mint nálad. Valami felriasztja, nagyon el kezd sírni vissza aludni meg már nem tud hiába ringatom. Ha meg nem így alszik el akkor cici kell neki, hogy elaludjon. De úgy is csak max 1 órát alszik végig.

Nikuc, én is ki fogom úgy próbálni majd amit te írsz hátha napközben majd ha jobban teli lesz a pocija és akkor jobban alszik.

Köszönöm a segítséget.

anitapo20

Manka!

Én a Mokira szavazok! Szétnyűhetetlen,nagyon jó minőségű,csak sajna nem lesz sokáig,mert török tartozások miatt csődbe ment az olasz gyár! Mi mindig Mokit veszünk,sokfélét próbáltunk,de ez jött be a legjobban! Drága,de egészséges,tartós és nagyon jól néz ki! Szandálnál mindegy,milyen az eleje,én a nyitottabbakat szeretem. 3 éves korig fontos a zárt sarok.hogz stabilan tartsa a bokát!

Márti
borossné becz márta

Gabesz- remélem helyrejönnek az alvásgondjaitok

Anita - Ambi pici kora óta fél órákat alszik. 3x fél órát naponta. Én már teljesen ráálltam erre :) Amikor elkezdett kúszni pár napig többet aludt, de aztán visszaállt. És ő el tud aludni egyedül, mégis csak fél órákat alszik. Azt mondta a MÁV-os utógondozós gyerekdoki, hogy látszik rajta, hogy azért nem alszik, mert nem akar lemaradni semmiről :) De tényleg, mindig mindent látni akar, mindenről tudni akar, nem ér rá aludni :)

dytke

Dytke, lehet nálunk is ez lesz. Mert amint nem látja mi történik vagy mit csinálok én vagy az apja, rögtön kiabál sikítozik addig míg ő is láthatja. Mindig arra kell fordítani amerre vagyunk. Például a konyhában ha hátat fordítok neki rögtön "szól" , hogy nem látja mit csinálok. :D

anitapo20

Sziasztok!

Már régen írtam, de olvaslak benneteket! :)
Sajnos a férjem elveszítette az állását, így minden szabadidőmben neki keresek munkát. Persze élvezzük az együttlétet, de jó lenne ha már találna valamit! Aki esetleg tud valamit (bár ebben a mai válságos helyzetben nehéz, tudom): közgazdászként, pénzügyi területen végzett, mostanában ingatlanfejlesztésekkel foglalkozott. Ha valaki tényleg tud valamit, megköszönném és priviben elküldöm az önéletrajzát is. Köszi!

Amúgy jól vagyunk, a két gyerkőc nő mint a gomba. Janát nemsokára iratjuk oviba, remélem fel is veszik! Adél nemsokára elindul, már kapaszkodva lépeget. Még 2x szopizik egy nap! Pedig azt hittem, nem húzzuk sokáig. :)

Hoztam is róluk egy képet, nehogy elfelejtsetek minket! :)

Panndi! Remélem, túléltétek a diplomaosztót, már minden nap néztem a fórumot, hogy vagy-e még! :)

Susy! Ha már mindenki dicsérte, elküldöd nekem is a torta receptjét? Köszi! :)
Kép

Kép
Kép
kincsesi

Lányok, köszönöm a véleményeket, megvettük a cipőt, szandit majd pár hét múlva...

Kincsesi - nagyon édesek a lányok, hogy megnőttek! :)

Dannan már nem szokott írni? Tudtok róla valamit?

Tegnap és ma Mei Tai-oztunk, kihasználjuk a jó időt! Nagyon élveztük! :)

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!

NA, végre alaludt a csipat csapat, gyorsan írok magunkról.
Szóval, a hétvégénk kicsit sűrűre sikeredett. Szombaton apa és fia egész sokáig aludtak, így én rendbe tudtam tenni a konyhát egy kicsit, aztán elmentünk bevásárolni. Próbáltam magamnak fürdőruhát venni, de hát kataszrófa volt! Így meglehet, hogy a kismami fürdőrucimba megyek 2 hét múlva a Kolpingba. Viszont vettünk olyan plédet, aminek az alja vízhatlan.
Ma délelőtt kiramatyoltam a lakás többi részét is, délután pedig jöttek a barátnőmék. Esküvői meghívót hoztak, náluk is jön a baby. Októberben. Olyan fura belegondolni, hogy ő most pont azt éli meg, amit én tavaly ilyenkor. Ő pedig totál ledöbbent, hogy jövő ilynekorra már ekkora lesz a picurkája, mint Szabi.
Szabi egyre ügyesebben forog. Már nem okoz problémát ez a feladat. Sőt támasztás nélkül megül, a kezembe kapaszkodva ülésből felhúzza magát állásba. Hiába nem akarom, hogy üljön vagy álldigáljon, amíg nem oldja meg egyedül, van, hogy addig nyafog, míg nem ülhet vagy állhat. Remélem nem lesz belőle gondja. Bár sokáig azért nem engedem. :?

Bocs, csak átfutottam amit írtatok. :oops:

Iroko - Hogyne emlékeznénk már!!!! Nagyon örülök és szívből gratulálok!!!!

Dytke - Egy éjszakára szólt a varázslat. :( De csak 2x kelünk. Egyszer 1-2 között gyors cicn visszaalvással és egyszer 5-6 között. Ilyenkor általában fent van 1 órát aztán visszaszunya, de én már nem tudok. Meggyógyultál?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?